Zpravodaj. Pro některé to byla jedinečná možnost, jak strávit. Milí přátelé, SRPEN

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj. Pro některé to byla jedinečná možnost, jak strávit. Milí přátelé, SRPEN"

Transkript

1 Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme druhá polovina prázdnin byla u nás ve znamení práce, ale také skvělých zážitků s našimi klientkami a dětmi, které si tak společně s námi užily odpočinkový týden, neboť jsme v polovině srpna vyrazili společně do jižních Čech, a to do dětského táborového Areálu Vrbno. SRPEN 2015 Pro některé to byla jedinečná možnost, jak strávit společně s dětmi krásné chvilky, načerpat nové síly a prožít opravdové prázdniny. V průběhu pobytu jsme jezdili na kolech, cvičili, malovali na trička, opékali buřty, lovili bobříky odvahy v lese, závodili na opičí dráze, koupali se, jezdili na šlapadlech, předváděli taneční kreace na karnevalu, a dokonce jsme se naučili základy první pomoci, vč. názorných ukázek, ze kterých šel až strach. Děti i nás to moc bavilo. V polovině týdne jsme také společně vyrazili na pěší výlet do Blatné na prohlídku zámeckých prostor včetně mučírny. V rámci návštěvy se všichni prošli zámeckou zahradou a nakrmili daňky. I my jsme se vrátili v tomto týdnu tak trochu do dětských let a prožívali vše společně s dětmi. Například od kreslení na trička nás děti nemohly ani odtrhnout. Velmi bychom chtěli poděkovat všem maminkám i dětem, které se podílely na programu v průběhu pobytu. Dovolenou jsme zakončili divadelním představením s názvem Vrběnská pohádka, kterou děti nacvičily pod vedením jedné z našich maminek. Věříme, že si všichni společný týden užili a každý odjížděl plný zážitků, stejně jako my.

2 Finální přípravy nového projektu THE BRIDGE V naší práci jsme se tento měsíc soustředili především na dvě věci. Za prvé na finální přípravy nového projektu THE BRIDGE, který zahajujeme a o kterém jsme Vás minulý měsíc informovali. Za druhé jsme se aktivně připravovali na nový školní rok, který se velmi nezadržitelně blížil, a žádostí do projektu Obědy pro děti přibývalo. The bridge vám pomůže objevit nové příležitosti a poznat lépe sama sebe. 18 dnů, které mohou samoživitelkám změnit život Seriál praktických kurzů pro samoživitele Přidejte se a začněte stavět most ke své budoucnosti. The Bridge znamená anglicky most. Most, díky jehož absolvování budete schopni překročit rozbouřenou řeku složité životní situace a vy po něm přejdete s přehledem na druhou stranu. ZMĚNA V prvním ročníku začínáme s dvaceti účastnicemi, které mají před sebou 18 dnů (18 týdnů), které jim mohou doslova změnit život.

3 Proč absolvovat program The Bridge? Program inspirovaný zahraničním modelem plný seminářů a workshopů vedených zkušenými lektorkami vám pomůže najít způsob, jak žít plnohodnotný rodinný i pracovní život. Díky propracované metodě vás The Bridge provede od pojmenování právě vašeho problému přes stanovení osobních cílů a priorit až ke konkrétním krokům, směřujícím k životu v klidu a pohodě. Uvědomíte si své schopnosti a dovednosti. Naučíte se zvládat negativní emoce. Získáte sebedůvěru, energii a sílu poprat se se vším, co vás na vaší cestě čeká. Navíc ve skupině lidí s podobným životním osudem. Tematický program: 1. Stanovte si osobní cíle. 2. Nastavte si své priority. 3. Získejte sebejistotu. 4. Uvědomte si své schopnosti a dovednosti. 5. Naučte se sladit rodinný a pracovní život. 6. Naučte se zvládat stres. 7. Začněte dělat lepší rozhodnutí. 8. Navažte přátelství a získejte podporu rodičů ve stejné situaci, jako jste vy. Dále je pro vás připraveno: 1. Hlídání dětí v průběhu kurzů. 2. Osobní mentor, který vás bude provázet po celou dobu programu. 3. Rodičovská poradna. 4. Čas strávený s podobně motivovanými lidmi. Časová náročnost programu: Celý program trvá 18 týdnů. Jednotlivé kurzy probíhají každé úterý a trvají 4 hodiny (dopoledne/odpoledne, a to dle počtu zájemkyň). Následovat bude kariérní klinika, která bude zaměřena především na profesní diagnostiku. Cílem toho všeho bude získat zkušenosti a plnohodnotnou práci. Proto již nyní oslovujeme zaměstnavatele a jednáme o možnostech spolupráce. O co jde?

4 DEJTE SAMOŽIVITELKÁM ŠANCI ZÍSKAT PRÁCI. staňte se partnerem programu! poskytněte pracovní stáže poskytněte odborníky na přednášky Potvrďte svou sociální odpovědnost udělejte dobrou věc Pomozte nám dosáhnout změny v postavení samoživitelek na trhu práce. Staňte se partnerem projektu THE BRIDGE obecně prospěšné společnosti WOMEN FOR WOMEN a pomozte samoživitelkám, aby si pomohly samy tím, že budou mít důvěru samy v sebe a své schopnosti a učiní změny pro své děti a své rodiny. Naše POŽADAVKY na vás jsou jednoduché: Podpořte náš program THE BRIDGE. Poskytněte našim klientkám pracovní stáže, nebo chcete-li, práci na zkoušku. Poskytněte prostor i lidi, aby si klientky mohly ve vaší firmě zkusit pohovor nanečisto. Poskytněte své odborníky na přednášky pro klientky v programu a na přiblížení potřeb zaměstnavatelů. Dejte samoživitelkám možnost uspět. Potvrďte svou vedoucí pozici v oblasti sociální odpovědnosti firem.

