NOVINKOVÁ DOKUMENTACE Soft-4-Sale G6.07A

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NOVINKOVÁ DOKUMENTACE Soft-4-Sale G6.07A"

Transkript

1 NOVINKOVÁ DOKUMENTACE Soft-4-Sale G6.07A

2 2 Soft-4-Sale G6.07A 1 Verze G6.07 Novinková dokumentace je zaměřena na popis nových funkcí a změn v nejnovějších verzích systému Soft-4-Sale. Zpracované verze: Verze G6.07A byla vydaná v jazykových mutacích: česká (G6.07A-CZ) slovenská (G6.07A-SK) polská německá ruská anglická (G6.07A-PL) (G6.07A-DE) (G6.07A-RU) (G6.07A-EN)!!! POZOR - Zásadní změna při aplikaci upgrade na verzi G6 spočívá v nutnosti migrace z prostředi MS Access 2003 na MS Access 2013!!! Jestliže dosud užíváte verze systému G5 (poslední taková verze je G5.51a)...!!! ČTĚTE pozorně kapitolu MIGRACE na G6!!! 2 Soft-4-Sale verze G6 Microsoft Access 2010 nebo 2013 Podmínkou migrace je instalace prostředí Microsoft Access 2013 Runtime, případně verze Verze 2013 je funkční na systémech Windows 7 a vyšší, Windows Server 2008 R2 a vyšší. Pokud máte starší operační systém, je třeba zvolit verzi V obou případech je však nutné použít 32-bitovou verzi.

3 Soft-4-Sale verze G6 3 Upgrade (z libovolné verze) Nutná znalost platného aktivačního klíče! Upgrade se provádí nad serverem nebo na samostatném satelitu. Pokud probíhá upgrade z verze 5, provede systém kompletní instalaci prostředí (MS Access pokud chybí, FMT Total Memo řešení RTF textů, aplikační programy, programové skupiny, ikony, zápisy do registru, ) odložení dat OLDVER. Proběhne instalace verze pro zákazníka (úpravy a konfigurace) + reimport dat ze staré verze. Pokud probíhá upgrade ze starší verze G5 provede systém jen instalaci nové verze pro zákazníka (úpravy a konfigurace) a neprobíhá reimport dat nýbrž jen úprava datové struktury do podoby nové verze. Reimport dat představoval časově nejnáročnější etapu upgrade a proto budou následující upgrade výrazně rychlejší především u zákazníků s velkým objemem dat.!!! Při MIGRACI z verze nižší než G5.48a se raději obraťte na naše konzultanty!!! Z důvodu velkého rozdílu v datové struktuře databází takto starých verzí a verze G6 je totiž potřeba provést upgrade postupně přes více verzí. 2.1 Migrace na G6 POZOR! Přechod na verzi G6 není bohužel jen běžný upgrade, který by správce nahrál na server a uživatelé ráno jen zaznamenají stažení nové verze. Migrace na verzi G6 vyžaduje nejdříve připravit prostředí pro běh nové verze G6 na každé stanici, která Soft-4-Sale využívá. Postup migrace pro Server S4S 1. Proveďte zálohu dat. 2. Odinstalujte Microsoft Access 2003 RunTime 3. Instalujte Microsoft Access 2013 RunTime (alternativně Microsoft Access 2010 RunTime) 4. Instalujte Upgrade Soft-4-Sale obvyklým postupem

4 4 Soft-4-Sale G6.07A Doporučené prostředí je Access 2013, Access 2010 je vyhovující a dokonce je nezbytné jej použít například pro Window s Server 2003, nebo Window s XP SP3 Instalace Upgrade Soft-4-Sale kontroluje přítomnost Access 2013 nebo Access 2010 a bez těchto komponent nelze pokračovat. Pokud nemáte instalován Access 2013, systém nabídne jeho stažení z FTP prostoru MTJ velikost je cca 180 MB. Firma Microsoft vydala již první Service Pack, SP1 pro Office 2013 obsahuje aktualizaci mnoha produktů a jeho velikost je 700 MB. Součástí instalace upgrade je i aktualizace prostředí pro vytváření a tisk formátovaných textů (RTF) - FMS Access Memo Instalace se provede automaticky.

5 Soft-4-Sale verze G6 5 Postup pro klientskou stanici I klientská stanici MUSÍ být přeinstalována kvůli aktualizaci prostředí pro zpracování RTF textů! 1. Odinstalujte Microsoft Access 2003 RunTime 2. Instalujte Microsoft Access 2013 RunTime (alternativně Microsoft Access 2010 RunTime) 3. Instalujte klienta Soft-4-Sale obvyklým postupem Prostředí Window s XP je nevyhovující pro Access Pokud potřebujete zachovat Window s XP, zvolte RunTime Access Nutnou podmínou je verze Window s XP w ith Service Pack 3 (SP3). Instalace klienta kontroluje přítomnost Access 2013 nebo Access 2010 a bez těchto komponent nelze pokračovat. Pokud nemáte instalován Access 2013, systém nabídne jeho stažení z TFP prostoru MTJ velikost je cca 180 MB. Firma Microsoft vydala již první Service Pack, SP1 pro Office 2013 obsahuje aktualizaci mnoha produktů a jeho velikost je 700 MB. Součástí instalace klienta je i aktualizace prostředí pro vytváření a tisk formátovaných textů (RTF) - FMS Total Access Memo Instalace se provede automaticky. Instalace klienta může a měla by být směřována do stejného adresáře, kde je současně klientská instalace G5 je provozována! (typicky C:\SOFTSALE) Ikonu na ploše pro spuštění Soft-4-Sale v tomto případě nemusíte nechat vytvářet, bude vám fungovat ikona původní. Pokud používáte na jedné stanici více instalací klienta S4S, pak postačuje přeinstalovat jednu jedinou! (prostředí je pro ně společné) Pokud stanice plní současně roli serveru S4S i klienta, pak zvolte postup pro Server. Reinstalace klienta už pak není nutná.

6 6 3 Soft-4-Sale G6.07A Kontrolní hlášení DPH S účinností od vzniká plátcům daně z přidané hodnoty zákonná povinnost podávat tzv. kontrolní hlášení. Kontrolní hlášení je speciální daňové tvrzení, které nenahrazuje řádné daňové přiznání k DPH ani souhrnné hlášení. V souvislosti s režimem přenesení daňové povinnosti však kontrolní hlášení nahrazuje původně samostatný výpis z evidence pro účely DPH. Kontrolní hlášení bude podáváno pouze elektronicky, a to ve formátu a struktuře zveřejněné správcem daně (XML). V systému Soft-4-Sale je najdete v menu EKONOMIKA -> DPH -> TISK PŘEHLEDŮ PRO DPH V konfiguračním okně zvolte způsob filtrace dokladů. Podle data uskutečnění zdanitelného plnění nebo podle Období DPH (tedy podle data přijetí). Vyberte formát výstupu XML.

7 Kontrolní hlášení DPH 7 Kontrolní hlášení DPH - export do XML Tlačítkem XML. spustíte akci vytvoření Kontrolního hlášení v požadovaném formátu Systém se vás dotáže, jak se má generovaný soubor jmenovat a kde má být uložen. Tento soubor potom odešlete nebo načtete na portál finanční správy. Soft-4-Sale nabízí také tiskovou podobu Kontrolního hlášení, abyste se mohli podívat, jaké hodnoty jste odeslali a z jakých dokladů jsou vytvořeny. K tomu použijte druhý formát výstupu - PDF.

8 8 Soft-4-Sale G6.07A Kontrolní hlášení - tisková sestava. Tlačítkem zobrazíte detailní strukturu kontrolního hlášení.

