Loutkové divadélko. Návrh rozměrů a konstrukce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Loutkové divadélko. Návrh rozměrů a konstrukce"

Transkript

1 Loutkové divadélko Jste kutilové a chtěli byste dětem vyrobit vlastní kufříkové divadélko? Pak právě pro vás tu máme podrobný návod na výrobu. Není to nic složitého. Pojďme se podívat, jak takové loutkové divadélko vyrobit. Návrh rozměrů a konstrukce Základní konstrukce divadélka je zřejmá z prvního uvedeného obrázku. Divadélko je vyrobeno z březové překližky tloušťky 8 mm. Jedná se o kufříkové provedení, což znamená, že všechny části divadla (opona, kulisy, loutky apod.) lze po rozložení umístit do krabičky, kterou jednoduše můžeme skladovat mezi hračkami. Pro skládání divadélka, upevňování loutek a kulis je použito neodymových magnetů a suchých zipů. Loutkové divadélko si rozdělíme na tři části krabice, opona a držáčky (loutek a kulis). Na následujících obrázcích je uveden popis jednotlivých částí včetně jejich rozměrů.

2 Krabice obsahuje vrchní díl (1) s držáčky kulis pozadí (6) a panty (9), které jsou k vrchnímu dílu přinýtovány. Podlaha (5) divadélka je opatřena magnetky (12) pro držáčky doplňkových kulis (středových a bočních). Spodní část krabice se skládá ze spodního dílu (1), bočních dílů (2), předního a zadního dílu (3). Dále pak z vnitřních zarážek (8) a vyztužovací tyče (4). Přední díl je opatřený magnetkami (12) pro držení bočních opon. Poslední součást krabice jsou dvě zarážky (7), jež se použijí pro fixaci vrchního dílu, aby se nezavíral.

3 Krabice je sestavena a lepena pomocí kolíčků pr. 4 (11). Pozice jednotlivých děr kolíčků na spodním dílu (1), bočních dílech (2) a předním a zadním dílu (3) je zakótována na následujícím obrázku. Opona divadla se skládá z vrchní opony (13) a bočních opon (14). Držení bočních opon (15) je opatřeno magnetky (21). Dále jsou součástí opony tyče pro zavěšení opony (18 a 20) a tyče držení opony (17 a 19) při jejím otevření.

4 Držáčky jsou pro loutky a kulisy. Oboje ve dvojím provedení tj. pro malé a velké loutky, resp. kulisy. Jak držáčky loutek, tak držáčky kulis jsou opatřeny suchým zipem háčkové části pro připevnění loutky (kulisy). Držáček loutek se skládá ze špejle (22, 23), tyče (24), kousku špejle a destičky pro loutky (25, 26). Držáček kulis se skládá ze spodní destičky (29), destičky kulisy (27, 28) a magnetky (30) umístěné na spodní straně. Souhrnná tabulka seznamu dílů a jejich rozměrů. Dřevěné díly tl. 8 jsou z březové překližky. Vyztužovací tyč (4) a držáčky kulis pozadí (6) jsou vyrobeny z tvrdého dřeva. Destičky pro loutky (25, 26) lze vyrobit z libovolného dřeva, které budete mít k dispozici.

5 Výroba krabice Dle tabulky seznamu dílů si připravíme všechny potřebné polotovary pro výrobu krabice, kromě držáčků kulis, které je nutno vyrobit z většího kusu materiálu kvůli držení. Výroba držáčků kulis pozadí (6). Z tvrdého dřeva š.30 x d.200 podélně nařezat plátky tl. 3,5 mm a zahladit na pásové brusce.

6 Nastavit hl. kotouče 1,75 mm a doraz na 2 mm (+3 mm pilový kotouč) mm a řezat drážku šířky 5 mm z obou stran polotovaru (nejdříve na doraz 2mm a pak povytaženě od dorazu). Následně jemnými pohyby od / k zarážce zahladit drážku do hladka. Nastavit doraz na 10 mm a podélně rozříznout za současného držení klacíkem z horní strany. Výroba podlahy (5). Vyznačení výřezů a pozice děr dle výkresu nebo pomocí připravené šablony.

7 Řezání na pásové pile. Vrtání děr na magnetky (12) pr. 10 do hloubky 2 mm. Do takto připravených děr vlepíme neodymové magnetky. Vrtání děr pr. 18 na obou stranách podlahy, které slouží ke snadnému odnímání podlahy od krabice divadélka.

8 Příprava bočních dílů (2), předního a zadního dílu (3). Ze spodní strany bočních dílů, předního a zadního dílu vyznačíme pozice děr na kolíčky (dle výkresu výše celkem 18 děr). Vyznačení provedeme tužkou za pomocí posuvného měřítka, pravítka a úhelníku. Dále na těchto dílech vyznačíme pozice děr pro sestavení rámečku (opět dle výkresu výše celkem 16 děr). Nezapomeneme na vnitřní straně předního dílu vyznačit pozice čtyř děr pro magnetky.

9 Ve vyznačených místech vrtáme díry pr. 4 do hloubky 15 mm. Předvrtání děr pr. 4 (vrtákem do dřeva) a následně vrtání pr. 4,5 (vrtákem do kovu). Vše do hloubky max. 4,5 mm! Vrtáme neprůchozí díry na magnetky (12) pr. 10 do hloubky 2 mm na obou stranách předního dílu z vnitřní strany.

10 Přilepíme vyztužovací tyč (7) na zadní díl 8 mm od kraje. Při lepení si dáme pozor, abychom tyč přilepili na správnou stranu, vzhledem k pozicím děr na kolíčky (vyznačené na obrázku červenými šipkami). Po zaschnutí vyznačíme zářezy pro panty na obou stranách zadní dílu (21 mm od kraje, 33 mm šířka). Dle obrázku postupně provedeme společný výřez překližky a vyztužovací tyče do hl. 4 mm. Lepení kolíčků (11) bočních dílů, předního a zadního dílu. Kolíčky délky 18 mm máme připravené z bukové kulatinky o průměru 4 mm. Pro sestavení rámečku potřebujeme celkem 8 ks kolíčků.

11 Lepení - sestavení rámečku a jeho zafixování. Provedeme kontrolu pravého úhlu. Dle výkresu výše nebo dle připravené šablony jak je uvedeno na obrázku vyznačíme pozici děr pro kolíčky na spodním dílu (1). Předvrtání vyznačených děr pr. 4 (vrtákem do dřeva) a následně vrtání pr. 4,5 (vrtákem do kovu). Vše do hloubky max. 4,5 mm!

12 Na spodní stranu rámečku přilepíme kolíky do již připravených děr. Celkem se jedná o 18 ks kolíčků po obvodu rámečku. Následně zkusíme rámeček s kolíčky umístit do spodního dílu. V případě, že nám některé pozice děr a kolíků brání v sestavení, zvětšíme příslušné neprůchozí díry ve spodním díle a sestavení provedeme znovu. Jakmile sestavení nic nebrání, provedeme lepení a celou krabici zafixujeme svěrkami. Po zaschnutí přiložíme vrchní díl (1) ke krabici a na spodní hraně ho zarovnáme spolu se spodním dílem (viz spodní šipka na obrázku). Oba panty (9) vložíme do výřezů a na vyztužovací tyči vyznačíme pozici děr. Dále tužkou vyznačíme pozici pantu na vrchním díle, který pak následně pomocí úhelníku přeneseme na okraj vrchního dílu, tak jak je uvedeno na následujícím obrázku.

13 Červené šipky vyznačují přenesení pozice pantu na horním díle pomocí úhelníku. Následně vyznačíme pozice děr pantu ve vzdálenosti 16 mm. Na tuto pozici nastavíme pozici děr pantu a vyznačíme je pro vrtání.

14 Ve vyznačených místech pro díry na panty vrtáme průchozí díry pr. 3 mm (celkem 8 děr). Pro zapuštění nýtu z vrchní strany vrchního dílu vrtáme pr. 7 do hloubky 1,5 mm.

15 Nyní můžeme provést nýtování. Vhodnější ovšem je přinýtovat vrchní díl až po vyhotovení zarážek (7), které bude popsáno na následujících obrázcích. Z důvodu zajištění pěkného lícování zarážek s bočními díly, musíme provést jejich přesné vrtání na stolní vrtačce. Vrtání na stolní vrtačce ovšem není možné provést, pokud bude vrchní díl přinýtován již nyní. Zarážky vyznačíme dle šablony a vyřízneme na pásové pile. Hrany zabrousíme na pásové brusce.

