Mendelova univerzita v Brně

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mendelova univerzita v Brně"

Transkript

1 Mendelova univerzita v Brně Lesnická a dřevařská fakulta Ústav nábytku, designu a bydlení Návrh designu úložného nábytku Diplomová práce Příloha č. 2.: Průzkum I. (20 x A4) Brno 2013 Bc. Michala Švihelová, DiS.

2 Průzkum: Praní prádla Pro sběr dat použity stránky: Autor průzkumu: Michala Švihelová Schválena propagace: ano Délka dotazování: Počet respondentů: 439 Návratnost dotazníků: 80,9 % Průměrná doba vyplňování: 00.02:58 Respondenti přicházeli z těchto internetových stránek: facebook.com (42,6 %) nezjištěno (34,9 %) google.cz (6,7 %) vyplnto.cz (4,3 %) search.seznam.cz (2,2 %) fler.cz (1,9 %) m.facebook.com (1,3 %) Průvodní oslovení respondenta: Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o pomoc při sběru dat zaměřeného na problematiku použitého prádla a textilu, na jeho třídění, ukládání a praní. Výsledky dotazování budou použity pro zpracování diplomové práce zaměřené na tuto problematiku. Dotazník je vhodný pro členy domácnosti (rodiny s dětmi, singles, páry), kteří se přímo podílejí na činnosti praní prádla či mají o této problematice přehled. Dotazník je větvený, díky tomu je délka dotazování individuální dle odpovědí (cca 10 minut). Velice děkuji za korektní vyplňování dotazníku. Cíl Cílem dotazování bylo potvrdit či vyvrátit teorie použité v diplomové práci. Výsledky dotazování z větší části splnily očekávání a požadovaný cíl průzkumu.

3 Větvené dotazníku 1. Definujte typ domácnosti, ve které žijete Domácnost bez dětí Domácnost s dětmi 3. Definujte počet členů domácnosti 2. Definujte počet členů domácnosti 4. Pro kolik osob perete prádlo? 6. Jak často perete prádlo? 5. Jak často perete prádlo? 8. Třídíte špinavé prádlo a textil před procesem praní? 7. Třídíte špinavé prádlo a textil před procesem praní? Ano Ne Ano Ne 10. Jakého třídícího systému využíváte? 10. Jakého třídícího systému využíváte? 12. Dle jakého kritéria třídíte použité prádlo? 11. Dle jakého kritéria třídíte použité prádlo? 14. Do kolika výsledných skupin třídíte? 13. Do kolika výsledných skupin třídíte? 16. Proč netřídíte prádlo? 15. Proč netřídíte prádlo? Kdo je člen domácnosti, který většinou pere špinavé prádlo a textil? Dbáte pokynů výrobce uvedených na štítku oděvu či textilu pro správné zacházení a praní? 25. Perete ve Vaší domácnosti vy osobně špinavé prádlo a textil? 26. Jakého jste pohlaví 27. Jaký je Váš věk 28. Velikost bydliště 29. Stav 30. Sociální zařazení 31. Nejvyšší dosažené vzdělání

4 1. Definujte typ domácnosti, ve které žijete Tato otázka segmentuje respondenty dvě cílové skupiny, aby bylo možno z následujících odpovědí porovnat rozdílnost nároků rodin s dětmi a domácností bez dětí. Vyplývá, že průzkumu se zúčastnilo více respondentů z domácnosti bez dětí. 2. Definujte počet členů domácnosti V této otázce se zjistí průměrná velikost rodiny s dětmi mezi respondenty. Vychází se z toho při zohledňování produkce špinavého prádla a četnosti praní. Větší polovina respondentů má žijí v rodině 2 dospělých s jedním až dvěma dětmi.

5 3. Definujte počet členů domácnosti V této otázce se zjistí průměrná velikost domácnosti bez dětí mezi respondenty. Vychází se z toho při zohledňování produkce špinavého prádla a četnosti praní. Polovina respondentů žije v páru nebo v počtu dvou osob na domácnost. 4. Pro kolik osob perete prádlo? Tato otázka upřesňuje předchozí otázku, aby bylo zřejmé kolik osob vytváří produkci špinavého prádla. Je zde bráno v potaz, že dospělí lidé či studenti mohou žít na privátech například v párech či větší množství jednotlivců. Z výsledků vyplývá, že počet osob v domácnosti nemusí vypovídat počtu osob, pro které se prádlo pere.

6 5. Jak často perete prádlo? Z této otázky vyplývá, že rodiny s dětmi mají četnost praní v nadpoloviční většině denně či několikrát do týdne. Nejnižší četnost praní je několikrát do měsíce. 6. Jak často perete prádlo? Z této otázky vyplývá, že domácnosti bez dětí mají četnost praní v nadpoloviční většině jedenkrát týdně či několikrát do měsíce. Nejnižší četnost praní je jedenkrát do měsíce.

7 7. Třídíte špinavé prádlo a textil před procesem praní? (dle materiálu, jemnosti, barevnosti, druhu textilie atd.) Tato otázka segmentuje rodiny s dětmi na ty, kteří netřídí špinavé prádlo a na ty, kteří třídí špinavé prádlo. Další otázky na způsoby třídění jsou směřovány pouze na ty, kteří odpověděli, že třídí. Z této otázky vyplývá, že třídí 92 % dotázaných ze skupiny rodin s dětmi. 8. Třídíte špinavé prádlo a textil před procesem praní? (dle materiálu, jemnosti, barevnosti, druhu textilie atd.) Tato otázka segmentuje respondenty z domácností bez dětí na ty, kteří netřídí špinavé prádlo a na ty, kteří třídí špinavé prádlo. Další otázky na způsoby třídění jsou směřovány pouze na ty, kteří odpověděli, že třídí. Z této otázky vyplývá, že třídí 91 % dotázaných ze skupiny domácnosti bez dětí.

8 9. Jakého třídícího systému využíváte k třídění špinavého prádla a textilu? (Manuálně těsně před praním, pomocí třídících košů, pomocí shozů atd.) Z této otázky vyplývá, že velké množství respondentů ze skupiny rodiny s dětmi třídí špinavé prádlo manuálně, nejčastěji před praním. Z respondentů 4 % využívají pomoc košů na prádlo a 3% shozy na prádlo. Odpovědi jsou poměrně zkreslené, respondenti zde vypisovali odpověď samostatně a tak dochází k nejasnostem a nepřesnostem v odpovědích. Tato otázka měla být sestavena s jasným výběrem možností.

