Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)"

Transkript

1 Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) WWW: < Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj NOVÝ HRAD / JIMLÍN Louny / Ústecký č. obce , k.ú Objekt zámek Nový hrad č.p. 220, parc. č. 21 kulturní památka 50 19'10.86 s.š '59.43" v.d. č.rejstříku 42390/ m n. m. Vlastník: Ústecký kraj Velká hradební 3118/48, Ústí nad Labem-centrum, Ústí n. L. Správa: Zámek Nový Hrad, příspěvková organizace "Název" akce / NZ Renovace interiérů severního křídla Zpracoval (autor, instituce) PhDr. Kamil Podroužek Ph.D., oddělení OPD SHP NPÚ ÚOP v Ústí n. L. Označení NZ (ev. č. v archivu zpracovatele) Zadavatel OPD (osoba, instituce) Mgr. Lucie Radová, územní garant PP NPÚ ÚOP v Ústí n. L. Charakteristika výsledků / Anotace Datum akce / Datum vydání NZ září 2013 Místo uložení originálu NZ NPÚ ÚOP v Ústí n.l., oddělení OPD - SHP Počet stran textu / Počet listů příloh 6 / 8 Při kontrolním dnu probíhajících stavebních úprav v interiérech severního křídla Nového hradu v Jimlíně byl konstatován nález reliktů objektu pod podlahou místnosti druhého prostoru přízemí severního křídla (počítáno od věže v severozápaním nároží). Objekt byl archeologicky zkoumán a nálezy keramiky uloženy v oblastním muzeu v Lounech. Následně byl objekt zdokumentován a vyhodnocen pracovníkem památkové péče PhDr. Kamilem Podroužkem Ph.D. z oddělení OPD - SHP NPÚ ÚOP v Ústí n. L. Jedná se o relikty chlebové pece, vystavěné ve starší černé kuchyni raně barokního křídla, která byla odbourána v souvislosti se změnou funkce místnosti a výstavbou drenážního kanálu, a to patrně v období klasicismu. Přesná data odbourání chlebové pece a zaslepení komínového soupouchu dymníkového komína může přinést dendrochronologická analýza prahového trámu zazdívky. Obsah tohoto díla je duševním majetkem autora a jako takový je chráněn příslušnými zákony.

2 1. Úvod Okolnosti realizace OPD 1.01 Operativní průzkum a dokumentace byly provedeny v souvislosti s probíhající renovací interiérů severního křídla Nového hradu u Jimlína, okr. Louny. Stav věci v době OPD 1.02 V době průzkumu a dokumentace byly jednou odkryté a začištěné relikty opětně částečně překryty stavební sutí. Nalezený archeologický materiál, kterým byly dle sdělení správy hradu převážně renesanční kamnové kachle, byl deponován na zpracování v oblastním muzeu v Lounech. Podklady 1.03 Katastrální mapa ČUZK k.ú Stavební zaměření objektu. Metody dokumentace 1.04 Slovní popis, stavební zaměření, fotodokumentace. Nový hrad u Jimlína č.p. 220, p.č. 21. Směrovka vyznačuje umístění sledovaného objektu. Nový hrad u Jimlína p.č. 21, vyznačení umístění objektu v půdorysu přízemí severního křídla

3 Poloha zkoumané věci 2.01 Relikty topeniště se nacházejí v interiéru zástavby třetího nádvoří, v první místnosti v přízemí severního křídla, která je ve východním sousedství schodiště. Relikty topeniště jsou situovány v jejím severovýchodním koutě, a nalézají se pod stávající podlahou. Souvislosti zkoumané věci Charakteristika věci 2.02 Raně barokní přestavba Nového hradu byla zahájena z podnětu strahovského opata Kryšpína Fuka z Hradiště výstavbou patra východního křídla a kaple sv. Josefa před rokem Strahovští premonstráti získali panství Nový hrad na základě testamentu Jana z Aldringenu. Císařský polní maršál Jan z Aldringenu, který zakoupil Nový hrad od generalvachmistra saského kurfiřta Volfa Illburka a Vřesovic v roce 1630, který padl v bitvě proti Švédům u Landshutu v Horní Falci dne 22. července1634. Vzhledem ke složitému dědickému řízení, které dělení majetku bývalého Valdštejnova generála a nakonec také protivníka provázelo, i vzhledem k překotným událostem v místě, ke kterým lze počítat rozsáhlé povstání poddaných v roce 1639, při kterém byl Nový hrad vyrabován, lze počítat s jejich větší stavební aktivitou na Novém hradě až po této době. Königsmarkův vpád v roce 1648 a následná švédská okupace severních Čech, tyto aktivity přerušily. Premonstráti se ujali faktické správy panství opět až na podzim roku 1650 a v následujícím roce panství prodali Christianu Wilhelmovi, markraběti braniborskému. Ten pokračoval v dostavbě sídla. Dne 2. července 1670 zakoupili Nový hrad Gustav Adolf Varrensbach a jeho manželka Marie Sidonie rozená Šliková a dokončili reprezentativní části zámku na sledovaném třetím nádvoří. Další rozsáhlá přestavba se dotkla zmíněné části sídla po roce 1767, kdy panství koupil kníže Josef Schwarzenberg. Třebaže zámek jako panské sídlo novým majitelům nevyhovoval, prošel rozsáhlou rekonstrukcí, včetně nových střech, oken a opravou věže. Postupně změnil svůj charakter využití, stal se sídlem vrchnostenské správy, pro kterou zde byly vybudovány byty a kanceláře. Po roce 1851, kdy byla vrchnostenská správa přestěhována do Postoloprt, se zámek stal pouze hospodářsky využívaným objektem Jedná se o relikty topeniště s přímým vytápěním. Nakládací otvor v čele je situován proti vstupu, odtah dýmu je vyveden sopouchem z temene topeniště pod dymníkový komín, navazující na stoupající kápi severozápadní trojboké výseče klenby. Popis věci 2.04 Topný kanál je orientovaný na hloubku místnosti, ve směru od vstupu k oknu. Čelo je otevřeno nakládacím otvorem, o světlé šířce cca 80 cm, temeno při pravém koutu odtahovým sopouchem, vyvedeným z pravého zadního koutu topného kanálu pod někdejší koš dymníku. Podlahu předpecí kryje místy výrazně poškozená a odstraněná cihlová dlažba. Výška dochovaných reliktů cihlové vyzdívky kanálu a sopouchu se pohybuje kolem cm.

