Strategický cíl 5 Transparentně a chytře spravované město (systém)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Strategický cíl 5 Transparentně a chytře spravované město (systém)"

Transkript

1 Transparentně a chytře spravované město (systém) Jedním z prioritních strategických cílů Prahy musí být také důvěryhodná a efektivní veřejná správa, využívající smart (chytré) technologie a uplatňující dlouhodobé koncepční plánovací nástroje při rozhodování o svém rozvoji. Veřejná správa uplatňující subsidiaritu v samosprávném rozhodování o místních věcech, spojenou s odpovídajícími ekonomickými nástroji spravedlivým podílem městských částí na finančních zdrojích města; cílem je veřejná správa podporující místní komunity a participaci aktivních občanů na plánování a rozhodování o budoucím vývoji hlavního města.

2 Chytře a důvěryhodně spravované město Jde o prioritní strategický cíl Prahy, bez něhož se nepodaří další kroky ke změně současného stavu. Důvěryhodná veřejná správa vyžaduje především obnovení důvěry obyvatel k institucím města a rozhodovacím procesům, tedy musí: být maximálně dostupná, transparentní a předvídatelná, umožnit permanentní a snadnou veřejnou kontrolu procesu, nejen výsledků rozhodování, být maximálně efektivní, a proto využívající smart (chytré) technologie 21. století, uplatňovat subsidiaritu v samosprávném rozhodování o místních věcech, spojenou se spravedlivým podílem městských částí na finančních zdrojích města.

3 Chytře a důvěryhodně spravované město 5.1 Politika koordinovaného rozvoje Pražské metropolitní oblasti zajišťující koordinaci plánování a rozhodování Prahy a Stč. kraje 5.2 Politika respektu ke koncepčnímu a transparentnímu plánování cílem je prohloubení respektu k celoměstskému systémovému plánování a rozhodování, při jasném rozdělení plánovacích a rozhodovacích kompetencí města a MČ 5.3 Politika důvěryhodné správy města (Good Governance) 5.4 Politika koncepčního rozvoje města pomocí koordinace a koncentrace investic 5.5 Politika Smart Governance využívání chytrých technologií při operativní správě města 5.6 Politika resilience/odolnosti zvyšování odolnosti systémů města proti výpadkům způsobeným mimořádnými událostmi

4 5.1 Politika koordinovaného rozvoje Pražské metropolitní oblasti Vytčeného cíle je možné dosáhnout jak prostřednictvím nově vytvořené instituce (např. aplikací pravidel rozhodování v NUTS 2 složených ze dvou krajů), tak pomocí schválených dokumentů týkajících se dané problematiky (např. v duchu bývalého ÚP VÚC Pražského metropolitního regionu). V novém plánovacím období lze také využít nástroj Integrovaných územních investic (ITI), které sice realizují investice mimo území HMP, ale svými dopady v uvedených oblastech pomohou současně i Praze. Jejich cílem je především: koordinace územního rozvoje jednotlivých obcí ležících v Metropolitní oblasti hl. m. Prahy, koordinace rozvoje v oblasti péče o krajinu a prostředí obecně, při respektu k uchování zemědělské produkce v území a současně zlepšení prostupnosti území ochrana území proti povodním, revitalizací přítoků Vltavy a vodních nádrží na nich řešení inženýrských sítí a integraci hromadné dopravy vč. zapojení železnice spolupráce v oblasti základního a středního školství, atd.

5 5.2 Politika respektu ke koncepčnímu a transparentnímu plánování Cílem politiky je dosáhnout vyvážené aplikace koncepčních nástrojů regulace a iniciace rozvoje města, předvídatelnost kroků činěných městem, stabilizace právních jistot všech aktérů v území a s tím související informovanost veřejnosti i její zapojení do transparentních plánovacích procesů. Dílčí politiky Dílčí politika koncepčního přístupu k plánování města Cílem této dílčí politiky je dosáhnout vyvážené aplikace nástrojů regulace a iniciace rozvoje města s využitím nových koncepčních nástrojů, zapojení expertů ve všech oblastech plánování a získání podpory veřejnosti pro přijetí rozvojových záměrů Dílčí politika otevřenosti při vytváření koncepčních dokumentů Cílem této dílčí politiky je stabilizace právní jistoty všech aktérů v území a s tím související informovanost veřejnosti i její zapojení do transparentních plánovacích procesů Dílčí politika uplatňování koncepčních dokumentů (respekt, sdílení, ztotožnění) Cílem politiky je schopnost takového uplatnění koncepčních dokumentů, aby se s nimi mohli občané i ostatní aktéři ztotožnit a také je respektovat.

6 5.3 Politika důvěryhodné správy města (Good Governance) Politika dobré důvěryhodné a transparentní správy města je jádrem strategického cíle č. 5 a tvoří základ úspěšného fungování veřejné správy v území. Ztráta důvěry obyvatel města ve správu věcí veřejných, v instituce a systém sám, znemožňuje zavedení i dobře navržených a kvalitních opatření, která by mohla významně změnit správu města a MČ. Obnovení této důvěry je primárním úkolem všech orgánů města a městských částí Dílčí politika obnovy důvěry obyvatel Dílčí politika podpory participace komunitní plánování Dílčí politika spravedlivého přerozdělování finance Dílčí politika preference volnočasových a kulturních potřeb obyvatel v rozvoji území Dílčí politika fungujícího nastavení kompetencí a odpovědnosti Statut města

7 5.3 Politika důvěryhodné správy města (Good Governance) Příklady projektů a opatření Projekt Radnice on-line dostupnost všech dokumentů - zápisů, usnesení, smluv a dalších, sníží se tak množství žádostí o přístup k informacím dle zákona 106/1999 Sb. Projekt Kanceláře prvního kontaktu aplikace one-stop-shop přístupu, prohloubení systému již zavedených informačních kanceláří, zlepšení a zrychlení vyřizování záležitostí, sledování žádosti v systému smart technologií Projekt komunitních koordinátorů v lokalitách větších MČ terénní pracovníci vyhledávající příležitosti pro zapojení obyvatel a zvýšení kvality života, napomáhající realizaci společensky prospěšných záměrů v lokalitách podpora organizace občanské společnosti ve městě. Projekt zpětná vazba vzorové a symbolické akce povzbuzující občany k zapojení se do rozhodování, důsledné odpovídání na podněty občanů, důsledné vypořádávání připomínek, vyhodnocování účasti občanů na rozhodování orgánů města Zvýšení transparentnosti tvorby politik, rozhodování a projednávání otázek rozvoje města a účast širší populace. Zvýšit participaci občanů na koncepčních a legislativních dokumentech, včetně hodnocení dopadu a přínosu konzultace Umožnění zapojení samosprávných a občanských aktivit do řešení problému a utváření města. Využívání a posilování zapojení sousedských a místních sítí do prevence kriminality, stimulace zájmu o dění ve městě, pravidelné diskuse v různých městských částech na téma života ve městě

