Ukázky z vlastního hodnocení školy a z rozpracovaného autoevaluačního plánu z předchozích autoevaluačnách procesů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ukázky z vlastního hodnocení školy a z rozpracovaného autoevaluačního plánu z předchozích autoevaluačnách procesů"

Transkript

1 Příloha č. 2 Ukázky z vlastního hodnocení školy a z rozpracovaného autoevaluačního plánu z předchozích autoevaluačnách procesů Ukázky z vlastního hodnocení školy Autoevaluace cílů školy stanovených ve Vizi školy Cíle základní školy, stanovené v dlouhodobé Vizi školy vycházejí z cílů stanovených ve školském zákoně a v RVP ZV a jsou zapracovány do školního vzdělávacího programu a autoevaluačního plánu školy. Evaluační metody zjišťování: analýza povinné dokumentace, plánu práce školy, tématických plánů jednotlivých vyučovacích předmětů, práce na ŠVP ZV stále porovnávání, pozorování a hospitace, projekty, jejich hodnocení, kontrola, pedagogické rady a jednání metodického sdruţení, sebehodnotící list učitele, dotazníky, rozhovory Hodnocení bylo prováděno průběţně a souhrnná hodnocení proběhla na pololetní a závěrečné pedagogické radě, v závěru školního roku byly rozdány sebehodnotící listy pedagogům. Vyhodnocení sebehodnotícího listu učitele pro tuto oblast,. Učitelům byl rozdán dotazník s přesně stanovenou hodnotící škálou: A B C D Často Někdy méně často Zřídka Vůbec Kvalitní Méně kvalitní Málo kvalitní Nekvalitní Velmi dobrý Dobrý Vyhovující Nevyhovující Významná + + převaţující nad - Podstatná - Zásadní - Tato hodnotící škála platí pro vyhodnocení listů v jednotlivých oblastech Oblast: Program školy: Otázka číslo A B C D 1. Plním tématický plán ročníku 100 Hodnoty pod hodnotící škálou tabulky jsou uvedeny v % Hodnocení práce metodického sdružení: Metodické sdruţení pracovalo podle plánu práce a schůzky byly svolávány dle aktuální potřeby. Všichni pedagogičtí pracovníci školy společně pracovali na těchto dokumentech a spolupracovali při přípravě těchto akcí: Školní vzdělávací programy předškolní vzdělávání, základní vzdělávání Tématické plány jednotlivých předmětů Výběr učebnic pro výuku Příprava akcí dle plánu práce školy Příprava celoškolního projektu Velikonoce Výzdoba školy

2 Informační nástěnka ve vestibulu školy Plánování školních výletů, exkurzí a dalších akcí na podporu vzdělávání Hodnocení práce MS vypracovala Mgr. Jana Boháčová Úkoly pro následující období: pokračovat v pravidelné kontrole naplňování cílů ZV a vyuţití jiţ pouţívaných nástrojů, se zaměřením na plnění ŠVP ZV. Podmínky ke vzdělávání Ukazatele stavu: Vliv pracovních podmínek pedagogických pracovníků na vzdělávání Funkčnost a estetická úroveň tříd, učeben a společných prostor Kvalita podmínek pro jednání s rodiči Vybavenost školy k moderní výuce Efektivita vyuţívání finančních prostředků pro další rozvoj školy Účast v projektech, vyuţívání grantů Metody zjišťování: analýzy, rozbory, pozorování, rozhovory, pracovní porady, pedagogické rady, jednání metodického sdruţení, kontroly. Popis stavu: Lidské - úvazky učitelů jsou stanoveny vţdy na začátku školního roku a během celého školního roku nedošlo k jejich změně, úvazky učitelů odpovídají počtu hodin stanovených v učebním plánu vzdělávacího programu Základní škola. - odborná kvalifikace učitelů všichni učitelé splňují odbornou kvalifikaci předepsanou zákonem č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících, ve znění pozdějších předpisů. - pracovní prostředí pro učitele učitelé mají k dispozici sborovnu (2 počítače z toho jeden napojen na síť školy, tiskárna, kopírka), kabinet, kde jsou uloţeny učební pomůcky. Vychovatelky ŠD nemají samostatné prostory pro klidnou přípravu na výchovnou činnost. Ředitelka školy pracuje v ředitelně školy (počítač, tiskárny černobílá a barevná, která je napojena do sítě školy a mohou ji tak vyuţívat i učitelé ZŠ a sekretářka školy) Materiální popsány v ŠVP, celkem dostatečné vybavení učebními pomůckami k doplnění hlavně pomůcek k výuce anglického jazyka a matematiky byl vyuţit grant města Plzně na podporu ŠVP. K výuce mohou učitelé vyuţívat dataprojektor, který je v jedné kmenové učebně. V několika třídách mají ţáci k dispozici počítače. Dostatečně je vybavena odborná učitelská knihovna. Kmenové učebny jsou vybaveny vhodným a odpovídajícím ţákovským i ostatním nábytkem, prostorové uspořádání je účelné a vyhovující. Finanční hlavním zdrojem finančních prostředků na vzdělávání ţáků a na další vzdělávání učitelů jsou státní prostředky, které jsou však nedostatečné a tato kapitola rozpočtu byla niţší neţ v letech minulých, nezávisle na počtu ţáků, ale normativně. Škola proto vyuţila k zajištění vzdělávání ţáků jiţ zmíněný grant MMP, ze kterého byla část finančních prostředků vyuţita i na další vzdělávání učitelů a rozvojový program MŠMT Zpřístupnění dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků základních škol s ročníky jen 1. stupně. Veškeré granty zpracovává ředitelka školy. Škola je spolupracující školou s Nakladatelstvím Frauz, kde spolupracuje na tvorbě učebnic a připomínkování dalších doplňkových materiálů, výhodou této spolupráce je výhodný nákup učebnic a tím i úspora nedostatečný státních prostředků na ONIV.

3 Hodnocení bylo prováděno průběţně během celého školního roku, výsledkem bylo popsání základních podmínek ve školním vzdělávacím programu. Vyhodnocení sebehodnotícího listu učitele pro tuto oblast: Oblast: Podmínky ke vzdělávání: Otázka číslo A B C D 7. Moje zázemí pro práci Kultivované prostředí školy pro zaměstnance a ţáky Důstojné podmínky pro jednání s rodiči, jinými osobami Efektivní vyuţití prostor v budově školy Kvalita odborných učeben, které vyuţívám Didaktická a estetická podnětnost prostředí Podmínky k modernímu vyučování Můj přístup k technice, knihám, tisku Vybavení ţáků učebnicemi a učebními texty Moţnosti pro odpočinek učitelů a ţáků 100 Úkoly pro následující období: stále doplňovat učební pomůcky, výpočetní techniku a odbornou učitelskou knihovnu a toto účelně a efektivně vyuţívat ve výuce a k dalšímu sebevzdělávání učitelů. Více se zaměřit na vyuţívání grantů k získání dalších finančních prostředků. V rámci probíhající přístavby školy splnit podmínky ke vzdělávání dle RVP ZV viz ŠVP ZV. Zapojit celý pedagogický sbor do tvorby grantů. Průběh vzdělávání a výsledky vzdělávání Ukazatele stavu: Podpora vytváření cílových kompetencí vzdělávání Kvalita jednotlivých oblastí: příprava, organizace, zajištění, metody a formy práce, hodnocení, motivace, komunikace, klima Vyváţenost struktury hodiny vztah k cílům výuky Vedení ţáků k sebehodnocení Prostor pro vytváření vlastního názoru Psychohygienické podmínky výuky Efektivní systém zjišťování výsledků vzdělávání Zvládání očekávaných výstupů Pouţívání náročnějších myšlenkových dovedností aplikace, analýza, syntéza, kritické hodnocení Úroveň podpory IIŢ Hodnocení ve vybraných předmětech Výsledky v soutěţích, v přijímacím řízení Metody zjišťování: pozorování a hospitace, kontrola, pracovní porady, pedagogické rady a jednání metodického sdruţení, dotazníky při projektových dnech, sebehodnotící list učitele, písemné práce, testy a jiné formy k zjišťování výsledků ve vzdělávání, testy KALIBRO, výsledky v soutěţích, hodnocení a rozhovory s výchovnou poradkyní, třídními učiteli a asistentkou pedagoga.

