F DOKUMENTACE OBJEKTŮ 1.5 ELEKTROINSTALACE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "F DOKUMENTACE OBJEKTŮ 1.5 ELEKTROINSTALACE"

Transkript

1 F DOKUMENTACE OBJEKTŮ.5 ELEKTROINSTALACE Textová část.5.. Energetický audit veřejného osvětlení.5.2. Rozpočet (výkaz výměr) - neobsazeno Napěťová soustava TN-C-S, 400/230V, 50Hz stř., ochrana před úrazem el. proudem automatickým odpojením od zdroje podle ČSN ed.2 Vnější vlivy : dle ČSN ed.3 HLAVNÍ ING. PROJEKTU ZODP. PROJEKTANT VYPRACOVAL MĚŘÍTKO : : --- Ing. David Knill Ing. David Knill L.GORGAN, K.NÝVLT FORMÁT : 8 x A4 DATUM : 05/203 INVESTOR : MĚSTO POLICE NAD METUJÍ, MASARIKOVO NÁMĚSTÍ 98, POLICE NAD METUJÍ AKCE: ENERGETICKÝ AUDIT VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ MĚSTO POLICE NAD METUJÍ k.ú. POLICE NAD METUJÍ a VELKÁ LEDHUJE F - DOKUMENTACE OBJEKTŮ SO 05 Žďárská 24U.5 - ELEKTROINSTALACE DOKUMENTACE ENERGETICKÉHO AUDITU NÁZEV PŘÍLOHY: ENERGETICKÝ AUDIT VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ Č.PARÉ: IR INSPECTIONS, s.r.o Masarykovo náměstí Police nad Metují irin@irin.cz Tel: Tel: DÍL :.5 - ELEKTRO ZPRACOVATEL: ELTYM Hronov spol. s r.o. Husova Hronov eltym@eltym.cz ev. č. 3 - P - 0 EV. Č. AKCE 3-P-0 ČÍSLO PŘÍLOHY. 5.

2 Obsah:. POPIS PROJEKTU: IDENTIFIKANÍ ÚDAJE POPIS VÝCHOZÍHO STAVU ENERGETICKÉ VSTUPY A VÝSTUPY VLASTNÍ ENERGETICKÉ ZDROJE ROZVODY ELEKTRICKÉ ENERGIE VÝZNAMNÉ SPOTEBIE EL. ENERGIE PROVOZNÍ DOBA VEEJNÉHO OSVTLENÍ PEHLED SPOTEBY EL. ENERGIE JEDNOTLIVÝCH ÁSTÍ VEEJNÉHO OSVTLENÍ SOUPIS ZÁKLADNÍCH ÚDAJ O ENERGETICKÝCH VSTUPECH A VÝSTUPECH MNOŽSTVÍ NAKUPOVANÉ ELEKTRICKÉ ENERGIE A PLATBY STÁLÉ PLATBY ZA PÍKON ZHODNOCENÍ VÝCHOZÍHO STAVU RONÍ ENERGETICKÁ BILANCE (ZÁKLADNÍ) NÁVRH OPATENÍ KE SNÍŽENÍ SPOTEBY ENERGIE VARIANTA. VÝMNA STÁVAJÍCÍCH SVÍTIDEL ZA SVÍTIDLA S ELEKTRICKÝMI PEDADNÍKY Pedpokládaná roní energetická bilance varianty VARIANTA.2 VÝMNA SVÍTIDEL S MOŽNOSTÍ REGULACE VÝKONU VETN ZDROJ Pedpokládaná roní energetická bilance varianty VARIANTA.3 VÝMNA STÁVAJÍCÍCH SVÍTIDEL ZA SVÍTIDLA S LED ZDROJI Pedpokládaná roní energetická bilance varianty EKONOMICKÉ VYHODNOCENÍ VARIANTA. PROSTÁ VÝMNA SVÍTIDEL VETN ZDROJ VARIANTA.2 VÝMNA SVÍTIDEL S MOŽNOSTÍ REGULACE VÝKONU VETN ZDROJ VARIANTA.3 VÝMNA STÁVAJÍCÍCH SVÍTIDEL ZA SVÍTIDLA S LED ZDROJI VYHODNOCENÍ Z HLEDISKA OCHRANY ŽIVOTNÍHO PROSTEDÍ VARIANTA. PROSTÁ VÝMNA SVÍTIDEL VETN ZDROJ VARIANTA.2 VÝMNA SVÍTIDEL S MOŽNOSTÍ REGULACE VÝKONU VETN ZDROJ VARIANTA.3 VÝMNA STÁVAJÍCÍCH SVÍTIDEL ZA SVÍTIDLA S LED ZDROJI VÝSTUP ENERGETICKÉHO AUDITU HODNOCENÍ STÁVAJÍCÍ ÚROVN ENERGETICKÉHO HOSPODÁSTVÍ CELKOVÁ VÝŠE DOSAŽITELNÝCH ÚSPOR Varianta. prostá výmna svítidel vetn zdroj Varianta.2 výmna svítidel s možností regulace výkonu vetn zdroj Varianta.3 výmna stávajících svítidel za svítidla s LED zdroji DOPORUENÍ K REALIZACI...6 Seznam píloh: Pehled spoteby el. energie..píloha. Zatížení jednotlivých rozvad RVO - pvodní stav, nov navržené ešení píloha.2 Soupis svítidel..píloha.3 Strana 4 (celkem 6)

3 . Popis projektu: Energetický audit na ást veejného osvtlení v katastru msta Police nad Metují. Energetický audit se vztahuje na následující napájecí body veejného osvtlení: SO 05 Veejné osvtlení napojené z napájecího bodu Z ul. Žárská 24U 2. Identifikaní údaje Zadavatel projektu: Msto Police nad Metují, Masarykovo námstí 98, Police nad Metují Provozovatel pedmtu projektu: shodný se zadavatelem projektu Zpracovatel projektu: ELTYM Hronov spol. s r.o. Husova 207, Hronov, I: Pedmt projektu: Energetický audit ásti veejného osvtlení v katastru obce Police nad Metují Strana 5 (celkem 6)

4 3. Popis výchozího stavu Pasportizace a zhodnocení stávajícího stavu byla zpracována a pedána zpracovateli auditu k použití. Pedmtem energetického auditu je ást veejného osvtlení napájená z rozvad veejného osvtlení: B ul. Na babí 287 Podprné body veejného osvtlení: Podprné body veejného osvtlení jsou z ásti betonové nebo devné ve správez Distribuce a.s. Dále jsou jako podprné body veejného osvtlení použity ocelové stožáry sloupy, ocelové výložníky umístné na stávajících objektech ve správ obce. 3.. Energetické vstupy a výstupy Výhradním energetickým vstupem pro posuzované veejné osvtlení je elektrická energie. Její mení je provádno na fakturaním midle (elektromru), který je v majetku EZ Distribuce a.s. Mící zaízení je umístno v rozvadi veejného osvtlení (sdružený elektromrový rozvad a rozvad veejného osvtlení). Dominantním energetickým výstupem je svtlo (emitovaný proud foton ze svtelného zdroje). Vedlejším energetickým výstupem jsou tepelné ztráty na vedeních a zdrojích svtla. Jmenovitý výkon a umístní jednotlivých posuzovaných svítidel je patrný z výkresové a textové ásti tohoto auditu a z pílohy.3. Jsou použity sodíkové stedotlaké výbojky, resp. Metalhalogenidové výbojky. Poet a typ svítidel (zdroj) napojených na rozvad veejného osvtlení Z ul. Žárská 24U) je patrný z pílohy.2 zatížení rozvade RVO. Celkový instalovaný píkon posuzovaných stáv. 34 ks svítidel : 3,32 kw 3.2. Vlastní energetické zdroje Posuzované veejné osvtlení nemá vlastní energetický zdroj. Veškerá energie je dodávána pes fakturaní elektromr EZ Distribuce a.s, který je umístn ve stávajícím elektromrovém rozvadi. Elektromrový rozvad je místn optimáln uprosted napájeného okruhu, tak aby byly minimalizovány ztráty na elektrických vedeních Rozvody elektrické energie Rozvody elektrické energie jsou provedeny kabely CYKY 4Bx0, CYKY 4Bx6. Jištní jednotlivých kabel je provedeno v rozvadi veejného osvtlení. Kabelová vedení jsou umístna v zemi v hloubkách 800mm a 200mm (pod pejezdy) v trubkách PVC a v pískovém loži, zakryty PVC folií. -Stídavá rozvodná sí 3+PEN, 50 Hz, 3 x 400 / 230 V, TN-C -Ochrana ped nebezpeným dotykem neživých ástí v prostorách normálních a nebezpených pro sít: NN - TN-C do 000 V dle SN l a norm.pílohy NK pro rozvodné sít Strana 6 (celkem 6)

5 3.4. Významné spotebie el. energie - Celkový instal. píkon - soudobý píkon stávající posuzovaných ástí : Pp = 3,32 kw ********************************************* - mení spoteby el.energie - x rozv. Z ul. Žárská 24U (34ks svítidel, 28x70W svítidlo, 2x00W svítidlo, 3x50W svítidlo a x250w svítidlo, celkem instalovaný píkon stávající 3,32kW) Veejné osvtlení jako celek je ádn udržováno, nutné opravy jsou provádny vas, tak aby se pedešlo dalším škodám. Stávající osvtlovací tlesa svítidla se vyznaují základními nedostatky: - zastaralá konstrukce optické ásti svítidla zrcadla. Ve všech užitých typech prakticky žádné odrazové zrcadlo reflektoru prakticky není a je nahrazeno max. leštným Al plechem natvarovaným do tvaru U. To má za následek nedostatené a nerovnomrné rozprostení svtelného toku po komunikaci. - špatný - nízký stupe krytí svítidla ( znaeno IP ) proti vnikání prachu. Dsledkem je pak trvale periodicky se opakující zašpinní prhledného krytu svítidla, jeho nutné asté ištní spojené s nároky na obsluhu a mechanizaci plošinu. - zastaralý typ krytu optické ásti svítidla z mléného PVC. Dsledkem je pak drastické snížení svtelné úinnosti svítidla ( nap. u parkového svítidla až na 30 % pvodní svtelné úinnosti, tzn., že výbojka 20 W má stejnou svtelnou úinnost jako výbojka 70 W v novém svítidle ). - použití výkonov prmrných svtelných zdroj. - použití svítidel bez odrazného reflektoru. Pokud není ve svítidle užit reflektor dochází k vyzaování ásti svtelného toku bezúeln do prostoru. Pro pehlednost jsou následn popsány základní typy svítidel použitých ve svtelné soustav msta: Svítidla typ , výrobce Elektrosvit, umístna na ocelových podprných bodech, osazena SHC 70W Svítidla typ , výrobce Elektrosvit, umístna na ocelových podprných bodech s výložníkem, osazena SHC 50W Svítidla typ , výrobce Elektrosvit, umístna na ocelových podprných bodech nebo pisazeny na stnu, osazena SHC 70W Svítidla typ 50-06/07 Tereza, výrobce Elektrosvit, umístna na ocelových podprných bodech, osazena SHC 70W Svítidla typ Dingo, výrobce Vyrtych, umístna na ocelových podprných bodech, osazena SHC 70W Svítidla typ RS, výrobce Amako, umístna na ocelových podprných bodech, osazena SHC 70W Svítidla typ RV-50, výrobce Modus, umístna na ocelových podprných bodech, osazena SHC 50W Svítidla typ IVC 50S PC, výrobce Modus, umístna na ocelových podprných bodech, osazena SHC 50W 3.5. Provozní doba veejného osvtlení Veejné osvtlení je ovládáno spínacími hodinami a idlem intenzity osvtlení. Doba provozu veejného osvtlení se mní s dobou pirozeného (sluneního) svtla. Nejkratší denní dobu provozu má veejné osvtlení v letních msících. Naopak nejdelší provozní doba je v zimních msících. Prmrná doba provozu veejného osvtlení za jeden rok je 400hod. Prmrná denní doba provozu veejného osvtlení tedy iní,23hod. Veejné osvtlení je v provozu po celou dobu, kdy není dostatené pírodní osvtlení. Strana 7 (celkem 6)