8 5.4 Politika koncepčního rozvoje města pomocí koordinace a koncentrace investic Cílem politiky je iniciace a podpora rozvoje území s nejvyšším potenciálem kvality života a udržitelného rozvoje města. Je patrná úzká souvislost této politiky s politikou 5.2 prosazující respekt ke koncepčnímu plánování rozvoje; v opačném případě dochází k ad-hoc soustředění investic podle krátkodobých či parciálních zájmů. Vzhledem k významnému objemu a dlouhodobému efektu městských investic tak dochází k řetězení chybných rozhodnutí s dopady na rozpočet města a zvýšené provozní i investiční náklady v dalších obdobích. Politika řízení a soustředění investic do strategicky významných lokalit pro rozvoj města vyžaduje předem jasně definovat strategické rozvojové osy a prostory, kde město soustředí v horizontu určeného plánovacího období městské investice pro dosažení efektivního rozvoje. Koncentrace veřejných investic, včetně soustředění plánovacích nástrojů (regulace a investice do veřejného prostoru) umožní zrychlit rozvoj některých území, a tak je efektivně využít. Politika nebrání regulovanému individuálnímu rozvoji mimo tyto plochy, ale nepodporuje je.

9 5.5 Politika využívání chytrých technologií (Smart Governance) Politika Chytré správy využívající smart technologie v operativní správě města tvoří s Důvěryhodnou správou pomyslné jádro strategického cíle. Využíváním dnes rozšířených a běžně dostupných technologií i s výhledem na očekávaný prudký rozvoj a plošné rozšíření ICT technologií v příštích letech lze připravit širokou škálu projektů a opatření, které umožní využívání informační základny veřejné správy od nejjednodušších systémů informací o pohybu vozidel MHD, obsazenosti parkovišť P&R, o průjezdnosti hlavních komunikací, o postupu vyřizování žádostí na úřadech, stavu ovzduší a o životním prostředí obecně, přes platby všeho druhu od známých SMS jízdenek v MHD po parkování v zónách, služby jako taxi a další... Projekt SMART Praha však neznamená jen smart technologie, ale celý koncept fungování veřejné správy a všech aktérů. Navrhují se 3 klíčové osy: SMART Infrastruktura (doprava, energetika, ICT a bezpečnost) SMART Specializace (věda a výzkum ve vybraných oblastech) SMART Kreativita (kulturně kreativní odvětví)

10 5.6 Politika resilience / odolnosti města Politika resilience je politikou zvyšování odolnosti systémů města proti výpadkům způsobeným technickou poruchou, živelnou pohromou nebo napadením, např. teroristickým útokem apod. Je zaměřena na udržitelný rozvoj systémů města ohrožovaných selháním při mimořádných událostech Dílčí politika zvýšení odolnosti systémů krizového řízení města význam krizového řízení města roste s přibývajícími klimatickými výkyvy, a tedy s růstem rizika kalamit všeho druhu od povodní po sněhovou, smogovou, atd Dílčí politika zvyšování odolnosti infrastrukturních systémů týká se datových služeb, energetiky, vodního hospodářství, dopravy jak systémů řízení tak faktického stavu komunikací, systému MHD, veřejného osvětlení bezpečnost) Dílčí politika zlepšování ochrany obyvatel a majetku proti živelným pohromám především jde o povodně, ale i další kalamity sníh, nefunkční svoz a likvidace TKO apod.), podpora off-grid systémů (nezávislé náhradní zdroje dodávky elektro)

Aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy 2014

Aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy 2014 Aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy 2014 Šest strategických cílů 1. Otevřené a soudržné město využívající potenciál aktivních a vzdělaných obyvatel (lidé) 2. Živé, kulturní a kreativní město (kreativita)

Více

EVROPSKÉ FONDY 2015-2020. Tomáš Chmela, tajemník SMS ČR

EVROPSKÉ FONDY 2015-2020. Tomáš Chmela, tajemník SMS ČR EVROPSKÉ FONDY 2015-2020 Tomáš Chmela, tajemník SMS ČR Dotační podpora EU v ČR Alokace programového období 2014 2020 je v souladu s rozpočtovým rámcem Evropské unie pro toto sedmileté období. Pro Českou

Více

aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy analytická část 2015 informační brožura

aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy analytická část 2015 informační brožura aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy analytická část 2015 informační brožura Silné stránky hlavního města Prahy Silná značka Prahy / SS 1 Silná značka města vycházející z historických a kulturních

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava Koaliční partneři politické hnutí ANO 2011 (ANO), Česká strana sociálně demokratická

Více

Aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy 2014

Aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy 2014 Aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy 2014 Šest strategických cílů 1. Otevřené a soudržné město využívající potenciál aktivních a vzdělaných obyvatel (lidé) 2. Živé, kulturní a kreativní město (kreativita)

Více

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Relevantní strategické dokumenty na krajské, regionální a lokální úrovni nejsou v rozporu se Strategií komunitně vedeného místního rozvoje

Více

Projektové záměry ROPID v oblasti odbavovacích a informačních systémů na území Prahy a Středočeského kraje v programovém období 2014-2020

Projektové záměry ROPID v oblasti odbavovacích a informačních systémů na území Prahy a Středočeského kraje v programovém období 2014-2020 Projektové záměry RO v oblasti odbavovacích a informačních systémů na území Prahy a Středočeského kraje v programovém období 2014-2020 Ing. Radim Vysloužil 20. května 2014 Integrace veřejné dopravy v Praze

Více

DOBŘE SPRAVOVANÁ METROPOLE

DOBŘE SPRAVOVANÁ METROPOLE DOBŘE SPRAVOVANÁ METROPOLE NÁVRHOVÁ ČÁST Aktualizace 2016 Obsah :07 Praha v roce 200 :08.1 Aktivní role města :15.1 A Majetková politika :20.1 B Koncentrace investic :22.1 C Kontinuita rozhodování :25.2

