J E N P R O I N F O R M A C I

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "J E N P R O I N F O R M A C I"

Transkript

1 nstrukce Q agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 10 očet příloh: 0 Účinnost od: VZÍ DKUT BUDVY ŠKUV 5 méno, funkce Datum odpis Zpracovatel Garant Schvalovatel avel Špindler správce budovy oman ísař - vedoucí T VTŘ ng. Tomáš Karhan - V VTŘ

2 nstrukce Q rovozní dokumentace budovy Škroupova 5 Vydání č. 1 bsah: 1 ÚČL ŮSBST ZKTKY, Y V DVĚDST S ČSTÍ Klíčový režim tevírání a uzavírání budovy Kontrola budovy ovinnosti zaměstnanců rovoz výtahu Ukládání komunálního a separovaného odpadu BZ a statní Vstupy do budovy Úklid a údržba arkování vozidel S, ZS rovoz výměníkové stanice ovinnosti vrátných a střídajících vrátných Havarijní připravenost Hospodaření s energií ZÁZY SUVSÍÍ DKUT ZÁVĚČÁ USTVÍ ŘÍLHY agistrát města lzně Strana 2 (celkem 12)

3 nstrukce Q rovozní dokumentace budovy Śkroupova 5 Vydání č. 1 Vydání č. /revize č. Změna č. Strana č. Změnový/revizní list rovozní dokumentace budovy Škroupova 5 opis změny Datum účinnosti změny Garant (méno, příjmení) 1/1 1 7 Bod 5.11 odst.3 arkování služebních vozidel oman ísař 1/ Bod 6.1 Záznamy oman ísař 1/2 1 6 Bod 5.6 Ukládání komunálního a separovaného odpadu oman ísař 1/2 2 4 Změny spojené se změnou organ. struktury oman ísař 1/ vstup do budovy oman ísař 1/4 1 2 opis činností bod 5/15 doplnění havarijní připravenost oman ísař 1/4 2 5 Bod 3 zkratky a pojmy úprava a doplnění oman ísař 1/4 3 6 Bod 5 popis činností 5/4 povinnosti zaměstnanců oman ísař 1/4 4 9 Bod 5 popis činnosti doplnění havarijní připravenost oman ísař 1/ Bod 7 Související dokumentace - Doplnění oman ísař 1/ Bod 9 řílohy provozní řád výměníku oman ísař 1/5 1 5 Bod 3 Zkratky pojmy - doplnění oman ísař 1/5 2 6 Bod 5.3 Kontrola budovy - doplnění oman ísař 1/5 3 8 Bod 5.10 Úklid a údržba - úprava oman ísař 1/5 4 9 Bod 5.15 Havarijní připravenost - doplnění oman ísař 1/ Bod 7 Související dokumentace - doplnění oman ísař 1/6 1 8 Bod 5.10 odst. 1 Úklid a údržba oman ísař 1/6 2 8 Bod 5.12 odst. 5 S, ZS oman ísař 1/6 3 8 Bod 5.13 odst. 1 rovoz výměníkové stanice oman ísař 1/ Doplnění článku 5.16 Hospodaření s energií oman ísař 1/7 1 5,11 Q Změny souvislosti se zavedením novelizované normy S 9001:2016 a 14001: oman ísař Datum, podpis garanta agistrát města lzně Strana 3 (celkem 12)

4 nstrukce Q rovozní dokumentace budovy Śkroupova 5 Vydání č. 1 Vydání č. /revize č. Změna č. Strana č. Změnový/revizní list rovozní dokumentace budovy Škroupova 5 opis změny Datum účinnosti změny Garant (méno, příjmení) 1/7 2 7 Bod 5.8 statní úprava oman ísař 1/7 3 9 Bod 5.13 rovoz výměníkové stanice - úprava oman ísař Q Datum, podpis garanta agistrát města lzně Strana 4 (celkem 12)

5 nstrukce Q rovozní dokumentace budovy Śkroupova 5 Vydání č. 1 1 ÚČL Účelem této instrukce je stanovení pravidel provozu v budově agistrátu města lzně Škroupova 5. Tato instrukce obsahuje souhrn pokynů, které upravují organizaci provozu, dodržovaní pořádku a bezpečnosti v budově a přilehlých prostorách. 2 ŮSBST nstrukce je závazná pro všechny osoby, které se v prostorách objektu nacházejí. 3 ZKTKY, Y agistrát města lzně T - Technické oddělení VTŘ dbor vnitřní správy T - tajemník BZ Bezpečnost, ochrana a zdraví při práci ožární ochrana adzemní podlaží ZS - lektronický zabezpečovací systém S - lektronický protipožární systém SŘ - ntegrovaný systém řízení dle ČS S 9001:2016 ČS S 14001:2016 a ČS HSS 18001:2008 ČS S 50001:2012 ns - Systém energetického managementu ČS S 50001:2012 a - ěření a regulace 4 V DVĚDST lnění této instrukce se ukládá všem zaměstnancům. Kontrolou dodržování jsou pověřeni vedoucí zaměstnanci na všech stupních řízení. nstrukce je vydána v návaznosti na vydané řídící a organizační normy, zejména na provozní řád budov, pracovní řád a předpisy bezpečnosti práce a požární ochrany a ostatní vydané předpisy. 5 S ČSTÍ 5.1 Klíčový režim 1. Veškeré náhradní klíče od budovy jsou umístěny ve vrátnici budovy. 2. Zaměstnanci mají klíče od svých kanceláří v osobním držení. 3. Klíče od hlavního vchodu a číselný kód k odblokování ZS mají v osobním držení vrátní, střídající vrátní, ředitelé Ú a TÚ a správce budovy. agistrát města lzně Strana 5 (celkem 12)

6 nstrukce Q rovozní dokumentace budovy Śkroupova 5 Vydání č V případě požárního poplachu jsou klíče od hlavního vchodu a vrátnice uloženy v klíčovém trezoru, který je umístěn v pravé části průčelí budovy. 5. ro zvláštní případy jsou náhradní klíče od budovy Škroupova 5 uloženy ve vrátnici budovy Kopeckého sady 11, kde je nepřetržitý provoz tevírání a uzavírání budovy 1. Vrátný v pracovní dny nejdéle v 5.30 hodin odemkne hlavní vchod a deaktivuje ZS. ak hlavní vchod opět uzamkne a provede namátkovou kontrolu budovy. V 6.00 hodin po předchozí kontrole budovy odemkne i zadní vchod. Ve hodin budovu zabezpečí aktivací ZS a následně uzamkne. Během odpolední služby podle provozu v budově, roční doby a klimatických podmínek nejdříve v hodin a nejdéle v hodin oba vchody, tj. hlavní i zadní vchod do budovy uzamkne. Koná-li se v budově akce, která končí v době, kdy je již budova uzamčena, otevře vrátný hlavní vchod budovy jen na dobu nezbytně nutnou pro odchod účastníků. 2. V době, kdy je vchod do budovy uzamčen, je zakázáno vpouštět návštěvy do budovy samotně! říslušný pracovník si musí na telefonické vyzvání pro návštěvu přijít do vrátnice a po skončení jednání je povinen návštěvu doprovodit ke vchodu a zajistit její odchod z budovy. této povinnosti musí být příslušný pracovník i návštěvník budovy vrátným předem upozorněn. 3. Vrátní a střídající vrátní se řídí souvisejícími směrnicemi QS rovozní řád budov a QS racovní řád. 5.3 Kontrola budovy Službu konající vrátný je povinen: 1. rovést kontrolu budovy a vnitrobloku budovy Škroupova rovést denní kontrolu klíčů před započetím pracovní doby a po odevzdání všech klíčů od pracovníků dodavatelské firmy, provádějící v budově pravidelný úklid. 3. rovést v době kdy je budova uzamčena občasné pochůzky se zaměřením na bezpečnostní zajištění budovy proti vloupání, poškození ohněm a vodou. Zjištěné závady neprodleně zapsat do knihy denních hlášení a zaslat em správci budovy. 4. rovést během večerního úklidu nebo po jeho ukončení kontrolu dodržování pravidel třídění odpadu dle bodu 5.6 této instrukce a na případné nedostatky neprodleně upozornit zaměstnance dodavatele. V případě že, nedostatky nebudou odstraněny, nahlásit správci budovy. 5.4 ovinnosti zaměstnanců 1. Zaměstnanci jsou povinni pečovat o majetek tak, aby nedošlo k jeho poškození, ztrátě, zničení či zneužití. 2. Každý zaměstnanec je na svém pracovišti a přilehlých prostorách povinen zajistit po ukončení pracovní doby: řádné uzavření oken, vypnutí osvětlení, uzamčení dveří. 3. Zaměstnanci jsou povinni dodržovat směrnice QS racovní řád a QS rovozní řád budov. 4. Zaměstnanci jsou povinni každý den kontrolovat provedení úklidu na svém pracovišti, případné závady neodkladně nahlásit příslušnému správci budovy. agistrát města lzně Strana 6 (celkem 12)

