2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb Rezidenční služby, transformace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb Rezidenční služby, transformace"

Transkript

1 2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb Rezidenční služby, transformace Hodnocení Lucie Kilianyová

2 Cíl prezentace 1. Seznámení s procesem hodnocení 2. Představení hodnotících tabulek pro oblast podpory 3. Upozornění na nejčastější chyby v projektech

3 Jak bude můj projekt hodnocen? 3 stupně hodnocení: 1. Kontrola formálních náležitostí 2. Posouzení přijatelnosti 3. Bodové (kvalitativní) hodnocení

4 1. Kontrola formálních náležitostí Okamžitá kontrola formálních náležitostí: při přijetí žádosti (2 dny před ukončením výzvy anebo dříve), povinné objednání termínu (sekretariát OIP tel Zuzana Fabiánová), orientační čas kontroly 2 hodiny, termín pro odstranění nedostatků: do 10 pracovních dnů od ukončení výzvy.

5 1. Kontrola formálních náležitostí Kontrola formálních náležitostí bez využití okamžité kontroly: je prováděna do 5 pracovních dní od ukončení výzvy, lhůta pro doplnění je fixní: 10 pracovních dnů od ukončení výzvy, výzva k doložení formálních náležitostí je zasílána em na kontaktní osobu uvedenou v Benefitu.

6 1. Kritéria pro kontrolu formálních náležitostí Je doložena vytištěná verze el. žádosti. Vytištěná verze el. žádosti je shodná s el. žádostí. Tištěná žádost je podepsaná statutárním zástupcem, případně osobou, která je k tomuto oprávněna, toto oprávnění je doloženo. Je doložen požadovaný počet pare žádosti a příloh. Jsou doloženy všechny povinné přílohy. Dodané přílohy obsahují náležitosti dle seznamu pro jednotlivé oblasti podpory (např. jsou aktuální). Jsou doloženy všechny nepovinné přílohy uváděné v seznamu příloh v tištěné žádosti.

7 2. Posouzení přijatelnosti Provádí se pouze u projektů, které prošly kontrolou formálních náležitostí. Termín: Posouzení začíná běžet s kontrolou formálních náležitostí a trvá po celou dobu hodnocení projektu (tj. cca 42 pracovních dnů od ukončení kontroly formálních náležitostí).

8 2. Posouzení přijatelnosti Kritéria přijatelnosti Žadatel je oprávněným příjemcem pro dílčí oblast podpory. Projekt se vztahuje pouze na jednu dílčí oblast podpory. Projekt je svým zaměřením v souladu s příslušnou dílčí oblastí podpory. Projekt prokazatelně nemá negativní vliv na horizontální témata.

9 2. Posouzení přijatelnosti Kritéria přijatelnosti Projekt musí být realizován na území regionu soudržnosti Moravskoslezsko (pokud výzvou není upraveno jinak) a musí mít prokazatelně úplný nebo převažující vliv na region Moravskoslezsko. Projekt respektuje min. a max. hranici CZV/dotace. Finanční zdraví žadatele splňuje podmínky přijatelnosti.

10 3. Bodové hodnocení projektů 3 oblasti kritérií: Kvalita projektu (45 %) Význam projektu (50 %) Horizontální kritéria (5 %) Žadatel může získat max. 100 bodů. Min. bodová hranice 60 bodů (tj. projekt, který získá 60 a více bodů může být podpořen). O výběru projektů rozhoduje Výbor Regionální rady.

11 3. Bodové hodnocení projektů Bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů se rozlišují na: hodnotící kritéria pro výběr projektů s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč včetně (rozpracováno dále podrobněji), hodnotící kritéria pro výběr projektů s celkovými výdaji na projekt nad 10 mil. Kč (projekty zpracovávající socioekonomickou analýzu).

12 1. Kvalita projektu (45 %) (Eliminační kritérium min. 60 %, tj. 27 bodů) 1.1 Realizovatelnost projektu (35 %) Aktivity projektu a harmonogram (20 %, max. 100 bodů) Jsou zahrnuty všechny klíčové aktivity nutné pro realizaci projektu jsou popsány veškeré aktivity vedoucí k dosažení cílů projektu bez ohledu na způsobilost výdajů. - Jsou vybrány všechny monitorovací indikátory odpovídající aktivitám projektu. - Je popsána investiční/realizační fáze, aktivity uvedené v harmonogramu jsou na sebe logicky navázány. - Je popsána provozní fáze a udržitelnost.

13 Chyby: Není popsáno, co bude projektem realizováno (popis zcela obecný, projektová dokumentace je širší než předkládaný projekt) Monitorovací indikátory (neodpovídají popisovaným aktivitám - objekt - území, výběr není úplný) Není popsán stav provozu V harmonogramu nejsou zahrnuty veškeré důležité aktivity (např. kolaudace, předání stavby do užívání, zahájení provozu atd.)

