3D tiskárna AM8 Přestavba do hliníkového rámu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "3D tiskárna AM8 Přestavba do hliníkového rámu"

Transkript

1 3D tiskárna AM8 Přestavba do hliníkového rámu Původní návrh: Pheneeny Český překlad a doplnění: lukysy Verze návodu: 1.3 ( )

2

3 Prosím, čtěte pozorně tento návod před započetím tisku dílů či stavby samotné tiskárny Vyloučení odpovědnosti: Tato příručka slouží pouze pro informační účely. Následujte tuto příručku na vlastní nebezpečí Tato příručka slouží k vytvoření experimentálního projektu vyztuženého rámu pro Anet A8. Pokud nemáte dostatečné znalosti o elektronice, elektřině a mechanice nebo o tom, jak vaše Anet A8 funguje moc nevíte, nezačínejte s tímto projektem. Při postupování stavby podle informací v této příručce akceptujete všechna rizika související s tímto projektem a autor ani překladatel této příručky není žádným způsobem zodpovědný za výsledek vaší práce. Snažil jsem se co nejlépe přesně zdokumentovat a popsat proces stavby, ale nemohu zaručit, že informace jsou 100% přesné a úplné. Tato stavba vychází z Anet A8 kupované v říjnu Nemohu zaručit, že vše bude totožné se všemi Anetami koupenými kdykoliv jindy. Varování: Anet A8 má několik konstrukčních vad. Také potenciálně několik nebezpečných problémů, které v této příručce nejsou řešeny. Tato příručka je určena pouze k vytvoření robustnějšího rámu pro Anet A8 a neřeší žádné další problémy, které tiskárna již obsahuje. Stále používáte tuto tiskárnu na vlastní nebezpečí!

4 Úvod Cílem této příručky je sestavit pevnější rám pro tiskárnu Anet A8, kde by byly co nejvíce použity komponenty z originální tiskárny. Navrhl jsem tento rám a použil základní verzi Anet A8. Upgradování a vylepšování je mezi uživateli tiskárny Anet A8 velice populární. Jedná se o docela levnou přestavbu na bytelnou tiskárnu. S porovnáním nakupováním komponent zvlášť je cena upgradu, spolu s cenou tiskárny, víc jak přijatelná. Mnoho původních upgradů a vylepšení půjde použít i na vylepšené verzi AM8. Vysoce doporučuji mít více 3D tiskáren schopných tisku. Pokud je vaše Anet A8 jedinou 3D tiskárnou, kterou máte a kterou sestavujete, nemusí být možné znovu tisknout žádné součásti, které jste ztratili, zapomněli vytisknout nebo vytiskli špatně. Pokud je A8 jedinou tiskárnou a chcete pokračovat ve stavbě, ujistěte se, že před demontáží zařízení máte vše nachystáno a vše správně vytištěno, protože na rozebrané tiskárně už nic nenatisknete. Samotná demontáž není v příručce podrobně popsána. Vycházím z předpokladu, že pokud jste byli schopni tiskárnu složit, tak s drobnými instrukcemi nebude demotnáž žádným problémem. Nesrovnalosti Oproti návrhu Pheneenyho jsou použity profily s jiným průřezem. Mají i jiný průměr středové díry, takže v profilech není předřezán závit M5 ale M6 a plastový díl 2_Bottom_Tee_Plate_Y je upraven, aby bylo možné Y profily stáhnout šrouby M6x20. Taktéž nebylo možné použít spojovníky, které sedí na profily které Pheneeny používá ve své stavbě. Je použita kombinace hliníkových a plastových spojovníků s upravenou dírou pro šroubky M5. U nožek umístěných na rozích je spojení válcovým imbusem M5 x 16 přes podložku M5. Při silném dotažení kratším šroubem nožka přestala být gumová a přenášela vibrace. Modely v návodu nezobrazují podrobně vyobrazení všech původních částí Anet A8. Ujistěte se, že jste si pečlivě přečetli pokyny, aby jste věděli jak postupovat.

5 Nářadí Zde je seznam nářadí potřebný k sestavení: 1. Pokud nemáte vytištěny plastové díly, tak funkční tiskárnu 2. Ocelové pravítko, úhelník a posuvné měřítko 3. Inbusový klíč č.3 4. Inbusový klíč č.4 Díly z Anet A8 Ve stavbě se použijí tyto díly z Anet A8: 1. Motory 2. Všechny vodící tyče (2 X, 2 Y, 2 Z) 3. Trapézové tyče ze Z osy 4. Vyhřívaná podložka a pojezd X osy 5. Extruder 6. Hot End 7. Endstopy 8. Ložiska s domečky 9. Řemeny 10. Deska Anet A8 11. Napájecí zdroj 12. LCD displej 13. Kabeláž 14. Různé M3 šroubky a matičky Plastové díly Tato stavba vyžaduje 26 plastových dílů v 19 různých provedeních. Tyto části jsou obecně používány pro vyrovnání, se sekundárním cílem přidáním stability. Každý rámový spoj má přinejmenším jeden kovový spojovací prvek, který bude primárně zajišťovat stabilitu rámu. Některé plastové části, jmenovitě například přichycení motorů, jsou základem pro dobré konstrukční a přesné spojení. Doporučuji tisknout všechny plastové díly z materiálů odolného vůči vysokým teplotám, jako je ABS nebo PETG. Pokud máte díly i z PLA, můžete mít potíže s některými díly, zejména s těmi, které se nacházejí v těsné blízkosti zdrojů tepla (vyhřívaná podložka nebo motory) nebo jsou vystaveny stálému namáhání (jako např. napínák řemene). Všechny tištěné díly doporučuji tisknout s výplní od %. Větší infilly volit u námáhanějších dílů, menší infilly např. u držáku kabelů nebo součástí k sestavení krabičky na displej.

6 Díly 1_Y_Belt_Tensioner a 1_Y_Belt_Block tisknout s % infillem a menším rozlišením tisku (0,1-0,2 mm). Zabráníte tím pozdější problémům z dopasováním dílů. Vše tisknout z shell width 0,8-1,2 mm, výška vrstvy 0.2 mm - 0,3 mm. V závislosti na zkalibrování a přesnosti tiskárny, která dané tisky tiskne se může stát, že některé díry bude nutné upravit vrtačkou pomocí vrtáku a výstružníku, či dobrousit pilníkem nebo brusným papírem. Také je dobré vyzkoušet jestli sedí do děr dílů vodící tyče. Díry jsou modelovány natěsno, ale točivým pohybem by měli jít tyče vsadit. Pokud se to nepodaří, je třeba před montáží lehkým dobroušením díry upravit. Všchny STL soubory mají na začátku souboru číslo. Napři. 3_Y_Rod_Holder.stl. Toto číslo znamená kolik kopií tohoto modelů je ke stavbě zapotřebí. Ověřte si, že máte vytištěny opravdu všechny díly! Hlavně v případě, že máte pouze jednu tiskárnu! Závity v Y profilech V profilech Y jsou ze spodní strany vyřezány zavity M6 sloužící pro spojení se spodní části rámu. Strana se závity je označena fixem. Závity dotahujte zjemna, dejte pozor aby šroub při dotahování nebyl tzv. přes závit. Spojovací materiál Šroub M5 x 8 inbus půlkulatá hlava (30 ks) Šroub M5 x 10 inbus půlkulatá hlava (75 ks) Šroub M5 x 10 inbus válcová hlava (15 ks) Šroub M6 x 20 inbus válcová hlava (5 ks) Podložka M3 (14 ks) Podložka M5 (5 ks) Spojovník plastový ABS/PETG (6 ks) Spojovník kovový (6 ks) Nožky gumové (6ks) Čtyřhranná matice M5 (120 ks)

7 Demontáž Pokud jste úspěšně sestavili tiskárnu Anet A8, tak předpokládám, že ji můžete i úspěšně rozložit. Stručně budu popisovat co při stavbě zpěvňujícího rámu můžete z Anet A8 rozebrat a co nechat v celku. Toto je skvělý čas na čištění a mazání pohyblivých částí tiskárny a prohlídku jiných opotřebení. Zkontrolujte především ozubnice na motorech, kabeláž a ložiska. 1. ODPOJTE TISKÁRNU OD SÍŤOVÉHO NAPĚTÍ! Odpojte napájení tiskárny předtím, než budete pokračovat dál. 2. Vážně se ujistěte, že je tiskárna odpojena ze zásuvky! 3. Odpojte veškerou kabeláž z desky Anet. Vypojte konektory ze všech motorů, endstopů a napájení. 4. Odpojte napájecí kabel ze zadní části vyhřívané podložky. 5. Demontujte řemeny a dvě M8 matice z přední části závitových tyčí na spodní straně Anet A8. To vám umožní vytáhnout přední akrylový kus a vyjmout celou vyhřívanou podložku i s tyčemi. Tyče lze vytáhnout a vyčistit. 6. Vyjměte sestavu extruderu a motoru extrudéru z pojezdu osy X. 7. Uvolněte dolní inbus šrouby na pružných spojkách osy Z, které umožní jejich vyjmutí z hřídelí motorů. 8. Odstraňte dva akrylové části rámu z horní části, která drží horní část tyčí osy Z. 9. Po odstranění rohových částí byste měli být schopni odstranit celou osu Z a X pohromadě včetně všech tyčí, trapézových tyčí, motorů a řemene. 10. Odstraňte zbývající motory a koncovky, které jsou stále připojeny k rámu. 11. Odšroubujte čtyři šrouby, které drží LCD na svém místě. 12. Schovejte si všechny šrouby a matice, které demontujete, protože některé z nich později znovu při stavbě použijeme. Vše, co by mělo zůstat na vašem A8 v tomto okamžiku, je pouze vnitřní akrylový rám.