7 nstrukce Q rovozní dokumentace budovy Śkroupova 5 Vydání č rovoz výtahu 1. rovoz obou výtahů zajišťuje T VTŘ prostřednictvím smluvního vztahu s dodavatelskou firmou. 2. Hydraulický výtah, který je umístěn v zadní části budovy slouží především k dopravě imobilních zaměstnanců a klientů. Bezbariérový přístup do budovy je zajištěn plošinovou zdviží. bsluhu této plošiny na požádání zajistí službu konající vrátný. 3. bsluhu výtahů zajišťují pracovníci z údržby, kteří jsou pro tuto činnost řádně proškoleni. 4. Výtah T-ST slouží výhradně pro přepravu osob bez snížené pohyblivosti. řeprava břemen a nákladů včetně dětských kočárků je zakázána. 5. ednotlivé nástupiště jsou označena patřičným tabulkovým značením zákazu, výstrahy a upozornění. 5.6 Ukládání komunálního a separovaného odpadu 1. Svoz zajišťuje T VTŘ prostřednictvím smluvního vztahu s dodavatelskou firmou Ukládání komunálního a separovaného odpadu se řídí instrukcí Q akládání s odpadem produkovaným. 2. V průjezdu budovy jsou umístěny kontejnery na komunální odpad, separovaný odpad se ukládá do příslušných barevně rozlišených kontejnerů umístěných rovněž v průjezdu budovy Škroupova Zaměstnanci odkládají separovaný odpad do barevně rozlišených kontejnerů umístěných v jednotlivých podlažích. 5.7 BZ a 1. Zaměstnanci jsou povinni dodržovat interní předpisy BZ a zejména směrnice QS Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, QS ožární ochrana a instrukce Q Zabezpečení požární ochrany v objektech, Q Zabezpečení ochrany zaměstnanců a bezpečnosti práce na pracovištích. 5.8 statní 1. V souladu se zákonem č. 65/2017 Sb. v jeho platném znění platí v celé budově zákaz kouření. 2. Vyhrazené místo pro kouření je ve dvoře vnitrobloku budovy a je označeno a osazeno stojanovým popelníkem. 5.9 Vstupy do budovy 1. Ke vstupu do budovy slouží hlavní vchod ze Škroupovy ulice. Vstup do budovy je osazen příslušným značením a tabulkami. 2. Do budovy je zakázán vstup se zmrzlinou, zvířaty, s jízdními koly a motocykly, se střelnými zbraněmi, výbušninami a nebezpečnými chemickými látkami. 3. Do budov je zakázán vstup osobám pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. 4. V budově není dovoleno provozovat podomní prodej a jiné obchodní aktivity. 5. Vrátný je povinen sledovat podezřelé osoby, případně ve složitějších případech spolupracuje s městskou policií. agistrát města lzně Strana 7 (celkem 12)

8 nstrukce Q rovozní dokumentace budovy Śkroupova 5 Vydání č imořádné situace je vrátný povinen okamžitě řešit se správcem budovy nebo vedoucím technického oddělení. mimořádné situaci provede zápis do knihy denního hlášení. 7. Vedlejší vchod v zadním traktu budovy je veden jako únikový východ. e osazen elektrickým zámkem, který ovládá vrátný ze svého stanoviště. ro identifikaci osob vstupujících do objektu zadním vchodem slouží dvě kamery, které sledují vnější a vnitřní stranu vchodu Úklid a údržba 1. ravidelný úklid budovy a společných prostor zajišťuje VTŘ prostřednictvím vlastních zaměstnanců a je prováděn zpravidla po úředních hodinách. Kontrolu úklidu provádějí všichni zaměstnanci a případné nedostatky neprodleně hlásí mistrovi úklidu případně správci budov a to telefonicky nebo em. istr úklidu neprodleně zajistí nápravu. 2. Údržbu budov zajišťuje technické oddělení VTŘ. ožadavky na opravy (nebo zjištěné nedostatky) se předávají telefonicky či em správci budovy nebo na vrátnici Škroupova 5. Správce budovy je odpovědný za včasné odstraňování nahlášených závad arkování služebních vozidel 1. arkování služebních vozidel odborů dislokovaných v budově Škroupova 5 je zajištěno v garážích vnitrobloku budovy agellonská 8 2. statní služební vozidla a vozidla klientů mají vyhrazené parkovací místa před budovou. edná se o 3 místa pro služební vozidla, 3 místa pro klienty a 1 místo pro tělesně postižené. Tyto místa jsou označena patřičným svislým a vodorovným dopravním značením. 3. arkování vozidel zaměstnanců je v omezeném počtu zajištěno ve vnitrobloku budovy Škroupova ro parkování služebních vozidel v budově Škroupova 5 jsou stanoveny podmínky dle instrukce Q arkování vozidel S, ZS 1. Budova je zabezpečena elektronickou protipožární signalizací S, která je ovládaná z vrátnice budovy a dále při aktivaci je přenášena na pult centrální ochrany. 2. Ve vrátnici je umístěna kniha kontrol S, dokumentace a požární kniha. 3. Vrátní a pracovníci údržby jsou proškoleni a seznámeni s obsluhou tohoto zařízení. 4. V budově je nainstalována lektronická zabezpečovací signalizace ZS. a všech oknech v suterénu a v přízemí jsou nainstalována čidla, která se aktivují při jakékoli poruše nebo násilném vniknutí, jestliže je zařízení v nočním režimu. 5. elý systém se aktivuje a deaktivuje klávesnicí nebo přiložením přístupového čipu ke klávesnici, která je v zádveří hlavního vchodu. 6. Kódy pro ZS mají v držení vrátní, střídající vrátní, zaměstnanci údržby, ředitel TÚ a ředitel Ú. 7. ktivací S, ZS je technickým zařízením vyrozuměn službu konající vrátný ve vrátnici Kopeckého sady 11, který je seznámen s postupem při řešení vzniklé situace. agistrát města lzně Strana 8 (celkem 12)

