Směrnice města Hořice č. 44, schválená , usnesení rady RM/18/25/2015, platná od

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Směrnice města Hořice č. 44, schválená 16.12.2015, usnesení rady RM/18/25/2015, platná od 1.1.2016"

Transkript

1 Směrnice města Hořice č. 44, schválená , usnesení rady RM/18/25/2015, platná od Postup při umisťování inženýrských sítí a jiných vedení do pozemků města Hořice, zřizování věcných břemen (služebností) na nemovitých věcech ve vlastnictví města a provádění stavebních prací na pozemcích města Hořice. Tento postup je závazný pro investory, jejich zástupce, stavebníky a další právnické či fyzické osoby při: 1. Umísťování inženýrských sítí a jiných vedení do (nad, pod) pozemku města Hořice. V případě umístění sítí do místních komunikací se jedná o Zvláštní užívání komunikace ve smyslu ustanovení 25 odst. 6 písm. d) Zákona čís. 13/1997 Sb., O pozemních komunikacích", ve znění pozdějších předpisů). 2. Provádění stavebních prací při nichž dojde k zásahu do městských komunikací, chodníků, veřejné zeleně a ostatních ploch na pozemcích v majetku města Hořice. V případě zásahů do místních komunikací se jedná o Zvláštní užívání komunikace ve smyslu ustanovení 25 odst. 6 písm. c) bod 3. zákona čís. 13/1997 Sb., O pozemních komunikacích", ve znění pozdějších předpisů. Řízení před silničním správním úřadem při ukládání inženýrských sítí do pozemků města Hořice a provádění stavebních prací na těchto pozemcích Z hlediska postupu při řízení před silničním správním úřadem pro umísťování inženýrských sítí a jiných vedení do (nad, pod) pozemku města Hořice je nutno silničním správním úřadem vydat dvě rozhodnutí o zvláštním užívání silnic: 1. v souladu s ustanovením 25 odst. 6., písm. d) Zákona čís. 13/1997 Sb., "O pozemních komunikacích na umístění inženýrských sítí a jiných nadzemních nebo podzemních vedení 2. v souladu s ustanovením 25 odst. 6., písm. c) bod 3., Zákona čís. 13/1997 Sb., "O pozemních komunikacích", ve znění pozdějších předpisů, na užití silničního pozemku ke stavebním pracím (potřebným k fyzickému uložení sítí) Tato rozhodnutí vydá silniční správní úřad, tj. Odbor dopravy MěÚ Hořice, Čelakovského 1457, Hořice, na základě podané příslušné žádosti včetně požadovaných příloh, uhrazení správního poplatku a předchozího SOUHLASU vlastníka dotčené nemovité věci. Postup při vydání souhlasu vlastníka nemovité věci (města Hořice) je uveden níže.

2 Postup města Hořice při vydání souhlasu s uložením inženýrských sítí a jiných vedení do městských pozemků, zřizování věcných břemen (služebností) na nemovitých věcech města a provádění stavebních prací na pozemcích města Hořice Na základě ustanovení 25 odst. 1) Zákona čís. 13/1997 Sb., v platném znění, který stanoví, že k užívání komunikací jiným než obvyklým způsobem nebo k jiným účelům, než pro které jsou určeny, je třeba povolení příslušného silničního správního úřadu vydaného s předchozím souhlasem vlastníka dotčené pozemní komunikace, stanovuje město Hořice tento postup. Fyzickému uložení inženýrských sítí do (nad, pod, na) pozemku města Hořice předcházejí dvě samostatná řízení a to umístění inženýrských sítí a poté jejich samotné fyzické uložení. Ke každému řízení je mj. třeba podat žádost, uzavřít příslušnou smlouvu a zaplatit Úhradu stanovenou dle platného Sazebníku. Podrobný popis jednotlivých řízení je uveden níže. Po fyzickém uložení inženýrských sítí může následovat další krok a to uzavření smlouvy o zřízení věcného břemene (služebnosti). V další části této směrnice je popsán postup v některých specifických případech (např. při vzniku nenadálé havárie), soulad s právní legislativou, uvedeny jsou některé základní pojmy a vysvětleny v textu použité zkratky. K zastupování města Hořice, jakožto vlastníka nemovitých věcí (pozemků), ve správních řízeních ve věcech umisťování inženýrských sítí a provádění stavebních prací na pozemcích města Hořice je zmocněn Hospodářský odbor MěÚ Hořice. Ten je též zmocněn uzavírat a vedoucí odboru podepisovat Nájemní smlouvy, kterými se pronajímají pozemky města ke stavebním pracím. 1. ŘÍZENÍ Umístění inženýrských sítí Schválení Radou města Hořice Jakékoli umístění inženýrských sítí a jiných nadzemních nebo podzemních vedení, popř. jiného zařízení do (nad, pod) pozemků města Hořice podléhá schválení Radou města Hořice. Žádost Investor, nebo jeho zmocněný zástupce, popř. stavebník připravované stavby požádá hospodářský odbor MěÚ Hořice o vydání SOUHLASU s uložením inženýrských sítí (formulář žádosti vzor ZSITE01 je ke stažení na stránkách MěÚ Hořice). Spolu s žádostí předloží i požadované přílohy - technickou dokumentaci včetně situace se zřetelným umístěním inž. sítí na podkladě katastrální mapy, informativní výpis z KN (zasažené pozemky v majetku města Hořice). Žádost musí být podána minimálně 2 měsíce před započetím stavebních prací.

3 Smlouva Po vyhodnocení žádosti, příp. místním šetření vyhotoví hospodářský odbor příslušnou Smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene, smlouvu o právu provést stavbu a omezení užívání nemovité věci, nebo Smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti, smlouvu o právu provést stavbu a omezení užívání nemovité věci (Smlouva SoSBVB, PPS a OUN), ve které budou mj. stanoveny podmínky souhlasu s uložením v žádosti uvedených inženýrských sítí. Obecně platnou podmínkou souhlasu je ustanovení o nutnosti uzavřít s vlastníkem pozemku, tj. městem Hořice, Nájemní smlouvu před samotným započetím stavebních prací. Před podpisem této smlouvy nelze do pozemku města vstoupit. Smlouvu HO MěÚ předloží ke schválení na jednání Rady města Hořice. Smlouva SoSBVB, PPS a OUN musí být uzavřena před rozhodnutím silničního správního úřadu o umístění inženýrských sítí a bude přílohou žádosti o toto rozhodnutí. Finanční náhrady a způsob platby Výše finančních náhrad za uložení inženýrských sítí do městského pozemku jsou uvedeny v Přehledu sazeb poplatků a cen vydaném městem Hořice dne , schváleném radou města RM/7/25/2015 (dále jen Sazebník ). Stanovenou částku uhradí investor (zhotovitel) na účet města Hořice uvedený v záhlaví příslušné smlouvy, popř. v hotovosti na pokladně MěÚ - finančního odboru. 2. ŘÍZENÍ Provádění stavebních prací Žádost a uzavření nájemní smlouvy Na provedení stavebních prací spojených se vstupem či zásahem do pozemku ve vlastnictví města Hořice je nutný souhlas vlastníka, tj. města Hořice. Tento souhlas vydává Hospodářský odbor MěÚ Hořice jako nedílnou součást Nájemní smlouvy. Na základě podané žádosti (formulář vzor ZPRACE01 je ke stažení na stránkách MěÚ Hořice) připraví HO MěÚ Hořice výše citovanou smlouvu. Žádost musí být podána nejpozději 40 dní před započetím stavebních prací spolu s požadovanými přílohami: technická (projektová) dokumentace včetně situace se zřetelným rozsahem zásahu a záboru harmonogram nebo odborný odhad doby zásahu informativní výpis z KN - dotčené pozemky ve vlastnictví města Hořice Podmínkou udělení souhlasu s provedením stavebních prací je zaplacení Úhrady za omezení užívání nemovité věci (smlouva SoSBVB, PPS a OUN). Rozhodnutí silničního správního úřadu Na základě této smlouvy, stanovení technických, majetkových a záručních podmínek a uhrazení příslušných poplatků, může silniční správní úřad (odbor dopravy MěÚ Hořice) vydat žadateli Rozhodnutí o zvláštním užívání komunikace pro provádění stavebních prací. Rozhodnutí je vydáno před zahájením stavebních prací.

