Tisková zpráva. Výjimečná úspora paliva - Scania Opticruise s výkonnostními režimy. 9. května 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tisková zpráva. Výjimečná úspora paliva - Scania Opticruise s výkonnostními režimy. 9. května 2013"

Transkript

1 9. května 2013 Výjimečná úspora paliva - Scania Opticruise s výkonnostními režimy Bezplatnou součástí inteligentního řídicího systému pohonné jednotky, která poskytuje úsporu paliva 4 až 5 procent, se stalo množství nových prvků včetně inteligentního tempomatu Scania Active Prediction. Společnost Scania vyvinula speciální výkonnostní režimy, jejichž úkolem je zvyšovat hospodárnost jízdy v různých situacích. Základní verze převodovky Scania Opticruise je další možností k dosažení maimální úspory paliva. Tento systém automatického řazení převodových stupňů ještě více zjednodušuje hospodárnou jízdu. Nový režim Economy svými vlastnostmi zaručuje maimální úsporu paliva při dálkové dopravě. Systém automatického řazení rychlostí Scania Opticruise, systém Scania Active Prediction a nový režim Economy společně snižují spotřebu o 4 až 5 procent. Další výraznou úsporu poskytují zdokonalené aerodynamické vlastnosti, které se objevily na modelové řadě Scania Streamline, jakož i převodovky s nízkým odporem a druhá generace motorů Euro 6 s výkonem 450 a 490 k. Systém Scania Active Prediction je inteligentní tempomat, který využívá GPS údaje a topografické mapové údaje na precizní přizpůsobení ustálené rychlosti. Je plně integrovanou součástí nové funkce, přičemž v různých výkonnostních režimech využívá různé strategie na úsporu paliva. Na trzích, kde nejsou dostupné topografické mapové údaje, se dodává nová verze systému Scania Ecocruise. Nové výkonové režimy umožňují zákazníkům dokonale přizpůsobit výkon vozidla jakémukoliv provozu a také individuálním preferencím, s ohledem na funkčnost a zásahy řidiče. Servisní střediska společnosti Scania navíc nabízejí možnost úpravy nebo vyladění všech nastavení. Standard Economy Power Off-road Nové funkce jsou integrovány v eistujících ovladačích, t.j. v tlačítkách systému Scania Active Prediction na volantu a v ovladači systému Scania Opticruise. Pomocí otočného ovladače můžete přepínat mezi jednotlivými režimy a ty, které jsou dostupné, se zobrazí na středovém displeji.

2 Otočný ovládač N neutrál D jízda R zpětný chod přepínaní režimů Přepínač režimů režim Standard E režim Economy P režim Power O režim Off-road Páčka + manuální přeřazení směrem nahoru manuální přeřazení směrem dolů (podržte 1 s) manévrovaní A/M automatická/manuální Spínač AUT AUT automatický retardér prostřednictvím brzdového pedálu Optimalizovaný výkon - až tři režimy v každém nákladním vozidle Vozidla se systémem Scania Opticruise mohou disponovat až třemi výkonnostními režimy. Několik dalších parametrů lze individuálně přizpůsobit požadavkům zákazníka, přičemž pracovníci servisu Scania mohou v případě potřeby upravit všechna nastavení. Režim Standard je všestranný režim, který zaručuje výbornou spotřebu paliva a zároveň poskytuje dobrý výkon při jízdě do kopce i z kopce. Systém se během stoupání do prudkého svahu snaží udržovat maimální točivý moment motoru. Systém Scania Active Prediction je plně integrovanou částí této funkce. Mírně zvyšuje rychlost takovým způsobem, aby vozidlo dosáhlo maimální hybnost před vjezdem na svah. Dřív než vozidlo začne klesat, jde na volnoběh a šetří palivo, přičemž rychlost při sjezdu získá z hybnosti vozidla. Systém je aktivní v rozmezí rychlostí od 6 procent pod až po 4 procenta nad nastavenou rychlostí tempomatu (-6%, +4%). Režim Economy je nastaven tak, aby spotřeboval minimální množství paliva, s mírným prodloužením trvání jízdy. Reakční vlastnosti motoru jsou jemné (v případě motorů Euro 6). Řidič se může rozhodnout i pro alternativní nastavení omezovače rychlosti na 85 nebo 80 km / h, které se aktivuje automaticky po přepnutí na režim Economy. Funkce automatického přeřazení na nižší stupeň prudkým sešlápnutím plynového pedálu je neaktivní (kickdown). Systém Scania Active Prediction využívá speciální strategii na úsporu paliva. Rozsah rychlostí je od 12 procent pod nastavenou rychlostí až po tuto rychlost (-12%, 0%). Minimální nastavitelná mez pro spuštění ovládání rychlosti při jízdě z kopce s retardérem je o 5 km / h více než je nastavená rychlost tempomatu v režimu Economy (o 3 km / h v ostatních režimech). Režim Power je určen pro situace, v nichž je čas dopravy prioritou. Reakce motoru jsou výrazné (motory Euro 5 s XPI a Euro 6) a výkon při jízdě do prudkého svahu je optimalizován prostřednictvím udržování maimálního výkonu motoru. Ve srovnání s režimem Standard jsou změny převodových stupňů o něco rychlejší. Systém Scania Active Prediction není dostupný a tempomat funguje normálně.

