Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS"

Transkript

1 Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS současný stav, perspektivy Aleš Stejskal Koordinátor ODIS s.r.o.

2 ODIS je.. Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS je rozšířen na většinu území Moravskoslezského kraje a zasahuje také do krajů Olomouckého a Zlínského. V současné době zahrnuje 299 obcí s celkem tis. obyvateli na rozloze 5434 km2. Veřejnou osobní dopravu v něm zajišťuje 11 dopravců na 458 linkách o celkové délce km.

3 Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Tarifní zóny v ODIS

4 Železnice v ODIS Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS

5 Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Hlavní oblasti činnosti a rozvoje ODIS v současné době: dopravní a tarifní aktivity standardizace odbavovacích zařízení další rozvojové aktivity

6 Příklad aktivit v ODIS Centrální dispečink ODIS V říjnu 2012 bylo zřízeno pracoviště Centrálního dispečinku ODIS ve Svinově a současně bylo zahájeno testování provozu s daty dopravců poskytujících on-line informace o pohybu vozidel (zatím jen Veolia Transport Morava a.s. a České dráhy, a.s.), bylo potřeba přizpůsobit zařízení dopravců ke zpětnému příjmu pokynů z dispečinku (zejména pokyny řidičům navazujících spojů k vyčkávání opožděného příjezdu předcházejících spojů). Provoz dispečinku je postupně rozšiřován.

7 Příklad aktivit v ODIS Hlavní úlohy Centrálního dispečinku ODIS jsou především: zajišťování provozní koordinace mezi jednotlivými dopravci v ODIS v rutinním režimu (garance určených návazností), zajišťování provozní koordinace mezi jednotlivými dopravci v ODIS v mimořádném režimu (součinnost dopravců při výlukách, nehodách a jiných mimořádnostech v provozu), provádění kontrolní činnosti a evidence naplňování dopravních výkonů jednotlivými dopravci dle sjednaných smluvních vztahů s objednateli, poskytování dopravních a tarifních informací cestující veřejnosti (pokračování a rozšíření činností Infocentra ODIS).

8 Příklad aktivit v ODIS Návrh Tarifu ODIS 2013 nové druhy jízdenek Počínaje rokem 2013 došlo kromě zvýšení cen vybraných druhů jízdenek i k dílčímu rozšíření sortimentu jízdenek: skupinová jízdenka pro 5 osob na území města Ostravy, rekreační jízdenka pro oblast Jeseníky, rozšíření možnosti použití 60minutové jízdenky Ostrava XXL i ve vlacích.

9 Příklad aktivit v ODIS

10 Příklad aktivit v ODIS Projekty s podporou ROP Společnost KODIS je společně se statutárními městy Ostravou a Opavou zapojena do mezinárodního projektu PIMMS CAPITAL zastřešeného Regionální radou Moravskoslezsko. V jeho rámci připravila celkem tři kapitalizační projekty ke spolufinancování z fondu ROP. Informační tabla s on-line informacemi o odjezdech jednotlivých spojů v přestupních uzlech příprava realizace Propagace veřejné dopravy a ODISbus příprava realizace Integrované mobilitní centrum (IMC Ostrava) příprava realizace

11 PIMMS - inspirace z Birminghamu a Frankfurtu Informační autobus v Birminghamu

12 PIMMS - inspirace z Birminghamu a Frankfurtu Informační centrum Verkehrsinsel (Mobility Centre) v centru Frankfurtu

13 PIMMS - inspirace z Birminghamu a Frankfurtu On-line informace o odjezdech ze zastávky v Birminghamu nebo Frankfurtu

14 Příklad aktivit v ODIS Infocentrum ODIS Činnost zahrnuje provoz Infocentra ODIS (provoz a údržba technologií hlasového a vizuálního informačního systému v prostorách terminálu Ostrava-Svinov, provoz informačního střediska ODIS v rozsahu jízdních řádů (odjezdy, spojení, vazby), přepravně-tarifních informací systému ODIS, informace o změnách v dopravě. Činnost Infocentra ODIS bude začleněna do IMC Ostrava.

15 Příklad aktivit v ODIS Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS

16 Standardizace odbavovacích zařízení Provoz centrální správy karetního systému MSK (ODISka) Zásadním vývojem prochází proces standardizace odbavovacích zařízení dopravců v rámci ODIS a zavádění jednotné čipové karty. Proces realizace byl zahájen 1. února 2011, kdy nové standardizované karty začal vydávat Dopravní podnik Ostrava a.s. V této první etapě se jednalo o karty, na nichž je nahrán pouze kupón dlouhodobé časové jízdenky. Druhá etapa byla zahájena od 1. března 2012, kdy možnost použití nové karty byla rozšířena i na další dopravce Veolia Transport Morava a.s., TQM-holding s.r.o. a Radovan Maxner na linkách s nástupem a výstupem všemi dveřmi.

17 Standardizace odbavovacích zařízení Provoz centrální správy karetního systému MSK (ODISka) Třetí etapa byla zahájena 17. září Do systému nově již nazývaného ODISka se zapojuje významný dopravce, a to České dráhy, a.s. Nově je možné nahrávat kupóny dlouhodobých časových jízdenek s plným sortimentem rovněž v pokladnách Českých drah, a.s. na zařízení UNIPOK. ODISky jsou akceptovány průvodčími na zařízení POP.

18 Standardizace odbavovacích zařízení Provoz centrální správy karetního systému MSK (ODISka) Zahájení čtvrté etapy proběhlo 2. dubna 2013, kdy se dopravce Veolia Transport Morava a.s. stal dalším vydavatelem standardizovaných karet ODISka, dopravce Veolia Transport Morava dokáže realizovat veškeré tarifní funkcionality (včetně všech kombinací jednotlivého jízdného), a to s kartami vlastními a kartami vydavatele Dopravního podniku Ostrava a.s. Současně byl zahájen provoz clearingového centra KODIS.

19 Standardizace odbavovacích zařízení Provoz centrální správy karetního systému MSK (ODISka) V současné době je vydáno cca karet (z toho cca u dopravce DP Ostrava, cca u dopravce Veolia Transport Morava).