14 1. Kvalita projektu (45 %) (Eliminační kritérium min. 60 %) 1.1 Realizovatelnost projektu (35 %) Rozpočet (45 %, max. 100 bodů) Výdaje v rámci projektu jsou provázány s aktivitami (bez ohledu na způsobilost výdajů). Všechny způsobilé i nezpůsobilé výdaje jsou správně zařazeny Studie proveditelnosti obsahuje rozepsání jednotlivých položek až do úrovně podpoložek Všechny způsobilé výdaje jsou přiměřené a nezbytné

15 Chyby: Rozpočet a výdaje nejsou provázány s aktivitami např. monitoring projektu realizován externí firmou v rozpočtu však nejsou uvedeny výdaje na tyto aktivity Špatné zařazení do položek rozpočtu Není odděleno DPH (ceny jsou včetně DPH) Není zřejmé, co zahrnují jednotlivé podpoložky (nejsou podrobně rozepsány náklady na poradenství, publicitu, výběrová řízení, ) Uměle snížena hodnota projektu pod 10 mil. Kč nezahrnuty některé nezbytné výdaje (př. mzdové)

16 1. Kvalita projektu (45 %) (Eliminační kritérium min. 60 %) 1.1 Realizovatelnost projektu (35 %) Zdůvodnění řešení projektu technické a technologické postupy (25 %, max. 100 bodů) Výhody/nevýhody zvoleného řešení z hlediska umístění/staveb.řešení/technol.řešení/prov.náročnosti Veřejné zakázky (10 %, max. 100 bodů) Žadatel uvede všechny veřejné zakázky, které bude realizovat v rámci projektu, příp. která již zrealizoval a souvisí s daným projektem. U každé zakázky uvede druh VZ, velikost, typ a lhůtu pro její realizaci.

17 1. Kvalita projektu (45 %) (Eliminační kritérium min. 60 %) 1.2 Kvalita zpracování projektu (45 %) Marketingová kvalita (50 %, max. 100 bodů) Kvalita zpracování (analýza makroprostředí, konkurence, substitutů, segmentace, definování cílové skupiny). Kvalita zpracování analýzy odhadu poptávky. Kvalita zpracování marketingového mixu v návaznosti na předchozí analýzy.

18 Chyby: Definování cílové skupiny obecně, chybí kvantifikace Zcela chybí analýza makroprostředí Projekt nepracuje s žádnými daty (pouze je popsán současný počet žáků, zaměstnanců a seniorů) Pro dokreslení je uveden pouze demografický přehled. Není doložen vývoj, výhled je spíše negativní Není zdůvodněna potřeba projektu Nedostatečná analýza konkurence často spojena se substituty (u konkurence je třeba definovat vzdálenost, dostupnost, cenu apod.)

19 Chyby: Cena není stanovena vůbec anebo není patrné jak byla stanovena (nákladová, konkurenční, obvyklá apod.) Produkt nejasný a nedostatečný popis Komunikace chybí propagace vlastních výstupů, většinou uvedena pouze povinná publicita Povinná publicita zcela nekonkrétní konkrétní tisk velikost článku, letáky uvést jak budou distribuovány apod. vazba na rozpočet Distribuce nedostatečně popsána kde se nachází výstup projektu, jeho dostupnost otevírací doba, kdo přijímá objednávky apod.

20 1. Kvalita projektu (45 %) (Eliminační kritérium min. 60 %) 1.2 Kvalita zpracování projektu (45 %) Finanční plán (50 %, max. 100 bodů) celková hodnota investice/provozní příjmy/provozní výdaje Projekty s celkovými náklady nad 10 mil. Kč 1.2 Kvalita zpracování projektu (45 %) Marketingová kvalita (35 %) Finanční plán (35 %) Finanční a ekonomická analýza (30 %) zbytková hodnota/utopené náklady/identifikovány socioekonomické přínosy

21 1. Kvalita projektu (45 %) (Eliminační kritérium min. 60 %) 1.3 Finanční udržitelnost projektu (10 %, max. 100 bodů) 1.4 Řízení rizik (10 %, max. 100 bodů) Jsou identifikována a smysluplně popsána hlavní rizika a jsou rozdělena dle jednotlivých fází. Jsou smysluplně popsána opatření k jejich eliminaci. Projekty s celkovými náklady nad 10 mil. Kč 1.4 Analýza citlivosti a řízení rizik (10 %) Vypočtena citlivost na změny kritických proměnných a stanovení proměnných, jejichž citlivost je větší než +/- 2 %

22 Chyby: Profinancování projektu není doloženo výpisem z usnesení zastupitelstva Není vysvětleno navýšení příjmů a výdajů v provozní fázi Data nejsou úplná chybí započtení všech příjmů, zdroje na provoz (jejich doložení) Neadekvátní výběr rizik Eliminace rizik je velmi obecná a zcela nekonkrétní Rizika nejsou rozdělena dle jednotlivých fází projektu Neobdržení dotace nelze eliminovat slovy nelze ovlivnit Popis rizik z pohledu personálního zajištění

23 2. Význam projektu (50 %) 2.1 Naplňování závazných indikátorů (50 %) Zařazení projektu dle převažujícího tématu (70 %) Výše nákladů na 1m2 regenerovaného či revitalizovaného objektu určeného pro poskytování sociálních služeb Výše nákladů na 1m2 nově vybudovaného objektu určeného pro poskytování sociálních služeb Výše nákladů na 1m2 objektu určeného pro poskytování socikálních služeb s novým vybavením Pozn.: Rozhodující pro výpočet výdajů je Čestné prohlášení žadatele o většinových výdajích projektu (podkapitoly a rozpočtu a výše zvoleného indikátoru)

