VYUŽÍTÍ CA SYSTÉMŮ V KONFEKČNÍ VÝROBĚ (hardware)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VYUŽÍTÍ CA SYSTÉMŮ V KONFEKČNÍ VÝROBĚ (hardware)"

Transkript

1 VYUŽÍTÍ CA SYSTÉMŮ V KONFEKČNÍ VÝROBĚ (hardware)

2 SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY CAD SYSTÉMŮ software operační systém Windows XP, Windows Vista, Windows 7 hardware procesor minimum: 800 MHz nebo ekvivalentní (Intel Pentium III ), doporučeno 2GHz procesor a lepší operační paměť minimum: 256 MB RAM, doporučeno 1 až 2 GB RAM grafická karta minimum: rozlišení 1024x768 s barevnou hloubkou True Color (16,7 milion barev) test HW - testy na ověření výkonnosti HW (např: VariCAD View) další hardware speciální polohovací zařízení, tablet, digitizér, scanner, plotr, tiskárna, Hardwarové požadavky AutoCADu 2010 (32bitová nebo 64bitová verze) Windows Vista (Home Premium, Ultimate, Business, Enterprise), Windows 7, Windows XP Pro+Home (sp2) pro 32bitové i 64bitové veze - (starší verze též Win2000/NT4/Win98) CPU Pentium-4 nebo Athlon 2GHz nebo vyšší (pro 3D a Vista/Win7: 3GHz a výše) 2GB RAM, 1.5GB diskového prostoru (2GB pro 3D/Vista/64bit) grafika min. 1024x768 truecolor (pro 3D: 1280x MB VRAM),

3 VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC VSTUPNÍ myš, klávesnice, scanner - digitizér (tablet) VÝSTUPNÍ tiskárna, plotr

4 POLOHOVACÍ ZAŘÍZENÍ 1963 (Xerox) na spodní straně snímač, který přenáší pohyb po podložce na pohyb ukazatele na obrazovce kuličková myš, optická, trackball, touchpad, trackpoint. - 3D myš Space Pilot Pro a další fy. 3D Connection (Logitech) 3D ovládání grafických aplikací, zvýšení produktivity práce cca o 30 %, ovládací prvky se automaticky přizpůsobují právě prováděné CAD operaci (např. náčrt/sestava/výkres), možnost nakonfigurovat X tlačítek (21 i více) pro rychlý přístup k nejpoužívanějším operacím ( LCD displej přitom zobrazuje jejich aktuální funkci), možnost zobrazovat i další volitelné (programovatelné) informace ( y, schůzky,...). CAD aplikace - AutoCAD, Autodesk Inventor, CATIA, Google SketchUp, Pro/ENGINEER,.

5 DIGITITALIZACE

6 DIGITITALIZACE Obecně převod čehokoli (např. 2D obrazu 3D objektů) do digitální podoby Digitalizace je převod vybraných měřitelných fyzikálních veličin digitalizovaného objektu do numerických hodnot, jejich kódování a uložení za účelem pozdějšího vygenerování jiných fyzikálních veličin s cílem umožnit pozdějšímu uživateli fyziologické vjemy nahrazující přímé vnímání originálu. Digitizér je obecně název pro jakékoliv zařízení pro digitalizaci (třeba i scanner) Digitalizace 2D DIGITIZÉR tzv. snímač souřadnic, zařízení pro snímání souřadnic bodů z kreslené předlohy, digitalizaci provádí operátor na speciálním stole pomocí snímacího čidla, které má obvykle podobu čočky s osovým křížem umístěné v malé krabičce s několika tlačítky (tzv.puku). použití: vektorová digitalizace výkresů, ovládání obrazovkového kursoru (emulace myši - tablet), výběr příkazů z papírového (tabletového) menu MALÝ DIGITIZÉR = TABLET Digitalizace 3D KLASICKÉ POJETÍ DIGITIZÉRU A TABLETU (2D)

7 ROZDÍLY - KLASICKÝ TABLET, TABLET PC, TABLET ipad, LCD TABLET klasický grafický tablet LCD tablet tablet PC tablet ipad polohovací zařízení, skládající se z pevné podložky s aktivní plochou a s pohyblivého snímacího zařízení v podobě bezdrátového pera nebo takzvaného puku (obdoba myši s nitkovým křížem a tlačítky) ovládání PC podobným způsobem jako myš, kreslení volnou rukou, s pukem pak digitalizace výkresové předlohy tablet fungující zároveň jako monitor při ovládání PC se díváte přímo na tablet, přes který PC ovládáte notebook kombinovaný s LCD tabletem OS přizpůsobený ovládání přes LCD Něco mezi notebookem a ereadrem cca 140 aplikací, ovládání přes dotykový display prohlížení internetu, epošta, čtení eknih, přehrávání medií, prohlížení fotek, kompas, (do budoucna GPS navigace) jednoduché kancelářské balíky (iworks), ručné psaní poznámek, ASUS, ACER, MSI, NOKIA,

8 ruční skenery ploché (stolní) skenery průchodové protahovací skenery rotační (bubnové) skenery knižní skenery filmové skenery 2D SCANNERY Obrazová předloha je po řádcích osvětlována a odražené světlo je vedeno přes optický systém k přijímači, který je tvořen senzory (CIS), nebo prvky na bázi fotobuněk (CCD). Přijímač potom převádí obrazovou informaci na digitální signál a posílá ji dále počítači.

9 DIGITIZER identifikace střihových dílů digitalizace obrysu (průběžné body, stupňovací body, nulové hodnoty, stupňovací hodnoty z databáze, nebo hodnoty získané digitalizací vystupňovaného střih.dílu, standardní zástřihy, variabilní zástřihy) digitalizace vnitřního obrysu digitalizace velkých dílů po částech digitalizace značek (referenční linie, poziční značky)

10 DIGITIZÉR NSCAN (fy. NHEGA -USA) automatizovaná digitalizace střihových šablon s využitím vysokorychlostního scannování přesnost do 0,25mm oproti originálu, rychlost cca 6x vyšší než ruční digitalizace automatická detekce vnějších linií, zástřihů, referenčních linií, pozičních značek kompatibilita s CAD systémy Gerber AccuMark, MicroMark, Lectra, PAD System, OptiTex, and Polygon.