9 10. Jakého třídícího systému využíváte k třídění špinavého prádla a textilu? (Manuálně těsně před praním, pomocí třídících košů, pomocí shozů atd.) Z této otázky vyplývá, že velké množství respondentů ze skupiny domácnosti bez dětí třídí špinavé prádlo manuálně, nejčastěji před praním. Z respondentů 4 % využívají pomoc košů na prádlo. Odpovědi jsou poměrně zkreslené, jako u předchozí otázky, respondenti zde vypisovali odpověď samostatně a tak dochází k nejasnostem a nepřesnostem v odpovědích. Tato otázka měla být sestavena s jasným výběrem možností.

10 11. Dle jakého kritéria třídíte použité prádlo a textilie? V této otázce měli respondenti možnost využít více odpovědí. Z odpovědí vyplývá, že u rodin s dětmi je hlavním třídícím kritériem barva, dále pak materiál, teplota praní a textil rodinného inventáře. 12. Dle jakého kritéria třídíte použité prádlo a textilie? V této otázce měli respondenti možnost využít více odpovědí. Z odpovědí vyplývá, že u domácností bez dětí je hlavním třídícím kritériem barva, dále pak materiál, teplota praní a textil rodinného inventáře. Odpovědi jsou takřka shodné s odpověďmi respondentů s dětmi.

11 13. Do kolika výsledných skupin třídíte oblečení? Tato otázka je sestavena, aby se zjistilo kolik segmentačních skupin při třídění je zapotřebí. Nejčastějším je oděv a textil tříděn do tří a čtyř třídících skupin u rodin s dětmi. 14. Do kolika výsledných skupin třídíte oblečení? Tato otázka je sestavena, aby se zjistilo kolik segmentačních skupin při třídění je zapotřebí. Nejčastějším je oděv a textil tříděn do tří a čtyř třídících skupin u domácností bez dětí. Odpovědi jsou dosti podobné u třídění do tří až čtyř skupin, jako u rodin s dětmi, až na třídění do dvou skupin, kterou zvolilo o polovinu více respondentu než u rodin s dětmi.

12 15. Z jakého důvodu netřídíte použité prádlo a textilie před procesem praní? Z této otázky měly vyplynout důvody, proč respondenti netřídí prádlo. Odpovědi nejsou moc vypovídající, jelikož bylo malé množství respondentů v této segmentační části a respondenti měli možnost odpovídat vlastními slovy. Z odpovědí dá vyvodit neznalost respondentů, dostatečné neporozumění v segmentačních otázkách a prokrastinace respondentů. není ovšem dostatečně objektivní.

13 16. Z jakého důvodu netřídíte použité prádlo a textilie před procesem praní? Z této otázky měly vyplynout důvody, proč respondenti netřídí prádlo. Odpovědi nejsou moc vypovídající, jako u předchozí otázky, jelikož bylo malé množství respondentů v této segmentační části a respondenti měli možnost odpovídat vlastními slovy. Z odpovědí dá vyvodit neznalost respondentů, dostatečné neporozumění v segmentačních otázkách a prokrastinace respondentů. není ovšem dostatečně objektivní.

14 17. Kdo je člen domácnosti, který většinou pere špinavé prádlo a textil? V této otázce se mělo odkrýt, který člen rodiny zodpovídající za praní prádla v domácnosti kde se prádlo třídí. Respondent měl možnost využít více odpovědí. Z výsledků vyplývá, že v nadměrné většině jsou za praní prádla v domácnosti zodpovědné ženy, v některých případech děti, muži minimálně. Z toho plyne, že nastavení požadavků související s činnosti praní by měly být nastaveny ženám. 18. Kdo je člen domácnosti, který většinou pere špinavé prádlo a textil? V této otázce se mělo odkrýt, který člen rodiny zodpovídající za praní prádla v domácnosti kde se prádlo třídí. Respondent měl možnost využít více odpovědí. Z výsledků vyplývá, že v nadměrné většině jsou za praní prádla v domácnosti zodpovědné ženy a v 15 % muži. Z toho plyne, že nastavení požadavků související s činnosti praní by měly být nastaveny ženám.

15 19. Kdo je člen domácnosti, který většinou pere špinavé prádlo a textil? V této otázce se mělo odkrýt, který člen rodiny zodpovídající za praní prádla v domácnosti kde se prádlo netřídí. Respondent měl možnost využít více odpovědí. Z výsledků vyplývá, že v nadměrné většině jsou za praní prádla v domácnosti zodpovědné ženy, v některých případech děti, muži minimálně. Z toho plyne, že nastavení požadavků související s činnosti praní by měly být nastaveny ženám. 20. Kdo je člen domácnosti, který většinou pere špinavé prádlo a textil? V této otázce se mělo odkrýt, který člen rodiny zodpovídající za praní prádla v domácnosti kde se prádlo netřídí. Respondent měl možnost využít více odpovědí. Respondenti z velké části využily možnosti odpovědi jiné než nabízené, ze zbylých výsledků vyplývá, že partneři jsou si v tomto případě rovni v zodpovědnosti za praní prádla v domácnosti.

16 21. Dbáte pokynů výrobce uvedených na štítku oděvu či textilu pro správné zacházení a praní? Z této otázky vyplývá, že z domácností s dětmi, které třídí prádlo, nadpoloviční většina dbá pokynů výrobce. 22. Dbáte pokynů výrobce uvedených na štítku oděvu či textilu pro správné zacházení a praní? Z této otázky vyplývá, že z domácností bez dětí, které třídí prádlo, nadpoloviční většina dbá pokynů výrobce

17 23. Dbáte pokynů výrobce uvedených na štítku oděvu či textilu pro správné zacházení a praní? Z této otázky vyplývá, že z domácností s dětmi, které netřídí prádlo, nadpoloviční většina dbá pokynů výrobce 24. Dbáte pokynů výrobce uvedených na štítku oděvu či textilu pro správné zacházení a praní? Z této otázky vyplývá, že z domácností bez dětí, které netřídí prádlo, nadpoloviční většina dbá pokynů výrobce

18 25. Perete ve Vaší domácnosti vy osobně špinavé prádlo a textil? Tato otázka měla vytvořit přehled o vypovídací hodnotě odpovědí respondentů. Otázka je již vyhodnocena pro všechny respondenty souběžně. Vyplývá zní to, že v 85 % odpovídali respondenti, kteří jsou zodpovědní za praní prádla v domácnosti. Tento fakt zvyšuje vypovídací hodnotu průzkumu.