9 nstrukce Q rovozní dokumentace budovy Śkroupova 5 Vydání č rovoz výměníkové stanice 1. Výměníková stanice je v majetku společnosti lzeňská teplárenská, a.s. rovoz výměníkové stanice se řídí provozním řádem, který je uložen ve výměníkové stanici ovinnosti vrátných a střídajících vrátných 1. V budově vrátnice Škroupova 5 je dvousměnný provoz. anní služba nastupuje v 5.30 hod. a končí ve hod. a odpolední služba začíná v hod. a končí ve 21.30hod. mimo tyto hodiny je budova uzamčena a zabezpečena ZS. ři předávání služby provede střídaný vrátný zápis do knihy denních hlášení, stejný postup provede vrátný při ukončení služby. 2. Vydává klíče od jednotlivých místností zaměstnancům a pracovníkům zajišťujícím úklid, nebo jiné služby v budově a klíče při jejich odchodu přebírá a ukládá na obvyklé místo. Výdeje klíčů jsou zaznamenány do knihy výdej klíčů. 3. ři zjištění poruchy - havárie vodovodního, elektrického, nebo plynového zařízení, v případě požáru, vloupání, při ohrožení zdraví nebo života telefonovat na telefonní čísla uvedená v telefonním seznamu HVÁ-UHY. kamžitě uzavře, vypne hlavní uzávěr té energie u které porucha či havárie nastala a tuto situaci nahlásí svému nadřízenému. 4. V zimních měsících, napadne-li sníh před začátkem a po skončení pracovní doby zajistí úklid před budovou. rovádí dohled nad provozem výtahů v budově, zajišťuje zapínání a vypínání výtahu T-ST ve stanovených časech a zajišťuje obsluhu plošiny pro imobilní občany. 5. rovádí občasnou kontrolu výměníkové stanice a zajišťuje dohled nad provozem ZS a S Havarijní připravenost 1. ři mimořádných událostech např. při požárním poplachu, výpadku energií, provozní ekologické nehodě, zamoření chemickými látkami, úniku topného plynu apod. je nutno postupovat podle QS Havarijní připravenost. 2. Dlouhodobé přerušení dodávky vody V případě dlouhodobého přerušení dodávek vody zajistí správce budovy ve spolupráci se společností VDÁ LZŇ a.s. náhradní zdroj pitné vody a její následnou distribuci v rámci budovy. áhradním zdrojem se rozumí cisterna s pitnou vodou, která bude na nezbytně dlouhou dobu přistavena před budovu Škroupova Dlouhodobé přerušení dodávek tepla V případě dlouhodobého přerušení dodávek tepla společností lzeňská teplárenská, a.s., (horkovod) do budovy Škroupova 5, zajistí správce budovy vytápění vybraných prostor budovy pomocí náhradních mobilních zdrojů elektrických přímotopů. 4. řerušení dodávek elektrické energie agistrát města lzně Strana 9 (celkem 12)

10 nstrukce Q rovozní dokumentace budovy Śkroupova 5 Vydání č. 1 ři dlouhodobém přerušení dodávek elektrické energie zajistí správce budovy ve spolupráci s dborem krizového řízení a Sborem dobrovolných hasičů náhradní zdroj elektrické energie. áhradní zdroj bude umístěn ve vnitrobloku budovy Škroupova 5. áhradní zdroj elektrické energie lze zajistit pouze pro dbor dopravy v 5. budovy, kde je připraveno přípojné místo pro zapojení náhradního zdroje (32/400V/pětikolík), a to uprostřed chodby budovy mezi kancelářemi č.122 a č.123. řed zapojením náhradního zdroje zajistí správce budovy ve spolupráci s pracovníkem údržby obor elektro odpojení budovy od distribuční sítě elektrické energie a vypnutí všech podružných rozvaděčů v budově. ásledně bude v součinnosti s obsluhou náhradního zdroje provedeno jeho zapojení a spuštění. o zapojení náhradního zdroje a vyhodnocení aktuální situace zajistí správce budovy dodávku elektrické energie pro pracoviště dboru dopravy. o obnovení dodávek z distribuční soustavy zajistí správce budovy uvedení veškerých zařízení do standardního stavu Hospodaření s energií 1. rovoz hospodaření s energiemi ve svěřených budovách je konkrétně řešen v souladu se směrnicí QS nergetický management a je zajišťován správci a údržbáři budov. Správce budovy je povinen provádět pravidelné odečty jednotlivých měřidel energií a to pravidelně vždy k 1. dni příslušného měsíce či jejich výměny a provést o tom záznam lymp V, energ. budova Škroupova 5, ns pro daný rok. 2. Za účelem monitorování teploty v referenčních místnostech jsou v budově osazeny informativní měřidla (teploměry). ejich vhodné umístění je navrženo správcem budovy a uvedeno v seznamu měřidel v souladu se směrnicí QS etrologický řád. 3. ravidelné odečítání teplot v referenčních místnostech provádí pracovníci údržby v intervalu 1 x týdně a to vždy v úterý. výsledku měření je proveden záznam. 4. nalýza měsíčních spotřeb energie je zajišťována správci budov a pravidelně vyhodnocována společně s energetikem. řípadné neshody včetně návrhu nápravných opatření a následné vyhodnocení jsou zaznamenávány elektroniky na lymp V, energ. budova Škroupova 5, ns pro daný rok, poznámky. agistrát města lzně Strana 10 (celkem 12)

11 nstrukce Q rovozní dokumentace budovy Śkroupova 5 Vydání č. 1 6 ZÁZY Tabulka záznamů vyplývajících z činností definovaných v této instrukci. dentifikace ázev Zpracovává místo Uložení kniha Denního hlášení vrátný vrátnice 1 rok kniha ožární kniha správce budov vrátnice stále sešit provoz S správce budov vrátnice stále sešit provoz ZS správce budov vrátnice stále sešit výdej klíčů vrátný vrátnice stále sešit výdej parkovacích lístků vrátný vrátnice stále kniha záznamový list provoz výměníkové stanice onitorování teplot v budově údržba výměn. stanice stále správce budov správce budov 1 rok doba 7 SUVSÍÍ DKUT QS rovozní řád budov QS racovní řád QS ožární ochrana Q Zabezpečení požární ochrany v objektech QS Bezpečnost a ochrana zdraví při práci QS Havarijní připravenost Q Zabezpečení ochrany zaměstnanců a bezpečnosti práce na pracovištích Q arkování vozidel Q akládání s odpadem produkovaným. QS nergetický management QS etrologický řád ČS S 9001:2016 ČS S 14001:2016 ČS HSS 18001:2008 ČS HSS 18001:2008 ČS S 50001:2012 Zákon č. 379/2005 sb.- o opatřeních k ochraně před škodami způsobenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami. agistrát města lzně Strana 11 (celkem 12)

12 nstrukce Q rovozní dokumentace budovy Śkroupova 5 Vydání č. 1 8 ZÁVĚČÁ USTVÍ Tato provozní dokumentace nabývá účinnosti dne ŘÍLHY provozní pokyny pro obsluhu agistrát města lzně Strana 12 (celkem 12)

J E N P R O I N F O R M A C I

J E N P R O I N F O R M A C I nstrukce Q 63-01-09 agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 8 očet příloh: 0 Účinnost od: 1.1.2007 VZÍ DKUT BUDVY TYLV 36 méno, funkce Datum odpis Zpracovatel Garant Schvalovatel Ladislav Dvořák,

Více

Magistrát města Plzně PROVOZNÍ DOKUMENTACE BUDOV MAGISTRÁTU MĚSTA PLZNĚ NÁM. REPUBLIKY 1, 40, 41

