Charita na dvě kliknutí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Charita na dvě kliknutí"

Transkript

1 Tisková zpráva 19. prosince 2012 Kontakt: Ústecká komunitní nadace, Koněvova 1697/18, Ústí nad Labem, Kateřina Valešová, tel , , . Charita na dvě kliknutí [Ústí nad Labem] Nejkratší a nejsnazší cestu k mecenášství nabízí unikátní kampaň Ústecké komunitní nadace Daruj ještě letos!. Jde doslova o charitu na dvě kliknutí myší. Určená je především těm, kteří chtějí na poslední chvíli darem snížit svůj daňový základ a tím optimalizovat svou daňovou povinnost, ale zároveň chtějí v předvánočním čase udělat něco dobrého. Loni se na Ústeckou komunitní nadaci obrátil dárce, který chtěl na jeden konkrétní projekt darovat téměř milion korun s odůvodněním, že prodal podíl ve své firmě a tak by ze svého zisku rád podpořil dobrou věc a využil tak i možnosti jeho odpočtu z daňového základu. Bohužel nechal vyplňování daňového přiznání na poslední chvíli a 14 dní před odevzdáním daňového přiznání již nebylo možné jeho přání splnit. Nezisková organizace, která se již s dárcem domluvila, co by se za darované finanční prostředky dalo opravit a jaké programy rozjet, tak musela své plány uložit zpět do šuplíku. Ve snaze vyjít podobným dárcům maximálně vstříc, jsme loni odstartovali kampaň Daruj ještě letos!, která upozorňuje na to, že se blíží konec roku a s ním konec zdaňovacího období a tedy poslední možnost regulovat daně prostřednictvím darů, vysvětlila Kateřina Valešová, manažerka pro vztah s dárci Ústecké komunitní nadace. Nadace nabízí dokonalý servis. Zájemci si mohou buď přímo v zaslaném u nebo na webových stránkách nadace jednoduše spočítat jaká výše daru je z hlediska jejich daňové optimalizace nejvýhodnější a rovnou i danou částku zaslat na účet komunitní nadace skrze její platební terminál. Dárce tak získává servis z pohodlí svého domova. A kolik tedy můžete ušetřit? Pokud jsou například Vaše příjmy na úrovni průměrné mzdy, tedy Kč hrubého měsíčně a ještě letos využijete maximální možnou výši odpočtu 10% základu daně, ušetříte na daních více než Kč. V roce 2011 možnost odpočtu uplatnilo téměř fyzických osob, což je přibližně o pět tisíc více než v roce Darovaná částka dosáhla téměř 1,3 miliardy korun 1. Přesto daňový poplatníci celkově uplatnili odpočet daru na dobročinné účely pouze ve výši 3%, přestože zákonná hranice je až 10%. Prostředky získané z kampaně Daruj ještě letos! nadace plánuje použít na podporu veřejně prospěšných projektů realizovaných v okresech Děčín, Litoměřice, Teplice a Ústí nad Labem zaměřených na budování vztahu k místu a hledání a vytváření identity ve vykořeněném regionu bývalých Sudet. Toto téma vzešlo z rozsáhlého výzkumu s názvem 100 problémů 100 příležitostí pro ústecký region, který nadace realizovala v průběhu tohoto roku a jehož cílem bylo poskytnout unikátní pohled na stěžejní problémy Ústecka.

2 1 Zdroj: Český statistický úřad a Generální finanční ředitelství Ústecká komunitní nadace je první českou komunitní nadací, jejíž počátky sahají do roku 1993 a jedinou otevřeně grantující nadací pro okresy Děčín, Litoměřice, Louny, Teplice a Ústí nad Labem. Komunitní nadace, jako nevládní nezisková organizace, za dobu své činnosti podpořila přes projektů v celkové výši přes 30 mil. Kč a vytvořila nadační jmění ve výši 47 mil. Kč. Při své práci klade důraz na maximální profesionalitu a transparentnost každoročně prochází nezávislým auditem, je signatářem Etického kodexu nadací, je zakládajícím členem Fóra dárců (asociace českých nadací) a Transatlantické sítě komunitních nadací, a dlouhodobě byla podporována jednou z nejvýznamnějších nadací z USA Ch.S. Mott Foundation.

3 Tisková zpráva 18. prosince 2012 Kontakt: Ústecká komunitní nadace, Koněvova 1697/18, Ústí nad Labem, Kateřina Valešová, tel , , Výsledky světové studie: Kdo je na světě nejštědřejší? [Ústí nad Labem] Podle průzkumu Britské neziskové organizace Charities Aid Foundation jsou nejštědřejší obyvatelé USA, Irska, Austrálie a Nového Zélandu. Češi se umístili na 94. místě po boku Bolivijců, lidí z Peru, Namibie a Moldavska. Průzkum s názvem World Giving Index 2011 byl realizován ve 153 zemích světa a byl zaměřen například na darování volného času ve prospěch neziskových organizací - tedy na oblast dobrovolnictví, či na darování finančních prostředků. Údaje Generálního finančního ředitelství ČR za rok 2011 uvádějí, že lidé darovali téměř 1,3 miliardy korun s průměrným ročním darem Kč. Možnost odpočtu daru ze svého daňového základu uplatnilo téměř fyzických osob, což je přibližně o pět tisíc více než v roce Přesto daňový poplatníci celkově uplatnili odpočet daru na dobročinné účely pouze ve výši 3%, přestože zákonná hranice je až 10%. uvedla Kateřina Valešová z Ústecké komunitní nadace. Na možnost optimalizovat svou daňovou povinnost za pomoci daru neziskové organizaci upozorňuje nově spuštěná kampaň Ústecké komunitní nadace s názvem Daruj ještě letos!. Jde doslova o charitu na dvě kliknutí myší. Určená je především těm, kteří chtějí na poslední chvíli darem snížit svůj daňový základ a tím optimalizovat svou daňovou povinnost, ale zároveň chtějí v předvánočním čase udělat něco dobrého. Zájemci si mohou buď přímo v zaslaném u nebo na webových stránkách nadace jednoduše spočítat jaká výše daru je z hlediska jejich daňové optimalizace nejvýhodnější a rovnou i danou částku zaslat na účet komunitní nadace skrze její platební terminál. Dárce tak získává servis z pohodlí svého domova. A kolik tedy můžete ušetřit? Pokud jsou například Vaše příjmy na úrovni průměrné mzdy, tedy Kč hrubého měsíčně a ještě letos využijete maximální možnou výši odpočtu 10% základu daně, ušetříte na daních více než Kč. Prostředky získané z kampaně Daruj ještě letos! nadace plánuje použít na podporu veřejně prospěšných projektů realizovaných v okresech Děčín, Litoměřice, Teplice a Ústí nad Labem zaměřených na budování vztahu k místu a hledání a vytváření identity ve vykořeněném regionu bývalých Sudet. Toto téma vzešlo z rozsáhlého výzkumu s názvem 100 problémů 100 příležitostí pro ústecký region, který nadace realizovala v průběhu tohoto roku a jehož cílem bylo poskytnout unikátní pohled na stěžejní problémy Ústecka.

4 Ústecká komunitní nadace je první českou komunitní nadací, jejíž počátky sahají do roku 1993 a jedinou otevřeně grantující nadací pro okresy Děčín, Litoměřice, Louny, Teplice a Ústí nad Labem. Komunitní nadace, jako nevládní nezisková organizace, za dobu své činnosti podpořila přes projektů v celkové výši přes 30 mil. Kč a vytvořila nadační jmění ve výši 47 mil. Kč. Při své práci klade důraz na maximální profesionalitu a transparentnost každoročně prochází nezávislým auditem, je signatářem Etického kodexu nadací, je zakládajícím členem Fóra dárců (asociace českých nadací) a Transatlantické sítě komunitních nadací, a dlouhodobě byla podporována jednou z nejvýznamnějších nadací z USA Ch.S. Mott Foundation.