16 Posuvným měřítkem vyznačíme pozici děr v podélném směru zarážky. Stejně tak i v příčném směru tj. přes tloušťku zarážky. Na bočních dílech krabice rovněž vyznačíme pozice děr. Měříme přesně, abychom zajistili přesné lícování zarážky s bočním dílem.

17 Přesně vrtáme neprůchozí díry pro kolíky pr. 4 do hloubky 13 mm. Přilepíme kolíky (4ks) do vyvrtaných děr v zarážkách. Přesně vrtáme neprůchozí díry pro kolíky pr. 4 do hloubky 6 mm. Vyzkoušíme nasazení zarážek a v případě potřeby zvětšíme díry na pr. 4,1 nebo 4,2 mm. Až nyní provedeme nýtování vrchního dílu k pantu, jak bylo zmíněno výše.

18 Posledním krokem pro výrobu krabice je přilepení držáčků kulis a vnitřních zarážek podlahy. Držáčky kulis přilepíme 31 mm od kraje vrchního dílu tak, jak je uvedeno na obrázku. Pro zamezení nežádoucího posuvu držáčků provedeme fixaci svěrkami, až po jejich krátkém zaschnutí. Obdobně přilepíme vnitřní zarážky do krabice, tj. necháme krátce zaschnout a zafixujeme svěrkami.

19 Výroba opony Dle tabulky si připravíme jednotlivé části opony. Z bukové kulatinky si připravíme 2ks kolíků pr. 12 pro držení opony (17) délky 20 mm. Z bukové kulatinky si připravíme 2ks kolíků pr. 6 pro držení opony (19) délky 25 mm. U všech kolíků zabrousíme hranu na jedné straně na pásové brusce. U kolíků pr. 12 vyznačíme 15 mm od nezabroušené hrany pozici neprůchozích děr. Ve vyznačených místech vrtáme pr. 6 a následně pr. 6,5 do hloubky 5 mm. Takto připravené kolíky přilepíme dle obrázku k sobě.

20 Z bukové kulatinky si připravíme 2ks kolíků pr. 15 pro zavěšení opony (18) délky 30 mm. Z bukové kulatinky si připravíme tyčku pr. 6 pro zavěšení opony (19) délky 345 mm, kterou budeme potřebovat dále (prozatím zde není uvedena na obrázku). U všech kolíků zabrousíme hranu na jedné straně na pásové brusce. U kolíků pr. 15 vyznačíme 22 mm od nezabroušené hrany pozici děr. Ve vyznačených místech vrtáme pr. 6 a následně pr. 6,5. Do jednoho kolíku vrtáme průchozí díru a do druhého vrtáme do hloubky 8 mm. U průchozí díry vrtáme ke konci opatrně tak, aby na druhém konci vylezla špička vrtáku, a pak vrtáme z druhé strany, jinak hrozí vyštípnutí. U kolíku s průchozí dírou ještě vyznačíme pozici díry pro vrut a to 22 mm od kraje naproti průchozí díry, jak je uvedeno na obrázku. Následně vrtáme díru pr. 3 do hloubky průchozí díry pr. 6,5. Provedeme zahloubení pro vrut.

21 Dle výkresu výše vyznačíme na připravených polotovarech vrchní opony (13) a bočních opon (14) jejich tvar a pozici pro neprůchozí díry (červené šipky) pro kolíky držení a zavěšení opony. Vyznačené tvary vyřežeme na pásové pile. Při řezání vrchní části opony použijeme zarážku, jak je uvedeno na obrázku.

22 Na pásové pile zabrousíme řezné hrany do hladka. Na vrchním díle opony vyznačíme na každé straně ve vzdálenosti 15 mm a 38 mm pozici děr pro kolíčky pr. 4 (16).

23 Vyznačení provedeme i ve směru tloušťky desky. Obdobně vyznačíme pozici děr na bočních oponách 15 mm a 38 mm od rovné části. Měříme přesně, abychom docílili pěkného lícování vrchní a bočních částí opon. Na obrázcích je zobrazeno jak postupovat při značení, vyrábíme-li více divadélek současně. Ve vyznačených místech pro díry vrtáme neprůchozí díry do bočních opon pr. 4 mm a následně pr. 4,2 do hloubky 6 mm.

24 Do vrchního dílu opony vrtáme ve vyznačených místech neprůchozí díry pr. 4 do hloubky 13 mm. Pro kolíky zavěšení opon vrtáme ve vyznačených místech do vrchního dílu opony neprůchozí díry pr. 15 do hloubky 3 mm. Pro kolíky držení opony vrtáme ve vyznačených místech do bočních dílů opony neprůchozí díry pr. 12 do hloubky 3 mm.

25 Na připravených dílech držení bočních opon (15) vyznačíme polohu děr pro magnetky (21). Vrtáme neprůchozí díry na magnetky (21) pr. 10 do hloubky 2 mm. Do takto připravených děr můžeme vlepit neodymové magnetky. Před lepením dáváme pozor na jejich správnou polaritu vůči magnetům již přilepeným uvnitř krabice na předním dílu (3). Nyní máme všechny díly pro oponu již nachystány a můžeme provést jejich sestavení. Nejprve provedeme lepení kolíků do vrchní opony.

26 Sestavíme zavěšení opony a provedeme lepení dle obrázku. Přilepení provedeme tak, aby díra pro vrut na fixování závěsné tyče směřovala směrem dolů. Obdobně provedeme i lepení držení opony na bočních dílech opony. Pohlídáme, aby kolíky měly správnou orientaci. Pro pevné spojení provedeme fixaci svěrkami.

27 Nyní provedeme lepení držení bočních opon (15) k bočním oponám (14). Vložíme díl držení bočních opon do krabice provedeme magnetické spojení a na přední stranu naneseme lepidlo. Lepidla nanášíme jen přiměřené množství, aby se nám boční opony nepřilepily ke krabici. Zafixujeme svěrkami a po krátkém zaschnutí provedeme kontrolu, jestli se vytlačením lepidla boční opona nepřilepila ke krabici. Tyč pro zavěšení opony zafixujeme pomocí vrutu pr. 2,5 délky 16 mm. Na zavěšovací tyči provedeme vyznačení pozice díry připraveným vrutem tak, jak je uvedeno na obrázku. Následně ucvakneme špičku vrutu, neboť vrut je o cca 1 mm delší, než je zapotřebí.

28 Ve vyznačeném místě na zavěšovací tyči provedeme průchozí otvor pr. 2,5. Nasuneme zavěšovací tyč zpátky a připevníme ji vrutem. Následně na pásové pile provedeme zaříznutí konce a zabrousíme do hladka. Takto lze tyč, po odšroubování vrutu, kdykoliv demontovat a provést nasazení látkové opony.

29 Výroba držáčků na loutky a kulisy K výrobě držáčků na loutky a kulisy si připravíme části uvedené v tabulce. Na špejli o pr. 3 mm si vyznačíme kousky špejle (-) po cca 8 mm délky. Na jedno divadélko je to 10 ks těchto krátkých špejlí. Vyrábíme-li více divadélek současně, vyplatí se vyrobit si přípravek pro značení (viz obrázek), který by nám urychlil a zpříjemnil práci. Kousky špejle nařežeme na pásové pile.

30 Všechny konce částí tyč. pr. 6 (24) zabrousíme na pásové brusce. Následně na každé z nich uděláme značku 3,5 mm od kraje tak, jak je uvedeno na obrázku. Ve vyznačených místech na jedné straně kolíku vyvrtáme neprůchozí díru pr. 3 do hloubky 4 mm.

31 Na druhé straně kolíku vrtáme opět stejnou neprůchozí díru pr. 3 do hloubky 4 mm. Vrtání provádíme v přípravku tak, abychom zajistili, že obě díry na kolíku budou ve stejné rovině. Na velké (25) a malé (26) destičky loutek vyznačíme pozici děr pro špejle. Ve vyznačených místech vrtáme neprůchozí díry pr. 3 do hloubky 10 mm.