20 Standardizace odbavovacích zařízení Provoz centrální správy karetního systému MSK (ODISka) Současně dále probíhá příprava další etapy, a to: křížové používání karet ODISka pro aplikace IN-zákazník Českých drah, a.s. a křížové používání IN-karet Českých drah, a.s. pro vybrané tarifní aplikace Tarifu ODIS předpoklad realizace od září 2013, zapojení dopravce TQM-holding s.r.o. v plném rozsahu jako Veolia Transport Morava a.s. (zde na zařízení jiného dodavatele) ověřovací provoz byl zahájen v lednu 2013, realizace od 1. července 2013 pátá etapa zapojení dopravce GWTR, předpoklad polovina roku 2013 otevření e-shopu pro další dopravce a pro možnost nahrávání elektronických peněz.

21 Standardizace odbavovacích zařízení Provoz centrální správy karetního systému MSK (ODISka) K byl od Dopravního podniku Ostrava a.s. odkoupen e-shop, který dosud slouží pro nákup dlouhodobých časových jízdenek na karty ODISky vydávané Dopravním podnikem Ostrava a.s. Během uplynulých měsíců byl e-shop postupně upgradován tak, aby umožňoval i nabíjení elektronické peněženky a aby byl použitelný i pro karty dalších dopravců.

22 Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Vydavatel ODISky Standardizace odbavovacích zařízení Funkce ODISky Dopravní podnik Ostrava a.s. (DPO) Veolia Transport Morava a.s. (VTM) Dopravní podnik Ostrava a.s. (DPO) nahrávání DČJ v prodejnách nahrávání DČJ v prodejnách uznání DČJ na linkách 68,69 a 75 * uznání DČJ na lince 75 * uznání papírového dokladu nahrávání DČJ přes e-shop uznání DČJ nahraných na kartě nahrávání DČJ v prodejnách a na ostatních linkách uznání o zakoupení DČJ vydaném uznání DČJ na všech linkách * na všech linkách ** prodlužování DČJ u řidičů papírového dokladu o zakoupení dopravcem DPO a ČD nabití EP v prodejnách nabití EP v prodejnách a u řidičů DČJ vydaném dopravcem DPO a ČD na ostatních linkách uznání uznání DČJ nahraných na kartě ** na ostatních linkách uznání papírového dokladu o zakoupení a použití EP na linkách papírového dokladu o zakoupení DČJ vydaném dopravcem VTM DČJ vydaném dopravcem VTM nahrávání DČJ v prodejnách nahrávání DČJ v prodejnách nahrávání DČJ v prodejnách uznání DČJ nahraných na kartě uznání DČJ nahraných na kartě a prodlužování DČJ u řidičů na všech linkách na všech linkách nabití EP v prodejnách a u řidičů nabití EP v prodejnách uznání DČJ nahraných na kartě a použití EP na linkách DČJ = dlouhodobá časová jízdenka, EP = elektronická peněženka * s DČJ zakoupenou přes e-shop lze cestovat bez předchozího nahrání na ODISku ** s DČJ zakoupenou přes e-shop nelze cestovat bez předchozího nahrání na ODISku Aktuální stav možnosti používání ODISky stav k České dráhy a.s. (ČD) Veolia Transport Morava a.s. (VTM) TQM - holding s.r.o. + Radovan Maxner Ostratní dopravci v ODIS uznání papírového dokladu o zakoupení DČJ vydaném dopravcem DPO, ČD a VTM

23 Další rozvoj ODIS Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Na další období předpokládáme rozvoj v těchto oblastech: rozvoj elektronického odbavování cestujících (zapojení dalších dopravců do systému ODISka, implementace specifického systému na železnici, zapojení bankomatů do systému ODISka, rozšíření e- shopu) rozvoj informačních technologií ve vztahu k cestujícím a dopravcům (inteligentní zastávky, rozšíření funkcí dispečinku) osvětová a propagační činnost

24 Další rozvoj ODIS

25 Další rozvoj ODIS

26 Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Děkuji za pozornost Aleš Stejskal Koordinátor ODIS s.r.o.

Zkušenosti a projektové záměry IDS Moravskoslezského kraje

Zkušenosti a projektové záměry IDS Moravskoslezského kraje Zkušenosti a projektové záměry IDS Moravskoslezského kraje 1. ODISka naše vlajková loď Vydavatelé ODISek v Moravskoslezském kraji Dopravní podnik Ostrava a.s. Městský dopravní podnik Opava a.s. ARRIVA

Více

Projekty a projektové záměry

Projekty a projektové záměry Projekty a projektové záměry 1. ODISka naše vlajková loď Co je ODISka? ODISka je jediným vzájemně uznávaným elektronickým platebním prostředkem u dopravců zajišťujících veřejnou osobní dopravu v rámci

Více

Aktuální stav rozvoje odbavovacího a informačního systému v Ostravské aglomeraci

Aktuální stav rozvoje odbavovacího a informačního systému v Ostravské aglomeraci Aktuální stav rozvoje odbavovacího a informačního systému v Ostravské aglomeraci Odbavovací systém ODISka Mezníky projektu ODISka - Únor 2011 DPO (1. vydavatel, e-shop) - Březen 2012 3 linky PAD (VTM,

Více

Využití standardu ČAOVD na území ČR

Využití standardu ČAOVD na území ČR Využití standardu ČAOVD na území ČR Konference CZECHBUS Listopad 2013 Je potřeba vytvářet standard odbavovacích a informačních systémů ve veřejné dopravě? - Veřejná doprava je služba občanům - Veřejná

Více

DOPRAVA V REGIÓNE VÝCHODNÉ SLOVENSKO 2014 2020. ISBN 978-80-971246-4-9 Košice, 24. - 25. júna 2015

DOPRAVA V REGIÓNE VÝCHODNÉ SLOVENSKO 2014 2020. ISBN 978-80-971246-4-9 Košice, 24. - 25. júna 2015 DOPRAVA V REGIÓNE VÝCHODNÉ SLOVENSKO 2014 2020 ISBN 978-80-971246-4-9 Košice, 24. - 25. júna 2015 Tarifní a odbavovací systém IDS Moravskoslezského kraje ODIS realita v roce 2015 Single tariff and check-in

Více

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS V roce 1996 založena společnost Koordinátor ODIS s.r.o., která dostala za úkol připravit, spustit, provozovat a rozvíjet integrovaný dopravní systém,

Více

AGENDA. Představení společnosti XT-Card Partneři společnosti XT-Card a.s. Významné realizované/běžící projekty Realizované zakázky v roce 2012 Závěr

AGENDA. Představení společnosti XT-Card Partneři společnosti XT-Card a.s. Významné realizované/běžící projekty Realizované zakázky v roce 2012 Závěr AGENDA Představení společnosti XT-Card Partneři společnosti XT-Card a.s. Významné realizované/běžící projekty Realizované zakázky v roce 2012 Závěr 2 Představení společnosti XT-Card Založena v roce 2005

Více

Proč si mám ODISku pořídit?

