V. konference ústřední unie komor Labe a Odry (KEO) Dopravní dostupnost hospodářských středisek v Polsku, Česku a Německu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V. konference ústřední unie komor Labe a Odry (KEO) Dopravní dostupnost hospodářských středisek v Polsku, Česku a Německu"

Transkript

1 V. konference ústřední unie komor Labe a Odry (KEO) Dopravní dostupnost hospodářských středisek v Polsku, Česku a Německu Berlín, října 2014

2 Dálnice rychlostní silnice D11/R11-S3

3 Dálnice rychlostní silnice D11/R11-S3: aktuální vývoj a perspektivy Česká strana D11, 1101 Praha 1105/1 Osičky: v provozu D11, 1105/2 Osičky Hradec Králové: realizace - počátek dostavby 07/2014, ukončení dostavby 08/2018 D11, 1106 Hradec Králové Smiřice: v přípravě, předpokládané zahájení stav. prací v r. 2016, doba výstavby 43 měsíců D11, 1107 Smiřice Jaroměř: v přípravě, předpokládané zahájení stav.prací v r. 2016, doba výstavby 36 měsíců R11, 1108 Jaroměř Trutnov: v přípravě, předpokládané zahájení stav.prací v r. 2022, doba výstavby 48 měsíců R11, 1109 Trutnov st.hranice ČR/Pl: v přípravě, předpokládané zahájení stav.prací v r. 2019, doba výstavby 48 měsíců Polská strana S3 Legnica Lubawka: zajišťuje Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad, Oddzial we Wrocław, - je k dispozici stavební dokumentace pro trasu S3 S3 Legnica Bolków: byla oficiálně zařazena do Programu výstavby státních silnic v období , termín realizace

4 Dálnice rychlostní silnice D11/R11-S3: vybrané problémy a rizika Výkupy pozemků cenová hladina nastavena novelizací zákona č. 416/2009 Sb., která znamenala významné snížení kupních cen pozemků; důsledkem bylo zásadní zvýšení množství vedených vyvlastňovacích řízení novelizace zákona č. 416/2009 Sb. z , vyvolá nutnost zpracovat nové znalecké posudky, vypracování nových smluv, obeslání vlastníků, ve svém důsledku může znamenat zdržený přípravy stavby. Pozemky zatížené omezením vlastnického práva současná nejednoznačná úprava postupu vyvlastňovacího řízení v případě pozemků zatížených nařízenou exekucí. Vyvlastňování spoluvlastnických podílů současná nejednoznačná úprava využití vyvlastňovacího řízení v případě spoluvlastnických podílů (ustanovení 5 odst. 6 zákona č.184/2006 Sb., zákon o vyvlastnění, uvádí, že vyvlastnění je přípustné pouze pokud nelze spoluvlastnictví vypořádat soudní cestou; situacím, kdy se ČR ocitne v pozici spoluvlastníka a je pak odkázána na zdlouhavé soudní řízení o vypořádání podílového spoluvlastnictví, se nelze vyhnout). Vyvlastňovací řízení s ohledem na zásadní zvýšení počtu vyvlastňovacích řízení, dochází k výraznému zatížení vyvlastňovacích úřadů. Služebnosti náhrady za služebnosti dle znaleckých posudků se v drtivé většině případů pohybují maximálně v řádu stovek Kč (zpracování znaleckých posudků o ceně služebnosti představuje přitom podstatně vyšší náklady); pokud vlastník nesouhlasí a dojde k vyvlastnění, je třeba připočíst ještě náklady na další znalecký posudek v rámci vyvlastňovacího řízení a správní poplatek ve výši 5.000,--Kč za řízení. Východiskem se jeví stanovení minimální výše náhrady za zřízení služebnosti. Nestálé právní prostředí z důvodů novelizací dochází k opakované diskriminaci slušných vlastníků, kteří prodávají své nemovitosti včas a bez průtahů, vměšování orgánů státu a samosprávy do majetkoprávního vypořádání. Mediálně známé výjimky ze standardizovaného postupu oslabují pozici ŘSD resp. státu a komplikují a paralyzují veškerá jednání s dalšími majiteli.

5 Přínos Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika Program dlouhodobě patří mezi 2 nejúspěšnější programy ze všech 53 evropských přeshraničních programů (značný zájem žadatelů o program, velký počet schválených projektů, vysoký podíl využitých prostředků, nízký počet nesrovnalostí, celková efektivita programu). K dosavadnímu úspěchu programu výrazně přispívají subjekty z regionu Královéhradeckého kraje a Dolnoslezského vojvodství (subjekty z těchto dvou regionů jsou nejúspěšnějšími příjemci podpory z programu v rámci celého podporovaného území). Doposud bylo společně realizováno téměř 500 projektů s objemem evropské dotace cca 2,3 mld. Kč Vysoký zájem o oblast podpory Posilování dostupnosti, alokované prostředky byly rozděleny již na počátku programu (1. hodnocení projektových žádostí čerpáno 70% alokace, 2. hodnocení dočerpán zbytek). Vymezení podporovaných území programů přeshraniční spolupráce v rámci Evropské územní spolupráce v programovém období Podporované území česko-polského přeshraničního programu

6 Projekty schválené v rámci OPPS ČR Polsko : oblast podpory 1.1 Posilování dostupnosti

7 Ukázka realizovaného přeshraničního projektu v oblasti podpory 1.1 Posilování dostupnosti: Modernizace přístupových komunikací k hraničnímu přechodu Olešnice v Orlických horách - Lewin Kłodzki Rovněž byl realizován velký počet projektů na výstavbu cyklostezek a cyklotras v česko-polském příhraničí.