9 Kontrolní hlášení DPH Kontrolní hlášení - ukázka tiskového výstupu. 9

10 10 Soft-4-Sale G6.07A V první sloupci - DOKLAD - se zobrazuje takzvané Evidenční číslo faktury. Jedná se prakticky o původní číslo faktury vašeho dodavatele (tedy ne o variabilní symbol!!). Toto číslo se čte ze záznamu v hlavní knize z pole "Evidenční číslo". Do ekonomického modulu je doplněno od verze G6.07a, ve starších verzích systému je tedy nenajdete, a není ani plněno. Karta zápisu v hlavní knize - Evidencní císlo faktury Evidenční číslo - přesný opis čísla faktury (alfanumerické znaky včetně znaků speciálních). Například 5FPT/15/ Je zkopírováno z faktury (přijaté i vystavené) při převzetí do modulu Ekonomika. Používá se pouze pro export a tisk kontrolního hlášení. POZOR - faktura, která nemá vyplněno evidenční číslo, nebude převzata do modulu Ekonomika! Variabilní symbol - je zkopírován z faktury při převzetí do modulu Ekonomika. Používá se pro párování salda.

11 Kontrolní hlášení DPH 11 Pokud není VS na faktuře vyplněn, vytvoří se při převzetí automaticky z evidenčního čísla faktury tak, že se akceptují pouze numerické znaky. Například Stejným způsobem pracují s variabilním symbolem banky. Pokud je VS na faktuře vyplněn, převezme se do modulu Ekonomika beze změny. Například Variabilní sym bol na faktuře je nutné vyplnit pouze v případě, že se liší od řady numerických znaků evidenčního čísla.

12 12 4 Soft-4-Sale G6.07A Faktury přijaté Variabilní symbol - samostatné pole. Faktura přijatá je v systému definována třemi identifikátory. Karta Prijaté faktury - identifikátory. - vlastní číslo faktury, pod kterým je vedena ve vaší databázi. Toto číslo je jedinečné a slouží pouze pro účely systému. INTERNÍ ČÍS. EV. ČÍSLO - číslo faktury, jak ji eviduje váš dodavatel. Přebírá se do modulu Ekonomika, kde je použito pro export Kontrolního hlášení. Toto číslo zapisujte přesně tak, jak je uvedeno na faktuře = včetně písmen a zvláštních znaků. VAR.SYMBOL - variabilní symbol faktury. Používá se v systému pro párování plateb z bankovních výpisů a v modulu Ekonomika pro párování salda. Jestliže je variabilní symbol shodný s evidenčním číslem faktury, není třeba jej znovu uvádět. Systém je nastaven tak, že při párování plateb nejprve porovnává variabilní symbol na bankovním výpise s polem VAR.SYMBOL na faktuře. Pokud toto pole není vyplněno, porovnává se s evidenčním číslem faktury omezeným pouze na numerické znaky. Stejně systém postupuje i při převzetí faktury do modulu Ekonomika. Př. Evidenční číslo faktury Variabilnímu symbolu FPT/15/ odpovídá

13 Faktury přijaté 13 Jestliže se Variabilní Symbol liší od evidenčního čísla faktury, zadejte jej do pole pro něj určeného. Zobrazení IČO a DIČ na kartě Přijaté faktury. Na kartě Přijaté faktury se, podobně jako na faktuře vystavené, zobrazuje IČO a DIČ vybraného dodavatele. Na fakture lze opravit nebo doplnit ICO, DIC. Jestliže na kartě dodavatele nejsou tyto údaje vyplněny, nebo nejsou správné, je možné přímo z karty Přijaté faktury je opravit nebo zapsat. 5 Nabídky Aktivní link na www stránky součástí nabídky v PDF Potřebujete vašemu zákazníkovi podat vyčerpávající informace o produktu a možnosti tisku nabídky jsou co do rozsahu nedostatečné. Nebo potřebujete zákazníka rovnou nasměrovat na konkrétní položku vašeho e-shopu? Využijte možnosti Soft-4-Sale odeslat zákazníkovi nabídku, která bude obsahovat základní informace o produktu, ale která bude mít současně na PDF výstupu na řádku zboží aktivní odkaz na definovanou webovou stránku s dalšími rozsáhlými informacemi k danému zboží. Na kartě zboží pro tento účel využijeme "Dynamické technické parametry"

14 14 Soft-4-Sale G6.07A Definice URL odkazu - Technická karta zboží NÁZEV PARAMETRU - musí obsahovat text "www" nebo "URL odkaz". Na konkrétním znění nezáleží, slouží jen pro orientaci uživatele. Je však rozhodující pro dohledávání a musí tedy obsahovat spojení písmen URL nebo WWW. POPIS1 - obsahuje uvozující text, který se už vytiskne na sestavě nabídky a vedle něhož je pak uvedena samotná URL adresa POPIS2 - do tohoto pole systém sám zapisuje tzv. "zkrácené URL". Zobrazuje se jako odkaz na tiskové sestavě, jestliže je vyplněn. POPIS3 - obsahuje už samotný odkaz (max 4000 znaků). Jestliže je odkaz delší než 32 znaků, nabídne systém jeho "zkrácení" a výsledek uloží do pole POPIS2 (pro tvorbě zkrácené URL adresy je nutný přístup k internetu). Aktivní URL odkazy jsou dostupné na tiskové sestavě "Standard", "Formát tabulky", "Se zahraniční měnou" a "Formát tabulky v zahraniční měně". Jestliže je u zboží zboží vytvořen výše popsaný dynamický technický parametr typu WWW* nebo URL*, je automaticky na těchto sestavách vytištěn. Tiskový výstup nabídky pak může vypadat například takto:

15 Nabídky 15 Nabídka ve formátu PDF s aktivním URL odkazem. Zákazník se pak jednoduše klepnutím na tento odkaz v prohlížeči PDF souborů dostane přímo na adresu, kterou si přejete...

16 16 Soft-4-Sale G6.07A URL adresa otevrená díky aktivnímu odkazu ve vaší nabídce. 6 Sklady Skladový robot Konfigurační okno skladového robota lze zavolat přímo nad skladovou kartou konkrétního zboží.

17 Sklady 17 Skladový robot vyvolaný nad skladovou kartou. Otevře se konfigurační karta Skladového robota, ve které je již předvyplněno číslo zboží. Omezující datum od je nastaveno prvního dne aktuálního měsíce. Oba dva parametry můžete samozřejmě změnit. Funkce je dostupná pouze uživatelům s přístupovými právy S5 (Sklady - Ctrl) Skladový robot řeší vybranou kartu zboží napříč všemi sklady! Hromadné provedení Výdejek "v přípravě" Na Přehledu výdejek je k dispozici tlačítko "Výdejky", které se pokusí hromadně provést všechny dosud neprovedené výdejky.

18 18 Soft-4-Sale G6.07A Nástroj pro "hromadné" vyskladnení pripravených výdejek. Akce se spustí pro všechny výdejky, které máte momentálně ve výběru. Jestliže tlačítko uživatel použil "omylem", má možnost díky potvrzujícímu dotazu akci ještě zastavit. Podmínkou je, aby všechny položky na výdejce byly dostupné skladem. Takové výdejky budou provedeny (vyskladněny), ostatní zůstanou nadále "V přípravě". 6.1 Umístění na skladě Zapnutí evidence umístění na skladě. Pro jednotlivé sklady lze zavést požadavek na sledování umístění na skladě. Tato volba je potom platná pro všechny položky, které jsou na tomto skladě vedeny a stanovéní umístění na skladě je vyžadováno na všech skladových dokladech - příjemkách, výdejkách, převodkách. Funkčnost se aktivuje zapnutím příznaku v sekci "UMÍSTĚNÍ" v Číselníku skladů (menu SKLAD -> KONFIGURACE -> SKLADY) Príznak aktivující sledování Umístení na skladech.

