OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO VÝKON TECHNICKÉHO DOZORU INVESTORA ING. MICHALA HRNČÍŘOVÁ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO VÝKON TECHNICKÉHO DOZORU INVESTORA ING. MICHALA HRNČÍŘOVÁ"

Transkript

1 OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO VÝKON TECHNICKÉHO DOZORU INVESTORA ING. MICHALA HRNČÍŘOVÁ

2 STÁVAJÍCÍ STAV

3 NA POČÁTKU BYLO SLOVO Činnost správce stavby (FIDIC) X Stavební dozor (MP MD ČR) X Technický dozor stavebníka (stavební zákon) Organizace a právní ukotvení vztahů ve výstavbě infrastruktury v rezortu Ministerstva dopravy ČR vychází od 90. let 20. stolení základním uspořádáním a nomenklaturně ze smluvních vzorů FIDIC. Způsob zajištění výkonu činnosti správce stavby

4 Stavební dozor dle MP tedy mimo činnosti správce stavby zahrnuje také činnosti Objednatele vycházející ze smlouvy na zhotovení Díla! NA POČÁTKU BYLO SLOVO Definice stavebního dozoru dle MP: Platný MP: Stavební dozor je činnost zajišťující kontrolu provádění prací a dohled nad plněním smluvních závazků zhotovitele na dané konkrétní stavbě. Revidovaný návrh MP: STAVEBNÍ DOZOR je souhrn veškerých činností vyplývajících z práv a povinností Objednatele podle Smlouvy, které zajišťuje a vykonává Objednatel/Správce stavby od zahájení stavby až po její kolaudaci a při jejím předání uživateli, včetně vyzkoušení a zkušebního provozu. Součástí Stavebního dozoru je zajištění technického dozoru stavebníka nad prováděním stavby ve smyslu 152 zákona č. 183/2006 Sb., stavebního zákona, ve znění pozdějších předpisů.

5 ZPŮSOB ZAJIŠTĚNÍ STAVEBNÍHO DOZORU DLE MP 1. Vlastními kapacitami investora stavby (Objednatele) 2. Prostřednictvím fyzické nebo právnické osoby najaté Objednatelem (Konzultanta) 3. Kombinací obou výše uvedených způsobů Dále se tedy budeme věnovat právně nejkomplikovanějšímu a současně nejobvyklejšímu způsobu pro stavby ŘSD ČR dle bodu 3.

6 ZPŮSOB ZAJIŠTĚNÍ STAVEBNÍHO DOZORU DLE MP Pro typický velký infrastrukturní projekt, jehož Objednatelem je ŘSD ČR vykonávají činnost popsanou v MP MD ČR jako stavební dozor následující osoby: Správce stavby, jakožto zaměstnanec Objednatele, zpravidla ředitel Správy nebo Závodu ŘSD ČR Asistenti správce stavby, zaměstnanci Objednatele Další osoby, zaměstnanci Objednatele, jejichž vztahy vůči Správci stavby jsou určeny vnitřními předpisy ŘSD ČR nebo vůbec nejsou formálně zakotveny, ve struktuře Týmu správce stavby se však každopádně nevyskytují (např. osoby, které připomínkují RDS) Asistenti správce stavby, asistenti specialisté, pomocní asistenti, administrativní pracovníci, zaměstnanci Konzultanta

7 STRANY VÝSTAVBOVÉHO PROJEKTU Objednatel Stavební dozor Správce stavby Konzultant Zhotovitel Správce stavby

8 ZÁKLADNÍ POŽADAVKY NA SMLOUVU MEZI OBJEDNATELEM A KONZULTANTEM Je logické, že aby mohl být Konzultant činěn zodpovědným ze své části činnosti správce stavby, je nezbytně nutné, aby byla ve smlouvě vymezena jeho role (role všech jím ovládaných osob) v rámci týmu Správce stavby a to ve vztahu ke všem ostatním osobám, které vykonávají činnost správce stavby. Dále je nezbytně nutné, aby práva a povinnosti Konzultanta vymezené smlouvou mezi Objednatelem a Konzultantem nebyly v rozporu s vymezením role Správce stavby ve smlouvě mezi Objednatelem a Zhotovitelem Díla.

9 JAKÁ JE REALITA? Platná vzorová smlouva pro výkon stavebního dozoru Konzultantem najatým Objednatelem Díla: OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ KONZULTAČNÍCH SLUŽEB PRO STAVBY POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ s účinností od 6. února 2015 Co se má dělat (Předmět smlouvy) Příloha A obsahuje Seznam povinností Konzultanta, které:

10 JAKÁ JE REALITA? nejsou nijak určeny nebo rozděleny ve vztahu k jednotlivým členům týmu, zajišťovaným Konzultantem (dle soupisu služeb, který je součástí přílohy A), takže se běžně stává, že součástí smlouvy jsou povinnosti, které nemá kdo zajišťovat, protože Objednatel nezahrnul do soupisu pozici s patřičnou kvalifikací nejsou nijak strukturovány ve vztahu k MP, aby bylo možno určit, kterými činnostmi Správce stavby je Konzultant vlastně pověřen (samostatně nebo po předchozím schválení Správcem stavby) věcně ani z hlediska použitého názvosloví nejsou s MP v souladu, přesto je seznam povinností Konzultanta uveden větou, že Výkon technického dozoru bude prováděn dle Metodického pokynu MD ČR. MP ovšem sám o sobě žádné povinnosti Konzultanta ani jednotlivých členů týmu neurčuje, neboť hovoří zásadně o povinnostech a právech Správce stavby, resp. Objednatele nebo Zhotovitele.

11 JAKÁ JE REALITA? Jak se to má dělat (podmínky smlouvy) Všeobecné podmínky + Zvláštní podmínky Platná verze těchto podmínek je několikátou úpravou vycházející volně ze smluvního vzoru bílé knihy FIDIC, je ovšem poznamenána drastickými zásahy do původního znění i celkového smyslu.

12 PRAKTICKÉ DŮSLEDKY VAD SMLOUVY Předmět smlouvy je vymezen nejasně. Z toho vyplývají také spory při posouzení jakýchkoliv nových požadavků Objednatele, kdy není jasné, zda se jedná o změnu smlouvy. Přestože se jedná o měřený kontrakt (měří se dny poskytování služeb jednotlivými členy týmu), vzhledem k vnitřní nekonzistentnosti znění smlouvy je (když se to objednateli hodí) smlouva vykládána jako by měla charakter paušální ceny.