8 Tematické cíle a investiční priority pro oblast dopravy a dopravní infrastruktury v rámci OPPS ČR Polsko Tematický cíl č. 7 - Podpora udržitelné dopravy a odstraňování překážek v klíčových síťových infrastrukturách. Investiční priorita b) - Zvyšování regionální mobility prostřednictvím připojení sekundárních a terciárních uzlů k infrastruktuře sítě TEN-T není možno aplikovat, navržené dopravní záměry nejsou napojeny na sítě TEN-T! Tematický cíl č. 8 - podpora zaměstnanosti a podpora mobility pracovních sil. Investiční priorita b) - Podpora růstu zaměstnanosti rozvojem vnitřního potenciálu jako součásti územní strategie pro konkrétní oblasti, včetně přeměny upadajících průmyslových oblastí a zlepšení dostupnosti a rozvoje zvláštních přírodních a kulturních zdrojů. Tematický cíl č Podpora institucionální kapacity a vybudování účinné veřejné správy. Investiční priorita - Podpora právní a správní spolupráce a spolupráce mezi občany a institucemi analýzy, studie apod., včetně oblasti dopravy. Silniční záměry Královéhradeckého kraje a Dolnoslezského vojvodství vypracované pro OPPS ČR Polsko Silniční záměry na rekonstrukce komunikací vycházejí z dopravního memoranda Královéhradeckého kraje a Dolnoslezského vojvodství, které bylo podepsáno dne v polských lázních Kudowa Zdrój. Požadavek na dotaci z ERDF u silničních záměrů Královéhradeckého kraje a Dolnoslezského vojvodství dosahuje částky 48,3 mil. EUR (1,3 mld. Kč). Silniční záměry představují tzv. strategické projekty, na které budou předem vyhrazeny finanční prostředky.

9 Navržené silniční záměry Královéhradeckého kraje a Dolnoslezského vojvodství do OPPS ČR Polsko : oblast Trutnovsko (požadavek na dotaci 9,5 mil. EUR, 261 mil. Kč) Trutnov (CZ) Žacléř (CZ) Královec (CZ) Lubawka (PL) Miszkowice (PL) hraniční přechod Pomezní Boudy (CZ) / Przelec Okraj (PL) odbočka na Jelenia Góra (PL), Kamienna Góra (PL)

10 Navržené silniční záměry Královéhradeckého kraje a Dolnoslezského vojvodství do OPPS ČR Polsko : oblast Broumovsko 1 a 2 (požadavek na dotaci 30 mil. EUR, 828 mil. Kč) Broumovsko 1 (tzv. průtah Broumovskem) Část 1: hraniční přechod Meziměstí (CZ) / Mieroszów (PL) Broumov (CZ) hraniční přechod Otovice (CZ) / Tłumaczów (PL) Směr Klodzko (PL) Odbočky na Nowa Ruda (PL), Ludwikowice Klodzkie (PL) Část 2: Šonov (CZ) Broumov (CZ) hraniční přechod Božanov (CZ) / Radków (PL) (otevření nového HP do 3,5 t) Odbočky na Scinawka Srednia (PL), Tłumaczów (PL) Část 3: Úsek Teplice nad Metují (CZ) (návaznost na již rekonstruované komunikace směrem do Polska) Broumovsko 2 Bezděkov nad Metují (CZ) Machov (CZ) hraniční přechod Machovská Lhota (CZ) / Ostra Góra (PL) (otevření nového HP do 3,5 t) Karlów (PL) odbočky na hraniční přechod Náchod (CZ) / Kudowa Słone (PL), Radków (PL), Duszniky Zdrój (PL) a Klodzko (PL)

11 Navržené silniční záměry Královéhradeckého kraje a Dolnoslezského vojvodství do OPPS ČR Polsko : oblast Orlické hory (požadavek na dotaci 8,8 mil. EUR, 242 mil. Kč) Rokytnice v Orl. horách (CZ) Říčky v Orl. horách (CZ) hraniční přechod Orlické Záhoří (CZ) / Mostowice (PL) Spalona (PL) Bystrzyca Klodzka (PL)

12 Problematika dopravní dostupnosti hospodářských středisek v Polsku, Česku, Německu i ostatních státech EU je řešena i prostřednictvím Evropských regionů a Evropských seskupení pro územní spolupráci (ESÚS): ESÚS TRITIA (Česká republika, Polsko, Slovensko) ERDV - Evropský region Dunaj Vltava (Česká republika, Německo, Rakousko)

13 Připravovaný ESÚS NOVUM (Česká republika, Polsko) Strategický cíl 2.1 Dostatečná dopravní dostupnost a přeshraniční mobilita Opatření Rozvoj infrastruktury a dopravních sítí v regionu Opatření Podpora meziregionální osobní a nákladní přepravy

14 ESÚS Středoevropský dopravní koridor (Švédsko, Polsko, Maďarsko), pozorovatelé - ČR, Slovensko, Chorvatsko Dne byl ESÚS Středoevropský dopravní koridor (SKT-ESÚS) oficiálně zapsán v rejstříku ESÚS.

15 Existuje také několik zajímavých a inovativních záměrů, které jsou zatím ve stádiu úvah, např. Úpa Expres záměr na propojení českého a polského území železniční horskou tratí v Krkonoších: Svoboda n. Úpou Pec p. Sn. Karpacz napojení na polskou páteřní železnici. Brána k sousedům Širší dopravní vazby v česko-polském zájmovém území řeší také studie Brána k sousedům, vypracovaná v rámci OPPS ČR Polsko Je v ní obsažen velký počet dalších silničních, železničních a cyklistických plánů a záměrů.

16 Budoucnost (D11/R11 S3)??? Současný stav některých komunikací a dopravní infrastruktury v českopolském příhraničí není stále vyhovující.

17 Děkuji za pozornost. Ing. Karel Janeček 2. náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje telefon:

DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA

DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA SPOLUFINANCOVANÁ ZE SF / FS A NÁRODNÍCH ZDROJŮ ÚNOR 2011 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR

Více

EVROPSKÉ FONDY 2015-2020. Tomáš Chmela, tajemník SMS ČR

EVROPSKÉ FONDY 2015-2020. Tomáš Chmela, tajemník SMS ČR EVROPSKÉ FONDY 2015-2020 Tomáš Chmela, tajemník SMS ČR Dotační podpora EU v ČR Alokace programového období 2014 2020 je v souladu s rozpočtovým rámcem Evropské unie pro toto sedmileté období. Pro Českou

Více

VYHODNOCENÍ PŘIPOMÍNEK KE KONCEPTU DOPRAVNÍ STUDIE BRÁNA K SOUSEDŮM ke dni předání čistopisu Studie 29. 6. 2012

VYHODNOCENÍ PŘIPOMÍNEK KE KONCEPTU DOPRAVNÍ STUDIE BRÁNA K SOUSEDŮM ke dni předání čistopisu Studie 29. 6. 2012 VYHODNOCENÍ PŘIPOMÍNEK KE KONCEPTU DOPRAVNÍ STUDIE BRÁNA K SOUSEDŮM ke dni předání čistopisu Studie 29. 6. 2012 Obeslaný subjekt Krajský úřad Královéhradeckého kraje, Pivovarské náměstí 1245, 500 03, Hradec

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska -krajské sdružení hasičů Královéhradeckého kraje. Zdravotnická záchranná služba. 1514 Královéhradeckého kraje

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska -krajské sdružení hasičů Královéhradeckého kraje. Zdravotnická záchranná služba. 1514 Královéhradeckého kraje Registrační číslo Název u Vedoucí partner Rozhodnutí MV Dotace ERDF Podmínka / Poznámka Oblast podpory 1.1 Alokace byla vyčerpána na MV v Pardubicích včetně náhradních ů - MV neprojednával žádné y Oblast

Více

Město Náchod. Ve své cyklistické strategii se město Náchod ztotožňuje s koncepcí Královéhradeckého kraje a ve své investiční politice z ní vychází.