Proč si mám ODISku pořídit? Proč si mám ODISku pořídit? Mohu výhodněji cestovat. S ODISkou jsou vybrané druhy jízdného levnější. Aktuálně se to týká dlouhodobých časových jízdenek pro ostravské tarifní zóny č. 1, 2, 3 a 4 a jednotlivého

Více

IDS Moravskoslezského kraje ODIS. Chytrá řešení a prodej jízdenek v MS kraji a v Ostravě

IDS Moravskoslezského kraje ODIS. Chytrá řešení a prodej jízdenek v MS kraji a v Ostravě IDS Moravskoslezského kraje ODIS Chytrá řešení a prodej jízdenek v MS kraji a v Ostravě 1 Historie ODIS V roce 1996 byla založena společnost Koordinátor ostravského dopravního integrovaného systému s r.o.

Více

Problematika odbavovacích systémů založených na BČK z pohledu organizátorů IDS

Problematika odbavovacích systémů založených na BČK z pohledu organizátorů IDS Problematika odbavovacích systémů založených na BČK z pohledu organizátorů IDS Standardizace cesta k interoperabilitě Dopravní telematika v praxi Katowice 28. 9. 2010 Aleš Stejskal ČAOVD Čipové karetní

Více

IDS Moravskoslezského kraje ODIS. Aktuální stav rozvoje OIS v Ostravské aglomeraci

IDS Moravskoslezského kraje ODIS. Aktuální stav rozvoje OIS v Ostravské aglomeraci IDS Moravskoslezského kraje ODIS Aktuální stav rozvoje OIS v Ostravské aglomeraci Aktuální stav tarifní integrace Plná tarifní integrace je realizována: na všech linkách PAD (výjimky do 9. 6. 2018) na

Více

PROJEKT V ÚSTECKÉM KRAJI

PROJEKT V ÚSTECKÉM KRAJI PROJEKT INTEGROVANÉHO DOPRAVNÍHO SYSTÉMU V ÚSTECKÉM KRAJI Ing. Martin Ročňák zpracovatel Projektu zavedení zónově-relačního integrovaného tarifu v Ústeckém kraji Ústí nad Labem, 15. 11. 2010 1 Výchozí

Více

INTEGROVANÝ TARIFNÍ SYSTÉM ÚSTECKÉHO KRAJE

INTEGROVANÝ TARIFNÍ SYSTÉM ÚSTECKÉHO KRAJE INTEGROVANÝ TARIFNÍ SYSTÉM ÚSTECKÉHO KRAJE Ing. Petr Prokeš zpracovatel Projektu zavedení zónově-relačního tarifu v Ústeckém kraji Integrovaný dopravní systém Ústeckého kraje 1 Co umožní integrovaný tarif?

Více

Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)

Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK) Jihočeský koordinátor dopravy Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK) konference na téma Mobilita v česko-rakouském přeshraničním regionu organizovaná v rámci projektu Connecting Regions

Více

specializovaný dopravní software Softwarové produkty pro IDS

specializovaný dopravní software Softwarové produkty pro IDS specializovaný dopravní software Softwarové produkty pro IDS Představení CHAPS založen v roce 1993 od 1994 existuje INPROP (slovenská dcera) v letech 2007 2016 v holdingu OLTIS Group ve 2010 se stala součástí

Více

Představení společnosti XT-Card

Představení společnosti XT-Card Představení společnosti XT-Card Společnost XT-Card byla založena v roce 2005. XT-Card má vlastní komplexní řešení v oblasti CardManagementu, Clearingu, HSM/SAM a TerminalManagementu. XT-Card nabízí řešení

Více

Tarif. Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje. Dodatek č. 1 (úplné znění)

Tarif. Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje. Dodatek č. 1 (úplné znění) Tarif Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje Dodatek č. 1 (úplné znění) Platnost od 1. dubna 2016 Obsah I. Úvodní ustanovení 3 II. Základní pojmy 4 III. Platnost a pravidla příslušných

Více

Cena jízdného i časová platnost jízdenky se bude odvíjet od počtu tarifních jednic.

Cena jízdného i časová platnost jízdenky se bude odvíjet od počtu tarifních jednic. Integrace VDV s MHD Tento dokument slouží jako podklad pro integraci městských hromadných doprav (MHD) na území Kraje Vysočina do integrovaného dopravního systému Veřejná doprava Vysočiny (VDV). Obecné

Více

Moravskoslezský kraj a regionální železniční doprava.

Moravskoslezský kraj a regionální železniční doprava. Moravskoslezský kraj a regionální železniční doprava Strana 1 Moravskoslezský kraj v číslech Rozloha: 5 427 km 2 Počet obcí: 300 ( z toho 40 měst) Počet obyvatel: 1 220 000 Hustota: 224 obyvatel / km 2

Více

Tarif. Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS

Tarif. Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS Tarif Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS Platnost: od 1. ledna 2016 Obsah I. Úvodní ustanovení... 3 II. Základní pojmy... 4 III. Platnost a pravidla příslušných jízdenek ODIS...

Více

ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS. Jednotný přepravně - tarifní systém, umožňující. Jednotný regionální dopravní systém, založený na

ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS. Jednotný přepravně - tarifní systém, umožňující. Jednotný regionální dopravní systém, založený na 7.12.2010 ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS Jednotný regionální dopravní systém, založený na preferenci páteřní kolejové dopravy (železnice, metro, tramvaje), autobusová doprava je organizována především jako návazná

Více

ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS. Jednotný informační systém. Jednotný regionální dopravní systém, založený na. Jednotný přepravně - tarifní systém, umožňující

ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS. Jednotný informační systém. Jednotný regionální dopravní systém, založený na. Jednotný přepravně - tarifní systém, umožňující 5.11.2009 ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS Jednotný regionální dopravní systém, založený na preferenci páteřní kolejové dopravy (železnice, metro, tramvaje), autobusová doprava je organizována především jako návazná

Více

Informační a řídící systémy v IDS

Informační a řídící systémy v IDS INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Informační a řídící systémy v IDS Jan Šimůnek ROPID Integrované dopravní systémy 22.11.2011 1 ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS Jednotný regionální dopravní systém, založený na preferenci

Více

INTEGRAČNÍ OPATŘENÍ. 1. provozní opatření 2. stavební opatření 3. technická opatření 4. organizační opatření