32 Kompletaci jednotlivých částí držáčků opon provedeme lepením dle obrázku. Dlouhé špejle pr. 3 (22) lepíme k malým destičkám na loutky (25) a krátké špejle pr. 3 (23) lepíme k velkým destičkám na loutky (26). Dáváme si pozor na správnou orientaci kolíku vůči destičce loutky. Na připravené destičky kulis (27, 28) si dle výkresu výše vyznačíme tvar držáčků kulis. Na kotoučové pile provedeme výřez na obou stranách velkých destiček kulis (27) s výškou pilového kotouče 66 mm. Provádíme řezání max. 3 kusů zároveň za současného horního držení.

33 Analogicky provedeme i výřezy na obou stranách destiček malých kulis (28) s výškou pilového kotouče 21 mm. Můžeme provést řezání více destiček zároveň s přidržením svěrkou, jak je uvedeno na obrázku. Při řezání nevyjíždíme s pilovým kotoučem zpět, ale vypneme pilu. V případě vyjetí s pilovým kotoučem zpět hrozí vyštípnutí překližky. Na pásové pile vyřízneme vyznačený radius. Následně u všech destiček pro držení kulis zabrousíme na pásové brusce rádius. Ostré hrany zabrousíme pomocí vibrační brusky.

34 Spodní destičky (29) přilepíme k držáčkům kulis a zafixujeme svěrkami pro pevný spoj. Po zaschnutí lepidla vyznačíme ve vzdálenosti 12,5 mm pozici neprůchozí díry pro magnetky (30). Vrtáme neprůchozí díry na magnetky (30) pr. 10 do hloubky 2 mm. Do takto připravených děr přilepíme neodymové magnetky. Před přilepením si zkontrolujeme správnou polaritu vůči magnetům již přilepeným na dílu podlahy (5).

35 Kompletace divadélka Divadélko máme již téměř hotové, zbývá již jen zkompletovat jednotlivé části. Nejprve jednotlivé části divadélka ve dvou vrstvách nalakujeme ekologickým vodou ředitelným lakem, jako ochranu proti opotřebení. Nerovnosti po první vrstvě laku zabrousíme jemným smirkovým papírem. Obrázky opony a pódia (Obrazkyopona_a_podium.docx) si vytiskneme na laserové tiskárně na samolepící papír. Vystřihneme a nalepíme 2 mm od kraje na překližku, jak je uvedeno na obrázku. Divadélko sestavíme dle obrázku tak, jak ukazují šipky - jednotlivé části do sebe jednoduše zasuneme. V textilní galanterii si koupíme samolepící suchý zip bílý šíře 16mm. Háčkovou část suchého zipu nastříháme na potřebné velikosti a přilepíme, tak jak je uvedeno na obrázku. Na jedno divadélko (tj. 20 ks držáčků) potřebujeme celkem 47,5 cm háčkové části suchého zipu.

36 Smyčkovou část samolepícího suchého zipu nalepíme na zadní část loutky a kulisy. Velikost a pozice smyčkové části suchého zipu je zřejmá z obrázku. Dbáme především na správné umístění suchého zipu od spodní části loutek/kulis. Potřebné množství smyčkové části je odvislé od počtu loutek a doplňkových kulis, které budeme postupně vytvářet. Jako poslední už nám zbývá ušít látkovou oponu. Vybereme si barvu látky podle našeho vkusu, která bude tenká (tvarovatelná) a neprůhledná. Spodní a boční části každé opony pohledově zapošijeme. V horní části ušijeme tunýlek, do kterého umístíme tyč pro zavěšení opony. Pro demontáž tyče vyšroubujeme vrut. Po navlečení obou látkových opon na tyč ji vrutem opět zajistíme. Divadélko je připraveno pro vaše divadelní představení. Kulisy a loutky si můžete nakreslit nebo stáhnout jako obrázky z internetu. Pokud se vám líbí loutky a kulisy paní Miluše Řehůřkové můžete si je na adrese zakoupit jako papírové divadélko a rozměrově upravit pro vaše divadélko. Budeme moc rádi, pokud nám natočíte divadelní představení vašich dětí a pošlete nám ho do Dřevodílny do sekce Zážitky. V případě potřeby mě neváhejte kontaktovat s jakýmkoliv dotazem telefonicky nebo em na info@drevodilnakulicka.cz.

Minecraft - figurky. Návrh rozměrů a konstrukce

Minecraft - figurky. Návrh rozměrů a konstrukce Minecraft - figurky Kdo by neznal fenomenální hru Minecraft a její postavičky? Pojďte si vyrobit známé postavičky dle uvedeného návodu, nebo na info@drevodilnakulicka.cz požádejte o jejich vyrobení a namalujte

Více

Stavba kostry modulu stanice. Aktualizace: 16. XI. 2013

Stavba kostry modulu stanice. Aktualizace: 16. XI. 2013 Stavba kostry modulu stanice Aktualizace: 16. XI. 2013 Jedná se o modul stanice, který se bude skládat ze dvou dílů. Na vnitřních čelech budou zabudovány středící čepy, které v budoucnu usnadní přesné

Více

KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ III., IV.

KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ III., IV. KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ III., IV. Vytvořil: kolektiv mistrů odborného výcviku SOU Hluboš Grantový projekt OPVK - Už vím,čím budu? Aneb co se v mládí naučíš, CZ.1. 07/1.1.32/01.0038 SOU Hluboš

Více

Malířský stojan - snadno a rychle. cpt. Morgan

Malířský stojan - snadno a rychle. cpt. Morgan Malířský stojan - snadno a rychle cpt. Morgan 17. března 2004 Obrázek 1: Stojan 1 Úvod Snažil jsem se vytvořit tento postup co nejdetailněji, aby byl použitelný i pro méně technicky zdatné umělce. Samozřejmě,

Více

eshop.zaluzieroletysite.cz JAZZ 17 eshop.zaluzieroletysite.cz

eshop.zaluzieroletysite.cz JAZZ 17 eshop.zaluzieroletysite.cz JAZZ 17 ď šířka s ohledem na kliku okna NE S ohledem na konstrukci držáků rolet, nedoporučujeme uchycení rolety směrem vzhůru (do stopu, do ostění...). JAZZ 17 VRUTY r t y v t r!!! vruty 40 Nejdříve přípevníme

Více

MINISTRANTI NAPAJEDLA KUTIL. Aleš Holeček (Alic) 2010

MINISTRANTI NAPAJEDLA KUTIL. Aleš Holeček (Alic) 2010 MINISTRANTI NAPAJEDLA KUTIL Gumičková pistole Zde je návod na výrobu gumičkové pistole, kterou hoši dostali na Ministrantském táboře 2010 - Pistolníci. Pistole vystřeluje klasické gumičky velikosti 4 cm.

Více

Montážní návod posuvný systém MINIMA

Montážní návod posuvný systém MINIMA Montážní návod posuvný systém MINIMA A - Pro dřevěné dveře se zárubní B - Pro dřevěné dveře bez zárubně C - Pro skleněné dveře se zárubní D - Pro skleněné dveře bez zárubně 1 A B C D A B C D A B C D úhelník

Více

Horní část střechy Spodní část střechy

Horní část střechy Spodní část střechy NÁVOD: Před zahájením práce na sestavení vystřihovánky si připravíme nezbytné nástroje a pomůcky. Budeme potřebovat řezák (odlamovací nůž), nůžky, nůž s tupou špičkou (pro nařezávání hran), ocelové pravítko,

Více

Jak udělat praktickou bednu na vánoční ozdoby a dekorace

Jak udělat praktickou bednu na vánoční ozdoby a dekorace Publikováno na Prima Nápady (https://napady.iprima.cz) Domů > Jak udělat praktickou bednu na vánoční ozdoby a dekorace Jak udělat praktickou bednu na vánoční ozdoby a dekorace Vánoce příjemně uplynuly,

Více

eshop.zaluzieroletysite.cz JAZZ 17 eshop.zaluzieroletysite.cz šířka s ohledem na kliku okna

eshop.zaluzieroletysite.cz JAZZ 17 eshop.zaluzieroletysite.cz šířka s ohledem na kliku okna JAZZ 17 šířka s ohledem na kliku okna ď JAZZ 17 VRUTY r t y v t r!!! vruty 40 P ipravíme otvory pro připevnění ého u a připevníme na místo JAZZ 17 VRUTY r t y v t r!!! 4 40 mm 13 ó Ú ó ol U 4 NÁVOD NA

Více

TRIX HEAVY. POSUVNÝ SYSTÉM PODÉL ZDI TĚŽKÝ (DO 100 kg) : TRIX HEAVY. 7. Imbusové klíče

TRIX HEAVY. POSUVNÝ SYSTÉM PODÉL ZDI TĚŽKÝ (DO 100 kg) : TRIX HEAVY. 7. Imbusové klíče TRIX HEAVY Součástí dodaného balíčku kování pro dřevěné dveře jsou tyto komponenty : 1. Sada vozíčků: Sada vozíčků obsahuje : Vozíčky (vozíček je určen pro dřevěné dveře o tloušťce 40 mm) úchyt pro dřevěné

Více

KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ I., II.

KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ I., II. KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ I., II. Vytvořili: Ing.J.Lysá, Bc.T.Lisý Grantový projekt OPVK - Už vím,čím budu? Aneb co se v mládí naučíš, CZ.1. 07/1.1.32/01.0038 ZŠ a MŠ Jince Úvod Do tohoto nápadníku

Více

OBI Návod Udělej si sám Náročnost: Pro pokročilé Obsah Doba výroby Úvod/Tipy a triky, Celková doba výroby: Seznam materiálu, Seznam nářadí,

OBI Návod Udělej si sám Náročnost: Pro pokročilé Obsah Doba výroby Úvod/Tipy a triky, Celková doba výroby: Seznam materiálu, Seznam nářadí, OBI Návod Udělej si sám 1 Zahradní vozík Náročnost: Pro pokročilé Obsah Úvod/Tipy a triky, str. 2 Seznam materiálu, str. 3 Seznam nářadí, str. 4 Návod k výrobě, str. 5 8 Plánek, str. Doba výroby Celková

Více

Rolovací sítě dveřní Vyobrazení výrobku

Rolovací sítě dveřní Vyobrazení výrobku Rolovací sítě dveřní Vyobrazení výrobku Technickýpopis Celý výrobek se skládá z extrudovaného hliníkového boxu (1). Uvnitř boxu se nachází kulatá hliníková hřídel (2) o průměru 25mm. Na hřídeli je navinuta

Více

Přišroubování úchytu dřevěných dveří k horní hraně dřevěných dveří vrut 5 x 50 6 ks

Přišroubování úchytu dřevěných dveří k horní hraně dřevěných dveří vrut 5 x 50 6 ks TRIX ZERO Součástí dodaného balíčku kování jsou tyto komponenty : 1. Sada vozíčků: Sada vozíčků obsahuje : Vozíčky (vozíček je určen pro skleněné dveře tl.8, 10 a 12 mm a grafosklo do tl.12 mm a pro dřevěné

Více

TRIX HEAVY. POSUVNÝ SYSTÉM PODÉL ZDI TĚŽKÝ (DO 100 kg) : TRIX HEAVY. Součástí dodaného balíčku kování pro skleněné dveře jsou tyto komponenty :

TRIX HEAVY. POSUVNÝ SYSTÉM PODÉL ZDI TĚŽKÝ (DO 100 kg) : TRIX HEAVY. Součástí dodaného balíčku kování pro skleněné dveře jsou tyto komponenty : TRIX HEAVY Součástí dodaného balíčku kování pro skleněné dveře jsou tyto komponenty : 1. Sada vozíčků: Sada vozíčků obsahuje : Vozíčky (vozíček je určen pro skleněné dveře o tloušťce skla 8, 10, 12 mm

Více

jak tapetovat vliesové tapety návod

jak tapetovat vliesové tapety návod ? jak tapetovat vliesové tapety návod Budeme potřebovat: 01 penetrační nátěr, 02 lepidlo, 03 ochrannou fólii, 04 nádobu na lepidlo, 05 váleček nebo štětku na lepidlo, 06 řezák, 07 tenčí štětec, 08 úzký

Více

Typ produktu Šířka (od do v mm) Výška (od do v mm) Max. garantovaná plocha (m2) System25 šňůrka 300 2000 300 2200 2,5

Typ produktu Šířka (od do v mm) Výška (od do v mm) Max. garantovaná plocha (m2) System25 šňůrka 300 2000 300 2200 2,5 SYSTEM 25 1. VYMĚŘENÍ ŠÍŘKU A VÝŠKU ŽALUZIE MĚŘÍME TÍMTO ZPŮSOBEM: Š (šířka) měříme těsně u skla od levé vnitřní hrany zasklívací lišty k pravé vnitřní hraně zasklívací lišty včetně případného gumového

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA

MASARYKOVA UNIVERZITA MASARYKOVA UNIVERZITA Pedagogická fakulta Katedra technické a informační výchovy Náměty pro praktické činnosti (práce se dřevem) Vypracoval: Jiří Blatný UČO: 166371 Kombinace: SP TE Semestr: 6. Zadal:

Více

Obložený parapet: Zbytky plovoucí podlahy nevyhazujte, můžete je ještě skvěle využít

Obložený parapet: Zbytky plovoucí podlahy nevyhazujte, můžete je ještě skvěle využít Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Obložený parapet: Zbytky plovoucí podlahy nevyhazujte, můžete je ještě skvěle využít Obložený parapet: Zbytky plovoucí podlahy nevyhazujte,

Více

Projektová učební práce»od myšlenky k výrobku«dr. Jožice Bezjak, univ. dipl. inž., PeF, Ljubljana

Projektová učební práce»od myšlenky k výrobku«dr. Jožice Bezjak, univ. dipl. inž., PeF, Ljubljana Ljubljana, 00 doc. dr.dr. Jožica Bezjak, univ. dipl. inž. I. PŘEDSTAVENÍ VÝROBKU Žába je zajímavý výrobek pro žáky ze základní školy. Žáci při výuce techniky a technologie vyrábí většinou z pravidelných

Více

Další obrázky a příklady k instalaci rozvodů centrálního vysávání

Další obrázky a příklady k instalaci rozvodů centrálního vysávání Další obrázky a příklady k instalaci rozvodů centrálního vysávání obrázek č. 12 obrázek č. 13 obrázek č. 14 obrázek č. 15 obrázek č. 16 Obrázek 12 - osazení montážní desky v příčce Obrázek 13 - osazení

Více

TOČNA resinové MODELY obchod.resinovemodely.cz tel.:

TOČNA resinové MODELY obchod.resinovemodely.cz   tel.: Obrazový návod pro stavebnici TOČNA resinové MODELY obchod.resinovemodely.cz e-mail: modelyresinove@gmail.com tel.: +420 606 193 313 Stavbu začneme slepením dvou mezikruží, které mají po obvodu 4 otvory.

Více

Pro tloušťku skla 12 mm se nepoužívá v horním fixním profilu žádné těsnění.

Pro tloušťku skla 12 mm se nepoužívá v horním fixním profilu žádné těsnění. 20 POSUVNÝ SYSTÉM PODÉL ZDI TĚŽKÝ (DO 100 kg) : TRIX HEAVY TRIX HEAVY FIX Dodáváno na zakázku po konkrétním zaměření. Pro fixní stěnu lze použít sklo tloušťky 8 a 10 mm nebo grafosklo této tloušťky. Sklo

Více

Rohový spoj, čep a rozpor

Rohový spoj, čep a rozpor Rohový spoj, čep a rozpor Spoj může být lepený i nelepený. Používá se ke spojování rámů například dveří, oken nebo u nábytkových dvířek. Použité nářadí: Rámová pila, pila zářezka, dláta dle potřeby, rejsek,

Více

Ekopanely a montážní materiál

Ekopanely a montážní materiál Ekopanely a montážní materiál [a] Ekopanely a stěnová spona [b] Vysvětlivky [1] 800 mm 1200 mm 2 [2] 1 3 4 5 6 6x 7 8 9 10 1 1 12 13 14 15 16 5x /m 2 max. 32 00 mm max. 32 00 mm cca cca 17 20 cm 1 8 50

Více

Žaluzie jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných eurooken.