5 DEJTE SAMOŽIVITELKÁM ŠANCI ZÍSKAT PRÁCI. staňte se partnerem programu! POMÁHÁME ŽENÁM, ABY SI POMOHLY SAMY BUDUJEME SEBEDŮVĚRU, PŘINÁŠÍME NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI. Povzbuzujeme samoživitelky k dosažení jejich cílů. Pomáháme samoživitelům odhalit jejich silné stránky a dovednosti a docílit vlastní nezávislosti prostřednictvím práce. Motivujeme samoživitelky k hledání nových, zajímavých pracovních příležitostí. Zasazujeme se o zvýšení počtu časově flexibilních pracovních míst, která by umožnila samoživitelkám vrátit se do zaměstnání. Podporujeme flexibilní pracovní úvazky, které umožňují samoživitelkám sladit práci s rodičovskými povinnostmi, zapojit se do vzdělávání či zahájit realistickou samostatnou výdělečnou činnost. THE BRIDGE náš průkopnický program poskytuje samoživitelkám profesionální služby, které jim pomohou vrátit se na trh práce. Naučíme kandidáty rozpoznat své dovednosti, hledat zaměstnání v souladu se svými schopnostmi a reálnými potřebami. Provedeme samoživitelky procesem sebepoznání až po konkrétní kroky k oslovení zaměstnavatelů a pojmenování oboustranných potřeb a očekávání. Co pro zaměstnavatele znamená stát se partnery programu THE BRIDGE? Je to jednoduché: Je to propojení zodpovědných zaměstnavatelů s vhodnými kandidáty prostřednictvím organizace WO- MEN FOR WOMEN, o. p. s. THE BRIDGE nabízí zaměstnavatelům profesionální služby, které jim pomohou najít ideální kandidáty, kteří budou splňovat jejich očekávání. Samoživitelkám nabízí ucelený program, který je po všech stránkách připraví na vstup či návrat do zaměstnání. Nabízíme podporu nově příchozím zaměstnancům po nástupu do práce, tak aby vzájemná spolupráce mezi zaměstnavateli, zaměstnanci a WOMEN FOR WOMEN, o. p. s., byla účinná, efektivní a úspěšná. Cílem WOMEN FOR WOMEN, o. p. s., je s pomocí tohoto programu zaměstnavatelům nabídnout schopné, připravené a loajální zaměstnance: Přispějí tím k vašemu podnikání od prvního dne, díky programu THE BRIDGE, který je naučí mít správná očekávání s ohledem na potřeby zaměstnavatelů. Díky kvalifikovanému předvýběru ušetříme váš čas při hledání správných lidí na správné pozice. Zajistíme možnost vyzkoušet si daného uchazeče v praxi předtím, než od vás dostane závaznou pracovní nabídku. Nabízíme také další, specializované služby na podporu oboustranné spokojenosti: Prostřednictvím mentorů budeme v kontaktu se zaměstnancem od prvního dne po dobu 9 měsíců a budeme ho podporovat při překonávání případných těžkostí. Pro zaměstnance máme další nabídky vzdělávacích programů dle jejich aktuálních potřeb. Naším cílem je dostat samoživitelky na trh práce a umožnit jim rozvíjet jejich pracovní kariéru.

6 Výsledky minulého školního roku všichni znáte Výsledky minulého školního roku všichni znáte. Společně jsme pomohli 2092 dětem z 458 základních škol. 5 mil. Kč Uhradili jsme více než 5 mil. Kč. K dnešnímu dni (ještě před zahájením nového školního roku) evidujeme žádosti pro takřka 1000 dětí. Naše předpoklady se pomalu začínají naplňovat bude obědvat přes více než 128 dětí a již dnes Vám všem můžeme slíbit, že uděláme maximum pro to, aby potřebné děti obědvaly co nejdříve. Děkujeme Vám všem, kteří pomáháte s námi, a také děkujeme všem pedagogům za skvělou spolupráci. Velmi si vážíme této solidarity, pomoci a spolupráce.

7 Podpora Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR Pro nový školní rok 2015/2016 se nám podařilo navázat dvě velmi důležité spolupráce. Na konci srpna jsme získali oficiální podporu Svazu měst a obcí ČR a také osobní záštitu paní ministryně školství Kateřiny Valachové, a tedy i podporu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, z čehož máme mimořádnou radost. Společně se s MŠMT a MPSV nyní snažíme nalézt systémové řešení problematiky, kterou alespoň částečně a aktivně řeší projekt Obědy pro děti. Napsali o nás O projektu Obědy pro děti jste si mohli přečíst například v Opavském a hlučínském deníku. Dětem bez obědů se pomáhá i na Opavsku Opavsko V projektu Obědy pro děti je Základní škola a gymnázium Vítkov zapojeno druhým rokem. Během loňska se podařilo pomoci hned devíti žákům, kteří kvůli špatné finanční situaci nemohli navštěvovat školní jídelnu. Charitativní projekt Ivany a Pavla Tykačových s názvem Women for Women, pod nějž spadají právě i Obědy pro děti, začal potřebným pomáhat před dvěma lety. Ve školním roce 2013/2014 pomohl 370 žákům z 93 základních škol po celé České republice, přičemž se podařilo vybrat více než 744 tisíc korun. Loni bylo do programu zařazeno 2092 žáků ze 458 základek. Vybraná částka přesáhla 5 milionů. Na Opavsku se dočkalo pomoci celkem 35 dětí ze čtyř ZŠ. Jednou z nich je i ta vítkovská. Do projektu je zapojeno celkem devět dětí z prvního i druhého stupně. Je potřeba si říct, že na Vítkovsku se nachází poměrně dost sociálně slabých. V našem regionu také není lehké si najít práci, proto jsme velmi vděčni za tuto pomoc, vysvětlovala ředitelka školy Blanka Váňová a jedním dechem dodala: Také v nadcházejícím školním roce se zapojí devět dětí. Spolupráce s organizací je vynikající. Vše samozřejmě probíhá po domluvě s rodiči. Bez jejich souhlasu není možné dítě do programu přiřadit. Probíhá důkladný předvýběr dětí Organizace Women for Women podle svých průzkumů

