Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám"

Transkript

1 Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Škola: SOŠ a SOU automobilní Kyjov Indikátor Počáteční stav k řízení a plánování Na vizi zapojení ICT do výuky pracuje jen omezená skupina učitelů. Využití ICT hraje významnou roli ve vizi a je plně zahrnuto do koncepce rozvoje školy. Využití ICT hraje významnou roli ve vizi a je plně zahrnuto do koncepce rozvoje školy. role ICT ve vizi školy Pravidelná školení učitelů v oboru ICT Výměnou několika pracovníků (odchod do důchodu, návrat po MD) a školením stávajících se kolektiv stal ICT "zdatnější". Učitelé běžně používají ICT, mají lepší představu o možnostech využití ICT a v některých případech jsou schopni navrhovat zlepšení. Plán vypracovává určený zaměstnanec. Soustředí se na počty a rozmístění počítačů, dostupnost a rychlost připojení do sítě, potřebné programové vybavení apod. Plán je vyvíjen specializovaným týmem. Jeden učitel (ICT koordinátor) nebo skupina učitelů přebírá iniciativu, přípravu i realizaci plánu ve škole. Plán je komplexně integrován do celého ŠVP. Proces je aktivně podporován vedením školy a akceptován všemi zaměstnanci. ICT koordinátor podporuje využití technologií v celé škole. ICT plán Proškolený ICT koordinátor shromažďuje požadavky učitelů na vybavení a navrhuje jim možné reálné varianty zlepšení stavu ICT. Učitelé rozhodnou, co je pro ně přínosné a co ne. Ve škole byl vytvořen tým (zástupce ředitele pro TV, tvůrci ŠVP, předsedové předmětových komisí, ICT koordinátor), který pravidelně konzultuje možnosti nasazení IT. Navrhuje vybavení tak, aby vyhovovalo realizaci ŠVP. Pozornost je zaměřena na podporu využití ICT v různých výukových aktivitách školy. Pozornost je zaměřena na komplexní zapojení ICT do výukového procesu a na zkoumání nových a efektivnějších přístupů. Pozornost je zaměřena na komplexní zapojení ICT do výukového procesu a na zkoumání nových a efektivnějších přístupů. využití ICT ve výuce výběr vhodných školení týmu Po absolvovaných školení učitelé již nezápasí se základy obsluhy počítačů a jsou schopni implementovat do výuky nové metody.

2 Škola nastavuje pravidla použití ICT včetně mobilních telefonů, přístupu do internetu atd. Např. prostřednictvím školního řádu. Škola svou strategii rozvoje v oblasti ICT upravuje v souladu se zájmy zaměstnanců, žáků, rodičů i zřizovatele a po domluvě s nimi. Škola svou strategii rozvoje v oblasti ICT upravuje v souladu se zájmy zaměstnanců, žáků, rodičů i zřizovatele a po domluvě s nimi. akceptace přijaté strategie dotazování na poradách zaměstnanců, na třídních shůzkách Škola reaguje na podněty zaměstnanců, žáků a rodičů ( , komunikační systém Bakaláři, Web - kontaktní formulář, Facebook, porady a schůzky) a svoji strategii jejich rozumným požadavkům přizpůsobuje. Existují případy využití ICT jako pomocného nástroje pro výuku žáků se specifickými potřebami (nepřítomnost, špatné výsledky, dysfunkce apod.), ale nejsou koordinovány. Škola podporuje zavádění různých metodických postupů využití ICT s cílem usnadnit žákům odlišných vlastností a specifických potřeb dosažení výukových cílů. Škola má implementován plně inkluzivní model využití ICT (případně i dalších specializovaných pomůcek) dovolující každému žákovi rozvoj podle osobního vzdělávacího plánu. specifické vzdělávací potřeby Sjednotit postup jednotlivých učitelů, shromažďovat na jednom místě pomůcky pro žáky s SP. Pravidelně s možnostmi využití pomůcek seznamovat učitele. Škola respektuje doporučení PPP, se kterými všechny učitele seznamuje výchovný poradce, a používá pomůcky pro ně navržené. Dále je škola schopna díky e-learningovému systému LMS Moodle umožnit žákům individuální rozvoj. 2. ICT ve Školním vzdělávacím programu Jen někteří jednotliví učitelé rozumí výukovým možnostem technologií a umí začlenit ICT do ŠVP. Většina učitelů chápe, jak začlenit ICT do ŠVP, a ví, jak lze s jejich pomocí zlepšit kvalitu výuky. Většina učitelů chápe, jak začlenit ICT do ŠVP, a ví, jak lze s jejich pomocí zlepšit kvalitu výuky. porozumění učitelů vhodná školení a další vzdělávání učitelů Velmi kvalitní v oblasti ICT je příprava teoretického vyučování, tady by bylo možné udělit stupeň 4. V praktickém vyučování využívají ICT jen někteří učitelé a to i přesto, že byli zapojeni do přípravy DUM (videoklipy pro opravárenství).

3 Plánování zahrnuje přípravu učitelů a orientuje se převážně na využití ICT ke zdokonalování tradičních forem výuky skupin i jednotlivců. Většina učitelů detailně plánuje způsoby integrace ICT do připravovaných vzdělávacích aktivit. Většina učitelů detailně plánuje způsoby integrace ICT do připravovaných vzdělávacích aktivit. vzdělávací plán školení učitelů, vytvoření spolehlivého úložiště výukových materiálů Výukové materiály máme bezpečně uloženy na intranetu, na webu školy a v LMS Moodle. Učitelé si mohou vybrat úložiště, se kterým se jim nejlépe pracuje. Naše DUM zpracovávají části ŠVP, takže učitelé je pravidelně ve výuce používají, protože jim usnadňují přípravu na hodinu. zkušenosti většiny učitelů Učitelé využívají ICT jako nástroj školní administrativy, pro plánování výuky i na podporu výukových činností typicky formou využití hotových materiálů. vzdělávání učitelů Učitelé využívají ICT tak, aby žáci měli možnost se vzdělávat formou konstruktivně pojatých předmětových i mezipředmětových aktivit. Učitelé využívají ICT tak, aby žáci měli možnost se vzdělávat formou konstruktivně pojatých předmětových i mezipředmětových aktivit. Využití ICT do předmětových a mezipředmětových aktivit je dáno ŠVP. Žáci často používají ICT při vyučování samostatně a jsou vedeni k respektování etických pravidel. Žáci využívají ICT při vyučování soustavně a jsou (kromě etických pravidel) vedeni ke vzájemné spolupráci. Žáci využívají ICT při vyučování soustavně a jsou (kromě etických pravidel) vedeni ke vzájemné spolupráci. zkušenosti většiny žáků projektové vyučování Do ŠVP je zařazeno projektové vyučování s využitím ICT, při kterém žáci pracují ve skupinách a výsledek jejich práce závisí na vzájemné spolupráci.

