INVENTUM Měřič pulsu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INVENTUM Měřič pulsu"

Transkript

1 INVENTUM Měřič pulsu Návod k použití Specifikace: A. Rukavice B. Upínání kabelu C. Návlek na prst D. Suchý zip E. Senzor F. Návlek na palec G. Držák na hodinky H. Poutka na uchycení I. Poutko kolem zápěstí J. Optický senzor na prst K. Měřící jednotka L. Displej M. Tlačítko START/STOP N. Tlačítko SELECT/LAP O. Tlačítko MODE P. Tlačítko UP/ LIGHT Q. Kabel

2 Poznámka: Zařízení má pouze kontrolní funkci nikoliv diagnostickou. Abnormality by měly být konzultovány s lékařem. Zařízení je určeno pouze pro dospělé osoby. Pro správné měření srdečního rytmu je důležité znát svůj maximální limit, úroveň tréninku a horní a dolní limit srdečního rytmu. To vám pomůže dosáhnout přesnějších výsledků a zefektivnit trénink. Doporučujeme absolvovat konzultaci s vaším lékařem předtím, než začnete pracovat s měřičem tepu. Pokud nepotřebujete znát dokonale přesné hranice, můžete si jednoduše zjistit svůj horní a dolní limit pomocí následující metody: Maximální srdeční puls: Muži = 220 věk Ženy= 226 věk Volba správné úrovně tréninku: LEVEL 1 (55 70 %) Při této úrovni tělo dobře spaluje tuky, srdce optimálně pracuje a udržuje se v dobré kondici. LEVEL 2 (70-80 %) Zvyšuje se výkon a rozvíjí se výdrž. LEVEL 3 ( %) Tělo se dostává do výborné kondice, svaly se výrazněji posilují. V závislosti na požadované úrovni spalování nebo na fyzické kondici si můžete v následující tabulce zjistit váš horní a dolní tepový limit: Poznámka: tato metoda nemusí vyhovovat každému. Pro přesné stanovení hodnot navštivte svého lékaře.

3 Osoby s kardiovaskulárním onemocněním nebo osoby s kardiostimulátorem by se měly o vhodnosti používání tohoto přístroje poradit se svým lékařem. Zařízení je určeno pro domácí použití. Zařízení není vodotěsné. Výrobce neručí za škody způsobené nesprávným používáním. Vyhněte se styku s opalovacími krémy. Tento monitor srdeční frekvence disponuje optickým senzorem, který měří puls na levém ukazováčku. Je vhodný především pro osoby, kterým je nepříjemné nosit hrudní popruh, který běžné měřiče pulzu vyžadují. Dbejte správného umístění senzoru. Upevnění nesmí být příliš těsné, abyste nebránili průtoku krve. Kvůli senzoru není možné s měřičem provozovat některé druhy sportů například jezdit na kole. První použití: Před prvním použitím musí být to zařízení vloženy baterie. Měřič obdržíte připojený na rukavici, musíte jej tedy nejprve sejmout. Odejměte nejprve držák na hodinky, poté z něj sejměte kabel a samotné hodinky. Opatrně zacházejte se senzorem, který je umístěn na návleku na levý ukazovák. Na zadní straně je umístěn kryt na baterie. Správné umístění komponent na obrázku vpravo. Pro smontování použijte opačný postup. Na zadní části zařízení je ryska, která je určena na minci, pomocí které je možné otevřít zadní kryt. Vložte minci do rýhy a otočte s ní po směru hodinových ručiček. Otevřete kryt a vložte baterii CR2032. Opačným postupem kryt opět uzavřete. Připevnění na ruku: Rukavice je určena na levou ruku, vrchní část rukavice umístěte na hřbet. Návlekem na palec prostrčte příslušný prst. Kolem levého ukazováčku obtočte pás a pevně jej přichyťte. Senzor by se měl nacházet na spodní straně ukazováčku. Uzavřete suchý zip kolem zápěstí Na rukavici upevněte úchyt na hodinky. Pásek obtočte kolem zápěstí a uzavřete suchý zip. Hodinky musí pevně sedět na hřbetu levé ruky.

