Projekt Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Projekt Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji!"

Transkript

1 Projekt Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji! CZ.1.04/1.1.00/ Ing. Naďa Štrýglová (projektový manažer) nada.stryglova@ol.mpsv.cz Bc. Radka Kaštovská (koordinátor projektu) radka.kastovska@ol.mpsv.cz Bc. Eva Vojáčková, DiS. (koordinátor projektu) eva.vojackova@ol.mpsv.cz KrP ÚP v Olomouci, budova AB centra, 1. patro, kancelář č. 115

2 O projektu Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji! Projekt je určen zaměstnavatelům v odvětvích s předpokladem růstu a s významným podílem na tvorbě HDP v Olomouckém kraji. Lze předpokládat, že tyto podniky budou nabírat nové pracovníky, které budou potřebovat vyškolit či rekvalifikovat, popř. bude pro zaměstnavatele nezbytné, aby školili stávající zaměstnance. Zaměstnavateli budou hrazeny mzdové náklady vzdělávaných zaměstnanců, a to po dobu jejich vzdělávání (po tuto dobu totiž nemůže zaměstnavatel využít zaměstnance na jinou práci). Projekt umožní zaměstnavatelům získat finanční příspěvek na vzdělávání či rekvalifikaci svých zaměstnanců. Vzdělávání zaměstnanců může být obecné v klíčových dovednostech nutných pro rozvoj a růst podniku (tzv. soft skills ), ale i specifické ve vybraných ekonomických činnostech (tzv. hard skills ).

3 Projektu se mohou účastnit zaměstnavatelé v následujících podporovaných odvětvích CZ-NACE: zpracovatelský průmysl, stavebnictví, zdravotní péče a sociální péče, ubytování, stravování a pohostinství, profesní, vědecké a technické činnosti. Činnost v rámci CZ-NACE může být realizována jako hlavní i jako vedlejší. Má-li zaměstnavatel více obchodních činností, v žádosti uvede pouze tu, jež je podporovaná CZ NACE a do které požadovaná vzdělávací aktivita (školení, rekvalifikace, kurz, ) směřuje. Doba realizace projektu je od do , přičemž veškeré vzdělávací aktivity musí být ukončeny do Zaměstnavatel zjistí své CZ-NACE z registru ARES: (

4

5

6

7

8 SEKCE C - ZPRACOVATELSKÝ PRŮMYSL SEKCE F - STAVEBNICTVÍ 10 Výroba potravinářských výrobků 11 Výroba nápojů 13 Výroba textilií 16 Zpracování dřeva, výroba dřevěných, korkových, proutěných a slaměných výrobků, kromě nábytku 17 Výroba papíru a výrobků z papíru 20 Výroba chemických látek a chemických přípravků 21 Výroba základních farmaceutických výrobků a farmaceutických přípravků 22 Výroba pryžových a plastových výrobků 23 Výroba ostatních nekovových minerálních výrobků 24 Výroba základních kovů, hutní zpracování kovů; slévárenství 25 Výroba kovových konstrukcí a kovodělných výrobků, kromě strojů a zařízení 26 Výroba počítačů, elektronických a optických přístrojů a zařízení 27 Výroba elektrických zařízení 28 Výroba strojů a zařízení j. n. 29 Výroba motorových vozidel (kromě motocyklů), přívěsů a návěsů 30 Výroba ostatních dopravních prostředků a zařízení 31 Výroba nábytku 33 Opravy a instalace strojů a zařízení 41 Výstavba budov 42 Inženýrské stavitelství 43 Specializované stavební činnosti SEKCE Q - ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE 86 Zdravotní péče 88 Ambulantní nebo terénní sociální služby SEKCE I - UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ A POHOSTINSTVÍ 55 Ubytování 56 Stravování a pohostinství SEKCE M - PROFESNÍ, VĚDECKÉ A TECHNICKÉ ČINNOSTI Podporované CZ - NACE 69 Právní a účetnické činnosti 70 Činnosti vedení podniků; poradenství v oblasti řízení 71 Architektonické a inženýrské činnosti; technické zkoušky a analýzy 72 Výzkum a vývoj 73 Reklama a průzkum trhu

9 Žadatelem může být právnická osoba založená za účelem podnikání, osoba samostatně výdělečně činná, a to v případech kdy má zaměstnance, ale i bez zaměstnanců, OSVČ bez zaměstnanců může nárokovat pouze náklady na vzdělávací aktivity, nikoli náklady mzdové. poskytovatel služeb sociální péče ambulantní a terénní formy s registrací dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, a vzdělávací zařízení / instituce kreditovaná dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, nestátní nezisková organice za předpokladu, že jejich hlavním předmětem činnosti je působení v odvětví sekce Q Zdravotní a sociální péče (pouze odvětví 88.10), státní podnik.

10 Žádost -> Vyrozumění -> Dohoda Zaměstnavatel podá Žádost, kterou posoudí hodnotící komise. V případě, že je Žádost přijata a zároveň je-li rozhodnuto o příspěvku, vydá KrP Vyrozumění o schválení žádosti o příspěvek v rámci projektu Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji! (dále jen Vyrozumění ). Po obdržení Vyrozumění provede zaměstnavatel výběr poskytovatele vzdělávací aktivity a následně po ukončení výběru poskytovatele vzdělávání doloží KrP všechny relevantní doklady, jež se vztahují k provedenému výběru. Za předpokladu, že je výběrové řízení poskytovatele vzdělávání je bez vad, vyzve KrP zaměstnavatele k podpisu Dohody o zabezpečení vzdělávací aktivity zaměstnanců a poskytnutí příspěvku v rámci projektu Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji! (dále jen Dohoda ). Na každou vzdělávací aktivitu bude uzavřena samostatná Dohoda. Kolik podá zaměstnavatel Žádostí, tolik Dohod podepisuje. Koordinátoři se Vám budou plně věnovat a pomáhat.