19 Sklady 19 Mimo zapnutí evidence sledování umístění na skladě, je pro vybraný sklad možné stanovit takzvané výchozí umístění. Praktické využití této možnosti bude popsáno dále. Poklepáním na pole pro hodnotu výchozího umístění se otevře Číselník umístění na skladech. (jinak je též dostupný z menu SKLAD -> KONFIGURACE -> ČÍSELNÍK FYZICKÝCH UMÍSTĚNÍ). Císelník fyzických umístení na skladech. Zadání Umístění zboží na skladových dokladech Umístění se definuje samostatně pro jednotlivé sklady. Na skladových dokladech příslušného skladu pak lze vybírat pouze z hodnot jemu přidělených. Pole pro výběr umístění jednotlivých položek na skladovém dokladu najdete ve výchozím stavu na konci řádku dokladu (pomocí funkce STANDARD -> RYCHLÉ AKCE -> NASTAVENÍ DESIGNU si můžete později polohu tohoto pole změnit podle potřeby) Umístění můžete jednotlivým položkám přidělovat jednotlivě, řádek po řádku. Jestliže chcete všem položkám dokladu přidělit stejné Umístění, můžete k tomu využít hromadný nástroj dostupný na dokladu pod tlačítkem.. Často může být výchozím Umístění například "RAMPA", kdy skladník zboží složí a napřijímá z kamionu na vyhrazené místo a teprve potom, dodatečně je rozváží do finálních Umístění po skladě.

20 20 Soft-4-Sale G6.07A Seznam hromadných akcí pro opravu Príjemky. Vyberte akci "Sklad. umístění pro příjem". V parametrech akce pak můžete volit mezi několika možnostmi. INIT doplní hodnotu výchozího Umístění z Číselníku skladů SKLAD převezme hodnotu výchozího Umístění ze skladové karty příslušného zboží CENIK převezme hodnotu z technické ceníkové karty zboží OPAKUJ vyhledá záznam o posledním příjmu položky a použije stejné Umístění MAX v evidenci Umístění zboží vyhledátakové, na kterém je umístěno nejvíce ks (jednotek) konkrétního zboží Doplňujícím příznakem pak můžete zvolit, zda má být Umístění doplněno jen k položkám, které ještě žádné nemají, nebo na všech. Když mají všechny položky dokladu přiděleno Umístění, můžete doklad "provést" (realizovat). Při "provádění" (zaskladňování / vyskladňování) dokladů systém kontroluje, zda mají všechny položky Umístění zadáno. Pokud ne, je provádění skladového dokladu zastaveno, doklad zůstane nadále "V přípravě". Pro zboží se zapnutou evidencí výrobních čísel nebo šarží se Umístění přiděluje na formuláři současně s výrobními čísly nebo šaržemi.

21 Sklady 21 Při generování výrobních čísel můžete využít toho, že pokud je již přiděleno "Umístění" na řádku příjemky, generované řádky výrobních čísel je převezmou. Samozřejmě je můžete před zaskladnění podle potřaby změnit. Přemístění zboží v rámci skladu. Na zaskladněné příjemce se následně objeví tlačítko, pomocí kterého lze otevřít formulář "Přemístění zboží" umožňující změnit umístění zboží na skladě ke kterému patří právě provedený doklad.

22 22 Soft-4-Sale G6.07A Tlacítko "Premístení" na zaskladnené Príjemce. Prostřednictvím tohoto formuláře můžete dodatečně položky z Příjemky roztřídit do finálních Umístění na skladě. Tato volba je dostupná pro první zm ěnu Um ístění položky dokladu od jeho zaskladnění. Pokud už dojde k přesunu byt jediného zboží z dokladu, je nadále tato volba již nedostupná. Formulár pro "Premístení" zboží na sklade. Přemisťovat zboží lze pouze v rámci jednoho skladu!! Pro přesun zboží mezi sklady použijte Převodku. Na formuláři vyplňujete pouze žlutá pole - tedy "Nové Umístění" a "Množství". Lze přemístit i jen část původního množství na jnou lokaci. Kopírováním řádku lze celkové množství zboží rozdělit i do více dalších lokací.

23 Sklady 23 Jakmile máte návrh přemístění hotov, použijte tlačítko. Dojde ke snížení množství zboží na původním Umístění, načtení množství zboží na nové Umístění a kompletnímu přepočtu satvu Umístění všech položek, u kterých došlo přemístěním ke změně. V rámci "provedení" přemístění probíhají následující kontroly: Zaokrouhlení množství na nastavený počet desetinných míst (pokud je to třeba) Zda pro každý řádek přemístění je zadáno nové Umístění Zda množství zboží, které je přimisťováno, je vůbec dostupné. Tj. zda na novou pozici nepřemisťujete větší počet, než jaký byl na výchozí pozici. Příklad: Pokud na původním Umístění bylo např 20 ks a na nové Umístění přemisťujete 5 ks, bude bude na novém Umístění 5 ks a na původním 15 ks. Přehled - Umístění na skladech Celkový přehled o Umístění jednotlivého zboží na skladech můžete mít v přehledové sestavě dostupné v menu SKLAD -> PŘEHLED UMÍSTĚNÍ NA SKLADECH Prehledová sestava Umístení zboží na skladech. Nad tímto přehledem je také dostupná funkce pro hromadné přemístění zboží. Pomocí příznaku v zeleném výběrovém sloupci označíte položky, které chcete přemístit a použijete tlačítko. Systém kontroluje, abyste nedopatřením nevybrali zboží z více skladů. Pokud k tomu dojde, systém vás upozorní a akce se přeruší. Je-li všechno v pořádku, otevře se stejný formulář jako nad jednotlivým dokladem a také práce s ním je naprosto stejná.

24 24 Soft-4-Sale G6.07A Přehled o Umístění zboží na skladové kartě. Prehled Umístení zboží na skladové karte. Přímo na skladové kartě je k dispozici tlačítko, které má dvě funkce: Kontroluje, zda všechny skladované kusy jsou "umístěny" a pokud ne, zobrazí se dotaz, zda chce uživatel pro "neumístěné" kusy zadat Umístění. Při kladné odpovědi se všem "neumístěným" kusům doplní Umístění dle rozbalovacího pole na skladové kartě. Pokud všechny kusy "Umístění" mají, zobrazí se přehled umístění na skladě rovnou filtrovaný pro sklad a zboží podle aktuálně otevřené skladové karty.

25 Sklady 25 Umístení na sklade pro konkrétní skladovou kartu (s výrobními císly). 7 Dodací listy Tisk čárových kódů na Dodacím listu. Tisková sestava dodacího listu "Rozšířená verze bez cen" umožňuje zapnutím příznaku " tisknout čárový kód" zobrazovat i čárový kód zboží.

26 26 Soft-4-Sale G6.07A Zapnutí príznaku = tisk cárového kódu u císla zboží. Zdrojem čárového kódu je pole CTO na "Základní" kartě zboží. Přednost však má pole CTO na kartě "Dodavatel". Zdroj hodnoty CTO pro tisk cárového kódu. Jestliže pro daného Odběratele z hlavičky dodacího listu existuje v této záložce hodnota v poli CTO, použije se na tiskové sestavě. Můžete tak pro různé odběratele tisknout různé čárové kódy, které budou umět jejich skladníci načíst a zpracovat.