4 Učitelé využívají ICT cíleně k podpoře výuky žáků, kteří mají krátkodobě nebo dlouhodobě problémy. Učitelé využívají diagnostických ICT nástrojů ke sledování výukových výsledků žáků tak, aby snadněji odhalili vznikající problém a mohli ho vhodným způsobem řešit. Učitelé využívají ICT cíleně k podpoře výuky žáků, kteří mají krátkodobě nebo dlouhodobě problémy. specifické vzdělávací potřeby seznámení učitelů s problematikou zdravotně postižených seznámení s vhodnými pomůckami (školení, porady) V naší škole učitelé nepracují s diagnostikou různých postižení. K odhalení zdravotního postižení dochází většinou na ZŠ a k nám už nastupují žáci se zprávou z PPP. Zdravotně postižené k nám chodí sledovat pracovníci Centra, proto se naši učitelé diagnostikou nezabývají. 3. profesní rozvoj Jen někteří učitelé mají zájem vzdělávat se v oblasti ICT. Většina učitelů má zájem o profesní růst v oblasti ICT a zúčastňuje se především vzdělávacích akcí organizovaných v rámci školy. Většina učitelů má zájem o profesní růst v oblasti ICT a zúčastňuje se především vzdělávacích akcí organizovaných v rámci školy. uvědomění a zapojení Souvisí s stářím kolektivu. Pomůže omlazení týmu a tlak vedení na celoživotní vzdělávání. Učitelé se pravidelně účastní školení pořádaných v učebně školy (např. ActiveBoard, redakční systém, zpracování digitální fotografie, Win8... ) Potřeby profesního rozvoje v oblasti ICT určuje všem zaměstnancům vedení školy (nebo ICT koordinátor). Program profesního rozvoje v oblasti ICT je připravován v souladu s potřebami ŠVP soustavně všemi učiteli ve spolupráci s ICT koordinátorem. Program profesního rozvoje v oblasti ICT je připravován v souladu s potřebami ŠVP soustavně všemi učiteli ve spolupráci s ICT koordinátorem. plánování na vzniku plánu se budou podílet i tvůrci ŠVP Školení v oblasti ICT navrhuje ICT koordinátor po konzultaci s tvůrci ŠVP. Pokud školení probíhá v budově školy, je účast vysoká. Proto je vhodné domlouvat školení v místě školy, popř. e-learningem a webinářů.

5 Někteří učitelé se účastní školení zaměřeného na využití ICT ve vzdělávání. Většina učitelů se účastní školení zaměřeného na využití ICT ve vzdělávání. Většina učitelů se účastní školení zaměřeného na využití ICT ve vzdělávání. zaměření Důležitá školení (vybere ICT koordinátor) pro další využívání vybraných programů, e-learningu a DUM budou pro učitele povinná. Pro nasazení ŠVP byly některé znalosti v ICT nezbytné, proto byla některá školení zařazena na dobu prázdnin (MS Office - rozdíly verzí). Dále ICT koordinátor uděluje individuální konzultace dle potřeby učitelů a ŠVP, které jsou velmi oblíbené a časté. Mezi učiteli je vzrůstající tendence využívat ICT ve výuce a zdokonalovat se. Většina učitelů ví, jak využívat ICT ve výuce, snaží se stále zdokonalovat a pomáhat kolegům. Většina učitelů ví, jak využívat ICT ve výuce, snaží se stále zdokonalovat a pomáhat kolegům. sebedůvěra K sebedůvěře pomáhá pravidelné používání dané techniky a vědomí, že ICT koordinátor je v kritické chvíli ochoten pomoci. Důležité je aby na všech pracovištích se aplikace a technika spouštěly stejným způsobem. Výsledek částečně souvisí s výměnou některých pracovníků (odchod do důchodu, nástup po MD). Mladší lidé, kteří běžně počítač používají snadno zvládnou i jiné programy a zařízení a po proškolení nemají s technikou problémy. Protože většina učitelů techniku zvládá, vždy se najde rychle pomoc těm, kteří si nejsou tak jistí. Vzhledem k tomu že na celé škole používáme stejný OS, interaktivní tabule atd. nemusí se učitelé v každé místnosti učit obsluhovat něco jiného a to také přispívá k jejich sebedůvěře. Ke sdílení nápadů a příkladů dobré praxe dochází jen mezi některými učiteli. Ke sdílení nápadů a příkladů dobré praxe mezi všemi učiteli dochází často, a to jak osobně, tak online. Ke sdílení nápadů a příkladů dobré praxe mezi všemi učiteli dochází často, a to jak osobně, tak online. neformální způsoby profesního rozvoje Součástí ŠVP je prolínání ICT do všech předmětů, kde to má smysl. Učitelé tedy budou muset více spolupracovat s ICT koordinátorem a ostatními učiteli při přípravě svých hodin. K realizaci ŠVP bylo nutné, aby si učitelé předávali své DUM, ověřovali je a opravovali a následně začali používat. V důsledku toho začali častěji konzultovat své nápady, zjistili že vyměňovat si materiály je výhodné a zkvalitňuje a urychluje se tím příprava hodin. 4. integrace ICT do života školy

6 ICT jsou ve škole stále a všude pohotově k dispozici jak učitelům, tak žákům (typicky s podporou bezdrátové sítě). Učitelé, žáci i širší školní komunita využívají ICT pro vzájemné spojení i pro přístup do školy odkudkoliv a kdykoliv. Učitelé, žáci i širší školní komunita využívají ICT pro vzájemné spojení i pro přístup do školy odkudkoliv a kdykoliv. dostupnost Zde je potřeba rozdělit informace tak, aby potřebné informace byly k dispozici potřebné skupině - informace pro žáky, informace pro rodiče, informace pro veřejnost. pro žáky - LMS systém + klasifikace, absence, výchovná opatření pro rodiče - kompletní informace o studiu jejich dětí ostatní - informace o škole, oborech,... Podle toho se bude technicky jejich přístup řešit různě (web, LMS, VPN...) Škola spustila modul Bakaláři-webové aplikace, zmodernizovala webové stránky (redakční systém, e-studovna pro všechny) a zavedla pro žáky e-learningový systém LMS Moodle. Proto mají učitelé, žáci a rodiče vždy všechny potřebné informace online. Viditelné známky využívání ICT mimo výuku informatiky existují (např. práce na projektech). ICT jsou využívány ve všech výukových aktivitách školy, kde je jejich nasazení přínosné. ICT jsou využívány ve všech výukových aktivitách školy, kde je jejich nasazení přínosné. využití vybavení učebny jazyků dovybavení elektrolaboratoře proškolení učitelů ve využívání techniky v aule pravidelná modernizace diagnostiky na praxi Pro využití ICT i mimo výuku informatiky bylo problematické z nedostatku vybavených učeben. Nyní máme nově vybavenou učebnu cizích jazyků (ActivBoard), počítači vybavenou elektrolaboratoř, dataprojektory téměř ve všech učebnách. Proto je i možné nasazení ICT ve všech předmětech. Koordinátor ICT učí ostatní učitele ovládat počítače a pomáhá jim se školní administrativou. Školní koordinátor ICT má přiměřenou kvalifikaci a zabývá se především pomocí ostatním učitelům implementovat nejvhodnější metody využití technologií. Školní koordinátor ICT má přiměřenou kvalifikaci a zabývá se především pomocí ostatním učitelům implementovat nejvhodnější metody využití technologií. metodická podpora ICT koordinátor absolvoval obor Koordinace v ICT. Aby mohl seznamovat s novinkami v oblasti vzdělávání ostatní učitele a navrhovat nové technologie, bude se pravidelně dál vzdělávat. Školní ICT koordinátor se stále vzdělává (absolvuje pravidelně školení pořádaná MU v Brně, SSŠ Brno, Mendelovou univerzitou v Brně, VUT Brno, firmou Microsoft, Apple...). Je proto schopen navrhovat učitelům nové technologie.

