Autodesk AutoCAD 2019

Podobné dokumenty
Autodesk AutoCAD 2020

Autodesk AutoCAD LT 2019

AutoCAD Plant 3D 2018

Autodesk AutoCAD 2018

AutoCAD Plant 3D 2017

Novinky AutoCAD LT 2017

Autodesk Inventor 2017

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz,

Autodesk AutoCAD Civil 3D

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz,

Novinky AutoCAD Plant 3D/AutoCAD P&ID 2015

Novinky. Autodesk Revit helpdesk.graitec.cz,

CADKON ARCHITECTURE

Revit Structure 2016

Přechod z AutoCADu na CADKON+

Novinky. Revit helpdesk.graitec.cz,

CADKON ARCHITECTURE

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Funkce Přínos

Autodesk AutoCAD a AutoCAD LT 2016 CZ

Elektronické učebnice popis systému, základních funkcí a jejich cena

Autodesk Inventor 2018

Služby Microsoft Office 365

ArcGIS Online Subscription

Novinky Autodesk Civil 3D. helpdesk.graitec.cz,

Co je nového ve verzi Geomagic Design 2015

2017 Autodesk. Co je nového v Autodesk Advance Steel 2018

POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ

Autodesk Inventor 2016

Novinky Revit Architecture 2012

Technické podmínky pro veřejnou zakázku Dodávka tabletů a softwaru

Co je nového v aplikaci PaperPort 12?

Obsah. Co je nového v Advance CAD 2015 NOVINKY... 5 VYLEPŠENÍ... 8

Autodesk AutoCAD Civil 3D 2016 CSY

SCIA.ESA PT. Export a import souborů DWG a DXF

Obsah. Předmluva 13 KAPITOLA 1 KAPITOLA 2

Informační Systém pro Psychiatrii HIPPO

Technické novinky. AutoCAD. Mechanical 2011

CADKON Service Pack 1

Obsah. Předmluva 15 KAPITOLA 1 17 KAPITOLA 2 39

Obsah. Výkon a stabilita... 6 Nové nastavení / možnosti... 7

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Používání u a Internetu

CADKON Stavební konstrukce 2013

Novinky CADKONu+ 2014

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Základní informace a nastavení... 3

1. Úvod do obsluhy AutoCADu

Přepracované pásy karet Ikony jsou přehlednější a vzhled odpovídá ostatním aplikacím Autodesku.

TDS-TECHNIK TDS-Výpočty. TDS-Kusovník

Autodesk Design Review 2008 Architektura, projektování a výstavba. Uzavřený kruh

Obsah KAPITOLA 1 13 KAPITOLA 2 33

Engineering report. Engineering report. Obsah:

Přehled novinek Autodesk Revit 2013

Advance Concrete 2014 Service Pack 1

PowerPoint Kurz 1. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/

Mapový server Marushka. Technický profil

Piping.com

DOSTUPNÝ. SNADNÝ. ONLINE NÁVOD JE TO JEDNODUCHÉ, ZAČNĚTE UŽ DNES!

SolidWorks. SW je parametrický 3D modelář a umožňuje. Postup práce v SW: Prostředí a ovládání

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

PROFI TDi s.r.o , Želetice 40 Návod k používání systému OTDI.CZ

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Návod k ovládání aplikace

Aplikace NAM tracker

Územní plán Ústí nad Labem

AutoCAD nastavení výkresu

CADKON -TZB POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ. Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze vůči verzi Podporované platformy

Mapa Česka:

GIS a správa majetku a dokumentů

SeeMe MOBILE. Uživatelská příručka SeeMe Mobile. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace

Možnosti upgradu. CorelDRAW Graphics Suite X3. CorelDRAW Graphics Suite X4. CorelDRAW Graphics Suite 12 Graphics Suite 11 Graphics Suite

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

AutoCAD 2016 AutoCAD 2016 pro Mac

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1.

Technické podmínky pro veřejnou zakázku Dodávka tabletů a softwaru

MS Windows 7. Milan Myšák. Příručka ke kurzu. Milan Myšák

Vytvoření tabulky: V následujícím okně si editujete okno tabulky. Vyzkoušejte si viz podklad Cv_09_Podklad_tabulka.xls a Cv_09_Tabulka.dwg.