Žaluzie jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných eurooken. NEOISOLITE Pravoúhlé okno 1. VYMĚŘENÍ Žaluzie jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných eurooken. ŠÍŘKU A VÝŠKU ŽALUZIE MĚŘÍME TÍMTO ZPŮSOBEM: š... (šířka) Měříme těsně u

Více

TECHNICKÝ MANUÁL: Vario-system Decomatic

TECHNICKÝ MANUÁL: Vario-system Decomatic (baldachýn) montážní návod je vzhledem ke svému uspořádání výrobek, jehož kompletace probíhá z velké části až na místě montáže. Má-li být montáž úspěšná, je třeba dodržet předepsaný postup jednotlivých

Více

Návod k montáži a obsluze okenní kliky ABUS FO 400. Obsah: I. Všeobecné informace. II. Možnosti umístění kliky FO 400. Obsah balení a potřebné nářadí

Návod k montáži a obsluze okenní kliky ABUS FO 400. Obsah: I. Všeobecné informace. II. Možnosti umístění kliky FO 400. Obsah balení a potřebné nářadí Návod k montáži a obsluze okenní kliky ABUS FO 400 Obsah: I. Všeobecné informace II. Možnosti umístění kliky FO 400 III. IV. Obsah balení a potřebné nářadí Návod k montáži V. Obsluha I. Všeobecné informace

Více

PULT PRO STŘEDNÍ UMYVADLO KROK 1. Stavba umyvadlového pultu je nesmírně jednoduchá a zábavná práce, kterou zvládneme hravě svépomocí.

PULT PRO STŘEDNÍ UMYVADLO KROK 1. Stavba umyvadlového pultu je nesmírně jednoduchá a zábavná práce, kterou zvládneme hravě svépomocí. PULT PRO STŘEDNÍ UMYVADLO Stavba umyvadlového pultu je nesmírně jednoduchá a zábavná práce, kterou zvládneme hravě svépomocí. Potřebujeme k tomu: 2 tvárnice Ytong P2-500 (150) o rozměrech 150x249x599 mm

Více

Psací stůl Einstein. Ale to jsme již vlastně řekli: sestavení je maximálně jednoduché.

Psací stůl Einstein. Ale to jsme již vlastně řekli: sestavení je maximálně jednoduché. Psací stůl Einstein Opravdu chytrá kombinace: Tvé zcela individuální pracoviště, které Ti dá inspiraci na dobré nápady. Bedny pod lakovanou lepenou dřevěnou deskou nejsou určeny pro uschování těžkých předmětů,

Více

Modulové schody HAMBURG se zábradlím - montážní návod

Modulové schody HAMBURG se zábradlím - montážní návod Modulové schody HAMBURG se zábradlím - montážní návod Montáž schodů provádějte v pořadí odshora dolů. Každý schod (schodišťový modul) je možné navýšit o 3 cm. Před započetím montáže, vypočtěte výšku schodu

Více

Výtvarné nápady březen 2018

Výtvarné nápady březen 2018 Výtvarné nápady březen 2018 Jana Podzemná chrastící příšerky chrastící přáníčka tisk z polystyrenové destičky chrastící příšerky -kreslení -práce s papírem -dekorativní tvorba Náročnost: *** Věk: cca od

Více

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz Návod k montáži pro profesionály NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 INDEX Spodní část stavby Výběr materiálu Pokládka spodní konstrukce Pokládka spodní konstrukce

Více

Frézování ozvučného otvoru a drážky kolem otvoru.

Frézování ozvučného otvoru a drážky kolem otvoru. Frézování ozvučného otvoru a drážky kolem otvoru. Frézování Ozvučného otvoru a drážky kolem je ve skutečnosti jednoduchá procedura když máte patřičný přípravek. Výroba přípravku je jednoduchá. Přípravek

Více

Letadlo. Část B - Portfolio žáka Výstupem aktivity je 15 žákovských portfolií. Jedno portfolio se vyplňuje pro jednotlivého žáka. Základní informace:

Letadlo. Část B - Portfolio žáka Výstupem aktivity je 15 žákovských portfolií. Jedno portfolio se vyplňuje pro jednotlivého žáka. Základní informace: Část B - Portfolio žáka Výstupem aktivity je 15 žákovských portfolií. Jedno portfolio se vyplňuje pro jednotlivého žáka. Základní informace: Škola: Střední škola a Základní škola Lipník nad Bečvou, Osecká

Více

Patchwork-studio.cz ŠITÍ NA PAPÍR

Patchwork-studio.cz ŠITÍ NA PAPÍR ŠITÍ NA PAPÍR Než se pustíme do šití na papír, připravíme si pomůcky, které budeme potřebovat řezací podložku, rotační řezák, špendlíky, pravítko pro šití na papír (nebo aspoň rovné úzké pravítko na patchwork),

Více

Micro Magic Mk II Racing

Micro Magic Mk II Racing Micro Magic Mk II Racing Návod ke stavbě POZOR: Tento model není hračka. je určen pro samostatné sestavování a provozování osobami staršími 15 let. K sestavení modelu je zapotřebí běžné modelářské nářadí,

Více

1.5. Návod na montáž 1.1. 1.5.1. Vnitřní žaluzie IDS, IDK, IDS IDK s RONDO lištou HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE HLINÍKOVÉ HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE HLINÍKOVÉ

1.5. Návod na montáž 1.1. 1.5.1. Vnitřní žaluzie IDS, IDK, IDS IDK s RONDO lištou HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE HLINÍKOVÉ HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE HLINÍKOVÉ 1.5. Návod na montáž 1.1. 1.5.1. Vnitřní žaluzie IDS, IDK, IDS IDK s RONDO lištou Montáž provádějte výhradně podle tohoto návodu, vyhnete se tak zbytečným montážním chybám, popřípadě dalším nepříjemnostem

Více

Jak si udělat romantické zahradní loubí

Jak si udělat romantické zahradní loubí Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Jak si udělat romantické zahradní loubí Jak si udělat romantické zahradní loubí Loubí je vlastně taková otevřená pergola, pod kterou lze posedět

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ ZÁRUBNĚ

NÁVOD NA MONTÁŽ ZÁRUBNĚ STAVEBNÍ OTVOR // POMŮCKY A MATERIÁL POTŘEBNÝ K MONTÁŽI STAVEBNÍ OTVOR Stavební otvor je třeba připravit dle následujících rozměrů viz. tabulka Rozměry stavebního otvoru ve stěně pro obložkové zárubně/

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu Posilování jazykových znalostí a praktických dovedností (CZ.1.07/1.1.02/03.0104)

Výukový materiál zpracován v rámci projektu Posilování jazykových znalostí a praktických dovedností (CZ.1.07/1.1.02/03.0104) Téma: Orýsování (5.4.1.1) Cíl: přenesení rozměrů budoucího výrobku na materiál Pravidla: - používáme nepoškozené pomůcky (pravítko, skládací nebo svinovací metr, úhelník, správně naostřenou tužku,...)

Více

Wing. page 31 W21 W22

Wing. page 31 W21 W22 Wing W22 W20 W21 => bude dobré nejprve si slepit spojovací trubku křídla (trubku rozdělíme na půl, stáhneme na rovné desce a pomocí CA a urychlovače slepíme (nejlépe po částech) i zadní vodocí trubka je

Více

ŽaluzieHIT. HIT II system jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných eurooken.

ŽaluzieHIT. HIT II system jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných eurooken. HLINÍKOVÉ ŽALUZIE HIT návod na zaměření a montáž 2015 ZAMĚŘENÍ ŽaluzieHIT. HIT II system jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných eurooken. ŠÍŘKU A VÝŠKU ŽALUZIE MĚŘÍME

Více

TECHNICKÉ LISTY VÝKRESY OBSAH KAPITOLY SCHODIŠŤOVÉ STUPNĚ EUROPANEL

TECHNICKÉ LISTY VÝKRESY OBSAH KAPITOLY SCHODIŠŤOVÉ STUPNĚ EUROPANEL VÝKRESY ČÍSLO NÁZEV H.1 SCHÉMA KONSTRUKCE SCHODIŠTĚ H.2 KONSTRUKCE STUPNĚ H.3 ÚPRAVA VÝŠKY STUPNĚ H.4 MONTÁŽ JEDNOTLIVÝCH STUPŇŮ H.5 MONTÁŽ JEDNOTLIVÝCH STUPŇŮ (DETAIL) H.6 SCHODIŠTĚ PŘÍMÉ H.7 SCHODIŠTĚ

Více

Hawker Hurricane. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu

Hawker Hurricane. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Hawker Hurricane Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 930 mm 700 mm 350-450 g Stavebnice modelu letadla je v převážné míře vyrobena z extrudovaného polypropylénu EPP.