4 Stanovení nájemného Výše finanční náhrady za užívání městského pozemku za účelem provádění stavebních prací (nájem) bude vyčíslena v Nájemní smlouvě dle aktuálních sazeb uvedených v Sazebníku. Stanovenou částku uhradí nájemce na účet města Hořice uvedený v záhlaví příslušné smlouvy. Povinnost stavebníka (nájemce) zjistit a lokalizovat stávající inženýrské sítě a jiná vedení umístěná v dotčených pozemcích Stavebník (nájemce)je povinen před započetím stavebních prací zjistit u vlastníků, či správců sítí existenci všech stávajících vedení, popř. zajistit jejich vytyčení a učinit taková opatření, aby nedošlo k jejich poškození. Na pozemcích města Hořice mohou být umístěna tato vedení: Kabel veřejného osvětlení. Provozovatelem veřejného osvětlení jsou Technické služby města Hořice, vyjádření a informace k jejich vedení podá pan Preusler, tel.: Energetická vedení. Provozovatelem je MĚSTSKÁ ENERGETICKÁ - HOŘICE, s.r.o., kontaktní osoba paní Ilona Hátlová, tel.: , menerghc@centrum.cz, popř. pan Tulka, tel.: Metropolitní síť. Informace podá Ing. Vladimír Musil, tel.: V případě vzniku škod na dotčených nemovitostech, zde uložených inženýrských sítí, nebo jiných vedení, staveb na pozemcích se nacházejících, či jiných škod vzniklých v souvislosti s realizací stavby, budou tyto plně hrazeny stavebníkem (žadatelem). Technické podmínky a uvedení do řádného stavu Hospodářský odbor MěÚ Hořice v nájemní smlouvě mj. stanoví povinnosti Stavebníka, technické podmínky pro zásahy do povrchů komunikací, provádění výkopů a zásypů rýh a povinnost uvedení dotčených pozemků města Hořice do řádného (provozuschopného) stavu. Změna provedení stavby V odůvodněných případech, kdy se během stavebních prací zjistí, že není možno z vážných technických důvodů pokračovat ve stavbě dle předložené projektové dokumentace (např. změna protlaku na překop), nahlásí stavebník (Nájemce) tuto skutečnost pracovníkovi HO MěÚ. Pracovník HO MěÚ sepíše s Nájemcem protokol, ve kterém popíše rozsah a důvod změny. Protokol předá k vyjádření pracovníkovi investičního odboru a předloží ke schválení statutárnímu zástupci města (starosta, místostarosta). Teprve po podpisu protokolu může Nájemce provést změnu stavby.

5 Převzetí dotčených pozemků k provedení stavebních prací a jejich předání zpět vlastníkovi - městu Hořice Před započetím stavebních prací si stavebník domluví s pracovníkem HO MěÚ fyzické protokolární předání dotčených nemovitých věcí k provedení prací. Během probíhajících prací před záhozem stavební rýhy umožní stavebník pracovníkovi hospodářského odboru MěÚ Hořice kontrolu uložení sítí. Po skončení stavebních prací předá stavebník stavbou dotčené pozemky zpět městu Hořice na základě Závěrečného protokolu o převzetí stavbou dotčených pozemků, jehož součástí je ujednání poskytnutí záruky v délce min. 36 měsíců ode dne předání. O předání dotčených pozemků a vydání závěrečného protokolu požádá stavebník HO MěÚ nejpozději do 5 dnů po ukončení stavebních prací. Zřízení služebnosti - věcného břemene: Žádost V termínu do 6 měsíců ode dne vydání kolaudačního souhlasu, jímž se povoluje užívání stavby, nejpozději do 3 let od protokolárního předání stavbou dotčených pozemků má Stavebník (investor) možnost zažádat o uzavření Smlouvy o řízení věcného břemene. K žádosti se použije vzor ZVB01 a doplní se příslušnými přílohami (např. originál geometrického plánu, kolaudační rozhodnutí, kopie již uzavřených smluv, ). Smlouva Na základě podané žádosti vyhotoví pracovník HO MěÚ Smlouvu o zřízení služebnosti - věcného břemene (SVB) vč. příloh. Smlouva upřesňuje podmínky vzniku věcného břemene a bude předána k jednání Rady města Hořice. Návrh na vklad práva do katastru nemovitostí podává a poplatek za vklad práva hradí žadatel. Postup ve specifických případech: Havárie Vznik nenadálé a mimořádné události, jejíž řešení nesnese odkladu (havárie), na již uloženém vedení je povinen neprodleně oznámit vlastník, popř. správce poškozené sítě, pracovníkovi HO MěÚ Hořice. V případě vzniku havarie mimo pracovní dobu MěÚ Hořice, nebo ve dnech pracovního klidu, bude havarie nahlášena co nejdříve v nejbližší pracovní den. Výše pokuty za porušení této povinnosti je stanovena v Sazebníku. V případě havárií na již uložených inženýrských sítích je rozhodnutí silničního správního úřadu, v souladu s ustanovením 36, odst. 6) Zákona čís. 13/1997 Sb., "O pozemních komunikacích", ve znění pozdějších předpisů, vydáváno dodatečně.

6 Nájemní smlouva včetně vyčíslení úhrady nájemného, stanovení podmínek uvedení komunikace do původního stavu a záruky na tyto práce, je uzavírána rovněž dodatečně. Povinnost zhotovení předávacího protokolu po ukončení stavebních prací a stanovení záruky trvá i v tomto případě. Protlak V případě umístění sítí pouze protlakem pod městskou komunikací (pozemkem ve vlastnictví města Hořice) a současném umístění montážních šachet mimo pozemky města Hořice se Nájemní smlouva neuzavírá, souhlas s provedením prací vydá hospodářský odbor MěÚ Hořice formou jednoduchého souhlasu. Povinnost zhotovení předávacího protokolu po ukončení stavebních prací a stanovení záruky trvá i v tomto případě. Investor město Hořice V případech kdy investorem či objednatelem díla je město Hořice, nebo jeho příspěvkové organizace nebudou smlouvy vyplývající ze zvláštního užívání uzavírány. Technické podmínky na uvedení komunikace do původního stavu a záruční podmínky jsou zapracovány do Smlouvy o dílo, uzavírané se zhotovitelem. Soulad s právní legislativou: Postup Města Hořice při správě svého majetku, při realizaci všech správních řízeních o stanovení zvláštního užívání silnic, silničních a silničních pomocných pozemků v majetku města, musí být v souladu se Zákonem čís. 13/1997 Sb., O pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, Zákonem čís. 128/2000 Sb., O obcích, ve znění pozdějších předpisů, Zákonem čís. 250/2000 Sb., O rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů a Zákonem čís. 89/2012 Sb., Nový občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů. Ve specifických případech se též uplatní ustanovení Zákona č. 458/2000 Sb. v platném znění (energetický zákon) a Zákona č. 127/2005 Sb. v platném znění (o elektronických komunikacích), popř. Zákona čís. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích, ve znění pozdějších předpisů.