8 zjistila, že náklady na měsíc školních obědů jednoho žáka se pohybují v rozpětí od 300 až do 800 korun. Škola, která je zařazena do projektu, by měla mít vytvořen důkladný předvýběr dětí, které pomoc nejvíce potřebují. Jestliže se následně vyřeší souhlas zřizovatele školy a také rodičů vytipovaných žáků, nic nebrání tomu, aby daným dětem mohly být zaplaceny obědy. Při výběru jsme oslovili třídní učitele, kteří samozřejmě mají nejlepší povědomí o tom, kdo pomoc nejvíce potřebuje. V řadě případů to lze rozpoznat třeba, když se jde na nějakou akci v rámci školy. Například do divadla, vybírá se třeba 100 korun na lístek a rodiče žáka si to nemohou dovolit zaplatit. Častokrát se jedná třeba o děti, kdy je jejich matka samoživitelka a ještě bez práce a podobně, doplnila Blanka Váňová. Děti bez obědů jsou vyčleňovány z kolektivu Radost z výrazného nárůstu žáků, kterým se oproti předminulému roku podařilo pomoci, má také ředitelka a zakladatelka organizace Women for Women Ivana Tykač: Při pohledu na čísla a počet aktuálních žádostí na nový školní rok máme, abych řekla pravdu, velmi smíšené pocity. Na jedné straně je nám velmi líto, kolik dětí je postiženo tímto problémem, na druhou stranu jsme rádi, když vidíme, kolika potřebným dětem pomůžeme. A to díky malým i velkým donátorům. Na základě údajů, které má k dispozici, usuzuje, že na Opavsku je informovanost o problému a povědomí o možnosti této pomoci stále nízká. Přitom právě obědy významně přispívají k začleňování žáků do kolektivu. Životy těchto dětí se lehce změní díky takové maličkosti. Dlouhodobá absence školních obědů vyúsťuje v postupné vyčleňování. Spolužáci obědvají, smějí se, mají společné zážitky ze školní jídelny a dítě bez oběda o to vše přichází. Zažívá vlastně své první společenské vyloučení, pokračovala Ivana Tykač a na závěr doplnila několik postřehů: Jinými slovy, relativně banální věc, jakou je školní oběd, může mít naprosto fatální důsledky pro psychický a sociální vývoj dítěte. Také jsme zjistili, že právě toto je pro samotné děti úplně nejdůležitější. Nechtějí být jiné než jejich vrstevníci. Zlepšuje se jim i školní docházka a prospěch. Přispějte na dobrou věc i vy Pokud se chcete zapojit do projektu Obědy pro děti, není problém. Organizace Women for Women, která vše zastřešuje, garantuje, že všechny příspěvky budou stoprocentně využity ve prospěch potřebných dětí. Pro tyto účely byl u Raiffeisenbank zřízen transparentní účet: /5500, kde je možno online sledovat příspěvky dárců a také čerpání prostředků. A také jste mohli o projektu slyšet zde: Školákům přejeme šťastný vstup do nového školního roku a rodičům pevné nervy a spoustu energie. I když je to občas velmi náročné, děti potřebují naši podporu. Za WOMEN FOR WOMEN, o. p. s. Ivana Tykač Ředitelka

Zpravodaj. Naši milí přátelé, 2. narozeniny 2,2 mil. Kč. Zastoupení dětí, které byly zapojeny do projektu OPD. září

Zpravodaj. Naši milí přátelé, 2. narozeniny 2,2 mil. Kč. Zastoupení dětí, které byly zapojeny do projektu OPD. září Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši milí přátelé, první měsíc školního roku 2015/2016 máme za sebou a doufáme, že se všem dětem vydařil. září 2015 2. narozeniny 2,2 mil. Kč Projekt Obědy pro

Více

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME ZPRAVODAJ CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME Milí příznivci WOMEN FOR WOMEN, LEDEN ÚNOR 2017 rádi bychom Vás informovali o tom, co k nám do organizace přinesl nový rok 2017. Zatím jsou to samé dobré zprávy.

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Drazí přátelé, první měsíc nového roku máme za sebou a doufám, že jste jej prožili v klidu a dodrželi všechna svá předsevzetí. dyž mluvíme o lednu, věděli jste,

Více

Pomozte. jídlem a láskou. Zpravodaj. Milí přátelé, nám nakrmit děti. ČERVENec

Pomozte. jídlem a láskou. Zpravodaj. Milí přátelé, nám nakrmit děti. ČERVENec Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme i když mají děti prázdniny, nezapomínají na nás. Tento týden jsme od dětí z Ústí nad Labem dostali to nejvyšší ocenění, které nám mohly kdy dát.

Více

PREZENTACE FONDU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen FDV ) A PROJEKTU STÁŢE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ PRO ZAMĚSTNANCE ÚŘADU PRÁCE (dále jen ÚP )

PREZENTACE FONDU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen FDV ) A PROJEKTU STÁŢE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ PRO ZAMĚSTNANCE ÚŘADU PRÁCE (dále jen ÚP ) PREZENTACE FONDU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen FDV ) A PROJEKTU STÁŢE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ PRO ZAMĚSTNANCE ÚŘADU PRÁCE (dále jen ÚP ) Tento dokument je určen zaměstnancům ÚP, jsou zde uvedeny základní

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši milí přátelé, ČERVEN doufám, že jste tento měsíc prožili příjemně. Prázdniny jsou za dveřmi a všichni jsme již v očekávání, jaké vysvědčení nám naše dítka

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme máme za sebou další měsíc roku 2016. Věděli jste, že letos je přestupný rok a únor má tím pádem o jeden den navíc? Jak jste využili těchto 24 hodin?

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Drazí přátelé, děkujeme všem, kteří v projektu Obědy pro děti pomáhají s námi, neboť potřebných dětí je v naší republice opravdu mnoho. říjen 2015 1000 1500 Za

Více

Zpravodaj. Naši drazí přátelé, Určitě jste slyšeli o Women for Women Dnu rodiny, který pro nás byl velkou zkouškou a můžeme

Zpravodaj. Naši drazí přátelé, Určitě jste slyšeli o Women for Women Dnu rodiny, který pro nás byl velkou zkouškou a můžeme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši drazí přátelé, čas neúprosně letí. Květen je již nějaký ten den za námi a já Vám tradičně přináším to, co jsme v minulém měsíci ve Women for Women zažili.

