Koncepce rozvoje mateřské školy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Koncepce rozvoje mateřské školy"

Transkript

1 Mateřská škola Jablonec nad Nisou Jugoslávská 13, příspěvková organizace Sídlo: Jugoslávská 13, Jablonec nad Nisou 1, Kontakt: , web: msjugoslavska.cz Koncepce rozvoje mateřské školy Obsah: 1. Úvod 2. Oblast výchovně vzdělávací 2.1 Kde jsme nyní? 2.2 Kam se chceme dostat? 2.3 Jak se tam dostaneme a co pro to uděláme? 3. Oblast personální 3.1 Kde jsme nyní? 3.2 Kam se chceme dostat? 3.3 Jak se tam dostaneme a co pro to uděláme? 4. Oblast organizační 4.1 Kde jsme nyní? 4.2 Kam se chceme dostat? 4.3 Jak se tam dostaneme a co pro to uděláme? 5. Oblast ekonomická a materiálně technická 5.1 Kde jsme nyní? 5.2 Kam se chceme dostat? 5.3 Jak se tam dostaneme a co pro to uděláme? 6. Závěr Vypracovala: Ředitelka Mateřské školy v Jablonci nad Nisou, Jugoslávská 13, příspěvková organizace Renata Kolischová V Jablonci nad Nisou Dne:

2 1.Úvod Cílem koncepce mateřské školy je být součástí společnosti znalostí, jež čerpá z minulosti a směřuje do budoucnosti. Vychází ze SWOT analýzy vlastní řídící funkce. Zavádění nových moderních technologií do vzdělávání, umožňujeme dětem seznamovat se s možnostmi jejího využití správným směrem. Vize mateřské školy jsou v souladu s funkcemi školy (personalizační, socializační, integrační, kvalifikační, ekologickou, diagnostickou, koordinační), které plní. Prioritou školy je skloubit vzdělávací činnost s odloučeným pracovištěm, které se zaměřuje na vzdělávání dětí mladších tří let a má statut podnikové školky. Dále, zaměřit výuku na prostředí, v kterém děti žijí propojení města a přírody. 2. Oblast výchovně vzdělávací 2.1 Kde jsme nyní? Školní vzdělávací programy pro předškolní vzdělávání (dále jen ŠVP PV) Moto: Výchova by měla být taková, aby to, co je nabízeno, bylo přijímáno jako cenný dar, ne jako povinnost. Albert Einstein (14. března dubna 1955) Název ŠVP PV MŠ Jugoslávská: NENUDA Dlouhodobý cíl školního vzdělávacího programu: vést děti tak, aby přirozenou formou získaly psychickou, fyzickou a sociální samostatnost přiměřenou jejich věku a získaly základ pro další rozvoj a učení. Získat Rozvoj Zvládnout Učit se Chápat Poznat Název ŠVP PV MŠ Nemocniční: OD PODZIMU DO LÉTA, PÍSNIČKA SE PROPLÉTÁ Návyky a postoje pro zdravý růst a vývoj dítěte Estetického vnímání a cítění Naslouchat, přijímat kompromisy, rozvíjet myšlení Umět formulovat otázky, odpovědi a aktivně používat mluvené slovo Důležité změny ve svém životě, okolí a přírodě A pochopit sám sebe i druhého Náměty vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání obou zařízení vychází z lidových tradic a zvyků. Jsou zaměřené na podpoření národní identity a ochrany životního prostředí, jako přirozené součásti našeho života. ŠVP PV jsou sestaveny z pevně stanovených časových integrovaných bloků, které pedagogové zpracovávají ve svých třídních plánech do dílčích projektů. Podtémata jednotlivých dílčích projektů lze měnit, či časově posouvat dle potřeb. ŠVP PV odloučeného pracoviště cíleně vychází ze ŠVP PV MŠ Jugoslávská z důvodu plynulého přestupu dětí po dosažení věku a na žádost rodičů. 2.2 Kam se chceme dostat? Krátkodobý plán: prohlubovat spolupráci obou pracovišť - veškeré činnosti v MŠ musí korespondovat s výchovně vzdělávacím programem a nenarušovat jeho cíle naplňovat programový cyklus funkčních gramotností ŠČI, z toho plyne zaměřenost na rozvoj: 1. čtenářských dovedností Hudební hrátky a dramatizace 2. vzdělávání v cizích jazycích Hrátky s anglickým jazykem, využití interaktivní tabule 3. hrubé motoriky a celkové koordinaci těla Cvičení na míčích a pohybové hry 1.

3 4. poznatky o živé a neživé přírodě a vzájemných sociálních vztahů ze světa i nejbližšího okolí Přírodověda 5. estetického vnímání a rozvoj jemné motoriky Keramika a jiné výtvarné hrátky 6. matematické gramotnosti, hry zaměřené na prostorové a logické myšlení s využitím interaktivní tabule v rámci projektu naučné stezky navázat spolupráci s přísp. organizacemi MŠ a ZŠ doplnit didaktické pomůcky o výukové programy na interaktivní tabuli Střednědobý plán: obměňovat podtémata dílčích projektů ŠVP PV integrovat znevýhodněné skupiny cizojazyčně mluvících dětí do společnosti prostřednictví interaktivní tabule Dlouhodobý plán: aktualizovat výchovně vzdělávací program a zkvalitňovat výchovně vzdělávací proces o nové trendy v oblasti výchovy spolupracovat s partnery a zákazníky školy propracovat spolupráci s rodiči na aktivním zapojení se do činností MŠ (viz realizovaný projekt Les přichází do města ) 2.3 Jak se tam dostaneme a co pro to uděláme? týmová spolupráce obou pracovišť na rozvoji ŠVP PV pro splnění všech cílů je nutné vhodně motivovat, metodicky vést a vzdělávat pedagogy, jít cestou nejefektivnější formy práce týmového vedení 3.Oblast personální 3.1 Kde jsme nyní? Na základě personální analýzy byl dokončen výběr pedagogických a provozních pracovníků. Při výběru pedagogů se přihlíželo k potřebám ŠVP PV, odborným znalostem a schopnostem uchazečů. Úspěšně proběhl adaptační proces absolventek střední pedagogické školy. 3.2 Kam se chceme dostat? Roční plán zaměřit DVPP na prohlubování znalostí dle potřeb vizí (práce s interaktivní tabulí, logopedie, webináře, přírodověda, grantové projekty již nastaveny), zdokonalit informální vzdělávání mezi pracovníky prostřednictvím Power point prezentace na interaktivní tabuli (předání znalostí získaných na seminářích) konstruktivní pedagogické a provozní porady vysoká zainteresovanost zaměstnanců na spolupráci obou pracovišť Střednědobý plán v roce 2015 ředitelka školy dokončí bakalářské studium na Karlově universitě v Praze, obor školský management podpora učitelek při doplňování vzdělání na VŠ pedagogického zaměření soustavné vzdělávání pracovníků a prohlubování jejich znalostí - spolupráce s partnery zajišťující DVPP grantové projekty v oblasti vzdělávání ustálit pedagogický sbor odchody do důchodu, návraty z rodičovské dovolené Dlouhodobý plán využít moderních motivačních teorií k vzájemné spolupráci a naplňování vizí školy vytvářet velmi dobré pracovní podmínky 2.

