A.3.1 POPISY VODOVODŮ V OBCÍCH

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "A.3.1 POPISY VODOVODŮ V OBCÍCH"

Transkript

1 Č E S K Á R E P U B L I K A M I N I S T E R S T V O Z E M Ě D Ě L S T V Í M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J PLÁN ROZVOJE VODOVODŮ A KANALIZACÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KAJE A.3.1 POPISY VODOVODŮ V OBCÍCH FRÝDEK - MÍSTEK Ostrava, květen 2004

2 OBSAH : 1. Baška Baška - Hodoňovice Baška Kunčičky u Bašky Brušperk Bruzovice Dobrá Dobratice Dolní Domaslavice Dolní Tošanovice Fryčovice Fryčovice - Ptáčník Frýdek Místek - Frýdek Frýdek Místek - Chlebovice Frýdek Místek - Lískovec Frýdek Místek - Lysůvky Frýdek Místek - Místek Frýdek Místek - Skalice Frýdek Místek - Zelinkovice Horní Domaslavice Horní Tošanovice Hukvaldy Hukvaldy Dolní Sklenov Hukvaldy Horní Sklenov Hukvaldy Rychaltice Kaňovice Kozlovice Kozlovice - Měrkovice Krásná Krmelín Lhotka Lučina Morávka Nižní Lhoty Nošovice Palkovice Palkovice - Myslík Paskov Paskov - Oprechtice Pazderna Pražmo KONEKO spol. s r.o. Ostrava 2 VODING Hranice, spol. s r.o.

3 41. Raškovice Řepiště Sedliště Soběšovice Staré Město Staříč Sviadnov Třanovice Vojkovice Vyšní Lhoty Žabeň Žermanice KONEKO spol. s r.o. Ostrava 3 VODING Hranice, spol. s r.o.

4 1. Baška Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Baška Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Baška Číslo a název obce s rozšířenou působností 6 Frýdek - Místek 1.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Obec Bašku tvoří sídelní celky Baška, Hodoňovice a Kunčičky u Bašky. Nachází se jižně od Frýdku-Místku a je rekreační oblastí Podklady - Územní plán obce Baška urbanistická studie,zpracovaná Urbanistickým střediskem Ostrava s.r.o. v 05/ Mapové podklady v měř. 1: se zakresleným vodovodem - Základní údaje o stavu a provozu stávajícího vodovodu - PRVKUC okresu Frýdek Místek - RPI MS kraje KONEKO spol. s r.o. Ostrava 4 VODING Hranice, spol. s r.o.

5 1.3. Vodovody Potřeba vody z bilance Počet zásob.obyvatel N z obyv Voda vyrobená celkem VVR mil.m 3 /r 0,0232 0, Voda fakturovaná VFC mil.m 3 /r 0,0183 0, Voda fakturovaná pro obyv. VFD mil.m 3 /r 0,0161 0, Spec.potř.fakt.obyvatelstva Q S,d I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody Q S I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody vyrob. Q S,V I/(os.den) Prům.denní potřeba Q p m 3 /d 63, , Max.denní potřeba Q d m 3 /d 95, , Popis současného stavu zásobování pitnou vodou Ve všech sídelních celcích Bašky je vybudován veřejný vodovod, který je ve správě SmVaK Ostrava - regionální správy Frýdek-Místek. Zdrojem pitné vody je beskydská část Ostravského oblastního vodovodu (OOV). Z vodárenské nádrže Šance na Ostravici je voda přes úpravnu vody v Nové Vsi dodávána přivaděčem OOV Nová Ves - Baška - DN Zde se pak rozděluje na větev DN 800 do Chlebovic a větev DN 1000 do Bruzovic přes uzel Nové Dvory. Místní zdroj je v současnosti mimo provoz. Akumulace pitné vody je zajišťována ve vodojemech nad nádrží Baška a v Hodoňovicích o celkovém obsahu 750 m 3. Kapacita vodojemů tak zaručuje akumulaci 71% denní potřeby vody. Vodovodní síť je řekou Ostravicí rozdělena na dvě zásobovací pásma, je provedena z potrubí litinového, ocelového, eternitového a PVC, profilů od DN 50 do DN 150. Podíl nefakturované vody je vysoký, dosahuje průměrně 28% z množství vody určené k realizaci. Na veřejný vodovod je napojeno zhruba 96% obyvatel i většina průmyslových a zemědělských podniků a objektů občanské vybavenosti. Celková průměrná spotřeba vody na osobu vycházela v roce 1996 pro celou obec zhruba 260 l/d. V domácnostech se spotřebuje zhruba 36% dodávané vody, což je průměrně 94 l/os/d, spotřeba pro ostatní odběratele zhruba 93 l/os/d a nefakturovaná voda 73 l/os/d. Jedním ze zdrojů pro veřejný vodovod v Bašce ( m n.m.) je přivaděč OOV Nová Ves - Baška - Nové Dvory DN 1000, ze kterého je voda dodávána do zemního vodojemu obsahu m 3 (368,50/365,20 m n.m.). Celá Baška je zásobována v jednom tlakovém pásmu (1. tlakové pásmo), tlakové poměry jsou dobré Rozvoj vodovodů ve výhledovém období Obec je zásobována jedině z OOV. Vodovodní řady budou doplněny v místech, kde dnes vodovod není v celkové délce zhruba m a pak pro lokality s novou zástavbou. Nevyhovující úseky rozvodných řadů budou postupně zrekonstruovány. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 5 VODING Hranice, spol. s r.o.

6 Vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod, uvažovaných pro účely úpravy na vodu pitnou Žádný zdroj není uvažován Varianty nouzového zásobování pitnou vodou za krizové situace (jako podklad pro krizový plán obce a kraje) Vodovod je zdrojově napojen na OOV (Kružberk). V případě přerušení dodávky pitné vody z veřejného vodovodu by bylo možno po technických opatřeních zprovoznit stávající místní zdroj, jinak bude nutno zásobovat obyvatelstvo Bašky z cisteren. Při spotřebě 10l vody na obyvatele a den bude třeba do obce dodat 16,5m 3 /den pitné vody Časový harmonogram V řešeném období nedojde k výstavbě Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Vodovody v mil Kč 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 6 VODING Hranice, spol. s r.o.

7 2. Baška - Hodoňovice Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Baška Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Hodoňovice Číslo a název obce s rozšířenou působností 6 Frýdek - Místek 2.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Obec Hodoňovice je sídelní částí obce Baška a žije v ní okolo 500 obyvatel. Do roku 2015 se počítá zhruba s osídlením v počtu 530 obyvatel Podklady - Územní plán obce - Mapové podklady v měř. 1 : se zakresleným stávajícím vodovodem - Základní údaje o stavu a provozu stávajícího vodovodu - PRVKUC okresu Frýdek Místek - RPI MS kraje KONEKO spol. s r.o. Ostrava 7 VODING Hranice, spol. s r.o.

8 2.3. Vodovody Potřeba vody z bilance Počet zásob.obyvatel N z obyv Voda vyrobená celkem VVR mil.m 3 /r 0,0232 0, Voda fakturovaná VFC mil.m 3 /r 0,0183 0, Voda fakturovaná pro obyv. VFD mil.m 3 /r 0,0161 0, Spec.potř.fakt.obyvatelstva Q S,d I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody Q S I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody vyrob. Q S,V I/(os.den) Prům.denní potřeba Q p m 3 /d 63, , Max.denní potřeba Q d m 3 /d 95, , Popis současného stavu zásobování pitnou vodou Hodoňovice ( m n.m.) jsou od roku 1996 zásobovány pouze z větve beskydského přivaděče OOV Nová Ves - Baška - Chlebovice DN 800 a to přímým napojením na rozvodnou síť přes redukční šachtu. Zemní vodojem o obsahu 100 m 3 (367,40/364,40 m n.m.) dnes funguje jako vodojem za spotřebištěm. Sídlo je zásobováno v jednom tlakovém pásmu (2. tlakové pásmo), tlakové poměry jsou dobré Rozvoj vodovodů ve výhledovém období Vodovodní řady budou prodlouženy do míst, kde dnes veřejný vodovod není v délce zhruba m, realizace do r není uvažována. Nevyhovující úseky rozvodných řadů budou postupně zrekonstruovány Vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod, uvažovaných pro účely úpravy na vodu pitnou Žádný zdroj není uvažován Varianty nouzového zásobování pitnou vodou za krizové situace (jako podklad pro krizový plán obce a kraje) Vodovod je zdrojově napojen na OOV (Kružberk). V případě přerušení dodávky pitné vody z veřejného vodovodu by bylo možno po technických opatřeních zprovoznit stávající místní zdroj v Bašce, jinak bude nutno zásobovat obyvatelstvo Hodoňovic z cisteren. Při spotřebě 10l vody na obyvatele a den bude třeba do obce dodat 5,5m 3 /den pitné vody Časový harmonogram V řešeném období nedojde k výstavbě. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 8 VODING Hranice, spol. s r.o.

9 2.4. Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Vodovody v mil Kč 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 9 VODING Hranice, spol. s r.o.

10 3. Baška Kunčičky u Bašky Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Baška Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Kunčičky u Bašky Číslo a název obce s rozšířenou působností 6 Frýdek - Místek 3.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Obec se nachází u obce Baška v nadmořské výšce m n.m. V současné době v ní žije kolem 980 obyvatel, do roku 2015 se počítá s mírným poklesem na 950 obyvatel Podklady - Územní plán obce Urbanistická studie - Mapové podklady v měř. 1 : se zakresleným stávajícím vodovodem - Základní údaje o stavu a provozu stávajícího vodovodu - PRVKUC okresu Frýdek Místek - RPI MS kraje KONEKO spol. s r.o. Ostrava 10 VODING Hranice, spol. s r.o.

11 3.3. Vodovody Potřeba vody z bilance Počet zásob.obyvatel N z obyv Voda vyrobená celkem VVR mil.m 3 /r 0,0232 0, Voda fakturovaná VFC mil.m 3 /r 0,0183 0, Voda fakturovaná pro obyv. VFD mil.m 3 /r 0,0161 0, Spec.potř.fakt.obyvatelstva Q S,d I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody Q S I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody vyrob. Q S,V I/(os.den) Prům.denní potřeba Q p m 3 /d 63, , Max.denní potřeba Q d m 3 /d 95, , Popis současného stavu zásobování pitnou vodou Sídlo ( m n.m.) je zásobováno společně s obcí Baška ze zemního vodojemu m 3 (368,50/365,20 m n.m.). Napojení je na rozvodnou síť Bašky v armaturní šachtě za mostem přes Ostravici. Tlakové poměry jsou dobré Rozvoj vodovodů ve výhledovém období Nové řady budou budovány především pro lokality s novou zástavbou, jedná se o Hlinovou, kde se uvažuje v roce 2004 s výstavbou řadu DN 80 v délce 2,0 km. Nevyhovující úseky stávající rozvodné sítě budou postupně zrekonstruovány. Jedná se o vodovodní řady celkové délky 560,0m a tato akce je zařazena do RPI MS kraje s realizací v r Vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod, uvažovaných pro účely úpravy na vodu pitnou Žádný zdroj není uvažován Varianty nouzového zásobování pitnou vodou za krizové situace (jako podklad pro krizový plán obce a kraje) Vodovod je zdrojově napojen na OOV (Kružberk). V případě přerušení dodávky pitné vody z veřejného vodovodu by bylo možno po technických opatřeních zprovoznit stávající místní zdroj v Bašce, jinak bude nutno zásobovat obyvatelstvo Kunčiček z cisteren. Při spotřebě 10l vody na obyvatele a den bude třeba do obce dodat 9,5m 3 /den pitné vody Časový harmonogram Výstavba nových řadů : 2004 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 11 VODING Hranice, spol. s r.o.

12 Rekonstrukce řadů (RPI): Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Vodovody v mil Kč 4,9 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 12 VODING Hranice, spol. s r.o.