13 PRAKTICKÉ DŮSLEDKY VAD SMLOUVY V soupisu služeb chybí položky pro služby, jejichž náklady nelze zahrnout do denních sazeb jednotlivých členů týmu, protože jejich poskytování není závislé na tom, kolik a jakých členů týmu je momentálně ve službě (nájmy budov, licence SW aplikací, nákup vybavení a služby třetích stran požadované Objednatelem ) Alokace rizik je hrubě vychýlena v neprospěch Konzultanta, který nese rizika, která nemůže nijak řídit ani se proti nim pojistit, ani je zahrnout do smluvní ceny. Jedná se zejména o riziko jednostranného přerušení, ukončení nebo prodloužení plnění smlouvy na neurčitou dobu (bez jakékoliv kompenzace). Plnění povinností Objednatele není omezeno žádnými lhůtami ani zajištěno sankcemi.

14 PRAKTICKÉ DŮSLEDKY VAD SMLOUVY Konečným důsledkem výše uvedených vad smlouvy je především to, že na každé ze staveb investora ŘSD ČR probíhá výkon činnosti správce stavby odlišně, zejména pokud jde o rozhodování Objednatele, rozdělení činností mezi zaměstnance Objednatele a Konzultanta, používané způsoby a postupy komunikace mezi jednotlivými stranami výstavby, administrativu a archivaci dat. Netřeba zdůrazňovat, že z pohledu Konzultantů je podnikání v takovém prostředí dosti obtížné a na straně Konzultanta i Objednatele dochází k značnému množství neefektivit.

15 BUDOUCNOST

16 NOVÉ OP PRO SLUŽBY KONZULTANTŮ V rámci společné snahy MD a CACE o zavedení standardních smluvních vzorů FIDIC do praxe české infrastrukturní výstavby byly postupně nově přeloženy obecné podmínky dle červené, žluté a zelené knihy FIDIC, tedy smlouvy mezi Objednatelem a Zhotovitelem stavebních prací a byly také schváleny zvláštní podmínky MD ČR k těmto smlouvám. Nyní je tedy na řadě na stejnou úroveň dospět i ve vztahu mezi Objednatelem a Konzultantem. Obecné podmínky, které jsou korektním překladem bílé knihy FIDIC už CACE vydala a zbývá tedy vytvořit a přijmout ještě zvláštní podmínky včetně příloh a vzorového soupisu prací. CACE se do tohoto procesu aktivně zapojila a jakožto reprezentant FIDICu v ČR se snaží zejména o to, aby Zvláštními podmínkami nebyl devalvován původní smysl vzorové smlouvy, měněna její charakteristická pravidla a narušena její prověřená funkčnost.

17 HLAVNÍ POŽADAVKY NA NOVÉ OP 1. Jasné vymezení předmětu smlouvy Práva a povinnosti jednotlivých členů týmu Správce stavby musí být přesně vymezena formou plné moci, kterou Správce stavby přenese svá práva a povinnosti na jednotlivé asistenty. Popis práv a povinností musí věcně i z hlediska použitého názvosloví odpovídat smlouvě mezi Objednatelem a Zhotovitelem stavby. Případný odkaz na MP nesmí předmět smlouvy znejasňovat. Výčet přenesených práv a povinností pro jednotlivé osoby musí být formulován tak, aby bylo vždy možno určit, která z osob za danou činnost správce stavby zodpovídá, ať už jde o osoby zaměstnance Objednatele nebo Konzultanta. U členů týmu, za které probíhá úhrada Konzultantovi formou měřené položky oceněné denní sazbou je třeba ve smlouvě stanovit, jaká frekvence poskytování služeb se předpokládá, a určit pravidla, za kterých může být v průběhu plnění smlouvy změněna (bez kompenzace resp. s fin. kompenzací)

18 HLAVNÍ POŽADAVKY NA NOVÉ OP Rovněž další služby mimo služby jednotlivých členů týmu musí být jasně a specificky popsány tak, aby bylo možné vždy jednoznačně určit, co bylo součástí závazku (a ceny) služeb při sjednání smlouvy a co je její změnou vzniklou v průběhu poskytování plnění. (Např. nejrůznější Objednatelem nově zaváděné pracovní postupy a IT řešení apod.) Last but not least: Ze smlouvy musí být jasné, na jaké období je uzavřena, čím začíná a končí její platnost a které služby Konzultanta z hlediska času, v němž jsou poskytovány, se považují za běžné.

19 HLAVNÍ POŽADAVKY NA NOVÉ OP 2. Soupis služeb k ocenění, který bude zahrnovat položky odpovídajícího typu (měřené, paušální ceny) pro všechny součásti služeb, požadované v předmětu plnění. 3. Jasné stanovení, jak budou oceněny dodatečné a mimořádné služby Změny jsou nevyhnutelné! Namísto předstírání, že neexistují, je třeba se na ně připravit, aby jejich realizace nezdržovala strany od plnění smlouvy a aby bylo předem zřejmé, že nejde o spekulativní změny závazků (čili korupční jednání).

20 HLAVNÍ POŽADAVKY NA NOVÉ OP 4. Udržení rozumné alokace rizik mezi Objednatele a Konzultanta Každá strana má nést ta rizika, která dokáže řídit. Konzultant nemůže nést náklady rozhodnutí, která dle smlouvy náleží výlučně Objednateli bez jakékoliv kompenzace. (např. při přerušování výkonu služeb Objednatelem) 5. Stanovit jasná pravidla komunikace mezi stranami včetně přísných lhůt (zejména při vyhrazené součinnosti Objednatele na činnostech správce stavby), podporována by měla být sofistikovaná digitální řešení na úrovni doby

21 DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST.

DOZOROVÁNÍ DOPRAVNÍCH STAVEB. Zdeněk Jeřábek Dalibor Čaloud

DOZOROVÁNÍ DOPRAVNÍCH STAVEB. Zdeněk Jeřábek Dalibor Čaloud DOZOROVÁNÍ DOPRAVNÍCH STAVEB Zdeněk Jeřábek Dalibor Čaloud STAVEBNÍ DOZOR resp. TECHNICKÝ DOZOR STAVEBNÍKA nejednoznačná diferenciace napříč právními předpisy zaměňování pojmů rozdílné požadavky na předmět

Více

VÝKON STAVEBNÍHO DOZORU NA STAVBÁCH POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ METODICKÝ POKYN

VÝKON STAVEBNÍHO DOZORU NA STAVBÁCH POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ METODICKÝ POKYN VÝKON STAVEBNÍHO DOZORU NA STAVBÁCH POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ METODICKÝ POKYN revize 2018 1 Jaroslav Vodička, ASPK, s.r.o. Schválen MD-OPK č. j. xx/2018-120-tn/1, ze dne xx. x. 2018, s účinností od x. x. 2018

Více

Metodický pokyn Výkon stavebního dozoru na stavbách pozemních komunikací a jeho vazba na Obchodní podmínky

