Postup při přijetí žádosti a jejím projednání v komisi

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Postup při přijetí žádosti a jejím projednání v komisi"

Transkript

1 Domov se zvláštním režimem Pržno Pržno Jablůnka Postup při přijetí žádosti a jejím projednání v komisi Postup stanovuje, jak se evidují došlé žádosti, jak se postupuje při složení komise a při konání komise, kdy se projednávají jednotlivé žádosti. Dále informuje, jak se postupuje při zařazování zájemců do evidence dle naléhavosti a také jak se postupuje při odmítnutí zájemců o sociální službu. 1. Zavedení žádosti do podacího deníku (1) Žádosti o poskytnutí pobytové sociální služby (dále jen SSL) zavádí do podacího deníku pověřený sociální pracovník, tím je doloženo přijetí žádosti. (2) Do podacího deníku jsou zaneseny všechny doručené žádosti. (3) Náležitosti podacího deníku: datum doručení žádosti, identifikace zájemce (jméno, datum narození, bydliště) datum projednání v komisi, výsledek projednání žádosti (popř. datum stažení žádosti zájemcem). 2. Postup po přijetí žádosti (1) Po přijetí a zavedení žádosti do podacího deníku následuje kontrola žádosti z hlediska splnění povinných obsahových náležitostí. Tuto kontrolu provádí sociální pracovník, kterému byla žádost přidělena pro jednání se zájemcem o službu. (2) Pokud žádost neobsahuje všechny náležitosti, zájemce je upozorněn, že je nutné žádost doplnit, protože v komisi jsou projednávány jen kompletní žádosti. (3) Pokud je podána žádost zájemcem, u kterého ještě neproběhlo jednání se zájemcem o SSL, je třeba provést před projednáním v komisi jednání se zájemcem o SSL. Toto jednání je zpravidla zahájeno bez zbytečných průtahů, kdy sociální pracovník kontaktuje zájemce o SSL a dohodne s ním termín pro jednání. (4) Pokud je žádost kompletní a je provedeno jednání se zájemcem o SSL, čeká žádost na projednání v komisi. (5) Pokud v průběhu času, kdy je již žádost podána, dojde ke kontaktu mezi zájemcem a sociálním pracovníkem domova, je o tom učiněn záznam v sociálním záznamu. Záznam obsahuje datum, stručný důvod kontaktu, identifikaci sociálního pracovníka.

2 3. Projednání žádosti v komisi 3.1. Zásady pro jednání komise (1) Komise se schází zpravidla 1 x za měsíc. (2) Komise je svolávána sociálním pracovníkem pověřený vedením evidence. (3) Komise je vždy složena ze: sociálního pracovníka, vedoucí sociálního úseku (či zastupující osoby vedoucí oddělení), vedoucí zdravotního úseku (či zastupující vedoucí sestry). Hostem může být vedoucí domova. (4) Ke zdravotnímu stavu zájemce (Vyjádření lékaře) se v komisi vyjadřuje vedoucí zdravotního úseku. V případě, že z Vyjádření lékaře není jednoznačně zřejmé, zda zdravotní stav zájemce umožní poskytnutí pobytové sociální služby či zda zájemce spadá do cílové skupiny, vedoucí sestra před projednáním žádosti v komisi zkonzultuje žádost s praktickým lékařem (psychologem), který poskytuje péči uživatelům domova. (5) Z komisí jsou vedeny písemné záznamy o projednání žádostí zájemců o SSL. Tyto záznamy vede člen komise, určený při zahájení komise a jsou ukládány u vedoucí sociálního úseku. Záznam obsahuje: datum jednání komise, jména zájemců, jejichž žádosti byly projednány, výsledek projednání (doporučeno/nedoporučeno, evidence I nebo II), jména zúčastněných členů komise, podpis člena komise, který zápis vyhotovil Možné výsledky jednání komise (1) Komise u každé žádosti posoudí, zda zájemce splňuje podmínky pro uzavření smlouvy o poskytnutí sociální služby (dále jen Smlouva) - žádost doporučena/nedoporučena k uzavření Smlouvy. Pokud ano, pak rozhodne o naléhavosti uzavření smlouvy a zařazení zájemce do evidence I nebo II dle naléhavosti. (2) Výsledky projednání žádostí v komisi: a) Žádost je doporučena a zájemci je nabídnuto uzavření Smlouvy - zájemce je o výsledku informován zpravidla ústně (telefonicky nebo osobně). b) Žádost je doporučena, ale okamžité uzavření Smlouvy není možné z kapacitních důvodů, zájemce je zařazen do evidence žadatelů zájemce je o výsledku jednání vyrozuměn písemně (příloha č. 1). c) Projednávání žádosti bylo přerušeno žádost musí být doplněna o další potřebné údaje zájemce je kontaktován sociálním pracovníkem a vyzván, aby doplnil potřebné údaje či informace. Poté je žádost projednána v komisi znovu. Za komunikaci se zájemcem ohledně doplnění informací k žádosti odpovídá pověřený sociální pracovník.