Více

STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ A KVALITA MĚST

STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ A KVALITA MĚST STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ A KVALITA MĚST Sekce Národní sítě Zdravých měst ČR Praha, 19. května 2016 www.zdravamesta.cz/strateg-sekce2016 Podpořeno finančními prostředky Evropského sociálního fondu, které byly

Více

Pracovní skupina Městský rozvoj a infrastruktura

Pracovní skupina Městský rozvoj a infrastruktura Pracovní skupina Městský rozvoj a infrastruktura Strategická pracovní skupina 26. května 2016 Program jednání 15:00 Úvod, zahájení, cíle setkání, potřebné informace 15:15 Diskuze k hlavním zjištěním 16:15

Více

I. PŘIPOMÍNKY K JEDNOTLIVÝM ČÁSTEM/USTANOVENÍM NÁVRHU OPATŘENÍ:

I. PŘIPOMÍNKY K JEDNOTLIVÝM ČÁSTEM/USTANOVENÍM NÁVRHU OPATŘENÍ: I. PŘIPOMÍNKY K JEDNOTLIVÝM ČÁSTEM/USTANOVENÍM NÁVRHU OPATŘENÍ: Obecné připomínky 1. Český telekomunikační klastr, o.s. (dále též jen ČTKK ) jako zástupce dílčích poskytovatelů internetu koncovým uživatelům

Více

Další práce na finalizaci strategického plánu bude probíhat v součinnost mezi Týmem pro tvorbu strategie a PROCESEM.

Další práce na finalizaci strategického plánu bude probíhat v součinnost mezi Týmem pro tvorbu strategie a PROCESEM. Projekt: Věc: Z á p i s z j e d n á n í Strategický plán udržitelného rozvoje Městské části Praha 8 na období 2017 2026 (dále jen SPUR) Jednání členů pracovní skupiny (PS) Rozvoj území, bydlení, řízení

Více

Indikátory zranitelnosti vůči dopadům změny klimatu

Indikátory zranitelnosti vůči dopadům změny klimatu Indikátory zranitelnosti vůči dopadům změny klimatu Hana Škopková, Miroslav Havránek Univerzita Karlova v Praze, Centrum pro otázky životního prostředí Konference Tvoříme klima pro budoucnost Liberec,

Více

Synergie, komplementarity a mechanismy koordinace mezi IROP a ostatními operačními programy

Synergie, komplementarity a mechanismy koordinace mezi IROP a ostatními operačními programy Příloha č. 1 Synergie, komplementarity a mechanismy mezi IROP a ostatními operačními programy (dle dokumentů operačních programů ve verzích z listopadu 2013 a výsledků jednání uskutečněných do 27. 2. 2014)

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí ministra o vydání Dodatku k Metodickému pokynu. Č.j.: 15450/2008-72. Metodický pokyn

Příloha č. 2 k rozhodnutí ministra o vydání Dodatku k Metodickému pokynu. Č.j.: 15450/2008-72. Metodický pokyn Č.j.: 15450/2008-72 Metodický pokyn Ministerstva pro místní rozvoj k hlavním zásadám pro přípravu, hodnocení a schvalování Integrovaného plánu rozvoje města (na základě Usnesení vlády ČR ze dne 13. srpna

Více

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj Rada Královéhradeckého kraje Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje pro volební období 2008-2012 Pivovarské náměstí 1245 500 03 Hradec Králové tel.: 495 817 222 fax: 495

Více

Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje. Ing. Radim Vysloužil

Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje. Ing. Radim Vysloužil Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil Integrované územní investice ITI 1 Integrovaná strategie pro ITI Pražské metropolitní oblasti 2 ITI Pražské metropolitní

Více

SYSTÉMOVÉ PRIORITY. Priorita B: Zvýšení informovanosti. Priorita C: Podpora bezbariérovosti (prioritně v Kyjově) Priorita D: Rozvoj dobrovolnictví

SYSTÉMOVÉ PRIORITY. Priorita B: Zvýšení informovanosti. Priorita C: Podpora bezbariérovosti (prioritně v Kyjově) Priorita D: Rozvoj dobrovolnictví SYSTÉMOVÉ PRIORITY Priorita A: Podpora a rozvoj sociálních služeb v rámci procesu komunitního plánování a jejich návaznost na další oblasti rozvoje regionu s důrazem na spolupráci a financování Priorita

Více

Město Blansko. Aktualizace Strategického plánu rozvoje města Blansko na léta 2013-2023 k 01.01.2016

Město Blansko. Aktualizace Strategického plánu rozvoje města Blansko na léta 2013-2023 k 01.01.2016 Město Blansko Aktualizace Strategického plánu rozvoje města Blansko na léta 2013-2023 k 01.01.2016 Strategický plán rozvoje města Blansko na léta 2013-2023 byl schválen Zastupitelstvem města Blansko na

Více

POSKYTOVANÁ METODICKÁ A ODBORNÁ POMOC V OBLASTI PŘENESENÉ PŮSOBNOSTI ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ. Příloha č. 1

POSKYTOVANÁ METODICKÁ A ODBORNÁ POMOC V OBLASTI PŘENESENÉ PŮSOBNOSTI ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ. Příloha č. 1 Příloha č. 1 POSKYTOVANÁ METODICKÁ A ODBORNÁ POMOC V OBLASTI PŘENESENÉ PŮSOBNOSTI JEDNOTLIVÝMI ODBORY KRAJSKÉHO ÚŘADU ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2013 ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Oblast: přestupky

Více

RPS/CSF Budoucnost politiky HSS 2007-13 Česká republika 2004>2006

RPS/CSF Budoucnost politiky HSS 2007-13 Česká republika 2004>2006 Tento projekt je financován z finančních prostředků Evropské unie RPS/CSF Budoucnost politiky HSS 2007-13 Česká republika 2004>2006 Ing. Marek Jetmar, Ph.D. Externí expert Ministerstvo pro místní rozvoj

Více

*OBSAH PREZENTACE. 1) Evropské dotace v novém programovacím období. 2) Nástroj ITI. 3) Hradecko-pardubická aglomerace

*OBSAH PREZENTACE. 1) Evropské dotace v novém programovacím období. 2) Nástroj ITI. 3) Hradecko-pardubická aglomerace * *OBSAH PREZENTACE 1) Evropské dotace v novém programovacím období 2) Nástroj ITI 3) Hradecko-pardubická aglomerace 2 *EVROPSKÁ POLITIKA 2014-2020 STRATEGIE EVROPA 2020 Inteligentní růst» rozvíjet ekonomiku