5 Fond T-Mobile již po osmé pomůže regionům Na Lounsku si podporu rozdělí rekordních 26 projektů V Královéhradeckém kraji uspělo 14 žádostí Praha, 5. listopadu 2012 T-Mobile i v letošním roce podpoří projekty v regionech, kde působí. Již po osmé za sebou si tak Královéhradecký kraj a okres Louny rozdělí rovným dílem Kč. Hodnotící komise vybíraly tentokrát ze 115 žádostí, ty jsou rok od roku kvalitnější. Součástí dalšího ročníku Fondu T-Mobile bude i rozšíření podpory v oblasti vzdělávání a rozvoje neziskových organizací, říká Petra Pavičová, manažerka společenské zodpovědnosti v T-Mobile, a dodává: Letos jsme zaznamenali nedostatky u podkladů potřebných pro podání žádosti, chtěli bychom tedy pomoci zvýšit úspěšnost v grantovém řízení i těm, kteří s žádostmi o podporu nemají příliš zkušeností. Lounsko Hodnotící komise Fondu T-Mobile pro okres Louny zasedala v polovině října a čekal ji nelehký úkol z 60 doručených žádostí místních neziskových organizací musela vybrat ty nejlepší, mezi které následně rozdělila jeden milion korun. Přestože organizace mohly získat na svůj projekt až sto tisíc korun, některé z nich o tento pomyslný strop ani neusilovaly. Jeden milion korun byl tedy rozdělen mezi rekordních 26 projektů. Obyvatelé Lounska se tak opět mohou zapojit do nejrůznějších aktivit, ať už v oblasti péče o ochranu přírodní lokality u Kryr nebo vybudování podia a parketu v Sokolovně v obci Opočno. Nové stromy budou sázet dobrovolníci u obce Slavětín i v obci Březno u Postoloprt. Děti z mateřské školy pomohou s tříděním odpadu a bez povšimnutí nezůstanou ani památky, jako je například polní kříž v Malnicích nebo věžní hodiny chrámu Povýšení sv. Kříže v Radonicích nad Ohří. Královéhradecký kraj I v tomto regionu organizace nezahálely a přihlásily 55 zajímavých projektů. Mezi žadateli byli kromě obcí a zkušených neziskových organizací i úplní nováčci, kteří grantovou žádost sepisovali vůbec poprvé. Hodnotící komise při nelehkém rozhodování nakonec vybrala 14 z nich, kterým bude grant přidělen. Zároveň byla historicky poprvé využita možnost nerozdělit celý milion korun, který měla komise k dispozici. Bezmála Kč se porotci rozhodli uložit do fondu určeného na rozvoj organizací a členů sdružení, který bude na tyto aktivity využit v průběhu příštího roku. Cílem mnoha vybraných projektů je stejně jako v loňských ročnících obnova, oprava nebo poznávání minulosti. Opět tak budou opraveny rozmanité památky, např. křížky nebo sochy. Obnovena bude i historická pec v hostinci nedaleko Potštejna, v obci Záměl. Nezapomíná se ani na děti, ty se zapojí do opravy židovského parku v Náchodě nebo do rekultivace školní zahrady ve Zbečníku. A snad už během letošní zimy si pak budou moci všichni zájemci užít nové bruslařské stopy v okolí Dolní Kalné. Realizace všech letošních oceněných počinů může trvat maximálně 1 rok a je ohraničena obdobím od

6 1. prosince 2012 do 30. listopadu Maximální příspěvek na jeden projekt činí Kč. T- Mobile za osm let rozdělil mezi 403 projektů více než Kč. Partnerem fondu T-Mobile pro okres Louny je Ústecká komunitní nadace, pro Královéhradecký kraj pak Nadace VIA. Více informací na O společnosti Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku K 30. červnu 2012 společnost obsluhovala téměř 5,4 milionu mobilních zákazníků a zůstává tak jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem: vedle mobilních a fixních telekomunikačních služeb nabízí ICT služby a satelitní T-Mobile Televizi. T-Mobile se dlouhodobě zaměřuje na kvalitu svých služeb. Nezávislé testy opakovaně potvrzují, že T-Mobile je leaderem v kvalitě jak v oblasti 2G a 3G (UMTS FDD) dat, tak i v případě hlasových služeb v síti GSM. Od svého založení společnost klade důraz také na vynikající péči o své zákazníky a korektní chování k obchodním partnerům, zaměstnancům a životnímu prostředí. T-Mobile je mimo jiné držitelem ocenění VIA Bona 2009 za zapojování zaměstnanců do dárcovství a dobrovolnictví. T-Mobile je členem mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. Zákazníci díky mezinárodnímu zázemí mohou v zahraničí počítat s dostupností služeb, na něž jsou zvyklí z domova, či využít jednotné a velmi výhodné ceny za volání. Další informace o společnosti: nebo Kontakty pro novináře: Martina Kemrová Jiří Janeček Manažerka firemní komunikace Senior specialista externí komunikace T-Mobile Czech Republic a.s. T-Mobile Czech Republic a.s martina.kemrova@t-mobile.cz jiri.janecek@t-mobile.cz Tel.: Tel:

7 Tisková zpráva 24. října 2012 Kontakt: Ústecká komunitní nadace, Koněvova 1697/18, Ústí nad Labem, Kateřina Valešová, tel , Prvním stipendistou byla sestřenice, dnes známá modelka [Ústí nad Labem] Dnes známá modelka Jana Knauerova kdysi potřebovala 240 Kč týdně na to, aby mohla dojíždět z Lovosic do Prahy na casting a mohla začít uvažovat o modelingu. Bylo to poprvé, kdy Martin Hausenblas, zakladatel Stipendijního fondu Renesance, někomu poskytl stipendium. V tu dobu Kč měsíčně po dobu jednoho roku. Do dvou let mu Jana jeho peníze vrátila a nastartovala dráhu top modelky a Martina inspirovala k tomu, aby i nadále vyhledával mladé lidi s talentem a pomohl jim udělat první krok. A tak byl v roce 2010 založen pod hlavičkou Ústecké komunitní nadace Stipendijní fond Renesance, jehož posláním je poskytovat stipendia na podporu studia v zahraničí pro uchazeče s vazbou na město Ústí nad Labem a jeho okolí. Mám za to, že člověk, který získá světový rozhled, kvalitní jazykové vybavení, vzdělání a vědomí vlastní hodnoty, má po návratu z ciziny zpět domů veškeré předpoklady se úspěšně zapojit do ekonomického, vědeckého, kulturního, společenského či politického života Ústecka a přispět tak k rozvoji své komunity," vysvětluje zaměření Stipendijního fondu Renesance jeho zakladatel, ústecký podnikatel Martin Hausenblas. Ve dvou prvních grantových kolech bylo z fondu podpořeno již 16 uchazečů o stipendium v souhrnné částce téměř Kč. Zatímco třináct studentů se již vrátilo ze zahraničních cest domů, tři teprve absolvují své zahraniční studijní pobyty. Kromě tradičních destinací, jako jsou Spojené státy americké, Německo či Velké Británie, studenti z Ústecka zavítali v rámci svých zahraničních stáží i do více exotických zemí jako je například Vietnam. Zajímavé jsou i obory, kterými se studenti v zahraničí věnovali. Například Vít Svejkovský se v rámci doktorských studií práv zaměřil na právní aspekty ochrany duševního vlastnictví. Magdalena Čurdová se věnovala studiu magisterského oboru Interiérová architektura na univerzitě v Nizozemí a svůj pobyt si prodloužila o šestiměsíční pracovní stáž v Mecanoo Architecten v Delftu. Klára Vostiňáková si odskočila z pražské VŠE na Fachhochschule Wien, kde se věnovala oboru Tourimus Management. Mnozí studenti se po návratu domů shodují na tom, že pobyt v zahraničí jim pomohl získat sebevědomí a jistotu, že se dokážou o sebe postarat i daleko od domova. Mnozí z nich již přemýšlí o tom, jak investici, která do jejich vzdělání byla vložena, vrátit. Stále mám na paměti slova Martina Hausenblase:,Až jednou budete mít pocit, že vás finance, které jsme vám poskytli, dostaly tam, kam jste chtěli, tak vezměte ty peníze, jděte a pomozte splnit zase někomu dalšímu jeho sen.' Proto doufám, že se jednou díky dokončenému studiu a nasbíraným zkušenostem v zahraničí ocitnu v pozici, kdy také budu schopná poskytnout pomoc někomu, kdo ji

8 bude potřebovat, tak jako ji nadace poskytla mně. svěřila se Míša Ordošová, která vyjela studovat do Londýna mediální studia v kombinaci se studiem psychologie. V současné době mohou případní další zájemci o podporu ze Stipendijního fondu Renesance posílat své žádosti a to do 1. listopadu 2012 Ústecké komunitní nadaci. Kompletní informace jsou k dispozici na webových stránkách nadace Ústecká komunitní nadace je první českou komunitní nadací, jejíž počátky sahají do roku 1993 a jedinou otevřeně grantující nadací pro okresy Děčín, Litoměřice, Louny, Teplice a Ústí nad Labem. Komunitní nadace, jako nevládní nezisková organizace, za dobu své činnosti podpořila přes projektů v celkové výši přes 30 mil. Kč a vytvořila nadační jmění ve výši 47 mil. Kč. Při své práci klade důraz na maximální profesionalitu a transparentnost každoročně prochází nezávislým auditem, je signatářem Etického kodexu nadací, je zakládajícím členem Fóra dárců (asociace českých nadací) a Transatlantické sítě komunitních nadací, a dlouhodobě byla podporována jednou z nejvýznamnějších nadací z USA Ch. S. Mott Foundation.