13 4. Brušperk Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Brušperk Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Číslo a název obce s rozšířenou působností 6 Frýdek - Místek 4.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Brušperk se rozprostírá v nadmořské výšce od 242 do 300 m n.m. V současné době žije v Brušperku okolo 3650 obyvatel, do výhledu roku 2015 se uvažuje s nárůstem na obyvatel.v Brušperku není žádný průmysl Podklady - Územní plán města Brušperk návrh, zpracovaný Urbanistickou společností Ostrava v 12/ Mapové podklady v měř. 1 : se zakresleným stávajícím vodovodem - Základní údaje o stavu a provozu stávajícího vodovodu - PRVKUC okresu Frýdek Místek - RPI SM kraje KONEKO spol. s r.o. Ostrava 13 VODING Hranice, spol. s r.o.

14 4.3. Vodovody Potřeba vody z bilance Počet zásob.obyvatel N z obyv Voda vyrobená celkem VVR mil.m 3 /r 0,0232 0, Voda fakturovaná VFC mil.m 3 /r 0,0183 0, Voda fakturovaná pro obyv. VFD mil.m 3 /r 0,0161 0, Spec.potř.fakt.obyvatelstva Q S,d I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody Q S I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody vyrob. Q S,V I/(os.den) Prům.denní potřeba Q p m 3 /d 63, , Max.denní potřeba Q d m 3 /d 95, , Popis současného stavu zásobování pitnou vodou Ve městě Brušperku ( m n.m.) je vybudován veřejný vodovod, který je ve správě SmVaK Ostrava - regionální správy Frýdek-Místek. Zdrojem vody je z cca 74% přivaděč Ostravského oblastního vodovodu (OOV) z Chlebovic do Staré Bělé DN 500. Zbývajících cca 26% pitné vody je získáváno z jímacího území Babí Hora v Palkovických Hůrkách. Na jímacím území je provedeno 9 jímacích zářezů o průměrné vydatnosti 3,5 l/s, zaručená vydatnost je 2,5 l/s. Zdroj má vyhlášena pásma hygienické ochrany (PHO) a s jeho využíváním se nadále počítá. V roce 1996 dosáhlo celkové množství vody určené k realizaci m 3, což je průměrně 8 l/s. Akumulace pitné vody pro město je zajišťována ve dvou vodojemech. Z jímacího území Babí Hora je voda přiváděna gravitačně přívodním řadem DN 100 v délce cca 6 km do vodojemu Borošín o obsahu 160 m 3 (302,80/299,95 m n.m.). Z OOV je voda přiváděna řadem DN 150 do vodojemu Petřiny o obsahu 50 m 3 (301,30/299,29 m n.m.). Kapacita vodojemů tak zaručuje akumulaci jen 22% denní potřeby vody. Vodovodní síť je provedena z ocelového litinového a PVC potrubí, profilů od DN 60 do DN 150. Podíl nefakturované vody je vysoký, dosahuje průměrně 41% z vody určené k realizaci. Zástavba nad úroveň terénu 285 m n.m. (v blízkosti vodojemu Borošín) má nevyhovující tlakové poměry v síti, které neodpovídají platné ČSN. Údaje o vodovodu: délka vodovodní sítě m délka přípojek m počet přípojek ks Na veřejný vodovod je napojeno skoro 99% obyvatel. V domácnostech se spotřebuje zhruba 51% dodávané vody, což je průměrně 100 l/os/d. Spotřeba vody ostatními odběrateli činí průměrně 16 l/os/d, nefakturovaná voda 79 l/os/d Rozvoj vodovodů ve výhledovém období Pro lokality s novou zástavbou budou vybudovány nové rozvodné řady. Nevyhovující úseky stávající sítě budou postupně zrekonstruovány. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 14 VODING Hranice, spol. s r.o.

15 Vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod, uvažovaných pro účely úpravy na vodu pitnou Žádný zdroj není uvažován Varianty nouzového zásobování pitnou vodou za krizové situace (jako podklad pro krizový plán obce a kraje) Vodovod je zdrojově napojen na OOV a část je pokryta z Babí Hory v Palkovicích. V případě přerušení dodávky pitné vody z veřejného vodovodu bude nutno zásobovat obyvatelstvo Brušperka z cisteren. Zdrojem vody nouzového zásobení je Frýdek-Místek. Při spotřebě 10 litrů vody na obyvatele a den bude třeba do obce dodat 36,2 m 3 /den pitné vody Časový harmonogram V daném časovém období není uvažováno s výstavbou vodovodu Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Vodovody v mil Kč 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 15 VODING Hranice, spol. s r.o.

16 5. Bruzovice Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Bruzovice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Číslo a název obce s rozšířenou působností 6 Frýdek - Místek 5.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci V obci Bruzovice žije v současné době okolo 700 obyvatel, do roku 2015 se počítá s poklesm na 600 obyvatel Podklady - Územní plán obce Bruzovice koncept,zpracovaný Urbanistickou společností Ostrava - Mapové podklady v měř. 1 : se zakresleným stávajícím vodovodem - Základní údaje o stavu a provozu stávajícího vodovodu - PRVKUC okresu Frýdek Místek - RPI MS kraje KONEKO spol. s r.o. Ostrava 16 VODING Hranice, spol. s r.o.

17 5.3. Vodovody Potřeba vody z bilance Počet zásob.obyvatel N z obyv Voda vyrobená celkem VVR mil.m 3 /r 0,0232 0, Voda fakturovaná VFC mil.m 3 /r 0,0183 0, Voda fakturovaná pro obyv. VFD mil.m 3 /r 0,0161 0, Spec.potř.fakt.obyvatelstva Q S,d I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody Q S I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody vyrob. Q S,V I/(os.den) Prům.denní potřeba Q p m 3 /d 63, , Max.denní potřeba Q d m 3 /d 95, , Popis současného stavu zásobování pitnou vodou Obec ( m n.m.) má vybudovaný veřejný vodovod, který je ve správě SmVaK Ostrava - regionální správy Frýdek-Místek a obce. Obec nemá vlastní zdroj pitné vody a je tedy napojena na přivaděč Ostravského oblastního vodovodu (OOV) z Bašky DN Napojení Bruzovic je provedeno přes přerušovací komoru v uzlovém bodu přivaděče z Bašky, který se větví do Bludovic a Krmelína. Přerušovací komora je provedena jako nadzemní vodojem o obsahu m 3 (378,55/374,00 m n.m.). Ve správě obce je původní vodovod státního statku, který byl napojen na místní zdroj vody na východním okraji obce, odkud byla voda čerpána do zemního vodojemu obsahu 50 m 3. Zdroj a čerpací stanice je dnes mimo provoz a vodojem je připojen na OOV. Místní část Brunzovic Bruzovičky je napojena na vodovodní síť Sedliště. Část obytných domků v okrajových částech obce je zásobována z vlastních studní. Stávající vodovodní síť je provedena z ocelového a PVC potrubí o průměrech od DN 80 do DN 150 a její celková délka je zhruba m. Podíl nefakturované vody je vysoký, činí zhruba 37% Rozvoj vodovodů ve výhledovém období Zdrojem pitné vody pro veřejný vodovod Bruzovic bude i nadále OOV z úpravny vody Nová Ves, jenž upravuje vodu z nádrže Šance. Pro zlepšení tlakových poměrů v síti a zvětšení akumulace bude vybudován nový vodojem v blízkosti stávajícího obecního vodojemu. Jeho obsah je navrhován 150 m 3 (364,00/361,00 m n.m.). Aby došlo ke snížení vysokých ztrát, nevyhovující řady původního vodovodu budou postupně zrekonstruovány, stejně tak novější řady z ocelového potrubí Vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod, uvažovaných pro účely úpravy na vodu pitnou Žádný zdroj není uvažován. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 17 VODING Hranice, spol. s r.o.

18 Varianty nouzového zásobování pitnou vodou za krizové situace (jako podklad pro krizový plán obce a kraje) Vodovod je zdrojově napojen na OOV. V případě přerušení dodávky pitné vody z veřejného vodovodu bude nutno zásobovat obyvatelstvo Bruzovic z cisteren. Zdrojem vody nouzového zásobení je Frýdek-Místek. Při spotřebě 10 litrů vody na obyvatele a den bude třeba do obce dodat 7,2 m 3 /den pitné vody Časový harmonogram Je uvažováno s výstavbou nového zemního vodojemu 150m3 v roce Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Vodovody v mil Kč 2,5 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 18 VODING Hranice, spol. s r.o.

19 6. Dobrá Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Dobrá Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Číslo a název obce s rozšířenou působností 6 Frýdek - Místek 6.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Obec Dobrá se nachází ve směru od Frýdku Místku do Českého Těšína a leží ve výšce 322 až 384 m n.m. V současné době v ní žije okolo 2950 obyvatel, do výhledu r.2015 se počítá s mírným nárustem na 2990 obyvatel Podklady - Územní plán obce Dobrá, zpracovaný Urbanistickým střediskem Ostrava s.r.o. v 12/ Projekt stavby Vodovod Dobrá Podlesí, zpracovaný Ing. Josefem Pilařem - Projekt stavby Vodovod Skotňa, zpracovaný Ing. Josefem Pilařem - Mapové podklady v měř. 1 : se zakresleným stávajícím vodovodem - Základní údaje o stavu a provozu stávajícího vodovodu - PRVKUC okresu Frýdek Místek - RPI MS kraje KONEKO spol. s r.o. Ostrava 19 VODING Hranice, spol. s r.o.

20 6.3. Vodovody Potřeba vody z bilance Počet zásob.obyvatel N z obyv Voda vyrobená celkem VVR mil.m 3 /r 0,0232 0, Voda fakturovaná VFC mil.m 3 /r 0,0183 0, Voda fakturovaná pro obyv. VFD mil.m 3 /r 0,0161 0, Spec.potř.fakt.obyvatelstva Q S,d I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody Q S I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody vyrob. Q S,V I/(os.den) Prům.denní potřeba Q p m 3 /d 63, , Max.denní potřeba Q d m 3 /d 95, , Popis současného stavu zásobování pitnou vodou V obci ( m n.m.) je od roku 1970 vybudován veřejný vodovod, který je ve správě SmVaK Ostrava a.s. - regionální správy Frýdek-Místek. Zdrojem vody je Ostravský oblastní vodovod (OOV) - odbočka DN 500 z přivaděče Nová Ves - Baška - Bruzovice DN Roztroušená zástavba v místní části Skotňa je zásobována z vodovodu pro Pivovar Nošovice přes oblast Malých Nošovic, nepatrná část na severovýchodě obce je zásobena z vodovodní sítě Dolních Domaslavic, další malá část obce na levém břehu Morávky z dolního tlakového pásma Skalice. V roce 1996 dosáhlo celkové množství odebrané vody m 3, což je průměrně 4,3 l/s. Akumulace pitné vody je zajišťována v zemním vodojemu o obsahu m 3 (371,60/369,50 m n.m.). Kapacita vodojemů tak zaručuje akumulaci 59% denní potřeby vody. Vodovodní síť je provedena z litinového, ocelového, PVC a PE profilů od DN 50 do DN 200. Vykazovaný podíl nefakturované vody ve výši 8% realizované vody svědčí o velmi dobrém stavu vodovodní sítě. Vyhovující jsou rovněž tlakové poměry v síti. Údaje o vodovodu: délka vodovodní sítě m délka přípojek m počet přípojek 798 ks Na vodovod je napojeno 94% obyvatel obce, v domácnostech se spotřebuje 65% dodávané vody, což je průměrně 85 l/os/d. Spotřeba vody ostatními odběrateli činí průměrně 36 l/os/d, nefakturovaná voda 10 l/os/d Rozvoj vodovodů ve výhledovém období Stávající systém zásobování je vyhovující i do budoucna. Bude však nutné zvětšit nedostatečnou akumulaci. U stávajícího vodojemu se vybuduje přístavba o objemu 150 m 3 se stejnou úrovní hladin vody. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 20 VODING Hranice, spol. s r.o.