Magistrát města Plzně PROVOZNÍ DOKUMENTACE BUDOV MAGISTRÁTU MĚSTA PLZNĚ NÁM. REPUBLIKY 1, 40, 41 Q 63-01 - 04 agistrát města lzně očet stran: 15 očet příloh: 3 Účinnost od: 1. 1. 2007 VZÍ DKUT BUDV GSTÁTU ĚST LZĚ Á. UBLKY 1, 40, 41 Zpracovatel Garant Schvalovatel méno, funkce Datum odpis iroslav Šmiřák,

Více

Identifikace právních a ostatních požadavků BOZP

Identifikace právních a ostatních požadavků BOZP Směrnice QS 72-02 agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 8 očet příloh: 1 Účinnost od: 15.11.2011 dentifikace právních a ostatních požadavků BZ méno, funkce Datum odpis Zpracovatel aroslav Hladík,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ. O b s a h : ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ

PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ. O b s a h : ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ O b s a h : Článek 1: Článek 2: Článek 3: Článek 4: Článek 5: Článek 6: Článek 7: Článek 8:

Více

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Preambule Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Prahy, Kundratka 19, Praha 8 (dále jen SSHMP ) je vydán provozním náměstkem SSHMP

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 31, 31a

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 31, 31a Masarykova univerzita Č. j.: MU-IS/85087/2015/275500/PdF-1 Pedagogická fakulta Směrnice děkana č. 2/2010 PROVOZNÍ ŘÁD Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity Poříčí 31, 31a (ve znění účinném od 15. 9.

Více

Magistrát města Plzně ENERGETICKÝ MANAGEMENT. Jméno, funkce Datum Podpis Mgr. Ing. Veronika Eretová. projektový manažer ÚSA

Magistrát města Plzně ENERGETICKÝ MANAGEMENT. Jméno, funkce Datum Podpis Mgr. Ing. Veronika Eretová. projektový manažer ÚSA Směrnice QS 41-02 agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 21 očet příloh: 1 Účinnost od: 1. 1. 2016 GTKÝ GT Zpracovatel Garant Schvalovatel méno, funkce Datum odpis gr. ng. Veronika retová projektový

Více

Havarijní připravenost a reakce

Havarijní připravenost a reakce Směrnice QS 83-02 agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 11 očet příloh: 1 Účinnost od: 15.11.2011 Havarijní připravenost a reakce méno, funkce Datum odpis Zpracovatel aroslav Hladík, Z BZ 17.2.2016

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 7,9,11

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 7,9,11 Masarykova univerzita Č. j.: MU/60245/2013/PdF Pedagogická fakulta Směrnice děkana č. 1/2010 PROVOZNÍ ŘÁD Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity Poříčí 7,9,11 (ve znění účinném od 10. 12. 2013) Podle

Více

Nákupní centrum Galerie Slovany náměstí Generála Píky 2703/27, Plzeň. Provozní řád

Nákupní centrum Galerie Slovany náměstí Generála Píky 2703/27, Plzeň. Provozní řád Nákupní centrum Galerie Slovany náměstí Generála Píky 2703/27, 326 00 Plzeň Provozní řád 1) Obecná ustanovení Tento provozní řád upravuje práva a povinnosti nájemce. Nájemce se zavazuje dodržovat jeho

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4 Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4 Směrnice č.: 93 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil:

Více

VÝKON SLUŽBY OSTRAHA OBJEKTU - BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBA

VÝKON SLUŽBY OSTRAHA OBJEKTU - BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBA VÝKON SLUŽBY Služba Základní cíl OSTRAHA OBJEKTU - BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBA Zajištění ochrany života a zdraví uživatelů a návštěvníků olomouckého archivního areálu (dále jen objektu objednatele ), ochrana majetku

Více

Provozní řád. pravidla provozu integrovaného objektu VUT v Brně, Kolejní ul. č. 4. Článek 1 Úvod

Provozní řád. pravidla provozu integrovaného objektu VUT v Brně, Kolejní ul. č. 4. Článek 1 Úvod Vysoké učení technické v Brně Rozdělovník: děkanům a tajemníkům FEKT a FP vedoucím rektorátních útvarů a pracovišť nájemcům dislokovaným v objektu IO Kolejní 4, Brno Č. j.: 02/90460/04 Zpracoval: Ing.

Více

Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje:

Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje: Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje: a. označení druhu provozované činnosti a uvedení místa, kde je tato činnost provozována,

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY STAROBRNĚNSKÁ 7

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY STAROBRNĚNSKÁ 7 Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY STAROBRNĚNSKÁ 7 Směrnice č.: 94 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil:

Více

Provozní řád. Rektorát - R

Provozní řád. Rektorát - R Provozní řád Rektorát - R Tento provozní řád je závazný pro všechny osoby vstupující do budovy, jež je majetkem Univerzity Hradec Králové, Rokitanského 62, Hradec Králové. A. Vstup do budovy 1. Vstup do

Více

Provozní pokyn č. 1/2018

Provozní pokyn č. 1/2018 UK, PEDAGOGICKÁ FAKULTA Provozní pokyn č. 1/2018 Č.j. 4/2018/T Provozní řád budov Univerzity Karlovy Pedagogické fakulty Zpracovali: Odpovídá: tajemnice fakulty, JUDr. K. Krůfa právní zástupce fakulty,

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha 1, Karmelitská 7 V Praze

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha 1, Karmelitská 7 V Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 118 12 Praha 1, Karmelitská 7 V Praze 10. 12. 2002 S M Ě RNICE pro provádění a organizaci požární ochrany v objektech a na pracovištích Ministerstva školství,

Více

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA BAŽINA. NERATOVICE č. p

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA BAŽINA. NERATOVICE č. p - 1 - DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA BAŽINA NERATOVICE č. p. 1206 1209 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. V návaznosti na zákon 89/2012 Sb., občanský zákoník a Stanovy bytového družstva Bažina, upravuje domovní

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA Fakulta sociálních studií, Joštova 10, 602 00 Brno

MASARYKOVA UNIVERZITA Fakulta sociálních studií, Joštova 10, 602 00 Brno SEZNÁMENÍ STUDENTŮ S PŘEDPISY V OBLASTI POŽÁRNÍ OCHRANY A BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI 1) Požární ochrana V souladu se zákonem č.133/85 Sb. o požární ochraně, v platném znění, studenti jsou k

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD

Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Směrnice č.: 66 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil: Bc. Petr

Více

I. Úvod. Provozní řád je závazný pro všechny fyzické i právnické osoby, které se v prostorách objektu pohybují. II. Provozní doba objektu

I. Úvod. Provozní řád je závazný pro všechny fyzické i právnické osoby, které se v prostorách objektu pohybují. II. Provozní doba objektu Kód: SD/09/12 Druh: Organizační směrnice Název: Provozní řád pro objekt VTP ICT, Nad Stráněmi 5656, Zlín Organizační závaznost: Vědeckotechnický park Informačních a komunikačních technologií, Fakulta aplikované

Více

PROVOZNÍ ŘÁD průmyslového a komerčního areálu PRAGORENT Praha 9 Horní Počernice, Jiřího ze Vtelna 1731, PSČ

PROVOZNÍ ŘÁD průmyslového a komerčního areálu PRAGORENT Praha 9 Horní Počernice, Jiřího ze Vtelna 1731, PSČ PROVOZNÍ ŘÁD průmyslového a komerčního areálu PRAGORENT Praha 9 Horní Počernice, Jiřího ze Vtelna 1731, PSČ 193 00 Provozní řád je soubor právních předpisů a směrnic sloužících k zajištění provozu průmyslového