7 Škola o sobě na internetu publikuje pouze základní informace, které se aktualizují jen výjimečně. Webová prezentace školy je vytvářena podle jasných pravidel. Obsahuje stále aktualizované platné informace a zajímavosti. Školní web je vytvářen využitím vhodného redakčního systému a obsahuje nejen aktuální informace, ale též materiály vytvořené jak učiteli, tak žáky. prezentace na internetu Modernizace webu školy na dynamické stránky s redakčním systémem, do kterého budou moci vstupovat a vkládat informace všichni proškolení učitelé. Škola zmodernizovala svůj web. Při autoevaluaci podle Ondřeje Neumajera získal toto hodnocení: 85 bodů Dobrý školní web Takto ohodnocený školní web patří k té lepší části školních webů na českém Internetu. Na slabých stránkách ještě pracujeme, takže výsledek bude brzy ještě lepší. Škola dává žákům některé materiály k dispozici online. Všichni učitelé jsou vedeni k tomu, aby digitální výukové materiály poskytovali žákům prostřednictvím internetu. Kromě LMS je používán specializovaný systém řízení školy integrující výukové materiály, záznamy výukových výsledků žáků (známky, e-portfolio), rozvrh apod. Rozlišuje různé pravomoci uživatelů (včetně rodičů). elearning Vytvoření spolehlivého úložiště souborů. Seznámení učitelů, jak s úložištěm pracovat. Zde zaznamenala škola výrazný pokrok. Škola používá pro výuku LMS Moodle, který běží na serverech MU v Brně. Klasifikace ze systému Moodle je možné exportovat do systému Bakaláři (evidence, klasifikace, absence, výchovná opatření, domácí úkoly, komunikační systém, dokumenty,...), kde mají žáci a jejich zákonní zástupci kompletní informace o studiu. spojení s vnějším světem Pro komunikaci mezi školou, rodiči, zřizovatelem apod. jsou využívány různé nástroje internetu ( , Skype, webový kontaktní formulář, textové zprávy). Kromě běžné komunikace nabízí škola širší školní komunitě pravidelně aktualizované informace o sobě. Do komunikace s vnějším světem se zapojují i učitelé např. formou osobních či třídních blogů. Kromě běžné komunikace nabízí škola širší školní komunitě pravidelně aktualizované informace o sobě. Do komunikace s vnějším světem se zapojují i učitelé např. formou osobních či třídních blogů. založit redakční systém registrace školy na facebooku začít používat modul Bakaláři - webové aplikace Díky novému redakčnímu systému mohou učitelé podávat informace o svých aktivitách na webu školy. Dále byly založeny oficiální facebookové stránky školy, které zatím získávají přátele.

8 Někteří učitelé ojediněle využívají ICT při práci na výukových projektech. Škola pravidelně realizuje jednotlivé či celoškolní projekty využívající ICT. Škola pravidelně realizuje jednotlivé či celoškolní projekty využívající ICT. projekty mezipředmětové aktivity zadány v ŠVP Součástí ŠVP je i projektové vyučování s využitím ICT. ICT jako pracovní nástroj nutný k realizaci výukové činnosti na půdě školy (informační zdroje, zpracování dat, tvorba dokumentů). ICT plně integrovány téměř do všech činností tak, že jejich přítomnost je chápána jako samozřejmost. ICT plně integrovány téměř do všech činností tak, že jejich přítomnost je chápána jako samozřejmost. pohled žáka - zvýšení počtu počítačů a učeben vybavených ICT - umožnění tisku a skenování na sdílených zařízeních a přístupu k informacím i mimo vyučování (sdílená tiskárna, scanner, wifi) Části školy jsou pokryty WiFi, žáci mají k dispozici kopírovací stroj Konica Minolta bizhub c360 (kopírka, tiskárna, scanner, OCR), žáci mají přístup do učebny VT o přestávkách. Mají tedy, pokud potřebují, ICT k dispozici během celé výuky. 5. ICT infrastruktura Existuje pouze základní stupeň plánování nákupu ICT. Plán nákupu ICT sleduje více souvislostí. Kromě ceny též standardizaci vybavení, záruční podmínky, ekologickou likvidaci apod. Plán nákupu ICT sleduje více souvislostí. Kromě ceny též standardizaci vybavení, záruční podmínky, ekologickou likvidaci apod. plán pořizování ICT Při nákupu ICT technologií zvažovat cenu, záruku, servis, dostupnost servisu, a likvidaci, reference. Nákup konzultovat s odborníky v oboru. Veškeré nákupy ICT koordinátor konzultuje s odborníky v oboru a s jejich pomocí stanovuje kritéria výběru.

9 LAN a internet Všechny prostory školy a všechny počítače jsou připojeny do lokální sítě a jejím prostřednictvím do internetu. Zároveň je řešen přístup k výukovým materiálům a síťovým zdrojům uvnitř i vně školy. Všechna data vztahující se k výuce (např. e-portfolio) jsou k dispozici z libovolného počítače kdekoli na internetu v případě, že má uživatel oprávnění s nimi nakládat. Uživatel se vůbec nezabývá tím, kde jsou data fyzicky uložena. pořízení nebo vytvoření e-learningového systému Všechna data vztahující se k výuce (např. e-portfolio) jsou k dispozici z libovolného počítače kdekoli na internetu v případě, že má uživatel oprávnění s nimi nakládat. Uživatel se vůbec nezabývá tím, kde jsou data fyzicky uložena. Data jsou uložena v systémech Bakaláři a LMS Moodle. Prostřednictvím těchto systémů se uživatel vždy ke svým datům dostane. Technická podpora je prováděna nahodile v převážné míře formou objednávky. Pracovník školy zajišťuje pouze technický dohled. Technická podpora je zajištěna po celý rok formou pracovně nebo obchodně právního vztahu. Přitom se technický dohled soustředí na udržení stávajícího stavu. Technická podpora je řešena systémově, zajišťuje stabilní provoz infrastruktury a je zaměřena na její koncepční rozvoj v souladu s ŠVP. technická podpora Zvážit uzavření smlouvy o technické podpoře Technickou podporu zajišťuje převážně ICT koordinátor, který v případě potřeby objednává služby smluvně zajištěné firmy a konzultuje možnosti dalšího rozvoje s odborníky v oboru. Koordinátor tuto službu vykonává zadarmo. digitální učební materiály Učitelé mají zásobu ověřených nekomerčních či komerčních digitálních výukových materiálů k podpoře výuky a opakovaně je používají. Učitelé průběžně vyhledávají nové materiály a obsah výuky se pomocí nich dynamicky mění. Učitelé digitální učební materiály nejen vyhledávají a používají, ale též k vlastní potřebě upravují a vytvářejí nové, které následně sdílejí s ostatními (např. na <a href=" Vedení školy vytváří tlak na použití DUM i jinými učiteli než autory materiálů a aktualizaci materiálů dle novinek v oboru. Protože do tvorby DUM se zapojila většina učitelů, jsou tito schopni digitální materiály nejen najít a používat, ale i upravovat a vytvářet.

