Kazuistiky Řidiči s adiktologickou anmnézou

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kazuistiky Řidiči s adiktologickou anmnézou"

Transkript

1 Kazuistiky Řidiči s adiktologickou anmnézou PhDr. Vlasta Rehnová vlasta.rehnova@seznam.cz Asociace dopravních psychologů

2 1. Manažer Datum vyšetření: Muž, 45 let, ženatý, dvě nezletilé děti Vzdělání: VŠ ekonomického zaměření, zaměstnán jako manažer u zahraniční firmy, podniková školení Základní vojenská služba vykonána v r. 1993, ne jako řidič Řidičská anamnéza: ŘO skupiny B od r. 1987, ročně najezdí odhadem km, přiznává jednu zaviněnou dopravní nehodu v r s malou hmotnou škodou, ale se zákazem řízení, v témže roce přiznává mírné problémy s alkoholem. Stav bodového konta =0, bez předchozí historie, sebehodnocení bezpečný řidič. Zdravotní anamnéza: bez vážnější diagnózy, bez medikace, před deseti lety operace kolene (úraz ze sportu). Životospráva: mírný konzument kávy, nekuřák, aktivní sportovec - dálkové běhy, zvýšené pracovní zatížení snáší dobře, průměrná doba spánku 7-8 hodin. Rodina: s rodinnou situací je spokojen, nepřiznává žádné komplikace ani starosti jak v osobním, tak pracovním životě, bydlí v rodinném domě, manželka je v pozici vedoucího pracovníka. Budoucnost neplánuje, sám sebe hodnotí jako klidného, optimistického člověka.

3 1. Manažer Popis události: Na pracovní cestě po příjezdu do Brna v dopoledních hodinách byl kontrolován policejní hlídkou a v předepsaných intervalech nadýchal 0,54, 0,45 a 0,43 promile alkoholu v dechu. Policejní hlídce odevzdal řidičský průkaz a ve správním řízení byl potrestán 6 měsíci zákazu řízení a peněžní pokutou ,- Kč. Sám výši naměřené hladiny alkoholu v dechu považuje za zbytkovou hodnotu po večerním posezení s přáteli. Použité metody: anamnestický dotazník, VMT (Vídeňský maticový test), test vizuální paměti (Meili), Bourdonův škrtací test (Rajskupova kroužková verze), DRČ, IHAVEZ Výsledky: VMT HS 19, IQ 111 (vyplňuje jinak, než podle instrukce kroužkuje) Meili HS 12 VS 3 Bourdon HS výkon 2530 / III., % chyb 0,55/ III. DRČ HS 51/1 chyba, problémy v zácviku Ve výkonových zkouškách jsou výsledky vyrovnané, v pásmu průměru - nadprůměru, nevykazují příznaky poškození CNS vlivem dlouhodobého požívání alkoholu ve větších dávkách. Osobnost: viz profil IHAVEZ

4 1. Manažer Pozorování, chování, rozhovor: Slušné vystupování, průběžné dotazy na jednotlivé výsledky, náznak únavy ke konci vyšetření. Ujištění, že není závislý na alkoholu, naopak jako sportovec moc nepije, neumí to a ani ke spokojenému životu alkohol nepotřebuje. Neumí odhadnout, kolik může vypít, nemá s tím zkušenosti. V zákazu řízení jezdil do práce na kole nebo ho vozila manželka, která také musela převzít rozvážení dětí do školy a na kroužky (bydlí mimo město). V zaměstnání potíže neměl. Nápadně razantní písmo, zašifrovaný podpis, nejistota. Závěr: způsobilý (ukázka závěru) Zpětná vazba po roce: problém s alkoholem měl od počátku manželství, manželka opakovaně uvažovala o rozvodu, nicméně ho však kryla, a to i před nejbližšími přáteli. Styl popíjení po delších periodách abstinence období 2-3 týdnů těžké opilosti, nikdy však na veřejnosti nevyvolává konflikty, nikdy na záchytné stanici nebo zadržení policií. Zásoby alkoholu si nosil domů, předzásoboval se. Na nátlak dětí nyní v rozvodovém řízení, manažer v psychiatrické léčebně ve stavu delirium tremens.

5 1. Manažer

6 1. Manažer

7 2.Student Datum vyšetření: Muž, věk 20 let, svobodný, bezdětný Vzdělání: student druhého ročníku VŠ Řidičská anamnéza: držitel ŘO skupiny B od r. 2013, najeto odhadem 500 km, stav bodového konta =0, bez dopravních nehod, zájem o motorismus pouze uživatelský, sebehodnocení řidiče na 2 (jako ve škole), vnímá zjevné rizikové dopravní chování jiných řidičů (lepí se na kapotu, omezuje jiného). Zdravotní stav: bez vážnější diagnózy, bez medikace, operace kolene (hráč fotbalu). Smyslové omezení ne. Životospráva: občasný konzument kávy, slabý kuřák, přiznává občasnou konzumaci marihuany. V dorostovém věku aktivně hrál kopanou v místním klubu, ten se však rozpadá, hráči odcházejí. Marihuanu občas kouří s kamarády, asi dva tři roky, někdo to přinesl, tak to zkusili. Na dotaz, co mu marihuana přináší, odpovídá, že pocity, které jinak nezažije. Ošetřující lékař nebyl informován, při posuzování zdravotní způsobilosti k získání ŘO (přihláška do autoškoly), tuto skutečnost zatajil.

8 2. Student Rodinná situace: bydlí u rodičů, ti o jeho užívání drogy nevěděli do chvíle, kdy přišel o ŘO. Soužití vnímá jako nekonfliktní, žádné starosti či problémy nemá, studium se mu líbí a probíhá úspěšně. S užíváním marihuany neměl dosud problémy ani s rodiči, ani při studiu, nebyl přistižen policií. Automobil si půjčuje od rodičů. Popis události: Vraceli se s kamarády ze zábavy, před půlnocí, zastavila je silniční kontrola. Test na alkohol měl negativní, údajně mu policisté přiložili něco na čelo a detekovali drogu. Krevní zkoušku odmítl, protože si nebyl jistý, zda má v těle ještě THC, kouřil zhruba hodin předtím. Udělená sankce: pokuta ,- Kč, 12 měsíců zákaz řízení, náklady na správní řízení 1 000,- Kč Použité metody: Anamnestický dotazník, VMT, test vizuální paměti (Meili), AKP, CompACT (koncentrace pozornosti), IHAVEZ, rozhovor

9 2. Student Výsledky: VMT: HS 17, IQ 104 VP: HS 18 /1 AKP: preference kvality 4, výkon 262 /2 CompACT: 6 chyb, prý si spletl stranu (F1-F12), bez výpadků koncentrace pozornosti IHAVEZ viz protokol, nápadnější potřeba stimulace, vyšší tendence k rizikovému jednání, v ostatních faktorech v normě (věková korekce?)

