Uživatelská příručka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelská příručka"

Transkript

1 Uživatelská příručka

2 Uživatelská příručka k aplikaci Norton 360 Dokumentace verze 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Všechna práva vyhrazena. Software spadající pod tuto licenci a dokumentace jsou považovány za komerční počítačový software podle definice v dokumentu FAR část a řídí se omezenými právy dle definice v dokumentu FAR v části dokumentace Komerční počítačový software omezená práva a v dokumentu DFARS část Práva ke komerčnímu počítačovému softwaru nebo dokumentaci komerčního počítačového softwaru a dalších následných nařízení. Veškeré použití, úpravy, vydávání kopií, výkon, zobrazení nebo odhalení licencovaného softwaru a dokumentace vládou Spojených států bude pouze v souladu s podmínkami tohoto ujednání. Symantec, logo Symantec, Norton, Ghost, GoBack, LiveUpdate, Norton AntiSpam, Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360, a Norton SystemWorks, jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Symantec Corporation nebo jejích poboček ve Spojených státech amerických a jiných zemích. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation. Jiné názvy mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Produkt popsaný v tomto dokumentu je distribuován s licencí omezující jeho použití, kopírování, distribuci a dekompilaci či reverzní překlad. Žádná část tohoto dokumentu nesmí být reprodukována v jakékoli formě a jakýmkoli způsobem bez předchozího písemného souhlasu společnosti Symantec Corporation nebo jejích případných poskytovatelů licencí. TATO DOKUMENTACE JE POSKYTOVÁNA TAK, JAK JE A SPOLEČNOST SYMANTEC CORPORATION SE ZŘÍKÁ VEŠKERÝCH VÝSLOVNĚ UVEDENÝCH NEBO PŘEDPOKLÁDANÝCH PODMÍNEK, PROHLÁŠENÍ A ZÁRUK, VČETNĚ PŘEDPOKLÁDANÝCH ZÁRUK TÝKAJÍCÍCH SE OBCHODOVATELNOSTI, VHODNOSTI PRO URČITÝ ÚČEL A NEPORUŠENÍ ZÁKONA, S VÝJIMKOU ROZSAHU, VE KTERÉM JSOU TAKOVÁTO ZŘEKNUTÍ PRÁVNĚ NEPLATNÁ. SPOLEČNOST SYMANTEC CORPORATION NENÍ ZODPOVĚDNÁ ZA ŽÁDNÉ NÁHODNÉ NEBO NÁSLEDNÉ ŠKODY VZNIKLÉ VE SPOJENÍ S VYKONANOU PRACÍ NEBO POUŽITÍM TÉTO DOKUMENTACE. INFORMACE OBSAŽENÉ V TÉTO DOKUMENTACI PODLÉHAJÍ ZMĚNÁM BEZ PŘEDCHOZÍHO UPOZORNĚNÍ. Symantec Corporation Stevens Creek Blvd. Cupertino, CA 95014, USA Vytištěno v Irsku

3 Obsah Kapitola 1 Přehled... 5 O aplikaci Norton Co je nového v aplikaci Norton Kapitola 2 Instalace... 9 Než začnete... 9 Instalace a aktivace aplikace Norton Instalace doplňkové sady Norton Add-on Pack Kapitola 3 Začínáme Spuštění aplikace Norton Aktivace aplikace Norton Průzkum hlavního okna Vysvětlení stavu aplikace Norton Správa zpráv a výstrah Další informace Kapitola 4 Reakce na mimořádné události Pokud se produkt nenainstaluje Jestliže máte podezření, že je počítač napaden virem Řešení podpory pro oblast EMEA Rejstřík... 25

4 4 Obsah

5 Přehled 1 Tato kapitola obsahuje následující témata: 1 O aplikaci Norton Co je nového v aplikaci Norton 360 O aplikaci Norton 360 Aplikace Norton 360 poskytuje nejlepší ochranu a výkon na trhu ve snadno použitelném komplexním řešení. Jedním přihlášením k odběru lze chránit až tři počítače, a vaše rodina tak bude chráněna ověřováním důvěryhodných webů, blokováním podvodných webů a bezpečnou správou uživatelských jmen a hesel, takže můžete bezpečně nakupovat, provádět bankovní transakce a procházet Internet. Aplikace Norton 360 také pomáhá tomu, aby váš počítač pracoval s nejvyšším výkonem, a chrání vaše data tím, že umožňuje snadné zálohování a obnovování souborů. Co je nového v aplikaci Norton 360 Aplikace Norton 360 je komplexní řešení ochrany, které vám zajistí bezpečí při používání počítače.

6 6 Přehled Co je nového v aplikaci Norton 360 Tato verze aplikace Norton 360 nabízí následující nové funkce: Zabezpečení počítače 1 Provádí kontroly zabezpečení na pozadí, když je počítač neaktivní. 1 Automaticky blokuje programy využívají slabých míst aplikace Internet Explorer. 1 Umožňuje vám klepnout pravým tlačítkem myši na soubor či složku pro provedení vyhledávání virů a spywaru. w Možnost prověřování stisknutím pravého tlačítka myši není k dispozici v 64bitové verzi systému Windows Vista. 1 Může automaticky vypnout počítač po dokončení určitých úloh. 1 Prověřuje počítač se zvýšenou rychlostí. 1 Umožňuje vám obnovit výchozí nastavení brány firewall. Ochrana identity Zálohování 1 Poskytuje vysokou úroveň zabezpečení při procházení Internetu. 1 Chrání před phishingem v aplikacích Firefox a Internet Explorer. 1 Spravuje vaše hesla. 1 Zobrazuje menší a pohodlnější panel nástrojů Norton. 1 Nabízí rychlejší a účinnější ochranu před phishingem. 1 Chrání vás před nebezpečnými programy zaznamenávajícími stisky kláves a aplikacemi pro zachycování obrazovky. 1 Zálohuje vaše data na místa, která zahrnují zařízení ipod, disky Blu-ray a disky HD DVD. 1 Zálohuje několik počítačů na sdílený síťový disk. 1 Pomáhá vám zjistit stav souborů na vašem počítači chráněných zálohou tak, že analyzujete nové překryvy ikon. 1 Umožňuje vám klepnout pravým tlačítkem myši na soubor či složku pro jejich přidání do zálohy nebo vyloučení ze zálohy. w Možnost prověřování stisknutím pravého tlačítka myši není k dispozici v 64bitové verzi systému Windows Vista. 1 Umožňuje vám používat zástupné znaky při hledání souborů či složek pro obnovu. 1 Pomáhá vám snadno lokalizovat soubory pomocí náhledu souborů při obnově souborů.

