Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 3/2017

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 3/2017"

Transkript

1 Úřad městské části Praha 12 Výtisk číslo: 1 List číslo: 1 / 15 Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis Identifikační označení: Směrnice č. 3/2017 Pravidla pronájmu prostor sloužících/nesloužících podnikání a společných prostor v objektech městské části Praha 12 a Zásady stanovení minimální výše nájemného FUNKCE JMÉNO DATUM PODPIS zpracoval vedoucí OM Ing. Michal Cikánek v.r. ověřil vedoucí OIM Ing. Jiří Veselý v.r. schválil Rada MČ Praha 12 dne usnesením č. R Strana 1 (celkem 15)

2 Obsah Oddíl I Úvodní ustanovení... 3 Článek 1 Účel pravidel... 3 Článek 2 Závaznost pravidel... 3 Článek 3 Právní úprava a vymezení pojmů... 3 Oddíl II Pravidla pronájmu nebytových prostor... 4 Článek 4 Předložení žádosti o pronájem nebytových prostor... 4 Článek 5 Stanovení výše nájemného... 4 Článek 6 Záměr pronájmu nebytových prostor... 4 Článek 7 Předkládání a vyhodnocení nabídek... 4 Článek 8 Uzavření nájemní smlouvy... 5 Článek 9 Trvalé zveřejnění informace o nabídce volného nebytového prostoru... 5 Článek 10 Stavební či jiné úpravy pronajatého nebytového prostoru... 5 Článek 11 Pronájem nebytových a společných prostor u školských a kulturních příspěvkových organizací... 5 Oddíl III Pravidla pronájmu společných prostor... 5 Článek 12 Pravidla pronájmu společných prostor v bytovém domě za účelem rozšíření stávající bytové jednotky nebo změny na bytovou jednotku... 6 Článek 13 Pravidla pronájmu společných prostor v bytovém domě za účelem jejich změny na nebytový prostor... 6 Oddíl IV Závěrečná ustanovení... 6 Článek 14 Platnost a účinnost... 6 Článek 15 Zrušující ustanovení... 7 Článek 16 Seznam příloh... 7 Příloha č. 1 Zásady stanovení minimální výše nájemného... 8 Příloha č. 2 Žádost o pronájem prostoru sloužícího/nesloužícího podnikání Strana 2 (celkem 15)

3 Oddíl I Úvodní ustanovení Článek 1 Účel pravidel Pravidla pronájmu prostor sloužících/nesloužících podnikání (dále jen nebytové prostory ) a společných prostor v objektech svěřených městské části Praha 12 (dále jen Pravidla ) stanovují jednotný a závazný postup při pronajímání nebytových a společných prostor v objektech svěřených městské části Praha 12 a jednotné stanovení minimální výše nájemného z pronájmu těchto prostor. Článek 2 Závaznost pravidel Pravidla jsou závazná pro všechny pracovníky Úřadu městské části Praha 12 (dále jen ÚMČ Praha 12 ), kteří se v rámci své pracovní náplně podílejí na pronájmu nebytových a společných prostor v objektech svěřených městské části Praha 12 (dále jen MČ Praha 12 ), a pro příspěvkové organizace zřízené MČ Praha 12, které mají ve své zřizovací listině vymezeno majetkové právo pronájmu nebytových a společných prostor v objektech svěřených MČ Praha 12. Článek 3 Právní úprava a vymezení pojmů 1. Pronájem nebytových prostor se řídí zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů a předpisy souvisejícími. 2. Za nebytové prostory se pro účely těchto pravidel považují: a) místnosti nebo soubory místností, které podle rozhodnutí stavebního úřadu jsou určeny k jinému účelu než k bydlení, a jimiž jsou zejména prostory určené k provozování výroby, obchodu, služeb, výzkumu, administrativní činnosti, umělecké, výchovné a vzdělávací činnosti, dále archivy, garáže, skladové prostory a části veřejně přístupných prostorů budov; b) byty, u kterých byl udělen souhlas k jejich užívání k nebytovým účelům. 3. Za společné prostory se pro účely těchto pravidel považují: a) místnosti nebo soubory místností v bytových domech ve svěřené správě MČ Praha 12, které nejsou nebytovými prostory a které byly původně určeny k užívání všemi nájemci (obvykle prádelny, sušárny, kočárkárny a půdy); b) chodby a terasy v bytových domech ve svěřené správě MČ Praha 12, které lze připojit k bytu. 4. Pro stanovení, zda se jedná o nebytový prostor nebo o společný prostor v bytovém objektu, je směrodatné rozhodnutí stavebního úřadu a prohlášení vlastníka budovy, které bylo přílohou návrhu na povolení vkladu vlastnického práva do katastru nemovitostí. Strana 3 (celkem 15)

4 5. Správcem bytového objektu se pro účely těchto zásad rozumí Správa bytových objektů Praha Modřany, příspěvková organizace, IČO , se sídlem Obchodní náměstí 25/3, Praha 4 Modřany (dále jen SBO ). 6. Zájemce je fyzická nebo právnická osoba, která předloží MČ Praha 12 svou žádost o pronájem nebytového prostoru (na předepsaném formuláři) nebo o pronájem společného prostoru (písemně). 7. Záměr pronájmu je informace MČ Praha 12 o zamýšleném pronájmu volného nebytového prostoru nebo společného prostoru v objektu svěřeného MČ Praha 12 s uvedením základních podmínek pronájmu (adresa objektu, popis a celková výměra nebytového prostoru, účel pronájmu, doba pronájmu, minimální výše nájemného, výše peněžní jistoty, případně další podmínky). Oddíl II Pravidla pronájmu nebytových prostor Článek 4 Předložení žádosti o pronájem nebytových prostor Zájemci o pronájem nebytového prostoru předloží OIM ÚMČ Praha 12 (poštou nebo osobně prostřednictvím podatelny) své nabídky na předepsaném formuláři (viz příloha č. 2 těchto Pravidel), který je k dispozici na oddělení majetku OIM nebo v informační kanceláři ve vestibulu hlavní budovy ÚMČ Praha 12 anebo ke stažení na internetových stránkách sekce Samospráva a úřad - Formuláře. Článek 5 Stanovení výše nájemného Výše nájemného bude stanovena podle Zásad stanovení minimální výše nájemného, které jsou uvedeny v příloze č. 1 těchto Pravidel a jsou jejich nedílnou součástí. Článek 6 Záměr pronájmu nebytových prostor Záměr pronájmu nebytového prostoru v souladu s ustanovením 36 zákona č. 131/2000 Sb., o hl. městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, se připravuje, schvaluje, zveřejňuje a vyhodnocuje dle platného vnitřního předpisu MČ Praha 12. Článek 7 Předkládání a vyhodnocení nabídek Předkládání a vyhodnocení nabídek je upraveno vnitřním předpisem MČ Praha 12. Strana 4 (celkem 15)

5 Článek 8 Uzavření nájemní smlouvy 1. Budoucího nájemce nebytového prostoru schvaluje Rada MČ Praha 12, přičemž rozhodujícími kritérii pro výběr nájemce jsou konkrétní účel pronájmu a výše navrhované ceny za pronájem. 2. V případě pronájmu nebytového prostoru v nebytovém objektu uzavírá nájemní smlouvu s nájemcem MČ Praha V případě pronájmu nebytového prostoru v bytovém objektu uzavírá nájemní smlouvu s nájemcem SBO. Článek 9 Trvalé zveřejnění informace o nabídce volného nebytového prostoru V případě, že se po dobu vyvěšení na úřední desce nepřihlásí žádný zájemce nebo Radou MČ Praha 12 nebude schváleno uzavření smlouvy s žádným z přihlášených zájemců, bude informace o nabídce volného nebytového prostoru trvale zveřejněna na internetových stránkách v odkazu Nabídka nebytových prostor. Článek 10 Stavební či jiné úpravy pronajatého nebytového prostoru Stavební či jiné úpravy pronajatého nebytového prostoru trvalého charakteru je budoucí nájemce oprávněn provádět výhradně po předchozím písemném souhlasu pronajímatele, a to na vlastní náklady. Rozsah technického zhodnocení, konkrétní způsob jeho odepisování, rozsah, výše a způsob případné kompenzace vynaložených nákladů nájemcem a finanční vypořádání v případě ukončení nájemní vztahu bude upraveno v nájemní smlouvě nebo v jejím dodatku. Článek 11 Pronájem nebytových a společných prostor u školských a kulturních příspěvkových organizací Školské a kulturní příspěvkové organizace, zřízené městskou částí Praha 12, postupují při pronájmu nebytových a společných prostor samostatně při dodržení Zásad stanovení minimální výše nájemného (viz příloha č. 1 těchto Pravidel). Oddíl III Pravidla pronájmu společných prostor Článek 12 Pravidla pronájmu společných prostor v bytovém domě za účelem rozšíření stávajícího bytu nebo změny na byt 1. Zájemce ve spolupráci se správcem objektu vytipuje společný prostor v domě vhodný pro rozšíření stávajícího bytu nebo pro vznik nového bytu. Strana 5 (celkem 15)