10 2. Student Závěrečný pohovor vystrašení kamarádi, absence informace o účincích marihuany na způsobilost k řízení, zejména délky odbourání THC v těle. Na pokutu a další finanční vydání si musel vydělat, od rodičů nedostal ani korunu, celé léto pracoval na brigádě. Emočně ho zasáhlo i jednání úředníka dopravního úřadu, díval se na něj pohrdlivě. Osobní strategie vyhnutí se recidivě zaměří se na obnovení fotbalového klubu, zde bude uspokojovat potřebu zážitků, aktivit. Své zkušenosti se ztrátou ŘO a důsledky na osobní život nebude před svými kamarády zlehčovat, naopak je předá v syrové podobě. Poznámky: Neinformovaný lékař, neinformovaný řidič ohledně neslučitelné kombinace řízení a užívání drogy (délka odbourání, účinky na způsobilost), vhodný kandidát na rehabilitační kurz.

11 2. Student

12 3. Žena Datum vyšetření: Žena, věk 40 let, vdaná, 2 nezletilé děti Vzdělání: střední odborné, potravinářství Řidičská anamnéza: ŘO skupiny B od r. 1995, celkem najeto odhadem km, bez dopravních nehod, stav bodového konta 3 body. Zájem o motorismus pouze uživatelský, sebehodnocení na 2 (jako ve škole), předností je opatrnost, nedostatkem lekavost. Vnímá riskantní chování ostatních řidičů nedodržování bezpečné vzdálenosti, nepřiměřená rychlost jízdy. Zdravotní stav: trpí chronickou nespavostí (porucha tvorby serotoninu), medikace pod lékařským dohledem. Životospráva: slabší konzument kávy, nekuřačka, problémy s alkoholem či drogami nepřiznává. Rekreačně sportuje s dětmi, plavání, výlety. Připouští pití piva, občas, tj. maximálně jednou do týdne, vypije 7 malých piv zhruba za 4 hodiny při posezení s přáteli. Alkohol údajně není kontraindikací k užívaným lékům. Rodinná situace: uvádí rodinné problémy, blíže nespecifikuje, o manželovi nehovoří ani v souvislosti s péčí o děti po odebrání ŘO. Rovněž tak připouští finanční potíže.

13 3. Žena Popis události: K události došlo kolem třetí hodiny ráno. Byla s kamarády na oslavě, byli tam i mimopražští, neměli peníze na taxi, tak se nabídla, že je odveze domů, celkem vezla čtyři pasažéry. Byla si vědoma toho, že je pod vlivem alkoholu, ale jela velmi opatrně a hodně pomalu. Auto měla k dispozici náhodou, jinak jezdí na oslavy MHD. Po zastavení dopravní policií a detekci alkoholu v dechu byla odvezena na krevní zkoušku. V dechu bylo naměřeno 1,9 promile, krevním testem 1,58g/kg alkoholu. Udělená sankce: Trestním příkazem obvodního soudu jí byl uložen trest odnětí svobody v trvání 1 měsíce s podmínkou 1 roku, zákaz řízení motorových vozidel v trvání 16 měsíců, peněžitá pokuta. Problémy: k práci auto nepotřebuje, ale citelný zásah do rodinného života, děti dojíždějí do školy, nákupy, rekreace a výlety museli omezit. Citelný finanční dopad, zejména v souvislosti s vrácením ŘO.

14 3. Žena Použité metody: anamnestický dotazník, VMT, test vizuální paměti (Mailli), AKP, CompACT, IHAVEZ, rozhovor Výsledky: VMT: HS 13, IQ 91 Vizuální paměť: HS 16, VS 2 AKP: pomalejší tempo, bez chyb, výkon 217/3.sten CompACT: pomalejší tempo, bez chyb, kolísání koncentrace pozornosti IHAVEZ: viz profil, nápadně vyšší potřeba stimulace, zejména intenzita vnitřního prožívání, vzhledem k věku a pohlaví nápadně vyšší exhibicionismus, úzkostnost a emoční labilita, oproti tomu vyšší míra odpovědnosti, maskulinního typu řešení problémů Celkově výkonové zkoušky bez nápadností, vyšší pečlivost, v osobnosti patrné mužské rysy, či převzetí mužské role, zapadnutí mezi chlapy popíjení v hospodě, ona je ta, kdo v rodině řídí auto, za kamarády řeší jejich potíže.

15 3. Žena Pohovor: Strategie vyhnutí se recidivě: Důsledně oddělit akci posezení s přáteli od přítomnosti automobilu v dosahu pěší docházky, Neřešit cizí problémy, nerozvážet přátele ze soucitu, ať si odvoz domů vyřeší sami (nijak jí nepomohli kompenzovat důsledky odebrání ŘO, ona však kladně hodnotí, že za ní bojovali při incidentu, přemlouvali policisty, aby jí pustili, toto jí imponovalo).

16 3. Žena

17 Prohlášení Jméno a příjmení:.. 1. Dnes se cítím (zaškrtněte prosím jednu z možností: spíše dobře spíše špatně Jestliže se necítíte dobře, uveďte prosím důvod:. 2. Na dnešek jsem spal. hodin Obvykle spím asi. hodin Důvod nedostatečného spánku 3. Ráno jsem užil tyto léky Dopravně psychologické vyšetření jsem již absolvoval: Ano Ne Jestliže Ano, kdy (rok) Za jakým účelem.. S jakým výsledkem. Čestně prohlašuji, že nejsem pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek. Souhlasím se zpracováním a uchováním údajů, které se týkají mé osoby, dle Zákona č. 101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve znění pozdějších novel. Datum: Podpis. Totožnost ověřena dle OP č.:. Datum:.. Podpis.

Dopravně psychologické vyšetření

Dopravně psychologické vyšetření Dopravně psychologické vyšetření Voláková D. 14.9.2013, 17.9.2013 Congress centre PRIMAVERA Plzeň Klinika pracovního lékařství LF UK a FN v Plzni Projekt Pracovní lékařství pro lékaře všech odborností

Více

Příprava metodiky pro dopravněpsychologické vyšetření. Matúš Šucha, Dana Černochová, Lenka Šrámková, Vlasta Rehnová, Petr Zámečník

Příprava metodiky pro dopravněpsychologické vyšetření. Matúš Šucha, Dana Černochová, Lenka Šrámková, Vlasta Rehnová, Petr Zámečník Příprava metodiky pro dopravněpsychologické vyšetření Matúš Šucha, Dana Černochová, Lenka Šrámková, Vlasta Rehnová, Petr Zámečník Obsah 1. Východiska nové metodiky a představení projektu 2. Výběr metod

Více

Příprava metodiky pro dopravněpsychologické vyšetření. Matúš Šucha, Dana Černochová, Lenka Šrámková, Vlasta Rehnová, Petr Zámečník

Příprava metodiky pro dopravněpsychologické vyšetření. Matúš Šucha, Dana Černochová, Lenka Šrámková, Vlasta Rehnová, Petr Zámečník Příprava metodiky pro dopravněpsychologické vyšetření Matúš Šucha, Dana Černochová, Lenka Šrámková, Vlasta Rehnová, Petr Zámečník Obsah 1. Východiska nové metodiky a představení projektu 2. Výběr metod

Více

ANAMNESTICKÝ DOTAZNÍK PRO ŘIDIČE (Alternativní metodika)