19 DEMOGRAFICKÉ OTÁZKY 26. Jakého jste pohlaví 27. Jaký je Váš věk? 28. Velikost bydliště

20 29. Stav 30. Sociální zařazení 31. Nejvyšší dosažené vzdělání

Rizika nákupu spotřebního zboží

Rizika nákupu spotřebního zboží 28. Výsledky průzkumu č. 28 AMSP ČR Rizika nákupu spotřebního zboží AMSP ČR ve spolupráci s Radou kvality ČR zorganizovala výzkum zabývající se vnímání rizikovosti nákupu spotřebního zboží v české populaci

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní

České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Semestrální práce z předmětu Statistika Téma: Průzkum o zahrádkářské soběstačnosti Studenti: Pavel Černý, Radek Čech Skupina: 2 31 Akademický rok:

Více

Mendelova univerzita v Brně

Mendelova univerzita v Brně Mendelova univerzita v Brně Lesnická a dřevařská fakulta Ústav nábytku, designu a bydlení Návrh designu úložného nábytku Diplomová práce Příloha č. 1.: Seznam grafů, tabulek a obrázků (5xA4) Brno 2013

Více

Spokojenost zákazníků

Spokojenost zákazníků Spokojenost zákazníků K získání informací o spokojenosti zákazníků v restauraci CENTRUM Ropice bylo provedeno písemné dotazníkové šetření. Jeho cílem bylo získat přehled o tom, jak jsou zákazníci spokojeni

Více

Dotazníkové šetření B - souhrnný výsledek za ORP

Dotazníkové šetření B - souhrnný výsledek za ORP Dotazníkové šetření B - souhrnný výsledek za ORP Název ORP Moravská Třebová Počet odpovědí Podpora meziobecní spolupráce, reg. číslo: CZ../../B. . V čem spatřujete největší výhody spolupráce mezi obcemi?

Více

Stručné shrnutí výsledků

Stručné shrnutí výsledků Stručné shrnutí výsledků Průzkum identifikující spokojenost klientů s prací analytiků agentury CzechInvest 2011 V letošním roce provedla agentura CzechInvest průzkum identifikující spokojenost žadatelů

Více

Deváťáci před přihláškami. Studie Než zazvoní 9. února 2016

Deváťáci před přihláškami. Studie Než zazvoní 9. února 2016 Deváťáci před přihláškami Studie Než zazvoní 9. února 2016 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování o výběru

Více

CO POVAŽUJE ČESKÁ VEŘEJNOST ZA NEBEZPEČÍ PRO NAŠI ZEMI?

CO POVAŽUJE ČESKÁ VEŘEJNOST ZA NEBEZPEČÍ PRO NAŠI ZEMI? INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 9/15 vydáno dne 15. 1. 15 CO POVAŽUJE ČESKÁ VEŘEJNOST ZA NEBEZPEČÍ PRO NAŠI ZEMI? V souvislosti s aktuálním vývojem v Evropě se mezi českými občany dále posilují obavy z

Více

Orientační průzkum drogové problematiky na základních školách okresu Příbram 2001/2002. Vypracovala: Bc. Petra Belková

Orientační průzkum drogové problematiky na základních školách okresu Příbram 2001/2002. Vypracovala: Bc. Petra Belková Městský úřad Příbram Orientační průzkum drogové problematiky na základních školách okresu Příbram 2001/2002 Vypracovala: Bc. Petra Belková bývalá protidrogová koordinátorka v souč. sociální asistentka

Více

Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany

Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany S t r a t e g i e C L L D 2 1 4 Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany Dotazník ke Strategii komunitně vedeného místního rozvoje MAS Hrubý Jeseník na léta 14 - Dotazníkové šetření probíhalo v letech

Více

Výběr značky piva českými konzumenty v roce 2007

Výběr značky piva českými konzumenty v roce 2007 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: jiri.vinopal@soc.cas.cz Výběr značky piva českými konzumenty v roce 2007

Více

UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ FAKULTY TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE NA PRACOVNÍM TRHU

UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ FAKULTY TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE NA PRACOVNÍM TRHU Studie UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ FAKULTY TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE NA PRACOVNÍM TRHU Pavel Tilinger, Karel Kovář Úvod do problematiky Úspěšnost vysoké školy je v současnosti možné

Více

Analýza dotazníkového šetření mezi uživateli sociálních služeb

Analýza dotazníkového šetření mezi uživateli sociálních služeb Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Analýza dotazníkového šetření mezi uživateli sociálních služeb Analýza byla uskutečněna pro potřeby komunitního plánu sociálních služeb ve městě Berouně

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Verze 1.0 květen 2008 Na přípravě a zpracování dotazníkového šetření v Novém Městě na Moravě se podíleli: Mgr. Šárka Palcrová Mgr. Radek

Více

Komunikace v organizaci

Komunikace v organizaci ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE FAKULTA PROVOZNĚ EKONOMICKÁ KATEDRA PSYCHOLOGIE TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Komunikace v organizaci COMMUNICATION IN ORGANIZATION Vedoucí diplomové práce: PhDr. Pavla Rymešová

Více

ANALÝZA POTŘEB V OBLASTI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCÍCH AKTIVIT

ANALÝZA POTŘEB V OBLASTI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCÍCH AKTIVIT ANALÝZA POTŘEB V OBLASTI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCÍCH AKTIVIT Řepiště Institut komunitního rozvoje 1. Základní informace Obec Řepiště je na spojnici mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem, má tedy dobrou

Více

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ústí nad Labem (dle TPP) První vlna

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ústí nad Labem (dle TPP) První vlna Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ústí nad Labem (dle TPP) První vlna Praha 2010 Obsah: 1. Zadání 2. Průběh průzkumu 3. Výsledky

Více

Implementace egovernmentu v území. Datové schránky

Implementace egovernmentu v území. Datové schránky Implementace egovernmentu v území Datové schránky Bc. Jan Kubišta Magistrát města Jihlavy Leden 2011 Datové schránky DATOVÁ SCHRÁNKA JE elektronické úložiště, které slouží k: doručování dokumentů orgánů

Více

Strategický plán městyse Nový Hrádek do roku 2020 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ

Strategický plán městyse Nový Hrádek do roku 2020 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Strategický plán městyse Nový Hrádek do roku 2020 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2010 OBSAH: 1 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ - OBČANÉ... 3 1.1 Základní charakteristiky... 4 1.2 Bydlení... 8 1.3 Kvalita života... 11 1.4 Sociální

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Dotazník pro otce v mladých rodinách

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Dotazník pro otce v mladých rodinách SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Dotazník pro otce v mladých rodinách Dotazník Vážení pánové, chtěla bych vás požádat o vyplnění následujícího dotazníku, který bude sloužit pro účely mé bakalářské práce. Úkolem

