Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/"

Transkript

1 Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/ Výukové materiály pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami a žáky sociálně znevýhodněné Název výukového materiálu: Sloveso TO BE kartičky k rozstříhání a doplňková cvičení Autor: Mgr. Lucie Fajfrová Stručná anotace: Reedukační materiál slouží k upevnění základních cílových dovedností pro žáky se specifickými poruchami učení - dyslexie, dysortografie, poruchy komunikace, poruchy pozornosti. Materiál je určen pro žáky ve věku let. Použitá slovní zásoba a cílové dovednosti žáka se odvíjejí od plánu pro 6. ročník podle ŠVP Základní školy M. Choceňského Škola, klíč k životu. Jde o doplňková cvičení k učebnici Your Space 1 (Cambridge Fraus 2014), lekce 1-2. Lze využít kdykoliv k procvičování slovesa to be. Datum vytvoření:

2 Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny * Název: Autor: Sloveso TO BE kartičky k rozstříhání a doplňková cvičení Mgr. Lucie Fajfrová Datum vzniku: Obsah: Krycí list, kartičky k rozstříhání, pracovní listy, klíč s řešením pracovních listů s metodikou použití Cílová skupina: Zaměřeno na: 1. Žáci ve věku let, kteří mají problémy při osvojování anglického jazyka, způsobené specifickými poruchami učení (dyslexie, dysortografie, poruchy komunikace, poruchy pozornosti). 2. učitelé, asistenti pedagoga, kteří pracují s žáky se specifickými poruchami učení 3. rodiče žáků se spec. poruchami učení, kteří s nimi doma pracují na odstranění těchto problémů Žáky sociálně znevýhodněné* Žáky se specifickými poruchami učení* - dyslexie, dysortografie, poruchy komunikace, poruchy pozornosti Žáci se zdravotním postižením* ANOTACE Výukový materiál je určen žákům s vývojovou poruchou učení - dyslexií, dysortografií a s poruchami komunikativními. Obsahuje pět pracovních listů a dále klíč s řešením jednotlivých úloh a krátké metodické pojednání, jak s výukovým materiálem pracovat. Pracovní list je věnován vždy jedné dovednosti, ostatní úkoly tuto dovednost dále využívají a rozvíjejí. VZDĚLÁVACÍ CÍL Metodický materiál je věnován žákům s obtížemi ve výuce angličtiny. Je vhodný i pro žáky s problémem komunikace. Klade si za cíl docvičit základní kompetence žáků a upevnit základní učivo pro 6. ročník základní školy, vždy se zřetelem na komunikativní dovednosti. Pomůcka slouží k zábavnému osvojování pravidel v angličtině textové kartičky pro manipulaci podporují motivaci žáků. Nejprve žáci nacvičují správné čtení spolu s učitelem (reedukačním asistentem) - tzv. párové čtení, které vede žáky ke správnému čtení s výraznou a přesnou intonací. Kromě zdokonalování čtenářských dovedností učíme žáky orientaci v textu a práci s ním. Následují náročnější úkoly, kde žák aplikuje gramatická pravidla při vlastní tvorbě nových sdělení. Další cvičení ověřuje hravou formou pochopení pravidel. Poslední úkol vede žáka k využití nových jazykových prostředků pro komunikaci. Výukový materiál podporuje rozvoj paměti, slovní zásoby a logického myšlení žáka.

3 Cvičení pomáhají sekundárně rozvíjet sluchové a zrakové vnímání, proto je možné využít je při odstraňování některých dysortografických problémů. Tyto úlohy upevňují správnou výslovnost i pravopis slov i vět a jejich použití pro komunikaci. Úlohy napomáhají rozvoji čtenářské gramotnosti a porozumění psanému textu i mluvenému slovu. Cílem je zaujmout žáky pro předmět a upevnit základní jazykové dovednosti: poslech, mluvení, čtení a psaní. Gramatika je prostředkem pro dosažení tohoto cíle. METODY A FORMY PRÁCE Výukový materiál je možné využívat k individuální práci žák učitel a také ke skupinové práci s žáky s obdobnými vývojovými poruchami učení. Při práci je vždy pomocníkem učitel, který žáka vede, kladně ho při práci motivuje. Učitel využívá hlasité párové čtení žák a učitel. Dbá na správnou výslovnost a také na pochopení čteného textu. Metoda PÁROVÉHO ČTENÍ neboli čtení v duetu: používá se u dětí s již rozvinutou dovedností čtení, ale s nepřesností a domýšlením. Metoda spočívá ve společném čtení rodiče ( nebo učitele, průvodce) s dítětem. Rychlost je uzpůsobena dítěti, které má text aktivně sledovat. K tomu slouží kontrolní chyby, které rodič dělá př. záměna slov (nejlépe podobným významem), vynechání slova. Doporučená délka čtení je asi 2 3 minuty s opakováním během dne. Čtení bez kontrolních chyb: dospělý čte o zlomek vteřiny před dítětem, čímž mu jakoby napovídá, posléze může hlas zeslabovat do ztracena, může pomáhat pouze se začátky těžkých slov. Během párového čtení má dítě možnost naposlouchat správnou intonaci od dospělého. Proto si vždy uvědomujte, že jste jeho čtenářský vzor! Při čtení žák pracuje se záložkou. Texty jsou psány bezpatkovým písmem a podbarveny pastelovými barvami pro lepší čitelnost. Ve cvičeních na rozšíření zrakové percepce pracuje učitel se žákem tak, že nechá žáka přečíst řádek, který je označen kartičkou, pak řádek opět zakryje a žák má za úkol zopakovat, co přečetl, zároveň si udělá kontrolu se skutečností. Při učení je vhodné použití multisenzorického přístupu zde fyzická manipulace s kartičkami a tvůrčí, hravý přístup - což výrazně žáky motivuje k práci. Úkoly nejsou zapsány jen lineárně, ale jsou využity sloupce, kartičky, doplňovačky. Důvodem je rozvoj a rozšíření zrakové percepce. Při práci s kartičkami je možné využít celou škálu možných metod a plně využít jejich potenciál detailně popsáno v metodice. Zadání pro žáka je doprovázeno piktogramy pro lepší srozumitelnost. Ověření stavu žáky před a po reedukaci viz. metodika na konci.