ANAMNESTICKÝ DOTAZNÍK PRO ŘIDIČE (Alternativní metodika) Ústav silniční a městské dopravy Praha 1, Jánský vršek 13 oddělení psychologie ANAMNESTICKÝ DOTAZNÍK PRO ŘIDIČE (Alternativní metodika) Poučení: Na otázky dotazníku odpovídejte celou větou, výstižně a

Více

AKREDITACE DOPRAVNÍCH PSYCHOLOGŮ NA MD

AKREDITACE DOPRAVNÍCH PSYCHOLOGŮ NA MD 1 AKREDITACE DOPRAVNÍCH PSYCHOLOGŮ NA MD současná situace a výhled Právní předpisy 2 Zákon č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky Čl. 2 (3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech,

Více

Posuzování psychické způsobilosti u mladých řidičů

Posuzování psychické způsobilosti u mladých řidičů Posuzování psychické způsobilosti u mladých řidičů Akreditovaný dopravní psycholog PhDr. Jitka Šebová Šafaříková 11/27/15 V.Dopravně psychologický seminář 13.11.2015 Olomouc 1 Krátké představení psychologa

Více

Vynucování práva týkající se řízení pod vlivem alkoholu v ČR

Vynucování práva týkající se řízení pod vlivem alkoholu v ČR Vynucování práva týkající se řízení pod vlivem plk. Ing. Leoš Tržil, ŘSDP PP ČR Praha 26. září 2012 Alkohol a jeho řešení Resortní akční program MV pro plnění Národní strategie bezpečnosti Národní strategie

Více

Mag. Bettina Schützhofer

Mag. Bettina Schützhofer Dopravní psychologie v Rakousku 25.02.2014 Mag. Bettina Schützhofer Právní základ v Rakousku Zákon o řidičských průkazech Nařízení o zdraví 1997 (FSG-GV) GV) Zákon o řidičských průkazech Nařízení o doškolování

Více

Robert Kotál & Vlasta Rehnová, Dopravní akademie a.s. www.dopravni-akademie.cz

Robert Kotál & Vlasta Rehnová, Dopravní akademie a.s. www.dopravni-akademie.cz Konference Fleet Management 2011 Robert Kotál & Vlasta Rehnová, Dopravní akademie a.s. www. Robert Kotál & Vlasta Rehnová / DA a.s. 28.4.2011 1 Rok 2010 Řidič mot. vozidla Jiný účastník Závada komunikace

Více

Posuzování psychické způsobilosti k řízení silničního motorového vozidla: Metody pro dopravněpsychologické vyšetření

Posuzování psychické způsobilosti k řízení silničního motorového vozidla: Metody pro dopravněpsychologické vyšetření Posuzování psychické způsobilosti k řízení silničního motorového vozidla: Metody pro dopravněpsychologické vyšetření Matúš Šucha, Dana Černochová, Lenka Šrámková, Vlasta Rehnová, Petr Zámečník Informace

Více

2. Zpracování osobních údajů za účelem agendy stanovení dopravního značení.

2. Zpracování osobních údajů za účelem agendy stanovení dopravního značení. ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: dopravně správních agend 1. Zpracování osobních údajů za účelem úředních úkonů v rámci agendy vnitrostátní

Více

Rizikové chování mladých řidičů. Mgr. Zuzana Strnadová Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. BRNO

Rizikové chování mladých řidičů. Mgr. Zuzana Strnadová Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. BRNO Rizikové chování mladých řidičů Mgr. Zuzana Strnadová Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. BRNO Rok 2006 Změna ve znění zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích, s platností od 1.7. 2006.

Více

Odbor dopravy. 1) Registr vozidel

Odbor dopravy. 1) Registr vozidel Odbor dopravy 1) Registr vozidel a) evidence vedená výpočetní technikou, b) část pro vedení evidence písemná (spis vozidla), c) evidence technických průkazů silničních motorových vozidel a přípojných vozidel,

Více

Řízení pod vlivem alkoholu a jiných drog

Řízení pod vlivem alkoholu a jiných drog Řízení pod vlivem alkoholu a jiných drog PhDr. Matúš Šucha, PhD. Katedra psychologie FF UP Olomouc Obsah 1. Definice a rozsah problému 2. Prevalence 3. Rizikové skupiny, situace (expozice) 4. Opatření

Více

Nová metodika pro posuzování psychické způsobilosti k řízení v ČR

Nová metodika pro posuzování psychické způsobilosti k řízení v ČR Nová metodika pro posuzování psychické způsobilosti k řízení v ČR Matúš Šucha, Dana Černochová, Lenka Šrámková, Vlasta Rehnová, Petr Zámečník Obsah 1. Východiska nové metodiky a představení projektu 2.

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ. Dotazník. Řízení pod vlivem návykových látek

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ. Dotazník. Řízení pod vlivem návykových látek ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Dotazník Řízení pod vlivem návykových látek Magdaléna Čaňová 2 79 1 2015/2016 Úvod Zapojte se do studie zkoumající vztah k technologiím budoucnosti samořídícím

Více

Dotazník určený pro pacienty s diabetem, kteří řídí motorové vozidlo

Dotazník určený pro pacienty s diabetem, kteří řídí motorové vozidlo Dotazník určený pro pacienty s diabetem, kteří řídí motorové vozidlo Vážený paciente, země, které jsou členy EU mají společné právní předpisy týkající se pacientů s diabetem, kteří jsou řidiči motorových

Více

Videoškolení řidičů - referentů. Školení řidičů - referentů

Videoškolení řidičů - referentů. Školení řidičů - referentů Videoškolení řidičů - referentů V tomto videoškolení se zaměříme na: Základní pojmy Povinnosti řidiče Přeprava osob Směr a způsob jízdy Vybrané povinnosti Dopravní nehody Bodový systém Základní pojmy Účastník

Více

Za co jsou body od 1. července 2013

Za co jsou body od 1. července 2013 Za co jsou body od 1. července 2013 Porušení předpisů při provozu na pozemních komunikacích řízení motorového vozidla bez držení příslušné skupiny nebo podskupiny řidičského oprávnění ( 22/1 e) bod 1)

Více

Posouzení zdravotní způsobilosti u řidičů před vrácením řidičského oprávnění odebraného z důvodu řízením pod vlivem alkoholu a jiných drog

Posouzení zdravotní způsobilosti u řidičů před vrácením řidičského oprávnění odebraného z důvodu řízením pod vlivem alkoholu a jiných drog Posouzení zdravotní způsobilosti u řidičů před vrácením řidičského oprávnění odebraného z důvodu řízením pod vlivem alkoholu a jiných drog Matúš Šucha & Eva Maierová Matúš Šucha, Katedra psychologie FF

Více

BOZP ALKOHOL A NÁVYKOVÉ LÁTKY

BOZP ALKOHOL A NÁVYKOVÉ LÁTKY ALKOHOL A NÁVYKOVÉ LÁTKY SPOLEČNOST: Psychiatrická léčebna Petrohrad, p.o. A. ZÁKAZ POŽÍVÁNÍ ALKOHOLU A NÁVYKOVÝCH LÁTEK ZAMĚSTNANCI SPOLEČNOSTI 1. Všichni zaměstnanci firmy musí dodržovat ustanovení Zákoníku