Více

A co se v listopadu událo?

A co se v listopadu událo? Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši milí přátelé, rok 2015 se pomalu blíží ke svému konci. Doufáme, že pro Vás byl rokem příjemným a úspěšným. To, co se děje kolem nás, ovšem tak pozitivní

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Milí čtenáři, než jste se stihli všichni rozkoukat, je tady začátek září. Tedy prázdniny jsou již za námi, a pro ty školou povinné a pro vás začíná menší shon,

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme čas velmi rychle plyne a další rok je za námi. Konec roku je vždy časem bilancování, nových předsevzetí a naděje, že nás a naše blízké nečeká nic

Více

Vzdělávací seminář Jak sladit rodinu a zaměstnání

Vzdělávací seminář Jak sladit rodinu a zaměstnání Žamberk Občanské sdružení CEMA Žamberk 7. 10.1. a 14.-16.1. 2013 Školilo se 13 žen, službu hlídání dětí využilo 6 maminek. Super zajištěný seminář, příjemné lektorky, obnovení starých a získání nových

Více

Iva a Honza Šnajderovi

Iva a Honza Šnajderovi B U L L E T I N 12/2015 Vážení rodiče, milí přátelé, dostalo se k Vám první číslo našeho malého bulletinu. Rádi bychom Vás informovali co je ve Filia klubu a Filiánku nového. Filia klub působí v Brně již

Více

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME ZPRAVODAJ CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME Milí příznivci WOMEN FOR WOMEN, DUBEN 2017 rádi bychom se s vámi podělili o dubnové aktuality. V první řadě bychom chtěli představit nové logo WOMEN FOR WOMEN,

Více

Zpravodaj. Zde se maminky dozvěděly informace o diagnostice problémů, Recepty měly velký úspěch a všichni si následně pochutnali.

Zpravodaj. Zde se maminky dozvěděly informace o diagnostice problémů, Recepty měly velký úspěch a všichni si následně pochutnali. Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme děti se tento měsíc naučily při hraní písničku s pohybem, která zní: Listopad, listopad, lísteček mi na dlaň spad. Zlatý lístek z javora, zima už

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši milí přátelé, leden 2015 vítáme vás v novém roce a doufáme, že jste první měsíc prožili v poklidu a ve zdraví. My jsme po Novém roce navázali na naši práci

Více

Cesta k úspěchu. Klíčové informace pro Kolegy. Cesta k úspěchu. Výkonnost Kariéra Vzdělávání

Cesta k úspěchu. Klíčové informace pro Kolegy. Cesta k úspěchu. Výkonnost Kariéra Vzdělávání . Klíčové informace pro Kolegy 1 Co znamená? Co kolegové říkají Je to mít úspěch ve své kariéře a být povýšen/a. Je to volba, kterou mám na pozici, ve které pracuji. Je to možnost. Býval to program Možností,

Více

MŠ KOMENSKÉHO DOTAZNÍK PRO RODIČE VYJÁDŘENÍ K JEDNOTL.BODŮM

MŠ KOMENSKÉHO DOTAZNÍK PRO RODIČE VYJÁDŘENÍ K JEDNOTL.BODŮM MŠ KOMENSKÉHO DOTAZNÍK PRO RODIČE VYJÁDŘENÍ K JEDNOTL.BODŮM Nejsme spokojeni s: častým stěhováním dětí do jiné třídy (spaní) provozní důvody - nemoc pedagogů, čerpání ŘD doba odpočinku na lehátku - předškoláci

Více

Co přinesl projekt POSPOLU. Závěrečná konference 14.5. 2015 Mgr. Petr Naske

Co přinesl projekt POSPOLU. Závěrečná konference 14.5. 2015 Mgr. Petr Naske Co přinesl projekt POSPOLU Závěrečná konference 14.5. 2015 Mgr. Petr Naske Potřeby, očekávání, témata Zmapovat, ověřit, systematizovat, najít silné a slabé stránky, modelovat, Jako měkký projekt jsme se

Více

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND "PRAHA & EU": INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI" Personalistika I. Řízení lidských zdrojů ve vzdělávacích institucích

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Personalistika I. Řízení lidských zdrojů ve vzdělávacích institucích EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND "PRAHA & EU": INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI" Personalistika I. Řízení lidských zdrojů ve vzdělávacích institucích Nábor pracovníků 3 typy náboru: Z vnitřních zdrojů Vnější Kombinovaný

Více

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME ZPRAVODAJ CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME Milí přátelé, rok 2016 utekl jako voda. Když jsme se teď ke konci roku probírali všemi aktivitami, akcemi a soutěžemi, které nám připomíná spousta fotek a videí,

Více

HOME PROGRAMY PARTNEŘI O NÁS KONTAKT. Další rozjetý vlak studentských podnikatelských nápadů

HOME PROGRAMY PARTNEŘI O NÁS KONTAKT. Další rozjetý vlak studentských podnikatelských nápadů HOME PROGRAMY PARTNEŘI O NÁS KONTAKT Další rozjetý vlak studentských podnikatelských nápadů V listopadovém čísle se dočtete o rozjetém vlaku v podobě všech našich projektů. Jsme hrdí na velký počet přihlášených

Více

Asistentský pobyt Comenius

Asistentský pobyt Comenius Comenius Mobility Program Comenius, který je součástí Programu celoživotního učení, se zaměřuje na všeobecné i odborné vzdělávání. Grantovými prostředky podporuje mezinárodní spolupráci mateřských, základních

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO A KARIÉROVÉHO PORADENSTVÍ - ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