Více

1@Terciární vzdělávání

1@Terciární vzdělávání 1@Terciární vzdělávání OBSAH 1@Terciární vzdělávání... 1 A) 2@Společné otázky... II 3@Utváření terciárního sektoru vzdělávání... II 3@Potřeby hospodářství a společnosti se velmi rychle vyvíjejí.... IV

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 (OP PIK)

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 (OP PIK) Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 (OP PIK) JUDr. Ing. Břetislav Grégr, MBA ředitel odboru koordinace SF, MPO 5. prosince 2013 Financování firemních inovací s výhledem

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÁ ZAKÁZKA

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÁ ZAKÁZKA ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) VEŘEJNÁ ZAKÁZKA Podpora veřejné dopravy veřejná zakázka na dodávky zadávaná

Více

Smart City implementace konceptu ve Zlíně

Smart City implementace konceptu ve Zlíně Smart City implementace konceptu ve Zlíně Seminář Dobrá praxe měst v oblasti Smart Cities Plzeň 17.10.2018 Pojetí implementace konceptu Smart City v rámci managementu města Zakomponování smart přístupů

Více

PŘÍLOHA 1 PODROBNÝ POPIS VZTAHU NÁRODNÍCH PROGRAMŮ PODLE RESORTŮ A STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE

PŘÍLOHA 1 PODROBNÝ POPIS VZTAHU NÁRODNÍCH PROGRAMŮ PODLE RESORTŮ A STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE PŘÍLOHA 1 PODROBNÝ POPIS VZTAHU NÁRODNÍCH PROGRAMŮ PODLE RESORTŮ A STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE I. MINISTERSTVO DOPRAVY STRATEGIE, POLITIKY A PROGRAMY NA NÁRODNÍ ÚROVNI I.1 Příspěvek národních politik,

Více

Regionální operační program regionu soudržnosti Moravskoslezsko. Prioritní osa 1 Reg. infrastruktura a dostupnost

Regionální operační program regionu soudržnosti Moravskoslezsko. Prioritní osa 1 Reg. infrastruktura a dostupnost Regionální operační program regionu soudržnosti Moravskoslezsko Prioritní osa 1 Reg. infrastruktura a dostupnost Obsah Představení Regionální rady Schéma prioritní osy 1 Alokace 2008-13 v prioritní ose

Více

PROGRAM ROZVOJE JIHOČESKÉHO KRAJE 2014-2020 A NEZISKOVÝ SEKTOR. Ing. Michal Rozkopal

PROGRAM ROZVOJE JIHOČESKÉHO KRAJE 2014-2020 A NEZISKOVÝ SEKTOR. Ing. Michal Rozkopal PROGRAM ROZVOJE JIHOČESKÉHO KRAJE 2014-2020 A NEZISKOVÝ SEKTOR Ing. Michal Rozkopal Program rozvoje Jihočeského kraje 2014-2020 Vize PRK 2014 2020: Jihočeský kraj bude atraktivním regionem posilujícím

Více

Analýza vazeb mezi operačními programy

Analýza vazeb mezi operačními programy Analýza vazeb mezi operačními programy na období 2007 2013 REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM STŘEDNÍ ČECHY Národní orgán pro koordinaci Odbor řízení a koordinace NSRR Verze 2.0 Datum 1. srpna 2008 MINISTERSTVO

Více

4. Ochrana přírody a krajiny

4. Ochrana přírody a krajiny 4. Ochrana přírody a krajiny vzrůstající trend uvědomování si významu a nízká účelnost hospodaření s pitnou 1 širších souvislostí životního prostředí 1 vodou 2 veřejná zeleň a městské lesy 2 neřešené ekologické

Více

Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období 2015 2016

Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období 2015 2016 Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období 2015 2016 Zpracovali: Mgr. Zuzana Starostová PhDr. Ladislav Spurný Strana 1 (celkem 10) Základním strategickým dokumentem Olomouckého

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y -09 P01 V 16 V 223 1.0 4 V 16 V 223 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální

Více

MALÝ PRŮVODCE VELKÝMI MOŽNOSTMI

MALÝ PRŮVODCE VELKÝMI MOŽNOSTMI MALÝ PRŮVODCE VELKÝMI MOŽNOSTMI REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (ROP) MORAVSKOSLEZSKO TÉMATICKÉ OPERAČNÍ PROGRAMY PROGRAMY V RÁMCI EVROPSKÉ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE PROGRAM ROZVOJE VENKOVA REGION MORAVSKOSLEZSKO

Více

ČEZ ESCO, A.S. SPOLEČNĚ MĚNÍME TVÁŘ MĚST A OBCÍ. Pavel Cyrani člen představenstva ČEZ, a.s. ředitel divize obchod a strategie Interní

ČEZ ESCO, A.S. SPOLEČNĚ MĚNÍME TVÁŘ MĚST A OBCÍ. Pavel Cyrani člen představenstva ČEZ, a.s. ředitel divize obchod a strategie Interní ČEZ ESCO, A.S. SPOLEČNĚ MĚNÍME TVÁŘ MĚST A OBCÍ Pavel Cyrani člen představenstva ČEZ, a.s. ředitel divize obchod a strategie ČESKOU REPUBLIKU TVOŘÍ 601 MĚST A PŘES 5500 OBCÍ Města a obce v ČR 3/4 obyvatel

Více

POZICE SMO ČR K BUDOUCÍ KOHEZNÍ POLITICE. Regionální stálá konference

POZICE SMO ČR K BUDOUCÍ KOHEZNÍ POLITICE. Regionální stálá konference POZICE SMO ČR K BUDOUCÍ KOHEZNÍ POLITICE Regionální stálá konference POZICE SVAZU MĚST A OBCÍ K BUDOUCÍ KOHEZNÍ POLITICE pozice Svazu měst a obcí k budoucí kohezní politice je výchozí pozicí obcí a měst

Více

Lisabonská strategie z pohledu zdravotnictví a sociáln

Lisabonská strategie z pohledu zdravotnictví a sociáln Lisabonská strategie z pohledu zdravotnictví a sociáln lních věcív Brno, 25. listopadu 2005 MUDr. Milan Cabrnoch poslanec Evropského parlamentu člen Výboru pro zaměstnanost a sociální politiku www.cabrnoch.cz

Více

DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ

DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ 30. DUBNA 2014 PROGRAMY PRO OBDOBÍ 2014+ EFRR + ESF + FS EZFRV Cíl: Investice pro růst a zaměstnanost Cíl: Evropská územní spolupráce Program rozvoje venkova OP Podnikání