27 Dodací listy 27 Dodací list, tisková sestava "rozšírení bez cen", zapnutá volba "tisknout EAN". Jestliže není hodnota v CTO dohledána ani na dodavatelské ani záklaní kartě zboží, netiskne se u dané položky žádný čárový kód. 8 Objednávky přijaté Skladová dostupnost pouze po vybraných skladech. V Konfiguraci přijatých objednávek lze nastavit přepočet skladové dostupnosti pouze na vybrané sklady. Můžete postupně z rozbalovacího pole vybrat až 4 sklady (nebo zapsat ručně, oddělovačem je středník). Konfigurace prepoctu skladové dostupnosti. Zapnutím příznaku se přepne funkčnost skladové dostupnosti tak, že bere do úvahy pouze uvedené sklady. Standardně totiž skladová dostupnost pracuje se všemi sklady, které nejsou označeny jako pomocné (příznak "X" v číselníku skladů.

28 28 Soft-4-Sale G6.07A Další příznak umožňuje výběr skladů ještě více zúžit - a to na konkrétní sklad uvedený na kartě přijaté objednávky. Skladová dostupnost se potom snaží danou objednávku vykrýt zbožím pouze a jen z tohoto skladu. (Sklad musí být součástí uvedeného užšího výběru). Tuto funkčnost lze podpořit automatickým doplňováním "výchozího" skladu uživatele na kartu Přijaté objednávky při její tvorbě. Na kartě Konfigurace přijatých objednávek lze v "uživatelské" záložce takový výchozí sklad definovat. Volba výchozího skladu pro uživatele. 9 Výroba Nová tisková sestava "Průvodka jednoduchá" Pro jednoduché výrobky lze v rámci úspory papíru použít tuto tiskovou sestavu průvodky. Na jeden list A4 se pak vejde až 5 průvodek. Volba v konfiguraci tisku nad výrobním rozpadem.

29 Výroba 29 Pruvodka výrobku (až 5 pruvodek na A4) Zobrazí až 3 položky materiálu a až 7 operací nebo kooperací. Před tiskem probíhá kontrola, zda některý z výrobků nepřekračuje uvedené podmínky. Pokud ano, systém uživateli oznámí, pro které výrobky nelze tuto průvodku použít... Prehled pozic výrobku, které nesplnují limitující podmínky.... a nevytiskne je. Statistika úkonů - hodnoty dle kalkulace. Nástroj dostupný v menu VÝROBA -> STATISTIKA ÚKONŮ umí zobrazit jaká hodnota práce nebo cena materiálu v kalkulovaných cenách byla odvedena za určité období. Můžete tak například porovnat s výstupy z účetnictví, které obsahuje i další doklady dokumentující veškeré další náklady, zda vaše kalkulace vycházejí z realných nákladů. K tomu mohou posloužit nová dvě kriteria:

30 30 Soft-4-Sale G6.07A Statistika výrobních úkonu - výberová kriteria. Cena materiál (kalk.) - zobrazí kalkulovanou hodnotu materiálů, který je vázán k odvedným úkonům Cena práce (kalk.) - zobrazí kalkulovanou hodnotu operací vybraných podle odvedených úkonů. Kalkulovaná cena se zaznamenává do zakázky v okamžiku provedení výrobního rozpadu a tím pádem se nezmění, ani když mezitím došlo ke změně kalkulačních parametrů. Později tak lze zobrazit formou tabulky nebo grafu podíl jednotlivých pracovišť...

31 Výroba 31 Statistika úkonu - kalkulovaná cena práce podle pracovišt.... a porovnat je třeba s náklady z účetnictví za stejné období. 10 Internetové nadstavby S4S Google Sync - synchronizace s Google účtem v případě zájmu zašleme nabídku. Tento nástroj umožňuje obousměrnou synchronizaci Plánu času ze systému Soft-4-Sale s vybraným google účtem uživatele systému. Díky této synchronizaci pak může uživatel vidět svůj pracovní plán času ve svém mobilu nebo tabletu společně se svými ostatními soukromými kalendáři. V současné verzi lze provádět synchronizaci Plánu času a Úkolů. Synchronizují se data v časovém intervalu 3 měsíce do minulosti, směrem do budoucnosti není interval omezen.

32 32 Soft-4-Sale G6.07A Kalendár Soft-4-Sale >>>>> >>>>> Kalendár Google Aplikace se instaluje jako služba na firemní server, aby mohla běžet prakticky neustále a bezobslužně.

33 Internetové nadstavby 33 Hlavní konfiguracní okno aplikace S4S Google Sync SPUSTIT / ZASTAVIT - převádí aplikaci do automatického režimu (spouští, zastavuje službu). Při úpravách profilů musí být služba zastavena. První synchronizace proběhne za 10s po spuštění služby, další pak podle nastaveného intervalu (30 min, zatím jej nelze uživatelsky měnit, ale v praxi se ukazuje jako dostačující). Jestliže právě probíhá synchronizace, nelze službu zastavit a obsluha je o tom informována zprávou. SYNCHRONIZOVAT - provede "ruční" syncronizaci vybraného aktivního profilu PŘIDAT - přidání nového uživatele do profilu (vybírá se z číselníku Obchodníků připojeného systému S4S) SMAZAT - provede odhlášení a smazání uživatele z profilu V hlavním okně aplikace se nachází seznam uživatelů, kteří mají nastaveny parametry pro synchronizaci. AKTIVNÍ - uživatel má službu aktivovánu a jeho data jsou tedy v automatickém režimu synchronizována. Lze tak pozastavit synchronizaci uživatele aniž by se musel rušit jeho profil. S4S CESTA - adresář kde jsou data S4S (soubor s4s.ini) OBCHODNÍK - jméno uživatele S4S pro něhož je nastaven profil

34 34 Soft-4-Sale G6.07A ODHLÁSIT G NASTAVENÍ KALENDÁŘ probíhá synchronizace ÚKOLY probíhá synchronizace - stav tlačítka Odhlásit / Přihlásit se mění podle toho, zda je profil uživatele spárován (přihlášen) k jeho google účtu či nikoli. Barevný sloupec vedle tlačítka pak ještě ukazuje momentální stav spojení s google účtem. Zelená - uživatel je přihlášen Žlutá - uživatel není přihlášen Červená - chyba přihlášení v automatickém režimu - název google účtu, se kterým je uživatel propojen - spárování profilu s přihlášeným účtem - název vybraného kalendáře na google účtu, vůči kterému - název vybraného seznamu úkolů na google účtu, vůči kterému Jeden google účet může obsahovat více kalendářů. Každý kalendář však může být propojen pouze s jedním obchodníkem. A stejně tak jeden obchodník nemůže být propojen s více google účty. Možnosti propojení Google účtů a profilů obchodníků naznačuje následující tabulka: Červeně označené kombinace jsou zakázané! Google učet 1 Kalendář 1 Obchodník 1 Google učet 2 Kalendář 1 Obchodník 2 Google učet 3 Kalendář 1 Obchodník 3 Google učet 1 Kalendář 2 Obchodník 4 Google učet 1 Kalendář 3 Obchodník 5 Google učet 2 Kalendář 2 Obchodník 6 Google učet 1 Kalendář 1 Obchodník 7 Jeden Google učet nesmí být propojen s v íce obchodníky. Google učet 1 Kalendář 4 Obchodník 1 Jeden obchodník nesmí být propojen

35 Internetové nadstavby 35 s v íce Google účty Tlačítkem "NASTAVENÍ" u jednotlivých obchodníků se otevře konfigurační okno se seznamem kalendářů a skupin úkolů, které jsou na propojeném google účtu dostupné. Konfiguracní okno pro výber kalendáre, úkolu. Pokud s konkrétním profilem nemá být synchronizován kalendář ale pouze úkoly, zapněte pod seznamem kalendářů úkolů "Nesynchronizovat".

