- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních. 1. Charakteristika dětského domova

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních. 1. Charakteristika dětského domova"

Transkript

1 - 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních 1. Charakteristika dětského domova Název organizace podle zřizovací listiny: Dětský domov, Palackého 191/101, Mariánské Lázně Dětský domov (dále jen dětský domov nebo domov) v Mariánských Lázních je domovem rodinného typu. Kapacita domova je 32 dětí ve věku 3-18 let, chlapců i dívek rozdělených do 4 rodinných skupin. Dětský domov v Mariánských Lázních je od 1.července 2001 příspěvkovou organizací Karlovarského kraje, statutárním zástupcem dětského domova je ředitelka, kterou v době nemoci, dovolené a jiné nepřítomnosti na pracovišti zastupuje určený statutární zástupce ředitelky. Poradním orgánem ředitelky domova je pedagogická rada, která jedná nejméně 6 x za školní rok (v případě potřeby se svolává ihned). Dětský domov zajišťuje výchovnou činnost v souladu se Zákonem 109/2002 Sb.), o výkonu ústavní a ochranné výchovy ve školských zařízeních, spolupracuje s orgány sociální péče o děti a rodinu (OSPOD), s občanským sdružením Radou přátel domova, která podporuje děti z dětského domova. Děti jsou do domova zařazovány na základě rozhodnutí Dětského diagnostického ústavu a SVP v Plzni a DÚM a SVP v Praze. Součástí dětského domova je kuchyně se školní jídelnou, která má kapacitu 52 jídel a zajišťuje stravování pro 32 dětí a 22 zaměstnanců dětského domova. Činnost školní jídelny je uvedena ve zřizovací listině dětského domova. 2. Výchovné programy dětského domova Výchovná činnost domova probíhá dle vlastního každoročně aktualizovaného Výchovného programu dětského domova, který obsahuje hlavní zásady výchovné činnosti v domově, pokyny vychovatelům v rodinných skupinách, jak vést výchovnou práci s dětmi, povinnou pedagogickou dokumentaci a v příloze jsou uvedeny sociální dovednosti dětí, které jsou nutné u dětí vytvářet tak, aby byl zajištěn hlavní výchovný cíl dětského domova. Tím je především integrace dětí do společnosti po odchodu z domova. Integrace dětí a příprava do škol je cílem pravidelných hospitací ředitelky i zástupce ředitelky a probíhá podle plánu roční činnosti v odpovídajících úrovních výchovné činnosti. Výchovná a vzdělávací činnost domova probíhala ve školním roce 2009/2010 podle plánu práce pro tento školní rok, ročních plánů pro rodinné skupiny a z nich vycházejících týdenních plánů. Úroveň sociálních dovedností dětí je zjišťována a posuzována v pedagogických pozorováních vedených pedagogy, která jsou prováděna

2 - 2 - průběžně a vyhodnocována l x za pololetí. Hodnocení jsou zpracována v Pedagogických listech jednotlivých. dětí. Pedagogická rada se koná podle plánu 6x do roka, metodické sdružení je dle plánu vedoucí metodického sdružení také 6x za rok. V případě potřeby zasedají oba orgány operativně ihned podle závažnosti a potřeby dané situací. Minimální preventivní program sociálně patologických jevů dětského domova vedený pověřeným pracovníkem je součástí ročního plánu práce RS, výchovné plány práce vychovatelů obsahují besedy k sociálně patologickým jevům, které jsou cílem hospitace ředitelky domova. Dětský domov úzce spolupracuje s místním krizovým centrem pro děti a mládež KOTEC. Vychovatelé s dětmi vedou sociálně - psychologický výcvik, situace ohledně sociálně patologických jevů je sledována a vyhodnocována pomocí schránky důvěry. Minimální preventivní program sociálně patologických jevů je řízen ředitelkou domova. Enviromentální výchova je řízena statutárním zástupcem ředitelky. Beseda o výchově k životnímu prostředí je zahrnuta do plánu práce na školní rok. Výchova k ochraně životního prostředí je pak doplněním běžné výchovné práce v jednotlivých RS. 3. Spolupráce se školami Dětský domov Mariánské Lázně každoročně zajišťuje odbornou praxi studentů středních odborných, Vyšších odborných a Vysokých škol se zaměřením na pedagogiku, nebo sociální problematiku (sociální pracovníci). Ve školním roce 2009/2010 v dětském domově proběhly individuálně řízené praxe studentů a studentek z odborných škol: Gymnázium a OA v Mariánských Lázních, Pedagogické fakulty Hradec Králové a Střední pedagogické školy v Karlových Varech, NIDV Karlovy Vary. Dohody o spolupráci byly zajištěny smluvně. 4. Spolupráce s OSPOD, spolupráce s rodiči Dětský domov Mariánské Lázně spolupracuje s orgány OSPOD Karlovarského kraje a okolních okresů (Cheb, Sokolov, Karlovy Vary, Tachov, Plzeň, Sušice, Stříbro, Domažlice). Spolupráce s těmito orgány je na velice dobré úrovni, žádné závažné nedostatky ve spolupráci i komunikaci nejsou. Pobyty v rodinách dětí jsou konzultovány včas, pro nedostatek času a financí rodičů se však někdy nedaří navázat užší spolupráci s některými rodiči. Pro zlepšení této situace hledá dětský domov stále nové způsoby, jak tento stav změnit a zlepšit. Individuální spoluprácí s pracovníky OSPOD a jednotlivými rodiči se i ve školním roce 2009/2010 úspěšně podařilo zajistit zvýšení zájmu některých rodičů o své děti a pak dalších následných pobytů dětí v těchto rodinách. Z těchto případů opět vyplývá potřeba a nutnost, aby kvalifikovaných sociálních pracovníků na jednotlivých odborech bylo více, aby mohli s rodiči dětí lépe spolupracovat / například formou další poradenské činnosti a konzultační činnosti a více času věnovat přímo práci v terénu v problémových rodinách /. Bez této kvalitní spolupráce se do budoucna s rekonstrukcemi problémových rodin v žádném případě nedá počítat.

3 - 3 - Jedním z možných doplňkových zdrojů provozu dětského domova je platba ošetřovného od zákonných zástupců. Jen velmi málo ( kolem 20 až 30%) zákonných zástupců dětí - rodičů však platí na své děti vyměřené dávky. Dluhy rodičů činily k 30. srpnu 2010 celkem : ,- Kč. Řada rodičů se nezdržuje na adrese svého trvalého bydliště (není výjimkou, kdy policie, soudy a úřady žádají domov o kontakt na rodiče dětí pro potřeby dalších úkonů v trestním řízení a další jednání), ani ve spolupráci s policií a soudy se moc nedaří tento dluh snížit. Vymoci se podaří jen malá část a to jen po značném úsilí. Na tuto činnost bylo potřeba pro časovou a odbornou (právní stránka věci) náročnost vyčlenit jednoho pracovníka. Vzhledem k blízkosti problematik jednání s rodiči, orgány OSPOD i soudy je tímto zaměstnancem sociální pracovnice. Přestože se jak v uplynulém tak i letošním roce podařilo tuto dlužnou částku mírně snížit (především formou odpisů nevymahatelných pohledávek, méně pak vymáháním samotným) nelze vzhledem k tomuto nevyhovujícímu opakujícímu se stavu v žádném případě s těmito prostředky počítat v rozpočtu dětského domova. Protože nejsou do rozpočtu domova dodávány pravidelně, v provozu zařízení každý rok zřetelně a citelně chybí. 5. Spolupráce s Městským úřadem Mariánské Lázně Odpovědní úředníci Městského úřadu v Mariánských Lázních jsou průběžně informováni o dění v Dětském domově Mariánské Lázně. Zástupci města jsou zváni na všechny významnější akce domova. Informace o dění v domově bývají uvedeny nejen v místním, ale v případě možnosti i v lokálním tisku. 6. Spolupráce s Radou přátel domova Při Dětském domově Mariánské Lázně již několik let pracuje občanské sdružení Rada přátel dětského domova, které děti individuálně podporuje například podporou zájmových aktivit dětí a zajištěním kapesného na letní tábory, rekreace a ozdravné pobyty. Spolupráce s Radou přátel dětského domova je dobrá, při pravidelně probíhajících schůzkách s představiteli domova se vyhodnocuje spolupráce s dětským domovem i činnost sdružení. Ve školním roce 2009/2010 byl Radou přátel domova opět poskytnut jako každý rok příspěvek dětem na letní prázdninovou činnost ve výši 100,-Kč pro jedno dítě. Dále pak rada opět sponzorovala některé zájmové činnosti dětského domova (drobné dárky na ceny, odměny dětem apod.). V období od 09/09 do 08/10 jde o částku -2500,-Kč.

