Čerpáme z našich silných stránek.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Čerpáme z našich silných stránek."

Transkript

1 Čerpáme z našich silných stránek.

2 SPOLEČNOST PARKER ZAČÍNALA S POUHÝMI DVĚMA LIDMI, ARTHUREM PARKEREM A CARLEM KLAMMEM. CESTA OD SPOLEČNOSTI O DVOU LIDECH PO TECHNOLOGICKOU ŠPIČKU ZAHRNOVALA NEZDARY I ÚSPĚCHY, PO CELOU DOBU VŠAK VŠECHNY SPOJOVALA JEDINÁ VĚC: PODNIKATELSKÝ DUCH ARTA PARKERA. ART VYTVOŘIL KULTURU, VE KTERÉ SE SNOUBILO RODINNÉ PROSTŘEDÍ A POCTIVOST S INOVACÍ A ODHODLÁNÍM. TATO KULTURA EMPATIE A KONKURENCESCHOPNOSTI JE PLNĚ ŽIVOTASCHOPNÁ A SPRÁVNÁ. PROTO JE SPOLEČNOST PARKER CELOSVĚTOVÝM LÍDREM V OBLASTI TECHNOLOGIÍ POHYBU A ŘÍZENÍ.

3 Úsvit JEHO SNŮ. Art Parker zakládá Parker Appliance Company, malou strojní dílnu v Clevelandu ve státě Ohio. Společnost se zabývala výrobou systémů pneumatických brzd pro nákladní vozidla, vlaky, autobusy, průmyslové stroje a tehdejší nový vynález zvaný letadlo. Téměř 10 let před založením společnosti získal Art Parker patent na zařízení, které zajišťuje hydraulické ovládání na strojích. První z jeho téměř 160 patentů.

4 Art svůj sen následně odkládá a přidává se do bojů v 1. světové válce. Ve válce si Art všimne, že brzdové systémy zásobovacích vozidel jsou nedostatečné. To ho inspiruje k jejich vylepšení. Při cestě na veletrh, kde měl Art předvést vlastnosti a možnosti svých brzdových systémů několika velkým výrobcům autobusů a nákladních vozidel, sjel přívěs obsahující veškeré výrobky společnosti z útesu východně od Pittsburghu v Pennsylvanii. Art byl nucen vyhlásit bankrot, okamžitě se však vzchopil a začal jednat ZTRATIL VŠE KROMĚ odhodlání.

5 1924 PROHLÁŠENÍ odhodlanosti. Ve snaze o obnovení společnosti podal Art Parker patent na dvoudílné trubkové šroubení. Nové šroubení, které mohlo být použito v tisících aplikacích, bylo základem nové Parker Appliance Company. Americké námořnictvo, stejně jako Detroit Edison a Goodyear Tire and Rubber, začíná používat dvoudílné trubkové šroubení Parker. Art zahajuje intenzivní studium leteckého průmyslu s průkopníky aviatiky, kteří byli do značné míry závislí na šroubení a ventilech Parker.

6 1927 PARKER VZLÉTÁ vzhůru. Charles Lindbergh uskutečňuje první sólový přelet Atlantiku s palivovým systémem Parker ve svém letadle Spirit of St. Louis. Tato historická událost značí počátek pozoruhodného vztahu mezi společností Parker a průmyslem letectví a kosmonautiky, který pokračuje dodnes. Art se oženil s jednou ze svých prvních zaměstnankyň, Helenou M. Fitzgeraldovou - pokrokovou a ráznou ženou. V roce 1929, dva roky po jejich sňatku, se narodil syn Patrick Parker. Art a Helena pak měli další tři děti a vytvořili milující rodinu.

7 Společnost Parker přežívá velkou hospodářskou krizi na základě strategických objednávek z leteckého průmyslu. Zaměstnanci dostávají stálé výplaty i během těchto těžkých časů. V roce 1934 společnost Parker s rostoucím počtem zaměstnanců kupuje závod bývalé společnosti Hupp Automobile - budovu o rozloze m 2 na Euclid Avenue v Clevelandu.

8 Parker vytváří ve vlastní slévárně oficiálního maskota nazvaného Parkie, aby pomohl prodávat americké válečné dluhopisy. Se 40 patenty a tržbami 3 miliony USD v roce 1939 odpovídá společnost Parker národnímu volání do zbraně. Během 2. světové války měla společnost Parker jediného zákazníka: vládu USA. Závazek důvěry v produkty a inovace Parker. Na podporu válečného úsilí se společnost Parker rozrůstá z 910 zaměstnanců v roce 1940 na 2600 zaměstnanců v roce Tržby od roku 1940 do roku 1945 vzrostly ze 3 milionů na 21,9 milionu USD. Podpora V Á L E Č N É H O Ú S I L Í.

9 1945 Sen ŽIJE DÁL. Na Nový rok 1945 Art Parker náhle umírá. V zájmu zachování chodu společnosti a navzdory doporučení správní rady investovala Helen Parkerová životní pojistku svého manžela ve výši 1 milionu USD zpět do společnosti. Najímá nový management a společně činí vizionářské rozhodnutí diverzifikovat společnost. Společnost Parker se tak opět stává důvěryhodným spojencem Spojených států během Korejské války. Po produktech Parker, které byly od 2. světové války výrazně zlepšeny, je velká poptávka. Patří mezi ně nové ventily pro letecké palivové a hydraulické systémy, komponenty pro tryskové motory a zařízení, která umožňují rychlejší doplnění paliva do letadel.

10 V roce 1955 začíná Pat Parker pracovat pro společnost na plný úvazek. Jeho zkušenosti se stíhacími letouny, které získal jako zásobovací důstojník námořnictva Spojených států během Korejské války, mu dobře posloužily jako obchodnímu zástupci u Parker Z Á S A D N Í přírůstek. V roce 1957 společnost Parker získává Hannifin Company, rodinnou společnost a předního výrobce válců a ventilů. Tato akvizice umožnila společnosti Parker dodávat veškeré komponenty pro fluidní systémy, což má zásadní význam pro širokou oblast světového průmyslu.

11 1964 PARKER SI RAZÍ CESTU NA Wall Street. Parker se dramaticky rozrůstá skrze více a více akvizic. Společnost prosperuje prostřednictvím své jedinečné kultury a decentralizované filozofii řízení. Akcie společnosti Parker jsou poprvé obchodovány na Newyorské burze cenných papírů. Za pouhé dva roky je společnost Parker součástí prestižního žebříčku Fortune 500. Nová éra začíná, když se Pat Parker stává prezidentem společnosti, kterou povede se stejnou vizí pro inovace jako jeho otec.

12 1969 DOSAŽENÍ NOVÝCH ÚŽASNÝCH výšin. Pouhých 42 let po historickém transatlantickém letu Charlese Lindbergha přistává na Měsíci Apollo 11. Technologie Parker je opět na palubě, kde pomáhá ovládat motory přistávacího modulu.