4 1. I AM, YOU ARE, HE IS... Prohlédni si tabulku s větami. Přečti věty nahlas společně s učitelem. Které z těchto vět jsou pravdivé pro tebe nebo tvoje okolí? Výzva pro Tebe: Rozstříhej věty na jednotlivé části nejprve podle plných čar, nakonec i čáru přerušovanou Z částí skládej věty a říkej je nahlas učiteli. Věty mohou být pravdivé nebo i nepravdivé a legrační. I AM TWELVE I AM AT SCHOOL I AM IN A HURRY I AM A STUDENT YOU ARE MY FRIEND YOU ARE LATE YOU ARE IN MY CLASS MY FATHER IS CZECH MY MOTHER IS AT WORK MY FRIEND IS ENGLISH MY SISTER IS A GOOD SINGER MY BROTHER IS TALL MY COUSIN IS FROM PRAGUE

5 OUR HOUSE IS SMALL MY GRANDFATHER IS AN ARTIST MY MOBILE PHONE IS SMART MY SCHOOLBAG IS BLUE MY NAME IS NICE MY FAVOURITE COLOUR IS GREEN MY HAIR IS SHORT MY PENPAL IS FROM GREECE IT IS MONDAY IT IS OK MY PETS ARE CRAZY MY CLASSMATES ARE COOL MY PARENTS ARE AT HOME MY THINGS ARE IN MY BAG MY EYES ARE BROWN MY INTERESTS ARE SPORT AND MUSIC I AND MY TEACHER ARE IN THE CLASSROOM WE ARE AMERICAN

6 Doplňkové kartičky: tvoř s pomocí učitele a následně samostatně záporné věty a otázky. Na otázky můžeš odpovídat. NOT M NOT I WE, NOT M NOT I WE, NOT M NOT I WE, NOT AREN T YOU THEY, NOT AREN T YOU THEY, NOT AREN T YOU THEY, NOT AREN T YOU YES, NOT AREN T HE YES? NOT AREN T HE YES? NOT AREN T HE YES? NOT ISN T HE YES? NOT ISN T SHE YES? NOT ISN T SHE NO? NOT ISN T SHE NO? NOT ISN T IT NO? NOT ISN T IT NO? NOT ISN T IT NO?

7 2. DOPLŇOVACÍ CVIČENÍ Nastříhej si doplňovací kartičky a dosazuj do vět. AM M NOT IS ISN T ARE AREN T Přečti každou doplněnou větu nahlas společně s učitelem. Petra a boy, she a girl. I hungry, I thirsty. Today, it sunny. It rainy. We cousins. But we good friends. it cold outside? No, it. you tired, John? Yes, I. My brother in Italy. He on holiday. Our dog big, it small. Mrs. Green a doctor. She a nurse. Our school in Choceň. It in Pardubice. Small dogs scary, they lovely! My parents boring, they cool!

8 Vyber si 5 vět, které se ti líbí a opiš je na připravené řádky. 3. READ AND SPEAK! Přečti si potichu otázky a vyhledej k nim vhodné odpovědi. Přečti otázky a odpovědi nahlas společně s učitelem. Poslouchej otázky učitele a odpovídej na ně. Pak se ptej sám a poslouchej odpovědi. Are you OK? Is your teacher in a hurry? Are your friends at school now? Are you from Slovakia? Are you hungry? Is it sunny? Are we late? Is your mother at work? Are your parents here? Is this test easy? Are we happy? Yes, we are. No, it isn t. Yes, I am. No, she isn t. Yes, she is. No, they aren t. Yes, it is. Yes, they are. No, I am not. No, we aren t. No, I am not.