PLÁN VÝCHOVNÉHO A KARIÉROVÉHO PORADENSTVÍ - ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 PLÁN VÝCHOVNÉHO A KARIÉROVÉHO PORADENSTVÍ - ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 V Olomouci, 1.9.2010 1. Činnost výchovné poradkyně Funkce výchovné poradkyně je zřizována podle 34 zákona ČNR č. 76/1978 Sb. (ve smyslu

Více

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME ZPRAVODAJ CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME Milí příznivci WOMEN FOR WOMEN, BŘEZEN 2017 rádi bychom vás informovali o čerstvých událostech u nás v organizaci. Měsíc březen se nesl ve znamení konferencí

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN JE JEDNÍM

Více

Podnikání cesta ke sladění rodinného a pracovního života

Podnikání cesta ke sladění rodinného a pracovního života Podnikání cesta ke sladění rodinného a pracovního života Plánované aktivity: Vzdělávací seminář Jak sladit rodinu a zaměstnání o plán 20 seminářů pro 240 účastnic Rekvalifikační kurz Základy podnikání

Více

POTENTIAL CAMPUS. Výjimečný program pro výjimečné absolventy. 4. ročník

POTENTIAL CAMPUS. Výjimečný program pro výjimečné absolventy. 4. ročník POTENTIAL CAMPUS Výjimečný program pro výjimečné absolventy 4. ročník O Kauflandu Patříme k lídrům mezi obchodními řetězci s potravinami v České republice. Provozujeme již 117 hypermarketů, 2 logistická

Více

Zpravodaj. Ovšem podzimní depresi podléhat jistě nebudeme a budeme. Paní Saša nám tento měsíc po finanční gramotnosti řekla:

Zpravodaj. Ovšem podzimní depresi podléhat jistě nebudeme a budeme. Paní Saša nám tento měsíc po finanční gramotnosti řekla: Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši milí přátelé, říjen 2014 je čas, abychom se všichni začali připravovat na konec tohoto roku, neboť ten je pro všechny vždy dost náročný. Vždyť to známe.

Více

Chybí vám profesní rozvoj a nábor kvalifikovaných zaměstnanců na jednom místě?*

Chybí vám profesní rozvoj a nábor kvalifikovaných zaměstnanců na jednom místě?* Chybí vám profesní rozvoj a nábor kvalifikovaných zaměstnanců na jednom místě?* Odpovědí je portál * www.vzdelavaniaprace.cz Národní soustava kvalifikací (NSK) se v praxi využívá stále více! Čísla hovoří

Více

Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014

Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014 Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014 V následujícím přehledu jsou uvedené některé podstatné body výroční zprávy. Pět největších úspěchů

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

EVALUAČNÍ SYSTÉM. Systém evaluace a hodnocení v rámci mateřské školy. Vnější evaluace a hodnocení

EVALUAČNÍ SYSTÉM. Systém evaluace a hodnocení v rámci mateřské školy. Vnější evaluace a hodnocení EVALUAČNÍ SYSTÉM Systém evaluace a hodnocení v rámci mateřské školy Cílem evaluace je komplexní zkvalitňování práce mateřské školy a získání zpětné vazby, prospěch a pohoda dítěte, vytváření podmínek k

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši drazí přátelé, prázdniny jsou tu a léto začalo! My vždy jenom valíme oči, že už je další měsíc, a tak nějak se snažíme dát dohromady, co vše jsme za těch

Více

Podpora podnikatelek Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293

Podpora podnikatelek Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293 Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR Společnost Ascari s.r.o. IČO: 284 04

Více

Jsme ambulantní a terénní sociální služba patřící pod Diecézní charitu Brno. Sídlíme na tř. Kpt. Jaroše 9, 602 00 Brno.

Jsme ambulantní a terénní sociální služba patřící pod Diecézní charitu Brno. Sídlíme na tř. Kpt. Jaroše 9, 602 00 Brno. Kdo jsme Jsme ambulantní a terénní sociální služba patřící pod Diecézní charitu Brno. Sídlíme na tř. Kpt. Jaroše 9, 602 00 Brno. Náplní naší služby je pomáhat nezaměstnaným při řešení jejich obtížné životní

Více

Páteční waldorfský list

Páteční waldorfský list Páteční waldorfský list Ročník 11. 9. 6. 2017, Brno 40. číslo KALENDÁŘ AKCÍ datum Akce Čas místo ČERVEN so 10. 6. Prezentace absolventských prací 9. třídy 9h čt 15. 6. Celodenní družinový výlet pá 16.

Více

Podporujeme ty, kteří pomáhají. Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost

Podporujeme ty, kteří pomáhají. Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Podporujeme ty, kteří pomáhají Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost 38 miliard korun bylo investováno do lidí, jejich rozvoje, vzdělávání a začlenění do společnosti Vzniklo 32 000 nových pracovních

Více

"Personalistika a způsob hledání práce - informace pro každého" Asociace poskytovatelů personálních služeb APPS ve spolupráci s INCHEBOU PRAHA

Personalistika a způsob hledání práce - informace pro každého Asociace poskytovatelů personálních služeb APPS ve spolupráci s INCHEBOU PRAHA DOPROVODNÝ PROGRAM Seminární místnost č. 151 "Personalistika a způsob hledání práce - informace pro každého" 10,30-11,30 Životopis - základ pro vaše budoucí zaměstnání 11,45-12,45 Sociální sítě. Jak je

Více

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV?