6 2. Zájemce předá oddělení majetku OIM ÚMČ Praha 12 písemnou žádost, ke které přiloží stanovisko SBO k navrhované změně včetně charakteristiky prostoru (plocha, poloha v domě, situování vchodu, nutné úpravy, zda jejich součástí nejsou instalační šachty, čistící kusy kanalizace, vypouštěcí kohouty ústředního topení (dále jen ÚT ), požární hydranty atd.). 3. Žádost bude projednána bytovou komisí Rady MČ Praha 12. O pronájmu společného prostoru v bytovém domě za účelem rozšíření stávajícího bytu nebo změny na byt a o následném uzavření nájemní smlouvy rozhoduje Rada MČ Praha Na základě rozhodnutí Rady MČ Praha 12 budou tyto prostory SBO pronajaty nájemci nájemní smlouvou, kde budou upraveny smluvní podmínky a následné předání provedené stavby pronajímateli. Ke stavebním úpravám bude nájemce zmocněn SBO. Veškeré náklady spojené se stavebními úpravami hradí nájemce. Po předložení rozhodnutí odboru výstavby uzavře SBO s nájemcem nájemní smlouvu k nově vzniklému bytu nebo novou nájemní smlouvu ke stávajícímu bytu, ve které bude zohledněno rozšíření podlahové plochy a navýšení celkového nájemného. 5. Výše nájemného za 1m 2 /měsíc se u společných prostor rovná výši nájemného za 1m 2 /měsíc podlahové plochy bytu, které bylo pro danou kategorii bytu stanoveno rozhodnutím Rady MČ Praha 12. Článek 13 Pravidla pronájmu společných prostor v bytovém domě za účelem jejich změny na nebytový prostor 1. Zájemce ve spolupráci se správcem objektu vytipuje společný prostor v domě vhodný pro využití jako nebytový. 2. Zájemce předá oddělení majetku OIM ÚMČ Praha 12 písemnou žádost, ke které přiloží stanovisko SBO k navrhované změně včetně charakteristiky prostoru (plocha, poloha v domě, situování vchodu, nutné úpravy, zda jejich součástí nejsou instalační šachty, čistící kusy kanalizace, vypouštěcí kohouty ÚT, požární hydranty atd.). 3. Žádost se záměrem změny společného prostoru na prostor nebytový bude projednána v bytové komisi Rady MČ Praha SBO předloží odboru výstavby návrh na změnu užívání předmětného prostoru a po vydání souhlasného stanoviska odborem výstavby uzavře se zájemcem nájemní smlouvu k nově vzniklému nebytovému prostoru. 5. Výše nájemného bude stanovena podle Zásad stanovení minimální výše nájemného, které jsou uvedeny v příloze č. 1 těchto Pravidel. Oddíl IV Závěrečná ustanovení Článek 14 Platnost a účinnost Tato směrnice nabývá platnosti a účinnosti dnem schválení Radou městské části Praha 12. Strana 6 (celkem 15)

7 Článek 15 Zrušující ustanovení Ruší se Pravidla pronájmu nebytových a společných prostor právnickým a fyzickým osobám pro podnikatelské účely na správním území Městské části Praha 12, schválené usnesením místní rady Praha 12 č ze dne , Pravidla pronájmu společných prostor v bytových domech k nekomerčním účelům, schválené usnesením místní rady Praha 12 č ze dne , Zásady stanovení výše nájemného z nebytových prostor, schválené usnesením Rady MČ Praha 12 č ze dne a Pravidla pronájmu nebytových prostor a společných prostor v objektech městské části Praha 12 a Zásady stanovení minimální výše nájemného z nebytových prostor, schválené usnesením Rady MČ Praha 12 č. R ze dne Článek 16 Seznam příloh Příloha č. 1 Zásady stanovení minimální výše nájemného Příloha č. 2 Formulář Žádost o pronájem prostoru sloužícího/nesloužícího podnikání Příloha č. 3 Záznam o seznámení Strana 7 (celkem 15)

8 Příloha č. 1 ZÁSADY STANOVENÍ MINIMÁLNÍ VÝŠE NÁJEMNÉHO Tyto zásady se vztahují: a) na pronájem nebytových prostor v nebytových objektech b) na pronájem nebytových prostor v bytových objektech c) na pronájem nebytových prostor vzniklých z bývalých společných prostor v bytových objektech d) na pronájem nebytových prostor ve školských zařízeních Tyto zásady se nevztahují na pronájem nebytových prostor v obchodní pasáži OD Modřany, kde je cenová politika upravena usnesením rady městské části č ze dne Rozdělení jednotlivých druhů ekonomických činností do příslušných cenových pásem V tomto bodě jsou rozděleny jednotlivé druhy ekonomických činností, které mohou být vyvíjeny v nebytových prostorách a objektech městské části, do pěti skupin podle jejich předpokládané ekonomické výnosnosti a potřebnosti, a k těmto skupinám jsou přiřazena příslušná cenová pásma výše nájemného. Skupina č. 1 I. cenové pásmo: 1.000,- Kč/rok nebo 250,- Kč/m 2 /rok Charitativní, sociální, zdravotní a kulturní zařízení, sportovní organizace (TJ, sportovní kluby), zájmová sdružení a nepodnikající fyzické osoby. Do této skupiny mohou být zařazeny: subjekty, jejichž činnosti jsou na jedné straně neziskové a na druhé straně vysoce společensky prospěšné, a na jejichž zřízení, udržení a rozvoji má městská část prvořadý zájem fyzické osoby, které si pronajímají nebytový prostor k nekomerčnímu účelu (např. sklad osobních věcí) Skupina č. 2 II. cenové pásmo: ,- Kč/m 2 /rok Útulky pro psy a jiná zvířata, vzdělávací zařízení, společenské prostory, sociální zařízení, šatny, spojovací chodby v objektech. Skupina č. 3 III. cenové pásmo: ,- Kč/m 2 /rok Prodej základního zboží (potraviny, ovoce a zelenina, maso a uzeniny, ryby, drůbež, pečivo, cukrovinky, drogérie, kosmetika a parfumérie, papírnictví, obuv, textil vč. použitého, oděvy, kožená a textilní galantérie, punčochové zboží, pletené ošacení, prádlo, domácí, kuchyňské a železářské potřeby, průmyslové zboží, elektroinstalační materiál, instalatérské potřeby, květiny, zahradnické potřeby, knihy, hračky, zdravotnické potřeby, chovatelské potřeby, krmivo, akvaristika, prodej zvířat, prodej tisku a tabáku, prodej léků). Vybrané služby (prádelna, mandl, čistírna, holičství, kadeřnictví, manikúra, pedikúra, masáže, kosmetické salóny, krejčovství, střihové služby, čistící a úklidové služby všeho druhu, pohřební služby, sklenářství, truhlářství, zámečnictví, instalatérství a další řemeslné práce, opravny a servisy všeho druhu). Strana 8 (celkem 15)