9 Tisková zpráva 20. září 2012 Kontakt: Ústecká komunitní nadace, Koněvova 1697/18, Ústí nad Labem, Kateřina Valešová, tel , , Recept na dlouhověkost, tabulka čokolády denně [Ústí nad Labem] Minulý rok hlavní host benefiční večeře Marek Eben dostal od nadace darem metrovou traverzu U16 o váze bezmála 20 kilo. Letošní host paní Meda Mládková měla převzetí daru za přijetí pozvání od Ústecké komunitní nadace na letošní benefiční večeři o mnoho lehčí. Dar spočíval v láhvi dobrého vína z místních sklepů a v tabulce kvalitní čokolády. Nicméně největší radost sklidila tabulka obyčejné mléčné čokolády s oříšky. Jak to víte? Takovouto tabulku čokolády sním každý den. Je to můj tajný recept na dlouhověkost. komentovala obdržený dárek s úsměvem paní Mládková. Pozvání na benefiční večeři s paní Medou Mládkovou konané v Císařském sále Muzea města Ústí nad Labem přijalo na padesát dalších hostů z řad dárců a příznivců Ústecké komunitní nadace. Výtěžek z benefice ve výši Kč nadace použije ve prospěch charitativních projektů neziskových organizací z okresů Děčín, Litoměřice, Teplice a Ústí nad Labem, které se o ně budou moct ucházet na počátku roku Na první benefiční večeři konanou v roce 2006 přijal pozvání tehdejší velvyslanec Spojených států amerických v ČR pan William J. Cabaniss. Následoval jeho nástupce Richard W. Graber v roce 2007, paní Eliška Hašek Coolidge, pan Karel Schwarzenberg, pan Ladislav Špaček a v neposlední řadě pan Marek Eben. Obecně, benefiční večeře jsou zejména ve Spojených státech amerických velmi oblíbené, protože se při nich setkávají významní představitelé města nebo regionu a ti svou účastí na benefiční večeři demonstrují svou podporu jak dobročinnosti obecně, tak i konkrétní neziskové organizaci, v jejíž prospěch výtěžek z benefiční večeře jde. Neméně důležitý je i rozměr lidský a společenský, tedy příležitost potkat se se zajímavými lidmi a významnými osobnostmi, navázat kontakty osobní, obchodní, společenské. Více informací o benefičních večeřích najdete na webových stránkách Ústecké komunitní nadace Ústecká komunitní nadace je první českou komunitní nadací, jejíž počátky sahají do roku 1993 a jedinou otevřeně grantující nadací pro okresy Děčín, Litoměřice, Louny, Teplice a Ústí nad Labem. Komunitní nadace, jako nevládní nezisková organizace, za dobu své činnosti podpořila přes projektů v celkové výši přes 30 mil. Kč a vytvořila nadační jmění ve výši 47 mil. Kč. Při své práci klade důraz na maximální profesionalitu a transparentnost každoročně prochází nezávislým auditem, je signatářem Etického kodexu nadací, je zakládajícím členem Fóra dárců (asociace českých nadací) a Transatlantické sítě komunitních nadací, a dlouhodobě byla podporována jednou z nejvýznamnějších nadací z USA Ch.S. Mott Foundation.

10 Fond T-Mobile opět rozdělí 2 miliony korun Organizace mají šanci získat i Kč na projekt Přihlásit se mohou organizace z Královéhradeckého kraje a okresu Louny Praha, 30. července 2012 I v letošním roce podpoří T-Mobile neziskové organizace z regionů, kde má zákaznická centra. Dva miliony korun tak poputují na komunitní projekty v Královéhradeckém kraji a okrese Louny již po osmé. I letos platí maximální výše grantu Kč/projekt. Své žádosti mohou organizace posílat od dnešního dne, uzávěrka příjmu je 7. září Každý rok se sejdou velmi zajímavé projekty, které přispívají k posilování komunitního života a zlepšení životního prostředí. Návrhy se rok od roku zlepšují, stále je co podporovat říká Petra Pavičová, manažerka společenské odpovědnosti T-Mobile. Základním pravidlem pro udělení grantu je zlepšení kvality života a podpora komunitního života v místech, kde společnost T-Mobile působí. Podpořeny tak budou projekty vycházející přímo z iniciativy místních obyvatel reagující na aktuální potřeby v dané lokalitě, které zároveň podnítí své okolí k nějaké aktivitě. Šanci proto opět dostávají ekologicky zaměřené programy, drobné rekonstrukce památek, projekty zaměřující se na rekultivaci okolí, péči o přírodu či podpora různých kulturních akcí posilující integraci, socializaci a rozvoj vztahů mezi všemi věkovými skupinami. Projekty musí být realizovány v období od 1. prosince 2012 do 30. listopadu Operátor podporu regionů považuje za velmi důležitou, proto se jí věnuje již řadu let. Od založení Fondu T-Mobile v roce 2005 bylo podpořeno 678 projektů v celkové výši 42,6 milionů korun. Více informací o podmínkách Fondu a možnostech podpory lze získat na hromadné konzultaci, která se bude konat 15. srpna 2012 v sídle společnosti T-Mobile v Hradci Králové a o den později 16. srpna v sídle T-Mobile v Lounech. Více informací na O společnosti Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku K 31. březnu 2012 společnost obsluhovala téměř 5,4 milionu mobilních zákazníků a zůstává tak jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem: vedle mobilních a fixních telekomunikačních služeb nabízí ICT služby a satelitní T-Mobile Televizi. T-Mobile se dlouhodobě zaměřuje na kvalitu svých služeb. Nezávislé testy opakovaně potvrzují, že T-Mobile je leaderem v kvalitě jak v oblasti 2G a 3G (UMTS FDD) dat, tak i v případě hlasových služeb v síti GSM. Od svého založení společnost klade důraz také na vynikající péči o své zákazníky a korektní chování k obchodním partnerům, zaměstnancům a životnímu prostředí. T-Mobile je mimo jiné držitelem ocenění VIA Bona 2009 za zapojování zaměstnanců do dárcovství a dobrovolnictví.

11 T-Mobile je členem mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. Zákazníci díky mezinárodnímu zázemí mohou v zahraničí počítat s dostupností služeb, na něž jsou zvyklí z domova, či využít jednotné a velmi výhodné ceny za volání. Další informace o společnosti: nebo Kontakty pro novináře: Martina Kemrová Jiří Janeček Manažerka firemní komunikace Senior specialista externí komunikace T-Mobile Czech Republic a.s. T-Mobile Czech Republic a.s martina.kemrova@t-mobile.cz jiri.janecek@t-mobile.cz Tel.: Tel:

12 Tisková zpráva 28. června 2012 Kontakt: Ústecká komunitní nadace, Koněvova 1697/18, Ústí nad Labem, Kateřina Valešová, tel , , Ústecká komunitní nadace odstartovala projekt "100 problémů příležitostí". Chce najít klíčové problémy regionu [Ústí nad Labem] Ústecká komunitní nadace, která již téměř 20 let podporuje neziskový sektor v regionu, spustila nový projekt s názvem 100 problémů 100 příležitostí pro ústecký region. Průzkum, s nímž nadace začala v červnu, chce poskytnout unikátní pohled na stěžejní problémy regionu. "Projekt se svým charakterem vymyká existujícím rozvojovým a strategickým dokumentům a procesům mnoha institucí. Snahou Ústecké komunitní nadace je vytvořit kvalitativní obraz o místních prioritách prezentovaných aktivními občany, nikoli institucemi. Postupně proto budeme vést rozhovory s představiteli společenského, kulturního, ekonomického a politického života v okresech Děčín, Litoměřice, Teplice a Ústí nad Labem. Do dneška jich máme zpracovaných 50, dalších padesát rozhovorů je ještě před námi," říká Tomáš Krejčí, ředitel Ústecké komunitní nadace. Analýzou takto pojmenovaných problémů a možných řešení, jejich následným porovnáváním a hledáním průniků a styčných ploch chce nadace do podzimu 2012 získat několik desítek problémových okruhů, včetně příkladů a návrhů, jak se s nimi vypořádat. "Následně chceme vybrat 3 až 5 nejpalčivějších témat, která hýbou tímto regionem a promítneme je do našich otevřených grantových kol pro rok V nich budou moci na podporu řešení získat finanční prostředky předkladatelé nejúspěšnějších projektů v rámci veřejných a transparentních grantových řízení," vysvětlil Petr Veselý, programový manažer nadace. Od nalezení a pojmenování naléhavých problémových okruhů si nadace slibuje i další přínosy. Například větší ochotu dárců na jasně formulované a naléhavé problémy přispívat či vstřícnost dalších organizací spolupodílet se na řešení dílčích problémů po odborné stránce. Inspiraci Ústecká komunitní nadace hledala u komunitních nadací v USA, Kanadě a Velké Británii, které obdobné průzkumy pravidelně dělají a jejichž výstupy slouží nejenom jim samotným, ale jsou zdrojem informací pro místní neziskové organizace i samosprávy. Jedná se o techniku Root cause analysis a Theory of change, které jsou hojně využívány a nabývají v poslední době na oblibě pro svou názornost a srozumitelnost. Ústecká komunitní nadace je první českou komunitní nadací, jejíž počátky sahají do roku 1993 a jedinou otevřeně grantující nadací pro okresy Děčín, Litoměřice, Louny, Teplice a Ústí nad Labem. Komunitní nadace, jako nevládní nezisková organizace, za dobu své činnosti podpořila přes projektů v celkové výši přes 30 mil. Kč a vytvořila nadační jmění ve výši 47 mil. Kč. Při své práci klade důraz na maximální profesionalitu a transparentnost každoročně prochází nezávislým auditem, je signatářem Etického kodexu nadací, je zakládajícím členem Fóra dárců (asociace českých nadací) a Transatlantické sítě komunitních nadací, a dlouhodobě byla podporována jednou z nejvýznamnějších nadací z USA Ch.S. Mott Foundation.