Více

Vnější podpora spolupráce

Vnější podpora spolupráce Vnější podpora spolupráce Ing. Martina Manová ředitelka Ústavu projektových činností Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo: CZ.1.07/2.3.00/09.0009 Tento projekt je spolufinancován

Více

Životní cyklus podniku

Životní cyklus podniku Životní cyklus podniku Příjmy / výdaje Stabilizace Krize Růst Zánik Založen ení,, vznik Čas Základní fáze životního cyklu podniku: založení, růst, stabilizace, krize a zánik Jsou odrazem - vývoje makroekonomického

Více

1 Funkční a příjemný veřejný prostor, kvalitní bydlení a vybavenost pro spokojený život (Liveable City)

1 Funkční a příjemný veřejný prostor, kvalitní bydlení a vybavenost pro spokojený život (Liveable City) Stav 2016 Strategické cíle / Opatření / projekty Vize 2030 Hlavní tematické okruhy: 1 Funkční a příjemný veřejný prostor, kvalitní bydlení a vybavenost pro spokojený život (Liveable City) 2 Koncepční rozvoj

Více

Evropský Habitat Praha, 16.-18. března 2016. Pražská deklarace

Evropský Habitat Praha, 16.-18. března 2016. Pražská deklarace Evropský Habitat Praha, 16.-18. března 2016 Pražská deklarace My, delegace národních vlád členských států regionu Evropské hospodářské komise Organizace spojených národů (EHK OSN), dále jen region, jakož

Více

NÁRODNÍ PLÁN. ehealth je zásadním předpokladem pro udržitelnost. Motto: a rozvoj českého zdravotnictví

NÁRODNÍ PLÁN. ehealth je zásadním předpokladem pro udržitelnost. Motto: a rozvoj českého zdravotnictví NÁRODNÍ PLÁN ROZVOJE ehealth Motto: ehealth je zásadním předpokladem pro udržitelnost a rozvoj českého zdravotnictví České národní fórum pro ehealth občanské sdružení se sídlem Trojanova 12, 120 00 Praha

Více

REGIONY A MĚSTA VE SVĚTLE NOVÝCH PRAVIDEL EU V PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ 2014-2020

REGIONY A MĚSTA VE SVĚTLE NOVÝCH PRAVIDEL EU V PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ 2014-2020 REGIONY A MĚSTA VE SVĚTLE NOVÝCH PRAVIDEL EU V PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ 2014-2020 Konference "Region v rozvoji společnosti", 23. 10. 2014 Brno, MZLU Viktor Jaroš, Vyjednávací tým AKČR Teoretický základ - nové

Více

Akční plán 2016. Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje 2014-2017

Akční plán 2016. Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje 2014-2017 Akční plán 2016 Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje 2014-2017 Obsah ÚVOD...4 1 Činnosti Libereckého kraje...5 1.1 Oblast plánování...5 1.1.1 Organizační zajištění

Více

Nové výzvy pro Brno v metropolitním plánování v kontextu EU 2020

Nové výzvy pro Brno v metropolitním plánování v kontextu EU 2020 "Region v rozvoji společnosti 20. 10. 2016 Nové výzvy pro Brno v metropolitním plánování v kontextu EU 2020 Kancelář strategie města Dr. Ing. Marie Zezůlková FRAGMENTACE SÍDELNÍ STRUKTURY ČR ÚROVNĚ STRATEGICKÉHO

Více

N Á V R H Z A D Á N Í D O U B I C E

N Á V R H Z A D Á N Í D O U B I C E N Á V R H Z A D Á N Í Z M Ě N Y č.1 Ú Z E M NÍ H O P L Á N U D O U B I C E Vypracoval : Odbor regionálního rozvoje a investic MěÚ Rumburk, Úřad územního plánování. Leden 2012 1 I. ÚVODNÍ ČÁST 1. ZÁKLADNÍ

Více

Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS

Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS 7. Rozpočet Komentář k rozpočtu MČ Praha Libuš na rok 2009 Rozpočet MČ Praha Libuš se sestavuje zpravidla jako vyrovnaný (Zákon 250/2000 Sb. o

Více

Memorandum o porozumění mezi vládou České republiky a vládou Čínské lidové. republiky o společné podpoře iniciativy Ekonomické pásmo Hedvábné stezky

Memorandum o porozumění mezi vládou České republiky a vládou Čínské lidové. republiky o společné podpoře iniciativy Ekonomické pásmo Hedvábné stezky Memorandum o porozumění mezi vládou České republiky a vládou Čínské lidové republiky o společné podpoře iniciativy Ekonomické pásmo Hedvábné stezky a Námořní Hedvábná stezka pro 21. století Vláda České

Více

Modelové příklady z evropských měst

Modelové příklady z evropských měst Modelové příklady z evropských městm Zbyněk Sperat, CDV Modelové příklady z evropských městm Obsah prezentace any (D) Sheffield (UK) Lille (F) další zahraniční příklady a zkušenosti závěr any 517.000 obyv.,

Více

Návrh způsobu měření vize

Návrh způsobu měření vize Hlavní tematické okruhy k oblasti Růst a správa města : 1. Sdílená vize Ostravy a její koncepční naplňování 2. Image Ostravy a řízení značky 3. Ostrava podnikavá a podnikající 4. Ostrava přitažlivá pro

Více

Synergie, komplementarity a mechanismy koordinace mezi IROP a ostatními operačními programy. (dle dokumentů operačních programů verze listopad 2013)

Synergie, komplementarity a mechanismy koordinace mezi IROP a ostatními operačními programy. (dle dokumentů operačních programů verze listopad 2013) Synergie, komplementarity a mechanismy koordinace mezi IROP a ostatními operačními programy (dle dokumentů operačních programů verze listopad 2013) 1 Metodický úvod pro stanovení vazeb Východiska Součástí

Více

Nové výzvy pro Brno v metropolitním plánování v kontextu EU Kancelář strategie města Dr. Ing. Marie Zezůlková

Nové výzvy pro Brno v metropolitním plánování v kontextu EU Kancelář strategie města Dr. Ing. Marie Zezůlková Nové výzvy pro Brno v metropolitním plánování v kontextu EU 2020 Kancelář strategie města Dr. Ing. Marie Zezůlková FRAGMENTACE SÍDELNÍ STRUKTURY ČR ÚROVNĚ STRATEGICKÉHO PLÁNOVÁNÍ V ČR NUTS 5 obecní úroveň:

Více

Rozvojové priority regionů ČR z pohledu budoucí kohezní politiky

Rozvojové priority regionů ČR z pohledu budoucí kohezní politiky Speciální analýzy prosinec 2010 ozvojové priority regionů Č z pohledu budoucí kohezní politiky Petr Zahradník EU OFFICE Česká spořitelna, a.s. Poláčkova 1976/2 140 00 Praha 4 tel.: +420 261 073 308 fax:

Více

ICT PRO PRAHU 14. Studie proveditelnosti. 1 Dopravní dostupnost a rozvoj ICT. 1.2 Rozvoj a dostupnost ICT služeb

ICT PRO PRAHU 14. Studie proveditelnosti. 1 Dopravní dostupnost a rozvoj ICT. 1.2 Rozvoj a dostupnost ICT služeb Název projektu: ICT PRO PRAHU 14 Studie proveditelnosti Operační program Operační program Praha - Konkurenceschopnost Prioritní osa Oblast podpory 1 Dopravní dostupnost a rozvoj ICT 1.2 Rozvoj a dostupnost

Více

Konference k metodice SUMP MD Praha

Konference k metodice SUMP MD Praha Konference k metodice SUMP 15.12.2015 MD Praha Program konference 9:40 11:20 BLOK 1: METODIKA SUMP Metodika SUMP Metodika fáze A příprava na zpracování Metodika fáze B analytická část Metodika fáze C tvorba

Více

Informace pro pracoviště AV ČR

Informace pro pracoviště AV ČR Národní 3, 117 20 Praha 1 Informace pro pracoviště AV ČR o možnosti financování vývoje a výzkumu realizovaného v Praze ze strukturálních fondů Zpracoval: Ing. Marcela Přesličková, tel.221 403 331, e-mail

Více

EVROPSKÉ FONDY 2015-2020. Tomáš Chmela, tajemník SMS ČR

EVROPSKÉ FONDY 2015-2020. Tomáš Chmela, tajemník SMS ČR EVROPSKÉ FONDY 2015-2020 Tomáš Chmela, tajemník SMS ČR Dotační podpora EU v ČR Alokace programového období 2014 2020 je v souladu s rozpočtovým rámcem Evropské unie pro toto sedmileté období. Pro Českou

Více

STRATEGICKÝ PLÁN Statutárního města Opavy

STRATEGICKÝ PLÁN Statutárního města Opavy Statutární město Opava Aktualizace 2014 STRATEGICKÝ PLÁN Statutárního města Opavy Základní východisko Zdraví a kvalita života obyvatel se zlepší a směřování města k udržitelnému rozvoji bude zajištěno,

Více

Strategie přizpůsobení se změně klimatu v podmínkách ČR

Strategie přizpůsobení se změně klimatu v podmínkách ČR Strategie přizpůsobení se změně klimatu v podmínkách ČR Tvoříme klima pro budoucnost Klimatická změna a adaptační opatření na místní a regionální úrovni Liberec, 26. 1. 2016 Jakub Horecký odbor obecné

Více

Integrované územní investice v Pražské metropolitní oblasti

Integrované územní investice v Pražské metropolitní oblasti Integrované územní investice v Pražské metropolitní oblasti nositel: hlavní město Praha zpracovatel: Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy Lenka Kriegischová 4. 5. 2015 Integrované územní investice

Více

VERZE k 28. 2. 2014 v rozsahu šablony

VERZE k 28. 2. 2014 v rozsahu šablony VERZE k 28. 2. 2014 v rozsahu šablony 1 Informace k verzi PD IROP ze dne 28. 2. 2014 Programový dokument je zpracován v rozsahu šablony pro programový dokument, definované Metodickým pokynem pro přípravu

Více

Odborný obsah byl připraven ve spolupráci se společností enovation, s.r.o., Centram andragogiky s.r.o. a Ministerstvem zahraničních věcí.

Odborný obsah byl připraven ve spolupráci se společností enovation, s.r.o., Centram andragogiky s.r.o. a Ministerstvem zahraničních věcí. Číslo: 01/2016 Datum vydání: 25. 1. 2016 Monitoring Obsah gg dotačních příležitostí 1. OPPIK: Technologie... 4 2. OPPIK: Obnovitelné zdroje energie... 5 3. OPPIK: Služby infrastruktury... 7 4. OPPIK: Inovace

Více

Programové prohlášení 2014-2018

Programové prohlášení 2014-2018 Programové prohlášení 2014-2018 Otevřená radnice a transparentní samospráva transparentnost otevřená radnice vytvoření protikorupčního prostředí efektivně fungující radnice a eliminace byrokracie zapojení

Více

RÁMCOVÁ DOHODA MEZI EVROPSKOU UNIÍ A JEJÍMI ČLENSKÝMI STÁTY NA JEDNÉ STRANĚ A KOREJSKOU REPUBLIKOU NA STRANĚ DRUHÉ

RÁMCOVÁ DOHODA MEZI EVROPSKOU UNIÍ A JEJÍMI ČLENSKÝMI STÁTY NA JEDNÉ STRANĚ A KOREJSKOU REPUBLIKOU NA STRANĚ DRUHÉ RÁMCOVÁ DOHODA MEZI EVROPSKOU UNIÍ A JEJÍMI ČLENSKÝMI STÁTY NA JEDNÉ STRANĚ A KOREJSKOU REPUBLIKOU NA STRANĚ DRUHÉ EVROPSKÁ UNIE, dále jen Unie, a BELGICKÉ KRÁLOVSTVÍ, BULHARSKÁ REPUBLIKA, ČESKÁ REPUBLIKA,

Více

Co je koncept SMART CITY?