9 Sportovní zařízení (sportovní centra, posilovny, fit centra atd.) a komerční kulturní zařízení poskytující masovou zábavu (kina, divadla, hudební a nahrávací studia atd.), jazykové učebny. Zdravotní a rehabilitační zařízení. Výroba, provoz, sklady, garáže. Jídelny, bufety, občerstvení. Skupina č. 4 IV. cenové pásmo: ,- Kč/m 2 /rok Specializovaný prodej (alkohol, auto-moto, jízdní kola vč. náhradních dílů, doplňků a pneumatik, elektrospotřebiče, elektronika, audiovizuální technika, foto-kino, zvukové, obrazové a datové nosiče, kancelářská a výpočetní technika, telefony, faxy, záznamníky, telekomunikační technika, šicí stroje, oční optika, sanitární technika, obklady, dlažba, stavebniny, bazény, bezpečnostní zařízení, zahradní technika, gastronomická zařízení, klimatizace, topidla, kotle, sportovní potřeby, rybářské potřeby, lovecké a myslivecké potřeby, čalounické potřeby, dřevařské výrobky, plastové a gumové výrobky, nábytek, koberce, hudební nástroje a hudebniny, hodiny, kočárky, bižutérie a vlasové doplňky, bytový textil a bytové doplňky, módní doplňky, dárkové a upomínkové předměty, svítidla a osvětlovací technika, tapety, žaluzie, rolety, sklo, porcelán a keramika apod.). Autobazary, bazary, vetešnictví, zastavárny, půjčovny aut, přívěsů a vozíků, elektroniky a videokamer, videokazet a CD, lyží, horských kol, sportovních potřeb, nářadí, průmyslového zboží, čistících strojů, svatebních šatů atd. Veterinární zařízení. Hotely, ubytovny, penzióny, restaurace, hostince, kavárny, pizzérie. Kanceláře obchodních, výrobních, stavebních, geodetických, dopravních a řemeslnických firem, bezpečnostních služeb, ubytovacích agentur, kanceláře státních úřadů a institucí, seznamovací kanceláře, projekční kanceláře atd. Technická zařízení energetických, telekomunikačních a jiných firem. Ateliéry. Skupina č. 5 V. cenové pásmo: ,- Kč/m 2 /rok Prodej luxusního zboží (zlato, výrobky ze zlata a drahých kovů, šperky, klenoty, umělecké předměty, kožené zboží, kožešiny, starožitnosti, luxusní značkové prádlo a oděvy, butiky). Vinárny a bary. Kanceláře bank, spořitelen, záložen, pojišťoven, leasingových společností, fondů, realitní kanceláře, advokátní kanceláře, notářské kanceláře, cestovní kanceláře, sázkové kanceláře, kanceláře uměleckých, hudebních a reklamních agentur, poradenských firem, firem pracujících v oblasti energetiky, spojů, telekomunikací atd. Doporučení: V některých výjimečných případech lze stanovit cenu pronájmu podle v místě obvyklé cenové úrovně pronájmu (např. garáže). V případě více druhů činností v pronajímaných prostorách lze stanovit výslednou cenu buď podle poměru jednotlivých činností nebo podle činnosti v nejvyšším cenovém pásmu. 2. Kritérium atraktivnosti lokality: Atraktivnost lokality je zohledňována pouze u následujících druhů činností: veškerý prodej a služby, půjčovny, kanceláře, restaurační a gastronomické zařízení, ubytovací zařízení. Pro ostatní druhy činností nemá atraktivita lokality přílišný význam. Strana 9 (celkem 15)

10 Rozdělení lokalit: vyšší polovina příslušného cenového pásma (A) - hlavní komunikace (ul. Modřanská, Komořanská, Čs. exilu, Lhotecká, Mariánská, Gen. Šišky, Novodvorská, U Kamýku, Durychova) - okolí nákupních středisek (OBI, Mc Donald s, Billa, Kaufland, obchodní centra Jasná, Obzor, Sázava, Vltava, Otava a jejich nejbližší okolí) - centra zástavby (okolí Obchodního náměstí, okolí Sofijského náměstí, okolí restaurace Labe) nižší polovina příslušného cenového pásma (B) ostatní komunikace Modřany, Komořany, Kamýk, zástavba Cholupice a Točná Rozdělení cenových pásem podle atraktivnosti lokality: I. cenové pásmo: ke kritériu atraktivnosti lokality není u těchto druhů činností přihlíženo II. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok III. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok IV. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok V. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok 3. Kritérium potřebnosti druhu činnosti pro lokalitu: Při hodnocení potřebnosti druhu činnosti pro určitou lokalitu vycházet ze stávající situace a aktuální potřeby této činnosti v konkrétní lokalitě pronajímaného nebytového prostoru. Je třeba stanovit, zda navrhovaný druh činnosti pro pronájem nebytového prostoru v této lokalitě je: velmi potřebný, jak z hlediska absence této činnosti v lokalitě, tak i z hlediska její celospolečenské potřeby (A) potřebný, i když v lokalitě je již zastoupen (B) nepříliš potřebný, neboť je v lokalitě již dostatečně zastoupen nebo není z hlediska celospolečenské potřeby až tak žádaný (C) Rozdělení cenových pásem podle potřebnosti druhu činnosti pro lokalitu: I. cenové pásmo: tyto druhy činnosti jsou celospolečensky naprosto potřebné pro jakoukoliv lokalitu, proto není toto pásmo dále cenově rozděleno II. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok III. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok IV. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok Strana 10 (celkem 15)

11 C ,- Kč/m 2 /rok V. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok 4. Kritérium vybavenosti objektů: Vybavenost nebytových objektů a jejich prostor lze rozdělit zhruba do 3 následujících stupňů: základní vybavení: elektrická energie, studená voda (A) standardní vybavení: základní vybavení + teplá voda, topení, plyn, WC (B) nadstandardní vybavení: standardní vybavení + garáž, parkovací místa v/u objektu, zahrada apod. (C) Rozdělení cenových pásem podle stupně vybavení jednotlivých nebytových objektů a prostor: I. cenové pásmo: ke kritériu vybavenosti nebytových prostor není u těchto činností přihlíženo II. cenové pásmo: A 600,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok III. cenové pásmo: A 1.000,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok IV. cenové pásmo: A 1.500,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok V. cenové pásmo: A 2.300,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok Zásady stanovení peněžní jistoty na nájemné Pokud výše ročního nájemného přesáhne hranici ,- Kč, je nájemce povinen složit peněžní jistotu na nájemné ve výši trojnásobku měsíčního nájemného, a to nejpozději ke dni podpisu příslušné nájemní smlouvy a úhradu doložit příslušným pokladním dokladem. Peněžní jistota slouží jako záruka za splnění povinností nájemce vyplývajících z nájemního vztahu Pokud nebude peněžní jistota použita k výše uvedeným účelům, bude nájemci vrácena do deseti pracovních dnů ode dne protokolárního předání předmětu nájmu pronajímateli. Uplatnění DPH při pronájmu nebytových prostor Podle 56a, odst. 1 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, je nájem nebytových prostor osvobozen od DPH s výjimkou krátkodobého nájmu (nejdéle na 48 hodin nepřetržitě). Zásady valorizace výše nájemného: výši nájemného u druhů činností uvedených ve skupině č. 1 nevalorizovat; výši nájemného u ostatních skupin druhů činností valorizovat (v opačném případě zdůvodnit, proč někteří nájemci nejsou valorizováni). o uplatnění valorizace a její výše vycházející z roční míry inflace stanovené ČSÚ za předcházející rok rozhoduje Rada MČ Praha 12. Strana 11 (celkem 15)

12 Snížení výše nájemného v nebytových prostorách: Nájemce, který podniká v nebytových prostorách či objektech městské části a který se dostane do prokazatelných ekonomických potíží, má možnost požádat městskou část o dočasné snížení výše nájemného z těchto prostor spolu s doložením ztrátového výsledku hospodaření za poslední kalendářní rok. O případné výši a době snížení nájemného rozhoduje Rada MČ Praha 12. Postup při stanovení výše nájemného podle těchto zásad (výpočet ceny): 1. Podle druhu činnosti, který je uveden v podnikatelském záměru žadatele o pronájem nebytového prostoru, se vybere příslušná skupina druhu činnosti (č. 1-5) s příslušným cenovým pásmem. 2. Na základě konkrétního umístění nebytového prostoru či objektu na území městské části se stanoví atraktivnost lokality. Podle atraktivnosti lokality se přiřadí cenové pásmo A nebo B tohoto kritéria v příslušné skupině druhu činnosti. 3. Na základě posouzení podnikatelských aktivit v konkrétní lokalitě se stanoví potřebnost druhu činnosti žadatele o pronájem nebytového prostoru pro tuto lokalitu. Podle potřebnosti druhu činnosti se přiřadí cenové pásmo A, B nebo C tohoto kritéria v příslušné skupině druhu činnosti. 4. Na základě informace z odboru správy úřadu o stávajícím vybavení pronajímaného nebytového prostoru či objektu se stanoví stupeň jeho vybavenosti. Podle stupně vybavenosti objektu se přiřadí cenové pásmo A, B nebo C tohoto kritéria v příslušné skupině druhu činnosti. 5. Vypočteme průměrnou hodnotu z určených cenových pásem jednotlivých kritérií a získáme tak výši nájemného konkrétního nebytového prostoru či objektu v Kč/m 2 /rok. 6. Výše celkového ročního nájemného se zaokrouhlí tak, aby výše měsíčního nájemného vycházela na celé koruny. Příklady stanovení výše nájemného: Příklad č. 1: Pronájem nebytového prostoru v objektu ul. K Otočce 1831 pro prodej potravin. 1. Pronájem nebytového prostoru pro prodej potravin je zařazen do skupiny č. 3 druhů činností s cenovým pásmem: ,- Kč/m 2 /rok 2. Atraktivností lokalita ul. K Otočce patří do nižší poloviny cenového pásma B tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.100,- Kč/m 2 /rok 3. V této lokalitě se podobný druh činnosti nevyskytuje. Druh činnosti lze hodnotit jako celospolečenský potřebný a zařadit do cenového pásma A tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.050,- Kč/m 2 /rok 4. Vybavení pronajímaného nebytového objektu je standardní, zařazuje se tak do cenového pásma B tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.150,- Kč/m 2 /rok 1. Průměrná hodnota cen stanovených kritérii v bodě 2. až 4. je Kč. Minimální výše nájemného je tak stanovena na 1.100,- Kč/m 2 /rok. Strana 12 (celkem 15)