4 Popis stavu: Vyučování cíle vyučování vycházejí z individuálních předpokladů jednotlivých ţáků, ve výuce jsou vyuţívány vhodné učební pomůcky, ale jiţ méně didaktická technika, dosud učitelé velmi málo vyuţívají dataprojektor, coţ je však způsobeno potřebou stálého stěhování tříd a chybějící další vybavení pro učitele více počítačů ve sborovně, interaktivní tabule. Přesto je výuka na velmi dobré úrovni, učitelé vyuţívají různé formy a metody práce, ve výuce vhodně vyuţívají metod kritického myšlení. Učitelé umí vést výuku tak, aby se vztahovala k cílů, které si stanovili dle vzdělávacího programu a vedou ţáky k různým komunikačním technikám a k získávání potřebných ţivotních kompetencí. K podpoře komunikace a získávání klíčových kompetencí je vyuţíváno projektové vyučování, projekty jsou nejčastěji třídní, jeden projekt byl celoškolní. Tento projekt byl evaluován na svém počátku i po ukončení a to jak ţáky, tak učiteli (ti hodnotili jen celkový průběh). Učitelé dodrţují pravidla pro klasifikaci a hodnocení, které stanovuje Školní řád. Psychohygienické podmínky vyučování jsou dodrţovány. Vlastní učení se ţáků ţáci jsou systematicky, vzhledem k věku, vedeny k vlastní odpovědnosti za své učení. Učitelé volí při vyučování aktivizující metody, vyváţeně vyuţívají jak samostatnou práci ţáků, tak metody kooperativního učení. K výuce jsou vyuţívány učebnice, dle výběru učitele, ale i další doplňují materiály a další učebnice z fondu učebnic školy. Ve výuce je velmi málo vyuţíváno ICT, škola sice má celkem dostatek výukových programů, ale odborná učebna je jen pro 10 ţáků. K vlastnímu hodnocení ţáků jsou vyuţívána portfolia ţáků a dalších metod, s vyuţitím při skupinové a týmové práci Výsledky vzdělávání Zjišťování výsledků vzdělávání vzhledem k stanoveným cílům výsledky jsou zjišťovány na úrovni třídy a jednotlivých předmětů, při hodnocení se postupuje dle Školního řádu, klasifikace a hodnocení je systematický a účelný proces. Vedle zjišťování výsledků učitelem je k zjišťování výsledků vyuţit standardizovaný test KALIBRO. Ţáci se zapojují do výtvarných soutěţí, bez velkých úspěchů. K prezentaci školy je vyuţíván pěvecký sbor školy a divadelní krouţek školní druţiny. Podpora ţákům individuálně integrovaným tito ţáci pracuji podle zpracovaného individuálního plánu a jsou zařazováni (dle doporučení ŠPZ) do ANP ve škole. Ve škole je jeden ţák s autismem, ke kterému je přidělena asistentka pedagoga. Učitelé úzce spolupracují s výchovnou poradkyní školy i s pracovníky školských poradenských zařízení. Hodnocení práce asistenta pedagoga: Asistentka pedagoga pracovala ve 2.třídě se ţákem s autismem a plnila tyto úkoly při vyučování: - přenos a porozumění informací od učitelky - pomoc při vypracování sloţitějších úkolů - pomoc při manuálních činnostech - relaxační chvilky - pomoc při pobytu mimo školu divadelní představení, výlety, exkurze.. - pomoc při zvládání situací, které nejsou součástí jeho denních rituálů - integrace ţáka do dětského kolektivu, i v ŠD - výchova k samostatnosti, sebeobsluha - učí respektovat a dodrţovat společenská pravidla

5 V letošním roce spolupracovala asistentka i s učitelkou 1.třídy, věnovala se individuálně integrovaným dětem. Sluţby asistentky pedagoga podporují efektivitu výchovně vzdělávacího procesu, ţákovi pomáhá v komunikaci se ţáky. Nezbytná je její pomoc při akcích mimo školu. Hodnocení bylo prováděno průběţně. Hodnocení celoškolního projektu Velikonoce učitelé, ukázka hodnotícího listu příloha č. 10 CO SE POVEDLO: Náplň a obsah projekt proběhl k jejich spokojenosti, nejvíce je zaujala dílna, ţáci práci v dílnách zvládli dobře, dobře se podařila nastavit náročnost jednotlivých dílen Organizace projekt proběhl bez chaosu, dílny se podařilo ukončit ve stanovenou dobu, ve věkově smíšených skupinách probíhala spolupráce bez nutného zásahu pedagogů CO PŘÍŠTĚ UDĚLÁME JINAK: Náplň a obsah zkrátíme úvodní část, aby byl dostatek času na ukončení a zhodnocení projektu ve třídách Organizace projekt chceme zopakovat, aby ţáci dostali příleţitost vyrobit si jinou dekoraci (z jiné dílny), protoţe po ukončení projektu ţáci litovali, ţe neměli příleţitost si vyrobit to, co se vyrábělo v jiné dílně ZÁŢITEK: Veselé rozdělování ţáků do pracovních skupin ve sborovně Přes náročnou přípravu, byli učitelé s prací spokojeni Vypracování této evaluace Dle dotazníků učitelů zpracovala Jiřina Říhová Vyhodnocení sebehodnotícího listu učitele pro tuto oblast: Oblast: Program školy, průběh a výsledky vzdělávání: Otázka číslo A B C D 2. Další nabídka např. pro ţáky se SVP Doplnění osnov exkurzemi, besedami Počet těchto akcí za školní rok celkem za školu Zařazuji do své práce ve třídě aktivní metody práce Počet třídních projektů celkem za školu Vybavení IIŢ učebnicemi a učebními texty Vyučování plánuji ve vztahu k očekávaným výstupům Moje vyučování má jasné a přiměřené výukové cíle Cílům odpovídá obsah, metody a struktura hodiny Výuka navazuje, vyuţívám dosavadních znalostí ţáků Funkčně vyuţívám didaktickou techniku, UP 60 40