Více

DOTAZNÍK ŽIVOTNÍ HISTORIE

DOTAZNÍK ŽIVOTNÍ HISTORIE DOTAZNÍK ŽIVOTNÍ HISTORIE Vyplňte, prosím, pečlivě následující položky. Pro případná doplnění použijte zadní stranu dotazníku. Pokud se Vám některá položka nebude zdát zcela jasná, raději ji vynechejte

Více

VZDĚLÁVÁNÍ VEDOUCÍCH ÚŘEDNÍKŮ - ZVL. ČÁST - OBLAST SPRÁVNÍHO ROZHODOVÁNÍ NA ÚSEKU DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ

VZDĚLÁVÁNÍ VEDOUCÍCH ÚŘEDNÍKŮ - ZVL. ČÁST - OBLAST SPRÁVNÍHO ROZHODOVÁNÍ NA ÚSEKU DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ VZDĚLÁVÁNÍ VEDOUCÍCH ÚŘEDNÍKŮ - ZVL. ČÁST - OBLAST SPRÁVNÍHO ROZHODOVÁNÍ NA ÚSEKU DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Úvodní kapitola + Informace o kurzu + Informace ke studiu Správní rozhodování a dozorová

Více

7 --- 2.500 20.000 6 měs. - 1 rok 125c / 1b) 7 --- 25.000 50.000 1-2 roky 125c / 1c) 7 --- 7 --- 25.000 50.000 1-2 roky 125c / 1d)

7 --- 2.500 20.000 6 měs. - 1 rok 125c / 1b) 7 --- 25.000 50.000 1-2 roky 125c / 1c) 7 --- 7 --- 25.000 50.000 1-2 roky 125c / 1d) Přestupek (zkráceně) Přestupek Body Řízení pod vlivem alkoholu (nad 0,3 promile) Řízení ve stavu vylučujícím způsobilost (alkohol, návykové látky) Řízení ve stavu vylučujícím způsobilost (alkohol a návykové

Více

Budeme řídit v roce 2010 bezpečněji? Matúš Šucha Centrum adiktologie PK 1. LF UK Praha Vlasta Rehnová Centrum dopravního výzkumu, v.v.i.

Budeme řídit v roce 2010 bezpečněji? Matúš Šucha Centrum adiktologie PK 1. LF UK Praha Vlasta Rehnová Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Budeme řídit v roce 2010 bezpečněji? Matúš Šucha Centrum adiktologie PK 1. LF UK Praha Vlasta Rehnová Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Obsah vývěskového sdělení Současná situace Základní informace o

Více

Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace. Šablona 07 VY 32 INOVACE 0114 0307

Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace. Šablona 07 VY 32 INOVACE 0114 0307 Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace Šablona 07 VY 32 INOVACE 0114 0307 VÝUKOVÝ MATERIÁL Identifikační údaje školy Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková

Více

Mladí řidiči psychologické charakteristiky

Mladí řidiči psychologické charakteristiky Mladí řidiči psychologické charakteristiky PhDr. Vlasta Rehnová Asociace dopravních psychologů ČR vlasta.rehnova@seznam.cz Dopravní chování Styl řízení mladších řidičů charakterizuje nižší odpovědnost

Více

Pokuty a bodové hodnoty dopravních přestupků:

Pokuty a bodové hodnoty dopravních přestupků: Pokuty a bodové hodnoty dopravních přestupků: Přestupky za 1 bod: Nedovolené užití dálnice nebo silnice pro motorová vozidla nemotorovým vozidlem nebo motorovým vozidlem, jehož konstrukce nebo technický

Více

Střední odborné učiliště společného stravování Dr. Beneše 413/II, 290 01 Poděbrady. Krizový plán 2013/2014

Střední odborné učiliště společného stravování Dr. Beneše 413/II, 290 01 Poděbrady. Krizový plán 2013/2014 Střední odborné učiliště společného stravování Dr. Beneše 413/II, 290 01 Poděbrady Krizový plán 2013/2014 žák kouří v prostorách školy nebo akcích na školních 1. Žák je přistižen poprvé Informujte TU TU

Více

Obsah. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu)

Obsah. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu) Obsah Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu) ČÁST PRVNÍ Zákon o provozu na pozemních komunikacích 7 HLAVA I Úvodní ustanovení

Více

Nová metodika pro posuzování psychické způsobilosti k řízení vozidel

Nová metodika pro posuzování psychické způsobilosti k řízení vozidel Nová metodika pro posuzování psychické způsobilosti k řízení vozidel - 2015 Matúš Šucha, Dana Černochová, Lenka Šrámková, Vlasta Rehnová, Petr Zámečník Obsah 1. Východiska nové metodiky a představení projektu

Více

Role klinického psychologa v komplexní péči o duševně nemocné. Mgr. Anna Vaněčková (psycholog)

Role klinického psychologa v komplexní péči o duševně nemocné. Mgr. Anna Vaněčková (psycholog) Role klinického psychologa v komplexní péči o duševně nemocné Mgr. Anna Vaněčková (psycholog) 12. 11. 2013 O čem to dnes bude? Co vlastně psycholog v léčebně dělá? Proč děláme vyšetření, v čem se to liší

Více

Tabulka bodového systému řidičů

Tabulka bodového systému řidičů Tabulka bového systému řidičů Přestupek Pokuta Zákaz činnosti Řízení motorového vozidla ve stavu vylučujícím způsobilost z důvodu požití alkoholu nebo jiné návykové látky ( 125c odst. 1 písm. c) 0 50000

Více

Výběrové řízení na strážníka Městské policie Veltrusy

Výběrové řízení na strážníka Městské policie Veltrusy Výběrové řízení na strážníka Městské policie Veltrusy Starosta města Veltrusy vyhlašuje, v souladu se zákonem č. 553/91 Sb. o obecní policii, výběrové řízení na obsazení pracovního místa: strážník městské

Více

Zákony pro lidi - Monitor změn (

Zákony pro lidi - Monitor změn ( Platné znění příslušných ustanovení vyhlášky č. 31/2001 Sb., o řidičských průkazech a o registru řidičů, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění V. ČÁST PRVNÍ ŘIDIČSKÉ PRŮKAZY

Více

3. Pojmenování, název životní situace - Řidičské oprávnění vrácení po zákazu řízení motorových vozidel

3. Pojmenování, název životní situace - Řidičské oprávnění vrácení po zákazu řízení motorových vozidel 3. Pojmenování, název životní situace - Řidičské oprávnění vrácení po zákazu řízení motorových vozidel 4. Základní informace Po výkonu trestu nebo sankce zákazu činnosti spočívajícího v zákazu řízení motorových

Více

Bezpečná a střízlivá doprava Alcohol Interlock 2012 ŘÍZENÍ POD VLIVEM ALKOHOLU V ČR. Jindřich Frič, Josef Mikulík

Bezpečná a střízlivá doprava Alcohol Interlock 2012 ŘÍZENÍ POD VLIVEM ALKOHOLU V ČR. Jindřich Frič, Josef Mikulík Bezpečná a střízlivá doprava Alcohol Interlock 2012 ŘÍZENÍ POD VLIVEM ALKOHOLU V ČR Jindřich Frič, Josef Mikulík Již v roce 1872 byl v Anglii přijat zákon, který uváděl uvěznění jako možný trest pro toho,