Metodický pokyn Výkon stavebního dozoru na stavbách pozemních komunikací a jeho vazba na Obchodní podmínky Ing. Tomáš Mráček, úsek výstavby Správy Ostrava 2012 Metodický pokyn Výkon stavebního dozoru na stavbách pozemních komunikací a jeho vazba na Obchodní podmínky Obchodní podmínky co to je termín FIDIC Mezinárodní

Více

OBSAH. Část A: OP pro geodet. a proj. služby, OP pro konzultační služby (SD/TDI) Část B: Podpora rozvoje konzultačních služeb pro období 2014-2020

OBSAH. Část A: OP pro geodet. a proj. služby, OP pro konzultační služby (SD/TDI) Část B: Podpora rozvoje konzultačních služeb pro období 2014-2020 OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SLUŽBY A TDI Ing. Radovan Hrnčíř 19. 5. 2015, Praha OBSAH Část A: OP pro geodet. a proj. služby, OP pro konzultační služby (SD/TDI) Úvod Současná platná úprava Obsah a skladba obchodních

Více

ŘSD KONFERENCE DOZOROVÁNÍ STAVEB 2018 ÚSEK VÝSTAVBY ŘSD ČR A TDI. 21. února 2018, Ing. Radek Mátl

ŘSD KONFERENCE DOZOROVÁNÍ STAVEB 2018 ÚSEK VÝSTAVBY ŘSD ČR A TDI. 21. února 2018, Ing. Radek Mátl ŘSD KONFERENCE DOZOROVÁNÍ STAVEB 2018 ÚSEK VÝSTAVBY ŘSD ČR A TDI 21. února 2018, Ing. Radek Mátl Problematika technických dozorů z pohledu úseku výstavby TDI je nedílnou součástí týmu správce stavby TDI

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY ZAKÁZEK NA STAVEBNÍ PRÁCE

OBCHODNÍ PODMÍNKY ZAKÁZEK NA STAVEBNÍ PRÁCE OBCHODNÍ PODMÍNKY ZAKÁZEK NA STAVEBNÍ PRÁCE Zadavatel, který zadává zakázku na stavební práce stanoví v zadávací dokumentaci alespoň níže uvedené obchodní podmínky. 1. Úvodní ustanovení 1.1. Podmínky jsou

Více

Aktuální stav obchodních podmínek

Aktuální stav obchodních podmínek Aktuální stav obchodních podmínek Lukáš Klee www.klee-consulting.com klee@email.cz https://cz.linkedin.com/in/lukasklee 23. 5. 2017, Praha Odbor strategie přebírá od Odboru pozemních komunikací agendu

Více

Zadávací dokumentace. k veřejné zakázce. NDA, výběrové řízení na technický dozor investora, záložní pracoviště

Zadávací dokumentace. k veřejné zakázce. NDA, výběrové řízení na technický dozor investora, záložní pracoviště Zadávací dokumentace k veřejné zakázce NDA, výběrové řízení na technický dozor investora, záložní pracoviště 1 Všeobecné informace 1.1 Úvodní informace Zakázka je součástí projektu Národní digitální archiv

Více

Finanční zajištění oprav a údržby dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI Metodika pro správu změn díla (variací) u stavebních zakázek

Finanční zajištění oprav a údržby dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI Metodika pro správu změn díla (variací) u stavebních zakázek Finanční zajištění oprav a údržby dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI Metodika pro správu změn díla (variací) u stavebních zakázek Ing. Zbyněk Hořelica Celkové financování dopravní infrastruktury v

Více

NOVÁ BÍLÁ KNIHA ASPEKTY ČINNOSTI SPRÁVCE STAVBY. Lukáš Klee

NOVÁ BÍLÁ KNIHA ASPEKTY ČINNOSTI SPRÁVCE STAVBY. Lukáš Klee NOVÁ BÍLÁ KNIHA ASPEKTY ČINNOSTI SPRÁVCE STAVBY Lukáš Klee www.klee-consulting.com Measurement contract Měřená smlouva DBB Správce stavby RED BOOK Lump sum contract Smlouva s paušální cenou DB Správce

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Odbor městského investora Magistrátu hlavního města Prahy

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Odbor městského investora Magistrátu hlavního města Prahy HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Odbor městského investora Magistrátu hlavního města Prahy DÍL 1, ČÁST 1.2 ZVLÁŠTNÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY souboru staveb Městského okruhu Stavba č. 9515 Myslbekova Prašný most Stavba č. 0080

Více

SMLUVNÍ PODMÍNKY PRO VÝSTAVBU POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ

SMLUVNÍ PODMÍNKY PRO VÝSTAVBU POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ SMLUVNÍ PODMÍNKY PRO VÝSTAVBU POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ Hlavní změny a úpravy Kulatý stůl ARI 29.9.2015 POROVNÁNÍ S RED BOOK FIDIC vypuštěno 15 Pod-článků doplněno 12 Pod-článků 1.10.2015 2 1 OBECNÁ USTANOVENÍ

Více

BIM Protokol SFDI. Lukáš Klee.

BIM Protokol SFDI. Lukáš Klee. BIM Protokol SFDI Lukáš Klee www.klee-consulting.com Metodika ve vztahu k FIDIC Návrh BIM Protokolu Standardizace v resortu MD Standardizace ZP + Metodiky http://www.sfdi.cz/pravidla-metodiky-a-ceniky/metodiky

Více

Ředitel Závodu Praha Výkon Asistenta z pohledu Správce stavby

Ředitel Závodu Praha Výkon Asistenta z pohledu Správce stavby Ing. Tomáš Gross, Ph.D. Konference Dozorování Ředitel Závodu Praha 21.2.2018 Výkon Asistenta z pohledu Správce stavby Tým Správce stavby D1: Správce stavby (SpSt) - ředitel Závodu Praha Vedoucí úseku výstavby

Více

ARI-CACE: STANOVISKO K ADJUDIKACI RADÁM PRO ŘEŠENÍ SPORŮ

ARI-CACE: STANOVISKO K ADJUDIKACI RADÁM PRO ŘEŠENÍ SPORŮ ARI-CACE: STANOVISKO K ADJUDIKACI RADÁM PRO ŘEŠENÍ SPORŮ Praha, 24. listopadu 2014 Asociace pro rozvoj infrastruktury (ARI) a Česká asociace konzultačních inženýrů (CACE) vydávají toto společné stanovisko

Více

Obsah. Přehled nejpoužívanějších zkratek

Obsah. Přehled nejpoužívanějších zkratek Poděkování O autorovi Úvod Přehled nejpoužívanějších zkratek XI XII XIII XV 1. KAPITOLA: VZOROVÉ DOKUMENTY FIDIC 1 1.1 Fédération Internationale des Ingénieurs-Conseils 1 1.2 Česká účast ve FIDIC 2 1.3

