ROK 1959 MNV. Výbor žen. Mateský odznak

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROK 1959 MNV. Výbor žen. Mateský odznak"

Transkript

1 ROK 1959 Zapoal pod dojmem výboj dlouho lovenstva do vesmíru. SSSR vypustil 2. ledna raketu, která obhla kolem msíce a stala se obžnicí slunce. Epochální úspch lidstva znamená také zasažení msíce kosmickou raketou, vypuštnou rovnž v SSSR. A jestliže pi vypuštní první družice naši obané pochybovali o skutenosti tohoto inu, dnes pochybnosti mizí, roste dvra k SSSR a zklamání k USA. Se zájmem byla sledována cesta s Chrušova do Ameriky a snahy o likvidaci studené války. MNV Velkým kladem pro naši obec je, že pedseda MNV Metodj ervený je zamstnancem ONV jako instruktor pro národní výbory. MNV se zúastoval soutže s Horní a Dolní Bevou, Hutiskem a Solancem. Ze 4 soutží získal náš MNV 1. umístní 3krát. Dobe pracovaly komise : pro výstavbu obce, školská a sociáln zdravotní. Tato rozdlovala z fondu podprné pée doplkové potebným dchodcm podpory ve výši 100 Ks. V neinnosti byly komise finanní a pro vnitní obchod. OB Osvtová beseda za rok 1959 poádala 6 podnik zemdlských, 2 podniky z pírodních vd, 20 podnik ze zdravotnictví, 9 podnik ze spoleenských vd a 10 ostatních. Celkem bylo poádáno 47 akcí. Promítání film v Bacov a U mostu bylo pevzato kulturn propaganím oddlením Jednoty LSD ve Valašském Meziíí. Vliv televise se pociuje i v návštv film v Knhyních. Jako novinka je pokusná produkce Beskydského divadla z Nového Jiína na Zavadilce. Sehrálo tu Dámu s kaméliemi a Smrt pichází každý msíc. Výbor žen Velmi agilní je výbor žen. Vláda SR se rozhodla, že vždy na MDŽ budou pedány matkám estné odznaky mateství. Odznak III. stupn obdrží matka do 5 dtí, odznak II. stupn matka do 10 dtí a odznak I. stupn matka pes 10 dtí. Odznak III. stupn udluje MNV, odznak II. stupn ONV a odznak I. stupn KNV. Je nutno ocenit postavení ženy matky, nebo tato, a slabší tlesn vykonává rovnocennou práci s mužem v továrn neb jinde a pak místo odpoinku vede domácnost a peuje o dti. Mateský odznak Výbor žen za kulturních vložek škol v Bacov, U mostu a v Knhyních a hudby OB pipravil dstojné a slavnostní udlení estného odznaku 67 matkám s pohoštním. Odznak II. stupn obdrželo u ONV ve Valašském Meziíí 27 matek a odznak I. stupn u KNV v Gottwaldov obdržely : Anežka Kachtíková 69, Ludmila Paenicová ís. 70, Františka Peteková 116, Anna Kamasová 278, Julie Valová 343, Anna Peteková 42, Kristína Bártková 39.

2 Kurs šití Výbor žen uspoádal kurs pletení a kurs šití, který vedla Kvaová z Hutiska. VŽ navštívil a obdaroval Františku Petekovou u píležitosti jejich 90 narozenin. Ve spolupráci se Sborem pro obanské záležitosti pipravila dstojné Uvítání do života novorozenc s pohoštním matek. Finanní prostedky získávaly poádáním zábavních podnik. Ponvadž Eliška Rohelová se odsthovala do Ostravy, stala se novou pedsedkyní Anna Peteková 312. K sl. ervený kíž, místní skupina má 68 len, 37 nositel odznak PZO a 6 zdravotních hlídek. V organisaci pracuje místní léka MUDr. estmír Vykysalý a zdravotní instruktor Jindich Kysuan. Soudružky z Knhy obtav navštvují školení. Sraz družin byl uskutenn 5ktrát. Obeslán byl i okresní sraz ve Valašském Meziíí. Pi treningu motocyklových závod bylo postaveno 15 zdravotník, pi 6 denní motocyklové soutži hlídkovalo 15 zdravotník. Zdravotní pednášky ml MUDr. estmír Vykysalý. O zhoubných nádorech a MUDr. Jan Kavan o ledvinových a srdeních chorobách. Na zásah lidových hygienik bylo vymalováno pohostinství na Nové a opraveny záchody v hotelu v Knhyních. 28 oban je vedeno jako dárci krve. V listopadu byl uspoádán zdravotnický veer s cenným programem. Sokol sted Sokol sted obce má 137 len. Pedseda je Josef Ze, jednatel Vladislav Bernátek, pokladník Josef Fárek, náelník Jaroslav Kantor, náelnice Jaroslava Vachnová. Úspšn byla na hišti uspoádána Spartakiáda za pomoci okolních jednot. Cviily všechny kategorie. Zvláš pkné bylo vystoupení 60 žen, které cviily Rozsévaku. II. Spartakiáda se nacviovala ve spolkové místnosti v hotelu Beva. Tlesná výchova nalezla pochopení i u starších len, kteí cviili s tyemi. Byli to zejména Josef Ze, Josef Vachn, František Rudolf aj. Jednota uspoádala : karnevalovou noc na Zavadilce. Sokol Knhyn Sokol v Knhyních ítá 200 len vetn dorostu a žactva. Ženy nacviovaly Spartakiádu na hotelu Beva, ve stedu obce, kterážto jednota má patronát nad knhyským Sokolem. Tlovýchova se provozovala v hotelu u Skokan a na hišti. Za své innosti uvádí knhyský Sokol 2 estrády a okresní lyžaské žákovské závody. Náelník je Bedich Vank, náelnice Marie Ondryášová a pedseda Ondej Galan. Znaná ást oban každou takka letní nedli se zájmem sledovala fotbalové zápasy ve stedu obce na hišti. V okresním mítku se naši fotbalisté umístili ve III. tíd na 9. míst.

3 MJPO sted V místní Jednot požární ochrany ve stedu obce je organisováno 68 muž a 28 žen. Pedseda je Chrbját František, jednatel Jan Dcký, velitel Zdenek Mikulenka, zbrojí Jan Bernatský, pokladník Jaroslav Fiurášek. Jednota se umístila v okrskové soutži v Dolní Bev na 3. míst. Nyní postrádá ženy a mládež. MJPO Knhyn Místní jednota požární ochrany v Knhyních má 70 len, ženské družstvo i 10 žák dorostu, které nacvioval Jan Žíla, editel školy. Na okrskové soutži v Dolní Bev se jednota umístila na 6. míst. Požárníci vykonávali hlídku pi tradiních 5. Letnicích mládeže na Pústevnách. Svazarm Svazarm ítá 58 len. Starostou byl Ze Josef mladší, po nm pevzal funkci František Mitáš, nadporuík v záloze z Knhy, vedoucí výcviku branc. Hospodáem je etnický staešina Miroslav Pavlín, který steží 1 malorážku a nkolik vzduchovek. Cvien bývá pravideln na Horní Bev, Stelecké družstvo pravideln stílelo. 15 závodník se zúastnilo terénního závodu motocyklového, kde byli i cizí úastníci z okolních vesnic. SSP Odboka svazu sl. sovtského pátelství, jehož pedsedou je len SNB Miroslav Pavlín, uspoádala pednášku o Lotyšsku a Estonsku a druhou o sovtské Gruzii. Pednášel úastník cesty po tchto zemích známý ovocná, uitel Lux. Tento též opt pednášel o ovocnáství. V obci je registrováno 16 šachist vetn náhradník. Umístili se v krajské soutži na 4. míst. Mateská škola Jako sociální zaízení z dvod vzniku JZD v naší obci byla zízena mateská škola. Umístna byla ve škole U mostu, kde zabrala tlocvinu, jídelnu a kuchy školní. První editelka, Helena Holáková z Kunovic u Valašského Meziíí s uitelkou Vrou Sekerovou z Holešova vypravily školu potebným zaízením, jako nábytek, hraky, lehátka na spaní atd. 29. záí byla pro rodie beseda ve škole U mostu, pi které byly promítnuty filmy o mateské škole a rodie si pak prohlédli zaízení a vybavení školy. Pesto mli k mateské škole nedvru. Pihlášeno bylo žák ve vku od 3 do 6 let.