6 3.6. Pehled spoteby el. energie jednotlivých ástí veejného osvtlení Viz píloha. Pehled spoteby el. energie Spotebu el. energie dále ovlivuje instalace vánoních dekorací, které nejsou v tomto projektu zahrnuty Soupis základních údaj o energetických vstupech a výstupech Pro stávající stav SO 05 Veejné osvtlení napojené z napájecího bodu Z ul. Žárský 24U Spoteba energie a náklady jsou brány z období Vstupy paliv a energie Jednotka množství Výhevnost GJ/jednotku Pepoet na GJ Roní náklady v K bez DPH Nákup el. energie MWh 7,654 3,6 63, ,35 Ostatní druhy energie nejsou uvažovány Spoteba elektrické energie hrub nekoresponduje s instalovaným výkonem svtelných zdroj a jejich pedpokládanou provozní dobou. Teoretická maximální spoteba na tomto odbrném míst je kwh. V letech 20 a 200 byl tento rozdíl ješt markantnjší Množství nakupované elektrické energie a platby stálé platby za píkon Viz píloha. tohoto auditu Strana 8 (celkem 6)

7 4. Zhodnocení výchozího stavu 4.. Roní energetická bilance (základní) Ukazatel GJ/r Tis. K bez DPH/r GJ/r Tis. K bez DPH/r GJ/r Tis. K bez DPH/r GJ/r prmr Tis. K bez DPH/r Vstupy paliv a energie 70, ,709 70,6500 4,65 63, , , , Zmna zásob paliv Spoteba paliv a energie 70, ,709 70,6500 4,65 63, , , , Prodej energie cizím Konená spoteba paliv a energie v objektu Ztráty ve vlastním zdroji a rozvodech Spoteba energie na vytápní a TUV Spoteba energie na technologické a ostatní procesy 70, ,709 70,6500 4,65 63, , , ,2908,900 6,5793 2,005 7,0746 0,8042 6,8944,579 6, ,046 38, ,6395 4, , , ,498 40,2839 Ztráty (dle.. 6) jsou uvažovány ztráty v rozvodech elektrické energie a v tlumivkách svtelných zdroj. Ostatní ztráty se v tomto výpotu neuvažují. Celková hodnota ztrát byla urena odborným posouzením na hodnotu 7% celkového výkonu. Ztráty v kabelových vedeních veejného osvtlení byly odborným posouzením stanoveny na 5% celkového výkonu. Ztráty ve svítidlech, zpsobené konvenní tlumivkou se zapalovaem je urena na 2% z celkového výkonu. 5. Návrh opatení ke snížení spoteby energie 5.. Varianta. Výmna stávajících svítidel za svítidla s elektrickými pedadníky Je navržena výmna výzbroje svítidel uvedených v píloze.3 a na výkresové ásti tohoto auditu. Pi celkovém návrhu technického ešení úprav stávajícího systému veejného osvtlení (dále jen VO) msta je brán v úvahu požadavek zadavatele provést úpravu stávajícího osvtlení tak, aby byly uplatnny v maximální míe moderní technické poznatky v oblasti úspor energií a hospodárnosti provozu a tím snížení na co možná nejnižší míru oblast podružných náklad, spojených s následnou technickou údržbou zaízení VO. V praxi to znamená, že byly v návrhu použity takové typy technického zaízení, aby byly minimalizovány finanní náklady na: - bžné opravy svtelných bod (navržena svítidla s vysokým stupnm krytí IP 65 zamezení zneištní optické ásti ) - výmnu zdroj výbojek (navrženy zdroje s dlouhou životností hodin ) - spotebu el. energie (vypínání odlehlých ástí VO v pozdních noních a brzkých ranních hodinách ) Stávající svítidla byla s ohledem na požadavky msta na návrh celkové modernizace osvtlovacího systému komunikací msta navržena k výmn za moderní typy s nárokem na vysokou kvalitu mechanické ásti svítidla / krytí min. IP 65 / a vysokou svtelnou úinnost danou použitím fasetového reflektoru svítidla a moderním zdrojem NAV-T Super W. Stávající osvtlovací místa upravit : osazením moderních svítidel - s vysokou svtelnou úinností - s vysokým stupnm krytí optické i elektrické ásti IP - s moderní konstrukcí krytu i zrcadla - s použitím výkonov nadprmrných svtelných zdroj - s elektronickými pedadníky Strana 9 (celkem 6)

8 Pi celkové úprav je doporueno provést povrchovou úpravu sloupu pop. patice tak, aby byly nosné body VO barevn sjednoceny. Dále je vhodné obnovit na sloupech veejného osvtlení íslování. Ped zapoetím montážních prací je nutné zajistit beznapový stav!. V rozvadi RVO bude vypnut hlavní jisti ped elektromrem a do rozvade bude umístna výstražná tabulka Nezapínat, na zaízení se pracuje. Provádt montáž u vrchního vedení, které je provedeno z holých drát, mže jen pracovník znalý s vyšší kvalifikací (dle vyhl. 50 6) a PPN (práce pod naptím dle požadavku EZ Distribuce a.s.). Výmna svítidla bude provádna z montážní plošiny. Nejprve bude demontováno stávající svítidlo a stávající výložník (pokud je osazen). Následn bude instalováno nové svítidlo s novým výložníkem. Poté bude nov instalován svtelný zdroj. Po dokonení prací bude provedeno odzkoušení funknosti vymnných svítidel Pedpokládaná roní energetická bilance varianty. Pedpokládaná úspora energie varianty. je 30,42% Celkové náklady na realizaci úprav: k bez DPH Ped realizací Po realizaci Ukazatel Energie Náklady Energie Náklady. GJ K bez DPH GJ K bez DPH Vstupy paliv a energie 63, , Zmna zásob paliv Spoteba paliv a energie 63, , Prodej energie cizím Konená spoteba paliv a energie v objektu (.3-.4) 63, , Ztráty ve vlastním zdroji a rozvodech (z.5) 2, , Spoteba energie na vytápní a TUV (z.5) Spoteba energie na technologické a ostatní procesy (z.5) 42, , Varianta.2 výmna svítidel s možností regulace výkonu vetn zdroj Je navržena výmna svítidel uvedených v píloze.3 a na výkresové ásti tohoto auditu (totožná svítidla s ostatními variantami). Pi celkovém návrhu technického ešení úprav stávajícího systému veejného osvtlení (dále jen VO) mstysu je brán v úvahu požadavek zadavatele provést úpravu stávajícího osvtlení tak, aby byly uplatnny v maximální míe moderní technické poznatky v oblasti úspor energií a hospodárnosti provozu a tím snížení na co možná nejnižšší míru oblast podružných náklad, spojených s následnou technickou údržbou zaízení VO. V praxi to znamená, že byly v návrhu použity takové typy technického zaízení, aby byly minimalizovány finanní náklady na: - bžné opravy svtelných bod ( navržena svítidla s vysokým stupnm krytí IP 65 zamezení zneištní optické ásti ) - výmnu zdroj výbojek ( navrženy zdroje s dlouhou životností hodin ) - spotebu el. energie ( vypínání odlehlých ástí VO v pozdních noních a brzkých ranních hodinách ) Stávající svítidla byla s ohledem na požadavky msta na návrh celkové modernizace osvtlovacího systému komunikací msta navržena k výmn za moderní typy s nárokem na vysokou kvalitu mechanické ásti svítidla / krytí min. IP 65 / a vysokou svtelnou úinnost danou použitím fasetového reflektoru svítidla a moderním zdrojem NAV-T Super 70W 00W 50W 250W. Stávající osvtlovací místa upravit : osazením moderních svítidel - s vysokou svtelnou úinností - s vysokým stupnm krytí optické i elektrické ásti IP - s moderní konstrukcí krytu i zrcadla - s použitím výkonov nadprmrných svtelných zdroj Strana 0 (celkem 6)