7 Přehled Co je nového v aplikaci Norton Vyladění počítače 1 Maže nežádoucí položky registrů, a tím optimalizuje výkon. 1 Sestavuje diagnostickou zprávu, která přináší souhrn systémových informací, jež vám pomáhají diagnostikovat a řešit problémy. 1 Odstraňuje dočasné internetové soubory z aplikace Firefox či Internet Explorer. 1 Analyzuje úroveň defragmentace počítače a poskytuje zprávu. Sledování sítě 1 Umožňuje vám na dálku sledovat počítače, které jsou připojeny k domácí síti. 1 Umožňuje vám zobrazit stav sítě, k níž jste připojeni. 1 Umožňuje vám udělit nebo odepřít zařízením v síti povolení pro přístup k vašemu počítači. 1 Umožňuje vám zobrazit a změnit údaje o počítači nebo zařízení, které je připojeno k domácí síti. Vylepšení využitelnosti 1 Umožňuje vám snadno řešit problémy pomocí funkce Odborná pomoc jedním klepnutím. 1 Umožňuje vám provádět rychlé úlohy posunutím kurzoru myši na jednotlivé položky na hlavní stránce aplikace Norton Umožňuje vám plánovat činnosti, které probíhají na počítači na pozadí. 1 Umožňuje vám snadný přístup k rozšířeným nastavením. 1 Umožňuje vám odeslat společnosti Symantec hodnocení pomocí odkazu na hodnocení produktu, který je k dispozici všude v produktu.

8 8 Přehled Co je nového v aplikaci Norton 360

9 Instalace 2 Tato kapitola obsahuje následující témata: 1 Než začnete 1 Instalace a aktivace aplikace Norton Instalace doplňkové sady Norton Add-on Pack Než začnete w Než začnete, ukončete všechny spuštěné programy a ověřte, že jste připojeni k Internetu. Během instalace se mohou zobrazit zprávy společnosti Microsoft. Postupujte podle pokynů společnosti Microsoft a potom pokračujte v instalaci aplikace Norton 360. Instalace a aktivace aplikace Norton 360 Aplikaci Norton 360 můžete instalovat z disku CD nebo ze staženého souboru. Postup instalace a aktivace aplikace Norton Proveďte jednu z následujících akcí: 1 Jestliže provádíte instalaci z disku CD, vložte disk CD do jednotky CD-ROM. 1 Pokud jste stáhli kopii aplikace Norton 360, poklepejte na stažený soubor. 2 Na úvodním panelu klepněte na tlačítko Instalovat Norton Přečtěte si licenční smlouvu. Budete-li vyzváni, zadejte kód produktu, a poté klepněte na tlačítko Souhlasím. Pokud licenční smlouvu nepřijmete, nemůžete pokračovat v instalaci. 4 Zkontrolujte panel Pokud jsou nainstalovány další bezpečnostní produkty a potom klepněte na tlačítko Další. 5 Na panelu Norton 360 zkontrolujte možnosti a klepněte na tlačítko Další. 6 Počkejte, dokud se nezastaví ukazatel průběhu v okně Instalace. Tato operace může trvat několik minut.

10 10 Instalace Instalace doplňkové sady Norton Add-on Pack w 7 Zobrazí-li se panel účtu Norton Account, proveďte jednu z následujících akcí: 1 Pokud již účet Norton máte, vyplňte část Přihlásit k již existujícímu účtu Norton. 1 Chcete-li vytvořit nový účet Norton Account, vyplňte část Vytvořit účet Norton Account. Chcete-li mít přístup k zálohování online, musíte mít účet Norton. 8 Klepněte na tlačítko Další. 9 V panelu Norton 360 zkontrolujte informace o odběru a klepněte na tlačítko Dokončit. Co dělat, pokud se nezobrazí úvodní okno V některých případech se disk CD v jednotce CD-ROM automaticky nespustí. Spuštění instalace z disku CD s produktem 1 Na ploše poklepejte na ikonu Tento počítač. 2 V okně Tento počítač poklepejte na ikonu jednotky CD-ROM. 3 V seznamu souboru poklepejte na soubor CDStart.exe. Pokud se vám nedaří aktivovat produkt Pokud se nemůžete připojit k serverům společnosti Symantec za účelem aktivace produktu, zkontrolujte nejprve, zda nepoužíváte software s funkcí rodičovského zámku, buď nainstalovaný, nebo u poskytovatele služeb Internetu, který může připojení blokovat. Pokud používáte software s funkcí rodičovského zámku, mohou se vyskytnout problémy s připojením. Jestliže se domníváte, že připojení blokuje funkce Rodičovského zámku, můžete ji nakonfigurovat tak, aby neblokovala proces aktivace. Chcete-li změnit konfiguraci, bude nutné se přihlásit k softwaru rodičovského zámku jako správce nebo se přihlásit k Internetu prostřednictvím poskytovatele Internetu jako správce. Instalace doplňkové sady Norton Add-on Pack Doplňková sada Norton Add-on Pack spolupracuje s aplikací Norton 360 a poskytuje další funkce pro zabezpečení Tyto funkce vás chrání před nevyžádanou poštou, brání odcizení vašich cenných osobních údajů a chrání vaše děti před nevhodnými weby. Instalace doplňkové sady Norton Add-on Pack 1 Přejděte na webovou stránku doplňkové sady Norton Add-on Pack na následující adrese URL: 2 V okně Doplňková sada Norton Add-on Pack klepněte na možnost Stáhnout. 3 Postupujte podle pokynů na obrazovce.