Město Náchod. Ve své cyklistické strategii se město Náchod ztotožňuje s koncepcí Královéhradeckého kraje a ve své investiční politice z ní vychází. Město Náchod Náchod leží v sevřeném údolí řeky Metuje na hranici s Polskem v turistickém regionu Kladské pomezí. Je vstupní branou do Chráněné krajinné oblasti Broumovsko a národního parku Stolové hory

Více

Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Příprava na programovací období 2014 2020

Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Příprava na programovací období 2014 2020 Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Příprava na programovací období 2014 2020 Silné stránky Jihomoravského kraje silná infrastruktura pro výzkum, vývoj a inovace v kraji (vysoké školy, veřejné

Více

ORP Broumov Královéhradecký kraj

ORP Broumov Královéhradecký kraj Přírodní pozoruhodnosti 2 4 200 Historické městské soubory 1 30 1 40 Zámky 1 15 Křesťanské sakrální památky 2 120 Technické památky Muzea, galerie 1 10 1 20 Turistická informační centra 4 60 Úhrn 495 140

Více

Dopravní politika a strategie rozvoje dopravní infrastruktury. Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel Odboru strategie, MD ČR

Dopravní politika a strategie rozvoje dopravní infrastruktury. Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel Odboru strategie, MD ČR Dopravní politika a strategie rozvoje dopravní infrastruktury Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel Odboru strategie, MD ČR Prioritní cíle Ministerstva dopravy Zajištění dočerpání OPD Pokračování v přípravě

Více

Evropská regionální politika

Evropská regionální politika Evropská regionální politika Ing. Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda Svazu měst a obcí ČR Univerzita Pardubice 24. března 2013 Přetrvávají v EU zásadní ekonomické rozdíly?

Více

Regionální operační program regionu soudržnosti Moravskoslezsko. Prioritní osa 1 Reg. infrastruktura a dostupnost

Regionální operační program regionu soudržnosti Moravskoslezsko. Prioritní osa 1 Reg. infrastruktura a dostupnost Regionální operační program regionu soudržnosti Moravskoslezsko Prioritní osa 1 Reg. infrastruktura a dostupnost Obsah Představení Regionální rady Schéma prioritní osy 1 Alokace 2008-13 v prioritní ose

Více

PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V IROP. Praha Žďár nad Sázavou Konference Česko jede

PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V IROP. Praha Žďár nad Sázavou Konference Česko jede PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V IROP 19. 2. 11. 1. 2016 Praha Žďár nad Sázavou Konference Česko jede INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Celková alokace z EFRR: 4,64 mld. EUR Alokace i s kofinancováním:

Více

Seminář Evropské dotace pro obce

Seminář Evropské dotace pro obce Seminář Evropské dotace pro obce Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007-2013 1. března 2011 Pardubice Zaměření programu OPPS ČR-PR je jedním z operačních programů

Více

DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ

DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ 30. DUBNA 2014 PROGRAMY PRO OBDOBÍ 2014+ EFRR + ESF + FS EZFRV Cíl: Investice pro růst a zaměstnanost Cíl: Evropská územní spolupráce Program rozvoje venkova OP Podnikání

Více

Infrastruktura jako konkurenční výhoda ČR. Ministerstvo dopravy Mgr. Pavel Dobeš ministr dopravy

Infrastruktura jako konkurenční výhoda ČR. Ministerstvo dopravy Mgr. Pavel Dobeš ministr dopravy Infrastruktura jako konkurenční výhoda ČR Ministerstvo dopravy Mgr. Pavel Dobeš ministr dopravy Doprava a DI je krevním řečištěm ekonomiky Fungující dopravu a dopravní infrastrukturu a její vztah k funkčnosti

Více

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM. 20.11.2014 Čistá mobilita Loučeň

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM. 20.11.2014 Čistá mobilita Loučeň INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM 20.11.2014 Čistá mobilita Loučeň CO SE DOZVÍTE 1. Přehlednou informaci o IROP 2. Téma IROP a doprava 3. Příspěvek IROP k čisté mobilitě ZÁKLADNÍ INFORMACE O IROP

Více

Možnosti financování projektů dopravní infrastruktury. Ing. Jiří Fuchs Semily 16.9.2014

Možnosti financování projektů dopravní infrastruktury. Ing. Jiří Fuchs Semily 16.9.2014 Možnosti financování projektů dopravní infrastruktury Ing. Jiří Fuchs Semily 16.9.2014 CYRRUS ADVISORY, a.s. Provozujeme největší informační portály o dotacích www.dotacni.info a www.dotacni-noviny.cz

Více

Regionální operační program NUTS II Severovýchod

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Regionální operační program NUTS II Severovýchod Řízení projektů financovaných z fondů Evropské unie Hotel Studánka, Rychnov nad Kněžnou, 25.11.2010 ROP Severovýchod Víceletý rozvojový programový dokument,

Více

ENERGETICKÉ PRIORITY PRO EVROPU

ENERGETICKÉ PRIORITY PRO EVROPU ENERGETICKÉ PRIORITY PRO EVROPU Prezentace pana J.M. Barrosa, předsedy Evropské komise, na zasedání Evropské rady dne 4. února 2011 Obsah 1 I. Proč na energetické politice záleží II. Proč musíme jednat

Více

Operační program přeshraniční spolupráce ČR- Polsko pro období 2007-2013. 29.2.2008, Liberec