3 d) Žádost je zamítnuta - není doporučeno uzavření smlouvy, zájemce je písemně (doporučené psaní) vyrozuměn o výsledku a důvodech zamítnutí žádosti (příloha č. 2). (3) Konečný výrok komise k projednávané žádosti je zaznamenán v žádosti členem komise, který vede zápis (v bodě Vyjádření komise: Přijetí DOPORUČUJE NEDOPORUČUJE) s podpisem, datem a razítkem zařízení. (4) Každý zájemce o poskytnutí SSL je o výsledku projednání žádosti v komisi vyrozuměn bez zbytečných průtahů. (5) Písemné oznámení o vyrozumění zájemce o výsledku projednání jeho žádosti v komisi chystá sociální pracovník pověřený vedením evidence, podepisuje/schvaluje vedoucí domova Pravidla pro odmítnutí/zamítnutí zájemce o SSL (1) Odmítnutí/zamítnutí zájemce musí předcházet projednání žádosti v komisi. (2) Uzavření smlouvy se zájemcem o SSL může být odmítnuto z kapacitních důvodů nebo zamítnuto jen za těchto podmínek (dle zákona 108/2006 Sb. o sociálních službách 91 odst. 3 a prováděcí vyhlášky 505/2006 Sb. 36): neposkytujeme sociální službu, o kterou osoba žádá, a to i s ohledem na vymezení okruhu osob v registru nebo potřeby zájemce, zdravotní stav osoby, která žádá o poskytnutí pobytové sociální služby, vylučuje poskytnutí takové sociální služby, osobě, která žádá o poskytnutí sociální služby, byla vypovězena v době kratší než 6 měsíců před touto žádostí Smlouva o poskytnutí téže sociální služby z důvodů porušování povinností vyplývajících ze Smlouvy. (3) Zamítnutá žádost je archivována dle Spisového řádu a zájemce je zapsán na seznam zamítnutých žadatelů (s datem narození, datem podání žádosti a datem projednání v komisi). Seznam zamítnutých zájemců vede sociální pracovník pověřený vedením evidence. (4) Zamítnutému žadateli je na požádání nabídnuto další sociální poradenství pro řešení jeho nepříznivé sociální situace. Poradenství pro řešení nepříznivé sociální situace zajišťuje sociální pracovník. (5) Pokud žadatel nesouhlasí s rozhodnutím komise (písemně, telefonicky, osobně), sociální pracovník mu vysvětlí stanoviska komise a poskytne podporu k dalšímu řešení nepříznivé situace. (6) Pokud se při jednáních se zamítnutým zájemcem ukážou nové skutečnosti, může sociální pracovník navrhnout zamítnutému zájemci doplnění žádosti o další dokumenty (např. odborná vyšetření zdravotního stavu), nebo opětovné podání žádosti. Rovněž může zamítnutému zájemci doporučit podání žádosti o poskytnutí jiného odpovídajícího druhu služby v rámci Sociálních služeb Vsetín, p. o. (dále jen SSLVS).

4 4. Způsob zařazování žadatelů do evidence (1) U všech žadatelů, kteří jsou na základě projednání v komisi zařazení do evidence, je zároveň komisí rozhodnuto o stupni naléhavosti k uzavření Smlouvy - je rozhodnuto, zda budou zařazeni do evidence I (naléhavé) nebo II (potřebné). (2) Evidence žadatelů je vedena v programu IS Cygnus. (3) Za zavedení žadatele do evidence IS Cygnus po projednání v komisi je zodpovědný sociální pracovník pověřený vedením evidence. (4) Pokud v průběhu zařazení žadatele v evidenci dochází ke kontaktům mezi žadatelem a sociálním pracovníkem domova, jsou o tom činěny záznamy v IS Cygnus (Sociální část Žadatelé). Záznam obsahuje datum a stručný důvod kontaktu, identifikaci sociálního pracovníka Evidence I (1) Do evidence I jsou zařazovány žádosti žadatelů, kteří jsou již uživateli některé pobytové sociální služby SSLVS nebo kteří splňují všechny tyto podmínky: - mají trvalé bydliště v regionu (Zlínský kraj), - mají nepříznivou sociální situaci, kterou je třeba řešit pobytovou sociální službou. (2) Pokud žadatel nesplňuje podmínku trvalého bydliště v regionu (Zlínský kraj), může komise rozhodnout, v případech obzvlášť hodných zřetele, o jeho zařazení do evidence žadatelů I (např. příbuzní žadatele bydlí v regionu, žadatel pochází z regionu a má k němu vazby, bydliště žadatele je v těsné blízkosti regionu). (3) Evidence I je průběžně aktualizována, každý žadatel je osloven minimálně 1x ročně k ověření potřebnosti poskytnutí pobytové SSL Evidence II (1) Do evidence II jsou zařazovány žádosti žadatelů, kteří nesplňují 1 nebo více podmínek pro zařazení do evidence I, ale splňují základní podmínku pro zařazení do evidence, tj. jsou cílovou skupinou domova, mají nepříznivou sociální situaci, kterou je potřeba řešit pobytovou sociální službou. (2) Žadatel, jehož žádost byla zařazena do evidence žadatelů II, může písemně požádat o přehodnocení naléhavosti/přeřazení do evidence I (v žádosti o přehodnocení uvede zdůvodnění přehodnocení např. změna zdravotního stavu, ztráta pečující osoby), pokud u něho dojde ke změně a tím ke splnění všech podmínek pro zařazení do evidence I. (3) V případě přeřazení žádosti do evidence I, bude žádost zařazena do evidence I s datem podání žádosti o přehodnocení. (4) V současné době obsahuje evidence II i žádosti žadatelů, kteří nesplňují výše uvedené podmínky, jsou to žádosti podávané tzv. do budoucna. Tito žadatelé jsou postupně oslovováni a je s nimi pracováno s cílem ověřit potřebu poskytnutí pobytové sociální služby. Schválila Bc. Hana Širotová, vedoucí domova,

5 Domov se zvláštním režimem Pržno Příloha č. 1 Pržno Jablůnka Adresa žadatele: V Pržně dne Čj.: Vyřizuje: Tel: Oznámení o zařazení do evidence žadatelů Na základě projednání Vaší žádosti komisí domova dle vnitřních pravidel bylo rozhodnuto, že Vaší žádosti o přijetí do Domova se zvláštním režimem Pržno se vyhovuje. Pro nedostatek volných míst se Vaše žádost zařazuje do evidence žadatelů o sociální službu. Po posouzení předložené spisové dokumentace, bylo Vaší žádosti vyhověno, neboť splňujete podmínky pro uzavření Smlouvy o poskytnutí sociální služby. Okamžité přijetí není možné, protože v současné době není volné místo, na které byste mohl(a) být přijat(a). Po uvolnění místa budete vyzván(a) k uzavření smlouvy za předpokladu, že budete i nadále splňovat podmínky pro přijetí. vedoucí domova

6 Domov se zvláštním režimem Pržno Příloha č. 2 Pržno Jablůnka Adresa žadatele: V Pržně dne Čj.: Vyřizuje: Tel: Oznámení o zamítnutí žádosti o uzavření smlouvy o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Pržno Komise Domova se zvláštním režimem Pržno projednala vaši žádost o přijetí do zařízení a rozhodla takto: Vaší žádosti o přijetí do Domova se zvláštním režimem Pržno se nevyhovuje. Odůvodnění zamítnutí: neposkytuje sociální službu, o kterou žádáte, a to i s ohledem na vymezení okruhu osob v registru poskytovatelů sociálních služeb, Váš zdravotní stav vylučuje poskytnutí požadované sociální služby v době kratší než 6 měsíců před touto žádostí jsme Vám vypověděli smlouvu o poskytnutí téže sociální služby z důvodu porušování povinností vyplývajících ze smlouvy, což může být dle platné legislativy důvodem k odmítnutí uzavření smlouvy. vedoucí domova