4 Rozměry věci 2.05 Topný kanál pece: 193 cm délky x 80 cm šířky. Přesné rozměry viz stavební zaměření (přílohy 1 3 ). Odtahový sopouch pece (pekelec): 16 cm až 22 cm šířky. Cihly vyzdívky topného kanálu pece: 7,5 cm x 15 cm x 25 cm. Materiál(y) cihlová vyzdívka topného kanálu a odtahového sopouchu. 2. opukové zdivo mimojdoucího drenážního kanálu. 3. koruna vyzdívky kanálu z druhotně užitých měkce pálených červených cihel. 4. dlažba topného kanálu z měkce pálených červených sousedek, skládaných na ostřih. 5. dlažba předpecí a odtahového sopouchu z měkce pálených červených cihel. 6. podsyp podlahy ze stavební suti. 7. hubená vápenná malta vyzdívky topného kanálu. 8. hraněné trámky prahu zazdívky komínového průduchu. 9. cihlová zazdívka komínového průduchu. 10. opukový základ hloubkové zdi. Doklady stavebních technologií a výrobních postupů Povrchové úpravy 2.09 Nezjištěny Úpravy věci 2.07 Ovalené hrany cihel tlačených do kadlubu. Cihly vyzdívky jsou vázány na západní straně do průběžné běhounové vazby, na východní straně do vazákové vazby. Cihly jsou spojovány hubenou vápennou maltou, lípanou vždy pouze na střed kladené cihly Ubourání kubusu topeniště. 2. Překrytí části reliktů na západní straně topného kanálu vyzdívkou mimojdoucího drenážního kanálu. Závady Vyzdívka a dlažba topeniště poškozeny provozem. 2. Topeniště zaniklo odbouráním kubusu pece. 3. Vybourání dymníku vyneseného na trámovém rámu a přitaženého do kápě výseče klenby. Stratigrafie Severní obvodová hradba hradu. 2. Přiložení jednotraktového severního křídla s celami rezidence premonstrátské strahovské kanonie. 3. Přestavba černé kuchyně na pekárnu vestavbou chlebové pece a stažením koše dymníku. 4. Odbourání kubusu chlebové pece a zazdění sopouchu dymníku v lunetě severovýchodní výseče klenby. 5. Vyhloubení drenážního kanálu v podlaze místnosti a druhotné použití cihel kubusu pece a podlahy na vyzdění profilu kanálu. Nápisy, znaky, značky 2.13 Nebyly zjištěny.

5 Dílčí prvky věci číslování fotografií ve fotodokumentaci 3. Interpretace Stavební vývoj, datace a autorské připsání zkoumané věci 4. Potenciál Doporučení pro průzkumy Doporučení pro památkovou péči dlažba topného kanálu skládaná na sráz ze sousedek (foto 5, 7 9) 2 cihlová dlažba předpecí (foto 6 a 7) 3 cihlová dlažba odtahového sopouchu (foto 5, 7, 8) 4 cihlová vyzdívka topného kanálu a odtahového sopouchu (foto 5-9) 5 kapsa a dráže pro uložení trámového rámu vynášejícího dymník (foto 3 a 4) 6 jizva na klenební kápi po cihlové vyzdívce koše dymníku (foto 2-4) 7 komínový průduch (foto 2) 8 drenážní kanál (foto 1 a 5) 9 průraz drenážního kanálu opukovou hradební zdí (foto 5) 10 vyzdívka drenážního kanálu z druhotně užitých cihel tělesa pece (foto 5 a 10) 11 vyzdívka drenážního kanálu bourající vyzdívku topného kanálu pece (foto 5) 12 opukový základ příčné východní zdi traktu (foto 10) Severní obvodová hradba středověkého hradu stavěná mezi lety Přiložení severního křídla s celami rezidence premonstrátské strahovské kanonie mezi lety Přestavba černé kuchyně na pekárnu vestavbou chlebové pece a stažením koše dymníku nejpozději v době vrcholného baroka. 4. Odbourání kubusu chlebové pece a zazdění sopouchu dymníku v lunetě severovýchodní výseče klenby v klasicismu, nejpozději v roce Vyhloubení drenážního kanálu v podlaze místnosti a druhotné použití cihel kubusu pece a podlahy na vyzdění profilu kanálu v klasicismu Dendrochronologická analýza prahových trámků zazdívky sopouchu dymníkového komína v lunetě severovýchodní klenební výseče dotčené místnosti přízemí severního křídla umožní datovat zánik zařízení a změnu funkce místnosti Doporučuji relikty chlebové pece stavebně fixovat, překrýt geotextilií a před překrytím podlahou zasypat suchým zásypem.

6 5. Přilohy Fotodokumentace Severovýchodní kout místnosti s relikty topeniště a dymníku. 2. Detail přiložení koše dymníku a zazdívka komínového průduchu. 3. Detail dráže a kapsy po opření trámového rámu dymníku a otisk koše dymníku. 4. Klenební výseč prolomená komínovým průduchem. 5. Situace reliktů topeniště v severozápadním koutě místnosti a mimo běžící drenážní kanál. 6. Detail odtahového sopouchu v temeni topného kanálu pece. 7. Detail přiložení temene topného kanálu k severní obvodové hradební zdi. 8. Detail dlažby topného kanálu skládané ze sousedek. 9. Stopy provozu na dlažbě topného kanálu. 10. Detail vybourání cihlové dlažby v předpecí. Plánové přílohy 5.03 příloha 1 Stavební zaměření, výřez půdorysu přízemí severního křídla zámku s vyznačením objektu (kótováno). Zaměření K. Podroužek, kresba H. Ptáčková, 09/2013. příloha 2 Stavební zaměření objektu s vyznačením fotopohledů. Zaměření K. Podroužek, kresba H. Ptáčková, 09/2013. příloha 3 Stavební zaměření objektu s číslováním dílčích prvků věci (viz 2.14). Zaměření K. Podroužek, kresba H. Ptáčková, 09/ Literatura a písemné prameny Seznam užité literatury 6.01 VLČEK, P. Ilustrovaná encyklopedie českých zámků, LIBRI Praha, 2001, ISBN PODROUŽEK, K. Wypily jsme wyno czerweny, in Zkoumání historických staveb / Vladislav Razím, Petr Macek (eds.) Praha: Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště středních Čech v Praze, S Archiválie 6.02 SÚRPMO 1968: Umělecko-historické hodnocení objektu. SÝKORA, L. Stavební zaměření Nového hradu u Jimlína, Bohemia Arch s.r.o., Chomutov, 04/2008, kopie půdorysu přízemí východního křídla.

7 01 02

8 03 04

9 05 06

10 07 08

11 09 10

12

13

14

1110, ulice Truhlá ská 4 [Eviden ní íslo kulturní památky v [Sou adnice]

1110, ulice Truhlá ská 4 [Eviden ní íslo kulturní památky v [Sou adnice] NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD. 6 Lokalita / Obec ( ást obce) Okres / Kraj Praha 1 Nové M sto Hlavní m sto Praha Objekt p. (. or.,. parc.), jiná lokalizace inžovní d m 1110, ulice Truhlá ská 4 [Eviden ní íslo kulturní

Více

WWW: <http://www.npu.cz/pp/pridruz/opd/metodika/nz/nz050216/. [Souřadnice] N / E

WWW: <http://www.npu.cz/pp/pridruz/opd/metodika/nz/nz050216/. [Souřadnice] N / E Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) WWW:

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. Lokalita / Obec (část obce): Velemín Oparno 565849 k.ú. Oparno 711411 Okres

Více

Zbiroh (okres Rokycany), hrad/zámek. Cihelná tvarovka (gotického?) klenebního žebra s. 1

Zbiroh (okres Rokycany), hrad/zámek. Cihelná tvarovka (gotického?) klenebního žebra s. 1 Zbiroh (okres Rokycany), hrad/zámek. Cihelná tvarovka (gotického?) klenebního žebra s. 1 VĚC Lokalita / Okres Zbiroh / Rokycany Areál / Část areálu Hrad/zámek Adresa Cihelná tvarovka (gotického?) klenebního

Více

č. parc. 1 Místo uložení originálu NZ zpracovatele)

č. parc. 1 Místo uložení originálu NZ zpracovatele) NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. 1/2008/pd Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj Moutnice Brno venkov / Jihomoravský Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Kostel sv. Jiljí č. parc. 1 [Evidenční číslo

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Dle metodiky OPD: WWW:

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. : Litvínov 567256 k.ú. Horní Litvínov 686042 Objekt: severní pavilón zámku č.p.

