Stručná uživatelská příručka aplikace Symantec Protection Center 2.1

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stručná uživatelská příručka aplikace Symantec Protection Center 2.1"

Transkript

1 Stručná uživatelská příručka aplikace Symantec Protection Center 2.1

2 Stručná uživatelská příručka aplikace Symantec Protection Center 2.1 Software popsaný v této příručce je poskytován na základě licenční smlouvy a smí být používán pouze v souladu s podmínkami této smlouvy. Verze dokumentace: 2.0 Právní informace Copyright 2011 Symantec Corporation. Všechna práva vyhrazena. Název Symantec a logo Symantec jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Symantec Corporation a jejích poboček ve Spojených státech amerických a jiných zemích. Jiné názvy mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Produkt popsaný v tomto dokumentu je distribuován na základě licencí omezujících jeho použití, kopírování, distribuci a dekompilaci či reverzní překlad. Žádná část tohoto dokumentu nesmí být v jakékoli formě a jakýmkoli způsobem reprodukována bez předchozího písemného souhlasu společnosti Symantec Corporation nebo jejích případných poskytovatelů licencí. TATO DOKUMENTACE JE POSKYTOVÁNA TAK, JAK JE A SPOLEČNOST SYMANTEC CORPORATION SE ZŘÍKÁ VEŠKERÝCH VÝSLOVNĚ UVEDENÝCH NEBO PŘEDPOKLÁDANÝCH PODMÍNEK, PROHLÁŠENÍ A ZÁRUK, VČETNĚ PŘEDPOKLÁDANÝCH ZÁRUK TÝKAJÍCÍCH SE OBCHODOVATELNOSTI, VHODNOSTI PRO URČITÝ ÚČEL A NEPORUŠENÍ ZÁKONA, S VÝJIMKOU ROZSAHU, VE KTERÉM JSOU TAKOVÁTO ZŘEKNUTÍ PRÁVNĚ NEPLATNÁ. SPOLEČNOST SYMANTEC CORPORATION NENÍ ZODPOVĚDNÁ ZA ŽÁDNÉ NÁHODNÉ NEBO NÁSLEDNÉ ŠKODY VZNIKLÉ VE SPOJENÍ S VYKONANOU PRACÍ NEBO POUŽITÍM TÉTO DOKUMENTACE. INFORMACE OBSAŽENÉ V TÉTO DOKUMENTACI PODLÉHAJÍ ZMĚNÁM BEZ PŘEDCHOZÍHO UPOZORNĚNÍ. Software spadající pod tuto licenci a dokumentace jsou považovány za komerční počítačový software podle definice v dokumentu FAR, část a řídí se omezenými právy podle definice v dokumentu FAR, část Komerční počítačový software omezená práva, a v dokumentu DFARS, část Práva ke komerčnímu počítačovému softwaru nebo dokumentaci komerčního počítačového softwaru, a dalších následných nařízení. Veškeré použití, úpravy, vydávání kopií, výkon, zobrazení nebo odhalení licencovaného softwaru a dokumentace vládou Spojených států bude pouze v souladu s podmínkami tohoto ujednání. Symantec Corporation 350 Ellis Street Mountain View, CA

3 Úvod Tento dokument obsahuje následující témata: Začínáme s používáním aplikace Protection Center Typy virtuálních zařízení Protection Center Požadavky aplikace Protection Center Začínáme s používáním aplikace Protection Center Před zahájením používání aplikace Protection Center musíte vytvořit a nasadit zařízení Protection Center. Aplikaci Protection Center můžete nasadit jako virtuální nebo fyzické zařízení. Krok 1 Vyberte typ zařízení. Viz Typy virtuálních zařízení Protection Center na straně 4. Krok 2 Zkontrolujte, zda dostupný hardware a software splňují požadavky typu zařízení, který chcete vytvořit. Viz Požadavky aplikace Protection Center na straně 5. Krok 3 Vytvořte a nasaďte zařízení Protection Center. Viz na straně 7. Přechod z aplikace Protection Center 2.0 na Protection Center 2.1 Aplikace Protection Center 2.1 je nyní k dispozici. Je-li zařízení Protection Center verze 2.0 připojeno k Internetu, aplikace Protection Center vás prostřednictvím aktualizace LiveUpdate upozorní na dostupnost nové aktualizace. Zařízení