10 Kromě spec. učebny jsou počítači, dataprojektory či interaktivními tabulemi a internetem vybaveny i některé další třídy. Minimálně jedním připojeným počítačem s dataprojektorem či interaktivní tabulí je vybavena většina učeben. Škola alespoň omezeným způsobem umožňuje připojení žákovských mobilních zařízení do sítě. Minimálně jedním připojeným počítačem s dataprojektorem či interaktivní tabulí je vybavena většina učeben. Škola alespoň omezeným způsobem umožňuje připojení žákovských mobilních zařízení do sítě. ICT vybavení nákup potřebné techniky Škola během sledovaného období dovybavila téměř všechny učebny potřebnou technikou tak, aby především učitelé mohli své DUM kdykoli použít. Žáci mají k dispozici wifi ve dvou lokalitách. Škola má propracovanou politiku nákupu potřebných licencí pro použití učiteli i žáky nejen v prostorách školy. Škola má propracovanou politiku nákupu potřebných licencí pro použití učiteli i žáky nejen v prostorách školy. Škola má propracovanou politiku nákupu potřebných licencí pro použití učiteli i žáky nejen v prostorách školy. licence

11 Vytištěno:

Podklady pro ICT plán

Podklady pro ICT plán Podklady pro ICT plán Škola: ICT - Hodnocení: Vstupní hodnocení Indikátor Aktuální stav k 1.3.2012 Plánovaný stav k 28.2.2014 1. řízení a plánování Na vizi zapojení ICT do výuky pracuje jen omezená skupina

Více

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Škola: AHOL - Střední odborná škola, s.r.o. Indikátor Počáteční stav k 1.7.2012 Využití ICT hraje významnou roli ve vizi a je plně

Více

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Škola: Gymnázium Ostrov Využití ICT hraje významnou roli ve vizi a je plně zahrnuto do koncepce rozvoje školy. 1. řízení a plánování

Více

ICT plán. Škola: gyricany - Hodnocení: Vstupní hodnocení. Indikátor Aktuální stav k 22.3.2012 Plánovaný stav k 30.6.2014. 1. řízení a plánování

ICT plán. Škola: gyricany - Hodnocení: Vstupní hodnocení. Indikátor Aktuální stav k 22.3.2012 Plánovaný stav k 30.6.2014. 1. řízení a plánování ICT plán Škola: gyricany - Hodnocení: Vstupní hodnocení Indikátor Aktuální stav k 22.3.2012 Plánovaný stav k 30.6.2014 1. řízení a plánování Na vizi zapojení ICT do výuky pracuje jen omezená skupina učitelů.

Více

Podklady pro ICT plán

Podklady pro ICT plán Podklady pro ICT plán Škola: ZŠ Ukrajinská 19, příspěvková organizace - Hodnocení: ICT plán 2016/17 1. řízení a plánování role ICT ve vizi školy ICT plán Využití ICT hraje významnou roli ve vizi a je plně

Více

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Škola: Gymnázium, Krnov, p.o. Indikátor Počáteční stav k 1.5.2012 1. řízení a plánování Na vizi zapojení ICT do výuky pracuje jen

Více

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Škola: Vstupní hodnocení Indikátor 1. řízení a plánování Na vizi zapojení ICT do výuky pracuje jen omezená skupina učitelů. Využití

Více

Profil Škola 21 : difuzní model pro integraci moderních technologií

Profil Škola 21 : difuzní model pro integraci moderních technologií Profil Škola 21 : difuzní model pro integraci moderních technologií 1. začínáme 2. máme první zkušenosti 3. nabýváme sebejistoty 4. jsme příkladem ostatním řízení a plánování vize školy ICT plán Vize pouze

Více

ZŠ Chodov, Nejdecká 254 okres Sokolov, příspěvková organizace ICT PLÁN ŠKOLY. Indikátor Aktuální stav Plánovaný stav. 1. řízení a plánování

ZŠ Chodov, Nejdecká 254 okres Sokolov, příspěvková organizace ICT PLÁN ŠKOLY. Indikátor Aktuální stav Plánovaný stav. 1. řízení a plánování ZŠ Chodov, Nejdecká 254 okres Sokolov, příspěvková organizace ICT PLÁN ŠKOLY školní rok: 2014/2015 ICT koordinátor: Mgr. Iva Jurnečková Indikátor Aktuální stav Plánovaný stav 1. řízení a plánování role

Více

Podklady pro ICT plán

Podklady pro ICT plán Podklady pro ICT plán Škola: zsmsperstejn - Hodnocení: Dotyková zařízení do výuky Indikátor Aktuální stav k 15.10.2014 Plánovaný stav k 30.6.2015 1. řízení a plánování role ICT ve vizi školy Využití ICT

Více

Podklady pro ICT plán

Podklady pro ICT plán Podklady pro ICT plán Škola: ZS Janov - Hodnocení: ZS Janov Indikátor Aktuální stav k 23.10.2014 Plánovaný stav k 31.7.2015 1. řízení a plánování Vize je sdílena celou školou včetně žáků. Je aktivně ověřována

Více

Plán ICT do 31. 8. 2016

Plán ICT do 31. 8. 2016 Plán ICT do 31. 8. 2016 Škola: Střední škola gastronomie a obchodu Zlín Indikátor Aktuální stav k 30. 4. 2014 Plánovaný stav k 31. 8. 2016 1. řízení a plánování role ICT ve vizi školy Využití ICT hraje

Více

Integrace ICT do prostředí MŠ. Mgr. Daniel Janata daniel.janata@seznam.cz

Integrace ICT do prostředí MŠ. Mgr. Daniel Janata daniel.janata@seznam.cz Integrace ICT do prostředí MŠ Mgr. Daniel Janata daniel.janata@seznam.cz Svět technologií našich dětí Jaké technologie využívají, obklopují je v reálném světě? S čím přicházejí děti do kontaktu? myšlenková

Více

Příloha č. 1. Soubor indikátorů podmínek rozvoje informační gramotnosti

Příloha č. 1. Soubor indikátorů podmínek rozvoje informační gramotnosti Příloha č. 1 Soubor indikátorů podmínek Úvod Struktura indikátorů a nástroje inspekční činnosti, které slouží k posuzování podmínek škol nutných k rozvoji žáků, vycházejí z difuzního modelu integrace moderních

Více

Podklady pro ICT plán 2012-2014

Podklady pro ICT plán 2012-2014 Podklady pro ICT plán 2012-2014 Škola: Gymnázium KM Indikátor Aktuální stav k 2.4.2012 Plánovaný stav k 1.4.2014 1. řízení a plánování Využití ICT hraje významnou roli ve vizi a je plně zahrnuto do koncepce

Více

Podklady pro ICT plán

Podklady pro ICT plán Podklady pro ICT plán Škola: Základní škola a Mateřská škola Děčín XXVII, Kosmonautů 177, příspěvková organizace - Hodnocení: Dotyk Indikátor Aktuální stav k 20.8.2015 Plánovaný stav k 30.6.2016 1. řízení

Více

ICT plán leden 2014 prosinec 2015

ICT plán leden 2014 prosinec 2015 Základní údaje o škole název školy ICT plán leden 2014 prosinec 2015 Základní škola T. G. Masaryka Brodek u Konice Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Brodek u Konice, příspěvková organizace

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠVIHOV. ICT plán. Školní rok 2016 / Mgr. Vendula Bauerová ICT koordinátor

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠVIHOV. ICT plán. Školní rok 2016 / Mgr. Vendula Bauerová ICT koordinátor ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠVIHOV ICT plán Školní rok 2016 / 2017 Mgr. Vendula Bauerová ICT koordinátor Obsah Základní údaje o škole... 3 Stávající stav... 3 Základní údaje... 3 Vybavení školy...