11 Žádost V tištěné formě nebo elektronicky datovou schránkou. V případě elektronické žádosti elektronický podpis. Zaměstnavatel nesmí mít v evidenci nedoplatky vůči vybraným správním úřadům. K podání a vyřízení Žádosti, podpisu Dohody a jiných dokumentů může zaměstnavatel zplnomocnit jinou osobu (nutná individuální plná moc s úředně ověřenými podpisy). Žadatel může požádat o poskytnutí: příspěvku na vzdělávací aktivitu a příspěvku na úhradu mzdových nákladů, NEBO pouze o příspěvku na úhradu nákladů vzdělávací aktivity. V Žádosti zaměstnavatel uvede kalkulaci nákladů vzdělávací aktivity, kterou zjistí průzkumem trhu (nikoli kalkulaci konkrétního poskytovatele vzdělávání). Žádosti budou přijímány pouze na Krajské pobočce ÚP ČR v Olomouci. Termín pro vyřízení Žádosti je nejdéle 30 dnů po předložení kompletní žádosti.

12 Přílohy k Žádosti Společně s Žádostí zaměstnavatel předloží: v tištěné podobě: 1. Potvrzení o bezdlužnosti zaměstnavatele vůči finančnímu úřadu, celnímu úřadu, české správě sociálního zabezpečení a vůči zdravotním pojišťovnám, u nichž jsou hlášeni zaměstnanci žadatele, 2. Seznam zaměstnanců navržených k účasti na vzdělávací aktivitě / vzdělávacích aktivitách, 3. kopie Dokladu prokazující právní formu zaměstnavatele, 4. kopie Dokladu o zřízení účtu u peněžního ústavu uvedeného v části E, 5. Čestné prohlášení zaměstnavatele o přijaté podpoře dle pravidla de minimis, či slučitelné podpoře, 6. Prohlášení o velikosti podniku, 7. Čestné prohlášení o příspěvcích v rámci projektu, 8. Prohlášení o oprávněnosti z hlediska ustanovení o podniku v obtížích, 9. Souhlas zaměstnanců se zpracováním osobních údajů. v elektronické podobě: 1. Seznam zaměstnanců navržených k účasti na vzdělávací aktivitě / vzdělávacích aktivitách.

13 Činnosti po schválení Žádosti Je-li Žádost přijata a zároveň je rozhodnuto o příspěvku, KrP vydá Vyrozumění. Po obdržení Vyrozumění provede zaměstnavatel veřejnou zakázku na poskytovatele vzdělávání. Následně po ukončení výběru poskytovatele vzdělávání žadatel doloží na KrP všechny relevantní doklady, jež se vztahují k provedenému výběru. Vzdělávací zařízení nesmí vzdělávací aktivitu realizovat prostřednictvím subdodavatele. KrP posoudí, zda veřejná zakázka byla provedena bez závad a v souladu s právními předpisy, zpracuje Dohodu a vyzve žadatele k jejímu podpisu. Při podpisu Dohody zaměstnavatel doloží: Plánovaný harmonogram vzdělávací aktivity projektu Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji!, Seznam zaměstnanců navržených k účasti na vzdělávací aktivitě (pokud je rozdílný od přiloženého k Žádosti). KrP na každou vzdělávací aktivitu se žadatelem uzavře písemnou Dohodu.

14 Vzdělávací aktivita musí být realizována dodavatelsky a zaměřena výhradně na následující oblasti: Další profesní vzdělávání zaměstnanců s důrazem na odborné vzdělávání stávajících nebo nově přijatých zaměstnanců,» formou odborného rozvoje zaměřeného zejména na získání, zvýšení, rozšíření, prohloubení, obnovení nebo udržení kvalifikace, Odborná jazyková výuka související s pracovní činností, kterou zaměstnanec (i budoucí) v rámci pracovní pozice vykonává nebo bude vykonávat, a jež souvisí s některou z podporovaných ekonomických činností CZ-NACE, Další profesní vzdělávání zaměstnanců v neakreditovaných vzdělávacích programech, jestliže to vyžadují potřeby zaměstnavatele.» Do této skupiny náleží rovněž příprava zaměstnanců na konkrétní pracovní pozici. Vzdělávání musí probíhat pouze prezenční formou (e-learning není možný).

15 Pravidla poskytování příspěvku Úhrada mzdových nákladů Mzdovým nákladem se rozumí mzda/plat nebo odměna z dohody. Hradí se skutečně vyplacené mzdové náklady včetně částky pojistného na sociální zabezpečení, příspěvku na státní politiku zaměstnanosti. OSVČ bez zaměstnanců je možné proplácet pouze náklady na vzdělávací aktivity, nikoli mzdové náklady. Maximální výše příspěvku na mzdové náklady zaměstnance může činit Kč měsíčně při stanovené týdenní pracovní době (plný úvazek). Pro doložení mzdových nákladů je určen výkaz Vyúčtování mzdových nákladů za dobu účasti zaměstnanců na vzdělávací aktivitě (dále jen Vyúčtování ). Příspěvek bude poskytován měsíčně zpětně na základě předloženého: Vyúčtování, Kopii Evidence docházky (prezenční listina), Kopie bankovního výpisu (nikoli kopie platebního příkazu), Originály dohod se zaměstnanci o zařazení do projektu (pouze s prvním vyúčtováním).