4 4 Úvod Typy virtuálních zařízení Protection Center Protection Center po přijetí aktualizace LiveUpdate nainstaluje potřebné soubory a aktualizuje se na Protection Center verze 2.1. Pokud zařízení Protection Center verze 2.0 připojeno k Internetu není, je třeba stáhnout balíček pro ruční aktualizaci. Následně je nutné na zařízení Protection Center tyto balíčky aktualizace ve správném pořadí použít (od nejstaršího po nejnovější) a aktualizovat je tak na zařízení Protection Center verze 2.1. Další informace naleznete v tématech o správě softwarových aktualizací aplikace Protection Center v Uživatelské příručce k aplikaci Symantec Protection Center. V obou případech je postup stejný jako aktualizace aplikace Protection Center 2.0 pomocí oprav, údržbových balíčků nebo aktualizací. V aplikace Protection Center 2.1 je každý uživatelský účet k produktu spojen s pouze jedním uživatelským účtem aplikace Protection Center. Tento poměr mapování uživatelských účtů 1:1 aplikace Protection Center vynucuje a je nezbytný kvůli auditům zabezpečení. Pokud se pokusíte spojit uživatelský účet produktu s několika uživatelskými účty aplikace Protection Center, zobrazí se varování. V aplikaci Protection Center 2.0 bylo spojení několika uživatelských účtů aplikace Protection Center s jedním uživatelským účtem produktu (a obráceně) povoleno. Po přechodu na aplikaci Protection Center verze 2.1 byla všechna kombinovaná spojení odstraněna a v řídicím panelu aplikace Protection Center se zobrazilo upozornění. Každý postižený uživatelský účet aplikace Protection Center je třeba upravit a spojit jej s vhodným uživatelským účtem produktu. Další informace naleznete v tématech o správě uživatelských účtů aplikace Protection Center v Uživatelské příručce k aplikaci Symantec Protection Center. Typy virtuálních zařízení Protection Center Aplikaci Protection Center lze nasadit jako virtuální nebo fyzické zařízení. Zvolený typ zařízení závisí na počtu uzlů v síti a vaší volbě. Typ zařízení Popis Tab. 1-1 Typy virtuálních zařízení Protection Center Důvody volby Virtuální Aplikace Protection Center je nasazena jako virtuální zařízení v softwaru VMware ESX. Virtuální zařízení je dobrou volbou, pokud platí všechny následující podmínky: Již používáte software VMware ESX. Pro zařízení v prostředí VMware ESX můžete zajistit dostatek dostupných hardwarových prostředků.

5 Úvod Požadavky aplikace Protection Center 5 Typ zařízení Fyzické Popis Aplikace Protection Center je nasazena na zvoleném serveru. Důvody volby Fyzické zařízení je dobrou volbou, pokud platí některá z následujících podmínek: Požadujete samostatné zařízení. Pro zařízení v prostředí VMware ESX nemůžete zajistit dostatek dostupných hardwarových prostředků. Požadavky aplikace Protection Center Dále naleznete hardwarové a softwarové požadavky aplikace Protection Center. Podpora více než koncových bodů vyžaduje instalaci a integraci produktu IT Analytics do aplikace Protection Center. Aplikace IT Analytics poskytuje s pomocí clusterové služby Microsoft SQL Server škálovatelnost a vysokou dostupnost. Informace o určení velikosti a vytvoření návrhu v aplikaci IT Analytics naleznete v dokumentaci produktu IT Analytics. Podrobnosti o architektuře aplikace Protection Center a verzích pro rozsáhlá prostředí naleznete v příručce Dimenzování a škálování aplikace Symantec Protection Center. Tab. 1-2 Hardwarové požadavky aplikace Protection Center Položka Jádra procesoru Paměť Pevný disk koncových bodů (virtuálních nebo fyzických) 2 fyzická jádra 8 GB 100 GB SAS 10K RPM koncových bodů (virtuálních) koncových bodů (fyzických) 4 fyzická jádra 16 GB 500 GB NAS (pouze virtuální), SAN (pouze virtuální) nebo SAS, ot./min, ve vysoce výkonném diskovém poli Úložné zařízení Podporována jsou hardwarová pole RAID úrovní 1, 5, 6, 10 a 50. Softwarová pole RAID nejsou podporována. V prostředí bez jednotek NAS a RAID je podporován pouze jeden pevný disk. Externí úložná zařízení, která se nenachází ve stejné podsíti jako aplikace Protection Center, musí být schopná řešit odpovídající mapování jednotek.