9 - s možností nastavení nižšího píkonu v pozdn noních a brzkých ranních hodinách na pedadníku svítidla v režimu 70W/50W, 00W/70W, 50W/25W a 250W/200W Pi celkové úprav je doporueno provést povrchovou úpravu sloupu pop. patice tak, aby byly nosné body VO barevn sjednoceny. Nová svítidla, která budou pipojena na stávající vrchní vedení veejného osvtlení budou vybavena vlastním jistiem (uvnit svítidla). Sadová svítidla budou v provedení bez jistie. Jištní bude provedeno v pat sloupu. Pro zajištní správné funkce elektronických pedadník je nutné provést omezení peptí, které mže vzniknout na vedení veejného osvtlení! Ped zapoetím montážních prací je nutné zajistit beznapový stav!. V rozvadi RVO bude vypnut hlavní jisti ped elektromrem a do rozvade bude umístna výstražná tabulka Nezapínat, na zaízení se pracuje. Provádt montáž u vrchního vedení, které je provedeno z holých drát, mže jen pracovník znalý s vyšší kvalifikací (dle vyhl. 50 6) a PPN (práce pod naptím dle požadavku EZ Distribuce a.s.). Výmna svítidla bude provádna z montážní plošiny. Nejprve bude demontováno stávající svítidlo a stávající výložník (pokud je osazen). Následn bude instalováno nové svítidlo s novým výložníkem. Poté bude nov instalován svtelný zdroj. Po dokonení prací bude provedeno odzkoušení funknosti vymnných svítidel Pedpokládaná roní energetická bilance varianty.2 V bilanci se uvažuje 2275hod plného píkonu a 825hod sníženého píkonu za rok. Pedpokládaná úspora energie varianty.2 je 4,8847% Celkové náklady na realizaci úprav: 6 500k bez DPH Ped realizací Po realizaci Ukazatel Energie Náklady Energie Náklady. GJ K bez DPH GJ K bez DPH Vstupy paliv a energie 63, , Zmna zásob paliv Spoteba paliv a energie 63, , Prodej energie cizím Konená spoteba paliv a energie v objektu (.3-.4) 63, , Ztráty ve vlastním zdroji a rozvodech (z.5) 2, , Spoteba energie na vytápní a TUV (z.5) Spoteba energie na technologické a ostatní procesy (z.5) 42, , Varianta.3 Výmna stávajících svítidel za svítidla s LED zdroji Je navržena výmna svítidel uvedených v píloze.3 a na výkresové ásti tohoto auditu (totožná svítidla s ostatními variantami). Pi celkovém návrhu technického ešení úprav stávajícího systému veejného osvtlení (dále jen VO) mstysu je brán v úvahu požadavek zadavatele provést úpravu stávajícího osvtlení tak, aby byly uplatnny v maximální míe moderní technické poznatky v oblasti úspor energií a hospodárnosti provozu a tím snížení na co možná nejnižšší míru oblast podružných náklad, spojených s následnou technickou údržbou zaízení VO. V praxi to znamená, že byly v návrhu použity takové typy technického zaízení, aby byly minimalizovány finanní náklady na: - bžné opravy svtelných bod ( navržena svítidla s vysokým stupnm krytí IP 65 zamezení Strana (celkem 6)

10 zneištní optické ásti ) - výmnu zdroj LED modul ( LED zdroje s plánovanou životností hodin) - spotebu el. energie ( snížená spoteba elektrické energie vlivem vyšší úinnosti LED zdroj) Stávající svítidla byla s ohledem na požadavky msta na návrh celkové modernizace osvtlovacího systému komunikací msta navržena k výmn za moderní typy s nárokem na vysokou kvalitu mechanické ásti svítidla / krytí min. IP 65 / a vysokou svtelnou úinností danou použitím nejnovjších typ LED editor. Stávající osvtlovací místa upravit : osazením moderních LED svítidel - s vysokou svtelnou úinností - s vysokým stupnm krytí optické i elektrické ásti IP - s moderní konstrukcí krytu i zrcadla Pi celkové úprav je doporueno provést povrchovou úpravu sloupu pop. patice tak, aby byly nosné body VO barevn sjednoceny. Nová svítidla, která budou pipojena na stávající vrchní vedení veejného osvtlení budou vybavena vlastním jistiem (uvnit svítidla). Sadová svítidla budou v provedení bez jistie. Jištní bude provedeno v pat sloupu. Úsporu el. energie je dále možné zvýšit regulací výkonu svítidla (noní pokles svítivosti). V tomto konkrétním pípad toto není proveditelné. Regulace jasu je provádna pivedením naptí na svorku noního poklesu. Na tuto funkci není kabelizace veejného osvtlení pipravena. Pro zajištní správné funkce elektronických napájecích obvod je nutné provést omezení peptí, které mže vzniknout na vedení veejného osvtlení! Ped zapoetím montážních prací je nutné zajistit beznapový stav!. V rozvadi RVO bude vypnut hlavní jisti ped elektromrem a do rozvade bude umístna výstražná tabulka Nezapínat, na zaízení se pracuje. Provádt montáž u vrchního vedení, které je provedeno z holých drát, mže jen pracovník znalý s vyšší kvalifikací (dle vyhl. 50 6) a PPN (práce pod naptím dle požadavku EZ Distribuce a.s.). Výmna svítidla bude provádna z montážní plošiny. Nejprve bude demontováno stávající svítidlo a stávající výložník (pokud je osazen). Následn bude instalováno nové svítidlo s novým výložníkem. Poté bude nov instalován svtelný zdroj. Po dokonení prací bude provedeno odzkoušení funknosti vymnných svítidel Pedpokládaná roní energetická bilance varianty.3 Pedpokládaná úspora energie varianty.2 je 4,3% Celkové náklady na realizaci úprav: k bez DPH Ped realizací Po realizaci Ukazatel Energie Náklady Energie Náklady. GJ K bez DPH GJ K bez DPH Vstupy paliv a energie 63, , Zmna zásob paliv Spoteba paliv a energie 63, , Prodej energie cizím Konená spoteba paliv a energie v objektu (.3-.4) 63, , Ztráty ve vlastním zdroji a rozvodech (z.5) 2, , Spoteba energie na vytápní a TUV (z.5) Spoteba energie na technologické a ostatní procesy (z.5) 42, , Strana 2 (celkem 6)

11 6. Ekonomické vyhodnocení Doba životnosti svítidel se uvažuje 20 let, doba životnosti zdroj cca 6let 6.. Varianta. prostá výmna svítidel vetn zdroj Prostá doba návratnosti IN T s = = 2let CF Reálná doba návratnosti T sd t= CF ( + r) t IN = 0; T istá souasná hodnota (NPV) NVP T ž = t= ds = 5let t CFt ( + r) IN = 42290k bez DPH Vnitní výnosové procento (IRR). T ž t= CF ( + IRR) t t IN = 0; IRR = 6,52% 6.2. Varianta.2 výmna svítidel s možností regulace výkonu vetn zdroj Prostá doba návratnosti IN T s = = 7let CF Reálná doba návratnosti T sd t= CF ( + r) t IN = 0; T istá souasná hodnota (NPV) NVP T ž = t= ds = 8let t CFt ( + r) IN = 72930k bez DPH Vnitní výnosové procento (IRR). T ž t= CF ( + IRR) t t IN = 0; IRR = 6,48% Strana 3 (celkem 6)

12 6.3. Varianta.3 výmna stávajících svítidel za svítidla s LED zdroji Prostá doba návratnosti IN T s = = = 30let CF Reálná doba návratnosti T sd t= CF ( + r) t IN = 0; T istá souasná hodnota (NPV) NVP T ž = t= ds = 34let t CFt ( + r) IN = 20440k bez DPH Vnitní výnosové procento (IRR). T ž t= CF ( + IRR) t t IN = 0; IRR =,53% 7. Vyhodnocení z hlediska ochrany životního prostedí 7.. Varianta. prostá výmna svítidel vetn zdroj Výchozí Stav po Rozdíl stav realizaci Zneišující látka (kg/rok) (kg/rok) (kg/rok) Tuhé látky 6,62 4,6 2,0 SO2 33,07 23,0 0,06 CxHy 0 0,00 0,00 NO X 28,03 9,5 8,53 CO 7,06 4,9 2,5 CO ,8 437,8 6283,37 Výchozí stav po realizaci rozdíl CO2 (kg/rok) 20655,8 437,8 6283,37 vstup el. energie (GJ) 63,55 44,22 9,33 roní finanní náklady (k) 40555, , ,74 finanní náklady na realizaci (k) 69500, Varianta.2 výmna svítidel s možností regulace výkonu vetn zdroj Výchozí Stav po Rozdíl stav realizaci Zneišující látka (kg/rok) (kg/rok) (kg/rok) Tuhé látky 6,62 3,85 2,77 SO2 33,07 9,22 3,85 CxHy 0 0,00 0,00 NO X 28,03 6,29,74 Strana 4 (celkem 6)

13 CO 7,06 4,0 2,96 CO ,8 2003,82 865,36 Výchozí stav po realizaci rozdíl CO2 (kg/rok) 20655,8 2003,82 865,36 vstup el. energie (GJ) 63,55 36,93 26,62 roní finanní náklady (k) 40555, ,89 772,39 finanní náklady na realizaci (k) 6500, Varianta.3 výmna stávajících svítidel za svítidla s LED zdroji Výchozí stav Stav po realizaci Rozdíl Zneišující látka (kg/rok) (kg/rok) (kg/rok) Tuhé látky 6,62 3,89 2,74 SO2 33,07 9,4 3,66 CxHy 0 0,00 0,00 NO X 28,03 6,45,58 CO 7,06 4,4 2,92 CO ,8 222, ,6 Výchozí stav po realizaci rozdíl CO2 (kg/rok) 20655,8 222, ,6 vstup el. energie (GJ) 63,55 37,30 26,26 roní finanní náklady (k) 40555, ,42 629,86 finanní náklady na realizaci (k) ,00 8. Výstup energetického auditu 8.. Hodnocení stávající úrovn energetického hospodáství Stávající struktura veejného osvtlení je vyhovující. Rozvade VO jsou umístny uprosted napájených ástí VO. Posuzovaná svítidla jsou ve stavu který je popsán výše. Rozvody el. energie (kabely a holé dráty) ve vyhovujícím stavu. Výhradním energetickým vstupem pro posuzované veejné osvtlení je elektrická energie. Její mení je provádno na fakturaních midlech (elektromrech), které jsou v majetku EZ Distribuce a.s. Mící zaízení jsou umístna v jednotlivých rozvadích veejného osvtlení. Dominantním energetickým výstupem je svtlo (emitovaný proud foton ze svtelného zdroje). Vedlejším energetickým výstupem jsou tepelné ztráty na vedeních a zdrojích svtla. Souasné stavy svítidel neumožují instalace nižších výkon svtelných zdroj, vzhledem k jejich svtelnému útlumu by došlo k snížení osvtlení Celková výše dosažitelných úspor Varianta. prostá výmna svítidel vetn zdroj Maximální energetická úspora 9,33 GJ, tj 30,42% úspory Strana 5 (celkem 6)

14 Varianta.2 výmna svítidel s možností regulace výkonu vetn zdroj Maximální energetická úspora 26,62 GJ, tj 4,88% úspory Varianta.3 výmna stávajících svítidel za svítidla s LED zdroji Maximální energetická úspora 26,26 GJ, tj 4,3% úspory 9. Doporuení k realizaci Posouzením jednotlivých variant byla vybrána varianta.2. jako výhodnjší. Tato varianta je doporuena k realizaci. Po provedení ekonomického zhodnocení navrženého ešení je možno konstatovat, že uvažovaná generální oprava stávajícího veejného osvtlení je z hlediska finanní návratnosti píznivá a souasn dojde snížením poruchovosti k zvýšení plošné osvtlenosti a tím i vtšímu svtelnému pokrytí msta - t.j. zvýšení pasivní bezpenosti oban i majetku. Strana 6 (celkem 6)