13 Konstruktéři společnosti Parker nepřetržitě spolupracují s NASA na záchraně astronautů Apolla 13. Vymýšlejí způsob, jak dostat kyslík z vysokotlakého úložiště do kabiny kosmické lodě, aby bylo umožněno astronautům dýchat a vrátit se bezpečně domů. Během zhoršující se ekonomické situace zůstává společnost Parker silná tím, že se stává důležitým hráčem v automobilovém průmyslu. V roce 1975 společnost Parker představuje své nové logo. Moderní design znázorňuje inovativní vizi společnosti. Logo je používáno dodnes.

14 1980 Tvrdá práce SE VYPLÁCÍ. Po 10 letech strategického růstu dosahuje Parker významného milníku: tržby 1 mld. USD. Jde o slibný indikátor do budoucna. Společnost Parker se rozšiřuje a staví závody v západním Německu, Francii, Norsku, Finsku, Itálii, Spojeném království a Austrálii. Skutečně globální podnik.

15 Pod vedením prezidenta a výkonného ředitele Duaena Collinse společnost Parker globálně roste prostřednictvím akvizic a nových závodů. Parker s podporou rozsáhlé sítě distributorů v nezávislém vlastnictví nyní slouží zákazníkům ve 120 zemích. V roce 1993 společnost Parker rozšiřuje své služby prostřednictvím sítě ParkerStore, která nabízí opravy a službu HOSE DOCTOR - provádění údržby přímo na místě u zákazníka. Do roku 2007 bylo otevřeno 1000 maloobchodů ParkerStore. Nyní je provozováno přibližně 3600 maloobchodů ParkerStore ve vlastnictví distributorů.

16 Po více než 60 letech v závodu bývalé společnosti Hupp Automobile, společnost Parker přesouvá své globální sídlo do moderní budovy v Mayfield Heights v Ohiu blízko Clevelandu.

17 1997 TO VŠE PŘIDÁVÁ NA úspěchu. Mezi léty 1993 až 1997 se společnost Parker reorganizuje na globální úrovni s prezidenty na regionální úrovni a strukturou obchodních zastoupení, která mají podporovat a obsluhovat lokální zákazníky a nabízet jim produkty napříč divizemi. Tímto krokem se výrazně urychlil růst společnosti. Tržby jsou téměř dvojnásobné, výnosy čtyřnásobné.

18 2000 NOVÝ LÍDR, STEJNÝ duch P A R K E R. Don Washkewicz přebírá funkci prezidenta a provozního ředitele. Nastavuje nový směr společnosti svou inovativní Win Strategií. Don navštívil závody po celém světě, aby objevil to nejlepší. Myšlenkou bylo následně aplikovat to nejlepší napříč celým podnikem. V době recese měla Win Strategie popohnat společnost k dosažení nebývalého růstu. Jak Win Strategie nabírá na obrátkách, tržby společnosti Parker rostou na 8,2 mld. USD v roce Tento přístup je nyní nedílnou součástí DNA společnosti Parker.

19 2005 JEHO ODKAZ žije dál. 6. července 2005 umírá Pat Parker. Patovo vedení mělo obrovský vliv na společnost. Jeho smysl pro humor, pokora a péče byla vnímána jak ve výrobě, tak v kancelářích. Stejně jako jeho otec, měl vášeň pro inovace a byl silně zavázán zákazníkům jako svým partnerům a přátelům.

20 2007 JEDNOTA a příležitost. Parker představuje novou strategii značky - program na celosvětové sjednocení společnosti. Plán zahrnoval nový slogan podporující závazek partnerství se zákazníky k navýšení jejich produktivity a ziskovosti. YOUR KULTURA Parker. Kultura společnosti Parker i nadále odráží příklad svého zakladatele Arta Parkera. Vítězné kultury lze dosáhnout pouze s nadšenými lidmi a angažovaným vedením, které si hluboce váží svých zákazníků. Takto se společnost Parker snaží vykonávat svou činnost s morální integritou.

21 2013 VŽDY PLÁNOVAT pro budoucnost. Parker je průkopníkem technologií průmyslových senzorů a internetu věcí, efektivity energetické rozvodné sítě a rozvoje robotiky v oblasti medicíny a protetických pomůcek, a dokonce také závodních jachet, formulí F1 a elektrických motocyklů, které dosahují nových rychlostních rekordů. HYDRAULIKA FILTRACE LETECTVÍ A KOSMONAUTIKA TĚSNĚNÍ INSTRUMENTACE TEKUTINOVÉ PŘÍPOJKY AUTOMATIZACE Parker přijímá závazek pozitivního dopadu na společnost prostřednictvím svého cíle řešit největší světové technické výzvy.

22 Předseda představenstva a výkonný ředitel Tom Williams a prezident a provozní ředitel společnosti Lee Banks implementují obnovenou Win Strategii na základě celosvětové zpětné vazby od zaměstnanců, zákazníků a dokonce i největších akcionářů. Strategie stanovuje nové cíle, povzbuzuje zaměstnance a rozšiřuje model prvotřídního zákaznického servisu společnosti Parker. Strategie bezpečně zajistí společnosti nový rozměr úspěchu. DUŠEVNÍ vlastnictví. Za celou svou inovativní historii společnost Parker získala více než 8000 patentů pro komponenty a technologie, které změnily svět průmyslu.

23 2017 SPOLEČNOST PARKER SLAVÍ 100 LET výročí. 100 let od založení se společnost Parker vypracovala na celosvětový podnik s zaměstnanci, zákazníky, produkty a ročními tržbami převyšujícími 11 mld. USD. Ohromující úspěch pro společnost, která začínala s jediným produktem a žádným zákazníkem.

24

Řešíme nejvýznamnější světové technické výzvy.

Řešíme nejvýznamnější světové technické výzvy. 10% Centrála Parker Hannifin Corporation 6035 Parkland Boulevard Cleveland, Ohio 44124-4141 216 896 3000 Evropská centrála a Centrála pro Střední východ a Afriku Parker Hannifin Europe Sàrl La Tuilière

Více

Řešíme nejvýznamnější světové technické výzvy.