21 Další nové řady budou budovány už jen pro lokality s novou zástavbou. nevyhovující úseky stávající rozvodné sítě budou postupně zrekonstruovány Vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod, uvažovaných pro účely úpravy na vodu pitnou Žádný zdroj není uvažován Varianty nouzového zásobování pitnou vodou za krizové situace (jako podklad pro krizový plán obce a kraje) Vodovod je zdrojově napojen na OOV. V případě přerušení dodávky pitné vody z veřejného vodovodu bude nutno zásobovat obyvatelstvo Dobré z cisteren. Zdrojem vody nouzového zásobení je Frýdek-Místek, m.č. Prašivá. Při spotřebě 10 litrů vody na obyvatele a den bude třeba do obce dodat 29,5 m 3 /den pitné vody Časový harmonogram Do budoucna je uvažováno s přístavbou o objemu 150 m 3 ke stávajícímu vodojemu Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Vodovody v mil Kč 2,2 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 21 VODING Hranice, spol. s r.o.

22 7. Dobratice Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Dobratice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Číslo a název obce s rozšířenou působností 6 Frýdek - Místek 7.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Dle údajů Okresního úřadu Frýdek - Místek tvoří obec dvě samostatné sídelní jednotky Dobratice a Bukovice u Dobratic. Územní plán však toto členění neakceptuje, obec je řešena jako celek a údaje o demografickém vývoji jsou společné pro obě sídla. A protože i vodovodní systém v obou sídlech tvoří jeden celek a všechny údaje o vodovodu jsou sledovány společně, není pro potřeby Programu se správním členěním obce uvažováno. V současné době žije v obci okolo 1050 obyvatel, do výhledu r.2015 se neuvažuje s nárůstem počtu obyvatel Podklady - Územní plán obce Dobratice průzkumy a rozbory zpracovaný Urbanistickým střediskem Ostrava s.r.o. v 10/ Mapové podklady v měř se zakresleným stávajícím vodovodem - Základní údaje o stavu a provozu stávajícího vodovodu - PRVKUC okresu Frýdek Místek - RPI MS kraje KONEKO spol. s r.o. Ostrava 22 VODING Hranice, spol. s r.o.

23 7.3. Vodovody Potřeba vody z bilance Počet zásob.obyvatel N z obyv Voda vyrobená celkem VVR mil.m 3 /r 0,0232 0, Voda fakturovaná VFC mil.m 3 /r 0,0183 0, Voda fakturovaná pro obyv. VFD mil.m 3 /r 0,0161 0, Spec.potř.fakt.obyvatelstva Q S,d I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody Q S I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody vyrob. Q S,V I/(os.den) Prům.denní potřeba Q p m 3 /d 63, , Max.denní potřeba Q d m 3 /d 95, , Popis současného stavu zásobování pitnou vodou V obci ( m n.m.) je vybudován veřejný vodovod, který je ve správě Severomoravských vodovodů Ostrava a.s. - regionální správy Frýdek - Místek. Zdrojem pitné vody je Ostravský oblastní vodovod (OOV), přivaděč Vyšní Lhoty - Český Těšín DN 500. V roce 1996 dosáhlo celkové množství odebrané vody m 3, což je průměrně zhruba 1,86 l/s. Akumulace pitné vody je zajišťována ve dvou vodojemech dolního tlakového pásma (DTP) o obsahu 2 50 m 3 (403,20/401,00 m n.m.) a 50 m 3 (402,60/400,70 m n.m.) a vodojemu horního tlakového pásma (HTP) o obsahu 2 50 m 3 (462,00/459,80 m n.m.). Vodojemy DTP jsou plněny z přivaděče OOV gravitačně, do vodojemu HTP je voda čerpána. Kapacita vodojemů zaručuje akumulaci jen 54% denní potřeby vody, protože na vodovodní systém obce je napojen i vodovod pro Vojkovice, které nemají vlastní akumulaci. Vodovodní síť je provedena z trub PVC od DN 80 do DN 150 a jsou přes ní napojeny Vojkovice a Nošovice - Říčka. Vzhledem k špatné technologii provádění prací při výstavbě vodovodu, je podíl nefakturované vody velmi vysoký a činí 50% z vody určené k realizaci. Údaje o vodovodu: délka vodovodní sítě m délka přípojek m počet přípojek 248 ks Na vodovod je napojeno zhruba 72% trvale bydlících obyvatel, v domácnostech se spotřebuje 44% dodávané vody, což je průměrně 97 l/os/d. Spotřeba vody ostatními odběrateli činí průměrně 13 l/os/d, nefakturovaná voda 112 l/os/d Rozvoj vodovodů ve výhledovém období Obec bude rozdělena do tří tlakových pásem. Nověji vybudovaná vodárenská zařízení jsou vyhovující, starší vodojem pro DTP v centru Dobratic je navržen k rekonstrukci, výhledově se navrhuje přístavba další komory 50 m 3. K vytvoření akumulace pro střední tlakové pásmo (STP) je navrženo vybudovat zemní vodojem 2 50 m 3 (433,00/430,50 m n.m.). Do něj bude voda čerpána navrženou čerpací stanicí situovanou u odběru z OOV v centru Dobratic. Z vodojemu STP budou zásobovány i lokality Hliníky a Amerika pomocí automatické tlakové stanice tato akce byla zařazena do RPI MS kraje do skupiny 2 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 23 VODING Hranice, spol. s r.o.

24 důležitost a je v současné době dohotovena a zkolaudována (08/2003) nákladem 6,5mil Kč. Celkem bylo dobudováno 3275,0 m rozvodných řadů, z toho DN 80 PVC 1270m, DN 80 tvárná litina 20,0m a DN 50 PE 1985m. Ztráty vody je třeba minimalizovat rekonstrukcí poruchových úseků Vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod, uvažovaných pro účely úpravy na vodu pitnou Žádný zdroj není uvažován Varianty nouzového zásobování pitnou vodou za krizové situace (jako podklad pro krizový plán obce a kraje) Vodovod je zdrojově napojen na OOV. V případě přerušení dodávky pitné vody z veřejného vodovodu bude nutno zásobovat obyvatelstvo Dobratic z cisteren. Při spotřebě 10l vody na obyvatele a den bude třeba do obce dodat 10,5m 3 /den pitné vody Časový harmonogram V řešeném období nedojde k další výstavbě Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Vodovody v mil Kč 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 24 VODING Hranice, spol. s r.o.

25 8. Dolní Domaslavice Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Dolní Domaslavice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Číslo a název obce s rozšířenou působností 6 Frýdek - Místek 8.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Dle údajů Okresního úřadu Frýdek - Místek tvoří obec dvě samostatné sídelní jednotky Dolní Domaslavice a Volovec. Územní plán však toto členění neakceptuje, obec je řešena jako celek a údaje o demografickém vývoji jsou společné pro obě sídla. A protože i vodovodní systém v obou sídlech tvoří jeden celek a všechny údaje o vodovodu jsou sledovány společně, není pro potřeby Programu se správním členěním obce uvažováno Podklady - Informace obecního úřadu - Mapové podklady v měř. 1 : se zakreslením stávající vodovodní sítě - PRVKUC okresu Frýdek Místek - RPI MS kraje KONEKO spol. s r.o. Ostrava 25 VODING Hranice, spol. s r.o.

26 8.3. Vodovody Potřeba vody z bilance Počet zásob.obyvatel N z obyv Voda vyrobená celkem VVR mil.m 3 /r 0,0232 0, Voda fakturovaná VFC mil.m 3 /r 0,0183 0, Voda fakturovaná pro obyv. VFD mil.m 3 /r 0,0161 0, Spec.potř.fakt.obyvatelstva Q S,d I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody Q S I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody vyrob. Q S,V I/(os.den) Prům.denní potřeba Q p m 3 /d 63, , Max.denní potřeba Q d m 3 /d 95, , Popis současného stavu zásobování pitnou vodou Obec ( m n.m.) má vybudovaný veřejný vodovod, který je ve správě obce. Napojeno na něj 100% trvale bydlících obyvatel. Zdrojem pitné vody je Ostravský oblastní vodovod (OOV), přivaděč Vyšní Lhoty - Bludovice DN 600, z něhož odbočuje v Žermanicích řad do Soběšovic. Dolní Domaslavice jsou pak napojeny na vodovodní síť Soběšovic. Vlastní akumulaci obec nemá, rozvodná síť je pod tlakem věžového vodojemu Soběšovice 250 m 3 (385,50/383,50 m n.m.). Tlakové poměry v síti jsou dobré. Rozvodná síť je provedena z plastových trub PVC a PE profilů od DN 50 do DN 150 a její celková délka je zhruba 16 km Rozvoj vodovodů ve výhledovém období Stávající systém zásobování je vyhovující i do budoucna, s novými investicemi se neuvažuje Vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod, uvažovaných pro účely úpravy na vodu pitnou Žádný zdroj není uvažován Varianty nouzového zásobování pitnou vodou za krizové situace (jako podklad pro krizový plán obce a kraje) Vodovod je zdrojově napojen na OOV. V případě přerušení dodávky pitné vody z veřejného vodovodu bude nutno zásobovat obyvatelstvo Dolních Domaslavic z cisteren. Zdrojem vody nouzového zásobení je Zimný a Prašivá. Při spotřebě 10 litrů vody na obyvatele a den bude třeba do obce dodat 9,4 m 3 /den pitné vody Časový harmonogram V daném časovém období není uvažováno s výstavbou vodovodu. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 26 VODING Hranice, spol. s r.o.

27 8.4. Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Vodovody v mil Kč 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 27 VODING Hranice, spol. s r.o.

28 9. Dolní Tošanovice Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Dolní Tošanovice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Číslo a název obce s rozšířenou působností 6 Frýdek Místek 9.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci V obci žije v současné době okolo 280 obyvatel, do výhledu r.2015 se počítá s mírným poklesem na cca 270 obyvatel. V obci není žádný průmysl, s výstavbou RD se neuvažuje Podklady - Rekonstrukce vodovodního řadu Horní a Dolní Tošanovice projekt, zpracovaný Ing. Irenou Kryžankovou v 12/ Informace obecního úřadu - Mapové podklady provozovatele v měř. 1 : se zakreslením stávajícího vodovodu - PRVKUC okresu Frýdek Místek - RPI MS kraje KONEKO spol. s r.o. Ostrava 28 VODING Hranice, spol. s r.o.

29 9.3. Vodovody Potřeba vody z bilance Počet zásob.obyvatel N z obyv Voda vyrobená celkem VVR mil.m 3 /r 0,0232 0, Voda fakturovaná VFC mil.m 3 /r 0,0183 0, Voda fakturovaná pro obyv. VFD mil.m 3 /r 0,0161 0, Spec.potř.fakt.obyvatelstva Q S,d I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody Q S I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody vyrob. Q S,V I/(os.den) Prům.denní potřeba Q p m 3 /d 63, , Max.denní potřeba Q d m 3 /d 95, , Popis současného stavu zásobování pitnou vodou Obec Dolní Tošanovice ( m n.m.) má vybudovaný veřejný vodovod, který je součástí vodovodu Horní Tošanovice - Dolní Tošanovice a je ve správě obce. Zdrojem pitné vody je Ostravský oblastní vodovod (OOV), přivaděč Vyšní Lhoty - Český Těšín DN 500. Vlastní napojení je provedeno v šachtě OOV připojovacím potrubím DN 150 přes vodoměrnou šachtu pro měření odběru vody do Horních a Dolních Tošanovic. Vlastní akumulaci obec nemá, vodovodní síť je provozována v jednom tlakovém pásmu. Její celková délka je zhruba m a je provedena z plastových trub PVC a PE profilů od DN 40 do DN Rozvoj vodovodů ve výhledovém období Stávající systém zásobování je vyhovující i do budoucna. S výstavbou nových zařízení se neuvažuje Vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod, uvažovaných pro účely úpravy na vodu pitnou Žádný zdroj není uvažován Varianty nouzového zásobování pitnou vodou za krizové situace (jako podklad pro krizový plán obce a kraje) Vodovod je zdrojově napojen na OOV. V případě přerušení dodávky pitné vody z veřejného vodovodu bude nutno zásobovat obyvatelstvo Dolních Tošanovic z cisteren. Při spotřebě 10 litrů vody na obyvatele a den bude třeba do obce dodat 2,8 m 3 /den pitné vody Časový harmonogram V daném časovém období není uvažováno s výstavbou vodovodu. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 29 VODING Hranice, spol. s r.o.