4 3.3 Jak se tam dostaneme a co pro to uděláme? stav personálu je závislý na celkovém stavu dětí zapsaných do MŠ. Je nutné zaměřit se na informovanost veřejnosti o MŠ (moderní pojetí web stránek školy, najít jinou vhodnou komunikaci prostřednictví internetu, i nadále poskytovat kvalitní výuku) zvolit marketink školy prostřednictví sdělovacích prostředků a vystupováním na veřejnosti a celkovým jednáním s nejbližšími partnery školy - rodiči ze strany vedení vytvořit kvalitní pracovní prostředí, navozovat pocit sounáležitosti a podporovat seberealizaci vytvořit podmínky pro DVPP, tak aby byly naplněny vzdělávací cíle školy využít evaluaci, aktualizovat kriteria pro hodnocení práce zefektivnit kontrolní činnost 4.Oblast organizační 4.1 Kde jsme nyní? Mateřská škola je trojtřídní s kapacitou 66 dětí. Do konce roku 2009 byla součástí velkého právního subjektu, kde jsem 3 roky působila v roli vedoucí odloučeného pracoviště. Od roku 2010 je škola zapsaná do Rejstříku škol, na základě konkurzního řízení jsem byla jmenovaná ředitelkou organizace. Od září 2011 se mateřská škola rozšířila o odloučené pracoviště se statutem podnikové školky s přednostním přijetím dětí zaměstnanců Nemocnice a dětí mladších 3 let. Budova odloučeného pracoviště je dvojtřídní s kapacitou 40 dětí. Organizování činností vychází z koncepce vzdělávání, třídních plánů a řídí se školním řádem a vnitřními směrnicemi. Jednotliví pracovníci mají písemně stanoveny pracovní náplně a kompetence. Kontrolní činnost zahrnuje celou organizační strukturu školy. Je založeno Sdružení rodičů, které se školou spolupracuje a pořádá celou řadu akcí. Nyní spolupracujeme při realizace dlouhodobého grantu z Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor naučná stezka Les přichází do města. 4.2 Kam se chceme dostat? Roční plán efektivně delegovat pravomoc vedoucím zajistit legislativně změnu názvu Rodičovského sdružení realizace naučné stezky Les přichází do města vytvořit nové webové stránky aktualizovat směrnice a řády Střednědobý plán pravidelná informovanost veřejnosti o akcích na vitríně umístěné na plotě MŠ Dlouhodobý plán propracovat systém hodnocení a sebehodnocení, tak aby se stal stěžejním bodem v organizaci a přispěl k celkové kultuře školy 4.3 Jak se tam dostaneme a co pro to uděláme? organizování musí být prostředkem k dosahování cílů do tvorby směrnic je nutné zapojit pracovníky - podkladem pro plánování jsou evaluační zprávy jednotlivých pracovníků, tento model se již osvědčil přímé a pružné jednání s MěÚ, dodavateli, sponzory, partnery, rodiči, MŠ, ZŠ, (propracovat celkový Public relations) 3.

5 5.Oblast ekonomická a materiálně technická 5.1 Kde jsme nyní? Vnitřní prostory obou zařízení jsou vybaveny novým nábytkem, učebními pomůckami, hračkami a dalšími prostředky, které odpovídají potřebám výchovně vzdělávací práce. Hlavní budova MŠ Jugoslávská využívá k vzdělávací činnosti moderní informační technologii: interaktivní tabuli. Školní jídelna v MŠ Nemocniční je pouze výdejna, v současné době se obědy dováží z nedaleké MŠ Hřbitovní. Prostory a vybavení obou kuchyní odpovídají požadavkům hygieny. 5.2 Kam se chceme dostat? Roční plán běžná vnitřní údržba (elektroinstalace, oprava krytů topení, malba z rozpočtu MěÚ) vybavit zahradu a hřiště dalšími herními prvky (naučná stezka - grant a příspěvek Sdružení rodičů.) vybavit budovy novými moderními učebními pomůckami vyřešit stravování odloučeného pracoviště (výdejna v MŠ Jugoslávská) Střednědobý plán najít prostředky na nákup interaktivních technologií pro mladší děti MAGIC BOX nátěr oken a oprava netěsnících oken a okenních kliček v MŠ Jugoslávská zlepšit prostředí šatn y učitelek v MŠ Jugoslávská Dlouhodobý plán navázat na projekt naučné stezky a dále ho doplňovat pokračování grantu zamezit prašnosti spodní části horní zahrady MŠ Jugoslávská, hledat možnosti realizace zahrady grantovou cestou, zpracování projektu má přímou návaznost na vzdělávání, propojení přírody a prostředí, ve kterém žijeme údržba sklepních prostor, možnost využití půdních prostor MŠ Jugoslávská 5.3 Jak se tam dostaneme a co pro to uděláme? spolupráce MěÚ při řešení problémů rozvíjet spolupráci se stávajícími sponzory, nacházet a oslovovat nové (zapojení všech pracovníků i rodičů při získávání nových sponzorů a grantů) při plánování výdajů zohledňovat závěry z evaluace ohledně priorit nákupů zařízení 6. Závěr Skvělá práce dodá vašemu životu vzrušení a smysl. Nesprávná práce váš život vyčerpá. JACK WELCH (americký chemik, manažer a spisovatel * ) Výše uvedený citát je aplikovatelný na jakoukoli pracovní činnost. Je na každém z nás, jak využijeme svých schopností vykonávat určitou činnost, či získávat nové poznatky ke zdokonalování sama sebe, tak, aby nás práce nevyčerpávala, ale naplňovala. Citát vystihuje, proč jsem začala studovat školský management a ráda bych získané vědomosti i nadále uplatňovala v rolích ředitele školy jako manažer a lídr. 4.