13 Příklad č. 2: Pronájem nebytového prostoru v objektu ul. K Vltavě 2012 pro kanceláře geodetické společnosti. 1. Pronájem nebytového prostoru pro kancelář geodetické společnosti je zařazen do skupiny č. 4 druhů činností s cenovým pásmem: ,- Kč/m 2 /rok 2. Ul. K Vltavě se nachází v bezprostřední blízkosti Sofijského náměstí a atraktivností se tak zařazuje do cenového pásma A tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 2.000,- Kč/m 2 /rok 3. Tento druh činnosti se v lokalitě sice nevyskytuje, ale z celospolečenské potřeby lze hodnotit jako nepříliš potřebný, zařazuje se tak do cenového pásma C tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 2.000,- Kč/m 2 /rok 4. Vybavenost objektu je standardní, zařazuje se tak do cenového pásma B tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.800,- Kč/m 2 /rok 5. Průměrná hodnota cen stanovených kritérii v bodě 2. až 4. je 1.933,33. Minimální výše nájemného je po zaokrouhlení stanovena na 1.940,- Kč/m 2 /rok. Příklad č. 3: Pronájem nebytového prostoru v objektu ul. Platónova 3237 pro sklad soukromé firmy 1. Pronájem nebytového prostoru pro sklad je zařazen do skupiny č. 3 druhů činností s cenovým pásmem: ,- Kč/m 2 /rok 2. Ul. Platónova se svou atraktivností zařazuje do cenového pásma B tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.050,- Kč/m 2 /rok 3. Tento druh činnosti se sice v lokalitě nevyskytuje, ale z celospolečenské potřeby ho lze hodnotit jako nepříliš potřebný, zařazuje se tak do cenového pásma C tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.250,- Kč/m 2 /rok 4. Vybavenost objektu je standardní s možností parkování, zařazuje se tak do cenového pásma C tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.250,- Kč/m 2 /rok 5. Průměrná hodnota cen stanovených kritérii v bodě 2. až 4. je 1.183,33. Minimální výše nájemného je stanovena na 1.190,- Kč/m 2 /rok. Příklad č. 4: Pronájem nebytového prostoru v objektu ul. Cílkova 864 pro provozování servisu elektrospotřebičů 1. Pronájem nebytového prostoru pro provozování servisu elektrospotřebičů je zařazen do skupiny č. 3 druhů činností s cenovým pásmem: ,- Kč/m 2 /rok 2. Ul. Cílkova se svou atraktivností zařazuje do cenového pásma B tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.150,- Kč/m 2 /rok 3. Tento druh činnosti se v lokalitě nevyskytuje a z celospolečenské potřeby ho lze hodnotit jako potřebný, zařazuje se tak do cenového pásma B tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.100,- Kč/m 2 /rok 4. Vybavenost objektu je standardní s možností parkování, zařazuje se tak do cenového pásma C tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.300,- Kč/m 2 /rok 5. Průměrná hodnota cen stanovených kritérii v bodě 2. až 4. je 1.183,33. Minimální výše nájemného je stanovena na 1.190,- Kč/m 2 /rok. Strana 13 (celkem 15)

14 Příloha č. 2 Adresa pro doručení Úřad MČ Praha 12 Odbor investic a správy majetku Písková 830/ Praha 4 Žádost o pronájem prostoru sloužícího/nesloužícího podnikání na adrese Žadatel : jméno a příjmení (fyzická osoba) název společnosti (právnická osoba) adresa/sídlo IČO: telefon Nabídka: konkrétní účel pronájmu nabídka ceny za pronájem v Kč/rok Přikládám kopii příslušného oprávnění k podnikání. Souhlasím se zpracováním svých osobních údajů po celou dobu řízení. Souhlas poskytuji na dobu neurčitou v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Poznámky: datum podpis žadatele (razítko) Přílohy: Strana 14 (celkem 15)

Zásady stanovení výše nájemného z nebytových prostor

Zásady stanovení výše nájemného z nebytových prostor Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 53.38.08 Zásady stanovení výše nájemného z nebytových prostor Při tvorbě nových zásad stanovení výše nájemného z nebytových prostor se vycházelo z kritérií

Více

Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 4/2017

Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 4/2017 Úřad městské části Praha 12 Výtisk číslo: 1 List číslo: 1 / 9 Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis Identifikační označení: Směrnice č. 4/2017 Pravidla pronájmu pozemků svěřených městské části Praha

Více

čl.1 Účel směrnice 1.1.Pro účely zavedení pravidel v procesu hospodaření a pronajímání majetku města se stanovují tato

čl.1 Účel směrnice 1.1.Pro účely zavedení pravidel v procesu hospodaření a pronajímání majetku města se stanovují tato Směrnice č.3/2015 Města Bruntál na pronajímání nebytových prostor v majetku Města Bruntál ve správě příspěvkové organizace Hospodářská správa města Bruntál čl.1 Účel směrnice 1.1.Pro účely zavedení pravidel

Více

Pravidla. pro pronájem nebytových a společných prostor ve vlastnictví BD Vánek členům i nečlenům Bytového družstva Vánek

Pravidla. pro pronájem nebytových a společných prostor ve vlastnictví BD Vánek členům i nečlenům Bytového družstva Vánek Bytové družstvo Vánek IČ: 24142255, DIČ: CZ24142255 Sídlo: Praha 8-Čimice, Vánková 795/4, PSČ 181 00 OR: Městský soud v Praze, oddíl Dr, vložka 7650 Č.j.:.. Výtisk číslo: Počet listů: 6 Počet příloh:2/2

Více

ZÁSADY STANOVENÍ MINIMÁLNÍ VÝŠE NÁJEMNÉHO Z NEBYTOVÝCH PROSTOR

ZÁSADY STANOVENÍ MINIMÁLNÍ VÝŠE NÁJEMNÉHO Z NEBYTOVÝCH PROSTOR ZÁSADY STANOVENÍ MINIMÁLNÍ VÝŠE NÁJEMNÉHO Z NEYTOVÝH PROSTOR Tyto zásady se vztahují: a) na pronájem nebytových prostor v nebytových objektech b) na pronájem nebytových prostor v bytových objektech c)

Více

Pronájem a nájem nebytových prostor a pozemků

Pronájem a nájem nebytových prostor a pozemků Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 14 Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA Název : Pronájem a nájem nebytových prostor a pozemků Číslo dokumentu: SRM/06 Vydání č.: 01 Výtisk č.: 1 Účinnost od: 01.07.2012 Účinnost

Více

Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. R-113-014-13. Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č.

Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. R-113-014-13. Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. R-113-014-13 Úřad městské části Praha 12 Výtisk číslo: 1 List číslo: 1 / 14 Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis Identifikační označení: Směrnice

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-165-001-18 ze dne 16.4.2018 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí Rada městské části 1. s c h v a l u

Více

Oddíl I Pronájem nebytových prostor v majetku města. Čl. I.

Oddíl I Pronájem nebytových prostor v majetku města. Čl. I. SMĚRNICE RADY MĚSTA č. 5/2004 o pronájmu a nájmu nebytových prostor, o pronájmu pozemků, o nájemném z nebytových prostor a pozemků ve vlastnictví města Oddíl I Pronájem nebytových prostor v majetku města

Více

OMP/NP nabídka , str. 1

OMP/NP nabídka , str. 1 Úřad městské části Praha 10 vyhlašuje v termínu od 2.3.2011 do 21.3.2011 do 10.00 hodin VEŘEJNOU NABÍDKU na uzavření smlouvy o nájmu nebytových prostor Název, sídlo, telefon a fax zadavatele Městská část

Více

MĚSTO TRUTNOV RADA MĚSTA ZÁSADY. č. 5/2015

MĚSTO TRUTNOV RADA MĚSTA ZÁSADY. č. 5/2015 MĚSTO TRUTNOV RADA MĚSTA ZÁSADY č. 5/2015 Postup při pronájmu nebo poskytnutí jako výpůjčky s poskytnutím služeb vymezených nebytových prostor na dobu nepřesahující 29 dnů ÚPLNÉ ZNĚNÍ č. 1 (účinnost od

Více

MĚSTO VODŇANY. PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví města Vodňany

MĚSTO VODŇANY. PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví města Vodňany MĚSTO VODŇANY PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví města Vodňany Rada města Vodňany (dále jen Rada) pro zajištění výkonu vlastnického práva a práva pronajímatele bytů v souladu se