Operační program přeshraniční spolupráce ČR- Polsko pro období 2007-2013. 29.2.2008, Liberec Operační program přeshraniční spolupráce ČR- Polsko pro období 2007-2013 Podmínky zejména pro české partnery 29.2.2008, Liberec Obsah Pojmy, zkratky Všeobecné cíle programu, vhodnost žadatele, dotační

Více

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014 2020

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014 2020 Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014 2020 Konference Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi Ing. Petr Chuděj Ostrava 11. prosince 2014 Současný stav přípravy OPZ

Více

Rozvoj území polsko-česk eského příhranip hraničí v závislosti z na obnově a modernizaci trati Broumov Tłumaczów Broumov, 17. 6.. 2011 Obnova trati Broumov Otovice Tłumaczów v širších souvislostech Králov

Více

Objednatel: Královéhradecký kraj. za finančního přispění Státního fondu dopravní infrastruktury. Listopad 2007, úprava květen 2008

Objednatel: Královéhradecký kraj. za finančního přispění Státního fondu dopravní infrastruktury. Listopad 2007, úprava květen 2008 VÝVOJ DOPRAVNÍCH VZTAHŮ NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYVOLANÝ VÝSTAVBOU DÁLNICE D11 A RYCHLOSTNÍ SILNICE R35, S VAZBOU NA ROZVOJOVÉ ZÁMĚRY PÁTEŘNÍCH OS ŽELEZNIČNÍ SÍTĚ V KRAJI STUDIE Objednatel: Královéhradecký

Více

Ing. Petr Šlegr Centrum pro efektivní dopravu petr.slegr@cedop.info

Ing. Petr Šlegr Centrum pro efektivní dopravu petr.slegr@cedop.info Ing. Petr Šlegr Centrum pro efektivní dopravu petr.slegr@cedop.info Centrum pro efektivní dopravu Think-tank pro rozvoj veřejné dopravy NGO Mise: vysoká rychlost a švýcarský přístup (taktový jízdní řád,

Více

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova ANALÝZA SWOT Zadavatel: Zpracovatel: Město Trutnov Berman Group s.r.o. Datum: rok 2015 Strategický plán rozvoje města Trutnova 2 Analýza SWOT Dne 8. července 2015 proběhlo jednání pracovní skupiny zaměřená

Více

Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky

Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Seminář pro žadatele ve Specifickém cíli 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Průběžná výzva č. 16 Snížení energetické náročnosti

Více

Příprava na využití evropských fondů po roce 2013

Příprava na využití evropských fondů po roce 2013 Příprava na využití evropských fondů po roce 2013 Daniel Braun 1. náměstek ministra Ministerstvo pro místní rozvoj Výroční konference ROP SZ, 10. listopadu 2011 Kohezní politika ve víceletém finančním

Více

JEDNÁNÍ PŘEDSTAVENSTVA SPS 23. 9. 2015. Prezident SPS Ing. Václav Matyáš

JEDNÁNÍ PŘEDSTAVENSTVA SPS 23. 9. 2015. Prezident SPS Ing. Václav Matyáš JEDNÁNÍ PŘEDSTAVENSTVA SPS 23. 9. 2015 Prezident SPS Ing. Václav Matyáš DEFINITIVNÍ VÝSLEDKY 2014 S hodnota 2 DEFINITIVNÍ VÝSLEDKY 2014 Bytová výstavba Rok 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011

Více

Dopravní sektorové strategie. Ing. Zbyněk Stanjura. Ministr dopravy. 5. 3. 2013 Praha Fórum českého stavebnictví 2013

Dopravní sektorové strategie. Ing. Zbyněk Stanjura. Ministr dopravy. 5. 3. 2013 Praha Fórum českého stavebnictví 2013 Dopravní sektorové strategie Ing. Zbyněk Stanjura Ministr dopravy 5. 3. 2013 Praha Fórum českého stavebnictví 2013 Dopravní sektorové strategie, 2. fáze - Střednědobý plán rozvoje dopravní infrastruktury

Více

RPS/CSF Budoucnost politiky HSS 2007-13 Česká republika 2004>2006

RPS/CSF Budoucnost politiky HSS 2007-13 Česká republika 2004>2006 Tento projekt je financován z finančních prostředků Evropské unie RPS/CSF Budoucnost politiky HSS 2007-13 Česká republika 2004>2006 Ing. Marek Jetmar, Ph.D. Externí expert Ministerstvo pro místní rozvoj

Více

INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY

INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Martin Jareš, Ph.D. FD ČVUT, Horská, dveře č. 438 ROPID, Rytířská 10, 5. patro; jares@ropid.cz Přednášky umístěny na: ids.zastavka.net Témata přednášek Úvod Rozdělení

Více

Čerpání finančních prostředků z rozpočtu SFDI 2015 a rozpočet SFDI na rok Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI

Čerpání finančních prostředků z rozpočtu SFDI 2015 a rozpočet SFDI na rok Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI Čerpání finančních prostředků z rozpočtu SFDI 2015 a rozpočet SFDI na rok 2016 Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI Čerpání rozpočtu SFDI v roce 2015 Schválený rozpočet 94,4 mld. Kč Celkové čerpání 91,5 mld.

Více

Strategie dopravy jako nevyhnutelná součást rozvoje ČR do roku 2025 ( Superstrategie-green paper ) Ing. Luděk Sosna, Ph.D.

Strategie dopravy jako nevyhnutelná součást rozvoje ČR do roku 2025 ( Superstrategie-green paper ) Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Strategie dopravy jako nevyhnutelná součást rozvoje ČR do roku 2025 ( Superstrategie-green paper ) Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor strategie Obsah Superstrategie Preambule Úvod, vymezení cílů 1. Současný

Více

Čerpání prostředků z fondů EU za programové období 2007-2013 Petr Hovorka a Jan Kůs. Ministerstvo financí České republiky

Čerpání prostředků z fondů EU za programové období 2007-2013 Petr Hovorka a Jan Kůs. Ministerstvo financí České republiky makroekonomický vývoj, záměry fiskální politiky, vývoj veřejných financí, veřejné rozpočty, peněžní toky, vládní sektor, národní účty, mezinárodní srovnání, střednědobý fiskální výhled, střednědobý výhled

Více

Udržitelný rozvoj a strategické řízení na úrovni ČR 18. Celostátní konference Národní sítě Zdravých měst ČR