6 6 Úvod Požadavky aplikace Protection Center Položka Frekvence procesoru koncových bodů (virtuálních nebo fyzických) Minimum: 1,8 GHz Doporučeno: 2,53 GHz koncových bodů (virtuálních) koncových bodů (fyzických) Síť Požadováno: Statická adresa IP ve formátu IPv4, maska podsítě, adresa výchozí brány a server DNS Volitelné: Statická adresa IP ve formátu IPv6, délka prefixu, adresa výchozí brány a server DNS Síťová karta Jedna síťová karta Gigabit Ethernet, která podporuje systém Microsoft Windows Server Core 2008 R2 Web Edition Poznámka: Před vytvořením virtuálního zařízení Protection Center zakažte jakoukoli sekundární síťovou kartu. Pokud zařízení vytvoříte předtím, než zakážete sekundární kartu, musíte kartu zakázat a zařízení znovu vytvořit nebo kontaktujte podporu Symantec. Obecné požadavky na hardware Požadováno: Vyhrazené prostředky, které nejsou používány jinou aplikací Požadováno (virtuální zařízení): 64bitový hardware, který podporuje software VMware ESX verze 4.0 nebo 4.1 a systém Microsoft Windows Server Core 2008 R2 Web Edition (pouze anglická verze) Požadováno (fyzické zařízení): 64bitový hardware, který podporuje systém Microsoft Windows Server Core 2008 R2 Web Edition (pouze anglická verze) Tab. 1-3 Požadavky aplikace Protection Center na software Požadavek Obraz ISO nástroje k vytváření virtuálních zařízení Protection Center Podrobnosti Obraz ISO aplikace Symantec Protection Center slouží k vytvoření zařízení Protection Center. Soubor je k dispozici prostřednictvím služby Symantec FileConnect: Ke službě FileConnect se přihlaste pomocí sériového čísla libovolného produktu, který podporuje aplikaci Protection Center. Obraz ISO aplikace Protection Center je obsažen v archivu Symantec_Protection_Center_X.X_ML.zip. Disk DVD nebo soubor obrazu ISO systému Microsoft Windows Server Core 2008 R2 Web Edition (anglická verze) Aplikace Protection Center pracuje v 64bitové verzi systému Microsoft Windows. Virtuální zařízení: Přeneste soubor ISO do úložiště dat, které si může virtuální počítač připojit. Fyzické zařízení: Během procesu vytváření zařízení mějte u sebe připraven disk DVD. Poznámka: Proces vytváření virtuálního zařízení Protection Center nepodporuje systém Microsoft Windows Server Core 2008 R2 Web Edition s aktualizací SP1. Tuto aktualizaci ale budete moci nainstalovat prostřednictvím aplikace Protection Center společně s ostatními aktualizacemi, jakmile je společnost Symantec uvolní.

7 Úvod 7 Požadavek Podrobnosti Aktivační klíč systému Windows nebo licenční server systému Windows VMware ESX verze 4.0 nebo 4.1 a přihlašovací údaje prostředí Aplikace Protection Center vyžaduje aktivační klíč kopie systému Windows nebo umístění licenčního serveru systému Windows. Pokud nechcete aktivační údaje zadat během procesu vytváření zařízení, můžete je zadat později prostřednictvím ovládacího panelu aplikace Protection Center v zařízení. (Pouze virtuální zařízení) Před zahájením procesu vytváření zařízení musíte nainstalovat a spustit software VMware ESX. Také budete potřebovat účet uživatele s oprávněními vytvářet virtuální počítač v prostředí VMware ESX. Pokud používáte software VMware vmotion, nakonfigurujte jej, aby byla při přesunu virtuálního zařízení Protection Center do nového hostitele zachována podsíť. Pokud zařízení přesunete, nový hostitel se bude nacházet ve stejné podsíti jako ten starý. Pokud virtuální zařízení Protection Center přesunete do hostitele v jiné podsíti, síťová nastavení zařízení již nebudou fungovat. Klient VMware vsphere 4.0 (nebo novější) (Pouze virtuální zařízení) Software vsphere je používán v klientovi pro přístup k softwaru vcenter. Před zahájením procesu vytváření zařízení jej musíte nainstalovat a spustit. Aplikaci Protection Center lze nasadit jako virtuální nebo fyzické zařízení. Chcete-li vytvořit virtuální zařízení Protection Center, vytvořte virtuální počítač a připojte k němu obraz ISO s nástrojem k vytváření virtuálních zařízení Protection Center. Chcete-li vytvořit fyzické zařízení Protection Center, spusťte server z disku DVD s nástrojem k vytváření virtuálních zařízení Protection Center. Jakmile virtuální nebo fyzické zařízení vytvoříte a nasadíte, proces vytváření zařízení nainstaluje systém Windows a ostatní požadovaný software. Varování: Pokud hodláte změnit účel serveru nebo virtuálního počítače a nasadit v nich aplikaci Protection Center, všechna data na souvisejícím pevném disku budou během procesu vytváření zařízení odstraněna. Proto je třeba vytvořit zálohu všech dat, o která nechcete přijít.