Pravidla přijetí žádosti a jejího projednání v komisi

Pravidla přijetí žádosti a jejího projednání v komisi Domov pro seniory Rožnov pod Radhoštěm Julia Fučíka 1605 756 61 Rožnov pod Radhoštěm 1. Účel Pravidla přijetí žádosti a jejího projednání v komisi Účelem pravidel je: zajistit standardizovaný postup evidence

Více

I. Způsob podání žádosti o poskytnutí sociální služby a její náležitosti

I. Způsob podání žádosti o poskytnutí sociální služby a její náležitosti I. Způsob podání žádosti o poskytnutí sociální služby a její náležitosti (1) Pokud má zájemce o nabízenou službu zájem, podá vlastnoručně podepsanou žádost o poskytnutí sociální služby (dále jen žádost).

Více

Metodický postup pro vedení Evidence žadatelů a přijímání uživatelů do Domova pro seniory Mitrov, příspěvková organizace

Metodický postup pro vedení Evidence žadatelů a přijímání uživatelů do Domova pro seniory Mitrov, příspěvková organizace Domov pro seniory Mitrov příspěvková organizace Mitrov 1, 592 53 Strážek tel.: 566 591 813 Příloha č. 7 Metodický postup pro vedení Evidence žadatelů a přijímání uživatelů do Domova pro seniory Mitrov,

Více

SMĚRNICE č. 12/2015 DOMOV PRO SENIORY ŠTERNBERK EVIDENCE ŽÁDOSTÍ, POŘADNÍK ZÁJEMCŮ O SLUŽBU A JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU

SMĚRNICE č. 12/2015 DOMOV PRO SENIORY ŠTERNBERK EVIDENCE ŽÁDOSTÍ, POŘADNÍK ZÁJEMCŮ O SLUŽBU A JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU Účetní jednotka: Označení: SMĚRNICE č. 12/2015 DOMOV PRO SENIORY ŠTERNBERK EVIDENCE ŽÁDOSTÍ, POŘADNÍK ZÁJEMCŮ O SLUŽBU A JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU Sociální služby Šternberk, p.o. Evidence žádostí, pořadník

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, 739 61 Třinec-Dolní Líštná Směrnice č. 2019/02/002 červen 2019 Zásady pro přijímání občanů do pobytových sociálních zařízení Sociálních

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, 739 61 Třinec-Dolní Líštná Směrnice č. 2016/02/001 Květen 2018 Zásady pro přijímání občanů do pobytových sociálních zařízení Sociálních

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, 739 61 Třinec-Dolní Líštná Směrnice č. 2016/02/001 Březen 2016 Zásady pro přijímání občanů do pobytových sociálních zařízení Sociálních

Více

SMĚRNICE č. 12/2015 DOMOV PRO SENIORY ŠTERNBERK EVIDENCE ŽÁDOSTÍ, POŘADNÍK ZÁJEMCŮ O SLUŽBU A JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU

SMĚRNICE č. 12/2015 DOMOV PRO SENIORY ŠTERNBERK EVIDENCE ŽÁDOSTÍ, POŘADNÍK ZÁJEMCŮ O SLUŽBU A JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU Účetní jednotka: Označení: SMĚRNICE č. 12/2015 DOMOV PRO SENIORY ŠTERNBERK EVIDENCE ŽÁDOSTÍ, POŘADNÍK ZÁJEMCŮ O SLUŽBU A JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU Sociální služby Šternberk, p.o. Evidence žádostí, pořadník

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 27. 3. 2014 Pravidla přijímání klientů do domova pro seniory Kopretina, provozovaného příspěvkovou organizací

Více

Směrnice č. 10/2017. Standardy kvality sociální služby. Standard č. 3 Jednání se zájemcem o sociální službu domov se zvláštním režimem (dále DZR)

Směrnice č. 10/2017. Standardy kvality sociální služby. Standard č. 3 Jednání se zájemcem o sociální službu domov se zvláštním režimem (dále DZR) Domov pro seniory Dobětice, příspěvková organizace Šrámkova 38/A; Ústí nad Labem, PSČ 400 11 TELEFON: 472 772 902 BANKOVNÍ SPOJENÍ: 3783800277/0100 FAX: 472 778 878 IČO: 44555407 ID datové schránky: qcivqgf

Více

PODPIS PRACOVNÍKA JMÉNO A PŘÍJMENÍ STANDARD Č. 3 : Jednání se zájemcem o službu. všechny zaměstnance sociální služby

PODPIS PRACOVNÍKA JMÉNO A PŘÍJMENÍ STANDARD Č. 3 : Jednání se zájemcem o službu. všechny zaměstnance sociální služby STANDARD Č. 3 : ZÁVAZNÉ PRO: Jednání se zájemcem o službu všechny zaměstnance sociální služby studenty odborné praxe, dobrovolníky, praktikanty ZPRACOVAL: SCHVÁLIL: kolektiv zaměstnanců Bc. Miroslav Nosek

Více

Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, příspěvková organizace Pochlovická 57, Kynšperk nad Ohří PRAVIDLA

Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, příspěvková organizace Pochlovická 57, Kynšperk nad Ohří PRAVIDLA Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, příspěvková organizace Pochlovická 57, 357 51 Kynšperk nad Ohří PRAVIDLA pro jednání se zájemcem o poskytnutí sociální služby v Sociálních službách v Kynšperku nad

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. Jméno a příjmení Funkce / útvar Podpis. sociální pracovnice. Datum schválení: Změnový stav: 0

VNITŘNÍ PRAVIDLA. Jméno a příjmení Funkce / útvar Podpis. sociální pracovnice. Datum schválení: Změnový stav: 0 VNITŘNÍ PRAVIDLA Podávání žádostí o přijetí do Denního stacionáře Jitřenka, jejich evidování a vyřizování a pravidla pro umísťování žadatelů do tohoto zařízení sociálních služeb Evidenční číslo: VP 3d