8 Montáž Je čas začít s montáží nové tiskárny AM8 s vyztuženým rámem. Všechny součásti budou připojeny pomocí šroubů M5 a M6 v různých délkách. Věnujte pozornost návodu a použijte správné velikosti pro jednotlivá spojení. Většina dílu lze jednoduše sestavit tak, že se šroub umístí přes plastový díl a našroubuje se na čtvercovou matici. Poté lze s trochou šikovnosti jednoduše zasunout takto předsestavený díl do drážek profilů. Je si třeba hlídat natočení matiček a správnou výšku našroubování matice na šroubek, aby tak mohla lehce zajet do drážky profilu. Montáž spodní části rámu Každá strana rámu bude vyžadovat následující: 1 x 340 mm profil 2 x Díl 4_Bottom_Corner_Plate.stl 1 x Díl 2_Bottom_Tee_Plate_Y_M6_hole 3 x Spojovník plastový ABS 2 x Spojovník hliníkový 10 x Šroub M5 x 8 inbus půlkulatá hlava 12 x Šroub M5 x 10 inbus půlkulatá hlava 2 x Šroub M5 x 10 inbus válcová hlava 2 x Podložka M5 24 x Čtyřhranná matice M5 2 x Nožka gumová 1. Vložte šroub M5x10 do každé díry plastových dílů kromě děr v rohu rohových dílů, kde příjde šroub M5x10 s válcovou hlavou. 2. Našroubujte lehce na všechny šrouby čtyřhranné matice. 3. Nasuňte i plastové a hliníkové spojovníky. Plastové použijte ke spojení s profilem Z a hliníkové pro spoje s profily X. Plastové i hliníkové spojovníky spojte s čtyřhrannou maticí šroubem M5x8. 4. Zasuňte všechny plastové díly s našroubovanými maticemi do svých pozic v profilu, počínaje dílem, který má být uprostřed profilu. Střední díl a tři plastové spojovníky, usaďte do prostřed profilu. Nechte je volné, pro pozdější snadnější nastavení polohy. 5. Zarovnejte kovové spojovníky na konec profilů a utáhněte šroub. 6. Zarovnejte rohové plastové díly tak, aby zůstalo místo pro přední a zadní X profily. Měly by jít těsně připevnit proti bočním Y profilům.

9

10 Levá strana spodní části rámu by měla vypadat takto:

11 Sestavte stejně druhou stranu spodní části rámu pomocí stejných komponent jako levou stranu.

12 Po dokončení byste měli mít dvě boční části spodního rámu, které vypadají takto: Odložte zatím stranou pravou spodní část spodního rámu.

13 Přední a zadní X profily Potřebné díly: 2 x 313 mm profil 1. Nasuňte 313 mm profiy na rohové díly. Ujistěte se, že máte matice našroubovány tak, aby šlo hladce profily nasunout. Ujistěte se, že profily svírají pravý úhel a že X profil je přesně zarovnán a nepřesahuje přes Y profil. Lehké nerovnosti lze vyrovnat ručně tlakem či tahem. Smontováním a stažení celého rámu se všechny drobná vykřivení srovnají. Jen je třeba mít tyto základní spoje přesně zarovnány! 2. Jakmile vše zarovnáte, dotáhněte všechny volné šrouby na všech třech plastových dílech. Pro případné dorovnání lze poté později opět povolit.

14 Přimontování držáku Y tyčí s pojezdem Potřebné díly: 1 x 380 mm vodící tyč 2 x díl 3_Y_Rod_Holder 4 x Šroub M5 x 10 inbus půlkulatá hlava 4 x Čtyřhranná matice M5 2 x Šroub M3 x 18 (z Anet A8) 2 x M3 matice (z Anet A8) 1 x Vyhřívaná podložka s pojezdem 1. Umístětě na konec jedné vodící tyče plastový díl 3_Y_Rod_Holder. 2. Nasuňte vyhřívanou podložku s pojezdem. Ujistěte se, že konektor vyhřívané podložky směřuje dozadu. Níže uvedený obrázek je pohledem na přední stranu tiskárny. 3. Nasuňte druhý plastový díl 3_Y_Rod_Holder na druhý konec vodící tyče, na kterou jste nasunuli vyhřívanou podložku s pojezdem. 4. Lehce našroubujte M3 sřoub s maticí skrz plastový díl 3_Y_Rod_Holder na obou stranách vodící tyče. Dotahněte jenom do zaskočení matice do výřezu, aby jste mohli později dotáhnout. 5. Nasaďte čtyřhranné matice do X profilů a lehce přichyťte vodící tyče s plastovými díly na obou koncích tyče k X profilům. Nedotahujte, seřídí se později.

15 Přichycení Y motoru a napínáku osy Y Potřebné díly: 1 x díl 1_Y_Motor_Mount 1 x díl 1_Y_Belt_Block 1 x díl 1_Y_Belt_Tensioner 1 x Y motor (z Anet A8) 5 x Šroub M5 x 10 inbus půlkulatá hlava 5 x Čtyřhranná matice M5 4 x Podložka M3 1 x šroub M3 x 10 (z Anet A8) 1 x šroub M3 x 20 (z Anet A8) 4 x šroub M3 x 12 (z Anet A8) 2 x M3 matice (z Anet A8) 1 x Řemenice napínáku Y řemene (z Anet A8) 1. Nasaďte na čtyři šrouby M3x12 podložky. Přišroubujte Y motor k plastovému dílu 1_Y_Motor_Mount pomocí šroubů M3x12 (každý již s podložkou). 2. Skrz díry v plastovém dílu 1_Y_Motor_Mount nastrčte šrouby M5x10. Z druhé strany dílu lehce našroubujte čtvercové matice a nasuňte na zadní spodní X profil. Nechte volné pro pozdější dotažení. 3. Našroubujte šrouby M5x10 do dílu 1_Y_Belt_Block. Nasuňte do profilu matice a přichyťte lehce k přední spodní straně X profilu. 4. Vložte M3 matku do plastového dílu díl 1_Y_Belt_Tensioner ze strany napínání. 5. Dotáhněte zlehka šroub M3x10 jen tak, aby držela na svém místě matice. 6. Vložte plastový díl 1_Y_Belt_Tensioner do plastového dílu 1_Y_Belt_Block. 7. Nasaďte na plastový díl 1_Y_Belt_Tensioner řemenici napínáku s řemenem a zajistěte šroubem M3x20 a maticí.

16 Nasazení zbývají vodící tyče Potřebné díly: 1 x 380 mm vodící tyč 1 x díl 3_Y_Rod_Holder 1 x díl 1_Y_Rod_Holder_With_Endstop 4 x Šroub M5 x 10 inbus půlkulatá hlava 4 x Čtyřhranná matice M5 2 x šroub M3 x 18 (z Anet A8) 2 x M3 matice (z Anet A8) 1 x Y endstop (z Anet A8) 2 x Vruty z přichycení endstopu (z Anet A8) 1. Umístětě na konec jedné vodící tyče do plastový díl 1_Y_Rod_Holder_With_Endstop. V tomto provedení by měla být koncový plastový díl nasunut na tyč zhruba z poloviny. 2. Nasuňte vyhřívanou podložku s pojezdem. 3. Nasuňte druhý plastový díl 3_Y_Rod_Holder na druhý konec vodící tyče, na kterou jste nasunuli vyhřívanou podložku s pojezdem. 4. Lehce našroubujte M3 sřoub s maticí skrz plastový díl 1_Y_Rod_Holder_With_Endstop a 3_Y_Rod_Holder na obou stranách vodící tyče. Dotahněte jenom do zaskočení matice do výřezu, aby jste mohli později dotáhnout. 5. Nasaďte čtyřhranné matice do X profilů a lehce přichyťte vodící tyče s plastovými díly na obou koncích tyče k X profilům. Nedotahujte, seřídí se později. 6. Přišroubujte Y endstop na plastový díl 1_Y_Rod_Holder_With_Endstop původními vruty.