16 Úhrada nákladů na vzdělávací aktivity Vzdělávací aktivity v rámci projektu musí souviset s podporovanými odvětvími CZ-NACE. Není však nutné, aby současná pracovní pozice zapojených zaměstnanců souvisela s podporovanými obory. Vzdělávání tzv. měkkých dovedností ( soft skills )je projektem podporováno. Školení vyplývající ze zákoníku práce, které nemá charakter dalšího odborného vzdělávání nemůže být předmětem vzdělávání, také není možné podpořit vzdělávací aktivity obecné povahy (např. kurzy obecné IT gramotnosti). Pro doložení výdajů, které zaměstnavatel vynaložil na vzdělávací aktivity, je určen výkaz Vyúčtování vzdělávacích aktivit v rámci projektu Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji! Pokud zaměstnanec předčasně ukončí vzdělávací aktivity, jsou za uznatelné náklady považovány pouze skutečně vynaložené náklady za již realizovanou část aktivity. Náklady na vzdělávací aktivity zaměstnavatel vyúčtuje KrP po ukončení vzdělávací aktivity, která je předmětem dohody, a dodavateli vzdělávací aktivity.

17 Publicita Zaměstnavatel je povinen při realizaci projektu spolupracovat s KrP na publicitě projektu, řídit se Manuálem pro publicitu OP LZZ a to minimálně v následujícím rozsahu: zajistit informování svých zaměstnanců o zařazení do projektu, zajistit umístění minima publicity OP LZZ na všech relevantních dokumentech (zejména dohody, prezenční listiny, zadávací dokumentace, označení učebny a jiné dokumenty).

18 Informační zdroje Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji!

19 Děkujeme Vám za pozornost.

Zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi

Zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi Potenciál SEKCE C Zpracovatelský průmysl 19 10 Výroba potravinářských výrobků 20 13 Výroba textilií 2 14 Výroba oděvů 15 Výroba usní a souvisejících výrobků 16 Zpracování dřeva, výroba dřevařských, korkových,

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 2 :

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 2 : Souhrn programu Cílem této výzvy programu Technologie pro mikropodniky je podpora zvyšování počtu realizovaných nových podnikatelských záměrů začínajících mikropodniků přispívajících k rozvoji regionů

Více

I. Co je projekt Vzdělávejte se pro růst v kraji Vysočina a pro koho je určen

I. Co je projekt Vzdělávejte se pro růst v kraji Vysočina a pro koho je určen Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v kraji Vysočina CZ 1.04/1.1.00/82.00005 ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Tab. H.2 Ekonomické subjekty podle převažující činnosti CZ-NACE ve Středočeském kraji a jeho okresech k

Tab. H.2 Ekonomické subjekty podle převažující činnosti CZ-NACE ve Středočeském kraji a jeho okresech k Celkem 328 029 25 049 22 260 35 261 22 365 16 429 24 149 27 311 23 723 47 894 41 630 30 045 11 913 v tom: A Zemědělství, lesnictví a rybářství 14 706 1 901 933 1 084 929 1 006 1 245 1 048 1 193 1 464 1

Více

Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II

Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II Příručka pro zájemce o vstup do projektu Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II () Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II I. PODÁNÍ ŽÁDOSTI 1) Seznamíte se s Podmínkami pro zájemce o vstup do

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 1 :

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 1 : Souhrn programu Program Marketing podporuje pořízení služeb pro malé a střední podniky zaměřených na mezinárodní konkurenceschopnost usnadňující vstup na zahraniční trhy. Podporované aktivity Usnadnění

Více

Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Ing. Zdeněk Osmanczyk

Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Ing. Zdeněk Osmanczyk Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Ing. Zdeněk Osmanczyk ředitel Odboru projektová kancelář Generální ředitelství Úřadu práce ČR Základní informace o projektu Příjemce a realizátor

Více

Název položky Rostlinná a živočišná výroba, myslivost a související čin.

Název položky Rostlinná a živočišná výroba, myslivost a související čin. POPIS ČÍSELNÍKU Kód: BA0051 NACE rev.2 Název: Klasifikace ekonomických činností CZ-NACE Charakteristika: Klasifikace ekonomických činností odpovídající druhé úrovni, tj. oddílům Klasifikace ekonomických

Více

Informace pro zaměstnavatele

Informace pro zaměstnavatele Informace pro zaměstnavatele Pracujeme s omezením v Olomouckém kraji reg. č. CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_010/0000031 V rámci projektu je možné ze strany zaměstnavatelů využít tyto klíčové aktivity: Název klíčové

Více

Nízkouhlíkové technologie 2015

Nízkouhlíkové technologie 2015 Nízkouhlíkové technologie 2015 Příjem žádostí je červen - září 2015. Podporované aktivity: Zavádění inovativních technologií v oblasti nízkouhlíkové dopravy (elektromobilita silničních vozidel), pilotní

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory:

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory: Souhrn programu Program je zaměřen na projekty, jejichž realizací dojde k rekonstrukci brownfieldu na podnikatelský objekt (revitalizace plochy pro vlastní podnikání, rekonstrukce objektu). Žadateli jsou

Více

V rozsahu křížového financování je v rámci podporovaného projektu umožněna podpora vzdělávání zaměstnanců a zaměstnavatelů příslušného podniku.