Více

K č. j. RR- ŽP/ 20850/2011-5 - vyřizuje paní Mgr. et Bc. Marta Žídková

K č. j. RR- ŽP/ 20850/2011-5 - vyřizuje paní Mgr. et Bc. Marta Žídková Městský úřad Vrchlabí Odbor regionálního rozvoje a životního prostředí Zámek 1 543 11 Vrchlabí Praha 13. srpna 2012 K č. j. RR- ŽP/ 20850/2011-5 - vyřizuje paní Mgr. et Bc. Marta Žídková Věc: návrh na

Více

D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 STAVBA: Energetické úspory objektu Kulturního domu ve Vítkově OBJEKT: SO-01 REKONSTRUKCE ZDROJE TEPLA D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU D.1.1 D.1.2 ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ

Více

Informace o probíhající stavbě za měsíce září až říjen 2012 (68. KD - 76. KD)

Informace o probíhající stavbě za měsíce září až říjen 2012 (68. KD - 76. KD) Informace o probíhající stavbě za měsíce září až říjen 2012 (68. KD - 76. KD) Práce na budově zámku SO 01 a práce na hlavním nádvoří a v blízkém okolí SO 02 probíhají s odchylkami některých činností oproti

Více

ZÁMEK KRÁLŮV DVŮR OPRAVA KROVU A PODLAH VÝCHODNÍHO A ČÁSTI JIŽNÍHO KŘÍDLA

ZÁMEK KRÁLŮV DVŮR OPRAVA KROVU A PODLAH VÝCHODNÍHO A ČÁSTI JIŽNÍHO KŘÍDLA ZÁMEK KRÁLŮV DVŮR OPRAVA KROVU A PODLAH VÝCHODNÍHO A ČÁSTI JIŽNÍHO KŘÍDLA Praha, červenec 2012 Jako podklad pro výběrové řízení na opravu krovu a podlah východního a části jižního křídla zámku Králův Dvůr

Více

V budově B Horská se nachází detašované pracoviště Ústřední knihovny ČVUT.

V budově B Horská se nachází detašované pracoviště Ústřední knihovny ČVUT. Prostor částečně přístupný* LOKÁLNÍ KNIHOVNA na fakultě dopravní (FD) budova B - HORSKÁ (Albertov) Horská 3, 128 03 Praha 2 GPS: 50 4'3.007"N, 14 25'26.685"E Tel. knihovny: 22435-9191 Web knihovny: http://knihovna.cvut.cz/knihovna/lokalniknihovny/knihovna-fd.html

Více

POSOUZENÍ STAVU HLAVNÍHO OBJEKTU BUDOVY Č. OR. 10 V JEZDECKÉ ULICI V PROSTĚJOVĚ

POSOUZENÍ STAVU HLAVNÍHO OBJEKTU BUDOVY Č. OR. 10 V JEZDECKÉ ULICI V PROSTĚJOVĚ z.č.: 13-1672-81 POSOUZENÍ STAVU HLAVNÍHO OBJEKTU BUDOVY Č. OR. 10 V JEZDECKÉ ULICI V PROSTĚJOVĚ Vypracoval: Ing. Daniel Lemák, Ph.D. Zhotovitel: Zakázkové číslo: 13-1672-81 Objednatel: STATIKA Olomouc,

Více

ING. PAVEL KRATOCHVÍL ZNALECKÁ KANCELÁŘ MINSKÁ 2780, TÁBOR 390 05 tel. 777 622 842 e mail: aba.tabor@cistaposta.cz IČ: 65018079

ING. PAVEL KRATOCHVÍL ZNALECKÁ KANCELÁŘ MINSKÁ 2780, TÁBOR 390 05 tel. 777 622 842 e mail: aba.tabor@cistaposta.cz IČ: 65018079 ABA ING. PAVEL KRATOCHVÍL ZNALECKÁ KANCELÁŘ MINSKÁ 2780, TÁBOR 390 05 tel. 777 622 842 e mail: aba.tabor@cistaposta.cz IČ: 65018079 Pravoslavný chrám Povýšení sv. Kříže (Špitálské náměstí v Táboře) Obnova

Více

stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY

stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY statika - technická zpráva, technologie bourání DOKUMENTACE PRO REALIZACI STAVBY stavební úpravy MŠ Ostašovská stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY OSTAŠOVSKÁ Č.P. 100, LIBEREC XX - OSTAŠOV Vypracoval ing. Petr

Více

D. DOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA

D. DOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. Miroslav Javora autorizovaný inženýr pro pozemní stavby IČO : 42621968 tel. a fax 577 218 329 Hradská 854, 760 01 Zlín STAVBA : DEMOLICE RODINNÉHO DOMU č. 216 - TUPESY LOKALITA : k.ú. Tupesy na Moravě

Více

Areál firmy Verebex - Dolní Břežany. Stavebně technické posouzení. Klient: FZU AV ČR, v.v.i.

Areál firmy Verebex - Dolní Břežany. Stavebně technické posouzení. Klient: FZU AV ČR, v.v.i. Areál firmy Verebex - Dolní Břežany Stavebně technické posouzení Klient: FZU AV ČR, v.v.i. Zpracoval: Gleeds Česká republika, s.r.o. Konviktská 30 110 00 Prague 1 Tel.: +420 222 899 111, Fax: +420 224

Více

O B S A H. Textová část. Výkresová část. Rekonstrukce sociálních zařízení. Obsah: Obsah:

O B S A H. Textová část. Výkresová část. Rekonstrukce sociálních zařízení. Obsah: Obsah: O B S A H Textová část Obsah: 1. Základní údaje o stavbě... 2 2. Zabezpečení objektu hlavními energiemi a vodním hospodářstvím... 4 3. Technické řešení stavební část... 4 4. Zdravotechnika... 7 5. Elektroinstalace...

Více

NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. mm 2010_001 Lokalita / Obec (část obce) Praha 1 / Praha Objekt. čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace dům, Sněmovní 15

NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. mm 2010_001 Lokalita / Obec (část obce) Praha 1 / Praha Objekt. čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace dům, Sněmovní 15 NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. mm 2010_001 Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj Praha, Malá Strana Praha 1 / Praha Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace dům, Sněmovní 15 čp. 170/III [Evidenční číslo

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 7013/47-2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 7013/47-2015 -1- ZNALECKÝ POSUDEK č. 7013/47-2015 o ceně nemovitosti bytové jednotky č. 57/2 v bytovém domě čp. 57 v k.ú. Záboří u Českých Budějovic, obec Záboří, okres České Budějovice, včetně podílu na společných

Více

Číslo jednací: Vyřizuje: Eva Jachymiáková, tel. 542 526 261 ID datové schránky: qykbwe7 E-mail: podatelna@brno-stred.cz V Brně dne 03.09.