Více

Metodický pokyn Systém jakosti v oboru pozemních komunikací. Revize Technických kvalitativních

Metodický pokyn Systém jakosti v oboru pozemních komunikací. Revize Technických kvalitativních Metodický pokyn Systém jakosti v oboru pozemních komunikací Revize Technických kvalitativních podmínek staveb pozemních komunikací, Kapitoly 1 Všeobecně Ing. Jaroslav Vodička 1 Historie řešení otázek kvality

Více

Obsah. Poděkování O autorovi. Přehled nejpoužívanějších zkratek

Obsah. Poděkování O autorovi. Přehled nejpoužívanějších zkratek Poděkování O autorovi Úvod Přehled nejpoužívanějších zkratek XI XII XIII XVI 1. kapitola FIDIC 1 1.1 Fédération Internationale des Ingénieurs-Conseils 1 1.2 Česká účast ve FIDIC 2 2. kapitola Místní vzorové

Více

Milík Tichý Projekty a zakázky ve výstavbě (nakl. C.H. Beck, Praha) Obsah

Milík Tichý Projekty a zakázky ve výstavbě (nakl. C.H. Beck, Praha) Obsah Milík Tichý Obsah 1 Milík Tichý Projekty a zakázky ve výstavbě (nakl. C.H. Beck, Praha) Obsah Předmluva Názvosloví Zkratky Návod k užívání 1 Výstavbový projekt 1.1 Fáze a prvky projektu 1.2 Účastníci projektu

Více

KONFERENCE DOZOROVÁNÍ BRNO 2019

KONFERENCE DOZOROVÁNÍ BRNO 2019 KONFERENCE DOZOROVÁNÍ BRNO 2019 MARTIN ZUŠTÍK, PREZIDENT CACE 21. ÚNORA 2019 OD 9:00 HODIN OREA HOTEL VORONĚŽ, KŘÍŽKOVSKÉHO 458/47, BRNO CACE byla založena před 28 léty a je jedinečnou profesní asociací

Více

Příležitosti pro odpovědné veřejné zadávání ve stavebnictví

Příležitosti pro odpovědné veřejné zadávání ve stavebnictví Příležitosti pro odpovědné veřejné zadávání ve stavebnictví Odborná konference pořádaná ve spolupráci Ministerstva dopravy ČR a Ministerstva práce a sociálních věcí ČR Praha 4. dubna 2019 Ing. Jiří Nouza

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO uzavřená podle.. NA PROVÁDĚNÍ PRACÍ

RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO uzavřená podle.. NA PROVÁDĚNÍ PRACÍ RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO uzavřená podle.. NA PROVÁDĚNÍ PRACÍ Číslo smlouvy :. 1. SMLUVNÍ STRANY Objednatel : Město Aš, Kamenná 52, 352 01 Aš Statutární orgán : Mgr. Dalibor Blažek starosta města Zástupce

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY OPRAVA STŘECH - OBYTNÝ SOUBOR VLNAŘSKÁ HEDVÁBNÁ 1117/7, 1118/9, 1119/11 A KAŠMÍROVÁ 1120/3

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY OPRAVA STŘECH - OBYTNÝ SOUBOR VLNAŘSKÁ HEDVÁBNÁ 1117/7, 1118/9, 1119/11 A KAŠMÍROVÁ 1120/3 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY výběrového řízení OPRAVA STŘECH - OBYTNÝ SOUBOR VLNAŘSKÁ HEDVÁBNÁ 1117/7, 1118/9, 1119/11 A KAŠMÍROVÁ 1120/3 1. Základní údaje o zadavateli... 2 2. Vymezení předmětu plnění... 2

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu Označení materiálu Název školy Autor Tematická oblast Ročník Anotace Metodický pokyn Zhotoveno CZ.1.07/1.5.00/34.0061 VY_32_INOVACE_F.3.16 Integrovaná střední škola

Více

I. Obecná ustanovení. II. Základní pojmy

I. Obecná ustanovení. II. Základní pojmy Obecné obchodní podmínky 1.1.2014 projekční a inženýrské kanceláře Robin VAŠNOVSKÝ, PROJEKČNÍ A INŽENÝRSKÁ KANCELÁŘ, místem podnikání Ostrava, Hrabová, Klasná 609/9, IČ: 88900991 I. Obecná ustanovení Čl.

Více

OBEC KUNĚJOVICE Kunějovice 28, 330 35 Líšťany ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU

OBEC KUNĚJOVICE Kunějovice 28, 330 35 Líšťany ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU OBEC KUNĚJOVICE Kunějovice 28, 330 35 Líšťany ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU Veřejná zakázka malého rozsahu (dále jen veřejná zakázka ) je zadávána dle 6 a 18 odst. 5 zákona č.

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Společnost FINE REALITY, a.s. zpracovává osobní údaje podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti

Více

VZOR SMLOUVY O DÍLO (v nabídce bude uvedeno NÁVRH SMLOUVY O DÍLO uzavřené podle 536 a následujících Obchodního zákoníku)

VZOR SMLOUVY O DÍLO (v nabídce bude uvedeno NÁVRH SMLOUVY O DÍLO uzavřené podle 536 a následujících Obchodního zákoníku) VZOR SMLOUVY O DÍLO (v nabídce bude uvedeno NÁVRH SMLOUVY O DÍLO uzavřené podle 536 a následujících Obchodního zákoníku) 1. Smluvní strany 1.1. Zhotovitel: se sídlem: IČ: zastoupené: Bankovní spojení:

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu (nejedná se o zadávací řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) s názvem Rekonstrukce hasičské zbrojnice OBSAH 1 Úvodní ustanovení...

Více

Některé aspekty nového zákona o veřejných zakázkách

Některé aspekty nového zákona o veřejných zakázkách Některé aspekty nového zákona o veřejných zakázkách Nová právní úprava hlavní změny v novém zákoně Změna terminologie Výjimky z povinnosti zadávat veřejné zakázky v režimu zákona Předběžná oznámení a zdůvodnění

Více

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE. Výměna kotlů v budově radnice v Pacově

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE. Výměna kotlů v budově radnice v Pacově MĚSTO PACOV náměstí Svobody 320, 395 01 Pacov, IČ: 00248789 www.mestopacov.cz podatelna@mestopacov.cz tel. 565 455 111 fax. 565 455 155 Č.j.: Spis. zn.: MP/10042/2013 MP/10042/2013/01 Vyřizuje: Tomáš Kocour,

Více

Správce Fondu rozvoje měst DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM

Správce Fondu rozvoje měst DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Zadavatel: Státní fond rozvoje bydlení se sídlem: Dlouhá 741/13, Praha 1, PSČ 110 00 IČO: 708 56 788 Název veřejné zakázky: Správce Fondu rozvoje měst zadávaná v otevřeném řízení podle ust. 27 zákona č.