Více

Zdravé klima v zájmovém a neformálním vzdělávání. Prezentace výsledků výzkumu

Zdravé klima v zájmovém a neformálním vzdělávání. Prezentace výsledků výzkumu Zdravé klima v zájmovém a neformálním vzdělávání Prezentace výsledků výzkumu Výzkum - Zdravé klima v zájmovém a neformálním vzdělávání Národní institut dětí a mládeže ve spolupráci s Českou asociací streetwork,

Více

TABULKA PŘESTUPKŮ, TRESTNÝCH ČINŮ A BODOVÉHO HODNOCENÍ

TABULKA PŘESTUPKŮ, TRESTNÝCH ČINŮ A BODOVÉHO HODNOCENÍ TABULKA PŘESTUPKŮ, TRESTNÝCH ČINŮ A BODOVÉHO HODNOCENÍ Stav od 20.2.2016 Jedná se pouze o informativní přehled bez záruky! WWW.YESPOJISTENI.CZ příslušného zákona Skutková podstata protiprávního jednání

Více

Zákony a alkohol - paragrafy, předpisy, nařízení a zákazy spjaté s pitím alkoholických nápojů - Alkoholik.c

Zákony a alkohol - paragrafy, předpisy, nařízení a zákazy spjaté s pitím alkoholických nápojů - Alkoholik.c Před alkoholem ve specifických případech, tedy především při výkonu zaměstnání a ve věku pod 18 let nás chrání zákon, který zakazuje podávání nebo požívání alkoholických nápojů. Zákony týkající se alkoholu

Více

ŽÁDOST o umístění do Zámečku Střelice

ŽÁDOST o umístění do Zámečku Střelice ŽÁDOST o umístění do Zámečku Střelice Typ služby: Domov pro osoby se zdravotním postižením (celoroční pobyt) Týdenní stacionář Domov pro osoby se zdravotním postižením - Tréninkové bydlení Denní stacionář

Více

Přestupek Pokuta Zákaz činnosti Bloková pokuta Body Zadržení ŘP Platná (P) Návrh (N) P N P N P N P N

Přestupek Pokuta Zákaz činnosti Bloková pokuta Body Zadržení ŘP Platná (P) Návrh (N) P N P N P N P N Řízení motorového vozidla ve stavu vylučujícím způsobilost z důvodu požití alkoholu nebo jiné návykové látky ( 125c odst. 1 písm. c)) Odmítnutí podrobit se vyšetření na alkohol nebo jiné návykové látky

Více

Žádost o umístění: Žádost přijata dne: Sociální služby Vyškov, příspěvková organizace Polní 1 3, Vyškov. Umístění požaduji od:

Žádost o umístění: Žádost přijata dne: Sociální služby Vyškov, příspěvková organizace Polní 1 3, Vyškov. Umístění požaduji od: Žádost o umístění: Sociální služby Vyškov, příspěvková organizace Polní 1 3, 682 01 Vyškov Žádost přijata dne: Umístění požaduji od: Denní stacionář pro osoby se zdravotním postižením Rodné číslo: Státní

Více

Drogy a volný čas - porovnání 2007 vs vs vs vs vs vs vs.2014 vs

Drogy a volný čas - porovnání 2007 vs vs vs vs vs vs vs.2014 vs Drogy a volný čas - porovnání vs. vs. vs. vs. vs. vs. vs. vs. - Porovnání výsledků výzkumů provedených na SOŠ a SOU Jičínská 762 - Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Jičínská 762, 293 01

Více

Problematika posuzování psychické způsobilosti k řízení u řidičů s adiktologickou anamnézou

Problematika posuzování psychické způsobilosti k řízení u řidičů s adiktologickou anamnézou Problematika posuzování psychické způsobilosti k řízení u řidičů s adiktologickou anamnézou Testcentrum-Hogrefe, Praha PhDr. Dana Černochová, PhD. dana.cernochova@testcentrum.cz dana.cernochova@email.cz

Více

DOTAZNÍK PRO ŽADATELE O OSVOJENÍ DÍTĚTE

DOTAZNÍK PRO ŽADATELE O OSVOJENÍ DÍTĚTE ČÁST A DOTAZNÍK PRO ŽADATELE O OSVOJENÍ DÍTĚTE I OSOBNÍ ÚDAJE Jméno a příjmení: Datum a místo narození: Bydliště: Státní příslušnost: Stav: Číslo občanského průkazu (pasu): rozená: rodné číslo: národnost:

Více

Zákon č. 48/2016 Sb. o provozu na pozemních komunikacích. Změny týkající se provádění dopravněpsychologického vyšetření

Zákon č. 48/2016 Sb. o provozu na pozemních komunikacích. Změny týkající se provádění dopravněpsychologického vyšetření Zákon č. 48/2016 Sb. o provozu na pozemních komunikacích Změny týkající se provádění dopravněpsychologického vyšetření 87a (6) Dopravně psychologické vyšetření se vyhotovuje písemnou formou a je podkladem

Více

Některé důležité změny v pravidlech provozu na pozemních komunikacích od 1.7.2006

Některé důležité změny v pravidlech provozu na pozemních komunikacích od 1.7.2006 Některé důležité změny v pravidlech provozu na pozemních komunikacích od 1.7.2006 Přeprava osob Povinné připoutání dětí při jízdě platí všeobecně na všech typech silnic i v obci Dítě do tří let věku se

Více

ŽÁDOST O POBYTOVOU SOCIÁLNÍ SLUŽBU DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM - sociální služba je poskytována dle Zákona č. 108/2006Sb., 50

ŽÁDOST O POBYTOVOU SOCIÁLNÍ SLUŽBU DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM - sociální služba je poskytována dle Zákona č. 108/2006Sb., 50 Domov pro seniory Plaveč, příspěvková organizace Domov 1, 671 32 Plaveč IČ 45671702, tel.: 515 252 250 zřizovatel: Jihomoravský kraj ŽÁDOST O POBYTOVOU SOCIÁLNÍ SLUŽBU DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM - sociální

Více

Informace. o stavu bodového systému v České republice PŘESTUPKY A TRESTNÉ ČINY

Informace. o stavu bodového systému v České republice PŘESTUPKY A TRESTNÉ ČINY Informace o stavu bodového systému v České republice PŘESTUPKY A TRESTNÉ ČINY IV. Q 2008 Struktura uváděných informací Návod Ministerstva dopravy jak nedostat body... 2 Bodované přestupky a trestné činy

Více

Žádost o poskytování sociálních služeb v Domově U Anežky

Žádost o poskytování sociálních služeb v Domově U Anežky DOMOV U ANEŽKY, POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Den podání žádosti: STŘEDISKO LUŠTĚNICE Žadatel Jméno: Žádost o poskytování sociálních služeb v Domově U Anežky Příjmení: Rodné číslo: Rodné příjmení: Zdravotní

Více

Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu:

Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu: Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu: Novela zákona o silničním provozu zákonem č. 133/2011 Sb., zavedla s účinností od 1. 8. 2011 mimo jiné i nové 125c, 125d a 125e pod názvem Správní

Více

ŽÁDOST O POBYTOVOU SOCIÁLNÍ SLUŽBU DOMOV PRO SENIORY - sociální služba je poskytována dle Zákona č. 108/2006Sb., 49

ŽÁDOST O POBYTOVOU SOCIÁLNÍ SLUŽBU DOMOV PRO SENIORY - sociální služba je poskytována dle Zákona č. 108/2006Sb., 49 Domov pro seniory Plaveč, příspěvková organizace Domov 1, 671 32 Plaveč IČ 45671702, tel.: 515 252 250 zřizovatel: Jihomoravský kraj ŽÁDOST O POBYTOVOU SOCIÁLNÍ SLUŽBU DOMOV PRO SENIORY - sociální služba

Více

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů.