Číslo jednací: Vyřizuje: Eva Jachymiáková, tel. 542 526 261 ID datové schránky: qykbwe7 E-mail: podatelna@brno-stred.cz V Brně dne 03.09. Odbor investiční a správy bytových domů Úřadu městské části Dominikánská 2, 601 69 Brno Číslo jednací: Vyřizuje: Eva Jachymiáková, tel. 542 526 261 ID datové schránky: qykbwe7 E-mail: podatelna@brno-stred.cz

Více

Maltézské náměstí 1 telefon: 257 085 111 fax: 257 329 537 118 01 Praha 1 Malá Strana e-mail: posta@mkcr.cz

Maltézské náměstí 1 telefon: 257 085 111 fax: 257 329 537 118 01 Praha 1 Malá Strana e-mail: posta@mkcr.cz +NLDSY113GGYG+ Ministerstvo kultury České republiky Maltézské náměstí 1 telefon: 257 085 111 fax: 257 329 537 118 01 Praha 1 Malá Strana e-mail: posta@mkcr.cz Město Čelákovice nám. 5. května 1/11 250 88

Více

Městský úřad Česká Lípa Stavební úřad Náměstí T. G. Masaryka č. p. 1, 470 36 Česká Lípa

Městský úřad Česká Lípa Stavební úřad Náměstí T. G. Masaryka č. p. 1, 470 36 Česká Lípa Městský úřad Česká Lípa Stavební úřad Náměstí T. G. Masaryka č. p. 1, 470 36 Česká Lípa Váš dopis zn.: Ze dne 27.03.2013 Spisová značka: Č. j. dokumentu: Ev. č. dokumentu: Vyřizuje: MUCL/18906/2013/Pro

Více

REGISTRAČNÍ LIST OBJEKTU

REGISTRAČNÍ LIST OBJEKTU REGISTRAČNÍ LIST OBJEKTU Název objektu Kostel sv.mikuláše Č.výk. 5 Č.p. R.č. 19273 / 6-2818 Adresa Mikulášské náměstí Majitel Církev římskokatolická Správce Římskokatolická církev-děkanství-turnov Historie

Více

Požárně bezpečnostní řešení stavby

Požárně bezpečnostní řešení stavby str.1 Požárně bezpečnostní řešení stavby Název akce : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - Rek. části 1.NP na dílnu Místo stavby : Nám. Míru 1/14 794 01 Krnov p.č. 1, k.ú. Opavské Předměstí Stupeň : Projekt pro

Více

Terénní úpravy pro zajištění komunikace na p.p.č. 281 a 282 v k.ú. Český Dub

Terénní úpravy pro zajištění komunikace na p.p.č. 281 a 282 v k.ú. Český Dub Terénní úpravy pro zajištění komunikace na p.p.č. 281 a 282 v k.ú. Český Dub Dokumentace přikládaná k žádosti o vydání stavebního povolení Dokumentace pro výběr zhotovitele stavby B. Souhrnná technická

Více

HPM LAZ 01 (10.12.2013, Mareš Tomáš, Ing.) Most LAZ 01. Most přes potok Litavka HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 12

HPM LAZ 01 (10.12.2013, Mareš Tomáš, Ing.) Most LAZ 01. Most přes potok Litavka HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 12 Most LAZ 01 Most přes potok Litavka HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 12 Objekt: Most ev. č. LAZ 01 (Most v obci Láz přes potok Litavka) Okres: Příbram Prohlídku provedla firma: Valbek s.r.o. Prohlídku provedl:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STATIKY STATICKÉ ZHODNOCENÍ OBJEKTU

TECHNICKÁ ZPRÁVA STATIKY STATICKÉ ZHODNOCENÍ OBJEKTU Strana: 1 Akce: STATICKÉ ZHODNOCENÍ STÁVAJÍCÍHO STAVU OBJEKTU Česká 166/11, Brno Objednatel: Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, Hybešova 15, 602 00 Brno

Více

Zadávací podklady. Dodávka stavby: Opravy městských objektů v Semilech v r. 2011 - II.

Zadávací podklady. Dodávka stavby: Opravy městských objektů v Semilech v r. 2011 - II. Zadávací podklady Dodávka stavby: Opravy městských objektů v Semilech v r. 2011 - II. 1. Zadavatel Město Semily, Husova 82, 513 13 Semily, IČO 00276111, DIČ: CZ00276111 zastoupené Mgr. Janem Farským, starostou

Více

INFORMACE O NÁVRHU VÝROKU ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ

INFORMACE O NÁVRHU VÝROKU ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ Městský úřad Šumperk Jesenická 31, 787 01 Šumperk Naše Č. j.: MUSP 53932/2013 Naše Sp. Zn.: Odbor: 51768/2013 VYS/HEUR odbor výstavby Tel.: (+420) 583 388 111 *MUSPX0195E0N* Datum: 1.7.2013 INFORMACE O

Více

Městský úřad Chrast Náměstí č.p. 1, 538 51 Chrast

Městský úřad Chrast Náměstí č.p. 1, 538 51 Chrast Váš dopis ze dne: 27.12.2012 Vaše značka: - Městský úřad Chrast Náměstí č.p. 1, 538 51 Chrast Odbor výstavby a životního prostředí stavební úřad Č.j.: Č.spisu: Vyřizuje: Tel.: E-mail: Počet listu: Počet

Více

Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín

Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín Aplikace Heluz komíny je určena pro výpočet potřebných komponentů zvoleného komínového systému a pro zjištění jeho ceníkové ceny. V levém sloupci je nabídka:

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 2. 4. 2015. Odbor stavební úřad, ţivotního prostředí a dopravy

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 2. 4. 2015. Odbor stavební úřad, ţivotního prostředí a dopravy MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 2. 4. 2015 Bod programu: 16 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Radka Ondriášová Odbor stavební úřad, ţivotního prostředí a dopravy

Více

Technická zpráva. Zateplení mateřské školy Investor: OBEC CHVATĚRUBY Autor projektu : Ing. Jaroslav Kaňka Datum: 12/2013 Stupeň: SP

Technická zpráva. Zateplení mateřské školy Investor: OBEC CHVATĚRUBY Autor projektu : Ing. Jaroslav Kaňka Datum: 12/2013 Stupeň: SP Technická zpráva Akce: Zateplení mateřské školy Investor: OBEC CHVATĚRUBY Autor projektu : Ing. Jaroslav Kaňka Datum: 12/2013 Stupeň: SP 1) Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení a/

Více

Souhrn doporučených opatření pro evropsky významnou lokalitu. Lipov - kostel CZ0623711