Řešíme nejvýznamnější světové technické výzvy. Řešíme nejvýznamnější světové technické výzvy. Společnost Parker spolupracuje se svými zákazníky na zvýšení jejich produktivity a zisku. Řešíme nejvýznamnější světové technické výzvy Naše zamření na řešení

Více

SMC Váš partner pro automatizaci

SMC Váš partner pro automatizaci SMC Váš partner pro automatizaci SMC celosvětový lídr v automatizaci S 32% podílem na globálním trhu jsme předními světovými odborníky v oboru pneumatiky. Jsme silným partnerem pro průmysl a vytváříme

Více

Společně dokážeme více. Copyright 2014 American International Group, Inc. Všechna práva vyhrazena

Společně dokážeme více. Copyright 2014 American International Group, Inc. Všechna práva vyhrazena Společně dokážeme více AIG ve světě AIG v ČR 90 + let na pojistném trhu 88M + klientů obrat 68 mld. dolarů 20 + let v České republice 1. zahraniční neživotní pojišťovna po roce 1989 působnost ve130 + zemích

Více

Vyhrávat s integritou. Zachování naší pověsti, ochrana naší finanční síly

Vyhrávat s integritou. Zachování naší pověsti, ochrana naší finanční síly Vyhrávat s integritou Zachování naší pověsti, ochrana naší finanční síly Účelem strategie Vyhrávat s integritou je zachovat pověst společnosti Parker a ochránit naši finanční sílu. Naším nejcennějším aktivem

Více

Výroční tisková konference ŠKODA AUTO Mladá Boleslav, Projev pana Klause-Dietera Schürmanna Člena představenstva za oblast Financí a IT

Výroční tisková konference ŠKODA AUTO Mladá Boleslav, Projev pana Klause-Dietera Schürmanna Člena představenstva za oblast Financí a IT Výroční tisková konference ŠKODA AUTO Mladá Boleslav, 21.03.2018 Projev pana Klause-Dietera Schürmanna Člena představenstva za oblast Financí a IT - Platí mluvené slovo - Rukopis projevu Klause-Dietera

Více

Připraveni na budoucí výzvy

Připraveni na budoucí výzvy Růst podpořený efektivitou a stabilitou Připraveni na budoucí výzvy Schwertberg/Rakousko říjen 2012. Po rekordním obratu v hospodářském roce 2011/2012 dokázala společnost ENGEL v prvním pololetí současného

Více

POKYNY PRO ZAMĚSTNANCE REXEL, BUILDING THE FUTURE TOGETHER

POKYNY PRO ZAMĚSTNANCE REXEL, BUILDING THE FUTURE TOGETHER POKYNY PRO ZAMĚSTNANCE REXEL, BUILDING THE FUTURE TOGETHER EDITORIAL Vážení kolegové, Svět kolem nás se mění rychle, přináší nové výzvy a příležitosti k rozvíjení nových efektivních řešení pro spotřebu

Více

Automatizace je naší motivací

Automatizace je naší motivací Automatizace je naší motivací 02 Springer Automatizace je naší motivací Společnost Springer GmbH inovativní společnost pro váš úspěch v automatizaci Springer Automatizace je naší motivací Silou inovace,

Více

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Jméno: Kiekert AG Očekávaný obrat v obchodním roce 2017: 880 milionů Euro Počet zaměstnanců: 6.500 Výrobní závody: 8: Německo, Korea, Česko, USA, Mexiko, Čína,

Více

BOHDAN WOJNAR ČLEN PŘEDSTAVENSTVA PRO OBLAST ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ

BOHDAN WOJNAR ČLEN PŘEDSTAVENSTVA PRO OBLAST ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ BOHDAN WOJNAR ČLEN PŘEDSTAVENSTVA PRO OBLAST ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Úspěchy firmy zajišťují rekordní zaměstnanost Skupina ŠKODA zajišťuje celosvětově pracovní místa pro více než 28 500 zaměstnanců V České

Více

Vývoj české ekonomiky

Vývoj české ekonomiky Přehled ekonomiky České republiky HDP Trh práce Inflace Platební bilance Zahraniční investice Průmysl Zahraniční obchod Hlavní charakteristiky české ekonomiky Malá, otevřená ekonomika, výrazně závislá

Více

Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR. Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007

Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR. Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007 Č. 04/2010 31. března 2010 Vienna Insurance Group v roce 2009 podle IFRS: Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007

Více

Prof. Dr. h.c. WINFRIED VAHLAND PŘEDSEDA PŘEDSTAVENSTVA

Prof. Dr. h.c. WINFRIED VAHLAND PŘEDSEDA PŘEDSTAVENSTVA Prof. Dr. h.c. WINFRIED VAHLAND PŘEDSEDA PŘEDSTAVENSTVA Ženevský autosalon 2013 2 Prof. Dr. h. c. Winfried Vahland, předseda představenstva ŠKODA AUTO, Výroční tisková konference 20. března 2013 Nové trhy,

Více

FRAUNHOFEROVA SPOLEČNOST

FRAUNHOFEROVA SPOLEČNOST FRAUNHOFEROVA SPOLEČNOST Charakteristika největší organizace pro aplikovaný výzkum v Evropě v šesti bodech Fraunhoferova společnost je největší organizace pro aplikovaný výzkum v Evropě, která provádí

Více

PERFECT CAR INTERIOR. Novem. Firemní prezentace. Novem Group

PERFECT CAR INTERIOR. Novem. Firemní prezentace. Novem Group PERFECT CAR INTERIOR Novem Firemní prezentace PERFECT CAR INTERIOR 1) Vize Strategie Hodnoty Fakta a data Zákazníci a reference Rozsah služeb Kariéra Náš závazek Strana 2 Vize Strategie Hodnoty VIZE We

Více

Agentura CzechInvest Jak CzechInvest pomáhal a pomáhá nastartovat. Ing. Tereza Suchomelová

Agentura CzechInvest Jak CzechInvest pomáhal a pomáhá nastartovat. Ing. Tereza Suchomelová Agentura CzechInvest Jak CzechInvest pomáhal a pomáhá nastartovat Ing. Tereza Suchomelová Hlavní aktivity agentury Podpora investic Implementace strukturálních fondů Rozvoj podnikatelských nemovitostí

Více

Tisková zpráva. BASF: Podstatně vyšší zisky v odvětví chemických látek, segment Oil & Gas je výrazně pod úrovní čtvrtletí předchozího roku

Tisková zpráva. BASF: Podstatně vyšší zisky v odvětví chemických látek, segment Oil & Gas je výrazně pod úrovní čtvrtletí předchozího roku Tisková zpráva BASF: Podstatně vyšší zisky v odvětví chemických látek, segment Oil & Gas je výrazně pod úrovní čtvrtletí předchozího roku 1. srpna 2016 Silvia Tajbliková BASF spol. s.r.o. Tel: +421 2 58

Více

Organizační výstavba podniku

Organizační výstavba podniku Organizační výstavba podniku Posláním organizování je vymezit a hospodárně zajistit plánované i jiné nezbytné činnosti lidí při plnění cílů a dalších potřeb firmy nebo její části. Formou sdružování činností

Více

Váš partner pro přesná, kompaktní a vysoce efektivní řešení pohybu. Naše kroky k synergii: Váš úspěch. Náš motor.