V rozsahu křížového financování je v rámci podporovaného projektu umožněna podpora vzdělávání zaměstnanců a zaměstnavatelů příslušného podniku. Souhrn programu Program je zaměřen na výstavbu, pořízení a rekonstrukce školících center, modernizaci prostor pro vzdělávání a pořízení vybavení školících prostor včetně školících pomůcek a pořízení vzdělávacích

Více

RUČENÍ PRO ZAČÍNAJÍCÍ PODNIKATELE (ručení za provozní i investiční úvěry)

RUČENÍ PRO ZAČÍNAJÍCÍ PODNIKATELE (ručení za provozní i investiční úvěry) RUČENÍ PRO ZAČÍNAJÍCÍ PODNIKATELE (ručení za provozní i investiční úvěry) Vyhlašovatel programu ručení: CEJIZA, s. r. o., se sídlem Žerotínovo nám. 3/5, 602 00 Brno, IČ 28353242, www.cejiza.cz. Tento program

Více

Aktuální projekty pro vzdělávání zaměstnanců v Olomouckém. Říjen 2014

Aktuální projekty pro vzdělávání zaměstnanců v Olomouckém. Říjen 2014 Aktuální projekty pro vzdělávání zaměstnanců v Olomouckém kraji Říjen 2014 Živé projekty A) Projekt Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců, CZ.1.04/1.1.00/C3.00001; bližší informace na http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/olk/projekty_esf/v_realizaci/nip/podpora_odborneho_vzdelavani_

Více

Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (záruky za úvěry pro malé podnikatele) ve znění platném od 1. 7. 2014

Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (záruky za úvěry pro malé podnikatele) ve znění platném od 1. 7. 2014 Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (záruky za úvěry pro malé podnikatele) ve znění platném od 1. 7. 2014 Navrhovatel programu: Ministerstvo průmyslu a obchodu (www.mpo.cz) Poskytovatel

Více

Manuál pro žadatele o příspěvky Práce na zkoušku v rámci projektu. 1. Stručný obsah projektu Záruky pro mladé v Královéhradeckém kraji

Manuál pro žadatele o příspěvky Práce na zkoušku v rámci projektu. 1. Stručný obsah projektu Záruky pro mladé v Královéhradeckém kraji Manuál pro žadatele o příspěvky Práce na zkoušku v rámci projektu Záruky pro mladé v Královéhradeckém kraji reg.č. CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_004/0000003 Platnost od 24.5.2017 1. Stručný obsah projektu 2. Cílová

Více

Program. Regionální úvěr RPZ. pro malé a střední podnikatele ve Zlínském kraji (s platností od 1.7.2011)

Program. Regionální úvěr RPZ. pro malé a střední podnikatele ve Zlínském kraji (s platností od 1.7.2011) Program Regionální úvěr RPZ pro malé a střední podnikatele ve Zlínském kraji (s platností od 1.7.2011) Program je realizován podle Nařízení Komise (ES) č. 1998/2006 ze dne 15. prosince 2006 o použití článků

Více

Tento projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního

Tento projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního Tento projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.. OBSAH 1 Základní informace o projektu... 3

Více

OP PIK Nemovitosti Výzva 1

OP PIK Nemovitosti Výzva 1 OP PIK Nemovitosti Výzva 1 Cílem programu Nemovitosti je usnadňovat malým a středním podnikatelům modernizaci zastaralých, prostorově a technicky nevyhovujících budov pro provádění podporovaných ekonomických

Více

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Program: Služby infrastruktury - výzva II Cíl výzvy: Zkvalitňovat služby podpůrné inovační infrastruktury, která povede

Více

Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II II. výzva. Jihočeská hospodářská komora České Budějovice,

Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II II. výzva. Jihočeská hospodářská komora České Budějovice, Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II II. výzva Jihočeská hospodářská komora České Budějovice, 11. 4. 2017 Stručné představení projektu POVEZ II hlavním cílem projektu je pomoci zaměstnavatelům v

Více

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let a Práce na zkoušku

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let a Práce na zkoušku Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let a Práce na zkoušku Aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let (dále též Odborná praxe ) a Práce na zkoušku

Více

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let a Práce na zkoušku

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let a Práce na zkoušku Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let a Práce na zkoušku Aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let (dále též Odborná praxe ) a Práce na zkoušku

Více

Manuál pro žadatele o příspěvky SÚPM vyhrazené v rámci projektu

Manuál pro žadatele o příspěvky SÚPM vyhrazené v rámci projektu Manuál pro žadatele o příspěvky SÚPM vyhrazené v rámci projektu Záruky pro mladé v Královéhradeckém kraji reg.č. CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_004/0000003 Platnost od 3.1.2019 1. Stručný obsah projektu 2. Cílová

Více

Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II reg. č. CZ /0.0/0.0/15_021/

Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II reg. č. CZ /0.0/0.0/15_021/ Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II reg. č. CZ.03.152/0.0/0.0/15_021/0000053 Úřad práce ČR Krajská pobočka ve Zlíně 14. 4. 2016 Seznamte se: POVEZ II = Nástroj APZ Navazuje na NIP Podpora odborného

Více

POTENCIÁL ZAVEDENÍ NEBO ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PRO VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ AKTIVITY V PODNIKU NA CO LZE DOTACI ZÍSKAT?

POTENCIÁL ZAVEDENÍ NEBO ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PRO VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ AKTIVITY V PODNIKU NA CO LZE DOTACI ZÍSKAT? OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE (OPPI) Výzva č. III: POTENCIÁL ZAVEDENÍ NEBO ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PRO VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ AKTIVITY V PODNIKU NA CO LZE DOTACI ZÍSKAT? Program umožňuje získat

Více

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let a Práce na zkoušku

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let a Práce na zkoušku Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let a Práce na zkoušku Aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let (dále též Odborná praxe ) a Práce na zkoušku

Více

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst!