Více

Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Monitorování bezdomovců Ostrava 2007

Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Monitorování bezdomovců Ostrava 2007 Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Monitorování bezdomovců Ostrava 2007 Realizátoři projektu: Magistrát města Ostravy Městská policie Ostrava Centrum sociálních služeb

Více

Historický exkurz do problematiky průzkumů spokojenosti interního zákazníka ve vztahu k Policii ČR

Historický exkurz do problematiky průzkumů spokojenosti interního zákazníka ve vztahu k Policii ČR Historický exkurz do problematiky průzkumů spokojenosti interního zákazníka ve vztahu k Policii ČR JUDr. Martin Bohman Tato stať představuje stručný přehled všech výzkumů spokojenosti interního zákazníka

Více

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Brno město (dle TPP) Druhá vlna

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Brno město (dle TPP) Druhá vlna Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Brno město (dle TPP) Druhá vlna Praha 2010 Obsah: 1. Zadání 2. Průběh průzkumu 3. Výsledky

Více

Odpadové hospodářství v obci Bdeněves

Odpadové hospodářství v obci Bdeněves Odpadové hospodářství v obci Bdeněves Základní informace: Obec Bdeněves má k dispozici v současné době 7 sběrných hnízd se tříděným odpadem a jedno sběrné místo pro oděvy, obuv, textil. Obec zajišťuje

Více

Ředění a podávání léčiv intravenózní cestou

Ředění a podávání léčiv intravenózní cestou V rámci pracovní skupiny Bezpečnost personálu, jsme oslovili několik vysokých škol, kterým jsem nabídli témata ke zpracování bakalářských a diplomových prací v oboru ošetřovatelství. V létě 2009 jsme navázali

Více

Názory obyvatel Nošovic na aktivity v Nošovicích

Názory obyvatel Nošovic na aktivity v Nošovicích Názory obyvatel Nošovic na aktivity v Nošovicích exkluzivní studie 1/2016, vypracoval: Tomáš Balcar Metodika Výzkum byl realizován exkluzivním kvantitativním výzkumem s použitím techniky face to face standardizovaných

Více

Testování vyhledávačů Google a Seznam.cz

Testování vyhledávačů Google a Seznam.cz Testování vyhledávačů Google a Seznam.cz pomocí kvantitativního testu Semestrální práce B1 v rámci předmětu A7B36TUR ČVUT FEL STM Zadání: Definujte testované subjekty a určete metriku pro kvantitativní

Více

Udržitelný rozvoj turistických služeb - STS

Udržitelný rozvoj turistických služeb - STS DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ - Listopad 2006 1. Metodika dotazníkového šetření Udržitelný rozvoj turistických služeb - STS V tomto dokumentu se pokusíme určit současnou pozici Mikroregionu Hranicko na trhu cestovního

Více

Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu. zakázka č. 2107

Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu. zakázka č. 2107 Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu zakázka č. 2107 Název projektu: Manažerské vzdělávání vedoucích pedagogických pracovníků mateřských škol - výzkum současného stavu Odpovědný řešitel: PaedDr.

Více

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE FAKULTA PROVOZNĚ EKONOMICKÁ KATEDRA ŘÍZENÍ TEZE VYUŽITÍ MARKETINGOVÉHO MIXU VE SLEDOVANÉM PODNIKU.

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE FAKULTA PROVOZNĚ EKONOMICKÁ KATEDRA ŘÍZENÍ TEZE VYUŽITÍ MARKETINGOVÉHO MIXU VE SLEDOVANÉM PODNIKU. ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE FAKULTA PROVOZNĚ EKONOMICKÁ KATEDRA ŘÍZENÍ TEZE VYUŽITÍ MARKETINGOVÉHO MIXU VE SLEDOVANÉM PODNIKU Praha 2005 Autor: Šárka ŠAFNEROVÁ Vedoucí diplomové práce: Ing. Hana

Více

Výsledky sledování indikátoru ECI. B.6: Cesta dětí do školy a zpět

Výsledky sledování indikátoru ECI. B.6: Cesta dětí do školy a zpět Výsledky sledování indikátoru ECI B.6: Cesta dětí do školy a zpět Obsah Obsah 2 Úvod 3 Výsledky šetření 3 Způsob dopravy dětí do a ze školy (teplé měsíce a hezké počasí) 5 Způsob dopravy dětí do a ze školy

Více

ČERVENÝ MLÝN VŠESTUDY, POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU

ČERVENÝ MLÝN VŠESTUDY, POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU ČERVENÝ MLÝN VŠESTUDY, POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU ZÁKLADNÍ POJMY Zájemce = může být budoucí uživatel, jeho rodina, obec, sociální odbor města, zdravotnické zařízení

Více

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ostrava (dle TPP) První vlna

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ostrava (dle TPP) První vlna Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ostrava (dle TPP) První vlna Praha Obsah: 1. Zadání 2. Průběh průzkumu 3. Výsledky šetření

Více

Výzkum veřejného mínění. pro Fórum dárců

Výzkum veřejného mínění. pro Fórum dárců Výzkum veřejného mínění pro Fórum dárců červenec 2005 HLAVNÍ VÝSLEDKY VÝZKUMU Charakteristika výběrového vzorku Výběrový soubor tvoří é České republiky ve věku 15 až 69 let. Výběr respondentů byl uskutečněn

Více

PŘÍTECH. Klarinet Vlastnosti zvuku

PŘÍTECH. Klarinet Vlastnosti zvuku PŘÍTECH Klarinet Vlastnosti zvuku Gymnázium Cheb Vojtěch Müller Nerudova 7 4.E 2014/2015 Čestné prohlášení Prohlašuji, že jsem tuto maturitní práci vypracoval samostatně, pod vedením Mgr. Vítězslava Kubína

Více

Dotazníkové šetření Územní identita a občanská společnost v okresech Ústí nad Labem, Děčín, Teplice, Litoměřice

Dotazníkové šetření Územní identita a občanská společnost v okresech Ústí nad Labem, Děčín, Teplice, Litoměřice Závěrečná zpráva Dotazníkové šetření Územní identita a občanská společnost v okresech Ústí nad Labem, Děčín, Teplice, Litoměřice Zadavatel Ústecká komunitní nadace Kontaktní osoba Petr Veselý Zpracovatel

Více

Podíl odpovědí podle způsobu bydlení

Podíl odpovědí podle způsobu bydlení 1. května B. Němcové Bezručova Borová Brněnská Čechova Dělnická Dobrovského Dr. Živanského El. Krásnohorské Fügnerova Havířská Husova Husova čtvrť Hybešova Janáčkova Jiráskova Karla IV. Kaštanová Kollárova