15 Píloha. Pehled spoteby el. energie Elektina prmrné hodnoty Adresa odbrného místa platba za jisti roní spoteba v kwh a K roní spoteba v kwh a K roní spoteba v kwh a K roní spoteby v kwh a K ást VO EAN obch. mení ulice p. Dis sazba jisti poet fázi K VT[kWh] K VT[kWh] K VT[kWh] K VT[kWh] K Žárská 24U Žárská 24U C62d ,85 K ,08 K ,35 K 8908, ,76

16 stávající stav varianta. varianta.2 varianta.3 Píloha.2 Zatížení jednotlivých rozvad RVO - nov navržené ešení svítidlo výkon (píkon) elektromag. tlumivka elektronický pedadník stmívatelný pedadník LED svítidla výkon celkem [W] píkon celkem [W] typ svítidla cena spoteba teoretická (kwh) spoteba teoretická (GJ) spoteba reálná (mená) náklady na provoz z píkonu (k bez DPH) 70W (82W) W (5W) stávající , , W (70W) W (285W) 0 70W (74W) 28 ST50 (70W) W (04W) 2 ST50 (00W) W (54W) 3 ST00 (50W) ,6 44, , W (254W) ST00 (250W) /42W (74/46W) 28 Ecolum EC4 70W W/50W (04/54W) 2 Ecolum EC4 00W /75W (54/79W) 3 Ecolum EC4 50W ,675 36, /50W (254/54W) beze zmny 0 LED 63W 28 LED TECEO 2 63W 3300 LED 79W LED TECEO 2 79W ,7 37, , LED 33W 3 LED TECEO 2 33W 8500 LED 206W LED TECEO 2 206W úspory % náklady na výmnu ,

17 SO 05 - Veejné osvtlení - napájecí místo: ulice Žárská.p. 24U íslo VO Nosi Výška Poet svítidel Typ SV zdroje Píloha.3 - soupis svítidel SV zdroj píkon_w Skutený píkon_w Svtelný tok_lm Rozvod popis Název ulice Z ocelový sloup - kruhová 5 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Malá Ledhuje Z2 ocelový sloup - kruhová 5,2 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Malá Ledhuje Z3 ocelový sloup - kruhová 5 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Malá Ledhuje Z4 ocelový sloup - kruhová 5, výbojka sodíková kabelové zemní vedení Malá Ledhuje Z5 ocelový sloup - kruhová 5 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Malá Ledhuje Z6 ocelový stožár s výložníkem 0 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Malá Ledhuje Z7 ocelový sloup - kruhová 5 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Malá Ledhuje Z8 ocelový sloup - kruhová 5 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Malá Ledhuje Z9 ocelový stožár s výložníkem 0,2 výbojka sodíková kabelové zemní vedení U Lesovny Z0 ocelový stožár s výložníkem 0,3 výbojka sodíková kabelové zemní vedení U Lesovny Z ocelový sloup - kruhová 4,5 výbojka sodíková kabelové zemní vedení U Lesovny Z2 ocelový sloup - kruhová 4,8 výbojka sodíková kabelové zemní vedení U Lesovny Z3 ocelový sloup - kruhová 4,5 výbojka sodíková kabelové zemní vedení U Lesovny Z4 ocelový sloup - kruhová 4,6 výbojka sodíková kabelové zemní vedení U Lesovny Z5 ocelový sloup - kruhová 4,4 výbojka sodíková kabelové zemní vedení U Lesovny Z6 ocelový sloup - kruhová 5,8 výbojka sodíková kabelové zemní vedení U Lesovny Z7 ocelový sloup - kruhová 5,5 výbojka sodíková kabelové zemní vedení U Lesovny Z8 devný sloup 5 výbojka sodíková kabelové zemní vedení U Lesovny Z9 devný sloup 5 výbojka sodíková kabelové zemní vedení U Lesovny Z20 betonový sloup 7,6 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Žárská Z2 betonový sloup 9, výbojka sodíková kabelové zemní vedení Žárská Z22 betonový sloup 7 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Žárská Z23 betonový sloup 6,7 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Pod Betlémem Z24 betonový sloup 6,8 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Pod Betlémem Z25 betonový sloup 7 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Žárská Z26 betonový sloup 6 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Žárská Z27 betonový sloup 7,8 výbojka sodíková kabelové zemní vedení V Rokli Z28 betonový sloup 8 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Žárská Z29 devný sloup 6,7 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Ke Strážnici Z30 betonový sloup 7,8 výbojka sodíková kabelové zemní vedení Ke Strážnici Z3 -- kabelové vrchní vedení izolované - Na záv Babí Z36 devný sloup 7,3 výbojka sodíková kabelové vrchní vedení izolované - Ke záv Strážnici Z37 devný sloup 6,4 výbojka sodíková kabelové vrchní vedení izolované - Ke záv Strážnici Z38 devný sloup 4,7 výbojka sodíková kabelové vrchní vedení izolované - Ke záv Strážnici Z39 betonový sloup 8 výbojka sodíková kabelové vrchní vedení izolované - V záv Rokli

18 íslo VO SO 05 - Veejné osvtlení - napájecí místo: ulice Žárská.p. 24U Nosi Výška Poet svítidel Typ SV zdroje Píloha.3 - soupis svítidel SV zdroj píkon_w Skutený píkon_w Svtelný tok_lm Rozvod popis Název ulice celkem 70W zdroj celkem 00W zdroj celkem 50W zdroj celkem 250W zdroj celkový skutený píkon veejného osvtlení [W] Celkový instalovaný výkon osvtlení [W]

Dokumentace rekonstrukce veejného osvtlení v areálu AV R Mazanka, Praha 8 k.ú. Libe. Dokumentace pro výbr dodavatele

Dokumentace rekonstrukce veejného osvtlení v areálu AV R Mazanka, Praha 8 k.ú. Libe. Dokumentace pro výbr dodavatele Rekonstrukce veejného osvtlení v areálu AV R Mazanka, Praha 8 k.ú. Libe Dokumentace pro výbr dodavatele Investor: Ústav termomechaniky AV R, v.v.i. Projektant: DES Praha, s.r.o..z.: 318 / 2014 Záí 2014

Více

MINAS INNOVATION PARK

MINAS INNOVATION PARK G G A R C H I C O, a. s. U H E R S K É H R A D I Š T Ě Z E L E N É N Á M Ě S T Í 1291 tel.: 576 517 107 www.archico.cz DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY VYPRACOVAL GG Archico a.s., Zelené náměstí 1291,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stupeň dokumentace:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stupeň dokumentace: TECHNICKÁ ZPRÁVA Název zakázky: VÝSTAVBA NOVÝCH LABORATOŘÍ Číslo a název PS - SO: D.1.4.5 Silnoproudá elektrotechnika Stupeň dokumentace: DPS Vypracoval: Zodpovědný projektant: Ing. Josef Nezval Ing. Josef

Více

SO 01 STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN A WC PRO MUŽE A ŽENY V BUDOVĚ 25M BAZÉNU

SO 01 STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN A WC PRO MUŽE A ŽENY V BUDOVĚ 25M BAZÉNU STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN A WC PRO MUŽE A ŽENY V BUDOVĚ 25M BAZÉNU Stav.úpravy části 2.np Krytý bazén 25m Zlín, Hradská 888, Zlín SO 01 STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN

Více

Karlovy Vary. Základní škola Truhlářská 19/681, modernizace silnoproudé elektroinstalace hlavní rozvody nízkého napětí TECHNICKÁ ZPRÁVA

Karlovy Vary. Základní škola Truhlářská 19/681, modernizace silnoproudé elektroinstalace hlavní rozvody nízkého napětí TECHNICKÁ ZPRÁVA TECHNICKÁ ZPRÁVA Úvod Projekt řeší nové hlavní rozvody nízkého napětí v prostorech základní školy v Truhlářské ulici čp.19 v Karlových Varech - Staré Roli. V rámci projektu je řešeno rozdělení stávajícího

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA D.2.3.1

TECHNICKÁ ZPRÁVA D.2.3.1 Obsah 1. Účel a rozsah projektu... 2 2. Projekt neřeší... 2 3. Výchozí podklady... 2 4. Výchozí závazné normativní dokumenty... 2 5. Určení vnějších vlivů... 3 6. Elektrické napájení... 3 7. Ochrana před

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Podklady - stavební dokumentace - požadavky investora a architekta - podklady od zpracovatelů ostatních částí dokumentace

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Podklady - stavební dokumentace - požadavky investora a architekta - podklady od zpracovatelů ostatních částí dokumentace TECHNICKÁ ZPRÁVA Úvod Předmětem této části dokumentace je silnoproudá elektroinstalace ve výše zmíněném objektu. Jedná se o světelné a zásuvkové rozvody, připojení zařízení ostatních technologií (MaR,

Více

Dokumentace pro provedení stavby

Dokumentace pro provedení stavby Jaromír Bednář projekce elektro, Humpolecká 108/3, Liberec 1 460 01 : 604 665 735 a 604 361 655 IČO: 702 19 656 DIČ: CZ6610050073 e-mail : elektro.bednar@seznam.cz Technická zpráva D.1.7 Elektroinstalace

Více

pro stavební povolení a realizaci stavby

pro stavební povolení a realizaci stavby Obsah : I. TECHNICKÁ ZPRÁVA C.2. 1.1 1. Úvodní údaje 2. Technické údaje 3. Technické řešení 4. Závěrem II. VÝKRESY SITUACE C.2. 1.2 ULOŽENÍ KABELŮ C.2. 1.3 ROZPOČET /VÝKAZ VÝMĚR C.2. 1.5 I.TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

F1.B.1 - Technická zpráva JP-O Rekonstrukce kuchyně objekt MV ČR Zbraslav Praha 5

F1.B.1 - Technická zpráva JP-O Rekonstrukce kuchyně objekt MV ČR Zbraslav Praha 5 F1.B.1 - Technická zpráva JP-O Rekonstrukce kuchyně objekt MV ČR Zbraslav Praha 5 Základní technické údaje Napětí: 3 x 230/400 V; 50 Hz; AC Příkon: Technologie kuchyně P i = 425 kw; P p = 320 kw Stavební

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE 1. Základní údaje 1.1. Rozsah projektu Předmětem této projektové dokumentace je dokumentace pro výběr zhotovitele akce Snížení energetické náročnosti budov mateřské školy

Více

Výchozí normy pro zpracování PD: harmonizované ČSN EN

Výchozí normy pro zpracování PD: harmonizované ČSN EN 1.0 Výchozí podklady - prohlídka stávající fontány - konzultace s Ing Damcovou Výchozí normy pro zpracování PD: harmonizované ČSN EN ČSN EN 12056-1 až 5 Vnitřní kanalizace gravitační systémy ČSN 75 54