24 2. Význam projektu (50 %) 2.1 Naplňování závazných indikátorů Náklady na nově vybudované či rekonstruované lůžko v objektu určeném pro poskytování sociálních služeb (30 %) Pozn.: Rozhodující pro výpočet výdajů je výše celkových způsobilých výdajů na lůžko

25 2. Význam projektu (50 %) 2.2 Specifické oblasti (50 %) Soulad s výstupy procesu střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v kraji nebo obci (komunitní plán), popř. soulad s vyjádřením kraje nebo obce, že se jedná o transformační projekt (25 %) Zajištění kvality poskytované sociální služby (25 %)

26 2. Význam projektu (50 %) 2.2 Specifická kritéria (50 %) Disponuje pobytové/koedukované zařízení návazností na jiné služby a budou projektem vytvořená koedukovaná zařízení (30 %) Synergie projektu s Operačním programem Lidské zdroje a zaměstnanost (20 %)

27 3. Horizontální kritéria (5 %) 3.1 Životní prostředí (50 %, max. 100 bodů) Projektem dojde k naplnění alespoň 1 kvantifikovatelného environmentálního kritéria. Projektem dojde k naplnění alespoň 1 nekvantifikovatelného environmentálního kritéria. 3.2 Rovné příležitosti (50 %, max. 100 bodů) Projektem dojde k naplnění 2 a více kritérií rovných příležitostí. Projektem dojde k naplnění 1 kritéria rovných příležitostí.

28 Hlavní odlišnost hodnotících kritérií u projektů nad 10 mil. Kč 2. Význam projektu (45 %) 2.1 Naplňování závazných indikátorů (40 % oproti 50 %) 2.2 Specifické oblasti (40 % oproti 50 %) 2.3 Výsledky cost-benefit analýzy projektu (20 %) = Eliminační kritérium - boduje se výsledná hodnota ERR: - musí být splněny následující podmínky: - je FNPV <= 0 a FRR <= diskontní sazba (5 %) - je ENPV > 0 a ERR > společ. diskont. sazba (5,5 %) (Hodnota 1 procentního bodu ukazatele ERR nad úroveň eliminačního kritéria je 8 bodů.)

29 Hlavní odlišnost hodnotících kritérií u projektů nad 10 mil. Kč Bude-li 0 <= ERR <= 5,5 % a ENPV > 0, pak dochází ke krácení dotace. V této části hodnocení však 0 bodů. Výpočet krácené dotace = 40 % + {(MAX MÍRA DOTACE 40 %) * ERR / společenská diskontní sazba} ERR< 0 ELIMINAČNÍ KRITÉRIUM Příklad výpočtu krácení dotace: ERR=2% 40 % + {(85% 40 %) * 2 %/ 5,5%} = 56,36% 0,4 + {(0,92 0,4 %) * 0,02 / 0,055} = 0,563 tj. 56,36 %

30 Příklady možných přínosů v této výzvě Zvýšení zaměstnanosti (nová pracovní místa) Zlepšení stavu zařízení sociální péče lůžková zařízení Bezbariérové úpravy!přínos nelze použít u projektů, jejichž jedinou aktivitou je pomoc zdravotně postiženým. U těchto projektů je bezbariérovost zohledněna v přínosech, které vyjadřují zlepšení stavu infrastruktury. Případně: Sociální integrace znevýhodněných osob!pouze v případě vytvoření speciálních programů sociální péče, prevence a integrace, které přispějí k začlenění lidí ze znevýhodněných skupin obyvatel do společnosti tak, aby byly schopni se o sebe postarat, zlepšit postavení na trhu práce.

31 Děkuji za pozornost Ing. Lucie Kilianyová

4.1 Rozvoj venkova. Hodnocení projektu

4.1 Rozvoj venkova. Hodnocení projektu 4.1 Rozvoj venkova Hodnocení projektu Cíl prezentace 1. Seznámit s procesem hodnocení 2. Představení hodnotících tabulek pro oblast podpory 4.1 Rozvoj venkova Jak bude můj projekt hodnocen? 3 stupně hodnocení:

Více

Infrastruktura vzdělávání, volného času, občanská vybavenost, veřejná prostranství

Infrastruktura vzdělávání, volného času, občanská vybavenost, veřejná prostranství 3.2 Subregionální centra 4.1 Rozvoj venkova Infrastruktura vzdělávání, volného času, občanská vybavenost, veřejná prostranství Hodnocení - Lůžka a kompenzační pomůcky Gavlasová Hana Cíl prezentace 1. Seznámení

Více

doprava Hodnocení Hodnocení Hana Gavlasová

doprava Hodnocení Hodnocení Hana Gavlasová 4.1 1.1.2 Rozvoj Bezpečnost venkova na komunikacích, cyklo a pěší doprava Hodnocení Hodnocení Hana Gavlasová Cíl prezentace 1. Seznámení s procesem hodnocení 2. Představení hodnotících tabulek pro oblast

Více

1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava Cyklistické stezky. Hodnocení

1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava Cyklistické stezky. Hodnocení 1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava Cyklistické stezky Hodnocení Cíl prezentace 1. Seznámení s procesem hodnocení 2. Představení hodnotících tabulek pro oblast podpory 1.1.2 Bezpečnost

Více

Nejčastější chyby v projektech

Nejčastější chyby v projektech Nejčastější chyby v projektech Hodnocení projektu 1. Předkladatel projektu váha 10 % 2. Kvalita projektu váha 40 % (eliminační kritérium minimálně 60 %) 3. Význam projektu váha 45 % 4. Horizontální kritéria

Více

1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava. Cíl prezentace. Jak bude můj projekt hodnocen? Výstavba cyklistických stezek.