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY, příspěvková organizace Pochlovická 57 KYNŠPERK NAD OHŘÍ PRAVIDLA

SOCIÁLNÍ SLUŽBY, příspěvková organizace Pochlovická 57 KYNŠPERK NAD OHŘÍ PRAVIDLA SOCIÁLNÍ SLUŽBY, příspěvková organizace Pochlovická 57 KYNŠPERK NAD OHŘÍ PRAVIDLA pro jednání se zájemcem o poskytnutí sociální služby v Sociálních službách, p.o. pro službu domov se zvláštním režimem

Více

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od 01. 09. 2018

Více

Domov Jeřabina příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ODLEHČOVACÍ SLUŽBY. SMĚRNICE č. 5/ 2013

Domov Jeřabina příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ODLEHČOVACÍ SLUŽBY. SMĚRNICE č. 5/ 2013 Domov Jeřabina příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ODLEHČOVACÍ SLUŽBY SMĚRNICE č. 5/ 2013 PRAVIDLA PRO JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU Přílohy: 1. Informace o zájemci o poskytovanou

Více

Podávání, evidence a vyřizování žádostí o umístění do Domova pro osoby se zdravotním postižením Nováček

Podávání, evidence a vyřizování žádostí o umístění do Domova pro osoby se zdravotním postižením Nováček VNITŘNÍ PRAVIDLA: Podávání, evidence a vyřizování žádostí o umístění do Domova pro osoby se zdravotním postižením Nováček Evidenční číslo: Jméno a příjmení Funkce / útvar Podpis Zpracoval: Mgr. Věra Kotrbatá

Více

III / Jednání se zájemcem o sociální službu

III / Jednání se zájemcem o sociální službu STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO, Domov se zvláštním režimem DRHOVLE 44, 397 01 PÍSEK IČO: 70869812 ZŘIZOVATEL JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE

Více

3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU

3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU Standardy kvality sociálních služeb 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU Kritérium Poskytovatel má písemně zpracována vnitřní pravidla, podle kterých informuje zájemce o sociální službu srozumitelným

Více

Směrnice č. 25/2013. Standardy kvality sociální služby. Standard č. 3 Jednání se zájemcem o sociální službu Domov pro seniory (dále DPS)

Směrnice č. 25/2013. Standardy kvality sociální služby. Standard č. 3 Jednání se zájemcem o sociální službu Domov pro seniory (dále DPS) Domov pro seniory Dobětice, příspěvková organizace Šrámkova 38/A ; Ústí nad Labem, PSČ 400 11 TELEFON: 472 772 902 BANKOVNÍ SPOJENÍ: 3783800277 / 0100 FAX: 472 778 878 IČO: 44555407 e-mail: info@dd-dobetice.cz

Více

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel Hlavní město Praha

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel Hlavní město Praha Standard č. 7 SMĚRNICE Verze 9 - zkrácená k podávání a vyřizování připomínek, podnětů, stížností, oznámení a petic osob, kterým jsou poskytovány sociální služby Tato Směrnice k podávání a vyřizování připomínek,

Více

Část: 32. VYŘIZOVÁNÍ STÍŢNOSTÍ

Část: 32. VYŘIZOVÁNÍ STÍŢNOSTÍ Základní škola Moravská Třebová, Kostelní náměstí 21, okres Svitavy příspěvková organizace se sídlem 571 01 Moravská Třebová, Kostelní náměstí 21 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část: 32. VYŘIZOVÁNÍ STÍŢNOSTÍ Č.j.:

Více

Standardy kvality sociálně-právní ochrany. dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění. Obecní úřad Lenešice

Standardy kvality sociálně-právní ochrany. dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění. Obecní úřad Lenešice Standardy kvality sociálně-právní ochrany dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění Obecní úřad Lenešice Obecní úřad Lenešice je v souladu s ustanovením 4 zákona č. 359/1999

Více

18.Rozhodnutí o přednostním umístění žadatele ve smyslu odst. 16 může mít formu:

18.Rozhodnutí o přednostním umístění žadatele ve smyslu odst. 16 může mít formu: Pravidla pro podávání žádostí o přijetí do pobytových zařízení sociálních služeb, jejich evidování a vyřizování a pravidla pro umísťování žadatelů do pobytových zařízení sociálních služeb. 1. Zájemce o

Více

Směrnice č. OS - 5/2013 Podávání a evidence stížností

Směrnice č. OS - 5/2013 Podávání a evidence stížností Směrnice č. OS - 5/2013 Podávání a evidence stížností Provozovatel: PRIVAMED Healthia s.r.o. Kotíkovská 19, P L Z E Ň Masarykova nemocnice v Rakovníku Dukelských hrdinů 200/II, Rakovník Účel: Účelem této

Více

PRAVIDLA... 1 1 ÚVOD... 3 1.1 PŘEDMĚT PRAVIDEL... 3 1.2 POJMY... 3 2 VYHLÁŠENÍ VOLNÉHO BYTU SPO... 3 3 ŽÁDOST O BYT SPO... 3

PRAVIDLA... 1 1 ÚVOD... 3 1.1 PŘEDMĚT PRAVIDEL... 3 1.2 POJMY... 3 2 VYHLÁŠENÍ VOLNÉHO BYTU SPO... 3 3 ŽÁDOST O BYT SPO... 3 Pravidla pro pronajímání bytů v majetku Města Žamberka sociálně potřebným občanům Číslo dokumentu: OS3202 Vydání č.: 02 Výtisk č.: 01 Platnost od: 21.02.2008 Účinnost od : 01.03.2008 Platnost do: Zpracoval:

Více

Zásady pro přijímání občanů do pobytových sociálních zařízení příspěvkových organizací města Třince

Zásady pro přijímání občanů do pobytových sociálních zařízení příspěvkových organizací města Třince MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Zásady pro přijímání občanů do pobytových sociálních zařízení příspěvkových organizací města Třince VNITŘNÍ SMĚRNICE Č. 9/2012 ZÁSADY PRO PŘIJÍMÁNÍ OBČANŮ DO

Více

Žádost o sociální službu azylový dům

Žádost o sociální službu azylový dům SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA SVITAVY DATUM PŘIJETÍ ŽÁDOSTI: Azylový dům pro muže Číslo žádosti: Máchova alej 16 Žádost přijal: 568 02 Svitavy Podpis pracovníka : tel: 461535925,e-mail: vladimír.stupka@svitavy.cz