7 Základní pojmy: Pozemek - část zemského povrchu oddělená od sousedních částí hranicí území správní jednotky nebo hranicí katastrálního území, hranicí vlastnickou, hranicí držby nebo hranicí druhu pozemku. Pozemková parcela - pozemek, který je geometricky a polohově určen, zobrazen v katastrální mapě a označen parcelním číslem. Místní komunikace - veřejně přístupná pozemní komunikace, která slouží převážně místní dopravě na území města Hořice Silničním pozemkem - je pozemek, na němž je umístěno těleso dálnice, silnice a místní komunikace a silniční pomocný pozemek. Účelová komunikace - je pozemní komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků. Veřejně prospěšnou stavbou - je stavba pro veřejnou infrastrukturu určená k rozvoji nebo ochraně území obce, kraje nebo státu, vymezená ve vydané územně plánovací dokumentaci. Pozn.: V případě, že se jedná o veřejně prospěšnou stavbu, a to ve vztahu ke zvláštnímu užívání komunikace, podle ust. 25 odst. 1 z důvodu provádění stavebních prací /odst. 6 písm. c) bod 3./ a umístění inženýrských sítí a jiných nadzemních nebo podzemních vedení všeho druhu v silničním pozemku, na něm nebo na mostních objektech souhlas vlastníka pozemní komunikace se ve správním řízení u silničního úřadu nevyžaduje. Vlastník komunikace je účastníkem správního řízení a může podat námitky, o kterých rozhoduje silniční správní úřad. Veřejný zájem - druh zájmu, který je obecně prospěšný, tj. zájem státu, veřejnoprávní korporace (obce, města, kraje, svazky obcí). Za veřejný zájem se považuje užití pozemků města Hořice pro stavební práce, kdy objednatelem díla jsou stát a kraj a jimi zřizované příspěvkové organizace. Stavební práce - rozumí se všechny práce bez ohledu na to, zda k jejich provedení je třeba stavební povolení nebo ohlášení nebo jsou prováděny bez těchto povolení.

8 Použité zkratky: město... město Hořice MěÚ... Městský úřad Hořice HO MěÚ... Hospodářský odbor Městského úřadu Hořice IO MěÚ... Investiční odbor Městského úřadu Hořice RM... Rada města Hořice ZM... Zastupitelstvo města Hořice věcná břemena... služebnosti inženýrských sítí podle občanského zákoníku a věcná břemena podle energetického zákona a zákona o elektronických komunikacích Inženýrská síť... vodovodní, kanalizační, energetické nebo jiné vedení a to včetně přípojek k němu obslužné zařízení... s inženýrskou sítí související zařízení (např. čistička, jímka, šachta, regulační zařízení, sloup apod.) SoSBVB, PPS a OUN.. Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene, smlouva o právu provést stavbu a omezení užívání nemovité věci, nebo Smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti, smlouvu o právu provést stavbu a omezení užívání nemovité věci SVB... Smlouva o zřízení věcného břemene (služebnosti) Sazebník... Přehled sazeb poplatků a cen platných od vydaném městem Hořice dne dne , schváleném radou města RM/7/25/2015 Směrnice... Vnitřní směrnice města Hořice č Postup při umisťování inženýrských sítí a jiných vedení do pozemků města Hořice, zřizování věcných břemen (služebností) na nemovitých věcech ve vlastnictví města a provádění stavebních prací na pozemcích města Hořice

Vnitřní směrnice. Číslo dokumentu: VS/44 Vydání č.: 2 Výtisk č.: 1. ZM/17/3/2018 Dne: Podpis:

Vnitřní směrnice. Číslo dokumentu: VS/44 Vydání č.: 2 Výtisk č.: 1. ZM/17/3/2018 Dne: Podpis: Vnitřní směrnice NÁZEV: Postup při umisťování inženýrských sítí a jiných vedení do pozemků města Hořice, zřizování věcných břemen (služebností) na nemovitých věcech ve vlastnictví města a provádění stavebních

Více

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zřizování věcných břemen na majetku kraje Vysočina. ze dne 12. 4. 2011. č. 09/11

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zřizování věcných břemen na majetku kraje Vysočina. ze dne 12. 4. 2011. č. 09/11 Rada kraje Vysočina Pravidla Rady kraje Vysočina pro zřizování věcných břemen na majetku kraje Vysočina ze dne 12. 4. 2011 č. 09/11 Čl. 1 Vymezení působnosti (1) Pravidla Rady kraje Vysočina pro zřizování

Více

Záměr provést stavbu lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O STAVEBNÍ POVOLENÍ:

Záměr provést stavbu lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O STAVEBNÍ POVOLENÍ: Životní situace Název: Žádost o STAVEBNÍ POVOLENÍ Základní informace: Záměr provést stavbu lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O STAVEBNÍ POVOLENÍ: Stavební povolení představuje jeden ze tří zákonných režimů

Více

PRAVIDLA PRO PRODEJ POZEMKŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU pravidla zastupitelstva města

PRAVIDLA PRO PRODEJ POZEMKŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU pravidla zastupitelstva města STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MOSTU Rozsah platnosti dokumentu: pro zaměstnance města zařazené do MmM Název: Typ dokumentu: PRAVIDLA PRO PRODEJ POZEMKŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU pravidla zastupitelstva

Více

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ Městský úřad Pečky, Odbor výstavby, zemědělství, životního prostředí a dopravy Masarykovo nám. 78, 289 11 Pečky http://www.pecky.cz email: mupecky@pecky.cz tel : 321 785 051 fax: 321 785 054 ŽÁDOST O STAVEBNÍ

Více

ZÁSADY PRO UZAVÍRÁNÍ SMLUV týkajících se inženýrských sítí, drobných a jiných staveb na pozemcích města Veselí nad Moravou

ZÁSADY PRO UZAVÍRÁNÍ SMLUV týkajících se inženýrských sítí, drobných a jiných staveb na pozemcích města Veselí nad Moravou č. j. MVNM/30173/2015 ZÁSADY PRO UZAVÍRÁNÍ SMLUV týkajících se inženýrských sítí, drobných a jiných staveb na pozemcích města Veselí nad Moravou I. ÚČEL Tyto Zásady pro uzavírání smluv týkajících se inženýrských

Více

Smlouva o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene služebnosti a smlouva o právu stavby č. 2016/../OTSM/ÚT

Smlouva o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene služebnosti a smlouva o právu stavby č. 2016/../OTSM/ÚT Smlouva o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene služebnosti a smlouva o právu stavby č. 2016/../OTSM/ÚT Město Česká Lípa se sídlem Česká Lípa, nám. T.G. Masaryka 1, PSČ: 470 36 IČ: 00260428, DIČ: CZ00260428

Více

P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E. pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou

P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E. pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou Plzeňský kraj (dále jen kraj) vydává tato pravidla k poskytování účelové

Více

Obec Svor. Svor 195, PSČ 471 51, tel. +420 487 751 522, 725 071 177, fax 483752383, e mail svor@obecsvor.cz

Obec Svor. Svor 195, PSČ 471 51, tel. +420 487 751 522, 725 071 177, fax 483752383, e mail svor@obecsvor.cz Obec Svor Svor 195, PSČ 471 51, tel. +420 487 751 522, 725 071 177, fax 483752383, e mail svor@obecsvor.cz Směrnice č. 1/2014 k prodeji a oceňování pozemků ve vlastnictví obce Svor Obec Svor stanovuje

Více

Záměr provést stavbu lze uskutečnit na základě OHLÁŠENÍ stavby stavebnímu úřadu:

Záměr provést stavbu lze uskutečnit na základě OHLÁŠENÍ stavby stavebnímu úřadu: Životní situace Název: OHLÁŠENÍ STAVBY Základní informace: Záměr provést stavbu lze uskutečnit na základě OHLÁŠENÍ stavby stavebnímu úřadu: Ohlášení záměru provést stavbu představuje jeden ze tří zákonných

Více

SMĚRNICE č. 1/2018. ke zřizování věcných břemen v obci Malá Úpa

SMĚRNICE č. 1/2018. ke zřizování věcných břemen v obci Malá Úpa SMĚRNICE č. 1/2018 ke zřizování věcných břemen v obci Malá Úpa 1 Předmět úpravy 1.1. Tato směrnice upravuje zřizování věcných břemen k nemovitým věcem ve vlastnictví obce Malá Úpa. 1.2. Směrnice je upravena

Více

Lázeňská zóna Lednice doplnění infrastruktury

Lázeňská zóna Lednice doplnění infrastruktury Výzva k předložení nabídky na na uzavření mandátní smlouvy v souladu s 12 odst. 3 zákona č. 137/2006Sb. v rámci projektu : Lázeňská zóna Lednice doplnění infrastruktury Název části č.1:,, Lázeňská zóna

Více

GRANTOVÝ PROGRAM MOVITÉ KULTURNÍ DĚDICTVÍ

GRANTOVÝ PROGRAM MOVITÉ KULTURNÍ DĚDICTVÍ JIHOČESKÝ KRAJ GRANTOVÝ PROGRAM MOVITÉ KULTURNÍ DĚDICTVÍ PRAVIDLA Vypracoval: OKPP Schválil: ZK 7. 2. 2012 Platná od: 7. 2. 2012 Účinná od: 10. 2. 2012 Rozsah působnosti: Jihočeský kraj Struktura a obsah

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 21. 2. 2013. Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 21. 2. 2013. Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 21. 2. 2013 Bod programu: 4 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč, vedoucí odboru

Více

Účastníci smlouvy KUPNÍ SMLOUVU O PŘEVODU NEMOVITOSTI

Účastníci smlouvy KUPNÍ SMLOUVU O PŘEVODU NEMOVITOSTI Prodávající: Obec Opatovice IČ 00301655 se sídlem Opatovice, Hlavní 170, PSČ 753 56 starosta obce Antonín Tomeček Kupující: Xxxx xxxxxx rodné číslo oooooo/oooo bytem Yyyyyy, PSČ zzz zz Účastníci smlouvy

Více

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Ostrava, Lihovarská 1335/9, 716 10 Ostrava-Radvanice

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Ostrava, Lihovarská 1335/9, 716 10 Ostrava-Radvanice 1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 3117/0VS/2011-0VSM Č.j.: UZSVM/OVS/3273/2011-0VSM Územní pracoviště Ostrava, Lihovarská 1335/9, 716 10 Ostrava-Radvanice OZNÁMENí

Více

Zadávací dokumentace pro zakázku na stavební práce Oprava západní střechy věže evangelického kostela ve Vanovicích

Zadávací dokumentace pro zakázku na stavební práce Oprava západní střechy věže evangelického kostela ve Vanovicích Zadávací dokumentace pro zakázku na stavební práce Oprava západní střechy věže evangelického kostela ve Vanovicích 1. Identifikační údaje o zadavateli: Zadavatel: Farní sbor Českobratrské církve evangelické

Více

Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě

Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě Tuto smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě (dále jen Smlouva o budoucí smlouvě ) uzavřely dne podle ust. 1785 a

Více

Záměr umístit stavbu/zařízení lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O ÚZEMNÍ SOUHLAS:

Záměr umístit stavbu/zařízení lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O ÚZEMNÍ SOUHLAS: Životní situace Název: Žádost o ÚZEMNÍ SOUHLAS Základní informace: Záměr umístit stavbu/zařízení lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O ÚZEMNÍ SOUHLAS: Územní souhlas představuje zjednodušující postup namísto

Více

OBCE BRAŇANY ZPRACUJÍCÍ ORGÁN: OBECNÍ ÚŘAD BRAŇANY. Ing. Zděnka Šulcová. účetní ekonomického oddělení OÚ. Ing. Zděnka Šulcová

OBCE BRAŇANY ZPRACUJÍCÍ ORGÁN: OBECNÍ ÚŘAD BRAŇANY. Ing. Zděnka Šulcová. účetní ekonomického oddělení OÚ. Ing. Zděnka Šulcová OBEC BRAŇANY ZPRACUJÍCÍ ORGÁN: OBECNÍ ÚŘAD BRAŇANY SMĚRNICE UPRAVUJÍCÍ FINANČNÍ MAJETEK, VEDENÍ POKLADNY, BANKOVNÍ ÚČTY, CENNÉ PAPÍRY OBCE BRAŇANY DRUH NORMY SMĚRNICE EVIDENČNÍ ČÍSLO S 1/2012 PLATNOST

Více

Cena včetně DPH 24.000,- Kč 5.1.2.2. Cena za výkon Investorsko-inženýrské činnosti v průběhu provádění stavby je sjednána ve výši

Cena včetně DPH 24.000,- Kč 5.1.2.2. Cena za výkon Investorsko-inženýrské činnosti v průběhu provádění stavby je sjednána ve výši SMLOUVA NA SLUŽBY Správce stavby na realizaci projektu Přivaděč pitné vody Benešov Sedlčany uzavřená na základě výsledku otevřeného řízení, jehož oznámení o zakázce bylo uveřejněno prostřednictvím Věstníku

Více

PRAVIDLA PRO PRODEJ, PRONÁJEM A VÝPŮJČKU POZEMKŮ A NEMOVITOSTÍ V MAJEKTU OBCE NOVÁ VES V HORÁCH Čl. 1 Účel pravidel

PRAVIDLA PRO PRODEJ, PRONÁJEM A VÝPŮJČKU POZEMKŮ A NEMOVITOSTÍ V MAJEKTU OBCE NOVÁ VES V HORÁCH Čl. 1 Účel pravidel PRAVIDLA PRO PRODEJ, PRONÁJEM A VÝPŮJČKU POZEMKŮ A NEMOVITOSTÍ V MAJEKTU OBCE NOVÁ VES V HORÁCH Čl. 1 Účel pravidel Obec Nová Ves v Horách (dále jen obec) vedena snahou optimálně využívat staveb, budov

Více

ŽÁDOSTI O STAVEBNÍ POVOLEN

ŽÁDOSTI O STAVEBNÍ POVOLEN Životní situace Název: Stavební povolení k vodním dílům Základní informace: Stavební povolení vodního díla vydává vodoprávní úřad odboru životního prostředí Městského úřadu Kroměříž jako speciální stavební

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 22.09.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 22.09.2011 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 07.09.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 22.09.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Konečné schválení smluv NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v

Více

PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY

PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTACE Z DOTAČNÍHO PROGRAMU PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY VENKOVA PLZEŇSKÉHO KRAJE 2016 Rada Plzeňského kraje vyhlásila usnesením č. 4194/15 ze dne 14. 12. 2015 Program

Více

Sběrný dvůr odpadů Starovice

Sběrný dvůr odpadů Starovice Výzva a zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební práce zadávanou mimo režim zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Sběrný dvůr odpadů Starovice Zadavatel: Obec Starovice,

Více

ÚČETNÍCTVÍ A OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Směrnice o účetnictví Obec: Rousměrov Adresa: Rousměrov 16,591 01 Žd ár nad Sázavou Směrnici zpracovala: Martina Smejkalová Projednáno a schváleno v ZO: 26.1.2009 Směrnice