1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava. Cíl prezentace. Jak bude můj projekt hodnocen? Výstavba cyklistických stezek. 1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava Výstavba cyklistických stezek Hodnocení Cíl prezentace 1. Seznámit s procesem hodnocení 2. Představení hodnotících tabulek pro oblast podpory 3. Socioekonomické

Více

oblasti podpory 2.3 podpora využívání Brownfields

oblasti podpory 2.3 podpora využívání Brownfields Příloha č. 3b Hodnotící tabulka Kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy Podpora prosperity regionu, oblasti podpory.3 podpora využívání Brownfields pro projekty s celkovými náklady

Více

2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč

2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč Příloha č. a Hodnotící tabulka bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy Podpora prosperity regionu, dílčí oblasti podpory.1. Rozvoj infrastruktury sociálních služeb

Více

2.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání, oborová centra, platná pro projekty s celkovými výdaji do 10 mil. Kč včetně.

2.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání, oborová centra, platná pro projekty s celkovými výdaji do 10 mil. Kč včetně. Příloha č. 3a Hodnotící tabulky Bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy podpora prosperity regionu,.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání, oborová centra, platná

Více

Hodnotící tabulka. Kritérium 1 platné od: Schváleno usnesením MV: č. 098/MV13/11. Kritérium 2 platné od:

Hodnotící tabulka. Kritérium 1 platné od: Schváleno usnesením MV: č. 098/MV13/11. Kritérium 2 platné od: Příloha č. 3 Hodnotící tabulka Kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy 2 Podpora prosperity regionu, dílčí oblasti podpory 2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb. Pro výzvu

Více

Hodnotící tabulka. Příloha č. 2a

Hodnotící tabulka. Příloha č. 2a Příloha č. 2a Hodnotící tabulka bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci dílčí oblasti podpory 1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava s celkovými výdaji na projekt

Více

Hodnotící tabulka. Příloha č. 2

Hodnotící tabulka. Příloha č. 2 Příloha č. 2 Hodnotící tabulka bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci dílčí oblasti podpory 2.2.4 Organizace a kooperace v cestovním ruchu, pro projekty zaměřené na celý region,

Více

Hodnotící tabulka. Pro výzvu (1.1-25)

Hodnotící tabulka. Pro výzvu (1.1-25) Příloha č. 2a Hodnotící tabulka Kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy 1 Regionální infrastruktura a dostupnost, dílčí oblasti podpory 1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a

Více

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA)

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA) Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA) verze 4.00 Tento metodický pokyn je zpracován v návaznosti na přílohu

Více

4.1 Rozvoj venkova s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč

4.1 Rozvoj venkova s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč Příloha č. 3a Hodnotící tabulka bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy 4.1 Rozvoj venkova s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč, včetně, platná od 1. 4.

Více

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA)

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA) Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA) verze 4.03 Evidence změn Verze Platnost od Předmět změny Strany č. 4.01

Více

Hodnotící tabulky. Příloha č. 3c

Hodnotící tabulky. Příloha č. 3c Příloha č. 3c Hodnotící tabulky Bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy 2 podpora prosperity regionu, 2.2.1 Výstavba, revitalizace a modernizace turistické infrastruktury,

Více

Hodnotící tabulky. Příloha č. 3b

Hodnotící tabulky. Příloha č. 3b Příloha č. 3b Hodnotící tabulky Bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy 2 podpora prosperity regionu, oblast podpory 2.2 Rozvoj cestovního ruchu, dílčí oblasti

Více

Regionální rada regionu soudržnosti NUTS II Moravskoslezsko

Regionální rada regionu soudržnosti NUTS II Moravskoslezsko Regionální rada regionu soudržnosti NUTS II Moravskoslezsko vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním programem pro NUTS II Moravskoslezsko 2007-2013 pro Prioritní

Více

Kritéria formálních náležitostí

Kritéria formálních náležitostí Příloha č. 1 Kritéria pro kontrolu formálních náležitostí a přijatelnosti 1. výzvy k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem IROP Infrastruktura pro předškolní

Více

HODNOTÍCÍ TABULKA - bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč včetně 1, platná od 9. 6.