17 Připojení pravé strany spodní rámu Potřebné díly: 1 x Pravá strana spodního rámu sestavená v přechozích krocích 1. Nasuňte pravou stranu spodního rámu do drážek spodních X profilů. Nasměrovat a rovnoměrně zasunout všechny čtvercové matky do drážek obou profilů může být obtížnější a zabere trochu času. 2. Srovnejte všechny profily vůči sobě do správných pozic a bez přesahů a postupně vše stáhněte. Pokud vám v základním rámu vzniká drobná nerovnost do vrtule, lze opětovným povolení a stáhnutím ve správných polohách nerovnost eliminovat. Jakmile máte stažen dohromady spodní rám. Můžete zarovnat a dotáhnout držáky vodících tyčí. Pheneeny v původním návodě píše o 69 mm od okraje profilu po okraj vodící tyče, ale takový rozměr se mi nepodařilo naměřit. Pomáhal jsem si rozměrem 49,14 mm. Vycházel od hrany profilu po hranu plastového držáku vodících tyčí. Tento rozměr ale není směrodatný. Důležité a podstatné je, aby vyhřívaná podložka s pojezdem po tyčích volně bez odporu jezdila. Také docílit toho, aby se tyče s vyhřívanou podložkou a pojezdem nacházeli na středu spodního rámu. 3. Zarovnejte napínák Y řemene na střed profilu. 4. Dorovnejte držák mototu Y vůčí napínáku řemene a úchytům řemene na vyhřívané podložce s pojezdem. Vše by mělo být v jedné rovině. 5. Pokud by držák motoru zasahoval do konektoru vyhřívané podložky, tak je třeba ho umístit více vlevo. Poté je třeba pro docílení dorovnání řemenu vysunout nasazenou řemenici na hřídeli motoru více od motoru do strany. 6. Pokud je vše v rovině, dotažené a vyhřívaná podložka hladce jezdí, můžete napnout řemen přes napínák řemene.

18 Pipojení Z profilů ke spodnímu rámu Potřebné díly: 2 x 440 mm profil s předřezanými závity 2 x Šroub M6 x 20 inbus půlkulatá hlava 2 x Nožka gumová 1. Nasaďte 440 mm profil na každou stranu stranou se závity směrem dolů (měla by být poznačena lihovým fixem, označení po usazení smažte). Ujistěte se, že máte nasunuty čtvercové matice do všech drážek, kde budou potřeba pro sešroubování se spojovníky. 2. Zarovnejte spodní plastový díl 2_Bottom_Tee_Plate_Y_M6_hole a spojovníky tak, aby Y profil byl kolmo ke spodnímu rámu. 3. Zašroubujte skrz plastový díl 2_Bottom_Tee_Plate_Y_M6_hole do závitu Y profilu (závit blíže ke středu spodního rámu) šroub M6 x Zašroubujte skrz gumovou nožku a plastový díl 2_Bottom_Tee_Plate_Y_M6_hole do závitu Y profilu (závit blíže vnějšímu kraji spodního rámu) šroub M6 x Začněte dotahovat postupně všechny spoje spodního rámu spojené s Y profilem. Dbejte na kolmost a použijte správné délky šroubů. Do plastových spojovníků patří šrouby M5x8. 6. Před utažením šroubů připevněných ke spodní části rámu je třeba umístit Z profily na spodní rám tak, zadní okraj Z profilů byl asi 127 mm od zadní hrany zadního X profilu spodní části rámu. Nejpodstatnější a velmi důležité je, aby oba Z profily se základnami byly vůči sobě ve stejné vzdálenosti od zadní a přední části spodního rámu. 7. Jakmile budete spokojení se zarovnáním všech komponent, pokračujte s dotáhováním všech šroubů. Při pokusu o výkyv Z profilu by měl být spoj tak pevný, že dokáže lehce pružit se spodním Y profilem. Může vzniknout drobný výkyv do V, který se ztratí doplněním vrchního X profilu a dotažením celé konstrukce.

19 Přimontování desky Anet A8 a napájecího zdroje Potřebné díly: 1 x díl Anet_Board_Mount_No_Fan 1 x díl 1_PSU_Mount 7 x šroub M5 x 10 inbus válcová hlava 7 x Čtyřhranná matice M5 1. Nasuňte plastový díl Anet_Board_Mount_No_Fan s připravenými šrouby a čtyřhrannými maticemi do levého Z profilu co nejníže. Od spodní hrany plastového dílu po spodní hranu profilu spodního rámu by mělo být přibližně 20 mm. 2. Nasuňte plastový díl 1_PSU_Mount s připravenými šrouby a čtyřhrannými maticemi do pravého Z profilu podle obrázku níže.

20 Přimontování držáků Z motorů a motorů samotných Potřebné díly: 8 x Šroub M5 x 10 inbus válcová hlava 8 x Čtyřhranná matice M5 2 x Z motory (z Anet A8) 8 x Šroub M3 x 12 (z Anet A8) 8 x Podložka M3 1 x díl 1_Z_Motor_Mount_Left 1 x díl 1_Z_Motor_Mount_Right 1. Nasuňte plastový díl 1_Z_Motor_Mount_Left s připravenými šrouby a čtyřhrannými maticemi do levého Z profilu. 2. Držák motoru by měl být úmístěn tak, aby horní část držáku byla 25 mm nad horní hranou profilu spodního rámu. 3. Dotáhněte všechny 4 šrouby držáku k Z profilu. Znovu ověřte zda jsou ve správné poloze. 4. Zopakujte to stejné z pravou stranou a plastovým dílem 1_Z_Motor_Mount_Right. 5. Zkontrolujte stejnou výšku obou držáku a jejich dotažení 6. Pomocí šroubů M3 x 12 připevněte motory na každý držák. Ujistěte se, že mezi držákem motoru a každou hlavou šroubu je umístěna podložka M3.

21 Nasazení Z vodících tyčí a trapézových šroubů Potřebné díly: 2 x 380 mm vodící tyče 1 x díl 1_Z_Endstop 1 x Z Endstop (z Anet A8) 2 x Vruty k přichycení endstopu (z Anet A8) 2 x Šroub M5 x 10 inbus půlkulatá hlava 2 x Čtyřhranná matice M5 2 x Trapézové tyče (z Anet A8) 2 x Pružné hřídelové spojky (z Anet A8) 1 x Assembled X carriage (z Anet A8) 1. Nasuňte plastový díl 1_Z_Endstop s připravenými šrouby a čtyřhrannými maticemi do levého Z profilu. Pozici zvolte mm nad držákem motoru. Poté dotáhněte oba dva šrouby. 2. Přišroubujte Z endstop na plastový díl 1_Z_Endstop původními vruty. 3. Nasaďte pružné spojky na hřídele motorů a pomocí červíků dotáhněte. 4. Do každé pružné spojky vsaďte trapézovou tyč a dotáhněte opět pomocí červíku ve spojce. 5. Vsuňte vodící tyče do otvorů v držácích motorů. Pokud nepůjdou vsadit, je třeba trochu otvor rozšířit přibroušením. Díry pro tyče jsou modelovány úmyslně na těsno. Tisk i tyče mají určité své tolerance a lepší je případ, kdy se nevlezou, než aby měli v držácích volně lítat. 6. Nasaďte celou X část s pojezdem, která vam zbyla při demontáží Anet A8. Nasuňte levou i pravou část na vodicí a trapézové tyče. 7. Ručním otáčení trapézových tyčí dojedeme nasazenou X částí s pojezdem ve vodorovné poloze do spodní třetiny Z profilů.