4 Vyuování s celodenním provozem zaalo poátkem íjna. Ve škole se vailo a dti obdržely 1 celý obd a 2 svainy (dopoledne a odpoledne). Rodie uhrazují pouze píspvek ve výši 2,50 na jedno dít na 1 den. Ostatní výlohy hradí stát. Roní náklad mimo osobních náklad inil Ks. Je to veliká pomoc pro pracující matky a výhoda pro dti které tu rostou v blahobytu pod odborným vedením. S dtmi takto pipravenými se nepomrn lépe pracuje pi nástupu na národní školu. Doprava žák do stední školy Na popud MNV byla zvýhodnna doprava žák autobusem do osmileté stední školy v Horní Bev. Dosud je odvážel autobus na Horní Bevu v 6.30 hodin. Nyní je odváží kopivnický autobus ped 8 hodinou. Je to výhoda pro žáky zvlášt z Bacova, nebo nejvzdálenjší mají až 5 km k autobusu. Sbor pro obanské záležitosti Nový orgán je v obci komise pro mládež, která má bdít nad správnou výchovou mládeže. lenové jsou zvlášt editelé škol. Díve tuto funkci vykonávala školská komise. Nová instituce je též aktiv pi MNV, Sbor pro obanské záležitosti, který má jménem kolektivu, státu projevovat obanm úast v jejich radostech a žalostech pi nejdležitjších životních událostech jako je zrození, svatba, smrt, životní jubilea, apod. Dosavad tak iní církev a pro obany bez církevní píslušnosti to iní Sbor pro obanské záležitosti. Za úkol má provádt Vítání do života novorozenc, úast na svatbách gratulací nebo kulturními vložkami pi svatebním obadu, kondolencí pi úmrtí nebo poádáním pohbu s proslovy a zpvy, návštvami pi význaných jubilejích, jako padesátiny, sedmdesátiny a jiné narozeniny, pi zlatých svatbách apod. Náš Sbor plánuje též pohovory se snoubenci za úasti pedagoga, lékae a právníka. Pedsedou je Bedich Vašek, editel školy v Bacov, lenové : editelé škol, Milada Kysuanová, Anna Peteková 312, Jiina Lanczová, porodní asistentka, Jiina Vašutová. Uspoádáno bylo Vítání do života pro novorozenc. Slavnost se zahájila pedsedou aktivu, pak následovaly básn pionýr, slavnostní projev pedsedy MNV, sólové písn uitelky Markéty Novákové z ozdravovny, sólo pro housle a klavír a hudba Osvtové besedy. Rodie pak podepisovali pamtní knihu. Novorozenci byli obdarováni vkladem 20 Ks ve spoiteln, památkovým obrázkem a kytikou. Náklad na tyto dary nesl Výbor žen. Vzorný uitel MNV gratuloval editeli Jindichu Kysuanovi k jmenování vzorným uitelem. Po Ann Ondryášové, která odešla do dchodu nastoupila v naší obci nová porodní asistentka Jiina Lanczová, která pišla od Valašských Klobúk. Ubytována je v Kristkov vile pod Zavadilkou. BSP Odborová dlnická organisace pinesla novinku : Brigáda socialistické práce, která má pomáhat zvýšení a zkvalitnní produkce. Do BSP vstupují nadšení a obtaví pracovníci, kteí mají zájem na vyšší úrovni výroby. V naší obci je lenem BSP Bedich Mikuda z Knhy. Aktuální problém dlník je pestavba mezd na základ zvýšení kvalifikace. Dnešní dlníci kdysi jako dti mnoho zameškávali obecnou školu pro pasení krav i pomoc na poli. Pesto, že

5 vyšli jen tuto školu, která mla stejn nižší úrove, dnes se staten potýkají s algebrou a matematikou a dosahují v dalším vzdlání pkných výsledk. Stávají se mistry a vedoucími. Nutno zaznamenat, že nap. Josef Hruška vlastní pílí dosáhl místa v pedsednictvu krajské odborné rady strojírenství. Zemdlství Za rok 1959 inily dodávky zemdlských produkt v naší obci : Vepové maso Hovzí maso Mléko Vejce Zrniny Seno Pi soupisu k 1/ se projevil úbytek krav. Plán zástavu skotu není splnn, protože zízením JZD v dolních ástech okresu a na Hané byl perušen odtamtud písun slámy, která se dovážela jako krmivo. Naši zemdlci dluží na pojistném zemdlského pojištní. Dle usnesení MNV budou tyto dluhy vymáhány u kovozemdlc zapovdí na platy a u zemdlc srážkou pi výplat za dodávky dobytka. Po založení JZD skladují se umlá hnojiva pro soukromý sektor u Františka Bernatského v Bacov. Pochlopník. 7 dává své pozemky k disposici MNV, protože nemá na nich kdo pracovat. Je to dkaz útku od pdy. O obci je 25 koní. Tžba deva z les se již dováží do Rožnova traktory. Koní se používá již jen k pibližování. Zjara i na podzim jsou kon v nepetržité práci. Majitelé koní jsou najímáni na orbu, sázení brambor i setí obilnin. Na koský potah eká celá ada uchaze. Za den práce párou koní se platí 160 Ks. Založení Jednotného zemdlského družstva (JZD) Rodí se nový svt. Již polovina lidstva takka zakotvila v socialistickém ádu, který e pechodným stadiem ke komunismu. Žijeme v pelomu djin. Staré spoleenské ády, které trvaly mnoho tisíciletí zanikají, jen tradice a návyky setrvanosti ješt psobí v povaze lidí. Nutno zvlášt jmenovat touhu po soukromém vlastnictví, egoismus, individualismus. Lidová demokracie však formou diktatury proletariátu likviduje starý svt. V naší lidové demokracii již socialistický ád ovládl všechny obory lidské innosti krom zemdlství. Ponvadž všechno souvisí se vším je neudržitelný soukromo podnikatelský ád v zemdlství. A je neudržitelný též ze stanoviska pokroku vd a techniky. XI. sjezd KS dal podnt k socialisaci zemdlství, k masovému zakládání JZD, což se také již stalo. Naše horské oblasti znamenají již jen zbytky soukromého sektoru v celostátním mítku prý již jen 20%. Postup socialismu se však ani tu nezastaví a tak v usnesení okresní konference KS bylo rozhodnuto socialisovat zemdlství letos v obcích Hutisko, Solanec, Prostední a Horní Beva. Bylo tedy rozhodnuto založil JZD v Prostední Bev o výme 200 ha krom záhumenek. Dne 2. ervna provedli okresní agronom s. Hynica, s. Molitor a len rady MNV przkum na pozemcích ve stedu zdejší obce, kde je terén ponkud rovinatý. Zjistili, že úrodnost zdejších pd je vhodná pro živoišnou produkci, chov skotu, nikoliv chov vep nebo slepic. Možno plánovat 12 prasnic, 9 pár koní : 6 pár pro práce v JZD, 3 páry po odvoz deva ze Státních les.