Více

Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky,

Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky, Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky, gumičku, stužku, dřevěnou květinku na provázku, ozubené nebo obyčejné nůžky. Všechny ozdoby zakoupíme v běžném obchodě

Více

ISOTRA SYSTEM CLASSIC, HIT, HIT II

ISOTRA SYSTEM CLASSIC, HIT, HIT II ISOTRA SYSTEM CLASSIC, HIT, HIT II Pravoúhlé okno Atypické okno 1. VYMĚŘENÍ Žaluzie Isotra system jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných eurooken. ŠÍŘKU A VÝŠKU ŽALUZIE

Více

Žaluzie Isolite a Isolite Plus jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných

Žaluzie Isolite a Isolite Plus jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných ISOLITE-ISOLITE PLUS Pravoúhlé okno Atypické okno 1. VYMĚŘENÍ Žaluzie Isolite a Isolite Plus jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných eurooken. ŠÍŘKU A VÝŠKU ŽALUZIE MĚŘÍME

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. EASYFLASH - PROFESIONÁLNÍ PROVEDENÍ DETAILŮ PROSTUPŮ A NAPOJENÍ NA KRYTINU Stav: březen Člen MONIER GROUP

MONTÁŽNÍ NÁVOD. EASYFLASH - PROFESIONÁLNÍ PROVEDENÍ DETAILŮ PROSTUPŮ A NAPOJENÍ NA KRYTINU Stav: březen Člen MONIER GROUP MONTÁŽNÍ NÁVOD EASYFLASH - PROFESIONÁLNÍ PROVEDENÍ DETAILŮ PROSTUPŮ A NAPOJENÍ NA KRYTINU Stav: březen 2013 Člen MONIER GROUP 1 - Všeobecné pokyny pro montáž / Čelní napojení na svislou konstrukci VŠEOBECNÉ

Více

KI-84 Hayate. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu

KI-84 Hayate. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu KI-84 Hayate Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 850 mm 740 mm 350-450 g Stavebnice modelu letadla je v převážné míře vyrobena z extrudovaného polypropylénu EPP. Tento

Více

SA.01 Dne: 18.11.2001 Strana: 1

SA.01 Dne: 18.11.2001 Strana: 1 Strana: 1 Díly stavebnice: Rozhraní B96 - PVF 10mm 2ks o Slouží jako standardní ukončení čela modulu dle modulové normy. Navíc je vybaveno zářezy pro přímé uložení na podélníky. Příčník - PVF 10*181*490mm

Více

INTERIÉROVÁ ROLETA VERRA, VERRA METAL, VERRA SEMI

INTERIÉROVÁ ROLETA VERRA, VERRA METAL, VERRA SEMI INTERIÉROVÁ ROLETA VERRA, VERRA METAL, VERRA SEMI 1. VYMĚŘENÍ Roletu je možno umístit do otvoru nebo před otvor (na strop nebo na stěnu). Šířku a výšku rolety měříme tímto způsobem: Š... (šířka) a) upevnění

Více

Průvodní dokumentace. Montáž a uvedení do provozu:

Průvodní dokumentace. Montáž a uvedení do provozu: Průvodní dokumentace Prohlášení výrobce o bezpečnosti výrobku Výrobce ve smyslu zákona č. 22/1997 Sb. o technických požadavcích na výrobky a ve znění následujících změn a doplňků prohlašuje, že výrobek

Více

Drobné dárky utužují přátelství, a platí. Adventní kalendář na kolečkách HOBBY

Drobné dárky utužují přátelství, a platí. Adventní kalendář na kolečkách HOBBY Adventní kalendář na kolečkách Pro děti je prosinec měsícem velkého těšení na Vánoce, stromeček a dárky. S adventním kalendářem, který pro ně má na každý den nějaký dáreček nebo dobrotu, to utíká rychleji

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ. prostavbu.cz. ww.prostavbu. profesionální špaletový systém pro obložení ostění oken a dveří. prostavbu.cz. www.prostavbu. www.

NÁVOD NA MONTÁŽ. prostavbu.cz. ww.prostavbu. profesionální špaletový systém pro obložení ostění oken a dveří. prostavbu.cz. www.prostavbu. www. profesionální špaletový systém pro obložení ostění oken a dveří NÁVOD NA MONTÁŽ www. ww.prostavbu 1 S t r á n k a Špaletový systém vinycom pro obložení ostění oken a dveří je vhodný nejen k fasádním systémům

Více

Ptáček (metodický list č. 1)

Ptáček (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Dřevo a příbuzné materiály Ptáček (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Vzdělávací oblast Tematický okruh

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD SP AKTIVE/EMOTIVE DO SDK

MONTÁŽNÍ NÁVOD SP AKTIVE/EMOTIVE DO SDK Pouzdro Aktive/Emotive je určeno na dokončenou tloušťku příčky 125 mm (u vyšší tloušťky je nutné počítat u varianty Emotive se špaletou tloušťky 125 mm a šířky nejméně na šířku rámečku Emotive). 1. Proveďte

Více

FW-190 A XL. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu

FW-190 A XL. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu FW-190 A XL Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 1100 mm 960 mm 50-650 g Stavebnice modelu letadla je v převážné míře vyrobena z extrudovaného polypropylénu EPP. Tento

Více

Pomůcky: Tvrdý papír A4, barevný papír A4, lepidlo, nůžky, obyčejná tužka, černá tuš, redispero s násadkou, pravítko.

Pomůcky: Tvrdý papír A4, barevný papír A4, lepidlo, nůžky, obyčejná tužka, černá tuš, redispero s násadkou, pravítko. - Pomůcky: Tvrdý papír A4, barevný papír A4, lepidlo, nůžky, obyčejná tužka, černá tuš, redispero s násadkou, pravítko. Pracovní postup: Podle listu stromu si vytvoříme maketu listu, ten obkreslíme na

Více

Modulové schody BERLIN - se zábradlím

Modulové schody BERLIN - se zábradlím Modulové schody BERLIN - se zábradlím - Montážní návod - Montáž schodů provádějte v pořadí odshora dolů. Každý schod (schodišťový modul) je možné navýšit o 4 cm. Před započetím montáže, vypočtěte výšku

Více

Technický a vyměřovací manuál: Základní informace

Technický a vyměřovací manuál: Základní informace Technický a vyměřovací manuál: Roleta Laguna Základní informace Laguna je dekorační roleta, která spojuje vlastnosti horizontální žaluzie a záclony. Jedná se o dvě průhledné látky, mezi které je všita

Více

Montážní manuál. Vodorovná výplň

Montážní manuál. Vodorovná výplň Vodorovná výplň Montážní manuál Roudnice 208 50327 Lhota pod Libčany IČO: 05561345 DIČ: CZ05561345 Mobil: +420 720 967 608; +420 604 106 260; Tel.:+420 491 611 418 www.hkzazbradli.cz info@hkzabradli.cz

Více

ISOTRA ENERGY. Žaluzie Isotra system jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných eurooken.

ISOTRA ENERGY. Žaluzie Isotra system jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných eurooken. SOLÁRNÍ ŽALUZIE - ISOTRA ENERGY Pravoúhlé okno 1. VYMĚŘENÍ Žaluzie Isotra system jsou převážně určeny k montáži do okenního křídla plastových a dřevěných eurooken. ŠÍŘKU A VÝŠKU ŽALUZIE MĚŘÍME TÍMTO ZPŮSOBEM:

Více

Instalace, pouzití a údrzba

Instalace, pouzití a údrzba Instalace, pouzití a údrzba VARIMO regálového systému ZÁKLADNÍ INFORMACE ZÁKLADNÍ PRAVIDLA UŽITÍ REGÁLŮ Každý dělník musí být poučen o: Použití Regálový systém VARIMO se skládá ze dvou částí, vertikální

Více

Typ produktu Šířka (od do v mm) Výška (od do v mm) Max. garantovaná plocha (m2) System25 šňůrka 300 2000 300 2200 2,5

Typ produktu Šířka (od do v mm) Výška (od do v mm) Max. garantovaná plocha (m2) System25 šňůrka 300 2000 300 2200 2,5 SYSTEM 25 1. VYMĚŘENÍ ŠÍŘKU A VÝŠKU ŢALUZIE MĚŘÍME TÍMTO ZPŮSOBEM: Š (šířka) měříme těsně u skla od levé vnitřní hrany zasklívací lišty k pravé vnitřní hraně zasklívací lišty včetně případného gumového