Váš partner pro přesná, kompaktní a vysoce efektivní řešení pohybu. Naše kroky k synergii: Váš úspěch. Náš motor. Dunkermotoren HROMADNÁ DOPRAVA KOLEJOVÁ VOZIDLA Váš partner pro přesná, kompaktní a vysoce efektivní řešení pohybu. Naše kroky k synergii:» Rychlá dostupnost vzorků a prototypů» Kvalifikované systémy pro

Více

Vynález, který změnil svět

Vynález, který změnil svět Společnost Carrier, vybudovaná na vynálezu Willise Carriera, který v roce 1902 postavil moderní klimatizaci, je přední světový dodavatel topenářských, klimatizačních a chladících řešení. Společnost Carrier

Více

Systémový partner v hydraulice. Vše z jedné ruky

Systémový partner v hydraulice. Vše z jedné ruky Systémový partner v hydraulice Systémový partner v hydraulice Vše z jedné ruky Hydraulika znamená HANSA-FLEX. Dnes více než kdy jindy. Firma HANSA-FLEX se vyvinula ve vedoucí evropský podnik v oblasti

Více

Zakladatel a hlavní představitel americké počítačové společnosti Dell. Jedním z 50 nejbohatších lidí světa. Majetek kolem 18 miliard USD

Zakladatel a hlavní představitel americké počítačové společnosti Dell. Jedním z 50 nejbohatších lidí světa. Majetek kolem 18 miliard USD Michael Dell Zakladatel a hlavní představitel americké počítačové společnosti Dell Jedním z 50 nejbohatších lidí světa Majetek kolem 18 miliard USD Dětství Narozen v Houstonu v roce 1965 Otec byl zubařem,

Více

HISTORIE ZENTIVY. Jak se Zentiva měnila v průběhu staletí

HISTORIE ZENTIVY. Jak se Zentiva měnila v průběhu staletí HISTORIE ZENTIVY Jak se Zentiva měnila v průběhu staletí ZENTIVA, VÝROBCE VYSOCE KVALITNÍCH LÉČIVÝCH PŘÍPRAVKŮ, MÁ VE SVÉM OBORU DLOUHOLETOU TRADICI. V SOUČASNOSTI JE 3. NEJVĚTŠÍ A ZÁROVEŇ NEJRYCHLEJI

Více

KOMPLEXNÍ E ENÍ PRO MAZACÍ SYSTÉMY P EHLED MAZACÍCH SYSTÉMÒ A KOMPONENTÒ

KOMPLEXNÍ E ENÍ PRO MAZACÍ SYSTÉMY P EHLED MAZACÍCH SYSTÉMÒ A KOMPONENTÒ KOMPLEXNÍ E ENÍ PRO MAZACÍ SYSTÉMY P EHLED MAZACÍCH SYSTÉMÒ A KOMPONENTÒ MAZACÍ SYSTÉMY 06/2016 O nás Vážení obchodní přátelé, Firma Milan Chvalina - CHVALIS byla založena v roce 1990. Od svého vzniku

Více

SOUČASNÁ SITUACE SKUPINY UNIPETROL A JEJÍ PLÁNY

SOUČASNÁ SITUACE SKUPINY UNIPETROL A JEJÍ PLÁNY SOUČASNÁ SITUACE SKUPINY UNIPETROL A JEJÍ PLÁNY 9.LISTOPADU 2015 Unipetrol základní fakta Nejvýznamnější rafinérská a petrochemická skupina v České republice a přední hráč na středoevropském trhu Od 2005

Více

Naplňování cílů Dohody o partnerství a podíl OP PIK na její realizaci

Naplňování cílů Dohody o partnerství a podíl OP PIK na její realizaci MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci Naplňování cílů Dohody o partnerství a podíl OP PIK na její realizaci Mgr. Kateřina Neveselá, ředitelka Odboru řízení a koordinace fondů EU 8.

Více

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok 2017

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok 2017 Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok 2017 Popis účetní jednotky Název společnosti: Corpus Solutions Sídlo: Štětkova1638/18 Praha 4, 140 00 Právní forma: a.s. IČO: 25764616 Rozhodující

Více

Strojírenství. Hospodářský cyklus, digitalizace a automatizace

Strojírenství. Hospodářský cyklus, digitalizace a automatizace Strojírenství Hospodářský cyklus, digitalizace a automatizace Obsah 1 Kdy investice vzrostou? Snímek 2 2 USA: kterým směrem? Snímek 3 3 Čína: chybí dynamika Snímek 4 4 Automatizace a digitalizace: jsou

Více

Současnost. Největší procentní podíl průmyslu na celkové ekonomice státu ze všech evropských zemí 50,0 45,0 40,0 35,0 30,0 25,0 20,0 15,0 10,0 5,0 0,0

Současnost. Největší procentní podíl průmyslu na celkové ekonomice státu ze všech evropských zemí 50,0 45,0 40,0 35,0 30,0 25,0 20,0 15,0 10,0 5,0 0,0 Jiří Holoubek Historie Rozpad Rakouska Uherska - v Československu zůstává cca 70% průmyslových podniků z celého mocnářství Po roce 1920 minimální zpoždění za průmyslovým světem při nástupu 2. průmyslové

Více

Tisková zpráva. BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje. 3. čtvrtletí roku 2016: Tržby 14,0 mld.

Tisková zpráva. BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje. 3. čtvrtletí roku 2016: Tržby 14,0 mld. Tisková zpráva BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje 3. listopadu 2016 Silvia Tajbliková BASF spol. s.r.o. Tel: +421 2 58 266 778 silvia.tajblikova@basf.com 3. čtvrtletí

Více

Webinář. Prosinec Patrik Hudec, Fund Portfolio Management. Generali Investments CEE Webinář

Webinář. Prosinec Patrik Hudec, Fund Portfolio Management. Generali Investments CEE Webinář Webinář Prosinec 2018 Patrik Hudec, Fund Portfolio Management Generali Investments CEE Webinář Obsah 2 SEKCE I Nejdůležitější události uplynulých týdnů Přehled vývoje hlavních ekonomik a politik centrálních

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s významnou událostí druhé světové

Více

MARTIN ČÍŽEK DĚJINY RUSKÉHO A SOVĚTSKÉHO LETECTVA DO 2. SVĚTOVÉ VÁLKY

MARTIN ČÍŽEK DĚJINY RUSKÉHO A SOVĚTSKÉHO LETECTVA DO 2. SVĚTOVÉ VÁLKY MARTIN ČÍŽEK DĚJINY RUSKÉHO A SOVĚTSKÉHO LETECTVA DO 2. SVĚTOVÉ VÁLKY Napsal Martin Čížek 2013 B.M.S., Bohemian Music Service s.r.o. ISBN 978-80-87793-00-8 POČÁTKY RUSKÉHO LETECTVA Úspěchy prvních aviatiků