30 9.4. Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Vodovody v mil Kč 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 30 VODING Hranice, spol. s r.o.

31 10. Fryčovice Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Fryčovice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Fryčovice Číslo a název obce s rozšířenou působností 6 Frýdek - Místek Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Obec má v současné době okolo 2000 obyvatel, do výhledu se počítá s nárůstem na obyvatel. Obec leží v nadmořské výšce od 255 m do 305 m n.m Podklady - Územní plán obce Fryčovice koncept,zpracovaný Hutním projektem Frýdek- Místek a.s. v 03/ Generel vodovodu Hukvaldy Sklenov Rychaltice Fryčovice, zpracovaný Hydroprojektem Ostrava v 09/ Projekt stavby Fryčovice dolní konec posílení vodovodu, zpracovaný Vodingem Hranice, s.r.o. v 11/ Mapové podklady v měř. 1 : se zakresleným stávajícím vodovodem - Základní údaje o stavu a provozu stávajícího vodovodu - PRVKUC okresu Frýdek Místek - RPI MS kraje KONEKO spol. s r.o. Ostrava 31 VODING Hranice, spol. s r.o.

32 10.3. Vodovody Potřeba vody z bilance Počet zásob.obyvatel N z obyv Voda vyrobená celkem VVR mil.m 3 /r 0,0232 0, Voda fakturovaná VFC mil.m 3 /r 0,0183 0, Voda fakturovaná pro obyv. VFD mil.m 3 /r 0,0161 0, Spec.potř.fakt.obyvatelstva Q S,d I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody Q S I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody vyrob. Q S,V I/(os.den) Prům.denní potřeba Q p m 3 /d 63, , Max.denní potřeba Q d m 3 /d 95, , Popis současného stavu zásobování pitnou vodou Obec ( m n.m.) má vybudovaný veřejný vodovod, který je ve správě Severomoravských vodovodů a kanalizací Ostrava a.s. - regionální správy Frýdek-Místek. Zdrojem pitné vody je z cca 70% Ostravský oblastní vodovod, zbývajících 30% pitné vody je získáváno z jímacího území Krnalovice, umístěném na k.ú. Rychaltic. Voda ze čtyř jímacích zářezů je gravitačně svedena do vodojemu 60 m 3 a odtud gravitačně přes vodovodní síť Rychaltic do horního vodojemu 150 m 3 ve Fryčovicích. Zdroj vody s průměrnou vydatností 1,5 l/s (zaručenou 1,0 l/s) má vyhlášena pásma hygienické ochrany (PHO) 1. a 2. stupně, kvalita vody po hygienickém zabezpečení odpovídá ČSN a s jeho využíváním se nadále počítá. V roce 1996 dosáhlo celkové množství vody určené k realizaci m 3, což je průměrně zhruba 4,8 l/s. Osada Ptáčník je zásobována z přívodního řadu z jímacího území Babí Hora pro město Brušperk. Akumulace vody je zajišťována ve vodojemu Krnalovice o obsahu 60 m 3 (315,20/ 312,80 m n.m.), v hlavním vodojemu Fryčovice o obsahu 150 m 3 (298,00/ 294,90 m n.m.) a vyrovnávacím vodojemu Sovinec o obsahu 150 m 3 (288,00/285,00 m n.m.). Kapacita vodojemů zaručuje akumulaci 63% denní potřeby vody. Vodovodní síť je provedena z trub litinových, ocelových a PVC profilů od DN 80 do DN 200. Tlakové poměry pro zástavbu do úrovně terénu 280 m n.m. jsou vyhovující, nad touto úrovní terénu je tlak v síti nedostatečný. Podíl nefakturované vody je nízký, dosahuje průměrně 11% z vody určené k realizaci. Údaje o vodovodu: délka vodovodní sítě m délka přípojek m počet přípojek 679 ks Na veřejný vodovod je napojeno zhruba 97% trvale bydlících obyvatel, v domácnostech se spotřebuje zhruba 61% dodávané vody, což je průměrně 119 l/os/d. Spotřeba vody ostatními odběrateli činí průměrně 55 l/os/d, nefakturovaná voda 22 l/os/d. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 32 VODING Hranice, spol. s r.o.

33 Rozvoj vodovodů ve výhledovém období Obec bude i nadále zásobena ve dvou tlakových pásmech. Horní tlakové pásmo je zásobeno z vodojemu Krnalovice. Dolní tlakové pásmo je zásobeno z hlavního vodojemu 150 m 3, k němuž se přistaví nový vodojem rovněž 150 m 3. V dolní části obce je pak na odbočce vyrovnávací vodojem Sovinec. Hlavní i vyrovnávací vodojem jsou plněny gravitačně z HTP. Nevyhovující úseky stávající rozvodné sítě budou postupně rekonstruovány. Nové vodovodní řady budou budovány pro lokality s novou zástavbou Vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod, uvažovaných pro účely úpravy na vodu pitnou Žádný zdroj není uvažován Varianty nouzového zásobování pitnou vodou za krizové situace (jako podklad pro krizový plán obce a kraje) Vodovod je zdrojově napojen na OOV a zbytek vody je jímán z území. V případě přerušení dodávky pitné vody z veřejného vodovodu bude nutno zásobovat obyvatelstvo Fryčovic z cisteren. Zdrojem vody nouzového zásobení je Frýdek-Místek, m.č. Rybí. Při spotřebě 10 litrů vody na obyvatele a den bude třeba do obce dodat 20,0 m 3 /den pitné vody Časový harmonogram V roce 2006 je uvažováno s výstavbou nového vodojemu o obsahu 150 m Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Vodovody v mil Kč 2,2 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 33 VODING Hranice, spol. s r.o.

34 11. Fryčovice - Ptáčník Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Fryčovice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Ptáčník Číslo a název obce s rozšířenou působností 6 Frýdek - Místek Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Místní část osada Ptáčník je součástí Fryčovic a v současnosti v ní žije okolo 135 obyvatel.do výhledu roku 2015 se počítá s mírným nárůstem na cca 150 obyvatel Podklady - Mapové podklady v měř. 1: se zakresleným stávajícím vodovodem - Základní údaje provozovatele o stavu a provozu stávajícího vodovodu - PRVKUC okresu Frýdek Místek - RPI MS kraje Vodovody Potřeba vody z bilance KONEKO spol. s r.o. Ostrava 34 VODING Hranice, spol. s r.o.

35 Počet zásob.obyvatel N z obyv Voda vyrobená celkem VVR mil.m 3 /r 0,0232 0, Voda fakturovaná VFC mil.m 3 /r 0,0183 0, Voda fakturovaná pro obyv. VFD mil.m 3 /r 0,0161 0, Spec.potř.fakt.obyvatelstva Q S,d I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody Q S I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody vyrob. Q S,V I/(os.den) Prům.denní potřeba Q p m 3 /d 63, , Max.denní potřeba Q d m 3 /d 95, , Popis současného stavu zásobování pitnou vodou Osada Ptáčník je zásobována z přívodního řadu z jímacího území Babí Hora pro město Brušperk. Akumulace vody je zajišťována ve vodojemu Krnalovice o obsahu 60 m 3 (315,20/ 312,80 m n.m.), v hlavním vodojemu Fryčovice o obsahu 150 m 3 (298,00/ 294,90 m n.m.) Rozvoj vodovodů ve výhledovém období Obec bude nadále zásobena stávajícím způsobem Vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod, uvažovaných pro účely úpravy na vodu pitnou Žádný zdroj není uvažován Varianty nouzového zásobování pitnou vodou za krizové situace (jako podklad pro krizový plán obce a kraje) Vodovod je napojen na přívodní řád pro Brušperk. V případě přerušení dodávky pitné vody z veřejného vodovodu bude nutno zásobovat obyvatelstvo Ptáčníka z cisteren. Zdrojem vody nouzového zásobení je Frýdek-Místek, m.č. Rybí. Při spotřebě 10 litrů vody na obyvatele a den bude třeba do obce dodat 1,4 m 3 /den pitné vody Časový harmonogram V daném časovém období není uvažováno s výstavbou vodovodu Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Vodovody v mil Kč 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 35 VODING Hranice, spol. s r.o.

36 12. Frýdek Místek - Frýdek Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Frýdek - Místek Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Frýdek Číslo a název obce s rozšířenou působností 6 Frýdek - Místek Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Dle údajů Okresního úřadu Frýdek - Místek tvoří město samostatné městské části Frýdek, Místek, Panské Nové Dvory, Lískovec u Frýdku, Lysůvky, Chlebovice a Skalice u Frýdku - Místku. V územním plánu města však v členění chybí Panské Nové Dvory a jsou zde navíc Zelinkovice. Pro potřeby Programu je členění města převzato z údajů Územního plánu, protože více odpovídá systému zásobování města pitnou vodou. V současné době žije v městské části Frýdek okolo obyvatel, ve výhledu do r.2015 se počítá s nárůstem na cca obyvatel Podklady - Územní plán města Frýdek Místek návrh zpracovaný Urbanistickým střediskem Ostrava s.r.o. v 06/ Generel zásobování města Frýdku Místku pitnou vodou, zpracovaný Hydroprojektem a.s. Ostrava v 08/ Technicko-ekonomická studie Vodovod Chlebovice,Zelinkovice,Lysůvky - Mapové podklady v měř. 1 : se zakresleným stávajícím vodovodem - Základní údaje o stavu a provozu stávajícího vodovodu - Informace městského úřadu - PRVKUC okresu Frýdek Místek - RPI MS kraje Vodovody Potřeba vody z bilance KONEKO spol. s r.o. Ostrava 36 VODING Hranice, spol. s r.o.