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 2. Technické řešení:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 2. Technické řešení: TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba : Oprava a rekonstrukce 3.NP, ZŠ Mlýnská 1 Investor: Město Mohelnice, U brány č.2, 78985 Mohelnice F.1.4.g ZAŘÍZENÍ SILNOPROUDÉ ELEKTROTECHNIKY 1.Všeobecně: Nap. soustava: 3PEN,

Více

D.1.4 4.1 TECHNICKÝ POPIS EI

D.1.4 4.1 TECHNICKÝ POPIS EI OBJEKT SO3.1 - TOALETY D.1.4 4.1 TECHNICKÝ POPIS EI AKCE: ÚPRAVA OKOLÍ HORNOBRANSKÉHO RYBNÍKA INVESTOR: MĚSTO, NÁMĚSTÍ SVORNOSTI 1 381 01 MÍSTO: OKRES: ZAK. Č.: 08-14 V ČESKÉM KRUMLOVĚ, BŘEZEN 2014 VYPRACOVAL:

Více

F.2.1.-1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

F.2.1.-1 TECHNICKÁ ZPRÁVA F.2.1.-1 TECHNICKÁ ZPRÁVA K PROJEKTOVÉ DOKUMENTACI PRO STAVEBNÍ A ÚZEMNÍ ÍZENÍ PROJEKT VEEJNÉHO OSVTLENÍ Název akce : Stupe PD : Místo stavby : Stavební úad : Investor : --- Vypracoval : Rozšíení VO v

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. D.1.4.a SILNOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA

TECHNICKÁ ZPRÁVA. D.1.4.a SILNOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA D.1.4.a SILNOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA 1. Rozsah projektu 2. Hlavní rozvody a napájení 3. Základní technické údaje 4. Silnoproudá elektroinstalace 5. Záver TECHNICKÁ ZPRÁVA D.1.4.a SILNOPROUDÁ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÉ ROZVODY

TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÉ ROZVODY TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÉ ROZVODY 1. OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY 1. OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY... 2 2. ZÁVAZNÉ PODKLADY... 3 2.1. ROZSAH DOKUMENTACE... 3 2.2. VŠEOBECNÉ PODKLADY... 3 3. TECHNICKÝ POPIS... 3

Více

Horní Slavkov Dodávka a montáž výtahu objektu č. 22 D1.4a. Silnoproudá elektrotechnika

Horní Slavkov Dodávka a montáž výtahu objektu č. 22 D1.4a. Silnoproudá elektrotechnika 1. PŘIPOJENÍ TECHNOLOGIE VÝTAHU NA ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE: Objekt přístavby výtahu v areálu věznice v Horním Slavkově, objekt č. 22 bude na rozvod elektrické energie připojen takto: Ve 4.NP objektu

Více

DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE

DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE PIKAZ BRNO, spol. s r.o. Šumavská 31, 612 54 Brno, ČR tel.: +420 549 131 111, fax: +420 549 131 227, e-mail: info@pikaz.cz Investor : Správa železniční dopravní cesty s.o. Arch. č. : 1477-PB-S01-E-005

Více

Rev.č. Datum Schválil Stručný popis změn. Vypracoval: Projektant: Hl.ing.projektu: Tech. kontrola: Ing. Šabatka Ing. Šabatka Čáslavková.

Rev.č. Datum Schválil Stručný popis změn. Vypracoval: Projektant: Hl.ing.projektu: Tech. kontrola: Ing. Šabatka Ing. Šabatka Čáslavková. SO 04 Biologická ČOV Stavební elektroinstalace Rev.č. Datum Schválil Stručný popis změn KOOPERACE V PROFESI Ing. Šabatka tel: 777 900 707 ELEKTRO fax: IČO: 67056806 Vypracoval: Projektant: Hl.ing.projektu:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1.00 Všeobecné údaje. 2.00 Elektroinstalace. Stupeň důležitosti dodávky el.energie :

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1.00 Všeobecné údaje. 2.00 Elektroinstalace. Stupeň důležitosti dodávky el.energie : technická zpráva strana 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce : Regulační stanice STL RS 2000 m 3 /hod - 3bar Betonový skelet Elektročást typový projekt Proudová soustava : 1 NPE ~ 50Hz 230V/TN-S ČSN 33 2000-3

Více

ÚVOD ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE. Soustava napětí a druh sítě: 3 N PE AC 50 Hz, 230/400V/TN-C-S. Energetická náročnost objektu :

ÚVOD ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE. Soustava napětí a druh sítě: 3 N PE AC 50 Hz, 230/400V/TN-C-S. Energetická náročnost objektu : ÚVOD Obsahem projektová dokumentace je řešení vnitřních silnoproudých rozvodů a napojení na zdroj el. energie výše uvedeného objektu. PD dále řeší ochranu před bleskem. ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE Soustava

Více

2) Další místo napojení je ze stávajícího venkovního osvětlení a doplňuje VO u nových rodinných domů.

2) Další místo napojení je ze stávajícího venkovního osvětlení a doplňuje VO u nových rodinných domů. 1 OBSAH: 1. Rozsah projektovaného souboru... 2 2. Volba proudových soustav, napětí a způsob napájení... 2 3. Údaje o instalovaných výkonech... 2 4. Prostředí... 2 5. Stupen důležitosti dodávky el. energie...

Více

MINAS INNOVATION PARK

MINAS INNOVATION PARK G G A R C H I C O, a. s. U H E R S K É H R A D I Š T Ě Z E L E N É N Á M Ě S T Í 1291 tel.: 576 517 107 www.archico.cz DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY VYPRACOVAL GG Archico a.s., Zelené náměstí 1291,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTRO

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTRO D.2.a-1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTRO Základní údaje Název akce: SKALKA - Splašková kanalizace a ČOV Část: D.2-1.2 ČOV Skalka - elektro Objekt: ČOV Skalka Investor: Obec Skalka Zpracovatel projektu: AQUA-STYL

Více

REKONSTRUKCE SMETANOVY ULICE VE ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU

REKONSTRUKCE SMETANOVY ULICE VE ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU ZODP. PROJEKTANT: JAROSLAV NOVOTNÝ PROJEKTANT: ING. MILAN KRUPIČKA AUTORIZACE: PARÉ STAVEBNÍK: Město Žďár nad Sázavou, Žižkova 227/1 591 31 ŽĎÁR NAD SÁZAVOU IČO: 00295841 STUDENTSKÁ 1133 591 01 ŽĎÁR NAD

Více

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ V OBCI BĚLOTÍN MÍSTNÍCH ČÁSTECH KUNČICE, LUČICE A NEJDEK

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ V OBCI BĚLOTÍN MÍSTNÍCH ČÁSTECH KUNČICE, LUČICE A NEJDEK OBEC BĚLOTÍN Adresa: Bělotín 151, 753 64 Bělotín, IČ: 00301019, tel/fax: 581 612 100 web: http://www.belotin.cz, e-mail: belotin@belotin.cz, účet: 1883001369/0800 Veřejná zakázka malého rozsahu dle 12

Více

. ČOV Nemile Dokument Technická zpráva SO/PS D.1.6 - Přípojka NN Vypracoval Miroslav Pavelka Investor Obec Nemile Datum 07/2014 TECHNICKÁ ZPRÁVA

. ČOV Nemile Dokument Technická zpráva SO/PS D.1.6 - Přípojka NN Vypracoval Miroslav Pavelka Investor Obec Nemile Datum 07/2014 TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : SO/PS : Zakázka číslo : Investor : ČOV Nemile D.1.6 - Přípojka NN 1PC1407 Obec Nemile TECHNICKÁ ZPRÁVA Projekt je zpracován dle podkladů a požadavků dodaných investorem a dle platných norem ČSN.

Více

Předmětem projektu je elektroinstalace při výstavbě 2 rodinný dům Chotěšov č.par. 1062; 620/1.

Předmětem projektu je elektroinstalace při výstavbě 2 rodinný dům Chotěšov č.par. 1062; 620/1. 1. Základní údaje 1.1 Předmět projektu Předmětem projektu je elektroinstalace při výstavbě 2 rodinný dům Chotěšov č.par. 1062; 620/1. 1.2 Podklady Výchozími podklady pro zpracování projektu byl projekt

Více

MODERNIZACE VNITŘNÍCH PROSTOR ZŠ A KD V TICHÉ SO01- ZŠ TICHÁ, SO02- KULTURNÍ DŮM TICHÁ DPS D.1.4.2 ELEKTROINSTALACE.

MODERNIZACE VNITŘNÍCH PROSTOR ZŠ A KD V TICHÉ SO01- ZŠ TICHÁ, SO02- KULTURNÍ DŮM TICHÁ DPS D.1.4.2 ELEKTROINSTALACE. VYPRACOVAL: Ing. Martin Stacho PROJEKTANT: Ing. Martin Stacho ZOD. PROJEKTANT: Ing.Tomáš Brückner INVESTOR: Obec Tichá, Tichá č.p. 1, 74274 Tichá AKCE: MODERNIZACE VNITŘNÍCH PROSTOR ZŠ A KD V TICHÉ SO01-

Více

OBSAH 1 ZADÁNÍ... 2 1.1 ROZSAH PROJEKTU... 2 1.2 PROJEKTOVÉ PODKLADY... 2 2 ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 2 2.1 ENERGETICKÁ BILANCE...

OBSAH 1 ZADÁNÍ... 2 1.1 ROZSAH PROJEKTU... 2 1.2 PROJEKTOVÉ PODKLADY... 2 2 ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 2 2.1 ENERGETICKÁ BILANCE... Profese: D.1.4 F El. silnoproud Strana: 1 / 7 OBSAH 1 ZADÁNÍ... 2 1.1 ROZSAH PROJEKTU... 2 1.2 PROJEKTOVÉ PODKLADY... 2 2 ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 2 2.1 ENERGETICKÁ BILANCE... 3 3 POPIS TECHNICKÉHO

Více

Autorizováno je paré č. 1, 2 a 3. Ostatní paré jsou bez autorizačního razítka. Ing. Jiří Stach, Starkoč 30, 54701 Náchod

Autorizováno je paré č. 1, 2 a 3. Ostatní paré jsou bez autorizačního razítka. Ing. Jiří Stach, Starkoč 30, 54701 Náchod - 1- A.č. 12030 Seznam dokumentace : Technická zpráva Elektroinstalace pro zdroj tepla Regulace topení v místnostech 103 až 115 Regulace topení v sociálním zařízení Rozvody pro vytápění v místnosti 204

Více

VERZE: 01 DATUM: 05/2014

VERZE: 01 DATUM: 05/2014 OBSAH PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE NÁZEV AKCE: PŘÍSTAVEK DATACENTRUM ROUDNICE NAD LABEM ČÍSLO PROJEKTU: 14Z030 VERZE: 01 DATUM: 05/2014 Textová část: Pol. Název dokumentu Formát P. stran Č. dokumentu 1 TECHNICKÁ

Více

ENERGETICKÝ AUDIT. Budovy občanské vybavenosti ul. Ráčkova čp. 1734, 1735, 1737 Petřvald Dům s pečovatelskou službou 3 budovy

ENERGETICKÝ AUDIT. Budovy občanské vybavenosti ul. Ráčkova čp. 1734, 1735, 1737 Petřvald Dům s pečovatelskou službou 3 budovy Kontaktní adresa SKAREA s.r.o. Poděbradova 2738/16 702 00 Ostrava Moravská Ostrava tel.: +420/596 927 122 www.skarea.cz e-mail: skarea@skarea.cz IČ: 25882015 DIČ: CZ25882015 Firma vedena u KS v Ostravě.