4 Nastavení hodinek: Na hodinkách je možné nastavit následující módy: Stopky Měřič pulsu Nastavení času Pomocí tlačítka MODE přepínáte mezi zmíněnými módy. Všechny funkce hodinek najdete v těchto módech. Stiskem stejného tlačítka se dostanete zpět z podmenu. NASTAVENÍ ČASU Pro nastavení času podržte tlačítko SELECT/LAP po dobu cca 2 sekund. Rozbliká se ukazatel vteřin. Správné hodnoty nastavíte tlačítkem UP/LIGHT. Pokud toto tlačítko podržíte, hodnoty se budou

5 měnit rychleji. Jakmile dosáhnete požadované hodnoty, potvrďte stiskem SELECT/LAP. Poté můžete nastavit další hodnotu. Pokud se chcete vrátit zpět, stiskněte tlačítko MODE. V levém dolním rohu se zobrazují pořadová čísla dle toho, jak daleko se v nastavování data a času zrovna nacházíte. A to následovně: 0. Vteřiny 1. Minuty 2. Hodiny nebo 24 hodinový režim Alarm 4. Vteřiny 5. Minuty 6. Hodiny 7. Vypnutí nebo zapnutí alarmu Alarm může být vypnut jakýmkoli tlačítkem. STOPKY Pro zastavení a pozastavení stopek stiskněte tlačítko START/STOP. Stopky nepřestanou běžet, ani když změníte mód. Pro vynulování pozastavte stopky a podržte tlačítko SELECT/LAP po dobu cca 2 sekund. Mezičasy: Nastavit můžete až 8 mezičasů nebo kol. Pomocí tlačítka UP/LIGHT vyberte možnost Zwischenzeit nebo Rundzeit. Zwischenzeit (mezičas) Mezičas stopnete pomocí tlačítka SELECT/LAP. Zobrazení celkového času se na 10 sekund pozastaví. Vlevo dole se zobrazí mezičas. Čas kola se nezobrazuje. Rundzeit (čas kola) Tento mód poznáte podle symbolu LAP, který se zobrazí ve vrchní části displeje. Čas kola stopnete pomocí tlačítka SELECT/LAP. Vlevo dole se zobrazí čas kola. Po deseti sekundách se znovu zobrazí celkový čas. Pokud přesáhnete 8 mezičasů/kol, s každým dalším stopnutím přepisujete první mezičasy/kola. Pokud chcete načíst uložené mezičasy/časy kol, musíte nejprve zastavit stopky. Pomocí tlačítka UP/LIGHT vyberte možnost Zwischenzeit nebo Rundzeit. Zwischenzeit (mezičas)

6 Stiskněte tlačítko SELECT/LAP, zobrazí se mezičasy společně s číslem mezičasu. Tento mód poznáte podle toho, že na displeji svítí symbol MEM. Pomocí tlačítka SELECT/LAP přepínáte mezi mezičasy. Rundzeit (čas kola) Stiskněte tlačítko SELECT/LAP, zobrazí se časy kol společně s číslem času kola. Tento mód poznáte podle toho, že na displeji svítí symbol MEM a LAP. Pomocí tlačítka SELECT/LAP přepínáte mezi časy. Pro návrat stiskněte tlačítko MODE. Pokud stopky vynulujete, vynulují se také mezičasy a časy kol. MĚŘIČ PULSU Puls se zobrazuje jako počet tepů za minutu (B/M) Pro měření pulsu nejprve správně připněte zařízení na levou ruku. Aktivujte mód měření pulsu pomocí tlačítka START/STOP. Měřič pulsu nejprve hledá tep, symbol srdce na displeji bliká. Pokud se na displeji zobrazí: L0: signál nenalezen L1: slabý signál L2: normální signál L3: silný signál Pro vypnutí měření pulsu stiskněte opět START/STOP. Vypnout jej můžete pouze, pokud v levém dolním rohu svítí 0. Měření pulsu bude pokračovat, i když změníte mód. Pokud zařízení nemůže pokračovat v měření pulsu, zobrazí se chybová hláška: EE: omezte pohyb ruky ER: zařízení nedostává signál po dobu delší jak 32 vteřin Měření pulsu může být ovlivněno několika faktory: Chlad tepny se stahují Intenzivní pohyb rukou optický senzor ztrácí signál Ruce jsou po delší dobu svěšené špatná cirkulace krve Příliš utáhlá rukavice špatná cirkulace krve Pokud přesáhnete dolní nebo horní hranici svých tréninkových limitů, zobrazí se na displeji následující symboly:

7 Nastavení: Během nastavování měření pulsu nemohou být aktivovány žádné funkce jako stopky nebo samotné měření. Podržte tlačítko SELECT/LAP po dobu nejméně 2 vteřin, dokud se v levém dolním rohu nerozsvítí symbol A. V nastavení můžete listovat pomocí tlačítka UP/LIGHT, požadovanou možnost zvolíte tlačítkem SELECT/LAP. A Horní tréninková hranice pulsu zvolte horní hranici pulsu v tepech za minutu B Dolní tréninková hranice pulsu zvolte dolní hranici pulsu v tepech za minutu C Věk let D Váha v kg ( kg) E Pohlaví 00=ženské, II=mužské Hodnoty je třeba vyplnit, abyste dosáhli větší přesnosti měření pulsu a hodnot spálených kalorií. Funkce v módu měření pulsu: V módu měření pulsu můžete pomocí SELECT/LAP přepínat mezi následujícími funkcemi: 0. Aktuální puls 1. Spotřeba kalorií 2. Čas pobytu v tréninkové zóně 3. Nastavení alarmu překročení tréninkové zóně 4. Výkonnostní test pokud tato funkce není aktivní, na displeji je zobrazen symbol OFF Spotřeba kalorií Spotřeba kalorií se postupně načítá, zatímco běží měření pulsu nebo stopky. Hodnotu vynulujete stiskem tlačítka UP/LIGHT v módu měření pulsu. Hodnota se vynuluje také výměnou baterie. Zařízení zvládne uložit až 7 hodnot spotřeby kalorií. Pro uložení aktuálně naměřené hodnoty, stiskněte tlačítko START/STOP. Měření pulsu nebo stopky nesmí být během ukládání aktivní. Pro zobrazení uložených hodnot stiskněte tlačítko START/STOP. V pravém dolní rohu se zobrazí uložená hodnota. Pomocí tlačítka UP/LIGHT můžete přepínat mezi uloženými hodnotami. Pokud uložíte více než 7 hodnot, přepíše se automaticky první uložená hodnota. Čas pobytu v tréninkové zóně Zde se můžete podívat na čas, po který jste se pohybovali mezi stanovenou horní a dolní hranicí.