11 Začínáme 3 Tato kapitola obsahuje následující témata: 1 Spuštění aplikace Norton Aktivace aplikace Norton Průzkum hlavního okna 1 Vysvětlení stavu aplikace Norton Správa zpráv a výstrah 1 Další informace Spuštění aplikace Norton 360 Aplikace Norton 360 chrání každý počítač, ve kterém je nainstalována. K zajištění ochrany není nutno aplikaci spouštět. Pokud aplikace Norton 360 zjistí situaci vyžadující pozornost uživatele, může ji aplikace Norton 360 vyřešit automaticky. Aplikaci Norton 360 lze nastavit tak, aby uživatele upozornila na situace, které vyžadují pozornost. Uživatel se pak může rozhodnout, jaké kroky uskuteční. Aplikaci Norton 360 můžete kdykoli spustit a změnit nastavení, zkontrolovat stav ochrany nebo provést preventivní údržbu. Všechny funkce programu jsou dostupné z hlavního okna. Spuštění aplikace Norton Proveďte jednu z následujících akcí: 1 Na hlavním panelu systému Windows poklepejte na ikonu Norton Na hlavním panelu Windows klepněte postupně na položky Start>Všechny programy > Norton 360 > Norton Poklepejte na ikonu Norton 360 na ploše.

12 12 Začínáme Aktivace aplikace Norton 360 Aktivace aplikace Norton 360 Abyste mohli používat veškeré funkce aplikace Norton 360 musíte ji nejprve aktivovat. Pokud jste produkt neaktivovali během instalace, bude se pravidelně zobrazovat upozornění aktivace, dokud aktivaci neprovedete. w w Aktivací produktu omezujete softwarové pirátství a získáváte záruku, že používáte originální software společnosti Symantec. Produkt je třeba aktivovat v časovém období uvedeném v upozornění, jinak přestane fungovat. Produkt lze aktivovat přímo z upozornění aktivace. Produkt můžete aktivovat také z hlavního okna. Aktivace by měla trvat jen několik minut. Chcete-li aktivovat aplikaci Norton 360, musíte zajistit, aby byl počítač připojený k Internetu. Aktivace produktu z upozornění aktivace 1 V okně výstrahy klepněte na tlačítko Aktivovat. 2 Klepněte na tlačítko OK. 3 V okně Aktivace klepněte na tlačítko Další. 4 V okně Aktivace byla úspěšná klepněte na tlačítko Dokončit. Aktivace produktu z hlavního okna 1 Klepněte na položku Účet. 2 Klepněte na možnost Aktivovat aplikaci Norton 360 nebo Obnovit odběr. Průzkum hlavního okna Po spuštění aplikace Norton 360 se otevře hlavní okno. Hlavní okno umožňuje přístup ke všem funkcím, možnostem, nápovědě a podpoře aplikace Norton 360. Umožňuje také zobrazení celkového stavu kategorií ochrany, včetně ochrany počítače a webové ochrany, zálohování souborů a souborů, které byly staženy při používání Internetu.

13 Začínáme Průzkum hlavního okna 13 Hlavní okno obsahuje tři oblasti, které umožňují přístup k úlohám a službám. Jedná se o tyto oblasti: Odkazy V horní části hlavního okna jsou zobrazeny následující odkazy: 1 Úlohy Otevře stránku Úlohy, z níž můžete provádět ruční prověřování, zálohování, aktualizace produktů, zobrazit statistiky, spustit diagnostickou zprávu nebo si koupit další úložný prostor. 1 Nastavení Otevře stránku Nastavení, z které můžete spravovat zálohy, aplikaci Identity Safe, funkci Ochrana před odposloucháváním a doplňkovou sadu Norton Add-on Pack. Můžete si také upravit funkci Ochrana před viry a spywarem a ochranu pomocí brány firewall. Na tomto místě také můžete plánovat úlohy a konfigurovat nástroj pro správu Mé sítě. 1 Účet Otevře se stránka Správa účtu. která umožňuje správu účtu Norton, obnovení odběru a aktivaci produktu. Tuto stránku můžete také použít k doporučení tohoto produktu přátelům a zobrazení nebo změny přezdívky, která je spojena s vaším účtem Norton. 1 Hodnocení produktu Otevře stránku pro odeslání zpětné vazby, která vám umožní odeslat hodnocení zkušeností s aplikací Norton Nápověda a odborná pomoc Otevře nápovědu online aplikace Norton 360. Můžete také otevřít webovou stránku odborné pomoci, která vám pomůže při řešení problémů týkajících se aplikace.

14 14 Začínáme Vysvětlení stavu aplikace Norton 360 Stavový panel Stavový panel je umístěn ve středu hlavního okna a zobrazuje celkový stav kategorií zabezpečení. Stav bude mít označení Bezpečný, je-li počítač zabezpečený, nebo označení Ohrožené, pokud nějaká oblast vyžaduje vaši pozornost. V této oblasti je také tlačítko Opravit. Vyžaduje-li nějaká oblast vaši pozornost, je to vyjádřeno v jedné nebo několika kategoriích zabezpečení. Kategorie zabezpečení Kategorie zabezpečení představují největší oblast hlavního okna a obsahují následující informace: 1 Zabezpečení počítače Uvádí informace o celkovém stavu ochrany a umožňuje přístup na stránku Zabezpečení počítače, na které zjistíte stav ochrany související s internetovými předvolbami. Můžete také zobrazit podrobnosti, provést prověřování, zjistit aktualizace, provést správu brány firewall nebo spustit funkci Inspektor zabezpečení. 1 Ochrana identity Zobrazuje celkový stav zabezpečení webu, kde má aplikace Norton 360 zjišťovat podvodné weby a ověřovat pravost webů. Můžete také zabezpečit své osobní údaje, chránit svou internetovou identitu, zobrazit podrobnosti nebo provést správu aplikace Identity Safe. 1 Zálohování Uvádí celkový stav zálohování a umožňuje přístup na stránku Zálohování, na které zjistíte stav nastavení zálohování. Můžete také zobrazit podrobnosti, provést ručně zálohování nebo obnovu souborů a koupit si další úložný prostor. 1 Vyladění počítače Uvádí celkový stav a umožňuje přístup na stránku Vyladění počítače, na které zjistíte stav odstraňování nepotřebných souborů a optimalizace disku. Můžete také zobrazit podrobnosti, spustit mazání souborů, spustit čištění registru, spustit diagnostickou zprávu a optimalizovat pevný disk. Vysvětlení stavu aplikace Norton 360 Viz Barvy stavu a bezpečné užívání výpočetní techniky na straně 15. Po spuštění aplikace Norton 360 se v hlavním okně zobrazí základní informace o jejím stavu. Barva stavového panelu blízko horní části okna označuje aktuální stav počítače. Pokud událost vyžaduje zásah uživatele, stavový panel bude obsahovat popis problému. Pokud je nutno vyřešit více událostí, stavový panel zobrazí i více událostí. Pokud aplikace Norton 360 zjistí problémy, nabídne tlačítko pro řešení problémů. Pod stavovým panelem aplikace Norton 360 se zobrazí jednotlivé stavové oblasti pro každou funkci zabezpečení. Stavové oblasti informují o tom, kolik problémů je třeba vyřešit pro každou funkci. Stavové oblasti funkcí zabezpečení také nabízí odkazy, které umožňují přístup k dalším informacím.