INTEGRAČNÍ OPATŘENÍ. 1. provozní opatření 2. stavební opatření 3. technická opatření 4. organizační opatření INTEGRAČNÍ OPATŘENÍ 1. provozní opatření 2. stavební opatření 3. technická opatření 4. organizační opatření ORGANIZAČNÍ INTEGRACE 1. ČÁST - TARIFNÍ INTEGRACE ZÁKLADNÍ DRUHY TARIFŮ nepřestupní přestupní

Více

Tarif ODIS 2009. Tarif ODIS. I. Úvodní ustanovení

Tarif ODIS 2009. Tarif ODIS. I. Úvodní ustanovení Tarif ODIS I. Úvodní ustanovení 1) Tarif stanoví v integrovaném dopravním systému Moravskoslezského kraje způsob a postup při uplatňování maximálních cen jízdného ve veřejné osobní dopravě na základě schválení

Více

Tarif ODIS 2010. Tarif ODIS. I. Úvodní ustanovení

Tarif ODIS 2010. Tarif ODIS. I. Úvodní ustanovení Tarif ODIS I. Úvodní ustanovení 1) Tarif stanoví v integrovaném dopravním systému Moravskoslezského kraje způsob a postup při uplatňování maximálních cen jízdného ve veřejné osobní dopravě na základě schválení

Více

Projekt KORIS. Setkání starostů Zlínského kraje Luhačovice 15.4.2010 Koordinátor veřejné dopravy ZK s.r.o.

Projekt KORIS. Setkání starostů Zlínského kraje Luhačovice 15.4.2010 Koordinátor veřejné dopravy ZK s.r.o. Projekt KORIS Setkání starostů Zlínského kraje Luhačovice 15.4.2010 Co je KORIS? KORIS komplexní odbavovací, řídící a informační systém Kdo ho připravuje? Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje, s.r.o.

Více

Organizátor REgionální DOpravy. V Královéhradeckém a Pardubickém kraji

Organizátor REgionální DOpravy. V Královéhradeckém a Pardubickém kraji Organizátor REgionální DOpravy V Královéhradeckém a Pardubickém kraji Název projektu MODERNIZACE ODBAVOVACÍHO SYSTÉMU INTEGROVANÉ DOPRAVY KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE Realizace projektu (2011-2013)

Více

Představení společnosti XT-Card. Založena v roce 2005 Prvním projektem byla In-karta ČD I dále je hlavním předmětem činnosti.

Představení společnosti XT-Card. Založena v roce 2005 Prvním projektem byla In-karta ČD I dále je hlavním předmětem činnosti. AGENDA Představení společnosti XT-Card Partneři společnosti XT-Card a.s. Významné realizované/běžící projekty Významné zakázky získané v roce 2011 Závěr 2 Představení společnosti XT-Card Založena v roce

Více

Integrované dopravní systémy a jejich technologická podpora. Jaroslav Vašátko

Integrované dopravní systémy a jejich technologická podpora. Jaroslav Vašátko Integrované dopravní systémy a jejich technologická podpora Jaroslav Vašátko Workshop Technologická podpora IDS Brno 12.2.2015 Integrované dopravní systémy Podpora veřejné hromadné dopravy Kvalitní alternativa

Více

Projekt vědy a výzkumu. Technická podpora a metody pro ověřování interoperability odbavovacích a informačních systémů ve veřejné dopravě

Projekt vědy a výzkumu. Technická podpora a metody pro ověřování interoperability odbavovacích a informačních systémů ve veřejné dopravě Projekt vědy a výzkumu Technická podpora a metody pro ověřování interoperability odbavovacích a informačních systémů ve veřejné dopravě RNDr. Jan Kotík spoluřešitel za ČSAD SVT Praha, s.r.o. VaV projekt

Více

Podpora veřejné dopravy z ROP Moravskoslezsko ( )

Podpora veřejné dopravy z ROP Moravskoslezsko ( ) Podpora veřejné dopravy z ROP Moravskoslezsko (2007-2013) Datum: Místo: Prezentuje: 2012-09-19 Ostrava Jiří Svobodník Obsah prezentace 1. Jaké aktivity podporuje ROP Moravskoslezsko? 2. Co již bylo podpořeno

Více

Dílčí část B11. Návrh řešení problematiky nákupu jízdenky na linkách, kde je zavedeno samoobslužné odbavení cestujících

Dílčí část B11. Návrh řešení problematiky nákupu jízdenky na linkách, kde je zavedeno samoobslužné odbavení cestujících Odborný zpracovatel optimalizace dopravní obslužnosti, jednotného tarifu a technické části zadávací dokumentace pro uzavření smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících Zpracování přestupního zónově-relačního

Více

PRIKAZNI SMLOUVA. I. Smluvní strany

PRIKAZNI SMLOUVA. I. Smluvní strany KunspeeREJZu PRIKAZNI SMLOUVA imokavškosle/sftv KJi/o - KJRAJSk r L Í' i\.-. í CISLO SMLOUVY (DODATKI. fr/r! Jty / jior. nnf. nsi>> řisi>' : rok TOK!.^r.»>!H na výkon činností, které vedou k efektivní

Více

Stručná charakteristika IDS a popis IDS Stručná charakteristika IDS, výhody a nevýhody zavedení IDS

Stručná charakteristika IDS a popis IDS Stručná charakteristika IDS, výhody a nevýhody zavedení IDS Stručná charakteristika IDS a popis IDS Stručná charakteristika IDS, výhody a nevýhody zavedení IDS Veřejná osobní hromadná doprava je pro většinu občanů nepostradatelná veřejná služba, která zajišťuje

Více

VEŘEJNÁ DOPRAVA ON-LINE Elektronické odbavovací systémy v ČR očima dodavatelů III

VEŘEJNÁ DOPRAVA ON-LINE Elektronické odbavovací systémy v ČR očima dodavatelů III VEŘEJNÁ DOPRAVA ON-LINE Elektronické odbavovací systémy v ČR očima dodavatelů III RNDr. Jan Kotík, obchodní ředitel Mgr. Bohumír Bartušek, poradce ředitele ČSAD SVT Praha s.r.o. Obsah prezentace Clearingový

Více

Smluvní přepravní podmínky ODIS

Smluvní přepravní podmínky ODIS Smluvní přepravní podmínky ODIS Dopravci: Cestovní a dopravní kancelář Maxner (dále Maxner) České dráhy, a.s. (dále ČD) ČSAD Frýdek Místek a. s. (dále ČSAD F-M) ČSAD Havířov a. s. (dále ČSAD Havířov) ČSAD