8 Alarm při překročení tréninkové zóny Stiskem tlačítka UP/LIGHT můžete zapnout alarm, který se aktivuje při překročení nastavené horní a dolní hranice. OFF alarm vypnut On1 alarm zapnut na tišší režim On2 alarm zapnut na hlasitý režim Výkonnostní test Tato funkce nabízí možnost zjistit, jak rychle se po zvýšené tělesné aktivitě vrátíte na normální hodnoty tepové frekvence. Čím rychleji se vrátí tep na normální hodnotu, tím lepší je vaše kondice. Test můžete provádět po skončené aktivitě nebo v průběhu tréninkových pauz. Test měří puls celkem 8x a trvá 5 minut. Měření pulsu musí být po celou dobu testu aktivní. Během testu nepřepínejte mezi módy. Test aktivujete pomocí tlačítka START/STOP. Na displeji se rozsvítí symbol On. V pravém dolním rohu zjistíte, kolik měření tepové frekvence již proběhlo. Test je u konce, když dole svítí číslice 7. Pro ukončení testu stiskněte opět tlačítko START/STOP. K prohlížení naměřených hodnot ukončete měření pulsu a v módu měření pulsu přejděte na čtvrtou podkategorii. Stiskem tlačítka UP/LIGHT můžete přepínat mezi jednotlivými hodnotami. S každým dalším měřením se přepíšou předchozí hodnoty. Podsvícení displeje Podržte tlačítko UP/LIGHT. Displej se rozsvítí po dobu 4 vteřin. Dejte pozor, pokud jste v módu měření pulzu, stisknutím tohoto tlačítka vymažete spotřebu kalorií. Čištění a péče Zařízení čas od času otřete vlhkým hadříkem. Nepoužívejte na očištění žádné agresivní chemikálie, které by mohli přístroj poškodit. Rukavici můžete prát v pračce na jemné praní bez aviváže. Nepřidávejte žádné agresivní chemikálie. Zařízení není vodotěsné myslete na to při jeho čištění. Uchovávejte mimo přímé sluneční paprsky, v suchu. Vyhněte se extrémním výkyvům teplot. Pokud zařízení dlouho nepoužíváte, vyjměte baterie. Technické údaje Rozmezí měření: tepů za minutu Přesnost: +/- 3% naměřených hodnot

9 Měřič kalorií: kalorií Možnost uložení až 7 hodnot spálených kalorií Maximální čas 23 hodin, 59 minut, 59 vteřin Mezičasy: až 8 uložených hodnot Baterie: 1 Lithium CR2032 Spotřeba energie: max 45mW

Rychlý návod na použití

Rychlý návod na použití 1 Rychlý návod na použití Vibrační hodinky VibraLITE 8 2 K nastavení libovolného času hodinek, kalendáře nebo časování musí display, které si přejete nastavovat, BLIKAT. Blikání digitů se zastaví, pokud

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4809832

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4809832 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 4809832 Děkujeme, že jste si zakoupili tento monitor srdečního tepu. Prosím, před použitím si přečtěte si důkladně návod k použití. Pokud byl přístroj poškozen při přepravě, nepoužívejte

Více

2. Hrudní pás s vysílačem. Navíc CP 13is vypočítají spotřebu kalorií a pomocí graficky znázorní zatížení v rámci nastavené srdeční frekvence.

2. Hrudní pás s vysílačem. Navíc CP 13is vypočítají spotřebu kalorií a pomocí graficky znázorní zatížení v rámci nastavené srdeční frekvence. Rozsah dodávky 1. Hodinky s náramkem 2. Hrudní pás s vysílačem Hodinky s měřením pulzu Ciclo CP 13is 3. Elastický hrudní pás (nastavitelný) CICLOPULS CP 13is je ideální přístroj pro měření srdeční frekvence,

Více

Návod k obsluze CICLOPuls CP12C

Návod k obsluze CICLOPuls CP12C Návod k obsluze Blahopřejeme!!! Koupí přístroje CICLO PULS CP12C jste získali přístroj na měření tepu, který Vám během tréninku poskytne veškeré důležité údaje. CICLO PULS CP12C spojuje jedinečný design

Více

Navíc CP 16is vypočítají spotřebu kalorií a pomocí graficky znázorní zatížení v rámci nastavené srdeční frekvence.

Navíc CP 16is vypočítají spotřebu kalorií a pomocí graficky znázorní zatížení v rámci nastavené srdeční frekvence. Všeobecně Sport Vás udrží mladé a fit. Ten, kdo pravidelně pěstuje sport, cítí se lépe, lépe vypadá, snese větší zátěž a má lepší kondici. CICLOPULS CP 16is je ideální přístroj pro měření srdeční frekvence,

Více

INDIKÁTORY. Dodavatel nenese zodpovědnost za škody způsobené jiným používáním než podle návodu.