AutoCAD definice bloku

4. cvičení. 15. října 2014

Prostředí Microstationu a jeho nastavení. Nastavení výkresu

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Strojírenský průmysl. REFERENCE Červenec 2017

Zálohování v MS Windows 10

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti.

Obsah. Úvod do studia 11 Co byste měli předem znát 13. Úvod do obsluhy AutoCADu 23. Kapitola Kapitola 1 23

Část 1 - Začínáme. Instalace

Instalace a první spuštění programu.

OCTOPUZ 2.0 Co je nového. Program pro programování a simulaci robotů

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý

Návod na základní používání Helpdesku AGEL

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player.

Vzdělávací obsah předmětu

ArcGIS Server 10.1/10.2

Share online vydání

Velkoformátový skener Xerox 7742 Prospekt. Velkoformátový skener. Jednoduché barevné a černobílé skenování

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

Transkript:

Novinky Autodesk AutoCAD 2019 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com

Novinky Autodesk AutoCAD 2019 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD 2019. Obsah: Úvod...3 1.Pouze jeden AutoCAD...3 2.AutoCAD na webovém prohlížeči...5 3.Uložit do služby AutoCAD...6 4.Sdílené pohledy...7 5.Porovnat soubory DWG...8 6. Pojmenované pohledy...9 7.Vylepšené menu pro Rozvržení...9 8.Nové možnosti ve vlastnostech hladin...10 9.Vylepšení výkonu...12 10.Zlepšení celkové kvality...12 Systémové požadavky...13 Technická podpora...13 www.graitec.cz 2 Copyright 2018 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

Úvod AutoCAD 2019 je stále v popředí 2D světového designu pro vytváření a sdílení výkresů s využitím inovativních nástrojů. Letos přichází hlavní změna ve funkci porovnání dvou výkresů a přístupu k výkresům uložených na cloudu. 1. Pouze jeden AutoCAD Pokud máte pronájem AutoCADu, získáte všechny oborové aplikace s jádrem AutoCAD. Nejste už ničím omezeni, projektujte se specializovanými nástroji pro Váš obor. Díky tomu máte rozšířené pracovní postupy. Využívejte specializované knihovny a rychleji navrhujte v konkrétním odvětví. Efektivně můžete využívat pohledy z 3D modelů, generovat plány, vytvářet seznamy nebo diagramy zapojení. Můžete plně a bez omezení využívat tyto oborové aplikace založené na AutoCAD jádře: AUTOCAD ARCHITECTURE AutoCAD určený pro architekty a projektanty. S AutoCADem Architecture můžete navázat na dosavadní způsoby práce v prostředí AutoCADu. Navíc obsahuje nástroje pro automatizované kreslení stavebních prvků, pro rychlé vytvoření modelu, stavebních výkresů, výkazů, detailů i vizualizace. AutoCAD Architecture je u nás většinou dodáván společně s doplňkovou aplikací DT+, která zahrnuje české normové uzpůsobení (šablonu projektu, rozšířené knihovny stavebních prvků, úpravy a nastavení odpovídající místním zvyklostem vytváření stavební dokumentace). AUTOCAD MECHANICAL Software určen pro strojírenské návrhy do výroby, nabízí veškeré funkce aplikace AutoCAD a navíc knihovny normalizovaných součástí a nástroje, které pomáhají urychlit strojírenské CAD navrhování. Pomáhá vytvářet plně automatické kusovníky a navíc převody do formátu step. www.graitec.cz 3 Copyright 2018 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