Více

SPOTŘEBNÍ KOŠ ZLÍNSKÝ KRAJ. Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště

SPOTŘEBNÍ KOŠ ZLÍNSKÝ KRAJ. Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště SPOTŘEBNÍ KOŠ Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu VY_INOVACE_EKO0819 Autor Ing. Lenka Gabrielová Datum 11. února

Více

SMĚRNICE č. 12/2005. Článek 1 Nebytové prostory

SMĚRNICE č. 12/2005. Článek 1 Nebytové prostory ORLOVAN, městské bytové družstvo Energetiků 640, Orlová Lutyně SMĚRNICE č. 12/2005 Nájem nebytových prostorů a užívání společných prostorů v domě Schválena: shromážděním delegátů dne 8. 6. 2006 Nabývá

Více

1. VLASTNÍ NEMOVITOSTI: Budova č.p. 6, Latrán na pozemku st. 739/1 v obci a k.ú. Český Krumlov

1. VLASTNÍ NEMOVITOSTI: Budova č.p. 6, Latrán na pozemku st. 739/1 v obci a k.ú. Český Krumlov Přehled objektů a jejich využití objekt č.p.. VLASTNÍ NEMOVITOSTI: Budova č.p., Latrán na pozemku st. 9/ poř.č. nebytových a bytových prostor Budova č.p., Latrán, na pozemku st. budova č.p., Latrán, na

Více

Zásady pro pronájem nebytových prostor v bytových a nebytových domech a jiných objektech v majetku města Rokycany

Zásady pro pronájem nebytových prostor v bytových a nebytových domech a jiných objektech v majetku města Rokycany Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2010 Zásady pro pronájem nebytových prostor v bytových a nebytových domech a jiných objektech v majetku města Rokycany podle zákona č. 116/1990 Sb., o nájmu a

Více

Z á s a d y pronájmu nebytových prostor ve vlastnictví Statutárního města Ostravy - Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz

Z á s a d y pronájmu nebytových prostor ve vlastnictví Statutárního města Ostravy - Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Z á s a d y pronájmu nebytových prostor ve vlastnictví Statutárního města Ostravy - Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz (Tyto zásady byly schváleny usnesením Rady městského obvodu MOaP č. 2361/34

Více

MĚSTO TRUTNOV RADA MĚSTA

MĚSTO TRUTNOV RADA MĚSTA MĚSTO TRUTNOV RADA MĚSTA ZÁSADY č. 1/2004 pro postup při pronájmu nebo poskytnutí jako výpůjčky vymezených nebytových prostor na dobu nepřesahující 29 dnů Vydává ÚPLNÉ ZNĚNÍ č. 2 (účinnost od 1.1.2010)

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-023-029-15 ze dne 8.6.2015 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 712/1 v k. ú. Komořany při ulici Krupná Rada městské části 1. s c h v a l u j e

Více

OMP/NP Veřejná nabídka , str. 1/6

OMP/NP Veřejná nabídka , str. 1/6 Úřad městské části Praha 10 vyhlašuje v termínu od 29.06.2016 do 02.09.2016 do 10:00 hodin VEŘEJNOU NABÍDKU na uzavření smlouvy o nájmu nebytových prostor Název, sídlo, telefon, fax, email a web zadavatele

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA. o nájmu nebytových prostor. Slovanské náměstí 165, Trutnov IČO:

NÁJEMNÍ SMLOUVA. o nájmu nebytových prostor. Slovanské náměstí 165, Trutnov IČO: NÁJEMNÍ SMLOUVA o nájmu nebytových prostor VLASTNÍK NEBYTOVÉHO PROSTORU: MĚSTO TRUTNOV Slovanské náměstí 165, 541 01 Trutnov IČO: 278360 SPRÁVCE NEBYTOVÉHO PROSTORU: SPOLEČENSKÉ CENTRUM TRUTNOVSKA PRO

Více

NABÍDKA KOMERČNÍCH PROSTORŮ K PRONÁJMU

NABÍDKA KOMERČNÍCH PROSTORŮ K PRONÁJMU OBCHODNÍ DŮM NABÍDKA KOMERČNÍCH PROSTORŮ K PRONÁJMU Obchodní dům Láz je největším obchodním domem v Rožnově pod Radhoštěm. Jedná se o zcela rekonstruované, moderní prostory s internetem, rozvodem hudby

Více

VEŘEJNOU NABÍDKU. PlO /2019

VEŘEJNOU NABÍDKU. PlO /2019 Úřad městské části Praha 10 vyhlašuje v termínu od 02. 05. 2019 do 12.06. 2019 do 10:00 hodin VEŘEJNOU NABÍDKU na uzavření smlouvy o nájmu nebytových prostor Název, sídlo, telefon, fax, e-mall a web zadavatele

Více

U S N E S E N Í ze schůze Rady města Kynšperk nad Ohří dne 14. září 2016

U S N E S E N Í ze schůze Rady města Kynšperk nad Ohří dne 14. září 2016 U S N E S E N Í ze schůze Rady města Kynšperk nad Ohří dne 14. září 2016 u p r a v e n á v e r z e č. 254/2016 1. vzala na vědomí zahájení přípravy návrhu nových zásad pro pronájem bytů, pronájem nebytových

Více

OMP/NP Veřejná nabídka 25.04.2014 26.05.2014, str. 1/5

OMP/NP Veřejná nabídka 25.04.2014 26.05.2014, str. 1/5 Úřad městské části Praha 10 vyhlašuje v termínu od 25.04.2014 do 26.05.2014, do 10:00 hodin VEŘEJNOU NABÍDKU na uzavření smlouvy o nájmu nebytových prostor Název, sídlo, telefon, fax, email a web zadavatele

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne 26.08.2013 14.12.2011: 25.08.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 04.09.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH

Více

P /2017. I. Podmínky přijetí do výběrového řízení. Požadované podklady

P /2017. I. Podmínky přijetí do výběrového řízení. Požadované podklady Úřad městské části Praha 10 vyhlašuje v termínu od 18. 09. 2017 do 30. 10. 2017 do 10:00 hodin VEŘEJNOU NABÍDKU na uzavření smlouvy o nájmu nebytových prostor Název, sídlo, telefon, fax, e-mail a web zadavatele

Více

Požadavky dle bodů B, C a D dokládají pouze fyzické osoby podnikající a právnické osoby.

Požadavky dle bodů B, C a D dokládají pouze fyzické osoby podnikající a právnické osoby. Úřad městské části Praha 10 vyhlašuje v termínu od 19. 7. 2018 do 11. 9. 2018 do 10:00 hodin VEŘEJNOU NABÍDKU na uzavření smlouvy o nájmu nebytových prostor Název, sídlo, telefon, fax, e-mail a web zadavatele

Více

P /2016. I. Podmínky přijetí do výběrového řízení. Požadované podklady

P /2016. I. Podmínky přijetí do výběrového řízení. Požadované podklady Úřad městské části Praha 10 vyhlašuje v termínu od 22. 12. 2016 do 31. 01. 2017 do 10:00 hodin VEŘEJNOU NABÍDKU na uzavření smlouvy o nájmu nebytových prostor P10-132130/2016 Název, sídlo, telefon, fax,

Více

Z á s a d y. pro prodej bytů, nebytových prostor a bytových domů z majetku města Staré Město

Z á s a d y. pro prodej bytů, nebytových prostor a bytových domů z majetku města Staré Město Z á s a d y pro prodej bytů, nebytových prostor a bytových domů z majetku města Staré Město I. Úvodní ustanovení 1. Město Staré Město (dále jen město) má ve svém majetku k 30.6.2007 celkem 54 bytových

Více

Zápis č. 6 z jednání Komise pro vedlejší hospodářskou činnost Rady městské části

Zápis č. 6 z jednání Komise pro vedlejší hospodářskou činnost Rady městské části MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 KOMISE PRO VEDLEJŠÍ HOSPODÁŘSKOU ČINNOST RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI Zápis č. 6 z jednání Komise pro vedlejší hospodářskou činnost Rady městské části Datum jednání: 13. 5. 2015 Místo jednání:

Více

Finanční plán vedlejší hospodářské činnosti Městské části Praha 12. na rok 2019

Finanční plán vedlejší hospodářské činnosti Městské části Praha 12. na rok 2019 Finanční plán vedlejší hospodářské činnosti Městské části Praha 12 na rok 2019 OBSAH 1. Vedlejší hospodářská činnost 2. Finanční plán VHČ MČ Praha 12 na rok 2019 3. Náklady VHČ komentář Zpracovali: Ing.