11 DIGITIZÉR ACCUSCAN fy. GERBER digitalizace střihových šablon s využitím vysokorychlostního scannování přesnější a rychlejší (cca o 50 %) digitalizace střihových dílů oproti klasické manuální metodě automatická detekce vnějších linií, zástřihů, referenčních linií, pozičních značek tloušťka předlohy maximálně 1. 5 mm

12 DIGITIZÉR fy. GEMINI digitalizovaní střihových šablon s využitím fotoaparátu přesnost max. 0.7 mm

13 3D SCANNERY systémy CMM (Coordinate Measure Machine) snímání prostorových souřadnic povrchu objektu v diskrétních bodech mrak bodů

14 DOTYKOVÉ MECHANICKÉ 3D SCANNERY Skenovaný objekt fyzicky "osaháme" hrotem, který je zavěšený na mechanickém rameni. Rameno má v každém kloubu senzor zaznamenávající natočení ramene v tomto místě. Poloha skenovaného bodu se získá vyhodnocením údajů ze všech kloubů ramene. Mechanické skenery jsou vhodné pro digitalizaci poměrně složitých těles jak s dutinami tak i s nerovnoměrným povrchem. Výhody vysoká přesnost Nevýhody objekt je nutné "osahávat" hrotem ručně, vysoká časová náročnost, problém s drsností povrchu, ztráta textury povrchu objektu.

15 OPTICKÉ 3D SCANNERY Snímaní skenovaného objektu z několika úhlů pomocí optického zařízení. Při každém natočení, které se provede buď ručně nebo pomocí polohovacího zařízení (krokový motorek řízený počítačem), se objekt v podstatě vyfotí a data se odešlou do počítače. Po získání snímků ze všech úhlů pohledu se data zpracují a digitalizovaný model se vytvoří pomocí získaných 2D fotografií snímaného objektu. Kvalita zdigitalizovaného objektu je ovlivněna počtem získaných snímků a jednobarevným pozadím kontrastujícím se skenovaným objektem. Výhodou tohoto snímacího zařízení je informace o povrchu objektu (textuře) získaná na snímcích (2D fotografiích). VECTRA3D obličejový scanner Pasivní Princip stereoskopického vidění, metoda fotogrammetrie.

16 OPTICKÉ 3D SCANNERY Aktivní aktivně ozařují snímaný objekt a z deformace projektovaného obrazu nebo odrazu světla zachyceného kamerou (1 nebo více) rekonstruují 3D systémy se liší v projektovaném světelném zdroji a způsobu jeho zachycení na povrchu objektu (laser, infračervené světlo, strukturované světlo - moiré efekt) TRIANGULAČNÍ SCANNERY Záznam laserové stopy pohybující se po snímaném 3D objektu pomocí 1 nebo 2 kamer, které jsou vůči laseru pootočeny o určitý úhel (metoda triangulace), následné vyhodnocení 3D obrazu. jedna kamera a laser (laser a kamera jsou umístěny na základně, snímá se stopa laseru na objektu; otáčí se objekt nebo je otáčením zrcátka vychylován laserový paprsek) dvě kamery a projektor strukturovaného světla (světlé a tmavé proužky pro usnadnění lokalizace a pro interpolaci), dvě kamery, které snímají rotující stopu laseru bez nutnosti znát úhel otáčení laserové stopy,

17 TRIANGULAČNÍ 3D DRAPESCANNER (KOD)

18 LASEROVÉ 3D SCANNERY Stejný princip jako např. sonar, využívá se laserového paprsku. Vlastní skenování spočívá v tom, že se kolmo proti předmětu vyšle laserový paprsek, který se od něho odrazí a vrátí se zpět do skenovacího zařízení, kde se vyhodnotí. Vyhodnocením doby (time ofo flight), která uplyne od vyslání do vrácení paprsku, získáme informaci o rozměru předmětu ve směru letu paprsku. Informace o zakřivení povrchu plyne z úhlu pod jakým se paprsek vrátí zpět do zařízení. Spojením obou základních informací skener získá přesnou polohu bodu, kterou odešle do počítače. Tímto způsobem skener laserovým paprsek "obkrouží" celé těleso, popř. těleso se otáčí a skenovací zařízení stojí. Výhodou laserových skenerů je jejich vysoká přesnost a nenáročnost na obsluhu během skenování.

19 DESTRUKTIVNÍ 3D SCANNERY Digitalizace jak vnějšího povrchu součásti, tak i jeho vnitřní geometrii. Digitalizovaný objekt je při použití této metody zničen. Uplatnění - zejména v oblasti Reverse Engineeringu při digitalizaci součástí se složitou vnitřní geometrií. Před procesem digitalizace je skenovaná součást umístěna na nastavitelný rám a pokryta speciálním materiálem, který při zpracování naskenovaných snímků poskytne vysoký kontrast mezi součástí a okolím. Poté se z prostoru vyčerpá vzduch a vznikne vakuum, které způsobí, že se tento speciální materiál dostane do všech dutin součásti. Takto připravený blok se přemístí do skenovacího zařízení, kde se připevní k frézovacímu stolu. a vlastní skenování proběhne v okamžiku odfrézování ultratenké vrstvy materiálu. Nově vzniklý povrch se pak skenuje pomocí optického skeneru a získaná data se odešlou ke zpracování. Použití převážně při složité vnitřní digitalizaci objektu.

20 RENTGENOVÉ 3D SCANNERY Zařízení umožní získávání informací o vnitřní geometrii součástí použitím rentgenového záření. Jde o nedestruktivní metodu digitalizace. Rentgenové skenery pracují na stejném principu jako klasické rentgeny požívané ve zdravotnictví s tím rozdílem, že při tomto použití je intenzita záření vyšší. Zařízení jsou většinou mobilní a používají se např. ke kontrole potrubí, kotlů nebo jiných uzavřených nádob. rentgenoví scannery CT scannery - metrotomografie

21 Počítačová tomografie (CT) Tomograf vrstvový rentgen, přístroj zobrazující jednotlivé vrstvy vnitřního složení těla, Počítačová tomografie kombinuje klasické rentgenové vyšetření s počítačovým systémem, který informace zpracovává. Snímek se tedy jednoduše neexponuje na rentgenový film (jako u obyčejného RTG vyšetření), ale je matematicky spočítán a zobrazen do nejmenších detailů. tělo "rozřezáno" na tenké plátky.

22 Počítačová tomografie

23 Tomograf - SkyScan kompozit ze skleněnými vlákny struktura pěny

24 ULTRAZVUKOVÉ 3D SCANNERY Skenování je prováděno manuálnì ultrazvukovou sondou tvaru pistole, který přikládáme ke skenovanému povrchu a stiskem spouště dojde k vyslání ultrazvukového signálu. Tento signál je pomocí speciální konstrukce s ultrazvukovými čidly dekódován do prostorových souřadnic, které je možno vkládat přímo do CAD systémů nebo do datových souborů. Nevýhodou zařízení je jeho relativnì malá přesnost, která se pohybuje v rozmezí 0,3 až 0,5mm. Tato přesnost je však pro mnoho oblastí zcela dostačující.