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst! Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst! --------------------------------------------------------------------------------------------------- (počet stran: 13 včetně přílohy) 1. Co

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory:

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory: Souhrn programu Program je zaměřen na snížení energetické náročnosti podnikatelského sektoru. Podporována bude modernizace a rekonstrukce rozvodů, zavádění systémů měření a regulace, snižování energetické

Více

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro stabilitu!

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro stabilitu! Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro stabilitu! --------------------------------------------------------------------------------------------------- I. Co je projekt Vzdělávejte se

Více

PŘÍRUČKA PRO ZAMĚSTNAVATELE. Projektu Práce s rodinou na Vysočině CZ /0.0/0.0/15 _010/

PŘÍRUČKA PRO ZAMĚSTNAVATELE. Projektu Práce s rodinou na Vysočině CZ /0.0/0.0/15 _010/ PŘÍRUČKA PRO ZAMĚSTNAVATELE Projektu Práce s rodinou na Vysočině CZ.03.1.48/0.0/0.0/15 _010/0000047 ZÁKLADNÍ INFORMACE Projekt Práce s rodinou na Vysočině byl připraven Úřadem práce ČR s cílem pomoci uchazečům

Více

Informace k vyplnění žádosti o poskytnutí mzdového příspěvku na podpořené pracovní místo v OP LZZ

Informace k vyplnění žádosti o poskytnutí mzdového příspěvku na podpořené pracovní místo v OP LZZ Informace k vyplnění žádosti o poskytnutí mzdového příspěvku na podpořené pracovní místo v OP LZZ K žádosti o poskytnutí mzdového příspěvku na podpořené pracovní místo v OP LZZ je zaměstnavatel povinen

Více

Návrh spolupráce na společnou realizaci projektu z ESF. Výzva č.35 Školení je šance

Návrh spolupráce na společnou realizaci projektu z ESF. Výzva č.35 Školení je šance Návrh spolupráce na společnou realizaci projektu z ESF Výzva č.35 Školení je šance Co pro vás uděláme? Fáze podání projektové žádosti: zpracujeme kompletní projektovou dokumentaci (popis cílů, školících

Více

Příležitosti pro podniky v OP Zaměstnanost Mgr. Lenka Kaucká

Příležitosti pro podniky v OP Zaměstnanost Mgr. Lenka Kaucká Příležitosti pro podniky v OP Zaměstnanost Mgr. Lenka Kaucká Ředitelka odboru podpory projektů Úsek pro evropské fondy Ministerstvo práce a sociálních věcí Co Vám nabízí OP Zaměstnanost? Na co se zaměřuje?

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA II

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA II SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA II Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při

Více

Podmínky poskytování zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od )

Podmínky poskytování zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od ) Podmínky poskytování zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od 17. 3. 2014) Úvěry pro podnikatele jsou poskytovány na základě Programu zvýhodněných regionálních

Více

Poskytování pečovatelské služby na rok

Poskytování pečovatelské služby na rok - 1 - GRANTOVÝ PROGRAM Poskytování pečovatelské služby na rok 2016 2017 (dále jen Program ) Článek 1 Úvodní ustanovení Program s názvem Poskytování pečovatelské služby na rok 2016 a 2017 je vyhlášen Radou

Více

Program ROZVOJ III. - 1. prodlouţení

Program ROZVOJ III. - 1. prodlouţení Operační program PODNIKÁNÍ A INOVACE Tento program je vyhlášen Ministerstvem Průmyslu a obchodu a administrován agenturou CzechInvest Program ROZVOJ III. - 1. prodlouţení Příjem Registračních ţádostí:

Více

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro stabilitu!

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro stabilitu! Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro stabilitu! --------------------------------------------------------------------------------------------------- I. Co je projekt Vzdělávejte se

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky

Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Program REVIT Číslo výzvy Název výzvy Datum vyhlášení výzvy 13. 12. 2013 I Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Příjem žádostí 2. 1. 2014 31. 12. 2014

Více

Finanční příspěvky pro zaměstnavatele

Finanční příspěvky pro zaměstnavatele Finanční příspěvky pro zaměstnavatele Bc. Eva Konečná Administrátor, koordinátor ÚP ČR krajská pobočka v Ostravě Osnova 1. Mzdové příspěvky 2. Příspěvek na zapracování 3. Jak postupovat při zájmu o příspěvek

Více

Podmínky poskytování zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od 20. 3. 2015)

Podmínky poskytování zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od 20. 3. 2015) Podmínky poskytování zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od 20. 3. 2015) Úvěry pro podnikatele jsou poskytovány na základě Programu zvýhodněných regionálních

Více

VZDĚLÁVEJTE SE PRO RŮST V PARDUBICKÉM KRAJI II, reg. č. CZ.1.04/1.1.00/B

VZDĚLÁVEJTE SE PRO RŮST V PARDUBICKÉM KRAJI II, reg. č. CZ.1.04/1.1.00/B REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT VZDĚLÁVEJTE SE PRO RŮST V PARDUBICKÉM KRAJI II, reg. č. CZ.1.04/1.1.00/B1.00005 Zájem o vzdělávání v rámci projektu v Pardubickém kraji Regionální individuální projekt Vzdělávejte

Více

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji!

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji! Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji! 1. Co je projekt Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji! a pro koho je určen 2. Podmínky získání příspěvku 3. Předložení

Více

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji!

