Přehled akcí na měsíc srpen - září 2006

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Přehled akcí na měsíc srpen - září 2006"

Transkript

1 1/ září Přehled akcí na měsíc srpen - září Netradiční metody ve vyučování, kooperativní učení, čtení s porozuměním - pro učitelský sbor OU Cvrčovice Netradiční metody ve vyučování, kooperativní učení, čtení s porozuměním - pro učitelský sbor ZŠRosice Netradiční metody ve vyučování, kooperativní učení, čtení s porozuměním - pro učitelský sbor SOŠa SOU Kutná Hora 29. srpna 2006 Studium Koordinátor ŠVP 30. srpna 2006 Projekty ve škole a cesta k nim - pro učitelský sbor ZŠVnorovy Netradiční metody ve vyučování, kooperativní učení, čtení s porozuměním - pro učitelský sbor ZŠDubňany P2 Zpřístupnění DVPP základním školám s ročníky 1. stupně Tvorba ŠVP krok za krokem 31. srpna 2006 Netradiční metody ve vyučování, kooperativní učení, čtení s porozuměním, 1. část - pro učitelský sbor ZŠStrážnice, Školní 31. srpna 2006 Obtížné rozhovory - pro učitelský sbor ZŠVeselí nad Moravou, Hutník Minigalerie a Galerie na schodech Z tvorby malířky Cecilie Markové 1. září 2006 Netradiční metody ve vyučování, kooperativní učení, čtení s porozuměním - pro učitelský sbor ZŠVeselí nad Moravou, Hutník 1. září 2006 Projekty ve škole a cesta k nim - pro učitelský sbor ZŠVeselí nad Moravou, Hutník Netradiční metody ve vyučování, kooperativní učení, čtení s porozuměním - pro učitelský sbor ZŠa Reálné gymnázium Prostějov Netradiční metody ve vyučování, kooperativní učení, čtení s porozuměním - pro učitelský sbor ZŠJavorník 8. září 2006 ŠVP krok za krokem, modul č. 6 a 16 pro učitelský sbor MŠ, ZŠ a Praktická škola Břeclav Netradiční metody ve vyučování, kooperativní učení, čtení s porozuměním - pro učitelský sbor ZŠSkuteč 13. září 2006 Spisová služba a archivace ve školství 14. září 2006 P2 Zpřístupnění DVPP základním školám s ročníky 1. stupně Pravidla hodnocení 16. září 2006 Studium pro ředitele škol a školských zařízení 19. září 2006 Začínáme učit, poraďte! 20. září 2006 Logopedická intervence u předškolákůa školních začátečníků 21. září 2006 Studium Koordinátor ŠVP Studium pro ředitele škol a školských zařízení Pokračování na následující straně.

2 1/ září Pokračování z předchozí strany. 25. září 2006 Nuda při češtině 1. stupeňzš 26. září 2006 Nuda při češtině 2. stupeňzša víceletá gymnázia 27. září 2006 Aktivity pro rozvoj koncentrace pozornosti 27. září 2006 Radíme si navzájem aneb cizí jazyky v MŠ Hodnocení a sebehodnocení - pro učitelský sbor ZŠSenice na Hané Projekty a cesta k nim - pro učitelský sbor ZŠSenice na Hané Vážení kolegové, po poněkud divném létě se opět setkáváme nad stránkami Informačního zpravodaje Střediska služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, kde budete mít k dispozici informace nejen z oblasti DVPP tak, jak jste po léta zvyklí. V nadcházejícím školním roce 2006/2007 klademe důraz na pomoc školám při tvorběšvp. Proto v naší vzdělávací nabídce najdete kromějiného semináře a dílny, zaměřené na dílčí oblasti tvorby ŠVP, na problematiku aktivizujících metod a forem práce. I nadále budeme podle Vašich potřeb a požadavkůzajišťovat vzdělávání celých pedagogických sborů(viz str. 5 7). Na Vaše přání jsme domluvili také exkurze do pilotních škol. Jižv tomto zpravodaji otiskujeme bližší informace k exkurzi do ZŠChrudim, Dr. Malíka a do ZŠPraha, Chlupova (základní škola pouze s 1. stupněm). Sledujte vzdělávací nabídku také na našich webových stránkách, kde jsou a budou uvedeny kroměpřehledu vzdělávacích akcí a on-line přihlášky i všechny aktuální změny, úpravy a přesuny. V letošním školním roce bude také realizátorem těchto větších projektů: Projekt P2 Zpřístupnění DVPP základním školám s ročníky 1. stupně týká se pouze základních škol, které o projekt požádaly (více než40 škol nejen z našeho regionu). Studium k výkonu specializovaných činností tvorba a následná koordinace ŠVP Koordinátor ŠVP v rozsahu 250 hodin (4 semestry). Studium pro asistenty pedagoga v rozsahu 120 hodin (viz IZ č. 1/2006 str. 9-10) Vážení kolegové, přejeme Vám co nejklidnější zahájení nového školního roku, hodněsil, trpělivosti i elánu a těšíme se na další spolupráci. Hana Krojzlová

3 1/ září Přehled akcí ve školním roce 2005/2006: 172 jednodenních i vícedenních seminářů, přednášek, besed, praktických dílen, ročních kurzů a exkurzí (celkem hodin, z toho pro pedagogické sbory 420 hodin) 31 ostatních akcí (metodické, informační a organizační schůzky, pedagogické rady aj.) 17 okresních kol olympiád a soutěží kategorie A (42 kategorií) 6 okresních kol ostatních soutěží (10 kategorií) 1 regionální kolo soutěže (4 kategorie) 12 výstav a přehlídek IX. veletrh vzdělávání Jazykový jarmark Další akce, konané ve spolupráci: Studium výchovného poradenství (UP Olomouc) PAU - regionální setkání pedagogůzákladních škol 193 účastníků(zškyjov Újezd) Hudební mládí (Dům kultury, Město ) Účast dospělých na akcích ve škol. roce 2005/2006: vzdělávací akce ostatní akce Celkem: osob 211 osob osob Účast žákůna akcích ve školním roce 2005/2006: okresní kola soutěží a olympiád kategorie A Klokan okresní kola ostatních soutěží Jazykový jarmark IX. veletrh vzdělávání výstavy a přehlídky 735 žáků žák 327 žáků 220 žáků osob nespočítáno Kroměakreditovaných programůmá i nabídku neakreditovaných programů, které si hradí účastníci z vlastních zdrojů(např. poznávací exkurze do zahraničí, některé besedy, praktické semináře), z provozních prostředkůškoly (např. BOZP, PO aj.) nebo jsou pořádány zdarma (semináře jednotlivých nakladatelství učebnic, semináře organizací, které na pořádání akce obdržely grant).