8 8 Úvod Vytvoření a nasazení virtuálního zařízení Protection Center 1 Pokud jste tak dosud neučinili, vytvořte z disku DVD systému Windows obraz ISO systému Microsoft Windows Server Core 2008 R2 Web Edition (anglická verze). 2 Zkopírujte obraz ISO nástroje k vytváření virtuálních zařízení Protection Center a obraz ISO systému Windows do umístění v úložišti dat, které je přístupné ze serveru VMware ESX. Soubory můžete zkopírovat pomocí nástroje Datastore Browser v softwaru vsphere. 3 V koncovém bodu, v němž je klient vsphere nainstalován, se přihlaste k softwaru vcenter. 4 Klepněte pravým tlačítkem na hostitele, v němž chcete vytvořit virtuální zařízení Protection Center, a vyberte možnost New Virtual Machine (Nový virtuální počítač). 5 V průvodci Create New Virtual Machine (Vytvořit nový virtuální počítač) postupujte následovně, abyste vytvořili virtuální počítač: Vyberte typ konfigurace Typical (Typická). Pojmenujte virtuální počítač a zadejte jeho umístění. Vyberte úložiště dat, v němž budou uloženy soubory virtuálního počítače. Jako hostitelský operační systém vyberte Microsoft Windows a jako verzi vyberte Microsoft Windows Server 2008 R2 (64-bit). Na základě informací o požadavcích zařízení zadejte velikost disku. Nevybírejte možnost Allocate and commit space on demand (Thin Provisioning) (Přidělovat a přidávat prostor na vyžádání (Dynamické zajišťování)). Zkontrolujte vybraná nastavení a klepněte na možnost Continue (Pokračovat). 6 V dialogovém okně Virtual Machine Properties (Vlastnosti virtuálního počítače) zadejte následující informace a poté klepněte na možnost Finish (Dokončit): CPUs (Procesory) na základě požadavků zařízení. Memory (Paměť) na základě požadavků zařízení. New CD/DVD (Nový disk CD/DVD) požadované informace. V poli Datastore ISO File (Soubor ISO v úložišti dat) zadejte název a umístění souboru ISO nástroje k vytváření virtuálních zařízení Protection Center, který jste předtím zkopírovali do úložiště dat. Klepněte na možnost Connect at Power On (Připojit při zapnutí).

9 Úvod 9 7 V klientském programu vsphere klepněte pravým tlačítkem na nový virtuální počítač a poté klepněte na možnost Open Console (Otevřít konzolu). 8 Zapněte virtuální počítač. Obraz ISO nástroje k vytváření virtuálních zařízení Protection Center spustí virtuální zařízení a spustí program nástroje k vytváření virtuálních zařízení Protection Center. 9 Postupujte dle pokynů v nástroji k vytváření virtuálních zařízení Protection Center. V průběhu procesu vytváření zařízení budete požádáni, abyste vložili disk DVD systému Microsoft Windows Server Core 2008 R2 Web Edition (anglická verze). Jakmile nástroj k vytváření virtuálních zařízení Protection Center dokončí svoji činnost, virtuální počítač se automaticky restartuje. 10 Chcete-li k aplikaci Protection Center přistupovat prostřednictvím názvu hostitele, přidejte záznam zařízení Protection Center na server DNS. 11 V koncovém bodu přejděte do následujícího umístění: Přihlaste se pomocí přednastaveného účtu aplikace Protection Center (SPC_Admin) a hesla vytvořeného během procesu vytváření zařízení. Aplikace Protection Center používá sebou podepsaný bezpečnostní certifikát. Dokud tento certifikát nepřidáte do důvěryhodného úložiště certifikátů, při přístupu k aplikaci Protection Center se bude zobrazovat zpráva o chybě certifikátu. Nyní jste připraveni k provedení počátečního nastavení. Informace o úlohách počátečního nastavení naleznete v Uživatelské příručce aplikace Symantec Protection Center a nápovědě aplikace Symantec Protection Center. Vytvoření a nasazení fyzického zařízení Protection Center 1 Vypalte obraz ISO nástroje k vytváření virtuálních zařízení Protection Center na disk DVD. 2 Vložte disk DVD nástroje k vytváření virtuálních zařízení Protection Center do optické jednotky serveru, který chcete pro zařízení použít. 3 Spusťte server z disku DVD. Program nástroje k vytváření virtuálních zařízení Protection Center na disku DVD se spustí automaticky.

10 10 Úvod 4 Postupujte dle pokynů v nástroji k vytváření virtuálních zařízení Protection Center. V průběhu procesu vytváření zařízení budete požádáni, abyste vložili disk DVD systému Microsoft Windows Server Core 2008 R2 Web Edition (anglická verze). Jakmile nástroj k vytváření virtuálních zařízení Protection Center dokončí svoji činnost, server se automaticky restartuje. 5 Chcete-li k aplikaci Protection Center přistupovat prostřednictvím názvu hostitele, přidejte záznam zařízení Protection Center na server DNS. 6 V koncovém bodu otevřete podporovaný webový prohlížeč a přejděte na následující umístění: Přihlaste se pomocí přednastaveného účtu aplikace Protection Center (SPC_Admin) a hesla vytvořeného během procesu vytváření zařízení. Aplikace Protection Center používá sebou podepsaný bezpečnostní certifikát. Dokud tento certifikát nepřidáte do důvěryhodného úložiště certifikátů, při přístupu k aplikaci Protection Center se bude zobrazovat zpráva o chybě certifikátu. Nyní jste připraveni k provedení počátečního nastavení. Informace o úlohách počátečního nastavení naleznete v Uživatelské příručce aplikace Symantec Protection Center a nápovědě aplikace Symantec Protection Center.