15 Začínáme Správa zpráv a výstrah 15 Barvy stavu a bezpečné užívání výpočetní techniky V aplikaci Norton 360 jsou pro indikaci stavu zabezpečení používány následující barvy. Červená Označuje jeden a více problémů ohrožujících zabezpečení počítače. Žlutá Označuje jeden a více problémů, které vyžadují pozornost. Zelená Značí, že je počítač zabezpečený. Správa zpráv a výstrah Aplikace Norton 360 zobrazuje zprávy různými způsoby a na různých místech. Zprávy se mohou zobrazovat na následujících místech: Hlavní panel na pracovní ploše systému Windows Několik typů zpráv aplikace Norton 360 se zobrazuje v dolním pravém rohu pracovní plochy systému Windows. Pokud byl počítač například vypnut nebo nebyl určitou dobu připojený k internetu, zobrazí se zpráva o tom, že ochrana nemusí být aktuální. Dále se zobrazí zpráva v případě, že bylo vypnuto zabezpečení. Tato zpráva vás upozorní na to, že počítač nemusí být zabezpečený, a zobrazí nápovědu k zapnutí požadovaného nastavení. Ve většině případů můžete klepnutím na varování otevřít Norton 360 a problémy vyřešit. Celkový stav v hlavním okně aplikace Norton Výstrahy a jiné zprávy se zobrazují uprostřed 360 horní části hlavního okna. Barva zprávy naznačuje její naléhavost. Je-li barva zprávy zelená, je vše v pořádku. Pokud je zpráva červená, je nutno postupovat podle pokynů ve zprávě, aby bylo zabezpečení zajištěno i nadále.

16 16 Začínáme Další informace Norton 360 kategorie a podrobnosti Každá kategorie mění barvu podle aktuálního stavu. Zelený kruh se zaškrtávací značkou znamená, že jsou všechny položky dané kategorie v dobrém stavu. Žluté nebo červené kruhy označují problémy, které byste měli prověřit. Pokud klepnete na libovolnou kategorii, zobrazí se informace o položkách, které vyžadují pozornost. Většinou je součástí popisu problému i odkaz, který vám pomůže situaci řešit. Pokud jste upozorněni na něco, co nechcete měnit, můžete aplikaci Norton 360 upravit tak, aby se zpráva o tomto problému již nezobrazovala. Další informace Přístup k nápovědě S použitím aplikace Norton 360 vám pomůže produktová dokumentace. Potřebné informace naleznete v počítači a na webovém serveru společnosti Symantec. Nápověda je k dispozici v celém obsahu produktu společnosti Symantec. V nápovědě naleznete odkazy na informace, které vám pomohou s dokončením požadovaných specifických úkolů. Nápověda online obsahuje průvodce všemi funkcemi produktu a úlohami, které lze provést. Otevření nápovědy 1 V hlavním okně klepněte na tlačítko Nápověda a odborná pomoc. 2 Klepněte na položku Nápověda. 3 Klepněte na kartu v levém podokně okna Nápověda. Máte následující možnosti: Obsah Zobrazuje nápovědu podle témat. Rejstřík Uvádí všechna klíčová slova témat nápovědy v abecedním pořadí Hledat Otevře pole pro vyhledávání, do kterého můžete zadat slovo nebo frázi. Témata nápovědy lze vytisknout. Postup pro tisk témat nápovědy 1 V okně Nápověda klepněte na kartu Obsah. 2 V seznamu Obsah vyberte téma, které chcete vytisknout, a klepněte na tlačítko Tisk.

17 Začínáme Další informace 17 3 Vyberte, zda chcete vytisknout pouze vybrané téma, nebo téma a všechna jeho podřízená témata. 4 Klepněte na tlačítko OK. Zobrazení nápovědy okna a panelu Potřebujete-li pomoc, nápověda okna a panelu vám poskytne nápovědu pro okno nebo panel. Postup zobrazení nápovědy okna a panelu 4 Přístup k oknu nebo panelu nápovědy získáte klepnutím na položku Nápověda v jakémkoli okně nebo panelu. Otevření uživatelské příručky ve formátu PDF w Na CD můžete najít Uživatelskou příručku aplikace Norton 360 ve formátu PDF. Chcete-li soubor ve formátu PDF otevřít, je nutné do počítače nainstalovat aplikaci Adobe Reader. Pokud jste produkt zakoupili prostřednictvím stažení v elektronické podobě, soubor PDF a aplikace Adobe Reader k němu nebyla přiložena. Soubor PDF je třeba stáhnout z webu Symantec Web site a aplikaci Adobe Reader z webu společnosti Adobe. Instalace aplikace Adobe Reader z disku CD 1 Vložte disk CD do jednotky CD-ROM. 2 Objeví se okno. Klepněte na tlačítko Procházet disk CD. 3 V okně disku CD poklepejte na složku Manual. 4 Tam, kde je to možné, poklepejte na složku Adobe. 5 Poklepejte na soubor programu. 6 Podle pokynů na obrazovce vyberte složku pro aplikaci Adobe Reader a dokončete instalaci. Jakmile aplikaci Adobe Reader nainstalujete, bude možné použít soubor ve formátu PDF uložený na disku CD. Zobrazení uživatelské příručky ve formátu PDF z disku CD 1 Vložte disk CD do jednotky CD-ROM. 2 Objeví se okno. Klepněte na tlačítko Procházet disk CD. 3 V okně disku CD poklepejte na složku Manual. 4 Poklepejte na soubor PDF. Uživatelskou příručku můžete také zkopírovat do počítače a otevřít ji z tohoto umístění. Postup zobrazení uživatelské příručky, kterou jste zkopírovali do počítače 1 Přejděte do umístění, do kterého jste zkopírovali soubor ve formátu PDF. 2 Poklepejte na soubor PDF.