25 Populace Virtuální zkoušení Sběr somatometrických dat Konstrukce střihu a stupňování Size Height xxx xxx xxx Bust girth xxx xxx xxx Waist girth xxx xxx xxx Hip girth xxx xxx xxx Velikostní škála Frequency difference (bust and hip) Analýza dat

26 3D BODY SCANNERY Laserové světlo Infračervené světlo Strukturované světlo Fotogrammetrie Světelný projektor Světelné záření Počítač Kamera Softwarová přeměna dat Soubor dat Zachycení kamerou CAD systémy OBJEKT Různá snímací zařízení pro zachycení povrchu lidského těla v 3D rovině mají odlišné rysy a výhody. Obecně se však skenery skládají z následujících částí: jednoho nebo více světelných zdrojů, které projektují paprsek, nebo jiný vzor na lidské tělo, kamery, která zachytí obraz světla projektovaného na tělo, softwarového vybavení, které vyhodnotí hloubkovou strukturu povrchu těla, výkonný počítač a obrazovku k 3D zobrazení

27 3D BODY SCANNERY 3D skener WBX fy. Cyberware BodyFit 3D skenovací kabina firmy [TC]2 scannery fy. Artec Group

28 3D BODY SCANNER XYZ RGB (Kanada) zařízení pro tvorbu 3D scanu lidského těla v jeho v dynamickém postoji doba pořízení scanu - přibližně 0,01s. On-line 3D Scanning Solution - internetová služba poskytující možnost rekonstrukce 3D obrazu z několika fotek daného obrazu, pořízeného obyč digitálním fotoaparátem (s vysokým rozlišením a dobrou kvalitou obrazu)

29 3D DAVID LASER SCANNER přenosný 3D scanner princip - obrazy laserové stopy na snímaném objektu (při pohybu laseru ponad objekt) jsou kontinuálně zachycovány web kamerou a následně zpracovávány do výsledného 3D obrazu snímaného objektu prostřednictvím speciálního software. objekt musí být umístěny v rohu speciální zástěny s naznačeným referenčními body pro kalibraci systému přesnost scanneru 0,2 mm nízká cena nutnost otáčení objektu

VYUŽÍTÍ CA SYSTÉMŮ V KONFEKČNÍ VÝROBĚ (hardware)

VYUŽÍTÍ CA SYSTÉMŮ V KONFEKČNÍ VÝROBĚ (hardware) VYUŽÍTÍ CA SYSTÉMŮ V KONFEKČNÍ VÝROBĚ (hardware) SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY CAD SYSTÉMŮ software operační systém Windows XP, Windows Vista, Windows 7 hardware procesor minimum: 800 MHz nebo ekvivalentní (Intel

Více

VYUŽÍTÍ CA SYSTÉMŮ V KONFEKČNÍ VÝROBĚ (hardware)

VYUŽÍTÍ CA SYSTÉMŮ V KONFEKČNÍ VÝROBĚ (hardware) VYUŽÍTÍ CA SYSTÉMŮ V KONFEKČNÍ VÝROBĚ (hardware) SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY CAD SYSTÉMŮ software operační systém Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 hardware procesor minimum: 800 MHz nebo ekvivalentní

Více

Polohovací zařízení. Počítačová myš

Polohovací zařízení. Počítačová myš Polohovací zařízení Polohovací zařízení jsou vstupní periferie, jejichž úkolem je umožnit snadnější ovládání programů a programových součástí operačního systému. Jedná se především o pohyb kurzoru po pracovní

Více

2.12 Vstupní zařízení II.

2.12 Vstupní zařízení II. Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Tematická oblast Předmět Druh učebního materiálu Anotace Vybavení, pomůcky Ověřeno ve výuce dne, třída Střední průmyslová škola strojnická Vsetín

Více

produktů. produkty: AutoCAD Mechanical Showcase Autodesk Autodesk Designer SketchBook Autodesk Mudbox Vault Autodesk Ultimate Intel Xeon Intel Core

produktů. produkty: AutoCAD Mechanical Showcase Autodesk Autodesk Designer SketchBook Autodesk Mudbox Vault Autodesk Ultimate Intel Xeon Intel Core Autodesk Product Design Suite Standard 20122 Systémové požadavky Typičtí uživatelé a pracovní postup Konstruktérům a inženýrům, kteří vyvíjejí pozoruhodné produkty, nabízí sada Autodesk Product Design

Více

DigiScan DS-01/DS-02

DigiScan DS-01/DS-02 DigiScan DS-01/DS-02 Přenosný digitální skener Uživatelský Manuál Prohlášení o shodě pro tento přístroj naleznete na: www.technaxx.de/ (na spodní liště Konformitätserkärung ). Přesná specifikace je závislá

Více

Operační systém (OS) Porty. PC zdroj Instalace. Podmínka Záruka

Operační systém (OS) Porty. PC zdroj Instalace. Podmínka Záruka Příloha č. 4 - Technické podmínky OPVK 1.4 Stolní počítač žákovský- učebna Platný název zařízení Název výrobce Platný webový odkaz (link) na stránky výrobce Platný webový odkaz (link) na stránky dovozce

Více

Úvod do zpracování obrazů. Petr Petyovský Miloslav Richter

Úvod do zpracování obrazů. Petr Petyovský Miloslav Richter Úvod do zpracování obrazů Petr Petyovský Miloslav Richter 1 OBSAH Motivace, prvky a základní problémy počítačového vidění, pojem scéna Terminologie, obraz, zpracování a analýza obrazu, počítačové vidění,

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.08.20

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.08.20 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.08.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 24.3.2009, verze 1.00 Konfigurace

Více

Výklad učiva: Co je to počítač?