36 MTJ Service, s.r.o. Žilkova Brno

Vyplňte API klíč, který si vygenerujete v Nastavení obchodu v profilu Uloženky v části Nastavit klíč pro API.

Vyplňte API klíč, který si vygenerujete v Nastavení obchodu v profilu Uloženky v části Nastavit klíč pro API. Obsah Aktivace modulu... 2 Nastavení poboček a cen... 3 Cena... 5 Zdarma od... 5 Mapování stavů zásilek... 6 Zobrazení dopravy na eshopu... 6 Práce s objednávkami... 9 Vytvoření zásilky... 10 Stornování

Více

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Zakázky standardní přehled 1. Možnosti výběru 2. Zobrazení, funkce Zakázky přehled prací 1. Možnosti výběru 2. Mistři podle skupin 3. Tisk sumářů a skupin Zakázky ostatní

Více

Modul Řízení objednávek. www.money.cz

Modul Řízení objednávek. www.money.cz Modul Řízení objednávek www.money.cz 2 Money S5 Řízení objednávek Funkce modulu Obchodní modul Money S5 Řízení objednávek slouží k uskutečnění hromadných akcí s objednávkami, které zajistí dostatečné množství

Více

V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému.

V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému. V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému. MENU Tvorba základního menu Ikona Menu umožňuje vytvořit

Více

Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz

Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz Osnova Přihlášení do systému Základní obrazovka Správa hráčů Přihlášky hráčů k registraci Žádosti o prodloužení registrace Žádosti

Více

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4.

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4. MOJESODEXO.CZ Poukázky v obálkách Verze aplikace: 1.4.0 Aktualizováno: 22. 9. 2014 17:44 Strana 1 / 1 OBSAH DOKUMENTU 1. ÚVOD... 2 1.1. CO JSOU TO POUKÁZKY V OBÁLKÁCH?... 2 1.2. JAKÉ POUKÁZKY MOHOU BÝT

Více

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet 1. Úvod Tato příručka obsahuje všechny informace, které budete potřebovat k práci s programem OmegaDirect. Pomocí příkladů bude v této příručce vysvětleno: zadání objednávky, správa a evidence objednávek,

Více

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55 modul Sklad 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Obsah 1 Programový komplet pro evidenci provozu jídelny modul SKLAD...3 1.1

Více

Výsledky přijímacích zkoušek

Výsledky přijímacích zkoušek Výsledky přijímacích zkoušek V tomto modulu komise zadává výsledky přijímací zkoušky a navrhuje, zda uchazeče přijmout či nepřijmout včetně odůvodnění. 1. Spuštění modulu "Výsledky přijímacích zkoušek"

Více

4 Část II Základy práce v systému. 6 Část III Úvodní obrazovka. 8 Část IV Práce s přehledy. 13 Část V Kontakty. 19 Část VI Operativa

4 Část II Základy práce v systému. 6 Část III Úvodní obrazovka. 8 Část IV Práce s přehledy. 13 Část V Kontakty. 19 Část VI Operativa 2 Dokumentace SMAN Obsah Kapitoly Část I Úvod 4 Část II Základy práce v systému 6 Část III Úvodní obrazovka 8 Část IV Práce s přehledy 13 Část V Kontakty 19 Část VI Operativa 23 Část VII Nabídky 35 Index

Více

1. Požadavky na provoz aplikací IISPP

1. Požadavky na provoz aplikací IISPP 1. Požadavky na provoz aplikací IISPP 1.1. Podporované prohlížeče Aplikace IISPP jsou primárně vyvíjeny a testovány v prohlížečích Internet Explorer a Mozilla Firefox. V jiných než uvedených prohlížečích

Více

Komfortní datová schránka

Komfortní datová schránka Komfortní datová schránka Obsah 1. Komfortní datová schránka... 2 2. Záložka Schránky... 2 2.1. Přidání datové schránky... 2 2.2. Přidání složky do evidence datové schránky... 4 2.3. Přidání dalšího uživatele

Více

Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem

Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem Vyrobeno pro příspěvkové organizace Jihomoravského kraje pro administrace zakázek s předpokládanou hodnotou vyšší než 500 tis. Kč bez DPH Tento dokument slouží

Více

Rozšířená nastavení. Kapitola 4

Rozšířená nastavení. Kapitola 4 Kapitola 4 Rozšířená nastavení 4 Nástroje databáze Jak již bylo zmíněno, BCM používá jako úložiště veškerých informací databázi SQL, která běží na všech lokálních počítačích s BCM. Jeden z počítačů nebo

Více

Stručný návod na práci v modulu podatelna a výpravna

Stručný návod na práci v modulu podatelna a výpravna Spisová služba / Elisa Stručný návod na práci v modulu podatelna a výpravna Strana 1 (celkem 16) Obsah Obsah... 2 1. Modul podatelna... 3 1.1 Příjem datová schránka... 3 1.2 Příjem obecná zásilka... 5

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby (z moci úřední) Vytvořeno dne: 29.11.2011 Verze: 2.0 2011 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály

Více

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE Úvodem WD je mobilní verze klasického WEBDISPEČINKU, která je určena pro chytré telefony a tablety. Je k dispozici pro platformy ios a Android,

Více

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL 2011 KDU-ČSL Obsah 1 Obecně... 3 1.1 Přihlašování... 3 1.2 Uživatelské prostředí... 4 2 Stránky... 4 2.1 Vytvoření nové stránky... 4 2.1.1 Texty... 7 2.1.2 Styly textu...

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Touch, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití

Více

Zadávání tiskových zakázek prostřednictvím JDF a Adobe Acrobat Professional

Zadávání tiskových zakázek prostřednictvím JDF a Adobe Acrobat Professional Zadávání tiskových zakázek prostřednictvím JDF a Adobe Acrobat Professional Nejčastěji se o JDF hovoří při řízení procesů v tiskových provozech. JDF se však má stát komunikačním prostředkem mezi všemi

Více

Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3

Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3 FRIATOOLS CS Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3 1 1 Obsah 1. Představení softwaru FRIATRACE 3 2. Instalace softwaru FRIATRACE 4 3. Instalační program 4 4. Instalace v systémech Microsoft Windows 2000,

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020)

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o

Více

Manuál pro WebRSD. verze 2.0 z 14. 10. 2011

Manuál pro WebRSD. verze 2.0 z 14. 10. 2011 Manuál pro WebRSD verze 2.0 z 14. 10. 2011 Tento manuál je inovací předchozího manuálu z 15. října 2005. Je vytvořen, aby pomáhal vedoucím soutěží prezentovat výsledky a další informace na webu ŠSČR. Ke

Více

Android Elizabeth. Verze: 1.3

Android Elizabeth. Verze: 1.3 Android Elizabeth Program pro měření mezičasů na zařízeních s OS Android Verze: 1.3 Naposledy upraveno: 12. března 2014 alesrazym.cz Aleš Razým fb.com/androidelizabeth Historie verzí Verze Datum Popis

Více

Novinky v programu Stravné 4.46 a starších

Novinky v programu Stravné 4.46 a starších Novinky v programu Stravné 4.46 a starších Nový dialog pro strávníky, kteří si objednávají na boxu (S44601/30) pro objednací box lze nastavit dialog s velikými texty a obrázky. Nastavení: uživatel zvládne

Více

Počáteční nastavení aplikace WiFiS

Počáteční nastavení aplikace WiFiS Počáteční nastavení aplikace WiFiS Tento dokument Vás provede základním nastavením aplikace a celkovým uvedením do provozu. Po dosažení konce tohoto návodu budou všechny části aplikace WiFiS připravené