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 183/2017 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich a zákona o některých přestupcích, novelizuje také zákon č. 361/2000 Sb.,

Více

Studium dopravní psychologie dle požadavků zákona 133/2011 Sb.

Studium dopravní psychologie dle požadavků zákona 133/2011 Sb. Studium dopravní psychologie dle požadavků zákona 133/2011 Sb. PhDr. Matúš Šucha, Ph.D. Katedra psychologie FF UP v Olomouci Požadavy pro udělení akreditace k provádění dopravně psychologického vyšetření

Více

ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ KTERÉ ŘIDIČSKÉ PRŮKAZY OPRAVŇUJÍ NA ÚZEMÍ ČESKÉ REPUBLIKY K ŘÍZENÍ. Řidičský průkaz vybraná ustanovení zákona č. 361/2000 Sb.

ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ KTERÉ ŘIDIČSKÉ PRŮKAZY OPRAVŇUJÍ NA ÚZEMÍ ČESKÉ REPUBLIKY K ŘÍZENÍ. Řidičský průkaz vybraná ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ Tento materiál obsahuje základní informace o rozlišování pojmů řidičské oprávnění a řidičský průkaz a některá ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, vztahující

Více

ŢÁDOST O UMÍSTĚNÍ DO NOVÝCH ZÁMKŮ POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍCH SLUŢEB

ŢÁDOST O UMÍSTĚNÍ DO NOVÝCH ZÁMKŮ POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍCH SLUŢEB NOVÉ ZÁMKY Nové Zámky poskytovatel sociálních služeb příspěvková organizace Vyplňuje zařízení: Mladeč, Nové Zámky 2 784 01 Litovel Podací razítko: IČ: 70890871 tel: 585 155 821 FAX: 585 342 079 e-mail:

Více

ALKOHOL A TABÁK KONZUMUJÍ V ČR NEJČASTĚJI MLADÍ LIDÉ VE VĚKU 15 24 LET

ALKOHOL A TABÁK KONZUMUJÍ V ČR NEJČASTĚJI MLADÍ LIDÉ VE VĚKU 15 24 LET Praha, 17. 6. 2013 ALKOHOL A TABÁK KONZUMUJÍ V ČR NEJČASTĚJI MLADÍ LIDÉ VE VĚKU 15 24 LET TABÁK KOUŘÍ TŘETINA ČECHŮ A ČTVRTINA ČEŠEK - NEJVÍCE KOUŘÍ MLADÍ LIDÉ Počet kuřáků v České republice neklesá, jejich

Více

O prodlouženém víkendu se policisté zaměřili na neukázněné řidiče na silnicích

O prodlouženém víkendu se policisté zaměřili na neukázněné řidiče na silnicích O prodlouženém víkendu se policisté zaměřili na neukázněné řidiče na silnicích Policisté dopravní, pořádkové a cizinecké policie z Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v rámci velikonoční dopravně

Více

3) VZDĚLÁNÍ A VZDĚLÁVÁNÍ UČITELE AUTOŠKOLY

3) VZDĚLÁNÍ A VZDĚLÁVÁNÍ UČITELE AUTOŠKOLY 3) VZDĚLÁNÍ A VZDĚLÁVÁNÍ UČITELE AUTOŠKOLY 3.1 Výběr a výchova učitelů autoškol (jejich předpoklady, odbornost a vzdělání) Zákon 247/2000 Sb. v pozdějším znění specifikuje podmínky pro udělení profesního

Více

SK VIKTORIE, z.s., Březinova 951/12, Jiříkov IČ: kontakt:

SK VIKTORIE, z.s., Březinova 951/12, Jiříkov IČ: kontakt: LETNÍ TÁBOR Sportuj s námi 2018 /11. 8. 18. 8. 2018/ SK VIKTORIE připravuje pro děti od 5 do 15 let letní tábor v Poslově Mlýně v Doksech. Pobyt ve středních Čechách v krásném areálu Poslův Mlýn Doksy

Více

Řízení motorových vozidel a užívání návykových látek

Řízení motorových vozidel a užívání návykových látek Řízení motorových vozidel a užívání návykových látek Marek Hakl Radovan Hřib Centrum pro léčbu bolesti ARK LF MU a FN u sv. Anny v Brně Legislativa 1.1.2012 vstupuje platnost novela zákona č. 361/2000

Více

Přehled statistického zpracování dat. Matúš Šucha, Dana Černochová, Lenka Šrámková, Vlasta Rehnová, Petr Zámečník

Přehled statistického zpracování dat. Matúš Šucha, Dana Černochová, Lenka Šrámková, Vlasta Rehnová, Petr Zámečník Přehled statistického zpracování dat Matúš Šucha, Dana Černochová, Lenka Šrámková, Vlasta Rehnová, Petr Zámečník Stanovení kritéria validity Reference zaměstnavatelů / nadřízených Dopravní nehody, přestupky,

Více

Odbor dopravněsprávních činností

Odbor dopravněsprávních činností Odbor dopravněsprávních činností činnosti byly aktualizovány k 1. 2. 2018 na základě usnesení schůze RMB č. R7/152 (k 1. 4. 2018 přesun do Úseku hospodářsko-technického na základě usnesení RMB č. R7/162)

Více

ČÁST A ÚDAJE O ŽADATELI/ŽADATELCE

ČÁST A ÚDAJE O ŽADATELI/ŽADATELCE Dotazník k žádosti o zařazení do evidence žadatelů vhodných stát se osvojiteli / pěstouny / pěstouny na přechodnou dobu ČÁST A ÚDAJE O ŽADATELI/ŽADATELCE I. OSOBNÍ ÚDAJE ŽADATELE/KY Státní příslušnost:

Více

Drogy a volný čas. - porovnání 2007 vs. 2008 vs. 2009 vs. 2010 vs. 2011 vs. 2012 -

Drogy a volný čas. - porovnání 2007 vs. 2008 vs. 2009 vs. 2010 vs. 2011 vs. 2012 - Drogy a volný čas - porovnání vs. vs. vs. vs. vs. - Porovnání výsledků výzkumů provedených na SOŠ a SOU Jičínská 762 Mladá Boleslav ve školních letech 2006/07 až / - Střední odborná škola a Střední odborné

Více

Informace o stavu bodového systému v České republice III.Q 2008

Informace o stavu bodového systému v České republice III.Q 2008 Informace o stavu bodového systému v České republice III.Q 2008 PŘESTUPKY A TRESTNÉ ČINY Informace obsažené v tomto dokumentu souvisejí s přestupky a trestnými činy, které jsou řidičům evidovány v centrálním