6 23. V úvodu hodiny vedu ţáky k aktivní interakci s tématem Moje vyučovací metody mají vyváţenou časovou a 100 metodickou strukturu 25. V opakovacích či procvičovacích částech poskytuji ţákům 100 prostor k aktivitě 26. Před výkladem nové látky si ověřuji dosavadní znalosti Zvládám a pouţívám různé vyučovací postupy, techniky výkladu, řízení rozhovoru, diskuse..kooperativního učení a učení z textu Poskytuji ţákům prostor a podporuji jejich aktivní učení Vyuţívám sociálních forem vyučování Podporuji a vyuţívám samostatné učení Respektuji individuální tempo ţáka Myšlenkové a pracovní činnosti jsou vyváţeny Závěrečnou fázi hodiny účelně vyuţívám k rekapitulaci, hodnocení 34. V úvodu hodiny nápaditě motivuji Aktivizuji učivo a propojuji do vztahu s jinými předměty Průběţně hodnotím snahu, výkon, pokrok V závěru hodiny motivuji k další práci Dodrţuji pravidla hodnocení výsledků ve vzdělávání Rozvíjím dovednosti sebepozorování, sebekontroly a 100 sebehodnocení ţáků 40. hodnotím úspěšnost ţáka v kontextu jeho dispozice, zejména 100 formativně a diagnosticky 41. Hodnotím s vědomím motivace k další práci Vyuţívám alternativních moţností hodnocení Vhodně a účinně vyuţívám opatření k posílení kázně Respektuji názory ţáků, podporuji jejich vyjadřování Podněcuji k úsudku Respektuji a podporuji potřebu písemné dovednosti 100 komunikace 47. Klima mého vyučování je otevřené, vlídné, cítím svoji 100 autoritu 48. Podporuji sebevědomí ţáků, jednám s nimi důstojně a s úctou Umím řešit konfliktní situace Moje výuka má prosociální dopad Kázeň nemusím vynucovat Ţáci dokáţí zaujímat postoje, sdělování názorů, obhajovat je Ţáci dovedou vést dialog, diskutovat Ţáci dovedou spolupracovat Ţáci dokáţí kultivovaně vystupovat Mám propracovaný systém hodnocení výsledků vzdělávání V případě potřeby poskytuji ţákům další sluţby ( nadaným, doučování, individuální pomoc) 100 Výsledky standardizovaných testů KALIBRO: Jsou přílohou tohoto hodnocení.

7 Úkoly pro následující období: stálým samostudiem a vzdělávání v rámci DVPP rozvíjet dovednosti učitelů v oblasti vedení výuky, klasifikací a hodnocením podporovat vlastní učení ţáka a jeho motivaci k dalšímu vzdělávání. Vyuţívání ICT ve výuce, dle moţností. Do výuky zařazovat třídní projekty a celoškolní projekty. Podpora školy žákům, spolupráce s rodiči a vzájemné vztahy všech zainteresovaných osob Ukazatele stavu: Podpora ţáků školou zda ve škole převládá optimismus, podpora důvěry a očekávání úspěchu, podpora sebedůvěry ţáků a poskytování zpětné vazby, pochvaly převaţují nad tresty, předcházení konfliktům a jejich řešení, podpora ţáků k dosaţení úspěchu, jak předcházíme konfliktům, zda pochvaly převaţují nad testy Spolupráce s rodiči jak se podávají informace rodičům, zapojení rodičů do ţivota školy, podpora rodičů při učení dětí, spolupráce školské rady a vedení školy Vzájemné vztahy- vzájemný respekt a podpora pracovníků školy a ţáků, vytváření podmínek pro kaţdého ţáka, spolupráce se zřizovatelem, zapojení a podpora místní komunity Výchovné poradenství spolupráce školy s PPP, SPC, prevence sociálněpatologických jevů, informace a poradenství v přípravě na budoucí povolání Práce třídního učitele koordinace a informovanost ţáků a učitelů třídy, komunikace uvnitř a vně třídy, vytváření portfolia ţáků Metody zjišťování: pozorování a hospitace, kontrola, pracovní porady, pedagogické rady a jednání metodického sdruţení, třídní aktivy, konzultační dny, rozhovory s rodiči, sebehodnotící list učitele Popis stavu: Podpora ţákům ţáci jsou vzděláváni v prostředí důvěry a jsou vedeny k vlastní, sebedůvěře, učitelé se snaţí řešit případné konflikty ihned a ve sjednoceném postupu, k jednotlivým ţákům je ve výuce individuální přístup dle jejich osobních předpokladů, informace se ţákům podávávají dle Školního řádu. Spolupráce s rodiči rodičům jsou podávány informace dle Školního řádu, třídní učitelé i ředitelka školy se snaţí o zapojení rodičů do ţivota školy, coţ se ne vţdy daří, dobře pracuje rada rodičů při SRPDŠ a velmi dobrá je spolupráce se školskou radou Vzájemné vztahy v pedagogickém sboru je vzájemný respekt a důvěra, vztahy se zřizovatelem jsou na dobré úrovni Výchovné poradenství Hodnocení koncepce výchovného poradenství ve škole: Výchovné poradenství ve škole je zaměřeno na koordinaci postupů učitelů při práci s ţáky se speciálními vzdělávacími potřebami, při vytváření individuálních vzdělávacích programů, při spolupráci s PPP v Plzni, s SPC a s rodiči. Výchovný poradce zajišťuje úkoly dle své pracovní náplně. Součástí jeho práce je prevence sociálně patologických jevů. Úkoly výchovná poradkyně plnila. Hodnocení bylo prováděno průběţně. Vyhodnocení sebehodnotícího listu učitele pro tuto oblast:

8 Oblast: Spolupráce s rodiči: Otázka Ano Ne číslo 75. Mám vytvořený systém kontaktů s rodiči Rodiče mají dostatek relevantních informací o výsledcích 100 vzdělávání, které řídím 77. Daří se mi komunikovat s rodiči všech ţáků Povaţuji svůj kontakt s rodiči za dostatečný S rodiči nemám kontakt 100 Úkoly pro následující období: Přestože se komunikace s rodiči daří, více s rodiči spolupracovat, zapojit je do života školy. Úroveň výsledků práce školy, zejména vzhledem k podmínkám a ekonomickým zdrojům Ukazatele stavu: Zřetelnost zkvalitnění výsledků vzdělávání Propojení zpětné vazby s dalším rozvojem školy P.R. a odezva Zapojení školy do vzdělávacích projektů a aktivit Organizace různých akcí Účast ţáků na soutěţích.. Účast ţáků a rodičů na akcích školy Korekce cílů školy, ŠVP Kvalita výroční zprávy Revize strategie VHŠ Revize plánů školy, vize.. Metody zjišťování: analýzy základních dokumentů školy, pozorování, kontrola, pracovní porady, pedagogické rady a jednání metodického sdruţení, sebehodnotící list učitele Popis stavu: Kvalita výsledků vzdělávání je sledována i na úspěšnosti ţáků v 6. ročníku, dosud vţdy bez problémů. Prezentace školy byla vydána informační broţura o škole a jsou stále aktualizovány www stránky školy. Hodnocení bylo prováděno průběţně. Vyhodnocení sebehodnotícího listu učitele pro tuto oblast: Oblast: Úroveň výsledků školy: Otázka číslo A B C D 80. Zlepšování kvality výsledků školy Prezentace školy na veřejnosti (pozitivní odezvy) Organizace vystoupení, koncertů, výstav, projektů 60 40