INDIKÁTORY. Dodavatel nenese zodpovědnost za škody způsobené jiným používáním než podle návodu. INDIKÁTORY INDIKÁTOR HMOTNOSTI DFWL NÁVOD K POUŽITÍ Dodavatel nenese zodpovědnost za škody způsobené jiným používáním než podle návodu. 1 Popis váhy: 2 Popis tlačítek: TLAČÍTKO FUNKCE - Vynulování váhy,

Více

Propiska s kamerou PRO, 1280x720px

Propiska s kamerou PRO, 1280x720px Propiska s kamerou PRO, 1280x720px Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Propiska je vybavena automatickou aktivací pohybem Propiska má volitelné nastavení rozlišení videa 1280x720 / 640x480 / 352x288

Více

Diktafon s aktivací hlasem

Diktafon s aktivací hlasem Diktafon s aktivací hlasem Návod k obsluze Hlavní výhody Dlouhá výdrž baterie Kvalitní zvuk Snadné ovládání www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Popis produktu 2. Nahrávání Přístroj zapneme páčkou (8) OFF/ON.

Více

Popis a funkce klávesnice Gama originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu

Popis a funkce klávesnice Gama originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Popis a funkce klávesnice Gama originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Klávesnice Gama používá nejnovější mikroprocesorovou technologii k otevírání dveří, ovládání zabezpečovacích

Více

PAVIRO Zesilovač PVA-2P500

PAVIRO Zesilovač PVA-2P500 PAVIRO Zesilovač PVA-2P500 1 PAVIRO PAVIRO zesilovač PVA-2P500. 2 Základní popis PVA-2P500 je 19 zařízení s velikostí 2HU 2-kanálový třídy D zesilovač s galvanicky oddělenými výstupy pro reproduktory (100V

Více

DOBÍJENÍ BTAXS2R BTAXS2R má zabudovanou baterii, kterou je třeba plně nabít před prvním použitím. Připojte 12V adaptér do 12V výstupu ve Vašem voze a

DOBÍJENÍ BTAXS2R BTAXS2R má zabudovanou baterii, kterou je třeba plně nabít před prvním použitím. Připojte 12V adaptér do 12V výstupu ve Vašem voze a 1. 2. 3. 4. MIKROFON MULTIFUNKČNÍ TLAČÍTKO (MFT) LED INDIKÁTOR 3.5MM AUDIO/NABÍJECÍ VSTUP (balení obsahuje 12V DC adaptér s 3.5mm koncovkou a USB výstupem pro dobíjení telefonu či přehrávače pomocí vlastního

Více

OBSAH OBSAH OBSAH BALENÍ

OBSAH OBSAH OBSAH BALENÍ OBSAH OBSAH Obsah balení... 2 Důležitá upozornění...3 Základní informace pro vedení tréninku...6 Přehled funkcí...7 Přenos signálu a metody měření Začínáme...8 Základní ovládání sporttesteru...9 Základní

Více

Návod k obsluze SCHWITZLER Kaion SHP-24LP2S

Návod k obsluze SCHWITZLER Kaion SHP-24LP2S Návod k obsluze SCHWITZLER Kaion SHP-24LP2S UNIVOX spol. s r.o., Kolonie 392, Český Těšín www.grawerton.cz, grawerton@univox.cz 1 Určeno pro: Lis SCHWITZLER Kaion SHP-24LP2S je určen k transferovým přenosům

Více

Návod k použití. Elektronický prostorový termostat MILUX. Volba režimu VYTÁPĚNÍ / CHLAZENÍ. Týdenní nebo denní program

Návod k použití. Elektronický prostorový termostat MILUX. Volba režimu VYTÁPĚNÍ / CHLAZENÍ. Týdenní nebo denní program Návod k použití Elektronický prostorový termostat MILUX 1 7795 01 Týdenní nebo denní program 9 předem nainstalovaných programů 4 uživatelské programy grafické zobrazení programu na displeji Zobrazení času

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Digitální radiobudík s projekcí PCR 407