Co je koncept SMART CITY? Co je koncept SMART CITY? V Evropě je koncepce Smart City reakcí na značnou urbanizaci a do značné míry také dalším vývojovým krokem regionální politiky EU, která se doposavad soustředila na podporu regionů

Více

5.2. Účelové prostředky státního rozpočtu poskytnuté hlavnímu městu Praze v roce 2013

5.2. Účelové prostředky státního rozpočtu poskytnuté hlavnímu městu Praze v roce 2013 5.2. Účelové prostředky státního rozpočtu poskytnuté hlavnímu městu Praze v roce 2013 V roce 2013 byly hlavnímu městu Praze poskytnuty ze státního rozpočtu prostřednictvím Ministerstva financí (pol. 4111

Více

Program rozvoje města Uherský Brod. na období 2015-2021

Program rozvoje města Uherský Brod. na období 2015-2021 Program rozvoje města Uherský Brod na období 2015-2021 Návrhová část 27. února 2015 Návrhová část Programu rozvoje m ěsta Uherský Brod 1 ZADAVATEL: Město Uherský Brod Masarykovo nám. 100 688 17 Uherský

Více

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ FINANCÍ Z FONDŮ EU PRO ZŠ BOHDALICE A OBEC BOHDALICE

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ FINANCÍ Z FONDŮ EU PRO ZŠ BOHDALICE A OBEC BOHDALICE Evropský polytechnický institut, s.r.o. v Kunovicích Studijní obor: Finance a daně MOŽNOSTI ČERPÁNÍ FINANCÍ Z FONDŮ EU PRO ZŠ BOHDALICE A OBEC BOHDALICE (Bakalářská práce) Autor: Jana Šoupalová Vedoucí

Více

Smart projekty Hradce Králové

Smart projekty Hradce Králové Statutární město Hradec Králové, Československé armády 408, 502 00 Hradec Králové www.hradeckralove.org Smart projekty Hradce Králové Konference ISSS, 1. 4. 2019 Karel Vít, Statutární město Hradec Králové

Více

Přehled nástrojů na podporu inovačního podnikání v gesci MPO ČR

Přehled nástrojů na podporu inovačního podnikání v gesci MPO ČR Přehled nástrojů na podporu inovačního podnikání v gesci MPO ČR Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, MPO 5. prosince 2013 Financování firemních inovací s výhledem 2014+ Struktura vystoupení I.

Více

Regionální stálá konference KHK. 3. zasedání 26. 5. 2015, Hradec Králové

Regionální stálá konference KHK. 3. zasedání 26. 5. 2015, Hradec Králové Regionální stálá konference KHK 3. zasedání 26. 5. 2015, Hradec Králové Program zasedání RSK 1. Úvod 2. Stanovení zapisovatele zápisu z jednání RSK 3. Schválení programu jednání RSK 4. Schválení změn v

Více

Uplatnění CLLD v operačním programu Zaměstnanost 2014-2020. Brno, 24. února 2014 Ing. Václav Čermák, MPSV ČR

Uplatnění CLLD v operačním programu Zaměstnanost 2014-2020. Brno, 24. února 2014 Ing. Václav Čermák, MPSV ČR Uplatnění CLLD v operačním programu Zaměstnanost 2014-2020 Brno, 24. února 2014 Ing. Václav Čermák, MPSV ČR Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření OPZ Pojetí komunitně

Více

2.15 BEZPEČNOST 2.15.1 KRIMINALITA 2.15.2 ZÁCHRANNÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM. Územně analytické podklady hl. m. Prahy 2008 237

2.15 BEZPEČNOST 2.15.1 KRIMINALITA 2.15.2 ZÁCHRANNÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM. Územně analytické podklady hl. m. Prahy 2008 237 2.15 BEZPEČNOST 2.15.1 KRIMINALITA Praha má stejně jako srovnatelná evropská města vysokou úroveň kriminality. Příčinou je kromě vysoké hustoty zalidnění, anonymity obyvatel i turistů také charakter historického

Více

Program ke zlepšení kvality ovzduší města Plzně. Souhrn

Program ke zlepšení kvality ovzduší města Plzně. Souhrn Program ke zlepšení kvality ovzduší města Plzně Souhrn Zpracovatel: DHV CR, spol. s r.o. ve spolupráci s Vysokou školou báňskou technickou univerzitou Ostrava Praha listopad 2007 Program ke zlepšení kvality

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností České Budějovice

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností České Budějovice Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností České Budějovice Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j: MSMT 6741/2015 ČR Ministerstvo školství, a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje Avízo pro žadatele o parametrech výzvy pro individuální projekty systémové

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Mezinárodní strojírenský veletrh Brno 2014. Rozjednaný stav

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Mezinárodní strojírenský veletrh Brno 2014. Rozjednaný stav Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Mezinárodní strojírenský veletrh Brno 2014 Rozjednaný stav OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Důraz na rozvojové podpory + počátek

Více

Na odpady chytře a jednoduše. Ing. Petr Žákovec Smart City Business Development Manager , Písek

Na odpady chytře a jednoduše. Ing. Petr Žákovec Smart City Business Development Manager , Písek Na odpady chytře a jednoduše Ing. Petr Žákovec Smart City Business Development Manager 22. 9. 2016, Písek Energetika Odpadové hospodářství ICT infrastruktura Informace Doprava Životní prostředí Dnešní

Více

Využití demografického potenciálu a adaptace města na demografické změny Seminář IPR, 29. května 2014

Využití demografického potenciálu a adaptace města na demografické změny Seminář IPR, 29. května 2014 Využití demografického potenciálu a adaptace města na demografické změny Seminář IPR, 29. května 2014 Mgr. Petr Wija, Ph.D. Garant pracovní skupiny Sociální koheze, člen expertního týmu pro Strategický

Více

Plány udržitelné městské mobility pro město Brno. Odbor dopravy MMB

Plány udržitelné městské mobility pro město Brno. Odbor dopravy MMB Plány udržitelné městské mobility pro město Brno Odbor dopravy MMB Ing. Vladimír Bielko vedoucí Odboru dopravy MMB bielko.vladimir@brno.cz 30. 3. 2015 PLÁN UDRŽITELNÉ MOBILITY PRO MĚSTO BRNO Jak vytvořit

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OTICE A. TEXTOVÁ ČÁST

ÚZEMNÍ PLÁN OTICE A. TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OTICE A. TEXTOVÁ ČÁST Obsah textové části Územního plánu Otice A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jejích hodnot 1 C. Urbanistická koncepce,

Více

1 PLÁN PREVENTIVNÍCH AKTIVIT MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14 PRO ROK

1 PLÁN PREVENTIVNÍCH AKTIVIT MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14 PRO ROK příloha č. 1 PLÁN PREVENTIVNÍCH AKTIVIT MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14 PRO ROK 2016. Priority a aktivity v oblasti protidrogové prevence dle přijatých koncepčních materiálů. 1. Úvod Plán preventivních aktivit

Více

Společně dáváme smysl. Možnosti NNO v IROP. Jaromír Hron Člen Monitorovacího výboru IROP Předseda ANNO JMK Brno 25.11.2015

Společně dáváme smysl. Možnosti NNO v IROP. Jaromír Hron Člen Monitorovacího výboru IROP Předseda ANNO JMK Brno 25.11.2015 Společně dáváme smysl Možnosti NNO v IROP Jaromír Hron Člen Monitorovacího výboru IROP Předseda ANNO JMK Brno 25.11.2015 Základní informace Integrovaný regionální operační program Nástupce ROPů Prostředky