3 Režim Off-road je ideální pro jízdu po nerovné vozovce a na površích s vysokým valivým odporem. Vozidla, určená pro jízdu mimo silnice, jsou tímto režimem vybavena a dají se speciálně upravit i podle jiných požadavků, například na využití v lesnictví. Reakční vlastnosti motoru jsou mírné (motory Euro 5 s XPI a Euro 6), aby vozidlo mohlo hladce pokračovat. Systém se snaží udržovat spojku co nejdéle zapnutou, aby zabránil přerušením v dodávce výkonu a trakce. Protože motor může fungovat při širším rozpětí otáček, počet změn převodových stupňů je minimální. Přeřazení je rychlé, přičemž důležitější je samotná rychlost změny převodového stupně než pohodlí. Systém Scania Active Prediction není aktivní a tempomat funguje standardním způsobem. Základní verze systému Scania Opticruise s omezenou funkčností Společnost Scania vyvinula i zjednodušený systém změny převodových stupňů, který omezuje možnosti řidiče ovlivňovat přeřazování. Tuto cestu k ještě vyšší úspoře paliva si žádají zejména majitelé velkých vozových parků, jejichž řidiči často jezdí pro různé společnosti. Základní verze Scania Opticruise Basic pro dálkovou dopravu: plně automatizovaný systém řazení převodových stupňů, režimy Standard a Economy, systém Scania Active Prediction (nebo Scania Ecocruise), omezovač rychlosti nastaven na 85 km / h nebo 80 km / h, deaktivována funkce přeřazení na nižší převodový stupeň sešlápnutím plynového pedálu (kickdown), zablokované manuální řazení převodových stupňů (nad 50 km / h). Shrnutí výkonnostních možností V servisních střediscích společnosti Scania se dají nastavit prakticky všechny parametry. Standard Economy Power Off-road Scania Opticruise Scania Retardér Scania Active Prediction Scania Ecocruise (trhy bez topografických údajů) 1 Deaktivace funkce změny převodového stupně sešlápnutím plynového pedálu (kickdown) Voliteĺné Voliteĺné Voliteĺné Zablokovaní manuálního řazení převodových stupňů nad X km/h Volitelné Volitelné Nastavení omezovače rychlosti Volitelné nastavení automaticky aktivované v režimu Economy Volitelné nastavení automaticky aktivované v režimu Economy 89 km/h 89 km/h 85 km/h 80 km/h 89 km/h 89 km/h Regulace zrychlování 1 V servisním středisku společnosti Scania je možné deaktivovat systém Scania Active Prediction v režimu Standard.

4 TECHNICKÉ DETAILY Funkčnost systému Scania Opticruise V roce 1995, v době svého zavedení, byl systém Scania Opticruise jedním z prvních automatizovaných systémů řazení převodových stupňů na trhu a zvýšil úroveň pohodlí a podpory řidiče. Od té doby se jeho fungování postupně zdokonalovalo a výsledkem je komplení systém řízení pohonné jednotky Scania Opticruise. Zákazníci si podle svých potřeb mohou vybrat mezi plně automatizovanou verzí a verzí se spojkovým pedálem. Automatickou spojku ovládá elektrohydraulický systém, který zaručuje výjimečnou přesnost a hladké fungování. Obě verze mohou být vybaveny novými výkonnostními režimy. Všechny ovladače změny převodových stupňů jsou integrovány v páčce na pravé straně volantu, kterou se zároveň ovládá i retardér Scania (pokud je součástí výbavy). Otočný ovladač N neutrál D jízda R zpětný chod přepínání režimů Přepínač režimů režim Standard E režim Economy P režim Power O režim Off-road Příklady zobrazení N neutrál R spätný chod m manévrovanie Automatické A režim Standard AE režim Economy AP režim Power AO režim Off-road Páčka + manuální přeřazení směrem nahoru manuální přeřazení směrem dolů (podržte 1 s) manévrování A/M automatická/manuální Spínač AUT AUT automatický retardér prostřednictvím brzdového pedálu Manuálně M režim Standard ME režim Economy MP režim Power MO režim Off-road

5 Otočný ovladač Páčka Přepínač A/M Spínač AUT Manévrování Plazivé převody Rozhoupání Systém rozjezdu do kopce Ovládání rozjezdu Rychlý rozjezd vpřed/vzad Slouží k volbě stupňů neutrál (N), jízda (D) nebo zpětný chod (R). Po otočení ovladače do původní polohy lze přepínat mezi výkonnostními režimy. Dostupné režimy jsou zobrazeny na středovém přístrojovém panelu. Slouží k manuálnímu řazení převodových stupňů, stejně jako k ovládání postupného brzdění retardérem (pokud je součástí výbavy). Slouží k přepínání mezi automatickým a manuálním řazením převodových stupňů. Pokud v poloze "AUT" mírně sešlápnete brzdový pedál, retardér, brzdění motorem a změna převodového stupně na nižší slouží k optimalizování zpomalení. Zpoždění náběhu účinku uvedených systémů kompenzuje využívání brzd. Tuto funkci aktivujete potlačením páčky systému Opticruise směrem od volantu na několik sekund. Poskytuje etra plynulou jízdu při všech převodových stupních (včetně horských) a ve všech režimech. Po aktivaci se vedle zařazeného stupně objeví symbol "m". Funkce se automaticky deaktivuje při vyšších převodových stupních. Systém Scania Opticruise s stupňovou převodovkou s děličem nabízí dva plazivé převody pro pomalou jízdu. V případě potřeby se tyto převodové stupně automaticky zařadí při rozběhu. Funkce se automaticky aktivuje, pokud se kola hnací nápravy točí rychleji než přední kola. Fungování: Spojka se odpojí ihned po uvolnění plynového pedálu. Řidič může tento pedál opakovaně mačkat, aby vůz "rozhoupal" a znovu se rozběhl. Funkce je deaktivována v režimu Off-road, aby byla spojka co nejčastěji zapojena. Díky systému Hill-hold je vozidlo poháněno do kopce obyčejným zrychlením. Stiskněte spínač této funkce, zabrzděte a sešlápněte plynový pedál do tří sekund od uvolnění brzdového pedálu. Systém Hill-hold je nyní dostupný pro širší škálu vozidel, včetně stavebních nákladních automobilů a vozidel s bubnovými brzdami. Při běžném rozjezdu se automatická spojka aktivuje těsně po překročení otáček volnoběhu. V náročnějších podmínkách, například na strmém svahu nebo na velmi měkkém povrchu, může řidič úplným stlačením plynového pedálu využít vyšší otáčky při rozjezdu. V takovém případě se spojka aktivuje přibližně při /min. Volbou stupně D (jízda) nebo R (zpátečka) pomocí otočného ovladače ještě před zastavením dosáhnete okamžitou reakci po zastavení vozidla, což oceníte zejména při opakovaném manévrování vpřed a vzad.