22 Přimontování vrchní držáku Z vodícíh tyčí Potřebné díly: 1 x díl 1_Z_Rod_Holder_Left 1 x díl 1_Z_Rod_Holder_Right 8 x Šroub M5 x 10 inbus půlkulatá hlava 8 x Čtyřhranná matice M5 2 x Šroub M3 x 12 (z Anet A8) 2 x Matice M3 (z Anet A8) 1. Zasuňte plastový díl 1_Z_Rod_Holder_Left s připravenými šrouby a čtyřhrannými maticemi do levého Z profilu. 2. Vsuňte vodící tyč do otvoru v držáku. 3. Umístěte matku M3 do otvoru v držáku. 4. Přítáhněte z lehka šroub M3x12 tak, aby se matice neprotáčela. 5. Zarovnejte vrchní držák s tyčí k vrchní hraně Z profilu. 6. Opakujte postup pro pravou stranu s plastovým dílem 1_Z_Rod_Holder_Right 7. Po zarovnání obou držáku dotáhněte všechny šrouby M5x10 a šrouby M3 zajišťující vodící tyče.

23 Připojení vrchního X profilu ke zbytku Potřebné díly: 2 x díl 2_Top_Corner_Plate 1 x díl 1_Wire_Holder 2 x Spojovník kovový 13 x Šroub M5 x 10 inbus půlkulatá hlava 4 x Šroub M5 x 8 inbus půlkulatá hlava 17 x Čtyřhranná matice M5 1 x Šroub M3 x 20 (z Anet A8) 1 x M3 matice (z Anet A8) 1 x Plastová kabelová příchytka (z Anet A8) 1. Sestavte všechny komponenty podle obrázku. Mějte předpřipravené plastové díly se šrouby a s našroubované čtyřhranné matice. 2. Do hliníkových spojovníků patří šrouby M5x8. Do všech ostatní spojů šrouby M5x Nasaďte a přišroubujte pomocí šroubu M3x20 plastovou kabelovou příchytku na díl 1_Wire_Holder. 4. Nasuňte vrchní díl rovnoměrně do obou Z profilů. Zde může být opět obtížněnjší nasměrovat a trefit všechny matice souměrně do Z profilů. 5. Nakonec vše srovnejte do správných pozic a postupně dotáhněte. Pohled z přední strany: Pohled ze zadní strany:

24

25 Připojení LCD displeje Potřebné díly: 1 x díl 1_LCD_Case_Top 1 x díl 1_LCD_Base_Left 1 x díl 1_LCD_Base_Right 1 x LCD displej (z Anety A8) 4 x Šrouby M3 původně držící displej (z Anety A8) 4 x M3 matice (From A8) 4 x Šroub M5 x 10 inbus půlkulatá hlava 4 x Čtyřhranná matice M5 1. Umístěte LCD displej do plastového dílu 1_LCD_Case_Top. Displej by měl těsně zapadnout do otvoru a sedět v rovině s plochou přední částí dílu 2. Vložte matice M3 do otvorů v dílech 1_LCD_Base_Left a 1_LCD_Base_Right. 3. Pomocí šroubu M3 přišroubujte skrz plastový díl 1_LCD_Case_Top samotný LCD displej do dílů 1_LCD_Base_Left a 1_LCD_Base_Right, do kterých jste umístili matice M3. 4. Jakmile máte smontovaný displej s těmito plastovými díly, přišroubujte pomocí šroubu M5x10 celý smontovaný kus na přední spodní X profil. Vystřeďte a dotáhněte. 5. Vyvěďte kabel displeje pod rám směrem k desce Anet A8.

26 Připojení desky Anet A8 a napájecího Potřebné díly: 1 x Deska Anet A8 (z Anet A8) 1 x Napájecí zdroj (z Anet A8) Šrouby a matice z Anet A8 k připevnění desky a zdroje 1. Použijte všechny originální šrouby a distanční sloupky, které byly použity k montáži desky Anet A8 a napájecího zdroje 2. Pro napájecí zdroj použijte 3 šrouby, kterými přišroubujete zdroj skrz plastový díl 1_PSU_Mount. Napájecí zdroj by měl být orientován svorkovnicemi dolů. Natažení kabeláže Kabely musí být nataženy z různých částí na desku Anet a na napájecí zdroj. Pokud potřebujete pomoct, najdete pokyny k připojení tiskárny k desce a napájecímu zdroji v původních pokynech Anet A8. Všechny vodiče by měly být znovu připojeny k původním připojovacím místům. Cesty kabelů jsou vaší volbou. Pokud je to možné, táhnul jsem kabely uvnitř drážek profilů a zajišťoval jsem je tištěnými záslepkami drážek profilů. Pokud máte táhnuty kabely v drážkách profilů, ujistěte se, že kabely mají na koncích profilů dostatečnou vůli a zajistěte, aby ostré hrany profilů nemohly poškodit izolaci kabelů a způsobit jejich přerušení nebo zkrat. Všechny kabely vedoucí z pojezdu X jsou vytaženy směrem nahoru na plastový díl 1_Wire_Holder a připevněny kabelouvu příchytkou z Anet A8. Seřízení Z osy Chcete-li vyrovnat osy Z, doporučuji otáčet vodicími šrouby osy Z ručně nahoru, dokud se osa Z nedotkne vrchních držáků tyčí. Tím zajistíte srovnání obou Z os. Nyní, když je tiskárna zapnuta, přemístěte osy Z dolů přes menu tiskárny (nepoužívejte HOME ALL). Ideláně pomoci Z position fast. Endstop na Z ose by měla být volná, abyste mohli ručně nastavit jeho polohu. Po utažení držáku Z endstopu vyzkoušejte pomocí menu tiskárny pohyb po ose Z nahoru a dolů a ujistěte se, že jste spokojeni se svou HOME ALL pozicí (optimální výška mezi tryskou a vyhřívanou podložkou před seřízením bedu). Dokalibrujte vyhřívanou podložku pomocí čtyř šroubů na vyhřívané podložce. Firmware Moje Anet A8 stále používala původní firmware Anet A8. Po dokončení této stavby jsem zjistil, že tiskárna byla schopna tisknout mnohem rychleji a z většími zrychleními bez vibrací. Doporučuji použít poslední vydanou verzi Skynetu, kde se dá podrobně upravit jednotlivé parametry tiskárny. Kompatibilní bude i s verzemi Marlina.

27

28 Vše užitečné na jednom místě.

3D tiskárna A8C Přestavba Anet A8 do ALU kostky

3D tiskárna A8C Přestavba Anet A8 do ALU kostky 3D tiskárna A8C Přestavba Anet A8 do ALU kostky Původní návrh: dbrandao Tvorba návodu a doplnění: lukysy Verze návodu: 0.9.4 (28.6.2018) Prosím, čtěte pozorně tento návod před započetím tisku dílů či

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17 4. Osa Z Written By: Josef Prusa 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3,6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2,5 a 1,5mm inbusový klíč Step 2 3D vytištěné

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Návod na sestavení osy Z. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 16

4. Osa Z. 4. Osa Z. Návod na sestavení osy Z. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 16 4. Osa Z Návod na sestavení osy Z. Written By: Dozuki System 2016 manual.prusa3d.com Page 1 of 16 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3.6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2.5 and 1.5mm

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 17

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 17 4. Osa Z Written By: Josef Prusa 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 17 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3,6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2,5 a 1,5mm inbusový klíč Step 2 3D vytištěné

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 18

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 18 4. Osa Z Written By: Dozuki System 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 18 INTRODUCTION 2017 manual.prusa3d.com Page 2 of 18 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3.6mm plochý šroubovák Malé kombinované

Více

Written By: Jakub Dolezal

Written By: Jakub Dolezal 2. Osy XYZ - opětovné složení Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 21 Step 1 Umístění Y-motor-distance: 1. část Předtím než pokročíte ke složení tiskárny, pojďme ještě vložit Y-motor-distance.

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 14

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 14 4. Osa Z Written By: Josef Prusa 2016 manual.prusa3d.com Page 1 of 14 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3.6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2.5 and 1.5mm inbusový klíč Step 2 3D

Více

7. Zdroj a vyhřívaná podložka (kroucená

7. Zdroj a vyhřívaná podložka (kroucená 7. Zdroj a vyhřívaná podložka (kroucená bužírka) Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17 Step 1 Nářadí potřebné k této kapitole Než začnete, ujistěte se, že jste ve správné kapitole!

Více

7. Zdroj a vyhřívaná podložka (textilní rukáv)

7. Zdroj a vyhřívaná podložka (textilní rukáv) 7. Zdroj a vyhřívaná podložka (textilní rukáv) Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 16 Step 1 Nářadí potřebné k této kapitole Čelisťové kleště pro osazení distančních podložek 2,5mm

Více

2. Složení Multiplexeru

2. Složení Multiplexeru 2. Složení Multiplexeru Written By: Jakub Dolezal 2017 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 15 Step 1 Identifikace dílů Y-splitter (nová verze) - Rychlospojky QSM a ocelové trubičky jsou již osazeny z výroby.