HODNOTÍCÍ TABULKA - bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč včetně 1, platná od 9. 6. HODNOTÍCÍ TABULKA - bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč včetně 1, platná od 9. 6. 2009 2 1. PŘEDKLADATEL 10 % 1.1 Personální zajištění aktivit projektu

Více

Výběrová kritéria pro oblast podpory 2.4 Rozvoj infrastruktury základního, středního

Výběrová kritéria pro oblast podpory 2.4 Rozvoj infrastruktury základního, středního Rozvoj Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad 1 I. stupeň hodnocení a) hodnocení formálních náležitostí o žádost v tištěné podobě je předložena v požadovaném počtu vyhotovení, z nichž alespoň jedna

Více

Regionální rada regionu soudržnosti NUTS II Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti NUTS II Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti NUTS II Moravskoslezsko vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním programem pro NUTS II Moravskoslezsko 2007-2013 pro Prioritní

Více

Kritéria formálních náležitostí

Kritéria formálních náležitostí Příloha č. 1 Kritéria pro kontrolu formálních náležitostí a přijatelnosti 5. výzvy k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem IROP Rozvoj sociálních služeb

Více

KRITÉRIA PRO VÝBĚR IPRÚ č. 20/ podoblast podpory V 20 VK 1.0_3.1.2

KRITÉRIA PRO VÝBĚR IPRÚ č. 20/ podoblast podpory V 20 VK 1.0_3.1.2 KRITÉRIA PRO VÝBĚR IPRÚ č. 20/2010 - podoblast podpory 3.1.2 V 20 VK 1.0_3.1.2 Revize. č. Předmět revize Strana Platné od Podpis a datum... 10 Verze č. 1 10 Za zpracovatelský tým Ověřil Schválil Jméno

Více

Kritéria formálních náležitostí

Kritéria formálních náležitostí Příloha č. 1 Kritéria pro kontrolu formálních náležitostí a přijatelnosti 2. výzvy k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem IROP Infrastruktura základních

Více

Kritéria formálních náležitostí

Kritéria formálních náležitostí Příloha č. 1 Kritéria pro kontrolu formálních náležitostí a přijatelnosti 4. výzvy k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem IROP Bezpečnost dopravy Hodnocení

Více

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava DOKUMENTACE PRO DOPRACOVÁNÍ KONCEPTŮ A INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava DOKUMENTACE PRO DOPRACOVÁNÍ KONCEPTŮ A INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava DOKUMENTACE PRO DOPRACOVÁNÍ KONCEPTŮ A INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ Bc. Hana Mikulová vedoucí odboru řízení projektů OSNOVA PREZENTACE 1. Přehled

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální operační program regionu soudržnosti Moravskoslezsko 2007-2013 Oblast podpory 2.1 Infrastruktura veřejných služeb Rozvoj infrastruktury Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y -09 P01 V 16 V 223 1.0 4 V 16 V 223 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR. 22. leden 2018, Klášterní 267, Chotěboř

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR. 22. leden 2018, Klášterní 267, Chotěboř SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR 22. leden 2018, Klášterní 267, Chotěboř 1 PROVÁZANOST VÝZVY S IROP IROP výzva č. 68 Zvyšování kvality a dostupnosti infrastruktury pro předškolní vzdělávání

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 66. výzva IROP

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 66. výzva IROP Statutární město Ostrava Odbor vnitřních věcí SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 66. výzva IROP Aktivita: Infrastruktura základních škol (10. výzva ZS ITI) Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol (11.

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 3 ze dne 5. prosince 2007 ke Kritériím pro výběr projektů Operačního programu Praha

Více

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Nezbytné podmínky pro dopracování projektu. Olomouc Zlín

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Nezbytné podmínky pro dopracování projektu. Olomouc Zlín Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nezbytné podmínky pro dopracování projektu Olomouc 29. 4. 2010 Zlín 30. 4. 2010 V rámci Etapy 2 Dopracování projektu žadatel dokládá: 1. Doklady

Více

MAS Mezi Úpou a Metují, z.s. třída T. G. Masaryka 80, Česká Skalice,

MAS Mezi Úpou a Metují, z.s. třída T. G. Masaryka 80, Česká Skalice, MAS Mezi Úpou a Metují, z.s. třída T. G. Masaryka 80, 552 03 Česká Skalice, www.masmum.cz Příloha č. 1: Kritéria formálních náležitostí a přijatelnosti 4. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Studie proveditelnosti analýza nákladů a přínosů

Studie proveditelnosti analýza nákladů a přínosů Studie proveditelnosti analýza nákladů a přínosů Datum: Místo: Prezentuje: 21. 8. 2008 ÚRR Ing. Kateřina Hlostová Osnova Základní SP 1. Obsah 2. Úvodní informace 3. Strukturované vyhodnocení projektu 4.

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 66. výzva IROP

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 66. výzva IROP Statutární město Ostrava Odbor vnitřních věcí SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 66. výzva IROP Aktivita: Infrastruktura základních škol (3. výzva ZS ITI) a Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol (4.

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

1_ Jaká je předchozí zkušenost žadatele s realizací (řízením) obdobného typu projektů? Max. 6 bodů OAP

1_ Jaká je předchozí zkušenost žadatele s realizací (řízením) obdobného typu projektů? Max. 6 bodů OAP Příloha č. 3 usnesení 002/MV16/12 I. FÁZE HODNOCENÍ PRACOVNÍKY OAP 34% 1. Schopnosti a zkušenosti žadatele 34 bodů 1.1 Jaká je předchozí zkušenost žadatele s realizací (řízením) obdobného typu projektů?

Více

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI Brněnské metropolitní oblasti

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI Brněnské metropolitní oblasti Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI Brněnské i Kritéria formálních náležitostí pro integrované projekty ITI Brněnské i

Více

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR U S N E S E N Í Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR číslo 22 ze dne 3. listopadu 2016 k projednání aktualizace kritérií pro prioritní osu 1 (SC 1.1, aktivita 1.1.2) Operačního

Více

SOCIÁLNÍCH SLUŽEB I.