13 Tisková zpráva 6. června 2012 Kontakt: Ústecká komunitní nadace, Koněvova 1697/18, Ústí nad Labem, Kateřina Valešová, tel , , Nadace přispěje na opravu hrobů padlých vojáků [Ústí nad Labem] Obnova vojenských hrobů z období I. světové války na Šluknovsku je pouze jedním z dvaceti projektů, které hodnotící komise Ústecké komunitní nadace navrhla k podpoře v rámci 21. otevřeného grantového kola. Mezi dalšími úspěšnými žadateli je například Sociální agentura, která se chystá na informační kampaně zaměřené na zvýšení povědomí v dluhové problematice a základech finanční gramotnosti. Zvláštní pozornost chce věnovat osobám se zdravotním postižením. Kompletní seznam podpořených projektů najdete na webu nadace. Do 21. otevřeného grantového kola bylo přihlášeno celkem 73 žádostí o nadační příspěvek v celkové požadované hodnotě přes 1,3 mil. korun. Jednalo se o veřejně prospěšné projekty zejména malých a začínajících neziskových organizací. Na ně bylo právě toto otevřené grantové kolo zaměřeno. V tomto kole byli bodově zvýhodněni předkladatelé projektů, jejichž organizace vznikly během posledních 2 let a/nebo jejichž roční rozpočet nepřesahuje 1 mil. Kč. Je to z toho důvodu, že často tyto organizace nesplňují podmínky pro podání žádostí na jiné finanční zdroje například právě proto, že za sebou nemají potřebnou historii fungování organizace. Naše nadace se tak pro ně stává často vůbec prvním finančním zdrojem, kde mohou získat podporu. vysvětlil Petr Veselý, programový manažer komunitní nadace. Komunitní nadace s ohledem na množství zajištěných finančních prostředků podpořila celkem 20 projektů neziskových organizací v celkové výši Kč. Maximální výše podpory dosahovala Kč na jeden projekt. Aktivity v tematických oblastech jako je sociálně zdravotní péče, životní prostředí, vzdělávání a lidské zdroje, kultura a umění a oblast volných témat, budou realizovány nejdříve od 1. července 2012 nejpozději však do 30. června 2013 na území okresů Děčín, Litoměřice, Teplice a Ústí nad Labem. Finanční prostředky pro 21. otevřené grantové kolo pocházejí z výnosů příspěvku Nadačního investičního fondu, z darů společností Jotun Powder Coatings (CZ) a.s., která se stala pro toto grantové kolo generálním partnerem, Black & Decker (Czech) s.r.o. a ENVIROCONT s.r.o. a darů dalších místních firem a jednotlivců. Ústecká komunitní nadace je první českou komunitní nadací, jejíž počátky sahají do roku 1993 a jedinou otevřeně grantující nadací pro okresy Děčín, Litoměřice, Louny, Teplice a Ústí nad Labem. Komunitní nadace, jako nevládní nezisková organizace, za dobu své činnosti podpořila přes projektů v celkové výši přes 30 mil. Kč a vytvořila nadační jmění ve výši 47 mil. Kč. Při své práci klade důraz na maximální profesionalitu a transparentnost každoročně prochází nezávislým auditem, je signatářem Etického kodexu nadací, je zakládajícím členem Fóra dárců (asociace českých nadací) a Transatlantické sítě komunitních nadací, a dlouhodobě byla podporována jednou z nejvýznamnějších nadací z USA Ch.S. Mott Foundation.

14 Tisková zpráva společnosti Hennlich Industrietechnik a Ústecké komunitní nadace Fond HENNLICH mezi 17 projektů mladých rozdělil ,- Kč Litoměřice, 26. dubna 2012 Dárcovský fond HENNLICH již poosmé rozděloval peníze na podporu projektů mladých lidí v rámci programu Litoměřice live city jsi ty. Do 8. otevřeného grantového kola fondu, který založila firma Hennlich Industrietechnik, se přihlásilo 20 projektů. Fond jich podpoří 17 celkovou částkou korun. V osmileté historii již Dárcovský fond HENNLICH, který je založený při prestižní Ústecké komunitní nadaci, rozdělil mezi 108 projektů celkovou částku téměř korun. Přestože počet žádostí nebyl rekordní, mohli jsme vybírat z mnoha kvalitních projektů. Většinu z nich jsme také podpořili a těšíme se na to, že peníze naší společnosti pomohou mladým lidem rozhýbat život v Litoměřicích, řekl Pavel Šumera, jednatel společnosti Hennlich Industrietechnik. Fond v tomto grantovém kole podpořil například programy na soužití generací, sportovní akce, výstavbu lanového parku nebo ekologickou akci. Grantový výbor letos obdržel celkem 20 žádostí. Přestože nebyla vyčerpána celková částka, která ve fondu letos byla připravena, některé projekty nebyly podpořeny. Věříme však, že jsme se rozhodli podpořit ty správné. Všem realizátorům přejeme úspěšné zvládnutí projektů a ty, kteří neuspěli, vyzíváme, aby se příští rok přihlásili opět a připravili projekty nové, uvedla Kateřina Valešová z Ústecké komunitní nadace. Dárcovský fond HENNLICH si již za osm let fungování vydobyl svou pozici mezi mladými lidmi v Litoměřicích. Neziskové organizace i jednotlivci zjistili, že podpora je skutečně reálná a zajímavé projekty mohou uspět, uvedla Kateřina Valešová. Nový web Dárcovského fondu HENNLICH Na vyhlášení výsledků byl také představen nový web Dárcovského fondu HENNLICH, který poskytne nejnovější a aktuální informace o dění ve fondu, včetně pozvánek a novinek z uskutečněných akcí. Webové stránky fondu najdete na

NADACE UDĚLILA 1 000 NADAČNÍ PŘÍSPĚVEK NA TENTO OKAMŽIK ČEKALA 17 LET

NADACE UDĚLILA 1 000 NADAČNÍ PŘÍSPĚVEK NA TENTO OKAMŽIK ČEKALA 17 LET Tisková zpráva 8. prosince 2010 Kontakt: Komunitní nadace Euroregionu Labe, Koněvova 18, 40001 Ústí nad Labem, www.komunitninadace.cz Kateřina Valešová, tel. 475208258, katka@komunitninadace.cz Josef Vejlupek,

Více

NADACE DÁVÁ STUDENTŮM STATISÍCE NA STIPENDIA!

NADACE DÁVÁ STUDENTŮM STATISÍCE NA STIPENDIA! Tisková zpráva 16. prosince 2011 Kontakt: Ústecká komunitní nadace, Koněvova 1697/18, 400 01 Ústí nad Labem, www.komunitninadace.cz Kateřina Valešová, tel. 475 208 258, katka@komunitninadace.cz NADACE

Více

3/2013 NOVINKY C E N U N O V I N Á Ř Ů P R O MARTIN HAUSENBLAS NOVÁ POSILA V NADACI. Vážení dárci, příznivci naší. nadace

3/2013 NOVINKY C E N U N O V I N Á Ř Ů P R O MARTIN HAUSENBLAS NOVÁ POSILA V NADACI. Vážení dárci, příznivci naší. nadace 3/2013 C E N U N O V I N Á Ř Ů P R O INDIVIDUÁLNÍHO DÁRCE ZÍSKAL MARTIN HAUSENBLAS Ve čtvrtek 3. října 2013 proběhlo v Kaiserštejnském paláci na Malostranském náměstí slavnostní vyhlášení vítězů 16. ročníku

Více

Tematická sekce NSZM ČR ZAPOJOVÁNÍ MLADÝCH LIDÍ DO ROZVOJE MĚST

Tematická sekce NSZM ČR ZAPOJOVÁNÍ MLADÝCH LIDÍ DO ROZVOJE MĚST . Tematická sekce NSZM ČR ZAPOJOVÁNÍ MLADÝCH LIDÍ DO ROZVOJE MĚST Litoměřice, 15. května 2014 www.zdravamesta.cz/mva-sekce Akce je součástí projektu NSZM ČR "Mládež v akci? Ano, v obci!", který je realizován

Více

Ústecká komunitní nadace rozdělí dalších půl milionu korun

Ústecká komunitní nadace rozdělí dalších půl milionu korun Tisková zpráva 27. listopadu 2014 Kontakt: Ústecká komunitní nadace, Koněvova 1697/18, 400 01 Ústí nad Labem, www.komunitninadace.cz Kateřina Valešová, tel. 475 208 258, 604 828 302, katka@komunitninadace.cz

Více

Žáky inspiroval příběh jejich učitelky

Žáky inspiroval příběh jejich učitelky 28. listopadu 2013 Ústecká komunitní nadace, Koněvova 1697/18, 400 01 Ústí nad Labem, www.komunitninadace.cz Kateřina Valešová, tel. 475 208 258, 604 828 302, email. katka@komunitninadace.cz Žáky inspiroval