Více

Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic

Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic Rada města Roztoky schválila dne 7. 12. 2016 dle 102 odst. 2 písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

Evidence čekatelů 2.1. Rozhodování o zařazení

Evidence čekatelů 2.1. Rozhodování o zařazení SYSTÉM ZAJIŠTĚNÍ ŽÁDOSTÍ O UMÍSTĚNÍ DO DOMOVŮ PRO SENIORY, DOMOVU PRO OSOBY ZE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM A DOMOVU SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM, ZŘIZOVANÝCH MĚSTEM KROMĚŘÍŽ OD 1. 1. 2007 1. Žádosti 1.1. Formuláře Formuláře

Více

SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU OBEC ČEJKOVICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Zpracoval: Kontroloval: Schválil: Platnost od: 2. 1. 2019 Účinnost od: 1. 1. 2019 Mgr. Šotkovská Helena Sedlačíková Zdenka ZO usnesením

Více

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ QI

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ QI List číslo: 1 / 6 Druh dokumentu: instrukce Identifikační označení: QI 42-02-01 Výtisk číslo:1 POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ QI 42-02-01 Tato směrnice je majetkem Středního odborného učiliště a Střední odborné

Více

Směrnice č. 04/2008 o postupu školy při poskytování informací

Směrnice č. 04/2008 o postupu školy při poskytování informací Střední odborná škola automobilní a Střední odborné učiliště automobilní Dukla 313, 562 01 Ústí nad Orlicí Směrnice č. 04/2008 o postupu školy při poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o

Více

Čl. 1 Stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb. Čl. 2 Kdo může podat stížnost

Čl. 1 Stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb. Čl. 2 Kdo může podat stížnost Vnitřní pravidla pro podávání a vyřizování stížností Poskytovatel: Město Raspenava, název zařízení: Sociální služby, Frýdlantská 532, Raspenava druh služby: Pečovatelská služba Čl. 1 Stížnost na kvalitu

Více

Směrnice pro vyřizování stížností a petic podaných Městskému úřadu v Klatovech

Směrnice pro vyřizování stížností a petic podaných Městskému úřadu v Klatovech Směrnice pro vyřizování stížností a petic podaných Městskému úřadu v Klatovech Rada města Klatov vydává v souladu s ustanovením 102, odst. 2, písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění,

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory Dubina Pardubice Blahoutova , Pardubice tel.:

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory Dubina Pardubice Blahoutova , Pardubice tel.: SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory Dubina Pardubice Blahoutova 646-649, 530 12 Pardubice tel.: 466 262 345 e-mail: dubina@ssmpce.cz Standard č. 7 Pravidla a metodika pro podávání, evidenci

Více

3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU

3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU Standardy kvality sociálních služeb 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU Kritérium a) Poskytovatel má písemně zpracována vnitřní pravidla, podle kterých informuje zájemce o sociální službu srozumitelným

Více

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i.

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vnitřní předpis č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vypracovala: Mgr. Lenka Pokorná Schválil: Bc. Petr Herynek Účinnost od: 1. 9. 2016 Vnitřní

Více

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Domov Sněženka Jeseník, příspěvková organizace Moravská 814/2, 790 01 Jeseník Směrnice Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím (účinnost od 1.7.2017) Čl. 1

Více

PRAVIDLA pro přijímání a vyřizování petic a stížností

PRAVIDLA pro přijímání a vyřizování petic a stížností PRAVIDLA pro přijímání a vyřizování petic a stížností Na základě zmocnění v 102 odst. 2 písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, stanovuje Rada města Písku tato pravidla,

Více

ŘEŠENÍ STÍŽNOSTÍ (WEB)

ŘEŠENÍ STÍŽNOSTÍ (WEB) Základní škola a mateřská škola Český Těšín Pod Zvonek, příspěvková organizace Titulní list Typ dokumentu: SMĚRNICE /celk. počet: 1 / 5 Účinnost: 1. 9. 212 Evidenční číslo:.příloha Revize: ŘEŠENÍ STÍŽNOSTÍ

Více

Pravidla pro přidělování a užívání bytů

Pravidla pro přidělování a užívání bytů Č.j.: MLE/10494/09/SO Pravidla pro přidělování a užívání bytů v domě s pečovatelskou službou I. Účel a charakter domu s pečovatelskou službou (DPS) 1. Byty v DPS slouží k tomu, aby byly přidělovány žadatelům,

Více

Pravidla pro přidělování bytů. bytů v domech s pečovatelskou službou ve městě Příboře.

Pravidla pro přidělování bytů. bytů v domech s pečovatelskou službou ve městě Příboře. Pravidla pro přidělování bytů v domech s pečovatelskou službou ve městě Příboře Rada města Příbora v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, na 37.

Více

Vám byl soudem stanovený opatrovník / zástupce

Vám byl soudem stanovený opatrovník / zástupce Vážený pane, vážená paní, děkujeme Vám za Váš zájem o náš Domov se zvláštním režimem Senior Rezidence Chrudim. Uvědomujeme si, že prožíváte nelehké období a velice náročnou životní situaci. Abychom mohli

Více

Z Á S A D Y pro nájem bytů v domech zvláštního určení (Domy s pečovatelskou službou) v majetku statutárního města Havířova

Z Á S A D Y pro nájem bytů v domech zvláštního určení (Domy s pečovatelskou službou) v majetku statutárního města Havířova Rada města Havířova usnesením číslo 3646/52/09 ze dne 10.06.2009 stanoví tímto tyto: Č. j.: OSV/56025/Lep/09 Počet listů dokumentu: 6 Počet příloh: 0 Počet listů přílohy: 0 Zn.: ZS/15/RMH/2009 Z Á S A

Více

JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU

JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU Nahrazuje: II-SQ-03/2015 - Jednání se zájemcem o sociální službu verze 01 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Seniorpark Valašské Meziříčí, Domov pro seniory Žerotínova

Více

VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Vnitřní směrnice VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi 7a) Poskytovatel má písemně zpracována vnitřní pravidla pro

Více

VS 7/17 Vnitřní pravidla Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Temperi

VS 7/17 Vnitřní pravidla Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Temperi Vnitřní směrnice VS 7/17 Vnitřní pravidla Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Temperi I. Poskytovatel a zařízení sociálních služeb Poskytovatel: Temperi, o. p. s. (dále jen poskytovatel) Zařízení

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA. Příkaz ředitele, k provedení 93 a násl. zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách. ze dne č.

KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA. Příkaz ředitele, k provedení 93 a násl. zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách. ze dne č. KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Příkaz ředitele, k provedení 93 a násl. zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách ze dne 1. 2. 2018 č. 3/18 Čl. 1 Úvodní ustanovení Tímto Příkazem ředitele stanovuji postup

Více

JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU

JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU Tento vnitřní předpis stanovuje zásady jednání zástupce organizace se zájemcem o službu. Cílem jednání je získání potřebných informací o zájemci, jeho potřebách, požadavcích

Více

Směrnice o postupu školy při poskytování informací

Směrnice o postupu školy při poskytování informací Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Směrnice o postupu školy při poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Číslo dokumentu:

Více

Pravidla pro podávání, evidenci a vyřizování žádostí o umístění do pobytových zařízení MÚSS Plzeň

Pravidla pro podávání, evidenci a vyřizování žádostí o umístění do pobytových zařízení MÚSS Plzeň VNITŘNÍ PRAVIDLA: Pravidla pro podávání, evidenci a vyřizování žádostí o umístění do pobytových zařízení MÚSS Plzeň Evidenční číslo: VP 3X1 MÚSS Plzeň Jméno a příjmení Funkce / útvar Podpis Zpracoval:

Více

POSTUP PŘI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ SM - 29

POSTUP PŘI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ SM - 29 Revize č.: 2 Strana: 1 POSTUP PŘI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ SM - 29 Pokyn pro zaměstnance ZZS OK úrovně C Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje, příspěvková organizace Datum účinnosti: Výtisk číslo:

Více

Standard kvality sociálně-právní ochrany

Standard kvality sociálně-právní ochrany Standard kvality sociálně-právní ochrany dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění Obecní úřad Ploskovice Ploskovice 2015 1 Obecní úřad Ploskovice je v souladu s ustanovením

Více

Vyřizování stížností

Vyřizování stížností PLP3SM0 Vyřizování stížností Obsah: 1. Účel... 2 2. Platnost dokumentu... 2 3. Použité zkratky a pojmy... 2 4. Odpovědnosti a pravomoci... 2 5. Vyřizování stížností... 2 5.1 Druhy stížností a jejich obsah...

Více

Žádost o poskytování služby Azylového domu Šromova

Žádost o poskytování služby Azylového domu Šromova Pořadové číslo: Datum podání:. Žádost o poskytování služby Azylového domu Šromova ZÁJEMCE: Máte zdravotní omezení? ano x ne Pokud ano, jaké? Trvalé bydliště: Telefon: Měsíční příjmy: Kontaktní adresa:

Více

Obec Lužec nad Vltavou

Obec Lužec nad Vltavou Obec Lužec nad Vltavou Směrnice č. 2/2012 pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Směrnici zpracoval: Patrik Rollo Datum zpracování: 13.11.2012 Směrnici schválilo: Zastupitelstvo obce Lužec nad Vltavou

Více

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby v Charitním domově Moravec

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby v Charitním domově Moravec Česká katolická charita CHARITNÍ DOMOV MORAVEC Moravec 53, 592 54 Moravec tel. 566 673 716 IČO 0044 53 55 www.charitamoravec.cz Den podání žádosti: Evidenční číslo žádosti: Žádost o poskytnutí pobytové

Více

Pravidla pro přidělování bytů v majetku

Pravidla pro přidělování bytů v majetku Pravidla pro přidělování bytů v majetku Města Stráže pod Ralskem Strana I (celkem 7) Zastupitelstvo města Stráže pod Ralskem schválilo na svém zasedání konaném dne 24. října 2012 tato. I. Rozdělení bytů

Více

Řád řešení stížností společnosti TyfloCentrum Brno, o.p.s.

Řád řešení stížností společnosti TyfloCentrum Brno, o.p.s. Řád řešení stížností společnosti TyfloCentrum Brno, o.p.s. Řád řešení stížností obsahuje možnosti podání stížností, postup vyřízení a jeho lhůty, v řádu jsou dále uvedeny kontakty na další nezávislé instituce,

Více

PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Pečovatelská služba Heřmanův Městec PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Stížnosti jsou důležitá poselství o spokojenosti s poskytovanou službou. Je to důležitý

Více

Obec Žernov PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB

Obec Žernov PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB Obec Žernov PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB Listopad 2007 1 PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB Účelem

Více

CHARITA HLUČÍN. CHARITNÍ DOMOV SV. MIKULÁŠE domov pro seniory. vydává SOUBOR VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ K PRŮBĚHU PŘIJETÍ NOVÉHO KLIENTA - 01.10.

CHARITA HLUČÍN. CHARITNÍ DOMOV SV. MIKULÁŠE domov pro seniory. vydává SOUBOR VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ K PRŮBĚHU PŘIJETÍ NOVÉHO KLIENTA - 01.10. CHARITA HLUČÍN CHARITNÍ DOMOV SV. MIKULÁŠE domov pro seniory vydává SOUBOR VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ K PRŮBĚHU PŘIJETÍ NOVÉHO KLIENTA - 01.10.2014 - OBSAH: 1. Velmi stručně... 1 2. Úvod... 4 3. Zájemce o službu...

Více

Směrnice o přijímání a vyřizování petic a stížností na Městském úřadě v Dobřanech

Směrnice o přijímání a vyřizování petic a stížností na Městském úřadě v Dobřanech Směrnice o přijímání a vyřizování petic a stížností na Městském úřadě v Dobřanech Rada města v Dobřanech schválila svým usnesením č. 2194 ze dne 29.05.2012 dle ustanovení 102, odst. 2, písm. n) zákona

Více

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem)

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Druh služby: domov se zvláštním režimem dle 50 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita:

Více

sociální pracovnice sociální pracovnice Schválení: Mgr. J. Deylová vedoucí zařízení Verze: 02

sociální pracovnice sociální pracovnice Schválení: Mgr. J. Deylová vedoucí zařízení Verze: 02 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: II SQ 04/2014 - Smlouva o poskytnutí sociální služby - verze 01 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov pro seniory Karolinka Pod Obecnicu 308 756 05

Více

PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Sociální služby Města Opočna Tyršova 686, 51773 Opočno Směrnice ORG 6 /2014 PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Obsah: Čl. 1 Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Čl. 5 Čl. 6 Čl. 7 Definice pojmů Náležitosti stížnosti Způsob

Více

Informace o poskytované PS jsou poskytovány při osobní návštěvě zájemce o PS nebo při telefonickém kontaktu s tímto zájemcem.