4 Spolupráce s nadacemi Dětský domov spolupracuje s několika nadacemi. Nadace Terezy Maxové nabízí našim dětem účast na různých celostátních soutěžích. Nadace Lívie a Václava Klausových zahájila v roce 2004 spolupráci s domovem v rámci akce Startovné do života. Jde o finanční výpomoc starším dětem, kdy uspořené prostředky mohou využít při odchodu do života, případně i ke studijní podpoře, k úhradě řidičského oprávnění. Do programu jsou k 31. srpnu 2010 zapojeny 4 dětí z domova. Od roku 2005 spolupracuje také domov se Střediskem náhradní rodinné péče v Praze, které sice není nadací, ale pořádá za podpory různých nadací a sponzorů mnoho zajímavých akcí potřebných pro děti z domovů (např. Peníze pro život ). Těchto akcí zaměřených na lepší začlenění dětí do společnosti po odchodu z dětského domova (tématické zaměření na práci, bydlení, rodinu a finance) se zúčastnilo 5 dětí z našeho dětského domova. 8. Spolupráce se sponzory Dětský domov věnuje spolupráci se sponzory značné úsilí. Sponzorské firmy jsou informovány o akcích v domově, jakákoli pomoc domovu je poté zveřejněna v případě možnosti v místních i lokálních médiích. Na webové stránce dětského domova ( je umístěn přehled se jmény sponzorů domova, dále jsou na stránce informace pro veřejnost o zájmové činnosti i aktuálním dění v dětském domově včetně základní dokumentace. K nejvýznamnějším sponzorům domova patří již dlouhodobě, firma Coca-Cola Beverages ČR, která poskytuje částku ,- Kč na dítě. Z tohoto daru hradí domov každoročně léčebné pobyty dětí, letní dětskou rekreaci (tábory), dopravu na akce, osobní dárky dětí ( Vánoce, narozeniny ). K dalším významným sponzorům dětského domova patří : - Nadace Livie a Václava Klausových - producentské centrum PROFIL Mar. Lázně - INGO Casino - Tennis Agens Mar. Lázně - GRATO, Ing. Marek Štaud - Sportovní potřeby Bílek Jaroslav, Mar. Lázně

5 Veselá cukrárna, Mar. Lázně - ICE SPORTS s.r.o., Mar. Lázně - BOTANICUS, Mar. Lázně - TDS města Mariánské Lázně - Rádio EGRENSIS s.r.o., Cheb - Květinářství u Vlásenků, Mar. Lázně - Pekárna Klimentov - Zelenina Hellmich - Masna Kroupa - Ing. Milan Cibak - Roman Plzák (LIDO) - Obliga s.r.o. 9. Základní údaje o dětech Kapacita domova byla do roku dětí, na základě zákona 109/2002 Sb. a výjimkou MŠMT ze dne byla snížena na 33 dětí ve věku 3-18 let. Vzhledem k ukončení přechodného období ke splnění podmínek daných zákonem 109/2002 Sb. ( ), byla kapacita upravena v září 2007 na 32 dětí (pro 4.RS). Děti jsou zařazovány do dětského domova výhradně z rozhodnutí Dětského diagnostického ústavu a SVP v Plzni (děti do 15 let) a DÚM a SVP v Praze (děti nad 15 let). Děti jsou přijímání do dětského domova na základě soudního rozhodnutí nebo předběžným soudním opatřením. Ve školním roce 2009/2010 v průměru navštěvovalo 5 dětí základní školu speciální, 12 dětí základní školu, 3 děti SOU, 6 dětí OU a 1 klient VŠ. Během roku 2009/2010 byly 3 děti pro opakované závažné výchovné problémy přemístěny do jiného vhodného zařízení pro výkon ústavní výchovy. V červnu 2010 některé děti ukončily docházku do ZŠ a postoupily na střední školy. 2 děti byly přijaty do OU v Plané /učební obor pomocné kuchařské práce/, 2 děti do SOU Mariánských Lázních / učební obor kuchařské práce /. 3 děti byly po dovršení zletilosti v dětském domově na dohodu o dobrovolném setrvání v DD. K rodičům do rodiny se vrátilo 7 dětí. Příprava dětí do škol včetně přípravy na jejich další (profesní) uplatnění v životě je hlavním cílem pravidelných hospitací a metodických kontrol ředitelky domova i zástupce

6 - 6 - ředitelky dětského domova. V plánu dětského domova je počítáno také se startovacími byty pro starší dětí. Tato vize je však vzhledem k přístupu města vůči této problematice spíše nereálná. Jako další možnost (v současné době zřejmě nejlevnější varianta) se nabízí vybudovat v areálu domova (na zahradě) dvě nové budovy pro dvě rodinné skupiny, další dvě rodinné skupiny, provozní zázemí včetně startovacích bytů by zůstaly v stávající budově dětského domova. 10. Zájmová činnost Vychovatelé DD Mariánské Lázně se snaží zapojit každé z dětí do některé z nabízených zájmových činností. V domově jsou sportovně i umělecky nadané děti. Děti mohou využít kroužků organizovaných při Městském domu dětí a mládeže v Mariánských Lázních /kroužek výpočetní techniky, taneční, plastikový modelář, zálesácký, střelecký apod./. Ani ve školním roce 2009/10 nedošlo k předpokládané a potřebné spolupráci se studenty středních škol při doučování dětí, opět se bohužel neuskutečnila z důvodu nesehnání sponzorů, kteří by finančně i organizačně toto zajistili. Přímo v domově pod vedením pedagogických pracovníků pracují kroužky aerobiku, jógy, taneční, sportovní, výtvarný kroužek, kroužek vaření, výpočetní techniky, hry na kytaru a zpěvu, kroužek historie. Děti v rámci kroužků (taneční kroužek a pěvecký kroužek) vystupovaly i ve školním roce 2009/10 na pravidelně pořádaných předvánočních akcích domova - Mikulášské a Vánoční besídce DD pořádané pro spolužáky dětí a přátele dětského domova. Kroužky taneční i pěvecký se účastnily dále i Mikulášských besídek v Mariánských Lázních, několika velmi oblíbených vystoupení uspořádaného pro seniory a při dalších akcích v rámci účasti dětí s kroužkem aerobiku ( MěDDM v Mariánských Lázních, například na programu v rámci akcí pořádaných k Mezinárodnímu dni dětí), především pak slavnostního ukončení školního roku, které se koná každoročně na konci června ve spolupráci s rádiem Egrensis, Radou přátel dětského domova i dalšími sponzory na zahradě dětského domova. Velký úspěch zaznamenal Den otevřených dveří spojený s Benefičním večerem za účasti významných a známých osobností. Tento den se stal patronem dětského domova herec a zpěvák Petr Vondráček. Firma ICE Sports přispívá k rozvoji zájmové činnosti dětí tím, že každoročně sponzorsky hradí dětem z domova 20 permanentek na volné bruslení na zimním stadionu, děti navštěvují plavání v bazénu sponzorované TDS Mariánské Lázně. V letních měsících mají děti zdarma vstup na místní koupaliště LIDO díky sponzorské pomoci pana Romana Plzáka. V letních měsících také děti plně využívají zahradu domova, kde se věnují na hřištích míčovým hrám, opékáním vuřtů a další vhodné rekreaci na zahradě. V rámci přechodu dětského domova na domov rodinného typu i lepší přípravy k životu po odchodu z domova jsou dětem více umožněny činnosti, které je lépe připraví na budoucí život:

7 - 7 - děti jsou více zapojovány do pomoci při vaření, pomáhají při úklidu, praní i žehlení prádla, pomáhají správci domova s drobnými opravami, více se učí zacházet s finančními prostředky. 11. Kulturní činnost Ve školním roce 2009/2010 se děti zúčastnily v rámci nabídek divadelních představení divadla v Mariánských Lázních, Karlových Varech a nabídek místního kina. Tato představení navštěvují děti podle zájmu o konkrétní představení. Návštěva některých filmových představení je zajišťována pro děti zdarma díky občasné sponzorské nabídce vlastníka kina v Mariánských Lázních. Divadelní představení, která jsou nejčastěji v divadle navštěvována, jsou dětská představení určená mladším dětem, občas projeví zájem i středoškoláci, ale jen v případě, že se představení týká učebních osnov. Ve školním roce 2009/2010 potěšil děti z domova svým programem cirkus Humberto. 12. Letní ozdravná a prázdninová činnost Jako každý rok byl pro děti z domova připraven program letní činnosti, který se skládal především z rekreačních aktivit dětí a pobytů dětí na letních táborech. Většina dětí byla v průběhu léta po dohodě s OSPOD na základě žádosti zákonných zástupců (rodičů) na různě dlouhých pobytech doma v rodinách. Pobyty dětí u zákonných zástupců proběhly bez závažnějších problémů, v průběhu prázdnin byly v problémovějších rodinách provedeny 4 namátkové kontroly dětí. V průběhu letních prázdnin 2010 se děti zúčastnily pobytů na letních táborech: Lišice: termín děti termín děti OS ČČK Račí hrad Jesenice u Rakovníka: termín děti

8 - 8 - II. Přehled pracovníků Personální obsazení Dětský domov v Mariánských Lázních zaměstnával od 1.září pedagogických pracovníků, 11 THP pracovníků. Vychovatelé mají požadované středoškolské pedagogické vzdělání, nebo si doplňují kvalifikaci DPS (1 vychovatel v současné době po dokončení DPS vychovatelství pokračuje podle platné legislativy studiem DPS speciální pedagog), případně studují v rámci programu celoživotního vzdělávání pedagogických pracovníků. Kvalifikovanost pedagogických pracovníků v pracovním poměru v DD na dobu neurčitou je 90 %. Přehled kvalifikace vychovatelů (doba neurčitá): PF Plzeň, 1.st., spec. ped. 1 SPgŠ Karlovy Vary 3 SPgŠ Stříbro 1 Přehled kvalifikace asistentů pedagoga: SOU SPgŠ Beroun 1 (DPS speciální pedagogika) Pš Karlovy Vary 1 VŠ Báňská (DPS) 1 SŠ lesnická 1 ( ukončil DPS vychovatelství ) 1 (DPS asistent pedagoga) K 22.říjnu 2010 je fyzický stav 22 zaměstnanců s ředitelkou dětského domova. Výchovnou činnost řídí statutární zástupce ředitele, který má v souladu s nařízením vlády snížený úvazek přímé výchovné práce. Dětský domov spolupracuje se smluvním psychologem a dětským psychiatrem. Prioritním cílem v personální oblasti domova je stabilizace pracovníků. Při řešení konfliktů mezi pracovníky je nutno vždy postupovat podle organizačního řádu, konflikty řešit operativně s pracovníkem a nevyřeší-li se na místě, konzultovat je s přímým nadřízeným - ředitelkou domova a v případě potřeby OŠMT KúKK. Závěry provozních porad, pedagogických rad i metodických sdružení je třeba z těchto důvodů důsledně dodržovat. V případě nutnosti přijmutí nového pedagogického pracovníka je výběr vždy proveden s přihlédnutím k výsledkům psychologického vyšetření v souladu se zákonem č. 109/2002 Sb.) o výkonu ústavní výchovy a kritérium výběrového řízení. V současné době je situace v domově personálně stabilizovaná.

9 - 9 - III. Údaj o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků Další vzdělávání pracovníků Další vzdělávání pedagogických pracovníků v dětském domově probíhá na základě Plánu dalšího vzdělávání zaměstnanců DD, který vychází z nabídek pedagogických center a pomocí jiných vhodných odborných institucí. Další vzdělávání probíhá také formou samostudia jednotlivých pedagogických pracovníků. Dětský domov Mariánské Lázně vybírá především z nabídky NIDV, Pedagogického a vzdělávacího centra Karlovy Vary, také Pedagogického a vzdělávacího centra Plzeň, FAKTA v.o.s.. Ve školním roce 2009/2010 prošli pedagogičtí pracovníci pravidelnými školícími tématy především z oblastí prevence sociálně patologických jevů, zvládání hněvu, násilí, problematika práce s menšinami apod. Proběhlo školení BOZP a PO. Zaměstnanci THP absolvovali školení z oblasti účetnictví, sociální práce a vedení školní kuchyně. Ve školním roce 2010/2011 jsou naplánovány akce: sociálně-psychologický výcvik, řešení sociálně patologických jevů ve výchovné práci v rámci prostředí dětských domovů, přípravu výchovných pracovníků na přechod dětského domova na domov rodinného typu a problematiku s tímto spojenou, další tématická školení zaměstnanců THP (dle nabídek - změny v účetnictví, stravování - HACCP, sociální práce apod. ). Na komplexnější další vzdělávání především pedagogických pracovníků bohužel schází kromě dostatečných finančních prostředků i dostatek vhodných školících nabídek (vhodné nabídky pro zařízení pro děti s výchovnými problémy apod.). Poplatky za tyto akce jsou vysoké a nahradit pedagogické pracovníky na delší dobu je jak provozně tak i finančně náročné - náhrady za školící se zaměstnance a proplácení přesčasových hodin.