9 METODIKA PRO UČITELE A KLÍČ Cíle: Žák porozumí jednoduchým větám obsahujícím sloveso BE. Žák vyvodí a pochopí pravidla použití slovesa BE. Žák aplikuje pravidla při tvorbě vlastních originálních sdělení (vět kladných, záporných i otázek). Znalost pravidla žák ověří v doplňovacím cvičení. Dovednost použít pravidla žák znovu prokáže ve spojovací aktivitě a v komunikačním cvičení s učitelem. 1. I AM, YOU ARE, HE IS... Prohlédni si tabulku s větami. Necháme žáka v klidu potichu pročíst věty v řádcích, vyřešíme slovní zásobu, slovíčka můžeme zapsat so sešitu. Přečti věty nahlas společně s učitelem. Metodou párového čtení nacvičíme správnou výslovnost a intonaci. Které z těchto vět jsou pravdivé pro tebe nebo tvoje okolí? Ověříme porozumění žák vybere věty, které jsou pravdivé pro něj nebo jeho okolí. Můžeme si popovídat i česky, abycho se ujistili, že žák opravdu rozumí. Výzva pro Tebe: Rozstříhej věty na jednotlivé části nejprve podle plných čar, nakonec i čáru přerušovanou Z částí skládej věty a říkej je nahlas učiteli. Věty mohou být pravdivé nebo i nepravdivé a legrační. Dodržíme postup stříhání. Nejprve necháme čáru nerozstřiženou, abychom omezili chybování a žák si zažil správné tvary slovesa pro jednotlivé osoby. Následně oddělíme i čáru. Žák si hraje, skládá věty a nahlas říká učiteli. Učitel pomáhá, koriguje, podporuje správné čtení a výslovnost, ověřuje porozumění. Podpoříme tvořivý přístup a legraci při učení. Doplňkové kartičky: tvoř s pomocí učitele a následně samostatně záporné věty a otázky. Na otázky můžeš odpovídat. V další etapě po zvládnutí kladných vět nebo ve chvíli, kdy žák začne potřebovat kartičky se záporem nebo se touží na něco zeptat, můžeme přidat žluté doplňkové kartičky pro zápor a otázku. Umožní nám tvořit i složitější otázky a zároveň odpovědi na ně. Např.: Are you a student? Yes, I am. Pokud žák potřebuje slovíčka, která v sadě nejsou, vyrobí si další kartičky samostatně můžeme mít přichystané i prázdné karty. Ověření stavu žáka před a po reedukaci: Před započetím reedukace necháme žáka skládat věty z kartiček po vymezenou dobu (3-5 minut). Ověříme porozumění sestaveným větám. Zaznamenáme počet správných a chybných vět. Totéž cvičení zopakujeme po ukončení práce s materiálem a zaznamenáme posun žáka.

10 2. DOPLŇOVACÍ CVIČENÍ Nastříhej si doplňovací kartičky a dosazuj do vět. Doplňovací cvičení bez psaní opět pomocí kartiček k manipulaci. Žák doplní vždy jen 1 větu! Přečti každou doplněnou větu nahlas společně s učitelem. Po každém doplnění nahlas větu s žákem přečteme, popřípadě přeložíme. Klíč: Petra isn t a boy, she is a girl. I am hungry, I m not thirsty. (nebo obráceně) Today, it is sunny. It isn t rainy. (nebo obráceně) We are cousins. But we aren t good friends. (nebo obráceně) Is it cold outside? No, it isn t. Are you tired, John? Yes, I am. My brother is in Italy. He is on holiday. Our dog is big, it isn t small. (nebo obráceně) Mrs. Green is a doctor. She isn t a nurse. (nebo obráceně) Our school is in Choceň. It isn t in Pardubice. (nebo obráceně) Small dogs aren t scary, they are lovely! (nebo obráceně) My parents aren t boring, they are cool! (nebo obráceně) Vyber si 5 vět, které se ti líbí a opiš je na připravené řádky. Žák si procvičí pozorný přepis, věty si vybere sám. Ověření stavu žáka před a po reedukaci: Pro ověření stavu před s po reedukaci je možné zadat doplňovací cvičení č. 2 před započetím práce s materiálem a zaznamenat správné odpovědi. Stejný postup zopakujeme po reedukaci a změříme posun žáka. 3. READ AND SPEAK! Přečti si potichu otázky a vyhledej k nim vhodné odpovědi. Zadáme tiché čtení a spojení s odpověďmi. Zde může žák zaměnit kladné a záporné odpovědi podpoříme ho, aby odpovídal pravdivě. Může také opakovaně využít

11 kladnou odpověď a zápornou nechat nepoužitou je to OK. Pro žáky, kterým nevyhovuje spojovací cvičení, můžeme opět rozstříhat nebo rozřezat na kartičky. Přečti otázky a odpovědi nahlas společně s učitelem. Metodou párového čtení upevníme výslovnost a klesavou intonaci anglické otázky. Poslouchej otázky učitele a odpovídej na ně. Pak se ptej sám a poslouchej odpovědi. Ptáme se žáka, on odpovídá a naopak. Odpovědi můžeme samozřejmě změnit, stejně tak můžeme zkusit obměnit i otázky: Např.: Are you twelve? Are you from the Czech republic? Is it rainy? Is your brother at home? Are you thirsty? Klíč: Are you OK? Is your teacher in a hurry? Are your friends at school now? Are you from Slovakia? Are you hungry? Is it sunny? Are we late? Is your mother at work? Are your parents here? Is this test easy? Are we happy? Yes, I am. / No, I am not. Yes, she is./ No, she isn t. Yes, they are./ No, they aren t. Yes, I am. / No, I am not. Yes, I am. / No, I am not. Yes, it is./ No, it isn t. Yes, we are. / No, we aren t. Yes, she is./ No, she isn t. Yes, they are./ No, they aren t. Yes, it is./ No, it isn t. Yes, we are. / No, we aren t. Ověření stavu žáka před a po reedukaci: Před reedukací položíme žákovi tyto otázky a zaznamenáme si, na kolik z nich zvládne správně odpovědět. Po reedukaci postup zopakujeme a změříme posun žáka.