Více

P r o v o z n í ř á d areálu Zahradnické fakulty MENDELU v Lednici

P r o v o z n í ř á d areálu Zahradnické fakulty MENDELU v Lednici P r o v o z n í ř á d areálu Zahradnické fakulty MENDELU v Lednici A. Obecná ustanovení B. Provozní řád C. Ochrana majetku D. Závěrečná ustanovení A. Obecná ustanovení 1. Tento provozní řád navazuje na

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁMECKÉ KOČÁROVNY

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁMECKÉ KOČÁROVNY PROVOZNÍ ŘÁD ZÁMECKÉ KOČÁROVNY 1 Provozní řád zámecké kočárovny Účelem provozního řádu je zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví zúčastněných osob, ochrany majetku, cílem provozního řádu je zajištění příjemné

Více

INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE č. 4/2018 O provozu budov Městské policie Břeclav

INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE č. 4/2018 O provozu budov Městské policie Břeclav INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE č. 4/2018 O provozu budov Městské policie Břeclav Obsah 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2 1.1 ÚČEL A ZÁVAZNOST 2 1.2 VYMEZENÍ POJMŮ 2 2. PRAVIDLA PRO POHYB NÁVŠTĚVNÍKŮ MPBV

Více

PROVOZNÍ ŘÁD STŘEŠNÍ TERASY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

PROVOZNÍ ŘÁD STŘEŠNÍ TERASY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ PROVOZNÍ ŘÁD STŘEŠNÍ TERASY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ (dále jen Provozní řád ) Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Střešní terasa Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity

Více

Dům dětí a mládeže, Jablunkov, Dukelská 145, příspěvková organizace

Dům dětí a mládeže, Jablunkov, Dukelská 145, příspěvková organizace Dům dětí a mládeže, Jablunkov, Dukelská 145, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD TURISTICKÉ UBYTOVNY JASENÍ čp. 343 pokyny pro účastníky pobytu v turistickém středisku DDM Jablunkov v Jasení Název zařízení:

Více

Adaptace nových zaměstnanců

Adaptace nových zaměstnanců Adaptace nových zaměstnanců OBECNÁ ČÁST Adaptace nových zaměstnanců Adaptací nového zaměstnance je myšleno jeho začlenění do firemní struktury a kolektivu, efektivní zapracování a zjednodušení orientace

Více

Střední škola technická, OPAVA, Kolofíkovo nábřeží 51, příspěvková organiazce. Pracovní řád

Střední škola technická, OPAVA, Kolofíkovo nábřeží 51, příspěvková organiazce. Pracovní řád Střední škola technická, OPAVA, Kolofíkovo nábřeží 51, příspěvková organiazce Pracovní řád Pracovní řád slouží k tomu, aby blíže rozvedl v souladu s právními předpisy ustanovení zákoníku práce, a to podle

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. pro objekt Garáže Těšíkova 912/1, Praha 4 Kamýk. nepřetržitý provoz

PROVOZNÍ ŘÁD. pro objekt Garáže Těšíkova 912/1, Praha 4 Kamýk. nepřetržitý provoz PROVOZNÍ ŘÁD pro objekt Garáže Těšíkova 912/1, Praha 4 Kamýk nepřetržitý provoz Vydaný provozovatelem Správou bytových objektů Praha Modřany, příspěvková organizace Obchodní nám. 25/3, Praha 4 Modřany

Více

Krajská knihovna Karlovy Vary Závodní ul. č. 378/84, Karlovy Vary

Krajská knihovna Karlovy Vary Závodní ul. č. 378/84, Karlovy Vary Krajská knihovna Karlovy Vary Závodní ul. č. 378/84, 360 01 Karlovy Vary Směrnice č. 2 PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY KRAJSKÉ KNIHOVNY, ZÁVODNÍ 378/84, 360 06 KARLOVY VARY - DVORY I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Provozní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace. Označení vnitřního předpisu

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace. Označení vnitřního předpisu PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace Označení vnitřního předpisu Směrnice č. S063 Provozní řád školy Platnost vnitřního předpisu od 1.9.2016 Zpracoval

Více

Bezpečnostní pokyny pro obchodní partnery v oblasti požární ochrany, bezpečnosti práce a ochrany majetku. Článek I. Úvod

Bezpečnostní pokyny pro obchodní partnery v oblasti požární ochrany, bezpečnosti práce a ochrany majetku. Článek I. Úvod Příloha č. 10 Bezpečnostní pokyny pro obchodní partnery v oblasti požární ochrany, bezpečnosti práce a ochrany majetku Článek I. Úvod Tento dokument: 1) je písemnou informací o rizicích a dokladem o dohodnuté

Více

čl. 1 Základní ustanovení

čl. 1 Základní ustanovení DOMOVNÍ ŘÁD čl. 1 Základní ustanovení Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání domu Bramboříková 2995/2, Praha 10 Záběhlice včetně jeho bytů a společných prostor. Základní úprava práv a povinností

Více

Provozní předpis pro provoz služebních vozidel

Provozní předpis pro provoz služebních vozidel Strana: 1 Organizační směrnice Provozní předpis pro provoz služebních vozidel Společnost: Dům dětí a mládeže Brno, Helceletova, příspěvková organizace Sídlo: Brno, Helceletova 234/4 IČ: 44993412 Zpracoval:

Více

Organizační uspořádání, řízení a kontrola požární ochrany

Organizační uspořádání, řízení a kontrola požární ochrany Strana 1 / 11 Organizační uspořádání, řízení a kontrola požární ochrany Anotace: Tato směrnice s celoškolskou působností stanoví organizační uspořádání, vymezuje základní povinnosti týkající se požární

Více

HAVARIJNÍ PLÁN LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY. MESIT reality, s.r.o.

HAVARIJNÍ PLÁN LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY. MESIT reality, s.r.o. HAVARIJNÍ PLÁN LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY MESIT reality, s.r.o. Vypracoval: Martin Kubiš Kontroloval: Bc. Rostislav Beníček Schválil: Ing. Stanislav Mach Platnost od: 1. 1. 2016 1 OBSAH Identifikační

Více

ŽD M-Sm 1 HAVARIJNÍ PLÁN. Účinnost od 1.7.2012. Vypracoval / dne: Karel Mičunek / 25.4.2012 Podpis:

ŽD M-Sm 1 HAVARIJNÍ PLÁN. Účinnost od 1.7.2012. Vypracoval / dne: Karel Mičunek / 25.4.2012 Podpis: HAVARIJNÍ PLÁN Účinnost od 1.7.2012 Vypracoval / dne: Karel Mičunek / 25.4.2012 Podpis: Schválil / dne: Ing. Pavel Čechák / 3.5.2012 Podpis: ROZDĚLOVNÍK: Držitel verze počet kusů 1. Archiv tištěná a elektronická

Více

VYHLÁŠKA ze dne 10. října 2012 o dispečerském řízení plynárenské soustavy a o předávání údajů pro dispečerské řízení

VYHLÁŠKA ze dne 10. října 2012 o dispečerském řízení plynárenské soustavy a o předávání údajů pro dispečerské řízení Strana 4553 345 VYHLÁŠKA ze dne 10. října 2012 o dispečerském řízení plynárenské soustavy a o předávání údajů pro dispečerské řízení Ministerstvo průmyslu a obchodu stanoví podle 98a odst. 1 písm. b) zákona

Více

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY. ZVU a.s. Havarijní plán LDS

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY. ZVU a.s. Havarijní plán LDS PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY ZVU a.s. Příloha 7 Havarijní plán LDS Zpracoval: Schválil: Odpovědná osoba: Ing. Jiří Coufal, vedoucí odd. energetiky Ing. Josef Sirový, místopředseda