6 EXTERNÍ ANALÝZA hrozby příležitosti Mateřská škola Jablonec nad Nisou Jugoslávská 13, příspěvková organizace Sídlo: Jugoslávská 13, Jablonec nad Nisou 1, Kontakt: , web: msjugoslavska.cz Příloha č.1 ke koncepci rozvoje MŠ: SWOT analýza řídící funkce 1. Úvod 2. SWOT analýza ředitele školy v roli lídra 3. SWOT analýza ředitele školy v roli manažera 4. SWOT analýza ředitele školy v roli vykonavatele 5. Závěr vyhodnocení 1. Úvod: SWOT analýza má pomoci řediteli školy najít efektivní cestu ve své řídící funkci. Zaměřuje se na silné a slabé stránky a příležitosti, které skýtá současný stav a hrozby, kterým musí čelit. 2. SWOT analýza ředitele školy v roli lídra ředitel školy lídr silné stránky INTERNÍ ANALÝZA komunikativnost - přesvědčivost v získání zaměstnanců a partnerů pro vize školy vstřícný postoj k novým metodám výukyzájem začínajících pedagogů efektivní řešení problémů dobré klima pro spolupráci bezproblémové naplnění vizí týmové vedení zavádění vizí může působit chaoticky na partnery, pokud nejsou dobře promyšlené a připravené k uvedení do praxe - každý musí vědět, co má za kompetence a kam směřuje jeho naplňování cílů nesprávné vedení může vyústit v odrazení partnerů a ztráty motivace zaměstnanců chybný výběr zaměstnanců může ohrozit dokončení vizí slabé stránky málo času být v kontaktu se zaměstnanci a řešit běžné situace, vést lidi k dosažení vizí nesprávné vedení může vyústit ke stagnací vizí 1.

7 EXTERNÍ ANALÝZA hrozby příležitosti EXTERNÍ ANALÝZA hrozby příležitosti 2. SWOT analýza ředitele školy v roli manažera ředitel školy manažer SILNÉ STRÁNKY INTERNÍ ANALÝZA doplnění manažerského vzdělání rozšíření znalostí a dovedností potřebných pro správnost a úspěšnost zvolení a realizace vizí promyšlené řízení rizik - předvídavost časová flexibilita - smysl pro dotažení projektů do konce přetížení povede k častému chybování nebo vyhoření SLABÉ STRÁNKY nedostatečně provázaný kontrolní systém se zpětnou vazbou kontrolní systém nastaven, ale z časové vytíženosti nedůsledně dodržován. hrozí nedodržení naplnění vizí hlavního cíle školy - vzdělávání 3. SWOT analýza ředitele školy v roli vykonavatele ředitel školy vykonavatel INTERNÍ ANALÝZA silné stránky zkušenosti plynoucí z letité praxe příprava na výkon praxe je časově úsporná potřeba zavádět nové metody do vzdělávání - příkladem pro zaměstnance důvěra partnerů (rodičů) - vyhledávají radu promyšlená práce komplexní naplňování hlavního cíle vzdělávání zájem partnerů (rodičů) přetížení vykonavatele může vést ke ztrátě motivace k časovému presu i nekvalitnímu vzdělávání a následně nespokojenosti partnerů (rodičů) slabé stránky z časových důvodů volí ředitel praxi u méně náročné skupiny na vzdělávání z časových důvodů v praxi zaostává za ostatními pedagogy v upevnění znalostí v oblasti nových metod vzdělávání - čas investuje do získání a zavádění nových metod vzdělávání mýtus partnerů (rodičů), že ředitel zná vše nejlépe 4. Závěr: Slabou stránkou při naplňování rolí ředitele školy se ve všech 3 analýzách jeví nedostatek času. V časovém presu pak dochází k častému chybování při výkonu jakékoliv činnosti, která může vyústit v nespokojenost a pasivitu zaměstnanců i partnerů. K MŠ bylo v září 2011 přiřazeno zcela nově postavené odloučené pracoviště pro děti mladších 3 let. Vzdělávací program a organizační záležitosti jsou provázané, z toho plyne dočasná časová přetíženost. Navýšením počtu tříd se snížila povinnost ředitele vykonavatele, ale snížení neodpovídá povinnostem lídra a manažera. Do praxe jsou zaváděné kroky k postupnému převedení kompetencí lídrů tak, aby škola naplnila svou vizi. Analýza lídra ředitele školy potvrdila správnost postupu. Nejvyšší počet hrozeb vyplynul v této oblasti. 2.

8

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 ZŠ T. G. Masaryka Kutná Hora, Jiráskovy sady 387 Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 Mgr. Bc. Zdenka Mačinová, ředitelka školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015 2017

Více

Koncepce rozvoje Za kladnı s koly Dolnı Ber kovice Strategicky pla n na obdobı 2012 2015

Koncepce rozvoje Za kladnı s koly Dolnı Ber kovice Strategicky pla n na obdobı 2012 2015 Základní škola Dolní Beřkovice Nádražní 250, 277 01 Dolní Beřkovice Koncepce rozvoje Za kladnı s koly Dolnı Ber kovice Strategicky pla n na obdobı 2012 2015 Zpracovala: Mgr. Jana Basařová ředitelka školy

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Zpracovala: Mgr. Barbora Mrázková, ředitelka školy pro funkční období 2016 2022 VIZE Vhodně doplňovat rodinnou výchovu a v úzké vazbě na ni rozvíjet dítě s ohledem na jeho potřeby,

Více

Dlouhodobý plán školy

Dlouhodobý plán školy Základní škola Lužec nad Vltavou, příspěvková organizace Dlouhodobý plán školy 2017-2019 Ing. Pavla Kopeluková Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období 2017-2019 Oblast řízení a správy - udržovat