12 Prameny a použití: Použité obrázky jsou z klipartu Microsoft Word. Použitá slovní zásoba a cílové dovednosti žáka se odvíjejí od plánu pro 6. ročník podle ŠVP Základní školy M. Choceňského Škola, klíč k životu. Reedukační materiál slouží k upevnění základních cílových dovedností pro žáky se specifickými poruchami učení - dyslexie, dysortografie, poruchy komunikace, poruchy pozornosti. Materiál je určen pro žáky ve věku let. Jde o doplňková cvičení k učebnici Your Space 1 (Cambridge Fraus 2014). Metoda párového čtení inspirována radami z webových stránek:

Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/

Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/ Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/47.0005 Výukové materiály pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami a žáky sociálně znevýhodněné Název

Více

Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/47.0005

Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/47.0005 Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/47.0005 Výukové materiály pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami a žáky sociálně znevýhodněné Název

Více

Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/

Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/ Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/47.0005 Výukové materiály pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami a žáky sociálně znevýhodněné Název

Více

Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup. Present simple "to have, to be"

Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup. Present simple to have, to be Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Present simple "to have, to be" Anotace Pracovní list k procvičování tvarů přítomného času prostého sloves

Více

Vzdělávací oblast: Inovace a zkvalitnění Vzdělávací obor: žáci SOU všechny obory výuky cizích jazyků na středních školách

Vzdělávací oblast: Inovace a zkvalitnění Vzdělávací obor: žáci SOU všechny obory výuky cizích jazyků na středních školách STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/

Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/ Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň RČ: CZ.1.07/1.2.00/47.0005 Výukové materiály pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami a žáky sociálně znevýhodněné Název

Více

Angličtina hravě - první stupeň

Angličtina hravě - první stupeň INV E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Projekt: Registrační číslo projektu: Každý máme šanci

Více

III_2-05-02_The Verb to Be sloveso Být pracovní list.doc III_2-05-02_The Verb to Be sloveso Být pracovní list - řešení.doc

III_2-05-02_The Verb to Be sloveso Být pracovní list.doc III_2-05-02_The Verb to Be sloveso Být pracovní list - řešení.doc Název školy: ZŠ Brno, Měšťanská 21, Brno -Tuřany Název práce: The verb To BE sloveso Být Pořadové číslo: III_2-05-02 Předmět: Anglický jazyk Třída: 6. AC Téma hodiny: Sloveso Být Procvičovat sloveso to

Více

PS 1 - LEKCE 2. Lekce: 2.1 Předložky - in, at, for. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: V parku. Cvičení: V práci. Tom is in the park.

PS 1 - LEKCE 2. Lekce: 2.1 Předložky - in, at, for. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: V parku. Cvičení: V práci. Tom is in the park. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Předložky - in, at, for Cvičení: V parku. Tom is in the park. Tom je v parku. 7 8 9 Adam and Pavel

Více

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT. Reedukační výukový materiál pro pomoc se zápisem a porovnáváním přirozených čísel Mgr.

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT. Reedukační výukový materiál pro pomoc se zápisem a porovnáváním přirozených čísel Mgr. Podpůrný výukový materiál s využitím ICT Název: Autor: Reedukační výukový materiál pro pomoc se zápisem a porovnáváním přirozených čísel Mgr. Iva Brandýská Datum vzniku: 13. 6. 2015 Obsah: Krycí list,

Více

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT. Reedukační výukový materiál pro pomoc s vytvářením pojmu přirozeného čísla Mgr.

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT. Reedukační výukový materiál pro pomoc s vytvářením pojmu přirozeného čísla Mgr. Podpůrný výukový materiál s využitím ICT Název: Autor: Reedukační výukový materiál pro pomoc s vytvářením pojmu přirozeného čísla Mgr. Iva Brandýská Datum vzniku: 12. 6. 2015 Obsah: Krycí list, digitální

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : a PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-psa-04 Z á k l a d o v ý t e x t : Facebook My friends M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é

Více

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_09_16_Prověrka 1.pololetí

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_09_16_Prověrka 1.pololetí Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0716 Autor: Jana Vlčková Název: VY_32_INOVACE_09_16_Prověrka 1.pololetí Téma: Prověrka z probraného učiva po pololetí

Více

Czenglish 1 ( )

Czenglish 1 ( ) 1 1 I am Czech. Jsem Češka. 2 I am Czech. Jsem Čech. 3 Is he English? Je to Angličan? 4 He is English. Je Angličan. 5 She is English. Je Angličanka. 6 What is it? Co to je? 7 It is a good book. Je to dobrá

Více

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_18_16_Prověrka 2.pololetí

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_18_16_Prověrka 2.pololetí Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0716 utor: Jana Vlčková Název: V_32_INOVCE_18_16_Prověrka 2.pololetí Téma: Prověrka z probraného učiva na konci čtvrtého

Více

PSANÍ. Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová

PSANÍ. Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová Aj5-kap-str-psa-06 Z á k l a d o v ý t e x t : Dear Jessica! I am in Spain now. I am here with a Spanish girl. Her name is

Více

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny *

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny * Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny * Název: Číselný obor do 20 Rozklad čísel na jednotky a desítky Autor: Mgr. Lucie Fajforvá Datum vzniku: 13. 4. 2015

Více

Základní škola a Mateřská škola Křesetice, okres Kutná Hora, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Křesetice, okres Kutná Hora, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Křesetice, okres Kutná Hora, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_AJ.4.802 Anotace Používání přítomného času prostého v anglickém jazyce. Autor Předmět Očekávaný výstup

Více

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny *

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny * Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny * Název: Autor: Reedukační pracovní listy ke knize Luisa a Lotka Mgr. Pavel Novák Datum vzniku: 9.11.2014 Obsah: Krycí

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Sylva Máčalová Tematický celek : Gramatika Cílová skupina : začátečník mírně pokročilý Anotace Materiál má podobu pracovního listu, který obsahuje 6 různých cvičení včetně krátkého překladu, pomocí

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-pos-01 Z á k l a d o v ý t e x t : Carl is for the first time in a new school. The teacher is asking Carl.