4 1/ září Vážené paní ředitelky, páni ředitelé, stejnějako každý rok připravujeme ve spolupráci s autorizovanými osobami řadu školení a kurzůse speciálním osvědčením. Vycházíme Vám vstříc a zveřejňujeme přehled s přibližnými termíny jejich konání. Protože nebudou v příslušném školním roce opakovány znovu, prosíme Vás, abyste si včas zkontrolovali konec platnosti stávajících osvědčení. Bude naší snahou, aby tyto termíny byly dodrženy i v příštích letech. PŘEHLED ŠKOLENÍ, PLÁNOVANÝCH NA ŠKOLNÍ ROK 2006/2007 Termín konání: Název Určeno Platnost osvědčení: 9. října 2006 Školení ved. pracovníkůo požární ochraně vedení školy 3 roky 16. října 2006 Odborná příprava preventistůpožární ochrany požární 1 rok preventista listopad 2006 Školení vedoucích pracovníkův oblasti BOZP vedení školy 3 roky ledna 2007 Základní a doškolovací kurz pro instruktory školního lyžování a snowboardu instruktoři školního lyžování a snowboardu 5 let O chemických látkách a chemických příprav - chemici - odborně únor 2007 duben 2006 cích změny v zákonech Školení řidičů nová vyhláška v praxi pro řidiče, kteří používají své auto ke služebním cestám způsobilí vedoucí pracovníci, školníci, učitelé květen 2007 Instruktor vodní turistiky učitelé Tv červen 2007 Školení o přezkoušení odborné způsobilosti v elektronice 2 roky 3 roky Nepřehlédněte a zablokujte si datum - nabídka pro ředitele ZŠa jejich zástupce Kabinet ředitelůpřipravuje na dvoudenní výjezdní setkání ředitelůzšv Koryčanech pod názvem Manažerské dovednosti ředitele školy. Probíraná témata se budou zabývat problematikou tvorby ŠVP, evaluací, právní oblastí apod. Sledujte proto příští Informační zpravodaj a naše webové stránky, kde budou veškeré informace i s přihláškou.

5 1/ září Vážené paní ředitelky, vážení páni ředitelé, ve školním roce 2005/2006 se velmi rozšířil Vášzájem o semináře pro celé učitelské sbory. Více než420 hodin vzdělávacích akcí bylo uskutečněno právěpro sborovny. Největší zájem byl o semináře s tématikou ŠVP. Mnohé školy si zorganizovaly několikadenní nebo víkendové společné pobyty, jejichžnáplní byly právěžádané semináře. Ve školním roce 2006/2007 budeme opět tento druh vzdělávání realizovat. Jen Vás žádáme, abyste si akce zajistili v předstihu. Jiždnes zajišťujeme lektory na pololetní a jarní prázdniny. Největší zájem byl a bude o akce Netradiční metody ve vyučování, kooperativní učení, čtení s porozuměním a cyklus interaktivních seminářůtvorba ŠVP - krok za krokem - 25 modulů. 1. Kontext školské reformy. 2. Koncepční a legislativní dokumenty, nový systém kurikulárních dokumentů(rvp a ŠVP). 3. Motivace pro změny. 4. Co vyplývá z mezinárodních srovnávacích výzkumů. 5. Práce s cíli. 6. Práce s klíčovými kompetencemi I. 7. Práce s klíčovými kompetencemi II. 8. Analytické činnosti - SWOT analýza, klima školy apod. 9. Týmová spolupráce, role v týmu. 10. Struktura ŠVP, kroky tvorby ŠVP, tvorba týmů, metodické materiály a portály. 11. Charakteristika školy. 12. Charakteristika ŠVP zaměření školy. 13. Výchovné a vzdělávací strategie školy. 14. Zabezpečení výuky žákůse speciálními vzdělávacími potřebami. 15. Zabezpečení výuky žákůmimořádněnadaných. 16. Práce s průřezovými tématy. 17. Učební plán. 18. Učební osnovy charakteristika vyučovacího předmětu, výchovné a vzdělávací strategie na úrovni vzdělávacích předmětů. 19. Práce s očekávanými výstupy I. 20. Práce s očekávanými výstupy II. 21. Bloomova taxonomie. 22. Pravidla pro hodnocení žákůi. 23. Pravidla pro hodnocení žákůii. 24. Autoevaluace školy I. 25. Autoevaluace školy II.

6 1/ září B. Průřezová témata Obsah tohoto cyklu tvoří následující čtyřhodinové moduly: 1. Průřezová témata charakteristika, přínosy, tématické okruhy, způsoby začlenění pro realizaci ve výuce. 2. Osobnostní a sociální výchova I. - charakteristika průřezového tématu, přínos OSV, příklady metod a forem práce. 3. Osobnostní a sociální výchova II. - vztah ke vzdělávacím oblastem a využití v jednotlivých vzdělávacích oblastech, mezipředmětové využití, zdokonalování dovedností týkajících se komunikace v týmu a spolupráce v různých pracovních situacích, příklady metod a forem práce. 4. Výchova demokratického občana I. - charakteristika průřezového tématu, přínos průřezového tématu k rozvoji osobnosti žáka, příklady metod a forem práce. 5. Výchova demokratického občana II. - přínos průřezového tématu k rozvoji žáka v oblasti postojůa hodnot, tématické okruhy, příklady metod a forem práce. 6. Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech I. - charakteristika průřezového tématu, využití prolínání tématu ve všech vzdělávacích okruzích, vhodné pojetí realizace tématu na 1. a 2. stupni, příklady metod a forem práce. 7. Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech II. - přínos průřezového tématu k rozvoji osobnosti žáka, tématické okruhy, příklady metod a forem práce. 8. Multikulturní výchova I. - charakteristika průřezového tématu, prolínání tématu všemi vzdělávacími oblastmi, přínos průřezového tématu k rozvoji žáka v oblasti vědomostí, dovedností a schopností, příklady metod a forem práce. 9. Multikulturní výchova II. - přínos průřezového tématu k rozvoji žáka v oblasti postojůa hodnot, tématické okruhy, které vycházejí z aktuální situace ve škole, v místěškoly, příklady metod a forem práce. 10. Environmentální výchova I. - charakteristika průřezového tématu, využití souvislostí mezi ekologickými, technicko-ekonomickými a sociálními jevy, přínos průřezového tématu k rozvoji osobnost žáka, příklady metod a forem práce. 11. Environmentální výchova II. - přínos průřezového tématu ke správnému vytváření hodnot života, postojůk životnímu prostředí, kulturnímu dědictví, tématické okruhy, příklady metod a forem práce. 12. Mediální výchova I. - charakteristika průřezového tématu, správné vyhodnocení sdělení (informovanost, manipulace, věcná správnost, přesvědčení, apod.), přínos průřezového tématu pro žáky a mediální gramotnost jako základní vybavení žáka pro komunikaci, příklady metod a forem práce. 13. Mediální výchova II. - přínos průřezového tématu v oblasti rozvoje osobnosti žáka, tématické okruhy průřezového tématu v receptivní činnosti a v produktivní činnosti, příklady metod a forem práce. Názvy dalších akreditovaných seminářůvhodných pro celý učitelský sbor Název Lektoři Počet hodin Osobnostní a sociální výchova Surá a další 20 Chci tým! Značka: Lidi mám. Černá, Kovářová 4