6 V záležitosti zízení JZD byla svolána veejná schze oban dne 22.ervna v hotelu Beva. Okresní agronom Hynica pednesl podrobný rozbor pedpokládané tržby, které mohou být docíleny za jednotlivé zemdlské produkty, potebu pracovních sil a výsledky, které mohou být dosaženy. Podle tchto propot uvádí, že výhledov bude init 1 odpracovaná jednotka Ks. Zemdlci mli mnoho námitek projevovali strach ped bídou a hladem, který JZD pinese, jakož i ped velkým poklesem zemdlské produkce, a s utvoením JZD nesouhlasili. Následovalo utvoení politické brigády, kterou vedl Bohumil Polách z Horní Bevy, vedoucí odboru pro vnitní záležitosti ONV ve Valašském Meziíí. Dále byli do pol. brigády jmenováni : pedseda MNV Metodj ervený, editelé národních škol, pedseda KS František Vašut, za nár. podnik Tesla Karel Stach a Josef Novák. Politická brigáda byla umístna v úadovn MNV v požárním dom kde byli zemdlci pedvoláváni, aby podepsali pihlášku do JZD. Navzájem se povzbuzovali, aby vydrželi v odporu. Brigáda pesvdovala a vysvtlovala zemdlcm nutnost zízení JZD. Zemdlci projevovali vtšinou obavu z malého výdlku. Dkladná znalost problému, B. Polácha a s. M. erveného a jejich umní jednat s lidmi nakonec zemdlce pro JZD získalo a nkteí se dostavili do kanceláe i 10krát. Byly to vzrušující chvíle pro zemdlce, a to zhroucení tisíciletí neobešlo se bez slzí. Vždy na té hroudi, kterou vlastnil lpla krev a pot jeho pedk i jeho vlastní. Proto pilnul k ní láskou a rozlouení s ní zpsobilo mu zející ránu, pesto, že vidl jinde lepší pracovní podmínky. Zemdlec byl svým agronomem, zootechnikem, ekonomem, mechanisátorem a suverénem. To ho jist vycviilo v pemýšlení. Musil tvrd a nelítostn bojovat s pírodou a se svými pomry. To ho jist zocelilo v tvrdého, obratného a dovedného bojovníka se životem. Již jako nemluvn byl ponechám sám sob v kolebai na poli, jako batole sám se povaloval nkde na louce i roli, jako dít uil se vytrvalosti a zodpovdnosti pi pasení dobytka, uil se na roli pracovitosti. Proto dti z rodin zemdlských se všude dobe uplatovaly a v prmyslu nebo na studiích. Ale staré musí odcházet a nové picházet. To je zákon djin a ty se nezastavují. Pichází nový lovk, lovk píštího tisíciletí, jehož existence se nám teprve nejasn rýsuje, na nmž musíme pracovat a jenž vyspje opt v nco lepšího, než bylo dosud. Oproti jiným vesnicím celá kampa probhla klidn, hladce a rychle. Po získání dostatené lenské základny bylo pikroeno k ustavující lenské schzi dne 17. srpna Poet len družstva inil 76. Schze se zúastnili : tajemník ONV s. Kramoliš, referent pro JZD s. Trachta, za byro OV KS s. Bedich Juroška, politická brigáda a hudba OB. Na schzi byli zvoleni : Pedseda : Rudolf Jureka 29 Pak pedsednictvo : František Chrbját 233, Oldich Divín 45, Ludmila Kištofová 314, Františka Fárková 122, vedoucí rostlinné výroby : Josef Mikulenka 20, vedoucí živoišné výroby Antonín Baroš 174, úetní Jaroslav Ondryáš. HTÚP hospodásko technickou úpravu pdy provedl ing. Jií Macháek z Brna. Tento také vymil lenm JZD záhumenky, pokud možno u jeho bydlišt ve výme 5 mic. Proveden byl v agrotechnické lht spolený osev ozimin a ozimé smsky místními koskými potahy i traktorem ze STS. Pak bylo pikroeno na adaptace v soukromých chlévech len pro skupinové ustájení dobytka. Vydání na adaptace inily Ks. Pomáhaly tu brigády len místní KS a místních dlník. Brigáda Výboru žen provedla hrabání listu na stelivo. Byla uzavena patronátní smlouva mezi n. p. Tesla Rožnov p. R. a místním JZD. Za patronátní závod navštvuje zdejší JZD s. Karel Stach, který je zárove instruktorem v místní organisaci KS za OV KS. Skutené spolené hospodaení a agenda JZD poala 1. íjna Jako úetní byla uvolnna n. p. Teslou Marie Bernatská. 55.

7 Dne 5. prosince 1959 byl u Janík uskutenn svod dobytka a provedeno skupinové ustájení. Bylo svedeno 143 kus hovzího dobytka, z toho 51 krav. U Rud. Jureky 29 ustájeno 13 krav, na Knhyni u Fárk a Josefa Janíka 11 krav, u Oldicha Divína 12 dojnic, Antonína Baroše 4 dojnice, u Solanksých 5 dojnic, u Josefa Mikulenky 20 a Kištofové 314 ustájen mladý dobytek. Koní bylo pevzato 14, z toho 4 byli dodáni na porážku a 10 je dosud v držb. Jako koí pracují : Josef Pastorek 46, Vladislav Ondryáš, František Jureka 28, Jindich Bil i zootechnik Antonín Baroš. 1 pár koní je zamstnán na výdlek v Tesle. Budování obce Z akce Z bylo získáno Ks, na povodové škody vyplaceno ONV ,74 Ks. Provádny byly generální opravy cest do Bacova, ke zdravotnímu stedisku, do Makytí, na Adámky, na Kolaku a Skálí. Prodejna v Bacov Z podntu pedsedy MNV adaptován byl pro prodejnu Jednoty v Bacov dm. 271 nepítomného majitele Pluchy. Aby nemusili obané z Bacova až hodinu cesty docházet do stedu obce na nákupy, zízena tu byla k radosti oban prodejna Jednoty, která dobe prosperuje, protože v údolí Bacov je na 100 dlník. Tito ekají ješt na poslední pání, zízení autobusové dopravy pro dlníky. První vedoucí prodejny byla Františka Stavinohová 151, po ní Marie Mikulenková 166. Hledání lomu Zkoumám byl skalnatý vrch pod Požiskem za úelem získání kamene na drcení štrku a písku. Bylo zjištno, že tento kámen se na drcení nehodí. Proto byl najat lom v Bacov u Blinkové 53 kde je pipraven k instalaci i zakoupený starší drti. Zakoupeno bylo nákladní auto za Ks pro místní nákladní dopravu, idiem auta je s. Sobek. Rekreaní oblast V tomto roce pibylo 15 ísel dom. O místa pro veekendy jeví velký zájem obyvatelé Ostravy. Pilné ruce a záliba mšák v pírod iní z neplodných lesnatých a skalnatých hrbol vkusné zahrádky s úhlednými chatami. Nový život