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Max. Švabinského

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Max. Švabinského 2013 Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Max. Švabinského Městský úřad Kyjov Odbor rozvoje města Ing. Věra Pekárková Masarykovo nám. 30 697 01 Kyjov počet obyvatel bytového domu Vyhodnocení dotazníkového

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Palmový olej

TISKOVÁ ZPRÁVA. Palmový olej TISKOVÁ ZPRÁVA Palmový olej Zpracovala agentura NMS Market Research v Praze, dne 16. 2. 2016 Většina Čechů by bojkotovala výrobky s palmovým olejem, přesto je ale kupuje Dvě třetiny Čechů souhlasí s tím,

Více

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠETŘENÍ

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠETŘENÍ 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠETŘENÍ Název šetření: Podoba formuláře: Roční šetření o výzkumu a vývoji Výkaz o výzkumu a vývoji VTR 5 01 je distribuován ve dvou mutacích podle sektorů provádění VaV: mutace (a)

Více

Estetická plastická chirurgie 2006/2007 & Zdravotní turistika v ČR. Hilcom, s.r.o. Pobřežní 370/4 186 00Praha 8

Estetická plastická chirurgie 2006/2007 & Zdravotní turistika v ČR. Hilcom, s.r.o. Pobřežní 370/4 186 00Praha 8 Estetická plastická chirurgie 2006/2007 & Zdravotní turistika v ČR 1 Cíl průzkumu... 3 2 Realizace a metodologie průzkumu... 4 3 Plastická chirurgie v ČR... 5 3.1 Orientace na českou versus zahraniční

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický

TISKOVÁ ZPRÁVA. Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 6 840 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Veřejnost o energetice květen 2013 Technické parametry

Více

Ekonomické dopady využití PC pro domácnosti

Ekonomické dopady využití PC pro domácnosti Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Ekonomické dopady využití PC pro domácnosti Bakalářská práce Vedoucí bakalářské práce: Mgr. Veronika Blašková, Ph.D. Vypracoval:

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze

Česká zemědělská univerzita v Praze Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Teze k diplomové práci na téma: Zpracování marketingové studie zvoleného sortimentu zboží Vypracovala: Klára Levá Vedoucí diplomové práce:

Více

METODICKÝ NÁVOD PRO OBLAST SPOLUPRÁCE ÚP ČR SE ZAMĚSTNAVATELI CIZÍCH STÁTNÍCH PŘÍSLUŠNÍKŮ

METODICKÝ NÁVOD PRO OBLAST SPOLUPRÁCE ÚP ČR SE ZAMĚSTNAVATELI CIZÍCH STÁTNÍCH PŘÍSLUŠNÍKŮ METODICKÝ NÁVOD PRO OBLAST SPOLUPRÁCE ÚP ČR SE ZAMĚSTNAVATELI CIZÍCH STÁTNÍCH PŘÍSLUŠNÍKŮ Praha 2015 OBSAH I. KULATÉ STOLY PRAVIDELNÁ KOMUNIKACE SE STÁVAJÍCÍMI ČI POTENCIÁLNÍMI ZAMĚSTNAVATELI CIZÍCH STÁTNÍCH

Více

SPOKOJENOST OBČANŮ SE SLUŢBAMI POSKYTOVANÝMI KRAJSKÝM ÚŘADEM KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

SPOKOJENOST OBČANŮ SE SLUŢBAMI POSKYTOVANÝMI KRAJSKÝM ÚŘADEM KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE SPOKOJENOST OBČANŮ SE SLUŢBAMI POSKYTOVANÝMI KRAJSKÝM ÚŘADEM KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ZÁVĚREČNÁ VÝZKUMNÁ ZPRÁVA Objednavatel: Královéhradecký kraj zastoupený Bc. Lubomírem Francem, hejtmanem Dodavatel:

Více

Číslo: RP 3/13 Téma: Návrh cykloturistické trasy po kulturních a historických pamětihodnostech města Kutné Hory Jméno: Jakub Hanzl

Číslo: RP 3/13 Téma: Návrh cykloturistické trasy po kulturních a historických pamětihodnostech města Kutné Hory Jméno: Jakub Hanzl Číslo: RP 1/13 Téma: Humanitární pomoc Jméno: Pavel Černý Hlavním cílem této práce je popsat a přiblížit humanitární pomoc. V první části se zabývám celkovou historií, vznikem a významem humanitární pomoci

Více

VYHODNOCENÍ PROJEKTU ZAMĚŘENÉHO NA NEBEZPEČNÉ JEVY V SOUVISLOSTI S POUŽÍVÁNÍM INTERNETU

VYHODNOCENÍ PROJEKTU ZAMĚŘENÉHO NA NEBEZPEČNÉ JEVY V SOUVISLOSTI S POUŽÍVÁNÍM INTERNETU VYHODNOCENÍ PROJEKTU ZAMĚŘENÉHO NA NEBEZPEČNÉ JEVY V SOUVISLOSTI S POUŽÍVÁNÍM INTERNETU V rámci Customer relationship management (CRM) řízení vztahů se zákazníky jsme se rozhodli vytvořit projekt, který

Více

II. Nemoci a zdravotní omezení související s výkonem povolání

II. Nemoci a zdravotní omezení související s výkonem povolání II. Nemoci a zdravotní omezení související s výkonem povolání Otázky o nemocech a zdravotních omezeních souvisejících s výkonem stávajícího nebo předcházejícího zaměstnání byly pokládány všem zaměstnaným

Více

Pro lepší přehlednost a srozumitelnost práce jsem si stanovil tyto tři hlavní hypotézy:

Pro lepší přehlednost a srozumitelnost práce jsem si stanovil tyto tři hlavní hypotézy: Soutěžní práce SVOČ Kategorie: bakalář Preference spotřebitelů při nakupování přes internet Autor: Jan Pavelka SVOČ 2008 Školitel: Ing. Lucie Sára Závodná 1 Cíle práce Touto prací bych chtěl získat přehled

Více

ANALÝZA POSTOJŮ VEŘEJNOSTI KE KRIMINALITĚ V PLZNI

ANALÝZA POSTOJŮ VEŘEJNOSTI KE KRIMINALITĚ V PLZNI ANALÝZA POSTOJŮ VEŘEJNOSTI KE KRIMINALITĚ V PLZNI 1 Analýza postojů veřejnosti ke kriminalitě v Plzni srovnávací studie Katedra psychologie Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni Odborný garant

Více

ESET Pokyny pro firmy. Datum: červenec 2015. Stav: Final 1.2

ESET Pokyny pro firmy. Datum: červenec 2015. Stav: Final 1.2 ESET Pokyny pro firmy Vedoucí autor: CITEVE Datum: červenec 2015 Stav: Final 1.2 Obsah Obsah... 2 1. Úvod... 3 2. O projektu SET... 4 3. ESET Tool (nástroj)... 5 3.1. Postup, vstupy a výstupy... 5 3.2.