AUTOCAD PLANT 3D Plant 3D umožňuje navrhovat a vytvářet modely potrubních systémů, včetně podpůrných ocelových konstrukcí, specifických uložení a generovat odpovídající dokumentaci. Plant 3D disponuje nástroji pro 3D modelování potrubních tras založeném na systému specifikaci potrubí. Z modelu lze pomocí nástrojů pro automatické generování dokumentace vytvářet procesní schémata (P&ID), dispoziční ortografické výkresy, izometrické výkresy potrubí a výkazy potrubních tras. AUTOCAD MAP 3D Aplikace umožňuje inženýrům, plánovačům, mapovým specialistům, zeměměřičům a GIS profesionálům přímý přístup k širokému spektru CAD a prostorových dat, jejich úpravu, vizualizaci a analýzu. AutoCAD Map 3D umožňuje používat nástroje aplikace AutoCAD při udržování širokého spektra informací ze systémů CAD a GIS, neboť poskytuje přímý přístup k nejpoužívanějším datovým formátům v oblasti GIS. AUTOCAD ELECTRICAL Software specializovaný pro navrhování a úpravu elektrického vedení a řídících obvodů. Obsahuje nástroje pro tvorbu knihovny, která už od začátku obsahuje komplexní knihovnu symbolů pro realizaci rychlého a přesného návrhu s výrazným podílem úspor nákladů. AUTOCAD MEP 3D Aplikace pro komplexní návrhy VZT ve 3D pro budovy. Návrhy zahrnují snadnou tvorbu potrubí, vedení tras, rozsáhlé knihovny a jednoduché výkazy. MEP 3D obsahuje více než 10 500 inteligentních prvků. AUTOCAD RASTER DESIGN Řešení pro úpravy rastrových dat a převod rastrových dat na vektorová - využití ve všech aplikacích AutoCAD. Obsahuje nástroje pro transformaci obrázků a zobrazení georeferencovaných snímků a jejich analýzu. www.graitec.cz 4 Copyright 2018 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

2. AutoCAD na webovém prohlížeči Nyní můžete snadno upravovat nebo prohlížet výkresy i na cestách. AutoCAD Web App je možné spustit na webovém prohlížeči nebo přímo ve Vašem mobilním zařízení Android a ios. Nová funkce webové aplikace je Lupa s uchopováním. Díky lupě se Vám snadněji ovládá aplikace prstem nebo ukazovacím zařízením tabletu. Okno lupy se zobrazí v rohu, tak aby pohled nebyl překážkou ovládání. Díky tomu to je jednodušší i měření ve výkresu. Quick Trim a Quick Measure je pro jednoduché měření délka a prostoru. www.graitec.cz 5 Copyright 2018 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

Anotace nyní jednoduše zaznamenáte i z fotoaparátu. Přidáte fotografii do modelu pro lepší názornost. 3. Uložit do služby AutoCAD Nyní můžete výkresy odkudkoliv otevírat a ukládat online pomocí služby Autodesk Web & Mobile na libovolném zařízení s přístupem k internetu. Přístup k online souborům výkresů pomocí nových příkazů Uložit na Web & Mobile a Otevřít z Web & Mobile. Po zobrazení výzvy v aplikaci AutoCAD a instalaci aplikace budou vaše výkresy přístupné pro prohlížení a úpravy z libovolného zařízení připojeného k internetu, například z tabletu na cestách nebo z počítače na vzdáleném pracovišti. Předplatné aplikace AutoCAD nabízí možnosti úprav z webových a mobilních zařízení. Tato funkce je dostupná pouze v 64bitových systémech. Primární příkazy: OTEVŘIZWEBMOBILE, ULOŽNAWEBMOBILE www.graitec.cz 6 Copyright 2018 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

4. Sdílené pohledy Návrhy je možné sdílet s klienty a kolegy v i vně společnosti bez nutnosti soubory výkresu uvolnit. Tato funkce nahrazuje sdílení pohledů návrhů. Funkce Sdílené pohledy extrahuje data návrhu z aktuálního výkresu, uloží je v cloudu a vygeneruje na ně odkaz, který je možné sdílet s kolegy a klienty. Paleta Sdílené pohledy zobrazuje seznam všech sdílených pohledů a nabízí přístup ke komentářům, odstranění pohledů nebo prodloužení jejich životnosti nad 30 dní. Pokud vašim kolegům nebo klientům zašlete odkaz, mohou pomocí prohlížeče Autodesk Viewer (který funguje ve webovém prohlížeči) pohledy zobrazit, zkontrolovat, okomentovat a opatřit poznámkou, a to z jakéhokoliv počítače, tabletu nebo mobilního zařízení s připojením k internetu. Primární příkazy a systémové proměnné: SDÍLENÉPOHLEDY www.graitec.cz 7 Copyright 2018 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