7 1/ září Jak vytvořit vlastní projekt a jak ho realizovat Černá 8 Chyba jako pozitivní jev v procesu učení Černá 6 Jak a pročučit žáky sebehodnocení Černá 4 Čtením a psaním ke kritickému myšlení Kynclovi 40 Netradiční metody ve vyučování, kooperativní učení, čtení s porozuměním Kynclovi 16 Sebehodnocení a hodnocení ve škole Kratochvílová, Tomášek 5 Pedagogická komunikace, komunikativní Kratochvílová 12 dovednosti a komunikace ve škole Sociální dovednosti Ježková 5 Výchova ke zdravému životnímu stylu Janíkovi 22 Konflikt a komunikace Janíkovi 22 Třídní učitel jako spolutvůrce sociálního klimatu školní třídy Mikulková 6 Obtížné rozhovory Opravil 10 Plánování práce s časem Opravil 10 Vedení třídních schůzek Opravil 10 Práce s vlastní nejistotou Opravil 10 ŠVP a vzdělávací oblast aneb jiný pohled na lektoři pro jednotlivé předměty 5 Jak učit na 1. stupni ZŠaneb efektivní metody výuky jako prostředek pro vytváření příslušných kompetencí Mülhauserová 4 Potřebujeme se poradit v oblasti 7 modulů Opravil 35 Kriminalita na půděškoly Psychologie krádeže Obrana dětí před násilím Třída je můj tým Práce se sympatickými a nesympatickými žáky Komunikační rizika ve škole Psychohygiena učitele aneb jak nepadnout na hubu v prvním pololetí Škola jako místo setkávání 7 modulů Kašová 42 Plánování v souvislostech aneb jak se neutopit v ŠVP Klíčové kompetence jak na ně, kam s nimi? Možnosti a výzvy průřezových témat Hodnocení v souvislostech ŠVP Moderní metody vzdělávání Projektové vyučování Životní dovednosti Všechny akce lze po dohoděse realizovat pro učitelské sbory jedné nebo více škol najednou. Některé delší semináře je možné rozdělit do několika částí.

8 1/ září INFORMACE X. veletrh vzdělávání Letošní X. veletrh vzdělávání je pouze dvoudenní. Upozorňujeme ředitele škol, aby s touto skutečností počítali a své žáky posílali jižve středu od do hodin. Bližší informace najdete na webových stránkách ( ) i na plakátech a letácích pro žáky 9. tříd, které školám zašleme spolu s říjnovým Informačním zpravodajem. V doběkonání akce bude i včetněknihovny uzavřeno. Kurzy anglického jazyka Od října 2006 organizuje kurzy anglického jazyka. Kurz pro úplné začátečníky i pokročilé v délce trvání 50 hodin nebo 75 hodin. Pro uskutečnění kurzu je nutný určitý počet zájemců. Proto dodržte termín přihlášení do 20. září Podrobnosti a přihlášky najdete na konci tohoto IZ. DVPP ve školním roce 2006/2007 na svých webových stránkách ( opět zveřejňuje nabídku vzdělávacích akcí pro školní rok 2006/2007. Stejnějako v loňském školním roce se můžete přihlásit v předstihu, pokud je u nabídky jižpřiřazeno datum konání. Na webových stránkách budou také vyznačeny změny v datu nebo místu konání akce. Změna na přihláškách Při vyplňování přihlášek na naše vzdělávací akce si pozorněvšimněte drobných, ale pro nás velmi důležitých změn. Budeme vyžadovat kontaktní spojení na účastníka telefon, případně (to pro akutní případ zrušení nebo změny data konání akce). Děkujeme za respektování našich požadavků. Studium asistenta pedagoga Od ledna 2007 připravujeme na Studium pro asistenty pedagoga. Zájemci najdou v zářijovém IZ podrobnosti a přihlášku, kterou je nutno do 15. října 2006 odeslat zpět. Studium Koordinátor ŠVP zahajuje 29. srpna 2006 dvouleté Studium k výkonu specializovaných činností tvorba a následná koordinace ŠVP a vzdělávacích programůvoš- Koordinátor ŠVP. Upozorňujeme ředitele škol, že bezplatné vyškolení učitelův rámci projektu ESF Koordinátor, které se konalo v minulém školním roce nenahrazuje tento typ studia, a tím nevzniká nárok na specializační příplatek.

9 1/ září Studium pro asistenty pedagoga podle 20 písm.e) zákona 563/2004 Sb. a 4 vyhlášky č. 317/2005 Sb. Pracovištěgarantující studium odborně Odborný garant Studium určeno Požadavky k přijetí Délka studia/ frekvence konzultací Studijní den Obsah studia Cíl studia a kvalifikační efekt Formy práce při studiu PaedDr. Hana Krojzlová, ředitelka Pracovníkům, kteří budou vykonávat funkci asistenta pedagoga a mají úspěšněukončené základní vzdělání Správněvyplněná a řádněv termínu dodaná přihláška ke studiu 120 hodin - 80 hodin přímé výuky a 40 hodin pedagogické praxe pondělí Studijní moduly: Škola, školní práce a role asistenta pedagoga - 20 hodin Podpora žáka - 10 hodin Systém péče o žáka - 10 hodin Pedagogicko-psychologická a kulturní specifika v práci asistenta pedagoga - 40 hodin Pedagogická praxe ve škole, školských zařízeních a spolupracujících institucích - 40 hodin Cílem studia je vybavit účastníky vědomostmi a dovednostmi, které jim umožní: Orientovat se v systému a organizaci školy. Orientovat se v základních školských právních předpisech a vnitřních předpisech školy. Seznámit se s právy a povinnostmi asistenta pedagoga. Orientovat se v systému podpůrných institucí (poradenství, policie, významné nestátní neziskové organizace, sociální a zdravotní péče) Osvojit si základní principy pedag. práce zaměřené na rozvoj osobnosti dítěte. Získat základní způsobilosti organizovat výchovněvzdělávací proces, reagovat na běžné vzdělávací a výchovné problémy a spolupráce zejména s třídním učitelem. Osvojit si základy přístupu k práci dětí se speciálními potřebami, která vede ke zdárné integraci. Kombinace seminářůa dílen

10 1/ září Způsob ukončení studia Doklad o absolvování studia Testové zkoušky po absolvování teoretické části vzdělávání. Závěrečná práce. Po absolvování praxe bude následovat obhájení závěrečné práce. Osvědčení o Studiu pro asistenty pedagoga podle 20 písm.e) zákona 563/2004 Sb. a 4 vyhlášky č. 317/2005 Sb. Cena studia Studium je akreditováno, lze platit z DVPP 6 800,- Kč Zahájení studia leden 2007 Závaznou a řádněvyplněnou přihlášku je nutné zaslat do 15. října 2006 na SSŠa Zařízení pro DVPP,, O přijetí ke studiu a bližších informacích budete včas písemněinformováni. Náklady na studium uhraďte do 15. ledna 2007 O Studium pro asistenty pedagoga je velký zájem a počet účastníkůje omezen. Zařazování do studia bude probíhat podle data došlých přihlášek. Každý účastník obdrží průkaz o studiu, kde bude vedena účast a aktivita. Závazná přihláška na Studium pro asistenty pedagoga Titul, jméno a příjmení:..... Datum a místo narození:.... Škola:... Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. Vzdělání: Kompletní adresa bydliště:. Telefon:. . * Nehodící se škrtněte.