Stručná uživatelská příručka aplikace Symantec Protection Center. Verze 2.0

Stručná uživatelská příručka aplikace Symantec Protection Center. Verze 2.0 Stručná uživatelská příručka aplikace Symantec Protection Center Verze 2.0 Stručná uživatelská příručka aplikace Symantec Protection Center Software popsaný v této příručce je poskytován na základě licenční

Více

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 RYCHLÝ ÚVODNÍ LIST NOVELL Při instalaci nové verze systému SUSE Linux Enterprise 11 postupujte podle následujících pokynů. Tento dokument obsahuje

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. TM Norton AntiVirus Online Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla

Více

Uživatelská příručka k nástroji Symantec Endpoint Protection Virtual Image Exception

Uživatelská příručka k nástroji Symantec Endpoint Protection Virtual Image Exception Uživatelská příručka k nástroji Symantec Endpoint Protection Virtual Image Exception Uživatelská příručka k nástroji Symantec Endpoint Protection Virtual Image Exception Software popsaný v této příručce

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka k aplikaci Norton Internet Security Online Software popsaný v této knize je poskytnut pod licenční dohodou a smí být používán pouze v souladu s podmínkami této

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů

Více

ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu:

ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu: ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu: 410173-221 Leden 2006 Obsah 1 ešení pro správu klientských počítač Konfigurace a nasazení....................... 1 2 Správa a aktualizace

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9355538 Issue 1 Vydaná elektronická příručka odpovídá "Podmínkám a ustanovením uživatelských

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Sada Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 obsahuje aplikace Fiery pro provádění úloh souvisejících se serverem

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka k aplikaci Norton Internet Security Software popsaný v této knize je poskytnut pod licenční dohodou a smí být používán pouze v souladu s podmínkami této dohody.

Více

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě.

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Uživatelská příručka Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla

Více

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Online Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku,

Více

Uživatelská příručka aplikace Norton 360

Uživatelská příručka aplikace Norton 360 Uživatelská příručka Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů na životní prostředí. Tato příručka byla vytištěna

Více

Poznámky k verzi aplikace Symantec Endpoint Protection, Symantec Endpoint Protection Small Business Edition a Symantec Network Access Control

Poznámky k verzi aplikace Symantec Endpoint Protection, Symantec Endpoint Protection Small Business Edition a Symantec Network Access Control aplikace Symantec Endpoint Protection, Symantec Endpoint Protection Small Business Edition a Symantec Network Access Control 12.1.4.1 aplikace Symantec Endpoint Protection, Symantec Endpoint Protection

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů

Více

Instalační příručka k desktopovému úložnému systému ReadyNAS OS 6

Instalační příručka k desktopovému úložnému systému ReadyNAS OS 6 Instalační příručka k desktopovému úložnému systému ReadyNAS OS 6 Obsah Obsah balení... 3 Základní nastavení... 4 Přeformátování disků... 7 Další informace... 9 2 2 Obsah balení Systém ReadyNAS Zdrojové

Více

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (server)

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (server) 2015 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 5. února 2015 Obsah 3 Obsah...5 Aktivace možnosti Fiery...5 Automatická aktivace

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 Obsah 1. ÚVOD...1 2. INSTALACE PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS...1 3. PŘIPOJENÍ TELEFONU NOKIA 6600

Více

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation

Více

Zálohování a obnova. Uživatelská příručka

Zálohování a obnova. Uživatelská příručka Zálohování a obnova Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této

Více

Instalační příručka pro Windows Vista

Instalační příručka pro Windows Vista Instalační příručka pro Windows Vista Než je možno tiskárnu použít, musíte připravit hardware a instalovat ovladač. Ve Stručném návodu k obsluze a v této Instalační příručka pro Windows Vista naleznete

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka k aplikaci Norton 360 Online Dokumentace verze 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Všechna práva vyhrazena. Software spadající pod tuto licenci a dokumentace

Více

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R)

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R) Easy, Reliable & Secure Bezdrátový router N150 (N150R) Ochranné známky Značky a názvy výrobků jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky příslušných vlastníků. Informace mohou být změněny bez

Více

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (klient)

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (klient) 2015 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 5. února 2015 Obsah 3 Obsah...5 Aktivace možnosti Fiery...6 Automatická aktivace

Více

Uživatelská příručka aplikace Symantec Protection Center 2.1

Uživatelská příručka aplikace Symantec Protection Center 2.1 Uživatelská příručka aplikace Symantec Protection Center 2.1 Uživatelská příručka aplikace Symantec Protection Center 2.1 Software popsaný v této knize je poskytnut pod licenční dohodou a smí být používán