Více

Metodický list. Radmila Válková

Metodický list. Radmila Válková Projekt: Zlepšení podmínek pro vzdělávání Příjemce: Základní škola Integra Vsetín Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.3764 Název materiálu Autor Klíčová slova Šablona Metodický list Datum vytvoření 9.

Více

PS 1 - LEKCE 3. Lekce: 3.1 Have got - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já mám králíka (plné tvary).

PS 1 - LEKCE 3. Lekce: 3.1 Have got - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já mám králíka (plné tvary). www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Have got - oznamovací věty Cvičení: Já mám králíka (plné tvary). I have got a rabbit. Já mám králíka.

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček aj9-kap-zic-pos-01 Z á k l a d o v ý t e x t : After a Christmas holiday two friends are chatting at a school hall

Více

Hello. Hello. y words. My Picture Dictionary Objects. 1 Přečtěte si v učebnici znovu stranu 4. Co jsou oblíbené věci těch osob?

Hello. Hello. y words. My Picture Dictionary Objects. 1 Přečtěte si v učebnici znovu stranu 4. Co jsou oblíbené věci těch osob? Hello Hello My Picture Dictionary Objects 1 Přečtěte si v učebnici znovu stranu. Co jsou oblíbené věci těch osob? dog Doplňte do tabulky věci o sobě. Name Age Class Favourite colour Favourite thing my

Více

Příprava na hodinu. Předmět: anglický jazyk Ročník: 4. r. Téma hodiny: Animals (zvířata), Yes/No question (zjišťovací otázka)

Příprava na hodinu. Předmět: anglický jazyk Ročník: 4. r. Téma hodiny: Animals (zvířata), Yes/No question (zjišťovací otázka) Příprava na hodinu Předmět: anglický jazyk Ročník: 4. r. Téma hodiny: Animals (zvířata), Yes/No question (zjišťovací otázka) Úvodní č. h.: Good morning, boys and girls. U zadává různé pokyny, děti je plní.

Více

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny * Reedukační pracovní listy ke knize Děti z Bullerbynu

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny * Reedukační pracovní listy ke knize Děti z Bullerbynu Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny * Název: Autor: Reedukační pracovní listy ke knize Děti z Bullerbynu Mgr. Pavel Novák Datum vzniku: 19.11.2014 Obsah:

Více

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT. Reedukační výukový materiál pro pomoc s pamětným sčítáním přirozených čísel Mgr.

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT. Reedukační výukový materiál pro pomoc s pamětným sčítáním přirozených čísel Mgr. Podpůrný výukový materiál s využitím ICT Název: Autor: Reedukační výukový materiál pro pomoc s pamětným sčítáním přirozených čísel Mgr. Iva Brandýská Datum vzniku: 13. 6. 2015 Obsah: Krycí list, digitální

Více

Náhradník Náhradník 5.A

Náhradník Náhradník 5.A 5. (Testovací klíč: XVUFOKXS) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 0 23 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 04 02 08 07 02 Obecná škola Otázka

Více

www.czenglish.net/czenglish-1/tri/ Czenglish 1 (201-300)

www.czenglish.net/czenglish-1/tri/ Czenglish 1 (201-300) 1 201 Where's your school bag? Kde je tvoje aktovka? 202 Is she married? Je vdaná? 203 Are you tired? Jste unavení? 204 Aren't you tired? Nejsi unavený? 205 This dog is big but that dog is small. Tento

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová Aj5-kap-str-psa-05 Z á k l a d o v ý t e x t : Dear Judy, My name s Caroline and I m from Leeds. I m 11 years old. I ve got

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-pos-16 Z á k l a d o v ý t e x t : David: Hi, Kate. Would you like a chocolate? Kate: No, thanks David. I

Více

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny *

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny * Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny * Název: Autor: Reedukační pracovní listy ke knize Poplach v kovářské uličce Mgr. Pavel Novák Datum vzniku: 10.11.2014

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC

ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Hello, let s play! VY_32_INOVACE_STE_05-14_AJ-4. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Anglický jazyk

Hello, let s play! VY_32_INOVACE_STE_05-14_AJ-4. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Anglický jazyk Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Hello,

Více

Materiál slouží k procvičení znalosti přítomného času prostého, tvorbě vět a otázek.

Materiál slouží k procvičení znalosti přítomného času prostého, tvorbě vět a otázek. Šablona č. VI, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Anglický jazyk Anglický jazyk Ročník 5. Anotace Materiál slouží k procvičení znalosti přítomného času prostého, tvorbě vět

Více

VY_22_INOVACE_CJ_III/2.18

VY_22_INOVACE_CJ_III/2.18 Kód DUM : Škola: Číslo projektu: Název projektu: Název šablony: Název materiálu: Autor materiálu: VY_22_INOVACE_CJ_III/2.18 Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace, Polenská 162

Více

www.czenglish.net/czenglish-1/ctyri/ Czenglish 1 (301-400)

www.czenglish.net/czenglish-1/ctyri/ Czenglish 1 (301-400) 1 301 Larry is a kind boy. Larry je milý chlapec. 302 Julian's an undisciplined boy. Julian je neukázněný chlapec. 303 David is a nice boy. David je milý chlapec. 304 Tina's a nice girl. Tina je milá dívka.