Souhrn doporučených opatření pro evropsky významnou lokalitu. Lipov - kostel CZ0623711 Souhrn doporučených opatření pro evropsky významnou lokalitu Lipov - kostel CZ0623711 1. Základní identifikační a popisné údaje 1.1 Základní údaje Název: Lipov - kostel Kód lokality: CZ0623711 Kód lokality

Více

Městský dům (revitalizace) Městské informační centrum

Městský dům (revitalizace) Městské informační centrum PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY na zakázku malého rozsahu podle 12, odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), pro veřejnou zakázku na stavební

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD DELTA DESIGN PLECHOVÉ KAZETY, LAMELY A TRAPÉZY

MONTÁŽNÍ NÁVOD DELTA DESIGN PLECHOVÉ KAZETY, LAMELY A TRAPÉZY MONTÁŽNÍ NÁVOD DELTA DESIGN PLECHOVÉ KAZETY, LAMELY A TRAPÉZY VŠEOBECNĚ PRACOVNÍ POSTUP 1. Projektová dokumentace zpracovává se na základě dokumentace skutečného provedení stavby - dodá investor, nebo

Více

POŘÍZENÍ NÍZKOEMISNÍHO ZDROJE A ZATEPLENÍ KULTURNĚ SPOLEČENSKÉ BUDOVY DŘEŠÍNEK

POŘÍZENÍ NÍZKOEMISNÍHO ZDROJE A ZATEPLENÍ KULTURNĚ SPOLEČENSKÉ BUDOVY DŘEŠÍNEK VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU POŘÍZENÍ NÍZKOEMISNÍHO ZDROJE A ZATEPLENÍ KULTURNĚ SPOLEČENSKÉ BUDOVY DŘEŠÍNEK ZADÁVANÉ DLE ZÁVAZNÝCH POKYNŮ PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY V OPŽP

Více

OSM 12. Název materiálu: Vyhlášení prodeje pozemků v bytové zóně Hruštice-Károvsko

OSM 12. Název materiálu: Vyhlášení prodeje pozemků v bytové zóně Hruštice-Károvsko Podklady na zasedání ZM dne: 25.06.2015 OSM 12. Název materiálu: Vyhlášení prodeje pozemků v bytové zóně Hruštice-Károvsko Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Růžena Jarošová Stanislava Syrotiuková

Více

VESTAVBA PODLAŽÍ V OBJEKTU SŠUAŘ-1.ETAPA

VESTAVBA PODLAŽÍ V OBJEKTU SŠUAŘ-1.ETAPA VESTAVBA PODLAŽÍ V OBJEKTU SŠUAŘ-1.ETAPA Střední škola umělecká a řemeslná Nový Zlíchov 1063/1 15000 Praha 5 Hlubočepy DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ F.1.1-ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ

Více

F.1.1.1. Technická zpráva

F.1.1.1. Technická zpráva F.1.1.1. Technická zpráva 1) Stávající stav: 1.1) Založení objektu V rámci projektu snížení energetické náročnosti budovy nebylo zmapováno založení stavby, lze však předpokládat, že základy tvoří rozšíření

Více

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Zřízení datové schránky Právnické osobě, která není zapsána v obchodním rejstříku, zřídí ministerstvo datovou schránku právnické

Více

PROJEKČNÍ KANCELÁŘ Ing. Martina Švecová, Revoluční 29, Krnov

PROJEKČNÍ KANCELÁŘ Ing. Martina Švecová, Revoluční 29, Krnov TECHNICKÁ ZPRÁVA A. 1 Identifikační údaje A. 1.1 Údaje o stavbě a) název stavby SPORTOVNÍ KABINY KRÁSNÉ LOUČKY OPRAVY, ÚDRŽBA A MODERNIZACE b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní

Více

OPRAVA VNĚJŠÍCH PLOCH Mateřská škola A. Dvořáka čp. 744, Hostinné

OPRAVA VNĚJŠÍCH PLOCH Mateřská škola A. Dvořáka čp. 744, Hostinné spol. s r.o. Dvůr Králové nad Labem DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY OPRAVA VNĚJŠÍCH PLOCH Mateřská škola A. Dvořáka čp. 744, Hostinné SO 01 ZPEVNĚNÉ PLOCHY TERÉNNÍ ÚPRAVY TECHNICKÁ ZPRÁVA Seznam příloh

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.7 Základy klempířského minima Kapitola 29

Více

I. Poskytnutí dodatečných informací k zadávacím podmínkám dle 49 zákona VZ

I. Poskytnutí dodatečných informací k zadávacím podmínkám dle 49 zákona VZ MINISTERSTVO FINANCÍ Odbor 45 Realizace ekologických závazků vzniklých při privatizaci Ing. Radmila Musilová vedoucí odd. 4501 Příprava realizace ekologických závazků Letenská 15 118 10 Praha 1 Telefon:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. k dokumentaci pro zadání stavby. AKCE : VESTAVBA VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNĚ SPOLEČENSKÉHO CENTRA SÁDEK č.p. 150. k.ú. Sádek p.č.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. k dokumentaci pro zadání stavby. AKCE : VESTAVBA VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNĚ SPOLEČENSKÉHO CENTRA SÁDEK č.p. 150. k.ú. Sádek p.č. TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro zadání stavby AKCE : VESTAVBA VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNĚ SPOLEČENSKÉHO CENTRA SÁDEK č.p. 150 k.ú. Sádek p.č. 257 INVESTOR : obec Sádek Sádek 116 572 01 Polička VEDOUCÍ ZAKÁZKY

Více

Místo stavby: Chrastava, Muzejní ulice

Místo stavby: Chrastava, Muzejní ulice MĚSTO CHRASTAVA Městský úřad Chrastava Odbor rozvoje, dotací a správy majetku nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava, IČ: 00262871 www.chrastava.cz Název stavby: Výtisk číslo: Seznam příloh: A. Technická zpráva

Více

REKONSTRUKCE ZÁMKU KOLEČ - ARCHITEKTONICKÁ STUDIE

REKONSTRUKCE ZÁMKU KOLEČ - ARCHITEKTONICKÁ STUDIE ZÁKLADNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název akce Rekonstrukce zámku Koleč Umístění obec Koleč, Středočeský kraj Pozemek parcelní čísla 1, 2, 5, 9, 18, 21/1, 21/2 Investor Nadační fond Koleč Koleč 103, Koleč, 273

Více

D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 STAVBA: Výměna otopných těles v objektu Kulturního domu ve Vítkově D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU D.1.1 D.1.2 ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA ČÍSLO ZAKÁZKY:

Více

Objekt A částečně přístupný* Objekt B částečně přístupný* Objekt C nepřístupný* Objekt D částečně přístupný* Objekt F nepřístupný*

Objekt A částečně přístupný* Objekt B částečně přístupný* Objekt C nepřístupný* Objekt D částečně přístupný* Objekt F nepřístupný* Objekt A částečně přístupný* Objekt B částečně přístupný* Objekt C nepřístupný* Objekt D částečně přístupný* Objekt F nepřístupný* FAKULTA STROJNÍ (FS) Karlovo náměstí objekty A, B, C, D, F Karlovo náměstí

Více

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny:

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny: Český úřad zeměměřický a katastrální POKYNY Č. 44 Českého úřadu zeměměřického a katastrálního ze dne 20.12.2013 č.j. ČÚZK- 25637/2013-22, k zápisu vlastnictví jednotek vymezených podle zákona č. 72/1994

Více

Naše čj.: SU 89955/12-skr Naše zn.: SU 126/2013. Počet listů: 6 Příloh/listů: 1/ověřená dokumentace stavby. Datum: 06.02.