Více

ENERGETICKÝ AUDIT. Veřejné osvětlení obce Jevišovice. pro. Ing. Vladimír Novotný a kolektiv. Autorizoval: Ing. Vladimír Novotný Číslo zakázky: 472012

ENERGETICKÝ AUDIT. Veřejné osvětlení obce Jevišovice. pro. Ing. Vladimír Novotný a kolektiv. Autorizoval: Ing. Vladimír Novotný Číslo zakázky: 472012 ENERGETICKÝ AUDIT zpracovaný dle zákona č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií a změny provedené zákony č. 359/2003 Sb., č. 694/2004 Sb., č. 180/2005 Sb., č. 177/2006 Sb., č. 186/2006 Sb., č. 214/2006 Sb.,

Více

Modrava Křižovatka silnice III/16910 s MK SO 451 Veřejné osvětlení

Modrava Křižovatka silnice III/16910 s MK SO 451 Veřejné osvětlení 1. Úvod Projektová dokumentace řeší v obci Modrava demontáž části stávajícího a zřízení nového veřejného osvětlení v místě navržené nové křižovatky silnice III/16910 s místní komunikací. Přibližná délka

Více

TERÉNNÍ ÚPRAVY U NOVĚ BUDOVANÉ DÍLENSKÉ VÍCEÚČELOVÉ HALY, VČETNĚ REKONSTRUKCE PŘÍSTUPOVÉ CESTY A OSVĚTLENÍ

TERÉNNÍ ÚPRAVY U NOVĚ BUDOVANÉ DÍLENSKÉ VÍCEÚČELOVÉ HALY, VČETNĚ REKONSTRUKCE PŘÍSTUPOVÉ CESTY A OSVĚTLENÍ TERÉNNÍ ÚPRAVY U NOVĚ BUDOVANÉ DÍLENSKÉ VÍCEÚČELOVÉ HALY, VČETNĚ REKONSTRUKCE PŘÍSTUPOVÉ CESTY A OSVĚTLENÍ Investor : Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov, Sochorova 15 Stupeň : Dokumentace

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Bilance nároků na příkon el. energie připojovaného objektu:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Bilance nároků na příkon el. energie připojovaného objektu: TECHNICKÁ ZPRÁVA Předmětem tohoto projektu je elektropřípojka nn uvedeného objektu. Veškerá vyjádření a projednání zajišťuje dle dohody investor. Základní technické údaje: Napěťová soustava: 3x230/400V

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY B7 ÚZEMNÍHO PLÁNU LOŠTICE. Textová část

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY B7 ÚZEMNÍHO PLÁNU LOŠTICE. Textová část ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY B7 ÚZEMNÍHO PLÁNU LOŠTICE Textová část Územní studie upřesňuje řešení lokality B7 územního plánu. Předmětná lokalita je umístěna v k.ú. Loštice na rozhraní s k.ú. Žádlovice v části

Více

1. ETAPA MODERNIZACE ELEKTROAKUSTIKY v Moravském Divadle Olomouc

1. ETAPA MODERNIZACE ELEKTROAKUSTIKY v Moravském Divadle Olomouc 1 1. ETAPA MODERNIZACE ELEKTROAKUSTIKY v Moravském Divadle Olomouc Datum vypracování : duben 2011 Vypracoval : provozně technický úsek MDO Počet stran : 8 2 O B S A H : 1. Identifikační údaje stavby 2.

Více

a) Požadavky na zpracování dodavatelské dokumentace stavby

a) Požadavky na zpracování dodavatelské dokumentace stavby B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1. Popis realizace stavby a) Požadavky na zpracování dodavatelské dokumentace stavby Pro realizaci stavby si následný zhotovitel zpracuje dodavatelskou dokumentaci na úsekovou

Více

V 12/13 požádal investor zastoupen panem starostou Mgr. Stanislavem Pečou o zpracování

V 12/13 požádal investor zastoupen panem starostou Mgr. Stanislavem Pečou o zpracování Technická zpráva Technická zpráva Úvod V 12/13 požádal investor zastoupen panem starostou Mgr. Stanislavem Pečou o zpracování projektové dokumentace veřejného osvětlení nového parkoviště v ul. Brigádnická

Více

Oprava elektroinstalace hasičského muzea Mistrovice č.p. 105, Nový Oldřichov. Projekt pro provedení stavby TECHNICKÁ ZPRÁVA

Oprava elektroinstalace hasičského muzea Mistrovice č.p. 105, Nový Oldřichov. Projekt pro provedení stavby TECHNICKÁ ZPRÁVA JOSEF GROLMUS Autorizovaný technik v oboru Technika prostředí staveb, IČO 40202097 Specializace elektrotechnická zařízení tel:481/021819, 774/508625 ČKAIT 0500931, U Nemocnice 2316 e-mail: josef.grolmus@tiscali.cz

Více

RICHTER - Projekční kancelář Národní třída 854/5 736 01 Havířov - Město Czech republic

RICHTER - Projekční kancelář Národní třída 854/5 736 01 Havířov - Město Czech republic 1 RICHTER - Projekční kancelář Národní třída 854/5 736 01 Havířov - Město Czech republic PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE zakázkové číslo : Ri 222813 název akce : OPRAVA REGULACE NAPOJOVACÍHO UZLU ÚT PRO ÚZEMNÍ

Více

SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín oprava objektu A, Bobrky 466

SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín oprava objektu A, Bobrky 466 SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín oprava objektu A, Bobrky 466 Stavebník: Místo stavby: Druh dokumentace: Zlínský kraj, Tř. Tomáše Bati 21, Zlín Vsetín, Bobrky Projektová dokumentace pro SP a RDS TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

PROZIS projek ní kancelá Šafa íkova 277, Mladá Boleslav Petr Odnoha - projektant specialista obor ELE

PROZIS projek ní kancelá Šafa íkova 277, Mladá Boleslav Petr Odnoha - projektant specialista obor ELE PROZIS projekní kancelá Šafaíkova 277, 293 01 Mladá Boleslav 326735391 775135151 odnoha@prozis.cz strana 1 PROZIS projekní kancelá Šafaíkova 277, 293 01 Mladá Boleslav 326735391 775135151 odnoha@prozis.cz

Více

Popis systému DATmoCONTROL - systém dálkového přepínání odbočky předřadníku svítidel

Popis systému DATmoCONTROL - systém dálkového přepínání odbočky předřadníku svítidel Popis systému DATmoCONTROL - systém dálkového přepínání odbočky předřadníku svítidel Společnost DATmoLUX s.r.o. vyvinula systém regulace výkonu jednotlivých světelných bodů veřejného osvětlení, který je

Více

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz. A. Průvodní zpráva. Stavební úpravy objektu na p. č. 92/8, k. ú.

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz. A. Průvodní zpráva. Stavební úpravy objektu na p. č. 92/8, k. ú. Ing. Milan Bicera, autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ČKAIT:0101781 IČ:71785671 STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU na p. č. 92/8, k.

Více

MINAS INNOVATION PARK

MINAS INNOVATION PARK G G A R C H I C O, a. s. U H E R S K É H R A D I Š T Ě Z E L E N É N Á M Ě S T Í 1291 tel.: 576 517 107 www.archico.cz DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY VYPRACOVAL GG Archico a.s., Zelené náměstí 1291,

Více

M S T S K Ý Ú A D. Stavební úad

M S T S K Ý Ú A D. Stavební úad M S T S K Ý Ú A D Stavební úad Sídlo: Svatovítské námstí 105, 463 52 Osená Telefon: +420 485 164 814 Fax: +420 485 179 208 E-mail: stavebniurad.osecna@volny.cz Web: http://osecna.info Na doruenku Dle rozdlovníku

Více

PROZIS projek ní kancelá Šafa íkova 277, Mladá Boleslav Petr Odnoha - projektant specialista obor ELE

PROZIS projek ní kancelá Šafa íkova 277, Mladá Boleslav Petr Odnoha - projektant specialista obor ELE PROZIS projekní kancelá Šafaíkova 277, 293 01 Mladá Boleslav 326735391 775135151 odnoha@prozis.cz strana 1 PROZIS projekní kancelá Šafaíkova 277, 293 01 Mladá Boleslav 326735391 775135151 odnoha@prozis.cz

Více

REKONSTRUKCE ZÁZEMÍ TĚLOCVIČNY ZŠ VOHRADSKÉHO, T.G. MASARYKA 678, 407 77 ŠLUKNOV TECHNICKÁ ZPRÁVA

REKONSTRUKCE ZÁZEMÍ TĚLOCVIČNY ZŠ VOHRADSKÉHO, T.G. MASARYKA 678, 407 77 ŠLUKNOV TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE ZÁZEMÍ TĚLOCVIČNY ZŠ VOHRADSKÉHO, T.G. MASARYKA 678, 407 77 ŠLUKNOV TECHNICKÁ ZPRÁVA Investor: MĚSTO ŠLUKNOV, NÁMĚSTÍ MÍRU 1, 407 77 ŠLUKNOV Stavba: REKONSTRUKCE ZÁZEMÍ TĚLOCVIČNY ZŠ VOHRADSKÉHO

Více

Akce: ČOV Nemile Část: Řídicí systém technologie ČOV 1. ČLENĚNÍ PŘÍLOH... 1 2. PŘEDMĚT PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE... 1 3. PODKLADY...