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : My family, my hobbies Present simple and continuous, Wh- questions

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : My family, my hobbies Present simple and continuous, Wh- questions PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 5. třída Eva Prokšová j5-doc-pro-psa-01 Z á k l a d o v ý t e x t : Dear Johny, My name s Pavel Novák and I m twelve years old. I m from Prague which

Více

www.czenglish.net/czenglish-1/pet/ Czenglish 1 (401-500)

www.czenglish.net/czenglish-1/pet/ Czenglish 1 (401-500) 1 401 Is Mrs Brown youngish? Yes, she is. Je paní Brownová poměrně mladá? Ano, je. 402 This garden shed is wooden but that one is brick. Tento zahradní domek je dřevěný, ale tamten je cihlový. 403 My garage

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová Aj5-kap-str-psa-04 Z á k l a d o v ý t e x t : Hi Mathew! We are in France now. We are in Paris today. It is a beautiful city

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to Emily?

Více

ČASOVÁNÍ SLOVESA "TO HAVE"

ČASOVÁNÍ SLOVESA TO HAVE ČASOVÁNÍ SLOVESA "TO HAVE" Časování slovesa TO HAVE je o něco jednodušší než časování slovesa TO BE, protože má jen dva tvary. Ve 3.osobě j.č. je tvar HAS, ve všech ostatních osobách je HAVE. V hovorové

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to Emily?

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Kamila Hejlíková Aj5-usk-hej-psa-03.doc Z á k l a d o v ý t e x t : Kate is describing their house and her bedroom. M e t o d i c k é p o

Více

Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk z pracovní verze ŠVP Základní školy logopedické, Praha 8

Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk z pracovní verze ŠVP Základní školy logopedické, Praha 8 Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk z pracovní verze ŠVP Základní školy logopedické, Praha 8 ČESKÝ JAZYK Charakteristika vyučovacího předmětu Vzdělávání v předmětu Český jazyk směřuje k: vnímání,

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2015 - II. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2015 - II. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: 1. Vyškrtni jedno slovo ze tří v každém sloupci, které se liší výslovností samohlásky. draw son slim hat bike dad long class finish best

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Kamila Hejlíková Aj5-usk-hej-psa-05.doc Z á k l a d o v ý t e x t : Mike is describing his holiday in the Czech Republic. M e t o d i c k

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

Present simple (přítomný čas prostý)

Present simple (přítomný čas prostý) Present simple (přítomný čas prostý) MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_11_12 Tématický

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: 1) K obrázkům přiřaďte následující číslovky, členy nebo ukazovací zájmena tak, aby dvojice dávaly věcný smysl a byly zároveň mluvnicky

Více

Angličtina pro knihovníky a galerijní pracovníky

Angličtina pro knihovníky a galerijní pracovníky Angličtina pro knihovníky a galerijní pracovníky Lekce 3 Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován

Více

Předmět:: Anglický jazyk

Předmět:: Anglický jazyk 7 rozumí jednoduchým pokynům a otázkám učitele, které jsou sdělovány pomalu a s pečlivou výslovností 10 se zapojí do jednoduchých rozhovorů 7 rozumí jednoduchým pokynům a otázkám učitele, které jsou sdělovány

Více

ČASOVÁNÍ TO BE. Autor: Mgr. Zdeňka ŠTORKOVÁ Předmět: Anglický jazyk Třída: EU 12: Poznáváme náš svět II EU 12-15: Časování to be

ČASOVÁNÍ TO BE. Autor: Mgr. Zdeňka ŠTORKOVÁ Předmět: Anglický jazyk Třída: EU 12: Poznáváme náš svět II EU 12-15: Časování to be ČASOVÁNÍ TO BE Autor: Mgr. Zdeňka ŠTORKOVÁ Předmět: Anglický jazyk Třída: 3.-5. EU 12: Poznáváme náš svět II EU 12-15: Časování to be Časování slovesa to be be = být, existovat ve všech osobách mimo 1.os.č.j.

Více

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany. Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/ Název DUM: VY_32_INOVACE_2A_18_OPPOSITES_-_SLOVA_OPAČNÁ

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany. Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/ Název DUM: VY_32_INOVACE_2A_18_OPPOSITES_-_SLOVA_OPAČNÁ Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Anglický jazyk 1. 3. Název DUM: VY_32_INOVACE_2A_18_OPPOSITES_-_SLOVA_OPAČNÁ Vyučovací předmět: Anglický

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3149 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_140 Jméno autora: Marina Hozmanová Třída/ročník:

Více

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny *

Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny * Podpůrný výukový materiál s využitím ICT* Podpůrný výukový materiál reedukační hodiny * Název: Autor: Pravolevá orientace Mgr. Jana Hornychová Datum vzniku: 31.3.2015 Obsah: Krycí list, Smart Notebook

Více

Angličtina pro každého posloucháte - rozumíte - mluvíte

Angličtina pro každého posloucháte - rozumíte - mluvíte Angličtina pro každého posloucháte - rozumíte - mluvíte Is that tie yours? Je ta kravata vaše? fráze pro začátečníky a mírně pokročilé Copyright Hemisféry, s. r. o., 2008. Všechna práva vyhrazena. Ilustrations

Více

Anglický jazyk - 1. a 2. ročník (tab. 2) Očekávané výstupy z RVP Učivo Přesahy a vazby Vyslovuje foneticky správně anglickou abeceda

Anglický jazyk - 1. a 2. ročník (tab. 2) Očekávané výstupy z RVP Učivo Přesahy a vazby Vyslovuje foneticky správně anglickou abeceda Anglický jazyk - 1. a 2. ročník (tab. 2) Vyslovuje foneticky správně anglickou abeceda Osobnostní a sociální výchova abecedu - seznamuje se s rozdíly v české abecedě a anglické Rozvoj schopností poznávání

Více

Anglický jazyk 1. lekce Jméno. 2. ročník. Správně spoj. Použij k tomu různé pastelky. Dobré odpoledne

Anglický jazyk 1. lekce Jméno. 2. ročník. Správně spoj. Použij k tomu různé pastelky. Dobré odpoledne Anglický jazyk 1. lekce Jméno. 2. ročník Správně spoj. Použij k tomu různé pastelky. Hello Bye Good morning Children Yes No Good afternoon Good night Good evening Dobrý den děti Ahoj Ano Dobrou noc Dobré

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to George?