Více

Párování zařízení Bluetooth. Uživatelská příručka

Párování zařízení Bluetooth. Uživatelská příručka Párování zařízení Bluetooth Uživatelská příručka Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows a Windows Vista jsou ochranné známky společnosti Microsoft Corporation registrované

Více

Mobilní skener Eye-Fi Stručná uživatelská příručka

Mobilní skener Eye-Fi Stručná uživatelská příručka Mobilní skener Eye-Fi Stručná uživatelská příručka Funkce skeneru Eye-Fi Skenování dokumentů a odesílání souborů do počítače (s nainstalovanou aplikací Eye-Fi Center) Naskenujte dokument Naskenovaný obraz

Více

Příručka rychlého nastavení sítě

Příručka rychlého nastavení sítě Příručka rychlého nastavení sítě WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_CS 2004. Všechna práva vyhrazena. Uplatňovaná ochrana autorských práv se vztahuje na všechny formy a záležitosti spojené

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka Pokud jste se již zaregistrovali na webu ReVirt, jste nyní připraveni zahájit instalaci našeho řešení BaaS/DRaaS ReVirt Cloud Connect. Krok 1. Spusťte průvodce nastavením

Více

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně.

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Poznámka 1. Model produktu zobrazený v této příručce je Archer C7 a slouží jako příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Připojení hardwaru Vypněte váš modem (jestliže má záložní

Více

Průvodce instalací softwaru

Průvodce instalací softwaru Průvodce instalací softwaru Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Postup instalace

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Začínáme s programem QuarkXPress 10.1

Začínáme s programem QuarkXPress 10.1 Začínáme s programem QuarkXPress 10.1 OBSAH Obsah Doplňková dokumentace...3 Požadavky na systém...4 Požadavky na systém: Mac OS X...4 Požadavky na systém: Windows...4 Instalování: Mac OS...5 Přidávání

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Obsah balení. Bezdrátový router AC1200 Model R6100 Instalační příručka

Obsah balení. Bezdrátový router AC1200 Model R6100 Instalační příručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

Příručka rychlého nastavení připojení sítě

Příručka rychlého nastavení připojení sítě Xerox WorkCentre M118/M118i Příručka rychlého nastavení připojení sítě 701P42718 V této příručce naleznete následující pokyny: Procházení obrazovek na displeji na straně 2 Nastavení sítě pomocí DHCP na

Více

U3000/U3100 Mini. (Pro počítač Eee PC s operačním systémem Linux) Stručná příručka

U3000/U3100 Mini. (Pro počítač Eee PC s operačním systémem Linux) Stručná příručka U3000/U3100 Mini (Pro počítač Eee PC s operačním systémem Linux) Stručná příručka E3656 První vydání Leden 2008 Copyright. 2008 ASUSTeK COMPUTER INC. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této příručky,

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

Párování zařízení Bluetooth. Uživatelská příručka

Párování zařízení Bluetooth. Uživatelská příručka Párování zařízení Bluetooth Uživatelská příručka Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows a Windows Vista jsou ochranné známky společnosti Microsoft Corporation registrované

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

F-Secure Mobile Security for Windows Mobile

F-Secure Mobile Security for Windows Mobile F-Secure Mobile Security for Windows Mobile 1. Instalace a aktivace Předchozí verze Instalace Aktivace Pokud máte nainstalovanou předchozí verzi aplikace F-Secure Mobile Security, je třeba ji ukončit.

Více

Téma 1 - řešení s obrázky

Téma 1 - řešení s obrázky Téma 1 - řešení s obrázky 1. Instalace Windows Server 2008 R2 1.1. Spusťte Správce serveru ( Start -> Nástroje pro správu -> Správce serveru) 1.2. Rozbalte možnost Role a dále pak Hyper-V -> Správce technologie

Více

Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci

Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci Tato příručka popisuje expresní instalaci pomocí průvodce NETGEAR Smart Wizard a instalaci samostatného ovladače pro systém Windows. Poznámka:

Více

Podpora sady Nero 7 pro Windows Vista TM

Podpora sady Nero 7 pro Windows Vista TM Podpora sady Nero 7 pro Windows Vista TM Nero AG Informace o autorských právech a ochranných známkách Tato stručná příručka i celý její obsah jsou chráněny autorským právem a jsou majetkem společnosti

Více

Příručka Začínáme pro aplikaci Symantec Endpoint Protection Small Business Edition

Příručka Začínáme pro aplikaci Symantec Endpoint Protection Small Business Edition Příručka Začínáme pro aplikaci Symantec Endpoint Protection Small Business Edition Příručka Začínáme pro aplikaci Symantec Endpoint Protection Small Business Edition Software popsaný v této příručce podléhá

Více

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs Aplikace Capture Pro Referenční příručka A-61640_cs Začínáme s aplikací Kodak Capture Pro Tato příručka obsahuje jednoduché postupy pro rychlé zahájení práce, včetně instalace a spuštění aplikace Kodak