Více

Tisková zpráva. Neziskové organizace využily příležitosti zlepšit své dovednosti

Tisková zpráva. Neziskové organizace využily příležitosti zlepšit své dovednosti Tisková zpráva Neziskové organizace využily příležitosti zlepšit své dovednosti Ústí nad Labem, 16. února 2007 - Deset nevládních neziskových organizací poskytujících sociální služby v euroregionu Labe

Více

Neziskové organizace mohou podat žádosti do pondělí 20. dubna, v případě

Neziskové organizace mohou podat žádosti do pondělí 20. dubna, v případě Tisková zpráva FOND T-MOBILE LETOS ROZDĚLÍ OSM MILIONŮ KORUN Maximální výše grantu činí 100 000 korun Neziskové organizace mohou podat žádosti do pondělí 20. dubna, v případě Fondu T-Mobile pro zaměstnance

Více

Monitoring médií za 4/2015

Monitoring médií za 4/2015 Monitoring médií za 4/2015 Pro váženého klienta AVPO Přehled výstupů za 4/2015 (část 1) Datum Médium Titulek Kategorie Výstup Rozsah Obor Medi atyp 7.4.2015 Nevladky.cz Pozvání na setkání značka spolehlivosti

Více

1. LIDÉ A MÍSTO POSILOVÁNÍ VZTAHU K MÍSTU 2. LIDÉ S LIDMI BUDOVÁNÍ LIDSKÉ VZÁJEMNOSTI 3. LIDÉ K BUDOUCNOSTI SMĚŘOVÁNÍ K DLOUHODOBÉ UDRŽITELNOSTI

1. LIDÉ A MÍSTO POSILOVÁNÍ VZTAHU K MÍSTU 2. LIDÉ S LIDMI BUDOVÁNÍ LIDSKÉ VZÁJEMNOSTI 3. LIDÉ K BUDOUCNOSTI SMĚŘOVÁNÍ K DLOUHODOBÉ UDRŽITELNOSTI Ústecká komunitní nadace ve spolupráci s partnery z řad místních firem vyhlašuje výzvu k předkládání projektů do 29. otevřeného grantového kola se zaměřením: 1. LIDÉ A MÍSTO POSILOVÁNÍ VZTAHU K MÍSTU 2.

Více

Pomáháme. aneb: Největší firemní dárce. Skupina ČEZ. www.cez.cz. prof. Úsporný

Pomáháme. aneb: Největší firemní dárce. Skupina ČEZ. www.cez.cz. prof. Úsporný Pomáháme aneb: Největší firemní dárce prof. Úsporný Osminásobný firemní dárce roku je největším firemním dárcem v České republice, což dokládá také osm ocenění Největší firemní dárce roku, udělovaných

Více

PODMÍNKY DÁRCOVSKÉHO PORTÁLU FILANTROS

PODMÍNKY DÁRCOVSKÉHO PORTÁLU FILANTROS PODMÍNKY DÁRCOVSKÉHO PORTÁLU FILANTROS V následujících ustanoveních naleznete podmínky registrace a užívání dárcovského komunitního portálu Filantros. Provozovatelem portálu Filantros je občanské sdružení

Více

3/2011 NOVINKY T-MOBILE UZAVŘEL PO SEDMÉ PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ

3/2011 NOVINKY T-MOBILE UZAVŘEL PO SEDMÉ PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ 3/2011 NOVINKY GENERÁLNÍM PARTNEREM JUBILEJNÍHO 20. OTEVŘENÉHO GRANTOVÉHO KOLA JE SPOLEČNOST JOTUN POWDER COATINGS (CZ) A.S. Po čtyřech letech hledání partnera tzv. podzimního velkého otevřeného grantového

Více

FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018

FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018 0 FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018 SPOLEČNĚ, SOUBĚŽNĚ, MIMOBĚŽNĚ? FORMY SPOLUPRÁCE PRO UDRŽITELNÝ ROZVOJ 4. prosince 2018 Michaela Chaloupková členka představenstva, leader udržitelného rozvoje Skupiny

Více

Udělení stipendia není věkově omezeno a od roku 2010 se v Česku do programu mohou přihlásit i studenti kombinovaného studia.

Udělení stipendia není věkově omezeno a od roku 2010 se v Česku do programu mohou přihlásit i studenti kombinovaného studia. Hlavním cílem Stipendijního programu pro romské vysokoškolské studenty, který vyhlašuje Romský vzdělávací fond (Roma Education Fund - REF), je skrze stipendia přispět ke zvýšení vzdělanostní úrovně Romů

Více

ČSOB Nadační program vzdělání 2015

ČSOB Nadační program vzdělání 2015 ČSOB Nadační program vzdělání 2015 ČSOB 8. června 2015 vyhlašuje grantové řízení v tématu Bezpečnost v online prostředí ČSOB dlouhodobě podporuje vzdělávání a zvyšování finanční gramotnosti u české veřejnosti.

Více

Stipendijní fond Renesance vyšle na prestižní univerzity 10 studentů, podpoří je částkou více než ,- Kč

Stipendijní fond Renesance vyšle na prestižní univerzity 10 studentů, podpoří je částkou více než ,- Kč Tisková zpráva 3. února 2015 Kontakt: Ústecká komunitní nadace, Koněvova 1697/18, 400 01 Ústí nad Labem, www.komunitninadace.cz Kateřina Valešová, tel. 475 208 258, 604 828 302, katka@komunitninadace.cz

Více

Tisková zpráva. č. 1/2008 Ústí nad Labem, 16. června 2008. První komunitní nadace v ČR byla založena před 15 lety

Tisková zpráva. č. 1/2008 Ústí nad Labem, 16. června 2008. První komunitní nadace v ČR byla založena před 15 lety Tisková zpráva č. 1/2008 Ústí nad Labem, 16. června 2008 První komunitní nadace v ČR byla založena před 15 lety Komunitní nadace Euroregionu Labe se sídlem v Ústí nad Labem je první komunitní nadací založenou

Více

Cílem grantové výzvy je podpořit rozvoj veřejných městských prostranství v České republice.

Cílem grantové výzvy je podpořit rozvoj veřejných městských prostranství v České republice. Nadace Proměny (dále jen nadace ) vyhlašuje Grantovou výzvu 2014 v programu Parky (dále jen grantová výzva ). Program Parky pomáhá městům rozvíjet veřejná prostranství, která vycházejí z potřeb jejich

Více

Uveďte na tomto místě prosím úplný oficiální název, tak jak je uveden v aktuálním znění vaší zřizovací listiny.

Uveďte na tomto místě prosím úplný oficiální název, tak jak je uveden v aktuálním znění vaší zřizovací listiny. OGF-032 Informace o žadateli NÁZEV PROGRAMU Fond OGF - 32. otevřené grantové kolo Ústecké komunitní nadace UNIKÁTNÍ KÓD FORMULÁŘE ČÍSLO FORMULÁŘE OGF-032-002 Instrukce pro vyplnění žádosti Žádost se ukládá

Více

MONITORING DOTAČNÍCH ZDROJŮ. Srpen 2014

MONITORING DOTAČNÍCH ZDROJŮ. Srpen 2014 MONITORING DOTAČNÍCH ZDROJŮ Srpen 2014 Nadace ČEZ Oranžové hřiště pro rok 2014 Podporované aktivity: Grantové řízení Oranžové hřiště je zaměřeno na podporu výstavby a kompletní rekonstrukce dětských, sportovních,

Více

Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče

Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Památky Ústeckého kraje v číslech 1 archeologická památkové rezervace 5 městských památkových rezervací

Více

Zpráva o společenské odpovědnosti. Sberbank CZ, a.s.

Zpráva o společenské odpovědnosti. Sberbank CZ, a.s. Zpráva o společenské odpovědnosti 2012 Sberbank CZ, a.s. Rostoucí význam společensky odpovědného jednání si uvědomuje i naše banka, a proto v roce 2012 představila dlouhodobou strategii společenské odpovědnosti

Více

Akademie sociálního podnikání Příspěvek k rozvoji sociální ekonomiky v České republice

Akademie sociálního podnikání Příspěvek k rozvoji sociální ekonomiky v České republice Akademie sociálního podnikání Příspěvek k rozvoji sociální ekonomiky v České republice Jiří Bárta, 3. února 2006 Obsah a cíl prezentace: trendy ve financování obecně prospěšných projektů NNO a sociální

Více

I. CÍL A ZAMĚŘENÍ GRANTOVÉ VÝZVY 2016

I. CÍL A ZAMĚŘENÍ GRANTOVÉ VÝZVY 2016 Nadace Proměny Karla Komárka (dále jen nadace ) vyhlašuje Grantovou výzvu 2016 v programu Proměň své město (dále také jen grantová výzva nebo výzva ). Program Proměň své město (dále jen program ) se zaměřuje

Více

NADACE ČESKÉ POŠTY. Výroční zpráva

NADACE ČESKÉ POŠTY. Výroční zpráva NADACE ČESKÉ POŠTY Výroční zpráva 2017 Obsah dokumentu 1 Úvodní slovo předsedy správní rady 3 2 Základní údaje o Nadaci České pošty 4 3 Orgány Nadace České pošty k 31. 12. 2017 5 4 Nadace České pošty v