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení Zastupitelstvo města Letohrad se na svém zasedání dne 11. března 2015 usnesením č. 84/2015 usneslo vydat

Více

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICKÉHO PRÁVA K NEMOVITOSTI uzavřená v souladu s ustanovením 2079 a násl. občanského zákoníku, v platném znění

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICKÉHO PRÁVA K NEMOVITOSTI uzavřená v souladu s ustanovením 2079 a násl. občanského zákoníku, v platném znění Prodej pozemku společnosti ALEVEN MOST a. s. kupní smlouva Příloha č. 2 SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICKÉHO PRÁVA K NEMOVITOSTI uzavřená v souladu s ustanovením 2079 a násl. občanského zákoníku, v platném znění

Více

PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY

PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTACE Z DOTAČNÍHO PROGRAMU PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY VENKOVA PLZEŇSKÉHO KRAJE 2014 Na základě usnesení Rady Plzeňského kraje č. 1495/13 ze dne 16. 12. 2013, kterým

Více

Fond kulturního dědictví Libereckého kraje

Fond kulturního dědictví Libereckého kraje Fond kulturního dědictví Libereckého kraje Zásady pro poskytování dotací Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Dotace podle těchto zásad se poskytuje v souladu s ustanovením 36 odst. 1 písm. c) nebo 59 odst. 2 písm.

Více

Článek I Vydávání povolení k zvláštnímu užívání místních komunikací a povolení k zahájení výkopů v plochách mimo komunikace

Článek I Vydávání povolení k zvláštnímu užívání místních komunikací a povolení k zahájení výkopů v plochách mimo komunikace PRAVIDLA Rady města Klatovy č. P /0 ve znění pravidel č. P /0 a č. P /04 úplné znění "Pro povolování výkopů" Rada města Klatovy se dne.6.0 usnesla vydat dle zákona č. 3/997 Sb., o pozemních komunikacích

Více

PROGRAM POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE ŽELEZNÉ. Článek 1 Úvodní ustanovení

PROGRAM POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE ŽELEZNÉ. Článek 1 Úvodní ustanovení PROGRAM POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE ŽELEZNÉ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Obce Železné je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy: a)

Více

Obsah: Metodický postup při uzavírání smluv o věcných břemenech k pozemkům ve vlastnictví statutárního města Brna dotčeným stavbami inženýrských sítí

Obsah: Metodický postup při uzavírání smluv o věcných břemenech k pozemkům ve vlastnictví statutárního města Brna dotčeným stavbami inženýrských sítí Úplné znění Metodiky pro uzavírání smluv o zřizování věcných břemen k pozemkům ve vlastnictví statutárního města Brna dotčeným inženýrskými sítěmi schválené na Z3/025. zasedání ZMB konaném ode dne 6. 2.

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ VYHLÁŠENÉHO ZASTUPITELSTVEM MĚSTA NA DANÝ KALENDÁŘNÍ ROK (dále jen Pravidla )

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ VYHLÁŠENÉHO ZASTUPITELSTVEM MĚSTA NA DANÝ KALENDÁŘNÍ ROK (dále jen Pravidla ) PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ VYHLÁŠENÉHO ZASTUPITELSTVEM MĚSTA NA DANÝ KALENDÁŘNÍ ROK (dále jen Pravidla ) I. Základní ustanovení 1. Účelem těchto Pravidel je stanovit jednotný

Více

Směrnice Rady města Náchoda

Směrnice Rady města Náchoda Směrnice Rady města Náchoda kterou se stanoví postupy pro případ obdržení žádosti o souhlas s fyzickým zásahem do pozemku či stavby města Čl. 1 Výklad pojmů ve vztahu k předmětu úpravy (1) Technickou infrastrukturou

Více

OBEC BEDIHOŠŤ Prostějovská 13, 798 21 Bedihošť, 582 368 528, e-mail: obecbedihost@volny.cz

OBEC BEDIHOŠŤ Prostějovská 13, 798 21 Bedihošť, 582 368 528, e-mail: obecbedihost@volny.cz OBEC BEDIHOŠŤ Prostějovská 13, 798 21 Bedihošť, 582 368 528, e-mail: obecbedihost@volny.cz Vaše zn.: Naše zn.: Vyřizuje: Ing. Datum.: věc: Výzva k předložení nabídky na zpracování PD v rozsahu a obsahu

Více

1007 vodní plocha 18 789 90 Komárov u Opavy 776 Opava 1092 vodní plocha 2 075 25 Komárov u Opavy 776 Opava

1007 vodní plocha 18 789 90 Komárov u Opavy 776 Opava 1092 vodní plocha 2 075 25 Komárov u Opavy 776 Opava MMOPP00GGO5L SMLOUVA O SMLOUVĚ BUDOUCÍ O ZŘÍZENÍ VĚCNÉHO BŘEMENE SLUŽEBNOSTI Č.: uzavřená na základě ust. 1785 a násl. z. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů Smluvní strany:

Více

MĚSTO RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

MĚSTO RYCHNOV NAD KNĚŽNOU MĚSTO RYCHNOV NAD KNĚŽNOU HAVLÍČKOVA 136, 516 01 RYCHNOV NAD KNĚŽNOU vyhlašuje v souladu s ustanovením 18 odst. 5, v návaznosti na 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách a Zásadami zadávání veřejných

Více

Dlužník: Westcargo CZ s.r.o. (dříve AUTOBAZAR RYBNICE s.r.o.), IČ: 26338700, sídlem Kaznějov, Rybnice čp. 159, PSČ 331 51

Dlužník: Westcargo CZ s.r.o. (dříve AUTOBAZAR RYBNICE s.r.o.), IČ: 26338700, sídlem Kaznějov, Rybnice čp. 159, PSČ 331 51 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 767/2014-N Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání veřejné dražby nedobrovolné - elektronické. Veřejná

Více

Illl IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII lil 11IIII

Illl IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII lil 11IIII Rada města Brna Illl IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII lil 11IIII MMB2015000000396 É9 ZMilOJSY Z7/06. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 19. 5. 2015 Název: Návrh dispozice s částmi pozemku p. č. 1522/4

Více

KRAJSKY URAD KRALOVEHRADECKEHO KRAJE Odbor ekonomický - oddělení kontroly obcí a analýz

KRAJSKY URAD KRALOVEHRADECKEHO KRAJE Odbor ekonomický - oddělení kontroly obcí a analýz , \I ", KRAJSKY URAD KRALOVEHRADECKEHO KRAJE Odbor ekonomický - oddělení kontroly obcí a analýz SpZn: Čj: Přezkoumání Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření Obec Syrovátka, IČ: 00269671 za rok 2009

Více

Pravidla pro prodej stavebních parcel v lokalitě Za Střelnicí II 2. etapa

Pravidla pro prodej stavebních parcel v lokalitě Za Střelnicí II 2. etapa Kancelář starosty a tajemníka nám. J. M. Marků 12, 563 01 Lanškroun, www.lanskroun.eu Čj.: MULA 5072/2016 Počet listů dokumentu: 9 Počet listů příloh: 9 Spisový znak: 532 Pravidla pro prodej stavebních

Více

Program 7.4 Archeologie

Program 7.4 Archeologie Program 7.4 Archeologie Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 7. Kultura, památková péče a cestovní ruch Číslo a název programu: 7.4 Archeologie Záchrana a poznání

Více

Město Louny, zastoupené odborem rozvoje města vyhlašuje ve smyslu pravidel RM P12/2011 v platném znění zadání veřejné zakázky