Naše čj.: SU 89955/12-skr Naše zn.: SU 126/2013. Počet listů: 6 Příloh/listů: 1/ověřená dokumentace stavby. Datum: 06.02. Odbor výstavby stavební úřad Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín I, e-podatelna: posta@mukolin.cz tel.: +420 321 748 231, fax: +420 321 748 217, e-mail: stavebni.urad@mukolin.cz sídlo odboru: Zámecká 160,

Více

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název:

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název: Razítko: Číslo paré: Název: DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 NPROSAN s.r.o - Inženýrské a projektové služby - Provádění a sanace staveb Investor: Odpovědný projektant:

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Akce: Snížení energetické náročnosti objektu velitelství ve městě Újezd u Brna vč.výměny zdroje vytápění

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Akce: Snížení energetické náročnosti objektu velitelství ve městě Újezd u Brna vč.výměny zdroje vytápění Akce: Snížení energetické náročnosti objektu velitelství ve městě Újezd u Brna vč.výměny zdroje vytápění Investor: Město Újezd u Brna Komenského 107, 664 53 Újezd u Brna A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Brno,březen

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO161 ÚPRAVA HŘIŠŤ A MOBILIÁŘ

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO161 ÚPRAVA HŘIŠŤ A MOBILIÁŘ TECHNICKÁ ZPRÁVA SO161 ÚPRAVA HŘIŠŤ A MOBILIÁŘ DOPRAVOPROJEKT Ostrava spol. s r.o., Masarykovo nám. č. 5/5, 702 00 Ostrava Str. 1 / 11 PDPS 120015 Revitalizace veřejných prostranství sídliště Na Rybníku

Více

INVESTIČNÍ ZÁMĚR AKCE

INVESTIČNÍ ZÁMĚR AKCE B. Souhrnná technická zpráva strana : 01 INVESTIČNÍ ZÁMĚR AKCE A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zpracoval : Ing. Tomáš Grapl. PRINTES ATELIER s.r.o. B. Souhrnná technická zpráva strana :

Více

Polní (selské) vápenky na Konicku a Litovelsku

Polní (selské) vápenky na Konicku a Litovelsku Polní (selské) vápenky na Konicku a Litovelsku Miroslav Papoušek Mezi Konicemi a Litovlí se rozprostírá Bouzovská vrchovina a napříč touto vrchovinou se táhne úzký pruh devonských vápenců. Vápence jsou

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ HORŠOVSKÝ TÝN ALLPLAN. verze 2005 CAD SYSTÉM PRO OBOR POZEMNÍ STAVITELSTVÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

STŘEDNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ HORŠOVSKÝ TÝN ALLPLAN. verze 2005 CAD SYSTÉM PRO OBOR POZEMNÍ STAVITELSTVÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA STŘEDNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ HORŠOVSKÝ TÝN ALLPLAN verze 2005 CAD SYSTÉM PRO OBOR POZEMNÍ STAVITELSTVÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 SOŠ a SOU H. Týn, Ing. Bohumil Veit Průvodní a souhrnná

Více

STUDNY a jejich právní náležitosti.

STUDNY a jejich právní náležitosti. STUDNY a jejich právní náležitosti. V současné době je toto téma velmi aktuální, a to na základě mediální kampaně, která však je, jako obvykle, silně poznamenána povrchními znalostmi a řadou nepřesností,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2315/2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2315/2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2315/2014 O ceně obvyklé bytové jednotky č.13 v ul. Klatovská třída č.p.1460/83 s podílem na společných prostorech a pozemku č.par. 6820 zastavěná plocha a nádvoří v obci Plzeň, okres

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020)

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o

Více

Arie. Pravidelní čtenáři Mého domu se mohli. O čem zpívá. rodinné domy

Arie. Pravidelní čtenáři Mého domu se mohli. O čem zpívá. rodinné domy rodinné domy P Pravidelní čtenáři Mého domu se mohli v červencovém čísle časopisu seznámit s typovým domem Sandra pro manžele středního věku. Na vedlejším pozemku si postavila nový dům i rodina jejich

Více

REKONSTRUKCE PARTERU Tyršova, Vnoučkova, Husova ulice

REKONSTRUKCE PARTERU Tyršova, Vnoučkova, Husova ulice A Průvodní zpráva OBSAH A.1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 A.1.1. Údaje o stavbě... 2 A.1.2. Údaje o žadateli... 2 A.1.3. Údaje o zpracovateli dokumentace... 2 A.2. SEZNAM VSTUPNÍCH PODKLADŮ... 3 A.3. ÚDAJE

Více

Rozhodnutí - přístavba skladu k rd č.p.86 ul.zámecká Kolín I.

Rozhodnutí - přístavba skladu k rd č.p.86 ul.zámecká Kolín I. Rozhodnutí - přístavba skladu k rd č.p.86 ul.zámecká. Městský úřad Kolín Odbor výstavby stavební úřad Karlovo náměstí 78, 280 12, e-podatelna: posta@mukolin.cz tel.: +420 321 748 231, fax: +420 321 748

Více

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010 170/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. května 2010 o bateriích a akumulátorech a o změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

Průvodní a technická zpráva

Průvodní a technická zpráva ZELENÉ KOLO, s.r.o. Atelier zahrady na klíč Jateční 256/30 400 01 Ústí nad Labem IČO: 25476793, DIČ: CZ25476793 Průvodní a technická zpráva Rekonstrukce veřejného prostoru u kašny v Řehlovicích Investor:

Více

1.3. Požárně bezpečnostní řešení stavby

1.3. Požárně bezpečnostní řešení stavby Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU Místo stavby: Tábor, Zborovská č.p. 2696 Investor: Autor projektu: Městská knihovna Tábor, Jiráskova

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA C1.1. Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích, Pečky SO 100 KOMUNIKACE. TECHNICKÁ ZPRÁVA č.zak.7/15, datum 11/2015

TECHNICKÁ ZPRÁVA C1.1. Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích, Pečky SO 100 KOMUNIKACE. TECHNICKÁ ZPRÁVA č.zak.7/15, datum 11/2015 TECHNICKÁ ZPRÁVA Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích, Pečky SO 100 KOMUNIKACE C1.1 Příloha č. Vypracoval: Daniel Kadavý Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích Stránka 1 Obsah

Více

Městský úřad Vlašim. Odbor výstavby a územního plánování Jana Masaryka č.p. 302, 258 14 VLAŠIM tel.: 313 039 313

Městský úřad Vlašim. Odbor výstavby a územního plánování Jana Masaryka č.p. 302, 258 14 VLAŠIM tel.: 313 039 313 Městský úřad Vlašim Odbor výstavby a územního plánování Jana Masaryka č.p. 302, 258 14 VLAŠIM tel.: 313 039 313 Č.j.: VYST 18244/12-NoL Sp.zn.: VYST/3122/2012-NoL Vlašim, dne 24. října 2012 Oprávněná úřední