Výklad učiva: Co je to počítač? Výklad učiva: Co je to počítač? Počítač je v informatice elektronické zařízení a výpočetní technika, která zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Současný počítač se skládá z hardware, které

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Název školy: Střední zdravotnická škola a Obchodní akademie, Rumburk, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0649

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK Název programu: Název projektu: Registrační číslo projektu: Název zakázky: Druh zakázky: Předmět zakázky: Operační program Praha - Adaptabilita Inovace bakalářského studijního programu

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace zakázky Dodávka ICT vybavení zadané ve výběrovém řízení podle pravidel Příručky pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost do projektu Internetové

Více

Manuál práce s dataloggerem Xplorer GLX

Manuál práce s dataloggerem Xplorer GLX manuál Manuál práce s dataloggerem Xplorer GLX Ovládání dataloggeru Xplorer GLX je jednoduché a intuitivní. Kromě popisu ovládání základních funkcí a nastavení připojujeme některé tipy související se zkušenostmi

Více

Návod na použití. Panenka Barbie Video Girl

Návod na použití. Panenka Barbie Video Girl Panenka Barbie Video Girl Návod na použití INFORMACE O BEZPEČNOSTI BATERIÍ Za výjimečných podmínek mohou z baterií unikat tekutiny, které mohou způsobit popáleninu chemikálií nebo zničit Váš produkt. Abyste

Více

O autorovi 6 O odborném redaktorovi 7 Úvod 21 Laptop nebo notebook? 21 Co je cílem této knihy 22 Webové stránky autora 23 Osobní poznámka 23

O autorovi 6 O odborném redaktorovi 7 Úvod 21 Laptop nebo notebook? 21 Co je cílem této knihy 22 Webové stránky autora 23 Osobní poznámka 23 Obsah O autorovi 6 O odborném redaktorovi 7 Úvod 21 Laptop nebo notebook? 21 Co je cílem této knihy 22 Webové stránky autora 23 Osobní poznámka 23 KAPITOLA 1 Obecně o přenosných systémech 25 Definice přenosného

Více

Představení: Luxusní notebook - tablet Toshiba v akci

Představení: Luxusní notebook - tablet Toshiba v akci Stránka č. 1 z 8 < Zpět na článek... Toshiba Portégé R400 foto: Jiří Zahrádka Představení: Luxusní notebook - tablet Toshiba v akci 15.6.2007 - Tablety Toshiba se na trhu řadí k uznávanému zboží vybavenému

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace k výběrovému řízení na dodavatele technického vybavení k projektu Zvýšení odborných kompetencí pedagogických pracovníků prostřednictvím dalšího vzdělávání registrační číslo projektu

Více

Úvod do počítačové grafiky

Úvod do počítačové grafiky Úvod do počítačové grafiky Zpracoval: ing. Jaroslav Chlubný Počítačová grafika Počítačová grafika a digitální fotografie zaujímá v současnosti stále významnější místo v našem životě. Uveďme si jen několik

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Národní institut pro další vzdělávání (zařízení pro další vzdělávání pedagogických

Více

předměty zastaralé. V případě Vašeho zájmu si můžete tento nepotřebný

předměty zastaralé. V případě Vašeho zájmu si můžete tento nepotřebný Praha 23.5.2019 Vážení, nabízíme k dalšímu využití výpočetní techniku, kterou vyřazujeme z evidence majetku Univerzity Karlovy, Pedagogické fakulty. Jedná se o předměty zastaralé. V případě Vašeho zájmu

Více

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK A512 Notebook

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK A512 Notebook Datasheet Fujitsu LIFEBOOK A512 Notebook Váš společník na každý den Fujitsu LIFEBOOK A512 je solidní notebook pro každodenní použití s antireflexním 15,6 (39,6cm) displejem LCD s rozlišením HD a širokoúhlým

Více

RUČNÍ SCANNER. Uživatelský Manuál

RUČNÍ SCANNER. Uživatelský Manuál RUČNÍ SCANNER Uživatelský Manuál 1. Hlavní vlastnosti Barevné skenování do JPG/PDF Výběr rozlišení 900/600/300 dpi Ukládání souboru JPG/PDF přímo na paměťovou kartu mikrosd Podporované paměťové karty mikrosd

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzva k podání na dodání vzdělávacích služeb podle Příručky pro příjemce finanční podpory

Více

Digitální dveřní kukátko

Digitální dveřní kukátko Digitální dveřní kukátko Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Snadné ovládání Velmi dobrý poměr výkon x cena Jednoduchá montáž www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Popis produktu b) Vnější strana kukátka

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: ÚSTŘEDNÍ VOJENSKÁ NEMOCNICE - Vojenská fakultní nemocnice PRAHA IČ: 61383082 Sídlo/místo

Více

Změna koncepce školy

Změna koncepce školy ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VÝBĚROVÉMU ŘÍZENÍ dodávka výpočetní techniky a periférií pro realizaci projektu : Změna koncepce školy 1. Zadavatel zakázky : Biskupské gymnázium, U Klafárku 1, 591 01 Žďár nad Sázavou,

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/34.0233 Šablona III/2 Název VY_32_INOVACE_197_Grafika Název školy Hotelová škola Bohemia s.r.o.

Více

85/2013. Dodávka 1. 10. 2013

85/2013. Dodávka 1. 10. 2013 Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Ing. Karel Johanovský Mgr. Petr Jelínek

Ing. Karel Johanovský Mgr. Petr Jelínek Ing. Karel Johanovský Mgr. Petr Jelínek Klávesnice, myši a jiná polohovací zařízení í 1 Klávesnice Počítačová klávesnice je klávesnice odvozená od klávesnice psacího stroje či dálnopisu. Je určena ke vkládání

Více

Dotykové technologie dotkněte se budoucnosti...

Dotykové technologie dotkněte se budoucnosti... Mgr. Petr Jelínek Ing. Michal Bílek Ing. Karel Johanovský Dotykové technologie dotkněte se budoucnosti... O co se vlastně jedná? dotykové obrazovky (displeje) jsou vstupní i výstupní zařízení dvě nesporné

Více

Počítačová grafika a vizualizace I

Počítačová grafika a vizualizace I Počítačová grafika a vizualizace I PŘENOSOVÁ MÉDIA - KABELÁŽ Mgr. David Frýbert david.frybert@gmail.com SKENERY princip Předlohu pro digitalizaci ozařuje zdroj světla a odražené světlo je vedeno optickým

Více

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů)

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. v rámci realizace projektu "Nové výukové metody

Více

Hardware. Z čeho se skládá počítač

Hardware. Z čeho se skládá počítač Hardware Z čeho se skládá počítač Základní jednotka (někdy také stanice) obsahuje: výstupní zobrazovací zařízení CRT nebo LCD monitor počítačová myš vlastní počítač obsahující všechny základní i přídavné

Více

1x Monitor 30 ; orientační cena 26 000,- Kč bez DPH. Parametry:

1x Monitor 30 ; orientační cena 26 000,- Kč bez DPH. Parametry: 1x Monitor 30 ; orientační cena 26 000,- Kč bez DPH - Doba odezvy: 7ms GTG, 12ms BWB - Jas [cd/m2]: 370 - Kontrast [:1]: 1 000 - Nativní rozlišení: 2560 x 1600 - Rozteč bodů [mm]: 0,25 - Úhlopříčka obrazovky:

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu vortalgov - Vaše chytré elektronické tržiště Název zadavatele: Adresa zadavatele: Oprávněná osoba: Kontaktní osoba: Vyšší policejní škola Ministerstva vnitra pro kriminální policii Čeperka 215, 533 45

Více

emachines D620 řady Stručné pokyny

emachines D620 řady Stručné pokyny emachines D620 řady Stručné pokyny Copyright 2008 Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. emachines D620 řady Stručné pokyny Původní vydání: 09/2008 Společnost neposkytuje žádná ujištění nebo záruky

Více

dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon )

dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) Kontaktní osoba: Jiří Pálek Tel.: 267 994 300 Fax: 272 936 597 E-mail: verejnazakazka@sfzp.cz Datum: 5. 6. 2008 Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále

Více

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.vysocina-finance.cz)

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.vysocina-finance.cz) I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.vysocina-finance.cz) Číslo zakázky 2009/1.1/1/05 Název programu: Operační program Vzdělávání

Více

Instalační manuál pro digitální videorekordér

Instalační manuál pro digitální videorekordér 1 Instalační manuál pro digitální videorekordér 2 1. DVR hlavní desky 1-1. 4k záchytné desky 4 kanály 30 snímků 4 kanály 60 snímků 4 kanály 120 snímků 3 1-2. 8,16,32 k záchytné desky 8,16 kanálů 60 snímků

Více

Úvod...12 Součásti aplikace... 12 Použité konvence... 13

Úvod...12 Součásti aplikace... 12 Použité konvence... 13 Obsah 1 2 Úvod...12 Součásti aplikace... 12 Použité konvence... 13 1. Instalace a nastavení...15 1.1 Než začnete instalovat... 16 1.2 Instalace... 16 Průběh... 17 1.3 Oprava instalace... 18 1.4 Odinstalování

Více

APLIKACE MODERNÍCH METOD PRO VÝROBU ODKLÁDACÍHO STOJANU NA MOBILNÍ TELEFON

APLIKACE MODERNÍCH METOD PRO VÝROBU ODKLÁDACÍHO STOJANU NA MOBILNÍ TELEFON APLIKACE MODERNÍCH METOD PRO VÝROBU ODKLÁDACÍHO STOJANU NA MOBILNÍ TELEFON APPLICATION OF MODERN METHODS FOR PRODUCTION OF MOBILE PHONE STORAGE STAND BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR THESIS AUTOR PRÁCE AUTHOR

Více

ESET Mobile Antivirus

ESET Mobile Antivirus ESET Mobile Antivirus Uživatelská příručka chráníme vaše digitální světy ESET Mobile Antivirus Copyright ESET, spol. s r. o. ESET software spol. s r. o. Meteor Centre Office Park Sokolovská 100/94 180

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Regionální vzdělávací a informační středisko, příspěvková organizace IČO: 71234608

Více

DUM 01 téma: Úvod do počítačové grafiky

DUM 01 téma: Úvod do počítačové grafiky DUM 01 téma: Úvod do počítačové grafiky ze sady: 02 tematický okruh sady: Bitmapová grafika ze šablony: 09 Počítačová grafika určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu: anotace:

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Dodání technického vybavení v rámci projektu Zajištění kvality poskytování sociálně-právní ochrany dětí v Hodoníně (reg.č. CZ.1.04/3.1.03/C2.00090) 1. Zadavatel : Město Hodonín,

Více

Příloha č. 1. Požadavek. 5 let. 3 roky (3 roky) max. 79 000,- Kč max. 94 800,- Kč

Příloha č. 1. Požadavek. 5 let. 3 roky (3 roky) max. 79 000,- Kč max. 94 800,- Kč Příloha č. 1 softwarem pro rok 2011 na SPŠD Plzeň a na odloučeném pracovišti SPŠD v Plzni Křimicích. Vymezení předmětu zakázky Projekt Nauč se a vytvoř!, reg. číslo: CZ.1.07/1.1.12 / 03.0011 Projekt Podpora

Více

na jedno tomografické vyšetření (mgy) Hlava 60 Bederní páteř 35 Břicho 35

na jedno tomografické vyšetření (mgy) Hlava 60 Bederní páteř 35 Břicho 35 Zkoušky provozní stálosti na pracovištích počítačové tomografie (CT), fantomy a pomůcky, které se při nich používají Tomáš Kmoch Prodejní poradce - biomedicínské přístroje, přístroje a pomůcky pro zajištění

Více

Digitální dveřní kukátko s GSM, 5

Digitální dveřní kukátko s GSM, 5 Digitální dveřní kukátko s GSM, 5 Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Nejlepší model kukátka LCD displej 5 Možnost provozu přes 3G SIM kartu www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Popis produktu b) Vnější

Více

Chytrý osobní laptop s rychlým procesorem Intel, 4GB pamětí RAM a grafikou ATI. Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaiopro.

Chytrý osobní laptop s rychlým procesorem Intel, 4GB pamětí RAM a grafikou ATI. Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaiopro. VGN-NS3S/S Elegantní jednoduchost Chytrý osobní laptop s rychlým procesorem Intel, 4GB pamětí RAM a grafikou ATI Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaio.eu/ Oficiální webové stránky VAIO Europe

Více

spsks.cz Část druhá - Praxe Technologie řízení robotického ramena Zpracováno v rámci projektu CZ.1.07/3,2, 10/04.0024 financovaného z fondů EU

spsks.cz Část druhá - Praxe Technologie řízení robotického ramena Zpracováno v rámci projektu CZ.1.07/3,2, 10/04.0024 financovaného z fondů EU Část druhá - Praxe Technologie řízení robotického ramena Zpracováno v rámci projektu CZ.1.07/3,2, 10/04.0024 financovaného z fondů EU kapitola 3 Obsah 9 Úvod... 37 10 Metodika... 38 10.1 Úprava vstupních

Více

11 120,- AKČNÍ NABÍDKA PRODUKTŮ. LENOVO IdeaPad B5400

11 120,- AKČNÍ NABÍDKA PRODUKTŮ. LENOVO IdeaPad B5400 LENOVO IdeaPad B5400 405806 11 120,- Odolný notebook pro každodenní použití za rozumnou cenu. Dvoujádrový procesor Intel Pentium 3550M (2.3GHz), 4GB RAM (DDR3), 15.6 HD (1366x768 bodů) LED displej, grafika