SOCIÁLNÍCH SLUŽEB I. MAS Mohelnicko, z.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Mohelnicko na období 2014-2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA)

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA) REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA) verze 2.00 Evidence změn 2.01 2.02 2.03 2.04 2.05 5.9.2007 2.00 2 9

Více

Regionální operační program. Postupy čerpání dotací z

Regionální operační program. Postupy čerpání dotací z Regionální operační program Střední Morava Postupy čerpání dotací z Evropské unie 1. Audit shody připravenost Úřadu Regionální rady k implementaci ROP Střední Morava a. Nyní probíhá reaudit b. Vliv na

Více

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA C2 ZÁVAZNÉ OSNOVY PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI K AKCI PŘEDKLÁDANÉ DO GS JKS GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA C2 ZÁVAZNÉ OSNOVY PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI K AKCI PŘEDKLÁDANÉ DO GS JKS GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP Moravskoslezský kraj POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA C2 ZÁVAZNÉ OSNOVY PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI K AKCI PŘEDKLÁDANÉ DO GS JKS 28.6.2006 Strana 1 z 5 ZÁVAZNÁ OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI (SP) TITULNÍ

Více

Město Kopřivnice. vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH

Město Kopřivnice. vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH Město Kopřivnice vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH 1. Identifikace výzvy Opatření 2.1. Regenerace bytového

Více

KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ PŘEDLOŽENÝCH ŽÁDOSTÍ

KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ PŘEDLOŽENÝCH ŽÁDOSTÍ KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ PŘEDLOŽENÝCH ŽÁDOSTÍ PŘÍLOHA 7 I. SUB-PROJEKTY A. POSOUZENÍ FORMÁLNÍCH NÁLEŽITOSTÍ kontrolní seznam Ano Ne Žádost je dodána v elektronické podobě v předepsaném formátu Žádost je

Více

Informační seminář k vyhlášeným výzvám MAS Mohelnicko, z.s. IROP Kvalita a dostupnost sociálních služeb I.

Informační seminář k vyhlášeným výzvám MAS Mohelnicko, z.s. IROP Kvalita a dostupnost sociálních služeb I. Informační seminář k vyhlášeným výzvám MAS Mohelnicko, z.s. IROP Kvalita a dostupnost sociálních služeb I. 17. července 2017, zasedací místnost MěÚ Mohelnice Typy podporovaných aktivit Rozvoj sociálních

Více

INFRASTRUKTURA PRO KVALITNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOSTUPNÉ I V ODLEHLÝCH OBCÍCH

INFRASTRUKTURA PRO KVALITNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOSTUPNÉ I V ODLEHLÝCH OBCÍCH INFRASTRUKTURA PRO KVALITNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOSTUPNÉ I V ODLEHLÝCH OBCÍCH V rámci Specifického cíle IROP - 4.1 Posílení komunitně vedeného místního rozvoje za účelem zvýšení kvality života ve venkovských

Více

Systém hodnocení a výběru Integrovaných plánů rozvoje měst (IPRM) v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad pro období 2007 2013

Systém hodnocení a výběru Integrovaných plánů rozvoje měst (IPRM) v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad pro období 2007 2013 Příloha číslo 1 bodu jednání 9 Systém hodnocení a výběru Integrovaných plánů rozvoje měst (IPRM) v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad pro období 2007 2013 1. Úvod Účelem dokumentu

Více

Informace k připravované výzvě v IROP. Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol. Ing. Petra Juřinová

Informace k připravované výzvě v IROP. Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol. Ing. Petra Juřinová Informace k připravované výzvě v IROP Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Ing. Petra Juřinová 12.

Více

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty financované z Norských fondů 2009-2014 AKTIVITA

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 26 V 311 Jesenicko 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu

Více

Příloha č. 7 PPŽP Bodovací kritéria

Příloha č. 7 PPŽP Bodovací kritéria Příloha č. 7 PPŽP Bodovací kritéria Účinnost: 1. 4. 2010 Verze č. 11.0 ~ 1 ~ Bodovací tabulka ROP Severovýchod 1.1. Kriterium Váha 1. Schopnosti žadatele, horizontální témata, plnění indikátorů 20% 1.1.

Více

HODNOTÍCÍ KRITÉRIA (BODOVÉ HODNOCENÍ) IPRM

HODNOTÍCÍ KRITÉRIA (BODOVÉ HODNOCENÍ) IPRM HODNOTÍCÍ KRITÉRIA (BODOVÉ HODNOCENÍ) IPRM KRITERIUM 1. SOULAD S NADŘAZENÝMI DOKUMENTY, PARTNERSTVÍ A ZPRACOVÁNÍ IPRM. 1.1 Soulad s nadřazenými dokumenty 1.1.1 Jak IPRM vychází ze strategií a programových

Více

Příloha č. 1: Kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Příloha č. 1: Kritéria pro hodnocení a výběr projektů 12. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu 12.VÝZVA MAS POHODA IROP INFRASTRUKTURA ŠKOL A ZÁJMOVÉHO A NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ I VAZBA NA VÝZVU ŘO IROP Č.