Více

Průzkum českého nákupu Procurement Survey 2016

Průzkum českého nákupu Procurement Survey 2016 Průzkum českého Procurement Survey 2016 Květen 2017 Představení průzkumu Procurement Survey 2016 Společnost Profitana ve spolupráci s Českou asociací a prodeje (CANAP) uspořádala již třetí ročník průzkumu

Více

Výroční zpráva společnosti TRW Carr s. r. o. za rok 2007

Výroční zpráva společnosti TRW Carr s. r. o. za rok 2007 Výroční zpráva společnosti TRW Carr s. r. o. za rok 2007 Engineered Fasteners and Components Seatbelts Division Sídlo: Sídlo: TRW Carr s. r. o. TRW Carr s. r. o. Řepov 184, MLADÁ BOLESLAV Hlavenec 12,

Více

Webinář ČP INVEST. Srpen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer

Webinář ČP INVEST. Srpen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 1 Webinář ČP INVEST Srpen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 2 Vývoj ekonomiky USA HDP se v 2Q 2015 zvýšil o 2,7 % po slabých 0,6 % v 1Q 2015 Predikce HDP za celý rok 2015 = 2,6 % Ekonomiku táhne

Více

Innovation Centre. NICe. nikken-world.com

Innovation Centre. NICe. nikken-world.com Innovation Centre e u r o p e NICe nikken-world.com NIKKEN Filozofie Každodenního Výzkumu Společnost NIKKEN se zavázala posunovat hranice moderní výroby a věří, že se to odráží v naší nabídce nejlepší

Více

UNIPETROL Klíčový investiční projekt české petrochemie

UNIPETROL Klíčový investiční projekt české petrochemie UNIPETROL Klíčový investiční projekt české petrochemie Podnikatelské fórum 21. září 2015 Unipetrol základní fakta Nejvýznamnější rafinérská a petrochemická skupina v České republice a přední hráč na středoevropském

Více

1. fáze studené války II.

1. fáze studené války II. 1. fáze studené války II. 1. berlínská krize 24. červen 1948-12. květen 1949 Německo i Berlín rozděleny na čtyři okupační zóny Po válce však došlo k rozkolům v otázce dalšího směřování Německa mezi SSSR

Více

Platí mluvené slovo. Projev Winfrieda Krause Výroční tisková konference ŠKODA AUTO a.s. 2012 21. března 2012

Platí mluvené slovo. Projev Winfrieda Krause Výroční tisková konference ŠKODA AUTO a.s. 2012 21. března 2012 Platí mluvené slovo Projev Winfrieda Krause Výroční tisková konference ŠKODA AUTO a.s. 2012 21. března 2012 rád bych vás také přivítal na dnešní bilanční tiskové konferenci. Snímek Hlavní události roku

Více

Tisková informace. září 2002 PI3766

Tisková informace. září 2002 PI3766 Tisková informace Autopříslušenství prvovýbava 75 let naftového vstřikování Bosch: sériová výroba vstřikovacích čerpadel způsobila revoluci ve výrobě dieselových motorů září 2002 PI3766 Právě si připomínáme

Více

POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU

POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU 2 3 POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU ManpowerGroup je světovým lídrem v poskytování inovativních služeb a řešení na míru, které pokrývají životní cyklus

Více

Příští výrobní revoluce příležitost nebo hrozba?

Příští výrobní revoluce příležitost nebo hrozba? Příští výrobní revoluce příležitost nebo hrozba? Martin Bunček Místopředseda TA ČR Technologická agentura ČR 24. 3. 2015 ČR je jedna z nejindustrializovanějších zemí Podíl zpracovatelského průmyslu na

Více

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Deutsche Telekom AG Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Investice do zahraničních firem v českých korunách? Deutsche Telekom Deutsche Telekom patří mezi největší světové poskytovatele telekomunikačních

Více

Bosch Injection Systems Uvolněte svůj potenciál. www.bosch.cz

Bosch Injection Systems Uvolněte svůj potenciál. www.bosch.cz Bosch Injection Systems Uvolněte svůj potenciál www.bosch.cz Vstřikovací systémy: příležitosti pro všechny Technologie Inovace firmy Bosch se neomezují pouze na systémy vznětových motorů. Přímé vstřikování

Více

Hospodářské výsledky ArcelorMittal za čtvrté čtvrtletí 2014 a celkové výsledky za rok 2014

Hospodářské výsledky ArcelorMittal za čtvrté čtvrtletí 2014 a celkové výsledky za rok 2014 ArcelorMittal Ostrava a.s. Barbora Černá Dvořáková tisková mluvčí T +420 595 683 390 M +420 606 774 346 barbora.cerna-dvorakova@arcelormittal.com www.arcelormittal.com/ostrava Hospodářské výsledky ArcelorMittal

Více

Sika Industry Inventing the Future

Sika Industry Inventing the Future Sika Industry Inventing the Future Segmenty trhu pro potřeby našich zákazníků: automobilový průmysl automotive Aftermarket transportation spotřebiče & komponenty nástroje & kompozity Vyvíjíme řešení pro:

Více

Evropský inovační prostor versus globální inovace

Evropský inovační prostor versus globální inovace Evropský inovační prostor versus globální inovace Josef F. Palán Bankovní institut vysoká škola Cíl a metodika zpracování Cílem příspěvku je poukázat na inspirativní inovační modelové přístupy uplatňované

Více

Česká telekomunikační infrastruktura

Česká telekomunikační infrastruktura Česká telekomunikační infrastruktura Prezentace společnosti Mikulov 8-9.9.2015 Petr Slováček Dobrovolná funkční separace Česká telekomunikační infrastruktura, a.s. (CETIN) vznikla oddělením ze společnosti

Více

Vážení akcionáři a obchodní partneři, milí kolegové a přátelé,

Vážení akcionáři a obchodní partneři, milí kolegové a přátelé, Výroční zpráva 2008 Výroční zpráva 2008 3 Vážení akcionáři a obchodní partneři, milí kolegové a přátelé, rok 2008 by se dal nazvat rokem velkých změn, které se nějakým způsobem dotkly asi každého státu

Více

Mobile Device Management atlantis software spol. s r.o. Jiří Konečný, Key Account Manager, atlantis software spol. s r.o. konecny@atlantis.