Více

Základní škola a Mateřská škola CZ.1.07/1.1.28/01.0021

Základní škola a Mateřská škola CZ.1.07/1.1.28/01.0021 Název školy Registrační číslo projektu Název projektu Jméno autora Základní škola a Mateřská škola CZ.1.07/1.1.28/01.0021 Blíž k řemeslům a technickým oborům Mgr. Jana Kristková Ročník 5., 6. Vzdělávací

Více

PUBLIKACE. projektu Krušnohorská hračka. reg. č. : CZ.1.07/1.1.34/01.000 METODICKÁ ČÁST

PUBLIKACE. projektu Krušnohorská hračka. reg. č. : CZ.1.07/1.1.34/01.000 METODICKÁ ČÁST PUBLIKACE projektu Krušnohorská hračka reg. č. : CZ.1.07/1.1.34/01.000 METODICKÁ ČÁST T E N T O P R O J E K T J E S P O L U F I N A N C O V Á N E V R O P S K Ý M S O C I Á L N Í M F O N D E M A S T Á T

Více

Návod na velikonoční ošatku zajíček

Návod na velikonoční ošatku zajíček PROJEKTY Návod na velikonoční ošatku zajíček Potřeby: miska o průměru 15 cm namořené ruličky (přibližně 70ks) lepidlo na papír nůžky tavicí pistole velikonoční ozdoby mašličky lak na dřevo pro konečné

Více

PLISSE NÁVOD NA VYMĚŘENÍ A MONTÁŽ 1.1. VYMĚŘENÍ PLISSE DO PRAVOÚHLÝCH OKEN. Montáž do křídla do otvoru. Montáž na křídlo na otvor

PLISSE NÁVOD NA VYMĚŘENÍ A MONTÁŽ 1.1. VYMĚŘENÍ PLISSE DO PRAVOÚHLÝCH OKEN. Montáž do křídla do otvoru. Montáž na křídlo na otvor PLISSE 1.1. VYMĚŘENÍ PLISSE DO PRAVOÚHLÝCH OKEN Montáž do křídla do otvoru Montáž na křídlo na otvor Objednací rozměry (rozměry hotového plisse): Šířka (mm) = světlá šířka otvoru v okenním křídle Výška

Více

PILOVÁNÍ: Rozdělení pilníků. Podle: Tvaru seků. FIALOVÁ, D., GRADEK, V. Zámečnické práce a údržba, Technologie 1. díl, Praha: Parta, 2007, obr.

PILOVÁNÍ: Rozdělení pilníků. Podle: Tvaru seků. FIALOVÁ, D., GRADEK, V. Zámečnické práce a údržba, Technologie 1. díl, Praha: Parta, 2007, obr. PILOVÁNÍ: Rozdělení pilníků Podle: Tvaru seků 1 Podle: Tvaru průřezu 2 Pravidla při pilování Obrobky upevňujte do středu svěráku tak nízko, aby nepružily nebo aby se pod tlakem pilníku neohýbali. Při upínání

Více

DORMA AGILE 150 MONTÁŽNÍ NÁVOD varianta montáže na zeď

DORMA AGILE 150 MONTÁŽNÍ NÁVOD varianta montáže na zeď DORMA AGILE 150 MONTÁŽNÍ NÁVOD varianta montáže na zeď Nářadí potřebné pro montáž: vrtačka, vrták pro hmoždinky o průměru 8mm imbusový klíč 4 a 3 mm křížový šroubovák střední velikosti normální šroubovák

Více

Výrobky pro nácvik zručnosti

Výrobky pro nácvik zručnosti 5701. 9721900 - Sada dřevěných tvarů, 1000 ks Vytvářejte broučky, auta, domky, sluníčka nebo zvířátka pomocí různých tvarů. Přidejte k ním magnety, nebo připínáčky pro vystavení Vašich výrobků. Na tvary

Více

Montáž garnýže a dveří

Montáž garnýže a dveří Montáž garnýže a dveří ZAJIŠTĚNÍ PODMÍNEK PRO MONTÁŽ Před zahájením montážních prací zajistěte stavební připravenost místa montáže (teplota, vlhkost a další) dle podmínek stanovených v PLÁNU ZAJIŠTĚNÍ

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu Posilování jazykových znalostí a praktických dovedností (CZ.1.07/1.1.02/03.0104)

Výukový materiál zpracován v rámci projektu Posilování jazykových znalostí a praktických dovedností (CZ.1.07/1.1.02/03.0104) Téma: Měření a orýsování (5.4.2.1) Cíl: přenesení rozměrů budoucího výrobku na materiál Pravidla měření a orýsování: - při obrábění kovů většinou pracujeme s menšími měřícími jednotkami a tedy větší přesností

Více

Pracovní postup montáže stavebnicového schodiště

Pracovní postup montáže stavebnicového schodiště Pracovní postup montáže stavebnicového schodiště Montáž schodiště bez podesty 1. Připravíme si levou a pravou bočnici schodiště a 3 kusy schodišťových stupňů. Za pomocí přiložených šroubů namontujeme první

Více

Montážní návod pro zárubeň M&T MINIMA Classic a MINIMA Revers. zděná technologie. 1 M

Montážní návod pro zárubeň M&T MINIMA Classic a MINIMA Revers. zděná technologie.   1 M Montážní návod pro zárubeň M&T MINIMA Classic a MINIMA Revers zděná technologie www.neviditelne-zarubne.cz 1 M45.04-20180219 Převzetí stavebních otvorů Stavební otvor má být o 10 ± 5 mm širší na každou

Více

, Brno Připravil: Ing. Zdeněk Holouš, Ph.D. Konstrukce nábytku I. Klasické konstrukce

, Brno Připravil: Ing. Zdeněk Holouš, Ph.D. Konstrukce nábytku I. Klasické konstrukce 27. 3. 2012, Brno Připravil: Ing. Zdeněk Holouš, Ph.D. Konstrukce nábytku I Klasické konstrukce 1 Základní konstrukce strana 2 Spojení na šířku, spojení do plochy Spojení na tupou spáru Spojení zubovou

Více

DELTA Svratka s.r.o., Partyzánská 411, 592 02 Svratka tel: +420 566662215, fax: +420 566662554 IČ: 150 50 611 DIČ: 351-150 50 611 Obchodní oddělení:

DELTA Svratka s.r.o., Partyzánská 411, 592 02 Svratka tel: +420 566662215, fax: +420 566662554 IČ: 150 50 611 DIČ: 351-150 50 611 Obchodní oddělení: DELTA Svratka s.r.o., Partyzánská 411, 592 02 Svratka tel: +420 566662215, fax: +420 566662554 e-mail: info@deltasvratka.cz, http://www.deltasvratka.cz/ IČ: 150 50 611 DIČ: 351-150 50 611 Společnost je

Více

INTERIÉROVÁ ROLETA PLASTOVÁ, KOVOVÁ, V BOXU

INTERIÉROVÁ ROLETA PLASTOVÁ, KOVOVÁ, V BOXU INTERIÉROVÁ ROLETA PLASTOVÁ, KOVOVÁ, V BOXU Vyměření Pro montáž nad otvor Pro montáž do otvoru Roletu je možno umístit do otvoru nebo nad otvor. Možnosti umístění jsou na strop, na stěnu /na rám okna.

Více

Půdorys vodní tvrz Mstěnice. palác velká věž. hradby malá věž brána. terén. kůlna. Vodní tvrz Mstěnice 5

Půdorys vodní tvrz Mstěnice. palác velká věž. hradby malá věž brána. terén. kůlna. Vodní tvrz Mstěnice 5 76 68 69 67 7 07 0 08 09 67 6 66 76 5 67 67 66 69 68 70 7 76 65 7 67 6 6 6 6 6 75 5 06 7 Půdorys vodní tvrz Mstěnice palác velká věž hradby malá věž brána kůlna terén Vodní tvrz Mstěnice 5 7 7 7 7 7 9.