Více

Dotazník k žádosti o zařazení do evidence žadatelů vhodných stát se osvojiteli / pěstouny / pěstouny na přechodnou dobu

Dotazník k žádosti o zařazení do evidence žadatelů vhodných stát se osvojiteli / pěstouny / pěstouny na přechodnou dobu Dotazník k žádosti o zařazení do evidence žadatelů vhodných stát se osvojiteli / pěstouny / pěstouny na přechodnou dobu ČÁST A ÚDAJE O ŽADATELI/ŽADATELCE I. OSOBNÍ ÚDAJE ŽADATELE/KY Rodné příjmení: Státní

Více

Právní aspekty rehabilitačních programů. Mgr. Petr Havlíček, doc. Ing. JUDr. Radek Jurčík, Ph.D., Ing. Pavel Bartoš

Právní aspekty rehabilitačních programů. Mgr. Petr Havlíček, doc. Ing. JUDr. Radek Jurčík, Ph.D., Ing. Pavel Bartoš Právní aspekty rehabilitačních programů Mgr. Petr Havlíček, doc. Ing. JUDr. Radek Jurčík, Ph.D., Ing. Pavel Bartoš Charakteristika řešené materie Rehabilitační programy ve smyslu projektu Snižování recidivy

Více

DODATEK K OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VEŘEJNÉ VÝZVY NA OBSAZENÍ PRACOVNÍHO MÍSTA. DOMOVNÍK - PREVENTISTA uveřejněného dne

DODATEK K OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VEŘEJNÉ VÝZVY NA OBSAZENÍ PRACOVNÍHO MÍSTA. DOMOVNÍK - PREVENTISTA uveřejněného dne DODATEK K OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VEŘEJNÉ VÝZVY NA OBSAZENÍ PRACOVNÍHO MÍSTA DOMOVNÍK - PREVENTISTA uveřejněného dne 02.11.2017. Lhůta pro podání písemné přihlášky do výběrového řízení na obsazení výše uvedené

Více

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě Podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších

Více

PŘIHLÁŠKA NA OUTDOOROVÝ KEMP EXPEDICE HIMALÁYA

PŘIHLÁŠKA NA OUTDOOROVÝ KEMP EXPEDICE HIMALÁYA PŘIHLÁŠKA NA OUTDOOROVÝ KEMP EXPEDICE HIMALÁYA Pořadatel: Tomáš Müller IČO:01181661 email:zalezsi.cz@gmail.com tel:+420 739 731 202 Údaje o táboru: termín konání: 05.8 až 17.8. 2018 místo konání: R.S.

Více

PŘESTUPKY A TRESTNÉ ČINY. Informace o stavu bodového systému v České republice za II.Q 2008

PŘESTUPKY A TRESTNÉ ČINY. Informace o stavu bodového systému v České republice za II.Q 2008 Informace o stavu bodového systému v České republice za II.Q 2008 PŘESTUPKY A TRESTNÉ ČINY Informace obsažené v tomto dokumentu souvisejí s přestupky a trestnými činy, které jsou řidičům evidovány v centrálním

Více

Řidičské oprávnění u seniorů podle právní úpravy v ČR MUDR. ARETA ELISCHER DUBEN 2018 ŽLUTÝ LIST NUDZ

Řidičské oprávnění u seniorů podle právní úpravy v ČR MUDR. ARETA ELISCHER DUBEN 2018 ŽLUTÝ LIST NUDZ Řidičské oprávnění u seniorů podle právní úpravy v ČR MUDR. ARETA ELISCHER DUBEN 2018 ŽLUTÝ LIST NUDZ Patří senioři za volant motorových vozidel? ANO Rozloučení se s částí společenského života Pokles sebevědomí

Více

A) psychická závislost - dlouhodobá

A) psychická závislost - dlouhodobá David Vanda více významů: konzervovaný produkt z rostlin nebo živočichů látka, která mění jednu nebo více životních funkcí v těle látka, která vyvolává u člověka závislost A) psychická závislost - dlouhodobá

Více

Při vzniku pracovního poměru budeme od zaměstnance vyžadovat:

Při vzniku pracovního poměru budeme od zaměstnance vyžadovat: Vznik pracovního poměru strana 14 4.4 DOKLADY PŘI VZNIKU PRACOVNÍHO POMĚRU 4.4.1 Doklady předkládané zaměstnancem Při vzniku pracovního poměru budeme od zaměstnance vyžadovat: 1. Osobní dotazník a životopis

Více

Základní informace o výkonových a osobnostních metodách použitých v metodice

Základní informace o výkonových a osobnostních metodách použitých v metodice Základní informace o výkonových a osobnostních metodách použitých v metodice Vlasta Rehnová Matúš Šucha, Dana Černochová, Lenka Šrámková, Petr Zámečník Kritéria výběru metod zařazených do výzkumu 1. Aktuální

Více

Předvstupní dotazník k žádosti o léčbu v TK

Předvstupní dotazník k žádosti o léčbu v TK Předvstupní dotazník k žádosti o léčbu v TK Kód(vyplní TK): I. Základní údaje: 1. Jméno a příjmení: 2. Křestní jméno matky: 3. Věk: 4. Datum a místo narození: 5. Pohlaví: Muž Žena 6. Státní příslušnost:

Více

Vzorový vzdělávací program. pro průběžné vzdělávání úředníků územních samosprávných celků

Vzorový vzdělávací program. pro průběžné vzdělávání úředníků územních samosprávných celků Vzorový vzdělávací program pro průběžné vzdělávání úředníků územních samosprávných celků s vazbou na výkon správní činnosti při správním rozhodování o řidičských oprávněních a řidičských průkazech Ministerstvo

Více

OSOBNÍ A RODINNÁ ANAMNÉZA SVP ARCHA

OSOBNÍ A RODINNÁ ANAMNÉZA SVP ARCHA První kontakt dne: Garant: Iniciátor příchodu: klient sám zák. zástupce jiná org. jiná osoba OSPOD: Odborná pomoc: Důvod příchodu (vyberte dle převažujících problémů): rodinné problémy školní problémy

Více

Muž/ Žena Datum narození Jméno/jména Místo a stát narození.. Příjmení. Rodné číslo v ČR. Rodné příjmení... Státní příslušnost.

Muž/ Žena Datum narození Jméno/jména Místo a stát narození.. Příjmení. Rodné číslo v ČR. Rodné příjmení... Státní příslušnost. Dotazník pro určení státu bydliště pro účely dávek státní sociální podpory dávek pomoci v hmotné nouzi dávek pro osoby se zdravotním postižením Muž/ Žena Datum narození Jméno/jména Místo a stát narození..

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za 1.pololetí 2016 (leden až červen).