Více

KROUŽKOVANÉ ŠPERKY ANDREA VACHOVÁ. Chainmaille

KROUŽKOVANÉ ŠPERKY ANDREA VACHOVÁ. Chainmaille KROUŽKOVANÉ ŠPERKY ANDREA VACHOVÁ Chainmaille Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY Mateřská škola a Základní škola Ostopovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Adresa: Školní 18, 664 49 Ostopovice Svážná 9, 634 00 Nový Lískovec (přechodné sídlo ZŠ z důvodu

Více

Psí útulky v ČR. Odpovědi respondentů č. 101-200

Psí útulky v ČR. Odpovědi respondentů č. 101-200 Psí útulky v ČR Odpovědi respondentů č. 101-200 Zadavatel průzkumu: Michaela Zemánková Kontakt na zadavatele: dogpoint@seznam.cz Termín sběru dat: 19. 3. 2011-31. 3. 2011 Počet responsí: 250 Průměrná délka

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ NOVÉ PŘÍSTUPY V MARKETINGOVÉ KOMUNIKACI V SEGMENTU OUTDOOROVÉHO OBLEČENÍ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ NOVÉ PŘÍSTUPY V MARKETINGOVÉ KOMUNIKACI V SEGMENTU OUTDOOROVÉHO OBLEČENÍ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV MANAGEMENTU FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT DEPARTMENT OF MANAGEMENT NOVÉ PŘÍSTUPY V MARKETINGOVÉ KOMUNIKACI V

Více

TOP Zaměstnavatelé 2016

TOP Zaměstnavatelé 2016 TOP Zaměstnavatelé 2016 Analýza průzkumu TOP Zaměstnavatelé 2016 pro HR manažery Obsah analýzy Realizace projektu 4 5 Demografická data průzkumu 6 7 Analýza 8 24 3 Realizace projektu Období sběru dat:

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3075

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3075 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3075 Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_5IS Ověření ve výuce Třída 9. B Datum: 5. 12. 2012 Pořadové číslo 03 1 Jaderná elektrárna Předmět: Ročník: Jméno autora:

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z VÝZKUMU SPOKOJENOSTI KLIENTŮ EVROPSKÉ SÍTĚ NA PODPORU PODNIKÁNÍ ENTERPRISE EUROPE NETWORK (EEN) V ČESKÉ REPUBLICE 2009 ÚVODEM

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z VÝZKUMU SPOKOJENOSTI KLIENTŮ EVROPSKÉ SÍTĚ NA PODPORU PODNIKÁNÍ ENTERPRISE EUROPE NETWORK (EEN) V ČESKÉ REPUBLICE 2009 ÚVODEM ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z VÝZKUMU SPOKOJENOSTI KLIENTŮ EVROPSKÉ SÍTĚ NA PODPORU PODNIKÁNÍ ENTERPRISE EUROPE NETWORK (EEN) V ČESKÉ REPUBLICE 2009 ÚVODEM Síť Enterprise Europe Network (EEN) působí v České republice

Více

Národní srovnávací zkoušky Scio ve školním roce 2015/2016. Životní styl uchazečů o studium na VŠ. Tisková zpráva. Hlavní informace a zjištění

Národní srovnávací zkoušky Scio ve školním roce 2015/2016. Životní styl uchazečů o studium na VŠ. Tisková zpráva. Hlavní informace a zjištění Národní srovnávací zkoušky Scio ve školním roce 2015/2016 Životní styl uchazečů o studium na VŠ Tisková zpráva Hlavní informace a zjištění Ve školním roce 2015/2016 absolvovalo Národní srovnávací zkoušky

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1326/14-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1326/14-S INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1326/14-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola Lužec nad Vltavou, příspěvková organizace 9. května 97, 277 06 Lužec nad

Více

Vyhodnocení dotazníků žáků

Vyhodnocení dotazníků žáků Vyhodnocení dotazníků žáků Dotazníkového šetření se zúčastnilo 94 žáků 1. stupně a 335 žáků 2. stupně školy. V tabulkce nad každým grafem je zaznamenána četnost odpovědí na každou otázku a počet respondentů,

Více

Vyhodnocení výzkumu KP 2014. Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení

Vyhodnocení výzkumu KP 2014. Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení Stránka 1 z 8 Odpovídalo 255 zástupců rodin. Vyhodnocení výzkumu KP 2014 Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení Výzkum byl vyhodnocen celkově a dále podle počtu dětí v rodinách. Ve výzkumném souboru

Více

DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva. Duben 2016

DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva. Duben 2016 DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva Duben 2016 Výzkumné pozadí AMSP ČR sdružuje na otevřené, nepolitické platformě malé a střední podniky a živnostníky i jejich organizace z celé České

Více

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb obce Štěpánkovice 2014-2017

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb obce Štěpánkovice 2014-2017 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb obce Štěpánkovice 2014-2017 Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR.

Více

Případová studie Kožená galanterie LUKA. Bc. Tereza Jašková

Případová studie Kožená galanterie LUKA. Bc. Tereza Jašková Případová studie Kožená galanterie LUKA Bc. Tereza Jašková Inovace vzdělávacích programů dle požadavků podnikatelské praxe v rámci procesu stabilizace VOŠE Zlín STUDENTI A PRAXE CZ.1.07/2.1.00/32.0038

Více

Výzkumy volebních preferencí

Výzkumy volebních preferencí Výzkumy volebních preferencí Tomáš Lebeda Tomas.Lebeda@upol.cz Volební preference nejenže sociální realitu měří, ale ony ji do jisté míry spoluutvářejí. *** Chybná interpretace v médiích může mít dopad

Více

Analýza podpory žáků se speciálními vzdělávacími potřebami školy

Analýza podpory žáků se speciálními vzdělávacími potřebami školy Výstup projektu Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR Hlavní partner: Partneři: Analýza podpory žáků se speciálními vzdělávacími potřebami školy Autoři: Kateřina Brožová, Barbora Úlehlová Editace:

Více

THE PROPOSAL. STOCK PLZEŇ: Spirits v mladším provedení

THE PROPOSAL. STOCK PLZEŇ: Spirits v mladším provedení STOCK PLZEŇ: Spirits v mladším provedení BRIEF 1. ZNAČKA STOCK Portfolium Stocku Plzeň čítá na 40 značek lihovin. Vlajkové značky této společnosti jsou Fernet Stock a Fernet Stock Citrus, které si dokázaly

Více

Dlouhodobý program (primární) prevence, zaměřený na ochranu zdraví a bezpečnosti žáků SOŠ a SOU

Dlouhodobý program (primární) prevence, zaměřený na ochranu zdraví a bezpečnosti žáků SOŠ a SOU Metodologické přístupy v pedagogických a psychologických doktorských výzkumech Dlouhodobý program (primární) prevence, zaměřený na ochranu zdraví a bezpečnosti žáků SOŠ a SOU Mgr. Pavel Vyleťal Úvod strana

Více

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA TEXTILNÍ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA TEXTILNÍ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA TEXTILNÍ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE LIBEREC 2011 PAVEL HÁJEK TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA TEXTILNÍ Studijní program: B3107 Textil Studijní obor: 3107R007 Textilní

Více

Pro rok 2012 byly, na základě doporučení Evropské komise a odborné poroty programu Label, stanoveny tyto priority:

Pro rok 2012 byly, na základě doporučení Evropské komise a odborné poroty programu Label, stanoveny tyto priority: Evropská jazyková cena Label VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ NA OCENĚNÍ PRO INOVAČNÍ PROJEKTY V OBLASTI JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 2012 1. CÍLE Cílem Evropské jazykové ceny Label je podporovat kvalitní inovační

Více

Nebezpečí ztráty orientace

Nebezpečí ztráty orientace Nebezpečí ztráty orientace Ztráta orientace: má za následek ztížení průzkumu, ztěžuje provedení záchrany nebo evakuace, znesnadňuje postup i ústup hasičů zhoršuje účinnost zásahu. Ztráta orientace: Ve

Více

KOMBINATORIKA, PRAVDĚPODOBNOST, STATISTIKA. Charakteristiky variability. Mgr. Jakub Němec. VY_32_INOVACE_M4r0120

KOMBINATORIKA, PRAVDĚPODOBNOST, STATISTIKA. Charakteristiky variability. Mgr. Jakub Němec. VY_32_INOVACE_M4r0120 KOMBINATORIKA, PRAVDĚPODOBNOST, STATISTIKA Charakteristiky variability Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_M4r0120 CHARAKTERISTIKY VARIABILITY Charakteristika variability se určuje pouze u kvantitativních znaků.

Více

Metody sociálního výzkumu. Kombinované studium ZS 2009

Metody sociálního výzkumu. Kombinované studium ZS 2009 Metody sociálního výzkumu Kombinované studium ZS 2009 Sylabus kurzu: A: Smysl sociálního výzkumu Způsoby poznávání sociální reality, specifikum vědeckého přístupu, úloha objektivity a nezaujatosti badatele.

Více

Stav české rodiny, co ji chrání a ohrožuje. Závěrečná zpráva z výzkumu

Stav české rodiny, co ji chrání a ohrožuje. Závěrečná zpráva z výzkumu Stav české rodiny, co ji chrání a ohrožuje Závěrečná zpráva z výzkumu OBSAH 1.. Úvod cíle výzkumu... 3 1.1. Stručně o Nadaci Sirius... 4 1.2. Stručně o MEDIAN... 4 1.3. Metodika a cíle výzkumu... 5 2..

Více

Digitalizace televizního signálu v ČR Měření účinnosti komunikační kampaně. Zpráva z šetření pro Českou televizi

Digitalizace televizního signálu v ČR Měření účinnosti komunikační kampaně. Zpráva z šetření pro Českou televizi Digitalizace televizního signálu v ČR Měření účinnosti komunikační kampaně Zpráva z šetření pro Českou televizi Meritum Research, prosinec 2011 1) OBSAH 1) OBSAH... 2 2) HLAVNÍ ÚDAJE O VÝZKUMU... 3 3)

Více

Strategický plán rozvoje města Rosice pro období 2007-2015

Strategický plán rozvoje města Rosice pro období 2007-2015 Strategický plán rozvoje města Rosice pro období 2007-2015 Zpracováno v období červenec - prosinec 2007 Strana 1 (celkem 9) Část II. Dotazníkové šetření II.1: Úvod, metody S cílem zahrnout obyvatelstvo

Více

Shrnutí základních poznatků z dotazníkového šetření 2013 Obchod s potravinami v Nových Sedlicích. Vypracovala: Ing. Iveta Prossová

Shrnutí základních poznatků z dotazníkového šetření 2013 Obchod s potravinami v Nových Sedlicích. Vypracovala: Ing. Iveta Prossová Shrnutí základních poznatků z dotazníkového šetření 2013 Obchod s potravinami v Nových Sedlicích Vypracovala: Ing. Iveta Prossová V tomto shrnutí naleznete základní data z dotazníku. Kompletní zpráva z

Více

1 Úvod. 2 Obecné informace o respondentech

1 Úvod. 2 Obecné informace o respondentech 1 Úvod Celosvětová konkurence v poptávce po přírodních zdrojích se zvyšuje. Soustředění zdrojů, zejména kritických surovin, mimo Evropskou unii vede k závislosti evropského průmyslu a společnosti na dovozu.

Více

Oddělený sběr a zpracování biodpadu v Olomouci. RNDr. Jana Matzenauerová

Oddělený sběr a zpracování biodpadu v Olomouci. RNDr. Jana Matzenauerová Oddělený sběr a zpracování biodpadu v Olomouci RNDr. Jana Matzenauerová Olomoucký kraj Konference Biologicky rozložitelné odpady,15.-17.října 2014, Náměšť nad Oslavou 2 Statutární město Olomouc Olomouc

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S70/2013/VZ-13561/2013/513/KSt Brno 18. července 2013

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S70/2013/VZ-13561/2013/513/KSt Brno 18. července 2013 *UOHSX004YEZZ* UOHSX004YEZZ ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S70/2013/VZ-13561/2013/513/KSt Brno 18. července 2013 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Dotazník

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Dotazník SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Dotazník 1 Dotazník Milí studenti, jmenuji se Denisa Ondryášová a jsem studentkou Mendelovy univerzity v Brně. Provádím průzkum pro účely bakalářské práce, zaměřený na internetové