Více

KONCEPCE ROZVOJE MATEŘSKÉ ŠKOLY JABLUNKOV,

KONCEPCE ROZVOJE MATEŘSKÉ ŠKOLY JABLUNKOV, KONCEPCE ROZVOJE MATEŘSKÉ ŠKOLY JABLUNKOV, ŠKOLNÍ 800, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PRO OBDOBÍ 2018-2024 VYPRACOVALA: BC. ILONA NIESLANIKOVÁ PODPIS:. 1. Oblast vnějších vztahů Přátelská a otevřená spolupráce

Více

Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období

Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období 2019-2021 Oblast řízení a správy udržovat naplněnost školy, zaměřit se na získávání žáků školy zlepšenou propagací práce školy, spolupracovat se zřizovatelem

Více

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období ZŠ T. G. Masaryka Kutná Hora, Jiráskovy sady 387 Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 Mgr. Bc. Zdenka Mačinová, ředitelka školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015 2017

Více

Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků

Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků Ladislava Coňka 40/3, 142 00 Praha 4-Písnice Zpracovala Mgr. Blanka Chýlová Praha, duben 2013 Obsah Úvod Silné stránky Slabé stránky Vize školy

Více

Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Liberec, Husova 142/44

Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Liberec, Husova 142/44 Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období 2014 2017 Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Liberec, Husova 142/44 Koncepční záměry a úkoly v období 2014-2017 strana 1 Oblast řízení a správy

Více

Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období

Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8, 669 02 Znojmo příspěvková organizace Václavské nám. 8 IČO: 70921211; ID dat. schr. ryuma3j Jubilejní park 23 Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období

Více

DLOUHODOBÝ PLÁN KONCEPČNÍ ZÁMĚRY A ÚKOLY V OBDOBÍ

DLOUHODOBÝ PLÁN KONCEPČNÍ ZÁMĚRY A ÚKOLY V OBDOBÍ DLOUHODOBÝ PLÁN KONCEPČNÍ ZÁMĚRY A ÚKOLY V OBDOBÍ 2017-2019 Základní škola a Mateřská škola Chotyně, příspěvková organizace, Chotyně 79, 463 34 Hrádek nad Nisou Mgr. et Mgr. Petr Kruliš ředitel školy Dlouhodobý

Více

Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP

Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP Oblasti hodnocení podmínky vzdělávání, průběh vzdělávání, podpora školy žákům, spolupráce s rodiči, vliv vzájemných vztahů školy, žáků, rodičů a dalších osob

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O činnosti školy za školní rok 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA O činnosti školy za školní rok 2015/2016 VÝROČNÍ ZPRÁVA O činnosti školy za školní rok 2015/2016 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O MATEŘSKÉ ŠKOLE: Název : Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Jugoslávská 13, příspěvková organizace IČ : 72048107 Sídlo školy:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Nová Ves. Adresa: Nová Ves č. 53, PSČ 373 15. Identifikátor školy: 600 056 465

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Nová Ves. Adresa: Nová Ves č. 53, PSČ 373 15. Identifikátor školy: 600 056 465 Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Nová Ves Adresa: Nová Ves č. 53, PSČ 373 15 Identifikátor školy: 600 056 465 Termín konání inspekce: 16. listopad 2006 Čj: ČŠI

Více

Střednědobý plán práce školy 2009-2013

Střednědobý plán práce školy 2009-2013 Základní škola Ostrava, Gajdošova 9, příspěvková organizace Střednědobý plán práce školy 2009-2013 Mgr. Krasulová Anna 1 Oblast ekonomicko a materiálně technická Budova: - zajistit výměnu oken a zateplení

Více

Aby se žáci učili s radostí a elánem a aby učitelé i rodiče do školy chodili rádi. vize školy

Aby se žáci učili s radostí a elánem a aby učitelé i rodiče do školy chodili rádi. vize školy Základní škola, Liberec, Broumovská 847/7, příspěvková organizace Broumovská 847/7, 460 01, Liberec 6 IZO: 102 565 074 IČO: 656 423 68 KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY 2017-2022 Aby se žáci učili s radostí a elánem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O činnosti školy za školní rok 2016/2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA O činnosti školy za školní rok 2016/2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA O činnosti školy za školní rok 2016/2017 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O MATEŘSKÉ ŠKOLE: Název : Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Jugoslávská 13, příspěvková organizace IČ : 72048107 Sídlo školy:

Více

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb na školní rok 2010/2011

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb na školní rok 2010/2011 Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb na školní rok 2010/2011 Kritéria pro hodnocení 1) 1 Rovný přístup ke vzdělávání 2 Školní vzdělávací programy (vzdělávací programy)

Více

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2009 jsou:

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2009 jsou: Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. Vlastní hodnocení školy 1. Právní vymezení Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. zpracovává na základě 11 a 12 odst. 2 zákona č. 561/2004

Více

Tato oblast by měla ověřit naplňování stanovených záměrů a cílů v dokumentech školy a zároveň soulad školních dokumentů s cíli RVP PV.

Tato oblast by měla ověřit naplňování stanovených záměrů a cílů v dokumentech školy a zároveň soulad školních dokumentů s cíli RVP PV. 9 EVALUAČNÍ (HODNOTÍCÍ) SYSTÉM MATEŘSKÉ ŠKOLY 9.1 DOKUMENTY ŠKOLY ŠVP PV TVP, SOULAD ŠVP PV RVP PV Tato oblast by měla ověřit naplňování stanovených záměrů a cílů v dokumentech školy a zároveň soulad školních

Více

K ritéria hodnocení. Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb ve školním roce 2008/2009

K ritéria hodnocení. Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb ve školním roce 2008/2009 K ritéria hodnocení Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb ve školním roce 2008/2009 Schváleno na PV MŠMT dne 2. září 2008. A Rovnost příležitostí ke vzdělávání Rovný

Více

III. Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb

III. Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb Hlavní oblasti hodnocení činnosti škol a školských A: Rovnost příležitostí ke vzdělávání B: Vedení školy/školského III. Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb Kritéria

Více

Koncepce. Základní školy Jana Wericha 2013 2017. Základní škola Jana Wericha

Koncepce. Základní školy Jana Wericha 2013 2017. Základní škola Jana Wericha Základní škola Jana Wericha 163 00 Praha Řepy, Španielova 19/1111, tel. 235 314 162, tel./fax. 235 314 362 Koncepce Základní školy Jana Wericha 2013 2017 Aby se holky smály a školy se nebály a kluci jakbysmet.