10 IV. Údaje o aktivitách a prezentaci domova na veřejnosti Účast na soutěžích a prezentace dětského domova: Ve školním roce 2009/2010 se děti z dětského domova zúčastnily mnoha akcí, při kterých úspěšně reprezentovaly svůj domov, především se jednalo o kroužky výtvarný, taneční a kroužek aerobiku: V říjnu až prosinci 2009 akce - Strašení hrad Hartenberg, soutěž O Nejkrásnější vánoční ozdobu, každoroční výtvarná soutěž 4. místo, Malování s čokoládovou hvězdičkou radosti - ORION, Valdštejnské slavnosti Cheb, 1. ročník Eliho turnaje kopaná, roční vyhodnocení soutěží DD CUP 09 mezi DD v ČR Prevence proti nehodám, vystoupení na Mikulášské besídce se sponzory, vystoupení na besídce s diskotékou rádia Dragon pořádanou dětským domovem pro spolužáky, rodiče a hosty. Při závěrečném soutěžním setkání dětských domovů DD v pohybu za rok 2009 obsadil dětský domov celkově 3. místo. V lednu až srpnu 2009: akce SNRV v rámci projektu Startovné do života - návštěva banky s různými výukovými kurzy, mezinárodní turnaj DD v sálové kopané a stolním tenise, účast na fotbalovém turnaji O pohár české fotbalové reprezentace, vernisáž keramických výrobků dětí z DD a Velikonočních prací v hotelu Cristal Palace,fotografická soutěž Co se mi líbí a co se mi nelíbí - Coca Cola, účast v celorepublikové soutěži O nejkrásnější velikonoční kraslici (1 ocenění za 4.místo), výtvarná soutěž Vlak štěstí a naděje, v rámci účasti na akci DD Nejmilejší koncert 2010 ocenění dvakrát za 1.místo (malé jevištní formy, Hip hop) a jedno speciální ocenění (hudební nástroj) postup do celostátního kola nejlepších DD v Kolíně, účast v ekologické soutěži Den Země - 4. místo, účast v celorepublikové sportovní exhibici DD v pohybu (aerobic, breakdance, orientální tance), slavnostní ukončení školního roku s Radou přátel DD pod záštitou rádia Egrensis, vyhlášení nejlepších žáků škol v prospěchu a sportu na MěÚ v Mariánských Lázních (2 ocenění), soutěž DD Cup v atletice Tábor. Dětský domov je zapojen do projektu Startovné do života pořádaného nadací Livie a Václava Klausových (viz. spolupráce s nadacemi). Výtvarný kroužek, taneční kroužek a kroužek aerobiku DD se zúčastnil i na dalších akcích pořádaných MěDDM v Mariánských Lázních. Dětský domov má stálou tématickou expozici výrobků dětí Slavkovský les ve výstavní síní New York v Lázních Kynžvart.

11 Velký úspěch u veřejnosti i u dětí zaznamenal Den otevřených dětí spojený s Benefičním večerem, který kromě pochval a ocenění přinesl finanční dary ve výši Kč. V. Údaje o výsledcích inspekční činnosti provedené ČŠI Kontroly v dětském domově V průběhu školního roku 2009/2010 proběhla v dětském domově Mariánské Lázně kontrola Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje, státního zástupce, sociálních pracovníků OSPOD, etopedických kontrol pracovníků DDÚ a SVP Plzeň, kontrola ČSSZ. Závěry kontrol nekonstatovaly žádné porušení zákonů nebo platných právních předpisů. VI. Základní údaje o hospodaření V kalendářním roce 2009 činily přímé náklady ,-Kč a provozní ,-Kč. Provozní prostředky prozatím stačily k běžnému provozu, v dřívějších letech běžné potřeby dětí (určité zájmové aktivity, letní činnost, rekreace dětí apod.), dnes nadstandardní potřeby dětí, je nutno pokrývat prostředky z finančních darů. I ve školním roce 2009/2010 se z důvodu šetření finančních prostředků neuskutečnila žádná větší oprava a ani rekonstrukce, pouze nutné opravy, úpravy a opravy bezprostředního okolí domova (příjezdová komunikace, oplocení areálu) a opravy nezbytné pro funkční chod zařízení. V předchozích letech byla spolupráce se sponzory lepší, lépe se dařilo sponzory získávat. V současné době je tato činnost těžší a komplikovanější, protože není již mnoho firem a podnikatelů, kteří by byli ochotní sponzorovat organizace zřizované krajem nebo státem. Dětským domovům také moc neprospívají ve sdělovacích prostředcích pořady zkresleně ukazující situaci v dětských domovech, pořady podávající nepravdivé informace a řešící případy trestné činnosti dětí z dětských domovů se školou (před přejmenováním dříve výchovných ústavů ), kdy dochází mezi veřejností k zaměňování těchto zařízení s dětskými domovy rodinného typu. V průběhu kalendářního roku 2009/2010 obdržel dětský domov formou finančních darů od sponzorů a dárců celkem ,-Kč. Již několik let je naplánována úprava dětského domova na čtyři samostatně plně funkční rodinné skupiny v souladu se zákonem číslo 109/2002 Sb.).V plánu je počítáno také se startovacími byty pro starší dětí. Kapacita dětského domova byla v souladu se zákonem upravena a snížena na 32 dětí. Obytný prostor pro 4. rodinnou skupinu byl v roce 2005 vytvořen prozatím v přízemí domova. Do budoucna se v případě přidělení dostatečných finančních prostředků zřizovatelem (žádáno pravidelně od roku 2002) počítá s přemístěním této rodinné skupiny do jiných prostor po provedení stavebních úprav. Stávající prostory domova se využijí po přestavbě pro další 3. rodinné skupiny,

12 prostory v přízemí, kde se nyní nachází 4.rodinná skupina, budou sloužit jako starto - vací byty pro starší děti. Každá rodinná skupina by měla mít k dispozici vlastní kuchyňku, sociální zařízení, vychovatelnu a ložnice dětí, kdy by v ložnici měli být ubytovány maximálně dvě děti.ve větší míře bude využita pomoc dětí, při zapojení do běžných domácích prací / praní oděvů, úklid obytných prostor, ložnic a vaření /. Jako další možnost se nabízí vybudovat v areálu domova (na zahradě) dvě nové budovy pro dvě rodinné skupiny, další dvě rodinné skupiny, provozní zázemí a startovací byty by zůstaly ve staré budově. V kalendářním roce 2009 činily přímé náklady ,-Kč a provozní náklady činily ,-Kč, odvod z investičního fondu na kraj činil v roce ,-Kč. Hospodářský výsledek za rok 2009 ve výši ,-Kč byl odveden do rezervního fondu. V rezervním fondu se snažíme vytvořit dostatečné finanční rezervy pro uhrazení pohledávek ve věci stále trvajících soudních sporů s bývalým zaměstnancem panem Václavem Kohoutem, aby případné další finanční náhrady zasáhly běžný provoz dětského domova pokud možno nejméně. V I.pololetí 2010 činily přímé náklady ,-Kč a provozní náklady ,- Kč, odvod z investičního fondu na kraj za rok 2010 činil k ,-Kč, za celý rok 2010 bude celkem ,-Kč. Nadstandardní potřeby dětí byly opět hrazeny především z finančních a věcných darů od sponzorů. Největší sponzor Coca-Cola Beverages, a.s. uhradil v létě letní rekreaci dětí v celkové výši ,-Kč, poskytnuté finanční prostředky pro potřeby děti domova byly pak v celkové výši ,- Kč. Dluhy na ošetřovném za školní rok 2009/2010 činily k ,-Kč, celkem pak ( k ) ,- Kč. Jedná se o dluhy z několika předešlých let, které se jen ztěží daří vymáhat. Pro letošní rok 2010 máme povolený odpis pohledávek ve výši ,-Kč, za předpokladu vyrovnaného hospodářského výsledku, což se vzhledem k narůstajícím nákladům (energie, potřebná obnova inventáře domova, modernizace provozů) na provoz dětského domova a především s tvorbou rezervy na náhrady pro pana Kohouta ztěží daří zajistit.