Více

Vážení akcionáři a obchodní partneři, milí kolegové a přátelé,

Vážení akcionáři a obchodní partneři, milí kolegové a přátelé, Výroční zpráva 2008 Výroční zpráva 2008 3 Vážení akcionáři a obchodní partneři, milí kolegové a přátelé, rok 2008 by se dal nazvat rokem velkých změn, které se nějakým způsobem dotkly asi každého státu

Více

Spolu do života. Výzva ročník

Spolu do života. Výzva ročník Spolu do života Výzva 2019-4. ročník Spolu do života O programu: V programu Spolu do života podporujeme rodiny pečující o dítě se zdravotním znevýhodněním. Chceme, aby rodiny měly včas přístup ke všem

Více

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048

Více

Průzkum řízení lidských zdrojů v neziskových organizacích DOTAZNÍK

Průzkum řízení lidských zdrojů v neziskových organizacích DOTAZNÍK Průzkum řízení lidských zdrojů v neziskových organizacích DOTAZNÍK Předem Vám děkujeme za vyplnění následující otázek. Věnujte, prosíme, patřičnou pozornost i poznámkám pod zněním otázek. realizační tým

Více

Zpráva o vedení a řízení nestátních neziskových organizací v České republice 2015

Zpráva o vedení a řízení nestátních neziskových organizací v České republice 2015 www.sanek.cz Zpráva o vedení a řízení nestátních neziskových organizací v České republice 2015 (zkrácená verze) Tradičního, již devátého ročníku dotazníkového průzkumu v oblasti vedení a řízení nestátních

Více

Vývoj soukromého dárcovství v České republice v letech 2000 až 2016

Vývoj soukromého dárcovství v České republice v letech 2000 až 2016 Vývoj soukromého dárcovství v České republice v letech 2000 až 2016 Dary v daňových přiznáních fyzických osob (zaměstnanci i OSVČ) Rok Počet dárců Dary v tisících Kč Meziroční index Index 2000 Průměrný

Více

Soutěž. Základní informace

Soutěž. Základní informace Soutěž 5 důvodů, proč se přihlásit do soutěže U příležitosti jubilejního pátého ročníku soutěže jsme pro Vás připravili přehled pěti základních důvodů, proč se vyplatí se soutěže zúčastnit jako soutěžící:

Více

Index udržitelného rozvoje občanského sektoru v ČR za rok 2016

Index udržitelného rozvoje občanského sektoru v ČR za rok 2016 Index udržitelného rozvoje občanského sektoru v ČR za rok 2016 Tisková konference 1. 8. 2017 Marek Šedivý Prezident Asociace veřejně prospěšných organizací ČR Index udržitelného rozvoje občanského sektoru

Více

CENY FÓRA DARCŮ 2015 PRAVIDLA SOUTĚŽ KOMUNIKAČNÍ POČIN ROKU A SBÍRKOVÝ POČIN ROKU. Obecná ustanovení

CENY FÓRA DARCŮ 2015 PRAVIDLA SOUTĚŽ KOMUNIKAČNÍ POČIN ROKU A SBÍRKOVÝ POČIN ROKU. Obecná ustanovení CENY FÓRA DARCŮ 2015 PRAVIDLA SOUTĚŽ KOMUNIKAČNÍ POČIN ROKU A SBÍRKOVÝ POČIN ROKU Obecná ustanovení 1. Pořadatel soutěže je Fórum dárců se sídlem V Tůních 11, 120 00 Praha 2. Pořadatel si vyhrazuje právo

Více

Monitoring médií za 3/2015 2.4.2015

Monitoring médií za 3/2015 2.4.2015 Monitoring médií za 3/2015 Přehled výstupů za 3/2015 (část 1) Datum Médium Titulek Kategorie Výstup Rozsah Obor Medi atyp 4.3.2015 Iprosperita.cz Za zlepšení neziskového sektoru produktová pozitivní celý

Více

Grantová příručka pro žadatele o grant

Grantová příručka pro žadatele o grant Grantová příručka pro žadatele o grant Obsah Hlavní zásady Nadace Sirius 3 Grantová strategie 4 Zásady grantování Nadace Sirius 5 Systém hodnocení žádostí 5 Informace pro žadatele 6 Hlavní zásady Nadace

Více

Sdružení VIA Výroční zpráva 2006 1

Sdružení VIA Výroční zpráva 2006 1 Sdružení VIA Výroční zpráva 2006 1 Úvodní slovo Milí přátelé, přestože je Sdružení VIA nejmladším členem rodiny VIA, do které kromě Nadace VIA patří i organizace Friends of VIA, zcela jistě ho můžeme považovat

Více

FUNDRASING A NEZISKOVÉ ORGANIZACE

FUNDRASING A NEZISKOVÉ ORGANIZACE 1 FUNDRASING A NEZISKOVÉ ORGANIZACE Neziskové organizace (NO) neziskové organizace jsou organizace, které nebyly založeny za účelem podnikání zde kladen větší důraz na důležitost výsledků hlavního poslání,

Více

Příloha č. 3 Smlouvy o stáži: ZPRÁVA O PRŮBĚHU TUZEMSKÉ STÁŽE. Síť spolupráce při výzkumu mimoevropských oblastí. reg.č. CZ.1.07/2.4.00/31.

Příloha č. 3 Smlouvy o stáži: ZPRÁVA O PRŮBĚHU TUZEMSKÉ STÁŽE. Síť spolupráce při výzkumu mimoevropských oblastí. reg.č. CZ.1.07/2.4.00/31. Příloha č. 3 Smlouvy o stáži: ZPRÁVA O PRŮBĚHU TUZEMSKÉ STÁŽE Síť spolupráce při výzkumu mimoevropských oblastí reg.č. CZ.1.07/2.4.00/31.0027 Jméno a příjmení účastníka: Adéla Chlumecká Jméno a příjmení

Více

KŘESADLO. Cena pro dobrovolníky v Jihomoravském kraji UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

KŘESADLO. Cena pro dobrovolníky v Jihomoravském kraji UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA KŘESADLO Cena pro dobrovolníky v Jihomoravském kraji UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Úvodem Motto: Cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci Hlavním cílem udělování ceny Křesadlo je ocenit práci dobrovolníků,

Více

Odstartoval jedenáctý ročník soutěže Zlatá koruna

Odstartoval jedenáctý ročník soutěže Zlatá koruna Tisková zpráva Odstartoval jedenáctý ročník soutěže Zlatá koruna Praha, 11. března 2013 11. ročník soutěže Zlatá koruna startuje letos symbolicky 11. března. Od dnešního dne mohou finanční společnosti

Více

ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015

ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015 ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015 METODIKA PRO ŽADATELE O NADAČNÍ PODPORU Nadace Proměny (dále jen nadace ) vyhlašuje Grantovou výzvu 2015 v programu Zahrada hrou (dále jen grantová výzva ). Program Zahrada

Více

Úvodní slovo předsedy správní rady 3. Účel nadačního fondu 4 6. Představujeme správní radu Nadačního fondu Evy Matějkové 7

Úvodní slovo předsedy správní rady 3. Účel nadačního fondu 4 6. Představujeme správní radu Nadačního fondu Evy Matějkové 7 Výroční zpráva 2014 Obsah Úvodní slovo předsedy správní rady 3 Účel nadačního fondu 4 6 Představujeme správní radu Nadačního fondu Evy Matějkové 7 Program podpory zdravotnictví 8 Program pro jesle a mateřské

Více

VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ EACEA/13/2019 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU. Technická pomoc pro vysílající organizace

VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ EACEA/13/2019 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU. Technická pomoc pro vysílající organizace Výkonná agentura pro vzdělávání, kulturu a audiovizuální oblast VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ EACEA/13/2019 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU Technická pomoc pro vysílající organizace Budování kapacit přijímajících

Více

Jak podpořit pečující osoby na regionální a lokální úrovni?

Jak podpořit pečující osoby na regionální a lokální úrovni? Kulatý stůl na téma: Jak podpořit pečující osoby na regionální a lokální úrovni? PhDr. Hana Geissler a kolektiv duben květen 2019 2 Blok IV Podpora pečujících občanskou společností a osvěta Celospolečenská

Více

Společenská odpovědnost v KPMG Česká republika kpmg.cz

Společenská odpovědnost v KPMG Česká republika kpmg.cz Společenská odpovědnost v KPMG Česká republika kpmg.cz KPMG v České republice 2 Společenská odpovědnost v KPMG Česká republika Staráme se o dění kolem nás. Společenská odpovědnost je součástí naší firemní

Více

Grantový systém Zdravého města Třebíče - Obecná pravidla pro rok 2015

Grantový systém Zdravého města Třebíče - Obecná pravidla pro rok 2015 Grantový systém Zdravého města Třebíče - Obecná pravidla pro rok 2015 Obsah: 1. Úvod 2. Grantové programy pro rok 2015 3. Časový harmonogram 4. Manuál pro předkladatele žádostí a projektů 5. Organizační

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu Sídliště žije Grantový program je zaměřen na podporu obnovy nebo tvorby veřejných prostranství a oživení aktivit místní komunity na sídlištích.