Více

Řízení školy a management Plánování - případová studie č. 105

Řízení školy a management Plánování - případová studie č. 105 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Katedra pedagogiky a psychologie Řízení školy a management Plánování - případová studie č. 105 Daniela Kuruc, daniela.kuruc@email.cz Učitelství

Více

Koncepce rozvoje školy pro léta

Koncepce rozvoje školy pro léta Základní škola Dolní Lhota, příspěvková organizace, Čs. tankistů 76 Koncepce rozvoje školy pro léta 2018 2020 V Dolní Lhotě dne 3. 1. 2018 Mgr. Lasáková Věra, ředitelka 1 Základní cíle rozvoje Poskytovat

Více

KONCEPCE ŠKOLY

KONCEPCE ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK- MÍSTEK 739 94 VENDRYNĚ IČO: 61955639, č.ú. 101055449/0300 telefon ŘŠ : 558 554 313 Telefon: 558 554 311, ŠJ: 558 554 314 telefon ZŘ: 558 554 316 E-mail: zsvendryne@volny.cz;

Více

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2008 jsou:

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2008 jsou: Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. Vlastní hodnocení školy pro školní rok 2008/09 1. Právní vymezení Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. zpracovává na základě 11 a 12 odst.

Více

Koncepce rozvoje příspěvkové organizace Základní škola a Mateřská škola Radostice, okr. Brno - venkov

Koncepce rozvoje příspěvkové organizace Základní škola a Mateřská škola Radostice, okr. Brno - venkov Koncepce rozvoje příspěvkové organizace Základní škola a Mateřská škola Radostice, okr. Brno - venkov 2014 2017 Učit se bez přemýšlení je zbytečné. Přemýšlet bez učení je nebezpečné. Každá chyba je příležitostí

Více

Koncepční záměry a úkoly v období 2014 2016

Koncepční záměry a úkoly v období 2014 2016 Dlouhodobý plán Základní a mateřské školy Heřmánek Koncepční záměry a úkoly v období 2014 2016 Oblast řízení a správy - zlepšit a stále zlepšovat komunikaci v týmu a organizaci práce a vzájemnou vykazatelnost

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY MATEŘSKÁ ŠKOLA JIRKOV, příspěvková organizace Smetanovy sady 1558, J i r k o v

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY MATEŘSKÁ ŠKOLA JIRKOV, příspěvková organizace Smetanovy sady 1558, J i r k o v KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY 2018-2024 MATEŘSKÁ ŠKOLA JIRKOV, příspěvková organizace Smetanovy sady 1558, 431 11 J i r k o v Vypracovala. Bc. Ivana Šestáková 31. 8. 2018 1. Úvod Koncepce rozvoje školy vychází

Více

Ředitelka školy PhDr. Radka Melicherová provedla v červenci 2015 revizi ŠVP

Ředitelka školy PhDr. Radka Melicherová provedla v červenci 2015 revizi ŠVP V Chrudimi 13.7.2015 REVIZE ŠVP Ředitelka školy provedla v červenci 2015 revizi ŠVP Dodatek k ŠVP pro školní rok 2015/2016 Příloha číslo 1 Jazykové vzdělávání Do uspořádání dne v mateřské škole od září

Více

27. Speciální pedagog. Anotace. Téma: systémová podpora

27. Speciální pedagog. Anotace. Téma: systémová podpora 27. Speciální pedagog Téma: systémová podpora Anotace Činnost speciálního pedagoga ve škole je samostatná poradenská činnost, která není přímou součástí vzdělávací činnosti školy. Školní speciální pedagog

Více

Strategický plán rozvoje školy na období roků 2007 2012

Strategický plán rozvoje školy na období roků 2007 2012 Strategický plán rozvoje školy na období roků 2007 2012 ŠKOLA PRO ŢIVOT, VE KTERÉM CHCEME OBSTÁT JAKO LIDÉ Cílem je připravit takového žáka, který bude mít dovednosti, vědomosti i morální vlastnosti použitelné

Více

Výsledky dotazníkového šetření potřeb mateřských škol v rámci projektu MAP OP VVV v ORP Kladno

Výsledky dotazníkového šetření potřeb mateřských škol v rámci projektu MAP OP VVV v ORP Kladno Výsledky dotazníkového šetření potřeb mateřských škol v rámci projektu MAP OP VVV v ORP Kladno Výsledky představují agregovaný výstup z výzkumu potřeb mateřských škol uskutečněné v období listopad 2015

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Český Krumlov, Plešivec II/391. Plešivec II 391, 381 01 Český Krumlov. Identifikátor školy: 600 058 778

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Český Krumlov, Plešivec II/391. Plešivec II 391, 381 01 Český Krumlov. Identifikátor školy: 600 058 778 Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola, Český Krumlov, Plešivec II/391 Plešivec II 391, 381 01 Český Krumlov Identifikátor školy: 600 058 778 Termín konání inspekce:

Více

30. Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIK-435/11-K. Sídlo: Náměstí Karla IV. 423, Nejdek,

30. Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIK-435/11-K. Sídlo: Náměstí Karla IV. 423, Nejdek, 30. Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIK-435/11-K Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Nejdek, náměstí Karla IV., příspěvková organizace Sídlo:

Více

Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY:

Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY: Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY: ZŠ Háj ve Slezsku,okres Opava,příspěvková organizace Zaměření autoevaluace CÍLE KRITÉRIA Podmínky ke vzdělávání Zlepšovat materiální podmínky ke vzdělávání škole, Zabezpečení

Více

Postup při tvorbě SWOT analýzy

Postup při tvorbě SWOT analýzy Postup při tvorbě SWOT analýzy Na následujících stranách vidíte konkrétní příklad analýzy vnějších i vnitřních zdrojů školy a na jejím základě formulované silné a slabé stránky školy, rizika a příležitosti.