37 Počet zásob.obyvatel N z obyv Voda vyrobená celkem VVR mil.m 3 /r 0,0232 0, Voda fakturovaná VFC mil.m 3 /r 0,0183 0, Voda fakturovaná pro obyv. VFD mil.m 3 /r 0,0161 0, Spec.potř.fakt.obyvatelstva Q S,d I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody Q S I/(os.den) Spec.potř.fakt.vody vyrob. Q S,V I/(os.den) Prům.denní potřeba Q p m 3 /d 63, , Max.denní potřeba Q d m 3 /d 95, , Popis současného stavu zásobování pitnou vodou Ve všech městských částech Frýdku - Místku je vybudován veřejný vodovod, který je ve správě SmVaK Ostrava - regionální správy Frýdek Místek. Zdrojem pitné vody je z cca 91,5% beskydská část Ostravského oblastního vodovodu (OOV). Z vodárenské nádrže Šance na Ostravici je voda přes úpravnu vody v Nové Vsi dodávána přivaděči OOV Nová Ves - Baška DN 1200, Baška - Bruzovice DN1000 a Baška - Zelinkovice DN 800. Zbývajících cca 8,5% pitné vody je získáváno z místních zdrojů v Hrbolné a v Chlebovicích a z přebytků vody ze zdrojů Zimný a Prašivá. Zdroje vody mají vyhlášena pásma hygienické ochrany (PHO) a s jejich využíváním se nadále počítá. V roce 1996 dosáhlo celkové množství vody určené k realizaci m 3, což je průměrně zhruba 173 l/s. Akumulace pitné vody pro Frýdek - Místek je zajišťována v centrálních vodojemech OOV - Zelinkovice obsahu m 3 a na Bruzovské o obsahu m 3 a ve vodojemech SmVaK - RS Frýdek - Místek o celkovém obsahu m 3. Kapacita vodojemů tak zaručuje akumulaci 80% denní potřeby vody. V současné době je však vodojem ve Frýdku m 3 mimo provoz. Vodovodní síť je provedena z litinového, ocelového a PVC potrubí, profilů od DN 50 do DN 600 a její celková délka je zhruba 150 km. Podíl nefakturované vody je vysoký, dosahuje průměrně 21% z množství vody určené k realizaci, nejhorší situace je v Chlebovicích, kde tento podíl činí až 61%. Na veřejný vodovod je napojeno zhruba 97% obyvatel města i většina průmyslových a zemědělských podniků a objektů občanské vybavenosti. Celková průměrná spotřeba vody na osobu vycházela v roce 1996 pro celé město zhruba 242 l/d, spotřeba vody v domácnostech zhruba 96 l/d, spotřeba ostatní zhruba 95 l/d a nefakturovaná voda 51 l/d. Z přivaděče OOV Baška - Bruzovice - Krmelín DN 1000 odbočuje v Panských Nových Dvorech větev OOV DN 500 do vodojemů Frýdek na ulici Bruzovské. Vodojem OOV m 3 (363,20/358,10 m n.m.) je propojen s vodojemem SmVaK - RS F-M2 500 m 3 (362,50/359,50 m n.m.), který je však v současnosti mimo provoz. Do vodovodní sítě Frýdku jsou rovněž dodávány přebytky vody ze zdrojů Zimný a Prašivá řady DN 200 a DN 175 směrem od Dobré. Z Frýdku je naopak zásobeno Staré Město řadem DN 250. Zástavba je situována na terénu zhruba m n.m., tlakové poměry jsou převážně vyhovující, ale v části sítě tlak přesahuje 0,6 MPa. Výškové domy mají zřízeny AT stanice. Hlavní zásobovací řad DN 500 prochází Frýdkem a je propojen u Ostravice s páteřním řadem DN 500 z Místku. Ostatní vodovodní síť je v dimenzích DN 50 až DN 400. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 37 VODING Hranice, spol. s r.o.

38 Rozvoj vodovodů ve výhledovém období Návrh doplnění a rozšíření vodovodní sítě městských částí Frýdku - Místku vychází z Generelu zásobování města Frýdku - Místku pitnou vodou (viz. podklad č. 2). S ohledem na výškové uspořádání stávající a navrhované zástavby je celé řešené území rozděleno na tlaková pásma tak, aby tlakové poměry ve vodovodní síti co nejlépe vyhovovaly ČSN (min. 0,15 MPa - max. 0,7 MPa). Pro jednotlivá tlaková pásma je pak navržena dostavba vodojemů, aby jejich objem zajišťoval minimální požadovanou akumulaci vody ve výši 60% maximální denní potřeby vody. Pro optimální tlakové poměry v dílčích tlakových pásmech jsou navrženy redukční ventily a automatické tlakové stanice. Území města je navrženo rozdělit na tři tlaková pásma. Dolní tlakové pásmo (DTP) zahrnuje Místek, malou východní část Zelinkovic a západní část Frýdku. Z DTP je rovněž zásoben Sviadnov a Staré Město. Úrovně hladin ve vodojemu umožní zásobit zástavbu na úrovni terénu m n.m. (výjimečně m n.m.). Střední tlakové pásmo (STP) zahrnuje zbývající území Frýdku, z něhož je vyčleněno horní tlakové pásmo (HTP) - oblast Vyhlídky. Hranice STP je přibližně vymezena vrstevnicemi m n.m. (výjimečně m n.m.), hranice HTP vrstevnicemi m n.m. (výjimeč-ně m n.m.). I když navrhovaná výstavba je soustředěna především do Frýdku, k deficitu požadované akumulace vody dojde v DTP. Proto je tedy navrženo rozšíření objemů vodojemu DTP Zelinkovice o m 3 a vodojemu STP Frýdek o 1000 m 3, odkud bude DTP dotováno přes redukční ventily. Pro nově vymezené HTP bude rovněž vybudována potřebná akumulace a to věžový vodojem 500 m 3 (380,00/375,00 m n.m.) u stávajících vodojemů na Bruzovské ulici. Plněn bude z přivaděče OOV, ve kterém je v těchto místech obvyklý přetlak 0,2-0,25 MPa. Pro kritické stavy, požární či havarijní účely je nutné zajistit akumulaci ve starším zemním vodojemu m 3, který je navržen k rekonstrukci. Hlavní zásobovací řady pro HTP v ulici Bruzovské budou zrekonstruovány, pro novou zástavbu v lokalitách Baranovice a Černá cesta se vybudují nové řady v délce zhuba m. Ve STP budou vybudovány nové řady v délce zhruba m. Pro dotaci DTP ze STP jsou navrženy dvě regulační stanice a nový řad v délce zhruba 2000 m. Nové zásobovací řady v DTP budou provedeny v celkové délce zhruba m. Podrobnější informace o osazení pásmových šoupátek pro oddělení jednotlivých tlakových pásem a návrh zásobovacích a propojovacích řadů a provozní detaily jsou uvedeny v Generelu vodovodu Vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod, uvažovaných pro účely úpravy na vodu pitnou Žádný zdroj není uvažován Varianty nouzového zásobování pitnou vodou za krizové situace (jako podklad pro krizový plán obce a kraje) Vodovod je zdrojově napojen na OOV a zbytek vody je jímán z území. V případě přerušení dodávky pitné vody z veřejného vodovodu bude nutno zásobovat obyvatelstvo Frýdku z cisteren. Zdrojem vody nouzového zásobení je Prašivá a Zimný. Při spotřebě 10 litrů vody na obyvatele a den bude třeba do obce dodat 326 m 3 /den pitné vody Časový harmonogram V daném časovém období není uvažováno s výstavbou nového vodovodního řadu. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 38 VODING Hranice, spol. s r.o.

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy vodovodů: Třinec text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno oranžovou barvou)

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy vodovodů: Bruntál text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno oranžovou barvou)

Více

Název obce: DOUDLEBY NAD ORLICÍ. Kód obce PRVK: 3607.5208.021.01. Kód obce UIR: 03142 PODKLADY:

Název obce: DOUDLEBY NAD ORLICÍ. Kód obce PRVK: 3607.5208.021.01. Kód obce UIR: 03142 PODKLADY: Kód obce PRVK: 3607.5208.021.01 Kód obce UIR: 03142 Název obce: DOUDLEBY NAD ORLICÍ PODKLADY: - dotazník s údaji o vývoji obce, vodovodu, kanalizace a čištění odp.vod - územní plán z roku 1993 zpracovatel

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Jeseník. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Jeseník. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Voda: bilancováno pro Jeseník, Bukovice, Dětřichov Jeseník Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7102_001_01_41465 Název obce: Jeseník Kód obce

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Bernartice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Bernartice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Voda: bilancováno pro Bernartice, Bukovou Bernartice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7102_005_01_00282 Název obce: Bernartice Kód obce (IČOB):

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Lázně Kynžvart. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Lázně Kynžvart. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.342.415.76.1 Název obce: Kód obce (IČOB): 7937 (5546) Číslo ORP3 (ČSÚ): 415 (415) Název ORP3: Mariánské

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel 2015 2020 2025 2030 Cetoraz 278 810 808 807 804

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel 2015 2020 2025 2030 Cetoraz 278 810 808 807 804 A. OBEC Cetoraz Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 345 Kód obce PRVKUK 0613.009.345.00 Kód obce (IČOB) 01767 (547662) Číslo ORP (ČSÚ) 009 (6109) Název ORP Pacov Kód POU (ČSÚ) 61091 Název POU Pacov Členění

Více

Pěšice. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Pěšice. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Pěšice Kód části obce PRVK: 3609.5314.115.02 Název obce: Řepníky Kód obce (IČOB): 14523 (572209) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1252 (5314) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53142 Název

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel 2015 2020 2025 2030 Tři Studně 680 221 224 226 228

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel 2015 2020 2025 2030 Tři Studně 680 221 224 226 228 A. OBEC Tři Studně Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 339 Kód obce PRVKUK 0615.008.339.00 Kód obce (IČOB) 03533 (587753) Číslo ORP (ČSÚ) 008 (6108) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61081 Název POU Nové Město na

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Čechy pod Kosířem. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Čechy pod Kosířem. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Čechy pod Kosířem Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7108_009_01_01892 Název obce: Čechy pod Kosířem Kód obce (IČOB): 589381 (589381) Číslo ORP3

Více

Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů

Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů 1. Výstavba nových,výměna,rekonstrukce nebo přeložky stávajících

Více

PODKLADY CHARAKTERISTIKA OBCE (MÍSTNÍ ČÁSTI) VODOVOD. Stávající stav. PRVKUK Královéhradeckého kraje. Kód obce UIR: 18630

PODKLADY CHARAKTERISTIKA OBCE (MÍSTNÍ ČÁSTI) VODOVOD. Stávající stav. PRVKUK Královéhradeckého kraje. Kód obce UIR: 18630 Kód obce PRVK: 3610.5215.071.01 Kód obce UIR: 18630 Název obce: VRCHLABÍ PODKLADY Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresu Trutnov, Hydroprojekt CZ a.s., 2000 Provozní řád pro trvalý provoz čistírny

Více

LOKALITA RD NA VÁPENICI, VČ KOMUNIKACÍ A INŽENÝRSKÝCH SÍTÍ 1. ETAPA B. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1 Charakteristika území a stavebního pozemku...

LOKALITA RD NA VÁPENICI, VČ KOMUNIKACÍ A INŽENÝRSKÝCH SÍTÍ 1. ETAPA B. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1 Charakteristika území a stavebního pozemku... Obsah: B. PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1 Charakteristika území a stavebního pozemku...1 1.1 poloha v obci zastavěná/nezastavěná část obce...1 1.2 údaje o vydané (schválené) územně plánovací dokumentaci...1 1.3 údaje

Více

Změna 2013. CZ042.3502.4215.0331 Dolní Podluží.0331.01 Dolní Podluží.0331.03 Světliny 2. díl PODKLADY CHARAKTERISTIKA OBCE (MÍSTNÍ ČÁSTI)

Změna 2013. CZ042.3502.4215.0331 Dolní Podluží.0331.01 Dolní Podluží.0331.03 Světliny 2. díl PODKLADY CHARAKTERISTIKA OBCE (MÍSTNÍ ČÁSTI) Změna 2013 CZ042.3502.4215.0331 Dolní Podluží.0331.01 Dolní Podluží.0331.03 Světliny 2. díl Změna 2013 je vyznačena modře kurzívou identifikační číslo obce 002997 identifikační číslo obce 040762 kód obce

Více

Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů a vodovodních přípojek

Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů a vodovodních přípojek Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů a vodovodních přípojek 1. Výstavba nových, výměna, rekonstrukce nebo přeložky stávajících vodovodů: Veškerý

Více

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Směrnice pro vyúčtování služeb spojených s bydlením Platnost směrnice: - tato směrnice je platná pro městské byty ve správě OSBD, Děčín IV

Více

Technické požadavky pro napojení vodovodní nebo kanalizační přípojky na vodovod nebo kanalizaci pro veřejnou potřebu

Technické požadavky pro napojení vodovodní nebo kanalizační přípojky na vodovod nebo kanalizaci pro veřejnou potřebu Technické požadavky pro napojení vodovodní nebo kanalizační přípojky na vodovod nebo kanalizaci pro veřejnou potřebu stanovené pro vodovody a kanalizace provozované Vodohospodářskou společností Vrchlice-Maleč,

Více

Plán financování obnovy vodovodů a kanalizací obce Chýně. Obsah:

Plán financování obnovy vodovodů a kanalizací obce Chýně. Obsah: Plán financování obnovy vodovodů a kanalizací obce Chýně prosinec 2011 Obsah: Identifikační údaje akce... 3 1 Identifikační údaje... 4 1.1 Vlastník vodovodu a kanalizace... 4 1.2 Provozovatel vodovodu