Více

INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY

INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY REALIZACE INTEGROVANÉHO DOPRAVNÍHO SYSTÉMU: 1. dopravní integrace, ustanovení koordinátora 2. sjednocení tarifních podmínek 3. sjednocení přepravních podmínek 4. dopravní koordinace,

Více

ZÁKLADNÍ PRINCIPY PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY

ZÁKLADNÍ PRINCIPY PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY APEX ZÁKLADNÍ PRINCIPY PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY Jednotný regionální dopravní systém, založený na preferenci páteřní kolejové dopravy (železnice, metro, tramvaje), autobusová doprava je organizována

Více

10. listopadu 2017 Vydává Ministerstvo dopravy

10. listopadu 2017 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 22/2017 10. listopadu 2017 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 042/22/2017

Více

Smlouva ZK - P 4 e. Principy IDS ZK. Příloha č. 4 Smlouvy o přistoupení k IDS ZK

Smlouva ZK - P 4 e. Principy IDS ZK. Příloha č. 4 Smlouvy o přistoupení k IDS ZK Smlouva ZK - P 4 e Zlín, srpen 2018 OBSAH 1 VYMEZENÍ ZÁJMOVÉHO ÚZEMÍ A SUBJEKTŮ IDS ZK... 2 2 STRUKTURA A ORGANIZACE IDS ZK... 2 3 POSTUP ZAVÁDĚNÍ IDS ZK... 3 4 TARIFNÍ SYSTÉM... 3 1 1 VYMEZENÍ ZÁJMOVÉHO

Více

Zkušenosti s odbavovacím systémem firmy Mikroelektronika DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s.

Zkušenosti s odbavovacím systémem firmy Mikroelektronika DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s. Zkušenosti s odbavovacím systémem firmy Mikroelektronika DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s. Základní informace o výkonu a rozsahu odbavovacího systému Počet cestujících za rok: 32 000 000 Počet

Více

24. července 2015 Vydává Ministerstvo dopravy

24. července 2015 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 14/2015 24. července 2015 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Oddíl A: Věci přepravní a tarifní... 2

Více

Problematika aplikace kartového systému v celokrajském IDS

Problematika aplikace kartového systému v celokrajském IDS Problematika aplikace kartového systému v celokrajském IDS Aleš Stejskal Koordinátor ODIS s.r.o. IDS v Moravskoslezském kraji - Integrovaný dopravní systém ODIS slaví 10 let - v r. 1996 založena společnost

Více

Obsah 1 Předmluva Základní pojmy Cestování s platební kartou Použití platební karty ve vozidle

Obsah 1 Předmluva Základní pojmy Cestování s platební kartou Použití platební karty ve vozidle 1 Obsah 1 Předmluva... 4 2 Základní pojmy... 5 3 Cestování s platební kartou... 6 3.1 Použití platební karty ve vozidle... 6 3.2 Příklady jízd s elektronickou jízdenkou... 7 3.3 Světelná signalizace průběhu

Více

Elektronické odbavování cestujících v IDS

Elektronické odbavování cestujících v IDS VEŘEJNÁ DOPRAVA ON-LINE 3. 11. 2011 Elektronické odbavování cestujících v IDS Česká asociace organizátorů veřejné dopravy Jan Šimůnek ROPID ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS Jednotný regionální dopravní systém, zaloţený

Více

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje. Ing. Jaromír Holec Ing. Květoslav Havlík

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje. Ing. Jaromír Holec Ing. Květoslav Havlík Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Ing. Jaromír Holec Ing. Květoslav Havlík 1 KORDIS JMK, spol. s r. o. KORDIS JMK, spol. s r. o. vznik 2002 Společníci (zakladatelé) : Jihomoravský kraj (51%)

Více

Zpracoval: Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Technolog oblasti za KORID LK : Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele

Zpracoval: Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Technolog oblasti za KORID LK : Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Zpracoval: Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Technolog oblasti za KORID LK : Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Financování dopravní obslužnosti Smlouvy s dopravci Plán dopravní obslužnosti Centrální

Více

Elektronické odbavování cestujících v IDS v ČR- příprava národního standardu

Elektronické odbavování cestujících v IDS v ČR- příprava národního standardu Elektronické odbavování cestujících v IDS v ČR- příprava národního standardu Ing. Pavlína Velikovská, Ph.D. listopad 2012 Proč se zabývat standardizací EOC Legislativa: Zákon č. 194/2010 Sb. O veřejných

Více

Stručný průvodce MHD Žďár nad Sázavou

Stručný průvodce MHD Žďár nad Sázavou Stručný průvodce MHD Žďár nad Sázavou (platí od 1. 1. 2018) Dopravce: ZDAR, a.s. Jihlavská 759/4 Žďár nad Sázavou 591 01 URL: www.zdar.cz Obsah: Tarifní podmínky MHD ve Žďáru nad Sázavou Stručný výňatek

Více

Tarif ODIS. Tarif. Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje. Dodatek č. 1

Tarif ODIS. Tarif. Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje. Dodatek č. 1 Tarif Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje Dodatek č. 1 Platnost od 09. 06. 2019 1 Obsah I. Úvodní ustanovení 3 II. Základní pojmy 3 III. Platnost a pravidla příslušných jízdenek ODIS

Více

Tarifní a přepravní podmínky Městské hromadné dopravy Orlová platné od

Tarifní a přepravní podmínky Městské hromadné dopravy Orlová platné od Tarifní a přepravní podmínky Městské hromadné dopravy Orlová platné od 01.09.2018 A. Linky městské hromadné dopravy (MHD) číslo 878501-505 I. Ceny jízdného včetně DPH a) Jednotlivé jízdné ORLOVÁ XL ODISka

Více

aktualizace dopravního plánu

aktualizace dopravního plánu Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Komplexní dialog s cestujícími aktualizace dopravního plánu 1 Statistika IDS JMK k 11. prosinci 2011 Počet vzkm nebo vlkm / rok >90 mil. - městská doprava

Více

INTEGROVANÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

INTEGROVANÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE INTEGROVANÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Mgr. Filip Chvátal Prezentace vznikla v rámci projektu OP VK Inovace výuky geografických studijních oborů" (reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/15.0222), který je spolufinancován