8 V naší obci se uskuteuje i rekreace kolektivní. V ozdravovn Nový život, jejž editelem je Bohumil Zika se rekreují ostravské dti i dti ze zahranií jako Rakouska, Švédska, Finska, Francie i Vietnamu. V hotelu Zavadilka je rekreace závodu pesného strojírenství z Gottwaldova. V hotelu Knhyn (Skokan) je rekreace ostravských dusíkáren. Ve škole U mostu je jedenácti letka z Uherského Hradišt, v Knhyních stanový tábor hranické jedenácti letky, na Pústevnách v Tanenici jsou dlníci z NDR (nmecké demokratické republiky). Místní hospodáství Holiská provozovna v ísle 272 upadá. Proto se MNV rozhodl propustit vedoucí Ludmilu Vojkvkovou a místnost pronajat nové porodní asistentce. Zahradnictví Velký penžní obrat vykazuje zahradník František Matuš v ísle 3, který rozesílá velké množství kvtin, ke okrasných i ovocných aj. Dle pokladníka získává pro obec píjem za rok Ks. MH O nedlích na Pústevnách pracuje stále fotograf František Celba. Místní hospodáství má : Píjem ,43 Ks Vydání ,55 Ks istý výtžek ,88 Ks Hospodaení obce v r Píjem : rozpotován skutenost vydání : rozpoteno skutenost finanní reserva iní Vzácné návštvy Ks ,47 Ks Ks ,75 Ks Ks. V lét navštívil naší obec na kratší pobyt na Zavadilce japonský velvyslanec s chotí a dcerou. Zúastnil se také lidové veselice u Zavadilky. Svj rodný kraj navštívil také Plucnar z Maroka z Afriky odkud pijel pes Španlsko autem. Jako mladíek odešel do cizinecké legie pro nedostatek zamstnání. V cizinecké legii bojoval v Africe 30 let. Nyní je zástupcem editele cukrovaru. Manželce, rodilé Francouzce a dcei se u nás líbilo. Z Ruska SSSR z Krasnodaru se k nám po 44 letech pišel podívat bratr Valentína Juíka 271, Jan Juík, rusky Ivan Ivanovi Juršík. Na poátku války upadl do zajetí do Ruska, kde již zstal a oženil se. Pracoval jako stolá. Nyní je v dchodu.

9 CO V listopadu bylo zapoato s všenárodní pípravou civilní obrany pro pípad války. Obané byli soustedni k 7 penáškám ve 3 stediscích : hotel Beva, hotel Zavadilka a hotel Knhyn, kde provádl pípravu editel Žíla, na Zavadilce editel Kysuan a v hotelu Beva soudruzi z Tesly. Snížení cen V letošním roce bylo provedeno další snížení cen, nebo neustálý rst výroby je též provázen nepetržitým snižováním životních náklad dlnických, zamstnaneckých i rolnických rodin. Produkt Cena Ks 1953 Cena Ks 1956 Cena Ks 1959 Cukr kostkový 1 kg 14,- 11,- 9,60 Máslo I. jakost 1 kg 44,- 42,- 38,- Máslo II. jakost 1 kg 42,- 38,- 34,- Housky (76 g) 1 kus 0,65 0,50 0,45 Mouka hrubá T450 1 kg 6,- 4,40 3,80 Mouka hladká T650 1 kg 5,- 3,50 3,20 Chlapecký oblek, dlouhé kalhoty : 7 let 270,- 141,- 115,- Díví šaty bavlnné : 7 9 let 70,- 35,- 28,- Polobotky chlapecké celokožené : 5 7 let 34,- 32,10 28,- Punoškové kalhoty bavlnné 2 6 let 18,- 12,- 9,- Punochy bavlnné 2 6 let 5,80 4,10 3,50 Tepláková souprava chlapecká 7 14 let 68,- 40,- 33,- Sýpkovina 140 cm šíe 70,- 35,50 25,- Košile flanelová pánská 64,- 48,50 39,- Košile z bavlnné píze 70,- 53,50 35,50 Šatovka dámská 90 cm 21,- 14,60 11,- Punochy silonové I. jakost 108,- 36,- 28,- Pracovní obuv pro muže, kožená 120,- 73,- 55,- Mýdlo jádrové 250 g 4,- 2,15 1,80 Elektrická praka VIRENA 1 800, , ,- Hodinky náramkové 960,- 530,- 360,- Prmrná dlnická mzda denn 55,10 Ks. Letos je v obci 31 televisor a 275 rozhlasových pijíma. Dchodc je 220, kteí obdrží ,04 Ks. V obci je též 13 vela, kteí plní kontingent dodávky. Neblaze psobí na vely hnojivy umlými. Poasí Jaro bylo dosti rané. Sena se posušily, ale pak pišly dešt až do polovice srpna. Od polovice srpna nepršelo až do poloviny prosince. Bylo tedy nebývalé sucho. Ve vyšších polohách vyschly prameny u školy a studny zstaly prázdné. I studna v Knhyních vyschla. Velmi tžce se oralo. Letošní rok vynikl malou úrodou brambor a neúrodou ovoce. Pozdnjší mrazy spálily stromy v rozpuku i kvetoucí borvky. Byla tedy neúroda borvek. Rovnž houby nebyly takka žádné.

ROK 1964. Volby. Do ONV Vsetín jako poslanec Bohumil Zika, vedoucí ozdravovny Nový život.

ROK 1964. Volby. Do ONV Vsetín jako poslanec Bohumil Zika, vedoucí ozdravovny Nový život. ROK 1964 Volby Nejvtší události letošního roku byly volby do národních výbor a do Národního shromáždní. Naše obec byla rozdlena na 31 volebních obvod v nichž jako poslanci MNV byli voleni tito obané :

Více

ROK 1961. MNV, komise pro veejný poádek. Výkup mléka JZD

ROK 1961. MNV, komise pro veejný poádek. Výkup mléka JZD ROK 1961 MNV, komise pro veejný poádek V tomto roce nebylo ve složení MNV a komisí žádných zmn. Jen trestní komise byla pejmenována 29/9 1961 na komisi pro veejný poádek. Z 26 poslanc je 16 len KS a z

Více

ROK 1952. Tídní boj. Výmna funkcioná

ROK 1952. Tídní boj. Výmna funkcioná ROK 1952 Tídní boj Rok 1952 poínáme ve znamení zvýšeného tídního boje. Náš hlavní cíl je socialisace vesnice. Lidé keovit lpí na starých tradicích, zvyklostech a formách, hledí nedviv ba odmítav na nový

Více

ROK 1955 MNV. Jarní úklid. innost komisí. Akce M

ROK 1955 MNV. Jarní úklid. innost komisí. Akce M ROK 1955 NF Poátkem nového roku konaly všechny složky NF výroní schze. Ve vedení složek nastaly osobní zmny. Tak pedsedou KS se stává po s. Antonínovi Kolákovi s. Jindich Kysuan, ed. školy, osvdený pracovník,

Více

ROK 1963. KS má 60 len. lenská schze koná nejmén 1krát msín, výborové týdn. Pedseda je František Vašut.

ROK 1963. KS má 60 len. lenská schze koná nejmén 1krát msín, výborové týdn. Pedseda je František Vašut. ROK 1963 Letošní rok je významný tím, že naplujeme usnesení XII. sjezdu KS a všem pipadá veliká úloha výchova socialistického lovka. V obci jsme mli letos 512 popisných ísel z toho 88 chat s 2 200 obyvateli.

Více

ROK 1967. Organisace obcí. Odpor proti zaazení. Hodnocení poslanc. Zrušení bacovské školy. Pemístní prodejny Bacov

ROK 1967. Organisace obcí. Odpor proti zaazení. Hodnocení poslanc. Zrušení bacovské školy. Pemístní prodejny Bacov ROK 1967 Organisace obcí Podle nové organisace obcí budou rozdleny obce na stediskové a spádové. Ve stediskových obcích bude soustedna výstavba škol, kulturních zaízení,zdravotní pée, služeb atd.; budou

Více

ROK 1962. Stav zemdlství

ROK 1962. Stav zemdlství ROK 1962 Stav zemdlství V letošním roce byla dodávka masa vymena 135 závodm, nesplnilo 72 závod. Vejce byly vymeny 168 závodm, nesplnilo 69 závod na 100%. Mléko bylo vymeno 126 závodm, nesplnilo 47 závod,

Více

VI. Škola v letech

VI. Škola v letech VI. Škola v letech 7 - Ve školním roce 7/7 zstávaly v náhradních prostorách pouze dv. tídy. Zbývajících tíd bylo umístno v hlavní budov školy, i když stále ješt probíhaly drobné úpravy ped konenou kolaudací

Více

ROK 1957. Zastupitelské orgány, volby, výzdoba, agitace. Zlepšení životního prostedí. Volby

ROK 1957. Zastupitelské orgány, volby, výzdoba, agitace. Zlepšení životního prostedí. Volby ROK 1957 Zastupitelské orgány, volby, výzdoba, agitace V letošním roce opt byly provedeny volby do místního, okresního a krajského národního výboru. Zákon o národních výborech byl již v naší obci prodiskutován

Více

ROK 1953 MNV. Osvtová beseda. Svazarm MHJ

ROK 1953 MNV. Osvtová beseda. Svazarm MHJ ROK 1953 MNV V letošním roce byl posílen MNV soudruhy zvláš agilními a horlivými jako Ze Josef, Židek Josef 158, Hruška Josef 315, Antonín Fiurášek 37, Juíková Filoména 243 aj. To je zárukou, že dosavadní

Více

ROK 1960. Opt pikroujeme k vylíení hospodáských, politických, kulturních a spoleenských pomr.