Udržitelný rozvoj a strategické řízení na úrovni ČR 18. Celostátní konference Národní sítě Zdravých měst ČR Udržitelný rozvoj a strategické řízení na úrovni ČR 18. Celostátní konference Národní sítě Zdravých měst ČR 28.II.20II, Autoklub ČR (Opletalova 29, Praha 1) Obsah Informace o udržitelném rozvoji Strategické

Více

Strategie rozvoje dálkové železniční dopravy

Strategie rozvoje dálkové železniční dopravy Strategie rozvoje dálkové železniční dopravy Ing. Vít Sedmidubský Ing. Jindřich Kušnír Czech Raildays 2010 15. 17. 6. 2010, Ostrava Historie budování žel. infrastruktury 90. léta - výstavba železničních

Více

Robin Povšík Náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast dopravy 7.10.2010, Prague Marriot Hotel

Robin Povšík Náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast dopravy 7.10.2010, Prague Marriot Hotel Doprava a dopravní infrastruktura významný faktor rozvoje regionů Středočeský kraj Robin Povšík Náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast dopravy 7.10.2010, Prague Marriot Hotel Středočeský kraj

Více

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj Rada Královéhradeckého kraje Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje pro volební období 2008-2012 Pivovarské náměstí 1245 500 03 Hradec Králové tel.: 495 817 222 fax: 495

Více

PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE JAKO JEDEN Z FAKTORŮ ROZVOJE REGIONU

PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE JAKO JEDEN Z FAKTORŮ ROZVOJE REGIONU PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE JAKO JEDEN Z FAKTORŮ ROZVOJE REGIONU Lucie Vrtěnová Ústav ekonomie, Fakulta ekpnomicko-správní, Univerzita Pardubice Abstrakt: Tento příspěvek pojednává o přeshraniční spolupráci

Více

026 Týniště nad Orlicí - Broumov, Starkoč - Václavice km km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 25154

026 Týniště nad Orlicí - Broumov, Starkoč - Václavice km km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 25154 026 Týniště nad Orlicí - Broumov, Starkoč - Václavice km km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 25154 25156 5120 5140 25158 5104 5122 Sp 1740 5142 15112 IDS IREDO Ze stanice Jaroměř 0 Týniště nad Orlicí

Více

ITI Hradecko-pardubická metropolitní oblast

ITI Hradecko-pardubická metropolitní oblast ITI Hradecko-pardubická metropolitní oblast PhDr. Karel Vít, Ph.D. Setkání na téma Možnosti financování projektových záměrů obcí a měst ze zdrojů EU a KHK v období 2014-2020 Nepolisy 22. 6. 2015 Obecné

Více

Možnosti podpory cestovního ruchu ze strukturáln v letech 2007-2013

Možnosti podpory cestovního ruchu ze strukturáln v letech 2007-2013 Možnosti podpory cestovního ruchu ze strukturáln lních fondů EU v letech 2007-2013 2013 PERSPEKTIVY LÁZEŇSTVÍ 10. Konference SLM ve dnech 4. 5. října 2007 Návrh Koncepce státn tní politiky CR Cíle zpracování

Více

26. června 2013. Fond soudržnosti WWW.OPD.CZ. Evropská unie Investice do vaší budoucnosti. Evropský fond pro regionální rozvoj

26. června 2013. Fond soudržnosti WWW.OPD.CZ. Evropská unie Investice do vaší budoucnosti. Evropský fond pro regionální rozvoj Podpora udržitelné dopravy (udržitelné mobility) z evropských fondů (Operační program Doprava 2014-2020) a z dalších finančních zdrojů Ministerstva dopravy ČR Evropská unie Investice do vaší budoucnosti

Více

Příprava Operačního programu Doprava 2014-2020

Příprava Operačního programu Doprava 2014-2020 Příprava Operačního programu Doprava 2014-2020 Operační program Doprava 2014-2020 hlavní cíle Operační program Doprava 2014-2020 navazuje na Operační program Doprava 207-2013, avšak jeho struktura bude

Více

Fond malých projektů Jižní Čechy Dolní a Horní Rakousko

Fond malých projektů Jižní Čechy Dolní a Horní Rakousko Zkušenosti z realizace v Jihočeském kraji Konference Hotel Voroněž, Brno 20.9.2012 1 Fond malých projektů má v Jihočeském kraji 15-letou tradici Realizován v ČR od roku 1997 V Jihočeském kraji byly podpořeny

Více

Čistá mobilita z pohledu MD ČR. Loučeň, 19.-20.9.2013 Workshop-Čistá mobilita

Čistá mobilita z pohledu MD ČR. Loučeň, 19.-20.9.2013 Workshop-Čistá mobilita Čistá mobilita z pohledu MD ČR Loučeň, 19.-20.9.2013 Workshop-Čistá mobilita Čistá mobilita důvody pro její podporu zamezení změny klimatu zmírnění závislosti na fosilních palivech zlepšení kvality ovzduší

Více

Operační program Doprava 2014-2020 dosažený stav přípravy a srovnání s Operačním programem Doprava 2007-2013

Operační program Doprava 2014-2020 dosažený stav přípravy a srovnání s Operačním programem Doprava 2007-2013 Operační program Doprava 2014-2020 dosažený stav přípravy a srovnání s Operačním programem Doprava 2007-2013 Operační program Doprava 2014-2020 hlavní cíle Operační program Doprava 2014-2020 navazuje na

Více

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ FINANCÍ Z FONDŮ EU PRO ZŠ BOHDALICE A OBEC BOHDALICE

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ FINANCÍ Z FONDŮ EU PRO ZŠ BOHDALICE A OBEC BOHDALICE Evropský polytechnický institut, s.r.o. v Kunovicích Studijní obor: Finance a daně MOŽNOSTI ČERPÁNÍ FINANCÍ Z FONDŮ EU PRO ZŠ BOHDALICE A OBEC BOHDALICE (Bakalářská práce) Autor: Jana Šoupalová Vedoucí

Více

Železniční stavby v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Ing. Pavel Surý

Železniční stavby v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Ing. Pavel Surý Železniční stavby v Pardubickém a Královéhradeckém kraji Ing. Pavel Surý Dopravní konference Pardubice, 7. 9. 2017 Souhrnné údaje v Pardubickém kraji SŽDC v současné době připravuje celkem 13 větších investičních

Více

STRATEGICKÝ REALIZAČNÍ PLÁN INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU

STRATEGICKÝ REALIZAČNÍ PLÁN INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STRATEGICKÝ REALIZAČNÍ PLÁN INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU Datum zpracování: 6. 11. 2015 Obsah Úvod... 2 1 Harmonogram... 4 2 Predikce čerpání finančních prostředků... 4 2.1.1 Finanční

Více

ČR a transevropská dopravní síť (TEN-T) Ing. Luděk Sosna Ph.D. ředitel odboru Strategie Ministerstvo dopravy

ČR a transevropská dopravní síť (TEN-T) Ing. Luděk Sosna Ph.D. ředitel odboru Strategie Ministerstvo dopravy ČR a transevropská dopravní síť (TEN-T) Ing. Luděk Sosna Ph.D. ředitel odboru Strategie Ministerstvo dopravy Historický vývoj politiky TEN-T 1996 Rozhodnutí č. 1692/1996/ES Cílem vytvoření evropské multimodální

Více

Geografie dopravy aktuální geografické změny v jednotlivých druzích dopravy. HS Geografie nevýrobní sféry Přenáška č. 6

Geografie dopravy aktuální geografické změny v jednotlivých druzích dopravy. HS Geografie nevýrobní sféry Přenáška č. 6 Geografie dopravy aktuální geografické změny v jednotlivých druzích dopravy HS Geografie nevýrobní sféry Přenáška č. 6 Uspořádání dopravního trhu a jeho změny V posledních letech dynamický vývoj přeprava

Více

Seminář k představení. Integrovaného regionálního operačního programu (IROP)

Seminář k představení. Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) POSLÁNÍ: Společně zvyšujeme kvalitu života v České republice VIZE: Zajišťujeme společně a odpovědně investice, které jsou

Více

USNESENÍ z 26. schůze Rady Královéhradeckého kraje, konané dne 07. 09. 2015

USNESENÍ z 26. schůze Rady Královéhradeckého kraje, konané dne 07. 09. 2015 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění USNESENÍ z 26.

Více

ITI ostravské aglomerace

ITI ostravské aglomerace ITI ostravské aglomerace Manažerský souhrn integrované teritoriální investice Investiční plán pro udržitelný rozvoj měst v území ostravské aglomerace na období 2014 2020 Ostrava, listopad 2015 1 Jaká jsou

Více

Náklady a přínosy vysokorychlostní dopravy v podmínkách ČR

Náklady a přínosy vysokorychlostní dopravy v podmínkách ČR Náklady a přínosy vysokorychlostní dopravy v podmínkách ČR Ing. Jindřich Kušnír, Ministerstvo dopravy Česká železniční síť Železniční síť v České republice v podobě, v jaké ji známe dnes, byla vytvořena

Více

1. Úvod... 2. 2. Hlavní rozvojové dokumenty města... 2 2.1 Územní plán města Příbora... 2. 3. Povodňový plán města... 3

1. Úvod... 2. 2. Hlavní rozvojové dokumenty města... 2 2.1 Územní plán města Příbora... 2. 3. Povodňový plán města... 3 Strategický plán rozvoje města Příbora Část 2 analytická část 1. Úvod... 2 2. Hlavní rozvojové dokumenty města... 2 2.1 Územní plán města Příbora... 2 3. Povodňový plán města... 3 4. Místní program zlepšení

Více

u 026 Týniště nad Orlicí - Broumov, Starkoč - Václavice

u 026 Týniště nad Orlicí - Broumov, Starkoč - Václavice u 026 Týniště - Broumov, Starkoč - Václavice km km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 25152 25154 25156 5140 5130 25158 5110 5142 Jaroměř Rychnov Sp 1740 5170 15150 5144 Sp 1742 0 Týniště 020,021

Více

CYKLOSTEZKY A CYKLOTRASY

CYKLOSTEZKY A CYKLOTRASY MIKROREGION ŽERMANICKÉ A TĚRLICKÉ PŘEHRADY Dobrovolný svazek obcí CYKLOSTEZKY A CYKLOTRASY Albrechtice Bruzovice Dolní Havířov Horní Horní Lučina Pazderna Soběšovice Těrlicko Žermanice Domaslavice Bludovice

Více

Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007-2013 v Královéhradeckém kraji

Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007-2013 v Královéhradeckém kraji Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007-2013 v Královéhradeckém kraji Základní rekapitulace programu Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika -

Více

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje bylo založeno počátkem devadesátých let, v současnosti

Více

Co dál s dopravní infrastrukturou? Řešení ODS. Tisková konference ODS

Co dál s dopravní infrastrukturou? Řešení ODS. Tisková konference ODS Co dál s dopravní infrastrukturou? Řešení ODS Tisková konference ODS Praha, 7. května 2010 Výstavba dopravní infrastruktury v ČR V posledních letech se podařilo významně urychlit rozvoj sítě dálnic (D)

Více

Metodický list pro přednášky kurzu Strukturální fondy

Metodický list pro přednášky kurzu Strukturální fondy Metodický list pro přednášky kurzu Strukturální fondy Přednášející: Ing. Jan Čadil a pozvaní experti z praxe (Ing. Marek Jetmar PhD. MMR, Ing. Helena Čikarová MMR, Bc. Jakub Sedmihorský Úřad práce, Ing.

Více

Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období 2014-2020

Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období 2014-2020 Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období 2014-2020 Ing. Naděžda Burešová Integrovaný regionální operační program (IROP) IROP bude realizován v programovém

Více

Nabídka služeb CzechTrade a aktuální exportní příležitosti v Polsku

Nabídka služeb CzechTrade a aktuální exportní příležitosti v Polsku Nabídka služeb CzechTrade a aktuální exportní příležitosti v Polsku Teritoriální seminář MPO, 15.3.2012, Praha DITTRICHOVA 21 128 01 PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT 800 133 331 INFO@CZECHTRADE.CZ WWW.CZECHTRADE.CZ

Více

OPERAČNÍ PROGRAM IROP VE VZTAHU K DOPRAVĚ A UDRŽITELNÉ MOBILITĚ. Inteligentní mobilita ve městech a regionech

OPERAČNÍ PROGRAM IROP VE VZTAHU K DOPRAVĚ A UDRŽITELNÉ MOBILITĚ. Inteligentní mobilita ve městech a regionech OPERAČNÍ PROGRAM IROP VE VZTAHU K DOPRAVĚ A UDRŽITELNÉ MOBILITĚ 19. 20. 1. 10. 2016 2016 Praha Pardubice Inteligentní mobilita ve městech a regionech INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Celková alokace