Více

3. Extrudér. 3. Extrudér. Guide for the assembly of the Extruder. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 22

3. Extrudér. 3. Extrudér. Guide for the assembly of the Extruder. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 22 3. Extrudér Guide for the assembly of the Extruder. Written By: Josef Prusa 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 22 Step 1 Potřebné nářadí 1,5 a 2,5mm inbusový klíč Malé kombinované kleště Step 2 3D vytištěné

Více

2. Rozebrání tiskárny

2. Rozebrání tiskárny 2. Rozebrání tiskárny Written By: Dozuki System 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 14 Step 1 Příprava tiskárny Tento návod popisuje upgrade z Original Prusa i3 MK2S na MK3. Pokud máte starší verzi MK2,

Více

0. Rozebrání tiskárny

0. Rozebrání tiskárny 0. Rozebrání tiskárny Rozebrání tiskárny MK2 a vylepšení na model MK2S pomocí upgrade kitu. Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 12 Step 1 Příprava tiskárny Ujistěte se, že je tiskárna

Více

5. Montáž vyhřívané podložky

5. Montáž vyhřívané podložky Written By: Jakub Dolezal 2019 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 13 Step 1 Nářadí potřebné k této kapitole 2,5mm inbusový klíč pro šrouby M3 2mm inbusový klíč pro šrouby vyhřívané podložky. Step 2 Rozdílné

Více

5. Extrudér. 5. Extrudér. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 22

5. Extrudér. 5. Extrudér. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 22 5. Extrudér Written By: Josef Prusa 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 22 Step 1 Potřebné nářadí 1,5 a 2,5mm inbusový klíč Malé kombinované kleště Step 2 3D vytištěné díly Extruder cover (kryt extrudéru)

Více

5. Extruder. 5. Extruder. Sestavení extruderu. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 15

5. Extruder. 5. Extruder. Sestavení extruderu. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 15 5. Extruder Sestavení extruderu. Written By: Dozuki System 2016 manual.prusa3d.com Page 1 of 15 Step 1 Potřebné nářadí 2.5, 2 a 1.5 mm imbusový klíč Malé kombinované kleště Step 2 3D vytištěné díly Pre-prepared

Více

Written By: Jakub Dolezal

Written By: Jakub Dolezal 4. Podložka a elektronika Written By: Jakub Dolezal 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 13 Step 1 Osa Y: Příprava vyhřívané podložky Najděte vyhřívanou podložku, odšroubanou v úvodní kapitle. Šroub M3x8r

Více

5. Extruder. 5. Extruder. Sestavení extruderu. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 17

5. Extruder. 5. Extruder. Sestavení extruderu. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 17 5. Extruder Sestavení extruderu. Written By: Dozuki System 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 17 Step 1 Potřebné nářadí 2.5, 2 a 1.5 mm imbusový klíč Malé kombinované kleště Step 2 3D vytištěné díly Pre-prepared

Více

3. Složení nového extruderu

3. Složení nového extruderu 3. Složení nového extruderu Written By: Dozuki System 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 17 INTRODUCTION 2017 manual.prusa3d.com Page 2 of 17 Step 1 Potřebné nářadí 2.5, 2 a 1.5mm inbusový klíč Malé kombinované

Více

8. Elektronika. 8. Elektronika. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 16

8. Elektronika. 8. Elektronika. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 16 8. Elektronika Written By: Josef Prusa 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 16 Step 1 Potřebné nářadí 2,5mm inbusový klíč Malé kombinované kleště 2018 manual.prusa3d.com/ Page 2 of 16 Step 2 3D vytištěné

Více

5. Extruder. 5. Extruder. Návod na sestavení extruderu. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 15

5. Extruder. 5. Extruder. Návod na sestavení extruderu. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 15 5. Extruder Návod na sestavení extruderu Written By: Dozuki System 2016 manual.prusa3d.com Page 1 of 15 Step 1 Potřebné nářadí 2.5, 2 a 1.5mm inbusový klíč Malé kombinované kleště Step 2 3D vytištěné díly

Více

2. Složení Pulley-body

2. Složení Pulley-body 2. Složení Pulley-body Written By: Dozuki System 2019 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 31 Step 1 Nářadí potřebné k této kapitole Prosím připravte si nářadí k této kapitole: 2,5mm inbusový klíč pro šrouby

Více

5. Extrudér. 5. Extrudér. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 24

5. Extrudér. 5. Extrudér. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 24 5. Extrudér Written By: Josef Prusa 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 24 Step 1 Potřebné nářadí 1,5 a 2,5mm inbusový klíč Malé kombinované kleště 2018 manual.prusa3d.com/ Page 2 of 24 Step 2 3D vytištěné

Více

3. Osa X. 3. Osa X. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 14

3. Osa X. 3. Osa X. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 14 3. Osa X Written By: Josef Prusa 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 14 Step 1 Potřebné nářadí 1,5mm a 2,5mm inbusový klíč Malé kombinované kleště Step 2 3D vytištěné díly X-carriage (X pojezd) X-end-motor

Více

3. Složení extrudérů

3. Složení extrudérů 3. Složení extrudérů Written By: Jakub Dolezal 2017 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17 Step 1 Identifikace dílů Extruder body MM (nová verze) - Rychlospojky QSM a PTFE trubičky jsou již osazeny z výroby.

Více

3. Osa X. 3. Osa X. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 13

3. Osa X. 3. Osa X. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 13 3. Osa X Written By: Josef Prusa 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 13 Step 1 Potřebné nářadí 2,5mm inbusový klíč Malé kombinované kleště Step 2 3D vytištěné díly X-carriage (X pojezd) X-end-motor (ukončení

Více

3. Osa X. 3. Osa X. Written By: Jakub Dolezal manual.prusa3d.com/ Page 1 of 13

3. Osa X. 3. Osa X. Written By: Jakub Dolezal manual.prusa3d.com/ Page 1 of 13 3. Osa X Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 13 Step 1 Nářadí potřebné k této kapitole Čelisťové kleště pro zkracování stahovacích pásek 2.5mm inbusový klíč pro šrouby M3 2mm inbusový

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Jakub Dolezal manual.prusa3d.com/ Page 1 of 25

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Jakub Dolezal manual.prusa3d.com/ Page 1 of 25 4. Osa Z Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 25 Step 1 Nářadí potřebné k této kapitole Čelisťové kleště pro kontrolu napnutí řemene. 2,5mm inbusový klíč pro šrouby M3 2018 manual.prusa3d.com/

Více

2. Osa Y. 2. Osa Y. Written By: Josef Prusa. 2016 manual.prusa3d.com Page 1 of 19

2. Osa Y. 2. Osa Y. Written By: Josef Prusa. 2016 manual.prusa3d.com Page 1 of 19 2. Osa Y Written By: Josef Prusa 2016 manual.prusa3d.com Page 1 of 19 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3.6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2.5 a 1.5mm inbusový klíč Step 2 3D vytištěné

Více

2. Osa Y. 2. Osa Y. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 30

2. Osa Y. 2. Osa Y. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 30 2. Osa Y Written By: Josef Prusa 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 30 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3,6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2,5 a 1,5mm inbusový klíč Step 2 3D vytištěné

Více

8. Elektronika. 8. Elektronika. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 12

8. Elektronika. 8. Elektronika. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 12 8. Elektronika Written By: Dozuki System 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 12 Step 1 3D vytištěné díly Zadní kryt elektroniky Pravý kryt elektroniky Levý kryt elektroniky Step 2 Šrouby M3x10 M3x10 šrouby

Více

2. Osa Y. 2. Osa Y. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 33

2. Osa Y. 2. Osa Y. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 33 Written By: Josef Prusa 2019 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 33 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3,6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2,5 a 1,5mm inbusový klíč Step 2 3D vytištěné

Více

7. Zdroj, vyhřívaná podložka a držák cívky

7. Zdroj, vyhřívaná podložka a držák cívky 7. Zdroj, vyhřívaná podložka a držák cívky Written By: Josef Prusa 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 15 Step 1 Potřebné nářadí 2 a 2,5mm inbusový klíč Malé kombinované kleště Step 2 3D vytištěné díly Držák

Více

8. Elektronika. 8. Elektronika. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 15

8. Elektronika. 8. Elektronika. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 15 Written By: Josef Prusa 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 15 Step 1 Potřebné nářadí 2,5mm inbusový klíč Malé kombinované kleště Step 2 3D vytištěné díly Rambo-cover-base (základ krytu elektroniky) Rambo-cover-door

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU

NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU CZ ÚVOD 1 MONTÁŽ RÁMU 3 INSTALACE JEDNOTKY 4 UCHYCENÍ KOLA 5 ODEPNUTÍ KOLA 7 UPOZORNĚNÍ 8 DOPORUČENÍ 8 MONTÁŽ JEDNOTKY 12 Děkujeme, že jste si vybrali trenažér Novo Mag Force.