Akce: ČOV Nemile Část: Řídicí systém technologie ČOV 1. ČLENĚNÍ PŘÍLOH... 1 2. PŘEDMĚT PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE... 1 3. PODKLADY... OBSAH 1. ČLENĚNÍ PŘÍLOH... 1 2. PŘEDMĚT PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE... 1 3. PODKLADY... 1 4. ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 1 4.1 Napěťové soustavy... 1 4.2 Předpisy a normy... 1 4.3 Ochrana před úrazem elektrickým

Více

Technická zpráva. Obsah technické zprávy. 1 Předmět projektu

Technická zpráva. Obsah technické zprávy. 1 Předmět projektu ISATS Ing. Prašnička s.r.o. srpen 2012 Mobilní AT stanice Technologická elektroinstalace, M+R Technická zpráva Obsah technické zprávy 1 Předmět projektu 2 Technické údaje 2.1 Použité napěťové soustavy

Více

2. Technické řešení: 2b.Světelná instalace:

2. Technické řešení: 2b.Světelná instalace: STAVBA: Oprava a rekonstrukce ZŠ Mlýnská 1, kuchyň, jídelna, sociální zařízení Investor : Město Mohelnice, U Brány 916/2, 789 85 Mohelnice Zařízení silnoproudé elektrotechniky 1.Všeobecně: Nap. soustava:

Více

DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY ZHOTOVITELI C TECHNICKÁ ZPRÁVA. SO-04 ELEKTROINSTALACE Hromosvod a uzemnění Úpravy elektroinstalací na fasádě objektu

DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY ZHOTOVITELI C TECHNICKÁ ZPRÁVA. SO-04 ELEKTROINSTALACE Hromosvod a uzemnění Úpravy elektroinstalací na fasádě objektu MŠ DELFÍNEK DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY ZHOTOVITELI C TECHNICKÁ ZPRÁVA SO-04 ELEKTROINSTALACE Hromosvod a uzemnění Úpravy elektroinstalací na fasádě objektu Zhotovitel: Investor: Akce: S-Projekt liberec

Více

Zpráva o energetickém auditu Obecní úřad, Rohle

Zpráva o energetickém auditu Obecní úřad, Rohle Zpráva o energetickém auditu Obecní úřad, Rohle Snížení energetické náročnosti objektu obecního úřadu v obci Rohle včetně výměny zdroje vytápění Vypracováno podle 9 zákona č. 406/2000 Sb. O hospodaření

Více

ROZVADĚČE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ

ROZVADĚČE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ ROZVADĚČE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ Rozvaděče /RVO/ Připojení k distribuční soustavě Měření spotřebované energie Zajištění spínání Rozdělení na jednotlivé větve (okruhy) Doplňkové funkce (stmívání, monitoring

Více

Úvod. Projekční podklady. Popis řešení

Úvod. Projekční podklady. Popis řešení Úvod Projektová dokumentace řeší návrh sprinklerového hasicího zařízení v prostorách objektů CEN- TRUM MALEŠICE II. ETAPA. Jedná se o několik polyfunkčních objektů se společnými podzemními parkovacími

Více

D.1.4 - TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB

D.1.4 - TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB Stráž pod Ralskem, ul.energetiků č.p.321, ubytovna Silnoproudá elektrotechnika zak.č. - ELEKTRO Projektování v elektrotechnice IČO 120 77 143 Mánesova ul. 1580 470 01 Česká Lípa 487 870 411 elektro knotcl.net

Více

PROJEKČNÍ KANCELÁŘ: ING. PETR KYCELT

PROJEKČNÍ KANCELÁŘ: ING. PETR KYCELT PROJEKČNÍ KANCELÁŘ: ING. PETR KYCELT VYTÁPĚNÍ, VZDUCHOTECHNIKA A ROZVODY PLYNU, ENERGETICKÉ HODNOCENÍ BUDOV 53 5 CHLUMEC N. C., VRCHLICKÉHO 85/IV, tel. 495 485 567, email: petr.kycelt@seznam.cz OBSAH:.

Více

Pasport veřejného osvětlení

Pasport veřejného osvětlení Pasport veřejného osvětlení Černolice 2014 SATHEA VISION s.r.o 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Pasport veřejného osvětlení... 3 2.1 Rozvodná síť... 3 Rozvodna 1 U obecního úřadu (Černolice 64)... 3 Rozvodna 2 Nový

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VIDEO A PC ROZVODY

TECHNICKÁ ZPRÁVA VIDEO A PC ROZVODY TECHNICKÁ ZPRÁVA VIDEO A PC ROZVODY Stavba: Obsah : ÚMPČ P12 zasedací místnost 1. Identifikační údaje 2. Požadavky investora 3. Technické řešení 4. Elektroinstalace 5. Slaboproudé elektroinstalace 6. Závěr

Více

DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE K VZ NA STAVEBNÍ PRÁCE ELEKTRO A STATIKU BUDOVY MZA BRNO ELEKTOINSTALACE

DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE K VZ NA STAVEBNÍ PRÁCE ELEKTRO A STATIKU BUDOVY MZA BRNO ELEKTOINSTALACE DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE K VZ NA STAVEBNÍ PRÁCE ELEKTRO A STATIKU BUDOVY MZA BRNO ELEKTOINSTALACE Vyhotovení: A. Identifikaní údaje Investor: Místo stavby:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÁ + SLABOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA

TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÁ + SLABOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÁ + SLABOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA Projektové dokumentace pro provedení stavby dle vyhl. č. 62/2013Sb.,kterou se mění vyhl. 499/2006Sb D dokumentace objektů a technických a technologických

Více

PROGRAM TEPLO BIOMASOU

PROGRAM TEPLO BIOMASOU PROGRAM TEPLO BIOMASOU Obsah 1 Úvod...2 2 Varianty řešení...2 3 Kritéria pro výběr projektů...3 4 Přínosy...3 4.1. Přínosy energetické...4 4.2 Přínosy environmentální...4 4.3 Přínosy ekonomické...6 5 Finanční

Více

MěÚ Vejprty, Tylova 870/6, 431 91 Vejprty

MěÚ Vejprty, Tylova 870/6, 431 91 Vejprty 1. Úvodní část 1.1 Identifikační údaje Zadavatel Obchodní jméno: Statutární zástupce: Identifikační číslo: Bankovní spojení: Číslo účtu: MěÚ Vejprty, Tylova 87/6, 431 91 Vejprty Gavdunová Jitka, starostka

Více

Uživatelská píruka. Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB

Uživatelská píruka. Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB Uživatelská píruka tte prosím tyto instrukce peliv a dbejte na pelivé a efektivní používání tohoto výrobku Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB Naptí 14,4V Volnobžné otáky 0-300 / 1000 ot./min.

Více

Regulaní servopohon pro otopná tlesa

Regulaní servopohon pro otopná tlesa 2 700 Regulaní servopohon pro otopná tlesa SSA955 Bezdrátov ízený servopohon pro termostatické ventily Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, obousmrn) Bateriové napájení bžnými lánky 1.5 V velikosti

Více

Technická zpráva. Město bez barier Dům peč.služby, Poštovní 656, Horní Slavkov DPS. D.1.4 Technika prostředí staveb Zařízení silnopr.

Technická zpráva. Město bez barier Dům peč.služby, Poštovní 656, Horní Slavkov DPS. D.1.4 Technika prostředí staveb Zařízení silnopr. - 1- A.č. Zdeněk Kemr - projekce elektro Město bez barier Dům peč.služby, Poštovní 656, Horní Slavkov Dělnická 6, K.Vary A.č. Z.č. 134013D DPS 501 Technická zpráva D.1.4 Technika prostředí staveb Zařízení

Více

Rekonstrukce zdroje tepla - využití OZE, realizace úspor energie v areálu budov MŠ Rudoltice

Rekonstrukce zdroje tepla - využití OZE, realizace úspor energie v areálu budov MŠ Rudoltice Rekonstrukce zdroje tepla - využití OZE, realizace úspor energie v areálu budov MŠ Rudoltice ---------------------------------------------------------------------------- Projektová část: VYTÁPĚNÍ A) Identifikační

Více

D DOKUMENTACE PROVOZNÍCH SOUBOR DPS 01.3. VYVEDENÍ TEPELNÉHO VÝKONU TECHNICKÁ ZPRÁVA

D DOKUMENTACE PROVOZNÍCH SOUBOR DPS 01.3. VYVEDENÍ TEPELNÉHO VÝKONU TECHNICKÁ ZPRÁVA D. DOKUMENTACE PROVOZNÍCH SOUBOR DPS 01.3. VYVEDENÍ TEPELNÉHO VÝKONU TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVBA: ÁST: VÝM NA ZDROJE VYTÁP NÍ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE MENERGO a.s. Hlávkova 463/6, Ostrava, P ívoz, PS 702 00,

Více

s t a v b a : č á s t :

s t a v b a : č á s t : s t a v b a : S T A V E B N Í Ú P R A V Y S E Z M Ě N O U U Ž Í V Á N Í Z E S K L A D U, P O B Y T O V É M Í S T N O S T I A K A N C E L Á Ř E N A K N I H O V N U č á s t : A. P o z e m n í ( s t a v e

Více

SEZNAM DOKUMENTACE: Textová část: Technická zpráva Výpis materiálu. Výkresy: č. měřítko název E-01 1:50 1.N.P. půdorysné schéma světelných rozvodů

SEZNAM DOKUMENTACE: Textová část: Technická zpráva Výpis materiálu. Výkresy: č. měřítko název E-01 1:50 1.N.P. půdorysné schéma světelných rozvodů SEZNAM DOKUMENTACE Textová část Technická zpráva Výpis materiálu Výkresy č. měřítko název E-01 150 1.N.P. půdorysné schéma světelných rozvodů TECHNICKÁ ZPRÁVA Všeobecné údaje Výchozí podklady stavební

Více

REKONSTRUKCE ZÁMKU MIROSLAV

REKONSTRUKCE ZÁMKU MIROSLAV INVESTOR: Město Miroslav, nám. Svobody 1/1, 671 72 Miroslav HL. PROJEKTANT: Doc. Zdeněk Fránek VYPRACOVAL: DATUM: 2013-08 Ing. Vojtěch Florian STUPEŇ: Projektová dokumentace pro výběr zhotovitele STAVBA:

Více

F1.4g-01 Technická zpráva Návrh provedení opravy bleskosvodu

F1.4g-01 Technická zpráva Návrh provedení opravy bleskosvodu F1.4g-01 Technická zpráva Návrh provedení opravy bleskosvodu Identifikace stavby: OBECNÍ ÚŘAD LOUCHOV Louchov č.p.20, Domašín Investor: Obec Domašín Projektant: Karel JINDRA Zodpovědný projektant: Ing.