Informace o poskytované PS jsou poskytovány při osobní návštěvě zájemce o PS nebo při telefonickém kontaktu s tímto zájemcem. Zřizovatel: Název služby: Název dokumentu: Číslo metodiky: Platnost dokumentu: Vypracoval: Týká se osob: Město Klobouky u Brna Pečovatelská služba Standard č. 3 Jednání se zájemcem o sociální službu č.

Více

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Centrum sociálních služeb Znojmo, příspěvková organizace U Lesíka 3547/ 11 669 02 Znojmo ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY ZVOLTE POŽADOVANOU SOCIÁLNÍ SLUŽBU DOMOV PRO SENIORY DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

Více

Pořadové číslo: Datum podání:. Žádost o poskytování služby Azylového domu Šromova. Omezení ve svéprávnosti: ano x ne

Pořadové číslo: Datum podání:. Žádost o poskytování služby Azylového domu Šromova. Omezení ve svéprávnosti: ano x ne ZÁJEMCE: Trvalé bydliště: Telefon: Měsíční příjmy: Kontaktní adresa: Pořadové číslo: Datum podání:. Máte zdravotní omezení? ano x ne Pokud ano, jaké? Omezení ve svéprávnosti: ano x ne Občanství EU: ano

Více

Žádost o umístění do DPS Žebrák

Žádost o umístění do DPS Žebrák Jméno a příjmení: Datum narození: Trvalé bydliště: Telefon: Rodinný stav: Druh příjmu: (invalidní, starobní důchod, jiný) Žádost o umístění do DPS Žebrák Využívám sociální službu: (dovoz oběda, úklid domácnosti,

Více

Sociální služby města Žďár nad Sázavou, p.o.

Sociální služby města Žďár nad Sázavou, p.o. MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDA J Ů Sociální služby města Žďár nad Sázavou, p.o. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 52 DNE: 31. 10. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 824 /2016 /Ssm NÁZEV: Pravidla pro výběr uživatelů ANOTACE: Materiál

Více

NEMOCNICE POČÁTKY, s.r.o.

NEMOCNICE POČÁTKY, s.r.o. NEMOCNICE POČÁTKY, s.r.o. Havlíčkova 206, 394 64 Počátky Název: Evidenční značka: VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, OZNÁMENÍ, PODNĚTŮ A EVIDENCE PODĚKOVÁNÍ OD OBČANŮ A ORGANIZACÍ SM-NP-5-2015 Identifikace: Nahrazuje:

Více

Organizace: OBEC KEBLOV Sídlo: Keblov 75, Čechtice IČ: SMĚRNICE K ZADÁVANÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

Organizace: OBEC KEBLOV Sídlo: Keblov 75, Čechtice IČ: SMĚRNICE K ZADÁVANÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Organizace: OBEC KEBLOV Sídlo: Keblov 75, 257 65 Čechtice IČ: 00231975 SMĚRNICE K ZADÁVANÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Obec Keblov Obec : KEBLOV Adresa :

Více

SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST I PŘEDMĚT ÚPRAVY, POJMY, SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY A AKTY PŘEDMĚT A CÍL ÚPRAVY

SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST I PŘEDMĚT ÚPRAVY, POJMY, SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY A AKTY PŘEDMĚT A CÍL ÚPRAVY SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST I PŘEDMĚT ÚPRAVY, POJMY, SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY A AKTY PŘEDMĚT A CÍL ÚPRAVY 1. Tato směrnice upravuje postup veřejného zadavatele obce Lány (dále

Více

Základní informace o škole a postup při vyřizování žádostí o informace

Základní informace o škole a postup při vyřizování žádostí o informace Základní informace o škole a postup při vyřizování žádostí o informace Na základě zákona č.106/1999 Sb., ve znění pozdějších předpisů a pokynu MŠMT k zajištění úkolů vyplývajících z tohoto zákona zveřejňujeme

Více

Obecní úřad je v souladu se zákonem o SPOD:

Obecní úřad je v souladu se zákonem o SPOD: Obecní úřad Bříza je v souladu s ustanovením 4 zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění, (dále jen zákon o SPOD) orgánem sociálně-právní ochrany. Výkon sociálně-právní ochrany

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2013

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2013 VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2013 SMĚRNICE K REALIZACI ZÁKONA č. 106/1999 SB., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ V PODMÍNKÁCH OBCE NOVÁ VES A OBECNÍHO ÚŘADU NOVÁ VES datum vzniku

Více

Ustanovení ukončení odpovědného zástupce

Ustanovení ukončení odpovědného zástupce Ustanovení ukončení odpovědného zástupce 03. Pojmenování (název) životní situace Provozování živnosti prostřednictvím odpovědného zástupce dle 11 živnostenského zákona 4. Základní informace k životní situaci

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HAVLÍČKOVA BRODU

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HAVLÍČKOVA BRODU SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HAVLÍČKOVA BRODU Domov pro seniory, Reynkova 3643, 580 01 Havlíčkův Brod Žádost o poskytování sociální služby domov pro seniory v zařízení Domova pro seniory 1. Jméno a příjmení žadatele:

Více

Čl. I Prevence záškoláctví

Čl. I Prevence záškoláctví Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy V Praze dne 11.března 2002 Čj.: 10 194/2002-14 Metodický pokyn k jednotnému postupu při uvolňování a omlouvání žáků z vyučování, prevenci a postihu záškoláctví

Více

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Strana 1 z 5 Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Stručný obsah Směrnice upravuje způsob poskytování informací Domovem na hradě Rychmburk. Jméno Funkce

Více

Pravidla Rady města Velké Meziříčí pro přijímání a vyřizování stížností a petic. I. Stížnosti