Více

Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka

Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 Sb. O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH V PLATNÉM ZNĚNÍ, PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE VE STUPNI RDS

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 Sb. O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH V PLATNÉM ZNĚNÍ, PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE VE STUPNI RDS ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 Sb. O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH V PLATNÉM ZNĚNÍ, PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE VE STUPNI RDS ODKANALIZOVÁNÍ OBCE STŘÍBRNÁ SKALICE A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA

Více

ZPRÁVA O HODNOCENÍ MNOŽSTVÍ A JAKOSTI PODZEMNÍCH VOD V OBLASTI POVODÍ ODRY ZA ROK 2005

ZPRÁVA O HODNOCENÍ MNOŽSTVÍ A JAKOSTI PODZEMNÍCH VOD V OBLASTI POVODÍ ODRY ZA ROK 2005 Vodohospodářská bilance v oblasti povodí Odry ZPRÁVA O HODNOCENÍ MNOŽSTVÍ A JAKOSTI PODZEMNÍCH VOD V OBLASTI POVODÍ ODRY ZA ROK 2005 Povodí Odry, státní podnik odbor vodohospodářských koncepcí a informací

Více

PR MYSLOVÁ ZÓNA ZBOŽÍ

PR MYSLOVÁ ZÓNA ZBOŽÍ M STO DV R KRÁLOVÉ NAD LABEM PR MYSLOVÁ ZÓNA ZBOŽÍ Adresa: nám stí T. G. Masaryka 38 544 01 Dv r Králové nad Labem I O: 277 819 Telefon / Fax: 499 320 111 / 499 320 178 www: www.mudk.cz e-mail: starosta@mudk.cz

Více

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE A2. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o.

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE A2. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o. OBSAH A. Textová část B. Výkresová část: 1. Situace 1:10000 2. Situace 1:1000 A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o. Údaje o zpracovateli dokumentace:

Více

MANĚTÍN - GENEREL KANALIZACE NAVRHOVANÉ VARIANTY ODKANALIZOVANÍ MĚSTA

MANĚTÍN - GENEREL KANALIZACE NAVRHOVANÉ VARIANTY ODKANALIZOVANÍ MĚSTA MANĚTÍN - GENEREL KANALIZACE NAVRHOVANÉ VARIANTY ODKANALIZOVANÍ MĚSTA VARIANTA 1a VÝSTAVBA NOVÉ SPLAŠKOVÉ KANALIZACE TLAKOVÁ - tlakové potrubí splaškové kanalizace v profilech DN50, DN80, DN90 v jednotlivých

Více

1. ZMĚNA č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST. 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST

1. ZMĚNA č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST. 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST ČLENĚNÍ DOKUMENTACE ZMĚNY: 1. ZMĚNA č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST POŘIZOVATEL OBECNÍ ÚŘAD KAMENICE RINGHOFFEROVO NÁM. 434,

Více

RODINNÉ DOMY KAMENCE TĚŠNOVICE

RODINNÉ DOMY KAMENCE TĚŠNOVICE RODINNÉ DOMY KAMENCE TĚŠNOVICE MÍSTO STAVBY : Kroměříž, m.č. Těšňovice, trať Kamence ZADAVATEL : Autoeden Zedník s.r.o Lesní 331 Vážany, Kroměříž 76701 STUPEŇ DOKUMENTACE : Územní studie Zakázkové číslo

Více

Město Turnov. Vyhláška Města Turnova č. 57/99 o změně č. 1 závazné části územního plánu sídelního útvaru Turnov

Město Turnov. Vyhláška Města Turnova č. 57/99 o změně č. 1 závazné části územního plánu sídelního útvaru Turnov Město Turnov Vyhláška Města Turnova č. 57/99 o změně č. 1 závazné části územního plánu sídelního útvaru Turnov Městská rada v Turnově dne 13. 10. 1999 vydává podle 24, 44 odst. 2 písm. a) a 45 písm. l)

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY B7 ÚZEMNÍHO PLÁNU LOŠTICE. Textová část

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY B7 ÚZEMNÍHO PLÁNU LOŠTICE. Textová část ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY B7 ÚZEMNÍHO PLÁNU LOŠTICE Textová část Územní studie upřesňuje řešení lokality B7 územního plánu. Předmětná lokalita je umístěna v k.ú. Loštice na rozhraní s k.ú. Žádlovice v části

Více

Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část

Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část Zhotovitel: Ing. arch. Dana Zákostelecká, Petra Bezruče 632, 386 01 Strakonice 1/10 2/10 TEXTOVÁ ČÁST ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE: 1. Základní identifikační údaje:

Více

HORNÍ LIPKA MOŽNOSTI OVLIVNĚNÍ STUDNY NA P.P.Č. 2553 VÝSTAVBOU PROTIEROZNÍHO OPATŘENÍ V K.Ú. HORNÍ LIPKA

HORNÍ LIPKA MOŽNOSTI OVLIVNĚNÍ STUDNY NA P.P.Č. 2553 VÝSTAVBOU PROTIEROZNÍHO OPATŘENÍ V K.Ú. HORNÍ LIPKA HORNÍ LIPKA MOŽNOSTI OVLIVNĚNÍ STUDNY NA P.P.Č. 2553 VÝSTAVBOU PROTIEROZNÍHO OPATŘENÍ V K.Ú. HORNÍ LIPKA Vyjádření osoby s odbornou způsobilostí Ústí nad Orlicí, červen 2013 Název akce: Horní Lipka možnosti

Více

Městský úřad Kyjov Odbor územního plánu a rozvoje Masarykovo nám. 1 697 22 Kyjov. Urbanistický ateliér Zlín tř. Tomáše Bati 399 763 02 Zlín 4

Městský úřad Kyjov Odbor územního plánu a rozvoje Masarykovo nám. 1 697 22 Kyjov. Urbanistický ateliér Zlín tř. Tomáše Bati 399 763 02 Zlín 4 Pořizovatel: Městský úřad Kyjov Odbor územního plánu a rozvoje Masarykovo nám. 1 697 22 Kyjov Zpracovatel: Urbanistický ateliér Zlín tř. Tomáše Bati 399 763 02 Zlín 4 Vedoucí projektant: Zodpovědný projektant:

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Novosedly. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Novosedly. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ41_52_7) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.343.413.52.7 Název obce: Pšov Kód obce (IČOB): 13651 (555525) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

Ústí nad Orlicí. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Ústí nad Orlicí. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Kód části obce PRVK: 3611.5313.001.01 Název obce: Kód obce (IČOB): 17527 (579891) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1287 (5313) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53131 Název OPOU2: A.1 Značení

Více

OÚ Velké Březno. Změna č. 4 územního plánu obce. Ing. arch. Jitka Fikarová Kojetice 56, 400 02 Ústí nad Labem IČ: 12036226 číslo autorizace ČKA: 00810

OÚ Velké Březno. Změna č. 4 územního plánu obce. Ing. arch. Jitka Fikarová Kojetice 56, 400 02 Ústí nad Labem IČ: 12036226 číslo autorizace ČKA: 00810 Změna č. 4 územního plánu obce Velké Březno Projektant: Kojetice 56, 400 02 Ústí nad Labem IČ: 12036226 číslo autorizace ČKA: 00810 Termín: březen 2012 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNY č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE

Více

MAJETKOVÁ EVIDENCE - VODOVODNÍ ŘADY

MAJETKOVÁ EVIDENCE - VODOVODNÍ ŘADY MAJETKOVÁ EVIDENCE - VODOVODNÍ ŘADY Identifikační číslo majetkové evidence: 5209-621102-00272566-1/1 Typ vodovodního řadu (přivaděcí řad = 0, rozvodná vodovodní síť = 1): 1 1. Základní údaje Název: Vodovod

Více

ZÁKLADNÍ URBANISTICKÁ KONCEPCE A JEJÍ REGULACE...

ZÁKLADNÍ URBANISTICKÁ KONCEPCE A JEJÍ REGULACE... Obsah: 1 Cíle a účel řešení územní studie... 2 2 Vymezení řešeného území... 2 3 ZÁKLADNÍ URBANISTICKÁ KONCEPCE A JEJÍ REGULACE... 2 3.1 HODNOTY A LIMITY ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ... 2 3.2 ZPŮSOB VYUŽITÍ PLOCH V LOKALITĚ...

Více

Obsah: 5 KONCEPCE USPOŘÁDÁNÍ KRAJINY... 4 5.1 NÁVRH PLOŠNÉ A LINIOVÉ ZELENĚ... 4 5.2 PROSTUPNOST KRAJINY... 4 6 GRAFICKÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE...

Obsah: 5 KONCEPCE USPOŘÁDÁNÍ KRAJINY... 4 5.1 NÁVRH PLOŠNÉ A LINIOVÉ ZELENĚ... 4 5.2 PROSTUPNOST KRAJINY... 4 6 GRAFICKÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE... Obsah: 1 CÍLE A ÚČEL ŘEŠENÍ ÚZEMNÍ STUDIE... 3 VYMEZENÍ ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ... 3 3 ZÁKLADNÍ URBANISTICKÁ KONCEPCE A JEJÍ REGULACE... 3 3.1 HODNOTY A LIMITY ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ... 3 3. ZPŮSOB VYUŽITÍ PLOCH V LOKALITĚ...

Více

1. Obsah územního plánu

1. Obsah územního plánu 1. Obsah územního plánu a) Vymezení řešeného a zastavěného území obce Změna č. 2 se týká jednoho katastrálního území obce Podolanka a části Cvrčovice o celkové výměře řešeného správního území 330 ha. Obec

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD BENEŠOV Masarykovo náměstí 100 256 01 Benešov

MĚSTSKÝ ÚŘAD BENEŠOV Masarykovo náměstí 100 256 01 Benešov MĚSTSKÝ ÚŘAD BENEŠOV Masarykovo náměstí 100 256 01 Benešov tel: 317 754 111 fax: 317 721 256 e-mail: mubene@benesov-city.cz epodatelna@benesov-city.cz ČÍSLO JEDNACÍ: Vod. 235 35851,35835/2013 SPIS. ZNAČKA:

Více

Kanalizace Stárkov. Technicko ekonomická studie (TES) A. Průvodní zpráva. B. Přehledná situace 1 : 2 000. Zpracovatel : Jindřich Řezníček

Kanalizace Stárkov. Technicko ekonomická studie (TES) A. Průvodní zpráva. B. Přehledná situace 1 : 2 000. Zpracovatel : Jindřich Řezníček Technicko ekonomická studie (TES) Kanalizace Stárkov A. Průvodní zpráva B. Přehledná situace 1 : 2 000 Zpracovatel : Jindřich Řezníček projekce vodárenských a kanalizačních zařízení Palachova 1742, Náchod

Více

ROZHODNUTÍ. nebude posuzován podle zákona EIA. Odůvodnění

ROZHODNUTÍ. nebude posuzován podle zákona EIA. Odůvodnění Krajský úřad Královéhradeckého kraje Obdrží viz rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 17648/ZP/2015 - Po 22.07.2015 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor

Více

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA 269/2015 Sb. - rozúčtování nákladů na vytápění a příprava teplé vody pro dům - poslední stav textu 269/2015 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. září 2015 o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy vodovodů: Frýdlant nad Ostravicí text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno

Více

ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY

ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY NEHVIZDY 03/2011 ÚPRAVA 03/2012 ARCHDAN A.D.O. PRAHA SEZNAM PŘÍLOH : Textová část Odůvodnění Grafická část A. Výkres základního členění území 1:5000 B. Hlavní výkres

Více

PREZENTACE POZEMKŮ LOGISTICKÉHO AREÁLU OSTROV U STŘÍBRA

PREZENTACE POZEMKŮ LOGISTICKÉHO AREÁLU OSTROV U STŘÍBRA PREZENTACE POZEMKŮ LOGISTICKÉHO AREÁLU ZÁJMOVÉ ÚZEMÍ ZÁJMOVÉ ÚZEMÍ Logistický areál je umístěn severně od obce Ostrov u Stříbra v sousedství sjezdu dálnice D5 Stříbro a jižní silnice II/203 Nýřany Kladruby.