ROK 1960. Opt pikroujeme k vylíení hospodáských, politických, kulturních a spoleenských pomr. ROK 1960 Opt pikroujeme k vylíení hospodáských, politických, kulturních a spoleenských pomr. Pomry hospodáské : A naše obec je vesnice, je obcí dlnickou a zemdlstvím se živí jen nepatrný díl našeho obyvatelstva.

Více

ROK 1965. 20. výroí Osvobození SR retrospektiva. Zemdlství. Zalesování. Zaazení obce

ROK 1965. 20. výroí Osvobození SR retrospektiva. Zemdlství. Zalesování. Zaazení obce ROK 1965 20. výroí Osvobození SR retrospektiva Je jubilejní rok v nmž oslavujeme 20. výroí osvobození SR Rudou armádou. Po revoluním národním výboru ujímá se vedení obce v r. 1946 volený orgán lidu, MNV,

Více

ROK sl. strana lidová má 12 len a je bez innosti. Pedsedou je Olga Malinová. Národní fronta nevystupuje jako aktivní initel ve zdejší obci.

ROK sl. strana lidová má 12 len a je bez innosti. Pedsedou je Olga Malinová. Národní fronta nevystupuje jako aktivní initel ve zdejší obci. ROK 1958 KS Vesnická organisace KS ítá 51 len a 5 kandidát. Z toho je 26 dchodc, 18 dlník, 6 žen, 3 zemdlci, 3 uitelé a 2 ostatní. Prmrný vk se pohybuje kolem 50 let. Vesnití agitátoi zajišovali úast na

Více

ROK 1950. Politický život. ecké dti MNV

ROK 1950. Politický život. ecké dti MNV ROK 1950 Politický život Konec poloviny 20. století nás zastihuje v rušném vývoji spoleenského dní. Od r. 1948 jsou v obci 2 politické strany : sl. strana komunistická a sl. strana lidová. Pi slouení v

Více

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Strana 1 (celkem 7) 29.1.2007 Obsah: Základní údaje platné pro školní rok 2006/2007...3 Charakteristika školní družiny...3 Kde nás najdete...3 Vybavení

Více

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO ZEMDLSKÉHO PODNIKU ŽABICE.j. : 1080/2001

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO ZEMDLSKÉHO PODNIKU ŽABICE.j. : 1080/2001 MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO ZEMDLSKÉHO PODNIKU ŽABICE.j. : 1080/2001 Úplné znní organizaního ádu ŠZP Žabice ve znní Zmn a doplk.j. 104/2007-981 schválených Akademickým

Více

E U. Evropská unie (EU) a její instituce fakta. 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? 3 Kolik zemí je lenskými státy Evropské unie?

E U. Evropská unie (EU) a její instituce fakta. 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? 3 Kolik zemí je lenskými státy Evropské unie? íloha. 1: Evropský modul výzkumu ICCS 2009 (evropský vdomostní test a evropský dotazník) vybrané položky Evropská unie (EU) a její instituce fakta 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? a) eská

Více

Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky

Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 17. 5. 2010 v kancelái

Více

ROK 1986. Úvod. Volby MNV

ROK 1986. Úvod. Volby MNV ROK 1986 Úvod Rok 1986 se vyznačoval závažnými vnitropolitickými událostmi především konáním sjezdu KS SSSR a ostatních socialistických států, u nás konáním 17. sjezdu KSČ ve dnech 24. 28. března v Praze.

Více

ROK 1968. Jubilejní rok. Nákupní horeka

ROK 1968. Jubilejní rok. Nákupní horeka ROK 1968 Jubilejní rok Je jeden z nejbohatších rok na události v eských djinách. Letos slavíme 50 let trvání eskoslovenské republiky, 20 let od únorových událostí a letos vstoupila vojska varšavské smlouvy

Více

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, 102 00 ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Poadové íslo - íslo jednací: 18 - POR/09/2007 Pedagogická rada projednala dne 19.11.2007 Zpracoval: Schválil:

Více

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk Obecn závazná vyhláška obce Pernink, o místním poplatku ze ps, místním poplatku za lázeský nebo rekreaní pobyt, místním poplatku za užívání veejného prostranství, místním poplatku ze vstupného a místním

Více

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R I. Úvodní ustanovení OBECNÁ PRAVIDLA HOSPODAENÍ (1) SRLA R v souladu se Stanovami

Více

ROK 1966. ízení hospodáství

ROK 1966. ízení hospodáství ROK 1966 ízení hospodáství Nové ízení hospodáství. Ve dnech 9. 11. února 1966 svolala vláda SSR na pokyn UVKS celostátní konferenci pedsed krajských, okresních i mstských NV vetn tajemník strany KS. Jde

Více

ROK 1946. Zapoal v celostátním mítku odstraováním ruin ze svtové války, obnovováním závod, osídlováním pohranií a hojením ran v každém smru života.

ROK 1946. Zapoal v celostátním mítku odstraováním ruin ze svtové války, obnovováním závod, osídlováním pohranií a hojením ran v každém smru života. ROK 1946 Zapoal v celostátním mítku odstraováním ruin ze svtové války, obnovováním závod, osídlováním pohranií a hojením ran v každém smru života. Místní osvtová rada Výnosem ministerstva školství a osvty

Více

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Cikháj se na svém zasedání dne 22.12.2003 usneslo vydat na základ 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

3. Zpráva o hospodaení SRPŠ k 13.9.2012. viz píloha píjm a výdaj za rok 2011, II.pololetí 2011/2012

3. Zpráva o hospodaení SRPŠ k 13.9.2012. viz píloha píjm a výdaj za rok 2011, II.pololetí 2011/2012 Zpráva z Plenárního zasedání SRPŠ ze dne 13.9.2012 1. Zahájení zasedání- pí. Ivana Švejdová pivítala pítomné zástupce tíd a zástupce školy. V úvodu pronesla pár slov k bývalému editeli p. Sedlákovi a byl

Více

Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY

Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY Obecná ustanovení Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY ást: 2. ŠKOLNÍ ÁD Na základ ustanovení 30, odst. 1) zákona. 561/2004 Sb. o pedškolním, základním stedním, vyšším

Více

eský zahrádkáský svaz o.s.

eský zahrádkáský svaz o.s. eský zahrádkáský svaz o.s. Pehled o innosti ZO ZS za rok 2013 (stav k 31. 12.) vypl"ují základní organizace ZS 1.. ZO.........., název ZO................................................. 2. Poet platících

Více

ZÁKON eské národní rady ze dne 29. dubna 1969. o nabývání a pozbývání státního obanství eské socialistické republiky 1

ZÁKON eské národní rady ze dne 29. dubna 1969. o nabývání a pozbývání státního obanství eské socialistické republiky 1 39/1969 ZÁKON eské národní rady ze dne 29. dubna 1969 o nabývání a pozbývání státního obanství eské socialistické republiky 1 eská národní rada vycházejíc ze zásad nabývání a pozbývání státního obanství