9 83. Spolupráce a vztahy s okolím, partnery školy Pociťuji zdravý vývoj školy Pozitivní vztahy s okolím školy Kvalita kontaktů s veřejností 100 Úkoly pro následující období: Prezentaci školy stále věnovat zvýšenou pozornost, organizovat akce, které školu zviditelní pro veřejnost. Řízení školy, kvalita personální práce a kvalita dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků Ukazatele stavu: Koncepčnost řídících činností jejich zřetelná strategie Plánování zdrojů (lidských, materiálních, finančních) Míra spoluúčasti pracovníků na činnostech školy spojených s řídící činností Činnost poradních, metodických orgánů, sdruţeních Účinnost organizačního schématu, rozvrhu Kvalita a efektivita školního řádu Kvalita kontroly a hodnocení výsledků, průběhu vzdělávání Systém DVPP ve vazbě na potřeby školy Jak je zajištěná pomoc učitelům Kvalita kontroly provozu Podpora učitelů při zavádění změn Efektivnost kontroly, přijímání následných opatření Metody zjišťování: analýzy základních dokumentů školy, pozorování, hospitační činnost, kontrola, pracovní porady, pedagogické rady a jednání metodického sdruţení, sebehodnotící list učitele. Popis stavu: Plánování- plánování práce jednotlivých oblastí školy je prováděno systematicky, pomocnými nástroji je plán práce školy (plány porad a pedagogických rad, plán třídních aktivů a konzultačních dnů) plán metodického sdruţení, týdenní plány práce a v tomto roce plán schůzek k tvorbě ŠVP. Organizace školy vychází z organizačního řádu a struktury organizace, pravomoci v řídící oblasti jsou nejčastěji delegovány na zástupce statutárního orgánu, informace jsou na ostatní pracovníky přenášeny dle potřeby pomocí vnitřního informačního systému. Učitelé mají ke své práci veškeré potřebné informace. Vedení lidí pracovníci školy jsou schopni pracovat v týmu a kooperativně, předávají si získané informace z dalšího vzdělávání i z dalších akcí, DVPP vychází z plánu tohoto vzdělávání, který je vytvořen na základě potřeb školy a učitelů, slabší stránkou jsou hospitace ze strany ředitelky školy, ovšem to neznamená, ţe neví co se ve škole děje, hospitace jsou nahrazeny rozhovory a diskusí s učiteli, učitelé mají podporu ředitelky školy při zavádění změn ve vyučování i ve škole jako celku. Kontrola je prováděna podle plánu kontrol a je funkční a vede k zlepšování kvality práce školy. Hodnocení bylo prováděno průběţně.

10 Vyhodnocení sebehodnotícího listu učitele pro tuto oblast: Oblast: Úroveň podpory ze strany vedení školy: Otázka číslo A B C D 58. Účelná organizace školy Účelný rozvrh hodin Účelný a moderní informační systém školy Kvalita školního řádu Kvalita hodnocení pravidel Efektivní vedení porad a pedagogických rad Moţnost participace na školních záleţitostech Podpora aktivity a spolupráce učitelů ze strany ředitelky Podpora mého vzdělávání Podpora zavádění progresivních trendů do vzdělávání Podpora a vyuţívání sebereflexe (práce podřízených) Efektivní kontrola a její vyuţívání Spolupráce s výchovným poradcem Kultivace a proměna prostředí Otevřené a důvěryhodné klima 100 Úkoly pro následující období: Stále podporovat dobré vztahy ve škole, podporovat vznik portfolia třídního učitele a jeho předávání ostatním učitelům, podpora týmové práce při organizování projektů školy, více přenášet na učitele odpovědnost např. za tvorbu grantů. Provádět častěji hospitační činnost. Ukázky z rozpracovaného autoevaluačního plánu z předchozích autoevaluačních procesů: předmět hodnocení kdy kdo/kde nástroj směr tématické plány učiva měsíčně ŘŠ rozhovor aktualizace ŠVP koordinátor ŠVP analýza dokumentu náměty ke změně ŠVP učitelka 1.třídy jeho soulad se ŠVP/třídou tématické plány (TP) klíčové kompetence po tématech ŘŠ vyhodnocování jak zapisovat do TK učiva koordinátor ŠVP evaluační rozhovor zda vyhovující evaluační nástroje učitelka 1.třídy rozhovor strategie strategie TP analýza dokumentů evaluační listy KK vzdělávací strategie po tématech ŘŠ rozhovor plán DVPP 08/09 učiva koordinátor ŠVP DVPP aktualizace ŠVP učitelka 1.třídy hospitace TP

11 tématická oblast po tématu ŘŠ evaluační rozhovor náměty pro další oblast, téma klíčové kompetence učitelky MŠ evaluační list ŠVP hospitace učební texty březen MS - ZŠ diskuse objednávka vyhodnocování soulad s RVP, ŠVP plán DVPP prosinec ŘŠ výroční zpráva učitelské portfolio odborná kvalifikace červen MS - vedoucí výroční zpráva o DVPP plán DVPP rozvojové programy dle vyhlášení koordinátor ŠVP analýza dokumentu vedoucí učitelka MS rozhovor vedoucí vychovatelka ŠD výsledky konrtol ŘŠ dotazník grant připravenost dětí na 1.tř. leden ŘŠ rozhovor připravenost dětí na 1.tř. červen učitelka budoucí 1.třídy pedagogická rada vedoucí učitelka MŠ výsledky vzdělávání čtvrtletně ŘŠ pedagogická rada úspěšnost dle osobního MS IP maxima ţáka všechny třídy výsledky vzdělávání na co se zaměřit ve vzdělávání - 5.třída, 3.třída únor Kalibro standardizované testy v budoucnu - 5.třída duben Scio standardizované testy duben 5.třída - VG přijímací zkoušky úspěšnost absolventů spolupráce průběţně ŘŠ hodnocení ŘŠ evaluační metodika hodnocení učitelé učitele projekty ţáci celoškolní projekty zvýšení kvality školy děti příprava akcí kultura školy, klima září, červen rodiče evaulační dotazníky náměty na další projekty, akce hodnocení a klasifikace průběţně ŘŠ MS plán DVPP žáků plán kontrol třída ŢK slovní hodnocení - dlouhodobý rozhovor cíl odborná literatura aktualizace ŠŘ TA, KD IIŢ - IP dokumentace průběţně ŘŠ příkaz ŘŠ aktualizace plán kontrol ZŠ, MŠ, ŠD analýza dokumentů MŠ - zda vyhovuje TK soulad dokumentů s cíli školy ŠVP čtvrtletně ŘŠ pedagogická rada aktualizace ŠVP MŠ, ŠD rozhovor ŠVP asistent pedagoga čtvrtletně ŘŠ rozhovor výroční zpráva průběţně TU pedagogická rada rozpočet výchovný poradce IP průřezová témata průběţně ŘŠ rozhovor aktualizace ŠVP červen koordinátor ŠVP ŠVP tématické plány učiva učitelka 1.třídy TP podmínky ke vzdělávání srpen ŘŠ SWOT analýza aktualizace ŠVP září MS analýza dokumentace www stránky školy RVP ZV, PV struktura VHŠ