Mobile Device Management atlantis software spol. s r.o. Jiří Konečný, Key Account Manager, atlantis software spol. s r.o. konecny@atlantis. Mobile Device Management atlantis software spol. s r.o. Jiří Konečný, Key Account Manager, atlantis software spol. s r.o. konecny@atlantis.cz Profil společnosti atlantis o Dodavatel informačních systémů

Více

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2017

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2017 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 15. března 2018 Fortuna Entertainment Group N.V. Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2017 Amsterdam - Společnost Fortuna Entertainment Group N. V. oznamuje své předběžné

Více

ALIANCE RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI DOSÁHLA V ROCE 2018 CELKOVÝCH PRODEJŮ 10,7 MILIONU VOZŮ

ALIANCE RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI DOSÁHLA V ROCE 2018 CELKOVÝCH PRODEJŮ 10,7 MILIONU VOZŮ V Praze dne 4. února 2019 ALIANCE RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI DOSÁHLA V ROCE 2018 CELKOVÝCH PRODEJŮ 10,7 MILIONU VOZŮ Celkové prodeje vozů značek Renault, Nissan a Mitsubishi v roce 2018 vzrostly o 1,4 %

Více

Podnikatelské plánování pro inovace

Podnikatelské plánování pro inovace Podnikatelské plánování pro inovace Šablona podnikatelského plánu Název projektu Datum zpracování Verze č. Údaje o autorech Obsah Exekutivní souhrn...3 1. Základní údaje o předkladateli a podniku...4 1.1

Více

Společnost Henkel hlásí ve třetím čtvrtletí velmi dobrý výkon

Společnost Henkel hlásí ve třetím čtvrtletí velmi dobrý výkon Tisková zpráva Praha, 12. listopadu 2013 Výrazné zvýšení zisku a ziskovosti Společnost Henkel hlásí ve třetím čtvrtletí velmi dobrý výkon Přesvědčivý 4,2% organický růst obratu Obrat ovlivněný kurzovými

Více

Nejnovější trendy na trhu s biotextilem

Nejnovější trendy na trhu s biotextilem Nejnovější trendy na trhu s biotextilem Bio Summit Praha, 8.4. 2010 David Festa ECOVOICE Ecovoice Vznik 2007 bio, fair trade oblečení z konopí, biobavlny, bambusu a tencelu 2010 nová struktura (německý

Více

Alfa Laval DIABON AllBrands - plate repase heat výměníků exchangers tepla všech značek

Alfa Laval DIABON AllBrands - plate repase heat výměníků exchangers tepla všech značek Smooth Delší životnost Efficiency pro for vaše Tough deskové Environments výměníky tepla Alfa Laval DIABON AllBrands - plate repase heat výměníků exchangers tepla všech značek Delší životnost pro vaše

Více

Obchodní strategie společnosti a strategické plánování pracovní síly

Obchodní strategie společnosti a strategické plánování pracovní síly Obchodní strategie společnosti a strategické plánování pracovní síly Jakub Hejsek Manager MOD EU květen 2012 Představení Philip Morris International PMI je přední mezinárodní tabákovou společností Vyrábíme

Více

PRŮMYSL ČR. Zpracoval: Bohuslav Čížek, Jan Proksch. Praha 8. 12. 2014

PRŮMYSL ČR. Zpracoval: Bohuslav Čížek, Jan Proksch. Praha 8. 12. 2014 PRŮMYSL ČR Zpracoval: Bohuslav Čížek, Jan Proksch Praha 8. 12. 2014 Obsah I. Postavení průmyslu II. Majetková struktura českého průmyslu III. Postavení průmyslu z pohledu mezinárodní konkurenceschopnosti

Více

RENOMOVANÝ ITALSKÝ VÝROBCE již od roku 1980 BEZOLEJOVÉ KOMPRESORY COMPACT AIR

RENOMOVANÝ ITALSKÝ VÝROBCE již od roku 1980 BEZOLEJOVÉ KOMPRESORY COMPACT AIR RENOMOVANÝ ITALSKÝ VÝROBCE již od roku 1980 BEZOLEJOVÉ KOMPRESORY COMPACT AIR PROGRAM 2014 Spektrum služeb KDO JE GENTILIN Centrum kvality Firma GENTILIN byla založena před 30 lety v italském městě Trissino

Více

Model podniku. Ú č e t n i c t v í. Stát. Podnik (kombinace VF) Prodej. Nákup Řízení plánování, organizace,vedení, rozhodování Výroba ŘLZ

Model podniku. Ú č e t n i c t v í. Stát. Podnik (kombinace VF) Prodej. Nákup Řízení plánování, organizace,vedení, rozhodování Výroba ŘLZ Podniková ekonomika Model podniku Ú č e t n i c t v í Stát Dodavatel Podnik (kombinace VF) Odběratel Nákup Řízení plánování, organizace,vedení, rozhodování Výroba ŘLZ Prodej 2 3 Vývoj situace podniků na

Více

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok Popis účetní jednotky. Název společnosti: Corpus Solutions

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok Popis účetní jednotky. Název společnosti: Corpus Solutions Výroční zpráva společnosti za rok 2018 Popis účetní jednotky Název společnosti: Corpus Solutions Sídlo: Štětkova1638/18 Praha 4, 140 00 Právní forma: a.s. IČO: 25764616 Rozhodující předmět činnosti: prodej

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Bankovní sektor na vzestupu Každá krize je svým způsobem přínosem, stejně jako dravci čistí stádo od nemocných a starých kusů tak krize čistí trh od nemocných firem. Výsledkem je,

Více

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok Popis účetní jednotky. Název společnosti: Corpus Solutions

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok Popis účetní jednotky. Název společnosti: Corpus Solutions Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok 2013 Popis účetní jednotky Název společnosti: Corpus Solutions Sídlo:, Praha 4, 140 00 Právní forma: a.s. IČO: 25764616 Rozhodující předmět činnosti:

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 HISTORIE EU 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Historie EU V této kapitole

Více

Návrh čipu je dobrodružství, které se nikdy neomrzí, říká Petr Kadaňka, návrhář ON Semiconductor

Návrh čipu je dobrodružství, které se nikdy neomrzí, říká Petr Kadaňka, návrhář ON Semiconductor Návrh čipu je dobrodružství, které se nikdy neomrzí, říká Petr Kadaňka, návrhář ON Semiconductor Když jsem včera dělal rozhovor s ing. Petrem Kadaňkou návrhářem integrovaných obvodů společnosti ON Semiconductor,

Více

ČESKÁ ŠKOLA STRATEGICKÉHO ŘÍZENÍ INTEGRACE KONCEPTŮ

ČESKÁ ŠKOLA STRATEGICKÉHO ŘÍZENÍ INTEGRACE KONCEPTŮ Společnost pro strategické řízení, inovace a podnikatelství STRATEGIE A INOVACE V ŘÍZENÍ PRO GLOBÁLNÍ SÍŤOVOU EKONOMIKU Výroční konference SSŘIP 2001 ČESKÁ ŠKOLA STRATEGICKÉHO ŘÍZENÍ INTEGRACE KONCEPTŮ

Více

SWOT ANALÝZA. Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu

SWOT ANALÝZA. Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu SWOT ANALÝZA Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu VY_32_INOVACE_EKO1014 Autor Ing. Adéla Hrabcová Datum 5. 4.