Více

Předmět úpravy. Dispečerské řízení

Předmět úpravy. Dispečerské řízení VYHLÁŠKA ze dne 10. října 2012 o dispečerském řízení plynárenské soustavy a o předávání údajů pro dispečerské řízení Ministerstvo průmyslu a obchodu stanoví podle 98a odst. 1 písm. b) zákona č. 458/2000

Více

BEZPEČNÉ BYDLENÍ RYS. Organizačně - technickéřešení ochrany osob a majetku v bytových domech. www.bezpecnebydleni.eu

BEZPEČNÉ BYDLENÍ RYS. Organizačně - technickéřešení ochrany osob a majetku v bytových domech. www.bezpecnebydleni.eu BEZPEČNÉ BYDLENÍ RYS Organizačně - technickéřešení ochrany osob a majetku v bytových domech Proč se tímto zabýváme? Nejčastěji kriminální, přestupkové a trestné činy ohrožující obyvatele domu hromadné

Více

Domovní řád. Obec Malé Březno Malé Březno č.p. 1, , Most. Platnost od:

Domovní řád. Obec Malé Březno Malé Březno č.p. 1, , Most. Platnost od: Obec Malé Březno Malé Březno č.p. 1, 434 01, Most Domovní řád Platnost od: 20.09.2018 Obecní úřad Malé Březno, Sídlo: Malé Březno č.p.1, 434 01 Most Kontakt: 476109119, email: starosta@male-brezno.cz,

Více

INTEGROVANÉ CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ODLOCHOVICE

INTEGROVANÉ CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ODLOCHOVICE INTEGROVANÉ CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ODLOCHOVICE Odlochovice 1; Jankov 25703, IČO 70875324, DIČ CZ70875324, Tel. 317833201, fax. 317833452, e-mail: ror@ror.cz, http://www.ror.cz Standard č. 14 Nouzové

Více

SŽDC PO-27/2018-ŘO5. Pokyn ředitele odboru smluvních vztahů O5 pro ochranu osobních údajů. Účinnost ode dne zveřejnění

SŽDC PO-27/2018-ŘO5. Pokyn ředitele odboru smluvních vztahů O5 pro ochranu osobních údajů. Účinnost ode dne zveřejnění Pokyn Úroveň přístupu A SŽDC PO-27/2018-ŘO5 Pokyn ředitele odboru smluvních vztahů O5 pro ochranu osobních údajů Schváleno pod čj. 44924/2018- SŽDC-GŘ-O5 dne 5.9.2018 JUDr. Hana Honzáková ředitelka odboru

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D P R O V O Z N Í Ř Á D SBĚRNÉ MÍSTO MNÍŠEK POD BRDY 0. Obsah provozního řádu I. Základní údaje o zařízení Čl. 0. Obsah provozního řádu II. III. IV. Charakter a účel zařízení Stručný popis zařízení Technologie

Více

Výzva k podání nabídky

Výzva k podání nabídky Hlavní město Praha zastoupené TRADE CENTRE PRAHA akciová společnost /TCP/ Blanická 28, 120 00 Praha 2, tel: 220 13 111, fax: 22 25 18 14 zapsaná dne 19.2.1990 v odd. B, vl. 43 obchodního rejstříku vedeného

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Směrnice Směrnice k provozu pultu centrální ochrany Městské policie Karviná Schváleno: 30.11.2010 Účinnost: 01.12.2010 Zpracovatel: Petr Osif, vedoucí úseku správy informačních technologií Článek 1 Úvodní

Více

Směrnice pro provoz kamerového systému. Sdělení děkana

Směrnice pro provoz kamerového systému. Sdělení děkana Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Schvaluje: Doc. Mirjam Friedová, Ph.D., děkanka fakulty Platnost od: 1. 12. 2015 Účinnost od: 1. 1. 2016 Počet stran: 4 Počet příloh: 1 Směrnice pro provoz

Více

Provozní řád podzemních garáží

Provozní řád podzemních garáží Provozní řád podzemních garáží Společenství vlastníků jednotek pro dům č.p. 1145, ulice Wassermannova, Werichova, Kováříkova, Praha 5 - Kaskády Barrandov III se sídlem Praha 5, Werichova 1145/33, 152 00

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LOGISTICKÉ A DISTRIBUČNÍ CENTRUM JENEČ PROVOZNÍ ŘÁD 1 / 5 2011

PROVOZNÍ ŘÁD LOGISTICKÉ A DISTRIBUČNÍ CENTRUM JENEČ PROVOZNÍ ŘÁD 1 / 5 2011 PROVOZNÍ ŘÁD LOGISTICKÉ A DISTRIBUČNÍ CENTRUM JENEČ 2011 PROVOZNÍ ŘÁD 1 / 5 2011 Tento pro provozní řád obsahuje 5 stran tištěného textu. Platnost provozního řádu je od 1. 1. 2011. 1. PROVOZOVATEL BraFil

Více

NAKLÁDÁNÍ S ODPADY VZNIKAJÍCÍMI ČINNOSTÍ A PROVOZEM MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN

NAKLÁDÁNÍ S ODPADY VZNIKAJÍCÍMI ČINNOSTÍ A PROVOZEM MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450 Výtisk č.: 0 SMĚRNICE číslo ES 72-01 Vydání: 2 Účinnost od: 13. 6. 2003 Město Vsetín Městský úřad Vsetín Přepis: Počet stran:

Více

HAVARIJNÍ ŘÁD OBJEKTU PROSEK POINT

HAVARIJNÍ ŘÁD OBJEKTU PROSEK POINT HAVARIJNÍ ŘÁD OBJEKTU PROSEK POINT Pro objekt: Prosek Point, Praha 9, Prosecká ul. STRABAG Property and Facility Services a.s. (dále jen STRABAG-AFM) Zpracoval: Schválil: Datum: Podpis: OBSAH 1. definice

Více

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA čl.1 Úvodní ustanovení Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání bytů, nebytových prostor a společných částí domu bytového družstva, přičemž základní úprava vzájemných

Více

Provozní řád počítačových sálů CIT.

Provozní řád počítačových sálů CIT. Provozní řád počítačových sálů CIT. V Ostravě dne: 1.1.2010 1. Úvodní ustanovení Počítačové sály CIT jsou určeny k trvalému umístění technologických zařízení používaných výhradně k nepřetržitému provozu

Více

1. Standard 11 - Rizikové a nouzové situace

1. Standard 11 - Rizikové a nouzové situace 1. Standard 11 - Rizikové a nouzové situace Kritérium 11a Zaměstnanci zařazení v orgánech sociálně-právní ochrany, zaměstnanci kraje zařazení do krajského úřadu zaměstnanci obce zařazení do obecního úřadu

Více

Havarijní plán. rok LDS elektřiny MOTORPAL, a.s.

Havarijní plán. rok LDS elektřiny MOTORPAL, a.s. Havarijní plán LDS elektřiny MOTORPAL, a.s. rok 2016 Název provozovatele: MOTORPAL, a.s. Organizační jednotka: Facility Ulice a číslo popisné: Humpolecká 313/5 Město: Jihlava - Staré Hory PSČ: 587 41 tel.:

Více

Fyzická ostraha areálu skladů Celní správy v Klášterci nad Orlicí

Fyzická ostraha areálu skladů Celní správy v Klášterci nad Orlicí Příloha č. 1 ZD - Specifikace předmětu veřejné zakázky Fyzická ostraha areálu skladů Celní správy v Klášterci nad Orlicí Obecné vymezení: 24 hodinová nepřetržitá fyzická ostraha areálu skladů Celní správy

Více

PROVOZNÍ ŘÁD 2015_2. Kulturního a společenského střediska Střelnice příspěvkové organizace města Český Těšín. Článek I.