Cílem dotazníku je zjistit, z jakých důvodů vybrali rodiče stávající školu, a zároveň zjistit spokojenost rodičů s úrovní spolupráce se školou

Cílem dotazníku je zjistit, z jakých důvodů vybrali rodiče stávající školu, a zároveň zjistit spokojenost rodičů s úrovní spolupráce se školou Příloha č. 3 Vybrané evaluační nástroje k zjištění stavu cílů Dotazník pro rodiče Cílem dotazníku je zjistit, z jakých důvodů vybrali rodiče stávající školu, a zároveň zjistit spokojenost rodičů s úrovní

Více

4. Listy. 4.1 List pro předmětové komise (předsedové)

4. Listy. 4.1 List pro předmětové komise (předsedové) 4. Listy 4.1 List pro předmětové komise (předsedové) kvalita ŠVP plánování předmětu podmínky k výuce předmětu výsledky vzdělávání v předmětu výsledky na přehlídkách, soutěţích a olympiádách hodnocení ţáků

Více

AUTOEVALUACE ŠKOLY. Autoevaluace školy

AUTOEVALUACE ŠKOLY. Autoevaluace školy AUTOEVALUACE ŠKOLY Autoevaluace školy Autoevaluace školy je podrobně rozpracovaná podle 9 vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náleţitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení

Více

3. Kultura školy 4. Řízení školy 5. Výsledky vzdělávání 6. Výsledky práce školy vzhledem k podmínkám vzdělávání a ekonomickým zdrojům

3. Kultura školy 4. Řízení školy 5. Výsledky vzdělávání 6. Výsledky práce školy vzhledem k podmínkám vzdělávání a ekonomickým zdrojům Ukázka z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec. 6. 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY Smyslem autoevaluace je zhodnocení funkčnosti školního vzdělávacího programu a prostředí, v němž se výuka realizuje.

Více

1. Metodika vlastního hodnocení školy. 1.1 Oblasti hodnocení 1.1.1 PROGRAM ŠKOLY

1. Metodika vlastního hodnocení školy. 1.1 Oblasti hodnocení 1.1.1 PROGRAM ŠKOLY 1. Metodika vlastního hodnocení školy 1.1 Oblasti hodnocení 1.1.1 PROGRAM ŠKOLY soulad školního programu s RVP další programová nabídka např. pro ţáky se speciálními vzdělávacími potřebami, variabilita

Více

Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP

Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP Oblasti hodnocení podmínky vzdělávání, průběh vzdělávání, podpora školy žákům, spolupráce s rodiči, vliv vzájemných vztahů školy, žáků, rodičů a dalších osob

Více

Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené při Jedličkově ústavu v Praze.

Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené při Jedličkově ústavu v Praze. Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené při Jedličkově ústavu v Praze. 5.2 Evaluační činnost Vlastní hodnocení školy (VHŠ) napomáhá ke zkvalitnění vzdělávání. Cílem je zhodnocení

Více

Příloha č. 8 Podmínky ke vzdělání

Příloha č. 8 Podmínky ke vzdělání Příloha č. 8 Podmínky ke vzdělání Ukázka z Vlastního hodnocení školy, které bylo schváleno 21.10.2010 a bylo provedeno za předcházející 3 roky. Vybraná část popisuje oblast, která asi nejvíce ovlivňuje

Více

Autoevaluace školy. Část čtvrtá vlastní hodnocení školy 8 Rámcová struktura vlastního hodnocení školy a kritéria vlastního hodnocení školy

Autoevaluace školy. Část čtvrtá vlastní hodnocení školy 8 Rámcová struktura vlastního hodnocení školy a kritéria vlastního hodnocení školy Autoevaluace školy 1. Právní vymezení I. Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) 12 1) Hodnocení školy se uskutečňuje jako vlastní hodnocení

Více

Příloha školního vzdělávacího programu č. 3 Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm

Příloha školního vzdělávacího programu č. 3 Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Příloha školního vzdělávacího programu č. 3 Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm METODIKA VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY (Autoevaluace školy) Cíle: Získání informací o současném stavu, jejich zhodnocení.

Více

8. Autoevaluace školy (vlastní hodnocení školy)

8. Autoevaluace školy (vlastní hodnocení školy) 8. Autoevaluace školy (vlastní hodnocení školy) Autoevaluace školy je vlastní hodnocení školy podle vytvořených kritérií a stanovených oblastí. Poskytuje škole zpětnou vazbu o kvalitě a úrovni dosažených

Více

Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY:

Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY: Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY: ZŠ Háj ve Slezsku,okres Opava,příspěvková organizace Zaměření autoevaluace CÍLE KRITÉRIA Podmínky ke vzdělávání Zlepšovat materiální podmínky ke vzdělávání škole, Zabezpečení

Více

*přehledy o pracovnících školy *sebehodnocení a zdokonalování pracovníků

*přehledy o pracovnících školy *sebehodnocení a zdokonalování pracovníků Příloha ŠVP (Autoevaluace) AUTOEVALUACE V ROVINĚ ŠKOLY Oblast Cíl Kritéria, Indikátory kvality školy Dílčí cíl Nástroje Četnost Podmínky Lidské zdroje Složení ped. sboru a dalších pracov. Zajistit ke vzdělávání

Více

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Praha, Holečkova ul. 5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 5. 2. Evaluační činnosti Evaluační (sebehodnotící, autoevaluační) činnosti

Více

VI. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

VI. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ ŽÁKŮ VI. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY Hodnocení žáků školy je běžnou činností, kterou učitel ve škole vykonává po celý školní rok. Je nedílnou součástí výchovně vzdělávacího

Více

HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ ŽÁKŮ HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY Právní vymezení pro hodnocení výsledků chování a vzdělávání žáků: 1. 51-53 zákona č. 561/2004 Sb., (školského zákona) 2. 14-16 vyhlášky č.

Více

PLÁN AUTOEVALUACE ŠKOLY

PLÁN AUTOEVALUACE ŠKOLY PLÁN AUTOEVALUACE ŠKOLY Základní škola Všehrdova 1, Lovosice 1. Autoevaluace školy Vyhláška č. 15/2005 Sb. stanoví zaměření a hlavní oblasti vlastního hodnocení školy, které se zpracovává za období jednoho

Více

AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE)

AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE) AUTOEVALUACE ŠKOLY A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Před tvorbou školního vzdělávacího programu byly využívány dílčí kroky a nástroje evaluace a autoevaluace podle dokumentu zpracovaného školou Struktura a kriteria vlastního

Více

6.3. AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE)

6.3. AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE) 6.3. AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE) Výsledkem autoevaluace školy je strategický plán na pětileté období, který je též samostatnou přílohou ŠVP a je každoročně vyhodnocován

Více

Strategický plán rozvoje školy na období roků 2007 2012

Strategický plán rozvoje školy na období roků 2007 2012 Strategický plán rozvoje školy na období roků 2007 2012 ŠKOLA PRO ŢIVOT, VE KTERÉM CHCEME OBSTÁT JAKO LIDÉ Cílem je připravit takového žáka, který bude mít dovednosti, vědomosti i morální vlastnosti použitelné

Více

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2009 jsou:

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2009 jsou: Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. Vlastní hodnocení školy 1. Právní vymezení Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. zpracovává na základě 11 a 12 odst. 2 zákona č. 561/2004

Více

AUTOEVALUACE ŠKOLY VLASTNÍ HODNOCENÍ

AUTOEVALUACE ŠKOLY VLASTNÍ HODNOCENÍ AUTOEVALUACE ŠKOLY VLASTNÍ HODNOCENÍ Podmínky ke vzdělávání LIDSKÉ ZDROJE veden přehled o pedagogických a nepedagogických pracovnících kvalifikace učitelů všichni vysokoškolské studium v anglickém jazyce

Více

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2008 jsou:

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2008 jsou: Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. Vlastní hodnocení školy pro školní rok 2008/09 1. Právní vymezení Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. zpracovává na základě 11 a 12 odst.