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV? Projekt ROZVOJ Náš dětský domov je zapojen do projektu Rozvoj, který realizuje Rozmarýna o.p.s. ve spolupráci s partnerem o.s. SES, SEbe - Spolu v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,

Více

Modelový návrh komunikačního plánu. pro školní rok 2020/2021. Střední průmyslová škola průkopnická, Pokrokovice

Modelový návrh komunikačního plánu. pro školní rok 2020/2021. Střední průmyslová škola průkopnická, Pokrokovice Modelový návrh komunikačního plánu pro školní rok 2020/2021 Střední průmyslová škola průkopnická, Pokrokovice červen 2019 1. Hodnocení hlavních komunikačních a motivačních aktivit SPŠ průkopnické Webové

Více

Co je u nás nového a co chystáme březen

Co je u nás nového a co chystáme březen Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme březen 2015 měsíc březen u nás ve WOMEN FOR WOMEN, o. p. s., proběhl především ve znamení dokončení naší knihy, kterou vydáváme v první polovině

Více

ÚVOD. Publikace, Diverzita a pracovní trh ve 21. století, kapitola II. str. 11,

ÚVOD. Publikace, Diverzita a pracovní trh ve 21. století, kapitola II. str. 11, CHARTA DIVERZITY ÚVOD Ve dvacátém prvním století uspějí nebo neuspějí firmy díky svým lidem. Úspěch firem přichází s různorodými, globálně propojenými, vzdělanými a motivovanými zaměstnanci, kteří jsou

Více

TALENT CAREER PROGRAM

TALENT CAREER PROGRAM TALENT CAREER PROGRAM ZJISTĚTE,CO VE VÁS JE! T&CC s.r.o. 2008 Odborný garant: Mgr. Jakub Hermánek Projektový manager ČR: Ing. Helena Mitlehnerová SR: Ing. Adela Masaryková ZAČNĚTE KARIÉRU ROVNOU U TĚCH

Více

MAGISTRÁT MĚSTA BRNA PROJEKT PRO DLOUHODOBĚ NEZAMĚSTNANÉ

MAGISTRÁT MĚSTA BRNA PROJEKT PRO DLOUHODOBĚ NEZAMĚSTNANÉ MAGISTRÁT MĚSTA BRNA PROJEKT PRO DLOUHODOBĚ NEZAMĚSTNANÉ PODPORA ZAMĚSTNANOSTI ZNEVÝHODNĚNÝCH OSOB NA ÚZEMÍ MĚSTA BRNA CZ.03.2.60/0.0/0.0/16-052/0007786. Tímto projektem město poprvé v historii řeší aktivní

Více

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME ZPRAVODAJ CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME Milí příznivci WOMEN FOR WOMEN, ČERVEN 2017 rádi bychom se s vámi podělili o červnové aktuality z naší organizace. Předprázdninový měsíc patřil především slavnostní

Více

Doufáme, že Vás projekt Soutěž a Podnikej, zaujme a věnujete mu chvíli svého času. MARTIN VÍTEK, spoluzakladatel Soutěž a Podnikej

Doufáme, že Vás projekt Soutěž a Podnikej, zaujme a věnujete mu chvíli svého času. MARTIN VÍTEK, spoluzakladatel Soutěž a Podnikej 2017 Dobrý den, jmenujeme se Martin Vítek a David Friedl a jsme zakladatelé a organizátoři projektu pro studenty středních škol Soutěž a Podnikej. Rádi bychom Vám jej v několika minutách představili a

Více

PRACOVNÍ VERZE. Standard práce asistenta pedagoga. Pracovní verze: 09_2014 Určeno: k veřejné diskusi. Kolektiv autorů

PRACOVNÍ VERZE. Standard práce asistenta pedagoga. Pracovní verze: 09_2014 Určeno: k veřejné diskusi. Kolektiv autorů Standard práce asistenta pedagoga Pracovní verze: 09_2014 Určeno: k veřejné diskusi Kolektiv autorů Univerzita Palackého v Olomouci, 2014 Vydala: Univerzita Palackého v Olomouci, 2014 Autorský tým: Mgr.

Více

STAŇTE SE HRDÝM PARTNEREM

STAŇTE SE HRDÝM PARTNEREM STAŇTE SE HRDÝM PARTNEREM Krásný den, rádi bychom Vás oslovili s nabídkou stát se hrdým partnerem 8. ročníku CELOREPUBLIKOVÝCH ZÁVODŮ KOČÁRKŮ ve sportovní chůzi, který se uskuteční v neděli 14. 4. 2019

Více

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Výchovný poradce: Ing. Monika Hodaňová Konzultační hodiny: Konzultace se domlouvají individuálně osobně, telefonicky

Více

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE LEDEN 2019 CO JSME ZVLÁDLI BĚHEM LEDNA POTKÁVALI JSME SE S RODIČI Na kavárničkách Na rodičáku k přihláškám na střední školy Na plese KAVÁRNIČKA S DOVEDNOSTMI KAVÁRNIČKA

Více

Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov

Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov Zuzana Fialová Drásov, a 10.10.2018 podporujeme www.czechinvest.org Agentura CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest

Více

Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče

Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče Zákonní zástupci žáků naší školy byli vyzváni k vyplnění anonymních dotazníků, týkajících se vztahů (v souvislosti se školou), výchovy a vzdělání,

Více

ANALÝZA POTŘEB NA ŠKOLÁCH VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ KRAJ VYSOČINA

ANALÝZA POTŘEB NA ŠKOLÁCH VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ KRAJ VYSOČINA ANALÝZA POTŘEB NA ŠKOLÁCH VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ KRAJ VYSOČINA CÍLE ŠETŘENÍ Zmapování aktuální situace škol a jejich potřeb v rámci oblastí vymezených OP VVV (Operační program výzkum, vývoj a

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Letní škola instruktorů Malé Svatoňovice

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Letní škola instruktorů Malé Svatoňovice Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Letní škola instruktorů Malé Svatoňovice LETNÍ ŠKOLA INSTRUKTORŮ SH ČMS MALÉ SVATOŇOVICE Čtrnáct dnů mohou mladí lidé strávit mezi svými vrstevníky, navázat nové

Více

Vážení respondenti, obracím s prosbou o vyplnění tohoto dotazníku.