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji! Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji! 1. Co je projekt Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji! a pro koho je určen 2. Podmínky získání příspěvku 3. Předložení

Více

Zadávací dokumentace. Manažerské školení zaměstnanců SOME Jindřichův Hradec s.r.o. 1/7

Zadávací dokumentace. Manažerské školení zaměstnanců SOME Jindřichův Hradec s.r.o. 1/7 Zadávací dokumentace Manažerské školení zaměstnanců SOME Jindřichův Hradec s.r.o. 1/7 Obsah: Identifikační údaje... 3 Specifikace předmětu zakázky... 3 Požadavky na dodavatele... 5 Zpracování nabídkové

Více

1. Co je projekt Vzdělávejte se! a pro koho je určen

1. Co je projekt Vzdělávejte se! a pro koho je určen Vstup do projektu Vzdělávejte se! (Manuál pro zájemce z řad zaměstnavatelů) --------------------------------------------------------------------------------------------------- (počet stran: 11) 1. Co je

Více

Př í řuč ka přo zamě stnavatělě. k projektu Záruky pro mladé na Vysočině reg. č. CZ /0.0/0.0/15_004/

Př í řuč ka přo zamě stnavatělě. k projektu Záruky pro mladé na Vysočině reg. č. CZ /0.0/0.0/15_004/ Př í řuč ka přo zamě stnavatělě k projektu Záruky pro mladé na Vysočině reg. č. 23. 11. 201623. 11. 2016 Základní informace Projekt Záruky pro mladé na Vysočině byl připraven Úřadem práce ČR v souladu

Více

HORSTAV Olomouc, spol. s r.o. ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ

HORSTAV Olomouc, spol. s r.o. ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ HORSTAV Olomouc, spol. s r.o. vypisuje ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ na dodávku vzdělávání pro zaměstnance v rámci projektu. Zvyšování kvalifikace zaměstnanců Název zakázky: Dodávka vzdělávání zaměstnanců Zadavatel:

Více

Zajištění provozu mateřského centra na rok (dále jen Program )

Zajištění provozu mateřského centra na rok (dále jen Program ) - 1 - GRANTOVÝ PROGRAM Zajištění provozu mateřského centra na rok 2016 2017 (dále jen Program ) Článek 1 Úvodní ustanovení Grantový program s názvem Zajištění provozu mateřského centra na rok 2016 a 2017

Více

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do projektu Společně to dokážeme v Ústeckém kraji

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do projektu Společně to dokážeme v Ústeckém kraji Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do projektu Společně to dokážeme v Ústeckém kraji Popis projektu Projekt Společně to dokážeme v Ústeckém kraji reg. č. CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_010/0000040

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj. Podíl nezaměstnaných osob v % ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Olomoucký kraj Srpen 2013 10,0 Graf: Vývoj podílu nezaměstnaných

Více

Program zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od )

Program zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od ) Program zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od 10. 5. 2018) Základní ustanovení a) Vyhlašovatelem programu je Jihočeský kraj (www.kraj-jihocesky.cz). b) Poskytovatelem

Více

1. Co je projekt Vzdělávejte se! a pro koho je určen

1. Co je projekt Vzdělávejte se! a pro koho je určen Vstup do projektu Vzdělávejte se! (Manuál pro zájemce z řad zaměstnavatelů) --------------------------------------------------------------------------------------------------- (počet stran: 11) 1. Co je

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Efektivní vzdělávání, osobnostní rozvoj a zvýšení adaptability

Více

Číslo projektu: CZ.1.04/1.1.02/35.00309 Název programu: OP Lidské zdroje a zaměstnanost

Číslo projektu: CZ.1.04/1.1.02/35.00309 Název programu: OP Lidské zdroje a zaměstnanost VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Komplexní vzdělávání, osobnostní rozvoj a zvyšování adaptability zaměstnanců Číslo projektu: CZ.1.04/1.1.02/35.00309 Název programu: OP Lidské zdroje a zaměstnanost Firma: POHL cz,

Více

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let a Práce na zkoušku

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let a Práce na zkoušku Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let a Práce na zkoušku Aktivity Odborné praxe pro mladé do 29 let (dále též Odborná praxe ) a Práce na zkoušku

Více

Výzva k podání nabídek do výběrového řízení Zadávací dokumentace

Výzva k podání nabídek do výběrového řízení Zadávací dokumentace Výzva k podání nabídek do výběrového řízení Zadávací dokumentace Identifikační údaje zadavatele Název zadavatele: EDUKOL vzdělávací a poradenské sdružení s.r.o. Sídlo: Křemelná 30, 783 36 Křelov Doručovací

Více

Krajské rozložení podpory podnikového výzkumu a inovací ( ) v high-tech a medium high-tech odvětvích

Krajské rozložení podpory podnikového výzkumu a inovací ( ) v high-tech a medium high-tech odvětvích Krajské rozložení podpory podnikového výzkumu a inovací (2007-2013) v high-tech a medium high-tech odvětvích Miroslav Kostić, Technologické centrum AV ČR Úvod Operační program Podnikání a inovace (dále

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB V OBLASTI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK při realizaci národních a regionálních individuálních projektů Úřadem práce v Karlových Varech v rámci Operačního programu Lidské

Více

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v kraji Královéhradeckém! platný od

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v kraji Královéhradeckém! platný od Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v kraji Královéhradeckém! platný od 1.7.2012 CZ/1.04/1.1.00/82.0008 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. k zakázce s názvem: Výběrové řízení na dodavatele akreditovaného rekvalifikačního kurzu Údržba veřejné zeleně