Více

ODPOV. PROJ. VYPRACOVAL ING. PETR VYORAL ING. PETR VYORAL ING. PETR VYORAL V PROJEKT

ODPOV. PROJ. VYPRACOVAL ING. PETR VYORAL ING. PETR VYORAL ING. PETR VYORAL V PROJEKT ODPOV. PROJ. VYPRACOVAL ING. PETR VYORAL ING. PETR VYORAL ING. PETR VYORAL V PROJEKT Nám. T.G.M. 2433, Zlín INVESTOR: OBEC BŘEZOLUPY IČO: 614 07 712 STAVBA: FORMÁT 1 A4 ZÁSOBENÍ OBJEKTU PÁLENICE VODOU

Více

Městský úřad Tachov Hornická 1695, 347 01 TACHOV Odbor životního prostředí

Městský úřad Tachov Hornická 1695, 347 01 TACHOV Odbor životního prostředí Městský úřad Tachov Hornická 1695, 347 01 TACHOV Odbor životního prostředí Váš dopis č.j.: Ze dne: Spis. značka: Naše č.j.: 625/2015-OŽP/TC-5 Vyřizuje: Štelmák Telefon: 374 774 285 E-mail: pavel.stelmak@tachov-mesto.cz

Více

Územní studie na zastavitelné plochy Z9, obec Soběšovice

Územní studie na zastavitelné plochy Z9, obec Soběšovice Územní studie na zastavitelné plochy Z9, obec Soběšovice POŘIZOVATEL: Magistrát města Frýdku-Místku, odbor územního rozvoje a stavebního řádu, Radniční 1148, 738 22 Frýdek-Místek ŽADATEL: územní studie

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE (PRO LOKALITU Z5 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŽELEZNÝ BROD)

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE (PRO LOKALITU Z5 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŽELEZNÝ BROD) ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE (PRO LOKALITU Z5 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŽELEZNÝ BROD) POŘIZOVATEL Městský úřad Železný Brod úřad územního plánování náměstí 3. května 1 468 22 Železný Brod ÚČEL POŘÍZENÍ ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY

Více

IKP Consulting Engineers s.r.o.

IKP Consulting Engineers s.r.o. Název: 02 05.2008 Změna č.2 01 06.2004 Revize 1 00 04.2004 První vyhotovení Ing. Vokounová Ing. Vokounová Ing. Horejš Rev. Datum Důvod vydání dokumentu, druh změny zpracoval kontroloval povolil Objednatel

Více

MĚSTO ODOLENA VODA REGULAČNÍ PLÁN PODE VSÍ

MĚSTO ODOLENA VODA REGULAČNÍ PLÁN PODE VSÍ LEDEN 2014 1 OBSAH REGULAČNÍHO PLÁNU 1) Identifikační údaje 2) Textová část regulačního plánu a) vymezení řešené plochy, b) podrobné podmínky pro vymezení a využití pozemků, c) podrobné podmínky pro umístění

Více

A.3.1.2 ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ. Akce: BYTOVÝ DŮM MILADY HORÁKOVÉ 494/52, SVITAVY RESOCIALIZAČNÍ BYTY

A.3.1.2 ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ. Akce: BYTOVÝ DŮM MILADY HORÁKOVÉ 494/52, SVITAVY RESOCIALIZAČNÍ BYTY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY A.3.1.2 ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ Akce: BYTOVÝ DŮM MILADY HORÁKOVÉ 494/52, SVITAVY RESOCIALIZAČNÍ BYTY A.3.1.2.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA Zodpovědný projektant: Vypracoval:

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD SUŠICE odbor životního prostředí nám. Svobody 138, 342 01 Sušice I telefon: 376 540 111, fax: 376 52 64 24 OPATŘENÍ OB E C N É POVAHY

MĚSTSKÝ ÚŘAD SUŠICE odbor životního prostředí nám. Svobody 138, 342 01 Sušice I telefon: 376 540 111, fax: 376 52 64 24 OPATŘENÍ OB E C N É POVAHY MĚSTSKÝ ÚŘAD SUŠICE odbor životního prostředí nám. Svobody 138, 342 01 Sušice I telefon: 376 540 111, fax: 376 52 64 24 Číslo jednací: 2764/13/ZPR/Kal V Sušici dne 20.11.2013 Spisová značka: 2724/13/ZPR/Kal

Více

II. ZMĚNA č.1 ÚP KLECANY ODŮVODNĚNÍ

II. ZMĚNA č.1 ÚP KLECANY ODŮVODNĚNÍ II. ZMĚNA č.1 ÚP KLECANY ODŮVODNĚNÍ OBSAH TEXTOVÉ ČÁSTI : 2.1. VYHODNOCENÍ KOORDINACE VYUŽÍVÁNÍ ÚZEMÍ Z HLEDISKA ŠIRŠÍCH VZTAHŮ 1 2.2. VYHODNOCENÍ SPLNĚNÍ ZADÁNÍ ZMĚNY č.1 1 2.3. KOMPLEXNÍ ZDŮVODNĚNÍ PŘIJATÉHO

Více

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DOBRATICE

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DOBRATICE II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DOBRATICE II.A TEXTOVÁ ČÁST Obsah str. A. Vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztahů v území včetně souladu s územně plánovací dokumentací

Více

TECHNICKOEKONOMICKÁ STUDIE

TECHNICKOEKONOMICKÁ STUDIE ZÁSOBOVÁNÍ PITNOU VODOU, ODVEDENÍ A LIKVIDACE ODPADNÍCH SPLAŠKOVÝCH VOD OBEC SOLOPISKY Vodohospodářský rozvoj a výstavba akciová společnost Nábřežní 4, Praha 5, 150 56 VODOHOSPODÁŘSKÝ ROZVOJ A VÝSTAVBA

Více

SPRÁVNÍ OBVOD ORP VRCHLABÍ

SPRÁVNÍ OBVOD ORP VRCHLABÍ SPRÁVNÍ OBVOD ORP VRCHLABÍ 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŘEŠENÉM ÚZEMÍ Správní území města Vrchlabí má rozlohu 27,7 km 2 a je členěno na 3 katastrální území. K 1. 1. 2009 zde trvale ţilo 13 037 obyvatel (zdroj:čsú).

Více

I. Oznámení II. Usnesení č. 862/15/VH a veřejná vyhláška. I. OZNÁMENÍ zahájení vodoprávního řízení

I. Oznámení II. Usnesení č. 862/15/VH a veřejná vyhláška. I. OZNÁMENÍ zahájení vodoprávního řízení Magistrát města Ostravy odbor ochrany životního prostředí Vaše značka: neuvedena Ze dne: 12. května 2015 Č. j.: SMO/334517/15/OŽP/Mot Sp. zn.: S-SMO/170891/15/OŽP/9 Vyřizuje: Ing. Motal, Surýnek Telefon:

Více

Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie. Obsah:

Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie. Obsah: Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie Obsah: Obsah:... 1 1 Základní údaje... 2 1.1 Popis celkového záměru... 2 1.2 Hlavní cíle... 2 1.3 Upřesňující informace... 2 1.4 Zadavatel... 3 1.5 Zpracovatel...

Více

VYUŽITÍ DISPEĆINKU PRO SNIŽOVÁNÍ ZTRÁT VODY

VYUŽITÍ DISPEĆINKU PRO SNIŽOVÁNÍ ZTRÁT VODY VYUŽITÍ DISPEĆINKU PRO SNIŽOVÁNÍ ZTRÁT VODY Abstrakt Oldřich Hladký 1 Způsob snižování ztrát vody ve vodovodní síti popsaný v příspěvku je nutno chápat jako soubor dlouhodobých opatření postupně realizovaných.

Více

Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové

Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové VODOHOSPODÁŘSKÉ SDRUŽENÍ TURNOV Antonína Dvořáka 287, 511 01 Turnov IČO 49295934, DIČ CZ49295934 Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové Základní informace o stavbě a pokyny pro vlastníky nemovitostí Obsah

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt FLEXI - Elektřina, platný od 1. 1. 2016 do 30. 06. 2018.

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt FLEXI - Elektřina, platný od 1. 1. 2016 do 30. 06. 2018. Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt FLEXI - Elektřina, platný od 1. 1. 2016 do 30. 06. 2018. Působnost a účinnost ceníku Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen

Více

Ve lhůtě 30 dnů, podle 8 odst. 2 zákona, může každý zaslat krajskému úřadu své vyjádření s konkrétními připomínkami k žádosti.

Ve lhůtě 30 dnů, podle 8 odst. 2 zákona, může každý zaslat krajskému úřadu své vyjádření s konkrétními připomínkami k žádosti. Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č.j.: KUOK 81699/2012 V Olomouci dne 21.9.2012 SpZn: KÚOK/74765/2012/OŽPZ/414 Sp. a skart. znak: 209.1

Více

TECHNICKÉ SLUŽBY POPOVIČKY s. r. o. A. Obecné technické požadavky na vnitřní vodovod a vnitřní kanalizaci

TECHNICKÉ SLUŽBY POPOVIČKY s. r. o. A. Obecné technické požadavky na vnitřní vodovod a vnitřní kanalizaci Technické požadavky na vnitřní vodovod a vnitřní kanalizaci a na vodovodní nebo kanalizační přípojky připojované na vodovod nebo kanalizaci pro veřejnou potřebu v obci Popovičky stanovené pro vodovod a

Více

Společenství pro dům Doležalova č.p. 1054-1059, Praha 14

Společenství pro dům Doležalova č.p. 1054-1059, Praha 14 Společenství pro dům Doležalova č.p. 1054-1059, Praha 14 se sídlem Doležalova 1059, 198 00 Praha 9 (IČ 28194951) v y d á v á na základě rozhodnutí shromáždění vlastníků, konaného dne 25.10.2011 změnu "Prohlášení

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ŽALANY

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ŽALANY ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ŽALANY ZADÁNÍ (NÁVRH) 1 Obsah zadání ÚVOD I. Identifikační údaje II. Rozhodnutí o pořízení územního plánu III. Důvody pro pořízení územního plánu POŽADAVKY NA ZPRACOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU

Více

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA A PRŮVODNÍ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA MULTIFUNKČNÍ SPOLEČENSKÁ MÍSTNOST Č.P. 102 BRNIŠTĚ DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY Investor : Obec Brniště Brniště 102 47129 Brniště Zodp. Projektant : Vladimír

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE STAVBY HRANICE TRPNOUZE PRODLOUŽENÍ VODOVODU

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE STAVBY HRANICE TRPNOUZE PRODLOUŽENÍ VODOVODU PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE STAVBY V ROZSAHU PRO VYDÁNÍ STAVEBNÍHO POVOLENÍ K VODNÍMU DÍLU Akce: HRANICE TRPNOUZE PRODLOUŽENÍ VODOVODU A. TEXTOVÁ ČÁST Investor: Obec Hranice Hranice 86 Zhotovitel: Ing. Lubomír

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ, VĚTRÁNÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ, VĚTRÁNÍ VV - Projekt, Havlíčkova 44, Jihlava Jaroslav Fiala - IČO 440 56 923 investor : Obecní úřad Vyskytná nad Jihlavou TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ, VĚTRÁNÍ REKONSTRUKCE KOTELNY ZŠ VYSKYTNÁ NAD JIHLAVOU 67, 588

Více

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY NÁVRH ZADÁNÍ pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY OBSAH: a) Požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem, popřípadě z dalších

Více

Rekonstrukce Svinovských mostů v Ostravě dopravní terminál

Rekonstrukce Svinovských mostů v Ostravě dopravní terminál Rekonstrukce Svinovských mostů v Ostravě dopravní terminál Ing. Tichý Jiří, VŠB-TU Ostrava, Ing. Navrátilová Margita, Ostravské komunikace, a.s. Dopravní uzel Svinov, zprvu jen uzel železniční dopravy,

Více

OBEC MIKULČICE. O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U. svým usnesením č. 5 ze dne 6.5.