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 363/2016

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 363/2016 č.j.: 363/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 320 ze dne 11.05.2016 Podněty Komise pro vedlejší hospodářskou činnost Rady městské části Rada městské části I. b e r e n a v ě

Více

OMP/NP Veřejná nabídka , str. 1/5

OMP/NP Veřejná nabídka , str. 1/5 Úřad městské části Praha 10 vyhlašuje v termínu od 11.02.2016 do 18.03.2016, do 10:00 hodin VEŘEJNOU NABÍDKU na uzavření smlouvy o nájmu nebytových prostor Název, sídlo, telefon, fax, email a web zadavatele

Více

STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA

STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA Za účelem vymezení způsobu vzniku nájmu bytu v majetku Statutárního města Kladna a postupu jednotlivých orgánů

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-040-005-15 ze dne 19.10.2015 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 18/1 na Obchodním náměstí a části pozemku parc. č. 4400/454 na Sofijském náměstí,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-173-031-14 ze dne 23.9.2014 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 1859/250 v k. ú. Kamýk se společností Penny Market s.r.o. Rada městské části 1.

Více

Tento zákon byl s účinností od zrušen a nahrazen novým občanským zákoníkem.

Tento zákon byl s účinností od zrušen a nahrazen novým občanským zákoníkem. Tento zákon byl s účinností od 1.1.2014 zrušen a nahrazen novým občanským zákoníkem. Zákon o nájmu a podnájmu nebytových prostor ve znění k 31.12.2013: 116/1990 Sb. ZÁKON ze dne 23. dubna 1990 o nájmu

Více

MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec. Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí a jejich částí

MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec. Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí a jejich částí MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí a jejich částí VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 10/2010 Část I. Obecná ustanovení 1) Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí

Více

P /2017. I. Podmínky přijetí do výběrového řízení. Požadované podklady

P /2017. I. Podmínky přijetí do výběrového řízení. Požadované podklady Úřad městské části Praha 10 vyhlašuje v termínu od 1. 12. 2017 do 8. 1. 2018 do 10:00 hodin VEŘEJNOU NABÍDKU na uzavření smlouvy o nájmu nebytových prostor, které se nacházejí v nemovitostech zařazených

Více

na pronájem prostor bufetu v Areálu mládí

na pronájem prostor bufetu v Areálu mládí Oznámení o konání výběrového řízení na zajištění zájemce o pronájem nemovitosti objektu bufetu v Areálu mládí v obci Provodov, katastrální územní Provodov na Moravě, okres Zlín Obecní úřad Provodov Zastoupený

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 361/2015

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 361/2015 č.j.: 361/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 338 ze dne 27.05.2015 Pronájem garážového stání č. 27.25, Sabinova 8/278, Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1.

Více

Město Vimperk. Den zveřejnění: Den sejmutí: Za Město Vimperk

Město Vimperk. Den zveřejnění: Den sejmutí: Za Město Vimperk v souladu s ustanovením 39/1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích /obecní zřízení/ a usnesením č. 166 Rady města Vimperk ze dne 19.2.2007 záměr č. 18/5/07 pronajmout nebytové prostory o celkové výměře 64,60

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-037-010-15 ze dne 5.10.2015 Revokace části usnesení rady č. R-026-001-15 ze dne 29.06.2015 a smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4079/1 v k. ú.

Více

Zásady pro prodej domů se šesti a méně byty a pronájem půdních prostor v domech svěřených městské části Praha 10 za účelem vestavby bytů a ateliérů

Zásady pro prodej domů se šesti a méně byty a pronájem půdních prostor v domech svěřených městské části Praha 10 za účelem vestavby bytů a ateliérů Zásady pro prodej domů se šesti a méně byty a pronájem půdních prostor v domech svěřených městské části Praha 10 za účelem vestavby bytů a ateliérů 1. Základní ustanovení 1.1. Tyto Zásady stanoví podmínky

Více

U S N E S E N Í R 1031/01-09

U S N E S E N Í R 1031/01-09 U S N E S E N Í z 50. zasedání Rady města Kojetína, konaného dne 13. ledna 2009 ve 13:00 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu Kojetín, Masarykovo náměstí 20, Kojetín 2. Plnění usnesení Rady města

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Magistrát města Havířova, Svornosti 86/2, 736 01 Havířov-Město

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Magistrát města Havířova, Svornosti 86/2, 736 01 Havířov-Město STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Magistrát města Havířova, Svornosti 86/2, 736 01 Havířov-Město NAŠE Č. j.: NAŠE SP. ZN.: POČET LISTŮ: 6 VYŘIZUJE: Dudová TEL.: 596 803 241 FAX: 596 803 350 E-MAIL: dudova.kvetoslava@havirov-city.cz

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Rada města schválila na své 59. schůzi 09.11.2009 následující usnesení Usnesení rady města je upraveno podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých

Více

U S N E S E N Í. 3. Uložení odvodu z fondu investic Základní školy náměstí Míru 83 (tisk R/170)

U S N E S E N Í. 3. Uložení odvodu z fondu investic Základní školy náměstí Míru 83 (tisk R/170) U S N E S E N Í ze 17. schůze Rady města Kojetína, konané dne 14. července 2015, v 13:00 hodin, v sále Vzdělávacího a informačního centra Kojetín, Masarykovo náměstí 8, Kojetín 2. Souhlas s přijetím účelového

Více

U S N E S E N Í R 801/06-08 R 802/ Pronájem nebytových prostor parkovací místa (tisk R/401/A)

U S N E S E N Í R 801/06-08 R 802/ Pronájem nebytových prostor parkovací místa (tisk R/401/A) U S N E S E N Í z 37. zasedání Rady města Kojetína, ze dne 24. června 2008 v sále Vzdělávacího a informačního centra Kojetín, Masarykovo náměstí 8, Kojetín 1. Pronájem nebytových prostor parkovací místa

Více

Zásady pro prodej nebytových prostorů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej nebytových prostorů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej nebytových prostorů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nebytových prostorů Městské části Praha 5 (dále jen Zásady ) a v souladu se zákonem č. 89/2012

Více

Městský obvod Ústí nad Labem - Střekov Rada MO Střekov. U S N E S E N Í 14. jednání Rady MO Střekov, které se konalo dne 9.7.2015

Městský obvod Ústí nad Labem - Střekov Rada MO Střekov. U S N E S E N Í 14. jednání Rady MO Střekov, které se konalo dne 9.7.2015 Městský obvod Ústí nad Labem - Střekov Rada MO Střekov Projednané návrhy: U S N E S E N Í 14. jednání Rady MO Střekov, které se konalo dne 9.7.2015 1. Pacht nemovitostí v majetku města Ústí nad Labem pozemku

Více

Z á s a d y prodeje bytů v majetku města Vlašimi, které nebyly dosud prodány podle Směrnice č. 2/2011, ve znění pozdějších změn a doplňků

Z á s a d y prodeje bytů v majetku města Vlašimi, které nebyly dosud prodány podle Směrnice č. 2/2011, ve znění pozdějších změn a doplňků Směrnice č. 2/2013 Zastupitelstva města Vlašimi Z á s a d y prodeje bytů v majetku města Vlašimi, které nebyly dosud prodány podle Směrnice č. 2/2011, ve znění pozdějších změn a doplňků Zastupitelstvo

Více

MĚSTO PROSEČ. Pravidla pro pronajímání pozemků ve vlastnictví města Proseč. Elektronická verze: www.mestoprosec.cz

MĚSTO PROSEČ. Pravidla pro pronajímání pozemků ve vlastnictví města Proseč. Elektronická verze: www.mestoprosec.cz MĚSTO PROSEČ Pravidla pro pronajímání pozemků ve vlastnictví města Proseč Číslo: P/02/2012 Originál: Kancelář úřadu Elektronická verze: www.mestoprosec.cz Platnost od: 20. 12. 2012 Účinnost od: 1. 1. 2013

Více

I. Smluvní strany. II. Předmět smlouvy

I. Smluvní strany. II. Předmět smlouvy Smlouva o uzavření budoucí smlouvy o nájmu prostoru sloužícího podnikání uzavřená podle ust. 1785 a násl. zákona č. 89/2014 Sb., občanský zákoník, v účinném znění, mezi níže uvedenými účastníky: D/16/249

Více

116/1990 Sb. ZÁKON. ze dne 23. dubna 1990 o nájmu a podnájmu nebytových prostor

116/1990 Sb. ZÁKON. ze dne 23. dubna 1990 o nájmu a podnájmu nebytových prostor 116/1990 Sb. ZÁKON ze dne 23. dubna 1990 o nájmu a podnájmu nebytových prostor Změna: 403/1990 Sb. Změna: 529/1990 Sb. Změna: 229/1991 Sb. Změna: 540/1991 Sb. Změna: 302/1999 Sb. Změna: 522/2002 Sb. Změna:

Více

U s n e s e n í z 28. jednání rady města Velká Bystřice dne v 15:00 hod. v zasedací místnosti městského úřadu ve Velké Bystřici.