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR 7. červen 2018 V 10:00 hodin Kancelář MAS, Sladovnická 198, Chotěboř 1 PROVÁZANOST VÝZVY S IROP IROP výzva č. 62 Sociální infrastruktura Integrované projekty

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 45 V 34 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty financované z Norských fondů 2009-2014 AKTIVITA

Více

Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR -

Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR - Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR - nejčastější chyby v projektových žádostech/při realizaci projektů Ing. Lucie Vopěnková Osnova prezentace Integrovaný operační program a CRR Nejčastější chyby

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

vyhlášení výzvy: 20. února 2012 3.4 Veřejné služby regionálního významu Zařízení pro vzdělávání včetně technického vybavení pro výuku

vyhlášení výzvy: 20. února 2012 3.4 Veřejné služby regionálního významu Zařízení pro vzdělávání včetně technického vybavení pro výuku oblast podpory: zaměření výzvy: vyhlášení výzvy: 20. února 2012 3.4 Veřejné služby regionálního významu Zařízení pro vzdělávání včetně technického vybavení pro výuku příjem žádostí: od 19. března 2012

Více

Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR -

Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR - Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR - nejčastější chyby při realizaci projektů Ing. Jana Břicháčková Osnova prezentace Integrovaný operační program a CRR Nejčastější chyby v žádostech/ projektech

Více

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI Kritéria formálních náležitostí pro integrované projekty ITI Název kritéria Aspekt

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 57 V21 IPRM Atraktivní Olomouc 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální

Více

(VAZBA NA VÝZVU Č. 66 ŘO IROP INRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ INTEGROVANÉ PROJEKTY ITI ) ZKVALITNĚNÍ VZDĚLÁVACÍ INFRASTRUKTURY ZÁKLADNÍCH ŠKOL II.

(VAZBA NA VÝZVU Č. 66 ŘO IROP INRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ INTEGROVANÉ PROJEKTY ITI ) ZKVALITNĚNÍ VZDĚLÁVACÍ INFRASTRUKTURY ZÁKLADNÍCH ŠKOL II. Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt ITI Strategie Olomoucké aglomerace oznamuje změnu ve 12. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ZKVALITNĚNÍ

Více

MAS Moravský kras z.s. 7. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MORAVSKÝ KRAS Z.S.

MAS Moravský kras z.s. 7. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MORAVSKÝ KRAS Z.S. MAS Moravský kras z.s. 7. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MORAVSKÝ KRAS Z.S. IROP BEZPEČNOST DOPRAVY Příloha č. 1: Kritéria pro projektů Platnost

Více

7. Výzva MAS Litomyšlsko - IROP - Podmínky pro sociální služby a aktivity II.

7. Výzva MAS Litomyšlsko - IROP - Podmínky pro sociální služby a aktivity II. Seminář pro žadatele Výzva MAS Litomyšlsko 7. Výzva MAS Litomyšlsko - IROP - Podmínky pro sociální služby a aktivity II. 9. 10. 2018 Poříčí u Litomyšle Program 1. Výzva 2. Podání žádosti 3. Kontrola žádostí/projektů

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 30 V21 IPRM Atraktivní Olomouc 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální

Více

Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti

Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti Výzva MAS Královská stezka IROP Kulturní památky (SC 3.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví) IROP 4.1.

Více

Seminář pro žadatele 8. VÝZVA MAS OPAVSKO IROP SOCIÁLNÍ SLUŽBY , Hradec nad Moravicí

Seminář pro žadatele 8. VÝZVA MAS OPAVSKO IROP SOCIÁLNÍ SLUŽBY , Hradec nad Moravicí Seminář pro žadatele 8. VÝZVA MAS OPAVSKO IROP SOCIÁLNÍ SLUŽBY 2018 23. 10. 2018, Hradec nad Moravicí Program semináře Představení výzvy Proces hodnocení a výběru projektů Pravidla zadávání veřejných zakázek

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 40 V21 IPRM Zlín 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 29 V 226 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 41 V 226 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Výběrová kritéria pro hodnocení IPRM

Výběrová kritéria pro hodnocení IPRM Výběrová kritéria pro hodnocení IPRM I. stupeň hodnocení 1) Kritéria formálních náležitostí IPRM a) Úplnost žádosti Žádost je předložená v předepsaném počtu paré, z nichž alespoň jedna musí být originálem

Více

Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti

Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti 7.výzva MAS Královská stezka IROP Kulturní památky 2 (SC 3.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví) IROP 4.1.

Více

REALIZACE PROJEKTŮ. 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková. Datum: Místo: Prezentuje:

REALIZACE PROJEKTŮ. 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková. Datum: Místo: Prezentuje: REALIZACE PROJEKTŮ Datum: Místo: Prezentuje: 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková OBSAH Povinnosti příjemce dotace Monitoring projektu Změny v projektu POVINNOSTI PŘÍJEMCE DOTACE Plnit závazky, které

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 44 V 226 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti

Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti 2.výzva MAS Královská stezka IROP Doprava (Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy) IROP 4.1. Posílení komunitně vedeného místního rozvoje

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

Výběrová kritéria pro výzvu 6.3 Pre-seed aktivity

Výběrová kritéria pro výzvu 6.3 Pre-seed aktivity Příloha A) Výběrová kritéria pro výzvu 6.3 Pre-seed aktivity Proces hodnocení projektů v rámci výzvy 6.3 oblasti podpory 3.1 Komercializace výsledků výzkumných organizací a ochrana jejich duševního vlastnictví

Více

Napravitelnost / Nenapravitelnost. Napravitelné kritérium. Nenapravitelné kritérium. Nenapravitelné kritérium

Napravitelnost / Nenapravitelnost. Napravitelné kritérium. Nenapravitelné kritérium. Nenapravitelné kritérium Kritéria formálních náležitostí a přijatelnosti - IROP 3 Podpora regionálního vzdělávání napravitelné kritérium nenapravitelné kritérium Kritéria formálních náležitostí - je podána v předepsané formě 2.