Více

Montáž garnýže a dveří

Montáž garnýže a dveří Montáž garnýže a dveří ZAJIŠTĚNÍ PODMÍNEK PRO MONTÁŽ Před zahájením montážních prací zajistěte stavební připravenost místa montáže (teplota, vlhkost a další) dle podmínek stanovených v PLÁNU ZAJIŠTĚNÍ

Více

VENKOVNÍ ŽALUZIE TITAN 90

VENKOVNÍ ŽALUZIE TITAN 90 VENKOVNÍ ŽALUZIE TITAN 90 1. VYMĚŘENÍ Vyměřuje se šířka (SZ) a výška (VZ) žaluzie. Šířku žaluzie (SZ) vyměřujeme minimálně ve 3 bodech, nahoře, uprostřed a dole. Pro výrobu a objednávku žaluzie vycházejte

Více

5B. Složení držáku filamentu (starší verze)

5B. Složení držáku filamentu (starší verze) 5B. Složení držáku filamentu (starší verze) Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 9 Step 1 Příprava dílců: 1. část Tato kapitola popisuje sestavení jednoho kusu držáku cívek filamentu.

Více

7. Vyhřívaná podložka a zdroj (Černý zdroj)

7. Vyhřívaná podložka a zdroj (Černý zdroj) 7. Vyhřívaná podložka a zdroj (Černý zdroj) Written By: Dozuki System 2019 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 28 Step 1 Nářadí potřebné k této kapitole Čelisťové kleště pro osazení distančních podložek 2,5mm

Více

TANK-02 příručka ke stavebnici

TANK-02 příručka ke stavebnici TANK-02 příručka ke stavebnici http://www.hobbyrobot.cz PRO VAŠI BEZPEČNOST Stavebnice není vhodná pro děti mladší 6 let! Stavebnice obsahuje drobné plastové a kovové díly. Nesmí být proto ani uložena

Více

DORMA AGILE 150 MONTÁŽNÍ NÁVOD varianta montáže na zeď

DORMA AGILE 150 MONTÁŽNÍ NÁVOD varianta montáže na zeď DORMA AGILE 150 MONTÁŽNÍ NÁVOD varianta montáže na zeď Nářadí potřebné pro montáž: vrtačka, vrták pro hmoždinky o průměru 8mm imbusový klíč 4 a 3 mm křížový šroubovák střední velikosti normální šroubovák

Více

3. Složení osy X. 3. Složení osy X. Written By: Jakub Dolezal manual.prusa3d.com/ Page 1 of 18

3. Složení osy X. 3. Složení osy X. Written By: Jakub Dolezal manual.prusa3d.com/ Page 1 of 18 3. Složení osy X Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 18 Step 1 Nářadí potřebné k této kapitole Čelisťové kleště pro kontrolu napnutí řemene. 2,5mm inbusový klíč pro šrouby M3 Plochý

Více

Návod k montáži a obsluze okenního zámku ABUS FKS 208

Návod k montáži a obsluze okenního zámku ABUS FKS 208 Návod k montáži a obsluze okenního zámku ABUS FKS 208 Tento návod je rozdělen do následujících kapitol: I. Všeobecné informace II. Možnosti použití III. Obsah balení a seznam dílů IV. Nářadí V. Návod k

Více

Návod k obsluze. REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06. pro kultivátory řady MS

Návod k obsluze. REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06. pro kultivátory řady MS Návod k obsluze REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06 pro kultivátory řady MS www. kultivatoryprislusenstvi.cz Výrobce: Garden arsenal a.s., Poděbradova 560,Lysá

Více

Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou

Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou Tyto instrukce týkající se chladících a mrazících zařízení jsou určeny jen kvalifikovaným technikům. Zařízení by mělo být sestaveno a instalováno v

Více

Montáž tuningové sady pro Blade CX /CX2

Montáž tuningové sady pro Blade CX /CX2 Montáž tuningové sady pro Blade CX /CX2 Tento návod Vás provede krok za krokem demontáží původních dílů a následnou montáží tuningové sady mikrovrtulníku Blade CXCX2. Prostudujte si obrazový návod a nachystejte

Více

Fast Fiber Connect. Optické konektory pro rychlou instalaci

Fast Fiber Connect. Optické konektory pro rychlou instalaci Fast Fiber Connect Optické konektory pro rychlou instalaci Uživatelský návod KONF-SC-A KONF-SC-B KONF-TOOLSET SC konektor pro kabely bez krimpování SC konektor pro kabely s izolací 2-3mm Instalační přípravek

Více

Symmetry. 1,83 m a 2,44 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce

Symmetry. 1,83 m a 2,44 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce Symmetry Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí 1,83 m a 2,44 m NÁVODY K MONTÁŽI Výrobce fiberondecking.com Symmetry Návod k montáži zábradlí 1,83 m a 2,44 m Rovné Seznam součástí zábradlí pro část s délkou

Více

Návod pro sestavení ST-SV1. Stojan pro klávesy

Návod pro sestavení ST-SV1. Stojan pro klávesy Návod pro sestavení ST-SV1 Stojan pro klávesy Upozornění před manipulací Než začnete pracovat se stojanem, mějte na paměti následující: Chcete-li sestavit stojan, je nezbytná přítomnost dvou osob. Vypadnutí

Více

Návod k instalaci. Myčka nádobí

Návod k instalaci. Myčka nádobí Návod k instalaci Myčka nádobí 1 1 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu Vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel a najít

Více

7. Zdroj a vyhřívaná podložka

7. Zdroj a vyhřívaná podložka 7. Zdroj a vyhřívaná podložka Written By: Josef Prusa 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 26 Step 1 Potřebné nářadí 2 a 2,5mm inbusový klíč Malé kombinované kleště Step 2 3D vytištěné díly Nový držák cívky

Více

Držák projektoru. se zápustnou montáží

Držák projektoru. se zápustnou montáží Držák projektoru Univerzální stropní držák Projektoru se zápustnou montáží se zápustnou montáží Uživatelská příručka www.optoma.com Model: OCM818W-RU/OCM818B-RU DŮLEŽITÉ POZNÁMKY Děkujeme vám za váš nákup

Více

8. Elektronika. 8. Elektronika. Montáž elektroniky. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 12

8. Elektronika. 8. Elektronika. Montáž elektroniky. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 12 Montáž elektroniky Written By: Dozuki System 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 12 Step 1 3D vytištěné díly Zadní kryt elektroniky Pravý kryt elektroniky Levý kryt elektroniky Step 2 Příprava uchycení desky

Více

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek Montáž a obsluha dveřního zámku ABUS TSS550 I. Obsah balení II. Všeobecná upozornění III. Možnosti použití TSS550 IV. Nářadí pro montáž V. Nastavení směru uzamykání VI.

Více

2. Rozebrání tiskárny

2. Rozebrání tiskárny 2. Rozebrání tiskárny Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 10 Step 1 Příprava tiskárny Zkontrolujte, že jste z extruderu vysunuli filament a tiskárna je odpojená ze zásuvky! Tiskárnu

Více

Portoforte 170. Montážní návod

Portoforte 170. Montážní návod Portoforte 170 Montážní návod Stav 03/2012 Montážní návod přístřešku pro - Portoforte 170 Hlavní rozměry: Na vyobrazených nákresech vidíte všechny hlavní rozměry přístřešku. Kromě toho jsou zde nakresleny

Více

Pojízdný TV držák a příslušenství

Pojízdný TV držák a příslušenství Montážní příručka 9. Nastavení Pojízdný držák a příslušenství +5-10 1200mm 1250mm 1300mm 1350mm 1400mm 1450mm 1500mm 1550mm 1600mm 1650mm Výška panelu je měřena od podlahy. support block Uvolněte šrouby

Více

DRŽÁK SAT PARABOLY. nebo jiného anténního přijímače MONTÁŽNÍ NÁVOD NÁVOD K POUŽITÍ

DRŽÁK SAT PARABOLY. nebo jiného anténního přijímače MONTÁŽNÍ NÁVOD NÁVOD K POUŽITÍ DRŽÁK SAT PARABOLY nebo jiného anténního přijímače MONTÁŽNÍ NÁVOD NÁVOD K POUŽITÍ Výrobek je určen k montáži na rám plastového okna. Měl by být používán výhradně k účelu upevnění SAT paraboly či jiného

Více

Stropní ventilátor. Technická podpora:

Stropní ventilátor. Technická podpora: CS Stropní ventilátor VAROVÁNÍ: Tento ventilátor nepoužívejte v jedné místnosti současně s plynem nebo ohněm, pokud nebyl kouřovod za těchto podmínek testován odborně způsobilou osobou. Technická podpora:

Více

Montážní návod pro postele ESTER, SARA, TINA - Tandem SARA

Montážní návod pro postele ESTER, SARA, TINA - Tandem SARA Montážní návod pro postele STR, SR, TIN - Tandem SR STR TIN Montáž je určena pro 2 osoby oba trvání montáže je cca 2 hodiny Nutno postupovat přesně podle návodu z důvodu složitosti montáže M, spol. s.r.o.