11 1/ září akreditace č. j / zve ředitele, zástupce a archiváře ze všech typůškol na seminář z cyklu Právní poradna Spisová služba a archivace ve školství V letošním školním roce připravuje Státní archiv kontroly školních archivůve školských zařízeních. Nabízíme mateřským, základním, středním školám a učilištím seminářpřipravený speciálněk této problematice ve školství. Součástí semináře budou i příslušné materiály, které usnadní práci při archivaci. Seznámení s archivním zákonem č. 499/2004 Spisový a skartační řád pro školy a jeho aplikace ve školách Lektorka: Mgr. Galina Rucká Okresní archiv 13. září 2006 (středa) 1. skupina hodin 2. skupina hodin Mimořádná nabídka! (přezůvky s sebou) 150,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Spisová služba a archivace ve školství Titul, jméno a příjmení: Datum narození:... Škola:. telefon/ . Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. Mám zájem o seminář: 1. skupina* 2. skupina* * Nehodící se škrtněte.

12 1/ září akreditace č. j / Kabinet začínajících učitelů zve všechny zájemce z řad začínajících a nekvalifikovaných učitelů na seminářz cyklu Začínáme učit, poraďte! 1. část Školní dokumentace - TK, TV, katalogové listy, žákovská knížka - v souladu s požadavky ČŠI. Komunikace s rodiči, třídní schůzky. Relaxační prvky ve vyučování. Spolupráce a pomoc metodikůpři, konzultace, uvádějící učitelé. Lektorky: PaedDr. S. Dvořáková, Mgr. Z. Brennerová 19. září 2006 (úterý) hodin (přezůvky s sebou) 120,- Kč Vezměte s sebou kopii školní dokumentace, kterou používáte. Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Začínáme učit, poraďte! 1. část Titul, jméno a příjmení: Datum narození:... Škola.. telefon/ . Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. * Nehodící se škrtněte.

13 1/ září akreditace č. j / Kabinet 1. stupnězša kabinet MŠ zve učitelky 1. stupnězša učitelky MŠna seminář Logopedická intervence u předškoláků a školních začátečníků Cílem semináře je získat odpovědi na následující otázky: Kdy nejlépe začít s logopedickou péčí? Jak spolupracovat s rodiči při logopedické péči? Jaká má být organizace preventivní logopedické péče v režimu dne? Co je nového v oblasti logopedické intervence. Jaké jsou vaše osobní zkušenosti, máte zajímavé pomůcky, pracovní listy a nápady? Vše si přineste s sebou. Lektorky: Mgr. Alena Horáková, Mgr. Dagmar Krýsová 20. září 2006 (středa) hodin (přezůvky s sebou) 550,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Logopedická intervence u předškoláků Titul, jméno a příjmení: Datum narození:... Škola.. telefon/ . Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. Otázky pro lektorky:.. (Pokud nestačí místo, přidejte přílohu) * Nehodící se škrtněte.

14 1/ září akreditace č. j / Kabinet 1. stupnězve učitele 1. stupně na praktický seminář Nuda při češtině Cílem semináře je inspirovat učitele ke správné motivaci, navodit ve tříděkladnou atmosféru, docílit dobrovolné účasti žákůpři získávání poznatků, jak učit neformálněa hravě. Semináře jsou doplněny praktickými ukázkami her od drobných, časověnenáročných, ažpo větší bloky. Probíraná témata: Mluvnice hravě, hry s hláskami Příprava slohové práce vypravování, popis, charakteristika Poradíme si s poezií Co nejraději čteme Jak získat děti pro četbu Hry s obrázky Učíme se z novin a časopisů Lektorka: Mgr. Květoslava Ječná 25. září 2006 (pondělí) Pokračování úspěšného semináře hodin (přezůvky s sebou) 480,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Nuda při češtině - pro 1. stupeňzš Titul, jméno a příjmení: Datum narození:... Škola:.. telefon/ .. Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. * Nehodící se škrtněte.

15 1/ září neakreditováno Kabinet výchovy mimo vyučování zve všechny zájemce na tradiční akci BURZA NÁPADŮ pro vychovatelky ŠD a ŠK Vstupenkou na Burzu nápadůpro každou vychovatelku je alespoňjeden nejzdařilejší výrobek za školní rok 2005/ září 2006 (úterý) hodin ZŠDr. Joklíka Kyjov Program: Informace o vzdělávání vychovatelek ve školním roce 2006/ 2007 Burza nápadů předání zkušeností Prohlídka školy a školní družiny 50,- Kč(bude vybíráno u prezence) Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. září 2006 na adresu: Závazná přihláška: Burza nápadů Titul, jméno a příjmení: Škola:. telefon/ ..

16 1/ září akreditace č. j / Kabinet českého jazyka zve učitele jazyka českého 2. stupnězša odpovídajících ročníkůgymnázia na praktický seminář Nuda při češtině Cílem semináře je inspirovat učitele ke správné motivaci, navodit ve tříděkladnou atmosféru, docílit dobrovolné účasti žákůpři získávání poznatků, jak učit neformálněa hravě. Semináře jsou doplněny praktickými ukázkami her od drobných, časověnenáročných, ažpo větší bloky. Probíraná témata: Mluvnice hravě, hry s hláskami Příprava slohové práce vypravování, popis, charakteristika Poradíme si s poezií Co nejraději čteme Jak získat děti pro četbu Hry s obrázky Učíme se z novin a časopisů Lektorka: Mgr. Květoslava Ječná 26. září 2006 (úterý) Pokračování úspěšného semináře hodin (přezůvky s sebou) 480,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Nuda při češtině - pro učitele JČ Titul, jméno a příjmení: Datum narození:... Škola:. telefon/ . Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. * Nehodící se škrtněte.

17 1/ září akreditace č. j. 3891/ Kabinet 1. stupnězša kabinet výchovy mimo vyučování zvou učitele 1. stupně, začínající učitele a vychovatelky ŠD na seminář Aktivity pro rozvoj koncentrace pozornosti Cílem semináře je naučit účastníky, jak pracovat s dětmi s poruchami koncentrace pozornosti ve třídě, ve ŠD a jak využívat relaxační techniky ke zlepšení pozornosti žáků. Probíraná témata: Teoretické podklady pro fungování relaxačních technik. Obecné zásady a postup při nácviku relaxačních cvičení. Nácvik relaxačních technik a jejich použití. Metodický materiál a práce s ním. Lektorky: Mgr. Kristýna Jánsková, PaedDr. Jaroslava Rosová 27. září 2006 (středa) hodin PPP Bažantnice, Jilemnického 2 S sebou: pohodlné oblečení 340,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Aktivity pro rozvoj koncentrace pozornosti Titul, jméno a příjmení: Datum narození:... Škola:. telefon/ . Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. * Nehodící se škrtněte.