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním

Více

Projekt Přeshraniční spolupráce pro rozvoj železniční dopravy Sasko ČR. Konference

Projekt Přeshraniční spolupráce pro rozvoj železniční dopravy Sasko ČR. Konference Projekt Přeshraniční spolupráce pro rozvoj železniční dopravy Sasko ČR Konference Univerzita Jana Evangelisty Purkyně Pasteurova 3544/1, 400 96 Ústí nad Labem Ústí nad Labem, 25. 10. 2018 10:00 15:00 h

Více

Evropské seskupení pro územní spolupráci (ESÚS) nová dimenze přeshraniční spolupráce. FÓRUM POLSKO-ČESKÉHO POHRANIČÍ října 2014, Kudowa Zdrój

Evropské seskupení pro územní spolupráci (ESÚS) nová dimenze přeshraniční spolupráce. FÓRUM POLSKO-ČESKÉHO POHRANIČÍ října 2014, Kudowa Zdrój Evropské seskupení pro územní spolupráci (ESÚS) nová dimenze přeshraniční spolupráce FÓRUM POLSKO-ČESKÉHO POHRANIČÍ 2. 3. října 2014, Kudowa Zdrój Evropské seskupení pro územní spolupráci Evropská komise

Více

Příloha č. 3 Dílčí SWOT analýzy jednotlivých prioritních oblastí

Příloha č. 3 Dílčí SWOT analýzy jednotlivých prioritních oblastí Strategický plán ekonomického a územního rozvoje Statutárního města Opavy pro období 2007-2020 Příloha č. 3 Dílčí SWOT analýzy jednotlivých prioritních oblastí Dílčí SWOT analýza prioritní oblast Ekonomika

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Včetně přehledu čerpání v Královéhradeckém kraji za vybrané výzvy v oblasti Doprava Březen 217 (data k 1.3.) K 1.3.217 bylo v České republice vyhlášeno

Více

Podkladové studie pro přípravu ČR na využívání fondů EU 2014+ Sociální podnikání a sociální ekonomika

Podkladové studie pro přípravu ČR na využívání fondů EU 2014+ Sociální podnikání a sociální ekonomika Podkladové studie pro přípravu ČR na využívání fondů EU 2014+ Dodatek č. 1 Sociální podnikání a sociální ekonomika Finální zpráva 27. srpna 2012 1 Obsah: 1. ÚVOD - ZDŮVODNĚNÍ A CÍLE STUDIE... 3 2. IDENTIFIKACE

Více

OPERAČNÍ PROGRAM IROP VE VZTAHU K DOPRAVĚ A UDRŽITELNÉ MOBILITĚ

OPERAČNÍ PROGRAM IROP VE VZTAHU K DOPRAVĚ A UDRŽITELNÉ MOBILITĚ OPERAČNÍ PROGRAM IROP VE VZTAHU K DOPRAVĚ A UDRŽITELNÉ MOBILITĚ 19. 23. 1. 11. 2016 2016 Praha Veřejná doprava on-line 2016 INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Celková alokace z EFRR: 4,64 mld. EUR

Více

XX. celostátní finanční konference

XX. celostátní finanční konference XX. celostátní finanční konference Možnosti financování projektů obcí a měst z rozpočtu SFDI v roce 2018 a v dalších letech Ing. Milan Dont, Ph.D. ředitel Odboru příspěvků 2. 3. 11. 2017 Praha Příspěvky

Více

Monitoring dotačních titulů a programových příležitostí

Monitoring dotačních titulů a programových příležitostí Aktualizace ke dni: 31. 8. 2011 Jihočeská hospodářská komora Husova 9, 370 01 České Budějovice Tel.: 387 318 433 (sekretariát úřadu) Fax: 387 318 431 jhk@jhk.cz http://www.jhk.cz Regioprojekt, s. r. o.

Více

ÚZEMNÍ PLÁN SMIŘICE NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ÚP SMIŘICE

ÚZEMNÍ PLÁN SMIŘICE NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ÚP SMIŘICE ÚZEMNÍ PLÁN SMIŘICE NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ÚP SMIŘICE Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Město Smiřice Městský úřad Smiřice Ing.arch.Karel Novotný Brožíkova 1684, 50012 Hradec Králové Tel.: 604566916,

Více

VYJEDNÁVÁNÍ O DOPRAVĚ - PRŮZKUM ZA HRANICE PŘECHODNÝCH OBDOBÍ

VYJEDNÁVÁNÍ O DOPRAVĚ - PRŮZKUM ZA HRANICE PŘECHODNÝCH OBDOBÍ ROZŠÍŘENÍ EU: VYJEDNÁVÁNÍ O DOPRAVĚ - PRŮZKUM ZA HRANICE PŘECHODNÝCH OBDOBÍ Vyjednávání o členství v Evropské unii nespočívá pouze v diskusi, zda EU může dovolit kandidátským zemím jimi požadovaná přechodná

Více

Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, CENTRAL EUROPE 2020 a DANUBE

Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, CENTRAL EUROPE 2020 a DANUBE Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, CENTRAL EUROPE 2020 a DANUBE MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Plzeň 27. ledna 2015 Seminář Dotace pro obce Kohezní politika - alokace Cíl 1: Investice

Více

Společný regionální operační program očima Řídícího orgánu

Společný regionální operační program očima Řídícího orgánu Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu Společný regionální operační program očima Řídícího orgánu Středočeský kraj 5. 6. 2008 Úvodem SROP jediný regionálně

Více

Úspěšným projektům ani hranice nebrání

Úspěšným projektům ani hranice nebrání Úspěšným projektům ani hranice nebrání 16.11.2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Liberecký kraj Úspěšným projektům ani hranice nebrání Program: 10:10 Zhodnocení implementace IS INTERREG

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK)

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. Náměstek ministra průmyslu a obchodu Sekce fondů EU, výzkumu, vývoje, inovací a investičních pobídek

Více

Strategický plán rozvoje města Kopřivnice

Strategický plán rozvoje města Kopřivnice 7 Doprava Tato kapitola se věnuje dopravě a pozici města v dopravním systému a infrastruktuře. Doprava je řešena jak v kontextu celého kraje a dostupnosti měst vyšších řádů, tak i ve vazbě na dostupnost