Více

METODY FUNDRAISINGU V ČESKÉ REPUBLICE LÉTO 2008 Deborah Edward, Ph.D., LBJ School of Public Affairs Předběžné výsledky

METODY FUNDRAISINGU V ČESKÉ REPUBLICE LÉTO 2008 Deborah Edward, Ph.D., LBJ School of Public Affairs Předběžné výsledky METODY FUNDRAISINGU V ČESKÉ REPUBLICE LÉTO 2008 Deborah Edward, Ph.D., LBJ School of Public Affairs Předběžné výsledky Pracovní shrnutí Při své návštěvě v červenci 2008 provedla Deborah Edward, která vyučuje

Více

MÍSTO, KDE ŽIJEME (2015 2016)

MÍSTO, KDE ŽIJEME (2015 2016) MÍSTO, KDE ŽIJEME (2015 2016) UZÁVĚRKA: 30. ČERVNA 2015. Nadace VIA vyhlašuje 10. ročník programu Místo, kde žijeme. Generálním partnerem je společnost NET4GAS, s. r. o., partnerem je skupina Hornbach.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 Výroční zpráva chcipomoci.info o.p.s. za rok 2012 je zpracována v souladu s ustanovením 21 zákona číslo 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech. V Praze dne 26. září

Více

Prvním krokem k dotaci je ověření, zda Váš záměr nalezení vhodného dotačního zdroje pro Vaše záměry.

Prvním krokem k dotaci je ověření, zda Váš záměr nalezení vhodného dotačního zdroje pro Vaše záměry. 12 / 2015 Magazín Centra evropského projektování a.s. Projektové a konzultační centrum OP 2014+ V současné době probíhá schvalování jednotlivých operačních programů pro období 2014+ a městům, obcím, neziskovým

Více

STAVEBNÍ SPOŘENÍ V ROCE 2006

STAVEBNÍ SPOŘENÍ V ROCE 2006 STAVEBNÍ SPOŘENÍ V ROCE 2006 Stavební spoření je nedílnou součástí financování bytových potřeb v ČR Od roku 1993, kdy byly založeny první stavební spořitelny v České republice, se tento sektor významně

Více

Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2015/16

Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2015/16 Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2015/16 Vzhledem k odevzdání přihlášek do 30. 11. 2015 neplatí uváděné termíny pro obory s talentovou zkouškou (skupina oborů 82 Umění a užité umění a obor

Více

12. 9. 2007 Lukáš Beneš (kvarta) Barbora Jindrová (kvarta) Kateřina Jindrová (kvarta) Julie Machoňová (kvarta) Daniel Jančařík (prima) Filip Mašek

12. 9. 2007 Lukáš Beneš (kvarta) Barbora Jindrová (kvarta) Kateřina Jindrová (kvarta) Julie Machoňová (kvarta) Daniel Jančařík (prima) Filip Mašek Soukromé reálné gymnázium Přírodní škola, o.p.s. Upgrade internetových stránek www.ceska-kanada.info 12. 9. 2007 Lukáš Beneš (kvarta) Barbora Jindrová (kvarta) Kateřina Jindrová (kvarta) Julie Machoňová

Více

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit.

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. Výroční zpráva 2014 Ano, ano Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. 1 Základní údaje o Ano, ano Název: Ano, ano Adresa sídla: Hostivická 89/45,

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

Regionální granty 2009

Regionální granty 2009 Regionální granty 2009 Nadace O 2 vznikla v roce 2002 a od svého založení rozdělila na podporu neziskových projektů, které pomáhají dětem a mladým lidem, více než 120 milionů korun. Dlouhodobým, promyšleným

Více

Nadace Partnerství. Výzva k předkládání projektů na úpravu a tvorbu veřejných prostranství Místo pod stromy 2011-2012. 1.

Nadace Partnerství. Výzva k předkládání projektů na úpravu a tvorbu veřejných prostranství Místo pod stromy 2011-2012. 1. Nadace Partnerství Výzva k předkládání projektů na úpravu a tvorbu veřejných prostranství Místo pod stromy 2011-2012 1. Cíl grantu Podpora vzniku nových a obnova stávajících zelených veřejných prostranství

Více

ENTITLE - Národní workshop

ENTITLE - Národní workshop Publikováno na Inflow.cz (http://www.inflow.cz/entitle-narodni-workshop) ENTITLE - Národní workshop 28. 5. 2009 Národní workshop Entitle představil stejnojmenný projekt, který má pomáhat knihovnám při

Více

Doufám, že Vás projekt Soutěž a Podnikej zaujme a věnujete mu chvíli svého času.

Doufám, že Vás projekt Soutěž a Podnikej zaujme a věnujete mu chvíli svého času. 2016 2017 Dobrý den, jmenuji se David Friedl a jsem zakladatelem a organizátorem projektu pro studenty středních škol Soutěž a Podnikej. Rád bych Vám jej v několika minutách představil a nabídl Vám možnost,

Více

Udržitelný rozvoj ve Skupině ČSOB. způsob našeho podnikání

Udržitelný rozvoj ve Skupině ČSOB. způsob našeho podnikání ve Skupině způsob našeho podnikání životní komunitu Skupina je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v ČR je součástí mezinárodní bankopojišťovací Skupiny KBC je dlouhodobou jedničkou ve financování

Více

Tisková zpráva. Počet firem, které nahlásily v únoru hromadné propouštění, je nejméně za poslední rok. Úřad práce ČR Generální ředitelství

Tisková zpráva. Počet firem, které nahlásily v únoru hromadné propouštění, je nejméně za poslední rok. Úřad práce ČR Generální ředitelství Praha, 17. 3. 2014 Počet firem, které nahlásily v únoru hromadné propouštění, je nejméně za poslední rok V únoru 2014 nahlásilo hromadné propouštění celkem 13 zaměstnavatelů. Tento krok se dotkne 593 jejich

Více

Výroční zpráva Říjen září 2018

Výroční zpráva Říjen září 2018 Výroční zpráva Říjen 2017 - září 2018 Výroční zpráva Přední strana / strana obálky Název organizace: Název: Období, jehož se zpráva týká: organizace: Awen Amenca z.s. Výroční zpráva Říjen 2017 - září 2018

Více

DOTAZNÍK - DÁRCOVSTVÍ V ČESKÉ REPUBLICE

DOTAZNÍK - DÁRCOVSTVÍ V ČESKÉ REPUBLICE DOTAZNÍK - DÁRCOVSTVÍ V ČESKÉ REPUBLICE Dobrý den, dotazník, který máte právě před sebou, má za cíl zmapovat motivy a faktory, které mohou ovlivňovat rozhodování jednotlivce, zda poskytne finanční dar

Více

MONITORING DOTACÍ A GRANTŮ ÚNOR 2015

MONITORING DOTACÍ A GRANTŮ ÚNOR 2015 ÚNOR 2015 ZPRÁVA Z MONITORINGU DOTAČNÍCH A GRANTOVÝCH PROGRAMŮ V OBLASTI SPORTU NA EVROPSKÉ, CELOSTÁTNÍ A KRAJSKÉ ÚROVNI ÚNOR 2015 Equica, a.s. 2015 TENTO DOKUMENT JE MAJETKEM SPOLEČNOSTI EQUICA, A.S.

Více

www.ipfin.co.uk Finanční vzdělávání v International Personal Finance

www.ipfin.co.uk Finanční vzdělávání v International Personal Finance Finanční vzdělávání v International Personal Finance International Personal Finance Kdo jsme? mezinárodní finanční společnost obsluhujeme 2.5 miliónu zákazníků v Polsku, České republice, Maďarsku, Rumunsku,

Více

PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME

PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME 1. ÚVOD Program společnosti Tesco a Nadačního fondu Tesco (dále Pořadatelé) Vy rozhodujete, my pomáháme poskytuje

Více

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018 Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018 Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020 uvádí ve specifickém cíli 1.3 Rozšíření řízení kvality a zlepšení strategického

Více

Firmy v Česku přitvrzují podmínky pro odměňování šéfů

Firmy v Česku přitvrzují podmínky pro odměňování šéfů Page 1 of 5 2. 5. 2013 poslední aktualizace: 2. 5. 2013 02:06 Firmy v Česku přitvrzují podmínky pro odměňování šéfů Jan Sochor Editor HN V odměňování šéfů českých firem hraje stále větší roli to, jak se

Více

Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14

Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14 30.6.2007 Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14 INFORMAČNÍ MEMORANDUM Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14 byl

Více

PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU TESCO A SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME

PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU TESCO A SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU TESCO A SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME 1. ÚVOD Program společnosti TESCO STORES ČR, a.s. a Nadačního fondu Tesco (dále Pořadatelé) Vy rozhodujete,

Více

Mgr. Naďa Botková - Seminář Jak financovat své studium na VŠ I. stipendia, státní dávky a výživné, ) DÁVKY STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORY (SSP)

Mgr. Naďa Botková - Seminář Jak financovat své studium na VŠ I. stipendia, státní dávky a výživné, ) DÁVKY STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORY (SSP) 1) DÁVKY STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORY (SSP) Upraveny v zákoně č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře. Aktuální znění dostupná na adrese www.portal.gov.cz. Odpovědným úřadem pro příjem a vyřizování žádostí

Více

GRANTOVÝ PROGRAM NA PODPORU KOMUNIT PLZEŇSKÉHO PRAZDROJE, a.s.

