Pomůcky pro SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pomůcky pro SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ"

Transkript

1 Pomůcky pro SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ

2 Věrnostní program DÁREK K NÁKUPU Vážíme si Vašeho zájmu o naše výrobky a Vaši věrnost odměňujeme. Za každou 1 Kč, kterou utratíte v našem internetovém obchodě získáváte 1 bod. Dárek za nákup si můžete vybrat u každé objednávky nebo si můžete body sbírat a využít je později. V případě vyprodání některé z položek si vyhrazujeme možnost změny nabízených dárků bodů bodů bodů Dřevěná skládačka B17001 Kouzelné lepidlo 1 litr B17002 Origami sada ks B bodů Plastelína maxi balení bodů bodů Barevný filc B17004 B17005 Temperové barvy 3 litry B17006 Trojhranné pastelky 60 ks bodů bodů bodů Kovový sušák na výkresy B17007 Modelovací písek 5 kg B17008 B17009 Pokračování dárků na zadní obálce.

3 OBSAH: Narušené komunikační schopnosti... str. 3 Sluchové postižení a oslabení sluchového vnímání... str. 12 Manipulační pomůcky pro výuku matematiky... str. 15 Tělesné postižení... str. 20 Specifické poruchy chování... str. 28 Poruchy pozornosti a ADHD... str. 32 Zrakové postižení... str. 37 Sluchové postižení a oslabení sluchového vnímání... str. 42 Poruchy autistického spektra... str. 45 Mentální postižení... str. 51

4 Kompletní nabídku vybavení školních prostor, nábytku, doplňků a výtvarných potřeb naleznete v našem hlavním katalogu 2017/2018.

5 SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Narušené komunikační schopnosti Grafomotorika na každý den 149 Kč Rodina obrázkové příhody 439 Kč Terapeutický maňásek Lenka Narušené komunikační schopnosti 599 Kč

6 1 199 Kč NOVINKA Nácvik plynulého psaní Grafomotorická cvičení pro nácvik plynulého psaní jsou určená dětem předškolního a školního věku, které se připravují na výuku psaní, jakož i dětem, kterým psaní činí jisté potíže, které mají sníženou grafickou úroveň psaní, nebo které se zdráhají kreslit či psát. Šipky pomáhají v dodržení správného směru psaní a tvar cestiček umožňuje psaní jedním tahem, bez přerušení, bez odtahování ruky. Úkoly jsou odstupňované, se zvyšující se obtížností. Každá cestička je na začátku úkolu vytištěná tučně, následně slabě a na konci úkolu již dítě samo opakuje tvar bez předlohy. Karty jsou určené k opakovanému použití, buďto formou kopírování nebo vložením do průhledné fólie s možností popisu fixem. Popisovače jsou součásti sady. Obsah balení: 4 druhy cvičení zaměřená na přípravu k psaní: 1. Část CESTIČKY (9 karet), 2. Část VLNOVKY (20 karet), 3. Část spojování do slabik (25 karet), 4 část psaní slov (17 karet) 5 průhledných fólií pro popis fixy sada fixů na bílé tabule (4 barvy). formát: A Kč Grafomotorika pro nejmenší Barevné desky formátu A3 pro jednoduchá grafomotorická cvičení. Úkolem dítěte je obkreslování obrysů obrázků prstem nebo popisovačem. Navrženo pro nejmladší děti, vhodné pro dvouleté děti v Mš. Karty jsou zalaminovány, díky čemuž jsou odolné, určené k opakovanému použití, odolné proti ohýbání a zašpinění. 10 desek A3 popisovače návod od 2 let Kč Linkované tabulky Jednostanné stíratelné tabulky k opakovanému požívání. Vyrobeno z ohebného plastu, určeno pro popis fixy na bílé tabule. rozm. 23 x 30,5 cm 30 ks od 5 let Kč Grafomotorika na každý den Složka s kartami obsahujícími grafomotorická cvičení zaměřená na přípravu k psaní. Překreslování tvarů připomínajících písmena je skvělou přípravou k psaní ve vymezeném prostoru listu. 26 pracovních listů doplňují filmy, které krok za krokem prezentují výtvarné přetváření dříve vyplněných pracovních listů. Během výtvarné tvorby děti vystřihují tvary, trhají dle předkreslených linek, překreslují, lepí, malují a vybarvují. Pracovní listy lze kopírovat a zvětšovat do formátu A3, tímto dojde i ke zvětšení čtverečků, tak i výsledného obrázku. Zvětšení do formátu A3 doporučujeme především u mladších dětí. 28 karet A Kč Cestičky pro čtvero ročních období Barevné desky s obrázky formátu A4 navazujícími k tématice ročních období. Pomůcka ke cvičením zlepšujícím motoriku ruky a připravujícím k výuce psaní. Díky plastovým složkám karty poslouží opakovaně. Úkolem dítěte obtahování stop. Některé karty jsou určeny k kreslení obouruč. 40 karet formátu A4 8 složek popisovače od 4 let Kč Barevné cestičky Barevné desky s obrázky obsahujícími různé druhy čar. Pomůcka k cvičením zlepšujícím motoriku ruky a připravujícím k výuce psaní. Díky plastovým složkám jsou karty určeny k opakovanému použití. Po vložení karty do průhledné vložky děti obkreslují motivy pomocí přiložených popisovačů. 19 karet A4 5 složek popisovače od 3 let Kč 4 telefon:

7 99 Kč NOVINKA Náplně do propisek PenAgain Speciální výměnné náplně do per PenAgain. černá barva 2 ks Kč Propisky PenAgain Propisky pro pohodlné a příjemné psaní. Speciální propisky snížují únavu rukou, prstů i zápěstí. Působí preventivně proti křečím prstů i dlaní. Perfektní pro radost z psaní a krasopisný zápis. Tvar propisky napomáhá zafixování správného tříprstového úchopu psacích potřeb. různé barvy, bez možností výběru barvy sada: propiska o rozměrech 10,5 x 4,3 cm + 2 náhradní tuhy tloušťky 1 mm, černý inkoust Kč Tužka Twist Write Unikátní tvar tužky nutí uživatele k použítí správného tříprstového úchopu. Ergonomický tvar zamezuje vzniku únavy prstů a rukou. Tvar tužky a její intenzívní barva děti zcela určitě zaujmou. různé barvy, bez možností výběru 1 ks rozm. 9,5 x 4 cm Kč Sady k motorickým cvičením Sada k procvičování svalů dlaně. Pomůcka pro rozvoj jemné motoriky a přípravy k psaní, stříhání apod. pinzeta, délka 10 cm lžička pro modelování kuliček, délka cca 16 cm kapátko, délka 16 cm kuličková pinzeta, délka 12 cm od 3 let Kč Cvičení pro rozvoj jemné motoriky a zrakově-pohybové koordinace H. Tymichova. Sada různorodých zajímavých grafomotorických cviků s metodickým komentářem. formát: B5 68 str Kč Posilovače prstů, 12 ks Cvičební pomůcka pro cviky dlaně a prstů. Vyrobeno z molitanu. délka 11 cm Kč Velké ergonomické násadky Násadky ergonomického tvaru jsou určené dětem. Vhodné jsou pro praváky i pro leváky. Doporučujeme pro nácvik správného úchopu tužky, pastelky a pera. Násadky rovněž napomáhají v nácviku správného nátisku na psací pomůcky. Velká ergonomická násadka na tužky a pastelky, 1 ks rozm. 2 x 2 cm průměr otvoru 7 mm Kč Velké ergonomické násadky na tužky a pastelky, 2 ks rozm. 3,5 x 1,5 cm průměr otvoru 6 mm Kč NOVINKA ks 2 ks Kč Ergonomické násadky na tužky a pastelky Pomůcka pro korekci nesprávného úchopu psacích potřeb. Násadky jsou tvarově přizpůsobené dětské ručičce. Vhodné pro praváky i leváky. Vhodné i pro korekci nadměrného tlaku na psací potřeby během psaní na papír. 6 ks Kč 539 Kč Narušené komunikační schopnosti Maxi pinzeta Barevná plastová maxi pinzeta. Dodáváme v praktickém obalu s rukojetí. Hry s využitím pinzety rozvíjejí jemnou motoriku dlaně. 12 ks 6 barev délka cca 12 cm od 18 měsíce Kč Gelová housenka Gumová housenka slouží k posilování svalů dlaně a prstů. 1 ks rozm. 26 x 3,5 x 2 cm Kč telefon:

8 Velký obtahovací šnek Šnek z barevných MDF desek je vybaven dřevěným perem pro obtahování vyfrézovaných cestiček. Pomůcka rozvíjející jemnou motoriku a zrakově-pohybovou koordinaci. Vhodná pro nácvik správného držení psacích potřeb. Slouží k rozvíjení prostorové orientace, schopnosti soustředění i postřehu. rozm. 30 x 42 cm Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Riziko úrazů. TABULKY pro manipulační cvičení obouruč 01 Tabulky pro manipulační cvičení obouruč Tabulky pro manipulační cvičení obouruč patří mezi velmi originální a oblíbené pomůcky. Na dřevěných tabulkách je vyfrézovaný určitý vzor spolu se svým zrcadlovým obrazem. Úkolem dítěte je obkreslování vzorů pomocí speciálních dřevěných ukazovátek. Úkol je dosti obtížný. Obkreslování rozvíjí zrakově-pohybovou koordinaci a schopnost soustředění. Tabulky k manipulačním cvičením slouží i k rozvoji jemné motoriky. Vyrobeno z MDF desek. rozm. 41,5 x 22 cm ptáčci 299 Kč tulipány 299 Kč stromečky 299 Kč trojúhelníky 299 Kč hvězdičky 299 Kč hříbky 299 Kč se šnekem 299 Kč s labyrintem 299 Kč s jablíčkem 299 Kč Riziko úrazů telefon:

9 45 Kč Dřevěné píšťalky ptáčci Barevná dřevěná píšťalka, výborná pomůcka pro dechová a logopedická cvičení. Potěší každé dítě. 1 ks různé dekory, dodávané dle aktuální nabídky rozm. 8 x 5 cm od 2 let Kč Postavičky dřevěné píšťalky Píšťalka s výsuvnou hlavičkou. různé druhy, dodáváme dle aktuálních skladových zásob délka 12,5 cm od 2 let Kč Foukačka Dřevěná bez zvuková píšťalka s polystyrenovou kuličkou. Hračka vhodná k logopedickým cvičením. Dárek, který poskytne spoustu zábavy. 1 ks rozm. 10 x 2,5 x 4,5 cm různé vzory, dodávané dle aktuální nabídky Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Mikrofon MP3 Mikrofon s možností nahrávání a reprodukce zvuků, písniček a hudby. Délka zvukové stopy je 4 hodiny. Jednoduché ovládání. Vybaveno možností připojení k počítači a kopírování souborů na disk, což umožňuje archivaci nahrávek a jejich další zpracování a využití. 128 MB zabudovaná paměť. Dobíjení pomocí USB portu. od 4 let Kč Nevhodné pro děti do 3 let. 25 Kč Bublifuk Foukání mýdlových bublinek je zábavné. Během hry děti posilují dech. výška nádoby 10 cm 1 ks Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Pírka malá délka 3 až 14 cm 20 g Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Sada foukaček Foukačky doporučujeme pro rozvoj dýchacích cest, artikulačních schopností a fonetiky. Jsou skvělé pro nácvik kontroly dechu, prodlužování fáze výdechu a v neposlední řadě umožňují nácvik soustředění. Během hry dochází u dětí ke zklidnění a nácviku ekonomické práce s dechem. Dřevěná pomůcka je plně hygienická, určená k použití v logopedických ordinacích, ve školkách i v domácím prostředí. Vyrobeno z bukového masivu. prům. 6 cm výška 5 cm různé barvy, dodáváme dle aktuálních zásob. 4 ks 4 polystyrenové míčky o prům. 2,5 cm 4 slámky od 3 let Kč Cvičím dýchání hra Čtyři zábavné hry, během kterých děti procvičují intenzitu, sílu a směr dechu. Vhodné pro zafixování správných dýchacích návyků. Doporučujeme především pro cviky posilující svaly aktivované během mluvení, s cílem zpevnění aparátu a zamezení vad výslovnosti. rozm. 22 x 25 x 6 cm 8 polystyrenových míčků o prům. 3 cm od 3 let Kč 299 Kč Obtahovací tabulky 799 Kč Tabulky k logopedickým a grafomotorickým cvičením. Edukační pomůcka slouží k přípravě k výuce psaní. Obtahování cestiček stimuluje zrakově-pohybovou koncentraci, rozvíjí zručnost a pozornost. rozm. 30 x 21 cm červená 299 Kč zelená 299 Kč čtverečky 299 Kč žlutá 299 Kč Riziko úrazů Narušené komunikační schopnosti telefon:

10 NOVINKA NOVINKA Foukaná Komu se podaří dát gól a kdo odrazí útok? Míčkem manipulujeme pouze pomocí dechu foukáním brčkem. rozm. 35 x 25 x 8 cm od 3 let Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Kousáto Ark Brick Kousátko ARK Brick je bezpečná a praktická pomůcka poskytující diskrétní řešení problémů dětí se zlozvykem kousání. Pomáhá dítě uklidnit a snižuje hladinu stresu. Dodáváme včetně odnímatelného klipu pro zavěšení. 3 různá provedení měkké 799 Kč tvrdé 799 Kč super tvrdé 799 Kč Kousátko Ark strukturové Kousátko s jednoduchým způsobem úchytu. Rozvíjí schopnost kousání a žvýkání, podporuje stabilitu čelistí a zmírňuje bolest během růstu zoubků a podráždění dásní. rozm. 13 x 6 cm Kč Vibrátor s lopatkami Masážní strojek aktivuje a rozvíjí motoriku přední části jazyka, čímž napomáhá nejen ke korekci rotacismu ale rovněž i palatalizace (změkčování hlásek). Práce s přístrojem urychluje vznik hlásek (usnadňuje jejich vyslovování). Účinný nástroj pro výuku a procvičování hlásky r. Sestava obsahuje 2 lopatky (měkkou a tvrdou) Kč Co se to stalo Hra na základě spojování příčiny a důsledku různých situací. Doporučujeme pro cviky zaměřené na schopnost vyprávění o svých pocitech a emocích. Hra rozvíjí postřeh a slovní zásobu. Součástí hry je skládačka puzzle s prvky samokontroly. Dítě si může samo ověřit, zda má obrázky s příčinou a důsledkem sestavené správně. Systém samokontroly je umístěn na rubu dílků. 24 dílků o rozm. 14 cm x 7 cm, pro sestavení 6 příběhů 6 sad puzzle skládajících se ze 4 dílků o rozm. 4 cm x 4 cm pro 1 4 hráče od 4 let Kč 799 Kč Logopedické zrcadlo malé Zrcadlo v dřevěném rámu s podpěrou. Slouží k logopedickým cvičením. Ideální k individuální práci s dítětem ve škole nebo doma. Pomůcka pro podporu pomocných logopedických cvičení určených dětem. Umožňuje pozorování vzoru správné polohy mluvidel, napodobování a samostatné provádění určených cviků. 1 ks rozm. bez rámu 25 x 25 cm Kč Asistent učitele Malá krabička umožňující nahrávání 30 vteřinových sekvencí. Může se jednat o povely učitele, které dítě reprodukuje mimo vyučování nebo o logopedická cvičení k procvičování. Dítě rovněž může nahrávat svá slova nebo věty libovolné nebo související s ilustrací umístěnou pod víčkem. Hra s krabičkou dodává dětem odvahu a umožňuje práci v individuálním tempu. Na baterie 3 x AAA (nejsou součástí balení) rozm. 8,5 x 8,5 x 2,5 cm Kč 299 Kč Jídlo Sady fotografií pro rozšíření slovní zásoby. Poslouží i k logopedickým a jazykovým cvičením. Fotografie rozvíjejí postřeh, logické myšlení a schopnost přiřazování. Určeno rovněž pro třídění, klasifikaci a pro výuku cizích jazyků. Karty zobrazují základní potraviny i hotová jídla. 46 karet o rozm. 15 x 10 cm od 4 let Kč Sady fotografií Sady fotografií pro rozšíření slovní zásoby. Poslouží i k logopedickým a jazykovým cvičením. Fotografie rozvíjejí postřeh, logické myšlení a schopnost přiřazování. Určeno rovněž pro třídění, klasifikaci a pro výuku cizích jazyků. Fotografie zvířat Karty s fotem zvířete a charakteristických části jeho těla. Karty rozvíjejí znalosti o světě zvířat a jsou vhodné pro klasifikaci, rozpoznávání a třídění. 48 karet zobrazujících 16 zvířat, rozm. 7 x 7 cm hrací kostka od 4 let Kč Karty zobrazují dětské oblečení. 48 karet o rozm. 15 x 10 cm od 4 let Dětské oblečení 299 Kč Sada karet zobrazujících děti během provádění různých každodenních činností. Pomůcka k jazykovým cvičením, sestavování příběhů, chronologických událostí atp. 46 snímků o rozm. 15 x 10 cm od 4 let Vyprávěj jaký je tvůj den 299 Kč telefon:

11 od 999 Kč Sada fotografií Sada 90 snímků o rozměrech 14 x 21,5 cm je skvělou pomůckou k jazykovým cvičením. Snímky se týkají vážných témat, o kterých s dětmi mluvíme: emoce, rodina, vyučování, lidé v našem okolí. Celek umístěn v odolné lepenkové krabičce. od 4 let Lidé a emoce sada fotografií 999 Kč 275 snímků o rozměrech 11 x 14 cm k jazykovým cvičením. Sada obsahuje fotografie předmětů, činností včetně jejich znaků. Děti si zábavnou formou rozšiřují slovní zásobu, schopnost ústního projevu nebo kladení otázek. od 4 let Podstatná jména, slovesa a přídavná jména sada snímků Kč 227 snímků o rozměrech 11 x 14 cm k jazykovým cvičením. Sada obsahuje i fotografie předmětů a zvířat pro přiřazování dvojic, klasifikaci, třídění atp. od 4 let Dovednosti sada snímků Kč Obrázkové pohádkové kostičky Kostičky pro skládání pohádkových příběhů. 15 kostiček s délkou boku 3,5 cm 90 samolepek piktogramů 10 žetonů CD obsahující 6 pohádek v různých jazycích: anglicky, francouzsky, španělsky, katalansky, německy, italsky, portugalsky, řecky, chorvacky, švédsky, maďarsky, slovensky a rumunsky. od 3 let Kč Sady fotografií Asociace Sady fotografií pro rozšíření slovní zásoby. Poslouží i k logopedickým a jazykovým cvičením. Fotografie rozvíjejí postřeh, logické myšlení a schopnost přiřazování. Určeno rovněž pro třídění, klasifikaci a pro výuku cizích jazyků. Fotografie pro zařazení do logických párů. 48 fotografií o rozm. 15 x 10 cm od 4 let Kč Sady fotografií Co je špatně? 45 karet znázorňujících situace obsahující jeden chybný prvek. Např. kluk píše mrkví nebo sněhulák žije u moře. Hra rozvíjí pozornost, je vhodná k procvičování slovní zásoby a výuku argumentace. 45 karet o rozm. 15 x 10 cm od 4 let Kč Tematické tabulky Tematické tabulky (kartón s barevným potiskem) jsou skvělé pro zavěšení na stěnu Mš, školní učebny nebo i doma. Velký formát umožňuje využití pomůcky pro skupinovou práci. Tematické tabulky poskytují dětem seznámení s okolním světem, rozvíjejí jejich slovní zásobu i představivost. Doporučujeme i pro výuku cizích jazyků. rozm. 65 x 47 cm V parku 129 Kč Obývací pokoj 129 Kč Tematické tabulky Tematické desky umožňují dětem poznávání světa, obohacují slovní zásobu a rozvíjejí prostorovou představivost. Jsou skvělou pomůckou pro výuku cizích jazyků. Velký formát (70 x 50 cm) umožňuje použití desky pro skupinovou práci. 1 ks návod Město 139 Kč Obchod 139 Kč Kuchyň 139 Kč Zoo 139 Kč Ekologie 139 Kč Pláž 139 Kč Na vsi 139 Kč Koupelna 139 Kč U lékaře 139 Kč Dětský pokoj 139 Kč 139 Kč Narušené komunikační schopnosti telefon:

12 Obrázkové kostky sestav příběh Měkké pěnové kostky s obrázky pro sestavování příběhů. Kostky zobrazují postavu, místo a událost. Zbývající část příběhu se odvíjí dle fantazie dítěte. Jazyková cvičení s kostkami jsou vítaným zpestřením výuky. Vhodné k procvičování tvorby vět a příběhů. 6 kostek s délkou boku 4,2 cm, 3 barvy od 3 let Kč Logopedické kostky Ideální pomůcka pro rozvoj řeči, schopnosti naslouchání a rozpoznávání plynoucího času na základě logických časových úseků. Pravidla hry jsou velmi jednoduchá dítě hodí kostkou a následně vypráví příběh o vylosovaných postavičkách, zvířatech a předmětech. 10 plastových kostek, délka boku 3,5 cm 72 samolepek od 3 let Kč Mluvící album A4 Mluvící album je pomůcka k procvičování psaní, čtení a vyprávění příběhů. Může být používána jako doplňková výuková pomůcka. Každé album je vybaveno kapsičkami na snímky, nálepkami a tabulkou s 30 tlačítky, umožňujícími nahrávání 10 vteřinových zpráv. Požadované baterie 2 x AAA (nejsou součásti balení) Kč Nevhodné pro děti do 3 let Příběhy ročních období Pomůcku tvoří 16 barevných obrázkových příběhů skládajících se ze 3 až 6 barevných kartiček. Příběhy jsou tematicky spojené s ročními obdobími. Úkolem dítěte je objevení posloupnosti událostí a seřazení jednotlivých ilustrací v určeném pořadí. Cvičení tohoto druhu rozvíjejí u dítěte pozornost, logické myšlení, obohacují slovní zásobu, procvičují stavby delších větných celků. Hra s příběhy zobrazujícími roční období dovolí dítěti pozorovat jejich charakteristické vlastnosti. Hra rovněž prezentuje pravidla chování v určitých situacích, v kterých se ocitají hrdinové příběhu i děti ve svém každodenním životě. Pomůcka se skládá ze 74 obrázků o rozměrech 9 x 9 cm. Určeno dětem předškolního a mladšího školního věku. Vhodné i pro výuku cizích jazyků a logopedickou praxi. 74 obrázků o rozm. 9 x 9 cm od 4 let Kč 999 Kč Co se stane? obrázkové příběhy 1 Obrázkové příběhy k jazykovým cvičením, k sestavování logických celků nebo k samostatnému vyprávění příběhů. Součásti sady jsou kartičky s otazníkem, kterými lze příběh v libovolném místě zastavit a vymýšlet konce příběhu dle vlastní fantazie. Barevné obrázky podněcují děti k vyprávění, rozvíjejí logické myšlení a pozorovací schopnosti. Příběhy se týkají každodenních činností. 25 sad, každá s 5 až 7 kartami 5 karet s otazníkem celkem 143 karet o rozm. 10 x 9,5 cm od 4 let Kč Co následuje? 20 karet zobrazujících 5 obrazů skládajících se ze 4 sekvencí. Hra spočívá ve složení karet v odpovídajícím pořadí. Karty obsahují prvky autokontroly. Vyrobeno z tvrdého kartónu. rozm. 11,5 x 11,5 cm od 2 let Co následuje příroda 459 Kč Co následuje výrobky 459 Kč Co následuje činnosti 459 Kč Legrační příběhy z domova 70 karet s ilustracemi znázorňujícími 12 legračních událostí. Dítě seřazuje jednotlivé části příběhů a tím procvičuje logické myšlení, schopnost souvislého vyprávění, všímá si podrobnosti. Hra rovněž procvičuje znalost pojmů před a po a podněcuje představivost. 70 karet o rozm. 9 x 9 cm od 3 let Kč Vyprávěj o tom! Sada 26 různých příběhů. Každá povídka je znázorněna na několika kartách (4 až 7 karet). Hra rozvíjí logické myšlení, rozšiřuje slovní zásobu, učí schopnosti předvídání a vyvozování důsledků různých modelů chování. Úkolem dětí je seřazení karet s jednotlivými příběhy. Děti vypráví příběh, karta po kartě, vysvětlují události, dávají příběhům vhodné názvy. Vhodné pro samostatnou prací, pro práci ve dvojicích i ve skupinách. Skvělá didaktická pomůcka pro výuku jazyků prvním stupni ZŠ. šablony obrazové karty od 4 let Kč Obrázkové příběhy 3 sady po 5 kartách vyrobených z plastu znázorňují sekvence různých událostí. Děti jsou povzbuzovány k reprodukci příběhu v určeném pořadí, k vyprávění o událostí, vymýšlení dalšího průběhu. Pomůcka poslouží i k dalším jazykovým cvičením. 15 karet rozm. karty 16 x 16 cm od 3 let Kč 10 telefon:

13 599 Kč Sada maňásků povolání Sada maňásků zobrazujících různá povolání. Maňásky vyrábíme z příjemné a měkké látky. Oblečení je filcové. výška cm 10 ks Kč Terapeutický maňásek Lenka Terapeutická panenka s pohyblivou hlavou je skvělou pomůckou pro logopedy, terapeuty i učitele. Panenka má otvor v zadní části hlavy a hadrové ruce s prostorem pro dlaně (dětské nebo dospělé). rozm. 70 x 12 x Kč Loutkové divadlo S pomocí maňáskového divadla se z dětí rázem stanou herci. Během her se děti přenesou do pohádkového světa, získají první zkušenosti s veřejným projevem a pozbydou se stydlivosti. Divadélko je vyrobeno z překližky a barevných MDF desek. Vybaveno pohyblivou oponou. Dodáváme včetně 2 maňásků. rozm. 47 x 12 x 51 cm rozm. bočních křídel 29 x 20 cm výška maňásků 20 cm Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Pocity, zdraví a bezpečnost Na každédesce jsou znázorněné čtyři různé situace,ze kterých si má dítě vybrat jednu špatnou tuto označí červeným křížkem. Poutavé příběhy učí pozornosti, logickému myšlení a spojování faktů. 12 tabulek 12 červených křížků pro 12 hráčů od 3 let Kč Snímky emoce Snímky znázorňující způsoby vyjadřování různých emocí. Sada 22 velkých snímků o rozměrech 21 x 15 cm. Snímky jsou velmi detailní a zřetelné. Emocionální stav hrdinů je jednoznačně rozpoznatelný. Pomůcka k jazykovým cvičením obohacujícím slovní zásobu, k tvorbě příběhů, rozvíjení dovedností popisování a vyjadřování pocitů. 22 fotografií o rozm. 21 x 15 cm od 4 do 7 let Kč Tak nebo jinak - vyber si sám 12 příběhu z každodenního života dítěte, např.: sledování televize nebo nakupování. Každý příběh má dva možná rozuzlení, z kterých si dítě jedno vybere. 72 obrázků rozm. 9 x 9 cm od 5 let Kč Rodina obrázkové příhody Pomůcka zobrazuje cyklus rodinného života jako proces rozvoje. Zobrazuje jednotlivé etapy rodinného života - od seznámení mladého páru, přes sňatek, narození dětí, až po odchod dětí z domova. Skládáním obrázků do celků a vyprávění o nich dětem prezentujeme důležitost rodiny i aktuální životní etapu jejich vlastních rodin Kč Hry pro zafixování správného chování v nebezpečných a nepředvídatelných situacích. Obrázkové podložky a magnetické obrázky k přiřazování k tabulkám děti seznámí se správným chováním v různých situacích. Jak se zachováš v nebezpečné situaci? 4 tabulky A3 24 magnetických obrázků od 4 let Kč Hračka obsahuje magnety nebo magnetické prvky. Magnety přitažené magnetickou sílou k sobě nebo ke kovovým objektům v lidském organismu mohou způsobit vážné zdravotní problémy nebo dokonce úmrtí! V případě spolknutí nebo vdechnutí magnetu je nutno okamžité vyhledat lékařskou pomoc. Jak se to stalo? 4 tabulky A3 16 magnetických obrázků od 4 let Kč Hračka obsahuje magnety nebo magnetické prvky. Magnety přitažené magnetickou sílou k sobě nebo ke kovovým objektům v lidském organismu mohou způsobit vážné zdravotní problémy nebo dokonce úmrtí! V případě spolknutí nebo vdechnutí magnetu je nutno okamžité vyhledat lékařskou pomoc. Narušené komunikační schopnosti telefon:

14 SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Sluchové postižení a oslabení sluchového vnímání Zvuky z okolí BINGO 999 Kč Zvukové krabice 299 Kč zvonečků s rukojetí 69 Kč

15 Zvuky kolem nás + CD CD s nahrávkou 60 zvuků, délka 64 minut 20 oboustranných karet s ilustracemi návod se seznamem zvuků formát: 34 x 13,5 x 3 cm od 3 let Kč Zvuky z okolí BINGO Úkolem dítěte je poznávat zvuky a přiřadit je k příslušné kartě. Dítě má určit jaký zvuk uslyšelo a označit žetonem příslušný obrázek na hrací kartě. Hra rozvíjí sluchovou koncentraci, schopnost identifikace a rozlišování zvuků, poznávání zvuků vybraných hudebních nástrojů a rozšiřuje slovní zásobu. Může sloužit jak k individuální, tak skupinové práci. 1x CD s nahrávkou 25 zvuků 25 oboustranných karet o rozm. 19,5 x13,5 cm 150 červených žetonů od 3 let Kč Nevhodné pro děti do 3 let. od 329 Kč Zvukové kostky Pomůcky se skládají ze 2 kostiček. Na každé kostičce se nachází polovina obrázku. Úkolem dítěte je spojení dvou kostiček tak, aby vznikl celý obrázek. Správné splnění úkolu je odměněno ozve se zvuk. Na 3 baterie LR6 (nejsou součásti balení). 2 kostky o rozm. 7 x 7 x 7 cm od 2 let farma 329 Kč dopravní prostředky 329 Kč hudební nástroje 359 Kč Zvuky farmy Úkolem dítěte je poznávání hlasu zvířete a vyhledání jeho obrázku na herní desce. 12 herních desek o rozm. 13,2 x 20,4 cm 120 kartiček CD s nahrávkou zvuků od 4 let Kč 499 Kč Poznáváme zvuky Pomůcka pro rozvoj sluchové percepce a soustředění, schopnosti identifikace různých zvuků a rozvoj sluchové paměti, již v raném dětském věku. Pomůcka má odstupňovanou obtížnost. Doporučujeme pro práci s dětmi již od 2. roku, až po nižší školní věk. Stimulujeme rozvoj sluchové analýzy. Pomůcka je rovněž vhodná v případě opožděného rozvoje řeči, dětské afázie, dyslexie, pro rozvoj řeči u dětí se zbytky sluchu, u autistických dětí a v případě dysfázie. 96 obrázků s postavičkami - symbole kategorie (tiše - hlasitě, vysoko - nízko, rychle - pomalu, smutně - vesele), rozm. 8,3 x 8,3 cm 4 kontrolní tabulky 16 karet se vzory sekvencí Kč Zvukové krabice Dřevěné krabičky s úchyty vydávajícími různé tóny. Úkolem dítěte je nalezení páru krabiček identického znění. základna o rozm. 30 x 16 x 2 cm 8 ks krabiček o rozm. 6 x 6 x 4 cm Kč Zvuková paměť Ve hře Zvuková paměť hráči vstupují do světa zvuků. Během hry mají za úkol nasbírat co největší počet kostek vydávajících stejné zvuky. Děti se pomoci hry učí pozornému naslouchání, identifikaci a rozlišování zvukových signálů. Hra rozvíjí paměť, sluchovou citlivost a motoricko sluchovo zrakovou koordinaci. pro 2 3 hráče od 5 let Kč 779 Kč Zvuková pyramida Hranoly vydávající různé zvuky. Úkolem dítěte je najít mezi nimi páry. Páry jsou navíc označeny body stejné barvy. Hra procvičuje vnímání a paměť. 12 ks (6 párů) od 3 let Kč Sluchové postižení a oslabení sluchového vnímání telefon:

16 Hra se zvuky bim bam Hra se zvuky a sluchem. Lotynka bim bam obsahuje hrací karty se zvuky rozbrazující koncertní sál, zpívající školku, hlučnou ulici a pohádkovou vesničku. Hra obsahuje CD se zvuky. Úkolem hráčů je rozpoznávání jednotlivých zvuků. 4 oboustranné karty 32 žetonů CD s nahrávkou pro 2 až 4 hráče od 4 do 8 let Kč Moje první zvukové lotto Hra spočívající v identifikaci zvuků a přiřazení vhodného obrázku. 30 zvuků denních činností. CD s nahrávkou, 6 kartiček se 3 obrázky o rozm. 33 x 22,7 cm 30 žetonů o prům 3,5 cm od 2 let Kč 59 Kč Triangl Ocelový triangl s paličkou 10 cm palička délky 12,3 cm Kč Riziko úrazů. Zvukové krabičky Hudební nástroj i pomůcka pro rozvoj sluchové percepce. Vyrobeno z dřevěného masivu. rozm. 23 x 7 x 14 cm rozm. paličky 16 x 2 cm Kč Riziko úrazů. Akustická palička Akustický hudební nástroj a současně pomůcka pro vyťukávání rytmů a rozvoj sluchové percepce. délka 25 cm včetně paličky 1 pár Kč Sestava pro rytmiku Malá sada rytmických nástrojů guiro a klapačka. Nástroje slouží k vyťukávání rytmu, klepání a drhnutí. 2 hudební nástroje délka 13 cm od 12 měsíce Kč 10 zvonečků s rukojetí rozm. 10 x 8,5 cm 1 pár od 3 let Kč Déšť Plastový hudební nástroj. Malé barevné korálky imitují zvuk dešťových kapek. délka 53,5 cm prům. 4,5 cm od 3 let Kč Dřevěná řehtačka Řehtačka z bukového dřeva. rozm. 7 x 3,5 cm Kč 459 Kč Malý bubínek s rukojetí Dřevěný bubínek potažený ovčí kůží. Zvuk vyluzujeme pomocí dřevěných kuliček upevněných na provázcích. prům. 15 cm délka 32 cm Kč Riziko úrazů Identifikace zvuků Úkolem dětí je identifikace zvuků a jejich přiřazení k patřičným kartičkám. 12 hracích podložek o rozm. 13,2 x 20,4 cm 120 kartiček CD s nahrávkou zvuků od 4 let zvuky domova 459 Kč zvuky kolem nás 459 Kč telefon:

17 SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Manipulační pomůcky pro výuku matematiky Magnetická číselná hra 659 Kč Monografie čísla 399 Kč Matematická sada Manipulační pomůcky pro výuku matematiky 699 Kč

18 929 Kč Stavebnice NUMICON individuální sada Kostičky Numicon vyrobené z odolného barevného plastu dětem poskytují první seznámení se světem matematiky. 32 prvků Numicon (10 jednoduchých, 5 dvojitých, 3 trojité, 2 ks ze všech ostatních druhů - až do 10) 52 kolíků Numicon základna knížečka - motanice 1 provázek 2 oboustranné pracovní desky se vzory sada karet 0-10 pytlík pro uskladnění brožura s úkoly Kč Monografie čísla Demonstrační a pracovní desky pro výuku číslic od 0 do 16. Desky znázorňují konkrétní soubor předmětů, číslici a mřížku pro zápis číslice s označeným správným směrem kreslení. 17 karet formátu A4 od 6 let Kč Váha Numicon Edukační pomůcka pro zavádění pojmu rovnováhy, pro procvičování sčítání a odečítání a zavádění pojmů: těžší než/lehčí než. Průhledné kelímky umožňují pozorování obsahu. 2 zásobníky o objemu 1 litr Kč Barvy, tvary, velikosti Hra pro zavádění názvů barev, geometrických tvarů a pojmu malý, střední a velký. Obsahuje prvky autokontroly. od 4 let Kč Žetony krychle 102 dřevěných kostek v 6 barvách pro třídění a stavění. rozm. 2 x 2 cm 6 barev 102 ks od 3 let Kč Karty s úkoly Karty pro zavádění matematických operací, pomocí barevných kostek (prodáváme zvlášť). Vhodné k individuální i skupinové práci. 34 karet o rozm. 21,5 x 14 cm od 3 let Kč Matematické kostky Pro stavění a matematické hry. Kostky lze spojovat různými způsoby. 100 kostek 10 barev rozm. 2 x 2 cm od 3 let Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Matematická sada s úkoly Různorodá sada pro hry a matematická cvičení: třídění, přiřazování, srovnávání množin, tvarů a barev, sčítání a podobně. 716 žetonů (barevné žetony, kancelářské sponky, tvary, ovoce, dopravní prostředky, dinozauři, hmyz, panáčci) 12 oboustanných karet o rozm. 28 x 21,5 cm 3 ruletky hrací kostka s číslicemi 6 misek pro třídění Kč 120 cm Velké počítadlo se stojanem Korálky ve 2 barvách. rozm. 85 x 120 cm Kč Magnetická číselná hra Číselná hra seznamující děti s číslicemi v rozsahu 1 10 i se základními matematickými operacemi. Praktická sada umožňuje přesouvání prvků a manipulaci bez rizika poškození nebo ztráty. Hra pomáhá malým dětem v pochopení postoupnosti číslic a seznamuje je se základními matematickými operacemi. Starší děti sadu využijí během výuky sudých a lichých čísel. 12 magnetických pásků o rozměrech 30 x 5 cm, rozdělených na 5 okýnek 60 žetonů s délkou boku 4,8 cm, zobrazujících čísla od 1 do 10 několika různými způsoby pro 6 hráčů od 5 let Kč Hračka obsahuje magnety nebo magnetické prvky. Magnety přitažené magnetickou sílou k sobě nebo ke kovovým objektům v lidském organismu mohou způsobit vážné zdravotní problémy nebo dokonce úmrtí! V případě spolknutí nebo vdechnutí magnetu je nutno okamžité vyhledat lékařskou pomoc. 659 Kč Velké kostky 6 pěnových kostek o rozm. 7,5 x 7,5 x 7,5 cm, různých barev. Určeno ke zručnostním hrám a matematických úkolům. od 3 let Kč 16 telefon:

19 Geometrická skládanka Pomůcka obsahuje 20 karet se vzory. 4 desky znázorňují vzory obsahující obrysy všech součástí, 16 desek představuje vzory s vyznačeným vnějším obrysem. K práci s kartami jsou nutné Tvary k geometrické skládance (036065), které jsou doplněním pomůcky. Skládanka rozvíjí tvůrčí představivost, zrakovou pozornost a prostorové plánování. 20 karet formátu A4 od 3 let Kč Tvary ke geometrické skládance 16 ks různých tvarů vyrobených z překližky. Tvary rozměrově odpovídají geometrické skládačce (199054) Kč Geometrické tvary ve 3 velikostech Určeno dětem seznamujícím se se základními geometrickými figurami. Sada 8 různých tvarů ve 3 velikostech. Tvary lze použít pro obkreslování tvarů nebo pro přikládání k předmětům. 24 ks rozm. 7,5 x 5 cm až 21 x 7 cm od 3 let Kč 429 Kč Plastové kostičky rozm. 1 x 1 x 1 cm 1000 ks od 5 let Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Geometrické tvary Sada obsahuje kostky ve tvaru trojúhelníků, čtyřúhelníků, pětiúhelníků a šestiúhelníků. Sestavovat lze mnoho zajímavých konstrukcí. cca 180 ks rozm. 4 x 4 cm a 4,5 x 4,5 cm Kč Prostorová skládačka Sada kuliček a klacíků různých délek. Z dílků sestavujeme prostorové prvky a stavby. 36 kuliček, průměr 3,5 cm od 3 let klacíky: 6 x 14,5 cm, 8 x 10 cm, 16 x 6,5 cm, 4 x 4 cm Kč Klacíky pro přepočítávání Pomůcka pro přepočítávání, třídění, proměřování, sčítání a odečítání ks 10 barev průměr 3 mm délka 10 cm od 5 let cm 459 Kč délka 5 cm od 5 let cm 259 Kč Riziko úrazů. Junior Geostix Stavebnice pro rozvoj manuálních schopností a prostorové orientace. 200 plastových tyčinek v 8 různých barvách a velikostech 20 oboustranných karet se vzory od 3 let Kč GEOMETRICKÉ tvary Geometrické tvary kolem nás Hra obsahuje: 7 geometrických těles, 35 karet o rozm. 9 x 9 cm (7 karet s červeným okrajem tvary geometrických těles, 28 karet s modrým okrajem snímky předmětů z okolí) plastový zásobník. Hra učí: prostorové orientaci logickému myšlení identifikaci tvaru s obrazem spojování, poznávání a vyhledávání geometrických předmětů v okolí rozlišování, přiřazování předmětů k určeným vzorům procvičuje zrakově pohybovou koordinaci rozvíjí slovní zásobu. Děti se učí poznávat geometrické tvary pomocí hmatu (dítě manipuluje tvary v zásobníku a musí uhádnout, jaký je to tvar). od 3 let Kč Geometrické tvary v prostoru Z dřevěných prvků sestavujeme vzor zobrazený na kartě. Tímto zajímavým způsobem se děti učí vztahy mezi předměty v prostoru, pochopení a používání pojmů zevnitř, vně, uprostřed, za, před apod., klasifikaci nebo stavby těles. Pomůcka učí na principu manipulace a srovnávání a obohacuje slovní zásobu. Úkoly na kartách jsou odstupňovány dle obtížnosti. 50 fotografií o rozm. 19,5 x 13,5 cm (25 oboustranných karet) 14 geometrických prostorových prvků (kužel, kvádr, jehlan apod.) 15 klacíků délky 15 cm stojánky pro prezentaci karet od 4 let Kč Manipulační pomůcky pro výuku matematiky telefon:

20 Váha Junior Pomůcka pro porovnávání hmotnosti. Obsahuje 500 ml nádoby s vyznačenou 100 ml měrkou a víčkem, které chrání před vylitím tekutin. Součástí pomůcky jsou různě velcí medvídci s čísly, usnadňující pochopení početních operací jako je sčítání, odečítání a pojmů spojených s rovnováhou. rozm. váhy 37 x 12 x 14 cm, 24 medvídků o hmotnosti od 3 do 12 g od 5 let Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Třídírna medvídci s úkoly Sada pro výuku matematických základů. praktická kartónová krabička s úchytem 24 plastových medvídků ve 4 velikostech a 4 barvách, výška 3 4 cm 25 plastových klacíků délky 10 cm 12 oboustranných karet z kartónu, rozm. 8,5 x 8,5 cm od 3 let Kč Dílna Abak 2 základny s 5 kolíky slouží k třídění různých prvků v 10 tvarech a 10 barvách. Pomůcka slouží k pochopení základních pojmů přepočítávání a třídění pomocí manipulace. rozm. základny 26 x 8 x 12 cm 87 prvků o prům. 4 cm 42 pracovních listů od 4 let Kč 139 Kč Pravítko 3 měřítka Plastové pravítko se 3 různými měřítky 1, 5 a 10 cm odstupy. Pravítko lze vybavit i vlastním měřítkem po odstranění víčka lze potištěný kartón vyměnit za vlastní. rozm. 31,5 x 3 cm Kč Sčítání a odečítání Hra pro zavedení matematických operací sčítání a odečítání. Obsahuje 74 příkladů matematických operací ilustrovaných barevnými obrázky. Karty jsou vyrobené z tvrdé lepenky. 8 karet o rozm. 32 x 23 cm od 5 let Kč Schubitrix hodiny a čas Skládačky Schubitrix to jsou originální edukační hry. Skládačka funguje na systému domina ve tvaru trojúhelníků ke každému boku je nutno přiřadit vhodný prvek. Obrazce pak umožňují samokontrolu správné odpovědi. Skládačky rozvíjejí percepční schopností, logické myšlení a postřeh. Obsah: 2 skládačky, každá s 24 kartami 48 trojúhelníků o rozm. 6 cm vkládačka od 8 let Kč 359 Kč Malé tabulky hodiny 5 stíratelných tabulek k opakovanému použítí, s potiskem analogových hodin. Hodinový systém 24 hodin a označení minut. rozm. 16 x 12,5 cm od 5 let Kč Cvičné hodiny Hodiny pro zápis a odečet hodin v obou formátech: klasické ručičkové hodiny a digitální. Vyrobeno z lakovaného kartónu, vhodné pro popis fixem na bílé tabule. 6 ks o vel. 13 x 9 cm Kč Kč Spodní strana herních desek je protiskluzová, jsou proto bezpečné i pro použití v interiéru. Ke každé hře přikládáme: návod, 4 kovové kolíky a tašku pro uskladnění. Rozměr hrací plochy: 150 x 150 cm Hra rozvíjející matematické schopnosti v rozsahu 4 operací. Sada obsahuje 2 pěnové hrací kostky o rozm. 5 x 5 cm. Dále lze dokoupit matematické čtverce (101211, prodáváno zvlášť) nebo pytlíky s hrachem (500045, prodáváme zvlášť) Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Riziko úrazů. Bingo Sčítání a odčítání Hra Bingo k procvičování matematických operací do 20. pro 2 až 6 hráčů 2 sady po 6 kartách (oranžové pro sčítání a zelené pro odčítání) 108 karet s úkoly (červené pro sčítání a zelené pro odčítání). od 3 let do Kč Hra Bingo s matematickými úkoly dětí baví a zároveň rozvíjí schopnost počítání v paměti. Hra obsahuje: 2 sady pro 6 kartách (sčítání a odečítání) 108 kartiček s matematickými úkoly pro 2 až 6 hráčů od 5 let do Kč 18 telefon:

21 199 Kč Zlomkové kolo 9 barevných koleček vyrobených z barevného plastu. Kolečka jsou rozdělená na části zobrazující 1/2 až 1/12. prům. 8,7 cm 51 prvků v pevné plastové krabičce od 6 let Kč Sčítání do 20 Sada 2 her pro procvičování sčítání do trojúhelníků různé stupně obtížnosti pro 1 až 4 hráče pro hráče ve věk 6 9 let od 6 let Kč Karty pro výuku počtů Matematická hra k procvičení počítání v rozsahu do 10, logického myšlení, poznávání barev a tvarů. Rozvíjí pozornost, pozorovací schopnosti a zrakově-pohybovou koordinaci 24 karet o rozm. 24,5 x 5,6 cm 24 plastových rámečků o rozm. 6,6 x 7,6 cm od 3 let Kč NOVINKA 799 Kč Matematická hra s ovocem Sada očíslovaných dílků ovoce pro spojování pomocí magnetů. Pomůcka pro výuku zlomků. Pro děti od 3 do 7 let. od 3 let Kč Hračka obsahuje magnety nebo magnetické prvky. Magnety přitažené magnetickou sílou k sobě nebo ke kovovým objektům v lidském organismu mohou způsobit vážné zdravotní problémy nebo dokonce úmrtí! V případě spolknutí nebo vdechnutí magnetu je nutno okamžité vyhledat lékařskou pomoc. Mandarinka názorné počítání Plyšová mandarinka s 10 dílky uprostřed, se zapínáním na suchý zip a knoflík. Jednotlivé prvky jsou spojené suchým zipem. Pomůcka rozvíjí schopnost počítání i manuální schopnosti. rozm. mandarínky 48 x 36 x 28 cm rozm. dílků 28 x 15 x 10 cm Kč Barevné kostky desítkové soustavy Sada kostiček s možností spojování, pro třídění, počítání, přepočítávání, sčítání a odečítání. Celkem 121 prvků k vzájemnému spojování. Obsah sady: 100 kostiček o rozm. 1 x 1 x 1 cm 10 kostiček o rozm. 10 x 1 x 1 cm 10 kostiček o rozm. 10 x 10 x 1 cm 1 kostička o rozm. 10 x 10 x 10 cm kostičky jsou rozlišené barvou (4 barvy) od 6 let Kč MATEMATICKÉ sady Sada matematických kostek Sada kostek pro matematické hry. Umístěno v praktickém kufříku z průhledného plastu. 162 kostek k matematickým hrám 14 různých typů od 4 let Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Matematická sada 216 kartiček vyrobených z tvrdého kartónu. Sada obsahuje 101 karet s čísly od 0 do 100; 40 karet (po 4 ks z každé) s čísly od 0 do 9, 11 karet s čísly od 0 do 10, 6 karet s čísly od 10 do 15, 22 karet (po 2 ks z každé) od 10 do 20 a 36 karet s matematickými symboly. Karty jsou oboustranné, na jedné straně jsou čísla vytištěna červeně, na druhé černě. Univerzální pomůcka do hodin matematiky. 216 kartiček o rozm. 4,8 x 4,8 cm plastový kufřík Kč Bingo násobení a dělení Hra Bingo s matematickými úkoly dětí baví a zároveň rozvíjí schopnost počítání v paměti. Hra obsahuje: 2 sady pro 6 kartách (násobení a dělení) 108 kartiček s matematickými úkoly pro 2 až 6 hráčů od 7 let do Kč Hra Bingo s matematickými úkoly dětí baví a zároveň rozvíjí schopnost počítání v paměti. Hra obsahuje: 2 sady pro 6 kartách (násobení a dělení) 108 kartiček s matematickými úkoly pro 2 až 6 hráčů od 7 let do Kč Manipulační pomůcky pro výuku matematiky telefon:

22 SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Tělesné postižení Pytlíky pro nácvik rovnováhy Kč Zapamatuj a ukaž 299 Kč Válec pro batole Kč