Více

pro vytápění a ohřev TV Na Výšinách 1075/3, Praha 7-Bubeneč Investor stavby: Městská Část Praha 7, Nábř. Kpt. Jaroše 1000, 170 00 Praha 7-Holešovice

pro vytápění a ohřev TV Na Výšinách 1075/3, Praha 7-Bubeneč Investor stavby: Městská Část Praha 7, Nábř. Kpt. Jaroše 1000, 170 00 Praha 7-Holešovice Název stavby: Výměna technologie výměníkové stanice z důvodu změny topného média v mateřské školce Na Výšinách 1075/3, 170 00 Praha 7-Bubeneč Charakter stavby: Rekonstrukce výměníkové stanice pro vytápění

Více

Soupis provedených prací elektro

Soupis provedených prací elektro Soupis provedených prací elektro Odběratel: Dodavatel: ProfiCan Zdeněk Turek, Luční 360, 387 11 Katovice IČ: 74302388 Název objektu: Objednávka: Smlouva č.: Období: Podle Vaší objednávky a v rozsahu Vámi

Více

A 3.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

A 3.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA zak. č.033/03/2013 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO A 3.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA A 3.1.1.2 Vytápění objektů ZŠ Název stavby: Rekonstrukce kotelny ZŠ na ul. Kirilovova 330, Paskov Místo stavby: Paskov,

Více

pro stavební povolení a realizaci stavby

pro stavební povolení a realizaci stavby Obsah : I. TECHNICKÁ ZPRÁVA C.2. 1.1 1. Úvodní údaje 2. Technické údaje 3. Technické řešení 4. Závěrem II. VÝKRESY SITUACE C.2. 1.2 ULOŽENÍ KABELŮ C.2. 1.4 ROZPOČET /VÝKAZ VÝMĚR C.2. 1.6 I.TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

1. Úvod. 2. Provozní podmínky. 3. Bilance potřeba tepla

1. Úvod. 2. Provozní podmínky. 3. Bilance potřeba tepla ZÁMEK MIROSLAV DOKUMENTACE PRO VÝBĚR ZHOTOVITELE ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ 1. Úvod TECHNICKÁ ZPRÁVA Předmětem tohoto projektu je kompletní návrh ústředního vytápění v rekonstruovaném objektu zámku Miroslav. Objekt

Více

NÁVRH OPĚRNÉ ZDI V ULICI HUSOVA PŘED Č.P.40. Areál sběrného dvora Pozemky p.č. 557 KÚ Dobrovice (627470)

NÁVRH OPĚRNÉ ZDI V ULICI HUSOVA PŘED Č.P.40. Areál sběrného dvora Pozemky p.č. 557 KÚ Dobrovice (627470) A Akce: NÁVRH OPĚRNÉ ZDI V ULICI HUSOVA PŘED Č.P.40 Místo stavby: Město Dobrovice Areál sběrného dvora Pozemky p.č. 557 KÚ Dobrovice (627470) Investor: Město Dobrovice Palacké náměstí 28 294 41, Dobrovice

Více

Podpora výroby elektřiny z biomasy a bioplynu (z pohledu ERÚ) Petr Kusý Odbor elektroenergetiky Energetický regulační úřad www.eru.

Podpora výroby elektřiny z biomasy a bioplynu (z pohledu ERÚ) Petr Kusý Odbor elektroenergetiky Energetický regulační úřad www.eru. Podpora výroby elektřiny z biomasy a bioplynu (z pohledu ERÚ) Petr Kusý Odbor elektroenergetiky Energetický regulační úřad www.eru.cz Obsah prezentace Stručné představení ERÚ Zákon č. 180/2005 Sb. o podpoře

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÁ ZPRÁVA Dokumentace pro provedení stavby eší VZT pívodní zaízení pro úel výuky student v laboratoi VZT školy SPŠ stavební v Hradci Králové. V projektu se uvažuje s využitím stávající pívodní jednotky

Více

Zpráva o revizi elektrického zařízení

Zpráva o revizi elektrického zařízení Zpráva o revizi elektrického zařízení Ev.ozn. - RTEZ_0A Začátek revize Konec revize : : 3.3.200 3.3.200 Revize provedena dle : ČSN 33 500, čl. 2.. - výchozí ČSN 33 2000-6 /2007 Datum zpracování : 7.3.200

Více

01. Popis technického řešení

01. Popis technického řešení PROJEKT CENTRUM NOVA s. r. o., Palackého 48, 393 01 Pelhřimov IČ: 280 94 026, tel. 565 323 117, fax 565 322 586 web: www.projektcentrum.cz, e.mail: info@projektcentrum.cz 01. Popis technického řešení Název

Více

Dokumentace pro provedení stavby Počet stran : 7

Dokumentace pro provedení stavby Počet stran : 7 CENTROPROJEKT GROUP a.s. Kanalizace Dřevnovice A.č.: C06/E/001 A.č.: CO6/E/001 Z.č. : 160044 Dokumentace pro provedení stavby Počet stran : 7 Projektant : CENTROPROJEKT GROUP a.s. Stavebník : Obec Dřevnovice

Více

ŘEDITEL Dopravoprojektu Brno a.s.

ŘEDITEL Dopravoprojektu Brno a.s. ČÍSLO SOUPRAVY: REVIZE Č. DATUM ZMĚNA ČÍSLO OBJEKTU: AUTORIZACE: Výškový systém: Bpv Souřadnicový systém: S-JTSK OBJEDNATEL MĚSTO CHRUDIM RESSELOVO NÁMĚSTÍ 77 537 16 CHRUDIM HLAVNÍ INŽENÝR PROJEKTU ODPOVĚDNÝ

Více

2x BJ PB VB Velký Karlov, SO 1- etapa 1, byt A D vnitřní el. instalace a ochrana před bleskem Obec Velký Karlov ing. J. Kosík, Veselá 15, Znojmo

2x BJ PB VB Velký Karlov, SO 1- etapa 1, byt A D vnitřní el. instalace a ochrana před bleskem Obec Velký Karlov ing. J. Kosík, Veselá 15, Znojmo Akce: Investor: Projektant: 2x BJ PB VB Velký Karlov, SO 1- etapa 1, byt A D vnitřní el. instalace a ochrana před bleskem Obec Velký Karlov ing. J. Kosík, Veselá 15, Znojmo TECHNICKÁ ZPRÁVA k projektu

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU ŠÍROKÁ č.p.87, CHRUDIM. Elektroinstalace. Město Chrudim Resselovo náměstí 77, 537 16 Chrudim

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU ŠÍROKÁ č.p.87, CHRUDIM. Elektroinstalace. Město Chrudim Resselovo náměstí 77, 537 16 Chrudim BOGUAJ stavební inženýrství BOGUAJ Stavební inženýrství,s.r.o. Projekční a inženýrská kancelář Technické dozory staveb Znalecké posudky Odhady nemovitostí,posuzování stavu stavebních konstrukcí Kancelář:

Více

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ DISTRIBUNÍCH SOUSTAV STANDARDY PIPOJENÍ ZAÍZENÍ K DISTRIBUNÍ SOUSTAV

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ DISTRIBUNÍCH SOUSTAV STANDARDY PIPOJENÍ ZAÍZENÍ K DISTRIBUNÍ SOUSTAV PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ DISTRIBUNÍCH SOUSTAV PÍLOHA 6 STANDARDY PIPOJENÍ ZAÍZENÍ K DISTRIBUNÍ SOUSTAV Zpracovatel: PROVOZOVATELÉ DISTRIBUNÍCH SOUSTAV prosic2006 Schválil: ENERGETICKÝ REGULANÍ ÚAD d strana

Více

DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE

DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE PIKAZ BRNO, spol. s r.o. Šumavská 31, 612 54 Brno, ČR tel.: +420 549 131 111, fax: +420 549 131 227, e-mail: info@pikaz.cz Investor : Správa železniční dopravní cesty s.o. Arch. č. : 1477-PB-S01-E-001

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE 1. Základní údaje 1.1. Rozsah projektu Předmětem této projektové dokumentace je dokumentace pro výběr zhotovitele akce Stavební úpravy MŠ Pražská 1908/2a, Svitavy SO 02

Více

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA SEZNAM PŘÍLOH Výkres č. F 701 Technická zpráva - 6 A4 Výkres č. F 702 Půdorys 1.NP měřítko 1:50 6 A4 Výkres č. F 703 Půdorys 2.NP měřítko 1:50 6 A4 Výkres č. F 704 Půdorys 3.NP měřítko 1:50 6 A4 Výkres

Více

Stavební úpravy administrativní budovy čp. 83 PDV Zbytiny

Stavební úpravy administrativní budovy čp. 83 PDV Zbytiny PROJEKTCENTRUM sdružení projektantů Špidrova 87 VIMPERK Akce : Investor : Stavební úpravy administrativní budovy čp. 83 PDV Zbytiny Lesy ČR s.p., LZ Boubín, Zámecká alej 254/35, 385 15 Vimperk Zodpovědný

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Rekonstrukce budovy č.p. 2380, ul. Pod Nemocnicí, Louny - PZTS

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Rekonstrukce budovy č.p. 2380, ul. Pod Nemocnicí, Louny - PZTS , Roudnice nad Labem IČ: 49 10 13 58 TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: : Rekonstrukce budovy č.p. 2380, ul. Pod Nemocnicí, Louny - PZTS Stupeň PD: PROVÁDĚCÍ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Investor: ÚP ČR krajská pobočka

Více

I O: 64576183 Tel.: e-mail:

I O: 64576183 Tel.: e-mail: FHJ Building spol.s.r.o. Na Boti i5, Praha 10 106 00 Investor : Místo stavby : Stavba : ást : Obsah : eská republika, SSZ, Praha 5-Smíchov, K ížová 25 A.Barcala 1461, eské Bud jovice NÁSTAVBA OBJEKTU GARÁŽÍ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA C1.1. Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích, Pečky SO 100 KOMUNIKACE. TECHNICKÁ ZPRÁVA č.zak.7/15, datum 11/2015

TECHNICKÁ ZPRÁVA C1.1. Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích, Pečky SO 100 KOMUNIKACE. TECHNICKÁ ZPRÁVA č.zak.7/15, datum 11/2015 TECHNICKÁ ZPRÁVA Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích, Pečky SO 100 KOMUNIKACE C1.1 Příloha č. Vypracoval: Daniel Kadavý Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích Stránka 1 Obsah

Více

4 ZÁSOBOVÁNÍ ELEKTRICKOU ENERGIÍ

4 ZÁSOBOVÁNÍ ELEKTRICKOU ENERGIÍ 4 ZÁSOBOVÁNÍ ELEKTRICKOU ENERGIÍ Tabulky 4.1 Kabelové vedení 4.2 Kabelové vedení (16 Vedení elektrické SKP 46.21.34.1 Rozvody kabelové silnoproudé, vysokého napětí) 4.3 Kabelové vedení (3 Elektrická síť

Více

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Obsah

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Obsah Obsah 1. Úvod 1 2. Identifikační údaje stavby 1 3. Identifikační údaje investora 1 4. Identifikační údaje projektanta 1 5. Rozsah projektu 2 6. Projektové podklady 3 7. Hlavní technické údaje 3 8. Popis

Více