Více

PŘÍLOHA STRATEGICKÉHO RÁMCE MAP VZDĚLÁVÁNÍ PRAHA 16 DO ROKU 2023 SWOT 3 ANALÝZA. Název projektu: MAP Praha 16

PŘÍLOHA STRATEGICKÉHO RÁMCE MAP VZDĚLÁVÁNÍ PRAHA 16 DO ROKU 2023 SWOT 3 ANALÝZA. Název projektu: MAP Praha 16 PŘÍLOHA STRATEGICKÉHO RÁMCE MAP VZDĚLÁVÁNÍ PRAHA 16 DO ROKU 2023 SWOT 3 ANALÝZA Název projektu: MAP Praha 16 Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000381 PŘEHLED PRIORIT 1. Infrastruktura

Více

Základní škola Bochoř, Školní 13, Bochoř. Koncepce rozvoje základní školy. Mgr. Sylva KOSTELNÍČKOVÁ

Základní škola Bochoř, Školní 13, Bochoř. Koncepce rozvoje základní školy. Mgr. Sylva KOSTELNÍČKOVÁ Základní škola Bochoř, Školní 13, 751 08 Bochoř Koncepce rozvoje základní školy Březen 2017 Mgr. Sylva KOSTELNÍČKOVÁ Úvod Koncepce školy, která je zpracována jako podklad pro konkurz na funkci ředitele

Více

1. DOKUMENTY ŠKOLY ŠVP TVP SOULAD ŠVP RVP PV

1. DOKUMENTY ŠKOLY ŠVP TVP SOULAD ŠVP RVP PV 1. DOKUMENTY ŠKOLY ŠVP TVP SOULAD ŠVP RVP PV Tato oblast by měla hodnotit naplňování stanovených záměrů a cílů školy v souladu s cíli RVP PV. 1.1 Evaluace podtémat integrovaných bloků Vyhodnotit naplnění

Více

Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené při Jedličkově ústavu v Praze.

Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené při Jedličkově ústavu v Praze. Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené při Jedličkově ústavu v Praze. 5.2 Evaluační činnost Vlastní hodnocení školy (VHŠ) napomáhá ke zkvalitnění vzdělávání. Cílem je zhodnocení

Více

Harmonická škola pro život

Harmonická škola pro život Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Harmonická škola pro život Základní škola a mateřská škola Ostrava - Lhotka, příspěvková organizace Identifikační údaje Předkladatel Základní škola Ostrava

Více

KONFERENCE PROJEKTU CESTA KE KVALITĚ. Zpracovala: Petra Nosková

KONFERENCE PROJEKTU CESTA KE KVALITĚ. Zpracovala: Petra Nosková KONFERENCE PROJEKTU CESTA KE KVALITĚ Zpracovala: Petra Nosková Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace Odloučená pracoviště: Polní 10 a J. Hory 33, Jablonec nad Nisou

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-73/14-J. Mateřská škola Malčín, 68

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-73/14-J. Mateřská škola Malčín, 68 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIJ-73/14-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola Malčín, 68 Malčín 68, 582 91 Světlá nad Sázavou msmalcin@seznam.cz

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Besednice, okres Český Krumlov. Školní 228, 382 81Besednice. Identifikátor: 600 059 081

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Besednice, okres Český Krumlov. Školní 228, 382 81Besednice. Identifikátor: 600 059 081 Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Besednice, okres Český Krumlov Školní 228, 382 81Besednice Identifikátor: 600 059 081 Termín konání inspekce:

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice Základní škola a Mateřská škola Střelské Hoštice, okres Strakonice VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice za školní rok 2007/2008 a 2008/2009 Obsah: A. Struktura vlastního hodnocení školy B. Vyjádření

Více

Kritéria hodnocení. Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb České školní inspekce ve školním roce 2009/2010

Kritéria hodnocení. Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb České školní inspekce ve školním roce 2009/2010 Kritéria hodnocení Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb České školní inspekce ve školním roce 2009/2010 Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání

Více

Koncepce rozvoje školy

Koncepce rozvoje školy Koncepce rozvoje školy Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov, Ivančice se sídlem Široká 42, 664 91 Ivančice Vypracovala: Ing. Marta Špalková Ivančice březen 2014 Úvod MŠ, ZŠ a DD, Ivančice, se

Více

7. EVALUACE A PEDAGOGICKÁ DIAGNOSTIKA

7. EVALUACE A PEDAGOGICKÁ DIAGNOSTIKA 7. EVALUACE A PEDAGOGICKÁ DIAGNOSTIKA 7. 1. DOKUMENTY ŠKOLY: SOULAD ŠVP RVP Tato oblast by měla ověřit naplňování stanovených záměrů a cílů v dokumentech školy a zároveň soulad školních dokumentů s cíly

Více

Koncepce školy 2014/2015

Koncepce školy 2014/2015 Koncepce školy 2014/2015 Mateřská škola s liberálním přístupem respektující jednotlivé osobnosti dětí, s cílem přirozenou formou rozvíjet kladný vztah k přírodě, úctu k životu a ochranu životního prostředí.

Více

Koncepční záměry a úkoly v období 2012/13 2014/15

Koncepční záměry a úkoly v období 2012/13 2014/15 Základní škola a Mateřská škola Bratronice, okres Kladno Koncepční záměry a úkoly v období 2012/13 2014/15 1. Záměry a priority Oblast řízení a správy udržovat naplněnost školy rozumně spolupracovat se

Více

KONCEPCE ROZVOJE ZŠ A MŠ V HOLASICÍCH. na období 2012 2015

KONCEPCE ROZVOJE ZŠ A MŠ V HOLASICÍCH. na období 2012 2015 KONCEPCE ROZVOJE ZŠ A MŠ V HOLASICÍCH na období 2012 2015 Brno, květen 2012 Obsah : I.. Úvodní informace II. Charakteristika školy III. Hlavní cíle školy 1. Oblast výchovně vzdělávací A: Předškolní vzdělávání

Více

Koncepce rozvoje. Mateřské školy Brandýs n. Labem Stará Boleslav, Riegrova Vypracovala: Mgr. Vladislava Stuchlíková

Koncepce rozvoje. Mateřské školy Brandýs n. Labem Stará Boleslav, Riegrova Vypracovala: Mgr. Vladislava Stuchlíková Koncepce rozvoje Mateřské školy Brandýs n. Labem Stará Boleslav, Riegrova 1621 Vypracovala: Mgr. Vladislava Stuchlíková Koncepce rozvoje Mateřské Školy Brandýs n. Labem Stará Boleslav, Riegrova 1621 I.