Více

Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí

Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí připravila Berman Group ve spolupráci s Komisí pro strategický rozvoj města Děčína Průzkum podnikatelského prostředí II. ÚVOD V červenci a srpnu 000 byl mezi

Více

Formulář pro změnu nebo výmaz údajů zapsaných v Seznamu výrobců elektrozařízení

Formulář pro změnu nebo výmaz údajů zapsaných v Seznamu výrobců elektrozařízení Formulář pro změnu nebo výmaz údajů zapsaných v Seznamu výrobců Žádám o provedení (nehodící se škrtněte): Změny údajů zapsaných v Seznamu výrobců Výmaz ze Seznamu výrobců vepište nové údaje do příslušných

Více

Pohlaví. Věkové rozložení

Pohlaví. Věkové rozložení Dotazníkové šetření V dotazníkovém šetření byla zkoumána míra spokojenosti (v hypotézách uvedeno jako spokojenost) obyvatel se současnou životní situací na území, ve kterém žijí a pracují. Co je pro ně

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Střední Čechy Inspekční zpráva Základní škola Kolín V., Ovčárecká 374 Ovčárecká 374, 280 02 Kolín V. Identifikátor školy: 600 045 391 Zřizovatel: Město Kolín,

Více

Management rizika Bc. Ing. Karina Mužáková, Ph.D. BIVŠ, 2015 1

Management rizika Bc. Ing. Karina Mužáková, Ph.D. BIVŠ, 2015 1 Management rizika Bc. Ing. Karina Mužáková, Ph.D. BIVŠ, 2015 1 3/ Procesní charakter managementu rizika identifikace, analýza, odezva, cíle řízení rizika. BIVŠ, 2015 2 = vědní disciplína, která umožňuje

Více

CHOVÁNÍ SPOTŘEBITELŮ NA TRHU VÍNA V ČR

CHOVÁNÍ SPOTŘEBITELŮ NA TRHU VÍNA V ČR ACTA UNIVERSITATIS AGRICULTURAE ET SILVICULTURAE MENDELIANAE BRUNENSIS SBORNÍK MENDELOVY ZEMĚDĚLSKÉ A LESNICKÉ UNIVERZITY V BRNĚ Ročník LII 15 Číslo 6, 2004 CHOVÁNÍ SPOTŘEBITELŮ NA TRHU VÍNA V ČR H. Chládková

Více

Téma: Zboží měkké - poddajné VY_32_INOVACE_700

Téma: Zboží měkké - poddajné VY_32_INOVACE_700 Téma: Zboží měkké - poddajné Autor: Naděžda Odrášková Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1072 Ročník: 1. ročník Obor vzdělávání: Aranžér Vzdělávací oblast: Technika aranžování Tematická oblast: Výkladní

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7152 Posilovací stojan insportline Column CC300

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7152 Posilovací stojan insportline Column CC300 UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7152 Posilovací stojan insportline Column CC300 1 OBSAH DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 PŘEHLED DÍLŮ... 4 MONTÁŽ... 6 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY, REKLAMACE...

Více

Č. j. VZ/S43/04-151/2477/04-IŠ V Brně dne 24. května 2004

Č. j. VZ/S43/04-151/2477/04-IŠ V Brně dne 24. května 2004 Č. j. VZ/S43/04-151/2477/04-IŠ V Brně dne 24. května 2004 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 25. 3. 2004 z vlastního podnětu podle 57 odst. 1 zákona č. 199/1994 Sb.,

Více

OSOBNÍ ANGAŽOVANOST SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA

OSOBNÍ ANGAŽOVANOST SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA OSOBNÍ ANGAŽOVANOST SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA Tomáš Kocyan OBSAH PREZENTACE Představení výzkumu Popis analyzovaných dat Analýza Asociace Fundovaná implikace Interpretace výsledků Rozhodovací stromy Výběr atributů

Více

Role hospitace v odborném výcviku

Role hospitace v odborném výcviku Role hospitace v odborném výcviku Hlavní trendy v pohledu na roli lektora ve vzdělávání Kostelec nad Černými lesy Petr Mach, FPE ZČU v Plzni 23. 24. 10. 2012 Funkce hospitace Diagnostická - d. vzdělávacích

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: 0102016/98-5008 Inspektorát č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: 0102016/98-5008 Inspektorát č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 0102016/98-5008 Inspektorát č. 1 Signatura: ba1hs201 Okresní pracoviště Praha INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Střední odborné učiliště obchodní, Belgická 29/250, Praha

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PRO SPOLUPRACUJÍCÍ ODBORNÍKY A ORGANIZACE ZPĚTNÁ VAZBA ZA ROK 2013

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PRO SPOLUPRACUJÍCÍ ODBORNÍKY A ORGANIZACE ZPĚTNÁ VAZBA ZA ROK 2013 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PRO SPOLUPRACUJÍCÍ ODBORNÍKY A ORGANIZACE ZPĚTNÁ VAZBA ZA ROK 2013 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Dotazníkové šetření bylo zaměřeno na získání zpětné

Více

D O T A Z N Í K O V É Š E T Ř E N Í

D O T A Z N Í K O V É Š E T Ř E N Í D O T A Z N Í K O V É Š E T Ř E N Í OBYVATELÉ OBCE NEPLACHOVICE ženy na mateřské dovolené Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Neplachovice V průběhu měsíce května 2015 byl v souvislosti

Více

Výsledky průzkumu mezi absolventy VUT v Brně z let 2011-2012

Výsledky průzkumu mezi absolventy VUT v Brně z let 2011-2012 Výsledky průzkumu mezi absolventy VUT v Brně z let 2011-2012 Únor 2014 Útvar vnějších vztahů VUT v Brně, zpracovala: Eva Kneblová Obsah 1. Úvod a metodologie... 3 2. Hledání zaměstnání... 4 2.1 Doba hledání

Více

Pro studenta ukončení studia, prokázání teoretických poznatků, schopnost práce s literaturou, prohloubení znalostí

Pro studenta ukončení studia, prokázání teoretických poznatků, schopnost práce s literaturou, prohloubení znalostí Absolventská práce Význam práce Pro studenta ukončení studia, prokázání teoretických poznatků, schopnost práce s literaturou, prohloubení znalostí Pro školu archivace, zdroj informací pro další studenty

Více

Informovanost a participace mládeže

Informovanost a participace mládeže Informovanost a participace mládeže Realizátoři: NÁRODNÍ INSTITUT DĚTÍ A MLÁDEŽE A IPSOS TAMBOR Realizace: 0/009 0/009 Pozadí projektu Tento výzkum je součástí projektu Klíče pro život, který se zabývá

Více