Více

ICT PLÁN G Y M N Á Z I U M

ICT PLÁN G Y M N Á Z I U M G Y M N Á Z I U M Lipník nad Bečvou, Komenského sady 62, příspěvková organizace PSČ 751 31, tel.: 581 705 321, fax: 581 705 329 e-mail: gym@glnb.cz, www.glnb.cz ICT PLÁN Název školy: Gymnázium, Lipník

Více

5. Strukturovaná kabeláž UTP level 5e, všechny počítače propojeny v síti

5. Strukturovaná kabeláž UTP level 5e, všechny počítače propojeny v síti P l á n I C T Stávající stav: 1. Počet žáků: 600 2. Celkový počet pedagogických pracovníků proškolených na úrovni Z: 29 Celkový počet pedagogických pracovníků proškolených na úrovni P: 15 Celkový počet

Více

Oblast intervence Digitální kompetence (P-KAP)

Oblast intervence Digitální kompetence (P-KAP) Oblast intervence Digitální kompetence () Garant intervence: Ing. Marie Vaněčková Web: www.nuv.cz/p-kap/rozvoj-ict-kompetenci Email: marie.vaneckova@nuv.cz Telefon: 770 137 196 Projekt a oblasti intervence

Více

ICT plán. Škola: VOŠ, SPŠ a SOŠ řemesel a služeb, Strakonice - Hodnocení: ICT VOŠ, SPŠ a SOŠ řemesel a služeb, Strakonice

ICT plán. Škola: VOŠ, SPŠ a SOŠ řemesel a služeb, Strakonice - Hodnocení: ICT VOŠ, SPŠ a SOŠ řemesel a služeb, Strakonice ICT plán Škola: VOŠ, SPŠ a SOŠ řemesel a služeb, Strakonice - Hodnocení: ICT VOŠ, SPŠ a SOŠ řemesel a služeb, Strakonice Indikátor Aktuální stav k 22.3.2012 Plánovaný stav k 30. 5. 2014 1. řízení a plánování

Více

ICT PLÁN Střední průmyslová škola stavební Valašské Meziříčí 2011

ICT PLÁN Střední průmyslová škola stavební Valašské Meziříčí 2011 ICT PLÁN Střední průmyslová škola stavební Valašské Meziříčí 2011 ICT PLÁN 1. Základní údaje o škole Název: Střední průmyslová škola stavební Valašské Meziříčí Adresa: 757 01 Valašské Meziříčí, Máchova

Více

ICT PLÁN G Y M N Á Z I U M

ICT PLÁN G Y M N Á Z I U M G Y M N Á Z I U M Lipník nad Bečvou, Komenského sady 62, příspěvková organizace PSČ 751 31, tel.: 581 705 321, fax: 581 705 329 e-mail: gym@glnb.cz, www.glnb.cz ICT PLÁN Název školy: Gymnázium, Lipník

Více

Základní škola Pardubice, Staňkova 128 ICT PLÁN ŠKOLY. školní rok 2016/2017. Mgr. Gisela Kostelecká - ředitelka školy

Základní škola Pardubice, Staňkova 128 ICT PLÁN ŠKOLY. školní rok 2016/2017. Mgr. Gisela Kostelecká - ředitelka školy Základní škola Pardubice, Staňkova 128 ICT PLÁN ŠKOLY Vypracoval školní rok 2016/2017 Mgr. Gisela Kostelecká ředitelka školy Mgr. Jan Kubát metodik ICT Schválil Mgr. Gisela Kostelecká ředitelka školy Účinnost

Více

Podklady pro ICT plán

Podklady pro ICT plán Podklady pro ICT plán Škola: EkoLtm-0553 - Hodnocení: Vstupní hodnocení Indikátor Aktuální stav k 12.6.2012 Plánovaný stav k 24.6.2014 1. řízení a plánování Využití ICT hraje významnou roli ve vizi a je

Více

Základní škola Orlová Lutyně Školní 862 okres Karviná, příspěvková organizace ICT PLÁN

Základní škola Orlová Lutyně Školní 862 okres Karviná, příspěvková organizace ICT PLÁN Základní škola Orlová Lutyně Školní 862 okres Karviná, příspěvková organizace ICT PLÁN zpracovaný v souladu s metodickým pokynem MŠMT ČR č. j. 27 419/2004-55 v Orlové 10. 2. 2018 Zpracovala: Ing. Romana

Více

ICT plán školy. Organizační směrnice č. 8/2014

ICT plán školy. Organizační směrnice č. 8/2014 Střední odborná škola veterinární, mechanizační a zahradnická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky České Budějovice, Rudolfovská 92, PSČ 372 16 Organizační směrnice č. 8/2014 ICT plán školy

Více

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Dolní Bousov , Dolní Bousov, Školní 74 okres Mladá Boleslav

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Dolní Bousov , Dolní Bousov, Školní 74 okres Mladá Boleslav Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Dolní Bousov 326 396 388, 777 061 727 294 04 Dolní Bousov, Školní 74 okres Mladá Boleslav ICT plán školy Školní rok 2016 2017 Název školy: Základní škola

Více

ICT PLÁN - ROK 2017 PROFIL ŠKOLA 21

ICT PLÁN - ROK 2017 PROFIL ŠKOLA 21 ICT PLÁN - ROK 2017 PROFIL ŠKOLA 21 ICT PLÁN NA ROK 2017 ÚVOD Aplikace Profil Škola21 zapojení ICT do života školy dostupný na http://skola21.rvp.cz je evaluační nástroj, který škole umožní zjistit, v

Více

ICT plán školy pro období 2012-2014

ICT plán školy pro období 2012-2014 ICT plán školy pro období 2012-2014 Škola: Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace IČO: 70933901 tel/fax: 596 134 328 E-mail: zsgebauerova@seznam.cz www: http://www.zsgebauerova.cz/

Více

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK Popis podporovaných aktivit oblasti podpory č. 1. 1 Popis jednotlivých aktivit oblastí podpory je pro žadatele pouze orientační, není závazný ani konečný. 1. Vytváření podmínek pro implementaci školních

Více

Plán rozvoje informační a komunikační technologie ve škole (ICT plán školy)

Plán rozvoje informační a komunikační technologie ve škole (ICT plán školy) Základní škola a Mateřská škola Aloise Štěpánka, Dolany, příspěvková organizace 783 16 Dolany č.p. 174 IČ 70983259 Plán rozvoje informační a komunikační technologie ve škole (ICT plán školy) Číslo jednací:

Více

Sdílení výukových materiálů. Inovativní podpora výuky a provozu. Ochrana dat. Moderní interaktivní výuka. Příprava vyučujících

Sdílení výukových materiálů. Inovativní podpora výuky a provozu. Ochrana dat. Moderní interaktivní výuka. Příprava vyučujících Inovativní podpora výuky a provozu Sdílení výukových materiálů Ochrana dat Moderní interaktivní výuka Příprava vyučujících 1 OBSAH STRATEGIE ICT... 3 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE...