Více

V rámci přípravy výstavby: kontrola veškerých podkladů předaných objednatelem nebo jím pověřenou osobou zhotoviteli stavby;

V rámci přípravy výstavby: kontrola veškerých podkladů předaných objednatelem nebo jím pověřenou osobou zhotoviteli stavby; Krajská správa silnic Libereckého kraje Československé armády 4805/24, 466 05 Jablonec nad Nisou Fakturační adresa je: Liberecký kraj se sídlem: U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený: Mgr. Stanislavem

Více

Místní poplatky. Odbor dozoru a kontroly veřejné správy. Nejčastější pochybení v obecně závazných vyhláškách o místních poplatcích

Místní poplatky. Odbor dozoru a kontroly veřejné správy. Nejčastější pochybení v obecně závazných vyhláškách o místních poplatcích Místní poplatky Nejčastější pochybení v obecně závazných vyhláškách o místních poplatcích Zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů hmotněprávní a částečně procesněprávní

Více

MVR-108022 Integrovaný systém nakládání s odpady Města Letohrad a jeho okolí, I.etapa

MVR-108022 Integrovaný systém nakládání s odpady Města Letohrad a jeho okolí, I.etapa Zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu na provedení služby Inženýrská činnost - stavební dozor dle zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění, která se uskuteční formou

Více

SMLOUVA O DÍLO na zateplení MŠ - Týnec nad Labem. uzavřená podle ust. 2586 an. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění

SMLOUVA O DÍLO na zateplení MŠ - Týnec nad Labem. uzavřená podle ust. 2586 an. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění SMLOUVA O DÍLO na zateplení MŠ - Týnec nad Labem uzavřená podle ust. 2586 an. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění mezi smluvními stranami: Město Týnec nad Labem Sídlem: Týnec nad Labem,

Více

WORKSHOP PŘESTAVLKY 2018 ZKUŠENOSTI SE ZADÁNÍM ZAKÁZKY NA ZHOTOVITELE

WORKSHOP PŘESTAVLKY 2018 ZKUŠENOSTI SE ZADÁNÍM ZAKÁZKY NA ZHOTOVITELE WORKSHOP PŘESTAVLKY 2018 ZKUŠENOSTI SE ZADÁNÍM ZAKÁZKY NA ZHOTOVITELE Ing. Vladimír Bednář PŘESTAVLKY, LISTOPAD 2018 Řešení neostříleného investora Při řešení této matice jsme spolupracovali s různými

Více

POZNÁMKY K POUŽÍVÁNÍ ZÁKONA O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK. Ing. Zdeněk Jeřábek, CSc, MBA, FEng.

POZNÁMKY K POUŽÍVÁNÍ ZÁKONA O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK. Ing. Zdeněk Jeřábek, CSc, MBA, FEng. POZNÁMKY K POUŽÍVÁNÍ ZÁKONA O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Ing. Zdeněk Jeřábek, CSc, MBA, FEng. Cena Vyjadřuje peněžní hodnotu Nerovná se hodnotě Stanovení ceny - metody Nákladově orientovaná cena Konkurenčně

Více

Výzva k podání cenových nabídek na Veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání cenových nabídek na Veřejnou zakázku malého rozsahu Název zakázky: Výzva k podání cenových nabídek na Veřejnou zakázku malého rozsahu v souladu s 31 zákona č. 134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázek (dále jen Zákon ) a Směrnicí Města Brandýs n. L. - Stará

Více

Smlouva. Smlouva o postoupení práv a povinností z územního souhlasu, o převodu projektové dokumentace a postoupení licence. čl.i.

Smlouva. Smlouva o postoupení práv a povinností z územního souhlasu, o převodu projektové dokumentace a postoupení licence. čl.i. Číslo smlouvy:2103/2016/oi o postoupení práv a povinností z územního souhlasu, o převodu Smluvní strany I. Ostravské výstavy, a.s. se sídlem na adrese Černá louka 3235, Moravská Ostrava, 702 00 Ostrava

Více

s m l o u v u o d í l o

s m l o u v u o d í l o SMLOUVA O DÍLO o provedení realizace stavby pro akci Rekonstrukce střešního pláště Kryté haly jízdárny (uzavřená podle ustanovení 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších

Více

Obec Dětřichov se sídlem: Dětřichov č.p. 2, 464 01 Frýdlant IČ: 00831468 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY

Obec Dětřichov se sídlem: Dětřichov č.p. 2, 464 01 Frýdlant IČ: 00831468 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY Obec Dětřichov se sídlem: Dětřichov č.p. 2, 464 01 Frýdlant IČ: 00831468 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY ve smyslu 12, 18 a v souladu s 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

HZ Huť opravy a odstranění stavebních závad

HZ Huť opravy a odstranění stavebních závad VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu 12 odst. 3 a 18odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon) pro veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební práce zadávanou

Více

VÝZVA K PŘEDLOŽENÍ CENOVÉ NABÍDKY

VÝZVA K PŘEDLOŽENÍ CENOVÉ NABÍDKY VÝZVA K PŘEDLOŽENÍ CENOVÉ NABÍDKY pro zakázku malého rozsahu na dodávky v rámci projektu Zlaté ručičky 1. Identifikační údaje zadavatele Název zadavatele: Zastoupené: Sídlo: Identifikační číslo: 00852619

Více

Obchodní podmínky. Čl. 1 Předmět plnění

Obchodní podmínky. Čl. 1 Předmět plnění Příloha objednávky Obchodní podmínky Čl. 1 Předmět plnění Zhotovitel se zavazuje provést na svůj náklad a nebezpečí pro objednatele za podmínek níže uvedených dílo : viz objednávku (dále jen Dílo ) specifikované

Více

DÍL 2, ČÁST 2 VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY STAVEB POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ

DÍL 2, ČÁST 2 VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY STAVEB POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ ŘEDITELSTVÍ SILNIC A DÁLNIC ČR DÍL 2, ČÁST 2 VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY STAVEB POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ Název zakázky: Číslo: 60018431 květen 2008 1 Úvod Obchodní podmínky staveb pozemních komunikací byly

Více

Smlouva o dílo o dodávce projektových prací a inženýrské činnosti PD Sběrný dvůr Kobylnice