Více

WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE. 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu

WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE. 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu Obsah Obsah 1 1.1 3 Internetový... prohlížeč map 4 Rozložení ovládacích... prvků

Více

Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE

Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE 1 // 32 OBSAH Funkcionalita poskytovatele... 3 1. Správa metadat datových sad... 3 Zveřejnění/skrytí záznamu... 4 Sdílení záznamu... 4 2. Nahrání datové

Více

Zabezpečení Uživatelská příručka

Zabezpečení Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

Novela zákona o DPH a změny v programu Účtárna k 1.4.2011

Novela zákona o DPH a změny v programu Účtárna k 1.4.2011 Novela zákona o DPH a změny v programu Účtárna k 1.4.2011 Vážení uživatelé programového vybavení firmy VIS, jistě jste z médií zaznamenali informaci, o novelizaci zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané

Více

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace čipové karty s certifikátem... 5 3 Instalace čtečky čipových karet... 10 3.1 Instalace z Windows Update... 10 3.2 Manuální instalace

Více

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv 29 Evidence smluv Uživatelský modul Evidence smluv slouží ke správě a evidenci smluv organizace s možností připojení vlastní smlouvy v elektronické podobě včetně přidělování závazků ze smluv jednotlivým

Více

Vodafone promo kit uživatelský manuál http://promo.vodafone.cz/ Uživatelský manuál pro aplikaci. Vodafone promo kit. Verze dokumentu: 2.

Vodafone promo kit uživatelský manuál http://promo.vodafone.cz/ Uživatelský manuál pro aplikaci. Vodafone promo kit. Verze dokumentu: 2. Uživatelský manuál pro aplikaci Vodafone promo kit Verze dokumentu: 2.1 Vytvořeno: V Praze dne 8. 9. 2011 1 Obsah Vodafone promo kit uživatelský manuál Webové rozhraní aplikace Vodafone promo kit... 4

Více

Návod na elektronické podání

Návod na elektronické podání Návod na elektronické podání Od 1. ledna 2015 došlo k rozšíření okruhu podání, které je nutné činit elektronicky - buď datovou schránkou či přes portál EPO s elektronickou autentizací. Programy WinVabank

Více

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Zřízení datové schránky Právnické osobě, která není zapsána v obchodním rejstříku, zřídí ministerstvo datovou schránku právnické

Více

DPH v Evropském společenství UPLATŇOVÁNÍ V ČLENSKÝCH STÁTECH INFORMACE PRO SPRÁVNÍ ORGÁNY / HOSPODÁŘSKÉ SUBJEKTY INFORMAČNÍ SÍTĚ ATD.

DPH v Evropském společenství UPLATŇOVÁNÍ V ČLENSKÝCH STÁTECH INFORMACE PRO SPRÁVNÍ ORGÁNY / HOSPODÁŘSKÉ SUBJEKTY INFORMAČNÍ SÍTĚ ATD. EVROPSKÁ KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO DANĚ A CELNÍ UNII Nepřímé zdanění a daňová správa DPH a jiné daně z obratu V Bruselu, 01.2010 TAXUD/C/1 DPH v Evropském společenství UPLATŇOVÁNÍ V ČLENSKÝCH STÁTECH

Více

Pomocník diabetika Uživatelská příručka

Pomocník diabetika Uživatelská příručka Pomocník diabetika Uživatelská příručka Úvod Pomocník diabetika je označení pro webovou aplikaci určenou pro diabetiky zejména prvního typu. Webová aplikace je taková aplikace, se kterou můžete pracovat

Více

Konfigurační soubor *** IES.CFG

Konfigurační soubor *** IES.CFG Konfigurační soubor *** IES.CFG Ú Č E T N I C T V Í U.01 Import ÚD s koeficientem formát: UCTO_IMPORT_UD_KOEFICIENT=ANO Výstupy. Import účetních dokladů Implicitní vstupní menu: Vstupní menu po nastavení

Více

2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti

2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Chat 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune je zvuková

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Odbor analyticko-statistický METODICKÝ NÁVOD pro zpracování statistického výkaznictví v regionálním školství (určeno pro správní úřady) Účinnost pro školní

Více

Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín

Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín Aplikace Heluz komíny je určena pro výpočet potřebných komponentů zvoleného komínového systému a pro zjištění jeho ceníkové ceny. V levém sloupci je nabídka:

Více

Přijímací řízení. Univerzitní informační systém. Svazek 6. Panevropská vysoká škola

Přijímací řízení. Univerzitní informační systém. Svazek 6. Panevropská vysoká škola Univerzitní informační systém Panevropská vysoká škola Přijímací řízení Svazek 6 Verze: 2.69 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Obsah Seznam obrázků 5 1 Přijímací řízení 7 2 Úvod

Více

Integrovaný Ekonomický Systém Zakázkový list - IES WIN 2006

Integrovaný Ekonomický Systém Zakázkový list - IES WIN 2006 Úvod...2 1. Zakázkový list...2 1.1. Identifikační údaje...2 1.2. Položková část...2 1.3. Rezervace (materiálu, resp. zboží)...3 1.4. Materiálové náklady (resp. Výdej nebo Prodej ze skladu)...3 1.5. Běžné

Více

Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE. Manager

Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE. Manager Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE Manager Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu 06 Nastavení možností

Více

DENT 11.2 popis novinek

DENT 11.2 popis novinek DENT 11.2 popis novinek DENT byl doplněn o řešení problematiky evidence a tisku skladby materiálů obsažených v zakázce (výrobku) Princip řešení spočívá v tom, že u výrobků (v ceníku výrobků) lze evidovat

Více

Citace PRO. představení citačního manažeru. http://www.citacepro.com. Moravská zemská knihovna v Brně 15.10.2012. Martin Krčál martin.krcal@citace.

Citace PRO. představení citačního manažeru. http://www.citacepro.com. Moravská zemská knihovna v Brně 15.10.2012. Martin Krčál martin.krcal@citace. ...citovat je snadné Citační manažer představení citačního manažeru http://www.citacepro.com Moravská zemská knihovna v Brně 15.10.2012 Martin Krčál martin.krcal@citace.com Proč citujeme? autorský zákon

Více

Tekla Structures Multi-user Mode

Tekla Structures Multi-user Mode Tekla Structures Multi-user Mode Úvod V programu Tekla Structures můžete pracovat buď v režimu jednoho uživatele (single-user) nebo v režimu sdílení modelu (multi-user mode). Sdílení modelu umožňuje současný

Více

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra.

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 11 Používání maker Třída: 8. Učivo: Základy vytváření maker Obsah inovativní výuky: Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Doporučený

Více

Přijímací řízení. Univerzitní informační systém. Svazek 6. Mendelova univerzita v Brně

Přijímací řízení. Univerzitní informační systém. Svazek 6. Mendelova univerzita v Brně Univerzitní informační systém Mendelova univerzita v Brně Přijímací řízení Svazek 6 Verze: 2.69 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Obsah Seznam obrázků 5 1 Přijímací řízení 7 2 Úvod

Více

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI Uživatelská příručka 1. března 2013 Obsah Registrace... 3 Registrace fyzické osoby... 3 Registrace právnické osoby... 6 Uživatelské role v systému... 8 Přihlášení do systému...

Více

Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite

Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite ICZ a.s. Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite Vypracoval kolektiv pracovníků

Více

Mobilní aplikace. Dokument nepopisuje administrační rozhraní (backend) ani napojení na příbuzné databáze.