18 18 Začínáme Další informace Přístup k webu společnosti Symantec K webovému serveru společnosti Symantec můžete přejít pomocí prohlížeče. Webové stránky technické podpory společnosti Symantec lze rovněž zobrazit pomocí libovolného okna a panelu aplikace Norton 360. Přístup na webový server společnosti Symantec z prohlížeče 1 Spusťte webový prohlížeč. 2 Přejděte na následující adresu: Přístup k webovému serveru společnosti Symantec z aplikace 4 Webové stránky technické podpory společnosti Symantec lze zobrazit prostřednictvím libovolného okna a panelu aplikace, a to klepnutím na položku Podpora.

19 Reakce na mimořádné události 4 Tato kapitola obsahuje následující témata: 1 Pokud se produkt nenainstaluje 1 Jestliže máte podezření, že je počítač napaden virem Pokud se produkt nenainstaluje Funkce Prověření před instalací prověří počítač na rizika, která by mohla zabránit úspěšné instalaci. Pokud tuto funkci nespustíte, instalace se nemusí podařit. V tom případě je nutno instalaci zopakovat a spustit prověření před instalací podle pokynů. Po dokončení prověření před instalací odstraňte z počítače veškeré instalační soubory, které byly vytvořeny během prvního pokusu o instalaci. Po odstranění dočasných souborů proveďte instalaci znovu a spusťte funkci Prověření před instalací, která problém odstraní. Máte-li připojení k Internetu, pomocí nástroje Norton Removal Tool můžete odstranit veškeré zbývající instalační soubory. Nástroj Norton Removal Tool je k dispozici na následující adrese URL: Odstranění zbývajících instalačních souborů v systému Windows XP w 1 Na hlavním panelu systému Windows klepněte na tlačítko Start > Spustit. 2 V dialogovém okně Spustit zadejte příkaz %TEMP% 3 Klepněte na tlačítko OK. 4 Klepněte na nabídku Upravit v okně složky temp a zvolte položku Vybratvše. 5 Stiskněte klávesu Delete. Pokud si nejste jisti, které soubory mají být odstraněny, přesuňte je do jiné složky. 6 Zavřete okno složky temp.

20 20 Reakce na mimořádné události Jestliže máte podezření, že je počítač napaden virem Odstranění zbývajících instalačních souborů v systému Windows Vista w 1 Na hlavním panelu systému Windows klepněte na tlačítko Start. 2 Do textového pole Spustit hledání zadejte příkaz %TEMP% a poté stiskněte klávesu Enter. 3 Klepněte na nabídku Upravit v okně složky temp a zvolte položku Vybratvše. 4 Stiskněte klávesu Delete. Pokud si nejste jisti, které soubory mají být odstraněny, přesuňte je do jiné složky. 5 Zavřete okno složky temp. Jestliže máte podezření, že je počítač napaden virem Pokud nemůžete spustit nástroj prověření před instalací, ale jste schopni se připojit k Internetu, můžete spustit zjišťování virů tím, že si stáhnete aplikaci Norton Security Scan z webu společnosti Symantec. Prověřování na přítomnost virů pomocí aplikace Norton Security Scan Aplikace Norton Security Scan nabízí bezplatné prověřování a odstraňování či opravu virů a jiných hrozeb. Tento nástroj nemá být náhradou trvalé ochrany před nejnovějšími bezpečnostními riziky v reálném čase. Prověřování na přítomnost virů pomocí aplikace Norton Security Scan 1 Přejděte na webovou stránku aplikace Norton Security Scan na následující adrese URL: 2 V okně Norton Security Scan klepněte na možnost Stáhnout. 3 Postupujte podle pokynů na obrazovce.

21 Řešení podpory pro oblast EMEA O podpoře Máte-li produkt Norton 360, Norton Internet Security nebo Norton AntiVirus, můžete po instalaci produktu přistupovat k podpoře. Další podrobnosti najdete v části Funkce Odborná pomoc jedním klepnutím. Abychom vám pomohli najít odpovědi na vaše dotazy nebo problémy, jsou u všech ostatních produktů k dispozici dvě možnosti podpory. Podrobnosti o každé možnosti jsou popsány v příslušné části. 1 Vlastní pomoc 1 Obraťte se na podporu Poznámka k dalším verzím softwaru Symantec: Předinstalovaný (OEM) software Máte-li platné přihlášení k odběru některého produktu Norton, který byl dodán předinstalovaný ve vašem počítači, bude vám výrobce počítače pravděpodobně moci poskytnout pomoc v souvislosti s otázkami týkajícími se podpory. Ve většině případů vám výrobce vašeho počítače pravděpodobně bude moci poskytnout pomoc s přeinstalováním vašeho produktu Norton. S dotazy týkajícími se vašeho přihlášení k odběru nebo aktivace produktu se obracejte na podporu společnosti Symantec. Software stažený od poskytovatele služeb Internetu (ISP) Pokud jste stáhli svůj produkt Norton od svého poskytovatele služeb Internetu (ISP), obracejte se s veškerými dotazy ohledně aktivace svého produktu, přihlášení k odběru a plateb na svého ISP. Podpora společnosti Symantec vám pravděpodobně nebude moci poskytnout pomoc s dotazy ohledně vašeho přihlášení k odběru, plateb nebo aktivace produktu. Club Symantec a další možnosti podpory 1 Připojte se ke Club Symantec, přihlaste se k odběru měsíčníku zdarma a získejte tak nejnovější články o zabezpečení, tipy a reklamní nabídky! Další informace získáte na následující adrese: Na webových stránkách Club Symantec vyberte z rozbalovacího seznamu požadovanou zemi.