18 1/ září akreditace č. j / Kabinet MŠ zve ředitelky a učitelky MŠna neformální besedu z cyklu Radíme si navzájem! aneb Cizí jazyky v mateřských školách Cílem semináře je získat odpovědi na následující otázky: Má být výuka prováděna lektorkou, učitelkou MŠnebo jinou osobou a za jakých podmínek? Kdy vyučovat cizí jazyk? Jak provádět finanční úhradu? Může MŠpronajímat prostory pro výuku? Jaké jsou vaše osobní zkušenosti, máte zajímavé pomůcky, pracovní listy a nápady? Vše si přineste s sebou. Lektorka: Zvonimíra Kubíčková 27. září 2006 (středa) hodin MŠ, Družstevní 130,- Kč Otázky pro lektorku zasílejte obratem na ovou adresu: mshod.druzstevni@tiscali.cz Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Radíme si navzájem aneb cizí jazyky v MŠ Titul, jméno a příjmení: Datum narození:... Škola:. telefon/ . Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. * Nehodící se škrtněte.

19 1/ září neakreditováno zve vedoucí pracovníky ze všech typůškol na Školení vedoucích zaměstnancůo požární ochraně Informace o změnách nových právních předpisůa doplnění povinností fyzických a právnických osob na úseku PO. Lektor : PaedDr. Ivo Kurz, akreditovaný lektor PO 9. října 2006 (pondělí) hodin (přezůvky s sebou) 300,- Kč Cena zahrnuje i zpracování tematického plánu a časového rozvrhu školení PO požadovaná dokumentace PO, metodický materiál k zajištění PO ve školských objektech. Účastníci školení obdrží osvědčení, které má platnost 3 roky. Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. září 2006 na adresu: Závazná přihláška: Školení vedoucích pracovníkůo požární ochraně Titul, jméno a příjmení: Datum narození:. Škola:. telefon/ ... Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na akci organizované. * Nehodící se škrtněte.

20 1/ září akreditace č. j / Kabinet MŠ zve všechny učitelky z MŠa vychovatelky ŠD na 1. část kurzu ŠVP MŠ kurz pro pokročilé Téma: Klíčové kompetence dětí a cesty k nim Role klíčových kompetencí v předškolním vzdělávání. Jak zahrnout klíčové kompetence do ŠVP. Místo klíčových kompetencí v plánování tematických celků. Jak vyhodnocovat klíčové kompetence dětí. Jaké klíčové kompetence potřebuje mít pedagog. Lektorka: Mgr. Věra Krejčová, Ph.D. 11. října 2006 (středa) hodin (přezůvky s sebou) 480,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. září 2006 na adresu: Závazná přihláška: ŠVP MŠ kurz pro pokročilé Titul, jméno a příjmení: Datum narození:... Škola:...telefon/ . Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. * Nehodící se škrtněte.

21 1/ září akreditace č. j / Kabinet tělesné výchovy zve všechny učitele Tv ze ZŠ, SŠa ostatní zájemce na praktický seminář z cyklu Rady a zkušenosti z výuky Tělesná výchova pro začínající a neaprobované učitele, případněučitele s krátkou praxí Program: ukázka hodiny tělesné výchovy s využitím netradičních metod a forem práce bezpečnost v hodinách Tv Lektor: Mgr. Milan Kovář, učitel ZŠMutěnice 12. října 2006 (čtvrtek) hodin ZŠMutěnice 210,- Kč Vezměte s sebou pohodlné sportovní oblečení a vhodnou sálovou obuv. Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte do 15. září 2006 na adresu: Závazná přihláška: Tělesná výchova Titul, jméno a příjmení: Datum narození:... Škola:. telefon/ . Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. *Nehodící se škrtněte.

22 1/ září neakreditováno Víte, že: mezi základní povinnosti všech právnických a podnikajících fyzických osob (bez ohledu na míru požárního nebezpečí) patří m.j. pravidelněkontrolovat prostřednictvím odbornězpůsobilé osoby, technika požární ochrany nebo preventisty požární ochrany dodržování předpisůo PO a neprodleněodstraňovat zjištěné závady? preventista PO vykonává činnost pouze na základěabsolvování odborné přípravy? preventista PO je oprávněn provádět školení zaměstnancůo PO i u činností se zvýšeným požárním nebezpečím? preventista PO je oprávněn označovat pracovištěpříslušnými bezpečnostními značkami, příkazy, zákazy a pokyny ve vztahu k PO? Pokud ne, tak právěpro Vás pořádáme Odbornou přípravu preventistůpožární ochrany Lektor: PaedDr. Ivo Kurz, osoba odbornězpůsobilá v PO 16. října 2006 (pondělí) hodin (přezůvky s sebou) 300,- Kč (cena zahrnuje i zpracování tematického plánu a časového rozvrhu odborné přípravy požárních preventistů požadovaná dokumentace PO, metodické pokyny k práci požárního preventisty) Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. září 2006 na adresu: Závazná přihláška: Odborná příprava preventistůpo Titul, jméno a příjmení: Datum narození:. Škola:. telefon/ . Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na akci organizované. * Nehodící se škrtněte.

Mendelova univerzita v Brně Institut celoživotního vzdělávání

Mendelova univerzita v Brně Institut celoživotního vzdělávání Mendelova univerzita v Brně Institut celoživotního vzdělávání nabízí Praktické kompetence pro začínající učitele v roce 2012 akreditováno Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci Dalšího vzdělávání

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 5, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 SŠ Nabídka vzdělávacích programů DVPP na 2. pololetí školního

Více

17.dubna 2013 MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY

17.dubna 2013 MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY LOGO Moderní málotřídky Předkladatel grantového projektu Vysočina Education, školské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám,

Více

Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY:

Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY: Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY: ZŠ Háj ve Slezsku,okres Opava,příspěvková organizace Zaměření autoevaluace CÍLE KRITÉRIA Podmínky ke vzdělávání Zlepšovat materiální podmínky ke vzdělávání škole, Zabezpečení

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 č.j.: 146/2010 DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Dodatek upravuje 5 oblastí: 1. Učební plán pro 9. ročník ve školním roce 2010/2011 2. Poznámky k učebnímu plánu 3. Vysvětlivky k volitelnému předmětu

Více

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň ročník

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň ročník 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník Předmět I. ročník II. ročník III. ročník IV. ročník V. ročník Český jazyk 7 + 2 6 + 4 8 +1 6 + 1 6 + 1 35 7 Anglický jazyk - - 3 3 3 9 - Matematika 4 4 + 1 4

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník Předmět I. ročník II. ročník III. ročník IV. ročník V. ročník Český jazyk 7 + 2 8 + 2 8 +1 6 + 1 6 + 1 35 7 Anglický jazyk - - 3 3 3 9 - Matematika 4 4 + 1 4