Více

Faktory úspěšnosti skupiny Bosch Car Service

Faktory úspěšnosti skupiny Bosch Car Service Faktory úspěšnosti skupiny Bosch Car Service U skupiny Bosch Car Service naleznete mnoho výhod. Obzvláště našich 6 pilířů pro trvalý úspěch na dílenském trhu. 1. Naše široká paleta servisních služeb: Kompletní

Více

Fitter, Focused, Further

Fitter, Focused, Further Tisková konference ING Bank ČR Fitter, Focused, Further Rolf-Jan Zweep CEO ING Bank ČR Generálníředitel Praha 22. dubna, 2008 Obsah ING Group & ING ING ČR Finanční výsledky ING Bank ČR 2007 Strategie ING

Více

CASE IH oslavuje v roce 2017 výročí 175 let na vrcholu produkce zemědělských strojů

CASE IH oslavuje v roce 2017 výročí 175 let na vrcholu produkce zemědělských strojů CASE IH oslavuje v roce 2017 výročí 175 let na vrcholu produkce zemědělských strojů CASE IH, celosvětový leader ve výrobě zemědělských strojů, začíná rok 2017 oslavou připomenutí jeho 175. výročí na hlavní

Více

N A N O F O R L I F E

N A N O F O R L I F E NANO FOR LIFE OBSAH KDO JSME? POTENCIÁL NANOVLÁKEN CO NABÍZÍME? TECHNOLOGIE NANOSPIDER KDO JSME? KDO JSME? česká technologická společnost založená v roce 2000, sídlící v Liberci v České republice (v roce

Více

Schindler Navigator Book Stanovení cílů společnosti Schindler a určení správného směru a strategie, vedoucí k úspěchu na trhu výtahů a eskalátorů.

Schindler Navigator Book Stanovení cílů společnosti Schindler a určení správného směru a strategie, vedoucí k úspěchu na trhu výtahů a eskalátorů. Schindler Navigator Book Stanovení cílů společnosti Schindler a určení správného směru a strategie, vedoucí k úspěchu na trhu výtahů a eskalátorů. Jürgen Tinggren Náš závazek Vážení kolegové, Miguel A.

Více

Česká ekonomika a inovace v kontextu transformačních změn 25 let od sametové revoluce

Česká ekonomika a inovace v kontextu transformačních změn 25 let od sametové revoluce Česká ekonomika a inovace v kontextu transformačních změn 25 let od sametové revoluce Vladimír Tomšík Konference Evropské fórum podnikání Česká ekonomika a inovace v Praze, CERGE-EI, 29. října 214 Obsah

Více

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY Naše firma je členem skupiny MANN+HUMMEL koncernu, který je světovým lídrem v oblasti technologie filtrace. Naše filtry se prodávají od roku 1982 a během této doby si získaly důvěru

Více

CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ?

CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ? CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ? Dale Carnegie Training Bílá kniha Copyright 2012 Dale Carnegie & Associates, Inc. All rights reserved. driveengagement_101512_wp DŮLEŽITOST LIDÍ

Více

KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ ŠETRNÁ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ

KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ ŠETRNÁ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ ŠETRNÁ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ KDO JSME Předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti Cofely v ČR je Vladimír Říha. Je zkušeným manažerem v oblasti energetiky,

Více

Tisková zpráva. BASF: Tržby a zisky ve 2. čtvrtletí značně vzrostly, prognóza pro rok 2017 se zlepšila. 2. kvartál 2017:

Tisková zpráva. BASF: Tržby a zisky ve 2. čtvrtletí značně vzrostly, prognóza pro rok 2017 se zlepšila. 2. kvartál 2017: Tisková zpráva BASF: Tržby a zisky ve 2. čtvrtletí značně vzrostly, prognóza pro rok 2017 se zlepšila 1. srpna 2017 Silvia Tajbliková BASF spol. s.r.o. Tel: +421 2 58 266 778 silvia.tajblikova@basf.com

Více

CO EMIL ŠKODA V ROCE 1869 NETUŠIL

CO EMIL ŠKODA V ROCE 1869 NETUŠIL CO EMIL ŠKODA V ROCE 1869 NETUŠIL ŠKODA JS STÁLA U ZRODU ČESKOSLOVENSKÉ JADERNÉ VZDĚLANOSTI A PRŮMYSLU Jaderný průmysl se v ČSR rozvíjí od roku 1956, kdy společnost Škoda JS zahájila práce na projektu

Více

KLAUS-DIETER SCHÜRMANN. Člen představenstva za oblast financí a IT

KLAUS-DIETER SCHÜRMANN. Člen představenstva za oblast financí a IT KLAUS-DIETER SCHÜRMANN Člen představenstva za oblast financí a IT NAPLŇUJEME FIREMNÍ STRATEGII 2025 Cíl pro rok 2025: Rentabilita tržeb 7 % (Skupina ŠKODA AUTO) SUV ofenzíva Internacionalizace Digitalizace

Více

Honeywell Česká republika SESAR 2020. Technologické centrum, Praha, 10. 6. 2014

Honeywell Česká republika SESAR 2020. Technologické centrum, Praha, 10. 6. 2014 Honeywell Česká republika SESAR 2020 Technologické centrum, Praha, 10. 6. 2014 Divize společnosti Honeywell Obrat $36.5 mld., z toho zhruba 55% realizováno mimo území USA Počet zaměstnanců 130,000 ve 100

Více

Petr Štulc Člen představenstva, ředitel úseku produkty a trhy ČEZ ESCO, a.s.

Petr Štulc Člen představenstva, ředitel úseku produkty a trhy ČEZ ESCO, a.s. SOUČASNÉ TRENDY V ENERGETICE 20. 10. 2016 Petr Štulc Člen představenstva, ředitel úseku produkty a trhy ČEZ ESCO, a.s. BUDOUCNOST ENERGETIKY? 1 EVROPSKOU ENERGETIKU DETERMINUJÍ CENY KOMODIT, POLITICKÁ

Více

Tvoříme tradici Wellness

Tvoříme tradici Wellness Tvoříme tradici Wellness Kdo je NHT Global? Stabilní americká společnost, která láme rekordy už 13 let Revoluční online model podnikání, který nám ostatní závidí Působí na 38 trzích světa a své produkty

Více

Tisková zpráva. OVB Holding AG: Výrazně lepší výsledek

Tisková zpráva. OVB Holding AG: Výrazně lepší výsledek Strana 1 ze 5 OVB Holding AG: Výrazně lepší výsledek Další posílení prodejního potenciálu: Růst finančních poradců, zákazníků a nových smluv Trvale pozitivní vývoj obchodu v segmentu jižní a západní Evropy

Více

Energetická účinnost? To je otázka volby. 3otázky, které byste. si měli položit ohledně dodavatele pohonů