Více

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Přečtěte si před započetím prací Potřebné nástroje lepicí/těsnící materiál svinovací metr imbusový klíč, 5 x 2 mm vrták, 15 mm vrtačka vodováha

Více

Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod

Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod 1. Schéma a pojmenování částí: horní kryt vertikální montážní lišty horizontální montážní úhelníky zámek čelních dveře 2 nosná kolečka rám boční dveře s ručními

Více

masážní box PARADISE 1 návod k instalaci a obsluze Rozměr: 900 900 2100 mm Šířka průchodu: 520 mm Výška sedátka: 440 mm

masážní box PARADISE 1 návod k instalaci a obsluze Rozměr: 900 900 2100 mm Šířka průchodu: 520 mm Výška sedátka: 440 mm masážní box PARADISE 1 návod k instalaci a obsluze Rozměr: 900 900 2100 mm Šířka průchodu: 520 mm Výška sedátka: 440 mm 1 Tabulka dílů: 1 hliníkový sloupek 2 ks 2 hliníkový oblouk 2 ks 3 vanička 1 ks 4

Více

7 747 004 223 06/2004 CZ

7 747 004 223 06/2004 CZ 7 747 004 3 06/004 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Výměna dveří u olejových/plynových speciálních kotlů Logano S635 a Logano S735 Před montáží pozorně pročtěte Obsah Všeobecné informace........................................

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. PALIS GYM Captain

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. PALIS GYM Captain PALIS GYM Captain Věž s podestou ve výšce 125 cm, 2x věž s podestou ve výšce 140cm s lezecí stěnou skluzavkou a střechou na jedné vyšší věži, se žebříkem na druhé vyšší věži, houpačkový modul Obr. 1 Vyobrazení

Více

Written By: Jakub Dolezal

Written By: Jakub Dolezal Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 9 Step 1 Příprava tiskárny Ujistěte se, že je tiskárna vypnutá a odpojená ze zásuvky!!! Zkontrolujte, že jste z Extrudéru vysunuli filament!

Více

Vítejte! Kompatibilita dveří a demontáž původní cylindrické vložky. Nastavení cylindrické vložky SOMFY (V závislosti na šířce dveří)

Vítejte! Kompatibilita dveří a demontáž původní cylindrické vložky. Nastavení cylindrické vložky SOMFY (V závislosti na šířce dveří) Vítejte! 4 snadné kroky k instalaci vašeho zámku! 1 Kompatibilita dveří a demontáž původní cylindrické vložky 2 Nastavení cylindrické vložky SOMFY (V závislosti na šířce dveří) 3 Montáž cylindrické vložky

Více

Poznámka: Zkontrolujte přiložené montážní příslušenství (háček pro krycí desku dvířek, šroub)

Poznámka: Zkontrolujte přiložené montážní příslušenství (háček pro krycí desku dvířek, šroub) Poznámky Před montáží myčky si pečlivě přečtěte tento návod. Pokud tak učiníte, lépe poznáte způsoby připojení přívodní a vypouštěcí hadice, napájecího kabelu a zvolíte optimální polohu pro umístění myčky.

Více

Pojízdný TV držák a příslušenství

Pojízdný TV držák a příslušenství 11. Nastavení Montážní příručka Pojízdný držák a příslušenství Povolte závit pro nastavení požadovanéhjo úhlu a poté opět dotáhněte. +5 /-12 + - + - 1200mm 1250mm 1300mm 1350mm 1400mm 1450mm 1500mm 1550mm

Více

Provozní příručka. Tažený provzdušňovač s hnojením 45,4 kg

Provozní příručka. Tažený provzdušňovač s hnojením 45,4 kg Provozní příručka Tažený provzdušňovač s hnojením 45,4 kg POKYNY PRO MONTÁŽ A PROVOZ PRAVIDLA PRO BEZPEČNÝ PROVOZ Každé silové zařízení může způsobit zranění, pokud je ovládáno nesprávným způsobem nebo

Více

MANUÁL MONTÁŽE PŘÍSTŘEŠEK PRO ZVÍŘATA LT

MANUÁL MONTÁŽE PŘÍSTŘEŠEK PRO ZVÍŘATA LT Základní technické informace Šířka: 8 m Délka: 8 m Výška: 4 m Šířka vrat: 1,88 m Rozteč oblouků: 2 m Příprava k montáži Pro montáž je nutné vybrat takový terén, jehož sklon v délce i šířce haly nepřevyšuje

Více

Dveřní závora ABUS PR2600. Návod k montáži a obsluze

Dveřní závora ABUS PR2600. Návod k montáži a obsluze Dveřní závora ABUS PR2600 Návod k montáži a obsluze 1 Obsah I. Obsah balení Jednotlivé části II. Všeobecné informace III. Možnosti použití dveřní závory PR2600 IV. Nářadí potřebné pro montáž V. Návod na

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Než se pustíte do montáže

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Než se pustíte do montáže MONTÁŽNÍ NÁVOD Než se pustíte do montáže POZOR: Vyjměte z krabice všechen obalový material a všechny součástky. Před zahájením montáže se přesvědčte, že je hlavní jistič vypnutý. Předpokládané časové období

Více

8. Elektronika (design B3/R2)

8. Elektronika (design B3/R2) Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 30 Step 1 Nářadí potřebné k této kapitole Čelisťové kleště pro zkracování stahovacích pásek 2,5mm inbusový klíč pro šrouby M3 1.5mm inbusový

Více

AluGrid+ montážní návod. Úchyt modulů. Spojitý nosník. Podkladová guma. Nebezpečí poničení! Pocházením po FV modulech se moduly mohou poškodit.

AluGrid+ montážní návod. Úchyt modulů. Spojitý nosník. Podkladová guma. Nebezpečí poničení! Pocházením po FV modulech se moduly mohou poškodit. AluGrid+ Montážní návod Úchyt modulů Windsafe (větrojistný plech) Upevňovací klip AluGrid+ nosný profil modulů dolní AluGrid+ upevňovací klip pro nosný profil modulů Spojitý nosník Potřebné nářadí Měřicí

Více

VarioSole SE. Instalační návod

VarioSole SE. Instalační návod Instalační návod VarioSole SE Na střechy Orámované moduly Vertikálně Horizontálně Zóna zatížení sněhem I IV Cementové střešní tašky Vlnité střešní tašky Hladké střešní tašky Břidlicové střešní tašky Živičné

Více

Montážní návod Hliníkový teleskopický rám do okna se sítí proti hmyzu

Montážní návod Hliníkový teleskopický rám do okna se sítí proti hmyzu Popis dílů Obsah balení 2 x vnitřní profil krátký A1 a vnější profil krátký B1 2 x vnitřní profil dlouhý A1 a vnější profil dlouhý B1 4 x rohové spojky C 2 x zavěšovací háčky krátké D 2 x zavěšovací háčky

Více

DEMONTÁŽ VÝMĚNÍKU TECHNICKÉ INSTRUKCE. Kryt spalovací komory. Rozdělovač plynu. Elektronika. Hlavní plynový ventil. Ventilátor

DEMONTÁŽ VÝMĚNÍKU TECHNICKÉ INSTRUKCE. Kryt spalovací komory. Rozdělovač plynu. Elektronika. Hlavní plynový ventil. Ventilátor TECHNICKÉ INSTRUKCE DEMONTÁŽ VÝMĚNÍKU Obr. 1 Výměník Kryt spalovací komory Rozdělovač plynu 1. Uzavřete přívod plynu. 2. Vypojte ohřívač z elektrické sítě. 3. Uzavřete vodní ventily. Vypusťte vodu z ohřívače.