Více

Technický a vyměřovací manuál: Základní informace

Technický a vyměřovací manuál: Základní informace Technický a vyměřovací manuál: Roleta Kaskáda Základní informace Kaskáda je speciální dekorační roleta, která díky dvouvrstvé tkanině umožňuje regulaci světla a průhledu dle momentální potřeby. Roleta

Více

Stavebnicový systém plotových zdí

Stavebnicový systém plotových zdí montážní příručka stěny do výšky až 2,1 m seznam dílů spodní panel středový panel horní panel sloupek koncový sloupek průběžný sloupek rohový tl. 58 mm tl. 3 mm stříška sloupku stříška sloupku stříška

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSKDS 1/100-75 S NSKDS 1/90 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSKDS 1/100-75 S NSKDS 1/90 S 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSKDS 1/100-75

Více

ROZKLÁDACÍ POSTEL FLEXI

ROZKLÁDACÍ POSTEL FLEXI Je chytrým řešením pro spaní v malém prostoru. Přes den pohovka, v noci kvalitní dvojlůžko. MONTÁŽNÍ NÁVOD Postel si můžete zvolit v pravé nebo levé variantě. Rozměr: šířka 207,2cm výška 90,5cm hloubka

Více

29 430 Kč 30 840 Kč 34 890 Kč 47 880 Kč +900 Kč

29 430 Kč 30 840 Kč 34 890 Kč 47 880 Kč +900 Kč CENÍK POSTELÍ JACQUES.CUBE výška rámu 40 cm, čela 85 cm, šikmé dělené čelo hlavy, Rám postele skládaný 15 x 15 cm 28 830 Kč 30 140 Kč 33 940 Kč 46 050 Kč +900 Kč 29 130 Kč 30 490 Kč 34 420 Kč 46 990 Kč

Více

IV 68 IV 88. TECHNOLOGICKÝ POSTUP č. 01 okna 2011-003. originální konstrukce. info web: www.eokno.cz TECHNICKÁ PODPORA / VÝROBA:

IV 68 IV 88. TECHNOLOGICKÝ POSTUP č. 01 okna 2011-003. originální konstrukce. info web: www.eokno.cz TECHNICKÁ PODPORA / VÝROBA: TECHNOLOGICKÝ POSTUP č. 01 okna 2011-003 Dřevěná eurookna SoftLine 68+ 88+ KOMPLETACE originální konstrukce IV 68 IV 88 eokno spol. s r. o. č.p. 245, 675 79 TASOV tel. + fax: 566 522 099 Finance, fakturace,

Více

Vosa stavební návod pro rádiem řízenou i volně létající verzi modelu.

Vosa stavební návod pro rádiem řízenou i volně létající verzi modelu. Vosa stavební návod pro rádiem řízenou i volně létající verzi modelu. Stavebnice je určena všem, kteří mají chuť vyzkoušet modelářské technologické postupy, materiály a způsob provozu modelů obvyklý v

Více

Část B - Portfolio žáka Základní informace: Škola: Základní škola Třešť Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/57.0687 Školní rok: 2015/2016 Třída: 7. A volitelný předmět emeslné práce Jméno žáka:

Více

Měří se skutečná šířka otvoru, do objednávkového listu se uvádí hodnota o 5 mm menší než je skutečná šířka otvoru.

Měří se skutečná šířka otvoru, do objednávkového listu se uvádí hodnota o 5 mm menší než je skutečná šířka otvoru. VERTIKÁLNÍ ŽALUZIE 1. VYMĚŘENÍ Vertikální je možno umístit do otvoru nebo před otvor (na strop nebo na stěnu). ŠÍŘKU A VÝŠKU VERTIKÁLNÍ ŽALUZIE MĚŘÍME TÍMTO ZPŮSOBEM: š... (šířka) a) upevnění do otvoru

Více

PLISSÉ NÁVOD NA VYMĚŘENÍ A MONTÁŽ 1.1. VYMĚŘENÍ PLISSÉ DO PRAVOÚHLÝCH OKEN. Montáž do křídla do otvoru. Montáž na křídlo na otvor

PLISSÉ NÁVOD NA VYMĚŘENÍ A MONTÁŽ 1.1. VYMĚŘENÍ PLISSÉ DO PRAVOÚHLÝCH OKEN. Montáž do křídla do otvoru. Montáž na křídlo na otvor PLISSÉ 1.1. VYMĚŘENÍ PLISSÉ DO PRAVOÚHLÝCH OKEN Montáž do křídla do otvoru Montáž na křídlo na otvor Objednací rozměry (rozměry hotového plissé): Šířka (mm) = světlá šířka otvoru v okenním křídle Výška

Více

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE 1. Střešní okna je možné instalovat do střech se sklonem v rozmezí od 20 do 90 stupňů. Střešní okno může být umístěno v jakémkoliv

Více

Návod na stavbu létajícího modelu horkovzdušného balónu

Návod na stavbu létajícího modelu horkovzdušného balónu Návod na stavbu létajícího modelu horkovzdušného balónu Autor : Miroslav Musil (alias Voux) Technické údaje : celková výška : 1,3 m průměr nejširší části : 0,92 m přibližný objem : 0,27 m 3 palivo : syntetický

Více

Manuál ke složení rolety s vrtáním do zdi nebo stropu

Manuál ke složení rolety s vrtáním do zdi nebo stropu Manuál ke složení rolety s vrtáním do zdi nebo stropu Děkujeme Vám, že jste si koupili naše rolety FEXI. Níže najdete podrobný návod ke složení rolety s vrtáním do zdi nebo do stropu. Pořád přemýšlíme,

Více

POD ZEM. Ná p ady do z a hrady NEVIDÍŠ ZÁKLADY BEZ BETONU! www.bayos.cz. ploty, pergoly, terasy, dœtské sestavy

POD ZEM. Ná p ady do z a hrady NEVIDÍŠ ZÁKLADY BEZ BETONU! www.bayos.cz. ploty, pergoly, terasy, dœtské sestavy ZÁKLADY BEZ BETONU! Nápady PRO VŠECHNY DRUHY ZAHRADNÍCH STAVEB POD ZEM P E T R A a PAV E L Z E M A N OV I protože nikdy nevíte do jaké zemœ budete vrtat, použijte nastavitelné zemní vruty BAYO.S. Jak na

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKDS 1/90 S PSKDS 1/ S PSKDS 1/100 S PSKDS 1/ S PSKDS 1/ S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKDS 1/90 S PSKDS 1/ S PSKDS 1/100 S PSKDS 1/ S PSKDS 1/ S 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKDS 1/90 S PSKDS 1/100-75 S PSKDS 1/100

Více

http://www.sad.okdar.net/modely

http://www.sad.okdar.net/modely Děkujeme Vám za zakoupení stavebnice termického větroně FLOP - EPP Vyrábí : ŠAD-Model http://www.sad.okdar.net/modely Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 1300 mm 900

Více

L-159 ALCA. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu poháněného dmychadlem. Hmotnost letová:

L-159 ALCA. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu poháněného dmychadlem. Hmotnost letová: L-159 ALCA Stavebnice rádiem řízeného elektroletu poháněného dmychadlem Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 780 mm 910 mm 450 g Model bojového letounu České armády, který je pokračovatelem známého cvičného

Více

Obráběcí stroje. Nabízíme Vám tyto služby: Obráběcí stroje. Schönfeld Oto Sládkovičova 1266 Praha 4 142 00

Obráběcí stroje. Nabízíme Vám tyto služby: Obráběcí stroje. Schönfeld Oto Sládkovičova 1266 Praha 4 142 00 Kombi brusky Srážeč hran Hoblovky, dlabačka Truhlářské frézky Soustruhy na dřevo Pily kotoučové a formátovací s předřezem Pásové pily na dřevo Odsavače prachu Pásové pily na kov Sukovací vrtačky Stolní

Více

TECHNICKÝ MANUÁL. Pracovní materiály NÁVOD NA MONTÁŽ VARNÉ DESKY U PRACOVNÍCH DESEK EUROLIGHT

TECHNICKÝ MANUÁL. Pracovní materiály NÁVOD NA MONTÁŽ VARNÉ DESKY U PRACOVNÍCH DESEK EUROLIGHT TECHNICKÝ MANUÁL NÁVOD NA MONTÁŽ VARNÉ DESKY U PRACOVNÍCH DESEK EUROLIGHT Výřezy pro každý druh varných desek nerez, sklokeramika je nezbytné vždy provést podle výrobcem spoludodávaných návodů a montážních

Více