Více

U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne

U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne 28.12.2005 Usnesení.758/05 Kontrola plnní usnesení 1.Usnesení splnná splnná usnesení.534/05, 569/05, 671/05. 2. Inventarizace Mstský úad Jirkov projednala

Více

Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky 1 000 K Píjmy: Da z píjmu

Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky 1 000 K Píjmy: Da z píjmu Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky K 1 000 K Píjmy: Da z píjmu fyz.osob.závislá innost 516 885,43 950,00 54,41% Da z píjmu fyz.osob

Více

Vyhláška 107/2005 Sb. o školním stravování

Vyhláška 107/2005 Sb. o školním stravování Vyhláška 107/2005 Sb. o školním stravování ze dne 25. února 2005 ve znní vyhl. 107/2008 Sb., s úinností od 1. 4. 2008 ve znní vyhl. 463/2011 Sb., s úinností od 1. 1. 2012 Ministerstvo školství, mládeže

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNNÍ: Titul pvodního pedpisu: Vyhláška o základním umleckém vzdlávání Citace pv. pedpisu: 71/2005 Sb. ástka: 20/2005 Sb. Datum pijetí: 9.

Více

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Moovice se usneslo dne 15. íjna 2003 dle ustanovení 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znní pozdjších

Více

OBEC Sklené nad Oslavou ". 6/2011,

OBEC Sklené nad Oslavou . 6/2011, OBEC Sklené nad Oslavou Obecn! závazná vyhláška ". 6/2011, o místním poplatku za užívání ve#ejného prostranství Zastupitelstvo obce Sklené nad Oslavou se na svém zasedání dne 7.12.2011 usneslo vydat na

Více

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku Právní pedpis hl. m. Prahy.23/2003 Obecn závazná vyhláška o místním poplatku ze ps Datum vydání: 27.11.2003 Datum úinnosti: 1.1.2004 Pozmovací vyhlášky/naízení 21.10.2004 -.18/2004 Obecn závazná vyhláška,

Více

Vnitní ád školní družiny

Vnitní ád školní družiny Školní družina pi Základní škole ve Fryovicích Fryovice 628, 73945 Vnitní ád školní družiny Vnitní ád je zpracován v souladu se zákonem. 561/2005 Sb.( školský zákon) a vyhláškou. 74/2005 Sb.( o zájmovém

Více

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Smrnice. 1 Smrnice editelky školy ke stanovení výše úplaty za pedškolní vzdlávání dítte v Mateské škole Markova 1176.j:

Více

Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001

Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001 Píloha. 6 usnesení z 30. zasedání zastupitelstva msta Stíbra dne 13.12.2001 Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001 o místních poplatcích Zastupitelstvo msta Stíbra vydalo dne 13.12.2001 v souladu s

Více

Msto Stíbro. obecn závazná vyhláška. 27/97. o místních poplatcích

Msto Stíbro. obecn závazná vyhláška. 27/97. o místních poplatcích Msto Stíbro obecn závazná vyhláška. 27/97 o místních poplatcích Msto Stíbro vydává podle 16 a 14 písm. h) zákona. 367/90 Sb., o obcích ve znní pozdjších novel a podle 15 zákona. 565/90 Sb., o místních

Více

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE SMRNICE sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len Strana 1 (celkem 6) S M R N I C E upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního

Více

íslo 1, roník 17, leden 2011

íslo 1, roník 17, leden 2011 Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 27. 1. 2011 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 1, roník 17, leden 2011 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 27.1. 2011 Zastupitelstvo schválilo:

Více

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010,

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, o místním poplatku za užívání veejného prostranství Schváleno ZM dne 1. 12. 2010 usnesením. 2/19/2010 Nabývá úinnosti dne 1. 1. 2011 Msto Napajedla Obecn

Více

Zápis. 6 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 14. kvtna 2003 ve 20 hodin v kancelái OÚ.

Zápis. 6 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 14. kvtna 2003 ve 20 hodin v kancelái OÚ. Milí tenái. Dostává se Vám do rukou kvtnové íslo našeho zpravodaje, které je opt trochu tení než ísla minulá. To však neznamená, že by v nm nco chybí (alespo v to doufáme). Msíc erven je tradin msícem

Více

ZPRÁVA O HOSPODAENÍ A O INNOSTI PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2009

ZPRÁVA O HOSPODAENÍ A O INNOSTI PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2009 ZPRÁVA O HOSPODAENÍ A O INNOSTI PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2009 Gymnázium J. A. Komenského a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherský Brod Adresa organizace: editel organizace: Zprávu vypracoval(a):

Více

Stanovy. eského rybáského svazu. ást I. Základní ustanovení

Stanovy. eského rybáského svazu. ást I. Základní ustanovení Stanovy eského rybáského svazu ást I. 1 Základní ustanovení 1) eský rybáský svaz (dále jen Svaz nebo RS ) je obanské sdružení podle zákona. 83/1990 Sb., o sdružování oban, v platném znní. 2) Svaz má postavení

Více

Vnitní ád školní družiny

Vnitní ád školní družiny ZÁKLADNÍ ŠKOLA a MATESKÁ ŠKOLA STRUPICE, okres Chomutov Vnitní ád školní družiny Ve Strupicích dne: 24. 8. 2017 Vypracoval: Mgr. Jana Mišková Schválil: pedagogická rada 1. 9. 2017 Smrnice nabývá úinnosti

Více

Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity Vzd lávací a sociální integrace osob s postižením prost ednictvím pohybových aktivit Cíle

Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity Vzd lávací a sociální integrace osob s postižením prost ednictvím pohybových aktivit Cíle Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity sponzorována a uznána Evropskou komisí v rámci programu Sokrates Vzdlávací a sociální integrace osob s postižením prostednictvím pohybových aktivit Pes podporu

Více

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Strategický cíl: 3.C1 Opatení: 3.C1.1 Popis Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Služby pro obany jsou významným faktorem úrovn životního standartu, zdrojem pracovních

Více

Projekt finanního vzdlávání bankovních klient

Projekt finanního vzdlávání bankovních klient ESKÁ BANKOVNÍ ASOCIACE Projekt finanního vzdlávání bankovních klient 13. bezna 2006 Obsah 11 2 3 Co ukázal przkum finanní vzdlanosti problémy eských rodinných financí Jak pomoci eským rodinným financím?

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 29.05.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 29.05.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 29.05.2006 Usnesení. 522 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 22.05.2006. Usnesení. 523 Rada msta Vimperk rozhodla uzavít Dodatek.1 ke smlouv o dílo.05/06

Více

!"#$%&#' () ""*'*"#$% +!!", #$% &'%%% -. /0*1*"#$%$120# () ()! *( 56 789 :) 4* ; / ; ) $*

!#$%&#' () *'*#$% +!!, #$% &'%%% -. /0*1*#$%$120# () ()! *( 56 789 :) 4* ; / ; ) $* !"#$%&#' () ""*'*"#$% +!!", #$% &'%%% -. /0*1*"#$%$120# () ()! *( " +,) - *(. - *( 3 " (/ 0(1 1 4 -) 2.3 4( 789 :) -< 47 V souvislosti s ustanoveními nového obanského zákoníku zaíná výbor pipravovat nové

Více

ROK 1970. Konsolidace, výmna lenských legislativ KS. Obnova MNV. Noví funkcionái. Vodovod v Bacov

ROK 1970. Konsolidace, výmna lenských legislativ KS. Obnova MNV. Noví funkcionái. Vodovod v Bacov ROK 1970 Konsolidace, výmna lenských legislativ KS Tento rok uplynul ve znamení další konsolidace a pod dojmem výmny lenských legitimací strany. Naše VO KS má 60 len, pedseda je osvdený František Vašut,