6 Přeřazení směrem dolů o víc stupňů Spínač na podlaze Volitelný pedál spojky Manuálním přeřazením o několik stupňů současně (bez obmezení) před vjezdem na strmý svah udržíte vysoké otáčky motoru a převodovku v neutrálu. Převodový stupeň se aktivuje ihned po dosažení správné rychlosti a nákladní vozidlo začne stoupat s maimálním výkonem. Pokud na základě svých zkušeností předpokládáte, že vozidlo bude do kopce stoupat na čtvrtém stupni, můžete ho zařadit dopředu a jednoduše počkat, až začne vozidlo stoupat. Malým spínačem na levé straně podlahy aktivujete motorovou brzdu a spustíte řazení stupňů směrem dolů, čímž dosáhnete maimální brzdění motorem bez využití retardéru. Scania je jediným výrobcem, který nabízí automatizované řazení převodových stupňů spolu s volitelným pedálem spojky. Hospodárná převodovka těžkých nákladních vozidel Scania Opticruise je efektivní řešení pro těžká nákladní vozidla s celkovou hmotností jízdní soupravy až do 250 tun. Přenos energie je výlučně mechanický prostřednictvím běžné automatické spojky a standardní převodovky s rychloběhem. Mechanický pohon je efektivní a šetří palivo. Díky vysokému točivému momentu motorů značky Scania při nízkých otáčkách se spojka hladce aktivuje těsně po překročení volnoběžných otáček. Strategie tempomatu Systém Scania Active Prediction se na trhu objevil v roce 2011 a jako první přišel s tempomatem, který využívá GPS údaje pro přizpůsobení nastavené rychlosti aktuálnímu reliéfu vozovky. Zákazníci společnosti Scania mají na výběr ze tří typů tempomatů s různými strategiemi: Běžný tempomat se snaží udržet rychlost při jízdě do kopce prostřednictvím maimálního rozpětí točivého momentu motoru. Systém Scania Active Prediction využívá lokalizaci pomocí GPS údajů a topografických mapových údajů na optimalizaci rychlosti při jízdě do kopce a z kopce, díky čemuž ušetří během jízdy hornatou oblastí 2 až 3 procenta paliva. Systém Scania Active Prediction využívá speciální režim Ecomomy, palivově-efektivní strategii systému Scania Opticruise, díky kterému ušetří v hornaté oblasti další 2 procenta paliva. Systém Scania Ecocruise přizpůsobuje rychlost topografii prostřednictvím monitorování zatížení motoru. Tento systém je aktivní pouze v režimu Economy a nahrazuje inteligentní tempomat Scania Active Prediction v zemích, kde chybí topografické údaje. V hornaté oblasti dokáže ušetřit až 3 procenta paliva.

7 Příklady výkonnostních režimů a jejich využití Jedno nákladní vozidlo může být vybaveno až třemi výkonnostními režimy. Tabulka uvádí příklady využití režimů v prai. Všechna nastavení se dají upravit v servisním centru společnosti Scania. Výkonnostní režim Standard Economy Power Off-road Dálková doprava nízká zátěž 1 vysoká zátěž hornatá oblast rovina Stavebné vozidla sklápěčky domíchávač lesnictví důlní vozidla AWD těžké tažné soupravy Distribuce Komunální vozidla Hasičské nebo záchranářské vozidlo 1 Režim Economy je nejefektivnější v náročných podmínkách čím je reliéf hornatější, tým lepší.

Volitelné výstupní signály (UF 356) Volitelné výstupní signály. Převrácený signál

Volitelné výstupní signály (UF 356) Volitelné výstupní signály. Převrácený signál Volitelné výstupní signály Volitelné výstupní signály Tento dokument popisuje volitelné výstupní signály, které jsou k dispozici v konektoru C493, pin 8-12 (konektor pro rozšířenou funkcionalitu). Tyto

Více

Hospodárně s vozidlem IVECO Stralis

Hospodárně s vozidlem IVECO Stralis Hospodárně s vozidlem IVECO Stralis Maximální točivý moment motoru (tažná síla) je v otáčkovém rozsahu 1000 1600 1/min V uvedených otáčkách tak můžete bez obav provozovat motor při plném zatížení, tzn.

Více

Automatická poloha neutrálu. Všeobecně

Automatická poloha neutrálu. Všeobecně Všeobecně Všeobecně Tato funkce je k dispozici na vozidlech s následujícími funkcemi: Automatická převodovka Plně automatickým systémem Opticruise (vozidla bez spojkového pedálu). Pro zvýšení komfortu

Více

Mezinápravová spojka Haldex 4. generace zajišťuje pohon všech kol u nového modelu Superb 4x4 (od KT 36/08) a u modelu Octavia Combi 4x4

Mezinápravová spojka Haldex 4. generace zajišťuje pohon všech kol u nového modelu Superb 4x4 (od KT 36/08) a u modelu Octavia Combi 4x4 EZINÁPRAVOVÁ SPOJKA HALDEX 4. GENERACE ezinápravová spojka Haldex 4. generace ezinápravová spojka Haldex 4. generace zajišťuje pohon všech kol u nového modelu Superb 4x4 (od KT 36/08) a u modelu Octavia

Více

Ovládání otáček motoru během překlápění. Úvod

Ovládání otáček motoru během překlápění. Úvod Úvod Úvod Pro usnadnění manévrování vozidla při použití hákového nakladače nebo sklápěcí nástavby, může být zapotřebí dočasně zvýšit otáčky motoru. Pokud se ke zvýšení otáček motoru u vozidel s plně automatickým

Více

Aktivace pomocného náhonu s dělenou hřídelí pomocí BWS

Aktivace pomocného náhonu s dělenou hřídelí pomocí BWS Všeobecné informace o funkci Všeobecné informace o funkci Pomocný náhon s dělenou hřídelí se používá především, pokud jsou požadovány velké výkony na výstupu. Výhodou je to, že poloosy jsou odpojeny a

Více

Stupňovaná plně automatická převodovka s elektrohydraulickým řízením I. Vypracoval : Ing. Jiří Tomášek

Stupňovaná plně automatická převodovka s elektrohydraulickým řízením I. Vypracoval : Ing. Jiří Tomášek Stupňovaná plně automatická převodovka s elektrohydraulickým řízením I Vypracoval : Ing. Jiří Tomášek Automatická převodovka 01M Uspořádání automatické převodovky Podle požadovaného převodu dochází v Ravigneauxově

Více

Nový Scania Opticruise Průkopník přichází s rozšířenými funkcemi

Nový Scania Opticruise Průkopník přichází s rozšířenými funkcemi Tisková zpráva Nový Scania Opticruise Průkopník přichází s rozšířenými funkcemi 18. září 2009 - Nový převodový systém Scania Opticruise je nyní k dispozici také jako plně samočinný, tedy se samočinnou

Více

REVOLUCE. První jedinečná převodovka 2 v 1 na světě, (Hydrostatické a Powershift řazení), navržená speciálně pro zemědělské teleskopické manipulátory.