23 Pytlíky pro nácvik rovnováhy Sada barevného závaží určeného pro nácvik rovnováhy, vhodné i ke korekčním cvičením. Sada obsahuje 3 páry s různou velikostí a váhou. Potaženo odolnou a omyvatelnou PVC látkou. oranžové: výška 20 cm, prům. 11 cm, 1,5 kg zelené: výška 18 cm, prům. 9,5 cm, 1 kg červené: výška 12,5 cm, prům. 9 cm, 0,5 kg Kč Ufo pro rozvoj koordinace pohybů Ufo-disk je pomůcka pro cvičení zaměřená na rozvoj koordinace pohybu a rovnováhy. Zároveň slouží k rehabilitačním cvičením chodidel, kolen a pánve. Cviky jsou pro děti zábavné. Vyrobeno z překližky potažené protiskluzovou gumou. prům. 34 cm Kč Senzorický disk Senzorický oboustranný disk s výčnělky. Slouží k nácviku rovnováhy. prům. 33 cm maximální zatížení 225 kg od 3 let Kč 899 Kč Kladina s válcem Kladina z překližky tloušťky 18 mm. dřevěný válec o rozm. 20 x 4,5 cm rozm. 48,5 x 20 cm Kč Roller tréning rovnováhy Bezpečný přístroj pro nácvik rovnováhy, stimulací senzotických vněmů a zlepšení motoriky. Roller je vyroben z gumy, která pod vlivem zatížení váhou těla snižuje rychlost a chrání podlahy před poškozením. Snížení rychlostí napomáhá i 2,5 kg písku, kterým je roller vyplněn. Výčnělky na povrchu rollera stimulují perceptory chodidel. od 4 let Kč Používat pouze pod dohledem dospělé osoby. Geo balance polokoule Geometrické tvary pro korekční cvičení a nácvik rovnováhy. Stimulují smysl doteku. Tvary jsou plněné vzduchem, proto se dají lehce dofouknout. Vyrobeno z rutonu. prům. 16 cm 2 ks od 3 let Kč Záhlavník Stabilizuje šíji během cvičení. Poskytuje maximální komfort. Měkké ostny zajišťují dodatečnou stimulaci. 1 ks délka 20 cm Kč Rehabilitační síťky Sada 6 sítek s různým odporem v napínacích obručích (béžová, žlutá, červená, zelená, modrá, černá). Vhodná k terapii dlaně a prstů, zápěstí nebo předloktí. prům. obručí: cca 26 cm Kč Masážní váleček Gumový váleček s bodlinkami slouží k masážím i k rehabilitaci. různé barvy, dodáváme dle aktuálních skladových zásob délka 12,8 cm Kč Zapamatuj a ukaž Cvičení zaměřená na opakování, rozpoznávání a pojmenovávání jednotlivých činností a zapamatovávání pohybových sekvencí. Karty se symboly jednotlivých činností využijeme při práci se skupinou i během individuální práce s jedním dítětem nebo dospělou osobu. Hru lze rozšířit použitím hrací kostky (101215), prodáváme samostatně. 24 karet o rozm. 14,5 x 14,5 cm od 3 let Kč Roller s úchyty pomůcka ke korekčním cvičením zaměřeným na koordinaci obou polovin těla rozm. 36 x 37 x 62 cm prům. koleček 15 cm délka nášlapů 28 cm max. zatížení 75 kg od 3 let Kč Tělesné postižení telefon:

24 Čtverce se strukturou Čtverce s různým druhem výplně a bavlněným povrchem. Spodní část je opatřena protiskluzovou gumou. Hry a cvičení s čtverci rozvíjejí motoriku a stimulují smysl doteku. Čtverce jsou určené k ohmatávání, zároveň lze po nich i chodit. rozm. prvku 40 x 40 cm Strukturové čtverce základní sada 6 ks druh výplně a povrchu: měkké míčky, kožíšek s dlouhým vlasem, kožíšek s krátkým vlasem, hrach, fólie, drsná guma Kč Strukturové čtverce doplňková sada 3 ks druh výplně a povrchu: pingpongové míčky, potahová látka, umělá tráva Kč 199 Kč 599 Kč Podložka kapsář k samostatnému vyplnění Barevná podložka z bavlny je vybavená 5 kapsičkami uzamykatelnými na suchý zip. Kapsičky lze vyplnit různou výplní (např. hrachem, šustící fólií, molitanem, korálky nebo pytlíky prodáváme zvlášť). Vznikne tak senzorická pomůcka rozvíjející smysl doteku a zrakovou percepci. rozm. prvku 38,5 x 38,5 cm délka 205 cm Kč Pytlíky do kapsáře 3 ks Barevné pytlíky vyplněné hrachem, slouží jako výplň kapsáře (101397, prodáváme zvlášť). Do jedné kapsičky se vejdou 3 pytlíky. rozm. 33 x 11 x 3 cm Kč Pěnová sada Kája rehabilitační tvary malá pneumatika (101136) 2 ks válec (101015) 1 ks malá žíněnka (101138) 1 ks rozměr sady 120 x 120 cm Kč Sestava Mobík rehabilitační tvary 11 dílů v různých tvarech vhodných pro překážkové dráhy. Stavění dílů a cvičení s nimi podporuje celkový fyzický rozvoj a procvičuje pohybovou koordinaci. rozměr dílů 20 až 80 cm Kč Tlustý válec 80 cm rehabilitační válec prům. 40 cm délka 80 cm Kč Barevné koberečky Souprava 8 koberečků s různorodým povrchem pro stimulaci chodidel. Vhodné pro pohybová a rehabilitační cvičení. Vyrobeno ze dřeva. 8 ks o rozm. 29,5 x 23,5 x 1,6 cm od 3 let Kč Dráha se vzorkem Každý díl má jiný vzorek a je vybaven protiskluzovým systémem. Speciální čepy umožňují jejich spojení. rozm. 1 prvku 52 x 14 x 4 cm 6 ks různé barvy od 3 let Kč Tančící pohárky Jednoduchá klasická hra rozvíjející zrakově pohybovou koordinaci. Vhodná pro hry a rehabilitační cvičení pohárek výšky 16 cm míček prům 7,2 cm 6 ks od 4 let Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Dlouhá šňůra. Riziko udušení. 22 telefon:

25 Válec s otvorem Molitanový válec potažený odolnou a omyvatelnou PVC látkou. Určeno k pohybovým cvičením. Prům. 70 cm (vnitřní 50 cm) délka 100 cm Kč Válec pro batole Molitanový válec potažený odolnou a omyvatelnou PVC látkou. Určeno k rozvíjení pohybových schopností nejmladších dětí. Spojování pomocí suchých zipů. šíře 50 cm délka 350 cm tloušťka žíněnky 8 cm Kč Rovný tunel prům 46 cm, délka 180 cm od 3 let Kč Labyrint na nohu šnek Labyrinty na nohu rozvíjejí motoriku nohou, rovnováhu a koordinaci. na obě nohy rozm. 36 x 60 cm Kč Srdíčkové překážky Vhodné pro sestavení překážkových drah. 4 ks v různých barvách rozměr 56,6 x 13,3 x 12,2 cm Kč Lávka Sada pro sestavení balanční dráhy. Základny lze umístit vertikálně i horizontálně. 5 plochých dílů (94 x 9 x 2 cm) 5 základen s dřevěnými čepy (28 x 14 x 5 cm) Kč Senzorické ringo Bodlinky působí na smyslové receptory, vhodné pro masáž. Vyrobeno z kvalitní gumy, odolné působení chlóru, lze jej proto použít pro cviky a hry v bazénu. Neobsahuje ftaláty 1 ks prům. 17 cm různé barvy, dodáváme dle aktuálních skladových zásob Kč Míčky s trny 2 ks Míčky z PVC s trny vhodné k masáži i rehabilitačním cvičením. prům. 8 cm 2 ks Kč Míček ježek 20 cm Pomůcka pro masáž, rehabilitaci a terapii dlaní a chodidel. Jednotlivé výstupky stimulují svaly, aktivují reflexní sféry a zlepšují krevní oběh. Pomůcka je měkká a na dotek jemná. Snadný úchop. 1 ks prům. 20 cm Kč Tělesné postižení Gymnastické stuhy Dvojitá gymnastická stuha. Cvičení se stuhou umožňuje procvičení veškerého svalstva, zejména zad a rukou. Vybaveno plastovými úchyty délky 30 cm. délka stuhy: 1,8 m 1 ks délka rukojeti 23 cm Kč Stuha s rukojetí duhová Barevná stuha s dřevěnou rukojetí, výborná pomůcka k tanečně-pohybovým hrám. Potěší malou gymnastku i tanečnici. 1 ks rukojeť délky 48 cm stuha délky 170 cm Kč Dlouhá šňůra. Riziko udušení. Míček se stuhou Vyrobeno z tvrzeného molitanu. prům. 6 cm barevné stužky délky 40 cm Kč Dlouhá šňůra. Riziko udušení. telefon:

26 Rehabilitační gumičky Alternativní cvičební pomůcka. Vhodné pro každého, v každém věku a v každé kondici. Pro profesionální tréning nebo pro terapii s progresivním odporem. Cvičení k gumičkami vede k růstu svalové hmoty a k rozvoji fyzické zdatnosti. latexové různé barvy rozm. 150 x 15 cm od 3 let tl. 0,35 mm 99 Kč tl. 0,45 mm 129 Kč Ufo ježek Pomůcka pro preventivní cvičení omezující riziko plochých nohou a výbočených kotníků. Cvičení na ufo ježku zlepšují prokrvení chodidel a bodlinky pozitivně stimulují a masírují svaly v chodidlech. Masáže chodidel používáme při bolestech hlavy, zad, v připadě nespavostí a problémů s metabolismem a krevním oběhem. Cvičení s ufo ježkem jsou pro děti zábavná. Vyrobeno z profilované překližky potažené gumovou podložkou s výčnělky. průměr 30 cm Kč Senzorický míč fazole Vhodný pro smyslovou integrační terapii. 1 ks prům. 50 cm délka 90 cm Kč Terapeutický míč PVC míč. Jedna polokoule je pokrytá výčnělky, druhá je hladká. prům. 75 cm modrý Kč Pytle s hrachem Barevné pytle plněné zrnky hrachu. Slouží jako didaktická pomůcka formou hry, zlepšuje koordinaci pohybu. 4 ks, rozměr 12 x 12 cm, 100 od 3 let Kč Polštáře s různou tvrdostí Čtvercové polštáře s různorodou strukturou a tvrdostí výplně. Protiskluzové. Vhodné pro rehabilitaci, cvičení a gymnastiku. 4 ks v rozměrech 30 x 30 x 10 cm Kč Základna s labyrintem Základna z kvalitního plastu je určená k použití v interiéru i exteriéru. Během her se rozvíjí schopnost soustředění i hrubá motorika, dále se posilují svaly na nohou. Základna je skvělou pomůckou pro nácvik rovnováhy a koordinace pohybů. Na středové ose jsou umístěné 2 gumové kuličky, které je nutno během cvičení udržet v pohybu. rozm. 51,5 x 20 x 7,5 cm prům. kuliček 2 cm maximální zatížení 120 kg od 3 let Kč Hola-hoop s míčkem Obruč, ke které je připevněn míček na provázku. Obruč točíme kolem nohy, přičemž přeskakujeme míček. Pomůcka rozvíjí fyzickou zdatnost, koncentraci a reflex. obruč o prům. 16 cm míček o prům. 7,2 cm provázek délky 55 cm 6 ks od 3 let Kč Dráha s balvany 6 barevných plastových kamenů spojených lanem. Pomůcka pro nácvik rovnováhy a koordinace pohybů. prům. horní plochy 23 cm výška 13 cm maximální zatížení 80 kg od 3 let Kč Síťka s míčkem Odrážení a chytání míčku do sítě není snadné, perfektně však rozvíjí zručnost a schopnost rychlé reakce. 2 síťky 1 míček Kč Polokoule Díly ve tvaru polokoule s protiskluzovým povrchem jsou vyplněné pískem. Používají se k udržení rovnováhy během chůze. Procvičují pohybovou koordinaci a zručnost. 6 ks prům. 15 cm výška 7 cm maximální zatížení 100 kg od 3 let Kč 24 telefon:

27 2 699 Kč Opakování 2 Sada karet k pohybovým cvičením. Cvičení jsou zaměřena na fyzický i psychický rozvoj dítěte. Karty mají různé stupně obtížnosti. Sada karet k pohybovým cvičením. Během hry děti procvičují rovnováhu. Sada obsahuje i kamínky usnadňující cvičení. Během opakování cvičení děti šlapou na kameny. Karty jsou rozlišeny dle obtížnosti. rozm. 22 x 28 cm 32 karet s kamínky, rozm. 10 x 13 cm 16 ks od 3 let Kč Balanční kužel Pomůcka pro nácvik rovnováhy. Kužel tvoří 5 prvků ze syntetické gumy a molitanu. Úkolem dítěte je udržení celého kuželu na hlavě. výška 18 cm prům. 14,5 cm od 3 let Kč Žebříky Spodní strana herních desek je protiskluzová, jsou proto bezpečné i pro použití v interiéru. Ke každé hře přikládáme: návod, 4 kovové kolíky a tašku pro uskladnění. Hra k nácviku hodu na cíl, skupinové soutěživosti a schopnosti vyrovnání se s prohrou. Hru lze dále doplnit pytlíky s hrachem (500045, prodáváme zvlášť). Rozměr hrací plochy: 150 x 150 cm /CZ Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Riziko úrazů. Skákací planeta Pro nácvik rovnováhy. Nachází uplatnění při korekčních cvičeních zaměřených na správné držení těla a při nácviku rovnováhy. Protiskluzový povrch. prům. 37 cm maximální zatížení 70 kg Kč Padák sluníčko Nylonový padák pro současnou hru až 16 dětí. Padák děti zaujme a povzbudí k aktivním hrám na čerstvém vzduchu. Dodáváme včetně obalu pro uskladnění. prům. 3,2 m Kč Padák Bambino prům. 3,5 m 8 úchytů max. zatížení 10 kg ve středu síťka Kč Žebřík délka 4 m 11 příček Kč Kč Školní žíněnka rehabilitační tvary Rohy žíněnky jsou zpevněné PVC látkou. rozměr 200 x 120 x 6 cm Kč Kč Židle Flexi oranžová vel. 4 Dostupné velikosti 1 7. Rozměry sedáku 34 x 28 cm (velikost 1 3), 40 x 35 cm (velikost 4), 46 x 42 cm (velikost 5 7) Kč Školní jednolavice pro vozíčkáře T 3 4 stříbrná Školní lavice určené tělesně postiženým dětem pohybujícím se na invalidních vozících. Konstrukce lavice je přizpůsobena rozměrům invalidního vozíku. Kovová konstrukce z plochooválu, bez nebezpečných výběžků. Pracovní deska z laminované dřevotřísky tloušťky 18 mm je ukončena masivní PVC hranou. Zaoblené rohy stolu zvyšují bezpečnost uživatelů. Stoly jsou vybaveny regulací výšky v rozmezí od velikosti 3 do velikosti 4 a dále možností nastavení úhlu pracovní desky dle individuálních potřeb dětí. Stoly lze vybavit háčkem na školní aktovky. rozm. pracovní desky 100 x 50 cm stříbrná F Kč Tělesné postižení telefon:

28 Aktivní medvídek Sada karet k pohybovým cvičením zaměřeným na hrubou motoriku a pohybovou koordinaci. 45 karet (37 zobrazujících cviky a 8 čistých k použití dle vlastní fantazie) Kč Gymnastická lavička Vyrobené z lakovaného masivu (jehličnan), dřevěné nohy ukončené gumovou koncovkou. Ocelové pozinkované profily spojující jednotlivé částí lavičky zpevňují její konstrukci a zajišťují stabilitu a bezpečnost používání. Veškeré hrany, hranoly a nohy jsou zaoblené. Lavička je vybavena hákem pro zavěšení na žebřík nebo švédskou bednu. Po otočení úzká spojovací plošina (šíře 10 cm) poslouží jako kladina. výška 31 cm délka 2 m Kč Míčky s trny pro cviky dlaně Gelové míčky s trny pro procvičování zručnosti dlaně a jemné motoriky. Cvičení zlepšuje schopnost úchytu. Míčky se vždy vracejí do původního tvaru. Doporučujeme rovněž jako protistresovou hračku. prům. 5 cm měkký, růžový 169 Kč středně tvrdý, modrý 169 Kč tvrdý, oranžový 169 Kč NOVINKA Masážní kladivo s trny Masážní přístroj je vybaven rukojetí pro usnadnění přístupu k problematickým partiím, např. zádům. Praktický, s jednoduchou obsluhou. Masáže zlepšují oběh krve v organismu a uvolňují svaly. Ulevují v bolesti, působí relaxačně. Vhodné i pro bodovou masáž. rozm. koncovky 6 x 8 cm délka 29 cm Kč 199 Kč Elastické trojúhelníky pro tréning dlaně Náčiní pro procvičování svalů ohýbačů a natahovačů dlaně a prstů. Dostupné ve 3 různých provedeních- 3 úrovně obtížnosti. Používání trojúhelníku je velmi jednoduché. Trojúhelník je vybaven otvory na oba palce. Každá se stran trojúhelníku je vhodná pro jiný druh cvičení: z jedné strany je umístěná kulička pro mačkání, na straně druhé trhy umožňující procvičování každého prstu zvlášť. délka boku 12 cm měkký, růžový 199 Kč tvrdý, modrý 199 Kč středně tvrdý, oranžový 199 Kč Kč Pěnová podložka pro masáž chodidel velká Lehká pěnová podložka s trny. Slouží k masážím, posiluje svaly chodidel, podporuje krevní oběh, působí jako prevence plochých nohou. Jednotlivé prvky lze spojovat jako puzzle. 4 ks rozměr prvků 52 x 52,5 cm Kč od 289 Kč Molitanový gymnastický válec s trny Válec z pěny EVA je určen k různým druhům cvičení i k masážím. Asymetrický povrch s výpustky zlepšuje krevní oběh a uvolňuje svalové napětí. rozm. 15 x 45 cm Kč Molitanové válečky Váleček z tvrzeného molitanu PE, pro cvičení a masáže. Cvičení s válečekem používáme během korekční gymnastiky související s nesprávným držením těla dlouhý, 15 x 45 cm 399 Kč krátký, 15 x 30 cm 289 Kč 26 telefon:

29 299 Kč Hvězdice pro cviky prstů Gelové hvězdice pro cviky zaměřené na zvyšování zručnosti a motoriky dlaně. Cvičením zlepšujeme schopnost úchytu. Hvězdice se vždy vracejí do původního tvaru. Doporučujeme rovněž jako protistresovou hračku. prům. 10 cm měkká, růžová 299 Kč středně tvrdá, modrá 299 Kč měkká, oranžová 299 Kč 189 Kč Hvězdičky pro cviky prstů Gelové hvězdičky pro cviky zaměřené na zručnost a motoriku dlaně. Vhodné pro korekční cviky. Hvězdičky se vždy vracejí do svého původního tvaru. Doporučujeme rovněž jako protistresovou hračku. prům. 8 cm měkká, růžová 189 Kč středně tvrdá, modrá 189 Kč tvrdá, oranžová 189 Kč 259 Kč Hřebeny pro cviky dlaně Gelové hřebeny pro procvičování zručnosti a motoriky dlaně. Určeno pro terapeutická cvičení zaměřená na zlepšení schopnosti úchytu. Hřebeny se vždy vracejí do původního tvaru. Doporučujeme rovněž jako protistresovou hračku. prům. 10 x 6 cm měkký, oranžový 259 Kč středně tvrdý, zelený 259 Kč tvrdý, fialový 259 Kč MASÁŽNÍ TYČE Tělesné postižení Masážní tyče Přístroj pro zdravotní masáž i rehabilitaci celého těla. Praktický, s jednoduchou obsluhou. Masáže zlepšují oběh krve v organismu, uvolňují svaly, zmírňují bolesti a působí relaxačně. rozm. cca 42 x 6 cm dřevěná 299 Kč hvězdičky 299 Kč kuličky 299 Kč Masážní válec s trny Masážní válce s trny, pokryté tvrzeným molitanem. Vnitřek tvoří plastový válec. Ideální náčiní pro masáže i rehabilitaci. Doporučujeme k každodenním cvičením i k rehabilitaci. Masáže zlepšují krevní oběh a uvolňují svalové napětí. jednoduchý rozm. 15 x 46 cm Kč telefon:

30 SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Specifické poruchy chování Barevné polštářky emoce Kč Bezpečné cestování č Kč Jak se to stalo? 899 Kč

31 439 Kč Podložka k vydupání zlosti Podložka k vydupání zlosti poskytne dětem možnost bezpečného vybití emocí. Děti vedeme k uvědomování si emocí a učíme je emoce zvládat bez poškozování okolí. Podložka je určená pro předškolní děti a žáky nižšího stupně Zš. Podložka je vyrobena z odolné a omyvatelné PVC látky na červeném pozadí jsou zobrazené kontury vzteklých chodidel. rozm. 44 x 44 cm Kč Rodina obrázkové příhody Pomůcka zobrazuje jednotlivé etapy rodinného života od seznámení mladého páru, přes sňatek, narození dětí, až po odchod dětí z domova. 55 karet o rozm. 9,8 x 14,1 cm Kč Barevné polštářky emoce Polštářky potažené odolnou a omyvatelnou PVC látkou, vyplněné molitanem. Zobrazují emoce: radost, smutek, zlost, překvapení, strach. Rozměrově přizpůsobené stojanu na polštářky ( nebo ). prům. 30 cm výška 8 cm Kč Pytel k vyboxování vzteku Boxovací pytel slouží k bezpečnému vybití vzteku. Děti vedeme k uvědomování si emocí a učíme je emoce zvládat bez poškozování okolí. Boxovací pytel je určen pro předškolní děti a žáky nižšího stupně Zš. Vyrobeno z odolné a omyvatelné PVC látky. Pytel umístíme ve třídě tak, aby k němu měly děti přístup a zároveň i zajištěné soukromí. rozm. 26 x 45 cm Kč Razítka emoce Dřevěná razítka s obrázky dívek a chlapců zobrazují 10 různých emocí, např. radost, smutek nebo překvapení. Užitečné jak pro zábavu, tak pro komunikaci o emocích. Dítě může např. použít razítko a vylíčit tak svou momentální náladu (veselá nebo smutná tvář). dřevo a guma 10 ks (prům. 2,5 cm, výška 3,5 cm) Kč Zvuky emoce Zvuková hra dle zásad hry bingo, zaměřena na rozpoznávání způsobů vyjadřování emocí. Úkolem dítěte je přiřazení zvuku emoce k obrázku obličeje vyjadřujícího emoci. Hru doporučujeme pro úvod výuky o emocích. CD s nahrávkou 24 karet o rozm. 16 x 16 cm 60 červených žetonů návod pro 12 hráčů od 3 let Kč Exprese skládačka Hra rozvíjející dovednost poznávání a projevování emocí (radosti, smutku, strachu, zlosti atd.). Hra dále stimuluje vývoj zrakové percepce, zrakově-pohybové koordinace a schopnosti plánování. Vyrobeno z dřevěných tabulek, obsahuje 18 částí (6 tabulek znázorňujících vlasy, 6 oči a 6 ústa), pomocí kterých lze 6 obličejů vyjadřujících konkrétní emoce. K soupravě jsou připojeny 3 dřevěné kostky s obrázky částí tváře (v souladu s obrázky na tabulkách). Hra spočívá v sestavování obličejů dle hodu kostkou. Vznikají tak zábavné kompozice. Celek je umístěn v estetickém dřevěném obalu. od 3 let Kč Snímky emoce Snímky znázorňující způsoby vyjadřování různých emocí. Sada 22 velkých snímků o rozměrech 21 x 15 cm. Snímky jsou velmi detailní a zřetelné. Emocionální stav hrdinů je jednoznačně rozpoznatelný. Pomůcka k jazykovým cvičením obohacujícím slovní zásobu, k tvorbě příběhů, rozvíjení dovedností popisování a vyjadřování pocitů. 22 fotografií o rozm. 21 x 15 cm od 4 do 7 let Kč Relaxační koberec Barevný koberec s veselým vzorem doporučujeme pro doplnění relaxačního koutku. rozm. 2 x 3 m Kč Specifické poruchy chování telefon:

32 Výraz tváře 48 snímků zobrazujících děti přežívající různé emoce. Cvičení spočívá v poznávání pocitů znázorněných na snímcích dle mimiky tváře. Skvělá pomůcka povzbuzující k diskusi, k vyprávění příběhů, projevování emocí i k rozšiřování slovní zásoby. rozm. 10,5 x 13,5 cm od 4 let Kč Grimasy hra Úkolem hráče je znázornění grimasy zobrazené na kartě. Úkolem protihráče je vyhledat mezi 18 kartami grimasu znázorněnou protihráčem. V případě správné odpovědi hráč získává bod. Hra rozvíjí schopnost rozpoznávání emocí. 72 karet pro 4 hráče od 6 let Kč Náladové hodiny Hodiny pomohou dětem vyjádřit, jak se momentálně cítí. Hodinové ručičky si děti nastaví na ikonu, která odpovídá jejich náladě. Na každé podložce je místo pro 6 obrázků nebo fotografií. 2 ks 16 fotografií a 16 obrázků emocí prům. 41 cm místo na obrázky o průměru 12 cm Kč Jak se tvářím Hra učí děti rozpoznávat jednotlivé emoce. 6 kartónových hracích podložek o rozm. 24 x 18 cm 6 žetonů emocí o průměru 6 cm 30 velkých fotografií o rozm. 24 x 18 cm 30 malých fotografií o rozm. 8 x 6 cm od 3 let Kč Vhodné chování Hra učí správnému chování během vyučování ve škole, o přestávce, během her a mimoškolních aktivit. Dvojice karet zobrazují správné a nesprávné chování. Karty jsou na zadní straně vybaveny prvkem autokontroly. 34 karet o rozm. 9 x 9 cm návod od 3 let Kč 899 Kč Bezpečné cestování Hra pro seznámení se zásadami bezpečného cestování různými dopravními prostředky. Hru tvoří magnetické tabulky formátu A3, zobrazující dopravní prostředky a menší magnetické obrázky zobrazující správné a nevhodné chování během cesty. 4 magnetické tabulky A3 16 magnetických obrázků o rozměrech 6 x 6 cm karta klíč ke správným odpovědím, formát A5 návod od 5 let č Kč č Kč Tak nebo jinak - vyber si sám 12 příběhu z každodenního života dítěte. Každý příběh má dva možná rozuzlení. 72 obrázků rozm. 9 x 9 cm od 5 let Kč Zvukové znamení Zvukové znamení pro školní soutěže. Čtyři různé zvuky a barvy. průměr 9 cm nutno doplnit 2 x baterie AAA (nejsou součásti sady) od 3 let Kč Pocity, zdraví a bezpečnost Zajímavé obrázkové příběhy, jejichž tématika navazuje k pocitům, bezpečí a zdraví. Na každé desce jsou znázorněny čtyři různé situace, ze kterých si má dítě vybrat jednu špatnou tuto označí červeným křížkem. Poutavé příběhy učí pozornosti, logickému myšlení a spojování faktů. Rozvíjí slovní zásobu, dovednost pojmenovávání emocí a učí, jak se starat o zdraví a bezpečnost svou i jiných osob. 12 tabulek 12 červených křížků pro 12 hráčů od 3 let Kč 30 telefon:

33 Terapeutický maňásek Lenka Terapeutická panenka s pohyblivou hlavou je skvělou pomůckou pro logopedy, terapeuty i učitele. Panenka má otvor v zadní části hlavy a hadrové ruce s prostorem pro dlaně (dětské nebo dospělé). rozm. 70 x 12 x Kč 499 Kč Květy na louce Spodní strana herních desek je protiskluzová, jsou proto bezpečné i pro použití v interiéru. Ke každé hře přikládáme: návod, 4 kovové kolíky a tašku pro uskladnění. Hra s počítáním bodů. Rozvíjí schopnost hodu na cíl, procvičuje sčítání do 100 po desítkách a podporuje zdravou soutěživost. Hru lze dále doplnit pytlíky s hrachem (500045, prodáváme zvlášť). Rozměr hrací plochy: 150 x 150 cm /CZ Kč Riziko úrazů. Sada maňásků emoce Díky hrám s maňásky se děti seznamují se světem emocí. Tímto se naučí porozumět emocím svým i jiných lidí. 6 ks smajlíků.: radostný, smutný, vystrašený, zlý, neutrální, zaskočený výška cm Kč Odvahu! Sedm obrázkových příběhů znázorňujících problém bázně u dětí (strach z tmy, psů, tělocviku, zubaře, odloučení od rodičů, bouřky a pavouků). Pomůcka pomáhá v odhalení situací vzbuzujících v dětech obavy a jejich následném vyřešení. 75 obrázků o rozměrech 9 x 9 cm od 5 let Kč Strom bezpečí Strom chrání všechny své obyvatele. Pomůcka pro seznámení dětí s různými druhy nebezpečných situací a pro nácvik správného chování. Cílem hry je poznání: jak se správně zachovat v nebezpečných situacích co dělat, když i dospělí ztrácejí chladnou hlavu co nás může ohrozit Strom má větve, kořeny a doupata. Žijí v něm ptáci i mali savci. 32 dřevěných dílků o rozměrech 5 x 5 cm, s barevnými ilustracemi zobrazujícími správné i nebezpečné chování v různých životních situacích Kč Specifické poruchy chování Obrazy - co se stalo? Obrázky znázorňující 32 problematických situací, v kterých se dítě může ocitnout doma, ve škole, v obchodě nebo ve skupině vrstevníků. 143 karet o rozm. 9 x 9 cm od 6 let Kč Jak se zachováš v nebezpečné situaci? 4 tabulky A3 24 magnetických obrázků od 4 let Kč Hračka obsahuje magnety nebo magnetické prvky. Magnety přitažené magnetickou sílou k sobě nebo ke kovovým objektům v lidském organismu mohou způsobit vážné zdravotní problémy nebo dokonce úmrtí! V případě spolknutí nebo vdechnutí magnetu je nutno okamžité vyhledat lékařskou pomoc. Jak se to stalo? 4 tabulky A3 16 magnetických obrázků od 4 let Kč Hračka obsahuje magnety nebo magnetické prvky. Magnety přitažené magnetickou sílou k sobě nebo ke kovovým objektům v lidském organismu mohou způsobit vážné zdravotní problémy nebo dokonce úmrtí! V případě spolknutí nebo vdechnutí magnetu je nutno okamžité vyhledat lékařskou pomoc. telefon:

34 SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Poruchy pozornosti a ADHD Modelovací písek 899 Kč Prstové barvy 359 Kč Snímky emoce 299 Kč

35 Modelovací písek Písek pro modelování, velmi měkký, nevysychající. Písek není určen pro míchání s vodou. Dodáváme v praktickém kyblíčku. 5 kg Kč 179,80 Kč za 1 kg U děti do 3 let používat pouze pod dohledem dospělé osoby. Sada pro montáž houpacích sítí Montážní prvky nezbytné pro montáž houpacích sítí. Na výběr sada pro montáž mezi stromy, pro upevnění do stěny nebo do stropu v pozici křesílka Kč Houpačka Joki zelená Houpačka Joki poskytne útočiště dětem hledajícím bezpečný a klidný koutek pro snění a odpočinek. Houpačka má tvar kapky a je vybavena velkým a přítulným polštářem. Vyrobeno z vysoce kvalitní čisté bavlny, výplň polštáře je z polyesteru. Nutno dokoupit montážní sadu (303004). rozm. 70 x 150 cm maximální zatížení 80 kg od 3 let Kč Jumbo přesýpací hodiny Po otočení hodin začnou barevné gelové kapky padat na dno. rozm. 8 x 20 cm Kč Cikcak olejové hodiny 1 ks Průhledné přesýpací hodiny fungují na principu přelévání olejových tekutin. Po otočení hodin začnou barevné kapičky stékat směrem dolů po cikcak dráze. rozm. 10 x 4 x 13 cm Kč Jak se to stalo? 4 tabulky A3 16 magnetických obrázků od 4 let Kč Hračka obsahuje magnety nebo magnetické prvky. Magnety přitažené magnetickou sílou k sobě nebo ke kovovým objektům v lidském organismu mohou způsobit vážné zdravotní problémy nebo dokonce úmrtí! V případě spolknutí nebo vdechnutí magnetu je nutno okamžité vyhledat lékařskou pomoc. 599 Kč Tunel cik-cak prům. 46 cm, délka 280 cm od 3 let Kč Rehabilitační káča Rehabilitační pomůcka rozvíjí pohybovou koordinaci dětí, perfektní nejen pro zdravé děti ale i pro děti s dětskou obrnou. Káču lze použít jako kolotoč, úkryt, nebo jako loďku v bazénu. Bezpečná konstrukce zamezuje přimáčknutí prstů. Vhodná do interiéru nebo pro venkovní hry. prům. 80 cm výška 44 cm od 3 do 10 let Kč Koberec Geometrické tvary emoce Koberec s jednoduchým geometrickým vzorem a smajlíky, které znázorňují emoce. Koberec je vhodnou pomůckou k rozpoznávání geometrických tvarů a barev. Dále poslouží k hrám navazujícím na pojmenovávání emocí. Příkladně se děti postaví na tvar vyjadřující jejich aktuální náladu a vyprávějí o svých pocitech. Složení 100% PP heat-set frise, jednoduchá příze. Na tento koberec je vystaven Certifikát o shodě, tzv. Hygienický atest. rozm. 2 x 2 m Kč Poruchy pozornosti a ADHD Padák Bambino Barevný lehký šátek používáme během skupinových her. Ve střední části je všitá šňůrka určená pro regulaci průměru středového otvoru. Úchyty umístěné po obvodu umožňují současnou hru několika osob. prům. 3,5 m 8 úchytů max. zatížení 10 kg ve středu síťka Kč Velká boxovací sada Skvělá hra pro vybití emocí a napětí. Zároveň rozvíjí pohybovou koordinaci, reflex a hrubou motoriku. Prvky jsou vyrobené z koženky. dodáváme včetně montážní sady rozm. pytle 60 x 20 cm velikost rukavic 23 x 11 cm od 4 let Kč Skákací panák chlapec Hra navazuje na známou hru skákací panák. V návodu naleznete další modifikace her s edukační náplní. Hru lze dále doplnit pytlíky s hrachem (500045, prodáváme zvlášť) Kč Riziko úrazů. telefon:

36 Senzorický míč 65 cm Míče pro terapii a rehabilitaci. Vyrobené z měkké gumy s výčnělky na povrchu. Zajišťují stimulaci dotekem. 1 ks maximální zatížení 300 kg prům. 65 cm Kč Skákací míč 65 cm Míče odolávají zatížení do 150 kg. Vybavené stabilními úchyty. Cvičení na míči posiluje svalovou soustavu a zvyšuje celkovou fyzickou kondici. prům. 65 cm Kč Rehabilitační míč 45 cm Míče k nácviku správného držení těla. Vyrobené z měkké gumy bez použití ftalátů. maximální zatížení 300 kg prům. 45 cm od 5 let Kč Labyrint s kuličkou Labyrint rozvíjí smysl rovnováhy a koncentraci. Vyrobeno z dýhy. rozměr 64 x 41 x 7 cm od 3 let Kč Mini kolotoč Pevná a stabilní kovová základna s kovovými nožkami a pohodlnými plastovými sedáky zajišťuje bezpečné hry. Sedáky jsou umístěny se sklonem umožňujícím pohánění kolotoče pouhým přesunem těžiště těla. Maximální zatížení 75 kg. rozm. 56 x 56 x 25 cm od 3 do 10 let Kč Elastické hnízdo Pomůcka ke skupinovým hrám rozvíjí vztahy ve skupině a vytváří společenské kompetence. Do hnízda se pohodlně vejde celá skupina. Děti se v hnízdě mohou věnovat pohybovým cvičením, společným hrám nebo klidovým aktivitám a odpočinku. Vyrobeno z lycry. obvod 7,5 m výška 1,4 m Kč Překládání 1 rozm. 20 x 25 cm 2 mističky o rozm. 6 x 3 cm mistička o rozm. 8 x 5 cm pinzeta délky 12 cm cca 45 bambulek od 3 let Kč Seškrábávací obrázky černé Pevné kartóny pro seškrabávání. Pod černým povrchem se nachází barevný podklad. Netoxické. 10 ks rozm. 15 x 12,7 cm 1 barva Kč Velké štětce sada 4 kusů 4 ks délka 70 cm prům. koncovky 10 cm Kč Georgem Georgem učí rozlišování jednoduchých geometrických tvarů, rozvíjí pozornost, manuální dovednosti, učí poznávání tvarů a rozvíjí fantazii. Souprava obsahuje 20 prvků ve tvaru včelích plástů o rozm. 8 cm Kč Tvary tangram Vylosované tvary ukládáme na podložku tak, aby byla celá co nejdříve zaplněná. 4 hrací podložky z tvrdého kartónu, rozm. 25 x 25 cm 80 barevných dílků přesypací hodiny, výška 8,5 cm hrací kostka o rozm. 1,7 x 1,7 cm od 7 let Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Přiřaď tvary Edukační hra na principu přiřazování prvků. Rozvíjí postřeh, pozorovací schopností a schopnost rozpoznávání předmětů podle tvaru. Různé verze hry a stupně obtížností umožňují použití v různých věkových skupinách. 8 dřevěných tvarů hrací podložka 32 dřevěných kostiček 3 látkové pytlíky rozm. obalu 22,5 x 22,5 x 5 cm pro 1 až 5 hráčů Kč 34 telefon:

37 Prstové barvy Bezpečné barvy pro děti, skvěle kryjí a perfektně přilnou k papíru, kartonu, dřevu apod. Určené k malování prsty, bez použití vody. Vyrobeno z bezpečných a certifikovaných materiálů nevyvolávajících alergické reakce. Malování prsty je pro děti skvělou zábavou a zároveň nácvikem jemné motoriky. Barvy mají certifikát ASTM D4236 a deklarovanou shodu s normou CE 6 ks 100 ml Kč U děti do 3 let používat pouze pod dohledem dospělé osoby. Šněrovací obrázky Plastová podložka pro vytváření obrázků. Pomůcka rozvíjí jemnou motoriku a představivost. Šňůrku provlékáme otvory v podložce pomocí kovové násady. Podložky používáme opakovaně. 1 podložka o rozm. 35 x 28 x 10 cm 1 násada 5 barevných šňůrek délky 90 cm Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Dlouhá šňůra. Riziko udušení. Provlékačka páv Hra s barevnými provlékačkami rozvíjí u nejmenších dětí pohybové schopnosti a schopnost soustředění. Skvělá edukační pomůcka pro nácvik manuální zručnosti, trpělivosti a přesnosti rozm. 20,5 x 3,5 x 13 cm od 3 let Kč Dlouhá šňůra. Riziko udušení. Vzor, barva, memory Na kartách jsou zobrazeny obrazce, skládající se z částí odpovídajících tvarům plastových žetonů. Po krátkém náhledu je úkolem hráče složit obrazec z přiložených žetonů. 4 provázky 4 podložky pro 2 4 hráče od 5 let Kč Dlouhá šňůra. Riziko udušení. Ovoce a zelenina stíny Senzorická hra zaměřená na rozpoznávání jednotlivých druhů ovoce a zeleniny pouze pomocí doteku. 36 prvků o rozm. 4 až 9 cm 12 hracích podložek o rozm. 29,5 x 21 cm pytlík o rozměrech 37,5 x 25 cm od 2 let Kč Obrazy co se stalo? Obrázky znázorňující 32 problematických situací, v kterých se dítě může ocitnout doma, ve škole, v obchodě nebo ve skupině vrstevníků. 143 karet o rozm. 9 x 9 cm od 6 let Kč Podložka k vydupání zlosti Podložka k vydupání zlosti poskytne dětem možnost bezpečného vybití emocí. Vyrobeno z odolné a omyvatelné PVC látky. rozm. 44 x 44 cm Kč Barevné polštářky emoce Polštářky potažené odolnou a omyvatelnou PVC látkou, vyplněné molitanem. Zobrazují emoce: radost, smutek, zlost, překvapení, strach. Rozměrově přizpůsobené stojanu na polštářky ( nebo ). prům. 30 cm výška 8 cm Kč Snímky emoce Snímky znázorňující způsoby vyjadřování různých emocí. Sada 22 velkých snímků o rozměrech 21 x 15 cm. Snímky jsou velmi detailní a zřetelné. Emocionální stav hrdinů je jednoznačně rozpoznatelný. Pomůcka k jazykovým cvičením obohacujícím slovní zásobu, k tvorbě příběhů, rozvíjení dovedností popisování a vyjadřování pocitů. 22 fotografií o rozm. 21 x 15 cm od 4 do 7 let Kč Pytel k vyboxování vzteku Boxovací pytel slouží k bezpečnému vybití vzteku. Děti vedeme k uvědomování si emocí a učíme je emoce zvládat bez poškozování okolí. Boxovací pytel je určen pro předškolní děti a žáky nižšího stupně Zš. Vyrobeno z odolné a omyvatelné PVC látky. Pytel umístíme ve třídě tak, aby k němu měly děti přístup a zároveň i zajištěné soukromí. rozm. 26 x 45 cm Kč Vhodné chování Hra učí správnému chování během vyučování ve škole, o přestávce, během her a mimoškolních aktivit. Dvojice karet zobrazují správné a nesprávné chování. Karty jsou na zadní straně vybaveny prvkem autokontroly. 34 karet o rozm. 9 x 9 cm návod od 3 let Kč Poruchy pozornosti a ADHD telefon:

38 699 Kč Hra Jenga Hra procvičující zručnost. Je potřeba postavit co nejvyšší věž. Zábava procvičuje koncentraci a zručnost. 54 prvků rozm 1 kostky 7,5 x 2,5 x 1,5 cm od 6 let Kč Karty Slušné chování doma Hra spočívající ve výběru dvojic obrázků zobrazujících kladné a záporné chování dětí v domácím prostředí. Pomůcka je skvělou základnou pro diskuzi na téma správného chování, spolupráce a vzájemné pomoci. Karty mají na rubu systém autokontroly. 34 karet o rozm. 9 x 9 cm návod od 3 let Kč Zvukové hodiny Časomíra se zvukovým signálem upozorňujícím o vypršení času pro řešení úkolů. Pro použití k individuálním i skupinovým hrám. rozm. 18 x 18 cm Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Karty opatrnost a bezpečnost Karty s obrázky zobrazujícími správné a nesprávné chování dětí v různých situacích. Pomůcka pro nácvik bezpečného chování dětí. Vyprávěním o obrázcích a srovnáváním situací na nich zobrazených se děti učí rozpoznávat hrozící nebezpečí. Karty jsou vybaveny systémem autokontroly. 34 karet návod od 3 let Kč Kč Velká dáma Hra pro logické myšlení. Podklad je vyroben z PVC látky, rozměr 300 x 300 cm 32 ks kamenů od 3 let Kč Zvuky emoce Zvuková hra dle zásad hry bingo, zaměřena na rozpoznávání způsobů vyjadřování emocí. Úkolem dítěte je přiřazení zvuku emoce k obrázku obličeje vyjadřujícího emoci. Hru doporučujeme pro úvod výuky o emocích. CD s nahrávkou 24 karet o rozm. 16 x 16 cm 60 červených žetonů návod pro 12 hráčů od 3 let Kč Tak nebo jinak - vyber si sám 12 příběhu z každodenního života dítěte. Každý příběh má dva možná rozuzlení. 72 obrázků rozm. 9 x 9 cm od 5 let Kč Jak se zachováš v nebezpečné situaci? 24 magnetických obrázků od 4 let Kč Hračka obsahuje magnety nebo magnetické prvky. Magnety přitažené magnetickou sílou k sobě nebo ke kovovým objektům v lidském organismu mohou způsobit vážné zdravotní problémy nebo dokonce úmrtí! V případě spolknutí nebo vdechnutí magnetu je nutno okamžité vyhledat lékařskou pomoc. Kuželky, 10 ks Sada pro hru kuželky. rozm. kuželky 29 x 10 cm prům. koule 15 cm různé barvy, dodáváme dle aktuálních skladových zásob od 3 let Kč Bezpečné cestování Hra děti seznamuje se zásadami bezpečného cestování různými dopravními prostředky. Hru tvoří magnetické tabulky formátu A3, zobrazující dopravní prostředky a menší magnetické obrázky zobrazující správné a nevhodné chování během cesty. 4 magnetické tabulky A3 16 magnetických obrázků o rozměrech 6 x 6 cm karta klíč ke správným odpovědím, formát A5 návod od 5 let č Kč č Kč Hračka obsahuje magnety nebo magnetické prvky. Magnety přitažené magnetickou sílou k sobě nebo ke kovovým objektům v lidském organismu mohou způsobit vážné zdravotní problémy nebo dokonce úmrtí! V případě spolknutí nebo vdechnutí magnetu je nutno okamžité vyhledat lékařskou pomoc telefon:

39 SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Zrakové postižení Kreativní puzzle 359 Kč Kostičky Canoe cvičím paměť Kč Doteková písmena velká Zrakové postižení Kč

40 Kostičky Canoe cvičím paměť Během skládání kostiček děti procvičují prostorovou paměť a zvětšují její objem. Intenzívně rovněž procvičují schopnost koncentrace a díky kontrastním barvám a geometrickým tvarům stimulují zrak. rozm. krabičky 17 x 17 x 5 cm 20 kostiček (10 z každé barvy), rozm. kostičky 3 x 3 cm základna o rozm. 15 x 3 cm 14 oboustranných karet o rozm. 15 x 15 cm Kč Edukační kostičky Canoe Sada dřevěných kostiček provedených v kontrastní bílé a černé barvě. Na kostičkách jsou natištěné jednoduché geometrické vzory (kolečko, čtverec, křížek, iks). Kostičky jsou určené nejmladším dětem, osobám se zrakovým postižením a se zbytky zraku. Dodáváme v praktickém bavlněném pytlíku. 60 ks (po 30 ks z každé barvy), rozm. 3 x 3 cm Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Pracovní listy ke kostičkám Canoe Sada pracovních listů ke kostičkám Canoe (826001, prodáváme zvlášť). Sada obsahuje 31 vzorů s různou úrovní obtížnosti. Dodáváme ve složce. 9 archů A4 s 31 vzory Kč Kreativní puzzle Puzzle pro nevidomé děti a děti se zbytky zraku. Sada obsahuje 8 tvrdých puzzle žlutý základ s černou vystouplou grafikou a návod o rozměrech A5. rozm. 32 x 24 cm od 3 let Kč Černé nebo bílé? Pomůcka určená dyslektickým dětem, žákům s problémy v oblasti zvládnutí pravopisu v rodném i cizím jazyce, s dysfázií a Asperger syndromem. Úkoly jsou zaměřené na rozvoj paměti, zrakové syntézy a analýzy, logického myšlení, schopnosti opakování vzoru, psaní a čtení z levé strany do pravé. 16 oboustranných prvků o rozm. 3 x 3 cm 55 pásku k opakování, rozm. 26,5 x 4 cm návod Kč Dotekové kostky Dotekové kostky B Kč Dotekové kostky A Kč Abeceda velká písmena Velurová písmena umístěna na pevných tabulkách uvedou děti do světa písmen, abecedy a tvorby slov. Samohlásky jsou označené červeně a mají plyšový povrch, souhlásky jsou modré a mají sametový povrch. rozm. 16 x 10 cm a 16 x 13 cm (malá a velká) 23 ks od 5 let Kč 459 Kč Karty k výuce čtení Souprava karet s úkoly spočívajícími v nalezení odpovídající vlastnosti obrázků. Hra umožňuje formovat správný směr čtení zleva doprava. 24 karet o rozm. 24,5 x 5,6 cm 24 plastových rámečků o rozm. 6,6 x 7,6 cm od 3 let Kč Kč Doteková písmenka Písmena a číslice napsané pískem jsou skvělou pomůckou pro multismyslovou výuku čtení. Děti se s novým písmenem seznamují pomocí sluchu, zraku i hmatu. Vodění prstem po písmenech je prvním krokem ve výuce psaní. Každá souprava obsahuje 26 písmen zapsaných na tabulkách o rozměrech 16 x 13 cm. 26 tabulek o rozm. 16 x 13 cm velká Kč malá Kč Kostky oplatky Svět čísel s Braillovou abecedou velká sada Plastové kostky, které lze spojovat velmi jednoduchým způsobem. Dále je lze spojovat s podložkou. Umožňují vytvoření propracovaných konstrukcí. Veškeré kostky této sady jsou kompatibilní, takže jednotlivé sady lze spojovat. rozm. kostky 10 x 10 x 1 cm 2 podložky rozm. 36 x 36 cm 6 podložek rozm. 10 x 10 cm 40 čísel rozm. 6 x 10,5 cm 20 znaků rozm. 8 x 3,5 cm od 2 let Kč 38 telefon:

41 149 Kč NOVINKA Magická tabulka Tabulka se šablonou a obrázkovými návody k obkreslení. Zábava a edukační pomůcka zároveň. rozm. 30 x 30 cm pero délky 13 cm 16 stránkový návod o rozm. 15 x 21,5 cm 12 šablonek o rozm. 13 x 10 cm 12 rámečků o rozm. 21 x 20 cm od 3 let Kč Bílé pastelky 12 ks bílých pastelek pro obtahování tabulek se vzory (604004, , ) Kč Sada tabulek s pomocnou linkou Sada 10 desek s horní a dolní pomocnou linkou (černé pozadí, bílé čáry). Pomůcka pro grafomotorická cvičení s využitím bílého popisovače. Slouží k opakovanému využití. rozm. 20,5 x 24,5 cm Kč Světelná podložka A3 Podsvětlené podložky jsou skvělou pomůckou při práci s průhlednými a poloprůhlednými materiály. Poslouží k vytváření originálních výtvarných projektů (např. s využitím průhledných papírů a fólií), k pozorování vzorů, tvarů a barev. Díky použité LED technologii má zařízení velmi nízkou spotřebu energie a poskytuje rovnoměrně podsvětlený podklad. Podložky se snadno čistí. Průměrná výdrž světelného zdroje LED je hodin. rozm. 48 x 35,2 x 1 cm rozm. podsvětlené plochy 41 x 28,5 cm váha: 2,25 kg Kč Dlouhý napájecí kabel. Riziko udušení. Průhledné kaňky Barevné, průhledné i neprůhledné akrylové kaňky v základních i doplňkových barvách (červená, modrá, žlutá, zelená, oranžová a fialová), dále průhledná, bílá, černá a zrcadlová. K použití s podsvětleným stolem i samostatně. Slouží k experimentům s prolínáním barev, k pozorování světla, stínů nebo jako originální dekorace výtvarného koutku. 10 ks prům. 15 cm od 18 měsíce Kč Senzorické kostky 1 4 trojúhelníky o rozm. 14 x 3,5 x 12 cm 4 polokoule o rozm. 14 x 3,5 x 7 cm 4 čtverce o rozm. 7 x 3,5 x 7 cm 4 obdélníky o rozm. 14 x 3,5 x 7 cm od 18 měsíce Kč 399 Kč Sada akrylových figur Sada akrylových průhledných kostiček různých barev. Určeno pro sestavování různých vzorů a logických řad. Součástí sady je zrcátko pro prezentaci principu symetrie. 25 prvků o rozm. 3 x 3 až 8 x 4 cm 15 oboustranných karet s úkoly, formát A4 zrcadlo o rozm. 32 x 16 cm Kč Pískoviště Pomůcka ke hrám s pískem. Rozvíjí jemnou motoriku, povzbuzuje k psaní a kreslení. Vhodná rovněž pro hry s ozdobnými válečky i k vytváření různých vzorů. Pískoviště má průhledné dno, do něhož lze vložit barevné pozadí. Kreslíme pomocí připojeného nářadí: hrábí a vyhlazovacích lišt. Pískoviště lze umístit na prosvětlený stůl, kde barevné efekty budou ještě zřetelnější a kreslení zajímavější. Dodáváme včetně: 1 kg bílého písku rozm. pískoviště 65 x 60 x 4 cm od 3 let Kč Optická vážka Vážka je vybavená 6 různými sklíčky pro pozorování okolního světa. Sklíčka lze ukládat na sebe. Sada obsahuje dva zvětšující skla 2x a 5x zvětšení, čočku imitující oko hmyzu a 3 barevná sklíčka žluté, modré a červené (spojením sklíček získáváme efekt 10 násobného zvětšení a doplňkové barvy). rozm. po rozložení 23 x 20 x 6 cm prům. sklíček 3,5 cm od 3 let Kč Mixujeme barvy Sada plastových květin provedených v základních i doplňkových barvách. Během skládání květů na sebe jednoduchým způsobem mícháme barvy a pozorujeme změny. Lze používat samostatně nebo spolu s podsvětleným stolem (354046, prodáváme samostatně). 6 ks (spojené) rozm. 14 x 8 cm Kč Dekorační hrábky Sada dekoračních hrábí různých vzorů. Pro vytváření zajímavých dekorů během her s pískem. 4 ks rozm x 5 cm od 4 let Kč Písek do pískoviště 1 kg Kč Zrakové postižení telefon:

42 Strukturové barvy Barva, kterou můžeš nahmatat. Dostupné v 5 odstínech, z nichž každý reprezentuje jinou strukturu. Skvělá zábava pro děti a zároveň i pomůcka pro rozvoj jemné motoriky a doteku. Pomůcka vhodná pro nevidomé děti a děti se zbytky zraku. Barvy splňují evropskou normu EN objem 500 ml žlutá 189 Kč zelená 189 Kč modrá 189 Kč červená 189 Kč černá 189 Kč 37,80 Kč za 100 ml U děti do 3 let používat pouze pod dohledem dospělé osoby Mistr getriko Univerzální logická hra pro hráče od 8 let, pro 1 až 6 osob. Z barevných trojúhelníků skládáme obrazec z vylosované karty. 48 vzorů o průměru 10,5 cm 7 barevných trojúhelníků s délkou boku 7 cm Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Tvary - tangram Hra spočívá ve skládání vylosovaných prvků na hracích podložkách tak, aby podložka byla co nejdříve zaplněná. 4 hrací podložky z tvrdého kartónu, rozm.25 x 25 cm 80 barevných dílků od 7 let Kč Vitráže Pomůcka pro rozvoj zrakové syntézy, alternativa k skládání puzzle. 42 prvků 4 různých tvarů, rozm. 5 až 10 cm rámeček o rozm. 12 x 12 cm 12 karet o rozm. 10 x 10 cm Kč Dřevěný kaleidoskop Dřevěný kaleidoskop ve tvaru věžičky. Každé dítě si s chutí prohlédne měnící se obrázky. 1 ks prům. 4,3 cm výš. 7 cm různé vzory, dodávané dle aktuální nabídky od 18 měsíce Kč Situace a poloha Logická hra pro jednoho hráče. Pomůcka pro rozvoj zrakově - pohybové koordinace, pro orientaci v prostoru, rozlišování a pojmenování emocí a rozvoj logického myšlení. Úkolem dítěte je přiřazení dřevěných kartiček k vhodnému místu na desce. 4 dřevěné ilustrované platformy 64 dřevěných kartiček od 6 let Kč Georgem Georgem učí rozlišování jednoduchých geometrických tvarů, rozvíjí pozornost, manuální dovednosti, učí poznávání tvarů a rozvíjí fantazii. Souprava obsahuje 20 prvků ve tvaru včelích plástů o rozm. 8 cm Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Bystré očičko - hrací karty Hra procvičující pozornost, reflexy a paměť. Cílem hry je najít na hracím plánu stejný obrázek, jaký je na kartě, kterou vylosoval vedoucí hry. 48 karet o velikosti 11 x 7,4 cm návod ke hře s popisem pěti společenských her. pro 2 6 hráčů Kč Sokolí oko Edukační hra procvičující reflex a koncentraci. Soubor obsahuje až 8 her (Bystré očičko, Sokolí oko, Asociace, Bingo očičko, Hádanky!, Lotynka). 140 žetonů 8 herních desek od 4 let pro 1 4 hráčů od 4 let Kč Zraková percepce karty Karty pro cvičení zrakové percepce. Barevné tečky na kartách obsahují různé vzory, které jsou viditelné při použití barevného filtru. 24 oboustranných karet o rozm. 15 x 15 cm 6 filtrů o rozm. 13 x 13 cm od 4 let Kč 40 telefon:

43 Hledáme barvy Hra pro rozvoj zrakové paměti a schopnosti soustředění. Učí rozlišování barev a dodržování pravidel. Úkolem dítěte je opakování pohybů zobrazených na vylosovaných kartách. Ke hře je nezbytný míček ( prodáváme zvlášť). 40 karet o rozm. 5 x 5 cm 2 kostky, délka boků 3,5 cm CD s multimediální hrou samolepky s barvami od 3 let Kč Navlékej a nečekej Hra pro děti, mládež i dospělé. V průběhu hry si na několik sekund odkryj kartu a snaž se zapamatovat pořadí barev. Následně navlékej barevné kuličky v pořadí, které bylo znázorněno na vybrané kartě. Hra procvičuje současně zručnost i paměť hráčů. Úroveň obtížnosti lze přizpůsobit hráčům. 55 karet 12 kuliček 1 přesýpací hodiny 2 provázky k navlékání 60 žetonů návod od 3 let Kč Dlouhá šňůra. Riziko udušení. Lotynka barev Hra k procvičování názvů barev. Prvky různých tvarů přiřazujeme na desku určité barvy nebo na černo-bílou podložku. Prvky mohou sloužit i k segregaci podle barvy nebo tématu. 12 desek o rozm. 33 x 23 cm 36 kartiček s barevnými snímky od 2 let Kč Combino logická hra Na hrací plochu umístí průhledné kostičky. 3 dřevěné prvky o rozm. 24 x 14 cm 24 průhledných kostiček z plastu, rozm. 6 x 7 cm od 4 let Kč Porovnej Hra spočívá v přiřazování průhledných kostiček se vzory k patřičným kostičkám na hracích podložkách. Každá podložka má 9 různých okýnek s 9 různými vzory. 4 hrací podložky o rozm. 16 x 16 cm 36 průhledných kostiček od 5 let obrysy 299 Kč vzory 299 Kč Symetrie Při pohledu na různé předměty kolem nás můžeme pozorovat některé zajímavé vlastnosti. Pokud rozkrojíme jablko a přiložíme řezem k zrcadlu uvidíme jablko celé. Je to proto, že symetrické předměty mají stejnou levou i pravou stranu, zrcadlový odraz. Uprostřed se nacházejí popisy tří her, které zajímavým způsobem pomáhají dětem pochopit pojem symetrie.. 48 tvrdých kartiček o rozm. 7,4 x 7,4 cm návod od 3 let Kč Hry se zrcadlem Skvěle propracované hry pomohou dětem v pochopení principu symetrie. Úkolem hráče je přesné sestavení objektu pomocí kostiček a zrcadla. 2 plastová zrcátka o rozm. 6 x 6 cm 4 kostky se vzory o rozm. 2,5 x 2,5 cm 24 karet s úkoly od 6 do 14 let červená 699 Kč modrá 699 Kč Roční období - Lotynka Hra zdokonaluje zrakovou analýzu a vnímání, zároveň učí a baví. Souprava obsahuje: 4 barevné desky 32 barevných tabulek pro 2 6 hráčů od 3 let Kč Obrazce a tvary skládanka s pracovními listy Pomůcka obsahuje karty z průhledného materiálu s barevnými ilustracemi a dřevěné prvky s magnetem. Dítě položí kartu na víku krabičky (které je potaženo bílou magnetickou fólií) a skládá obrázek z kostiček vhodných tvarů. Na obrázcích jsou předměty, zvířata a budovy. Úkoly na kartách se zeleným okrajem jsou jednodušší, obsahují nápovědu. Úkoly na kartách s červeným okrajem nemají určené části, z kterých se obrazec skládá a dítě musí samo vybrat kostky, z nichž určený tvar vytvoří. Pomůcka rozvíjí pozornost, dovednost poznávání geometrických tvarů, spojování tvarů a obrysů, čtení a srovnávání obrázků. Souprava je umístěna v dřevěné krabičce. 36 dřevěných prvků s magnetem 12 karet o rozm. 34 x 23,5 cm rozm. krabičky 34 x 23,5 x 6 cm od 3 let Kč Hračka obsahuje magnety nebo magnetické prvky. Magnety přitažené magnetickou sílou k sobě nebo ke kovovým objektům v lidském organismu mohou způsobit vážné zdravotní problémy nebo dokonce úmrtí! V případě spolknutí nebo vdechnutí magnetu je nutno okamžité vyhledat lékařskou pomoc. Zrakové postižení telefon:

44 SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Sluchové postižení a oslabení sluchového vnímání Kufřík pro malé muzikanty Kč Šeptací telefon 499 Kč Zvukové krabice 299 Kč 42 telefon:

45 Šeptací telefon Individuální akustická sestava sluchátek umožňujících dítěti poslech vlastního hlasu. Díky pomůcce se dítě snadněji soustředí na zvuk, vyslovená slova slyší zřetelněji, vědomosti snadněji vstřebává. Vhodné pro autokontrolu procvičování správné výslovnosti i pro výuku cizího jazyka. Individuální sestava sluchátek zlepšuje plynulost čtení a lze ji využít i k terapii osob s poruchou řeči Kč 499 Kč Zvuková paměť Ve hře Zvuková paměť hráči vstupují do světa zvuků. Během hry mají za úkol nasbírat co největší počet kostek vydávajících stejné zvuky. Děti se pomoci hry učí pozornému naslouchání, identifikaci a rozlišování zvukových signálů. Hra rozvíjí paměť, sluchovou citlivost a motoricko sluchovo zrakovou koordinaci. pro 2 3 hráče od 5 let Kč 499 Kč Dřevěný xylofón Vyrobeno z dřevěného masivu. rozm. 43 x 24,5 x 4 cm délka kláves 10,5 24,5 cm 2 paličky o rozm. 31 x 2 cm Kč Riziko úrazů. 159 Kč Ozvučná vajíčka 4 ks výška 5 cm různé barvy a výšky tónů Kč 79 Kč Foukací harmonika rozm. 10 x 2,5 x 1,5 cm od 3 let Kč Hra se zvuky bim bam Hra se zvuky a sluchem. Lotynka bim bam obsahuje hrací karty se zvuky rozbrazující koncertní sál, zpívající školku, hlučnou ulici a pohádkovou vesničku. Hra obsahuje CD se zvuky. Úkolem hráčů je rozpoznávání jednotlivých zvuků. 4 oboustranné karty 32 kolečka CD s nahrávkou pro 2 až 4 hráče od 4 do 8 let Kč Určeno pro hudební výchovu i pro práci s dětmi se speciálními potřebami formou muzikoterapie. Jednotlivé nástroje lze rovněž doporučit pro socioterapii relaxační techniky, nebo pro vyjádření emocí. Dodáváme včetně praktického kufříku. Kufřík je vyroben z látky a je opatřen zipem. 17 hudebních nástrojů: tamburína o průměru 20 cm maxi quiro, délka 40 cm dvojitá valcha délky 27 cm 5 trianglů o rozm. 20,5 cm, 17,5 cm, 15,5 cm, 13 cm, 10,5 cm dřevěné kastaněty, 1 pár, prům. 5,5 cm kastaněty s rukojetí 1 ks, délka 21 cm dřevěné marakasy 1 pár, délka 23 cm 299 Kč Zvukové krabice Dřevěné krabičky s úchyty vydávajícími různé tóny. Úkolem dítěte je nalezení páru krabiček identického znění. základna o rozm. 30 x 16 x 2 cm 8 ks krabiček o rozm. 6 x 6 x 4 cm Kč Kufřík pro malé muzikanty tonblok dřevěný, délka 20 cm, prům. 4,5 cm tamburína s membranou, prům. 20 cm dvojitý tonblok s paličkou, rozm. 20 cm, prům. 4,5 cm dvojitý malý tonblok s paličkou, rozm. 20 cm, prům. 3,5 cm 1 pár ozvučných dřívek, délka 20 cm, prům. 2,2 cm marakas váleček, délka 20,5 cm, prům. 5 cm rozměry kufříku ve složeném stavu: 42 x 42 cm Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Riziko úrazů. Mluvící album A4 Mluvící album je pomůcka k procvičování psaní, čtení a vyprávění příběhů. Může být používána jako doplňková výuková pomůcka. Každé album je vybaveno kapsičkami na snímky, nálepkami a tabulku s 30 tlačítky, umožňujícími nahrávání 10 vteřinových zpráv. Požadované baterie 2 x AAA (nejsou součásti balení) Kč Sluchové postižení a oslabení sluchového vnímání telefon:

46 659 Kč Hluchý telefon Akustická sestava sluchátek pro práci ve dvojicích např.: dva žáci nebo učitel a žák. Sestava pomáhá zdokonalovat dovednost čtení. Poslech vlastního zesíleného hlasu přispívá ke kontrole tempa a plynulosti mluvení i čtení. Přístroj dítě stimuluje k vynaložení úsilí spojeného s výukou čtení a mluvení v rodném jazyce i v cizí řeči Kč Nahraj a přehraj Malé barevné krabičky umožňující nahrávání 10 vteřinových sekvencí. Může se jednat o pokyny učitele, které dítě reprodukuje mimo vyučování nebo logopedická cvičení k procvičování. Dodáváme včetně baterií LR44. Průměr 4,5 cm 6 ks Kč Duhové krabičky Duhové krabičky umožňují nahrávat 10 sekundové sekvence, které budou reprodukovány po otevření víčka. Díky tomu můžeme nahrát např. pokyn: Vytáhni z krabičky zelený míček. Souprava obsahuje 6 barevných krabiček. od 12 měsíce Kč Základní paleta Terapie hudbou nebo zvukem je zábavná, upoutá dětskou pozornost, zaujme a poskytne pocit bezpečí. Hudba a zvuk nejen zvyšují sluchové vnímání, ale zároveň i stimulují paměť. Paleta je vhodná pro cvičení s mentálně postiženými dětmi. Zintenzivňuje vnímání podnětů a podporuje vývoj dítěte. Obsahuje 64 zvuků, které jsou rozděleny do 8 skupin. Každá skupina obsahuje 8 různých zvuků. Zvukové skupiny od 1 do 8 jsou neměnné. Skupina 9 je určená pro vlastní nahrávky 8 zvukových záznamů. Nahrávka každé ze zvukových skupin má délku 5 minut. 8 barev palety koresponduje postupně s jinou zvukovou skupinou. Zahrnují např.: zvuky zvířat, profesí, zvuky města, domu, zvuky lidí, spojené s hygienou a pod. K paletě je připojen: mikrofon, zesilovač a paměťová karta. PALETTO je vybaven šrouby pro připevnění do zdi. rozměr 53 x 40 x 65 cm Kč Dlouhý napájecí kabel. Riziko udušení. Poznáváme zvuky Pomůcka pro rozvoj sluchové percepce a soustředění, schopnost identifikace různých zvuků a rozvoj sluchové paměti, již v raném dětském věku. Pomůcka má odstupňovanou obtížnost. Doporučujeme pro práci s dětmi již od 2. roku, až po nižší školní věk. Stimulujeme rozvoj sluchové analýzy. Pomůcka je rovněž vhodná v případě opožděného rozvoje řeči, dětské afázie, dyslexie, pro rozvoj řeči u dětí se zbytky sluchu, u autistických dětí a v případě dysfázie. 96 obrázků s postavičkami symbole kategorie (tiše hlasitě, vysoko nízko, rychle pomalu, smutně vesele), rozm. 8,3 x 8,3 cm 4 kontrolní tabulky 16 karet se vzory sekvencí od 2 let Kč Moje první zvukové lotto Hra spočívající v identifikaci zvuků a přiřazení vhodného obrázku. 30 zvuků denních činností. CD s nahrávkou 6 kartiček se 3 obrázky o rozm. 33 x 22,7 cm 30 žetonů o prům 3,5 cm od 2 let Kč Zvuky z okolí Publikace obsahuje 20 zvukových hádanek. Každou z nich tvoří zvuková nahrávka a fotografie. Vybereme jednu hádanku a před dítě rozložíme promíchané fotografie. Necháme zaznít nahrávku. Dítě přiřazuje k nahrávce fotografie a vkládá je do kapsiček. Správné řešení je odměněno obrázkem tematicky souvisejícím s nahrávkou. Pomůcka rozvíjí schopnost identifikace zvuků a zvukovou paměť. Je určená pro děti předškolního věku a mladšího školního věku, s omezením sluchové percepce. formát: A4 příručka A5, 8 str. 20 oboustranných barevných karet CD s nahrávkou zvuků plastové kapsičky obal: složka Kč Zvuky přírody Publikace obsahuje 20 zvukových hádanek. Každou z nich tvoří zvuková nahrávka a fotografie. Vybereme jednu hádanku a před dítě rozložíme promíchané fotografie. Necháme zaznít nahrávku. Dítě přiřazuje k nahrávce fotografie a vkládá je do kapsiček. Správné řešení je odměněno obrázkem tematicky souvisejícím s nahrávkou. Pomůcka rozvíjí schopnost identifikace zvuků a zvukovou paměť. Je určená pro děti předškolního věku a mladšího školního věku, s omezením sluchové percepce. formát: A4 příručka B5, 8 str. 20 oboustranných barevných karet CD s nahrávkou zvuků plastové kapsičky obal: složka Kč Zvuky kolem nás listy pro prezentaci Dítě pozoruje fotografie zobrazující situace nebo věci a přiřazuje k ním zvuk. 6 témat: zvířata, hudba, věci, doprava, emoce, odpočinek. 30 fotografií o rozm. 12 x 8,5 cm 30 fotografií o rozm. 29,7 x 21 cm CD z nahrávkou od 2 let Kč 44 telefon:

47 SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Poruchy autistického spektra Grimasy hra 329 Kč Medvídkovy naládičky Kč Sada maňásků emoce Poruchy autistického spektra 499 Kč

48 Barevné polštářky emoce Polštářky potažené odolnou a omyvatelnou PVC látkou, vyplněné molitanem. Zobrazují emoce: radost, smutek, zlost, překvapení, strach. Rozměrově přizpůsobené stojanu na polštářky ( nebo ). prům. 30 cm výška 8 cm Kč Jak se to stalo? 4 tabulky A3 16 magnetických obrázků od 4 let Kč Hračka obsahuje magnety nebo magnetické prvky. Magnety přitažené magnetickou sílou k sobě nebo ke kovovým objektům v lidském organismu mohou způsobit vážné zdravotní problémy nebo dokonce úmrtí! V případě spolknutí nebo vdechnutí magnetu je nutno okamžité vyhledat lékařskou pomoc. Medvídkovy náladičky co medvídek cítí? Hra zaměřená na rozpoznávání, pojmenování a projevování základních emocí. Do 4 krabiček vkládáme karty znázorňující osoby, předměty nebo situace. 4 krabičky o rozm. 12,5 x 5 x 13 cm 24 karet o rozm. 10,5 x 14,8cm od 18 měsíce Kč 299 Kč Modelovací písek Písek pro modelování, velmi měkký, nevysychající. Písek není určen pro míchání s vodou. Dodáváme v praktickém kyblíčku. 5 kg Kč 179,80 Kč za 1 kg U děti do 3 let používat pouze pod dohledem dospělé osoby. Karty opatrnost a bezpečnost Karty s obrázky zobrazujícími správné a nesprávné chování dětí v různých situacích. Pomůcka pro nácvik bezpečného chování dětí. Vyprávěním o obrázcích a srovnáváním situací na nich zobrazených se děti učí rozpoznávat hrozící nebezpečí. Karty jsou vybaveny systémem autokontroly. 34 karet návod od 3 let Kč Experimenty elektrické obvody Edukační sada pro sestavení elektrického obvodu. Děti si sestaví vlastní obvod se světelnými efekty, díky tomu pochopí princip elektrického obvodu. Obrázkové návody uvedené v příručce obsahují popis funkce. Sadu dodáváme v praktické plastové krabičce. rozm. 19 x 14 x 7 cm 4 podložky o rozm. 12 x 8 cm 10 kabelů ukončených svorkami, délka 23 cm 2 moduly na baterie, rozm. 8 x 2 cm 4 kostky spojky, rozm. 2 x 2 cm 2 přepínače, rozm. 2 x 2 cm 2 objímky na žárovky o rozm. 2 x 5 cm zdroj o rozm. 4 x 5 x 3 cm molitanové kolečko o prům. 9 cm od 8 do 11 let Kč 659 Kč Dělej to co já Sada karet k pohybovým cvičením. Cvičení jsou zaměřena na fyzický i psychický rozvoj dítěte. Karty mají různé stupně obtížnosti. rozm. 22 x 28 cm 16 ks od 3 let Pohyb 799 Kč Karty zobrazující cvičení ze světa zvířat. Během hry se děti zábavnou formou seznámí se základy jógy. Karty jsou odstupňovány dle obtížnosti. rozm. 22 x 28 cm 16 ks od 4 let Zvířata 799 Kč Tolerance a spolupráce Na každé ze dvanácti tabulí jsou umístěné čtyři obrázky, zobrazující různé chování dětí. Jedno z chování je nesprávné nebo zdraví nebezpečné. Úkolem hráčů je označení tohoto chování červeným křížkem. Díky pozorování dětí v průběhu hry lze posoudit v jaké míře jsou jim známy společenské normy chování a bezpečnostní pravidla. Pomůcka pro nácvik slušného chování akceptovatelného okolím a pravidel bezpečného způsobu trávení volného času. Hra je určena dětem starším 3 let a může se jí zúčastnit maximálně 12 osob. 12 tabulek pro 12 hráčů od 3 let Kč Elektrické obvody Pomůcka pro seznámení děti s fungováním elektrických obvodů. Z jednotlivých prvků sady lze sestavit celkem 350 projektů. Na 4 baterie AA (nejsou součásti sady). 42 prvků rozm. 38,5 x 25 x 3 cm od 6 let Kč 46 telefon:

49 299 Kč Logické myšlení hra Z barevných dílků skládáme cestičky dle vzoru. pro 1 až 4 hráče od 6 let Kč Kulatý tangram K sestavení kulatého obrazce je nutno využít všechny dílky. Pomůcka pro rozvoj kreativního myšlení a geometrické fantazie. prům. 12 cm Kč Látkové polštářky Hrubé, kluzké, hedvábné nebo měkké? Děti si tvoří svá hmatová povědomí a učí se novou slovní zásobu pomocí dvaceti texturových čtverců, jejichž rozměry jsou přizpůsobeny malým dětským ručičkám. 20 čtvercových polštářků (10 párů) o velikosti asi 6 x 6 cm pytlík se šňůrkou ke skladování list s návrhy her od 3 let Kč 129 Kč Barvy s houbičkou Sada temperových barev pro nejmladší umělce. Zásobníky jsou ukončené houbičkou pro jednoduché a bezpečné použití. 6 lahviček objem 70 ml Kč Georello toolbox Běžně používané nářadí ve velmi realistickém provedení, funkční a přitom bezpečné. Sada dále obsahuje veškeré typy matic, šroubů a podložek, které děti přiřazují k patřičnému nářadí a nasadí do otvorů se závitem v tabulkách. rozm. 17,5 x 22,5 x 31 cm 165 prvků od 5 let Kč Malý konstruktér bagr Malý konstruktér označuje sérii hraček k samostatnému sestavení. Obsahem sady je nářadí pomocí kterého lze autíčka sestavit a uvést do pohybu. Jednotlivé prvky lze spojovat i dle vlastní fantazie. Hračka rozvíjí paměť a manuální schopnosti. rozm. prvků 0,5 až 6 cm 96 prvků od 8 let Kč Situace a poloha Logická hra pro jednoho hráče. Pomůcka pro rozvoj zrakově - pohybové koordinace, pro orientaci v prostoru, rozlišování a pojmenování emocí a rozvoj logického myšlení. Úkolem dítěte je přiřazení dřevěných kartiček k vhodnému místu na desce. 4 dřevěné ilustrované platformy 64 dřevěných kartiček od 6 let Kč Lidé a emoce sada fotografií Sada 90 snímků o rozměrech 14 x 21,5 cm, zobrazujících emoce, rodinu a lidí v okolí Kč Podstatná jména, slovesa a přídavná jména sada snímků 75 snímků o rozměrech 11 x 14 cm zobrazujících činnosti a předměty Kč Topologo Visio Prostorová skládačka pro zavádění pojmů vedle, za a před. Dvojrozměrný obraz převedeme do 3D a k trojrozměrným prvkům můžeme přiřazovat dvojrozměrné karty. 1 dřevěná krabička s magnetickou a zrcadlovou stěnou, rozm. 25 x 25 x 12 cm 36 dřevěných figurek 30 karet s úkoly, rozm. 15 x 15 cm 1 podložka k pracovním kartám 1 podložka s drážkou, rozm. 20 x 20 cm od 4 let Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Navlékej a nečekej Hra pro děti, mládež i dospělé. V průběhu hry si na několik sekund odkryj kartu a snaž se zapamatovat pořadí barev. Následně navlékej barevné kuličky v pořadí, které bylo znázorněno na vybrané kartě. Hra procvičuje současně zručnost i paměť hráčů. Úroveň obtížnosti lze přizpůsobit hráčům. 55 karet 12 kuliček 1 přesýpací hodiny 2 provázky k navlékání 60 žetonů návod od 3 let Kč Dlouhá šňůra. Riziko udušení. Zoob kostrky 75 5 druhů kostiček, které lze vzájemně spojovat 20 různými způsoby. Spoje jsou ohebné. Vyrobeno z velmi kvalitního materiálu. délka prvku cca 6 cm 75 dílků od 6 let Kč Twister Farma Pomocí doteku hledáme ovoce, hmyz, zvířátka, zeleninu a další figurky ukryté v tašce. Sada obsahuje 15 figurek a kolo štěstí pro losování. Pomůcka rozvíjí dotek. rozměry obalu 30 x 28 x 5 cm pro 1 až 4 hráče od 3 let Kč Poruchy autistického spektra telefon:

50 Balanční miska Balanční miska pro rozvoj dětské motoriky. Úkolem dítěte je uvedení kuličky do pohybu. Nejlépe se osvědčí kulička gumová nebo pěnová. Postupně je možno měnit tempo a směr pohybu kuličky nebo ji vyhazovat do vzduchu a chytat do otvoru v misce. Doporučujeme pro seznámení s fyzickými pojmy gravitace a zrychlení. miska o prům. 20 cm 3 kuličky pěnová o prům. 5 cm a dvě vyplněné vzduchem, prům. 3 a 5 cm od 4 let Kč Disky se vzorem 1 Sada obsahuje 5 malých a 5 velkých disků s povrchem příjemným na dotek. Disky jsou vyrobené z gumy. Díly různých barev a s různými vzory. Hra s disky procvičuje hmat, rozvíjí schopnost popisování smyslových dojmů, může posloužit pro masáž chodidel a dlaní nebo ke skupinovým hrám. Dodáváme balené v pytlících. prům. 27 cm a 11 cm od 2 do 8 let Kč Sada senzorických míčků Sada míčků s různými povrchy. Slouží ke cvičením, rozvíjení doteku, k masáží dlaní atd. 20 míčků prům. 4 až 7,5 cm pytlík z odolného materiálu, na suchý zip, rozm. 32 x 40 cm Kč Senzorický míček 28 cm Pomůcka pro masáž, rehabilitaci a terapii dlaní a chodidel. Jednotlivé výstupky stimulují svaly, aktivují reflexní sféry a zlepšují krevní oběh. Pomůcka je měkká a na dotek jemná. Snadný úchop. 1 ks Kč Duo míčky, 3 ks Dvojité gumové míčky vyplněné barevnými kuličkami. 3 ks rozm. 15 x 6 cm Kč Míček ježek 14 cm Pomůcka pro masáž, rehabilitaci a terapii dlaní a chodidel. Jednotlivé výstupky stimulují svaly, aktivují reflexní sféry a zlepšují krevní oběh. Pomůcka je měkká a na dotek jemná. Snadný úchop. 1 ks prům. 14 cm Kč Vhodné chování Hra učí správnému chování během vyučování ve škole, o přestávce, během her a mimoškolních aktivit. Dvojice karet zobrazují správné a nesprávné chování. Karty jsou na zadní straně vybaveny prvkem autokontroly. 34 karet o rozm. 9 x 9 cm návod od 3 let Kč Seškrábávací obrázky barevné Pevné kartóny pro seškrabávání. Pod černým povrchem se nachází barevný podklad. Netoxické. 100 ks rozm. 15 x 12,7 cm 5 barev Kč Rodina obrázkové příhody Pomůcka zobrazuje etapy rodinného života - od seznámení mladého páru, přes sňatek, narození dětí, až po odchod dětí z domova. 55 karet o rozm. 9,8 x 14,1 cm Kč Karty Slušné chování doma Hra spočívající ve výběru dvojic obrázků zobrazujících kladné a záporné chování dětí v domácím prostředí. Pomůcka je skvělou základnou pro diskuzi na téma správného chování, spolupráce a vzájemné pomoci. Karty mají na rubu systém autokontroly. 34 karet o rozm. 9 x 9 cm návod od 3 let Kč 48 telefon:

51 Medvídkovy naládičky Hra zaměřená na rozpoznávání, pojmenovávání a projevování základních emocí (radost, smutek, strach, zlost). Stimuluje rovněž vývoj řeči, dovednosti klasifikace a příčinně-důsledkového myšlení. Skládá se ze 4 medvídků- -krabiček (medvídek veselý, medvídek smutný, medvídek vylekaný, medvídek zlý) a 24 karet znázorňujících osoby, předměty nebo situace, které vyvolávají v dětech určité emoce. Úkolem dítěte je segregace karet do příslušných medvídků-krabiček, tak aby obsah karty byl v souladu s emocí medvídka. Hra je určena pro děti od 18 měsíců. 4 krabičky o rozm. 12,5 x 5 x 13 cm 24 karet o rozm. 10,5 x 14,8cm od 18 měsíce Kč Kč Podložka k vydupání zlosti Pomůcka k bezpečnému vybití emocí. Vyrobeno z odolné a omyvatelné PVC látky. rozm. 44 x 44 cm Kč Zvuky emoce Zvuková hra dle zásad hry bingo, zaměřena na rozpoznávání způsobů vyjadřování emocí. Úkolem dítěte je přiřazení zvuku emoce k obrázku obličeje vyjadřujícího emoci. Hru doporučujeme pro úvod výuky o emocích. CD s nahrávkou 24 karet o rozm. 16 x 16 cm 60 červených žetonů návod pro 12 hráčů od 3 let Kč Rodina snímky Sada karet zobrazujících snímky různých okamžiků z rodinného života. Pomůcka k jazykovým cvičením a ke sestavování příběhů. 24 snímků znázorňujících různé rodiny. 24 fotografií o rozm. 21,5 x 14 cm od 4 do 7 let Kč Jumbo přesýpací hodiny Po otočení hodin začnou barevné gelové kapky padat na dno. rozm. 8 x 20 cm Kč Grimasy hra Úkolem hráče je znázornění grimasy zobrazené na kartě. Úkolem protihráče je vyhledat mezi 18 kartami grimasu znázorněnou protihráčem. V případě správné odpovědi hráč získává bod. Hra rozvíjí schopnost rozpoznávání emocí. 72 karet pro 4 hráče od 6 let Kč Výraz tváře 48 snímků zobrazujících děti prožívajících různé emoce. Cvičení spočívá v poznávání pocitů znázorněných na snímcích dle mimiky tváře. Skvělá pomůcka povzbuzující k diskuzi, k vyprávění příběhů, projevování emocí i k rozšiřování slovní zásoby. rozm. 10,5 x 13,5 cm od 4 let Kč Přiřaď emoce hra Sada maskotů a karet děti seznámí s různými emocemi a učí jejich rozpoznávání v každodenních situacích. praktická kartónová krabička s úchytem 9 vyšívaných filcových polštářků o rozm. 11 x 9 cm 15 kartónových karet o rozm. 8,5 x 8,5 cm od 3 let Kč Bezpečné cestování č. 1 4 magnetické tabulky A3 16 magnetických obrázků o rozměrech 6 x 6 cm karta klíč ke správným odpovědím, formát A5 návod od 5 let Kč Snímky emoce Snímky znázorňující způsoby vyjadřování různých emocí. Sada 22 velkých snímků o rozměrech 21 x 15 cm. Snímky jsou velmi detailní a zřetelné. Emocionální stav hrdinů je jednoznačně rozpoznatelný. Pomůcka k jazykovým cvičením obohacujícím slovní zásobu, k tvorbě příběhů, rozvíjení dovedností popisování a vyjadřování pocitů. 22 fotografií o rozm. 21 x 15 cm od 4 do 7 let Kč Poruchy autistického spektra telefon:

52 599 Kč Sada maňásků emoce Díky hrám s maňásky se děti seznamují se světem emocí. Tímto se naučí porozumět emocím svým i jiných lidí. 6 ks smajlíků.: radostný, smutný, vystrašený, zlý, neutrální, zaskočený výška cm Kč Terapeutický maňásek Lenka Terapeutická panenka s pohyblivou hlavou je skvělou pomůckou pro logopedy, terapeuty i učitele. Panenka má otvor v zadní části hlavy a hadrové ruce s prostorem pro dlaně (dětské nebo dospělé). rozm. 70 x 12 x Kč Řady a souvislosti Pomůcka pro rozvoj jazykového systému a myšlenkových procesů. Cvičení jsou určená pro neurobiologickou terapii, k podpoře všeobecného rozvoje, k logopedické terapii, k reedukaci a k nápravným cvičením. Úkoly rozvíjejí paměť, zrakovou analýzu a syntézu, sluchové vnímání, logické myšlení a opakovaní určených sekvencí. Vhodné jaké příprava k psaní a čtení. 300 kartonových prvků 60 vzorů návod Kč Pracovní karty Sada určená osobám s omezením v jazykové oblasti, především autistickým dětem, dětem s Aspergerovým syndromem, s Downovým syndromem, s dysfázií, s omezeným vnímáním, po mozkové obrně, s opožděným rozvojem řeči, se syndromem SLI a vadami sluchu. Pracovní karty cvičení simultánní a sekvenční paměti. Úkoly stimulují činnost pravé a levé mozkové polokoule a rozvíjejí integraci obou polokoulí. Cvičení zaměřená na simultánní paměť stimulují činnost pravé polokoule, zodpovědné za globální a holistické podněty. Cvičení zaměřená na sekvenční paměť stimulují činnost levé polokoule, zodpovědné i za relace mezi jednotlivými prvky. Tato schopnost zapamatování je nezbytná k výuce psaní a čtení. 20 kartónových archů A4 s barevnými obrázky, oboustranně potištěných a zafoliovaných 36 žetonů návod složka A Kč 329 Kč Botička k výuce vázání tkaniček Šněrovací botička pro nácvik zavazování tkaniček. Rozvíjí zručnost dětských prstíků. Skvělá pomůcka pro nácvik sebeobsluhy. rozm. 21 x 8 x 9,5 cm tkanička délky 120 cm vyrobeno z plastu od 3 let Kč Dlouhá šňůra. Riziko udušení. Skládačka Triolo Sada prvků pro navlékání na kolíky. 4 různé tvary a 3 barvy poskytují mnoho vzájemných kombinací. Určeno pro manipulační hry, k rozvíjení fantazie, prostorové orientace a poznávání barev a názvů geometrických figur. 24 prvků 2 základny rozm. 19 x 6,5 x 1,5 cm od 2 let Kč Pyramida 1 10 Edukační hračka pro nácvik rozlišování a pojmenovávání barev, třídění a počítání. Rozvíjí zrakově prostorovou orientaci. rozm. 42,5 x 8,5 cm 55 ks dřevěných koleček různých barev dřevěná základna se šňůrkami pro navlékání od 2 let Kč 299 Kč Kartičky s úkoly k provlékačce Dlaně 16 karet rozm. 16 x 6 cm Kč Dlaně provlékačka Prvky spojujeme pomocí šňůrek. Dlaně jsou různých barev a mají různý počet otvorů. Rozvíjí jemnou motoriku a zrakově pohybovou koordinaci. Obrázkové karty s úkoly prodáváme samostatně (604140) 72 ks 6 šňůrek Kč Dlouhá šňůra. Riziko udušení. Povolání a nástroje Hra obsahuje 60 karet: 12 karet znázorňujících osoby, které reprezentují různá zaměstnání a 48 karet ilustrujících předměty nezbytné k výkonu zaměstnání. Hra rozvíjí pozornost a rozšiřuje slovní zásobu. 12 karet o rozm. 8 x 15 cm 48 karet o rozm. 7,5 x 7,5 cm návod od 3 let Kč 50 telefon:

53 SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Mentální postižení Strukturové obrázky Kč Grafomotorika pro nejmenší 699 Kč Obrázkové rytmy Mentální postižení Kč

54 Strukturové obrázky Pomůcka pro stimulaci smyslu doteku. Zároveň rozvíjí paměť a sluchovou pozornost. 25 kartiček zobrazuje předměty každodenního života. Obrázky jsou pokryté materiály s různými povrchy. Vyrobeno z MDF. rozm. 13 x 16 cm Kč Cestičky pro čtvero ročních období Úkolem dítěte je obtahování stop. Některé karty jsou určeny k kreslení obouruč. 40 karet formátu A4 8 složek popisovače od 4 let Kč Zapamatuj a ukaž Cvičení zaměřená na zapamatování pohybových sekvencí. Hru lze rozšířit použitím hrací kostky (101215). 24 karet o rozm. 14,5 x 14,5 cm od 3 let Kč Měkké tvary Tvary lze bez obav mačkat i hníst. Během hry se děti nenásilnou formou naučí rozpoznávat tvary a barvy. 12 ks 6 tvarů rozm. 15 x 15 cm od 3 let Kč Bystré očičko hrací karty Hra procvičující pozornost, reflexy a paměť. Dále procvičuje schopnost zrakové a sluchové analýzy. Učí rozlišovat barvy a pojmenovávat předměty. Cílem hry je najít na hracím plánu stejný obrázek, jaký je na kartě, kterou vylosoval vedoucí hry. 48 karet o velikosti 11 x 7,4 cm návod ke hře s popisem pěti společenských her. pro 2 6 hráčů Kč Sokolí oko Edukační hra procvičující reflex a koncentraci. Soubor obsahuje až 8 her (Bystré očičko, Sokolí oko, Asociace, Bingo očičko, Hádanky!, Lotynka). 140 žetonů 8 herních desek od 4 let pro 1 4 hráčů od 4 let Kč Barevné cihličky Úkolem dítěte je složení barevných cihliček dle vzoru v příručce. 20 karet o rozm. 8 x 6 cm 10 prvků s cihličkami rozm. základny 25 x 15,5 cm od 4 let Kč Hmatová Lotynka 24 dřevěných prvků k poznávání pomocí hmatu. Tvary losujeme z pytlíku a přiřazujeme k šabloně. Hra stimuluje smysl hmatu a představivost. rozm. kartónových šablon 8 x 8 cm 24 prvků o rozm. 4,5 x 6,5 x 0,9 cm pytlík od 2 let Kč 3D stavebnce Plastová mozaika pro sestavení libovolného trojrozměrného předmětu. různé barvy, dodáváme dle aktuálních skladových zásob rozm. 12,5 x 9,5 x 6 cm Kč Destičky a tvary červené Souprava 12 prvků, které přiřazujeme k tvarům zobrazeným na hracích deskách. Hra stimuluje smysl hmatu, rozvíjí schopnost rozpoznávání tvarů a jejich přiřazování k příslušným vzorům. 36 prvků trojrozměrných a plochých od 3 let Kč Geometrické tvary dřevěné Sestavy barevných kostiček k sestavování dle vlastní fantazie nebo dle obrázkových návodů (500020). 250 prvků rozm. 2,3 x 2,1 cm až 5 x 4,3 cm dřevěné tloušťka 1 cm od 3 let Kč Pracovní listy Souprava 20 dvoustranných karet se vzory ve dvou stupních obtížnosti. formát: A4 20 karet od 7 let Kč 52 telefon:

55 Oblékni medvídka Společenská hra rozvíjející komunikační schopnosti i zrakovou a sluchovou paměť. Hráči popisují jaké je počasí a jaké oblečení má medvídek na sobě. Úkolem protihráče je oblečení medvídka dle popisu. Verze pro jednoho hráče: dítě si prohlídne obrázek, odloží kartu a z paměti oblékne medvídka. 24 karet s obrázky medvídků v různém oblečení 4 medvídci výšky 12 cm 36 ks oblečení pro 2 3 hráče od 3 let Kč Domino zvířátka Hra domino spočívá v přiřazování stejných obrázků nebo stejného počtu teček na kostičkách. Hra je zábavná a současně učí novým schopnostem. Rozvíjí logické myšlení, tvůrčí aktivitu a vytrvalost při řešení úkolů od začátku až do konce. 28 prvků o rozm. 9,5 x 4,7 cm pro 1 až 4 hráče od 4 let Kč Logopedické kostky Ideální pomůcka pro rozvoj řeči, schopnosti naslouchání a rozpoznávání plynoucího času na základě logických časových úseků. Pravidla hry jsou velmi jednoduchá dítě hodí kostkou a následně vypráví příběh o vylosovaných postavičkách, zvířatech a předmětech. 10 plastových kostek, délka boku 3,5 cm 72 samolepek od 3 let Kč Velký hudební kufřík kufřík o rozm. 27 x 38 x 12,5 cm 14 druhů hudebních nástrojů pro 17 dětí: tamburína o prům. 15 cm, tamburína s membránou o prům. 15 cm, plastové marakasy 7 x 20 cm, činely o prům. 9 cm, 4 páry kastanět rozm. 4,2 cm, kastaněty s rukojetí délky 15,2 cm, triangl s paličkou délka boku 11 cm, 5 zvonečků s rukojetí délka 21 cm, dřevěné jingle, xylofon 38 x 4 cm, dřevěná valcha délky 20 cm, zvonečky s rukojetí, tonblok s paličkou délka 19 cm, malé zvonečky rozm. 7,5 x 8 x 4 cm Kč Riziko úrazů. Přiřaď smysly 40 fotografií (v modrém rámečku) zobrazujících situace, ve kterých hlavní úlohu hrají lidské smysly a 10 karet (v červeném rámečku) se symbolem 5 smyslů. Úkolem je přiřazení hrací karty s jedním z 5 smyslů určité situaci zobrazené na fotografii. Hra rozvíjí schopnost pozorování a rozšiřuje slovní zásobu. 50 karet z tvrdé lepenky o rozm. 9 x 9 cm návod od 3 let Kč Hra 5 smyslů Pomůcka k rozvíjení schopnosti pozorování, třídění a přiřazování fotografií k symbolům zobrazujícím 5 lidských smyslů. Fotografie stimulují rozvoj řeči, rozšiřují slovní zásobu týkající se smyslů. Některé fotografie ukazují několik smyslů současně. 35 fotografií o rozm. 21 x 15 cm 5 karet se symboly smyslů od 4 let Kč Medvídkovy náladičky co medvídek cítí? Hra zaměřená na rozpoznávání, pojmenování a projevování základních emocí. Do 4 krabiček vkládáme karty znázorňující osoby, předměty nebo situace. 4 krabičky o rozm. 12,5 x 5 x 13 cm 24 karet o rozm. 10,5 x 14,8cm od 18 měsíce Kč Olejové přesýpací hodiny Průhledné přesýpací hodiny fungují na principu přelévání olejových tekutin. Po otočení hodin začnou barevné kapičky stékat dolů mezi kolečka. rozm. 7 x 3 x 14 cm Senzorické přesýpací hodiny 1 ks 119 Kč Po otočení hodin se kapky tekutiny rozvíří a začnou se odrážet od stěn. rozm. 4 x 1 x 7 cm Mini olejové hodiny 1 ks 49 Kč Průhledné přesýpací hodiny fungují na principu přelévání olejových tekutin. Po otočení hodin začnou barevné kapičky stékat směrem dolů po cikcak dráze. rozm. 10 x 4 x 13 cm Cikcak olejové hodiny 1 ks 119 Kč Po otočení hodin začne tekutina stékat do spodní části hodin. rozm. 5 x 7 cm Olejové přesýpací hodiny 1 ks 49 Kč Kč Jumbo přesýpací hodiny Po otočení hodin začnou barevné gelové kapky padat na dno. rozm. 8 x 20 cm Kč Mentální postižení telefon:

56 NOVINKA Pískové přesýpací hodiny 1 ks rozm. 14,5 x 8 cm minut 349 Kč minuta 349 Kč vteřin 349 Kč Válečky sada 1 Sada dřevěných válečků s barevnými výplněmi (zvonečky, dřevěné korálky nebo křišťály), které během hry vydávají různé zvuky. Děti mohou válečky obracet, potřásat jimi a pozorovat pohybující se výplň. 3 ks délka 38 cm prům. 10 cm od 10 měsíce Kč Senzorické tuby Průhledné velké tuby pro prezentaci pojmů: barevný, vonný, tichý a hlasitý. Ke každé tubě dodáváme dva plné uzávěry a jeden uzávěr s otvory. Díky tomu lze tuby naplnit libovolnými předměty. Perforované uzávěry umožňují exploataci na základě vůně. 4 tuby z průhledného odolného plastu o rozm. 31 x 6 cm 8 plných uzávěrů o průměru 6 cm 4 uzávěrů s otvory, průměr 6 cm od 2 let Kč Pexeso zvířátka Během hry hráči postupně otáčejí 2 obrázky. Pokud se jim podaří otočit 2 stejné obrázky, pár si ponechají. Pokud se netrefí na stejný pár, obrázky se zpět otočí rubem nahoru a pokračuje další hráč. Skvělá pomůcka pro rozvoj paměti, prostorové orientace a postřehu. 76 kartiček s obrázky zvířat, délka boku 5,5 cm pro 1 4 hráče od 3 let Kč 899 Kč Sada barevných táců Některé stromy jsou odolné natolik, že úspěšné bojují s pískovými dunami. Boje bývají dynamické a krásné. Dřevěné tácy jsou určené nejen pro hry s pískem, umožňují dětem: fantastické hry dle vlastní fantazie procvičování motoriky v rámci přípravy na výuku psaní veselé hry dle vlastních pravidel tak, jak to umí jen děti nové vizuální zážitky 4 tácky z bukového masivu, rozm. 32 x 23 x 1,5 cm Kč Asociace Skládačka učí pojmenovávání a klasifikaci různých dětem známých předmětů. Pomůcka rozvíjí koncentraci, pozornost a analyticko-syntetické schopnosti. 24 trojdílných karet o rozm. 12,5 x 3, 7 cm návod od 3 let Kč Karty ke krabičce s medvídkem Sada fotografií zobrazujících medvídka v různých situacích vzhledem k jeho krabičce. Krabičku s medvídkem (118034) prodáváme zvlášť. 21 karet o rozm. 10 x 15 cm od 3 let Kč Krabička s medvídkem Edukační pomůcka pro zavádění pojmů vně, vedle, mezi, v, nad a pod. Sadu karet (049001) prodáváme zvlášť. dřevěná krabička o rozm. 17 x 17 x 17 cm, s víkem medvídek vysoký 24,5 cm od 3 let Kč 299 Kč Puzzle duo protiklady Dvoudílné puzzle pro párování. Dodáváme v praktické a odolné krabici. Hra s puzzle procvičuje koncentraci, pozornost a kreativní myšlení. 24 prvků (12 protikladů) rozm. po složení 14 x 7 cm od 2 let Kč Puzzle farma Nádherný obrázek znázorňující život na farmě. Po složení obrázku čeká dítě další úkol najít na obrázku obrazce znázorněné na okraji. Puzzle rozvíjející schopnost pozorování a procvičující zrakovou paměť. rozm. 61 x 38 cm 35 dílků návod Kč Nevhodné pro děti do 3 let. 54 telefon:

57 od 549 Kč Puzzle v kostce Úkolem dítěte je sestavení obrázku z kostiček, dle návodu. 4 kostky s délkou boku 4 cm 26 návodů o rozm. 4 x 4 cm rozměr po složení 8 x 8 cm od 3 let Kč Obkreslovací tabulky 6 velkých oboustranných tabulek se zajímavými obrázky nakreslenými tečkovanou čárou. Obtahování čár stimuluje vývoj grafomotorické dovednosti, zrakově-pohybové koordinace, koncentrace a upevňuje návyk psaní z levé strany k pravé. Ke kreslení nejlépe poslouží bílé pastelky (604006). rozm. 36 x 30 cm od 4 let Kč Kč Grafomotorika pro nejmenší Barevné desky formátu A3 pro jednoduchá grafomotorická cvičení. Úkolem dítěte je obkreslování obrysů prstem nebo popisovačem. Karty jsou zalaminovány. 10 desek A3 popisovače návod Kč Barevné cestičky Barevné desky s obrázky obsahujícími různé druhy čar. Pomůcka k cvičením zlepšujícím motoriku ruky a připravujícím k výuce psaní. Díky plastovým složkám jsou karty určeny k opakovanému použití. Po vložení karty do průhledné vložky děti obkreslují motivy pomocí přiložených popisovačů. 19 karet A4 5 složek popisovače od 3 let Kč Monter - hra Každý z hráčů kreslí pomocí přiložených šablonek své monstrum. pro 1 4 hráče od 4 let Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Riziko udušení malými částmi. Od vlnovky k písmenku Sada přípravných cvičení k výuce psaní. Doporučujeme rovněž pro práci s dětmi se speciálními potřebami, s omezením manuálních schopností. Sada obsahuje návod a karty k grafomotorickým cvičením. Sada obsahuje návod a karty k grafomotorickým cvičením pro rozvoj manuálních činností a pro rozvoj zrakově-pohybové koordinace. Každá z 9 částí se skládá z několika tabule s odstupňovanou úrovní obtížnosti. Karty jsou určené ke kopírování, některé z nich lze dále i vystřihovat a vybarvovat. Doporučujeme rovněž použití s průhlednou kancelářskou složkou, pro obtahování fixem na bílé tabule. 44 karet formát: A4 od 5 let Kč Tabulky příprava psaní 4 sady tabulek s šablonou ve tvaru geometrických tvarů a perem pro nácvik správného úchopu psacích potřeb. rozm. 25,5 x 21,5 cm péro délky 10,5 cm od 3 let Kč Mentální postižení Hbitý prstík - edukační hračka Edukační hra s terapeutickým využitím při postižení zraku, motoriky a zrakově-pohybové koordinace. Hra je zaměřená na rozvíjení manuální zručnosti, rozvoj zrakové percepce a koordinaci práce obou mozkových polokoulí. 18 karet s úkoly zásobník s kuličkami návod od 4 let Kč Líná osmička Líná osmička je lehká a vyrobena z bambusu. Cvičení zlepšuje zrakově pohybovou koordinaci, příznivě působí na prostorovou orientaci, paměť, koncentraci a rozeznávání směru a napomáhá při terapii dyslexie a dysgrafie. rozměr 47,5 x 21 cm 3 skleněné kuličky Kč GEO stavebnice Stavebnici GEO tvoří sedm geometrckých krychlí v šesti barvách, doplněných šestihrany a spojkami. Kostičky dodáváme v estetickém dřevěném zásobníku o rozměrech 13,8 x 13,8 x 8 cm Kč telefon:

58 359 Kč Mozaika v dřevěné krabičce Rozvíjí pozorovací schopnosti a tvůrčí myšlení. Dřevěné prvky mozaiky slouží k reprodukování a tvoření četných vzorů a kombinací tvarů a barev. 40 prvků ve tvaru kosočtverců a trojúhelníků v 5 barvách příručka se 48 úkoly se stoupajícím stupněm obtížnosti Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Konstrukční kostičky s kolečky Konstrukční kostičky různých tvarů a barev. Dodáváme v praktické plastové krabici s rukojetí pro snadnější manipulaci a úklid. Kostičky lze skládat na mnoho různých způsobů rozvíjejících fantazii a představivost. Součásti sady jsou i obrázkové návody s návrhy staveb. rozm. obalu 28 x 20 x 11,5 cm 160 prvků rozm. 4,5 x 4,5 až 2 x 6 cm Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Obrázkové rytmy Hru tvoří 24 kartiček obsahujících 72 úkolů s jednoduchými algoritmy. Děti vybírají prvky pro složení 2 nebo 3 obrázkového vzoru zobrazeného na začátku desky. Tyto logické cviky pomáhají dětem ve vybírání a uspořádání předmětů dle tvaru, velikosti a barvy. rozm. karty: 33 x 11,5 cm 320 karet o rozm. 3,2 x 3,2 cm od 3 let Kč Nevhodné pro děti do 3 let. Strukturové obrázky Pomůcka pro stimulaci smyslu doteku. Zároveň rozvíjí paměť a sluchovou pozornost. 25 kartiček zobrazuje předměty každodenního života. Obrázky jsou pokryté materiály s různými povrchy. Vyrobeno z MDF. rozm. 13 x 16 cm Kč Dovednostní koule Plastová koule z plastu s míčkem uvnitř. Rozvíjí zrakově pohybovou koordinaci a vnitřní harmonii. prům. 20 cm od 3 let Kč Roční období Lotynka Hra zdokonaluje zrakovou analýzu a vnímání, zároveň učí a baví. Souprava obsahuje: 4 barevné desky 32 barevných tabulek pro 2 6 hráčů od 3 let Kč Puzzle struktura a obrys Úkolem dítěte je přiřazení k obrázku 2 prvků jednoho průhledného se vzorem, druhého dřevěného s výřezem obrázku. Prvky jsou vyrobené z plastu a překližky, hrací plocha je z překližky. rozm. 28 x 28 x 0,8 cm 9 prvků z překližky, rozm. 6 x 6 cm 9 prvků z plastu, rozm. 6 x 6 cm od 2 let Kč Combino logická hra Na hrací plochu umístíme průhledné kostičky. 3 dřevěné prvky o rozm. 24 x 14 cm 24 průhledných kostiček z plastu, rozm. 6 x 7 cm od 4 let Kč Roční období lottynka 4 sada dvojdílných puzzle zobrazujících čtyři roční období. Po složení puzzle hledáme místo pro kulaté žetony. 8 puzzle o rozm. 13 x 13 cm 24 žetonů o prům. 6 cm od 3 let Kč 56 telefon:

59 bodů bodů bodů Rehabilitační fazol 55 cm B17013 Malý inženýr 170 dílků B17017 Labyrint s kuličkou B bodů Krychle s labyrintem bodů Relaxační vak bodů Rychlovarná konvice B17019 B17023 B bodů bodů bodů Cirkulační ventilátor Skartovačka B17031 B17032 Barevná tiskárna/ skener/kopírka B bodů bodů bodů Tablet Dotekový telefon B17034 Digitální fotoaparát B17035 B bodů bodů Flash disk 64 GB bodů Power banka Přenosný radiomagnetofon s CD přehrávačem B17037 B17025 B17026 Nenašli jste vhodný dárek? Napište nám, pokusíme se zajistit dárek dle Vašich představ. Váš Insgraf barevný svět pro naše děti

60 OBJEDNÁVKU NÁM MŮŽETE ZASLAT: PROSTŘEDNICTVÍM INTERNETOVÉHO OBCHODU: EM NA ADRESU: POŠTOU NA ADRESU: Insgraf s.r.o. Ostravská 555/ Český Těšín Objednávky zaslané em nám již, prosím, nezasílejte poštou. S výběrem vybavení a doplňků Vám rádi poradíme na tel. čísle POŠTOVNÉ ZDARMA pomůcky a hračky od Kč VĚRNOSTNÍ PROGRAM NÁHRADNÍ PLNĚNÍ DOPRAVA A MONTÁŽ ZDARMA nábytek od Kč

UPOZORNĚNÍ: Nevhodné pro děti do 3 let. Riziko udušení malými částmi. UPOZORNĚNÍ: Nevhodné pro děti do 3 let. Riziko udušení malými částmi.

UPOZORNĚNÍ: Nevhodné pro děti do 3 let. Riziko udušení malými částmi. UPOZORNĚNÍ: Nevhodné pro děti do 3 let. Riziko udušení malými částmi. Matematika Kategoria tradičně i netradičně Zápalky Dřevěné klacíky pro hry a výtvarné aktivity. 500 g (cca 5000 ks) délka 5 cm Barevné zápalky bez hlaviček. Ideální pro skládání dvojrozměrných geometrických

Více

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI 1. Procvičování zručnost: HR2 Tři medvídci (zručnost manipulační hra) Dřevěné puzzle k rozvíjení zručnosti - manipulační hra. Obsahuje 16

Více

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HR14 Barevná písmena na provlékání Balení obsahuje 325 kostiček v 11 barvách a šňůrky na vytvoření jmen nebo různých slov. rozměr písmenkové

Více

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HR71 Věž dřevěná Postav si vysokou věž. Barevná skládačka dřevěné kroužky na tyči. Rozměr 10 x 10 x 22 cm, 9 ks. HR72 Puzzle dřevěné magnetické

Více

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HR2 Tři medvídci Dřevěné puzzle k rozvíjení zručnosti - manipulační hra. Obsahuje 16 dílů v dřevěném boxu. rozměr 26 x 19 cm HR5 Šnek Hra

Více

KATALOG SPECIÁLNÍCH DIDAKTICKÝCH POMŮCEK

KATALOG SPECIÁLNÍCH DIDAKTICKÝCH POMŮCEK KATALOG SPECIÁLNÍCH DIDAKTICKÝCH POMŮCEK Služby osobní asistence v Centru FILIPOVKA 01 Puzzle písmena Puzzle s písmenky slouží k procvičování abecedy a skládání slov. Děti se tak učí formou hry. 02 Puzzle

Více

Seznam hraček na pobočce 102 Vítkovice

Seznam hraček na pobočce 102 Vítkovice Seznam hraček na pobočce 102 Vítkovice Africká zvířata- dřevěné puzzle úchopové Dřevěná destička se 4 šablonami s úchyty-africká zvířátka. Knoflíkové puzzle s obzvláště velkými knoflíky pro rozvoj jemné

Více

Dary, které pomáhají 05/2015 Malé pomůcky (do 5000,-):

Dary, které pomáhají 05/2015 Malé pomůcky (do 5000,-): 1. IP TABLE pracovní podložka Dary, které pomáhají 05/2015 Malé pomůcky (do 5000,-): Manipulační podložka. Pokládá se na dolní končetiny sedícího uživatele. Díky vaku se speciálním jemným sypkým materiálem

Více

Sport OBŘÍ STAVEBNICE. 35 cm. 35 cm

Sport OBŘÍ STAVEBNICE. 35 cm. 35 cm 5 cm 5 cm OBŘÍ STAVEBNICE. Obří stavebnice 0 maxi dílů z pevného plastu v barvách:červená, žlutá, oranžová, modrá. Velikost dílu je 5 x 5 cm. Jednotlivé díly se do sebe vzájemně zapojují jako puzzle. Snadno

Více

Elementárních klíčových kompetencí mohou žáci dosahovat pouze za přispění a dopomoci druhé osoby.

Elementárních klíčových kompetencí mohou žáci dosahovat pouze za přispění a dopomoci druhé osoby. Rozumová výchova Charakteristika vyučovacího předmětu Vyučovací předmět Rozumová výchova je vyučován v 1. až 10.ročníku ZŠS v časové dotaci 5 hodin týdně. V každém ročníku jsou přidány 2 disponibilní hodiny.

Více

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HR32 Kašpárek Kamil Textilní maňásek, výška 30 cm. HR53 Tabulka magická Grafo Výtvarná pomůcka, dětská hra a nástroj k nácviku koordinace

Více

Příloha č. 3. Pomůcky pro rozvoj sluchové percepce. Příloha č. 3

Příloha č. 3. Pomůcky pro rozvoj sluchové percepce. Příloha č. 3 Příloha č. 3 Pomůcky pro rozvoj sluchové percepce Charakteristiky jednotlivých pomůcek byly většinou převzaty ze stránek výrobce či prodejce, kteří jsou pod každou pomůckou uvedeni jako zdroj. Příloha

Více

LAURA LAURA. spol. s r.o. www.laurapraha.cz

LAURA LAURA. spol. s r.o. www.laurapraha.cz LAURA www.laurapraha.cz spol. s r.o. velkoobchod školní, kancelářské a výtvarné potřeby, párty program LAURA SKOLA Pražská Kostelec nad Černými lesy Telefon: Telefax: E-mail: info@laurapraha.cz Internet:

Více

Nabídka velkých kobercových her, mozaiky a puzzlí

Nabídka velkých kobercových her, mozaiky a puzzlí ŠTRUNC, s.r.o., Tlustice 215, 26801 Hořovice tel.: 775608203, 311513577, E-mail: objednavky@hrackystrunc.cz, strunc@hrackystrunc.cz IČO:27223761,DIČ:CZ27223761 www.hrackystrunc.cz Nabídka velkých kobercových

Více

Hudební činnost. Hudební nástroje. Buben modrý Buben k zavěšení na krk. Umožňuje nastavit různé tóny. Rozměr: průměr 28 x výška 14 cm.

Hudební činnost. Hudební nástroje. Buben modrý Buben k zavěšení na krk. Umožňuje nastavit různé tóny. Rozměr: průměr 28 x výška 14 cm. Hudební činnost GO14015 890 Kč Buben modrý Buben k zavěšení na krk. Umožňuje nastavit různé tóny. Rozměr: průměr 28 x výška 14 cm. LE1762 Conga Zažijte fascinující zvuk! Výzva pro šikovné a rychlé ruce.

Více

Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk z pracovní verze ŠVP Základní školy logopedické, Praha 8

Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk z pracovní verze ŠVP Základní školy logopedické, Praha 8 Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk z pracovní verze ŠVP Základní školy logopedické, Praha 8 ČESKÝ JAZYK Charakteristika vyučovacího předmětu Vzdělávání v předmětu Český jazyk směřuje k: vnímání,

Více

Individuální vzdělávací plán pro dítě s oslabeným zrakovým vnímáním, Adam Jméno: Adam

Individuální vzdělávací plán pro dítě s oslabeným zrakovým vnímáním, Adam Jméno: Adam Přílohy Příloha1: Individuální vzdělávací plán pro dítě s oslabeným zrakovým vnímáním, Adam Jméno: Adam Datum narození: 5, 3 let Škola: Mateřská škola Čejetice Třída: heterogenní Základní údaje vyplývající

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013

VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013 VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 JMÉNO AUTORA: DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013 PRO ROČNÍK: OBORU: VZDĚLÁVACÍ OBLAST. TEMATICKÝ OKRUH: TÉMA: Bc. Blažena Nováková 2. ročník Předškolní a mimoškolní

Více

Blok A5 - čistý 10 5 15. Blok A4 - linkovaný 50 20 17 87

Blok A5 - čistý 10 5 15. Blok A4 - linkovaný 50 20 17 87 Název : ČB ČK JH PÍ PT ST TÁ Celkem : Antireflexní krycí fólie do hliníkových rámečků 700x500 mm 5 5 Archivační krabice - papírová 75 mm 10 3 13 Archivační pořadač otevřený 1 1 Bloček poznámkový - lepený

Více

Ceník didaktických pomůcek pro ZŠ

Ceník didaktických pomůcek pro ZŠ 1. ročník ZŠ Kód Název Cena Množství 1.1 Abeceda - český jazyk 510 1.1M Abeceda - český jazyk magnetická 746 1.2 Čísla 1-5 150 1.2M Čísla 1 5 magnetické 190 1.3 Čísla 1-10 (kontura) 300 1.3M Čísla 1-10

Více

PROGRAM PŘEDŠKOLÁCKÉHO KROUŽKU 2016/2017

PROGRAM PŘEDŠKOLÁCKÉHO KROUŽKU 2016/2017 PROGRAM PŘEDŠKOLÁCKÉHO KROUŽKU 2016/2017 PONDĚLÍ Sluchové vnímání a paměť kniha: Mezi námi předškoláky (1,2,3) Sluchová paměť Opakování vět s více slovy (básničky ) 1 Vnímání rytmu Napodobování rytmu (dítě

Více

KUFŘÍK Č. 1 - LOGOPEDIE. 1. LOGOPEDIE, Ludmila Strejčková 179,- Kč. 2. LOGOPEDICKÁ CVIČENÍ, Ivana Novotná 169,- Kč

KUFŘÍK Č. 1 - LOGOPEDIE. 1. LOGOPEDIE, Ludmila Strejčková 179,- Kč. 2. LOGOPEDICKÁ CVIČENÍ, Ivana Novotná 169,- Kč KUFŘÍK Č. 1 - LOGOPEDIE 1. LOGOPEDIE, Ludmila Strejčková 179,- Kč 2. LOGOPEDICKÁ CVIČENÍ, Ivana Novotná 169,- Kč 3. LOGOPEDICKÉ VYMALOVÁNKY, Ivana Novotná 129,- Kč 3.a LOGOPEDICKÉ VYMALOVÁNKY K POUŽITÍ

Více

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let LISCIANI PIATNIK PRAHA uvádí na český trh unikátní řadu vzdělávacích her pro nejmenší - italskou značku Lisciani. Přináší pestrobarevné hry pro děti od 1 roku po předškoláky, které je zabaví a naučí novým

Více

Nabídka platí od 3. 8. do 30. 9. 2015 ŠKOLA VOLÁ. Ceny uvedené v katalogu mohou být sníženy v rámci akčních slev.

Nabídka platí od 3. 8. do 30. 9. 2015 ŠKOLA VOLÁ. Ceny uvedené v katalogu mohou být sníženy v rámci akčních slev. Nabídka platí od 3. 8. do 30. 9. 2015 ŠKOLA VOLÁ Ceny uvedené v katalogu mohou být sníženy v rámci akčních slev. skicák A3 KRESLÍK 10 listů náčrtník A4 20 listů notýsek KRTEK 624 linkovaný 29,- od 6,-

Více

KATALOG VÝTVARNÉ POMŮCKY

KATALOG VÝTVARNÉ POMŮCKY KATALOG VÝTVARNÉ POMŮCKY THINK CREATIVE, S.R.O. Eshop.thinkcreative.cz www.thinkcreative.cz 1 Papíry 3276 -Papír barevný glitrový A4 samolepící mix barev 150 Kč 00418 - Papír barevný mix složka 20l 22

Více

SKOLA HROU KREATIVNÍ POTŘEBY

SKOLA HROU KREATIVNÍ POTŘEBY SKOLA HROU KREATIVNÍ POTŘEBY Pěnovky Pěnovka Ideální pro ruční práce, výtvarné a pedagogické aktivity. Na pěnovku lze malovat i kreslit a lze ji také stříhat nebo děrovat speciálními děrovačkami. Vhodná

Více

Výtvarný materiál DEKORAČNÍ MATERIÁL. K1 0038 27,- Kč 1,08 EUR

Výtvarný materiál DEKORAČNÍ MATERIÁL. K1 0038 27,- Kč 1,08 EUR Bambulky 00 barevných bambulek o průměru cm na knoflíky, očička, nosíky apod.. K 0 Barevné. K 0 Zvířecí,- Kč,0 EUR DEKORAČNÍ MATERIÁL. Pohádková vlna Balíček barevného ovčího rouna o hmotnosti 0 g. Jedná

Více

Software pro děti se speciálními potřebami. Specifické poruchy učení

Software pro děti se speciálními potřebami. Specifické poruchy učení Software pro děti se speciálními potřebami Text obsahuje výběr programů (nejen pro děti) s odkazy na výrobce/dodavatele. Nejsou zde obsaženy programy pro osoby s vadami zraku a sluchu. Bližší popis programů

Více

Nabídka magnetických didaktických her- každá hra pro 6 dětí

Nabídka magnetických didaktických her- každá hra pro 6 dětí ŠTRUNC, s.r.o., Tlustice 215, 26801 Hořovice tel.: 775608203, 311513577, E-mail: objednavky@hrackystrunc.cz, strunc@hrackystrunc.cz IČO:27223761,DIČ:CZ27223761 www.hrackystrunc.cz Nabídka magnetických

Více

ZÁŘÍ. Náprava - používání pomůcek: Přípravné období pro výuku čtení a psaní, odstraňování symptomů provázejících dyslexii

ZÁŘÍ. Náprava - používání pomůcek: Přípravné období pro výuku čtení a psaní, odstraňování symptomů provázejících dyslexii Příloha č. 16 OSNOVA PRÁCE V NÁPRAVNÉ PÉČI ZÁŘÍ Přípravné období pro výuku čtení a psaní, odstraňování symptomů provázejících dyslexii Náprava - používání pomůcek: Vzbuzení zájmů o čtení. Rozvíjení řeči

Více

2. LMP SP 3. LMP SP + 2. LMP NSP. operace. Závislosti, vztahy a práce s daty. Závislosti, vztahy a práce s daty. v prostoru

2. LMP SP 3. LMP SP + 2. LMP NSP. operace. Závislosti, vztahy a práce s daty. Závislosti, vztahy a práce s daty. v prostoru ŠVP LMP Charakteristika vyučovacího předmětu Matematika Obsahové, časové a organizační vymezení vyučovacího předmětu Matematika Vzdělávací obsah předmětu Matematika je utvořen vzdělávacím obsahem vzdělávacího

Více

PŘÍLOHA č. 1 k ŠVP ŠD č. j. 4/09-10 platnost od

PŘÍLOHA č. 1 k ŠVP ŠD č. j. 4/09-10 platnost od PŘÍLOHA č. 1 k ŠVP ŠD č. j. 4/09-10 platnost od 1. 9. 2016 VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ CÍLE v odděleních s rozšířenou nabídkou činnosti 1.1 výtvarné zaměření, Malí šikulové 1.2 Relaxační cvičení s hudbou 1.3 Zaměření

Více

OP VVV projekt Podpora pregramotností v předškolním vzdělávání Reg. č. CZ /0.0/0.0/16_011/

OP VVV projekt Podpora pregramotností v předškolním vzdělávání Reg. č. CZ /0.0/0.0/16_011/ OP VVV projekt Podpora pregramotností v předškolním vzdělávání Reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_011/0000663 28. 4. 2017 Třídění (klasifikace) Uspořádání Zobrazení (přiřazení, párování) Třídění se provádí

Více

Český jazyk a literatura v 1. ročníku

Český jazyk a literatura v 1. ročníku Český jazyk a literatura v 1. ročníku Září Pečlivé vyslovování slov, jednotlivých hlásek. Nácvik rozkládání analýzy slov podle sluchu (vyhledávání - první, poslední hlásky slova, vyjmenování všech hlásek

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/ Barevné řádky Jitka Pochtiolová Cíl: abstraktně vizuální myšlení, poznávání barev, tvarů, číslic, přiřazování podle schématu, jemná motorika, pochopení verbálních instrukcí Věk: 3 5 let a pro starší děti

Více

Didaktická pomůcka k rozvoji polytechnického vzdělávání v MŠ vyrobená v rámci projektu

Didaktická pomůcka k rozvoji polytechnického vzdělávání v MŠ vyrobená v rámci projektu Didaktická pomůcka k rozvoji polytechnického vzdělávání v MŠ vyrobená v rámci projektu CZ.1.07/1.3.00/48.0073 VODA Rozvoj manuálních dovedností a používání základních nástrojů a nářadí (VP9) DIDAKTICKÁ

Více

Učební osnovy pracovní

Učební osnovy pracovní ZV Základní vzdělávání 5 týdně, povinný ČaPO: Sčítání a odčítání s přechodem přes desítku Žák: ČaPO: sčítá a odčítá v oboru do 20-ti s přechodem přes desítku - sčítání a odčítání v oboru přirozených čísel

Více

Prezentace metodických materiálů a pomůcek

Prezentace metodických materiálů a pomůcek Prezentace metodických materiálů a pomůcek Diagnostika dítěte předškolního věku Publikace je zaměřena na sledování a rozvoj následujících oblastí: motoriky, grafomotoriky, zrakového a sluchového vnímání,

Více

Práce s dětmi s poruchami učení v poradně pro percepční a motorická oslabení

Práce s dětmi s poruchami učení v poradně pro percepční a motorická oslabení EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Práce s dětmi s poruchami učení v poradně pro percepční a motorická oslabení Lenka Procházková Monika Kabátová Specifické poruchy učení

Více

Programové možnosti. Ukázka monoski a sledgehokeje

Programové možnosti. Ukázka monoski a sledgehokeje Programové možnosti Ukázka monoski a sledgehokeje - Části skořepina, nosná konstrukce, lyže/nože, stabilizátory/hokejky - Základní ukázka: sed, náklon, podpora stabilizátorů vše s dopomocí Sportovní vozíky

Více

SBORNÍK DIDAKTICKÝCH POMŮCEK pro logopedickou prevenci

SBORNÍK DIDAKTICKÝCH POMŮCEK pro logopedickou prevenci 1 S t r á n k a Mateřská škola Přerov, U tenisu 2 Přerov I Město, 750 02 Přerov SBORNÍK DIDAKTICKÝCH POMŮCEK pro logopedickou prevenci 2 S t r á n k a Tabulky Logico Piccolo Pracovní listy k tabulce Logico

Více

Medvídek Teddy barvy a tvary

Medvídek Teddy barvy a tvary CZ Habermaaß-hra 5878 Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary První umísťovací hra pro 1 až 4 malé medvídky od 2 let. Autor: Christiane Hüpper Ilustrace:

Více

Příloha č. 2 Veřejná zakázka malého rozsahu "Nákup kancelářského papíru a kancelářských potřeb" Specifikace kancelářských potřeb. Množství /ks, bal.