22 22 Řešení podpory pro oblast EMEA O podpoře 1 Podrobnější pokyny získáte v uživatelské příručce ve formátu PDF, kterou najdete ve složce Manual na disku CD aplikace Norton 360, který je dodáván s touto aplikací. Chcete-li soubor ve formátu PDF otevřít, je nutné do počítače nainstalovat aplikaci Adobe Reader. 1 Pomocí webového serveru společnosti Symantec můžete prohledat naši databázi znalostí odborné pomoci a získat tak rady ohledně instalace, aktivace a řešení potíží. Server nabízí také možnosti služeb pro zákazníky. Přejděte na následující adresu: Funkce Odborná pomoc jedním klepnutím Vlastní pomoc Obraťte se na podporu Tato funkce je k dispozici pro produkty Norton 360, Norton Internet Security a Norton AntiVirus. Pokud váš produkt není nainstalován, mùžete použít možnosti Vlastní pomoc nebo Kontaktovat podporu. Funkce Odborná pomoc jedním klepnutím umožňuje přístup k podpoře z produktu a nabízí nástroje, které automaticky diagnostikují a odstraňují běžné problémy. Můžete rovněž vyhledávat řešení nebo získat snadný přístup k podpoře prostřednictvím telefonu a také k bezplatné podpoře prostřednictvím chatu a u. Chcete-li získat přístup k funkci Odborná pomoc jedním klepnutím, klepněte na tlačítko Podpora v rozhraní produktu. Webové stránky společnosti Symantec obsahují odpovědi na nejběžnější dotazy zákazníků. Na našich webových stránkách můžete: 1 Vyhledávat pomoc k otázkám o odběru služeb, stahování, aktivaci produktu nebo dalších netechnických problémech 1 Vyhledávat pomoc s technickými problémy v naší databázi znalostí, jako například instalace, konfigurování nebo odstraňování chyb produktu Symantec. Vyhledávat informace o nejnovějších virových hrozbách a nástrojích pro jejich odstraňování Webové stránky podpory společnosti Symantec jsou k dispozici na adrese: Kromě možností vlastní pomoci můžete rovněž kontaktovat zástupce podpory prostřednictvím chatu, u nebo telefonu. V následující části je uveden přehled 3 různých nabídek podpory. Chat chat v reálném čase se zástupcem podpory. V případě složitých technických problémů chat rovněž nabízí možnost (pokud ji zvolíte) dovolit zástupci podpory, aby se vzdáleně připojil k vašemu počítači a vyřešil problém za vás. Podpora prostřednictvím chatu je bezplatná vyjma naší služby na ochranu před viry a spywarem.

23 Řešení podpory pro oblast EMEA O podpoře 23 Zásady podpory zadejte svůj dotaz na našich webových stránkách a obdržíte odpověď em. ová podpora má delší dobu odezvy v porovnání s chatem nebo telefonem. ová podpora je zdarma. Telefon mluvte se zástupcem podpory v reálném čase. Otázky k instalaci nebo k běžným technickým problémům u aktuální verze produktu Norton nejsou zpoplatněny. V případě jiných problémů nebo pokud používáte starší verzi je telefonická podpora zpoplatněna. Podpora pro netechnické problémy je zdarma. Upozorňujeme vás, že nabídky podpory se mohou lišit podle jazyka nebo produktu. Chcete-li kontaktovat zástupce podpory, navštivte webové stránky podpory Symantec: 1 Přejděte na: 1 Nejdříve se zobrazí možnosti podpory online a potom možnosti kontaktování, kde můžete vybrat typ zvolené podpory. Šest měsíců od okamžiku, kdy společnost Symantec oznámí, že produkt již déle nebude nabízen na trhu, bude ukončena také telefonická podpora. Technické informace o těchto produktech mohou být stále k dispozici na webových stránkách podpory na následující adrese: Společnost Symantec si vyhrazuje právo na změnu podmínek poskytování podpory kdykoliv bez předchozího upozornění. Nejnovější verze zásad podpory jsou k dispozici na webu:

24 24 Řešení podpory pro oblast EMEA O podpoře

25 Rejstřík A Adobe Reader instalace 17 zobrazení souborů PDF 17 aktivace 12 telefon 10 aktivace po telefonu 10 antivirová ochrana Prověření před instalací 19 B barvy, Norton C CD-ROM spuštění instalace 10 úvodní obrazovka 10 Ch chybové zprávy 15 H hlavní okno barvy stavu 15 ochrana 12 odkazy 12 podrobnosti 12 souhrn stavů 12 zprávy o stavu 15 I instalace problémy 10, z disku CD 9 ze stáhnuté kopie 9 K Kategorie zabezpečení 12 M místní zprávy 15 N Nápověda tisk 16 získání přístupu 16 Nastavení 12 Norton Doplňková sada Add-on Pack 10 Norton 360 barvy 15 co je nového 5 hlavní okno 15 ikona plochy 11 informace 5 stav 14 Norton Security Scan 20 antivirová ochrana 20 O o aplikaci Norton P problémy s aktivací 10 Prověření před instalací problémy při spouštění 19

26 26 Rejstřík prověřování Aplikace Norton Security Scan 20 R řešení potíží aktivace 10 instalace 19 S stav 14 Stavový panel 12 U Úlohy 12 uživatelská příručka ve formátu PDF na disku CD 17 spuštění 17 V výstrahy 15 Z získání přístupu Podpora Symantec 18 webový server společnosti Symantec 18 zprávy 15

27

28

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka k aplikaci Norton Internet Security Software popsaný v této knize je poskytnut pod licenční dohodou a smí být používán pouze v souladu s podmínkami této dohody.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka k aplikaci Norton 360 Online Dokumentace verze 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Všechna práva vyhrazena. Software spadající pod tuto licenci a dokumentace

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka k aplikaci Norton 360 Online Dokumentace verze 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Všechna práva vyhrazena. Software spadající pod tuto licenci a dokumentace

Více

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě.

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Uživatelská příručka Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka k aplikaci Norton Internet Security Online Software popsaný v této knize je poskytnut pod licenční dohodou a smí být používán pouze v souladu s podmínkami této

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Uživatelská příručka aplikace Norton 360

Uživatelská příručka aplikace Norton 360 Uživatelská příručka Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů na životní prostředí. Tato příručka byla vytištěna

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. TM Norton AntiVirus Online Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě.