Vážení respondenti, obracím s prosbou o vyplnění tohoto dotazníku. Vážení respondenti, obracím s prosbou o vyplnění tohoto dotazníku. Chystám projektový záměr na vytvoření mikrojeslí ve Starém Městě u Bruntálu a v Bruntále. Vyplněné dotazníky budou sloužit jako vyhodnocení,

Více

ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Z POHLEDU SVAZU PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR

ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Z POHLEDU SVAZU PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Z POHLEDU SVAZU PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR NOVELA ŠKOLSKÉHO ZÁKONA NOVELA ZÁKONA O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ 2015-2020 REFORMA FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO

Více

Jak to celé probíhá. Cesta pro mladé. Firma. Student. Stáž

Jak to celé probíhá. Cesta pro mladé. Firma. Student. Stáž Jak to celé probíhá Cesta pro mladé Stáž Firma Student Základní informace Realizátor: Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace MPSV Doba trvání: od 1.4. 2016 do 31.3. 2020 Plánovaný počet stáží:

Více

Mateřská škola Kladno, Švýcarská 2520 272 01 Kladno, Švýcarská 2520

Mateřská škola Kladno, Švýcarská 2520 272 01 Kladno, Švýcarská 2520 Mateřská škola Kladno, Švýcarská 2520 272 01 Kladno, Švýcarská 2520 Č.j. : 214/09 Skartační znak: A 10 Spisový znak: A. 1. 3. Účinnost od: 15. 8. 2009 INFORMACE O MATEŘSKÉ ŠKOLE 1. Název a sídlo: MATEŘSKÁ

Více

Naše vize. Naše poslání

Naše vize. Naše poslání Na základě žádosti o finanční podporu z OP LZZ získalo město Třebíč dotaci na projekt s názvem Vybudování koordinačního centra práce na dálku v Třebíči. Svoji činnost zahájilo Koordinační centrum 1. srpna

Více

Příklad dobré praxe X

Příklad dobré praxe X Projekt Další vzdělávání pedagogických pracovníků středních škol v oblasti kariérového poradenství CZ 1.07/1.3.00/08.0181 Příklad dobré praxe X z realizace kariérového poradenství Helena Trinerova, DiS.

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme září 2014 také se vám zdá, že čas plyne rychleji a rychleji? Až z toho lehce mrazí, když si člověk uvědomí, že se nestihl zastavit, ohlédnout za

Více

Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření

Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Podpora rozvoje znalostní ekonomiky... 2 Prioritní osa 2 - Podpora vstupu

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2016/2017 vypracovala: Mgr. Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č.

Více

Nabídka spolupráce pro nové partnery. Projekty a programy NF SND v roce 2015

Nabídka spolupráce pro nové partnery. Projekty a programy NF SND v roce 2015 N a d a č n í f o n d Nabídka spolupráce pro nové partnery Projekty a programy NF SND v roce 2015 Vaše dítě nemělo přístup ke vzdělání, jaké by si přálo? Vaše dítě nemělo ve Vás vzor? Věděli jste, že v

Více

PROJEKT ZAMĚSTNÁVÁNÍ ODSOUZENÝCH VĚZNICE VINAŘICE,

PROJEKT ZAMĚSTNÁVÁNÍ ODSOUZENÝCH VĚZNICE VINAŘICE, PROJEKT ZAMĚSTNÁVÁNÍ ODSOUZENÝCH VĚZNICE VINAŘICE, 29. 8. 2016 Co se dnes dozvíte a kdo bude hovořit Projekt zaměstnávání odsouzených společně představí: Robert Pelikán, ministr spravedlnosti Martin Kučera,

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Kam po základce? Našli jsme pro vás odpověď

Kam po základce? Našli jsme pro vás odpověď Kam po základce? Našli jsme pro vás odpověď JIŽNÍ ČECHY Začátek roku přináší žákům posledních ročníků základních škol nelehké rozhodování. Kam po základní škole? Jaký obor si vybrat, aby práce bavila a

Více

Zápis vedoucí PS Rovné příležitosti č. 05/01_2019

Zápis vedoucí PS Rovné příležitosti č. 05/01_2019 Zápis vedoucí PS Rovné příležitosti č. 05/01_2019 Téma: Den a místo : Program : Inkluze na školách - příklady dobré praxe a úskalí 7. 1. 2019, ZŠ a MŠ Štěpánov 1. Představení systému fungování inkluze

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace - historie, zaměření, počet zaměstnanců/dobrovolníků Občanské sdružení

Více

Plán výchovného poradce školní rok 2016/2017. Oblast kariérového poradenství

Plán výchovného poradce školní rok 2016/2017. Oblast kariérového poradenství Plán výchovného poradce školní rok 2016/2017 Oblast kariérového poradenství. v rámci hodin Pracovních činností podávat žákům informace o činnostech v souvislosti s volbou povolání, o přijímacím řízení,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

MODUL 5: VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PRO ŽENY MIGRANTKY ČI ŽENY Z ETNICKÝCH SKUPIN

MODUL 5: VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PRO ŽENY MIGRANTKY ČI ŽENY Z ETNICKÝCH SKUPIN MODUL 5: VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PRO ŽENY MIGRANTKY ČI ŽENY Z ETNICKÝCH SKUPIN PŘEDMLUVA Modul 5 V Modulu 5, který nese název VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PRO ŽENY MIGRANTKY ČI ŽENY Z ETNICKÝCH SKUPIN, popisujeme,

Více

PRÁZDNINY PLNÉ ZÁŽITKŮ

PRÁZDNINY PLNÉ ZÁŽITKŮ PRÁZDNINY PLNÉ ZÁŽITKŮ KinderGarten Střížkov, Habartická 576/1b, 190 00 Praha 9 LETNÍ PROGRAM 2017 PIKNIKOVÝ TÝDEN 3. 7. 7. 7. 2017 (zavřeno 5. 7. 6. 7.) - osvojení si poznatků důležitých k podpoře zdraví,

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Hustopeče Nádražní 4, příspěvková organizace, okres Břeclav Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Na základě vyhlášky č.197/2016 zřizuje ZŠ Hustopeče, Nádraží 4, okres Břeclav,

Více

Co jsou rovné příležitosti ve vzdělávání? Aktuální téma domácí úkoly. Pohled místních aktérů na problematiku rovných příležitostí ve vzdělávání.