Více

Integrované dopravní systémy z pohledu Mikroelektronika

Integrované dopravní systémy z pohledu Mikroelektronika Integrované dopravní systémy z pohledu Mikroelektronika Ing. Luboš Novotný Marketingový manažer fare collection and parking systems IDS Integrovaný dopravní systém (IDS) je: systém dopravní obsluhy určitého

Více

Tarif ODIS. Tarif. Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje. Dodatek č. 3

Tarif ODIS. Tarif. Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje. Dodatek č. 3 Tarif Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje Dodatek č. 3 Platnost od 1. 9. 2018 1 Obsah I. Úvodní ustanovení 3 II. Základní pojmy 3 III. Platnost a pravidla příslušných jízdenek ODIS

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor dopravy a silničního hospodářství 28. října 117, 702 18 Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor dopravy a silničního hospodářství 28. října 117, 702 18 Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor dopravy a silničního hospodářství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX016Y6D1* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 54561/2013 Sp. zn.: DSH/2426/2013/Moš 276.11 S5 Vyřizuje:

Více

11. Manažerské shrnutí

11. Manažerské shrnutí 11. Manažerské shrnutí Závěry z analýzy současného stavu veřejné dopravy v Jihočeském kraji (JčK) ve vztahu k zavádění IDS: Před samotným zaváděním IDS je nutné zejména dořešit: převedení některých komerčních

Více

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje. Ing. Jaromír Holec

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje. Ing. Jaromír Holec Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Ing. Jaromír Holec 1 KORDIS JMK, spol. s r. o. KORDIS JMK, spol. s r. o. vznik 2002 Společníci (zakladatelé) : Jihomoravský kraj (51%) Statutární město

Více

DOPRAVA V REGIÓNE VÝCHODNÉ SLOVENSKO 2014 2020. ISBN 978-80-971246-4-9 Košice, 24. - 25. júna 2015

DOPRAVA V REGIÓNE VÝCHODNÉ SLOVENSKO 2014 2020. ISBN 978-80-971246-4-9 Košice, 24. - 25. júna 2015 DOPRAVA V REGIÓNE VÝCHODNÉ SLOVENSKO 2014 2020 ISBN 978-80-971246-4-9 Košice, 24. - 25. júna 2015 Evropské fondy využité příležitosti při rozvoji IDS Moravskoslezského kraje ODIS EU funds: Moravian-Silesian

Více

Číslo 7/2014, ročník LXX. PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. 18. dubna 2014 ISSN 1805-9864

Číslo 7/2014, ročník LXX. PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. 18. dubna 2014 ISSN 1805-9864 PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 7/2014, ročník LXX 18. dubna 2014 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Oddíl A: Železnice věci

Více

Novinky v integraci dopravy Prahy a Středočeského kraje za rok Ing. et Ing. Petr Tomčík, ROPID

Novinky v integraci dopravy Prahy a Středočeského kraje za rok Ing. et Ing. Petr Tomčík, ROPID Novinky v integraci dopravy Prahy a Středočeského kraje za rok 2017 Ing. et Ing. Petr Tomčík, ROPID 2017: Rekordní rozšíření systému PID Nově: 53 autobusových linek 20 vlakových linek 130 měst a obcí 154

Více

Představení společnosti XT-Card

Představení společnosti XT-Card Představení společnosti XT-Card Společnost XT Card byla založena v roce 2005. XT Card má vlastní komplexní řešení v oblasti CardManagementu. XT Card nabízí řešení komplexního kartového systému. Veřejná

Více

Číslo 45-46/2013, ročník LXIX. PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. 6.

Číslo 45-46/2013, ročník LXIX. PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. 6. PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 45-46/2013, ročník LXIX. 6. listopadu 2013 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Oddíl A: Železnice

Více

Projekty EOC v ČR v období

Projekty EOC v ČR v období Projekty EOC v ČR v období 2014 20 Ing. JiříMATĚJEC konzultant Integrované dopravní systémy Žďár nad Sázavou 20. 5. 2014 OBSAH PŘEDSTAVENÍ VÝVOJ PROSTŘEDÍ V ČR PROJEKTY EOC V UPLYNULÉM OBDOBÍ PROJEKTY

Více

270 Ostrava hl. n. Bohumín

270 Ostrava hl. n. Bohumín Rozvoj příměstské ě železniční dopravy na Ostravsku 10. ročník mezinárodního veletrhu Czech Raildays 16.-18. 18. 6. 2009 Ostrava Martin Dutko Koordinátor ODIS s.r.o. Integrovaný dopravní systém ODIS v

Více

Štandardizácia kartových systémov v Českej republike a jej dopad na použitie študentskej karty v doprave. Miroslav Slavík, MBA

Štandardizácia kartových systémov v Českej republike a jej dopad na použitie študentskej karty v doprave. Miroslav Slavík, MBA Štandardizácia kartových systémov v Českej republike a jej dopad na použitie študentskej karty v doprave. Miroslav Slavík, MBA TELMAX Představení TELMAX Založena 2006 Realizace komplexních systémů zejména

Více

ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY Tarifní systémy. 3. hodina Tarify, SPP Příklady tarifů Odbavovací zařízení Způsob odbavení Prezentace studenta

ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY Tarifní systémy. 3. hodina Tarify, SPP Příklady tarifů Odbavovací zařízení Způsob odbavení Prezentace studenta ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY Tarifní systémy 3. hodina Tarify, SPP Příklady tarifů Odbavovací zařízení Způsob odbavení Prezentace studenta diskuse? Tarif a SPP Tarif vyhlašují obce, nebo dopravci za

Více

Stanovení ekonomických dopadů vstupu MHD do integrovaného dopravního systému

Stanovení ekonomických dopadů vstupu MHD do integrovaného dopravního systému založeno 1995 20 let práce v oblasti dopravy Stanovení ekonomických dopadů vstupu MHD do integrovaného dopravního systému Ing. Tomáš Matras, Ph.D. technický ředitel t.matras@czechconsult.cz Stanovení ekonomických

Více

Požadavky na kvalitu regionální osobnídopravy

Požadavky na kvalitu regionální osobnídopravy Požadavky na kvalitu regionální osobnídopravy Budoucnost železniční osobní dopravy v ČR Ostrava, 15.6.2010 Ing. Jaroslav Kadlec Současný vozidlový park pro regionální dopravu Zastaralé motorové a přípojné