Více

ZPRÁVA O INNOSTI ZA ROK 2007

ZPRÁVA O INNOSTI ZA ROK 2007 ASTRONAUTICKÁ SEKCE AS ZPRÁVA O INNOSTI ZA ROK 2007 lenská základna AS AS V roce 2007 pracovala Astronautická sekce AS již v konsolidovaném stavu. Ke konci roku 2007 mla AS AS celkem 23 len (nárst oproti

Více

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Poskytování finanních dotací a píspvk se ídí obecn závaznými pedpisy. Jedná

Více

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) :

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) : ne_10zadprispchpm.pdf Registraní íslo ÚP: CHPM Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na vytvoení hránného pracovního místa pro osobu se zdravotním postižením 75 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve

Více

ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM pro období 2007-2010 DM DTÍ A MLÁDEŽE PRAHA 9 MŠICKÁ 720, PRAHA 9 OBSAH ŠVP : 1. Identifikaní údaje DDM 2. Charakteristika DDM 2. 1. Prostorové a materiální podmínky 2. 2. Personální

Více

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K)

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K) Závrený úet hospodaení Venkovského mikroregionu Moravice za rok 2016 (podle 17 zákona. 250/2000 Sb., o rozpotových pravidlech územních rozpot) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Usnesení. 332 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 26. 3. 2007. Usnesení. 333 Rada msta rozhodla zveejnit zámr pronájmu vleky Brloh sestávající

Více

7 Školní družina. Cíle školní družiny:

7 Školní družina. Cíle školní družiny: 7 Školní družina Navazuje na ŠVP školy a pedagogická práce vychovatelek bude tedy smovat k posilování daných kompetencí. Tento rámcový plán je urený pro dti 1. stupn. Školní družina pi FZŠ Brdikova má

Více

.. strana 2 !"#$%&'(&)*+'%&,#'(&),-'%. /!0 1! &" 213#(,2$. 2

.. strana 2 !#$%&'(&)*+'%&,#'(&),-'%. /!0 1! & 213#(,2$. 2 Vážená paní editelko, pane editeli, dovolujeme si Vám pedstavit ucelenou nabídku školních výlet na zámek Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou. Pro dti jsme pipravili nkolik zábavných program:.. strana

Více

PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava

PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava Legislativní (právní) úprava: Zákon. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znní pozdjších pedpis. Zákon. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský

Více

Zápis ze zasedání valné hromady TJ SOKOL Všestary konané dne v hostinci U Benyho ve Všestarech

Zápis ze zasedání valné hromady TJ SOKOL Všestary konané dne v hostinci U Benyho ve Všestarech Zápis ze zasedání valné hromady TJ SOKOL Všestary konané dne 13. 1. 2012 v hostinci U Benyho ve Všestarech 1) Schze byla zahájena dne 13. 1. 2012 v 19:10 hod. lenem výboru panem Pavlem Šanderou, který

Více

ZÁVRENÁ ZPRÁVA O INNOSTI A PLNNÍ ÚKOL PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE KRAJE V ODVTVÍ SOCIÁLNÍCH VCÍ

ZÁVRENÁ ZPRÁVA O INNOSTI A PLNNÍ ÚKOL PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE KRAJE V ODVTVÍ SOCIÁLNÍCH VCÍ ZÁVRENÁ ZPRÁVA O INNOSTI A PLNNÍ ÚKOL PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE KRAJE V ODVTVÍ SOCIÁLNÍCH VCÍ Základní informace o PO - Název píspvkové organizace: Sagapo, píspvková organizace - Adresa: Uhlíská 2, Bruntál,

Více

Mendelova univerzita v Brn SMRNICE. 4/2013. Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz

Mendelova univerzita v Brn SMRNICE. 4/2013. Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz Mendelova univerzita v Brn Ureno: Brno 8. dubna 2013 Všem pracovištím j.: 6684/2013-980 SMRNICE. 4/2013 Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz lánek 1 Obecná ustanovení

Více

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne 22. 2. 2009 Pítomni: Stanislav Michal, Ing. František Hladil Pavel Toman Kamil ech Radek Dvoáek Vladimír Konopá Program: 1) Zpráva finanního

Více

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov Zápis byl upraven pro poteby vyvšení na elektronické úední desce z dvodu ochrany osobních údaj Zasedání zastupitelstva obce Skrchov. 26 konaná dne 2. 9. 2008 Schze se konala v budov obecního úadu, zahájena

Více

PŘÍLOHA B 2 PROGRAMY JEDNÁNÍ SCHŮZÍ PŘEDSEDNICTVA OKRESNÍHO VÝBORU KSČ 1966 1976

PŘÍLOHA B 2 PROGRAMY JEDNÁNÍ SCHŮZÍ PŘEDSEDNICTVA OKRESNÍHO VÝBORU KSČ 1966 1976 PŘÍLOHA B 2 PROGRAMY JEDNÁNÍ SCHŮZÍ PŘEDSEDNICTVA OKRESNÍHO VÝBORU KSČ 1966 1976 [1] [2] Zápis ze schůze byra (předsednictva) OV KSČ 12. 1. 1966 1966 A 98 1. Kádrové návrhy 2. Organizační záležitosti 3.

Více

ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 20.2. 2010 od 18,00 hodin v Neurazech Martinská hospoda

ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 20.2. 2010 od 18,00 hodin v Neurazech Martinská hospoda ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 20.2. 2010 od 18,00 hodin v Neurazech Martinská hospoda Termín: Sobota 20.2.2010 od 18,00 hodin Místo : Neurazy Martinská hospoda

Více

U ební plán: Tabulace u ebního plánu pro 1. stupe : Poznámka:

U ební plán: Tabulace u ebního plánu pro 1. stupe : Poznámka: Uební plán: Tabulace uebního plánu pro 1. stupe: roník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace eský jazyk 9 10 9 8 8 44 35 Anglický jazyk 0 0 3 3 3 9 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

ROK 2007. Úvod. Statistika obce. Události v obci

ROK 2007. Úvod. Statistika obce. Události v obci ROK 2007 Úvod Poasí. To pekvapilo nejvíce. Tak jako byla zima 2005-2006 extrémní množstvím snhu, tak byla zima 2007 extrémní na teploty. Vyznaovala se velkými výkyvy poasí, minimem srážek a vysokými teplotami.

Více

Poslání Domova sv. Alžbty

Poslání Domova sv. Alžbty Výroní zpráva o prbhu poskytování sociálních služeb v Domov sv. Alžbty v Jablunkov v roce 2007 Poslání Domova sv. Alžbty Domov sv. Alžbty v Jablunkov je uren zejména seniorm, kteí pro svoji nepíznivou

Více

ZPRÁVA O HOSPODAENÍ PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2008. Gymnázium J. A. Komenského a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherský Brod

ZPRÁVA O HOSPODAENÍ PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2008. Gymnázium J. A. Komenského a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherský Brod ZPRÁVA O HOSPODAENÍ PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2008 Gymnázium J. A. Komenského a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherský Brod Adresa organizace: editel organizace: Zprávu vypracoval(a):

Více

Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty

Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty Pítomni: Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 14. 5. 2014 v

Více

Závrený úet obce Horní Bekovice. za rok 2013

Závrený úet obce Horní Bekovice. za rok 2013 Závrený úet obce Horní Bekovice za rok 2013 Obec Horní Bekovice, Podipská 13, IO 00263621, DI 00263621 podle 17, odst. 6, zák.. 250/2000 Sb. o rozpotových pravidlech územních rozpot a zákona. 128/2000

Více

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 pijatá 23. VS RDM 20.4.2006 POSLÁNÍ Posláním RDM je podporovat podmínky pro kvalitní život a všestranný rozvoj dtí a mladých lidí. Své poslání napluje