Více

Rodina notebooků VAIO E se rozrůstá:

Rodina notebooků VAIO E se rozrůstá: Tisková zpráva Praha, 19. červen 2012 Rodina notebooků VAIO E se rozrůstá: Snadno ovladatelné nové modely VAIO E 15 a E 17 Nový zaoblený design wrap-around Funkce Rapid Wake + Eco: připraven k práci v

Více

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Desktop 11

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Desktop 11 Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Desktop 11 RYCHLÝ ÚVODNÍ LIST NOVELL Při instalaci nové verze systému SUSE Linux Enterprise Desktop 11 postupujte podle následujících pokynů. Tento dokument

Více

Elektronická kapacitní dekáda - BASIC

Elektronická kapacitní dekáda - BASIC Elektronická kapacitní dekáda - BASIC Stručná charakteristika: Plně elektronizovaná kapacitní dekáda s širokým rozsahem hodnot. Indikuje velké množství parametrů nastaveného kapacity včetně lokálních teplot.

Více

Konfigurace zařízení - Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní akademie Břeclav

Konfigurace zařízení - Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní akademie Břeclav Konfigurace zařízení - Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní akademie Břeclav P.č. 1 Stolní PC sestava + SW 17ks Procesor čtyř jádrový procesor, benchmark min. 3,350 Paměti min 4GB Grafická

Více

Hardware 1. Které zařízení není umístěno na základní desce? A) Zpracovává obraz pro zobrazení na monitoru. C)

Hardware 1. Které zařízení není umístěno na základní desce? A) Zpracovává obraz pro zobrazení na monitoru. C) Hardware 1 okamžité ukončení práce činnosti celého je vždy součástí základní v PC Slouží k realizaci výpočtů. Zpracovává obraz pro zobrazení na monitoru. Slouží k ukládání údajů během práce Slouží k ukládání

Více

Tablet SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1. Popis a používání zařízení ve výuce

Tablet SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1. Popis a používání zařízení ve výuce STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ELEKTROTECHNICKÁ A INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ BRNO Tablet SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1 Popis a používání zařízení ve výuce Vytvořil: Mgr. David Čížek Obsah 1. Úvod... 2 2. Popis tabletu,

Více

Hardware. Monitor. CRT monitor (Cathode Ray Tube) Princip fungování CRT monitoru. LCD (Liquid Crystal Displays) - nová generace monitorů

Hardware. Monitor. CRT monitor (Cathode Ray Tube) Princip fungování CRT monitoru. LCD (Liquid Crystal Displays) - nová generace monitorů Monitor Monitor je čistě výstupní zobrazovací zařízení. Prostřednictvím monitoru s námi počítač komunikuje - sděluje nám potřebné informace, zobrazuje obrázky, pracovní plochu atd. V současnosti používané

Více

POČÍTAČEM PODPOROVANÉ SYSTÉMY - CA SYSTÉMY

POČÍTAČEM PODPOROVANÉ SYSTÉMY - CA SYSTÉMY POČÍTAČEM PODPOROVANÉ SYSTÉMY - CA SYSTÉMY SYSTÉMY CAQ počítačem podporovaná (řízená) kvalita. vstupní kontrola zboží vstup zboží řídící počítač průběžná kontrola procesů (on-line) CAQ počítač pro CAQ

Více

Dotykové úlohy PC. Petr Novák (Ing., Ph.D.) novakpe@labe.felk.cvut.cz 14.09.2015. 2 Úvod... 1 3 Dotykové monitory... 1 4 Časté operační systémy...

Dotykové úlohy PC. Petr Novák (Ing., Ph.D.) novakpe@labe.felk.cvut.cz 14.09.2015. 2 Úvod... 1 3 Dotykové monitory... 1 4 Časté operační systémy... Dotykové úlohy PC Petr Novák (Ing., Ph.D.) novakpe@labe.felk.cvut.cz 14.09.2015 1 Obsah 2 Úvod... 1 3 Dotykové monitory... 1 4 Časté operační systémy... 4 2 Úvod V mnoha případech, zejména pro děti a starší

Více

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií VY_32_INOVACE_31_13 Škola Název projektu, reg. č. Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Tematická oblast Název Autor Vytvořeno, pro obor, ročník Anotace Přínos/cílové kompetence Střední

Více

Instalační příručka pro kartu PCTV MediaCenter 310e

Instalační příručka pro kartu PCTV MediaCenter 310e Instalační příručka pro kartu PCTV MediaCenter 310e Společnost Pinnacle Systems GmbH vydala tento návod s použitím všech dostupných informací, ale nemůže zaručit, že jsou uvedeny vyčerpávající informace

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ ÚSTAV STROJÍRENSKÉ TECHNOLOGIE FACULTY OF MECHANICAL ENGINEERING INSTITUTE OF MANUFACTURING TECHNOLOGY KONTROLA

Více

ICT PLÁN ZŠ STRÁŽ. na období do konce šk. roku 2011/12. Výchozí stav:

ICT PLÁN ZŠ STRÁŽ. na období do konce šk. roku 2011/12. Výchozí stav: ICT PLÁN ZŠ STRÁŽ na období do konce šk. roku 2011/12 Výchozí stav: V současné době navštěvuje školu 114 žáků. Ve škole pracuje 10 učitelů, 5 asistentek pedagoga, 1 vychovatelka školní družiny. Popis pracovního

Více

TECHNICKÉ PODMÍNKY. Článek 2. Podmínky pro službu MojeBanka, MojeBanka Business, MojePlatba,Expresní linka Plus a TF OnLine

TECHNICKÉ PODMÍNKY. Článek 2. Podmínky pro službu MojeBanka, MojeBanka Business, MojePlatba,Expresní linka Plus a TF OnLine Tyto podmínky stanoví technické podmínky a požadavky pro poskytování vybraných Bankovních služeb. Seznamte se prosím důkladně s tímto dokumentem. Vaše případné dotazy rádi zodpovíme. Článek 1. Použití

Více

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek k uživatelské příručce Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright

Více

Všestrannost bez kompromisů. GENDEX Novinka!!