Více

ZŠ a MŠ Šumavské Hoštice ICT PLÁN ŠKOLY 2017/2018. Zpracovala: Ing. Anna Olahová ICT koordinátor školy. ředitelka školy

ZŠ a MŠ Šumavské Hoštice ICT PLÁN ŠKOLY 2017/2018. Zpracovala: Ing. Anna Olahová ICT koordinátor školy. ředitelka školy ZŠ a MŠ Šumavské Hoštice ICT PLÁN ŠKOLY 2017/2018 Zpracovala: 7. 9. 2017 Ing. Anna Olahová ICT koordinátor školy Schválila: Mgr. Petra Vaňková ředitelka školy Současný stav Celkový počet žáků Ve školním

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval: Schválil: Z á k l a d n í š k o l a, R o k y c a n y, Č e c h o v a 4 0 337 01 Rokycany, tel.: 371723255, 777484 951, e-mail: zvs.rokycany@quick.cz ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT PLÁN ŠKOLY Platnost

Více

ICT plán školy. Základní škola profesora Zdeňka Matějčka v Mostě 2014-2015. ICT koordinátor: Mgr. Anita Pohlová

ICT plán školy. Základní škola profesora Zdeňka Matějčka v Mostě 2014-2015. ICT koordinátor: Mgr. Anita Pohlová ICT plán školy 2014-2015 ICT plán školy popisuje stávající stav, cíle, kterých chce škola v oblasti ICT vybavení dosáhnout v souladu s dokumentem ICT standardy organizací zřizovaných krajským úřadem, a

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy 25. základní škola v Plzni, Chválenická 17, příspěvková organizace Zpracovali: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy Mgr. Zdeněk Novák Mgr. Eliška Syřínková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy 25. základní škola v Plzni, Chválenická 17, příspěvková organizace Zpracovali: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy Mgr. Zdeněk Novák Mgr. Petr Pavel, ředitel školy Pedagogická rada projednala

Více

10. základní škola Plzeň, nám. Míru 6, příspěvková organizace, 301 00 Plzeň ICT PLÁN ŠKOLY

10. základní škola Plzeň, nám. Míru 6, příspěvková organizace, 301 00 Plzeň ICT PLÁN ŠKOLY 10. základní škola Plzeň, nám. Míru 6, příspěvková organizace, 301 00 Plzeň ICT PLÁN ŠKOLY Období: 2014 2017 Zpracovatel: Mgr. Jakub Hačka, hardwarové vybavení školy Mgr. Pavla Sýkorová, softwarové vybavení

Více

Hodnocení DUMů z hlediska použitelnosti, metod a forem zkušenosti, nápady, šablony 24. dubna 2013, MŠMT

Hodnocení DUMů z hlediska použitelnosti, metod a forem zkušenosti, nápady, šablony 24. dubna 2013, MŠMT Hodnocení DUMů z hlediska použitelnosti, metod a forem zkušenosti, nápady, šablony 24. dubna 2013, MŠMT Profil Škola 21 integrace ICT do života školy Ondřej Neumajer Co je Profil Škola 21 Zapojení ICT

Více

ICT plán školy. Školní rok web: zsdb.cz

ICT plán školy. Školní rok web: zsdb.cz Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Dolní Bousov 326 396 388, 777 061 727 294 04 Dolní Bousov, Školní 74 okres Mladá Boleslav ICT plán školy Školní rok 2018 2019 Název školy: Základní škola

Více

ICT PLÁN ŠKOLY. Městské gymnázium a Základní škola Jirkov

ICT PLÁN ŠKOLY. Městské gymnázium a Základní škola Jirkov ICT ŠKOLY Městské gymnázium a Základní škola Jirkov Resumé ICT plán školy aktualizovaný 1. 9. 2016 na základě skutečného stavu výpočetní techniky. Mgr. Martin Reihs reditel@4zsjirkov.cz Analýza a plán

Více

Střední škola Centrum odborné přípravy technickohospodářské, Praha 9, Poděbradská 1/179. ICT plán školy pro školní rok 2016/2017.

Střední škola Centrum odborné přípravy technickohospodářské, Praha 9, Poděbradská 1/179. ICT plán školy pro školní rok 2016/2017. Střední škola Centrum odborné přípravy technickohospodářské, Praha 9, Poděbradská 1/179 ICT plán školy pro školní rok 2016/2017 Část první Zajištění výuky Cíl: Kvalifikovaně zajistit pro školní rok 2016/2017

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Vedoucí školního poradenského pracoviště: Členové školního poradenského pracoviště: 2 HLAVNÍ CÍLE: výchovný poradce

Více

PROGRAM ZABEZPEČOVÁNÍ PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉHO PORADENSTVÍ

PROGRAM ZABEZPEČOVÁNÍ PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA FRANTIŠKOVY LÁZNĚ, ČESKÁ 39/1 PROGRAM ZABEZPEČOVÁNÍ PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉHO PORADENSTVÍ ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ PŘI ZŠ FRANTIŠKOVY LÁZNĚ PROGRAM ZABEZPEČOVÁNÍ PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉHO

Více

ICT plán školy. Školní rok web: zsdb.cz

ICT plán školy. Školní rok web: zsdb.cz Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Dolní Bousov 326 396 388, 777 061 727 294 04 Dolní Bousov, Školní 74 okres Mladá Boleslav ICT plán školy Školní rok 2017 2018 Název školy: Základní škola

Více

Základní škola Bechyně, Školní ulice 293. ICT plán školy 2 0 1 1-2 0 1 3

Základní škola Bechyně, Školní ulice 293. ICT plán školy 2 0 1 1-2 0 1 3 Základní škola Bechyně, Školní ulice 293 ICT plán školy 2 0 1 1-2 0 1 3 Plán školy popisuje současný stav a cíle optimalizace, kterých chce škola dosáhnout v oblasti zlepšení a zkvalitnění hardwarového

Více

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Pedagogicko-psychologická poradna 5 odstavce 3 bod c,d,e c) poskytuje poradenské služby žákům se zvýšeným rizikem školní neúspěšnosti nebo

Více

Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola Hradec Králové

Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola Hradec Králové ICT plán školy Název školy: Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola Hradec Králové Ulice: Komenského 234, PSČ, Místo: 50003 Hradec Králové Tel: 495 075 111 Fax: 495 513 485 Web::