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Uživatelská příručka Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů

Více

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Online Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku,

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Norton 360TM Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka aplikace Norton 360 Dokumentace verze 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Všechna práva vyhrazena. Software spadající pod tuto licenci a dokumentace jsou

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka aplikace Norton 360 Dokumentace verze 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Všechna práva vyhrazena. Software spadající pod tuto licenci a dokumentace jsou

Více

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě.

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Uživatelská příručka Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla

Více

Uživatelská příručka aplikace Norton AntiVirus

Uživatelská příručka aplikace Norton AntiVirus Uživatelská příručka Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů na životní prostředí. Tato příručka byla vytištěna

Více

Uživatelská příručka aplikace Norton AntiVirus

Uživatelská příručka aplikace Norton AntiVirus Uživatelská příručka Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů na životní prostředí. Tato příručka byla vytištěna

Více

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě.

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Uživatelská příručka Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů

Více

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě.

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Uživatelská příručka Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla

Více

Uživatelská příručka aplikace Norton Internet Security

Uživatelská příručka aplikace Norton Internet Security Uživatelská příručka Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů na životní prostředí. Tato příručka byla vytištěna

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Norton TM AntiVirus Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad

Více

Uživatelská příručka PN: 10740205

Uživatelská příručka PN: 10740205 Uživatelská příručka PN: 10740205 Uživatelská příručka k aplikaci Norton AntiVirus Dokumentace verze 14.0 Copyright 2006 Symantec Corporation. Všechna práva vyhrazena. Software spadající pod tuto licenci

Více

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka aplikace Norton AntiVirus 2006 Dokumentace verze 12,0 Copyright 2005 Symantec Corporation. Všechna práva vyhrazena. Symantec, logo Symantec, Norton Ghost, Norton

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka aplikace Norton Internet Security 2006 Dokumentace verze 9.0 Copyright 2005 Symantec Corporation. Všechna práva vyhrazena. Symantec, logo Symantec, Norton Ghost,

Více

Uživatelská příručka aplikace Norton Internet Security

Uživatelská příručka aplikace Norton Internet Security Uživatelská příručka Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů na životní prostředí. Tato příručka byla vytištěna

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě.

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Uživatelská příručka Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla

Více

F-Secure Mobile Security for Windows Mobile

F-Secure Mobile Security for Windows Mobile F-Secure Mobile Security for Windows Mobile 1. Instalace a aktivace Předchozí verze Instalace Aktivace Pokud máte nainstalovanou předchozí verzi aplikace F-Secure Mobile Security, je třeba ji ukončit.

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9355538 Issue 1 Vydaná elektronická příručka odpovídá "Podmínkám a ustanovením uživatelských

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

Příručka Univerzálního tiskového ovladače

Příručka Univerzálního tiskového ovladače Příručka Univerzálního tiskového ovladače Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Verze B CZE 1 Souhrn 1 Brother

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs Aplikace Capture Pro Referenční příručka A-61640_cs Začínáme s aplikací Kodak Capture Pro Tato příručka obsahuje jednoduché postupy pro rychlé zahájení práce, včetně instalace a spuštění aplikace Kodak

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Connection Manager - Uživatelská příručka

Connection Manager - Uživatelská příručka Connection Manager - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Aplikace Správce připojení 3 Začínáme 3 Spuštění Správce připojení 3 Zobrazení stavu aktuálního připojení 3 Připojení k internetu 3 Připojení

Více

Uživatelská příručka AE6000. Dvoupásmový bezdrátový adaptér Mini USB AC580

Uživatelská příručka AE6000. Dvoupásmový bezdrátový adaptér Mini USB AC580 Uživatelská příručka AE6000 Dvoupásmový bezdrátový adaptér Mini USB AC580 a Obsah Přehled výrobku Funkce 1 Instalace Instalace 2 Konfigurace bezdrátové sítě Wi-Fi Protected Setup 3 Konfigurační utilita

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

Jak obnovit ztraceny dokumentu

Jak obnovit ztraceny dokumentu ID článku: 316951 - Poslední aktualizace: dubna 2007 - Revize: 1 Jak obnovit ztraceny dokumentu Zobrazení původního anglického článku a jeho překladu vedle sebe. UPOZORNĚNÍ: TENTO ČLÁNEK BYL STROJOVĚ PŘELOŽENMicrosoft

Více

Předpoklady správného fungování formulářů

Předpoklady správného fungování formulářů Předpoklady správného fungování formulářů Uživatelská příručka Aktualizováno: 19. 2. 2018 Obsah 1 Úvod... 3 2 Systémové požadavky... 3 3 Práce s přílohami... 3 4 MS Internet Explorer... 3 4.1 Instalace

Více

Provozní pokyny Aplikační stránky

Provozní pokyny Aplikační stránky Před použitím tohoto zařízení si důkladně přečtěte tento manuál a mějte jej po ruce pro budoucí použití. Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení

Více

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 Obsah 1. ÚVOD...1 2. INSTALACE PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS...1 3. PŘIPOJENÍ TELEFONU NOKIA 6600

Více

Průvodce aktualizací systému Windows 8.1 krok za krokem

Průvodce aktualizací systému Windows 8.1 krok za krokem Průvodce aktualizací systému Windows 8.1 krok za krokem Instalace a aktualizace systému Windows 8.1 Aktualizujte prostředí BIOS, aplikace, ovladače a spusťte službu Windows Update Vyberte typ instalace

Více

Důležité informace o produktu

Důležité informace o produktu Začněte zde Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Sada Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 obsahuje aplikace Fiery pro provádění úloh souvisejících se serverem

Více

Windows RT 8.1 Update Step-by-Step Guide

Windows RT 8.1 Update Step-by-Step Guide Windows RT 8.1 Update Step-by-Step Guide Aktualizace Windows RT na verzi Windows RT 8.1 Nainstalováním nejnovějších aktualizací Windows zajistěte, aby byl počítač s Windows RT v aktuálním stavu Zjištění

Více

Začínáme s programem QuarkXPress 10.1

Začínáme s programem QuarkXPress 10.1 Začínáme s programem QuarkXPress 10.1 OBSAH Obsah Doplňková dokumentace...3 Požadavky na systém...4 Požadavky na systém: Mac OS X...4 Požadavky na systém: Windows...4 Instalování: Mac OS...5 Přidávání

Více

Provozní pokyny Průvodce Mopria

Provozní pokyny Průvodce Mopria Provozní pokyny Průvodce Mopria Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace". OBSAH Úvod... 2 Význam symbolů... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 Přípravy...