REVOLUCE. První jedinečná převodovka 2 v 1 na světě, (Hydrostatické a Powershift řazení), navržená speciálně pro zemědělské teleskopické manipulátory. První jedinečná převodovka 2 v 1 na světě, (Hydrostatické a Powershift řazení), navržená speciálně pro zemědělské teleskopické manipulátory. REVOLUCE Kombinuje se vysoká efektivita JCB powershift převodovky

Více

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann.

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. NOVÁ DIMENZE VÝKONU. V tomto materiálu jsou zčásti vyobrazeny také prvky výbavy, které nejsou součástí sériového vybavení. 2. Fahrerhaus Fahrerhaus.

Více

UZÁVĚRKA DIFERENCIÁLU

UZÁVĚRKA DIFERENCIÁLU Tato kapitola se zabývá vybavením vašeho traktoru, které zvyšuje jeho výkon na poli. UZÁVĚRKA DIFERENCIÁLU VÝSTRAHA: Nejezděte po silnicích, nebo vysokou rychlostí kdekoli, se zapnutou uzávěrkou diferenciálu.

Více

ELIOS 230 220 210. Agilní výkon.

ELIOS 230 220 210. Agilní výkon. ELIOS 230 220 210 Agilní výkon. Agilní výkon na míru. Zejména podniky chovající dobytek, obhospodařující louky a zpracovávající zeleninu, ale také uživatelé mimo zemědělství patří k široké řadě zákazníků

Více

RD 50 Kolové dumpery. Profesionální manipulace s materiálem pohyblivý, rychlý a hospodárný.

RD 50 Kolové dumpery. Profesionální manipulace s materiálem pohyblivý, rychlý a hospodárný. RD 50 Kolové dumpery Profesionální manipulace s materiálem pohyblivý, rychlý a hospodárný. Kompaktní rozměry poskytují pohyblivost třídy 3-5 t. DW50 může snadno soutěžit s velkými stroji, inovativní koncept

Více

1. Výber typu vozidla (vozidlá typovej rady P, G, R a autobusy typovej rady K, N, alebo F)

1. Výber typu vozidla (vozidlá typovej rady P, G, R a autobusy typovej rady K, N, alebo F) 1. Výber typu vozidla (vozidlá typovej rady P, G, R a autobusy typovej rady K, N, alebo F) 2. Výber skupiny pneumatík (podľa toho aké sú na vozidle namontované) 3. Výber minimálneho predpísaného zbrzdenia

Více

DUMPERY

DUMPERY DUMPERY WWW.DUMPER.CZ AUSA D100 AHA, AHG nosnost 1000 kg, objem korby 505 l přední vyklápění (AHA), otočná korba (AHG) výkon 16,8 kw D100AHA/AHG jsou nejmenší modely v oblasti kloubových nakladačů s nosností

Více

Výkon a točivý moment. Čistý výkon podle: EC 582/2011 D16K750 D16K650 D16K550 D16K550. Otáčky motoru (ot./min) Max. výkon při 1400 1800 ot.

Výkon a točivý moment. Čistý výkon podle: EC 582/2011 D16K750 D16K650 D16K550 D16K550. Otáčky motoru (ot./min) Max. výkon při 1400 1800 ot. motor Dk euro 6 Motor D16K Euro 6 Výkon a točivý moment Výkon a točivý moment Čistý výkon podle: EC 582/2011 Čistý výkon podle: EC 582/2011 Výkon (koní) Točivý moment (Nm) Výkon (koní) Točivý moment (Nm)

Více

PRO TY, CO CHTĚJÍ VÍC FARMALL 55-75A

PRO TY, CO CHTĚJÍ VÍC FARMALL 55-75A PRO TY, CO CHTĚJÍ VÍC FARMALL 55-75A 55-65 - 75 KABINA Čtyř sloupková kabina traktoru Farmall A poskytuje vynikající výhled z traktoru a tím i přehled o přesné poloze nářadí. Pomáhá tak obsluze jednoduše

Více

ALKE XT. ALKE XT 320E a 320EL

ALKE XT. ALKE XT 320E a 320EL ALKE XT ALKE XT 320E a 320EL Vozidlo ALKE XT je moderní nákladní elektromobil, ve kterém je použita řada moderních technologií. Vozidlo je osazeno střídavým elektromotorem, který nevyžaduje žádnou údržbu.

Více

ŠKODA KODIAQ SCOUT Vznětové motory

ŠKODA KODIAQ SCOUT Vznětové motory Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1968 Vrtání zdvih [mm

Více

Co můžete jako řidič udělat pro životní prostředí?