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. k zakázce s názvem: Výběrové řízení na dodavatele akreditovaného rekvalifikačního kurzu Údržba veřejné zeleně ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k zakázce s názvem: Výběrové řízení na dodavatele akreditovaného rekvalifikačního kurzu Údržba veřejné zeleně Registrační číslo projektu: Název projektu: CZ.1.04/3.3.05/75.00296 Uč

Více

Elektrotechnický průmysl a CzechInvest. Amper, Brno, 2014 Aleš Stavjaňa, Sektorový Manažer pro Elektroniku

Elektrotechnický průmysl a CzechInvest. Amper, Brno, 2014 Aleš Stavjaňa, Sektorový Manažer pro Elektroniku Elektrotechnický průmysl a CzechInvest Amper, Brno, 2014 Aleš Stavjaňa, Sektorový Manažer pro Elektroniku Elektrotechnický průmysl z pohledu CI Tradiční odvětví, přestože neplní titulní stránky Má svou

Více

INOSTART program záruk za úvěry začínajícím podnikatelům v Olomouckém a Moravskoslezském kraji

INOSTART program záruk za úvěry začínajícím podnikatelům v Olomouckém a Moravskoslezském kraji INOSTART program záruk za úvěry začínajícím podnikatelům v Olomouckém a Moravskoslezském kraji 1 Úvod... 2 1.1 Právní rámec... 2 1.2 Definice pojmů... 2 2 Cíl programu... 3 3 Podporované aktivity... 3

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY ZÁJEM O ZVOLENOU REKVALIFIKACI uchazeče o zaměstnání - zájemce o zaměstnání v rámci projektu OP LZZ: Vzdělávání a dovednosti pro trh práce (reg.č.: CZ.1.04./2.1.00/03.00017)

Více

Subdodavatelské schéma

Subdodavatelské schéma Příloha č. 1 Subdodavatelské schéma popis část označení výše finančního plnění podíl v % veřejné zakázky jiné osoby (obchodní jméno, sídlo) v Kč s DPH 1. 2. 3. 4. 5. celkový podíl v % (pozn. dodavatel

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k zakázce s názvem: Výběrové řízení na vzdělávání zaměstnanců společnosti TrustPort, a.s. v oblasti měkkých dovedností část B Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.02/35.00395 1.

Více

Podpora vzdělávání členských firem Cech obkladačů České republiky o.s. ke zvýšení adaptability zaměstnanců

Podpora vzdělávání členských firem Cech obkladačů České republiky o.s. ke zvýšení adaptability zaměstnanců ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro zakázku Vzdělávání Cech obkladačů v rámci projektu Podpora vzdělávání členských firem Cech obkladačů České republiky o.s. ke zvýšení adaptability zaměstnanců Číslo projektu: CZ.1.04/1.1.06/52.00063

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Rozvoj obecných dovedností zaměstnanců společnosti služba

Více

Akreditovaný subjekt podle ČSN EN ISO/IEC :2016: QES Cert s.r.o. Jablonecká 322/72, Střížkov, Praha 9

Akreditovaný subjekt podle ČSN EN ISO/IEC :2016: QES Cert s.r.o. Jablonecká 322/72, Střížkov, Praha 9 1. 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 02 2. 2 Těžba nerostných surovin 08,09 3. 3 Výroba potravinářských výrobků a nápojů, tabákových výrobků 4. 4 Výroba textilií, textilních a oděvních

Více

Manuál pro zaměstnavatele k projektu Prostupné zaměstnávání v Olomouckém kraji reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/

Manuál pro zaměstnavatele k projektu Prostupné zaměstnávání v Olomouckém kraji reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Manuál pro zaměstnavatele k projektu Prostupné zaměstnávání v Olomouckém kraji reg. č. CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_010/0000032 Stručný popis projektu Projekt Prostupné zaměstnávání v Olomouckém kraji řeší konkrétní

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

Zkušenosti pro Prahu (registrační číslo: CZ.1.04/2.1.00/70.00019)

Zkušenosti pro Prahu (registrační číslo: CZ.1.04/2.1.00/70.00019) PŘÍLOHA Č. 8 Zkušenosti pro Prahu (registrační číslo: CZ.1.04/2.1.00/70.00019) ŽÁDOST O PŘÍSPĚVEK NA NOVĚ VYTVOŘENÉ PRACOVNÍ MÍSTO A. Identifikační údaje zaměstnavatele: Název zaměstnavatele 1): v souladu

Více

šíření znalostí dle Rámce společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací, a dále podnikatelské subjekty s výzkumnými kapacitami.

šíření znalostí dle Rámce společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací, a dále podnikatelské subjekty s výzkumnými kapacitami. Souhrn programu Program Spolupráce je mimo jiné zaměřen na podporu klastrů (kolektivní výzkum, sdílená infrastruktura, internacionalizace klastru, rozvoj klastrové organizace). Podporované aktivity Kolektivní

Více

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v kraji Královéhradeckém! platný od

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v kraji Královéhradeckém! platný od Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst v kraji Královéhradeckém! platný od 15.8.2012 CZ.1.04/1.1.00/82.00008 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Výzva k podání nabídky

Výzva k podání nabídky Obec Nučice se sídlem úřadu, Kubrova 31, 252 16 Nučice Tel/Fax : 311 670 123, e-mail: info@obecnucice.cz Výzva k podání nabídky Obec Nučice vyhlašuje veřejnou zakázku malého rozsahu Účetní služby pro obec

Více

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst II v kraji Královéhradeckém! platný od 1. 7. 2015

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst II v kraji Královéhradeckém! platný od 1. 7. 2015 Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst II v kraji Královéhradeckém! platný od 1. 7. 2015 CZ.1.04/1.1.00/B1.00008 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 425/2013 ze dne: 25.7.2013. List 1 z 16