Město Louny, zastoupené odborem rozvoje města vyhlašuje ve smyslu pravidel RM P12/2011 v platném znění zadání veřejné zakázky Vyvěšeno dne: 26.04.2012 Sejmuto dne: 16.05.2012 MULN/4040/2012/RM/2 Město Louny, zastoupené odborem rozvoje města vyhlašuje ve smyslu pravidel RM P12/2011 v platném znění zadání veřejné zakázky Optické

Více

Zásady postupu orgánů Olomouckého kraje při nakládání s nemovitým majetkem

Zásady postupu orgánů Olomouckého kraje při nakládání s nemovitým majetkem Zásady postupu orgánů Olomouckého kraje při nakládání s nemovitým majetkem I. Postup při pronájmech a výpůjčkách nemovitého majetku a při uzavírání dohod o splátkách s dobou splatnosti do 18 měsíců (Majetkoprávní

Více

Obec Písečná, Písečná 42, 739 91 Písečná. Obec Písečná

Obec Písečná, Písečná 42, 739 91 Písečná. Obec Písečná Obec Písečná, Písečná 42, 739 91 Písečná Obec Písečná vyzývá podle vnitřního předpisu Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu a v souladu s 12 a 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných

Více

Město Ledeč nad Sázavou

Město Ledeč nad Sázavou Město Ledeč nad Sázavou Zastupitelstvo města Ledeč nad Sázavou schvaluje směrnici č. 01 /2011 Poskytování příspěvků a dotací z rozpočtu města Platnost a účinnost od 28.února.2011 Obsah: A. Část obecná

Více

VÝZVA. DDŠ Hamr n. J. rekonstrukce a přístavba školy č.p.49 - zpracování projektové dokumentace

VÝZVA. DDŠ Hamr n. J. rekonstrukce a přístavba školy č.p.49 - zpracování projektové dokumentace VÝZVA k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu dle 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen ZVZ ) a Směrnice upravující zadávání veřejných zakázek

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 43 a 16a zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 713/2013-N

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 43 a 16a zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 713/2013-N DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 43 a 16a zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 713/2013-N Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání veřejné dražby nedobrovolné - elektronické.

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY hejtman Ing. Jiří Rozbořil Jeremenkova 40a 779 11 Olomouc tel.: +420 585 508 848 fax: +420 585 508 851 e-mail: hejtman@kr-olomoucky.cz www.kr-olomoucky.cz VÁŠ DOPIS ZNAČKY/ZE DNE NAŠE ZNAČKA KÚOK/70784/2013/OIEP/7551-r

Více

M ě s t o K u t n á H o r a Havlíčkovo nám. 552, 284 24 Kutná Hora, IČ 00236195

M ě s t o K u t n á H o r a Havlíčkovo nám. 552, 284 24 Kutná Hora, IČ 00236195 M ě s t o K u t n á H o r a Havlíčkovo nám. 552, 284 24 Kutná Hora, IČ 00236195 vydává tato P R A V I D L A prodeje městského majetku formou výběrového řízení Tato pravidla upravují podmínky prodeje nemovitého

Více

Ř Í Z E N Í. Stavba VII. etapy a dokončení IV. b) etapy zpevněných chodníků po obci Výrava

Ř Í Z E N Í. Stavba VII. etapy a dokončení IV. b) etapy zpevněných chodníků po obci Výrava V Ý B Ě R O V É Ř Í Z E N Í Výzva zadávací dokumentace k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro zakázku malého rozsahu ( 12, odst.(3)) ve zjednodušeném podlimitním řízení ( 38) na stavební práce

Více

Rámcová smlouva na poskytování geodetických služeb

Rámcová smlouva na poskytování geodetických služeb Příloha č. 2 k Zadávací dokumentaci Číslo smlouvy Objednatele: Rámcová smlouva na poskytování geodetických služeb Čl. I Smluvní strany 1. Objednatel: Česká republika - Státní pozemkový úřad, Krajský pozemkový

Více

Výběrové řízení Rekreační objekty Františkov (Nové Hutě) na prodej nemovitostí

Výběrové řízení Rekreační objekty Františkov (Nové Hutě) na prodej nemovitostí Výběrové řízení Rekreační objekty Františkov (Nové Hutě) na prodej nemovitostí Podmínky výběrového řízení Účastník sdružení Prodej nemovitého majetku ČZU, společnost GAUTE a.s., se sídlem Brno, Lidická

Více

Mandátní smlouva č. na výkon investorské inženýrské činnosti KANALIZACE A ČOV SVITÁVKA

Mandátní smlouva č. na výkon investorské inženýrské činnosti KANALIZACE A ČOV SVITÁVKA Mandátní smlouva č. na výkon investorské inženýrské činnosti KANALIZACE A ČOV SVITÁVKA uzavřená podle 566 a následujících Obchodního zákoníku číslo 513/ 1991 Sb. v platném znění I. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD MILETÍN. S T A V E B N Í P O V O L E N Í ( veřejná vyhláška )

MĚSTSKÝ ÚŘAD MILETÍN. S T A V E B N Í P O V O L E N Í ( veřejná vyhláška ) MĚSTSKÝ ÚŘAD MILETÍN Stavební úřad tel.493 693 031 nám. Karla Jaromíra Erbena 99 PSČ 507 71, e-mail: hejna@miletin.cz Adresát : ČEZ Distribuce a.s., Teplická č.p. 874/8, 405 02 Děčín 4e Spis značka : 001/2011

Více

mezi těmito smluvními stranami:

mezi těmito smluvními stranami: DAROVACÍ SMLOUVA č.j. OLP/1186/2014 reg. č.: uzavřená podle 2055 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších právních předpisů mezi těmito smluvními stranami: Liberecký

Více

Sídlem: Zarámí 88, 760 41 Zlín Evidenční číslo VZ Č. j. 4VZ40721/2012-130764

Sídlem: Zarámí 88, 760 41 Zlín Evidenční číslo VZ Č. j. 4VZ40721/2012-130764 Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství, Pozemkový úřad Zlín Název veřejné zakázky Geodetické práce dle 21a zákona č. 229/1991 Sb. v okrese Zlín Sídlem: Zarámí 88, 760 41 Zlín Evidenční číslo

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 43 a 16a zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 1086/2015-N

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 43 a 16a zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 1086/2015-N , Čimická 780/61, 18100 Praha 8 - Čimice DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 43 a 16a zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 1086/2015-N Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání veřejné

Více

Podmínky a informace pro přidělení dotace na realizaci inženýrských sítí na akci Pěší zóna tř. Míru Sladkovského ul.