Více

1 Správce licencí Správce licencí Správce licencí Start > Všechny programy > IDEA StatiCa > Správce licencí Soubor > Správce licencí Licence

1 Správce licencí Správce licencí Správce licencí Start > Všechny programy > IDEA StatiCa > Správce licencí Soubor > Správce licencí Licence 1 Správce licencí Programy IDEA jsou chráněny proti neoprávněnému použití. Pro běh programu je vyžadována platná licence. Upozornění: Lokální licence na pracovní stanici a síťová licence Eleckey jsou softwarové

Více

Příručka Google Cloud Print

Příručka Google Cloud Print Příručka Google Cloud Print Verze B CZE Definice poznámek V celé příručce uživatele je použit následující styl poznámek: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat, nebo poskytují tipy,

Více

Základy bezdrátových sítí

Základy bezdrátových sítí Základy bezdrátových sítí Tato příručka vám pomůže vytvořit bezdrátové připojení mezi tiskárnou a počítači. Chcete-li pomoci s jinými síťovými připojeními, například s pevnou místní sítí LAN nebo s režimem

Více

Širokopásmový bezdrátový směrovač 300Mb/s BR 6428nS Průvodce rychlou instalací Verze 1.0 / Prosinec, 2010

Širokopásmový bezdrátový směrovač 300Mb/s BR 6428nS Průvodce rychlou instalací Verze 1.0 / Prosinec, 2010 Širokopásmový bezdrátový směrovač 300Mb/s BR 6428nS Průvodce rychlou instalací Verze 1.0 / Prosinec, 2010 1 COPYRIGHT Copyright Edimax Technology Co., Ltd. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této publikace

Více

Uživatelská příručka aplikace Norton AntiVirus

Uživatelská příručka aplikace Norton AntiVirus Uživatelská příručka Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla dopad svých produktů na životní prostředí. Tato příručka byla vytištěna

Více

Příručka nastavení funkcí snímání

Příručka nastavení funkcí snímání Příručka nastavení funkcí snímání WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_CS 2004. Všechna práva vyhrazena. Uplatňovaná ochrana autorských práv se vztahuje na všechny formy a záležitosti

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 3 O této příručce...3 Téma 3 Určení 3 Potřebný software...3 Systémové požadavky...3 Požadavky na server 3 TYPY INSTALACE... 4 Instalace na samostatná PC (Typická)...4 Typická instalace

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 20.2.2015, verze 1.00 Konfigurace

Více

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka.

Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Uživatelská příručka Pokyny pro rychlou instalaci viz zadní obálka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec

Více

Průvodce aktualizací systému Windows 8.1 krok za krokem

Průvodce aktualizací systému Windows 8.1 krok za krokem Průvodce aktualizací systému Windows 8.1 krok za krokem Instalace a aktualizace systému Windows 8.1 Aktualizujte prostředí BIOS, aplikace, ovladače a spusťte službu Windows Update Vyberte typ instalace

Více

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs Software Capture Pro Začínáme A-61640_cs Začínáme se softwarem Kodak Capture Pro Software a Capture Pro Limited Edition Instalace softwaru: Kodak Capture Pro Software a Network Edition... 1 Instalace softwaru:

Více

Příručka Google Cloud Print

Příručka Google Cloud Print Příručka Google Cloud Print Verze 0 CZE Definice poznámek V celé příručce uživatele je použit následující styl poznámek: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat, nebo poskytují tipy,

Více

Správa zařízení Scan Station Pro 550 a Servisní nástroje zařízení Scan Station

Správa zařízení Scan Station Pro 550 a Servisní nástroje zařízení Scan Station Správa zařízení Scan Station Pro 550 a Servisní nástroje zařízení Scan Station Konfigurační příručka A-61732_cs 7J4367 Správa zařízení Kodak Scan Station Pro 550 Obsah Rozdíly... 1 Instalace... 2 Vytváření

Více

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Abyste mohli připojit přístupový bod k AP Manageru, musí být v položce TCP/IP vašeho počítače nastaveny následující parametry : Statická IP adresa: 192.168.1.x

Více

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt.