Více

Přítomný čas prostý a průběhový v angličtině

Přítomný čas prostý a průběhový v angličtině Přítomný čas prostý a průběhový v angličtině Přítomné časy v angličtině jsou: Present simple Přítomný čas prostý Present continuous Přítomný čas průběhový Present perfect Předpřítomný čas Present perfect

Více

Angličtina 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renáta Bezděková.

Angličtina 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renáta Bezděková. Angličtina 1 Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Stupeň a typ vzdělávání Typická věková skupina Anotace

Více

Angličtina 3. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renáta Bezděková.

Angličtina 3. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renáta Bezděková. Angličtina 3 Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Stupeň a typ vzdělávání Typická věková skupina Celková

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 7 9 9 8 2 U k á z k a k n i h

Více

Anglický jazyk 5. ročník

Anglický jazyk 5. ročník nglický jazyk 5. ročník Pátá třída (Testovací klíč: PESYF) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 9 14 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 40

Více

Anglický jazyk 3.ročník 2007/2008. učivo - témata kompetence (čtení,psaní,poslech, dialog) pomůcky

Anglický jazyk 3.ročník 2007/2008. učivo - témata kompetence (čtení,psaní,poslech, dialog) pomůcky Anglický jazyk 3.ročník 2007/2008 učivo - témata kompetence (čtení,psaní,poslech, dialog) pomůcky Úvod do jazyka Barvy Výslovnost Sloveso "have" neurčitý člen- a žák se seznamuje s cizím jazykem- s jeho

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Pololetní písemná práce pro 5. ročník Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A11 Pořadové číslo: 11.

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Pololetní písemná práce pro 5. ročník Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A11 Pořadové číslo: 11. VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL Název: Autor: Sada: Pololetní písemná práce pro 5. ročník Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A11 Pořadové číslo: 11. Ročník: 5. ročník Datum vytvoření: 10. ledna 2012 Datum ověření:

Více

Základní škola pro žáky s vadami řeči v Praze 8

Základní škola pro žáky s vadami řeči v Praze 8 Základní škola pro žáky s vadami řeči v Praze 8 Škola má jen první stupeň. V charakteristice předmětu Český jazyk jsou popsány metody, pomůcky a formy práce. Očekávané výstupy se neupravují, ale je uvedeno,

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_30 Jméno autora: Lenka Korenová Vestková Třída/ročník:

Více

Screeningový dotazník specifické poruchy učení

Screeningový dotazník specifické poruchy učení Screeningový dotazník specifické poruchy učení Přečtěte si pozorně následující tvrzení a na uvedené škále označte variantu, která Vás nejlépe vystihuje. Měl/a jste uzpůsobené podmínky konání státní maturitní

Více

Ukázka charakteristiky předmětu Komunikační dovednosti (pro neslyšící) z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec.

Ukázka charakteristiky předmětu Komunikační dovednosti (pro neslyšící) z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec. Ukázka charakteristiky předmětu Komunikační dovednosti (pro neslyšící) z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec. KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI (5. ročník Komunikační dovednosti a informatika) Obsahové,

Více

Zjistit, jak žáci zvládli učivo prvního pololetí. Pomůcky: Psací potřeby Zdroje: vlastní. III_2-05_54 Half term test, 6yr - řešení

Zjistit, jak žáci zvládli učivo prvního pololetí. Pomůcky: Psací potřeby Zdroje: vlastní. III_2-05_54 Half term test, 6yr - řešení Název školy: ZŠ Brno, Měšťanská 21, Brno-Tuřany Název práce: Half term test, 6yr Pořadové číslo: III_2-05_54 Předmět: Anglický jazyk Třída: 6. B Téma hodiny: Pololetní písemná práce Vyučující: Ing. Olga

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to Oliver?

Více

Going to aneb Pl anuji, ˇ ze seknu s pl anov an ım. Luk aˇs R uˇ ziˇ cka 2013 Luk aˇ s R uˇ ziˇ cka Going to

Going to aneb Pl anuji, ˇ ze seknu s pl anov an ım. Luk aˇs R uˇ ziˇ cka 2013 Luk aˇ s R uˇ ziˇ cka Going to aneb Plánuji, že seknu s plánováním. 2013 Vyjadřování budoucnosti Angličtina nemá žádný gramatický budoucí čas, tak jak ho známe z jiných jazyků. Pomáhá si tedy různými gramatickými konstrukcemi, které

Více

Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk (pro nedoslýchavé) z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec.

Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk (pro nedoslýchavé) z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec. Ukázka charakteristiky předmětu Český jazyk (pro nedoslýchavé) z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec. ČESKÝ JAZYK (5. ročník Český jazyk a informatika) Obsahové, časové a organizační

Více

Happy House 2 - Unit 2

Happy House 2 - Unit 2 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Happy House - Unit (hh_unit.jbb) Happy House - Unit Lekce: Unit Cvičení: Strana - poslech Good morning, everybody! Dobré ráno, všichni! Hello,

Více

TÉMA 3: PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENA

TÉMA 3: PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENA TÉMA 3: PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENA Naším dnešním tématem jsou přivlastňovací zájmena a to přivlastňovací zájmena stojící před podstatným jménem, někdy se jim také říká nesamostatná. (Na přivlastňovací zájmena

Více

VY_32_INOVACE_5 Anglický jazyk Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Téma: 5.37 Test 4-1 Opakování Theme 1 Vznik: září 2012 Číslo projektu:

VY_32_INOVACE_5 Anglický jazyk Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Téma: 5.37 Test 4-1 Opakování Theme 1 Vznik: září 2012 Číslo projektu: VY_32_INOVACE_5 Anglický jazyk Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Téma: 5.37 Test 4-1 Opakování Theme 1 Vznik: září 2012 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2787 ANOTACE: test pro ověření znalosti učiva

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Kamila Hejlíková aj5-usk-hej-pos-03.doc Z á k l a d o v ý t e x t : Mum is coming home and she is talking with her son Jack: Mum: Hello,

Více

Chit Chat 1 - Lekce 5

Chit Chat 1 - Lekce 5 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit a face obličej a mouth ústa a nose nos an ear ucho

Více

Chit Chat 1 - Lekce 4

Chit Chat 1 - Lekce 4 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit happy šťastný sad smutný hungry hladový thirsty žíznivý

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-psa-08 Z á k l a d o v ý t e x t : M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : Tematická

Více

Psaná podoba jazyka, slovní zásoba

Psaná podoba jazyka, slovní zásoba Šablona č. VI, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Anglický jazyk Anglický jazyk Psaná podoba jazyka, slovní zásoba Příběh Three little pigs Ročník 5. Anotace Materiál slouží

Více

ANGLICKÝ JAZYK 3. ROČNÍK

ANGLICKÝ JAZYK 3. ROČNÍK VZDĚLÁVACÍ OBLAST: VZDĚLÁVACÍ OBOR: PŘEDMĚT: JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE CIZÍ JAZYK ANGLICKÝ JAZYK 3. ROČNÍK Téma, učivo Rozvíjené kompetence, očekávané výstupy Mezipředmětové vztahy Poznámky What s your

Více

Doporučený čas: 45 min. (dle schopností žáků)

Doporučený čas: 45 min. (dle schopností žáků) Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 6.03 Procvičujeme slovesa a předložky (pro 6. ročník) Tento pracovní list slouží k procvičování

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-pos-18 Z á k l a d o v ý t e x t : Mark: Is this your photo album, Kate? Kate: Yes, it is. Mark: Can I have

Více

Náhradník Náhradník 5.A

Náhradník Náhradník 5.A 5. (Testovací klíč: XVUFOKXS) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 0 23 Poslech / Čtení s porozuměním Slovní zásoba / Gramatika / Konverzace / / 0/4 0/2 0/8 0/7 0/2 Obecná

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Test

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Test Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 412 01 Litoměřice www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2015 - I. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2015 - I. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: 1. Vyškrtni jedno slovo ze tří v každém sloupci, které se liší výslovností samohlásky. four father sister add tailor badge watch brother

Více

ČÁST I. SLOVNÍ ZÁSOBA

ČÁST I. SLOVNÍ ZÁSOBA ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/808 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁSLEDUJÍCÍ POKYNY, PAK PODLE NICH JEDNOTLIVÁ CVIČENÍ VYPRACUJTE ČÁST I. SLOVNÍ ZÁSOBA 1) DOPLŇ DO KAŽDÉ ŘÁDKY 1 SLOVO,

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

Charakteristika předmětu Anglický jazyk

Charakteristika předmětu Anglický jazyk Charakteristika předmětu Anglický jazyk Vyučovací předmět Anglický jazyk se vyučuje jako samostatný předmět s časovou dotací: Ve 3. 5. ročníku 3 hodiny týdně Výuka je vedena od počátečního vybudování si

Více

Obsah. Obsah... 1 I. ŠKOLA VOLÁ - ZÁŘÍ... 2 7.ZÁŘÍ "ŠKOLKA VOLÁ" - JÁ A MOJI KAMARÁDI... 2

Obsah. Obsah... 1 I. ŠKOLA VOLÁ - ZÁŘÍ... 2 7.ZÁŘÍ ŠKOLKA VOLÁ - JÁ A MOJI KAMARÁDI... 2 Obsah Obsah... 1 I. ŠKOLA VOLÁ - ZÁŘÍ... 2 7.ZÁŘÍ "ŠKOLKA VOLÁ" - JÁ A MOJI KAMARÁDI... 2 A) Básnička s pohybem - ČJ - Září klepe na vrátka... 2 B) Pracovní list... 2 C) Tvorba s dětmi - Hrneček... 4 D)

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Sylva Máčalová Tematický celek: Gramatika Cílová skupina: začátečník mírně pokročilý Anotace Materiál má podobu pracovního listu, který obsahuje celkem 5 různých cvičení a závěrečný překlad, pomocí

Více

Questions and Answers

Questions and Answers Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Questions

Více

Software pro děti se speciálními potřebami. Specifické poruchy učení

Software pro děti se speciálními potřebami. Specifické poruchy učení Software pro děti se speciálními potřebami Text obsahuje výběr programů (nejen pro děti) s odkazy na výrobce/dodavatele. Nejsou zde obsaženy programy pro osoby s vadami zraku a sluchu. Bližší popis programů

Více