Podmínky a informace pro přidělení dotace na realizaci inženýrských sítí na akci Pěší zóna tř. Míru Sladkovského ul. Podmínky a informace pro přidělení dotace na realizaci inženýrských sítí na akci Pěší zóna tř. Míru Sladkovského ul. 1.O dotaci může žádat fyzická nebo právnická osoba písemně na předepsaném formuláři

Více

O Z N Á M E N Í. o výběrovém řízení čís. C/88/2012 a jeho podmínkách. na zjištění zájemce o koupi nemovitostí v katastrálním území Záluží nad Vltavou

O Z N Á M E N Í. o výběrovém řízení čís. C/88/2012 a jeho podmínkách. na zjištění zájemce o koupi nemovitostí v katastrálním území Záluží nad Vltavou 1305/CCK/2012-CCKM Č.j.: UZSVM/CCK/1060/2012-CCKM Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště České Budějovice O Z N Á M E N Í o výběrovém řízení čís. C/88/2012 a jeho podmínkách

Více

Podmínky prodeje a regulativy výstavby

Podmínky prodeje a regulativy výstavby 1 Zastupitelstvo obce Tvarožná Lhota schválilo 17.6.2015 zveřejnění následujícího záměru obce prodat nemovitost: 12 stavebních parcel pro výstavbu rodinných domů v I.etapě ulice Za školou Obec Tvarožná

Více

Česká republika Ministerstvo obrany, dne 4.11.2014 zahajuje výběrové řízení (VŘ) na tyto předměty koupě pod příslušnými variabilními symboly (VS):

Česká republika Ministerstvo obrany, dne 4.11.2014 zahajuje výběrové řízení (VŘ) na tyto předměty koupě pod příslušnými variabilními symboly (VS): OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ KE ZJIŠTĚNÍ ZÁJEMCŮ O KOUPI A VYBRÁNÍ VHODNÉHO KUPCE PRO STÁT NEPOTŘEBNÉHO MAJETKU Česká republika Ministerstvo obrany, Agentura pro nakládání s nepotřebným majetkem, s adresou

Více

OBEC VELKÁ POLOM. Pravidla obce Velká Polom pro zavedení stočného

OBEC VELKÁ POLOM. Pravidla obce Velká Polom pro zavedení stočného Pravidla obce Velká Polom pro zavedení stočného Zastupitelstvo obce Velká Polom se na svém zasedání dne 21.09.2015 usnesením č. 91/6 usneslo vydat v souladu se zákonem č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích

Více

MĚSTO VAMBERK. vyhlašuje

MĚSTO VAMBERK. vyhlašuje vyhlašuje v souladu s ustanovením 18 odst. 5, v návaznosti na 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, za účelem zjištění cen obvyklých v místě plnění a zájmu uzavřít

Více

SPS SPRÁVA NEMOVITOSTÍ Rezidence Císařka Byt č. [ ]

SPS SPRÁVA NEMOVITOSTÍ Rezidence Císařka Byt č. [ ] SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O PŘEVODU VLASTNICTVÍ K JEDNOTCE Smluvní strany: Společnost SPS Císařka, s.r.o., se sídlem Praha 2, Jana Masaryka 165/22, PSČ 120 00, IČ 284 78 568, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

ZÁSADY PRO PRODEJ, PRONÁJEM, VÝPŮJČKY A PRO ZŘIZOVÁNÍ VĚCNÝCH BŘEMEN U POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA LITVÍNOV

ZÁSADY PRO PRODEJ, PRONÁJEM, VÝPŮJČKY A PRO ZŘIZOVÁNÍ VĚCNÝCH BŘEMEN U POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA LITVÍNOV ZÁSADY PRO PRODEJ, PRONÁJEM, VÝPŮJČKY A PRO ZŘIZOVÁNÍ VĚCNÝCH BŘEMEN U POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA LITVÍNOV Čl.1 Úvodní ustanovení 1. Základní povinnosti obce a jejích orgánů při nakládání s obecním majetkem

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce zadávanou podle zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění a v souladu s Pokyny pro zadávání zakázek v rámci Regionálního

Více

DRAŽBY VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 527/2013-D

DRAŽBY VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 527/2013-D , Čimická 780/61, Čimice, 181 00 Praha 8 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA DRAŽBY VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 527/2013-D Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání veřejné dražby

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 11.09.2014

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 11.09.2014 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 22.08.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 11.09.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu

Více

návrh SMLOUVA O DÍLO č. smlouvu o dílo: I. Předmět smlouvy

návrh SMLOUVA O DÍLO č. smlouvu o dílo: I. Předmět smlouvy návrh SMLOUVA O DÍLO č. Všeobecná fakultní nemocnice v Praze se sídlem: U Nemocnice 2/499, 128 08 Praha 2 IČ: 000 64 165 DIČ: CZ00064165 jednající Mgr. Danou Juráskovou, Ph.D., MBA, ředitelkou bankovní

Více

Město Kutná Hora. Článek I Účel a předmět vyhlášky

Město Kutná Hora. Článek I Účel a předmět vyhlášky Město Kutná Hora Obecně závazná vyhláška 1/2016 o vytvoření a použití prostředků zvláštního účelového účtu na podporu rozvoje bydlení na území Města Kutná Hora Zastupitelstvo města Kutná Hora vydává v

Více

MĚSTO HOŘICE. ZÁMĚR č. 01N/12/2011. NABÍDKOVÉ ŘÍZENÍ č. 01N/12/2011. prodeje BYTOVÉ JEDNOTKY č. 1054-13 V JABLONSKÉHO ULICI č.p.

MĚSTO HOŘICE. ZÁMĚR č. 01N/12/2011. NABÍDKOVÉ ŘÍZENÍ č. 01N/12/2011. prodeje BYTOVÉ JEDNOTKY č. 1054-13 V JABLONSKÉHO ULICI č.p. MĚSTO HOŘICE Strana 1 (celkem 6) Náměstí Jiřího z Poděbrad 342, PSČ: 508 19 Hořice, IČ: 002 71 560 tel: 492 105 411, fax: 493 623 183, e-mail: mesturad@horice.org oznamuje na základě usnesení Zastupitelstva

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU Město Telč, zastoupené odborem rozvoje a územního plánování, vyhlašuje dle směrnice rady města č. 1/2007 veřejnou zakázku malého rozsahu na akci: REKONSTRUKCE

Více

Smlouva o dílo. 1. Smluvní strany

Smlouva o dílo. 1. Smluvní strany Smlouva o dílo (dále jen smlouva ) dle 2586 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen občanský zákoník ) 1. Smluvní strany 1.1. Objednatel: Město

Více

PRAVIDLA PRO PŘIJETÍ INVESTIČNÍCH NÁSTROJŮ K OBCHODOVÁNÍ NA REGULOVANÉM TRHU

PRAVIDLA PRO PŘIJETÍ INVESTIČNÍCH NÁSTROJŮ K OBCHODOVÁNÍ NA REGULOVANÉM TRHU PRAVIDLA PRO PŘIJETÍ INVESTIČNÍCH NÁSTROJŮ K OBCHODOVÁNÍ NA REGULOVANÉM TRHU Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Na regulovaném trhu RM-S se obchoduje s investičními nástroji, a to s investičními cennými papíry

Více

Realizací technického dozoru při provádění stavby se rozumí zejména:

Realizací technického dozoru při provádění stavby se rozumí zejména: Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli Ústav molekulární genetiky AV ČR, v. v. i. se sídlem: Vídeňská 1083, Praha 4, PSČ: 142 20 IČ: 68378050, DIČ: CZ68378050 jednající ředitelem Prof. RNDr. Václavem

Více

Zadávací podmínky na veřejnou zakázku malého rozsahu na zhotovitele stavby : Rekonstrukce komunikace ul. Západní a ul. Sokolská

Zadávací podmínky na veřejnou zakázku malého rozsahu na zhotovitele stavby : Rekonstrukce komunikace ul. Západní a ul. Sokolská Naše čj.: MUSP 54782/2015 Naše sp. zn.: 54777/2015 RUI/EMLO Zadávací podmínky na veřejnou zakázku malého rozsahu na zhotovitele stavby : Rekonstrukce komunikace ul. Západní a ul. Sokolská 1. Zadavatel:

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy Č.j.: MUVS-S 10029/2009/OÚPSŘ-328/Va-8 29.10.2009 Vyřizuje: Valentová Věra VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ Městský úřad Vsetín,

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 832/2015-D

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 832/2015-D DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 832/2015-D Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání veřejné dražby dobrovolné - elektronické. Veřejná