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 425/2013 ze dne: 25.7.2013. List 1 z 16 Akreditovaný subjekt podle /IEC 17021:2011: List 1 z 16 1 7 Výroba vlákniny, papíru a výrobků z papíru Výroba výrobků z papíru a lepenky 2 12 Výroba chemických látek, přípravků a chemických vláken Výroba

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Elišky Krásnohorské 4, 736 01 Havířov - Podlesí CZ25875833

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Elišky Krásnohorské 4, 736 01 Havířov - Podlesí CZ25875833 Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Výzva k podání nabídek Výběrové řízení na dodavatele systematického vzdělávání zaměstnanců společnosti Ostrapack s.r.o. Pokročilé funkce

Více

ANALÝZA ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE

ANALÝZA ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE ANALÝZA ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE Prosinec 2013 Finální verze OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. ČÁST A - POPTÁVKA... 4 2.1 Zdroje pro odhad zaměstnanosti v odvětvích v KV kraji... 4 2.2 Odhad zaměstnanosti

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název projektu: Efektivní vzdělávání zaměstnanců společnosti FONTEA a.s. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.02/35.00281 Identifikace zadavatele Název: FONTEA a.s. IČ: 26029073

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy: a)

Více

Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ

Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ (ve znění platném od 1. 1. 2007) 1. Cíl programu Cílem

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Zajištění vzdělávacích aktivit pro zaměstnance dm drogerie

Více

Provozní podpora systému PROXIO

Provozní podpora systému PROXIO MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 4 ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI ODBOR PRÁVNÍ ODDĚLENÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Zájemci, vyzvaní dle ust. 38 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Číslo VZ

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Meziříčí

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Meziříčí Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Datum vyhlášení zakázky: 11. 4. 2012 Název programu: Registrační číslo projektu:

Více

Zadávací dokumentace. A. NÁZEV ZAKÁZKY Zvýšení adaptability zaměstnanců Atel Energetika Zlín s.r.o.

Zadávací dokumentace. A. NÁZEV ZAKÁZKY Zvýšení adaptability zaměstnanců Atel Energetika Zlín s.r.o. Zadávací dokumentace A. NÁZEV ZAKÁZKY Zvýšení adaptability zaměstnanců Atel Energetika Zlín s.r.o. B. DRUH ZAKÁZKY Nákup služeb od dodavatele vzdělávacích kurzů. C. NÁZEV PROGRAMU Operační program Lidské

Více

2. Kolik podpořených pracovních míst mohu jako zaměstnavatel vytvořit? Jeden zaměstnavatel může vytvořit max. 5 podpořených pracovních míst.

2. Kolik podpořených pracovních míst mohu jako zaměstnavatel vytvořit? Jeden zaměstnavatel může vytvořit max. 5 podpořených pracovních míst. Otázky a odpovědi k vytvoření podpořeného pracovního místa v regionálním individuálním projektu Šance pro vyučené v Olomouckém kraji (reg. č. CZ.1.04/2.1.00/70.00053) 1. Kteří zaměstnavatelé nemohou podat

Více

Úřad práce a celoživotní vzdělávání

Úřad práce a celoživotní vzdělávání Úřad práce a celoživotní vzdělávání Nezaměstnanost Česká republika Středočeský kraj Vývoj počtu nezaměstnaných a volných pracovních míst Zaměstnanost ZAMĚSTNANOST Zprostředkování zaměstnání Evidence uchazečů

Více

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů)

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Číslo zakázky (bude doplněno MŠMT v případě IP, v případě GP ZS) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Vzdělávání zaměstnanců agentury Motiv P s.r.o. kurzy soft

Více

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst!

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst! Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst! --------------------------------------------------------------------------------------------------- (počet stran: 13 včetně přílohy) 1. Co

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Pro podlimitní výběrové řízení na nákup služeb. Název zakázky: Rekvalifikační kurzy v rámci projektu S Krakonošem proti krizi Registrační číslo projektu: CZ.1.04/2.1.01/44.00086 Podmínky

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Výběrové řízení na dodavatele akreditovaného rekvalifikačního kurzu Údržba veřejné zeleně Služba Datum vyhlášení

Více

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic SMĚRNICE Č. XX/2016

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic SMĚRNICE Č. XX/2016 Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic SMĚRNICE Č. XX/2016 Zásady řešení náhrady mzdy nebo výdělku ušlého v souvislosti s výkonem funkce neuvolněného člena Zastupitelstva města Pardubic

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Komplexní program vzdělávání zaměstnanců ostrahy a hlídací

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název projektu: Zvyšování konkurenceschopnosti zaměstnanců firmy Volvo Truck Czech s. r. o. pomocí vzdělávacího procesu Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.02/35.00237 1. Identifikační

Více

uzavřená mezi Článek I Předmět dohody

uzavřená mezi Článek I Předmět dohody DOHODA o zabezpečení vzdělávací aktivity zaměstnanců a poskytnutí příspěvku v rámci projektu Vzdělávejte se pro růst v Plzeňském kraji II. reg. č. CZ.1.04/1.1.00/B1.00001 uzavřená mezi Úřadem práce České

Více

Žádost o příspěvek na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením

Žádost o příspěvek na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením ne_10zadprisppodzam.pdf - Adobe Acrobat Professional Registrační číslo ÚP: Úřad práce 1) : PŘÍSPĚVEK - zaměstnávání OZP OSÚ S 10 Žádost o příspěvek na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Inovace Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Inovace Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídicí orgán OPPI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Inovace Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví Identifikace

Více