Více

AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE)

AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE) AUTOEVALUACE ŠKOLY A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Před tvorbou školního vzdělávacího programu byly využívány dílčí kroky a nástroje evaluace a autoevaluace podle dokumentu zpracovaného školou Struktura a kriteria vlastního

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIC-456/17-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy / školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Táborské soukromé

Více

3. zasedání Řídícího výboru Partnerství MAP Opavsko

3. zasedání Řídícího výboru Partnerství MAP Opavsko 3. zasedání Řídícího výboru Partnerství MAP Opavsko Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území Opavska 26. září 2016 Opava Místní akční skupina Opavsko z.s. realizátor projektu Statutární

Více

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Mgr. Andrea Chludilová, 2018 Vize: Vytvořit školu s kvalitními podmínkami pro rozvoj

Více

Plán hlavních úkolů České školní inspekce na školní rok 2015/2016

Plán hlavních úkolů České školní inspekce na školní rok 2015/2016 Plán hlavních úkolů České školní inspekce na školní rok 2015/2016 1. Inspekční činnost ve školách a školských zařízeních Česká školní inspekce (dále ČŠI ) ve školách a školských zařízeních zapsaných do

Více

ROČNÍ PLÁN. Mateřská škola speciální, základní škola speciální a Praktická škola ELPIS. Příloha č. 1. Brno, Koperníkova 2/4. školní rok 2009/2010

ROČNÍ PLÁN. Mateřská škola speciální, základní škola speciální a Praktická škola ELPIS. Příloha č. 1. Brno, Koperníkova 2/4. školní rok 2009/2010 Příloha č. 1 Mateřská škola speciální, základní škola speciální a Praktická škola ELPIS Brno, Koperníkova 2/4 držitel certifikátu ISO ČSN 9001:2001 ROČNÍ PLÁN školní rok 2009/2010 15 z 59 Obsah : 1. Charakteristika

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-162/14-J. Mateřská škola Kaliště.

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-162/14-J. Mateřská škola Kaliště. Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIJ-162/14-J Název právnické osoby vykonávající činnost škol a školských zařízení Mateřská škola Kaliště Sídlo 394 51 Kaliště 60 E-mail právnické osoby IČO 75

Více

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Škola pro život v 21.

Více

Vlastní hodnocení školy

Vlastní hodnocení školy Vlastní Při procesu sebe systematicky shromažďujeme a analyzujeme řadu informací a podkladů, včetně zpětných vazeb od i rodičů. Na začátku každého školního roku je vypracováván roční plán rozvoje. Jedenkrát

Více

Vzdělávací aktivity ve vzdělávání

Vzdělávací aktivity ve vzdělávání Vzdělávací aktivity ve vzdělávání dospělých Cíle výuky, učební cíl Cíl výuky zachycuje to, co má účastník na konci učební jednotky vědět nebo umět. Učební cíl tedy popisuje ne to, co lektoři chtějí nebo

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Dlouhá Ves, příspěvková organizace. Dlouhá Ves 170, Sušice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Dlouhá Ves, příspěvková organizace. Dlouhá Ves 170, Sušice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Dlouhá Ves, příspěvková organizace Dlouhá Ves 170, 342 01 Sušice Identifikátor školy: 650 032 951 Termín konání

Více

Směrnice - Další vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2018/2019 plán vzdělávání

Směrnice - Další vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2018/2019 plán vzdělávání Základní škola Louny, Školní 2426, příspěvková organizace Směrnice - Další vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2018/2019 plán vzdělávání Tento plán vzdělávání je určen pedagogickým pracovníkům Základní

Více

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Praha, Holečkova ul. 5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 5. 2. Evaluační činnosti Evaluační (sebehodnotící, autoevaluační) činnosti

Více

SWOT - 3 analýza PROJEKT: MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAHU 13 REG. Č.: CZ /0.0/0.0/15_005/

SWOT - 3 analýza PROJEKT: MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAHU 13 REG. Č.: CZ /0.0/0.0/15_005/ SWOT - 3 analýza PROJEKT: MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAHU 13 REG. Č.: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000724 Prioritní oblast rozvoje 1: Kvalitní a dostupné prostředí pro vzdělávání v mateřských

Více

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 ZŠ Protivanov Školní 292 798 48 Protivanov tel: 582399219 zspro@pvskoly.cz www.zsprotivanov.cz Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 Strategie vychází z metodického doporučení

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Albrechtice v Jizerských horách, okres Jablonec nad Nisou

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Albrechtice v Jizerských horách, okres Jablonec nad Nisou Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Albrechtice v Jizerských horách, okres Jablonec nad Nisou Adresa: 468 43 Albrechtice v Jizerských horách 226

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIM-1131/11-M. Sídlo: 787 01 Šumperk, Hlavní třída 31

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIM-1131/11-M. Sídlo: 787 01 Šumperk, Hlavní třída 31 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIM-1131/11-M Název kontrolované osoby: Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31

Více

KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY SVITAVY, SOKOLOVSKÁ 1

KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY SVITAVY, SOKOLOVSKÁ 1 KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY SVITAVY, SOKOLOVSKÁ 1 ZÁKLADNÍ OBLASTI: I. Vzdělávací program - poskytnout žákům co nejkvalitnější základ všeobecného vzdělání II. Mimoškolní aktivity - stát se místem,

Více

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8, 669 42 Znojmo příspěvková organizace Václavské nám. 8 IČO: 70921211; ID dat. schr. ryuma3j Jubilejní park 23 Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Kontakty:

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

Informace o činnosti České školní inspekce

Informace o činnosti České školní inspekce Informace o činnosti České školní inspekce PhDr. Jana Bartošová ředitelka Jihočeského inspektorátu České školní inspekce Setkání zástupců mateřských škol a základních škol z území ORP České Budějovice,

Více

Východiska pro strategickou část - problémové oblasti, priority a cíle

Východiska pro strategickou část - problémové oblasti, priority a cíle Východiska pro strategickou část - problémové oblasti, priority a cíle Na základě zapojení aktérů a vyhodnocení existujících materiálů byly určeny následující oblasti a v nich tyto klíčové problémy. Problémová