Mobilní aplikace. Dokument nepopisuje administrační rozhraní (backend) ani napojení na příbuzné databáze. oolczechguide Mobilní aplikace! O dokumentu Tento dokument popisuje uživatelské rozhraní nativní mobilní aplikace CoolCzechGuide pro operační systémy Android (verze 4 a výše) a ios (verze 7 a výše). Popisuje

Více

Zabezpečení. Uživatelská příručka

Zabezpečení. Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace)

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) 1.Číslo zakázky 2.Název programu: 3.Registrační číslo projektu 4.Název projektu: 5.Název zakázky: Operační program Vzdělání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.1.07/02.0129

Více

téma: Formuláře v MS Access

téma: Formuláře v MS Access DUM 06 téma: Formuláře v MS Access ze sady: 3 tematický okruh sady: Databáze ze šablony: 07 - Kancelářský software určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu: anotace: metodika:

Více

DATABÁZE 2007. DŮLEŽITÉ: Před načtením nové databáze do vaší databáze si prosím přečtěte následující informace, které vám umožní:

DATABÁZE 2007. DŮLEŽITÉ: Před načtením nové databáze do vaší databáze si prosím přečtěte následující informace, které vám umožní: DATABÁZE 2007 DŮLEŽITÉ: Před načtením nové databáze do vaší databáze si prosím přečtěte následující informace, které vám umožní: - jednoduše a rychle provést úpravy ve struktuře vaší databáze podle potřeby

Více

Článek 1 Identifikační údaje zadavatele a organizátora. Povodí Odry, státní podnik CZ27149862. www.ecentre.cz

Článek 1 Identifikační údaje zadavatele a organizátora. Povodí Odry, státní podnik CZ27149862. www.ecentre.cz Zadávací dokumentace Povodí Odry, státní podnik Výzva k podání nabídek obsahující současně ZADÁVACÍ DOKUMENTACI k veřejné zakázce zadávané druhem zjednodušeného podlimitního řízení podle zákona č. 137/2006

Více

Praktické úlohy- zaměření specializace

Praktické úlohy- zaměření specializace Praktické úlohy- zaměření specializace Realizace praktických úloh zaměřených na dovednosti v oblastech specializace POS: Síťový OS, instalace, konfigurace a optimalizace podle zamýšleného použití; Inicializace

Více

Uživatelská příručka Rejstřík státních zaměstnanců

Uživatelská příručka Rejstřík státních zaměstnanců Informační systém o státní službě (ISoSS) Název dokumentu: Verze dokumentu: 1.2 (z 9. 12. 2015) Strana: 1/35 Historie dokumentu Historie revizí Číslo revize Datum revize Popis revize Změny označeny 1.0

Více

Příloha č. 54. Specifikace hromadné aktualizace SMS-KLAS

Příloha č. 54. Specifikace hromadné aktualizace SMS-KLAS Název projektu: Redesign Statistického informačního systému v návaznosti na zavádění egovernmentu v ČR Příjemce: Česká republika Český statistický úřad Registrační číslo projektu: CZ.1.06/1.1.00/07.06396

Více

Registr UJO. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr UJO. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr UJO Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Projekt UJO...... 3 On-line klinický registr obecná charakteristika. 4 On-line Registr UJO - základní

Více

Záloha a obnovení Uživatelská příručka

Záloha a obnovení Uživatelská příručka Záloha a obnovení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této

Více

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

MTJ Service, s.r.o., Žilkova 44, 621 00 Brno, tel.: 545 576 759, www.mtj.cz, e-mail: info@mtj.cz

MTJ Service, s.r.o., Žilkova 44, 621 00 Brno, tel.: 545 576 759, www.mtj.cz, e-mail: info@mtj.cz P ECHOD NA EUR PRINCIPY 1. Nové doklady vznikají v tuzemské m EUR se zobrazením duální m ny Sk 2. Data minulých období z stávají v systému 3. Všechny hodnoty v Sk jsou i v minulosti p epo teny na EUR 4.

Více

MAGIS ve strojírenské firmě Strojírna Vehovský s.r.o.

MAGIS ve strojírenské firmě Strojírna Vehovský s.r.o. Tel : 553 607 521 MAGIS ve strojírenské firmě Strojírna Vehovský s.r.o. Obchodní evidenci, tj. Nabídky, Objednávky. Skladovou evidenci, nákup materiálu. Technologickou přípravu výroby. Řízení a plánování

Více

Regenerace zahrady MŠ Neděliště

Regenerace zahrady MŠ Neděliště 1 Výzva k podání nabídek (dále jen zadávací dokumentace ) v souladu se Závaznými pokyny pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP (dále jen Pokyny ), účinnými od 20.06.2014 Zadavatel: Název zadavatele: OBEC

Více

Online travel solutions s.r.o. YONAD.CZ. Uživatelská příručka. Verze červen 2009

Online travel solutions s.r.o. YONAD.CZ. Uživatelská příručka. Verze červen 2009 Online travel solutions s.r.o. YONAD.CZ Uživatelská příručka Verze červen 2009 OBSAH 1. Úvod 2. Zprávy 3. Nastavení 3.1. Přidat nový typ pokoje 3.2. Editovat či smazat již stávající typ pokoje 3.3. Sezóny

Více

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce Zadávací dokumentace k veřejné zakázce Otevřené řízení Tato veřejná zakázka na stejnokroj pánský a dámský je zadávána v otevřeném zadávacím řízení podle 21 odst. 1 písm. a) zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných

Více

MSSF Benefit praktický průvodce pro žadatele v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MSSF Benefit praktický průvodce pro žadatele v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MSSF Benefit praktický průvodce pro žadatele v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MSSF Benefit dostupnost a instalace MSSF Benefit bude dostupný ke stažení na stránkách www.kr-olomoucky.cz

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12, 18

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Technická univerzita v Liberci Studentská 1402/2,461 17 Liberec IČ: 467 47 885 vyřizuje právní oddělení - referent veřejných zakázek VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

Více

Nastavení telefonu LG KB770

Nastavení telefonu LG KB770 Nastavení telefonu LG KB770 Telefon LG KB770, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba nastavení

Více

BŘIT s.r.o. - broušení a prodej dřevoobráběcích a kovoobráběcích nástrojů

BŘIT s.r.o. - broušení a prodej dřevoobráběcích a kovoobráběcích nástrojů Na úvodní stránce e-shopu (na adrese shop.brit.cz) je možno v levém sloupci vybírat jednotlivé typy zboží dle kategorií (sekce Produkty). Pro zobrazení kompletního sortimentu zvolte možnost vše. Příklad:

Více

Zákaznická linka: +420 585 496 211. Uživatelský manuál mobilní aplikace. Patriot EU

Zákaznická linka: +420 585 496 211. Uživatelský manuál mobilní aplikace. Patriot EU Zákaznická linka: +420 585 496 211 Uživatelský manuál mobilní aplikace Patriot EU 1.4.2016 1. OBSAH 1. OBSAH... 2 2. APLIKACE PATRIOT EU... 3 2.1 Stažení a instalaci aplikace... 3 2.2 Přidání vozidel do

Více

Programs and Updates Desktop. Verze 2016.04 (16.04.19.1) Insider Preview Uživatelská příručka

Programs and Updates Desktop. Verze 2016.04 (16.04.19.1) Insider Preview Uživatelská příručka Programs and Updates Desktop Verze 2016.04 (16.04.19.1) Insider Preview KONTAKT ZOBEC Consulting, Renneská třída 393/12, 63900 Brno, Česká Republika www.zobecconsulting.cz obchod@zobec.net Facebook Twitter