Příloha č. 2 Veřejná zakázka malého rozsahu Nákup kancelářského papíru a kancelářských potřeb Specifikace kancelářských potřeb. Množství /ks, bal. Příloha č. 2 Veřejná zakázka malého rozsahu "Nákup kancelářského papíru a kancelářských potřeb" Specifikace kancelářských potřeb Název Množství /ks, bal./ Cena v Kč (bez DPH) DPH v Kč Cena v Kč (vč. DPH)

Více

METODICKÁ POMŮCKA PRO PŘEDŠKOLNÍ VĚK

METODICKÁ POMŮCKA PRO PŘEDŠKOLNÍ VĚK METODICKÁ POMŮCKA PRO PŘEDŠKOLNÍ VĚK VERZE: 25/04/2014 KOMPLEXNÍ METODICKÁ POMŮCKA PRO PŘEDŠKOLNÍ VĚK VŠECHNO, CO MÁ DÍTĚ UMĚT A ZNÁT PŘED NÁSTUPEM DO ŠKOLY PŘEHLEDNĚ A NA JEDNOM MÍSTĚ KLOKANŮV KUFR MOHOU

Více

Sešity a pomůcky do 1. třídy školní rok 2017/2018

Sešity a pomůcky do 1. třídy školní rok 2017/2018 Sešity a pomůcky do 1. třídy školní rok 2017/2018 Prosím rodiče o zakoupení: - desky na pracovní sešity - zásobníky na číslice a písmena - skládací abeceda (papírová písmena) a číslice - omyvatelná tabulka,

Více

Metody práce s dětmi předškolního věku. Mgr. Květa Šejnohová Mgr. Veronika Křížková

Metody práce s dětmi předškolního věku. Mgr. Květa Šejnohová Mgr. Veronika Křížková Metody práce s dětmi předškolního věku Mgr. Květa Šejnohová Mgr. Veronika Křížková kdo jsme s kým pracujeme NK Pavlač Práce s dětmi předškolního věku Zdůvodnění práce s předškoláky: neefektivní trávení

Více

Hodnocení projektu START 2017 / k datu Mgr. Dagmar Megová, speciální pedagog logoped pro MŠ

Hodnocení projektu START 2017 / k datu Mgr. Dagmar Megová, speciální pedagog logoped pro MŠ Projekt START inkluzivního vzdělávání v Klášterci nad Ohří, s registračním číslem CZ.02.3.61/0.0/0.0/15_007/0000213, je spolufinancován v rámci Operačního programu Výzkum, Vývoj a Vzdělávání ze zdrojů

Více

Katalog Oskola, školní rok 2014/2015

Katalog Oskola, školní rok 2014/2015 Katalog Oskola, školní rok 2014/2015 Vážení čtenáři, zákazníci a příznivci naší firmy, dostává se Vám do rukou náš nový katalog pro školní rok 2014/2015. Tento školní rok je již čtvrtým rokem, kdy jsou

Více

Vyučovací předmět / ročník: Matematika / 4. Učivo

Vyučovací předmět / ročník: Matematika / 4. Učivo Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Výstupy žáka Vyučovací předmět / ročník: Matematika / 4. ČÍSLO A POČETNÍ OPERACE Zpracoval: Mgr. Dana Štěpánová orientuje se v posloupnosti přirozených čísel

Více

MŠ Laudova se speciálními třídami, Laudova 1030/3, 16300 Praha 6 Řepy, tel.235314514. Projekt: Předmatematická gramotnost

MŠ Laudova se speciálními třídami, Laudova 1030/3, 16300 Praha 6 Řepy, tel.235314514. Projekt: Předmatematická gramotnost MŠ Laudova se speciálními třídami, Laudova 1030/3, 16300 Praha 6 Řepy, tel.235314514 Projekt: Předmatematická gramotnost 1. Obecná východiska Rozvoj předmatematické gramotnosti je důležitý pro všestranný

Více

KATALOG VÝTVARNÉ POMŮCKY

KATALOG VÝTVARNÉ POMŮCKY KATALOG VÝTVARNÉ POMŮCKY THINK CREATIVE, S.R.O. Eshop.thinkcreative.cz www.thinkcreative.cz 1 Papíry 00414 - Papír A4 barevný 250ks mix 1240 Kč 00415 - Papír A4 barevný 500ks mix 1100 Kč 3276 -Papír barevný

Více

KATALOG LOGOPEDICKÝCH POMŮCEK

KATALOG LOGOPEDICKÝCH POMŮCEK KATALOG LOGOPEDICKÝCH POMŮCEK LOGOKATALOG ROZVOJOVÉHO PROGRAMU PRO PODPORU LOGOPEDICKÉ PREVENCE V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ V ROCE 2016 OD POSKYTOVATELE DOTACE MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

Novinky v Think Creative - Podzim 2018

Novinky v Think Creative - Podzim 2018 Novinky v Think Creative - Podzim 2018 00781 - Věnec dřevěný s dírkami (20 cm) - lapač snů 22 Kč Dřevěný věnec s dírkami - ideální na lapač snů. Lze z něj také vytvářet různé dekorace do oken a na dveře,

Více

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk Ročník: I.

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk Ročník: I. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk Ročník: I. 1 Časová dotace 6 hodin týdně (1hodina z disponibilní časové dotace) Poznámky Výstup Učivo Průřezová témata Mezipředmětové

Více

Habermaaß-hra 5589. Klasické kostky Kravička Karla

Habermaaß-hra 5589. Klasické kostky Kravička Karla CZ Habermaaß-hra 5589 Klasické kostky Kravička Karla Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti učit se prostřednictvím

Více

SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÁ PÉČE. Pokaždé se něčemu přiučíme, kdykoliv otevřeme knihu

SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÁ PÉČE. Pokaždé se něčemu přiučíme, kdykoliv otevřeme knihu SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÁ PÉČE Pokaždé se něčemu přiučíme, kdykoliv otevřeme knihu Charakteristika vzdělávacího oboru Program reedukačních skupin pro děti se specifickými poruchami učení se zaměřuje na rozvoj

Více

Dílčí projekt ŠVP PV. Logo cestičky pro hbité jazýčky

Dílčí projekt ŠVP PV. Logo cestičky pro hbité jazýčky Dílčí projekt ŠVP PV Logo cestičky pro hbité jazýčky Obsah: Představení projektu Aktivity projektu Vzdělávací obsah Metodická podpora Zpracovala: Marie Kotková, Ivana Vacková Představení projektu: Projekt

Více

Specifické poruchy učení

Specifické poruchy učení Specifické poruchy učení Definice: - neschopnost naučit se číst, psát a počítat pomocí běžných výukových metod za alespoň průměrné inteligence a přiměřené sociokulturní příležitosti - nevznikají v důsledku

Více

Mateřská škola Ostrava Plesná, příspěvková organizace, Dobroslavická 42/4 725 27 Ostrava Plesná

Mateřská škola Ostrava Plesná, příspěvková organizace, Dobroslavická 42/4 725 27 Ostrava Plesná Školní rok 2013/2014 1. INTEGROVANÝ BLOK Název integrovaného bloku: Učím se žít s druhými HLAVNÍ VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ ZÁMĚR adaptace a seznámení se s organizací dne a vnitřními podmínkami MŠ učení se základním

Více

Pomůcky a materiály pro rozvoj řeči v MŠ. Mgr. Petra Vávrů

Pomůcky a materiály pro rozvoj řeči v MŠ. Mgr. Petra Vávrů Pomůcky a materiály pro rozvoj řeči v MŠ Mgr. Petra Vávrů Vývoj řeči dítěte v MŠ Velké interindividuální rozdíly Děti od 2 do téměř sedmi let V různé vývojové fázi měly by během MŠ projít dvěma až třemi

Více

B)Vzdělávání žáků s těžkým mentálním postižením a souběžným postižením více vadami Obsah

B)Vzdělávání žáků s těžkým mentálním postižením a souběžným postižením více vadami Obsah B)Vzdělávání žáků s těžkým mentálním postižením a souběžným postižením více vadami Obsah 1. Učební plán 2. Učební osnovy Řečová výchova Rozumová výchova Smyslová výchova Hudební činnosti Výtvarné činnosti

Více

Mgr. Petra Pšeničková, DiS., speciální pedagog. Rozvíjíme děti ve zrakovém a sluchovém vnímání od předškolního věku

Mgr. Petra Pšeničková, DiS., speciální pedagog. Rozvíjíme děti ve zrakovém a sluchovém vnímání od předškolního věku Mgr. Petra Pšeničková, DiS., speciální pedagog Rozvíjíme děti ve zrakovém a sluchovém vnímání od předškolního věku Přednášející Mgr. Petra Pšeničková, DiS., speciální pedagog psenickova.petra@centrum.cz

Více

Příloha č. 1 IVP u dívky č. 1 Plán práce a rozvržení učiva Sociabilita Pozvolné začleňování žáka do kolektivu ostatních spolužáků

Příloha č. 1 IVP u dívky č. 1 Plán práce a rozvržení učiva Sociabilita Pozvolné začleňování žáka do kolektivu ostatních spolužáků Příloha č. 1 IVP u dívky č. 1 Plán práce a rozvržení učiva Sociabilita Pozvolné začleňování žáka do kolektivu ostatních spolužáků Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory Rozumová výchova Člověk a komunikace

Více

Příloha č. 4 - Specifikace požadovaných kancelářských potřeb (Vzorový koš)

Příloha č. 4 - Specifikace požadovaných kancelářských potřeb (Vzorový koš) Popis produktu Jednotka Požadované množství 1) Pořadač archivační, šířka hřbetu 80 mm, hřbetní otvor pro pohodlné vytažení, vnější potah v tmavě mramorované barvě, všitá kartonová kapsa, určeno na dokumenty

Více

Pohádkový nábytek. v sérii. Všechny sestavy Pohádkového nábytku už i v odstínu. 375-395 cm. JARO - LÉTO 2014 / Nábytek

Pohádkový nábytek. v sérii. Všechny sestavy Pohádkového nábytku už i v odstínu. 375-395 cm. JARO - LÉTO 2014 / Nábytek v sérii Pohádkový nábytek Všechny sestavy Pohádkového nábytku už i v u JARO - LÉTO 2014 / Nábytek Na výběr Vám nabízíme 5 pohádkových sestav dětského nábytku až délka sestav 375-395 cm Sestava nábytku

Více

VÁŽENÍ RODIČE. Název školy : Jméno a příjmení žáka : Třída : NÁZEV ZBOŽÍ CENA S DPH POČET KUSŮ

VÁŽENÍ RODIČE. Název školy : Jméno a příjmení žáka : Třída : NÁZEV ZBOŽÍ CENA S DPH POČET KUSŮ VÁŽENÍ RODIČE Z důvodů velkého zájmu rodičů žáků jednotlivých škol, přicházíme opětovně pro tento školní rok s nabídkou školních potřeb a pomůcek potřebných pro výuku Vašich dětí ve výhodných cenách. 1.)

Více

Post-ity. od 24, 80. od 43, 60

Post-ity. od 24, 80. od 43, 60 Post-ity 150.595 Post-It bločky Photo - pět bločků s 50-ti listy ve velikosti 127 x 74,5 mm. Se stojánkem ve vašem designu (od 1000 ks). Rozměr: 12,7 x 74 cm. Technologie potisku: digitální tisk. Plocha

Více

Hůlkové písmo. Alternativa ve výuce psaní

Hůlkové písmo. Alternativa ve výuce psaní Hůlkové písmo Alternativa ve výuce psaní Hůlkové písmo Je určena žákům se středně těžkým, těžkým mentálním postižením Navazuje na První čtení alternativní výuka čtení globální metodou, využívá výhradně

Více

Očekávané výstupy z RVP Školní výstupy Učivo Přesahy a vazby(mezipředmětové vztahy,průřezová témata)

Očekávané výstupy z RVP Školní výstupy Učivo Přesahy a vazby(mezipředmětové vztahy,průřezová témata) 5.11.3. Nepovinné předměty 5.11.3.1. ZDRAVOTNÍ TĚLESNÁ VÝCHOVA Zdravotní tělesná výchova je formou povinné tělesné výchovy, která se zřizuje pro žáky s trvale nebo přechodně změněným zdravotním stavem

Více

Příloha č. 1 Veřejná zakázka malého rozsahu "Nákup kancelářského papíru a kancelářských potřeb" Specifikace kancelářských potřeb. Množství /ks, bal.

Příloha č. 1 Veřejná zakázka malého rozsahu Nákup kancelářského papíru a kancelářských potřeb Specifikace kancelářských potřeb. Množství /ks, bal. Příloha č. 1 Veřejná zakázka malého rozsahu "Nákup kancelářského papíru a kancelářských potřeb" Specifikace kancelářských potřeb Název Množství /ks, bal./ Cena v Kč (bez DPH) DPH v Kč Cena v Kč (vč. DPH)

Více

Kód SMERO Název zboží Typ Prodejní cena bez DPH Lenoch A4, papírový Lenoch A5, papírový

Kód SMERO Název zboží Typ Prodejní cena bez DPH Lenoch A4, papírový Lenoch A5, papírový Kód SMERO Název zboží Typ Prodejní cena bez DPH 8225231 Lenoch A4, papírový 247.000 8225232 Lenoch A5, papírový 146.000 400034 Obaly na sešity čiré na sešity A6, 50 mic, 10 ks 6.000 823070 Sada obalů pro

Více

SOUPIS VNITŘNÍHO VYBAVENÍ Příloha č. 4 ZD k veřejné zakázce: "Vybavení domova se zvláštním režimem"

SOUPIS VNITŘNÍHO VYBAVENÍ Příloha č. 4 ZD k veřejné zakázce: Vybavení domova se zvláštním režimem SOUPIS VNITŘNÍHO VYBAVENÍ Příloha č. 4 ZD k veřejné zakázce: "Vybavení domova se zvláštním režimem" č. NÁZEV POPIS CENA KS CELKOVÁ CENA ILUSTRAČNÍ FOTOGRAFIE 1. Ošetřovatelská vana sedací Sedací vana s

Více

ZRAKOVÁ PERCEPCE. (zrakové vnímání)

ZRAKOVÁ PERCEPCE. (zrakové vnímání) ZRAKOVÁ PERCEPCE (zrakové vnímání) 1. Vývoj zrakového vnímání a jeho vliv na nácvik čtení a psaní Zrakové vnímání se vyvíjí od narození dítěte. Nejdříve jsou vnímány světlo a tma, později obrysy předmětů.

Více

Roční plán Mateřské školy Daneta. pro školní rok 2015/2016

Roční plán Mateřské školy Daneta. pro školní rok 2015/2016 Roční plán Mateřské školy Daneta pro školní rok 2015/2016 AKTIVITY V MŠ Nadstandardní aktivity Tvoření Angličtina Cvičení s písničkami Muzikoterapie Kouzelná hlína Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Charakteristika

Více

Specifické poruchy učení ÚVOD. PhDr. Jarmila BUREŠOVÁ

Specifické poruchy učení ÚVOD. PhDr. Jarmila BUREŠOVÁ ÚVOD PhDr. Jarmila BUREŠOVÁ Obtíže s učením, které nejsou způsobeny celkovým snížením poznávacích schopností smyslovým nebo tělesným postižením nevhodnou metodou učení nedostatečnou příležitostí k učení

Více

Mateřská škola Laudova se speciálními třídami, Laudova 3/1030, 16300, Praha 6 - Řepy

Mateřská škola Laudova se speciálními třídami, Laudova 3/1030, 16300, Praha 6 - Řepy Mateřská škola Laudova se speciálními třídami, Laudova 3/1030, 16300, Praha 6 - Řepy Projekt Příprava dětí na povinnou školní docházku v posledním roce před zahájením povinné školní docházky dle očekávaných

Více

REEDUKACE SPECIFICKÝCH PORUCH UČENÍ Charakteristika vyučovacího předmětu. Obecné zásady reedukace specifických poruch učení

REEDUKACE SPECIFICKÝCH PORUCH UČENÍ Charakteristika vyučovacího předmětu. Obecné zásady reedukace specifických poruch učení REEDUKACE SPECIFICKÝCH PORUCH UČENÍ Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové, organizační a časové vymezení Speciální vzdělávání se poskytuje žákům, u kterých byly speciálně vzdělávací potřeby zjištěny

Více

Od ledna 2013 si mohou čtenáři KMO zapůjčit tzv. tematické kufříky také na pobočce Podroužkova 1663 v Ostravě Porubě.

Od ledna 2013 si mohou čtenáři KMO zapůjčit tzv. tematické kufříky také na pobočce Podroužkova 1663 v Ostravě Porubě. Tematické kufříky Od ledna 2013 si mohou čtenáři KMO zapůjčit tzv. tematické kufříky také na pobočce Podroužkova 1663 v Ostravě Porubě. Co se skrývá za pojmem tematický kufřík? Jde o kufříky, které jsou

Více

Doplňky operačních sálů

Doplňky operačních sálů Doplňky operačních sálů Kožní popisovač PS 3150 standardní špička + pravítko 30,- Kč PS 31551 jemná špička + pravítko 32,- Kč PS 3158 zdvojená špička + pravítko 37,- Kč - náplň genciánová violeť - jednoduché

Více

Psací potřeby. Studio HASPA s.r.o., U Elektry 8, 198 00 Praha 9 tel./fax: 266 611 208, e-mail: studio.haspa@atlas.cz, www.studiohaspa.

Psací potřeby. Studio HASPA s.r.o., U Elektry 8, 198 00 Praha 9 tel./fax: 266 611 208, e-mail: studio.haspa@atlas.cz, www.studiohaspa. Psací potřeby Studio HASPA s.r.o., U Elektry 8, 198 00 Praha 9 tel./fax: 266 611 208, e-mail: studio.haspa@atlas.cz, www.studiohaspa.com PSACÍ POTŘEBY Z PLASTU - LEVNÉ Rozměr: 14 x Ø 1,8 mm Cena za kus:

Více

RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV

RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV Péče o dítě v dětské skupině Obecná část zpracovaly Lenka Zuczková, DiS Šárka Žluvová, DiS Obsah Specifikace, metody a forma práce...3 Rámcový

Více

Kancelářské potřeby pro školní rok 2015/2016 - přehled pro ZŘ

Kancelářské potřeby pro školní rok 2015/2016 - přehled pro ZŘ Kancelářské potřeby pro školní rok 2015/2016 - přehled pro ZŘ Kancelářské potřeby Svojsíkova stezka (středisko 732 20) Sešit 544 recy A5 linkovaný 1 Sešit 544 recy A5 linkovaný Desky A4 z tuhého kartonu

Více

Rozvoj komunikačních dovedností u dětí se sluchovým postižením

Rozvoj komunikačních dovedností u dětí se sluchovým postižením Okruh č. 6 Logopedická péče o jedince se sluchovým postižením doplnění (z Bc. Studia viz materiály k tématu Orální řeč u osob se sluchovým postižením ) Rozvoj komunikačních dovedností u dětí se sluchovým

Více

Originální rodinné kalendáře NÁSTĚNNÉ KALENDÁŘE FORMÁT A4

Originální rodinné kalendáře NÁSTĚNNÉ KALENDÁŘE FORMÁT A4 Originální rodinné kalendáře NÁSTĚNNÉ KALENDÁŘE FORMÁT A4 Třináctilistové barevné nástěnné kalendáře, rozměr listů 210x297 mm, podloženo pevným kartonem, vazba do spirály, očko na zavěšení. Tyto kalendáře

Více

Práce stablety na 1. stupni. Mgr. Alena Traxlerová

Práce stablety na 1. stupni. Mgr. Alena Traxlerová Práce stablety na 1. stupni Mgr. Alena Traxlerová Nejčastější programové využití nahrané aplikace zpracování připravených úloh práce na webových stránkách Využití tabletů v hodině k: procvičování, upevnění

Více

Výukový CD ROM - MATEMATIKA pro 1.třídu - Chytré dítě

Výukový CD ROM - MATEMATIKA pro 1.třídu - Chytré dítě Matematické procvičování a upevňování znalostí v oboru 0-10. Nový kamarád ve vyučování počítač. Jméno autora: Renata PÁVKOVÁ Název práce: MATEMATICKÉ procvičování a upevňování znalostí v číselném oboru

Více

Téma 2: Vnímání a organizace prostoru

Téma 2: Vnímání a organizace prostoru Téma 2: Vnímání a organizace prostoru Návrh obsahu aktivit zaměřených na dosahování cílů vzdělávacího modulu Eva Nováková, Eva Trnová Pedagogická fakulta MU v Brně novakova@ped.muni.cz OP VVV, SC1 Vzdělávací

Více

SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKA jako účinná pomoc pro děti

SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKA jako účinná pomoc pro děti SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKA jako účinná pomoc pro děti s Di George syndromem PRAHA 12. 12. 2013 Mgr. Dita Hendrychová Speciální pedagogika obecně orientace na výchovu, vzdělávání, pracovní a společenské možnosti,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA T. G. MASARYKA BÍLOVEC,

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA T. G. MASARYKA BÍLOVEC, Minimální doporučená úroveň pro úpravy očekávaných výstupů v rámci podpůrných opatření 1. stupeň / 1. období Vyučovací předměty 1. stupeň 1. období pro 1. - 3. ročník 1. ČESKÝ JAZYK A LITERATURA ČJ 2.

Více

Mateřská škola Kladno, Studentská 3077 se sídlem: Studentská 3077, Kladno 272 04

Mateřská škola Kladno, Studentská 3077 se sídlem: Studentská 3077, Kladno 272 04 Mateřská škola Kladno, Studentská 3077 se sídlem: Studentská 3077, Kladno 272 04 Č.j.: 114/2015/MŠ Kladno dne 01.09.2015 Název projektu: Kdo sportuje je zdráv a nezlobí Předmět projektu: Projekt zaměřen

Více

ÚVOD ČLOVĚČE NEZLOB SE SE

ÚVOD ČLOVĚČE NEZLOB SE SE HRY PRO DĚTI ÚVOD Vážení přátelé, ale hlavně děti, především pro Vás jsme vytvořili dětskou řadu našich velkých provedení společenských her. Kromě oblíbených a známých her jako člověče nezlob se, kroket,

Více

Didaktické pomůcky a hry

Didaktické pomůcky a hry Didaktické pomůcky a hry DV22083 2750 Kč Maxi počítadlo Obří počítadlo se stovkou kuliček. Rozměr: 91 x 70 x 30 cm. Věková kategorie: 2+ NV4520227 4090 Kč Stojanové počítadlo s tabulí Magnetická tabule

Více

Didaktické pomůcky a hry. Rozvoj smyslů - Zrakové a prostorové vnímání

Didaktické pomůcky a hry. Rozvoj smyslů - Zrakové a prostorové vnímání Didaktické pomůcky a hry JE5470 1100 Kč Lineární puzzle Způsob hry: hráč pomocí jednotlivých dílů vytváří vzor znázorněný na kartách s předlohami. Zaměření: stimulace logického myšlení, učení se o symetrii,

Více

ZÁZNAMOVÝ ARCH OBSERVACE BĚŢNÉ VÝUKY

ZÁZNAMOVÝ ARCH OBSERVACE BĚŢNÉ VÝUKY Příloha 1 Škola B, Český jazyk a literatura ZÁZNAMOVÝ ARCH OBSERVACE BĚŢNÉ VÝUKY Škola (typ, název) Základní škola ŠKOLA B Pedagogičtí pracovníci ve výuce Učitel (pohlaví, sluch) žena, slyšící Třída (ročník,

Více

Matematika - 1. ročník Vzdělávací obsah

Matematika - 1. ročník Vzdělávací obsah Matematika - 1. ročník Časový Téma Učivo Ročníkové výstupy žák podle svých schopností: Poznámka Září Přípravná část Poznávání vlastností předmětů, třídění podle vlastnosti Poznávání barev, třídění podle

Více

Učební osnovy Tělesná výchova Do osnov Tv jsou zapracovány výstupy zdravotní Tv. 1. období

Učební osnovy Tělesná výchova Do osnov Tv jsou zapracovány výstupy zdravotní Tv. 1. období Učební osnovy Tělesná výchova Do osnov Tv jsou zapracovány výstupy zdravotní Tv. 1. období PŘEDMĚT: TĚLESNÁ VÝCHOVA Ročník: 1. Výstup Doporučené učivo Související PT TV 3.1.1 spojuje pravidelnou každodenní

Více

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK KOMUNIKAČNÍ A SLOHOVÁ VÝCHOVA

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK KOMUNIKAČNÍ A SLOHOVÁ VÝCHOVA září - červen Respektuje základní komunikační pravidla v rozhovoru. Porozumí mluveným pokynům přiměřené složitosti. Na základě ch zážitků tvoří krátký mluvený. Zná některá rozpočitadla, říkanky, pohádky

Více

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Chebu. reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Chebu. reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02. METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Chebu reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0007 Sada metodických listů: KABINET 1. STUPNĚ ZŠ Název metodického

Více

Zpráva o činnosti školky spolupracující s Mensou ČR

Zpráva o činnosti školky spolupracující s Mensou ČR Mateřská škola Žatec, Otakara Březiny 2769, 438 01 Žatec, okres Louny Zpráva o činnosti školky spolupracující s Mensou ČR Naše mateřská škola zajišťuje veškerou péči dětem ve věku 3-6 let a dětem s odkladem

Více

5.4.1 Zdravotní a Rehabilitační tělesná výchova

5.4.1 Zdravotní a Rehabilitační tělesná výchova Příloha č. 2 RVP pro obor vzdělávání základní škola speciální 2. díl Obsah: 5 Učební osnovy 5.1 Člověk a komunikace 5.1.1 Rozumová výchova 5.1.2 Řečová výchova 5.2. Člověk a jeho svět 5.2.1 Smyslová výchova

Více