PROVOZNÍ ŘÁD 2015_2. Kulturního a společenského střediska Střelnice příspěvkové organizace města Český Těšín. Článek I. PROVOZNÍ ŘÁD 2015_2 Kulturního a společenského střediska Střelnice příspěvkové organizace města Český Těšín Článek I. Úvodní ustanovení Provozní řád Kulturního a společenského střediska Střelnice, příspěvkové

Více

ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ. Přezkoušení - Obsluha LD Petřín

ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ. Přezkoušení - Obsluha LD Petřín ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ Přezkoušení - Obsluha LD Petřín Jméno: ID testu: Os. č. Útvar: Organizace provozu 1) Při výkonu směny se musí pracovníci LDP řídit: 1 b. b) a) Provozním předpisem L1/1, příkazy

Více

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007 V souladu s ustanovením 28 odst. 1 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a ustanovením 12, 13 a 14 nařízení

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D P R O V O Z N Í Ř Á D areálu Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně Technická 2896/2, 616 69 Brno Úvod Provozní řád stanoví pravidla provozu areálu Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně (dále jen

Více

Provozní řád posilovny

Provozní řád posilovny 17. listopadu 177, Provozní řád posilovny Vlastníkem a provozovatelem posilovny je Bezpečnostně právní akademie, s.r.o., střední škola, 17.listopadu 177,. 1. Provozovatel Provozovatelem posilovny je BPA

Více

PRO ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY STAVEBNÍHO BYTOVÉHO DRUŽSTVA SCHZ

PRO ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY STAVEBNÍHO BYTOVÉHO DRUŽSTVA SCHZ Stavební bytové družstvo SCHZ předpis č.: OS - 16 vydání č.: 1 platnost od : 13.9. 2006 počet str. : 6 typ ON : ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE název ON : PRO ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY STAVEBNÍHO BYTOVÉHO DRUŽSTVA

Více

DOMOVNÍ ŘÁD Bytového družstva Pavlišovská 2283, 2284 a 2285

DOMOVNÍ ŘÁD Bytového družstva Pavlišovská 2283, 2284 a 2285 DOMOVNÍ ŘÁD Bytového družstva Pavlišovská 2283, 2284 a 2285 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Domovní řád upravuje základní povinnosti a práva při užívání bytů, nebytových prostorů a společných částí domů Bytového

Více

Bezpečnost, ochrana majetku a osob

Bezpečnost, ochrana majetku a osob PŘÍLOHA 8 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ Bezpečnost, ochrana majetku a osob 1 OBSAH 1. Rozsah dokumentu... 2 2. Vstup do objektů... 2 3. Ochrana majetku... 3 4. Požární ochrana... 3 5. Ochrana

Více

PŘÍLOHA 5 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ KONCOVÝCH ÚSEKŮ PRONAJATÝCH OKRUHŮ. Bezpečnost, ochrana majetku a osob

PŘÍLOHA 5 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ KONCOVÝCH ÚSEKŮ PRONAJATÝCH OKRUHŮ. Bezpečnost, ochrana majetku a osob PŘÍLOHA 5 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ KONCOVÝCH ÚSEKŮ PRONAJATÝCH OKRUHŮ Bezpečnost, ochrana majetku a osob OBSAH 1 Rozsah dokumentu... 3 2 Vstup do objektů... 3 3 Ochrana majetku... 3 4 Požární ochrana... 4

Více

Základy řízení bezpečnosti

Základy řízení bezpečnosti Základy řízení bezpečnosti Bezpečnost ve společnosti MND a.s. zahrnuje: - Bezpečnost a ochranu zdraví - Bezpečnost provozu, činností - Ochranu životního prostředí - Ochranu majetku - Ochranu dobrého jména

Více

Domovní řád Bytového družstva Morávkova

Domovní řád Bytového družstva Morávkova Domovní řád Bytového družstva Morávkova Čl. 1 Úvodní ustanovení Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání domu, bytů, nebytových prostor a společných částí domu v majetku družstva. Základní úprava

Více

PROVOZNÍ ŘÁD OBJEKTU TOLSTÉHO 16, JIHLAVA

PROVOZNÍ ŘÁD OBJEKTU TOLSTÉHO 16, JIHLAVA Vysoká škola polytechnická Jihlava Č.j.: VSPJ/01076/2013-KR PROVOZNÍ ŘÁD OBJEKTU TOLSTÉHO 16, JIHLAVA Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Provozní řád stanoví pravidla provozu v objektu Tolstého 16, Jihlava.

Více

HAVARIJNÍ PLÁN - PLYN

HAVARIJNÍ PLÁN - PLYN HAVARIJNÍ PLÁN - PLYN SPOLEČNOST: ČEZ LDS, S.R.O. PLATNOST OD: 1. 9. 2017 ÚČINNOST OD: 1. 9. 2017 VYPRACOVAL: Marek Beňatinský SCHVÁLIL: Vlastimil Russ, DiS strana 1/9 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel Účelem

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Rokycany, Čechova 40, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZSCech40/96/2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 19.9.2013 Školská

Více

Provozní řád tělocvičny

Provozní řád tělocvičny Základní škola a mateřská škola Dobratice, okres Frýdek-Místek příspěvková organizace Provozní řád tělocvičny Článek I. Základní ustanovení Tělocvična v Dobraticích je majetkem obce Dobratice, která pověřila

Více

SMĚRNICE MINISTERSTVA FINANCÍ Čj. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. května 2011

SMĚRNICE MINISTERSTVA FINANCÍ Čj. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. května 2011 Strana 42 Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí SMĚRNICE MINISTERSTVA FINANCÍ Čj. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. května 2011 kterou se zrušuje směrnice Ministerstva zemědělství čj. 41658/2001-60000

Více

TÉMATICKÉ PLÁNY A ČASOVÝ ROZVRH ŠKOLENÍ O PO

TÉMATICKÉ PLÁNY A ČASOVÝ ROZVRH ŠKOLENÍ O PO TÉMATICKÉ PLÁNY A ČASOVÝ ROZVRH ŠKOLENÍ O PO Osnova č. 1 - Školení zaměstnanců a odborná příprava preventistů PO Osnova č. 2 - Školení vedoucích zaměstnanců Osnova č. 3 - Školení osob, pověřených zabezpečením

Více

Domovní řád. Společenství pro dům Ružinovská 1227/16, Praha 4

Domovní řád. Společenství pro dům Ružinovská 1227/16, Praha 4 Domovní řád SVJ Ružinovská 1227 1/ Domovní řád Společenství pro dům Ružinovská 1227/1, Praha 4 Za účelem zabezpečení pořádku a čistoty v domě, k zajištění podmínek řádného užívání bytových jednotek a společných

Více

USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný

USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný Pro vstup do objektu jsou rozlišovány 3 skupiny osob: 1. zaměstnanci firmy 2. nepravidelné návštěvy 3. pravidelné

Více

Havarijní plán LDS plynu MOTORPAL, a.s.