Více

Podrobná technická specifikace požadavků na papírové jízdenky

Podrobná technická specifikace požadavků na papírové jízdenky Odborný zpracovatel optimalizace dopravní obslužnosti, jednotného tarifu a technické části zadávací dokumentace pro uzavření smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících Zpracování přestupního zónově-relačního

Více

Jihočeský koordinátor dopravy. XII. Setkání starostů a místostarostů Jihočeského kraje Tábor

Jihočeský koordinátor dopravy. XII. Setkání starostů a místostarostů Jihočeského kraje Tábor Jihočeský koordinátor dopravy XII. Setkání starostů a místostarostů Jihočeského kraje 26.1.2017 Tábor Společnost JIKORD s.r.o. Společnost založena Jihočeským krajem, vlastnictví kraje 100 % Zahájení činnosti

Více

Pražská integrovaná doprava. Pavel Procházka pověřený řízením organizace ROPID

Pražská integrovaná doprava. Pavel Procházka pověřený řízením organizace ROPID Pražská integrovaná doprava Pavel Procházka pověřený řízením organizace ROPID Základní principy PID jednotný regionální dopravní systém založený na preferenci páteřní kolejové dopravy (železnice, metro,

Více

Praha,Budějovická - Týnec nad Sázavou,Železniční stanice Platnost:

Praha,Budějovická - Týnec nad Sázavou,Železniční stanice Platnost: 100 tarifní 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25 27 29 31 33 35 37 39 41 43 45 pásmo X X X X 6+ X 6+ 6+ X 6+ 6+ X 6+ X 6+ X 6+ X X 6+ PID H H H H H H H H H H H H H H H H H 0 5:15 5:45 6:25 7:15 7:45 8:15

Více

ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY Úvod do předmětu a OIS. 1. hodina kdo, proč, co, obsah předmětu organizace předmětu

ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY Úvod do předmětu a OIS. 1. hodina kdo, proč, co, obsah předmětu organizace předmětu ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY Úvod do předmětu a OIS 1. hodina kdo, proč, co, obsah předmětu organizace předmětu integrované dopravní systémy (IDS) úvod do OIS co je OS a IS Vyučující předmětu Ing. Martin

Více

Úprava veřejné dopravy po dokončení revitalizace přednádražního prostoru Svinov

Úprava veřejné dopravy po dokončení revitalizace přednádražního prostoru Svinov Koordinátor ODIS s.r.o. Úprava veřejné dopravy po dokončení revitalizace přednádražního prostoru Svinov alternativní projekt aktualizace 25. 3. 2013 Ostrava, duben 2013 Archivní číslo: Souprava: Průvodní

Více

Zpracoval: Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Technolog oblasti za KORID LK : Ing. Václav Gebouský, dopravní specialista

Zpracoval: Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Technolog oblasti za KORID LK : Ing. Václav Gebouský, dopravní specialista Zpracoval: Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Technolog oblasti za KORID LK : Ing. Václav Gebouský, dopravní specialista Financování dopravní obslužnosti Smlouvy s dopravci Plán dopravní obslužnosti

Více

Odbavovací systémy v IDS

Odbavovací systémy v IDS INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Odbavovací systémy v IDS Jan Šimůnek ROPID Integrované dopravní systémy 13.11.2012 1 ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS Jednotný regionální dopravní systém, založený na preferenci páteřní

Více

Návod pro pořízení a využívání bezkontaktní čipové karty ODISka

Návod pro pořízení a využívání bezkontaktní čipové karty ODISka Návod pro pořízení a využívání bezkontaktní čipové karty ODISka Platnost: od 1. ledna 2014 Úvod ODISka je jediným vzájemně uznávaným elektronickým platebním prostředkem u dopravců zajišťujících veřejnou

Více

P+R v příměstské dopravě. Petr Pšenička, ROPID

P+R v příměstské dopravě. Petr Pšenička, ROPID P+R v příměstské dopravě Petr Pšenička, ROPID Praha a Středočeský kraj 1 Integrace se Středočeským krajem Dohoda na vzniku společného dopravního systému pro Prahu a Středočeský kraj průběžná příprava Rozšíření

Více

Tarif. Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje. Dodatek č. 1 (úplné znění)

Tarif. Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje. Dodatek č. 1 (úplné znění) Tarif Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje Dodatek č. 1 (úplné znění) Platnost od 1. dubna 2017 Obsah I. Úvodní ustanovení 3 II. Základní pojmy 3 III. Platnost a pravidla příslušných

Více

Problematika dopravní obslužnosti

Problematika dopravní obslužnosti Problematika dopravní obslužnosti Zpracoval: Ing. Ivo Muras vedoucí odboru dopravy a chytrého regionu Datum: 5. 6. 2018 Rozsah dopravní obslužnosti Moravskoslezský kraj objednává regionální autobusovou

Více

Strategie rozvoje regionáln v Moravskoslezském m kraji. Ing. Aleš Stejskal Koordinátor ODIS s.r.o.

Strategie rozvoje regionáln v Moravskoslezském m kraji. Ing. Aleš Stejskal Koordinátor ODIS s.r.o. Strategie rozvoje regionáln lní železniční dopravy v Moravskoslezském m kraji Budoucnost železniční dopravy v ČR Czech Raildays Ostrava, 15.-16. 6. 2010 Ing. Aleš Stejskal Koordinátor ODIS s.r.o. Železniční

Více

0 5:15 5:45 5:45 6:15 6:45 6:45 7:18 7:48 7:48 8:18 8:48 9:18 9:48 10:18 10:48 11:18 11:48 12:18 x Chvaly

0 5:15 5:45 5:45 6:15 6:45 6:45 7:18 7:48 7:48 8:18 8:48 9:18 9:48 10:18 10:48 11:18 11:48 12:18 x Chvaly 3 5 7 9 3 5 7 9 2 23 25 27 29 3 33 35 37 Tarifní X X 6+ X X 6+ X X 6+ X 6+ X 6+ X 6+ X 6+ X X pásmo AB B B B B B B AB B AB B B B B B B B B fa 0 5:5 5:45 5:45 6:5 6:45 6:45 7:8 7:48 7:48 8:8 8:48 9:8 9:48

Více

Zjednodušený jízdní řád linek 18 a 145 z Liberce do Bedřichova a Hrabětic

Zjednodušený jízdní řád linek 18 a 145 z Liberce do Bedřichova a Hrabětic Liberec Bedřichov, Hrabětice Informace k odbavení: V MHD 18 nástup všemi dveřmi. Z el. peněženky na Opuscard lze samoobslužně zakoupit v odbavovacích zařízeních u dveří všech vozidel MHD (na displeji zvolit