Více

Seminář k průřezovému tématu Člověk a životní prostředí

Seminář k průřezovému tématu Člověk a životní prostředí Seminář k průřezovému tématu Člověk a životní prostředí Místo: Ekologické centrum Pasíčka u Proseče Termín: 7.6. 9.6. 2012 Lektoři: PhDr.RNDr.Danuše Kvasničková, CSc., Mgr.Josef Vozanka (SZeŠ a VOŠ Chrudim)

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

Klíčové aktivity projektu. KA 3 Praktické kompetence pro začínající pedagogy

Klíčové aktivity projektu. KA 3 Praktické kompetence pro začínající pedagogy Klíčové aktivity projektu KA 3 Praktické kompetence pro začínající pedagogy Podrobný popis realizace klíčové aktivity Cílová skupina (začínající pedagogičtí pracovníci středních zemědělských a lesnických

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Nabídka vzdělávacích programů pro SŠ

Více

a MSMT-1903/ _094 Aktivizační metody ve výuce (český jazyk a literatura)

a MSMT-1903/ _094 Aktivizační metody ve výuce (český jazyk a literatura) Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Nabídka vzdělávacích programů pro SŠ

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Nabídkový list seminářů dalšího vzdělávání pro církevní školy

Nabídkový list seminářů dalšího vzdělávání pro církevní školy Nabídkový list seminářů dalšího vzdělávání pro církevní školy Cyrilometodějské gymnázium a MŠ v Prostějově za podpory německé organizace Renovabis vybudovalo Centrum celoživotního učení církevních škol

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů. RNDr.

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů. RNDr. I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů RNDr. Radmila Hýblová Vzdělávací programy základní vymezení ve školském zákonu (zákon

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

Učitelská angličtina Jazykové a jazykově metodické vzdělávání v AJ

Učitelská angličtina Jazykové a jazykově metodické vzdělávání v AJ Učitelská angličtina Jazykové a jazykově metodické vzdělávání v AJ Zvýšení jazykových kompetencí pedagogických pracovníků škol a školských zařízení ve Středočeském kraji v anglickém jazyce a zkvalitňování

Více

Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019

Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019 Základní škola Hustopeče, Komenského 163/2, okres Břeclav, příspěvková organizace Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019 Vedoucí školního poradenského pracoviště Školní psycholog

Více

Veletrh vzdělávání Hodonín 7. 8. 10. 2015

Veletrh vzdělávání Hodonín 7. 8. 10. 2015 pracoviště HODONÍN, Dobrovolského 4, 695 01 donín, info@ssshodonin.cz, www.ssshodonin.cz Přehled vzdělávacích akcí ČERVEN 1. 6. 2. 6. 4. 6. 23. 6. 25. 6. ZÁŘÍ 23. 9. 23. 9. 24. 9. 30. 9. Bř Práva a povinnosti

Více

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav sekretariát tel.: 778 022 279 ředitelství tel.: 778 002 243 skolakosmonosy@seznam.cz www.zskosmonosy.cz Rámcový plán úkolů Školní rok 2014/2015

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, 793 83 Jindřichov 457, okres Bruntál PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Od 1. 9. 2016 je ustanoven školní pracovník, pomocník pro styk s PPP

Více

STUDIUM PEDAGOGIKY 2011

STUDIUM PEDAGOGIKY 2011 STUDIUM PEDAGOGIKY 2011 Obsah a průběh studia Obsah vzdělávacího programu Studium pedagogiky vychází z podmínek a požadavků stanovených v 22 odst. 1 písm. a) zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících

Více

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň dosaženého vzdělání: Učitelství pro mateřské školy a vychovatelství RVP 75-31-M/01 Předškolní a mimoškolní pedagogika čtyřleté denní

Více

Celoživotní vzdělávání

Celoživotní vzdělávání Celoživotní vzdělávání Nabízené akce CŽV - Přírodovědecká fakulta OU, ak.r. 2016/2017 Rozšiřující studium pro učitele o Rozšiřující studium biologie rozšíření o obor učitele biologie tak, aby po jeho absolvování

Více

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože,, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává

Více

Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách

Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách 23. 3. 2017 Vyšší odborná škola pedagogická a sociální, Střední odborná škola pedagogická a Gymnázium, Praha 6, Evropská 33 Legislativní

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2013-2014 PaedDr. Dalimila HODAŇOVÁ výchovná poradkyně Rámcový plán činnosti výchovného poradce 1. pololetí

Více

Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP

Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP Oblasti hodnocení podmínky vzdělávání, průběh vzdělávání, podpora školy žákům, spolupráce s rodiči, vliv vzájemných vztahů školy, žáků, rodičů a dalších osob

Více

Přehled akcí na měsíc únor 2006

Přehled akcí na měsíc únor 2006 6/2006-1 - únor 2006 Přehled akcí na měsíc únor 2006 1. 1. - 28. 2. 2006 Minigalerie a Galerie na schodech Výstava fotografií z cyklu Stromy Mgr. Antonína Salajky 1. února 2006 Netradiční materiály ve

Více

Základní škola logopedická s. r. o., Paskovská 65/92, 720 00 Ostrava-Hrabová Minimální preventivní program Strana: 1/8

Základní škola logopedická s. r. o., Paskovská 65/92, 720 00 Ostrava-Hrabová Minimální preventivní program Strana: 1/8 Strana: 1/8 1. Základní údaje o škole Název a adresa školy, pro Základní škola logopedická s.r.o., kterou platí tento MPP Jméno a příjmení ředitele Mgr. René Macháč Telefon na ředitele 596 735 470 E-mail

Více

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 03 pro oblast podpory 1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita: Vytváření podmínek pro implementaci školních vzdělávacích

Více

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ OBSAH 1. Identifikační údaje 1. 1. Název ŠVP 1. 2. Předkladatel 1. 3. Zřizovatel 1. 4. Platnost dokumentu 1. 5. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2010 1. 6. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2011 1.7. Aktualizace

Více

Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává v souladu se statutem

Více

DVPP - šablony pro MŠ

DVPP - šablony pro MŠ srpen 2017 Přehled programů DVPP vhodných pro projekty zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ, ZŠ, SŠ a VOŠ Vzdělávací institut Středočeského kraje již od září 2016 připravuje v pololetních programových

Více

Charakteristika předmětu

Charakteristika předmětu Vzdělávací oblast : Vyučovací předmět: Člověk a svět práce Člověk a svět práce - Svět práce Charakteristika předmětu Vzdělávací obsah: Základem vzdělávacího obsahu předmětu Svět práce je vzdělávací obsah

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou Týdenní ročníkový plán

Více

Plán DVPP 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože,, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Lázně Bohdaneč, okres Pardubice. Masarykovo náměstí 108, 533 41 Lázně Bohdaneč. Identifikátor školy: 600 096 521