Smlouva o dílo o dodávce projektových prací a inženýrské činnosti PD Sběrný dvůr Kobylnice Smlouva o dílo o dodávce projektových prací a inženýrské činnosti PD Sběrný dvůr Kobylnice Článek I. Smluvní strany Objednatel: Obec Kobylnice Sídlo: Na Budínku 240, 664 51 Kobylnice Zastoupený: starostou

Více

Smlouva o dílo uzavřená dle 536 a násl. obch. zákoníku, v platném znění

Smlouva o dílo uzavřená dle 536 a násl. obch. zákoníku, v platném znění Smlouva o dílo uzavřená dle 536 a násl. obch. zákoníku, v platném znění I. Smluvní strany Objednatel : Město Petřvald Zastoupený : Jarmilou Skálovou starostkou Se sídlem : Gen.Svobody 511, 735 41 Petřvald

Více

Smlouva o dílo. 1. Smluvní strany

Smlouva o dílo. 1. Smluvní strany Smlouva o dílo (dále jen smlouva ) dle 2586 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen občanský zákoník ) 1. Smluvní strany 1.1. Objednatel: Město

Více

1. Povinnosti zhotovitele

1. Povinnosti zhotovitele VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY obec Bělkovice-Lašťany 1. Povinnosti zhotovitele 1.1. Oprávnění k podnikání 1.1.1. Zhotovitel je povinen předložit před podpisem smlouvy Objednateli doklady opravňující jej

Více

DODATEČNÉ INFORMACE 1

DODATEČNÉ INFORMACE 1 DODATEČNÉ INFORMACE 1 Název veřejné zakázky: Červený Kostelec, Bohdašín - splašková kanalizace Evidenčním číslo veřejné zakázky: 355686 Identifikační údaje o zadavateli Název: Sídlo: IČ: 00272566 Veřejná

Více

Seminář k ZZVZ - SVS. Zavádění standardů FIDIC a související metodiky v kontextu ZZVZ Lukáš Klee

Seminář k ZZVZ - SVS. Zavádění standardů FIDIC a související metodiky v kontextu ZZVZ Lukáš Klee Seminář k ZZVZ - SVS Zavádění standardů FIDIC a související metodiky v kontextu ZZVZ 15.11.2016 klee@email.cz https://cz.linkedin.com/in/lukasklee Standardizace Standardizace smlouvy: cesta k systému Nejlevnější

Více

Valná hromada. Oblastní ředitelé

Valná hromada. Oblastní ředitelé Příloha č. 1 Organizační struktura společnosti ABC a. s. Valná hromada Dozorčí rada Představenstvo Ekonomický úsek Ředitel společnosti Úsek nákupu Oblastní ředitelé Příloha č. 2 Vzor faktura daňový doklad

Více

příloha č. 3a zadávací dokumentace čj. RÁMCOVÁ SMLOUVA Stavební práce v HL v roce 2014 - část 1 - drobné stavební práce Článek I.

příloha č. 3a zadávací dokumentace čj. RÁMCOVÁ SMLOUVA Stavební práce v HL v roce 2014 - část 1 - drobné stavební práce Článek I. UCHAZEČ DOPLNÍ ŽLUTĚ VYZNAČENÁ POLE příloha č. 3a zadávací dokumentace čj. RÁMCOVÁ SMLOUVA Stavební práce v HL v roce 2014 - část 1 - drobné stavební práce číslo smlouvy objednatele:. číslo smlouvy zhotovitele:

Více

SMLOUVA O DÍLO č.. Uzavřená dle 2586 až 2635 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník pro zhotovení stavby: 1. Smluvní strany

SMLOUVA O DÍLO č.. Uzavřená dle 2586 až 2635 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník pro zhotovení stavby: 1. Smluvní strany SMLOUVA O DÍLO č.. Uzavřená dle 2586 až 2635 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník pro zhotovení stavby: 1. Smluvní strany Objednatel: Rolnická a.s. Hroznová Lhota Kozojídky 202, 696 63 Kozojídky Statutární

Více

Textová část zadávací dokumentace. Kanalizace Jimlín Zeměchy IV. etapa

Textová část zadávací dokumentace. Kanalizace Jimlín Zeměchy IV. etapa Ing. Rostislav Mareš, Fügnerova 1358, 440 01 Louny Telefon : 722091410 IČ : 74569589 E-mail : Rostislav.Mares@seznam.cz Textová část zadávací dokumentace podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadávané

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ DAŇOVÉ EVIDENCE. Milevský software s.r.o. - účetní a poradenská kancelář

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ DAŇOVÉ EVIDENCE. Milevský software s.r.o. - účetní a poradenská kancelář SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ DAŇOVÉ EVIDENCE Milevský software s.r.o. - účetní a poradenská kancelář 1 Smlouva o zpracování daňové evidence uzavřená mezi zadavatelem firma, jméno sídlo: IČ: na straně jedné a zpracovatelem

Více

Zásady ochrany osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů Zásady ochrany osobních údajů Úvodní ustanovení Tyto Zásady jsou zpracovány v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. "Poskytovatelem" se rozumí společnost Agentura PŘEKLADY A TLUMOČENÍ s.r.o. se sídlem Jaurisova 515/4, 140 00 Praha, Česká republika, provozovna Washingtonova

Více

SMLOUVA O DÍLO. Článek I. - Smluvní strany

SMLOUVA O DÍLO. Článek I. - Smluvní strany SMLOUVA O DÍLO Článek I. - Smluvní strany Objednatel: se sídlem: zastoupený: Město Libčice nad Vltavou náměstí Svobody 90, 25266 Libčice nad Vltavou Ing. Pavel Bartoš, MBA starosta IČO: 00241407 Dodavatel:

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Obec Osík Osík 240, 569 67 Osík, IČ: 00277100, tel: 461 612 573, e-mail: osik@lit.cz, www.osik.cz ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro veřejnou zakázku spojenou se zajištěním technického dozoru investora na akci:

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, (DÁLE JEN ZÁKON )

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, (DÁLE JEN ZÁKON ) ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, (DÁLE JEN ZÁKON ) ZADAVATEL: Středočeský kraj Sídlem: Zborovská 11, 150 21 Praha 5 Jednající: MVDr. Josef Řihák, hejtman

Více

INFORMAČNÍ LISTINA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO ZÁKAZNÍKY

INFORMAČNÍ LISTINA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO ZÁKAZNÍKY INFORMAČNÍ LISTINA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO ZÁKAZNÍKY Vážení zákazníci, tento dokument obsahuje základní informace o zpracovávání Vašich osobních údajů v naší firmě. Vážíme si toho, že nám umožňujete

Více

Zákon o zadávání veřejných zakázek

Zákon o zadávání veřejných zakázek Zákon o zadávání veřejných zakázek Nová právní úprava hlavní změny v novém zákoně Změna terminologie Výjimky z povinnosti zadávat veřejné zakázky v režimu zákona Předběžná oznámení a zdůvodnění veřejné