Co můžete jako řidič udělat pro životní prostředí? Co můžete jako řidič udělat pro životní prostředí? Některá zajímavá fakta Některá zajímavá fakta V porovnání s dobou před 30-ti lety jsme nyní v oblasti spotřeby paliva o 20-30% hospodárnější. Proto produkujeme

Více

podvozek 1 Podvozek k dostavbě 8 2 Podvozek k dostavbě 8 4

podvozek 1 Podvozek k dostavbě 8 2 Podvozek k dostavbě 8 4 POHON / VÝŠKA PODVOZKU / ROZVOR NÁPRAV (rozměry v dm) Podvozek k dostavbě Podvozek k dostavbě 6 2 Podvozek k dostavbě 6 4 Podvozek k dostavbě 8 2,5 RAPDT-GR Podvozek k dostavbě,5,5 64,5 RADDT-GR 53 53

Více

ŠKODA FABIA COMBI Zážehové motory

ŠKODA FABIA COMBI Zážehové motory Motor Motor zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 Vrtání zdvih [mm mm] 74,5 76,4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený

Více

ŠKODA KODIAQ RS Vznětové motory

ŠKODA KODIAQ RS Vznětové motory Motor Motor vznětový, přeplňovaný dvěma turbodmychadly, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1968 Vrtání zdvih [mm mm] 81,0 95,5 Maximální výkon/otáčky

Více

Standard 3036E Ještě nikdy předtím jste neviděli takový standard

Standard 3036E Ještě nikdy předtím jste neviděli takový standard 16 Kompaktní traktor, střední šasi Řada 3000 Standard 3036E Ještě nikdy předtím jste neviděli takový standard Některá pravidla jsou tu proto, aby byla porušena. Když jsme konstruovali kompaktní traktor

Více

SUB-KOMPAKTNÍ TRAKTOR

SUB-KOMPAKTNÍ TRAKTOR SUB-KOMPAKTNÍ TRAKTOR KIOTI CS2610 CS KIOTI CS2610 www.traktorykioti.cz SUB-KOMPAKTNÍ TRAKTOR KIOTI CS2610 Vysoce kvalitní dieselový motor Dieselový motor o výkonu 26 koní s optimalizovaným spalováním

Více

ŠKODA FABIA Zážehové motory

ŠKODA FABIA Zážehové motory ŠKODA FABIA Motor Motor zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 Vrtání zdvih [mm mm] 74,5 76,4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem,

Více

Nabízí služby RMC systém (monitoring, kontrola práce strojů, vyhodnocení stylu řízení řidiče).

Nabízí služby RMC systém (monitoring, kontrola práce strojů, vyhodnocení stylu řízení řidiče). Nabízí služby RMC systém (monitoring, kontrola práce strojů, vyhodnocení stylu řízení řidiče). Zaměřuje se na vývoj a výrobu vlastních elektronických systémů pro stavebnictví, dopravu a zemědělství. Řeší

Více

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw ACT 1,5 TSI/110 kw ACT (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový

Více

POPIS TUTORIÁLU ACC Adaptivní tempomat

POPIS TUTORIÁLU ACC Adaptivní tempomat POPIS TUTORIÁLU ACC Adaptivní tempomat I. Popis vozidlového asistenční systému 1. Jak pracuje ACC? I. Adaptivní tempomat ACC vyhodnocuje vzdálenost, směr a rychlost pohybujících se objektů. ACC udržuje

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok Technická data Platná pro modelový rok 2013 Užitkové vozy Amarok Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

NÁVOD K OBSLUZE PŘEVODOVKY

NÁVOD K OBSLUZE PŘEVODOVKY A U T O B U S M A V E - F I A T NÁVOD K OBSLUZE PŘEVODOVKY C O M F O R T - M A T I C V této příloze jsou popisovány způsoby provozu automatické převodovky COMFORT-MATIC, používané u vozidla Fiat Ducato.

Více

Hybridní revoluce pokračuje...

Hybridní revoluce pokračuje... Hybridní revoluce pokračuje... Doubská 424, Liberec, tel.: 488 577 377, e-mail: toyota@federalcars.cz www.toyotaliberec.cz Využijte výhodného financování a pojištění od společnosti Toyota Financial Services

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter Technická data Platná pro modelový rok 3 Užitkové vozy Transporter Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

ŠKODA KAROQ Zážehové motory

ŠKODA KAROQ Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem

Více

ŠKODA SCALA Zážehové motory

ŠKODA SCALA Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 1498

Více

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 4 4 (A) 2,0 TSI/140 kw 4 4 (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

ŠKODA SCALA Zážehové motory

ŠKODA SCALA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3

Více

Tisková zpráva. 18. ledna 2012. Charakteristika klasického tempomatu

Tisková zpráva. 18. ledna 2012. Charakteristika klasického tempomatu 18. ledna 2012 Tisková zpráva DOPLŇUJÍCÍ TECHNICKÉ INFORMACE Charakteristika klasického tempomatu Na ekonomickou jízdu nákladním vozidlem konstantní cestovní rychlostí je potřebné mnohem víc než jen zapnout

Více

ŠKODA KAMIQ Zážehové motory

ŠKODA KAMIQ Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

POWERPACK 350S MODERNIZACE A NOVÉ ARMÁDNÍ VYBAVENÍ. Pro T-72 / PT-91 a budoucí programy pro střední tanky

POWERPACK 350S MODERNIZACE A NOVÉ ARMÁDNÍ VYBAVENÍ. Pro T-72 / PT-91 a budoucí programy pro střední tanky RENK France POWERPACK 350S Pro T-72 / PT-91 a budoucí programy pro střední tanky MODERNIZACE A NOVÉ ARMÁDNÍ VYBAVENÍ MOTOR SCANIA DI16 Zvýšená mobilita, spolehlivost a výdrž flotily MBT RENK France AUTOMATICKÁ

Více

NAKLADAČE HITACHI ZW a ZW-5

NAKLADAČE HITACHI ZW a ZW-5 NAKLADAČE HITACHI ZW a ZW-5 ---------------------------------------------------- Japonská společnost HITACHI uvádí na trh novou řadu čelních nakladačů s označením ZW-5. Produktová paleta kloubových nakladačů

Více

q POZORNĚ SI PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD! Obsahuje důležité bezpečnostní informace. Zobrazovací jednotka (typ LED) ORIGINÁLNÍ NÁVOD K OBSLUZE

q POZORNĚ SI PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD! Obsahuje důležité bezpečnostní informace. Zobrazovací jednotka (typ LED) ORIGINÁLNÍ NÁVOD K OBSLUZE q POZORNĚ SI PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD! Obsahuje důležité bezpečnostní informace. Zobrazovací jednotka (typ LED) ORIGINÁLNÍ NÁVOD K OBSLUZE POPIS 1 1. Zobrazovací jednotka (typ LED) SYSTÉMY PRO ELEKTROKOLA