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

ICT plán školy pro období od 1.9.2006 do 31.8.2008

ICT plán školy pro období od 1.9.2006 do 31.8.2008 Základní škola Havířov-Šumbark Jarošova 33/851 okres Karviná, příspěvková organizace Jarošova 33/851, 736 01 Havířov-Šumbark ICT plán školy pro období od 1.9.2006 do 31.8.2008 Zpracovali: Mgr. M. Kuča

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Hustopeče Nádražní 4, příspěvková organizace, okres Břeclav Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Na základě vyhlášky č.197/2016 zřizuje ZŠ Hustopeče, Nádraží 4, okres Břeclav,

Více

ICT PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE 2013-2015

ICT PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE 2013-2015 ICT PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE 2013-2015 Identifikační údaje: Základní škola Dambořice, okres Hodonín, příspěvková organizace Dambořice 466, 696 35 IČ: 70995711 Tel. 518 631 130 / 518 631 129 Mail:

Více

ZŠ Ostrava, Gen. Píky 13A, příspěvková organizace. ICT plán školy. pro období školního roku 2018/2019 a 2019/2020

ZŠ Ostrava, Gen. Píky 13A, příspěvková organizace. ICT plán školy. pro období školního roku 2018/2019 a 2019/2020 ZŠ Ostrava, Gen. Píky 13A, příspěvková organizace ICT plán školy pro období školního roku 2018/2019 a 2019/2020 1. Základní údaje o škole Název školy: ZŠ Ostrava, Gen. Píky 13A, příspěvková organizace

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk. ICT plán školy (2013 2014)

Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk. ICT plán školy (2013 2014) Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk ICT plán školy (2013 2014) V Zábřeze dne 2. 9. 2013 Vypracovala: Mgr. Miluše Kleiblová Úvod Základní škola Zábřeh, Školská 406/11, okres Šumperk, vydává

Více

ICT PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE

ICT PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE ICT PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE 2019-2021 Identifikační údaje: Základní škola Dambořice, okres Hodonín, příspěvková organizace Dambořice 466, 696 35 IČ: 70995711 Tel. 518 631 130 / 518 631 129 Vypracoval:

Více

Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk. ICT plán školy (2014 2015)

Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk. ICT plán školy (2014 2015) Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk ICT plán školy (2014 2015) V Zábřeze dne 8. 9. 2014 Vypracovala: Mgr. Miluše Kleiblová Úvod Základní škola Zábřeh, Školská 406/11, okres Šumperk, vydává

Více

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy I. Příloha ŠVP ZV 03/2016 Vlastní hodnocení školy 0 HLAVNÍ OBLASTI VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY JSOU VŽDY: 1. Podmínky ke vzdělávání 2. Průběh vzdělávání 3. Podpora školy žákům a studentům, spolupráce s rodiči,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Plzeň-Újezd, Národní 1, příspěvková organizace. Národní 1, Plzeň-Újezd. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Plzeň-Újezd, Národní 1, příspěvková organizace. Národní 1, Plzeň-Újezd. Identifikátor: Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Plzeň-Újezd, Národní 1, příspěvková organizace Národní 1, 312 00 Plzeň-Újezd Identifikátor: 600 069 656 Termín konání inspekce:

Více

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará Koncepce školního poradenského pracoviště Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje bezplatné

Více

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Škola pro život v 21.

Více

ICT plán školy. Základní údaje školy:

ICT plán školy. Základní údaje školy: ICT plán školy ICT plán školy je zpracován podle metodického pokynu MŠMT č. j. 30799/2005-551, který stanovuje Standard ICT služeb ve škole a náležitosti dokumentu ICT plán školy. Plán je zpracován na

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Statut školního poradenského pracoviště Potřeba školského poradenského pracoviště vychází z vyhlášky č. 27/2016 o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných. Důvodem

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram. Malá Hraštice 57, Nový Knín. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram. Malá Hraštice 57, Nový Knín. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram Malá Hraštice 57, 262 03 Nový Knín Identifikátor školy: 600 054 659 Termín konání

Více

ICT plán školy 2017/2018

ICT plán školy 2017/2018 Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková organizace 1.Základní údaje o škole ICT plán školy 2017/2018 Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková organizace Adresa školy:

Více

ŠVP Základní školy Vidče 2. stupeň Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie

ŠVP Základní školy Vidče 2. stupeň Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie ŠVP Základní školy Vidče 2. stupeň Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Informatika 2. stupeň Obsahové, časové a organizační vymezení Informatika je zařazena jako samostatný předmět v

Více

EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM -

EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM - EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM... 1 CÍLE PROJEKTU... 2 KLÍČOVÉ AKTIVITY... 2 PROJEKTOVÝ TÝM... 6 HODNOCENÍ PROJEKTU... 6 VÝSTUPY PROJEKTU... 7 EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na

Více

ICT v životě školy Profil školy 21 Metodický průvodce. Bořivoj Brdička, Ondřej Neumajer, Daniela Růžičková

ICT v životě školy Profil školy 21 Metodický průvodce. Bořivoj Brdička, Ondřej Neumajer, Daniela Růžičková ICT v životě školy Profil školy 21 Metodický průvodce Bořivoj Brdička, Ondřej Neumajer, Daniela Růžičková 27 ICT v životě školy Profil školy 21 Metodický průvodce Bořivoj Brdička, Ondřej Neumajer, Daniela

Více

ICT plán školy. Základní údaje školy:

ICT plán školy. Základní údaje školy: ICT plán školy ICT plán školy je zpracován podle metodického pokynu MŠMT č. j. 30799/2005-551, který stanovuje Standard ICT služeb ve škole a náležitosti dokumentu ICT plán školy. Plán je zpracován na

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE Zpracováno v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Ivančice Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000680

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, Hluboká 150, příspěvková organizace. Adresa: Hluboká 150, Ústí nad Labem

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, Hluboká 150, příspěvková organizace. Adresa: Hluboká 150, Ústí nad Labem Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ústí nad Labem, Hluboká 150, příspěvková organizace Adresa: Hluboká 150, 403 31 Ústí nad Labem Identifikátor: 600 085 481 Termín

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové náměstí 1466. Písek, Mírové náměstí 1466

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové náměstí 1466. Písek, Mírové náměstí 1466 Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové náměstí 1466 Písek, Mírové náměstí 1466 Identifikátor školy: 600 062 121 Termín

Více

27. Speciální pedagog. Anotace. Téma: systémová podpora

27. Speciální pedagog. Anotace. Téma: systémová podpora 27. Speciální pedagog Téma: systémová podpora Anotace Činnost speciálního pedagoga ve škole je samostatná poradenská činnost, která není přímou součástí vzdělávací činnosti školy. Školní speciální pedagog

Více

Základní škola ŠKOLAMYŠL

Základní škola ŠKOLAMYŠL Základní škola ŠKOLAMYŠL Hrnčířská 272, Zahájí, 570 01 Litomyšl místo poskytování vzdělávání a školských služeb Smetanovo náměstí 15, Litomyšl - Město 570 01 KONCEPCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Školní

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Masarykova obchodní akademie, Rakovník, Pražská Pražská 1222, Rakovník. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Masarykova obchodní akademie, Rakovník, Pražská Pražská 1222, Rakovník. Identifikátor: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Masarykova obchodní akademie, Rakovník, Pražská 1222 Pražská 1222, 269 20 Rakovník Identifikátor: 600 007 167 Termín konání inspekce: 22.