Všestrannost bez kompromisů. GENDEX Novinka!! GENDEX Novinka!! Všestrannost bez kompromisů 3D Cone Beam zobrazovací zařízení Panoramatické rtg. zařízení Intraorální rtg. zařízení Digitální intraorální snímače Digitální foliové zobrazovací zařízení

Více

Uživatelská příručka. Digitální dveřní kukátko s HD kamerou a zvonkem. Hlavní výhody přístroje: Snadné ovládání Větší displej Jednoduchá montáž

Uživatelská příručka. Digitální dveřní kukátko s HD kamerou a zvonkem. Hlavní výhody přístroje: Snadné ovládání Větší displej Jednoduchá montáž Uživatelská příručka Digitální dveřní kukátko s HD kamerou a zvonkem Hlavní výhody přístroje: Snadné ovládání Větší displej Jednoduchá montáž 1 1. Popis produktu 2 2. Začínáme Zazvonění na zvonek bude

Více

) informace o stavu řízené veličiny (předávaná řídícímu systému) - nahrazování člověka při řízení Příklad řízení CNC obráběcího stroje

) informace o stavu řízené veličiny (předávaná řídícímu systému) - nahrazování člověka při řízení Příklad řízení CNC obráběcího stroje zapis_rizeni_uvod - Strana 1 z 9 20. Úvod do řízení Řízení Zpětná vazba (angl. #1 je proces, kdy #2 část působí na základě vstupních informací a zpětné vazby na #3 část zařízení tak, aby se dosáhlo požadovaného

Více

ICT plán školy 2015-2016. Základní údaje o škole: Stávající stav:

ICT plán školy 2015-2016. Základní údaje o škole: Stávající stav: ICT plán školy 2015-2016 Základní údaje o škole: - Název: Základní škola a mateřská škola Bohdalov - Adresa: Bohdalov 205, 592 13 Bohdalov - IČO: 48894231 Základní škola a mateřská škola Bohdalov vydává

Více

Základní pojmy informačních technologií

Základní pojmy informačních technologií Základní pojmy informačních technologií Informační technologie (IT): technologie sloužící k práci s daty a informacemi počítače, programy, počítač. sítě Hardware (HW): jednoduše to, na co si můžeme sáhnout.

Více

Obsah. Úvod 15. Vše potřebné o psaní a plánování 27. Oddíl I Preprodukce

Obsah. Úvod 15. Vše potřebné o psaní a plánování 27. Oddíl I Preprodukce Kapitola 1 Úvod 15 Jaké vybavení je zapotřebí? 18 Co to je digitální video? 18 Co znamená digitalizace? 20 Proč digitální video? 21 O čem se v knize dočtete 23 Část 1: Preprodukce 23 Část 2: Produkce 23

Více

Operační systém (OS) Porty. PC zdroj Instalace. Podmínka Záruka

Operační systém (OS) Porty. PC zdroj Instalace. Podmínka Záruka Příloha č. 4 - Technické podmínky OPVK 1.4 Stolní počítač žákovský- učebna Platný název zařízení Název výrobce Platný webový odkaz (link) na stránky výrobce Platný webový odkaz (link) na stránky dovozce

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Počet: 30

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Počet: 30 Příloha č. 1 - Technické podmínky I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Technické zadání zakázky na dodávku výpočetní techniky pro Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště, Moravské

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA.

Více

Uživatelská příručka Graphisoft Virtual Building Exploreru

Uživatelská příručka Graphisoft Virtual Building Exploreru Uživatelská příručka Graphisoft Virtual Building Exploreru Graphisoft Navštivte webovou stránku Graphisoftu na adrese http:// www.graphisoft.com, kde najdete informace o místních prodejcích a o produktu.

Více

USB 2.0 DVB-T Stick, změní Váš. PC / notebook v přenosné digitální multimediální centrum!

USB 2.0 DVB-T Stick, změní Váš. PC / notebook v přenosné digitální multimediální centrum! DVB S4 Uživatelský manuál USB 2.0 DVB-T Stick, změní Váš PC / notebook v přenosné digitální multimediální centrum! Obsah balení: USB 2.0 DVB-T Stick, dálkové ovládání, DVB-T anténa, Drive & Aplikace CD,

Více

Výzva k podání nabídky

Výzva k podání nabídky Výzva k podání nabídky (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE: DODÁVKA VÝPOČETNÍ TECHNIKY. Stránka 1 z 13

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE: DODÁVKA VÝPOČETNÍ TECHNIKY. Stránka 1 z 13 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE: DODÁVKA VÝPOČETNÍ TECHNIKY Stránka 1 z 13 Obsah Obsah... 2 Identifikace zadavatele... 3 Identifikace projektu... 3 Vymezení předmětu zakázky... 3 Specifikace zakázky...

Více

Zadávací podmínky soutěže: Dodávka HW a SW vybavení pro střediska SIM na území ČR. Zadavatel:

Zadávací podmínky soutěže: Dodávka HW a SW vybavení pro střediska SIM na území ČR. Zadavatel: Zadávací podmínky soutěže: Dodávka HW a SW vybavení pro střediska SIM na území ČR Zadavatel: Název společnosti: Institut pedagogicko-psychologického poradenství ČR Sídlo společnosti: Novoborská 372, Praha

Více

Příloha č.1 Specifikace předmětu zakázky část II.

Příloha č.1 Specifikace předmětu zakázky část II. Příloha č.1 Specifikace předmětu zakázky část II. Projekt Inovace ve vzdělávacím procesu Vyšší odborné školy, Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Bzenec, registrační číslo CZ.1.07/1.3.41/01.0038

Více

Jak funguje dotykový displej?

Jak funguje dotykový displej? Jak funguje dotykový displej? Mít mobilní telefon, tablet či notebook s dotykovou obrazovkou je dnes už běžnou záležitostí. Málokdo ví, co se za možností vyvolat dotykem určitou funkci na displeji skrývá.

Více

A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní. HTC Desire HD. (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz

A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní. HTC Desire HD. (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní HTC Desire HD (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz 20. 10. 2011 ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická 2 Obsah: Obsah... 2 Popis zařízení...

Více

Zadávací dokumentace pro výběrové řízení na dodávku HW a SW pro Attavenu, o.p.s. VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

Zadávací dokumentace pro výběrové řízení na dodávku HW a SW pro Attavenu, o.p.s. VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Zadávací dokumentace pro výběrové řízení na dodávku HW a SW pro Attavenu, o.p.s. VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Attavena o.p.s vyhlašuje výběrové řízení na dodávku výpočetní techniky a software pro potřebu projektu

Více

2.Také poptáváme externí disk, min. 100 GB pro dokumentaci projektu, max. cena 2000 Kč.