Více

Nastavení telefonu LG GD510 Pop

Nastavení telefonu LG GD510 Pop Nastavení telefonu LG GD510 Pop Telefon LG GD510 Pop, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/17 Obsah: 1. Všeobecné informace... 3 2. Způsoby přihlášení do Internetbankingu

Více

TRANSFORMACE. Verze 4.0

TRANSFORMACE. Verze 4.0 TRANSFORMACE Verze 4.0 Obsah: 1. Instalace 1.1. Požadavky programu 1.2. Ochrana programu 1.3. Instalace 2. Rastr 2.1 Rastrové referenční výkresy 2.1.1 Menu Nástroje 3. Transformace rastru 3.1 Otevřít 3.2

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

DOTWALKER NAVIGACE PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ

DOTWALKER NAVIGACE PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ DOTWALKER NAVIGACE PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ Libor DOUŠEK, Marek SUSČÍK ACE Design, s.r.o., Drážní 7, Brno, oko@acedesign.cz Anotace: DotWalker je aplikace pro usnadnění cestování zrakově hendikepovaných

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ. CCV, s. r. o.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ. CCV, s. r. o. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ CCV, s. r. o. Uživatelská příručka Registr chmelnic na eagri Základní popis funkcí a formulářů Verze 1.8 Registr chmelnic

Více

Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ

Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ www.marketingovepruzkumy.cz Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ 28.4.2011 Miloš Voborník Obsah 1. Uživatelská příručka... 1 1.1. Běžný uživatel... 1 1.1.1. Celkové rozvržení, úvodní strana...

Více

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Office Outlook 2007

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Office Outlook 2007 Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Office Outlook 2007 Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní e-mailovou schránku. Uživatelé mohou pro e-mailovou komunikaci používat buď webového

Více

Postup doplnění kódu adresního místa

Postup doplnění kódu adresního místa Postup doplnění kódu adresního místa a kontrola kódu ÚTJ u provozovny Ovzduší Tento postup je určen pro doplnění kódu adresního místa v návaznosti na detailní vyplnění adresy provozovny Ovzduší na účtu

Více

Přednáška Tablety a chytré telefony. Ing. Michaela Mudrochová Algoritmus individuálního vzdělávání CZ.1.07/3.1.00/50.0078

Přednáška Tablety a chytré telefony. Ing. Michaela Mudrochová Algoritmus individuálního vzdělávání CZ.1.07/3.1.00/50.0078 Přednáška Tablety a chytré telefony Ing. Michaela Mudrochová Algoritmus individuálního vzdělávání CZ.1.07/3.1.00/50.0078 1 Tablety a chytré telefony o o o Nové operační systémy Historie Vývoj současnost

Více

Popis programu. Můj PVS. verze pro ESO 9 PAM ELDP + PRIHL. Pro komunikaci s Portálem veřejné správy.

Popis programu. Můj PVS. verze pro ESO 9 PAM ELDP + PRIHL. Pro komunikaci s Portálem veřejné správy. Popis programu Můj PVS verze pro ESO 9 PAM ELDP + PRIHL Pro komunikaci s Portálem veřejné správy. Tvorba Evidenčních listů důchodového pojištění a Přihlášek zaměstnanců k nemocenskému pojištění pro Českou

Více

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů)

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky: Poskytování mobilních hlasových a datových služeb pro potřeby Města Uherské Hradiště

Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky: Poskytování mobilních hlasových a datových služeb pro potřeby Města Uherské Hradiště Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky: Poskytování mobilních hlasových a datových služeb pro potřeby Města Uherské Hradiště 1. Předmět veřejné zakázky Předmětem plnění veřejné zakázky je poskytování

Více

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Outlook Express

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Outlook Express Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Outlook Express Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní e-mailovou schránku. Uživatelé mohou pro e-mailovou komunikaci používat buď webového klienta

Více

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ.

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice IČ: 00241121 Riegrova 1209 252 28 Černošice V Černošicích dne 30. 9. 2014 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice

Více

DPH. finanční účetnictví příspěvkových organizací MAUS verze 11.02 17.2.2011

DPH. finanční účetnictví příspěvkových organizací MAUS verze 11.02 17.2.2011 finanční účetnictví příspěvkových organizací MAUS verze 11.02 17.2.2011 DPH legislativa Ve středu 8.2.2011 Poslanecká sněmovna odhlasovala novelu zákona o DPH s účinností od 1.4.2011. Teď ji jen musí podepsat

Více

BRICSCAD V16. Modelování strojírenských sestav

BRICSCAD V16. Modelování strojírenských sestav BRICSCAD V16 Modelování strojírenských sestav Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright

Více

Metodika testování navazujících evidencí

Metodika testování navazujících evidencí Metodika testování navazujících evidencí Základní metodický dokument k testování navazujících evidencí Centrálního depozitáře cenných papírů Verze: 3.0 Datum: 13.5.2010 Strana 1 (celkem 10) Úvod 1.1. Cíl

Více

PŘÍLOHA 10 SMLOUVY O PŘÍSTUPU KE KONCOVÝM ÚSEKŮM. Pravidla a postupy

PŘÍLOHA 10 SMLOUVY O PŘÍSTUPU KE KONCOVÝM ÚSEKŮM. Pravidla a postupy PŘÍLOHA 10 SMLOUVY O PŘÍSTUPU KE KONCOVÝM ÚSEKŮM Pravidla a postupy OBSAH Rozsah dokumentu... 3 1 Implementace Smlouvy... 3 2 Popisy metod komunikace... 4 2.1 B2B GW (SI)... 4 2.2 WEB Interface (WI)...

Více

Návod pro ovládání systému Fibaro z aplikace pro ipad

Návod pro ovládání systému Fibaro z aplikace pro ipad Návod pro ovládání systému Fibaro z aplikace pro ipad Obsah 1. První spuštění... 2 1.1 Hlavní (výchozí) stránka ovládací aplikace... 5 1.2 Světla... 8 1.3 - Přehled teplot (Climate)... 9 1.4 Scény (hromadné

Více

7. Podání PVPOJ. Podání PVPOJ

7. Podání PVPOJ. Podání PVPOJ 7. Podání PVPOJ Volba "Podání PVPOJ" slouží k elektronickému zasílání měsíčního výkazu Přehled o vyměřovacích základech a vyplacených dávkách. Při první volbě tohoto menu kontroluje uživatel předvyplněné

Více

1. TECHNICKÉ POŽADAVKY PRODUKTŮ VEMA... 7. 1.1 Klasifikace konfigurací z hlediska podpory... 7

1. TECHNICKÉ POŽADAVKY PRODUKTŮ VEMA... 7. 1.1 Klasifikace konfigurací z hlediska podpory... 7 Vema, a. s. Okružní 871/3a, 638 00 Brno http://www.vema.cz 17. února 2016 Obsah Obsah 1. TECHNICKÉ POŽADAVKY PRODUKTŮ VEMA... 7 1.1 Klasifikace konfigurací z hlediska podpory... 7 1.2 Technické požadavky

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Obsah Popis dálkového ovladače 3 Ovládání TV služby 4 1. Informace o pořadu 4 2. Seznam TV kanálů 5 3. Možnosti kanálů 5 4. Programový průvodce 6 5. Změna pořadí

Více

Management projektů. Programová podpora auditu sytému managementu kvality HOT 4IT. Návrh

Management projektů. Programová podpora auditu sytému managementu kvality HOT 4IT. Návrh Management projektů Programová podpora auditu sytému managementu kvality HOT 4IT Návrh Historie Verze Datum Status Kdo Poznámka 1 16 3 2009 Tisoň, Horník 11 4 4 2010 Tisoň Přidáno GUI 12 84 2010 Tisoň

Více