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Morkovice, příspěvková organizace 17. listopadu 416, 768 33 Morkovice-Slížany telefon: 573 370 023, e-mail: skola@zsmorkovice.cz, IČO: 708 749 30 Statut školního poradenského pracoviště

Více

ICT plán školy. Základní údaje školy:

ICT plán školy. Základní údaje školy: ICT plán školy ICT plán školy je zpracován podle metodického pokynu MŠMT č. j. 30799/2005-551, který stanovuje Standard ICT služeb ve škole a náležitosti dokumentu ICT plán školy. Plán je zpracován na

Více

Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk. ICT plán školy (2015 2016)

Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk. ICT plán školy (2015 2016) Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk ICT plán školy (2015 2016) V Zábřeze dne 1. 10. 2015 Vypracovala: Mgr. Miluše Kleiblová Úvod Základní škola Zábřeh, Školská 406/11, okres Šumperk, vydává

Více

Školení ICTK+ICTM. Studijní průvodce

Školení ICTK+ICTM. Studijní průvodce Školení ICTK+ICTM Studijní průvodce Radek Maca, Roman Úlovec Gymnázium Voděradská, Praha 10 Strašnice 008 Pracovní materiál Praha /8 Úvod Toto studium vychází ze standardu Standardy pro udělování akreditací

Více

Radek Maca, NIDM. Praha 6. 9. 2010

Radek Maca, NIDM. Praha 6. 9. 2010 EVALUACE INTEGRACE ICT POMOCÍ DIFUZNÍHO MODELU Radek Maca, NIDM Praha 6. 9. 2010 Obsah Úvod... 1 EU peníze školám... 1 Oblast Využívání ICT... 2 Difúzní model integrace moderních technologií do života

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ PELHŘIMOV Friedova 1469, 393 01 Pelhřimov ICT PLÁN ŠKOLY

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ PELHŘIMOV Friedova 1469, 393 01 Pelhřimov ICT PLÁN ŠKOLY STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ PELHŘIMOV Friedova 1469, 393 01 Pelhřimov ICT PLÁN ŠKOLY ICT plán školy popisuje stávající stav, cíle, kterých chce škola v oblasti ICT vybavení dosáhnout

Více

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4 Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace Žitavská 2969 470 01 Česká Lípa tel.: +420 487 829 101 e-mail: info@gym-cl.cz fax: +420 487 829 152 www: www.gym-cl.cz Organizační řád Organizační

Více

ICT plán Základní školy profesora Josefa Brože Vlachovo Březí

ICT plán Základní školy profesora Josefa Brože Vlachovo Březí Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net ICT plán Základní školy profesora Josefa

Více

Základní škola Bechyně, Školní ulice 293. ICT plán školy 2 0 1 4-2 0 1 5

Základní škola Bechyně, Školní ulice 293. ICT plán školy 2 0 1 4-2 0 1 5 Základní škola Bechyně, Školní ulice 293 ICT plán školy 2 0 1 4-2 0 1 5 Plán školy popisuje současný stav a cíle optimalizace, kterých chce škola dosáhnout v oblasti zlepšení a zkvalitnění hardwarového

Více

Koncepce poradenských služeb ve škole

Koncepce poradenských služeb ve škole ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ Školní poradenské pracoviště spadá do oblasti poradenských služeb ve škole. Poradenské služby ve škole jsou na naší škole zajišťovány výchovným poradcem, Mgr. Janou Wolfovou.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Hranice, okres Cheb Husova 414, 351 24 Hranice u Aše Identifikátor školy: 600 066 398 Termín konání inspekce: 6. 8. března

Více

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok Program Školního poradenského pracoviště na školní rok 2017-2018 Školní poradenské pracoviště ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, Ostrava Poruba, příspěvková organizace Od 1. 9. 2017 je v ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, v Ostravě

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitelka základní školy, Kaplice, Omlenická 436 zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Hoštka, okres Litoměřice, příspěvková organizace. Litoměřická 267, 411 72 Hoštka

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Hoštka, okres Litoměřice, příspěvková organizace. Litoměřická 267, 411 72 Hoštka Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Hoštka, okres Litoměřice, příspěvková organizace Litoměřická 267, 411 72 Hoštka Identifikátor: 600 081 753 Termín

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Horní Jiřetín. Adresa: Školní 126, 435 43 Horní Jiřetín. Identifikátor: 600 083 845

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Horní Jiřetín. Adresa: Školní 126, 435 43 Horní Jiřetín. Identifikátor: 600 083 845 Ceská školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Horní Jiřetín Adresa: Školní 126, 435 43 Horní Jiřetín Identifikátor: 600 083 845 Termín konání inspekce: 17.

Více

ICT plán školy ZŠ Horní Police, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. včetně podkladů pro ICT plán

ICT plán školy ZŠ Horní Police, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. včetně podkladů pro ICT plán ICT plán školy 2018 2020 ZŠ Horní Police, okres Česká Lípa, příspěvková organizace včetně podkladů pro ICT plán Mgr. Leona Ježková, Mgr. Miloslav Vítů 1.2.2018 1. Základní údaje o škole 2017/18 1.1. adresa:

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Praha, Holečkova ul. 5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 5. 2. Evaluační činnosti Evaluační (sebehodnotící, autoevaluační) činnosti

Více

Školní poradenské pracoviště ZŠ J.A. Komenského, Blatná Školní rok 2009-2010

Školní poradenské pracoviště ZŠ J.A. Komenského, Blatná Školní rok 2009-2010 Školní poradenské pracoviště ZŠ J.A. Komenského, Blatná Školní rok 2009-2010 EVROPSKÁ UNIE I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Naše škola je zapojena do systémového projektu ministerstva

Více

Projektová fiše pro velké projekty realizovatelné v rámci programové období EU 2014-2020

Projektová fiše pro velké projekty realizovatelné v rámci programové období EU 2014-2020 Projektová fiše pro velké projekty realizovatelné v rámci programové období EU 2014-2020 A. Nositel projektu A.1 Název nositele projektu Základní škola, Dobrá, okres Frýdek-Místek A.2 Adresa nositele projektu

Více

Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk. ICT plán školy (2012 2013)

Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk. ICT plán školy (2012 2013) Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk ICT plán školy (2012 2013) V Zábřeze dne 3. 9. 2012 Vypracovala: Mgr. Miluše Kleiblová Úvod Základní škola Zábřeh, Školská 406/11, okres Šumperk, vydává

Více

ICT plán školy na školní rok

ICT plán školy na školní rok Základní škola a Mateřská škola Bělá pod Pradědem, příspěvková organizace, Adolfovice 170, 790 01 Jeseník ICT plán školy na školní rok 2016 2017 1 Stávající stav...2 1.1 Údaje o škole...2 1.1.1 Počet žáků...2

Více