13 Závěr V současné době je hlavním cílem vedení domova a všech zaměstnanců dětského domova vytvoření takového domova rodinného typu, ve kterém by se děti cítily dobře a osobně se v rámci možností daných platnou legislativou podílely na chodu domova. Hlavním úkolem je vytvoření harmonického prostředí, ve kterém vládne porozumění a důvěra. Děti a jejich vychovatelé si dovedou vzájemně naslouchat - vychovatelé však neztrácejí důslednost při své výchovné práci. Cílem je vytvořit takové prostředí, ve kterém by se každý zaměstnanec snažil svou činností přispívat k tomu, aby název Dětský domov nebyl jen názvem formálním, ale aby se stal pro děti skutečným domovem. Mgr.Ivana Dudarcová ředitelka dětského domova V Mariánských Lázních 23. října 2010

- 2 - 3. Spolupráce se školami

- 2 - 3. Spolupráce se školami - 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních 1. Charakteristika dětského domova Název organizace podle zřizovací listiny: Dětský domov, Palackého 191/101, 353 01 Mariánské

Více

- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních. 1. Charakteristika dětského domova

- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních. 1. Charakteristika dětského domova - 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních 1. Charakteristika dětského domova Název organizace podle zřizovací listiny: Dětský domov, Palackého 191/101, 353 01 Mariánské

Více

I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních

I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních - 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních 1. Charakteristika dětského domova Název organizace podle zřizovací listiny: Dětský domov, Palackého 191/101, 353 01 Mariánské

Více

- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánských Lázních

- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánských Lázních - 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánských Lázních 1. Charakteristika dětského domova Název organizace podle zřizovací listiny: Dětský domov, Palackého 191/101, 353 01 Mariánské

Více

- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánských Lázních

- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánských Lázních - 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánských Lázních 1. Charakteristika dětského domova Název organizace podle zřizovací listiny: Dětský domov, Palackého 191/101, 353 01 Mariánské

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok 2014 1997-2015 98

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok 2014 1997-2015 98 Výroční zpráva o činnosti školy za za školní rok 2014 1997-2015 98 dle 17 e) dle odst. 10 2 zákona odst. 3 č. zákona 564/90 Sb. č. 561/2004 ve znění platných Sb. novel Název školy: Základní škola, Vodňany,

Více

Dětský domov a Školní jídelna, Přerov, Sušilova 25

Dětský domov a Školní jídelna, Přerov, Sušilova 25 Dětský domov a Školní jídelna, Přerov, Sušilova 25 č.j.: 917/2007/Řed V Přerově 12.9.2007 Zpracoval: Mgr. Jan Pavlas, ředitel 2 Základní údaje o zařízení Název Dětský domov a Školní jídelna, Přerov, Sušilova

Více

Výroční zpráva za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva za školní rok 2006/2007 Výroční zpráva za školní rok 2006/2007-1 - OBSAH 1. Identifikační údaje 3 2. Charakteristika Dětského domova se školou v Jihlavě 3 2.1 Domov 4 2.2 Základní škola 7 3. Výsledky vzdělávání žáků 8 3.1 Základní

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2004/2005

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2004/2005 5. ZÁKLADNÍ ŠKOLA, M. KOPECKÉHO 1, CHEB Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2004/2005 Výroční zpráva byla projednána pedagogickou radou dne 25.8.2005 Schváleno Školskou radou dne 13. 10. 2005

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010/2011 Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha 4

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010/2011 Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA 200/20 Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha 4 V Zápolí 250/2, Praha 4, 4 00 e-mail: specialniskola@volny.cz www.tvojeskolicka.cz V ničem se nedejte ovládat ctižádostí

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA A HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA A HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA A HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2006/2007 Zpracovala Bc. Dagmar Rakoušová v Turnově 10.9.2007 ředitelka školy Schváleno 20.9.2007 na jednání Školské rady Zpracovala

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY za školní rok 2014-2015 /dle 7 v.č. 15/2005, ve znění pozdějších předpisů, kterou se stanoví obsah a zpracování výročních zpráv o činnosti školy/ 31. srpna 2015

Více

Zpráva o činnosti školského zařízení

Zpráva o činnosti školského zařízení Pedagogické-psychologická poradna Vary Zpráva o činnosti školského zařízení PhDr. Jolana Mižikarová 2014/2015 Zpráva o činnosti školského zařízení za školní rok 2014/2015 Základní údaje o školském zařízení

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Církevní studentský domov PETRINUM 602 00 Brno, Veveří 15. Adresa: Veveří 15, 602 00 Brno. Identifikátor zařízení: 600 030 130

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Církevní studentský domov PETRINUM 602 00 Brno, Veveří 15. Adresa: Veveří 15, 602 00 Brno. Identifikátor zařízení: 600 030 130 Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Církevní studentský domov PETRINUM 602 00 Brno, Veveří 15 Adresa: Veveří 15, 602 00 Brno Identifikátor zařízení: 600 030 130 Termín konání

Více

Výroční zpráva. Základní škola a mateřská škola Louka, okr.

Výroční zpráva. Základní škola a mateřská škola Louka, okr. Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Louka, okres Hodonín příspěvková organizace, Louka 52, 696 76 Louka nad Veličkou školní rok 2014-2015 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2593/14-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2593/14-S INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-2593/14-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Základní umělecká škola Dobřichovice Sídlo Lomená 159, 252 29 Dobřichovice E-mail právnické osoby zus@dobrichovice.cz

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Zaměstnanci dětského domova i děti jsou povinni se jím řídit, neboť je základní normou dětského domova.

VNITŘNÍ ŘÁD. Zaměstnanci dětského domova i děti jsou povinni se jím řídit, neboť je základní normou dětského domova. VNITŘNÍ ŘÁD Vnitřní řád Dětského domova Úsměv a Školní jídelny, Ostrava Slezská Ostrava, Bukovanského 25, příspěvkové organizace upravuje organizační strukturu, řízení, formy a metody práce, práva a povinnosti.

Více

Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Záklladníí školla Hrádek u Sušiice, okres Kllatovy Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 V Hrrádku 1.. 9.. 2009 Zprracoval la:: IIvana Kůrrková Základní údaje o škole název školy... Základní škola Hrádek

Více

Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIK-628/10-K

Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIK-628/10-K Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIK-628/10-K Název kontrolované osoby: Mateřská škola Sokolov, Pionýrů 1344 Sídlo: Pionýrů 1344, 356 01 Sokolov IČO: 70 834 598 Identifikátor:

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-385/14-C. Soukromý dětský domov s. r. o.

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-385/14-C. Soukromý dětský domov s. r. o. Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-385/14-C Název právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení Soukromý dětský domov s. r. o. Sídlo 675 03 Budišov Holeje

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ Základní školy, Zruč nad Sázavou, Okružní 643

VLASTNÍ HODNOCENÍ Základní školy, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Základní škola, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Okružní 643 285 22 Zruč nad Sázavou č.org.10513 VLASTNÍ HODNOCENÍ Základní školy, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 dle 8, vyhlášky č. 15/2005 Sb. Školní rok 2006/2007

Více

Sebehodnocení školy za školní rok 2004/2005

Sebehodnocení školy za školní rok 2004/2005 Sebehodnocení školy za školní rok 2004/2005 Mateřská škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Vrčeň 137, 335 41 Vrčeň IČO 60611898 Zpracovala: Eva Beránková, ředitelka školy 1 Charakteristika

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2728/11-S. Příspěvková organizace. Mgr. Radana Šimčíková.