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 763-56 / 2011

ZNALECKÝ POSUDEK č. 763-56 / 2011 ZNALECKÝ POSUDEK č. 763-56 / 2011 o obvyklé ceně rodinného domu v Plzni - Červeném Hrádku, Červenohrádecká č.p.323, včetně pozemků a příslušenství, katastrální území Červený Hrádek u Plzně, okres Plzeň-město

Více

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154. Zápis. ze schůze představenstva SBD Pelhřimov, konané dne 20.8.2015

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154. Zápis. ze schůze představenstva SBD Pelhřimov, konané dne 20.8.2015 Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154 Zápis ze schůze představenstva SBD Pelhřimov, konané dne 20.8.2015 v zasedací místnosti SBD Pelhřimov od 14:00 hodin Přítomni: Ing. Jiří Matiášek, Ing. Michal

Více

POSOUZENÍ MOŽNOSTÍ OPRAVY KOUPALIŠTĚ MĚSTA STUDÉNKA

POSOUZENÍ MOŽNOSTÍ OPRAVY KOUPALIŠTĚ MĚSTA STUDÉNKA POSOUZENÍ MOŽNOSTÍ OPRAVY KOUPALIŠTĚ MĚSTA STUDÉNKA 1. Úvod Účelem tohoto posouzení je návrh možných řešení opraav areálu koupaliště města Studénka, pojmenování problémů a nedostatků současného stavu areálu

Více

ÚKLIDOVÉ PRÁCE V HISTORICKÉ BUDOVĚ MUZEA VÝCHODNÍCH ČECH V HRADCI KRÁLOVÉ

ÚKLIDOVÉ PRÁCE V HISTORICKÉ BUDOVĚ MUZEA VÝCHODNÍCH ČECH V HRADCI KRÁLOVÉ Muzeum východních Čech v Hradci Králové Vás tímto vyzývá v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění, k podání n a b í d k y na veřejnou zakázku malého rozsahu na služby:

Více

SEZNAM PŘÍLOH: 01 TECHNICKÁ ZPRÁVA 02 KANALIZACE - PŮDORYS KANALIZACE V ZEMI 03 KANALIZACE - PŮDORYS 1 NP 04 KANALIZACE - PŮDORYS 2 NP

SEZNAM PŘÍLOH: 01 TECHNICKÁ ZPRÁVA 02 KANALIZACE - PŮDORYS KANALIZACE V ZEMI 03 KANALIZACE - PŮDORYS 1 NP 04 KANALIZACE - PŮDORYS 2 NP SEZNAM PŘÍLOH: 01 TECHNICKÁ ZPRÁVA 02 KANALIZACE - PŮDORYS KANALIZACE V ZEMI 03 KANALIZACE - PŮDORYS 1 NP 04 KANALIZACE - PŮDORYS 2 NP 05 SPLAŠKOVÁ KANALIZACE - PODÉLNÉ PROFILY, ROZVINUTÉ ŘEZY 06 DEŠŤOVÁ

Více

Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie. Obsah:

Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie. Obsah: Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie Obsah: Obsah:... 1 1 Základní údaje... 2 1.1 Popis celkového záměru... 2 1.2 Hlavní cíle... 2 1.3 Upřesňující informace... 2 1.4 Zadavatel... 3 1.5 Zpracovatel...

Více

Foto návod na slepení modelu nákladního vozu řady Vtr.

Foto návod na slepení modelu nákladního vozu řady Vtr. Foto návod na slepení modelu nákladního vozu řady Vtr. Tento model lze zařadit do III -V provozní epochy. Skutečné vozy byly vyráběny v provedení s brzdovou výzbrojí nebo bez ní, pouze s průběžným potrubím.

Více

Dodatečné informace č. 3 k zadávacím podmínkám

Dodatečné informace č. 3 k zadávacím podmínkám Dodatečné informace č. 3 k zadávacím podmínkám Zakázka: Zadavatel: Evropské domy v krajích stavební úpravy objektu Nový Hluchák budova bez č.p. v areálu Pospíšilova 365, Hradec Králové Královéhradecký

Více

Městský úřad Holice *00162493*

Městský úřad Holice *00162493* Městský úřad Holice *00162493* Odbor životního prostředí a stavební úřad Holubova 1, 534 14 Holice Tel.: 466 741 211, fax: 466 741 206 Spis.zn.: MUHO 04912/2012/ŽPSÚ/Hi Holice 16.5.2012 Č.j.: MUHO/06611/2012

Více

Obec Tchořovice Zastupitelstvo Obce Tchořovice. Zápis z 17. zasedání Zastupitelstva Obce Tchořovice, konaného dne 2. 5. 2016 od 19:00 hodin.

Obec Tchořovice Zastupitelstvo Obce Tchořovice. Zápis z 17. zasedání Zastupitelstva Obce Tchořovice, konaného dne 2. 5. 2016 od 19:00 hodin. Obec Tchořovice Zastupitelstvo Obce Tchořovice Zápis z 17. zasedání Zastupitelstva Obce Tchořovice, konaného dne 2. 5. 2016 od 19:00 hodin. Přítomní členové ZO: M. Bolina, M. Cihla, E. Křivancová, J. Křivanec,

Více

Znalecký posudek. č.1114/50/13

Znalecký posudek. č.1114/50/13 Znalecký posudek č.1114/50/13 O ceně nemovitosti čp.10 a pozemcích st.145/1, st.145/2 a 116 v k.ú. Ořechov u Uherského Hradiště, obec Ořechov, okres Uherské Hradiště Objednatel posudku : JUDr. V.Novozámský,

Více

Zajištění stavební jámy. akreditovaný program 36-41-N/05 PŘÍPRAVA A REALIZACE STAVEB

Zajištění stavební jámy. akreditovaný program 36-41-N/05 PŘÍPRAVA A REALIZACE STAVEB Zajištění stavební jámy akreditovaný program 36-41-N/05 PŘÍPRAVA A REALIZACE STAVEB 1. Svahovaný výkop Výhody: - Volný vnitřní prostor, který umožňuje maximální využití mechanizace, při hloubení a přesunu

Více

Městský úřad Pelhřimov odbor výstavby R O Z H O D N U T Í. r o z h o d n u t í o u m í s tění stavby

Městský úřad Pelhřimov odbor výstavby R O Z H O D N U T Í. r o z h o d n u t í o u m í s tění stavby Městský úřad Pelhřimov odbor výstavby Č.j: OV/158/2013-7 Pelhřimov, dne: 6.3.2013 Žadatelé: V EŘEJNÁ VYHLÁŠKA R O Z H O D N U T Í Městský úřad v Pelhřimově, odbor výstavby, jako stavební úřad příslušný

Více

Městys Nezamyslice. Technická zpráva. Místo : Nezamyslice

Městys Nezamyslice. Technická zpráva. Místo : Nezamyslice Akce : obnova chodníku v ul. Nádražní - západní část Technická zpráva Investor : Místo : Projektant : Vláčil Jaromír Prostějov, červen 2014 Identifikační údaje Identifikační údaje o žadateli a zpracovateli

Více

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DLE PŘÍLOHY Č.2 K VYHLÁŠCE Č. 499/2006 SB.