Více

Vlastní hodnocení školy

Vlastní hodnocení školy Vlastní Při procesu sebe systematicky shromažďujeme a analyzujeme řadu informací a podkladů, včetně zpětných vazeb od i rodičů. Na začátku každého školního roku je vypracováván roční plán rozvoje. Jedenkrát

Více

STRUKTURA VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY

STRUKTURA VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, příspěvková organizace STRUKTURA VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Oblast 1.Podmínky ke vzdělávání Podoblast 1.1 Lidské zdroje 1.2 Materiální zdroje 1.3 Finanční zdroje

Více

Tato oblast by měla ověřit naplňování stanovených záměrů a cílů v dokumentech školy a zároveň soulad školních dokumentů s cíli RVP PV.

Tato oblast by měla ověřit naplňování stanovených záměrů a cílů v dokumentech školy a zároveň soulad školních dokumentů s cíli RVP PV. 9 EVALUAČNÍ (HODNOTÍCÍ) SYSTÉM MATEŘSKÉ ŠKOLY 9.1 DOKUMENTY ŠKOLY ŠVP PV TVP, SOULAD ŠVP PV RVP PV Tato oblast by měla ověřit naplňování stanovených záměrů a cílů v dokumentech školy a zároveň soulad školních

Více

7. Hodnocení žáků a autoevaluace školy. 7.1 Hodnocení žáků. 7.1.1 Způsoby hodnocení žáků

7. Hodnocení žáků a autoevaluace školy. 7.1 Hodnocení žáků. 7.1.1 Způsoby hodnocení žáků 7. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 7.1 Hodnocení žáků 7.1.1 Způsoby hodnocení žáků Účelem hodnocení je poskytnout žákům i jejich rodičům co nejčastější zpětnou vazbu. Hodnocení současně přispívá i

Více

Oblasti k získávání údajů k hodnocení školní práce. v MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené, Riegrova l. České Budějovice

Oblasti k získávání údajů k hodnocení školní práce. v MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené, Riegrova l. České Budějovice Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, České Budějovice, Riegrova ul. Oblasti k získávání údajů k hodnocení školní práce v MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené, Riegrova l České

Více

7. Autoevaluace školy

7. Autoevaluace školy 7. Autoevaluace Informace pro vlastní hodnocení jsou čerpány z těchto zdrojů: a) pedagogická dokumentace (učební plány, osnovy, ŠVP apod.) a dokumentace žáků b) ankety a dotazníky žákům, učitelům, rodičům

Více

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy I. Příloha ŠVP ZV 03/2016 Vlastní hodnocení školy 0 HLAVNÍ OBLASTI VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY JSOU VŽDY: 1. Podmínky ke vzdělávání 2. Průběh vzdělávání 3. Podpora školy žákům a studentům, spolupráce s rodiči,

Více

Strategie rozvoje školy na období 2012-2018

Strategie rozvoje školy na období 2012-2018 Základní škola Český Brod, Tyršova 68, okres Kolín IČO: 46383514 tel.: 321622446, 602373396 www.2zscbrod.cz 2zscbrod@iol.cz Strategie rozvoje školy na období 2012-2018 Sledované oblasti, v nichž se budou

Více

Foto dokumentace postupné rekonstrukce a vybavenosti. Funkční uspořádání tříd. Vybavení. Počet výukových. výukových programů. Vybavenost pomůckami

Foto dokumentace postupné rekonstrukce a vybavenosti. Funkční uspořádání tříd. Vybavení. Počet výukových. výukových programů. Vybavenost pomůckami 6.2. Autoevaluace školy Součást ŠVP Nejhravější škola podle RVP pro ZŠS a) Podmínky ke vzdělávání Materiální Škola v zahradě Zlepšit podmínky Využívání Počet hodin pro vzdělávání ve zahrady pro odučených

Více

3 priorita období. 2 příprava, stanovování záměrů 1. Autoevaluační plán Workshop: Evaluace školy

3 priorita období. 2 příprava, stanovování záměrů 1. Autoevaluační plán Workshop: Evaluace školy Autoevaluační plán Workshop: Evaluace školy Lektor: RNDr. Jiří Herman, Ph. D., Gymnázium, Brno, tř. Kpt. Jaroše Plán autoevaluačních činností Oblasti evaluace 006/7 007/8 008/9 009/0 Podmínky ke vzdělávání

Více

6. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

6. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 6. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Školní vzdělávací program obsahuje základní pravidla pro hodnocení žáků, podrobněji jsou rozpracovaná v klasifikačním řádu školy. Zde především vymezujeme způsoby

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2017/2018 vypracovala: Mgr.Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č. 561/2004

Více

2. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY

2. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY 2. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní škola Školní družina TUVP Počet tříd 5 Počet oddělení 2 Počet tříd 2 Počet ţáků do 160 Počet ţáků do 50 Počet ţáků do 20 Ţáků na třídu do 30 Ţáků na oddělení do 25 Ţáků

Více

7. EVALUACE A PEDAGOGICKÁ DIAGNOSTIKA

7. EVALUACE A PEDAGOGICKÁ DIAGNOSTIKA 7. EVALUACE A PEDAGOGICKÁ DIAGNOSTIKA 7. 1. DOKUMENTY ŠKOLY: SOULAD ŠVP RVP Tato oblast by měla ověřit naplňování stanovených záměrů a cílů v dokumentech školy a zároveň soulad školních dokumentů s cíly

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

Koncepce rozvoje Za kladnı s koly Dolnı Ber kovice Strategicky pla n na obdobı 2012 2015

Koncepce rozvoje Za kladnı s koly Dolnı Ber kovice Strategicky pla n na obdobı 2012 2015 Základní škola Dolní Beřkovice Nádražní 250, 277 01 Dolní Beřkovice Koncepce rozvoje Za kladnı s koly Dolnı Ber kovice Strategicky pla n na obdobı 2012 2015 Zpracovala: Mgr. Jana Basařová ředitelka školy

Více

CÍL INDIKÁTORY NÁSTROJ ČETNOST

CÍL INDIKÁTORY NÁSTROJ ČETNOST CÍL INDIKÁTORY NÁSTROJ ČETNOST EVALUACE KOMPLEXNÍ ZHODNOCENÍ PRÁCE A JEDNOTLIVÝCH OBLASTÍ Soulad Hodnocení hodin, znalostí a dovedností Česká školní inspekce - zpráva ČŠI škola ŠVP a RVP žáků, aktivita,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 č.j.: 146/2010 DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Dodatek upravuje 5 oblastí: 1. Učební plán pro 9. ročník ve školním roce 2010/2011 2. Poznámky k učebnímu plánu 3. Vysvětlivky k volitelnému předmětu

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2016/2017 vypracovala: Mgr. Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č.