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 23 června 2014 Obsah 3 Obsah...5 Přístup k programu...5 Poštovní schránky...5 Připojování

Více

Windows RT 8.1 Update Step-by-Step Guide

Windows RT 8.1 Update Step-by-Step Guide Windows RT 8.1 Update Step-by-Step Guide Aktualizace Windows RT na verzi Windows RT 8.1 Nainstalováním nejnovějších aktualizací Windows zajistěte, aby byl počítač s Windows RT v aktuálním stavu Zjištění

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Share online 3.1. 1. vydání

Share online 3.1. 1. vydání Share online 3.1 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune

Více

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Autorská práva a licence 2006 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reprodukce, úpravy nebo překlad jsou bez předchozího písemného

Více

Návod pro Windows 7. http://tarantula.ruk.cuni.cz/uvt-416.html

Návod pro Windows 7. http://tarantula.ruk.cuni.cz/uvt-416.html Návod pro Windows 7 http://tarantula.ruk.cuni.cz/uvt-416.html Návod pro Windows 7 a Vista Tento návod popisuje nastavení operačního systému Windows 7 a Vista pro připojení do bezdrátové sítě eduroam. Předpokládá

Více

Provozní pokyny Průvodce Mopria

Provozní pokyny Průvodce Mopria Provozní pokyny Průvodce Mopria Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace". OBSAH Úvod... 2 Význam symbolů... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 Přípravy...

Více

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Stručná příručka Klikněte sem pro stažení nejnovější verze dokumentu ESET NOD32 Antivirus poskytuje

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

Acronis Backup Advanced Version 11.7

Acronis Backup Advanced Version 11.7 Acronis Backup Advanced Version 11.7 VZTAHUJE SE NA NÁSLEDUJÍCÍ PRODUKTY: Advanced pro Windows Server Advanced pro PC Pro Windows Server Essentials ÚVODNÍ PŘÍRUČKA Prohlášení o autorských právech Copyright

Více

Průvodce Wi-Fi Direct

Průvodce Wi-Fi Direct Průvodce Wi-Fi Direct Jednoduché nastavení pomocí Wi-Fi Direct Odstraňování problémů Obsah Jak číst tuto příručku... 2 Použité symboly... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 1. Jednoduché nastavení pomocí Wi-Fi

Více

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel)

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel) ČESKY Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL směrovač Než začnete 1. Pokud jste

Více

Certifikační autorita EET Modelové postupy vytvoření souboru žádosti o certifikát

Certifikační autorita EET Modelové postupy vytvoření souboru žádosti o certifikát Certifikační autorita EET Modelové postupy vytvoření souboru žádosti o certifikát verze 1.0, 1.9.2016 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Sestavení souboru žádosti o certifikát ve Windows 7... 4 Přidání modulu snap-in

Více

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Instalační příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Příručka pro správu systému

Příručka pro správu systému Příručka pro správu systému Medtronic MiniMed Northridge, CA 91325 USA 800-646-4633 (800-MiniMed) 818.576.5555 www.minimed.com Zástupce pro ES Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat 10 6422 PJ Heerlen Nizozemsko

Více

Správa licencí pro možnosti Fiery v klientském počítači

Správa licencí pro možnosti Fiery v klientském počítači Správa licencí pro možnosti Fiery v klientském počítači Chcete-li využít možnost Fiery, která je nainstalována v klientském počítači, musíte aktivovat její licenci. Možnost Fiery vyžaduje jedinečný aktivační

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES. Průvodce instalací softwaru

COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES. Průvodce instalací softwaru COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES Průvodce instalací softwaru HP Color LaserJet Enterprise CM4540 MFP Series Průvodce instalací softwaru Autorská práva a licence 2010 Copyright Hewlett-Packard

Více

Instalační Příručka. Verze 10

Instalační Příručka. Verze 10 Instalační Příručka Verze 10 Vytvořeno 30. listopadu 2009 Obsah Instalační příručka 1 Předpoklady... 1 Spuštění instalačního průvodce... 2 Uvítací okno... 4 Licenční ujednání... 5 Údaje o vás... 6 Instalace

Více

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA Novell Messenger 1.0 STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA www.novell.com Novell Messenger je produkt, který nezávisle na platformě slouží k rychlému zasílání zpráv v podnicích pomocí adresáře Novell e-directory

Více

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě.

Uživatelská příručka. Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Uživatelská příručka Chráníme více lidí před více online hrozbami než kdokoli jiný na světě. Chraňte své životní prostředí. Je to správné. Společnost Symantec odstranila z tohoto návodu obálku, aby snížla

Více

Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672..., OZW772 a OCI670

Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672..., OZW772 a OCI670 Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672..., OZW772 a OCI670 Informace Připojení Dostupnost Uživatelské rozhraní 1 Rozdíl mezi aktualizací aplikačních souborů přístrojů a aktualizací firmwaru

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

Share online 3.1. 1. vydání

Share online 3.1. 1. vydání Share online 3.1 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu

Více

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008.

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Systémové požadavky Operační systém Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Prohlížeč Microsoft Internet Explorer 6.x, doporučujeme ale Microsoft Internet Explorer

Více

Bezdrátový router AC1750 Smart

Bezdrátový router AC1750 Smart Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

Průvodce instalací software

Průvodce instalací software Průvodce instalací software Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Chcete-li ručně

Více

Příručka Univerzálního tiskového ovladače

Příručka Univerzálního tiskového ovladače Příručka Univerzálního tiskového ovladače Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Verze B CZE 1 Souhrn 1 Brother

Více