U s n e s e n í z 28. jednání rady města Velká Bystřice dne v 15:00 hod. v zasedací místnosti městského úřadu ve Velké Bystřici. U s n e s e n í z 28. jednání rady města Velká Bystřice dne 12.4.2012 v 15:00 hod. v zasedací místnosti městského úřadu ve Velké Bystřici. UR/28/1/2012 program jednání Rada města Velká Bystřice po projednání

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-105-009-17 ze dne 23.1.2017 Smlouva o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene - vedení komunikační sítě, k tíži pozemků parc. č. 1608/4,

Více

Přihlášení k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství

Přihlášení k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství 1. Identifikační číslo: 2. Kód: 3. Pojmenování (název) životní situace: Přihlášení k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství 4. Základní informace k životní situaci: Správu místního poplatku

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-007-017-15 ze dne 2.2.2015 Novelizace zřizovací listiny Správy bytových objektů Praha - Modřany, příspěvkové organizace Rada městské části 1. souhlasí

Více

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání uzavřená dle ustanovení 2302 a souvisejících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, Pronajímatel: městská část Praha 12 (dále jen občanský zákoník ) Článek

Více

I I žďár'ao s;;z,wou. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 84 DNE: JEDNACÍ ČÍSLO: 1427/2018/0P NÁZEV: ANOTACE: NÁVRH USNESENÍ:

I I žďár'ao s;;z,wou. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 84 DNE: JEDNACÍ ČÍSLO: 1427/2018/0P NÁZEV: ANOTACE: NÁVRH USNESENÍ: Á I I žďár'ao s;;z,wou MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽĎÁR NAD SÁZAVOU MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 84 DNE: 26. 2. 2018 JEDNACÍ ČÍSLO: 1427/2018/0P NÁZEV: Byty a prostory sloužící podnikání ANOTACE:

Více

Zákon č. 440/2005 Sb.

Zákon č. 440/2005 Sb. Zákon č. 440/2005 Sb. PŘEDSEDA VLÁDY vyhlašuje úplné znění zákona č. 116/1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor, jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 403/1990 Sb., zákonem č. 529/1990 Sb.,

Více

IV. ROZLIŠENÍ POSTUPŮ PODLE TYPU STAVBY

IV. ROZLIŠENÍ POSTUPŮ PODLE TYPU STAVBY ZÁSAD Y č. 1/2008 r ZA SADY pro uzavírání smluv o zřízení věcného břemene při budování a rekonstrukcích inženýrských a jiných sítí a staveb na pozemcích ve vlastnictví a správě MČ Praha - Běchovice ve

Více

ČISTÁ PENĚŽNÍ VYDÁNÍ CELKEM

ČISTÁ PENĚŽNÍ VYDÁNÍ CELKEM STATISTIKA RODINNÝCH ÚČTŮ Tab. 7b Úplné rodiny a ostatní domácnosti podle vzdělání Skupiny peněžních vydání - průměry na osobu v Kč za rok, struktura v % Domácnosti celkem z toho úplné rodiny 1 - základní

Více

P /2017. I. Podmínky přijetí do výběrového řízení. Požadované podklady

P /2017. I. Podmínky přijetí do výběrového řízení. Požadované podklady Úřad městské části Praha 10 vyhlašuje v termínu od 20. 03. 2017 do 02. 05. 2017 do 10:00 hodin VEŘEJNOU NABÍDKU na uzavření smlouvy o nájmu nebytových prostor, které se nacházejí v bytových domech určených

Více

P r a v i d l a p r o p r o n a j í m á n í p r o s t o rů s l o u ž í c í c h p o d n i k á n í v e v l a s t n i c t v í města Králíky

P r a v i d l a p r o p r o n a j í m á n í p r o s t o rů s l o u ž í c í c h p o d n i k á n í v e v l a s t n i c t v í města Králíky MĚSTO KRÁLÍKY P r a v i d l a p r o p r o n a j í m á n í p r o s t o rů s l o u ž í c í c h p o d n i k á n í v e v l a s t n i c t v í města Králíky Číslo: PP/169/P/2014 Originál: Kancelář úřadu Elektronická

Více

116/1990 Sb. ZÁKON. Vymezení pojmu. zrušen. Vznik nájmu. zrušen. Práva a povinnosti pronajimatele a nájemce

116/1990 Sb. ZÁKON. Vymezení pojmu. zrušen. Vznik nájmu. zrušen. Práva a povinnosti pronajimatele a nájemce 116/1990 Sb. ZÁKON ze dne 20. dubna 1990 o nájmu a podnájmu nebytových prostor ve znění zákonů č. 403/1990 Sb., č. 529/1990 Sb., č. 229/1991 Sb., č. 540/1991 Sb., č. 302/1999 Sb., č. 522/2002 Sb. a č.

Více

Město Šluknov oznamuje

Město Šluknov oznamuje Město Šluknov oznamuje v souladu s ustanovením 39 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění Záměr pronájmu nemovitého majetku z vlastnictví Města Šluknov Soubor místností nacházejících

Více

ZÁSADY č. 1/2015 I. ÚČEL

ZÁSADY č. 1/2015 I. ÚČEL ZÁSADY pro uzavírání smluv o zřízení věcného břemene služebnosti inženýrské sítě při budování a rekonstrukcích inženýrských a jiných sítí a staveb na pozemcích ve vlastnictví Města Klecany dle usnesení

Více

Pravidla pronájmu nebytových prostor SD

Pravidla pronájmu nebytových prostor SD Pravidla pronájmu nebytových prostor SD Zasedací sály v 1. patře Sankturinovského domu Obsah Článek 1 Článek 2 Článek 3 Článek 4 Článek 5 Článek 6 Úvodní ustanovení Vymezení pojmů Nájem zasedací místnosti

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu města Dubí SM 03/2017

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu města Dubí SM 03/2017 Datum vydání: Vydání č.: 1 Strana 1 / 8 SM 03/2017 Datum platnosti: Číslo dle rozdělovníku: 3 Funkce: Jméno: Datum: Podpis: Zpracoval: Vedoucí MKZ Vedoucí FO Anna Gürtlerová Ing.Markéta ZM Usnesení č Datum

Více

Zásady postupu při převodu vlastnictví jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených do správy Městské části Praha 7

Zásady postupu při převodu vlastnictví jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených do správy Městské části Praha 7 Zásady postupu při převodu vlastnictví jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených do správy Městské části Praha 7 I. Úvodní ustanovení Tyto Zásady se vztahují na převod vlastnictví jednotek v domech,

Více

MĚSTO NYMBURK, se sídlem Nymburk, Nám. Přemyslovců 163, zastoupené starostou Ing. Milošem Peterou, IČ: ,

MĚSTO NYMBURK, se sídlem Nymburk, Nám. Přemyslovců 163, zastoupené starostou Ing. Milošem Peterou, IČ: , SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR MĚSTO NYMBURK, se sídlem Nymburk, Nám. Přemyslovců 163, zastoupené starostou Ing. Milošem Peterou, IČ: 00239500, a (dále jen pronajímatel) na straně jedné GRYGAROVÁ Libuše,..,IČ

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA č. 3/2003 o pronájmu a nájmu nebytových prostor a pronájmu pozemků v majetku města

SMĚRNICE RADY MĚSTA č. 3/2003 o pronájmu a nájmu nebytových prostor a pronájmu pozemků v majetku města SMĚRNICE RADY MĚSTA č. 3/2003 o pronájmu a nájmu nebytových prostor a pronájmu pozemků v majetku města Oddíl I Pronájem nebytových prostor v majetku města Čl. I. 1. Nebytovým prostorem se rozumí prostor

Více

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Zodpovídá: odbor správy majetku

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Zodpovídá: odbor správy majetku Poř. č.:49.13 MĚSTO TURNOV Antonína Dvořáka 335 Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od 1. 2. 2016 Zodpovídá: odbor správy majetku Článek I. Základní vymezení 1) Tato směrnice

Více

117D0250 Podpora bydlení 2013 - krizový stav

117D0250 Podpora bydlení 2013 - krizový stav Podprogram stanovuje podmínky pro poskytování státních dotací při živelních pohromách v roce 2013, při nichž byl vyhlášen nouzový stav 1 nebo stav nebezpečí 2 pro příslušné území. I. Cíl podpory Cílem

Více

Zásady nájmů bytů ve vlastnictví města Napajedla

Zásady nájmů bytů ve vlastnictví města Napajedla Zásady nájmů bytů ve vlastnictví města Napajedla Schváleno RM dne 19. 5. 2008 usnesením č. 171/5/2008 Nabývá účinnosti dne 20. 5. 2008 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pro přidělování bytů a určení výše nájmu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 23.11.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 15.12.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Žádost o prodloužení nájmu bytu v areálu ZŠ J. K. Tyla, Tylova 2391, Písek NÁVRH

Více

Příloha č. 3 usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. Finanční plán vedlejší hospodářské činnosti Městské části Praha 12.