Více

Tarif. Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje

Tarif. Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje Tarif Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje Platnost od 1. ledna 2017 Obsah I. Úvodní ustanovení 3 II. Základní pojmy 3 III. Platnost a pravidla příslušných jízdenek ODI 6 1. Jednotlivé

Více

Využití bankovních platebních karet v podmínkách MHD v ČR

Využití bankovních platebních karet v podmínkách MHD v ČR Využití bankovních platebních karet v podmínkách MHD v ČR Ing. Jiří Matějec, Ing. Milan Sliacky Sdružení pro dopravní telematiku V Praze dne 21.11.2017 Cíle a poslání Pokračování aktivit SDT v oblasti

Více

Zpracoval: Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Technolog oblasti za KORID LK : Jan Roženský, dopravní specialista

Zpracoval: Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Technolog oblasti za KORID LK : Jan Roženský, dopravní specialista Zpracoval: Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Technolog oblasti za KORID LK : Jan Roženský, dopravní specialista Financování dopravní obslužnosti Smlouvy s dopravci Plán dopravní obslužnosti Centrální

Více

Projekt Rozvoj MHD v Olomouci

Projekt Rozvoj MHD v Olomouci Cíle projektu A. Systém preference vozidel MHD B. Informační systém pro cestující C. Nákup 3 nízkopodlažních tramvají TRIO Předpokládané celkové náklady projektu Celkové náklady projektu včetně DPH : 155

Více

Zpracoval: Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Technolog oblasti za KORID LK : Jan Roženský, dopravní specialista

Zpracoval: Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Technolog oblasti za KORID LK : Jan Roženský, dopravní specialista Zpracoval: Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele Technolog oblasti za KORID LK : Jan Roženský, dopravní specialista Financování dopravní obslužnosti Smlouvy s dopravci Plán dopravní obslužnosti Centrální

Více

Havířov-Šenov-Ostrava, Hranečník-Ostrava, ÚAN Platí od do

Havířov-Šenov-Ostrava, Hranečník-Ostrava, ÚAN Platí od do 872441 Havířov-Šenov-Ostrava, Hranečník-Ostrava, ÚAN Platí od 11. 6. 2017 do 9. 12. 2017 441 ČSAD Havířov a.s. U Stadionu 1654/8, 736 01 Havířov-Podlesí, prov. Havířov info: 596411450 1 3 301 7 305 11

Více

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS. Terminál Hranečník

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS. Terminál Hranečník Terminál Hranečník Ostrava 2015 Cíle dopravního řešení pro Terminál Hranečník Ukončení autobusových linek v přestupním bodě mimo centrum, odkud dopravu do centra a dalších částí města zajistí ekologická

Více

PODPORA TELEMATIKY PRO VEŘEJNOU DOPRAVU Z IROP SOUČASNOST A BUDOUCNOST

PODPORA TELEMATIKY PRO VEŘEJNOU DOPRAVU Z IROP SOUČASNOST A BUDOUCNOST PODPORA TELEMATIKY PRO VEŘEJNOU DOPRAVU Z IROP SOUČASNOST A BUDOUCNOST 19. 21. 1. 11. 2016 2017 Praha Veřejná doprava on-line 2017 INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Celková alokace z EFRR: 4,64 mld.

Více

Praha,Bořislavka - Kralupy n.vlt.,žel.st. Platnost:

Praha,Bořislavka - Kralupy n.vlt.,žel.st. Platnost: tarifní 1 5 7 9 11 1 15 17 19 21 2 25 27 pásmo X X X X X X 6+ X X X X 6+ X PID H H H H H B 5:15 5:0 5:45 6:05 6:25 6:40 7:05 7:10 7:20 7:5 7:50 8:05 8:10 8:0 B 5:18 5: 5:48 6:08 6:28 6:4 7:08 7:1 7:2 7:8

Více

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: MODERNIZACE ODBAVOVÁNÍ CESTUJÍCÍCH V IDS JMK - ELEKTRONICKÉ ODBAVOVÁNÍ CESTUJÍCÍCH (EOC)

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: MODERNIZACE ODBAVOVÁNÍ CESTUJÍCÍCH V IDS JMK - ELEKTRONICKÉ ODBAVOVÁNÍ CESTUJÍCÍCH (EOC) VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: MODERNIZACE ODBAVOVÁNÍ CESTUJÍCÍCH V IDS JMK - ELEKTRONICKÉ ODBAVOVÁNÍ CESTUJÍCÍCH (EOC) SEŠIT Č. 2: INTEROPERABILITA S MORAVSKOSLEZSKOU KARTOU Obsah 1 Úvodní informace... 3 2 Závazné

Více

Prezentace pro konferenci Smart city Brno

Prezentace pro konferenci Smart city Brno Prezentace pro konferenci Smart city Brno - Česká spořitelna, a.s. CHYTRÁ řešení v dopravě, Brno Vývoj odbavení cestujících Včera Dnes Zítra PAPÍROVÉ JÍZDENKY DOPRAVNÍ KARTY, SMS BANKOVNÍ KARTY, MOBILNÍ

Více

Lítejte svobodně po Praze a Středočeském kraji

Lítejte svobodně po Praze a Středočeském kraji Stáhněte si mobilní aplikaci PID LÍTAČKA a nakupujte jízdenky PID přímo z mobilu Vyhledejte si jednoduše spojení veřejnou hromadnou dopravou v PID Plaťte za jízdenky bankovní kartou nebo pomocí Masterpass

Více

Společný dopravní systém pro Prahu a Středočeský kraj. Ing. Martin Jareš, Ph.D. ROPID

Společný dopravní systém pro Prahu a Středočeský kraj. Ing. Martin Jareš, Ph.D. ROPID Společný dopravní systém pro Prahu a Středočeský kraj Ing. Martin Jareš, Ph.D. ROPID Dva IDS v jedné aglomeraci: PID a SID založena 1993 celé území Prahy a 1/3 území SČK metro, tramvaje, železnice, autobusy,

Více

Tarif a tarifní zásady Integrované dopravy Plzeňska (IDP)

Tarif a tarifní zásady Integrované dopravy Plzeňska (IDP) Tarif a tarifní zásady Integrované dopravy Plzeňska (IDP) I. Úvodní ustanovení Tento tarif stanoví v systému Integrované dopravy Plzeňska (dále jen IDP ) způsob a postup při uplatňování maximálních cen

Více