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. 20. května 2008 ENVI Brno

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. 20. května 2008 ENVI Brno OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 20. května 2008 ENVI Brno Operační program životní prostředí obecně Operační program Životní prostředí (OP ŽP) schválen Evropskou komisí dne 19.12.2007 OP ŽP navazuje

Více

STROJÍRENSTVÍ OSTRAVA 2012 strojírenství a doprava 10. května 2012 Ostrava Téma: Koncepce dopravních cest v ČR a napojení na mezinárodní dopravní síť

STROJÍRENSTVÍ OSTRAVA 2012 strojírenství a doprava 10. května 2012 Ostrava Téma: Koncepce dopravních cest v ČR a napojení na mezinárodní dopravní síť STROJÍRENSTVÍ OSTRAVA 2012 strojírenství a doprava 10. května 2012 Ostrava Téma: Koncepce dopravních cest v ČR a napojení na mezinárodní dopravní síť Mgr. Pavel Dobeš ministr dopravy 1 Teorie ekonomického

Více

Analýza absorpční kapacity Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Analýza absorpční kapacity Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Analýza absorpční kapacity Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Analýza dalších potřeb regionu na základě dopadu realizovaných projektů Závěrečná evaluační zpráva Zpracovatel: Regionální

Více

Stav vyjednávání finančního rámce EU 2014 2020 Michal Částek Ministerstvo financí ČR

Stav vyjednávání finančního rámce EU 2014 2020 Michal Částek Ministerstvo financí ČR Stav vyjednávání finančního rámce EU 2014 2020 Michal Částek Ministerstvo financí ČR Výroční konference 2012 ROP Střední Čechy Jednání o víceletém finančním rámci EU Konec června 2011 Komise předložila

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 26.11.2015 Informace o postupu prací na Integrovaném plánu rozvoje území Liberec - Jablonec nad Nisou

Více

Souhrnná informace o stavu realizace Plavebních stupňů na labské vodní cestě (PS Děčín a Přelouč)

Souhrnná informace o stavu realizace Plavebních stupňů na labské vodní cestě (PS Děčín a Přelouč) Souhrnná informace o stavu realizace Plavebních stupňů na labské vodní cestě (PS Děčín a Přelouč) Níže uvedenou zprávu Ministerstvo dopravy předkládá na základě úkolu uloženého usnesením č. 948 Poslanecké

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Program přeshraniční spolupráce SVOBODNÝ STÁT SASKO ČESKÁ REPUBLIKA 2014-2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Stanislav Rataj Ústí nad Labem 20. 11. 2014 Obsah prezentace kohezní politika EU a Cíl 2:

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU SPOJIL

ÚZEMNÍHO PLÁNU SPOJIL ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU SPOJIL za období 2009 2013 na základě ustanovení 55 odst.1 zákona č.183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (dále jen: stavební

Více

Společně dáváme smysl. Možnosti NNO v IROP. Jaromír Hron Člen Monitorovacího výboru IROP Předseda ANNO JMK Brno 25.11.2015

Společně dáváme smysl. Možnosti NNO v IROP. Jaromír Hron Člen Monitorovacího výboru IROP Předseda ANNO JMK Brno 25.11.2015 Společně dáváme smysl Možnosti NNO v IROP Jaromír Hron Člen Monitorovacího výboru IROP Předseda ANNO JMK Brno 25.11.2015 Základní informace Integrovaný regionální operační program Nástupce ROPů Prostředky

Více

Interreg V-A Česká republika - Polsko

Interreg V-A Česká republika - Polsko Interreg V-A Česká republika - Polsko Studijní cesta zastupitelů Královéhradeckého kraje do Dolního Slezska 5. 6. dubna 2018 Stručná rekapitulace OPPS Česká republika Polsko 2007-2013 Program byl zařazen

Více

Fondy EU; Integrovaný operační program

Fondy EU; Integrovaný operační program Fondy EU; Integrovaný operační program Praha, 13. 11. 2007 Konference Národní sítě Zdravých měst ČR Ing. Milan Půček, MBA, PhD., MMR ČR e-mail: milan.pucek@mmr.cz 1 O čem budu mluvit: 1. Efektivní, kvalitní

Více

Příloha 4 11. Doprava a dopravní technologie aplikace ve strategickém dokumentu

Příloha 4 11. Doprava a dopravní technologie aplikace ve strategickém dokumentu Příloha 4 11. Doprava a dopravní technologie aplikace ve strategickém dokumentu V tomto textu je představena reflexe dílčích a celkových výstupů projektu WB-32-04: Dopravní obslužnost a technologie ve

Více

Evropská makroregionální spolupráce a Dunajská strategie

Evropská makroregionální spolupráce a Dunajská strategie Brusel 13. 4. 2010 Evropská makroregionální spolupráce a Dunajská strategie Ing. Jaroslav Drozd náměstek hejtmana Zlínského kraje 2 OBSAH PREZENTACE 1. Tradice a zkušenosti s územní spoluprací 2. Region

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD Sídlo: Masarykova 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

Návrh novely rozpočtového určení daní

Návrh novely rozpočtového určení daní Návrh novely rozpočtového určení daní Nový model sdílených daní pro obce Ministerstvo financí ČR červen 2011 Přehled daňových příjmů statutárních měst a Prahy v roce 2010 - skutečnost (včetně motivačních

Více

ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce. Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK

ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce. Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK ROP Severozápad Hlavní programový dokument určující priority regionu pro čerpání strukturálních fondů v programovém období 2007 2013

Více

Operační program Doprava 2014-2020

Operační program Doprava 2014-2020 Operační program Doprava 2014-2020 Fáze 2 - pracovní návrh Verze 3 Ministerstvo dopravy září 2013 1 OBSAH 1. Příprava operačního programu a zapojení partnerů... 4 2. Strategie pro příspěvek operačního

Více

Integrovaný regionální operační program

Integrovaný regionální operační program Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky 9.2.2016 Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy v rámci IROP Integrovaný regionální operační program

Více

ADAPTACE NA ZMĚNY KLIMATU V INTEGROVANÉM REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU. 3.4.2014 Praha

ADAPTACE NA ZMĚNY KLIMATU V INTEGROVANÉM REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU. 3.4.2014 Praha ADAPTACE NA ZMĚNY KLIMATU V INTEGROVANÉM REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU 3.4.2014 Praha CO SE DOVÍTE 1. Představení programu IROP 2. Opatření v návaznosti na změny klimatu v IROP 3. Co nás ještě čeká 4.

Více