2.Také poptáváme externí disk, min. 100 GB pro dokumentaci projektu, max. cena 2000 Kč. ZADÁNÍ ZÁKAZNÍKA (květen, 2015) Dobrý den, posílám specifikaci pro PC, jak jsme o tom včera mluvili. Protože jsem ráno ještě probírala s kolegyní, pro kterou by v projektu PC byl, asi bychom zažádali o

Více

O aplikaci Parallels Desktop 7 for Mac

O aplikaci Parallels Desktop 7 for Mac O aplikaci Parallels Desktop 7 for Mac Parallels Desktop 7 for Mac představuje zásadní upgrade softwaru Parallels pro používání Windows na Macu. O této aktualizaci Parallels Desktop 7 for Mac (sestavení

Více

2. Vložte 4 alkalické baterie. Dejte pozor na správnou polaritu. Správná polarita je zobrazena uvnitř skeneru.

2. Vložte 4 alkalické baterie. Dejte pozor na správnou polaritu. Správná polarita je zobrazena uvnitř skeneru. 1. Kontrola obsahu balení 2. Příprava skeneru Vložení baterií 1. Otevřete kryt baterie dle obrázku: 2. Vložte 4 alkalické baterie. Dejte pozor na správnou polaritu. Správná polarita je zobrazena uvnitř

Více

brašna v balení laser. myš USB záruka: 3 roky NBD on-site

brašna v balení laser. myš USB záruka: 3 roky NBD on-site Pořadové číslo položky: 1656 HP ProBook 4330s/13,3/i5-2450/4G/500/DVD/B/7P HP ProBook Frekvence procesoru 2.45 GHz Úhlopříčka LCD 13,3 Optická mechanika DVD±RW Bezdrátová síťová karta Webová kamera Počet

Více

Úvod do modelování v programu COMSOL Multiphysics verze 4

Úvod do modelování v programu COMSOL Multiphysics verze 4 Úvod do modelování v programu COMSOL Multiphysics verze 4 Karel Bittner bittner@humusoft. @humusoft.cz www.humusoft.cz www.comsol comsol.com 1 Program semináře 9:00 9:30 registrace 9:30 10:30 COMSOL Multiphysics,

Více

Technické požadavky na místo Czech POINT vybavení pracoviště Třeština - splnění technických požadavků 100 bodů

Technické požadavky na místo Czech POINT vybavení pracoviště Třeština - splnění technických požadavků 100 bodů Technické požadavky na místo Czech POINT vybavení pracoviště Třeština - splnění technických požadavků 100 bodů Zařízení Typ parametru Parametr Hodnota parametru Počítač Procesor: Počet jader alespoň: 4

Více

Střední škola energetická a stavební, Chomutov, Na Průhoně. příspěvková organizace (dále jen organizace)

Střední škola energetická a stavební, Chomutov, Na Průhoně. příspěvková organizace (dále jen organizace) Střední škola energetická a stavební, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace (dále jen organizace) Ev.č.: VZ/1/2009/EEL Výzva k podání nabídky na zajištění předmětu: Dodávka ICT pro řízení projektu

Více

Projekt: 1.5, Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0304. Osobní počítač

Projekt: 1.5, Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0304. Osobní počítač Osobní počítač Osobní počítač PC uvedla na trh firma IBM na trh v roce 1981. Jedná se o stavebnicovou konstrukci. Konkurenci se podařilo konstrukci napodobit a tak vznikly počítače IBM PC kompatibilní

Více

Příloha č. 1 ROZPOČET (slepý)

Příloha č. 1 ROZPOČET (slepý) Příloha č. 1 ROZPOČET (slepý) Název veřejné zakázky: ZATRAKTIVNĚNÍ VÝUKY PŘÍRODOVĚDNÝCH PŘEDMĚTŮ PROSTŘEDNICTVÍM EXPERIMENTŮ Zadavatel: Základní škola a Mateřská škola, Náklo 126, 783 32 Náklo, IČ: 750

Více

7 990,- AKČNÍ NABÍDKA PRODUKTŮ. HP Pavilion 2 TouchSmart 10-e00sc KVĚTEN/ČERVEN 2014. Notebook HP - AMD Dual Core A4-1200, multidotykový 10.

7 990,- AKČNÍ NABÍDKA PRODUKTŮ. HP Pavilion 2 TouchSmart 10-e00sc KVĚTEN/ČERVEN 2014. Notebook HP - AMD Dual Core A4-1200, multidotykový 10. KVĚTEN/ČERVEN 01 3607 7 990,- HP Pavilion TouchSmart 10-e00sc Notebook HP - AMD Dual Core A-100, multidotykový 10.1 LED 1366x768 antireflexní, RAM GB DDR3L, AMD Radeon HD 8180, HDD 500GB 500 otáček, WiFi,

Více

ICT plán školy 2017/2018

ICT plán školy 2017/2018 ICT plán školy 2017/2018 Základní údaje o škole školy: Základní škola J. A. Komenského Fulnek, Česká 339, příspěvková organizace Adresa školy: Česká 339, 742 45 Fulnek IČO: 45215359 IZO: 102244073 Záměry

Více

ICT PLÁN ŠKOLY. Spisový / skartační znak. Č. j.: P01/2015. Základní škola a Mateřská škola Želešice, příspěvková organizace

ICT PLÁN ŠKOLY. Spisový / skartační znak. Č. j.: P01/2015. Základní škola a Mateřská škola Želešice, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Želešice, příspěvková organizace Č. j.: P01/2015 Vypracoval: Schválil: Rozsah platnosti: ICT PLÁN ŠKOLY se sídlem 24. dubna 270, 664 43 Želešice IČO 49459767 Spisový / skartační

Více

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál Před použitím si přečtěte pečlivě tento uživatelský manuál, protože obsahuje důležité bezpečnostní informace Obsah Strana 1. Úvod...... 5 2. Vlastnosti...

Více

Alfanumerické displeje

Alfanumerické displeje Alfanumerické displeje Alfanumerické displeje jsou schopné zobrazovat pouze alfanumerické údaje (tj. písmena, číslice) a případně jednoduché grafické symboly definované v základním rastru znaků. Výhoda

Více

Wonderware hardware. Seznam produktů

Wonderware hardware. Seznam produktů Wonderware hardware Seznam produktů Platnost od 1. července 2012 Strana 2 Obsah Wonderware hardware Strana Touch Panel PC 15, 17... 3 Operator Interface PC 10, 15, 17... 4 CE Compact Panel PC 7, 10, 15...

Více