GRANTOVÝ PROGRAM NA PODPORU KOMUNIT PLZEŇSKÉHO PRAZDROJE, a.s. GRANTOVÝ PROGRAM NA PODPORU KOMUNIT PLZEŇSKÉHO PRAZDROJE, a.s. KOZEL LIDEM RADEGAST LIDEM PRAZDROJ LIDEM MANUÁL K PODÁNÍ GRANTOVÉ ŽÁDOSTI v systému GRANTYS Poslední verze: 15. června 2016 Obecné informace

Více

Buďte vpoho a v pohybu, aneb Práce s mladými lidmi v Nadaci Vodafone. Inga Kaškelyte, 20.4.2010

Buďte vpoho a v pohybu, aneb Práce s mladými lidmi v Nadaci Vodafone. Inga Kaškelyte, 20.4.2010 Buďte vpoho a v pohybu, aneb Práce s mladými lidmi v Nadaci Vodafone Inga Kaškelyte, 20.4.2010 Nadace Vodafone aneb kdo jsme? založena v roce 2006 4 grantové programy Vpoho, Vpohybu, Rok jinak a Technologie

Více

AQUEL Credit, s.r.o. dceřiná společnost AQUEL Bohemia. Press kit

AQUEL Credit, s.r.o. dceřiná společnost AQUEL Bohemia. Press kit dceřiná společnost AQUEL Bohemia Press kit Leden 2012 Obsah: 1. AQUEL GROUP 3 2. AQUEL Credit pojištění, finance, hypotéky 5 3. Partneři divize AQUEL Credit 7 4. CREDIT Max exkluzivní fond pro investiční

Více

Struktura možností financování kulturního dědictví v souvislostech Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče

Struktura možností financování kulturního dědictví v souvislostech Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Struktura možností financování kulturního dědictví v souvislostech Ústeckého kraje Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Památky Ústeckého kraje v číslech 1 archeologická památkové rezervace

Více

Správní rada Komunitní nadace Blanicko-Otavské vyhlašuje

Správní rada Komunitní nadace Blanicko-Otavské vyhlašuje Správní rada Komunitní nadace Blanicko-Otavské vyhlašuje Společné Grantové kolo nadace a města Strakonice (realizované městem v rámci programu Zdravého města Strakonice a určené na podporu aktivit místní

Více

záměr uložit povinnost poskytovat v rámci univerzální služby dílčí službu:

záměr uložit povinnost poskytovat v rámci univerzální služby dílčí službu: Český telekomunikační úřad (dále jen Úřad ) jako příslušný správní orgán podle 108 odst. 1 písm. d) zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů (zákon

Více

Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007

Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007 Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007 30. květen 2007 PEGAS NONWOVENS SA s potěšením oznamuje své konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2007

Více

Zdroje pro správné skutky. Petr Holý

Zdroje pro správné skutky. Petr Holý Zdroje pro správné skutky Petr Holý Definice dárcovství? Dávání peněz je radost. Lidé dávají rádi proto, že z toho mají dobrý pocit, přidá jim to na společenské vážnosti nebo ulehčí svědomí. Mají možnost

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast životního prostředí v roce 2016

Dotační program města Česká Lípa pro oblast životního prostředí v roce 2016 1/5 Město vyhlašuje Dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností či s realizací akcí v oblasti životního prostředí.

Více

Koncepce dotační politiky městské části Praha 3 pro období

Koncepce dotační politiky městské části Praha 3 pro období Koncepce dotační politiky městské části Praha 3 pro období 2019-2022 Zpracovali: Jiří Svrček, Štěpán Štrébl, Helena Ganická, Matěj Michalk Žaloudek, Michal Vronský, Robert Pecka Praha 2019 Koncepce dotační

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 6. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP 100 www.brnotop100.cz Vážení přátelé, rádi bychom Vám předložili možnost stát se reklamním partnerem slavnostního

Více

Dárcovský program na podporu komunit společnosti Globus ČR, k. s. Globus Lepší svět

Dárcovský program na podporu komunit společnosti Globus ČR, k. s. Globus Lepší svět Dárcovský program na podporu komunit společnosti Globus ČR, k. s. Globus Lepší svět Preambule Společnost Globus ČR, k. s. v rámci své strategie společenské odpovědnosti dlouhodobě podporuje dobročinné

Více

CSR a firemní dobročinnost Filantropie Sponzorství Dobrovolníci

CSR a firemní dobročinnost Filantropie Sponzorství Dobrovolníci 1 CSR a firemní dobročinnost Filantropie Sponzorství Dobrovolníci Filantropie, sponzorství, dobrovolnictví se může uplatňovat vůči všem osobám bez rozdílu věku, pohlaví, zdraví atd. Soustředíme se na

Více

Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í

Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í CITCO Finanční trhy a.s. Obsah Úvodní slovo předsedy představenstva... 2 Profil společnosti... 3 Nejvýznamnější události roku 2004 a první poloviny roku 2005... 4 Hospodářské

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA NADAČNÍHO FONDU VIA VITAE

VÝROČNÍ ZPRÁVA NADAČNÍHO FONDU VIA VITAE VÝROČNÍ ZPRÁVA NADAČNÍHO FONDU VIA VITAE roku 2007 OBSAH NADAČNÍ FOND PRO MÍSTNÍ KOMUNITU 2 NAŠE ČINNOST 2 NAŠI DÁRCI A PARTNEŘI 3 ROK 2007 4 FONDY 4 DALŠÍ AKTIVITY 5 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 6 KONTAKTY 7

Více

VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY

VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY MOŽNOSTI UZAVŘENÉHO PLATEBNÍHO SYSTÉMU SMARTSHOP JSOU TÉMĚŘ NEOMEZENÉ: VLASTNÍ VĚRNOSTNÍ SYSTÉM, DÁRKOVÉ, ZÁKAZNICKÉ NEBO ZAMĚSTNANECKÉ KARTY NEBO TŘEBA E-VOUCHER. JEDNODUCHÁ

Více

Tisková zpráva. Příležitost pro neziskové organizace

Tisková zpráva. Příležitost pro neziskové organizace č. 1/2006 V Ústí nad Labem dne 15. 1. 2006 Příležitost pro neziskové organizace Sdružení pro vzdělávání komunit nabízí nevládním neziskovým organizacím poskytujícím sociální služby v euroregionu Labe vzdělávací

Více

Index udržitelného rozvoje občanského sektoru v ČR v roce Marek Šedivý

Index udržitelného rozvoje občanského sektoru v ČR v roce Marek Šedivý Index udržitelného rozvoje občanského sektoru v ČR v roce 2011 Marek Šedivý Definice organizace občanské společnosti Jakékoli organizace, ať už formální či neformální, které nejsou součástí aparátu vlády,

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2012 v nadačním programu Pro radost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2012 v nadačním programu Pro radost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2012 v nadačním programu Pro radost Předmětem programu je podpora veřejně prospěšných projektů zaměřených na kulturně společenské aktivity neziskového charakteru. Zvýšená

Více

Granty Strom života statistický průzkum

Granty Strom života statistický průzkum Granty Strom života statistický průzkum V rámci průzkumu byli osloveni všichni příjemci nadačního příspěvku z programu Strom života od jeho založení až po současnost (2 29) Celkový počet rozeslaných dotazníků:

Více

Místní akční skupina Vizovicko a Slušovicko. Výroční zpráva

Místní akční skupina Vizovicko a Slušovicko. Výroční zpráva Místní akční skupina Vizovicko a Slušovicko Výroční zpráva Rok 2010 Obsah 1 Základní údaje... 3 2 Informace o organizaci... 4 3 Informace o členské základně... 5 4 Činnost MAS VaS v roce 2010... 6 5 Zpráva

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory 1/7 Město vyhlašuje dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností v oblasti sociální, na účely související s činností

Více

Výroční zpráva. Výroční zpráva Nadace Auxilia 2010 str. 1

Výroční zpráva. Výroční zpráva Nadace Auxilia 2010 str. 1 Výroční zpráva 2010 str. 1 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě a profesionalizaci

Více

Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant. 2. výzva

Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant. 2. výzva Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant 2. výzva Program semináře Specifika 2. výzvy FNNO Prioritní oblasti FNNO Doplňkové granty v rámci Fondu pro bilaterální spolupráci

Více

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 NEWSLETTER DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 Na začátku roku dne 26. ledna proběhl druhý ročník akce Noc Hotelů. Akce se dočkala zejména kladných ohlasů, a to nejen u návštěvníků v Praze, ale i v ostatních

Více

Centrum pro děti, mládež a dospělé DRAK o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013

Centrum pro děti, mládež a dospělé DRAK o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Centrum pro děti, mládež a dospělé DRAK o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 D R A K Úvodní slovo: Vážené dámy, pánové a milé děti! Na těchto stránkách se Vám budeme snažit zrekapitulovat rok 2013, kdy bylo naše občanské

Více