Více

2. Výsledky školy. Příloha č.2 Evaluační dotazník pracovníkům školy Autoevaluační dotazník práce školy určený zaměstnancům školy

2. Výsledky školy. Příloha č.2 Evaluační dotazník pracovníkům školy Autoevaluační dotazník práce školy určený zaměstnancům školy Příloha č.2 Evaluační dotazník pracovníkům školy Autoevaluační dotazník práce školy určený zaměstnancům školy Vaši odpověď vyznačte křížkem do sloupců označených číslicemi 4, 3, 2, 1 podle toho, do jaké

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Vedoucí školního poradenského pracoviště: Členové školního poradenského pracoviště: 2 HLAVNÍ CÍLE: výchovný poradce

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Hustopeče Nádražní 4, příspěvková organizace, okres Břeclav Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Na základě vyhlášky č.197/2016 zřizuje ZŠ Hustopeče, Nádraží 4, okres Břeclav,

Více

KONCEPCE VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI. I. Společná ustanovení Základní charakteristika poradenských služeb ve škole

KONCEPCE VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI. I. Společná ustanovení Základní charakteristika poradenských služeb ve škole KONCEPCE VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Název školy: ZŠ Liberec, Sokolovská Adresa: Sokolovská 328, Liberec 13, 460 14 IČO: 68 97 46 39 I. Společná ustanovení Základní charakteristika

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-421/09-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-421/09-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-421/09-T Název školy: Základní škola a Mateřská škola Andělská Hora, okres Bruntál Adresa: Andělská Hora 215, 793 32 Andělská

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1128/09-12. Základní škola Dubňany, příspěvková organizace

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1128/09-12. Základní škola Dubňany, příspěvková organizace Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1128/09-12 Základní škola Dubňany, příspěvková organizace Adresa: Hodonínská 925, 695 03 Dubňany Identifikátor: 618600672

Více

1. DOKUMENTY ŠKOLY ŠVP TVP SOULAD ŠVP RVP PV

1. DOKUMENTY ŠKOLY ŠVP TVP SOULAD ŠVP RVP PV 1. DOKUMENTY ŠKOLY ŠVP TVP SOULAD ŠVP RVP PV Tato oblast by měla hodnotit naplňování stanovených záměrů a cílů školy v souladu s cíli RVP PV. 1.1 Evaluace podtémat integrovaných bloků Vyhodnotit naplnění

Více

Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu J.A.K. pro základní vzdělávání ZŠ, vytvořeného podle RVP ZV

Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu J.A.K. pro základní vzdělávání ZŠ, vytvořeného podle RVP ZV Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu J.A.K. pro základní vzdělávání ZŠ, vytvořeného podle RVP ZV Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského nám. 198, okres Mělník, příspěvková organizace

Více

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 03 pro oblast podpory 1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita: Vytváření podmínek pro implementaci školních vzdělávacích

Více

Vlastní hodnocení školy (2011-2013) (zpracováno s využitím metodiky MEC o.p.s)

Vlastní hodnocení školy (2011-2013) (zpracováno s využitím metodiky MEC o.p.s) EDUCAnet - Soukromé gymnázium Ostrava, s.r.o. Vlastní hodnocení školy (2011-2013) (zpracováno s využitím metodiky MEC o.p.s) Marek Šimoňák ředitel školy Obsah hodnotící zprávy I. Klíče k hodnocení II.

Více

6. 2. Autoevaluace školy

6. 2. Autoevaluace školy 6. 2. Autoevaluace školy Autoevaluace neboli sebehodnocení školy je hodnotící proces, jehož hlavním cílem je dopad výsledků tohoto procesu na další zkvalitňování práce školy. Kvalitní hodnocení je základem

Více

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY 6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY Pravidla pro hodnocení žáků Hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků vychází z posouzení míry dosažení očekávaných výstupů formulovaných v učebních osnovách jednotlivých

Více

Hodnocení žáků a autoevaluace školy

Hodnocení žáků a autoevaluace školy Hodnocení žáků a autoevaluace školy Pravidla pro hodnocení žáků Základní východiska pro hodnocení a klasifikace Cílem hodnocení je zpětná vazba, prostřednictvím které žák získává informace o tom, jak danou

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Školní poradenské pracoviště Od listopadu 2011 pracoval ve škole poradenský tým ve složení výchovný poradce, metodik prevence a školní psycholog. Fungovala také velmi úzká spolupráce s učiteli, zákonnými

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Hranice, okres Cheb Husova 414, 351 24 Hranice u Aše Identifikátor školy: 600 066 398 Termín konání inspekce: 6. 8. března

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Morkovice, příspěvková organizace 17. listopadu 416, 768 33 Morkovice-Slížany telefon: 573 370 023, e-mail: skola@zsmorkovice.cz, IČO: 708 749 30 Statut školního poradenského pracoviště

Více

Dodatek k ŠVP ZV č.1

Dodatek k ŠVP ZV č.1 Dodatek k ŠVP ZV č.1 Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola, Hovorany, příspěvková organizace

Více

DODATEK č. 2 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU

DODATEK č. 2 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU Základní škola a Mateřská škola Vojkovice, okres Brno venkov, příspěvková organizace DODATEK č. 2 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU Číslo jednací: 30/VIII-16 Nabývá účinnosti dne 1. 9. 2016 Schváleno školskou

Více

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-223/13-P

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-223/13-P Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIP-223/13-P Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Kralovice, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace Sídlo:

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIZ-104/10-Z. Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIZ-104/10-Z. Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace Česká školní inspekce Zlínský inspektorát Název školy/školského zařízení: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIZ-104/10-Z Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace Adresa: Školní 666, 763 26 Luhačovice Identifikátor:

Více

PROJEKT: Kariérové poradenství a psychologická pomoc žákům ve škole R.Č: CZ.1.07/1.1.26/02.0002 PORADENSKÝ TÝM NÁPLŇ PRÁCE

PROJEKT: Kariérové poradenství a psychologická pomoc žákům ve škole R.Č: CZ.1.07/1.1.26/02.0002 PORADENSKÝ TÝM NÁPLŇ PRÁCE PROJEKT: Kariérové poradenství a psychologická pomoc žákům ve škole R.Č: CZ.1.07/1.1.26/02.0002 PORADENSKÝ TÝM NÁPLŇ PRÁCE Školní psycholog - poskytuje poradenství žákům (cílové skupině) - poskytuje a

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice Základní škola a Mateřská škola Střelské Hoštice, okres Strakonice VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice za školní rok 2007/2008 a 2008/2009 Obsah: A. Struktura vlastního hodnocení školy B. Vyjádření

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2013-2014 PaedDr. Dalimila HODAŇOVÁ výchovná poradkyně Rámcový plán činnosti výchovného poradce 1. pololetí

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIL-37/13-L

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIL-37/13-L Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIL-37/13-L Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola, Liberec, Švermova 403/40, příspěvková organizace Sídlo: Švermova