Co jsou rovné příležitosti ve vzdělávání? Aktuální téma domácí úkoly. Pohled místních aktérů na problematiku rovných příležitostí ve vzdělávání. MAP Karlovarsko II (reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008557) Workshop Rovné příležitosti ve vzdělávání Datum: 17. 4. 2018, od 14 h Místo: ZŠ Karlovy Vary, Krušnohorská 11 Přítomní: dle prezenční listiny

Více

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011. Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011. Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 Část I. Základní charakteristika mateřské školy a/ Název školy: ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21, MŠ Mlýnská

Více

Jednodenní zážitkový kurz první pomoci pro LETNÍ DĚTSKÉ TÁBORY a ŠKOLY V PŘÍRODĚ

Jednodenní zážitkový kurz první pomoci pro LETNÍ DĚTSKÉ TÁBORY a ŠKOLY V PŘÍRODĚ Jednodenní zážitkový kurz první pomoci pro LETNÍ DĚTSKÉ TÁBORY a ŠKOLY V PŘÍRODĚ Co Vám nabízíme? Celodenní zážitkový kurz první pomoci pro děti na táborech a školách v přírodě a jejich vedoucí program

Více

PROFESIONÁLNÍ PODPORA NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ VE FN BRNO. Ježová Miroslava Špačková Jana

PROFESIONÁLNÍ PODPORA NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ VE FN BRNO. Ježová Miroslava Špačková Jana PROFESIONÁLNÍ PODPORA NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ VE FN BRNO Ježová Miroslava Špačková Jana Sestra by měla zvládat každodenní problémy i náročné situace, měla by být komunikativní, ovládat sama

Více

Minimální preventivní program 2017/2018

Minimální preventivní program 2017/2018 Minimální preventivní program 2017/2018 Obsah : Analýza situace Témata primární prevence Cíle, kterých chceme dosáhnout a ukazatele úspěchu Činnosti nutné k dosažení cíle Hodnocení Analýza situace: Dětský

Více

PROVÁZÍME PĚSTOUNY VZDĚLÁVÁME VEŘEJNOST PROPOJUJEME KOMUNITU

PROVÁZÍME PĚSTOUNY VZDĚLÁVÁME VEŘEJNOST PROPOJUJEME KOMUNITU sdružení pěstounů Polárka PROVÁZÍME PĚSTOUNY VZDĚLÁVÁME VEŘEJNOST PROPOJUJEME KOMUNITU Byl jednou jeden malý princ, který žil na planetě sotva větší než on a potřeboval přítele (Exupéry) WWW.PESTOUNIPOLARKA.CZ

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce Soukromá obchodní akademie, spol. s r. o. Svatováclavská 1404, 438 01 Žatec tel.: 415 726 003, fax: 415 726 003, www.soazatec.cz, e-mail: soa@soazatec.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019 SRPEN

Více

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny. Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu:925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

AKADEMIE UMĚNÍ A KULTURY PRO SENIORY HMP

AKADEMIE UMĚNÍ A KULTURY PRO SENIORY HMP AKADEMIE UMĚNÍ A KULTURY PRO SENIORY HMP Projekt základních uměleckých škol (příspěvkových organizací) a HMP, určený pro seniory v oblasti celoživotního uměleckého vzdělávání Osnova: 1. Název projektu

Více

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková v loňském roce jsem se zúčastnila projektu "ŠANCE PRO DĚČÍNSKO", který měl zvýšit možnosti mého uplatnění na trhu práce. Po úspěšném ukončení dvou vzdělávacích modulů tohoto projektu jsem získala certifikáty

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

Obsah. 1. Úvodní slovo 2. Fair life o.s.

Obsah. 1. Úvodní slovo 2. Fair life o.s. Obsah 1. Úvodní slovo 2. Fair life o.s. 3. Cíle 4. Naše projekty 5. Biodožínky 6. Údaje o hospodaření v roce 2009 7. Plány na rok 2010 8. Poděkování partnerům 9. Slovo závěrem 10. Kontakt - 1 - 1. Úvodní

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2017/2018 vypracovala: Mgr.Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č. 561/2004

Více

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA TÉZE Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA Úkoly poradenského zařízení 1. zajišťuje pravidelnou a přímou individuální speciálně pedagogickou a psychologickou

Více

Projekt ukončen- logopedická prevence v mateřských školách se naplno rozběhla

Projekt ukončen- logopedická prevence v mateřských školách se naplno rozběhla Úterý, 08 Říjen 2013 09:20 Aktualizováno Sobota, 04 Leden 2014 18:19 Projekt ukončen logopedická prevence v mateřských školách se naplno rozběhla Mateřské školy Kopřivnice p.o. se od srpna 2013 do konce

Více

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná zpráva Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00065 1 Obsah DATA REALIZACE PROJEKTU... 3 POPIS PROJEKTU... 4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU... 5 KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU...

Více

POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU

POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU 2 3 POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU ManpowerGroup je světovým lídrem v poskytování inovativních služeb a řešení na míru, které pokrývají životní cyklus

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

Cesta pro mladé. Cesta k uplatnění na trhu práce registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/15_123/

Cesta pro mladé. Cesta k uplatnění na trhu práce registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/15_123/ Cesta pro mladé Cesta k uplatnění na trhu práce registrační číslo projektu: CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_123/0002762 28.11.2017 Základní informace o projektu Realizátor: Fond dalšího vzdělávání, p. o. (MPSV)

Více

SČLP STRATEGIE LETECKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ

SČLP STRATEGIE LETECKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ CZ.1.07/2.4.00/17.0080 Rozvoj spolupráce formou stáží a odborných praxí v oblasti řízení letového provozu, VŠB TU Ostrava SČLP STRATEGIE LETECKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ STUDIJNÍ A INFORMAČNÍ BROŽÚRA Prof. Ing. Rudolf

Více

Koncepce rozvoje školy

Koncepce rozvoje školy Střední škola technická a ekonomická, Brno, Olomoucká 61 Příručka kvality - příloha č. 7.51 ON_35/01022014 Verze: 2.0 Počet stran: 4 Počet příloh: 0 Koncepce rozvoje školy Dokument v listinné podobě je

Více