Příloha č. 3 usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. Finanční plán vedlejší hospodářské činnosti Městské části Praha 12. Příloha č. 3 usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. Finanční plán vedlejší hospodářské činnosti Městské části Praha 12 na rok 2016 OBSAH 1. Vedlejší hospodářská činnost 2. Finanční plán VHČ

Více

Obec Bořetice, Bořetice čp. 39, PSČ:

Obec Bořetice, Bořetice čp. 39, PSČ: Obec Bořetice, Bořetice čp. 39, PSČ: 691 08 NÁVRH DODATKU č. 1 - Nájemní smlouvy uzavřené mezi obcí Bořetice, IČ 00283037, se sídlem Bořetice č. 39, 691 08 Bořetice a Tenisovým klubem Bořetice 2012, IČ

Více

Pravidla pro hospodaření s byty ve vlastnictví města

Pravidla pro hospodaření s byty ve vlastnictví města Město Kralupy nad Vltavou Městský úřad Kralupy nad Vltavou Palackého nám. 1, 278 01 Kralupy nad Vltavou tel.: 315 739 854, fax: 315 723 479, e-mail: mesto@mestokralupy.cz č. RM 19/8/5/7 Pravidla pro hospodaření

Více

45.32 Maloobchod s díly a příslušenstvím pro motorová vozidla, kromě motocyklů Obchod, opravy a údržba motocyklů, jejich dílů a příslušenství

45.32 Maloobchod s díly a příslušenstvím pro motorová vozidla, kromě motocyklů Obchod, opravy a údržba motocyklů, jejich dílů a příslušenství Příloha č. 1: Klasifikace ekonomických činností sekce G SEKCE G - VELKOOBCHOD A MALOOBCHOD; OPRAVY A ÚDRŽBA MOTOROVÝCH VOZIDEL 45 Velkoobchod, maloobchod a opravy motorových vozidel 45.1 Obchod s motorovými

Více

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 Město vyhlašuje dotační program pro oblast kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem

Více

CENÍK NÁJEMNÉHO ZA NÁJEM NEBYTOVÝCH PROSTOR V BUDOVĚ MmM pravidla rady města

CENÍK NÁJEMNÉHO ZA NÁJEM NEBYTOVÝCH PROSTOR V BUDOVĚ MmM pravidla rady města Rozsah platnosti dokumentu: pro zaměstnance města zařazené do MmM Název: Typ dokumentu: STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MOSTU CENÍK NÁJEMNÉHO ZA NÁJEM NEBYTOVÝCH PROSTOR V BUDOVĚ MmM pravidla rady

Více

Dotační program obce Bludov na rok 2017

Dotační program obce Bludov na rok 2017 Dotační program obce Bludov na rok 2017 Úvod Zastupitelstvo obce Bludov rozhodlo vyčlenit část rozpočtových příjmů obce na rozvoj občanské společnosti v obci Bludov. Zastupitelstvo si je vědomo důležitosti

Více

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Zodpovídá: odbor správy majetku

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Zodpovídá: odbor správy majetku Poř. č.:49.08 MĚSTO TURNOV Antonína Dvořáka 335 Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od 1.4.2012 Zodpovídá: odbor správy majetku Článek I. Základní vymezení 1) Tato směrnice popisuje

Více

Preambule. 1 Výklad pojmů

Preambule. 1 Výklad pojmů STRANA 1 Preambule Městská část Praha 15, vedena snahou postupovat při hospodaření se svým majetkem s péčí řádného hospodáře, stanovit jasná pravidla pro jednotlivé majetkoprávní úkony, rozhodla přijmout

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek dne 26.08.2013 14.12.2011: 12.10.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.10.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ dle návrhu

Více

Pravidla pro pronajímání bytů v majetku a správě CHOMUTOVSKÉ BYTOVÉ a.s. schválena na zasedání představenstva dne 20.02.2014

Pravidla pro pronajímání bytů v majetku a správě CHOMUTOVSKÉ BYTOVÉ a.s. schválena na zasedání představenstva dne 20.02.2014 Pravidla pro pronajímání bytů v majetku a správě CHOMUTOVSKÉ BYTOVÉ a.s. schválena na zasedání představenstva dne 20.02.2014 usnesením č. 635/14 Jana Vaňhová v.r. předseda představenstva PRAVIDLA pro pronajímání

Více

P /2017. I. Podmínky přijetí do výběrového řízení, výběrová kritéria

P /2017. I. Podmínky přijetí do výběrového řízení, výběrová kritéria Úřad městské části Praha 10 vyhlašuje v termínu od 19. 01. 2017 do 27. 02. 2017 do 10:00 hodin VEŘEJNOU NABÍDKU na uzavření smlouvy o nájmu nebytových prostor k účelu využití jako Rodinné centrum P10-003587/2017

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-103-007-13 ze dne 19.2.2013 Směrnice pro poskytování ubytovacích prostorů osobám vykonávajícím práci na úseku školství v městské části Praha 12 Rada

Více

Žádost o krátkodobý pronájem

Žádost o krátkodobý pronájem Žádost o krátkodobý pronájem Pořadatel odpovědná osoba : Příjmení : Adresa: Jméno: E-mail Název a adresa právnické osoby : IČ: DIČ: E-mail: Požadovaný termín : Datum : Od do hod. Požadavaná místnost k

Více

Město Uničov Masarykovo nám. č. 1, Uničov

Město Uničov Masarykovo nám. č. 1, Uničov Město Uničov Masarykovo nám. č. 1, 783 91 Uničov Zásady Z/01/2013 Rozdělovník: Výtisk č. Zásady pro pronajímání nebytových prostor v majetku Města Uničova Útvar Převzal Datum Výtisk č. 1 STA 11 ŽPR 2 MSZ

Více

CENÍK NÁJEMNÉHO ZA NÁJEM NEBYTOVÝCH PROSTOR V BUDOVĚ MmM pravidla rady města

CENÍK NÁJEMNÉHO ZA NÁJEM NEBYTOVÝCH PROSTOR V BUDOVĚ MmM pravidla rady města STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MOSTU Rozsah platnosti dokumentu: pro zaměstnance města zařazené do MmM Název: Typ dokumentu: CENÍK NÁJEMNÉHO ZA NÁJEM NEBYTOVÝCH PROSTOR V BUDOVĚ MmM pravidla rady

Více

Statistika vyplněnosti databáze HBI www.hbi.cz 3Q / 2012

Statistika vyplněnosti databáze HBI www.hbi.cz 3Q / 2012 Statistika vyplněnosti databáze HBI www.hbi.cz 3Q / 2012 1. Kompletní databáze firem (RES) Vyplněnost RES firem Popis Záznamů Firem Název firmy 816 282 635 150 Adresa 635 212 635 184 Tel. 173 117 138 815

Více

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání Město Chrastava, se sídlem nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava, zastoupené starostou Ing. Michaelem Canovem, IČ 00262871, DIČ CZ00262871, na straně jedné (dále

Více

Technické služby Doubravčice, s.r.o. Registrace: Městský soud v Praze, oddíl C, vložka 224654.

Technické služby Doubravčice, s.r.o. Registrace: Městský soud v Praze, oddíl C, vložka 224654. S M L O U V A O N Á J M U vodohospodářských děl a souborů zařízení k zajištění rozvodu a dodávky pitné vody a odvádění a čištění odpadních a dešťových vod ---------------------------------------------------------------

Více

PRAVIDLA... 1 1 ÚVOD... 3 1.1 PŘEDMĚT PRAVIDEL... 3 1.2 POJMY... 3 2 VYHLÁŠENÍ VOLNÉHO BYTU SPO... 3 3 ŽÁDOST O BYT SPO... 3

PRAVIDLA... 1 1 ÚVOD... 3 1.1 PŘEDMĚT PRAVIDEL... 3 1.2 POJMY... 3 2 VYHLÁŠENÍ VOLNÉHO BYTU SPO... 3 3 ŽÁDOST O BYT SPO... 3 Pravidla pro pronajímání bytů v majetku Města Žamberka sociálně potřebným občanům Číslo dokumentu: OS3202 Vydání č.: 02 Výtisk č.: 01 Platnost od: 21.02.2008 Účinnost od : 01.03.2008 Platnost do: Zpracoval:

Více

Dotační program překládací stanice odpadu - podpora přípravných prací (2018) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla )

Dotační program překládací stanice odpadu - podpora přípravných prací (2018) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Dotační program překládací stanice odpadu - podpora přípravných prací (2018) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Článek 1. Předmět dotace Účelem dotačního programu je podpora

Více