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DLE PŘÍLOHY Č.2 K VYHLÁŠCE Č. 499/2006 SB. DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DLE PŘÍLOHY Č.2 K VYHLÁŠCE Č. 499/2006 SB. A. Pozemní stavební objekty B. Inženýrské objekty C. Provozní soubory a) Identifikace stavby Název stavby : Kulturní dům Práče,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU ve smyslu ustanovení 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb. Výměna 4 ks interiérových dveří v budově kina Art Veřejná zakázka (zatrhněte)

Více

MATERIÁLOVÉ ŘEŠENÍ ZPEVNĚNÝCH PLOCH, KOMUNIKACÍ A ZÍDEK, MOBILIÁŘ

MATERIÁLOVÉ ŘEŠENÍ ZPEVNĚNÝCH PLOCH, KOMUNIKACÍ A ZÍDEK, MOBILIÁŘ MATERIÁLOVÉ ŘEŠENÍ ZPEVNĚNÝCH PLOCH, KOMUNIKACÍ A ZÍDEK, MOBILIÁŘ Obec Lazinov je malou obcí v předhůří Vysočiny. Její vznik je datován do 14. stol. a z toho se odvíjí charakter její zástavby a prostorové

Více

10 Ostatní aplikace desek CETRIS. 10.5 Záhonový obrubník CETRIS. www.cetris.cz/produkty/deska-cetris-hobby-zahonovy-obrubnik/

10 Ostatní aplikace desek CETRIS. 10.5 Záhonový obrubník CETRIS. www.cetris.cz/produkty/deska-cetris-hobby-zahonovy-obrubnik/ www.cetris.cz/produkty/deska-cetris-hobby-zahonovy-obrubnik/ 10.5 Záhonový obrubník CETRIS Záhonový obrubník CETRIS HOBBY je deska pravo úhlého formátu o rozměru 1 28 mm vzniká dělením desky CETRIS. Horní

Více

Státní oblastní archiv v Plzni, Sedláčkova 44, 306 12 Plzeň

Státní oblastní archiv v Plzni, Sedláčkova 44, 306 12 Plzeň Státní oblastní archiv v Plzni, Sedláčkova 44, 306 12 Plzeň ČÍSLO JEDNACÍ: SOAP/002-0771/2014 TEL: 377 222 480 FAX: 377 222 486 E-MAIL: podatelna@soaplzen.cz, www.soaplzen.cz DATUM: 22.4.2014 Písemná výzva

Více

REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE

REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE DÚR+DSP DUBEN 2014 C.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA a) Identifikační údaje stavby Název stavby: Rekonstrukce a dostavba chodníku v ulici Petra Bezruče Místo stavby:

Více

Technická zpráva. 1. Identifikační údaje

Technická zpráva. 1. Identifikační údaje Technická zpráva 1. Identifikační údaje Stavba : Břeclav bez bariér I. etapa, bezpečnost v dopravě pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace SO 101 Místo stavby : Břeclav Katastrální území : Břeclav

Více

Mikromarz. CharGraph. Programovatelný výpočtový měřič fyzikálních veličin. Panel Version. Stručná charakteristika:

Mikromarz. CharGraph. Programovatelný výpočtový měřič fyzikálních veličin. Panel Version. Stručná charakteristika: Programovatelný výpočtový měřič fyzikálních veličin Stručná charakteristika: je určen pro měření libovolné fyzikální veličiny, která je reprezentována napětím nebo ji lze na napětí převést. Zpětný převod

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 1858/78/2014

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 1858/78/2014 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 1858/78/2014 NEMOVITÁ VĚC: Katastrální údaje: Adresa nemovité věci: Vlastníci stavby: Vlastníci pozemku: Spoluvlastnický podíl 1/2 rodinného domu č.p. 51 včetně restaurace

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE Rapšach

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE Rapšach 1/9 PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DAN K Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon 387 311 238, mobil +420 605 277 998 ZM NA. 1 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE Rapšach TEXTOVÁ ÁST Prosinec 2010 Paré

Více

Rolovací sítě okenní Vyobrazenívýrobku ROLOVACÍ SÍTĚ OKENNÍ

Rolovací sítě okenní Vyobrazenívýrobku ROLOVACÍ SÍTĚ OKENNÍ Rolovací sítě okenní Vyobrazenívýrobku Rolovací síť okenní Technickýpopis Celý výrobek se skládá z extrudovaného hliníkového boxu (1). Uvnitř boxu se nachází kulatá hliníková hřídel (2) o průměru 25mm.

Více

Obsah: Archivní rešerše. Popis stávajícího stavu mostků č.1 5. Stavební vývoj. Vyjádření k hodnotě mostků. Vyjádření ke stavu mostků.

Obsah: Archivní rešerše. Popis stávajícího stavu mostků č.1 5. Stavební vývoj. Vyjádření k hodnotě mostků. Vyjádření ke stavu mostků. OPERATIVNÍ DOKUMENTACE PĚTI MOSTKŮ V PODZÁMECKÉ ZAHRADĚ V KROMĚŘÍŽI NPÚ ÚOP V KROMĚŘÍÍŽII RADIIM VRLA ZÁŘÍÍ- PROSIINEC 2011 1 2 Obsah: Úvod Archivní rešerše Popis stávajícího stavu mostků č.1 5 Stavební

Více

Domov pro seniory Chodov, Donovalská 2222/31, Praha 4. REKONSTRUKCE KUCHYNĚ DS CHODOV v ul. Donovalská 2222/31,Praha 4

Domov pro seniory Chodov, Donovalská 2222/31, Praha 4. REKONSTRUKCE KUCHYNĚ DS CHODOV v ul. Donovalská 2222/31,Praha 4 ; Domov pro seniory Chodov, Donovalská 2222/31, Praha 4 REKONSTRUKCE KUCHYNĚ DS CHODOV v ul. Donovalská 2222/31,Praha 4 D.1.1. ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ 01 Zpracovatel: RHM Projekt, spol.

Více

Postup doplnění kódu adresního místa

Postup doplnění kódu adresního místa Postup doplnění kódu adresního místa a kontrola kódu ÚTJ u provozovny Ovzduší Tento postup je určen pro doplnění kódu adresního místa v návaznosti na detailní vyplnění adresy provozovny Ovzduší na účtu

Více

350 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6563/213. odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance, a.s.

350 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6563/213. odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance, a.s. ZNALECKÝ POSUDEK č.6563/213 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance, a.s. Předmět ocenění: 1.1 Rodinný dům - bez nebytových prostor Stávající Číslo popisné: 88 Na

Více

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA A PRŮVODNÍ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA MULTIFUNKČNÍ SPOLEČENSKÁ MÍSTNOST Č.P. 102 BRNIŠTĚ DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY Investor : Obec Brniště Brniště 102 47129 Brniště Zodp. Projektant : Vladimír

Více