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Lázně Bohdaneč, okres Pardubice. Masarykovo náměstí 108, 533 41 Lázně Bohdaneč. Identifikátor školy: 600 096 521 Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Lázně Bohdaneč, okres Pardubice Masarykovo náměstí 108, 533 41 Lázně Bohdaneč Identifikátor školy: 600 096 521 Termín konání

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK Popis podporovaných aktivit oblasti podpory č. 1. 1 Popis jednotlivých aktivit oblastí podpory je pro žadatele pouze orientační, není závazný ani konečný. 1. Vytváření podmínek pro implementaci školních

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jiřina Poláčková výchovný poradce Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Eva Fajtová

Více

Studium pedagogiky pro učitele 2014

Studium pedagogiky pro učitele 2014 Studium pedagogiky pro učitele 2014 Obsah a průběh studia Obsah vzdělávacího programu Studium pedagogiky vychází z podmínek a požadavků stanovených v 22 odst. 1 písm. a) zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických

Více

PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ

PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, příspěvková organizace Zahradní 403, Železná Ruda, PSČ 340 04, + 420 376 397 024 e-mail: skola@zszeleznaruda cz www.skolaruda.cz PLÁN DALŠÍHO

Více

Celoroční plán školní rok 2015/2016

Celoroční plán školní rok 2015/2016 I. Nejdůležitější úkoly Celoroční plán školní rok 2015/2016 Nejdůležitější úkoly vycházejí především ze Strategie vzdělávání, Plánu dlouhodobého rozvoje školy 2015 2017 a Výroční zprávy o činnosti školy

Více

Směrnice - Další vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2018/2019 plán vzdělávání

Směrnice - Další vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2018/2019 plán vzdělávání Základní škola Louny, Školní 2426, příspěvková organizace Směrnice - Další vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2018/2019 plán vzdělávání Tento plán vzdělávání je určen pedagogickým pracovníkům Základní

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 02 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

7.26 Pojetí vyučovacího předmětu Průvodcovská činnost. Průvodcovská činnost

7.26 Pojetí vyučovacího předmětu Průvodcovská činnost. Průvodcovská činnost 7.26 Pojetí vyučovacího předmětu Průvodcovská činnost Průvodcovská činnost POJETÍ PŘEDMĚTU Cílem je poskytnout studentům základní informace o problematice průvodcovských služeb jak po stránce teoretické

Více

Organizace školního roku 2012/2013

Organizace školního roku 2012/2013 Organizace školního roku 2012/2013 Časový plán zahájení školního roku pondělí 3. září 2012 podzimní prázdniny čtvrtek 25. října a pátek 26. října 2012 vánoční prázdniny sobota 22. prosince 2012 až středa

Více

RVP v širších souvislostech

RVP v širších souvislostech RVP v širších souvislostech Bílá kniha Národní program rozvoje vzdělávání základní koncepční materiál, na kterém byla nalezena společenská shoda popisuje vztah kurikulárních dokumentů mezi sebou, jejich

Více

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy I. Příloha ŠVP ZV 03/2016 Vlastní hodnocení školy 0 HLAVNÍ OBLASTI VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY JSOU VŽDY: 1. Podmínky ke vzdělávání 2. Průběh vzdělávání 3. Podpora školy žákům a studentům, spolupráce s rodiči,

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY .Učební plány:.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na Organizace 6. tříd žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na přijetí žáků na jiné školy (víceletá gymnázia, sportovní třídy) počtu žáků

Více

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628 873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TRÉNINK INTERNÍCH LEKTORŮ Máte možnost získání nezbytně nutné pedagogické minimum pro interní vzdělávání

Více

2

2 1 2 Rámcové vzdělávací programy jsou zpracovány pro každý obor, uvedený v Nařízení vlády o soustavě oborů vzdělání v základním, středním a vyšším odborném vzdělávání. Celkový počet RVP pro odborné vzdělávání

Více

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S T V Í PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE METODIK PREVENCE SPECIÁLNÍ PEDAGOG

Více

Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek

Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek Škola: Heřmánek Praha, základní škola Ředitelka školy: Mgr. Miroslava Adamcová Platnost dokumentu: od 1. 9. 2016 Dodatek k ŠVP ZV č. 1 byl projednán školskou radou dne: 29.

Více

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 ZŠ Protivanov Školní 292 798 48 Protivanov tel: 582399219 zspro@pvskoly.cz www.zsprotivanov.cz Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 Strategie vychází z metodického doporučení

Více

leden - červen 2017 v PROSTĚJOVĚ

leden - červen 2017 v PROSTĚJOVĚ Nabídka projektů dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků leden - červen 2017 v PROSTĚJOVĚ Akce jsou akreditovány MŠMT ČR. PŘIHLÁŠKY POSÍLEJTE do 11. ledna 2017 Informace k seminářům na telefonu: 777

Více

VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ??

VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ?? VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ?? Takový je příští věk, jak jsou vychováváni příští jeho občané. Jan Ámos Komenský Místo konání : Velká Hradební 3118/48, Ústí nad Labem, prostory Krajského úřadu Ústeckého

Více

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8, 669 42 Znojmo příspěvková organizace Václavské nám. 8 IČO: 70921211; ID dat. schr. ryuma3j Jubilejní park 23 Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Kontakty:

Více

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Praha, Holečkova ul. 5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 5. 2. Evaluační činnosti Evaluační (sebehodnotící, autoevaluační) činnosti

Více

Popis vzdělávací akce

Popis vzdělávací akce Popis vzdělávací akce 1. Název vzdělávací akce:specializační studium pro metodiky prevence Studium k výkonu specializovaných činností -prevence sociálně patologických jevů(dle vyhl. č. 317/2005 Sb. 9c)

Více

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01 Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Název ŠVP Informatika v ekonomice Platnost 1.9.2010 Délka studia v letech: 4.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma ročníkový Povinné předměty 1. ročník 2.

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1. 1. Týdenní ročníkový

Více

Obsah. Školní učební plán Školní učební plán pro 6. až 9. ročník 1/8. Identifikační údaje Autorský tým. Obsah

Obsah. Školní učební plán Školní učební plán pro 6. až 9. ročník 1/8. Identifikační údaje Autorský tým. Obsah 1/8 Identifikační údaje Autorský tým I. Charakteristika školy I.1. I.2. I.3. I.4. I.5. I.6. I.7. II. II1. II.2. II.3. II.4. II.5. II.6. II.7. II.8. III. III.1. III.2. III.3. III.4. Umístění školy a její

Více

Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené při Jedličkově ústavu v Praze.

Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené při Jedličkově ústavu v Praze. Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené při Jedličkově ústavu v Praze. 5.2 Evaluační činnost Vlastní hodnocení školy (VHŠ) napomáhá ke zkvalitnění vzdělávání. Cílem je zhodnocení

Více

Plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává v souladu se statutem školy a podle 24 zákona č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících v platném znění a podle ustanovení vyhlášky č. 317/2005

Více

UČITELSTVÍ PRO 3. STUPEŇ SŠ ČESKÝ JAZYK A LITERATURA. O b s a h

UČITELSTVÍ PRO 3. STUPEŇ SŠ ČESKÝ JAZYK A LITERATURA. O b s a h UČITELSTVÍ PRO 3. STUPEŇ SŠ ČESKÝ JAZYK A LITERATURA O b s a h DIDAKTIKA ČESKÉHO JAZYKA A LITERATURY 1 2 DIDAKTIKA ČESKÉHO JAZYKA A LITERATURY 2 4 PRŮBĚŽNÁ PEDAGOGICKÁ PRAXE 6 PRŮBĚŽNÁ PEDAGOGICKÁ PRAXE

Více

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Informační semináře a pracovní jednání Další vzdělávání pedagogických pracovníků a dalších pracovníků Jednání se zástupci

Více

Dodatek č.3 k III. dílu ŠVP. Doplnění osnov předmětu Literární dílna Úprava učebního plánu pro osmiletý obor studia

Dodatek č.3 k III. dílu ŠVP. Doplnění osnov předmětu Literární dílna Úprava učebního plánu pro osmiletý obor studia Dodatek č.3 k III. dílu ŠVP Doplnění osnov předmětu Literární dílna Úprava učebního plánu pro osmiletý obor studia 1 Platnost dokumentu : do 30. 6. 2014 Dodatek Školního vzdělávacího programu Gymnázia

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 01 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu J.A.K. pro základní vzdělávání ZŠ, vytvořeného podle RVP ZV

Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu J.A.K. pro základní vzdělávání ZŠ, vytvořeného podle RVP ZV Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu J.A.K. pro základní vzdělávání ZŠ, vytvořeného podle RVP ZV Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského nám. 198, okres Mělník, příspěvková organizace

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1.1. Týdenní ročníkový

Více

Setkání Řídícího výboru MAP

Setkání Řídícího výboru MAP Setkání Řídícího výboru MAP 16. 4. 2018 Realizace projektu: 4/2016 4/2018 Setkání: Příprava projektu 21. 10. 2015, 11. 2. 2016 Setkání Partnerství 15. 6. 2016, 26. 9. 2017, 11. 4. 2018 Setkání Řídícího

Více

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE ŠKOLNÍ METODIK

Více

Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Seminář pro partnery projektu Učíme se ze života pro život

Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Seminář pro partnery projektu Učíme se ze života pro život Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Seminář pro partnery projektu Učíme se ze života pro život 13. 4. 2018 OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina PROGRAM SETKÁNÍ 1. Aktuální stav projektu

Více

Obsah. Školní učební plán Školní učební plán pro 6. až 9. ročník 1/7. Identifikační údaje. Obsah

Obsah. Školní učební plán Školní učební plán pro 6. až 9. ročník 1/7. Identifikační údaje. Obsah 1/7 Identifikační údaje I. Charakteristika školy I.1. I.2. I.3. I.4. I.5. I.6. I.7. II. II1. II.2. II.3. II.4. II.5. II.6. II.7. II.8. III. III.1. III.2. III.3. III.4. Umístění školy a její historie Úplnost,

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Plzeň-Újezd, Národní 1, příspěvková organizace. Národní 1, Plzeň-Újezd. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Plzeň-Újezd, Národní 1, příspěvková organizace. Národní 1, Plzeň-Újezd. Identifikátor: Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Plzeň-Újezd, Národní 1, příspěvková organizace Národní 1, 312 00 Plzeň-Újezd Identifikátor: 600 069 656 Termín konání inspekce:

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA, ČÁSLAV, SADOVÁ 1234 286 01 Čáslav, tel.: 327/312631, fax : 327/312637 e-mail : skola@szescaslav.cz IZO 600007278 IČO 49797999 zřizovatel: Školní poradenské pracoviště program

Více

OBSAH VZDĚLÁVÁNÍ KURIKULÁRNÍ DOKUMENTY

OBSAH VZDĚLÁVÁNÍ KURIKULÁRNÍ DOKUMENTY OBSAH VZDĚLÁVÁNÍ KURIKULÁRNÍ DOKUMENTY RNDr. Milan Šmídl, Ph.D. Co nás čeká? Obsah vzdělávání (vědomosti, dovednosti, hodnoty, vlastnosti) Kurikulum (charakteristika, typy) Kurikulární dokumenty Standardy

Více

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ Obsah a průběh studia Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských zařízení,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠTERNBERK

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠTERNBERK ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠTERNBERK zpracovaný podle RVP ZV a přílohy ZV_LMP č.j. 15523/2007-22 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŠTERNBERK, OLOMOUCKÁ 76, ŠTERNBERK 785 01 Motto: Každé poznání vychází ze srdce,

Více

Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP Č.j.: MZPSZN-563/2016 Spisový znak A.1. Skartační znak A5 Vypracovala: Mgr. Ludmila Falcová Schválila: Mgr. Ludmila Falcová, ředitelka školy Pedagogická rada

Více

Témata závěrečných písemných prací

Témata závěrečných písemných prací Závěrečné práce vede: PhDr. Mgr. Marie Hanušová 1. Možnosti zvyšování motivace k učení u žáků středních škol a učilišť 2. Hodnotová orientace středoškolské mládeže a úloha učitele při jejím ovlivňování

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Morkovice, příspěvková organizace 17. listopadu 416, 768 33 Morkovice-Slížany telefon: 573 370 023, e-mail: skola@zsmorkovice.cz, IČO: 708 749 30 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Školní rok: 2014 2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DĚTMAROVICE, příspěvková organizace, DĚTMAROVICE 1002, 735 71 PŘEDKLADATEL: Mgr. PAVLA ZELENKOVÁ, ŠMP ZODPOVĚDNÁ OSOBA:

Více

Strategie rozvoje školy na období 2012-2018

Strategie rozvoje školy na období 2012-2018 Základní škola Český Brod, Tyršova 68, okres Kolín IČO: 46383514 tel.: 321622446, 602373396 www.2zscbrod.cz 2zscbrod@iol.cz Strategie rozvoje školy na období 2012-2018 Sledované oblasti, v nichž se budou

Více

Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty

Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Školní program EVVO je nedílnou součástí a přílohou Školního vzdělávacího programu Schola Viva 1/2007 č. j. 5 457/2007-21 ŠKOLA PRO ŽIVOT.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Identifikátor školy: 600 062 112 Termín

Více

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01 Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Název ŠVP Ekonomika a informatika v podnikání Platnost 1.9.2010 Délka studia v letech: 4.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma ročníkový Povinné předměty

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016 Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE)

AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE) AUTOEVALUACE ŠKOLY A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Před tvorbou školního vzdělávacího programu byly využívány dílčí kroky a nástroje evaluace a autoevaluace podle dokumentu zpracovaného školou Struktura a kriteria vlastního

Více

Vzduchoplavec Kráčmera

Vzduchoplavec Kráčmera Vzduchoplavec Kráčmera Základní informace o projektu Nositel: Antikomplex o.s. Partneři: Česká televize, JOB o.s. Celková délka: 12/2009 10/2012 Délka projektu pro školu: 1 školní rok Počet škol: 32 Počet

Více