Více

ŠKODA KAROQ SCOUT Vznětové motory

ŠKODA KAROQ SCOUT Vznětové motory Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1968 Vrtání zdvih [mm

Více

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) 2,0 TSI/140 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC,

Více

ŠKODA OCTAVIA COMBI Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA COMBI Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/96 kw G-TEC (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu

Více

ŠKODA KAROQ Zážehové motory

ŠKODA KAROQ Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw Motor 1,5 TSI/110 kw 4 4 Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 90/60 R Bp Pack

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 90/60 R Bp Pack Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 90/60 R Bp Pack "Efektivní při nasazení - jednoduchý při použití" Komfortní a mimořádně kompaktní zametací stroj s místem pro řidiče ve verzi na bateriový pohon

Více

Zážehové motory. elektronické vícebodové vstřikování paliva MPI. elektronicky řízené přímé vstřikování paliva Zapalování Mazání Palivo Pohon Pohon

Zážehové motory. elektronické vícebodové vstřikování paliva MPI. elektronicky řízené přímé vstřikování paliva Zapalování Mazání Palivo Pohon Pohon Zážehové motory Technické údaje 1,0 MPI/44 kw 1,0 MPI/55 kw 1,2 TSI/66 kw 1,2 TSI/81 kw 1,2 TSI/81 kw (A) zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový,

Více

Vznětové motory. Technické údaje 1,4 TDI/55 kw 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ]

Vznětové motory. Technické údaje 1,4 TDI/55 kw 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] Vznětové motory Technické údaje 1,4 TDI/55 kw 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

Návod k obsluze Ovládací jednotka WTC3

Návod k obsluze Ovládací jednotka WTC3 Návod k obsluze Ovládací jednotka WTC3 Wolf GmbH, Postfach 1380, 84048 Mainburg, tel.: 08751/74-0, fax 08751/741600, Internet: www.wolf-heiztechnik.de 1 WTC3 (Obecný popis) Ovládací jednotka WTC3 (pro

Více

MASERATI GHIBLI DIESEL

MASERATI GHIBLI DIESEL MASERATI GHIBLI DIESEL www.scuderiapraha.cz/skladove-vozy/381/ 72 135 bez DPH Cena Ceníková cena bez DPH 72 135 Ceníková cena s DPH 87 283 Vlastnosti Stav: Barva: Interiér: Nový Nero Nero/Rosso prošití

Více

ŠKODA Octavia Combi RS

ŠKODA Octavia Combi RS zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC,

Více

ŠKODA RAPID SPACEBACK Zážehové motory

ŠKODA RAPID SPACEBACK Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/70 kw (A) 1,0 TSI/81 kw 1,4 TSI/92 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

ŠKODA FABIA Vznětové motory

ŠKODA FABIA Vznětové motory Vznětové motory Technické údaje 1,4 TDI/55 kw*** 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou,

Více

SCANIA MOTORY EURO 6, EURO 5 A EEV. Síla, výkon, spolehlivost

SCANIA MOTORY EURO 6, EURO 5 A EEV. Síla, výkon, spolehlivost SCANIA MOTORY EURO 6, EURO 5 A EEV Síla, výkon, spolehlivost scania MOTORY EURO 5 A EEV 2-3 Máme řešení pro vaše individuální potřeby Svoboda volby. U značky Scania to znamená, že si můžete vybrat řešení

Více

Vznětové motory. Technické údaje 2,0 TDI/81 kw 2,0 TDI/110 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ]

Vznětové motory. Technické údaje 2,0 TDI/81 kw 2,0 TDI/110 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] Vznětové motory Technické údaje 2,0 TDI/81 kw 2,0 TDI/110 kw Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou,2 OHC,

Více

Vznětové motory. dvě souosé spojky, suché, vícelamelové, elektrohydraulicky ovládané

Vznětové motory. dvě souosé spojky, suché, vícelamelové, elektrohydraulicky ovládané Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI CR DPF/77 kw 1,6 TDI CR DPF/77 kw (A) 2,0 TDI CR DPF/110 kw 2,0 TDI CR DPF/110 kw (A) vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

(T3) X 60

(T3) X 60 20 30 40 50 (T3) X 60 MOTOR Traktory řady X60 jsou poháněny motory PERKINS 1104D - 44TA splňující emisní normu TIER 3. Tento motor je řadový čtyřválec o objemu 4,4 litru, vybavený turbodmychadlem a mezichladičem

Více

1 BRZDY A BRZDNÁ ZAŘÍZENÍ AUTOMOBILŮ

1 BRZDY A BRZDNÁ ZAŘÍZENÍ AUTOMOBILŮ 1 BRZDY A BRZDNÁ ZAŘÍZENÍ AUTOMOBILŮ Brzdná zařízení automobilů je možno rozdělit na : Brzdové soustavy mají rozhodující vliv na bezpečnost jízdy automobilu. Zpomalovací soustavy ústrojí, sloužící ke zmírňování

Více

Zážehové motory. bezolovnatý benzin min. o. č. 95 (91)*

Zážehové motory. bezolovnatý benzin min. o. č. 95 (91)* ŠKODA Octavia Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59 kw 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw (A) 1,6 MPI/ kw Flex Fuel 1,6 MPI/ kw LPG zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový,

Více

Farmall U Pro Efficient Power Představení prémiového traktoru

Farmall U Pro Efficient Power Představení prémiového traktoru 1 Nabídka modelů Farmall U Pro pro rok 2013 Tier 4a made in Aust r ia Model Motor jmenovitý výkon při 2300 min -1 (k) max. výkon při 1900 min -1 (k) Převodovka Hydraulika Max. zdvihací síla Hmotnost Min.