Více

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs Software Capture Pro Začínáme A-61640_cs Začínáme se softwarem Kodak Capture Pro Software a Capture Pro Limited Edition Instalace softwaru: Kodak Capture Pro Software a Network Edition... 1 Instalace softwaru:

Více

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Stručná příručka

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Stručná příručka Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Stručná příručka ESET Smart Security poskytuje dokonalou ochranu počítače před škodlivým kódem. Základem je skenovací technologie ThreatSense, která

Více

Podpora sady Nero 7 pro Windows Vista TM

Podpora sady Nero 7 pro Windows Vista TM Podpora sady Nero 7 pro Windows Vista TM Nero AG Informace o autorských právech a ochranných známkách Tato stručná příručka i celý její obsah jsou chráněny autorským právem a jsou majetkem společnosti

Více

Antivirus: Proaktivně detekuje a likviduje známé i neznámé hrozby lépe než kterýkoliv jiný bezpečnostní produkt.

Antivirus: Proaktivně detekuje a likviduje známé i neznámé hrozby lépe než kterýkoliv jiný bezpečnostní produkt. Stručná příručka ESET Cybersecurity poskytuje špičkovou ochranu vašeho počítače před počítačovými hrozbami. ESET Cybersecurity využívá skenovací jádro ThreatSense, které bylo poprvé použito v uživateli

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

ESET NOD32 Antivirus 4 pro Linux Desktop. Stručná příručka

ESET NOD32 Antivirus 4 pro Linux Desktop. Stručná příručka ESET NOD32 Antivirus 4 pro Linux Desktop Stručná příručka ESET NOD32 Antivirus 4 poskytuje špičkovou ochranu vašeho počítače před počítačovými hrozbami. Produkt využívá skenovací jádro ThreatSense, které

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 RYCHLÝ ÚVODNÍ LIST NOVELL Při instalaci nové verze systému SUSE Linux Enterprise 11 postupujte podle následujících pokynů. Tento dokument obsahuje

Více

Uživatelská příručka pro Mac

Uživatelská příručka pro Mac Uživatelská příručka pro Mac Obsah Začínáme... 1 Použití nástroje pro přeformátování disku... 1 Instalace softwaru FreeAgent... 4 Bezpečné vysouvání disků... 9 Správa diskových jednotek...10 Aktualizace

Více

ESET CYBER SECURITY pro Mac Rychlá příručka. Pro stáhnutí nejnovější verze dokumentu klikněte zde

ESET CYBER SECURITY pro Mac Rychlá příručka. Pro stáhnutí nejnovější verze dokumentu klikněte zde ESET CYBER SECURITY pro Mac Rychlá příručka Pro stáhnutí nejnovější verze dokumentu klikněte zde ESET Cyber Security poskytuje novou úroveň ochrany před škodlivým kódem. Produkt využívá skenovací jádro

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou v USA registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation. Důležité

Více

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 1. Dříve než spustíte instalaci Vítáme Vás při instalaci nové verze aplikace eliška. Před samotnou instalací, prosím, ověřte, že jsou splněné následující podmínky:

Více

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Datacard Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Co potřebujete Tiskárna karet je zapnuta a připravena k tisku karet ve stavu Ready, a stavová dioda

Více

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA Novell Messenger 1.0 STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA www.novell.com Novell Messenger je produkt, který nezávisle na platformě slouží k rychlému zasílání zpráv v podnicích pomocí adresáře Novell e-directory

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 3 2 Instalace SecureStore...

Více

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) / Mac OS X 10.5, 10.6 / Linux (RPM, DEB) Stručná příručka

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) / Mac OS X 10.5, 10.6 / Linux (RPM, DEB) Stručná příručka Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) / Mac OS X 10.5, 10.6 / Linux (RPM, DEB) Stručná příručka ESET NOD32 Antivirus poskytuje dokonalou ochranu počítače před škodlivým kódem.

Více

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce.

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce. Fiery Remote Scan Program Fiery Remote Scan umožňuje spravovat skenování na serveru Fiery server a na tiskárně ze vzdáleného počítače. Prostřednictvím programu Fiery Remote Scan můžete provádět tyto akce:

Více

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Obsah F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Obsah Kapitola 1: Začínáme...3 1.1 Správa registrace...4 1.2 Jak se lze ujistit, že je počítač chráněn...4 1.2.1 Ikony stavu ochrany...4

Více

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Poslední aktualizace: 9. 6. 2009 Samotná instalace programu HiddenSMS se skládá ze dvou kroků: I. PŘIPOJENÍ TELEFONU S POČÍTAČEM - podrobný popis najdete

Více

ESET SMART SECURITY PREMIUM 10. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista

ESET SMART SECURITY PREMIUM 10. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista ESET SMART SECURITY PREMIUM 10 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista ESET Smart Security Premium je komplexní internetové bezpečnostní řešení. Udržuje vás v bezpečí na internetu i na veřejných sítích.

Více

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Stručná příručka Klikněte sem pro stažení nejnovější verze dokumentu ESET NOD32 Antivirus poskytuje

Více

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku.

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. Začněte zde Vyrovnání tiskových kazet bez počítače Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. 1 Zkontrolujte, zda je v

Více

Jak používat program P-touch Transfer Manager

Jak používat program P-touch Transfer Manager Jak používat program P-touch Transfer Manager Verze 0 CZE Úvod Důležité upozornění Obsah tohoto dokumentu a technické parametry příslušného výrobku podléhají změnám bez předchozího upozornění. Společnost

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (klient)

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (klient) 2015 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 5. února 2015 Obsah 3 Obsah...5 Aktivace možnosti Fiery...6 Automatická aktivace

Více

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Autorská práva a licence 2006 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reprodukce, úpravy nebo překlad jsou bez předchozího písemného

Více