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku Administrace a organizace zadávacích řízení

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku Administrace a organizace zadávacích řízení ÚMČ Praha 11 Odbor správy majetku P O P T Á V K O V Ý L I S T Výtisk č. 1 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku Administrace a organizace zadávacích řízení Veřejná zakázka malého rozsahu zadávaná

Více

Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů Ochrana osobních údajů 1. Účel informace V souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o

Více

Místní poplatky. Odbor dozoru a kontroly veřejné správy. Nejčastější pochybení v obecně závazných vyhláškách o místních poplatcích

Místní poplatky. Odbor dozoru a kontroly veřejné správy. Nejčastější pochybení v obecně závazných vyhláškách o místních poplatcích Místní poplatky Nejčastější pochybení v obecně závazných vyhláškách o místních poplatcích Úvodem Zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů hmotněprávní a částečně procesněprávní

Více

Místní poplatky. Odbor dozoru a kontroly veřejné správy. Nejčastější pochybení v obecně závazných vyhláškách o místních poplatcích

Místní poplatky. Odbor dozoru a kontroly veřejné správy. Nejčastější pochybení v obecně závazných vyhláškách o místních poplatcích Místní poplatky Nejčastější pochybení v obecně závazných vyhláškách o místních poplatcích Úvodem daně a poplatky lze ukládat jen na základě zákona (čl. 11 odst. 5 Listiny). povinnosti mohou být ukládány

Více

SMLOUVA O DÍLO (NÁVRH)

SMLOUVA O DÍLO (NÁVRH) SMLOUVA O DÍLO (NÁVRH) 1. SMLUVNÍ STRANY 1. OBJEDNATEL Název: Obec Oldřichov v Hájích Adresa: Oldřichov v Hájích 151, 463 31 Chrastava IČO: 00481483 Statutární zástupce: Jaromír Tichý, starosta obce (dále

Více

Oprava vnitřních prostor Obecního společenského domu Vinařice

Oprava vnitřních prostor Obecního společenského domu Vinařice OBEC VINAŘICE V. ulice 250, 273 07 Vinařice Zadávací dokumentace dodávky a služby ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU Veřejná zakázka malého rozsahu (dále jen veřejná zakázka ) je zadávána

Více

Správce stavby pro projekt:

Správce stavby pro projekt: Strana 1 (celkem 28) ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro otevřené zadávací řízení podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA SLUŽBY Správce stavby pro projekt:

Více

O D P O V Ě Ď N A D O P L Ň U J Í C Í D O T A Z Y č. 4 až 13 VŘ S NÁZVEM:

O D P O V Ě Ď N A D O P L Ň U J Í C Í D O T A Z Y č. 4 až 13 VŘ S NÁZVEM: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA STAVEBNÍ PRÁCE podlimitní veřejná zakázka zadávaná v otevřeném řízení podle 27o veřejných zakázkách O D P O V Ě Ď N A D O P L Ň U J Í C Í D O T A Z Y č. 4 až 13 VŘ S NÁZVEM: Výstavba

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Krajské ředitelství policie Libereckého kraje Odbor veřejných zakázek Výzva k podání nabídek Krajské ředitelství policie Libereckého kraje vyzývá k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu na

Více

Zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku na stavební práce. Turistická infrastruktura k hradu Brumov

Zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku na stavební práce. Turistická infrastruktura k hradu Brumov Zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku na stavební práce Zakázka malého rozsahu IV. kategorie zadávaná v souladu s metodickým pokynem Zadávání zakázek a veřejných zakázek v programovém období 2007 2013

Více

TKP Kapitola 1 Všeobecně

TKP Kapitola 1 Všeobecně TKP Kapitola 1 Všeobecně Marie Birnbaumová 23. 5. 2017, Praha Schválení Revidované znění TKP 1 bylo schváleno v lednu 2017 s účinností od 1. 2. 2017 se současným zrušením třetího znění kapitoly 1 TKP schváleného

Více

METODICKÝ POKYN VÝKON STAVEBNÍHO DOZORU NA STAVBÁCH POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ

METODICKÝ POKYN VÝKON STAVEBNÍHO DOZORU NA STAVBÁCH POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ MINISTERSTVO DOPRAVY Odbor pozemních komunikací METODICKÝ POKYN VÝKON STAVEBNÍHO DOZORU NA STAVBÁCH POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ Praha, červen 2019 Schváleno Ministerstvem dopravy, Odborem pozemních komunikací

Více

ZÁSADY FINANČNÍ SPOLUÚČASTI INVESTORA NA ROZVOJI MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7

ZÁSADY FINANČNÍ SPOLUÚČASTI INVESTORA NA ROZVOJI MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 ZÁSADY FINANČNÍ SPOLUÚČASTI INVESTORA NA ROZVOJI MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Úvod Zástavba Prahy 7 vznikala jako komponovaný celek, kdy veškerá kapacita veřejné a dopravní vybavenosti byla stanovena pro stávající

Více

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ 1. Úvodní ustanovení ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ (dále jen Zásady ) 1.1 Tyto Zásady jsou zpracovány v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679

Více

MĚSTO NOVÝ BOR. termín realizace a místo plnění: 06 10/2015, Nový Bor

MĚSTO NOVÝ BOR. termín realizace a místo plnění: 06 10/2015, Nový Bor Objednávka č.: MUNO 29979/2015 Datum objednání: 03.06.2015 ORM 31635 příkazník: ProProjekt s.r.o. adresa: Starokřečanská 34, 408 01 Rumburk IČ / DIČ: 25487892/ CZ25487892 vyřizuje: Ing. Jiří Cobl tel:

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PODMÍNKY A POŽADAVKY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PODMÍNKY A POŽADAVKY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY PROJEKT BUDE SPOLUFINANCOVÁN ZE ZDROJŮ EU Veřejná zakázka na stavební práce zadávaná ve smyslu 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon): Energetická

Více

S M L O U V A O D Í L O uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku ve smyslu ustanovení 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.