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008

VÝRONÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 2 Škola obnovy venkova, o.p.s. se sídlem v Libšicích VÝRONÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 Základní údaje Název Používaná zkratka : Škola obnovy venkova, o.p.s. : ŠOV Právní forma : Obecn prospšná spolenost Sídlo

Více

VÝRO NÍ ZPRÁVA o hospoda ení SLOVÁCKA, stavebního bytového družstva Uherské Hradišt

VÝRO NÍ ZPRÁVA o hospoda ení SLOVÁCKA, stavebního bytového družstva Uherské Hradišt VÝRONÍ ZPRÁVA o hospodaení SLOVÁCKA, stavebního bytového družstva Uherské Hradišt ROK 2009 OBSAH : 1 ÚVOD... 3 1.1 PEDMT INNOSTI... 3 1.2 ORGÁNY DRUŽSTVA... 3 1.3 ÚDAJE O LENSKÉ ZÁKLADN... 4 1.4 ÚDAJE

Více

Pehled usnesení ze 75. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky

Pehled usnesení ze 75. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení ze 75. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 1. 3. 2010 v kancelái

Více

CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM

CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM Píloha.1 k usnesení Rady HMP. 1500 ze dne 5.12.2000 CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM Celomstsky závazná

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI Základní škola Fryovice, okres Frýdek Místek, píspvková organizace VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI za školní rok 2009/2010 podle zákona 561/2004 Sb., vyhlášky 15/2005 Sb. a zákona 106/1999 Sb. 1 Obsah : 1. Základní

Více

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN j. 25953/2011-43810 ze dne 19. prosince 2011 Organizaní ád Správy kolejí a menz Mendelovy univerzity v Brn ást I Zízení, právní postavení a

Více

Pehled usnesení ze 72. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 11. 1. 2010 v kancelái starostky

Pehled usnesení ze 72. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 11. 1. 2010 v kancelái starostky Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení ze 72. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 11. 1. 2010 v kancelái

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 4/2003

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 4/2003 OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 4/2003 O místních poplatcích Zastupitelstvo msta Luhaovice se na svém zasedání dne 4.12.2003 usneslo vydat podle ustanovení 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních

Více

ZPRÁVA O INNOSTI. Domova Svatý Jan, poskytovatele sociálních služeb v roce 2012

ZPRÁVA O INNOSTI. Domova Svatý Jan, poskytovatele sociálních služeb v roce 2012 ZPRÁVA O INNOSTI Domova Svatý Jan, poskytovatele sociálních služeb v roce 2012 organizace: Domov Svatý Jan, poskytovatel sociálních služeb se sídlem Svatý Jan 40, 262 56 Krásná Hora IO: 42727235 tel.:

Více

ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 20.2. 2009 od 19,35 hodin v Žinkovech - Hotel U Zlatého jelena

ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 20.2. 2009 od 19,35 hodin v Žinkovech - Hotel U Zlatého jelena ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 20.2. 2009 od 19,35 hodin v Žinkovech - Hotel U Zlatého jelena Termín: Pátek 20.2.2009 od 19,35 hodin Místo : Žinkovy - Hotel U

Více

ROK 1977. Úvod. Správa obce. Obyvatelé. Hospodaření MNV. Výhledový plán

ROK 1977. Úvod. Správa obce. Obyvatelé. Hospodaření MNV. Výhledový plán ROK 1977 Úvod Partyzánská obec Prostřední Bečva má bohatou minulost. Její zrod se datuje první polovinou XVII. století (1635). Tvrdý život valašského lidu neubral nic na povaze a pracovitosti nynějších

Více

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Mnozí z Vás jste nedávno dle svých pedstav oslavili nástup nového tisíciletí a páli jste si navzájem vše nejlepší do nového roku i let píštích. To samé Vám peji i já

Více

Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích.

Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích. Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích. Zastupitelstvo obce Krásno na svém zasedání dne 21.2.2005 se usneslo vydat podle ustanovení 14 odst.2 zákona íslo 565/1990 Sb., o místních

Více

Zápis z jednání JZD Chotýš (1952 1959)

Zápis z jednání JZD Chotýš (1952 1959) Zápis z jednání JZD Chotýš (1952 1959) Demo Mikuláš ing. III.2012 VI.2012 1. Zápis ze schůze představenstva J.Z.D. v Chotýši dne 3. ledna 1959 Představenstvo se usneslo zbytek naturálií byti rozdělení

Více

Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy

Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy . j.: ZŠMŠDM 84/16 Vydáno: 1. 10. 2016 Schváleno školskou radou: 6. 10. 2016 Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy Obsah 1. Základní údaje o škole 2. Pehled obor vzdlávání a poty žák 3. Údaje

Více

M sto Kop ivnice. zdravemesto.koprivnice.org, Zpracovalo: Odd lení strategického plánování,

M sto Kop ivnice. zdravemesto.koprivnice.org,   Zpracovalo: Odd lení strategického plánování, M sto Kop ivnice zdravemesto.koprivnice.org, https://cs-cz.facebook.com/zdravemesto Zpracovalo: Odd lení strategického plánování, I. Zkvalitnní kategorií A, B 1 vize Obhájení kategorie B / dle celonárodních

Více

Dodatek. 5. ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti

Dodatek. 5. ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti Dodatek. 5 ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti Jihoeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 eské Budjovice I 70890650 zastoupený hejtmanem

Více

Návrh rozpotu na rok 2004 A - daové píjmy

Návrh rozpotu na rok 2004 A - daové píjmy Návrh rozpotu na rok 2004 A - daové píjmy položka text rozpoet v tis. K 1111 da ze závislé innosti 1300 1112 da z píjmu fyz. osob (OSV#) 500 1113 da srážková 70 1121 da z píjmu práv. osob 1 300 1122 da

Více

Mikroregion Hrádecko Chrastavsko. (Annual report)

Mikroregion Hrádecko Chrastavsko. (Annual report) Mikroregion Hrádecko Chrastavsko (Annual report) Hrádek nad Nisou, Chotyn, Rynoltice, Janovice v Podještdí, Chrastava, Bílý Kostel nad Nisou, Nová Ves, Oldichov v Hájích, Mníšek, Kryštofovo Údolí Výroní

Více

! "#$%&'(() *+,-!./0+!1 2 3 # +3 2-! 3425!6! 1/! $ 7$ 80-5 4!839: $! 0! "

! #$%&'(() *+,-!./0+!1 2 3 # +3 2-! 3425!6! 1/! $ 7$ 80-5 4!839: $! 0! !"#$%&'(() *+,-!./0+!123#+32-!3425!6!1/!"!$7$80-54!839:$!0 l. I Úvodní ustanovení 1. Tato Smrnice rektorky stanoví zpsob a podmínky erpání sociálního fondu na Univerzit Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Nabídka Ing. Eysselta na

Více

Slezská diakonie. Dtské Paliativní oddlení Business plán. Realizátor projektu: Pedmt innosti:

Slezská diakonie. Dtské Paliativní oddlení Business plán. Realizátor projektu: Pedmt innosti: Realizátor projektu: Slezská diakonie Tento projekt je postaven na spolupráci dvou subjekt: Slezské diakonie (www.slezskadiakonoe.cz) a Fakultní nemocnice Brno (www.fnbrno.cz) z nichž každý ze subjekt

Více

TELNICKÝ ZPRAVODAJ 03/2003

TELNICKÝ ZPRAVODAJ 03/2003 TELNICKÝ ZPRAVODAJ 03/2003 ERVEN 2003 Vážení spoluobané, jaro už je tu a s ním i další íslo Telnického zpravodaje. Od minulého ísla nastaly urité zmny. Toto i další ísla budete i nadále dostávat do svých

Více