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2728/11-S. Příspěvková organizace. Mgr. Radana Šimčíková. Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIS-2728/11-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Základní škola Tehov, okres Praha-východ Tehov č. 78, 251 01

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Zlínský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Dětský domov, Zašová 172

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Zlínský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Dětský domov, Zašová 172 ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Zlínský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Dětský domov, Zašová 172 756 51 Zašová 172 Identifikátor školského zařízení: 600 031 969 Termín konání komplexní

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Bořitov, okres Blansko, příspěvková organizace Školní 125, 679 21 Bořitov Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok: 2014/2015 1 Část I. Základní údaje o škole Název školy:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2014/2015 MŠ CHORUŠICE. Zpracovala: Jelínková Naďa pověřená řízením

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2014/2015 MŠ CHORUŠICE. Zpracovala: Jelínková Naďa pověřená řízením VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 MŠ CHORUŠICE Zpracovala: Jelínková Naďa pověřená řízením OBSAH : 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů vzdělaní, které škola vyučuje v souladu se zápisem ve

Více

O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Plzeňská 330, 364 01 Toužim, tel. 353312190, IČO 00 669 831 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Zpracováno podle vyhlášky č. 15/2005 Sb., ve znění 7 Adresa školy: 364

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-02039/08-06. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-02039/08-06. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Ústecký inspektorát Název školy/školského zařízení: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-02039/08-06 Adresa: 431 58 Místo 66 Identifikátor: 650 002 733 IČ: 61 345 741 Místo inspekce: Místo 66

Více

Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD. č.j: DD2/2011

Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD. č.j: DD2/2011 Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD č.j: DD2/2011 1 OBSAH I. Charakteristika a struktura zařízení 1) název právnické osoby, která vykonává činnost zařízení, sídlo

Více

Výroční zpráva za rok 2008 CSS J. Hradec. Úvod

Výroční zpráva za rok 2008 CSS J. Hradec. Úvod PŘEDKLÁDÁ: ING. JIŘÍ BLÍŽIL V JINDŘICHOVĚ HRADCI DNE: 27. 2. 2009 Úvod Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec se sídlem v České ulici 1175/II, Jindřichův Hradec je největším poskytovatelem sociálních

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Zvláštní škola Horní Slavkov, okres Sokolov

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Zvláštní škola Horní Slavkov, okres Sokolov ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Zvláštní škola Horní Slavkov, okres Sokolov Poštovní 8, 357 31 Horní Slavkov Identifikátor školy: 600

Více

Výroční zpráva o činnosti školy 2010-2011

Výroční zpráva o činnosti školy 2010-2011 Výroční zpráva o činnosti školy 2010-2011 Základní údaje o škole název školy: Základní škola, Komenského 59, Sušice úplná adresa: Základní škola, Komenského 59, Sušice, 342 01 právní forma: Příspěvková

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Dětský domov, Cheb, Goethova 16

Česká republika Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Dětský domov, Cheb, Goethova 16 Česká republika Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Dětský domov, Cheb, Goethova 16 Goethova 16, 350 02 Cheb Identifikátor školy: 600 028 470 Termín konání

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ KUNICE 2014/15. Zpracovala: Mgr. Blanka Chramostová

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ KUNICE 2014/15. Zpracovala: Mgr. Blanka Chramostová VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ KUNICE 2014/15 Zpracovala: Mgr. Blanka Chramostová Základní škola Kunice, příspěvková organizace Na Návsi 60, 251 63 Kunice skola.kunice@zskunice.cz Telefon: +420 724 040 211 www.zskunice.cz

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Domov pro osoby se zdravotním postižením Zběšičky, příspěvková organizace, Zběšičky č. 23, 398 43 Bernartice IČ: 708 69 669 Výroční zpráva za rok 2011 Organizace zřizovaná Jihočeským krajem 1. Úvodní slovo

Více

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša ředitel DD, ZŠ a MŠ Ledce, příspěvková organizace Č.j.: 538/2016/DDLKL Platný od: 3.6.2016 OBSAH 1 CHARAKTERISTIKA A STRUKTURA ZAŘÍZENÍ... 4 a) Název zařízení, adresa,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 ZÁKLADNÍ ŠKOLA praktická a speciální Mariánské Lázně Vítězství 29 V Mar. Lázních dne 23. července 2012 1. Charakteristika školského zařízení 1.1. Název

Více

Organizace poskytuje služby sociální péče dle 38 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů a základní činnosti dle

Organizace poskytuje služby sociální péče dle 38 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů a základní činnosti dle 1. Úvod Výroční zpráva za rok 2010 CSS J. Hradec Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec se sídlem v České ulici 1175/II, Jindřichův Hradec je největším poskytovatelem sociálních služeb v Jihočeském

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Kladno, C. Boudy 1188. C. Boudy 1188, 272 01 Kladno. Identifikátor školy: 600 044 262

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Kladno, C. Boudy 1188. C. Boudy 1188, 272 01 Kladno. Identifikátor školy: 600 044 262 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Kladno, C. Boudy 1188 C. Boudy 1188, 272 01 Kladno Identifikátor školy: 600 044 262 Termín konání inspekce: 8. 10. březen 2006

Více

Základní škola Jablůnka, okres Vsetín

Základní škola Jablůnka, okres Vsetín Základní škola Jablůnka, okres setín ýroční zpráva o činnosti školy za šk.rok /8 ýroční zpráva o činnosti Základní školy Jablůnka, okres setín za školní rok /8. Základní údaje o škole. škola název školy

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Domov pro seniory Velké Březno, příspěvková organizace Klášterní 2, 403 23 Velké Březno 1 OBSAH: 1) Úvodní slovo ředitele Domova 2) Základní identifikační údaje a. Způsob řízení

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-517/13-S. příspěvková organizace. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-517/13-S. příspěvková organizace. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola a Mateřská škola Kolešovice, okres Rakovník Sídlo: 270 02 Kolešovice 235

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Domov mládeže, Mariánské Lázně, Klíčova 4

Česká republika Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Domov mládeže, Mariánské Lázně, Klíčova 4 Česká republika Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Domov mládeže, Mariánské Lázně, Klíčova 4 Klíčova 4, 353 01 Mariánské Lázně Identifikátor školy: 600

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY 3. základní škola Malé náměstí 3 350 02 CHEB - 1 - Vlastní hodnocení školy Obsah: 1 Stanovené cíle... 3 2 Podklady pro zpracování:... 3 3 Oblasti hodnocení školy... 3 3.1 Podmínky

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-927/13-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-927/13-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-927/13-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Střední škola oděvního a grafického designu, Lysá nad Labem, Stržiště

Více

Dům dětí a mládeže Teplice, příspěvková organizace

Dům dětí a mládeže Teplice, příspěvková organizace Dům dětí a mládeže Teplice, příspěvková organizace Masarykova 70, 415 01 Teplice Tel. 417 538 840, Výroční zpráva 2005/6 Dům dětí a mládeže,teplice,příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školského

Více

Výroční zpráva. školní rok 2013/ 2014. Základní škola J.A.Komenského a MŠ Brno, nám. Republiky 10

Výroční zpráva. školní rok 2013/ 2014. Základní škola J.A.Komenského a MŠ Brno, nám. Republiky 10 Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Základní škola J.A.Komenského a MŠ Brno, nám. Republiky 10 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola J.