Více

KONFERENCE PROJEKTU CESTA KE KVALITĚ. Zpracovala: Petra Nosková

KONFERENCE PROJEKTU CESTA KE KVALITĚ. Zpracovala: Petra Nosková KONFERENCE PROJEKTU CESTA KE KVALITĚ Zpracovala: Petra Nosková Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace Odloučená pracoviště: Polní 10 a J. Hory 33, Jablonec nad Nisou

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 153 215/98-11006 Inspektorát č 15 Signatura: vo3bs302 Okresní pracoviště Uh. Hradiště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Soukromá svobodná základní

Více

pozorování pohybový režim vhodné prostory pro odpočinek,přípravu a setkávání pedagogů průběžně

pozorování pohybový režim vhodné prostory pro odpočinek,přípravu a setkávání pedagogů průběžně 1.Podmínky ke vzdělávání prostorové podmínky pozorování ve šk.r.2007/08, dále materiální podmínky hygienické a bezpečnostní podmínky pohybový režim vhodné prostory pro odpočinek,přípravu a setkávání pedagogů

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Zpracovala: Mgr. Barbora Mrázková, ředitelka školy pro funkční období 2016 2022 VIZE Vhodně doplňovat rodinnou výchovu a v úzké vazbě na ni rozvíjet dítě s ohledem na jeho potřeby,

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-320/13-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-320/13-U Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-320/13-U Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola a Mateřská škola Varnsdorf, Bratislavská 994, okres Děčín,

Více

Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace Školní vzdělávací program Společně k úspěchu PŘÍLOHA

Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace Školní vzdělávací program Společně k úspěchu PŘÍLOHA PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU Č. j. 43/2017/ŘŠ Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace, Kubrova 136 252 16

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Školní rok: 2014 2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DĚTMAROVICE, příspěvková organizace, DĚTMAROVICE 1002, 735 71 PŘEDKLADATEL: Mgr. PAVLA ZELENKOVÁ, ŠMP ZODPOVĚDNÁ OSOBA:

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-245/11-B. Mgr. Romanem Tlustošem, ředitelem školy Zřizovatel:

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-245/11-B. Mgr. Romanem Tlustošem, ředitelem školy Zřizovatel: Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-245/11-B Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola a mateřská škola Brno, Husova 17 Sídlo: Husova 17/219,

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Letců R.A.F. 1989 Nymburk, Letců R.A.F. 1989 Termín vlastního hodnocení: 17. 6. 2007 VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLY Soulad školního programu s

Více

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA TÉZE Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA Úkoly poradenského zařízení 1. zajišťuje pravidelnou a přímou individuální speciálně pedagogickou a psychologickou

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-490/08-14. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-490/08-14. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-490/08-14 Základní škola a Mateřská škola Havířov - Město Na Nábřeží, příspěvková organizace Adresa: Na Nábřeží 49/1374,

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4 Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace Žitavská 2969 470 01 Česká Lípa tel.: +420 487 829 101 e-mail: info@gym-cl.cz fax: +420 487 829 152 www: www.gym-cl.cz Organizační řád Organizační

Více

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará Koncepce školního poradenského pracoviště Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje bezplatné

Více

ZŠPr a ZŠSp Lomnice nad Popelkou Komenského Lomnice nad Popelkou. Tabulka časového rozložení etap autoevaluace

ZŠPr a ZŠSp Lomnice nad Popelkou Komenského Lomnice nad Popelkou. Tabulka časového rozložení etap autoevaluace ZŠPr a ZŠSp Lomnice nad Popelkou Komenského 1000 512 51 Lomnice nad Popelkou PLÁN AUTOEVALUACE Tabulka časového rozložení etap autoevaluace Etapa Časové rozložení Fáze autoevaluace Možnosti způsobu hodnocení

Více

Vlastní hodnocení školy (podle 8, vyhlášky č. 15 / 2005 Sb.) za školní rok 2005 / 2006 2006 / 2007

Vlastní hodnocení školy (podle 8, vyhlášky č. 15 / 2005 Sb.) za školní rok 2005 / 2006 2006 / 2007 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 Vlastní hodnocení školy (podle 8, vyhlášky č. 15 / 2005 Sb.) za školní rok 2005 / 2006 2006 / 2007 Návrh struktury vlastního hodnocení ( 9,

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 042 110/99-5077 Signatura: ad2ns201 Oblastní pracoviště č. 4 Plzeň Okresní pracoviště Klatovy INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Zvláštní škola, Kašperské Hory, Bohdana

Více

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Mateřská škola a základní škola Brno, Kociánka, příspěvková organizace Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, kombinovaným postižením a PAS

Více

6. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

6. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 6. Hodnocení žáků a autoevaluace 6. 1 Pravidla pro hodnocení žáků 6. 1. 1 Způsoby hodnocení - klasifikačním stupněm - vystihuje úroveň rozvoje, kterého dosáhl žák ve vztahu k naplnění očekávaných výstupů

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-B1628/09-B. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-B1628/09-B. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát Název školy INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-B1628/09-B Základní škola a Mateřská škola Prštice, okres Brno venkov, příspěvková organizace Adresa: Hlavní 13, 664

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIL-772/10-L. organizace. ředitelem Mgr. Bc. Jiřím Dvořákem

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIL-772/10-L. organizace. ředitelem Mgr. Bc. Jiřím Dvořákem Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název kontrolované osoby: Základní škola, Liberec, Lesní 575/12, příspěvková organizace Sídlo: Lesní 575/12 460 01 Liberec 1 IČO: 46 744 924

Více

Dlouhodobý plán výchovného poradenství

Dlouhodobý plán výchovného poradenství Základní škola, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Dlouhodobý plán výchovného poradenství Zpracovala: Mgr. Zdeňka Kunčická, výchovná poradkyně Schválila: Mgr. Jana Marečková, ředitelka školy Ve Zruči nad Sázavou

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary Keramická 6, 362 15 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 254 Termín konání

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Nový Jičín, Komenského 68. Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, Nový Jičín

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Nový Jičín, Komenského 68. Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, Nový Jičín Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Nový Jičín, Komenského 68 Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, 741 11 Nový Jičín Identifikátor školy: 600 138 135

Více

Základní škola a Mateřská škola Jince Slavíkova 26, 262 23 Jince. Školní vzdělávací program základního vzdělávání TRILOBIT

Základní škola a Mateřská škola Jince Slavíkova 26, 262 23 Jince. Školní vzdělávací program základního vzdělávání TRILOBIT Základní škola a Mateřská škola Jince Slavíkova 26, 262 23 Jince Školní vzdělávací program základního vzdělávání TRILOBIT 1 Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Trilobit Školní vzdělávací

Více

VYUČOVÁNÍ. Metody, organizační formy, hodnocení

VYUČOVÁNÍ. Metody, organizační formy, hodnocení VYUČOVÁNÍ Metody, organizační formy, hodnocení Co je vyučování Vyučování je forma cílevědomého a systematického vzdělávání a výchovy dětí, mládeže a dospělých. Tato forma je naplňována vzájemnou součinností

Více

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Plán práce školy pro školní rok 2014 2015 Plán práce je koncipován jako přehled hlavních

Více