Více

NÁVRH SMLOUVY O DÍLO

NÁVRH SMLOUVY O DÍLO NÁVRH SMLOUVY O DÍLO uzavřená dle zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník, v platném znění I. Smluvní strany Objednatel: Název: Sídlo: Městys Vranov nad Dyjí Náměstí 21, 671 03 Vranov nad Dyjí Jejímž jménem

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 20. 2. 2014. Mgr. Pavla Tvrdoňová. Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 20. 2. 2014. Mgr. Pavla Tvrdoňová. Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 20. 2. 2014 Bod programu: 8 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Mgr. Pavla Tvrdoňová Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1210

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1210 Informační memorandum VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1210 Soubor věcí nemovitých a movitých Stanice PHM Golčův Jeníkov Insolvenční řízení CALIBRA TANK, s.r.o. OBSAH Čerpací stanice PHM Golčův Jeníkov, okr. Havlíčkův

Více

OBEC DVORY NAD LUŽNICÍ. SMĚRNICE č. 1/2015. Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu obce Dvory nad Lužnicí. Jan Herzog, starosta

OBEC DVORY NAD LUŽNICÍ. SMĚRNICE č. 1/2015. Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu obce Dvory nad Lužnicí. Jan Herzog, starosta OBEC DVORY NAD LUŽNICÍ SMĚRNICE č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu obce Dvory nad Lužnicí Jan Herzog, starosta Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu

Více

Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města Pardubice

Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města Pardubice Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města schválené Radou města Pardubic dne 22.4.2008 usnesením č.2289/2008 a dne 21.10.2008

Více

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 8/2010

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 8/2010 Město Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 8/2010 Nakládání s pohledávkami Platnost: od roku 2010 Schválil: Rada města usnesení 78/607e) ROZDĚLOVNÍK Jméno Funkce Poznámka Věra Michnová

Více

I. Smluvní strany. Odběratel:

I. Smluvní strany. Odběratel: Smlouva o dodávce pitné vody a odvádění odpadních vod z vodovodu pro veřejnou potřebu ve vlastnictví obce Fryšava pod Žákovou horou, uzavřená na základě 8 odst. 6 zákona 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích

Více

"Rekonstrukce veřejného osvětlení a výstavba kabelové sítě NN z bioplynové stanice v ul. Pivovarská v Havlíčkově Borové"

Rekonstrukce veřejného osvětlení a výstavba kabelové sítě NN z bioplynové stanice v ul. Pivovarská v Havlíčkově Borové VÝZVA K PODÁNí NABíDKY A PROKÁZÁNí KVALIFIKACE A ZADÁVACíDOKUMENTACE K ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNí PRÁCE ZADANÉ MIMO REŽIM ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNí POZDĚJšíCH PŘEDPISŮ

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu III. kategorie na stavební práce a dodávky Modernizace turistické infrastruktury ve Šluknově rekonstrukce sociálního zařízení strana 1 Výzva k podání

Více

M I N I S T E R S T V O P R Á C E A S O C I Á L N Í C H VĚCÍ

M I N I S T E R S T V O P R Á C E A S O C I Á L N Í C H VĚCÍ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce malého rozsahu vedené pod názvem Provedení revizí elektrického ručního nářadí, elektrických spotřebičů, výpočetní techniky a prodlužovacích elektrických kabelů zadávané

Více

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Plzeň, Radobyčická 14, 301 00 Plzeň O Z N Á M E N Í

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Plzeň, Radobyčická 14, 301 00 Plzeň O Z N Á M E N Í 2848/PKT/2012-PKTM Č.j.: UZSVM/PKT/2732/2012-PKTM Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Plzeň, Radobyčická 14, 301 00 Plzeň O Z N Á M E N Í o I. kole výběrového řízení čís.

Více

Pravidla Obce Petráveč. pro zřizování služebnosti na majetku Obce Petráveč. ze dne č. 1/2014. Čl. 1 Vymezení působnosti

Pravidla Obce Petráveč. pro zřizování služebnosti na majetku Obce Petráveč. ze dne č. 1/2014. Čl. 1 Vymezení působnosti Pravidla Obce Petráveč pro zřizování služebnosti na majetku Obce Petráveč ze dne 19.11.2014 č. 1/2014 Čl. 1 Vymezení působnosti 1) Pravidla Obce Petráveč pro zřizování služebností na majetku Obce Petráveč

Více

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Střední Čechy, Rašínovo nábřeží 390/42, 128 00 Praha 2 O Z N Á M E N Í

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Střední Čechy, Rašínovo nábřeží 390/42, 128 00 Praha 2 O Z N Á M E N Í 2009/SKL/2016-SKLM Č.j.: UZSVM/SKL/2164/2016-SKLM Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Střední Čechy, Rašínovo nábřeží 390/42, 128 00 Praha 2 O Z N Á M E N Í o výběrovém řízení

Více

Prodej nejvýhodnější nabídce. Nabídková cena 5.182.000 Kč.

Prodej nejvýhodnější nabídce. Nabídková cena 5.182.000 Kč. Vyhláška o zahájení výběrového řízení č. 138/LIC/VŘ/2016 na výběr kupujícího souboru pozemků pro výstavbu rodinných domů ve Městě Touškov, okr. Plzeň-sever z majetkové podstaty dlužníka JS Petrol s.r.o.,

Více

Obec Trojanovice 74401, Trojanovice 210. Vyhlašuje. výzvu více zájemcům o zakázku malého rozsahu k podání nabídky na předmět zakázky:

Obec Trojanovice 74401, Trojanovice 210. Vyhlašuje. výzvu více zájemcům o zakázku malého rozsahu k podání nabídky na předmět zakázky: Obec Trojanovice 74401, Trojanovice 210 Trojanovice, 25. dubna 2012 Vyhlašuje výzvu více zájemcům o zakázku malého rozsahu k podání nabídky na předmět zakázky: Fasáda Mateřské školy na Lomné Úvodní část

Více

Česká republika Ministerstvo obrany,

Česká republika Ministerstvo obrany, OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NA ZJIŠTĚNÍ ZÁJEMCŮ O KOUPI A VYBRÁNÍ VHODNÉHO KUPCE PRO STÁT NEPOTŘEBNÉHO MAJETKU Česká republika Ministerstvo obrany, zastoupená Ing. Bedřichem Šonkou, Odbor nakládání s nepotřebným

Více

ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD. Směrnice nabývá účinnosti: Tato směrnice platí s účinností od 1.1.2006

ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD. Směrnice nabývá účinnosti: Tato směrnice platí s účinností od 1.1.2006 ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD Obec Rájec Adresa: Rájec č. 98, 789 01 Zábřeh Směrnici zpracoval: Marie Linhartová, účetní obce Směrnici schválil: Ludmila Balcárková, starostka obce Projednáno v zastupitelstvu obce

Více

ZÁSADY PRODEJE A PRONÁJMŮ NEMOVITYCH VĚCÍ V MAJETKU MĚSTA VÍTKOVA

ZÁSADY PRODEJE A PRONÁJMŮ NEMOVITYCH VĚCÍ V MAJETKU MĚSTA VÍTKOVA Zastupitelstvo města Vítkova vydává na základě 35, 38, 39 odst. 2, 84 a 85 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, tyto: ZÁSADY PRODEJE A PRONÁJMŮ NEMOVITYCH VĚCÍ

Více

1. Obecná ustanovení. Obec Tachlovice

1. Obecná ustanovení. Obec Tachlovice SMĚRNICE k zajištění finančního hospodaření Obce Tachlovice a k zajištění plnění ustanovení zákona o účetnictví 563/91 Sb., ve znění pozdějších změn a doplňků, vyhlášky 410/2009 Sb. a Českých účetních

Více