Více

Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015

Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015 Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015 Strategie primární prevence rizikových projevů chování (dále jen Strategie) 2013-2015 vychází z: 1. Závěrečné zprávy - hodnocení

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

Projektová výuka v mateřské škole a její možnosti

Projektová výuka v mateřské škole a její možnosti Projektová výuka v mateřské škole a její možnosti Projektová výuka v mateřské škole a její možnosti B C. L E N K A P O L Á Š K O VÁ W W W. M S V P R A X I. C Z Na co dnes získáte odpověď Jakým způsobem

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary Keramická 6, 362 15 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 254 Termín konání

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Řezníčkova 1. Řezníčkova 1, 772 00 Olomouc. Identifikátor školy: 600 140 270

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Řezníčkova 1. Řezníčkova 1, 772 00 Olomouc. Identifikátor školy: 600 140 270 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Řezníčkova 1 Řezníčkova 1, 772 00 Olomouc Identifikátor školy: 600 140 270 Termín konání inspekce:

Více

STRUKTURA ROČNÍHO PLÁNU

STRUKTURA ROČNÍHO PLÁNU STRUKTURA ROČNÍHO PLÁNU Hlavní zásady práce školy Analýza současného stavu Prognóza a cíle Hlavní klíčové oblasti Organizace školy Plán výletů a exkurzí Plánované akce a aktivity Plán soutěží a olympiád

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 01 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

Základní škola a Mateřská škola Velká Polom, příspěvková organizace Opavská 350, Velká Polom ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY

Základní škola a Mateřská škola Velká Polom, příspěvková organizace Opavská 350, Velká Polom ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY 1. Identifikační údaje Základní škola a Mateřská škola Velká Polom, příspěvková organizace IČ 75026970 DIČ 75026970 Tel: 553 770 221 E-mail: zs.velka.polom@volny.cz

Více

Výroční zpráva za školní rok

Výroční zpráva za školní rok Výroční zpráva za školní rok 2015-201 Zpracovala Mgr. Iva Burdová, MBA 31. 8.201 Projednáno se zřizovatelem 31. 8. 201 Projednáno pedagogickou radou 30. 11. 201 Obsah Výroční zpráva... 3 Charakteristika

Více

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 č.j.: 146/2010 DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Dodatek upravuje 5 oblastí: 1. Učební plán pro 9. ročník ve školním roce 2010/2011 2. Poznámky k učebnímu plánu 3. Vysvětlivky k volitelnému předmětu

Více

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Základní škola Louny, Školní 2426, příspěvková organizace Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Ředitel Základní školy Louny, Školní 2426, příspěvková organizace vydává v souladu

Více

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life Verze platná od 1. 9. 2010 Obsah 1. CÍLE VZDĚLÁVÁNÍ...2 2. DÉLKA A ČASOVÝ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ...3

Více

Koncepce školy na období

Koncepce školy na období Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn Okružní 32, 543 51 Špindlerův Mlýn Koncepce školy na období 2016 2019 Obsah Plán dalšího rozvoje školy... 2 Hlavní strategické cíle a realizační plán...

Více

AUTOEVALUACE ŠKOLY. Autoevaluace školy

AUTOEVALUACE ŠKOLY. Autoevaluace školy AUTOEVALUACE ŠKOLY Autoevaluace školy Autoevaluace školy je podrobně rozpracovaná podle 9 vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náleţitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení

Více

Příloha č. 9 Cíle a kritéria evaluace školní a třídní úroveň

Příloha č. 9 Cíle a kritéria evaluace školní a třídní úroveň Příloha č. 9 Cíle a kritéria evaluace školní a třídní úroveň Předmět evaluace Cíle evaluace Podmínky vzdělávání: Věcné podmínky 1. Vhodnost dětského nábytku 2. Struktura v prostoru pro děti s PAS 3. Materiální

Více

PROJEKT EVALUACE MATEŘSKÉ ŠKOLY JANSKÉ LÁZNĚ

PROJEKT EVALUACE MATEŘSKÉ ŠKOLY JANSKÉ LÁZNĚ PROJEKT EVALUACE MATEŘSKÉ ŠKOLY JANSKÉ LÁZNĚ Vypracovala: Hana Stránská 30. 6. 2007 ÚVOD: Evaluace je neustálý proces vyhodnocování podmínek vzdělávání a vzdělávacího procesu v MŠ. Jedná se o systematické

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu

Školní vzdělávací program pro školní družinu 1. základní škola Cheb, Americká 36 Identifikační údaje Název programu: název školy 1. základní škola Cheb, Americká 36 REDIZO IČ 70987211 adresa školy Americká 36, Cheb 350 02 ředitel Mgr. Miroslav Janoušek

Více

Funkční studium DOTO

Funkční studium DOTO Funkční studium DOTO Bylo nebylo Před 17ti lety Přání MÍT SVOJE VLASTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rozhodnutí REALIZOVAT JE VLASTNÍMI SILAMI SAMI Co bylo na začátku Praktické studium, 1 rok prezenčního vzdělávání (semináře,

Více

Koncepce školy na období 2016 2022

Koncepce školy na období 2016 2022 Koncepce školy na období 2016 2022 Předložený návrh koncepce školy vychází z mého osobního přesvědčení, z mých dosažených pedagogických zkušeností a mého odhodlání něco změnit ve prospěch školy. Jsem si

Více

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 26/27 Mateøská škola Janákova Základní škola a Mateøská škola námìstí Interbrigády, Praha 6, Antonína Èermáka 6 Základní škola a Mateřská škola náměstí Interbrigády,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY 1. Všeobecná ustanovení a) Úvodní ustanovení 1. Organizační řád mateřské školy (dále jen MŠ) upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce MŠ, práva a povinnosti

Více

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1091/07-09. Předmět inspekční činnosti:

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1091/07-09. Předmět inspekční činnosti: Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1091/07-09 Základní škola a mateřská škola, Voděrady, okres Rychnov nad Kněžnou Adresa: 517 34 Voděrady 2 Identifikátor:

Více

PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce

PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce 1. Předškolní vzdělávání a péče 1.1 Motivovaný, inspirovaný a vzdělaný pedagogický sbor; spolupráce v oblasti odborné pedagogické

Více