Více

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI Kritéria formálních náležitostí pro integrované projekty ITI Název kritéria Aspekt

Více

Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR

Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR - nejčastější chyby při realizaci projektů Ing. Jarmila Svobodová Osnova prezentace Integrovaný operační program a CRR Nejčastější chyby v žádostech/ projektech

Více

Kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Kritéria pro hodnocení a výběr projektů Kritéria pro hodnocení a výběr projektů k programu podpory Technická pomoc Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020- prioritní osa 5 Výběrová kritéria pro projekty v prioritní

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 53 PŘÍLOHA Č. 4D OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI pro

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 41 V 224 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 32 V21 IPRM Zlín 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

1. výzva k předkládání žádostí o podporu

1. výzva k předkládání žádostí o podporu MAS Vyškovsko, z.s. 1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem MAS Vyškovsko, z.s. IROP Zkvalitnění vzdělávání a celoživotního učení Příloha č. 1

Více

Příloha č. 1 Výzvy č. 5 zprostředkujícího subjektu ITI Pražské metropolitní oblasti

Příloha č. 1 Výzvy č. 5 zprostředkujícího subjektu ITI Pražské metropolitní oblasti Příloha č. 1 Výzvy č. 5 zprostředkujícího subjektu ITI Pražské metropolitní oblasti Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím ITI Pražské metropolitní oblasti Výzva č.

Více

změnu v 15. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

změnu v 15. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Horní Pomoraví jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Horní Pomoraví na období 2014 2020 oznamuje změnu v 15. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Kontrolní list k hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti

Kontrolní list k hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti Platnost od: 22.9.2017 Verze KL:1.2 Kontrolní list k hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti 1. Výzva MAS Český les MAS Český les IROP Rozvíjení kvality infrastruktury pro vzdělávání a zefektivnění

Více

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Udržitelný rozvoj a stabilizace sídel ve venkovském prostoru a zvýšení jejich atraktivity pro život.

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Udržitelný rozvoj a stabilizace sídel ve venkovském prostoru a zvýšení jejich atraktivity pro život. oblast podpory: 3.3 Rozvoj a stabilizace venkovských sídel vyhlášení výzvy: 1. srpna 2008 příjem žádostí: od 1. srpna do 17. října 2008 1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Udržitelný rozvoj a stabilizace

Více

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské Kritéria formálních náležitostí pro integrované projekty ITI ostravské Název

Více

KRITÉRIA PRO VÝBĚR PROJEKTŮ

KRITÉRIA PRO VÝBĚR PROJEKTŮ KRITÉRIA PRO VÝBĚR PROJEKTŮ 1. Kritéria formálních náležitostí projektu Pořadové číslo (číslo v MS 2014+) Typ Druh FNZZ.13-01 Vylučovací Napravitelné FNZZ.13-02 Vylučovací Napravitelné FNZZ.13-03 Vylučovací

Více

KRITÉRIA PRO VÝBĚR PROJEKTŮ

KRITÉRIA PRO VÝBĚR PROJEKTŮ KRITÉRIA PRO VÝBĚR PROJEKTŮ 1. Kritéria formálních náležitostí projektu Druh FNZZ.14-01 Vylučovací Napravitelné FNZZ.14-02 Vylučovací Napravitelné FNZZ.14-03 Vylučovací Napravitelné Kritérium formálních

Více

Informační seminář k vyhlášeným výzvám MAS Mohelnicko, z.s. IROP Infrastruktura pro vzdělávání I. 17. července 2017, zasedací místnost MěÚ Mohelnice

Informační seminář k vyhlášeným výzvám MAS Mohelnicko, z.s. IROP Infrastruktura pro vzdělávání I. 17. července 2017, zasedací místnost MěÚ Mohelnice Informační seminář k vyhlášeným výzvám MAS Mohelnicko, z.s. IROP Infrastruktura pro vzdělávání I. 17. července 2017, zasedací místnost MěÚ Mohelnice Typy podporovaných aktivit Infrastruktura základních

Více

Kritéria formálních náležitostí. Platnost od: XX. Y Přidělené hodnocení (A/N/ NR/ Nehodnoceno) Odůvodnění. Referenční dokument Hodnocení

Kritéria formálních náležitostí. Platnost od: XX. Y Přidělené hodnocení (A/N/ NR/ Nehodnoceno) Odůvodnění. Referenční dokument Hodnocení Platnost od: XX. Y. 2019 Kontrolní list pro hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti žádosti o podporu v opatření č. 1-1-5) Budování a rekonstrukce cyklostezek včetně doprovodné Integrované strategie

Více