Více

MANUÁL PRO KONFIGURACI PTO U STRALIS EURO VI

MANUÁL PRO KONFIGURACI PTO U STRALIS EURO VI MANUÁL PRO KONFIGURACI PTO U STRALIS EURO VI OBSAH 1 ÚVOD DO NOVÉ APLIKACE K PROGRAMOVÁNÍ PTO PŘES TELESERVICES.........3 1.1 KROKY PRO NOVOU APLIKACI PRO PTO PŘES TELESERVICES......4 1.2 POPIS STRUKTURY/FUNKCÍ

Více

D-SPEED, řídící elektronika pro pohony posuvných bran řady IDEA

D-SPEED, řídící elektronika pro pohony posuvných bran řady IDEA D-SPEED, řídící elektronika pro pohony posuvných bran řady IDEA 1. Bezpečnostní předpisy Upozornění: Je přísně zakázáno, aby jakékoli opravy, montáž nebo seřizování prováděly nekvalifikované osoby. K zabránění

Více

EW 100. S mobilním rýpadlem EW100 jste rychle připraveni vyrazit

EW 100. S mobilním rýpadlem EW100 jste rychle připraveni vyrazit EW 100 Kolová rýpadla S mobilním rýpadlem EW100 jste rychle připraveni vyrazit 10tunové mobilní rýpadlo EW100 vás přesvědčí velkým výkonem, nízkou spotřebou paliva a mimořádně uživatelsky přívětivými funkcemi.

Více

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství.

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Mazda CX-5 Kč836,200 Barva karoserie a některé prvky interiéru/exteriéru

Více

Pohony FAAC pro posuvné brány tech. minimum

Pohony FAAC pro posuvné brány tech. minimum Pohony FAAC pro posuvné brány tech. minimum Pavel Luňák +420 602 430 040 Martin Machián +420 606238 824 Posuvné brány Elektroinstalace ( standard ) Obr.3 1) Pohon FAAC 2) Fotobuňky 3) Klíčový ovladač 4)

Více

Zážehové motory. Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ]

Zážehové motory. Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] ŠKODA Octavia RS 230 Zážehové motory Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

T R A N S P R O Ř E Š E N Í J A K VYBRAT SESTAVIT ŘÍDIT VLASTNIT. www.belos.cz

T R A N S P R O Ř E Š E N Í J A K VYBRAT SESTAVIT ŘÍDIT VLASTNIT. www.belos.cz Ř E Š E N Í J A K VYBRAT SESTAVIT ŘÍDIT VLASTNIT www.belos.cz Z I M A Jaro, léto, podzim a zima. Není tomu tak dávno co bylo třeba několika strojů pro celoroční údržbu. Nyní ovšem Belos představuje nosič

Více

tradice a kvalita AKU zet čelní VysokozdVižné Vozíky akumulátorové

tradice a kvalita AKU zet čelní VysokozdVižné Vozíky akumulátorové tradice a kvalita čelní VysokozdVižné Vozíky akumulátorové AKU zet Snem každého kouče je mít ve svém týmu spolehlivého hráče, který tým podrží ve chvílích, kdy se zrovna nedaří, můžeme se o něho opřít

Více

Vyhodnocení tréninkového dne

Vyhodnocení tréninkového dne Vyhodnocení tréninkového dne Klient: LeasePlan Místo: Autodrom Most Datum: středa, 3. září 2008 Vozidlo: Trať: VW Passat 2,0 TDI 4Motion, 103 kw r.v. 2005, najeto cca 132 000 km závodní okruh Autodromu

Více

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn Fiat CNG program vozy s pohonem na zemní plyn Jezdíme s ohledem na budoucnost! Ohled na životní prostředí, na přírodu a na svět, ve kterém žijeme každý den, nutně klade požadavky jak na výrobce, tak na

Více

Vydejte se za dobrodružstvím!

Vydejte se za dobrodružstvím! 2 Vydejte se za dobrodružstvím! Hranice není třeba posouvat, Vy jich totiž vůbec nemusíte dosáhnout. Jimny je dostatečně silný i odhodlaný k výletu do náročného terénu. Jeho kompaktní karoserie umožňuje

Více

00: Produktové informace pro záchranné složky. cs-cz. Nákladní vozidlo Vozidla řady P, G, R a S. Vydání 1. Scania CV AB 2016, Sweden

00: Produktové informace pro záchranné složky. cs-cz. Nákladní vozidlo Vozidla řady P, G, R a S. Vydání 1. Scania CV AB 2016, Sweden 00:01-08 Vydání 1 cs-cz Produktové informace pro záchranné složky Nákladní vozidlo Vozidla řady P, G, R a S Scania CV AB 2016, Sweden Před prostudováním informací... 3 Kapaliny ve vozidle... 4 Elektrický

Více

SHRNUTÍ: VAŠE KONFIGURACE

SHRNUTÍ: VAŠE KONFIGURACE Vaše Opel unikátní heslo SHRNUTÍ: VAŠE KONFIGURACE Grandland X, Enjoy, 1.2 TURBO (96kW/130k) Start/Stop, 6stupňová automatická převodovka Barva Modrá Topaz (G8Z) Model Čalounění kombinací kůže/látka, černé

Více

ŠKODA OCTAVIA COMBI Vznětové motory

ŠKODA OCTAVIA COMBI Vznětové motory Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/66 kw*** 1,6 TDI/85 kw 1,6 TDI/85 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A) Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

ŠKODA KODIAQ Zážehové motory

ŠKODA KODIAQ Zážehové motory ŠKODA KODIAQ Zážehové motory Technické údaje 1,4 TSI/110 kw ACT 4 4 1,4 TSI/110 kw 4 4 (A) 2,0 TSI/132 kw 4 4 (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caddy

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caddy Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Caddy Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

Záruční doklady, které obdržíte při uzavření prodloužené záruky CarGarantie, mají skutečné výhody:

Záruční doklady, které obdržíte při uzavření prodloužené záruky CarGarantie, mají skutečné výhody: BEZSTAROSTNÁ JÍZDA Profitujte z dlouhodobé záruky. Váš prodejce Opel Vám nabízí optimální jistotu. Díky prodloužené záruce pro nové vozy Opel budete jezdit i po uplynutí dvouleté výrobní záruky i nadále

Více

Zaváděcí ceny na nový model se zvýhodněním až 55 000 Kč! Navíc pakety výbav se zvýhodněním až 30 000 Kč.