Více

Základní škola a Mateřská škola Razová

Základní škola a Mateřská škola Razová V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Základní škola a Mateřská škola Razová ve školním roce 2008/9 I. Základní charakteristika školy a) Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY s výhledem do roku 2015

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY s výhledem do roku 2015 Odborné učiliště Hradec Králové 17. listopadu 1212 500 03 Hradec Králové KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY s výhledem do roku 2015 článek 1 Obecná východiska Dlouhodobé plánování rozvoje školy musí nutně odrážet

Více

Plán činnosti 2015/2016. Střediska volného času Kroužky pro děti střední Čechy. na školní rok

Plán činnosti 2015/2016. Střediska volného času Kroužky pro děti střední Čechy. na školní rok Plán činnosti Střediska volného času Kroužky pro děti střední Čechy na školní rok 2015/2016 V Praze dne 15. 9. 2015 Předkládá: PhDr. Mgr. Marek Vraný Projednáno na pedagogické poradě pracovníků SVČ Kroužky

Více

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Střední odborné učiliště Zámecká 478, 507 81 Lázně Bělohrad 600 012 051 Srpen 2009 Září 2010 VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLY HODNOCENÍ : VELMI DOBRÉ Tématické plány plní většina

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-570/14-M. Dům dětí a mládeže Kojetín. reditelka@ddm.kojetin.

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-570/14-M. Dům dětí a mládeže Kojetín. reditelka@ddm.kojetin. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIM-570/14-M Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Dům dětí a mládeže Kojetín Sídlo Svatopluka Čecha 586 752 01 Kojetín, Kojetín I - Město E-mail právnické

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 V Přimdě 23. 9. 2010 Zpracovala: Mgr. Marcela Husáková Základní údaje o škole Název školy: Základní

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-674/13-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-674/13-U Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-674/13-U Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní umělecká škola, Dubí 2, Dlouhá 134, příspěvková organizace Sídlo:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY POLNÁ VE ŠKOLNÍM ROCE 2008-2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY POLNÁ VE ŠKOLNÍM ROCE 2008-2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY POLNÁ VE ŠKOLNÍM ROCE 2008-2009 ZÁŘÍ 2009 OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 3 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2008-2009 5 ZAMĚSTNANCI ŠKOLY 7 DALŠÍ

Více

Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05

Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05 Dům dětí a mládeže Osek Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05 IČO: 70825645 tel.č.: 417837205, 417 579 713 email: ddmosek@volny.cz webové stránky: www.ddmosek.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 Lenka

Více

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-365/09-09. Základní umělecká škola, Hostinné. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-365/09-09. Základní umělecká škola, Hostinné. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název školy: čj. ČŠI-365/09-09 Základní umělecká škola, Hostinné Adresa: Labská Fortna 230, 543 71 Hostinné Identifikátor: 600 102 556

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ A ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ A ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ A ŠKOLY Školní rok 2013/2014 Dětský diagnostický ústav, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna Karlovarská 67, Plzeň e-mail: dduplzen@dduplzen.cz web:

Více

Výroční zpráva o činnosti SVP Domek Zlín

Výroční zpráva o činnosti SVP Domek Zlín Výroční zpráva o činnosti SVP Domek Zlín Za školní rok 20010/2011 Diagnostický ústav pro mládež, středisko výchovné péče a školní jídelna, Brno, Veslařská 246 odloučené pracoviště SVP DOMEK Česká ul. 4789

Více

Základní umělecká škola Plzeňská 395, 364 01 Toužim IČO:66361974 IZO:108018431. Výroční zpráva. o činnosti školy ve školním roce 2014/2015

Základní umělecká škola Plzeňská 395, 364 01 Toužim IČO:66361974 IZO:108018431. Výroční zpráva. o činnosti školy ve školním roce 2014/2015 Základní umělecká škola Plzeňská 395, 364 01 Toužim IČO:66361974 IZO:108018431 Výní zpráva o činnosti školy ve školním roce 2014/2015 a) Základní údaje b) Přehled vzdělání statistické údaje c) Přehled

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: reditel@zstrmice.cz

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: reditel@zstrmice.cz ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: reditel@zstrmice.cz CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní škola v Trmicích byla postavena v letech 1925-1926, v provozu

Více

Výroční zpráva. školní rok 2008/09

Výroční zpráva. školní rok 2008/09 Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského náměstí 198 okres Mělník, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2008/09 O B S A H: I. Základní údaje II. III. IV. Rámcový popis personálního zabezpečení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola při nemocnici, Liberec, Husova 357/0, příspěvková organizace telefon 485 32 875, e-mail spzs.nemocnice@seznam.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 20/202 Zpracovala

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIZ-104/10-Z. Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIZ-104/10-Z. Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace Česká školní inspekce Zlínský inspektorát Název školy/školského zařízení: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIZ-104/10-Z Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace Adresa: Školní 666, 763 26 Luhačovice Identifikátor:

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam.

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1119/15-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 75034492 Identifikátor 600041875 Právní forma Zastoupená Zřizovatel

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec. Identifikátor: 600 010 601

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec. Identifikátor: 600 010 601 Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec Identifikátor: 600 010 601 Termín konání inspekce: 31. květen 2007 4. červen

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Městský dům dětí a mládeže Krupka, Sídliště 605. Sídliště 605, 417 41 Krupka. Identifikátor školy: 600 084 957

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Městský dům dětí a mládeže Krupka, Sídliště 605. Sídliště 605, 417 41 Krupka. Identifikátor školy: 600 084 957 Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Městský dům dětí a mládeže Krupka, Sídliště 605 Sídliště 605, 417 41 Krupka Identifikátor školy: 600 084 957 Termín konání inspekce: 1. - 4. prosinec

Více

Dětský domov Paprsek. Palackého 191/101, 353 01 Mariánské Lázně IČO: 47723424 (Č.j.: DDML/0411/2014/ID) Zpráva o činnosti školského zařízení

Dětský domov Paprsek. Palackého 191/101, 353 01 Mariánské Lázně IČO: 47723424 (Č.j.: DDML/0411/2014/ID) Zpráva o činnosti školského zařízení Dětský domov Paprsek Palackého 191/101, 353 01 Mariánské Lázně IČO: 47723424 (Č.j.: DDML/0411/2014/ID) Zpráva o činnosti školského zařízení Školní rok 2013/2014 Přehled článků ve zprávě o činnosti školského

Více

Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace 753 64 Bělotín 2, tel./fax: 581 612 127, e-mail: zsbelotin@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 a) základní

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Svojsíkova 2733/52, PSČ 400 11 Ústí nad Labem, tel.: 472 772 141, 472 771 204, uspterasa@volny.cz, www.dozp-ul.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 Domov

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZLÍN, NOVÁ CESTA 268, ZLÍN - ŠTÍPA PRO ŠKOL. ROK 2006-2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZLÍN, NOVÁ CESTA 268, ZLÍN - ŠTÍPA PRO ŠKOL. ROK 2006-2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZLÍN, NOVÁ CESTA 268, ZLÍN - ŠTÍPA PRO ŠKOL. ROK 2006-2007 Osnova je v souladu s ustanovením 10 zákona 561/2004 Sb., o předškolním,základním,středním,vyšším odborném

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-955/15-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-955/15-S INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-955/15-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 48665771 Identifikátor 600027791 Právní forma Zastoupená Zřizovatel

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO BELLOVA 2. Údaje o mateřské škole za školní rok 2013 2014. Zpracovala: Miroslava Havlová ředitelka školy

MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO BELLOVA 2. Údaje o mateřské škole za školní rok 2013 2014. Zpracovala: Miroslava Havlová ředitelka školy MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO BELLOVA 2 Údaje o mateřské škole za školní rok 2013 2014 Zpracovala: Miroslava Havlová ředitelka školy Část I. Základní charakteristika mateřské školy a/ Název školy: Mateřská škola

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti Mateřské školy Milosrdných bratří

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti Mateřské školy Milosrdných bratří VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti Mateřské školy Milosrdných bratří 2015 MILOSRDNÍ BRATŘI MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO SLOVO ÚVODEM Rok 2015 byl druhým rokem provozu Mateřské školy Milosrdných bratří. Nesl se především