Pravidla Rady města Velké Meziříčí pro přijímání a vyřizování stížností a petic. I. Stížnosti Rada města Velké Meziříčí stanoví na základě 102 odst. 2 písm. n) z. č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, tato Pravidla Rady města Velké Meziříčí pro přijímání a vyřizování stížností

Více

OBEC LIPOVICE Lipovice 44, Vlachovo Březí

OBEC LIPOVICE Lipovice 44, Vlachovo Březí OBEC LIPOVICE Lipovice 44, 384 22 Vlachovo Březí Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Obce LIPOVICE Úvodní ustanovení Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého

Více

Směrnice pro vyřizování stížností

Směrnice pro vyřizování stížností č. 13 Směrnice pro vyřizování stížností Platnost: od 1.1.2006 Závaznost: Vydal: pro všechny zaměstnance školy a osoby v obdobném poměru Mgr. Eva Vanžurová, ředitelka školy Počet příloh: 1 Mgr. Eva Vanžurová

Více

Žádost o poskytování sociální služby domov pro seniory v zařízení Domova pro seniory, Reynkova 3643, Havlíčkův Brod

Žádost o poskytování sociální služby domov pro seniory v zařízení Domova pro seniory, Reynkova 3643, Havlíčkův Brod Žádost o poskytování sociální služby domov pro seniory v zařízení Domova pro seniory, Reynkova 3643, Havlíčkův Brod 1. Jméno a příjmení žadatele: (u žen uveďte i rodné příjmení) 2. Den, měsíc a rok narození:

Více

Pravidla pro přidělování a pronajímání bytů ve vlastnictví města Strakonice

Pravidla pro přidělování a pronajímání bytů ve vlastnictví města Strakonice Pravidla pro přidělování a pronajímání bytů ve vlastnictví města Strakonice Vydání Účinnost Předmět změny (shrnutí) Vlastník (zpracoval / zrevidoval) Schválil 3.0 1.5.2018 Doplnění čl. IV odst. 2 a čl.

Více

Čl. 5 Náležitosti žádosti o poskytnutí informace Čl. 6 Způsob evidence žádostí Čl. 7 Odložení žádosti 7 dnů 30 dnů 7 dnů 60 dnů

Čl. 5 Náležitosti žádosti o poskytnutí informace Čl. 6 Způsob evidence žádostí Čl. 7 Odložení žádosti 7 dnů 30 dnů 7 dnů 60 dnů Směrnice č. 139 Domov pro seniory Jesenec, p.o. Směrnice o poskytování informací žadatelům dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Čl. 1 Základní ustanovení 1) Podle příslušných ustanovení

Více

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ Základní škola, Most, Václava Talicha1855, příspěvková organizace Vypracovala: Schválila: POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ 2018 /2019 Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2018 Mgr.

Více

Terénní sociální služba v Ralsku

Terénní sociální služba v Ralsku Terénní sociální služba v Ralsku Zpracovala: Bc. Holasová Lenka Terénní sociální služba Terénní sociální služba v Ralsku je poskytována prostřednictvím terénních programů podle 69 zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

Žádost o poskytování sociální služby v Domově seniorů Stříbrné Terasy (dále jen DSST)

Žádost o poskytování sociální služby v Domově seniorů Stříbrné Terasy (dále jen DSST) Žádost o poskytování sociální služby v Domově seniorů Stříbrné Terasy (dále jen DSST) Razítko den podání žádosti číslo jednací 1. Žadatel Příjmení.. Jméno..... Rodné příjmení:... Rodinný stav Státní příslušnost.....

Více

Směrnice rektora č. 19/2015

Směrnice rektora č. 19/2015 Slezská univerzita v Opavě Směrnice rektora č. 19/2015 K vyřizování stížností, oznámení a podnětů doručených Slezské univerzitě v Opavě Vydáno: V Opavě, listopad 2015 Směrnice rektora č. 19/2015 k vyřizování

Více

Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek

Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek Veškeré stížnosti a připomínky jsou posuzovány jako podnět ke zlepšení poskytovaných

Více

SMĚRNICE O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

SMĚRNICE O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Domov pro seniory Dobřichovice se sídlem Brunšov 365, Všenory 252 31 SMĚRNICE O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Číslo předpisu S-31 Vypracoval: Bc. Robert Pitrák, Spisový znak Skartační znak Schválil:

Více

Směrnice č. 2/2015 Pravidla pro přidělování bytů na č.p. 172 v majetku obce Osek nad Bečvou

Směrnice č. 2/2015 Pravidla pro přidělování bytů na č.p. 172 v majetku obce Osek nad Bečvou Směrnice č. 2/2015 Pravidla pro přidělování bytů na č.p. 172 v majetku obce Osek nad Bečvou Zastupitelstvo Obce Osek nad Bečvou se usneslo na svém 3. zasedání dne 5. 2. 2015 usnesením č. UZ/03/11/2015

Více

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Cílem těchto pravidel je upravit závazný postup při přijímání a vyřizování petic a stížností. Podle ustanovení 102 odst.

Více

Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST)

Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST) Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST) * ) Vhodnou variantu označte křížkem Číslo žádosti 1. Žadatel Razítko - Den podání žádosti.. Příjmení.. Jméno..... 2. Narozen

Více

Postup při vyřizování stížností, podnětů a oznámení

Postup při vyřizování stížností, podnětů a oznámení Základní škola praktická, Bílina, Kmochova 205/10, příspěvková organizace Postup při vyřizování stížností, podnětů a oznámení (výňatek z vnitřní směrnice) 1 Vyřizování stížností 1. 1 Stížnosti mohou být

Více

Informace vyplývající ze zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Informace vyplývající ze zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Informace vyplývající ze zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím K zabezpečení základního vzdělávání, předškolního vzdělávání a provozu školní družiny zřídilo Statutární město Brno, městská

Více

VYKONÁVACÍ PŘEDPIS Č. 4/2015 KONCEPCE VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

VYKONÁVACÍ PŘEDPIS Č. 4/2015 KONCEPCE VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ VYKONÁVACÍ PŘEDPIS Č. 4/2015 KONCEPCE VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ QuantOn Solutions, o.c.p., a.s. Bratislava, 2015 OBSAH 1. Úvodní ustanovení 3 2. Podávání stížností 3 3. Přijímání stížností 4 4. Evidence stížností

Více