Více

ÚZEMNÍ PLÁN JÍVKA NERUDOVA 77, 533 04 SEZEMICE POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD TRUTNOV

ÚZEMNÍ PLÁN JÍVKA NERUDOVA 77, 533 04 SEZEMICE POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD TRUTNOV ÚZEMNÍ PLÁN JÍVKA ZPRACOVATEL: ING.ARCH.MILAN VOJTĚCH NERUDOVA 77, 533 04 SEZEMICE POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD TRUTNOV OBJEDNATEL: OBEC JÍVKA DATUM: 10/2014 NÁVRH ÚP JÍVKA 2 Zastupitelstvo obce Jívka, příslušné

Více

Zásady pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu (Z7) dále jen Zásady

Zásady pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu (Z7) dále jen Zásady Příloha č.2 materiál k projednání Zásady pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu (Z7) dále jen Zásady I. Úvodní ustanovení 1. Účelem těchto Zásad

Více

ÚŘAD 21. STOLETÍ Vize v rámci soutěže Přívětivý úřad 2019

ÚŘAD 21. STOLETÍ Vize v rámci soutěže Přívětivý úřad 2019 ÚŘAD 21. STOLETÍ Vize v rámci soutěže Přívětivý úřad 2019 Vizualizace nové radnice Prahy 12 Zdroj: MČ Praha 12 Mgr. Filip Zavřel odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra

Více

Česká města v roce 2020: výzvy a strategie

Česká města v roce 2020: výzvy a strategie Česká města v roce 2020: výzvy a strategie Jaké problémy řeší města v tuzemsku a co budou řešit v budoucnu? Luděk Sýkora Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta katedra sociální geografie a

Více

KAP. součást strategických dokumentů nezbytná pro čerpání finančních prostředků EU v oblasti vzdělávání pro období 2016-2023

KAP. součást strategických dokumentů nezbytná pro čerpání finančních prostředků EU v oblasti vzdělávání pro období 2016-2023 KAP součást strategických dokumentů nezbytná pro čerpání finančních prostředků EU v oblasti vzdělávání pro období 2016-2023 Krajský úřad Pardubického kraje - září 2015 KAP kčemu je určen Krajský akční

Více

od myšlenek k aplikacím Marie Stehlíková, odd. rozvoj. aktivit

od myšlenek k aplikacím Marie Stehlíková, odd. rozvoj. aktivit od myšlenek k aplikacím Marie Stehlíková, odd. rozvoj. aktivit Příprava výzkumné potřeby zaměřené na SMART CITY a příklady chytrých projektů TA ČR Seminář SMART CITY, Praha, 7. června 2013 PROČ? Koncept

Více

vyhlašuje: pro: Kraje ČR

vyhlašuje: pro: Kraje ČR Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo vnitra České republiky Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor strukturálních fondů Role v implementační struktuře OP LZZ: Zprostředkující subjekt vyhlašuje:

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí. verze po veřejném projednání

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí. verze po veřejném projednání MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 22. dubna 2013 Č. j.: 25683/ENV/13 STANOVISKO Ministerstva životního prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací pro potřeby průmyslu. Senát PČR 10. 4. 2014

Podpora výzkumu, vývoje a inovací pro potřeby průmyslu. Senát PČR 10. 4. 2014 Podpora výzkumu, vývoje a inovací pro potřeby průmyslu Senát PČR 10. 4. 2014 Systém výzkumu, vývoje a inovací (VaVaI) v ČR Legislativa VaVaI zákon č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experiment. vývoje

Více

Nařízení č. 11/2014 Sb. hl. m. Prahy. Pražské stavební předpisy. Pavel Hnilička

Nařízení č. 11/2014 Sb. hl. m. Prahy. Pražské stavební předpisy. Pavel Hnilička Nařízení č. 11/2014 Sb. hl. m. Prahy Pražské stavební předpisy Pavel Hnilička OBSAH PŘEDNÁŠKY část 1: úvod a základní informace - koncepce předpisu - obsah a struktura nařízení, - předmět úpravy, účinnost,

Více

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole 3.5 Kultura Praha je již od středověku významnou křižovatkou obchodních a diplomatických cest, důležitým strategickým bodem, místem setkávání lidí z blízkých i vzdálených zemí a v neposlední řadě i průsečíkem

Více

1. Analýza očekávaných efektů realizace

1. Analýza očekávaných efektů realizace 1 OBSAH 1. Analýza očekávaných efektů realizace... 3 1.1. Vymezení území... 3 1.2. Rozbor očekávaných efektů, synergické vazby... 4 1.3. Systém finálního zhodnocení realizace KIPR... 8 1.4. Indikátory

Více

Smart City pro Prahu. Zpracoval: Operátor ICT, a.s.

Smart City pro Prahu. Zpracoval: Operátor ICT, a.s. Smart City pro Prahu Zpracoval: Operátor ICT, a.s. Definice Smart City Definice vychází z průniku evropského (Evropský parlament a Evropská komise) a dosavadního pražského (IPR) zakotvení tohoto pojmu.

Více

VĚC: Zpráva pro Radu České televize o provedení Rozboru činnosti České televize za období 2010 2011

VĚC: Zpráva pro Radu České televize o provedení Rozboru činnosti České televize za období 2010 2011 VĚC: Zpráva pro Radu České televize o provedení Rozboru činnosti České televize za období 2010 2011 Vážení členové Rady České televize, vedení České televize, které bylo jmenováno po mém zvolení do funkce

Více

Chytře a bezpečně. Ing. Petr Žákovec, Smart City Business Development Manager Ing. Jiří Sedlák, ředitel Security Expert Center

Chytře a bezpečně. Ing. Petr Žákovec, Smart City Business Development Manager Ing. Jiří Sedlák, ředitel Security Expert Center Chytře a bezpečně Ing. Petr Žákovec, Smart City Business Development Manager Ing. Jiří Sedlák, ředitel Security Expert Center 06. 09. 2016 Energetika Odpadové hospodářství Doprava ICT infrastruktura Životní

Více

ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LECHOTICE

ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LECHOTICE Návrh ZADÁNÍ ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LECHOTICE Pořizovatel: Městský úřad Holešov, odbor územního plánování a stavebního řádu, Masarykova 628, pracoviště Tovární 1407, 769 01 Holešov Určený zastupitel:

Více