5. Porovnat soubory DWG Pomocí funkce Porovnat soubory DWG je možné v modelovém prostoru zvýraznit rozdíly mezi dvěma revizemi téhož výkresu nebo různých výkresů. Pomocí barevného odlišení je možné snadno určit, které objekty jsou pro daný výkres jedinečné a které objekty mají výkresy společné. Objekty je možné z porovnání vyjmout tím, že vypnete jejich hladiny. Je možné i automatické za obláčkování a jeho nastavení stylu. Toto porovnání je prováděno v automaticky nově vytvořeném souboru. Primární příkazy: POROVNEJ, POROVNEJINFO www.graitec.cz 8 Copyright 2018 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

6. Pojmenované pohledy V ribbonech je přidána záložka pro Pojmenované pohledy, je zde možno přepínat pohledy, vytvořit nový a otevřít správce pohledů. Ve správci zobrazení je možné měnit u pohledu i Vizuální styl a předefinované pozadí. 7. Vylepšené menu pro Rozvržení V menu Rozvržení je nově koncipováno vložení pohledu. Nyní vybíráte pohled rovnou z modelu a potom se určuje měřítko. www.graitec.cz 9 Copyright 2018 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

Můžete i vybírat z již pojmenovaného pohledu. Je však nutné mít uložený uživatelský pohled. Při vkládání pohledu je možné po zmáčknutí pravým tlačítkem jednoduše určovat měřítko výkresu před tím než ho vložíte do Rozvržení. 8. Nové možnosti ve vlastnostech hladin Můžete zvýraznit Vámi upravené hladiny pro přehled změn. www.graitec.cz 10 Copyright 2018 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

Vylepšení už bylo dostupné v AutoCAD 2018.1 Update. Je to například možnost Obnovit vlastnosti hladin externí reference. Celkové nastavení hladin bylo rozšířeno o několik možností jako je Zachování přepsání vlastnosti hladin externích referencí nebo Izolace nastavení hladin. Primární příkazy a systémové proměnné: VISRETAIN, VISRETAINMODE, XREFOVERRIDE www.graitec.cz 11 Copyright 2018 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

9. Vylepšení výkonu Operace vyžadují rychlé překreslení 2D grafiky byly v aplikaci AutoCAD 2019 vylepšeny a došlo k podstatnému zlepšení výkonu. Například změna pořadí kreslení, zvětšování, posouvání, využívání rastrových obrázků a změny vlastností hladin může být zvláště u velkých výkresů až 2x rychlejší. AutoCAD má nové nastavení pro akceleraci 2D grafiky, která využívá DirectX 11. Lze měnit Vyhlazení hran nebo Vysokou kvalitu geometrie. 10. Zlepšení celkové kvality AutoCAD pro rok 2019 klade velký důraz na zlepšení celkové kvality a stability napříč všemi funkcemi. www.graitec.cz 12 Copyright 2018 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

Systémové požadavky Operační systémy Microsoft Windows 10 32bit nebo 64bit Microsoft Windows 8,8.1 32bit nebo 64bit Microsoft Windows 7 (Service Pack 1) 32bit nebo 64bit Procesor 32-bit: 1 gigahertz (GHz) nebo rychlejší 64-bit: 1 gigahertz (GHz) nebo rychlejší Operační paměť 2 GB RAM (4 GB doporučeno) Rozlišení displeje 1360x768 (1920x1080 doporučeno) Grafická karta Podporující Microsoft Direct3D 9 nebo vyšší Pevný disk 4 GB volného místa pro instalaci Technická podpora V případě technických potíží s instalací nebo je-li potřeba uživatelská rada pro AutoCAD, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho Helpdesku. Přihlášení: http://helpdesk.graitec.cz/ Registrace: http://helpdesk.graitec.cz/home/registration Žádost o zapomenuté heslo: http://helpdesk.graitec.cz/account/forgotpassword Všechny ostatní značky, názvy výrobků a obchodní známky patří příslušným majitelům. Copyright 2018 GRAITEC s.r.o. Zpracovala firma GRAITEC s.r.o. 3/2018 www.graitec.cz 13 Copyright 2018 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.