Energetická účinnost? To je otázka volby. 3otázky, které byste. si měli položit ohledně dodavatele pohonů Energetická účinnost? To je otázka volby 3otázky, které byste si měli položit ohledně dodavatele pohonů Zamyslete se nad svým dodavatelem pohonů a položte si následující tři otázky Otázka důvěry Je můj

Více

M A R K T I N G O V Ý M A N A G E M E N T 6. Akad. rok 2015/2016, ZS Marketingový management - VŽ 1

M A R K T I N G O V Ý M A N A G E M E N T 6. Akad. rok 2015/2016, ZS Marketingový management - VŽ 1 M A R K T I N G O V Ý M A N A G E M E N T 6 Akad. rok 2015/2016, ZS Marketingový management - VŽ 1 Pro pochopení marketingového managementu vycházíme ze strategického plánování. Většina velkých společností

Více

Význam inovací pro firmy v současném. Jan Heřman 26. říjen 2012

Význam inovací pro firmy v současném. Jan Heřman 26. říjen 2012 Význam inovací pro firmy v současném období Jan Heřman 26. říjen 2012 Uváděné údaje a informace vychází z výzkumného záměru IGA 2 Inovační management, který je realizován v letech 2012 2013. Je registrován

Více

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann.

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. NOVÁ DIMENZE VÝKONU. V tomto materiálu jsou zčásti vyobrazeny také prvky výbavy, které nejsou součástí sériového vybavení. 2. Fahrerhaus Fahrerhaus.

Více

Příloha. INFORMACE O DŮVODECH ZVAŽOVÁNÍ TRANSFORMACE SKUPINY ČEZ - prezentace

Příloha. INFORMACE O DŮVODECH ZVAŽOVÁNÍ TRANSFORMACE SKUPINY ČEZ - prezentace Příloha INFORMACE O DŮVODECH ZVAŽOVÁNÍ TRANSFORMACE SKUPINY ČEZ - prezentace MYŠLENKA TRANSFORMACE ČEZ VYCHÁZÍ Z AKTUÁLNÍCH ZMĚN V ENERGETICE A MÁ POTENCIÁL PŘINÉST VÝRAZNÉ BENEFITY Proč uvažovat o transformaci

Více

PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání

PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání V oblasti techniky řetězových pil vyvíjí a vyrábí přední rakouská společnost PRINZ už od roku 1947 pro profesionální použití pily, příslušenství a náhradní

Více

Osm členských států EU má náskok před USA v zavádění širokopásmového připojení, uvádí zpráva Komise z oblasti telekomunikací

Osm členských států EU má náskok před USA v zavádění širokopásmového připojení, uvádí zpráva Komise z oblasti telekomunikací IP/08/0 V Bruselu dne 19. března 08 Osm členských států EU má náskok před USA v zavádění širokopásmového připojení, uvádí zpráva Komise z oblasti telekomunikací Podle dnes zveřejněné 1. zprávy Evropské

Více

Judenburg, Rakousko Soustava dálkového vytápění na bázi odpadního tepla z papírny Zellstoff Pöls AG

Judenburg, Rakousko Soustava dálkového vytápění na bázi odpadního tepla z papírny Zellstoff Pöls AG Judenburg, Rakousko Soustava dálkového vytápění na bázi odpadního tepla z papírny Zellstoff Pöls AG POPIS AKCE Společnost Zellstoff Pöls AG ročně vyprodukuje přibližně 2 miliony kubických metrů prořezaného

Více

OBJEVTE INTERAKTIVNÍ OBSAH

OBJEVTE INTERAKTIVNÍ OBSAH OBJEVTE INTERAKTIVNÍ OBSAH PŘIBLÍŽENÍ VIDEO OBRÁZEK K O N V E R Z N Í S A D Y 1 HISTORIE 2 FILOZOFIE 3 PERFORMANCE KITY HISTORIE ZAČÁTEK UZNÁNÍ SPOLUPRÁCE BUDOUCNOST CARLO ABARTH SÁM SEBE RÁD OZNAČOVAL

Více

Vnitř ní informace. ČEZ kupuje projekt 600MW větrné farmy v Rumunsku

Vnitř ní informace. ČEZ kupuje projekt 600MW větrné farmy v Rumunsku ČEZ, a. s. IČ 45274649 Vnitř ní informace ČEZ kupuje projekt 600MW větrné farmy v Rumunsku Skupina ČEZ a společnost Continental Wind Partners LLC včera večer uzavřely prodej projektu výstavby sousedících

Více

Chráníme reputaci na trhu Minimalizujeme náklady na záruční opravy

Chráníme reputaci na trhu Minimalizujeme náklady na záruční opravy STEMAN Sensors s.r.o. Chráníme reputaci na trhu Minimalizujeme náklady na záruční opravy Přehled snímačů tlaku www.steman.cz Dokonalý snímač vyrobený s odborným know-how Typický snímač tlaku obsahuje tři

Více

Gemba Workshopy v rámci Mezinárodního týdne produktivity IPW 2019

Gemba Workshopy v rámci Mezinárodního týdne produktivity IPW 2019 Gemba Workshopy v rámci Mezinárodního týdne produktivity IPW 2019 Obsah 1. ABB 1 2. Alfmeier HR 2 3. Alfmeier Lean 3 4. Amazon 4 5. JHV-ENGINEERING s.r.o 5 6. ŠKODA 6 1. ABB Program workshopu v provozu

Více

Úvodní slovo. Podle odbytu ve 170ti zemích celého světa je společnost Hankook Tire řazena na sedmé místo v globálním žebříčku příjmů z prodeje.

Úvodní slovo. Podle odbytu ve 170ti zemích celého světa je společnost Hankook Tire řazena na sedmé místo v globálním žebříčku příjmů z prodeje. Úvodní slovo Hankook Tire je jedním z největších a nejrychleji se vyvíjejících výrobců pneumatik na světě. Zaměřuje se na výrobu radiálních pneumatik pro osobní auta, malá i velká nákladní auta a autobusy.

Více

SWOT ANALÝZA 126MSFN

SWOT ANALÝZA 126MSFN SWOT ANALÝZA 126MSFN 8.11.2016 Zbyněk Škoda SWOT analýza -obsah 1. Základní informace a princip metody 2. Vnější a vnitřní faktory 3. Užitečnétipy a příklady z praxe SWOT analýza I. ZÁKLADNÍ INFORMACE

Více

VYTVOŘENO PRO CELÝ SVĚT.

VYTVOŘENO PRO CELÝ SVĚT. VYTVOŘENO PRO CELÝ SVĚT Představení Hastings Specializovaný výrobce pístních kroužků Globální projektové a konstrukční centrum Aktivní na globálním trhu prvovýroby a náhradních dílů Důvěryhodný obchodní

Více