Více

Myčky na nádobí. Návod k montáži MI61010E

Myčky na nádobí. Návod k montáži MI61010E Myčky na nádobí Návod k montáži MI61010E Poznámky Před montáží myčky si pečlivě přečtěte tento návod. Pokud tak učiníte, lépe poznáte způsoby připojení přívodní a vypouštěcí hadice, napájecího kabelu a

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. PALIS GYM Train

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. PALIS GYM Train PALIS GYM Train Věž s podestou ve výšce 125 cm se skluzavkou, žebříkem a střechou, s prolézacím válcem a lezecími stěnami v nižší části, houpačkový modul Obr. 1 Vyobrazení Vašeho hřiště Obr. 2 Dopadová

Více

BAZÉNOVÉ SCHŮDKY GRE BEZPEČNOSTNÍ

BAZÉNOVÉ SCHŮDKY GRE BEZPEČNOSTNÍ Aktualizováno 12.4.2014 BAZÉNOVÉ SCHŮDKY GRE BEZPEČNOSTNÍ NÁVOD K POUŽITÍ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Před instalací a použitím tohoto výrobku je nutné, abyste si pozorně přečetli návod, abyste jej

Více

Montážní návod TWIN MINIMAL

Montážní návod TWIN MINIMAL potřebné nářadí k montáži gumové kladivo klíč plochý 8mm imbus šroub aku vrtačka vrták do železa Ø7mm HSS křížový šroubovák momentový klíč vodováha 1 2 Kolejnice má předvrtané otvory pro šrouby /ne provrtané/.

Více

ZAHRADNÍ PLECHOVÝ DOMEK - D04255

ZAHRADNÍ PLECHOVÝ DOMEK - D04255 ZAHRADNÍ PLECHOVÝ DOMEK - D04255 VŠEOBECNÉ UPOZORNĚNÍ před montáží si pečlivě pročtete tento návod a seznamte se s jednotlivými díly a postupem montáže jednotlivé díly opatrně vyndejte z balení, menší

Více

Ace Flyer Teeter -Totter (model )

Ace Flyer Teeter -Totter (model ) Ace Flyer Teeter -Totter (model 151110) překlad návodu na montáž Tento návod má 32 stránek PRODUKT URČENÝ PRO SOUKROMÉ (DOMÁCÍ) POUŽITÍ V INTERIÉRU A EXTERIÉRU 1 Bezpečnostní upozornění Pokud nebudete

Více

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 Číslo modelu 23171 Form No. 3413-122 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65

Více

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30 HB-822HP Magnetic bike TIRO 30 Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku! Prosíme, pozorně si přečtěte následující instrukce v návodu krok po kroku. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Tento stroj je určen pouze k domácímu

Více

REFLEKTORY PLOCHÉ 100 W DO BAZÉNŮ

REFLEKTORY PLOCHÉ 100 W DO BAZÉNŮ REFLEKTORY PLOCHÉ 100 W DO BAZÉNŮ KÓD 00346-00361 NÁVOD NA MONTÁŽ A ÚDRŽBU - 1 - - 2 - Tento návod obsahuje důležité informace k zajištění bezpečnosti při montáži i provozování tohoto výrobku. Proto je

Více

PŘÍRUČKA KE STROPNÍMU VENTILÁTORU AIRFUSION QUEST II

PŘÍRUČKA KE STROPNÍMU VENTILÁTORU AIRFUSION QUEST II PŘÍRUČKA KE STROPNÍMU VENTILÁTORU AIRFUSION QUEST II 2 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 1. Tento spotřebič není určen pro užívání osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, smyslovými nebo duševními schopnostmi,

Více

BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE NÁVOD Aruba Faro- 1 -

BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE NÁVOD Aruba Faro- 1 - NÁVOD 33104 33121 Aruba Faro- 1 - UPOZORNĚNÍ Před zahájením instalace si pozorně přečtěte tento návod a následně jej bezpečně uschovejte. Ke snížení rizika úrazu připevněte tento ventilátor přímo k podpůrné

Více

Obsah 1 MONTÁŽ KRYTU... 2. 1.1 KD2-6 + konzola KD2-BW montáž na stěnu... 2. 1.2 KD2-6 + konzola KD2-BWS montáž na stěnu... 2

Obsah 1 MONTÁŽ KRYTU... 2. 1.1 KD2-6 + konzola KD2-BW montáž na stěnu... 2. 1.2 KD2-6 + konzola KD2-BWS montáž na stěnu... 2 T/HT Uživatelský návod Obsah 1 MONTÁŽ KRYTU... 2 1.1 KD2-6 + konzola KD2-BW montáž na stěnu... 2 1.2 KD2-6 + konzola KD2-BWS montáž na stěnu... 2 1.3 KD2-6 + konzola KD2-BAS montáž na strop... 2 2 ZAPOJENÍ

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSKDS 1/100-75 S NSKDS 1/90 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSKDS 1/100-75 S NSKDS 1/90 S 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSKDS 1/100-75

Více

NÁVOD A ÚDRŽBA - MOTÝLKOVÉ KLAPKY I.

NÁVOD A ÚDRŽBA - MOTÝLKOVÉ KLAPKY I. str. 1 kompletní ventil kompletní ruční ovládání kompletní pneumatické ovládání Rozbalení: zkontrolujte obsah balení vyjměte veškerý balící materiál vyčistěte ventil, všechny jeho části a odstraňte veškerý

Více

Montážní návod pro postele ESTER, SARA, TINA - Tandem SARA

Montážní návod pro postele ESTER, SARA, TINA - Tandem SARA Montážní návod pro postele STR, SR, TIN - Tandem SR STR TIN Montáž je určena pro 2 osoby oba trvání montáže je cca 2 hodiny Nutno postupovat přesně podle návodu z důvodu složitosti montáže M, spol. s.r.o.

Více

Domácí zahradní gril 3038A

Domácí zahradní gril 3038A Domácí zahradní gril 3038A manuál Před použitím si pozorně přečtěte veškerá bezpečnostní upozornění a návod k sestavení. Tento gril je určen pro dřevěné uhlí, nepoužívejte jiná paliva. Před samotnou montáží

Více

Návod k obsluze řezačky obkladů Reflex Cut

Návod k obsluze řezačky obkladů Reflex Cut Návod k obsluze řezačky obkladů Reflex Cut Před použitím čtěte pozorně tento návod k použití!!!! Technické údaje: 602081 602082 602083 Řezací délka: 600mm 750mm 900mm Max rozměr obkladu: 42x42 52x52 63x63

Více

DĚTSKÁ ELEKTRICKÁ MOTORKA RAINSTAR

DĚTSKÁ ELEKTRICKÁ MOTORKA RAINSTAR DĚTSKÁ ELEKTRICKÁ MOTORKA RAINSTAR NÁVOD K SESTAVENÍ Upozornění: Fotonávod slouží ke snazšímu a správnému sestavení dětského elektrického vozítka. Některé uvedené funkce vozítka či typ dálkového ovládání

Více

Ochranná klec pro hod diskem a kladivem, 7/10 m

Ochranná klec pro hod diskem a kladivem, 7/10 m Instalační návod Ochranná klec pro hod diskem a kladivem, 7/10 m Ochranná klec s IAAF certifikací! Schäper Sportgerätebau GmbH, 2010 Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení naší ochranné klece pro hod

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/90 S NSDKR 1/100 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/90 S NSDKR 1/100 S 63 64 Spytihněv č.p. 56, okres Zlín tel.:+420 5 110 311, fax:+420 5 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 00 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/90 S NSDKR

Více

ČESKÝ NÁVOD PRO STOLNÍ FOTBÁLEK - D00082

ČESKÝ NÁVOD PRO STOLNÍ FOTBÁLEK - D00082 ČESKÝ NÁVOD PRO STOLNÍ FOTBÁLEK - D00082 Děkujeme, že jste si u nás zakoupili stolní skládací fotbálek. Doufáme, že splní Vaše očekávání a zažijete při hrách spoustu zábavy. Aby fotbálek sloužil tak jak

Více

Domácí posilovač číslo výr: 1164 CZ

Domácí posilovač číslo výr: 1164 CZ Domácí posilovač číslo výr: 1164 CZ 1.Nasuňte nožní kryt (oválný) (40) na konec přední, centrální a zadní stabilizační základny (2). 2.Namontujte stabilizační základnu (2) a protizdvižnú desku (3) do hlavní

Více