Zaváděcí ceny na nový model se zvýhodněním až 55 000 Kč! Navíc pakety výbav se zvýhodněním až 30 000 Kč. Nový Auris - ceník Zaváděcí ceny na nový model se zvýhodněním až 55 000 Kč! Navíc pakety výbav se zvýhodněním až 30 000 Kč. Výbava Motor Výkon Převodovka Standardní cena Zvýhodnění Zaváděcí cena Power

Více

Převodovky s ozubenými koly -manuální -1

Převodovky s ozubenými koly -manuální -1 Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: Silniční vozidla druhý NĚMEC V. 26.5.2013 Název zpracovaného celku: Převodovky s ozubenými koly -manuální -1 Převodovky jsou měniče velikosti točivého momentu a mají za

Více

Vozidlo typ B-2S (1 ks) - Část 2 - specifikace 1

Vozidlo typ B-2S (1 ks) - Část 2 - specifikace 1 Vozidlo typ B-2S (1 ks) - Část 2 - specifikace 1 nabídka uchazeče DOPLNÍ UCHAZEČ instrukce pro vyplnění sloupce C zážehový přeplňovaný výkon min. 145 kw Motor spotřeba PHM pro kombinovaný provoz (pozn.:

Více

Vznětové motory Vrtání zdvih [mm mm] Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 66/ /

Vznětové motory Vrtání zdvih [mm mm] Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 66/ / Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/66 kw 1,6 TDI/85 kw 1,6 TDI/85 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A) Počet válců vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč ŠKODA Octavia Tour Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC, uložený

Více

v rozsahu točivého momentu (Nm) Letištní hasičský vůz 100 500 140 160 800 1 000 X Průmyslový hasičský vůz (velké vodní čerpadlo)

v rozsahu točivého momentu (Nm) Letištní hasičský vůz 100 500 140 160 800 1 000 X Průmyslový hasičský vůz (velké vodní čerpadlo) Všeobecné informace o objednávkách Všeobecné informace o objednávkách Objednávka pomocných náhonů a elektrických příprav pro pomocné náhony přímo z výrobního závodu. Dodatečná montáž bude značně nákladná.

Více

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový Technická data Platná pro modelový rok 2018 Crafter Nový Motory Motor 2,0 l TDI 75 kw (102 k) s SCR/AdBlue 1) Motor 2,0 l TDI 90 kw (122 k) s SCR/AdBlue 1) Typ motoru/počet ventilů na válec 4válcový naftový

Více

OPEL Zafira. Uživatelská pøíruèka

OPEL Zafira. Uživatelská pøíruèka OPEL Zafira Uživatelská pøíruèka Údaje o Vašem vozidle Zapište si zde prosím údaje o Vašem vozidle, abyste je mìli snadno dostupné. Tyto informace naleznete v èásti Technické údaje nebo na identifikaèním

Více

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový Technická data Platná pro modelový rok 2017 Crafter Nový Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon [kw (k)] při otáčkách

Více

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč ŠKODA Octavia Tour Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC,

Více

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový Technická data Platná pro modelový rok 2017 Crafter Nový Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon [kw (k)] při otáčkách

Více

5 úrovní pomoci pedálového asistenta (PAS): Volitelné rozmezí dle potřeby (3, 5, 6, 9úrovňový). POW indikátor napájení.

5 úrovní pomoci pedálového asistenta (PAS): Volitelné rozmezí dle potřeby (3, 5, 6, 9úrovňový). POW indikátor napájení. Popis LCD Displeje: 5. 5 Km/h Inteligentní indikátor stavu baterie: Zobrazení rychlosti. AVG Speed (průměrná rychlost), MAX Speed (maximální rychlost), RT Speed (okamžitá rychlost). Kilometry/míle. Lze

Více

Uživatelský Návod HUD 01

Uživatelský Návod HUD 01 Uživatelský Návod HUD 01 Úvod o produktu Děkujeme že jste si zakoupili náš automobilový "Head Up" displej, ve zkratce "HUD" displej vztyčená hlava, zařízení které umožňuje řidiči dívat vpřed na cestu a

Více

OSOBNÍ AUTOMOBIL STŘEDNÍ TŘÍDY TYP A

OSOBNÍ AUTOMOBIL STŘEDNÍ TŘÍDY TYP A Příloha č. 1 - Technická specifikace vozidel Parametry požadované zadavatelem sedan (4dveřový) / liftback (5dveřový) 5ti místný (homologováno pro řidiče + 4 cestující) motor zážehový, přeplňovaný (palivo

Více

Informace, které nejsou uvedeny v tomto dodatku, je třeba vyhledat v návodu k použití a údržbě, k němuž je přiložen.

Informace, které nejsou uvedeny v tomto dodatku, je třeba vyhledat v návodu k použití a údržbě, k němuž je přiložen. F I A T D U C A T O C O M F O R T - M A T I C V tomto dodatku je uveden návod k použití elektronicky řízené mechanické převodovky COMFORT-MATIC modelu Fiat Ducato. Pro správné používání převodovky je

Více

Zážehové motory. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC, uložený vpředu napříč

Zážehové motory. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC, uložený vpředu napříč ŠKODA Octavia Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw (A) 1,6 FSI/85 kw 1,6 FSI/85 kw (A) zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2x OHC, uložený vpředu napříč zážehový, řadový,

Více

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství.

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Mazda CX-5 Kč704,900 Barva karoserie a některé prvky interiéru/exteriéru

Více

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství.

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Mazda CX-3 Kč472,800 Barva karoserie a některé prvky interiéru/exteriéru

Více

PŘEVEZMĚTE ŘÍZENÍ OVLÁDÁNÍ LETMÝM DOTYKEM NOVÁ GENERACE PLYNULÝCH PŘEVODOVEK OD NEW HOLLAND

PŘEVEZMĚTE ŘÍZENÍ OVLÁDÁNÍ LETMÝM DOTYKEM NOVÁ GENERACE PLYNULÝCH PŘEVODOVEK OD NEW HOLLAND N E W H O L L A N D T 7 O O O OVLÁDÁNÍ LETMÝM DOTYKEM Ovládání elektrohydraulických okruhů dva okruhy hydrauliky ovládáte lehkým zmáčknutím tlačítka. Aktivace IntelliSteer TM zmáčknete tlačítko a automatický

Více