OBEC MIKULČICE. O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U. svým usnesením č. 5 ze dne 6.5. OBEC MIKULČICE O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U Změna č. 2 územního plánu sídelního útvaru Mikulčice Zastupitelstvo obce Mikulčice, příslušné

Více

Zpráva o uplatňování Územního plánu Kaňovice návrh

Zpráva o uplatňování Územního plánu Kaňovice návrh Zpráva o uplatňování Územního plánu Kaňovice návrh Určeno k projednání dle ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA a SPECIFIKACE VYTÁPĚNÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA a SPECIFIKACE VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA a SPECIFIKACE VYTÁPĚNÍ Obsah: 1. ÚVOD... 2 2. KLIMATICKÉ PODMÍNKY... 2 3. TEPELNÉ ZTRÁTY BYTU... 3 4. OTOPNÁ SOUSTAVA... 3 4.1 Zdroj tepla... 3 4.2 Příprava teplé vody... 4 4.3 Otopné

Více

Pravidla o poskytování a rozúčtování plnění nezbytných při užívání bytových a nebytových jednotek v domech s byty.

Pravidla o poskytování a rozúčtování plnění nezbytných při užívání bytových a nebytových jednotek v domech s byty. Pravidla o poskytování a rozúčtování plnění nezbytných při užívání bytových a nebytových jednotek v domech s byty. Preambule Rada města Slavičín se usnesla podle 102 odst.3 zákona č. 128/2000Sb., vydat

Více

F.03.1.4.1,2,3,4.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

F.03.1.4.1,2,3,4.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA PROTO TOSAN s.r.o. LANŠKROUNSKÁ 1A, 56802 SVITAVY, tel.fax : 461 532371, projekce.tzb@wo.cz Název stavby : SNÍŽENÍ ENERGERTICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV MATEŘSKÉ ŠKOLY NA ULICI MILADY HORÁKOVÉ VE SVITAVÁCH Objekt

Více

Studie proveditelnosti Protipovod ových opat ení na ece Úhlav v P ešticích

Studie proveditelnosti Protipovod ových opat ení na ece Úhlav v P ešticích Pöyry Environment a.s. SRPEN 2011 Studie proveditelnosti Protipovod ových opat ení na ece Úhlav v P ešticích D. VODOHOSPODÁ SKÉ EŠENÍ Objednatel: Protipovod ová opat ení na ece Úhlav v P ešticích O B S

Více

SMLOUVA O DODÁVCE PITNÉ VODY* A O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD* č...

SMLOUVA O DODÁVCE PITNÉ VODY* A O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD* č... SMLOUVA O DODÁVCE PITNÉ VODY* A O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD* č... uzavřená v souladu s ustanovením 8 odst. 6 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů

Více

M ě s t s k ý ú ř a d Odbor stavební a vodoprávní

M ě s t s k ý ú ř a d Odbor stavební a vodoprávní M ě s t s k ý ú ř a d K u ř i m Odbor stavební a vodoprávní Jungmannova 968, 664 34 Kuřim SPIS. ZN.: S-MK/232/12/OSVO/Le Č.J.: MK/232/12/OSVO VYŘIZUJE: Ing. Lekešová TEL.: 541422314 E-MAIL: lekesova@radnice.kurim.cz

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ Se sídlem: Karlovy Vary, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary Dvory, Česká republika Č. j.: 2508/ZZ/15-12 Vyřizuje: Ing. Jandová/307

Více

1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ. a. Zhodnocení staveniště, vyhodnocení současného stavu konstrukcí

1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ. a. Zhodnocení staveniště, vyhodnocení současného stavu konstrukcí 1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ a. Zhodnocení staveniště, vyhodnocení současného stavu konstrukcí Staveniště, jeho velikost a rozsah je dán velikostí stavebního pozemku. Zařízení

Více

Vedení a uchycení potrubí

Vedení a uchycení potrubí ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 VNITŘNÍ KANALIZACE PŘEČERPÁVÁNÍ ODPADNÍCH VOD OCHRANA PROTI VZDUTÉ VODĚ Ing. Stanislav Frolík, Ph.D. - katedra technických

Více

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O ODBOR STAVEBNÍ ÚŘAD, oddělení silničního hospodářství nám. Svobody 32/3, 678 24 Blansko Pracoviště: nám. Republiky 1316/1, 67801 Blansko Město Blansko, nám. Svobody

Více

Nezávislost na veřejném zásobování vodou a odvádění odpadních vod

Nezávislost na veřejném zásobování vodou a odvádění odpadních vod Nezávislost na veřejném zásobování vodou a odvádění odpadních vod Ing. Marcela Synáčková,CSc. ČVUT v Praze Fakulta stavební, Katedra zdravotního a ekologického inženýrství Kolik vody potřebujeme? Potřeba

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Olomouc. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Olomouc. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_029_01_41383 Název obce: Olomouc Kód obce (IČOB): 500496 (500496) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899 (7107) Název ORP3: Olomouc Kód

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. LEMENDA TOMÁ B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY a) Charakteristika stavebního pozemku Dotčené pozemky v současné době plní stejnou funkci, jako budou plnit po úpravě. Jedná se o pozemky

Více

NOUZOVÉ ZÁSOBOVÁNÍ PITNOU VODOU

NOUZOVÉ ZÁSOBOVÁNÍ PITNOU VODOU Vodovody a kanalizace Jablonné nad Orlicí, a.s. Slezská 350, 561 64 Jablonné nad Orlicí NOUZOVÉ ZÁSOBOVÁNÍ PITNOU VODOU PLÁN OPATŘENÍ PRO VODOVOD PRO VEŘEJNOU POTŘEBU Červená Voda (podle metodického doporučení

Více

pro vytápění a ohřev TV Na Výšinách 1075/3, Praha 7-Bubeneč Investor stavby: Městská Část Praha 7, Nábř. Kpt. Jaroše 1000, 170 00 Praha 7-Holešovice

pro vytápění a ohřev TV Na Výšinách 1075/3, Praha 7-Bubeneč Investor stavby: Městská Část Praha 7, Nábř. Kpt. Jaroše 1000, 170 00 Praha 7-Holešovice Název stavby: Výměna technologie výměníkové stanice z důvodu změny topného média v mateřské školce Na Výšinách 1075/3, 170 00 Praha 7-Bubeneč Charakter stavby: Rekonstrukce výměníkové stanice pro vytápění

Více

Odkanalizování ZŠ Dubí - Běhánky - kanalizační přípojka splašková D1.1 technická zpráva Stupeň: US

Odkanalizování ZŠ Dubí - Běhánky - kanalizační přípojka splašková D1.1 technická zpráva Stupeň: US OBSAH: D.1.1. Architektonicko stavební řešení... 2 D.1.2. Stavebně konstrukční řešení... 2 D.1.2.1 Vytyčovací souřadnice stavby... 4 D.1.2.2 Délka potrubí... 4 D 1.2.3 Materiál a spoje potrubí... 5 D.1.2.4

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KAŇOVICE

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KAŇOVICE NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KAŇOVICE sestavený k projednání ve smyslu 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu ve znění pozdějších předpisů ( stavební zákon ), zpracovaný v souladu

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. město Přeštice, ulice Hlávkova, lokalita nad kostelem Pozemky: KN 1378, 1374/1 a st.270 k.ú. Přeštice, 735256

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. město Přeštice, ulice Hlávkova, lokalita nad kostelem Pozemky: KN 1378, 1374/1 a st.270 k.ú. Přeštice, 735256 Ing. LEMENDA TOMÁ A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE A1.1 Údaje o stavbě Název stavby: Vodovod nad kostelem Místo stavby: město Přeštice, ulice Hlávkova, lokalita nad kostelem Pozemky: KN 1378,

Více

o d b o r v ý s t a v b y a ž i v o t n í h o p r o s t ř e d í

o d b o r v ý s t a v b y a ž i v o t n í h o p r o s t ř e d í M Ě S T S K Ý Ú Ř A D V P O B Ě Ž O V I C Í C H o d b o r v ý s t a v b y a ž i v o t n í h o p r o s t ř e d í náměstí Míru č.p. 47, 345 22 Poběžovice 379 497 877, 379 497 281-2 e mail: stavebni@pobezovice.cz,

Více

Změna č.2 a č.3 územního plánu obce

Změna č.2 a č.3 územního plánu obce Ing.arch.Vlasta Šilhavá, Štompil 22, 624 00 Brno Atelier územního plánování a architektury Změna č.2 a č.3 územního plánu obce OLBRAMKOSTEL Brno, září 2010 Zpracovala: Ing.arch.Vlasta Šilhavá ZÁZNAM O

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍHO ÚSEKU MÍSTNÍ KOMUNIKACE: PRŮSEČNÁ KŘIŽOVATKA V OBCI ŠLAPANICE

TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍHO ÚSEKU MÍSTNÍ KOMUNIKACE: PRŮSEČNÁ KŘIŽOVATKA V OBCI ŠLAPANICE TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍHO ÚSEKU MÍSTNÍ KOMUNIKACE: PRŮSEČNÁ KŘIŽOVATKA V OBCI ŠLAPANICE Název stavby: Místo stavby: Kraj: Styková křižovatka v obci Šlapanice křížení ulic Bezručova a Sušilova

Více

A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L ÚZEMNÍ STUDIE LIPNO ZÁPAD TEXTOVÁ ČÁST NÁZEV VÝKRESU / DRAWING TITLE AKCE / JOB MÍSTO / SITE

A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L ÚZEMNÍ STUDIE LIPNO ZÁPAD TEXTOVÁ ČÁST NÁZEV VÝKRESU / DRAWING TITLE AKCE / JOB MÍSTO / SITE NÁZEV VÝKRESU / DRAWING TITLE TEXTOVÁ ČÁST AKCE / JOB ÚZEMNÍ STUDIE LIPNO ZÁPAD MÍSTO / SITE k. ú. LIPNO NAD VLTAVOU KLIENT / CLIENT OBECNÍ ÚŘAD LIPNO NAD VLTAVOU Lipno n. Vltavou 83, Lipno n. Vltavou

Více

DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE

DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE PIKAZ BRNO, spol. s r.o. Šumavská 31, 612 54 Brno, ČR tel.: +420 549 131 111, fax: +420 549 131 227, e-mail: info@pikaz.cz Investor : Správa železniční dopravní cesty s.o. Arch. č. : 1477-PB-S01-P-301

Více

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ LOKALITY U TOČNY V DOMAMYSLICÍCH. investor: Statutární město Prostějov místo: Domamyslice

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ LOKALITY U TOČNY V DOMAMYSLICÍCH. investor: Statutární město Prostějov místo: Domamyslice ZADÁNÍ Předmětem zadání bylo návrh nového komplexního řešení lokality " U točny v Domamyslicích". Domamyslice jsou městkou částí a nacházejí se na západní straně města Prostějova. Řešená část se je přímo

Více

Veřejné připomínky k cenovému rozhodnutí, kterým se stanovují regulované ceny související s dodávkou elektřiny

Veřejné připomínky k cenovému rozhodnutí, kterým se stanovují regulované ceny související s dodávkou elektřiny Veřejné připomínky k cenovému rozhodnutí, kterým se stanovují regulované ceny související s dodávkou elektřiny Kategorie připomínky Rezervovaná kapacita výrobců první kategorie Subjekt Připomínka Vyhodnocení

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva B. Souhrnná technická zpráva Obsah B. Souhrnná technická zpráva... 1 B.1 Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení... 2 B.1.1 Zhodnocení staveniště... 2 B.1.2 Urbanistické a architektonické

Více