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za 1.pololetí 2016 (leden až červen). S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za 1.pololetí 216 (leden až červen). Leden až červen 216 rozdíl stejné období roku 215 POČET NEHOD 47.236 zvýšení o 3.54 = 8,1 % USMRCENO 23 snížení

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Město Kolín zastoupené tajemnicí Městského úřadu Kolín v souladu se zákonem č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů,

Více

ZDOKONALOVÁNÍ ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI ŘIDIČŮ PRO ÚČELY PROFESNÍ ZPŮSOBILOSTI

ZDOKONALOVÁNÍ ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI ŘIDIČŮ PRO ÚČELY PROFESNÍ ZPŮSOBILOSTI ZDOKONALOVÁNÍ ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI ŘIDIČŮ PRO ÚČELY PROFESNÍ ZPŮSOBILOSTI ANOTACE Obsah zákona ZDOKONALOVÁNÍ ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI ŘIDIČŮ PRO ÚČELY PROFESNÍ ZPŮSOBILOSTI 1. Autor Vladimír Žalman 2. Období

Více

Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním

Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním Jméno: Datum narození: Telefon (nejlépe na mobil): 1) Kdy jste měl(a) první záchvat v životě?.. 2) Jak vypadal Váš první záchvat? (Zaškrtnete i více možností

Více

Drogy a volný čas - porovnání 2007 vs vs vs vs vs vs vs.2014 vs vs vs vs.

Drogy a volný čas - porovnání 2007 vs vs vs vs vs vs vs.2014 vs vs vs vs. Zuzana Komínková, Hořovice srpen Drogy a volný čas - porovnání vs. vs. vs. vs. vs. vs. vs. vs. vs. vs. vs. - Porovnání výsledků výzkumů provedených na SOŠ a SOU Jičínská 762 - Střední odborná škola a Střední

Více

5. Pohlaví: Muž Žena. 8. Kontaktní adresa: kraj:

5. Pohlaví: Muž Žena. 8. Kontaktní adresa: kraj: 2 Předvstupní dotazník Předvstupní dotazník k žádosti o léčbu v TK (předvstupní dotazník zasílejte společně s formální žádostí a životopisem na adresu: Kostelní Vydří 64, 38001 Dačice) Vyplňuje TK: Kód

Více

ŽÁDOST O PŘIDĚLENÍ BYTU V DOMĚ S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU POLEŠOVICE

ŽÁDOST O PŘIDĚLENÍ BYTU V DOMĚ S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU POLEŠOVICE ŽÁDOST O PŘIDĚLENÍ BYTU V DOMĚ S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU POLEŠOVICE 1. Vyplní žadatel Příjmení a jméno:........ Nar..... Trvalé bydliště:... Telefon: Stav:. Žádám o přidělení bytu v Domě s pečovatelskou

Více

Díl 3 Zabránění v jízdě a zadržení řidičského průkazu. 118a Zabránění v jízdě

Díl 3 Zabránění v jízdě a zadržení řidičského průkazu. 118a Zabránění v jízdě na našem území řídit motorová vozidla. Řidičský průkaz vydaný cizím státem této osobě ji totiž neopravňuje k řízení motorového vozidla na našem území. Uvedené se nevztahuje na člena diplomatického personálu

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až srpen 2016

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až srpen 2016 S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až srpen 2016 Leden až srpen 2016 rozdíl stejné období roku 2015 POČET NEHOD 63.937 zvýšení o 3.939 = 6,6 % USMRCENO 353 snížení

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až září 2016

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až září 2016 S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až září 216 Leden až září 216 rozdíl stejné období roku 215 POČET NEHOD 72.65 zvýšení o 4.734 = 7, % USMRCENO 46 snížení o 84 osob

Více

Odbor dopravních a správních agend

Odbor dopravních a správních agend Odbor dopravních a správních agend ODDĚLENÍ MATRIK, EVIDENCE OBYVATEL A OSOBNÍCH DOKLADŮ Vedení správního řízení Účel zpracování: Vedení správního řízení na úseku matrik, jména a příjmení, evidence obyvatel,

Více

Prezentace na tiskovou konferenci

Prezentace na tiskovou konferenci Prezentace na tiskovou konferenci Srovnání vývoje a nápadu TČ, početních stavů policistů a vývoj nehodovosti na ÚO Břeclav v porovnání let 21 až 213 24.1.214 Celkový nápad TČ na ÚO Břeclav 21 213 21 211

Více

HLAVA PRVNÍ ODBORNÁ ZPŮSOBILOST ŽADATELŮ O VYDÁNÍ LICENCE STROJVEDOUCÍHO A OSVĚDČENÍ STROJVEDOUCÍHO ČÁST PRVNÍ ODBORNÁ ZPŮSOBILOST NA DRÁZE

HLAVA PRVNÍ ODBORNÁ ZPŮSOBILOST ŽADATELŮ O VYDÁNÍ LICENCE STROJVEDOUCÍHO A OSVĚDČENÍ STROJVEDOUCÍHO ČÁST PRVNÍ ODBORNÁ ZPŮSOBILOST NA DRÁZE Strana 68 Sbírka zákonů č. 16 / 2012 16 VYHLÁŠKA ze dne 5. ledna 2011 o odborné způsobilosti osob řídících drážní vozidlo a osob provádějících revize, prohlídky a zkoušky určených technických zařízení

Více

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 C-28082006-114347-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. b) Na všech pozemních komunikacích

Více

Psychogenní poruchy paměti a dalších kognitivních schopností

Psychogenní poruchy paměti a dalších kognitivních schopností Psychogenní poruchy paměti a dalších kognitivních schopností Sabina Goldemundová Centrum pro kognitivní poruchy I. neurologická klinika FN u sv. Anny v Brně Psychogenní poruchy Bez organického podkladu

Více

Městský úřad Chotěboř. Nejčastější dotazy - řidičské průkazy

Městský úřad Chotěboř. Nejčastější dotazy - řidičské průkazy Městský úřad Chotěboř Nejčastější dotazy - řidičské průkazy Jak zjistím stav svého bodového konta? Jde to po internetu? O výdej dat z registru řidičů ve formě výpisu z bodového hodnocení řidiče je nutno

Více

Královéhradecký. Plzeňský kraj. Ústecký kraj. kraj

Královéhradecký. Plzeňský kraj. Ústecký kraj. kraj TABULKA 1 Celkové následky nehod Celkem nehod 84 398 18 593 11 266 3 557 3 121 8 230 4 164 6 701 8 288 4 432 3 314 3 696 3 622 3 788 1 626 Usmrceno 583 29 88 54 43 48 37 55 68 27 35 36 35 20 8 Zraněno

Více

Žádost o poskytování sociální služby domov pro seniory v zařízení Domova pro seniory, Reynkova 3643, Havlíčkův Brod

Žádost o poskytování sociální služby domov pro seniory v zařízení Domova pro seniory, Reynkova 3643, Havlíčkův Brod Žádost o poskytování sociální služby domov pro seniory v zařízení Domova pro seniory, Reynkova 3643, Havlíčkův Brod 1. Jméno a příjmení žadatele: (u žen uveďte i rodné příjmení) 2. Den, měsíc a rok narození:

Více

Odbor dopravy a silničního hospodářství

Odbor dopravy a silničního hospodářství Odbor dopravy a silničního hospodářství Působnost odboru dopravy a silničního hospodářství ve vztahu k občanům má charakter státní správy. Zajišťuje svoji činnost ve správním území obce Rýmařov, Břidličná,

Více