Více

Farní charita AŠ Hlavní prvek vizuálního stylu je LOGOTIP ( Logo ) Logo je tvoøeo ze dvou základních prvkù ( grafického a písmového )

Farní charita AŠ Hlavní prvek vizuálního stylu je LOGOTIP ( Logo ) Logo je tvoøeo ze dvou základních prvkù ( grafického a písmového ) s použitím dvou základních barev. LOGOTIP KARLOVARSKÉHO KRAJE GRAFICKÝ MANUÁL Farní charita AŠ Hlavní prvek vizuálního stylu je LOGOTIP ( Logo ) Logo je tvoøeo ze dvou základních prvkù ( grafického a písmového

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-133/14-E

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-133/14-E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIE-133/14-E Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 70 884 064 Základní škola, Heřmanův Městec, okres Chrudim Náměstí

Více

Členové I. pracovní skupiny

Členové I. pracovní skupiny Č. j.: OSV VYŘIZUJE: Kovaříčková Běla TELEFON: 494 337 210 MOBIL: 725 082 456 E-MAIL: bkovarickova@muko.cz DNE: 15. dubna 2013 Členové I. pracovní skupiny Zápis Z pracovního jednání I. pracovní skupiny

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát. čj. ČŠI-1059/08-12. Základní umělecká škola, Jedovnice, okres Blansko. Inspekční zjištění:

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát. čj. ČŠI-1059/08-12. Základní umělecká škola, Jedovnice, okres Blansko. Inspekční zjištění: Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1059/08-12 Adresa: 679 06 Jedovnice 401 Identifikátor: 600 003 141 IČ: 00 839 621 Místo inspekce: 679 06 Jedovnice 401

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-354/14-C. Základní škola Volary, okres Prachatice

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-354/14-C. Základní škola Volary, okres Prachatice INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-354/14-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 00583391 Základní škola Volary, okres Prachatice U Nádraží 512, 384

Více

Základní umělecká škola Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy

Základní umělecká škola Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy Základní umělecká škola Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti základní umělecké školy Školní rok 2010/2011 Základní údaje o škole Název školy: Sídlo: Místa poskytování vzdělávání. Základní umělecká škola

Více

Výroční zpráva za školní rok 2014 / 2015

Výroční zpráva za školní rok 2014 / 2015 Výroční zpráva za školní rok 2014 / 2015 Zpracoval: Mgr. Lubomír Bienert ředitel školy Projednáno dne 14. 10. 2015 ve Školské radě A) Základní údaje o škole Název školy: Základní škola praktická Bojkovice

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Ústí nad Labem Inspekční zpráva Dům dětí a mládeže Rumburk, U stadionu 1133 Adresa U stadionu 1133, 408 01 Rumburk Identifikátor: 600 028 941 Zřizovatel: Školský

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ SLOUP V ČECHÁCH, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE BENEŠOVA 1, 471 52 SLOUP V ČECHÁCH IČO: 48 28 29 28 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE: BC. ZDENĚK VLK ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Domov mládeže, Tábor, Komenského 2235

Česká republika Česká školní inspekce. Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Domov mládeže, Tábor, Komenského 2235 Česká republika Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Domov mládeže, Tábor, Komenského 2235 Adresa: Komenského 2235, 390 02 Tábor Identifikátor zařízení: 600

Více

Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408. Školní řád. Školní rok 2015/2016

Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408. Školní řád. Školní rok 2015/2016 Sídlo: 272 01 Kladno, Lacinova 2408 IČ: 75033771 Tel: 312 681 320 E mail: mslacinova@tiscali.cz Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408 Č.j. 138/2011/23MŠ Spisový znak: Skartační znak Aktualizace : listopad

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA ROKY 2016-2020

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA ROKY 2016-2020 Základní škola a Mateřská škola České Velenice Čsl. legií 325, 378 10 České Velenice KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA ROKY 2016-2020 Projednáno: - na poradě vedení školy - na pedagogických radách ZŠ a MŠ - se

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIU-948/10-U. okres Most. Sídlo: 435 33 Louka u Litvínova, Husova 163

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIU-948/10-U. okres Most. Sídlo: 435 33 Louka u Litvínova, Husova 163 Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIU-948/10-U Název kontrolované osoby: Základní škola a Mateřská škola, Louka u Litvínova, okres Most Sídlo: 435 33 Louka u Litvínova,

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Integrovaná střední škola Cheb Obrněné brigády 6 350 11 Cheb KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY OBSAH 1. Koncepce dalšího rozvoje školy... 2 1.1 Oblast výchovně vzdělávací... 2 1.2 Oblast personální... 3 1.3 Oblast

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Zlín Minimální preventivní program Školní rok 2015/2016 Vypracovala: Mgr. Kristýna Olexová školní metodik prevence OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 CHARAKTERISTIKA

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIM-61/16-M Název právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 00 849 235 Dětský domov a Školní jídelna, Olomouc, U Sportovní haly

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1326/14-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1326/14-S INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1326/14-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola Lužec nad Vltavou, příspěvková organizace 9. května 97, 277 06 Lužec nad

Více

Výroční zpráva o činnosti za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti za rok 2012 Domov pro osoby se zdravotním postižením v Radošově, příspěvková organizace Kyselka, část Radošov č.p. 137, 363 01 Ostrov Výroční zpráva o činnosti za rok 2012 Počet listů: 5 Zpracovala: Pařížská Marie,

Více

ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Denní a pobytové sociální služby, příspěvková organizace, Hradecká 2905, Česká Lípa 470 06 ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK Denní a pobytové sociální služby (DPSS) poskytují péči dospělým osobám,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy Výroční zpráva Mateřské školy Tismice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy Školní rok:2013/2014 Zpracovala: Markéta Vedralová, ředitelka MŠ 1. Základní údaje o škole Název školy:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VNITŘNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO DOMOVA

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VNITŘNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO DOMOVA Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov, Ivančice se sídlem Široká 42, 664 91 Ivančice ORGANIZAČNÍ ŘÁD VNITŘNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO DOMOVA Č.j.: Vypracovaly: s 275/2014 - Kře PaedDr. Miroslava Křupalová,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Církevní dětský domov Emanuel, Stará Ves Stará Ves 204, 751 07 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2006 / 2007 Zpracoval: Mgr. Jan Tomiga, ředitel 1. Identifikace zařízení 1.1 Název: Název zařízení: Církevní

Více

Školní vzdělávací program školního klubu ZŠ INTEGRA Vsetín

Školní vzdělávací program školního klubu ZŠ INTEGRA Vsetín Školní vzdělávací program školního klubu ZŠ INTEGRA Vsetín 1. Identifikační údaje Základní škola Integra Vsetín, sdružení právnických osob Rybníky 1628 755 01 Vsetín Tel. 571411957 REDIZO: 110 008 871

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIT-496/12-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIT-496/12-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIT-496/12-T Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Mateřská škola Havířov-Město U Stromovky 60, příspěvková organizace

Více

. Dětský domov, Nepomuk

. Dětský domov, Nepomuk . Dětský domov, Nepomuk Údaje za školní rok 2008/2009 1. Charakteristika školského zařízení 2. Název: Dětský domov, Nepomuk Adresa: Nepomuk 278, 335 01 Právní forma: příspěvková organizace IZO: 108005801

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-744/13-E. Lipoltická 245, 533 61 Choltice

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-744/13-E. Lipoltická 245, 533 61 Choltice Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIE-744/13-E Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení: Sídlo: IČO: 60 157 046 Identifikátor: 600 096 246

Více