Havarijní plán LDS plynu MOTORPAL, a.s. Havarijní plán LDS plynu MOTORPAL, a.s. rok 2016 Název provozovatele: MOTORPAL, a.s. Organizační jednotka: Facility Ulice a číslo popisné: Humpolecká 313/5 Město: Jihlava, Staré Hory PSČ: 587 41 tel.:

Více

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR Druhy jednotek PO - 65 zákona o PO jednotka hasičského záchranného sboru kraje jednotka hasičského záchranného sboru podniku jednotka sboru dobrovolných hasičů obce jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA SLUŽBY OSTRAHY FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA SLUŽBY OSTRAHY FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA SLUŽBY OSTRAHY FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE 1. Údaje o zadavateli Francouzské lyceum v Praze je školské zařízení, které navštěvuje na 800 dětí 34 různých národností ve věku od 2

Více

Metodika k naplňování SQSS 14

Metodika k naplňování SQSS 14 Metodika k naplňování SQSS 14 Platnost: Aktualizace: dle potřeby Kontrola: dle potřeby Zpracovali: Müller M. Schválil: Materiál je závazný pro: všechny zaměstnance Domova Mladá (DoM) Materiál je určen

Více

Obecně závazná vyhláška obce Lázně Toušeň č. 3/2002

Obecně závazná vyhláška obce Lázně Toušeň č. 3/2002 Obecně závazná vyhláška obce Lázně Toušeň č. 3/2002 Zastupitelstvo obce Lázně Toušeň na základě 29, odst.1, písm.a) zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně ve znění pozdějších předpisů (úplné znění zákon

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

Všeobecné podmínky práv a povinností účastníků zájmového vzdělávání v DDD

Všeobecné podmínky práv a povinností účastníků zájmového vzdělávání v DDD Směrnice DDD SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ MĚSTA PLZNĚ, příspěvková organizace Vydání č.: 1 Počet stran: 5 Počet příloh: 0 Účinnost od: 01. 02. 2014. Všeobecné podmínky práv a povinností účastníků zájmového

Více

Směrnice o provozování kamerového systému

Směrnice o provozování kamerového systému Základní škola Brno, Měšťanská 21, příspěvková organizace Fakultní škola Pedagogické fakulty MU Brno Brno, Měšťanská 21, okres Brno-město, PSČ 620 00 Telefon: 533 433 313-14 E-mail: reditel@zsmestanska.cz

Více

Odvětví (úsek): krizové řízení

Odvětví (úsek): krizové řízení čá 3/2011 VVpOK METODICKÝ POKYN Ministerstva zemědělství č. j. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. 5. 2011 k zajištění jednotného postupu orgánů krajů, hlavního města Prahy, orgánů obcí a městských částí

Více

VNITŘNÍ ŘÁD SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉHO CENTRA

VNITŘNÍ ŘÁD SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉHO CENTRA č.j. : 2018/02 VNITŘNÍ ŘÁD SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉHO CENTRA při Odborném učilišti, Praktické škole, Základní škole a Mateřské škole Příbram IV, příspěvková organizace Název organizace Vypracovala: Schválil:

Více

Příloha č. 2 zápisu ze shromáždění vlastníků objektu nad Školou 1408 ze dne 6.10.2009 D O M O V N Í Ř Á D

Příloha č. 2 zápisu ze shromáždění vlastníků objektu nad Školou 1408 ze dne 6.10.2009 D O M O V N Í Ř Á D Příloha č. 2 zápisu ze shromáždění vlastníků objektu nad Školou 1408 ze dne 6.10.2009 D O M O V N Í Ř Á D Společenství vlastníků bytů Nad Školou 1408, Liberec 30 čl. 1 Úvodní ustanovení Domovní řád upravuje

Více

PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun

PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun Číslo kritéria Obsah kritéria Stručný popis naplňování kritéria (jde o příklady řešení, je nutno upravit podle faktických postupů

Více

Pokyn ředitele odboru systému bezpečnosti provozování dráhy

Pokyn ředitele odboru systému bezpečnosti provozování dráhy Pokyn Úroveň přístupu A SŽDC PO-18/2018-ŘO18 Pokyn ředitele odboru systému bezpečnosti provozování dráhy Zajištění ochrany osobních údajů při zjišťování příčin a okolností vzniku mimořádných událostí,

Více

QF REGISTR ENVIRONMENTÁLNÍCH ASPEKTŮ (REA)

QF REGISTR ENVIRONMENTÁLNÍCH ASPEKTŮ (REA) Olymp V: Dokumentace QMS/Registry Magistrát města Plzně Počet stran: 7 Datum poslední aktualizace: 1. 2. 2018 QF 52-01-02 REGISTR ENVIRONMENTÁLNÍCH ASPEKTŮ (REA) Zpracováno na základě QS 52-01 Identifikace

Více

Nouzové a havarijní situace

Nouzové a havarijní situace Nouzové a havarijní situace seznam a jednotlivé postupy: A) Seznam možných havarijních a nouzových situací 1. Ztráta klienta z Domova (útěk, odchod, klient se nevrátí z nákupu nebo v předem avizovanou

Více

Univerzita Karlova, Koleje a menzy, Zvoníčkova 5, Praha 6. O P A T Ř E N Í Ř E D I T E L E č. 14/2018. Provozní řád Centrální spisovny Kolejí a menz

Univerzita Karlova, Koleje a menzy, Zvoníčkova 5, Praha 6. O P A T Ř E N Í Ř E D I T E L E č. 14/2018. Provozní řád Centrální spisovny Kolejí a menz Univerzita Karlova, Koleje a menzy, Zvoníčkova 5, Praha 6 č.j. UKKaM/168442/2018 Praha, 28. 11. 2018 O P A T Ř E N Í Ř E D I T E L E č. 14/2018 Provozní řád Centrální spisovny Kolejí a menz Článek 1 Základní

Více

INTEGROVANÉ CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ODLOCHOVICE

INTEGROVANÉ CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ODLOCHOVICE INTEGROVANÉ CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ODLOCHOVICE Odlochovice 1; Jankov 25703, IČO 70875324, DIČ CZ70875324, Tel. 317833201, fax. 317833452, e-mail: ror@ror.cz, http://www.ror.cz Standard č. 14 Nouzové

Více

Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici

Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici Část I. Základní ustanovení Článek 1 Název, adresa: Sportovní stadion v Jilemnici 514 01 Jilemnice e-mail: info@sport-jilemnice.cz www.sport-jilemnice.cz

Více

TECHNIK OCHRANY OBYVATELSTVA STUDIJNÍ MATERIÁL: KRIZOVÉ ŘÍZENÍ

TECHNIK OCHRANY OBYVATELSTVA STUDIJNÍ MATERIÁL: KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OBSAH 1 Krizové řízení... 2 2 Krizový plán hl. m. Prahy... 3 3 Havarijní plán hl. m. Prahy... 4 4 Vnější havarijní plány v hl. m. Praze... 5 5 Vnitřní havarijní plán... 6 6 Plán krizové připravenosti...

Více

prostředků při minimálních provozních nákladech. Inteligentní budovy jsou označovány EIBG European Intelligent Building Group.

prostředků při minimálních provozních nákladech. Inteligentní budovy jsou označovány EIBG European Intelligent Building Group. Systémová technika budov Ing. Tomáš Mlčák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB TUO Katedra elektrotechniky www.fei.vsb.cz/kat452 Technická zařízení budov III Fakulta stavební Inteligentní budova

Více

005/2017 Bezpečnostní značení na čerpacích stanicích z pohledu zákazníka

005/2017 Bezpečnostní značení na čerpacích stanicích z pohledu zákazníka Standard České asociace petrolejářského průmyslu a obchodu 005/2017 Bezpečnostní značení na čerpacích stanicích z pohledu zákazníka Datum vydání: 07.12.2017 Vydání / revize 1/0 Autor: PS Bezpečnost Schválil:

Více