S M L O U V A O D Í L O uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku ve smyslu ustanovení 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. Preambule: Tyto obchodní podmínky jsou vypracovány ve formě a struktuře smlouvy o dílo. Uchazeči do těchto obchodních podmínek pouze doplní údaje nezbytné pro vznik návrhu smlouvy (zejména vlastní identifikační

Více

Výzva k předložení cenové nabídky a prokázání kvalifikace k veřejné zakázce malého rozsahu na zpracovatele projektové dokumentace

Výzva k předložení cenové nabídky a prokázání kvalifikace k veřejné zakázce malého rozsahu na zpracovatele projektové dokumentace Č. j.: 01Te/350/2015 Datum: 2. 7. 2015 Výzva k předložení cenové nabídky a prokázání kvalifikace k veřejné zakázce malého rozsahu na zpracovatele projektové dokumentace V souladu s ustanovením 6, 17 a

Více

Vzor smlouvy o dílo. Smlouva o dílo

Vzor smlouvy o dílo. Smlouva o dílo Vzor smlouvy o dílo Smlouva o dílo (dále jen smlouva ) uzavřená dle 536 a následujících zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen obchodní zákoník ) 1.1. Objednatel:

Více

Veřejná zakázka na stavební práce Aerace na ČOV Písek

Veřejná zakázka na stavební práce Aerace na ČOV Písek Příloha č. 1 Zadávací dokumentace stavby (ZD) bez příloh ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY zpracovaná v rozsahu ustanovení zákona č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

PROVOZ A SERVIS INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ. 22.11.2007 Michal Pechan

PROVOZ A SERVIS INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ. 22.11.2007 Michal Pechan PROVOZ A SERVIS INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ 22.11.2007 Michal Pechan PŘEDNÁŠEJÍCÍ Michal Pechan Managing Director Production Stream C Unicorn a.s. michal.pechan@unicorn.cz UNICORN 2005 AGENDA Úvod do problematiky

Více

S M L O U V A O D Í L O č.../2009

S M L O U V A O D Í L O č.../2009 S M L O U V A O D Í L O č.../2009 uzavřená podle 536 a násl. Obchodního zákoníku č. 513/1991 Sb. v platném znění mezi : I. Smluvní strany 1.1 Objednatel:...... Bankovní spojení:...... Číslo účtu:......

Více

Kontroly zaměřené na nelegální práci, sankce a související prohřešky s kontrolou na pracovišti

Kontroly zaměřené na nelegální práci, sankce a související prohřešky s kontrolou na pracovišti - 1 - Kontroly zaměřené na nelegální práci, sankce a související prohřešky s kontrolou na pracovišti Od 1. dubna 2012 byl výrazně zpřísněn dohled na zjišťování nelegální práce, tak jak ji nově definuje

Více

Místní poplatky. Odbor dozoru a kontroly veřejné správy. Nejčastější pochybení v obecně závazných vyhláškách o místních poplatcích

Místní poplatky. Odbor dozoru a kontroly veřejné správy. Nejčastější pochybení v obecně závazných vyhláškách o místních poplatcích Místní poplatky Nejčastější pochybení v obecně závazných vyhláškách o místních poplatcích Úvodem Zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů hmotněprávní a částečně procesněprávní

Více

Máte právo požadovat od správce přístup k osobním údajům, které se ho týkají, podle článku 15 GDPR:

Máte právo požadovat od správce přístup k osobním údajům, které se ho týkají, podle článku 15 GDPR: Informace o zpracování osobních údajů Společnost REOL Financial s.r.o.zpracovává osobní údaje podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v

Více

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno 1 Janáčkova akademie múzických umění v Brně Beethovenova 2, 662 15 Brno Tel.: 542591113 Fax : 542591142 E-mail: vinkler@jamu.cz Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno R464/11 Ing.

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro otevřené řízení podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů veřejná zakázka na dodávky Infrastruktura pro realizaci lékařských a souvisejících

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÁ ZAKÁZKA

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÁ ZAKÁZKA ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) VEŘEJNÁ ZAKÁZKA Podpora veřejné dopravy veřejná zakázka na dodávky zadávaná

Více

Oprava volného bytu č. 4 v domě č.p. 249 v ulici 17.listopadu v Pardubicích

Oprava volného bytu č. 4 v domě č.p. 249 v ulici 17.listopadu v Pardubicích VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/MRFP Oprava volného bytu č. 4 v domě č.p. 249 v ulici 17.listopadu v Pardubicích 1. Základní údaje o zadavateli: Městský

Více

SMLOUVA O DÍLO. název/obchodní firma..(doplní UCHAZEČ) (DOPLNÍ UCHAZEČ) Jednající/Zastoupený: (DOPLNÍ UCHAZEČ) Bankovní spojení: (DOPLNÍ UCHAZEČ)

SMLOUVA O DÍLO. název/obchodní firma..(doplní UCHAZEČ) (DOPLNÍ UCHAZEČ) Jednající/Zastoupený: (DOPLNÍ UCHAZEČ) Bankovní spojení: (DOPLNÍ UCHAZEČ) Příloha č. 1 zadávací dokumentace SMLOUVA O DÍLO uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi níže uvedenými smluvními stranami podle 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších

Více

Rekonstrukce kanalizace a vodovodu Chýnovská ulice - Černé mosty

Rekonstrukce kanalizace a vodovodu Chýnovská ulice - Černé mosty Vodárenská společnost Táborsko s.r.o. Kosova 2894, 390 02 Tábor, IČ: 260 69 539, www.vstab.cz Č.j.: VST-09/03-2015 Tábor, dne 11. srpna 2015 Počet stran textu: 15 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY zadavatel Vodárenská

Více

Smlouva o dílo. na zhotovení mobiliáře výstavního systému v sále exploratoria Hvězdárny a planetária Brno

Smlouva o dílo. na zhotovení mobiliáře výstavního systému v sále exploratoria Hvězdárny a planetária Brno Smlouva o dílo na zhotovení mobiliáře výstavního systému v sále exploratoria Hvězdárny a planetária Brno uzavřená podle ust. 536 a násl. obchodního zákoníku níže uvedené dne, měsíce a roku, mezi těmito

Více

ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE OBCHODNÍ PODMÍNKY

ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE OBCHODNÍ PODMÍNKY II. ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE OBCHODNÍ PODMÍNKY Tyto obchodní podmínky je uchazeč povinen zapracovat do návrhu na uzavření smlouvy předkládaného jako součást nabídky na realizaci veřejné zakázky dle této

Více

Závazný vzor návrhu smlouvy o dílo

Závazný vzor návrhu smlouvy o dílo Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace Závazný vzor návrhu smlouvy o dílo Rekonstrukce prostor určených pro Správu uprchlických zařízení v sídle OP Jihlava, Tolstého 1914/15

Více

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno Janáčkova akademie múzických umění v Brně Beethovenova 2, 662 15 Brno Tel.: 542591111 Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno Věc: Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého

Více

Městská část Praha 8

Městská část Praha 8 Městská část Praha 8 se sídlem orgánů Zenklova 35/čp. 1, 180 48 Praha 8 - Libeň Městská část Praha 8 Vás ve smyslu ust. 18 odst. 5, zákona č. 137/2006 Sb., Vyzývá K podání nabídky a prokázání kvalifikace

Více