NÁVOD K POUŽITÍ Digitální radiobudík s projekcí PCR 407 DIGITÁLNÍ RADIOBUDÍK S PROJEKCÍ PCR407 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah návodu PŘEDSTAVENÍ...3 POPIS VÝROBKU...3 PŘÍPRAVA PŘED POUŽITÍM...6 INSTALACE BATERIÍ...6 VAROVÁNÍ PŘI VYBITÝCH BATERIÍCH...6 ZAPOJENÍ ADAPTÉRU

Více

MSC-HR10/20 je určen pouze pro sportovní účely a není možné s ním nahradit

MSC-HR10/20 je určen pouze pro sportovní účely a není možné s ním nahradit Obrázky k těmto textům naleznete v Anglickém návodu. MSC-HR10/20 je určen pouze pro sportovní účely a není možné s ním nahradit Tento manuál obsahuje důležité informace o bezpečném používání a údržbě,

Více

Náramkové hodinky s měřičem srdečního tepu. evolve sport. Uživatelská příručka

Náramkové hodinky s měřičem srdečního tepu. evolve sport. Uživatelská příručka Náramkové hodinky s měřičem srdečního tepu evolve sport Uživatelská příručka Náramkové hodinky evolve sport s měřičem srdečního tepu (pulzu) Děkujeme vám za zakoupení multifunkčních hodinek evolve sport.

Více

Návod k použití. UV měřící přístroj. Obj.č. : 121299

Návod k použití. UV měřící přístroj. Obj.č. : 121299 Návod k použití UV měřící přístroj Obj.č. : 121299 Použití Tento multifunkční přístroj, umožňuje měření a zobrazování UV-indexu, teploty, čau a datumu na velkém LC displeji. Současně jej lze použít jako

Více

Postup práce s elektronickým podpisem

Postup práce s elektronickým podpisem Obsah 1. Obecné informace o elektronickém podpisu... 2 2. Co je třeba nastavit, abyste mohli používat elektronický podpis v MS2014+... 2 2.1. Microsoft Silverlight... 2 2.2. Zvýšení práv pro MS Silverlight...

Více

Měřič tělesného tuku ENI 011013

Měřič tělesného tuku ENI 011013 Měřič tělesného tuku ENI 011013 OBECNÉ INFORMACE: Podobně jako tělesná váha je i množství tuku v těle důležitým ukazatelem dobré fyzické kondice a zdraví. Pouze díky pravidelnému cvičení a nízkotučné dietě

Více

Motorola MC55 stručný návod k použití

Motorola MC55 stručný návod k použití Motorola MC55 stručný návod k použití Obecný popis Obr.1 obecný popis 1. Tlačítko skeneru 2. Ovládání hlasitosti 3. Mikrofon 4. Tlačítko Zap./Vyp. 5. Konektor pro připojení kabelu 6. Klávesnice 7. Tlačítko

Více

Uživatelská příručka RDXL4SD. 4 kanálový teploměr a dataloger. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar.

Uživatelská příručka RDXL4SD. 4 kanálový teploměr a dataloger. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar. Uživatelská příručka RDXL4SD 4 kanálový teploměr a dataloger tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar.cz 1 4. POSTUP MĚŘENÍ 4-1 Měření s termočlánkem typu K 1) Zapněte

Více

Průvodce e learningem

Průvodce e learningem Průvodce e learningem Vstup do systému Pro správnou funkci kurzů je nutné používat aktuální verze internetových prohlížečů. Pokud si nejste jisti, jakou verzi internetového prohlížeče používáte, doporučujeme

Více

Návod k obsluze. Všeobecné pokyny...2 1. Bezpečnostní pokyny...3 2. Použití...4 3. Popis výrobku...5 3.1 Displej a ovládací prvky...5 3.2 Napájení...

Návod k obsluze. Všeobecné pokyny...2 1. Bezpečnostní pokyny...3 2. Použití...4 3. Popis výrobku...5 3.1 Displej a ovládací prvky...5 3.2 Napájení... testo 416 Vrtulkový anemometr Návod k obsluze cz Obsah Všeobecné pokyny...2 1. Bezpečnostní pokyny...3 2. Použití...4 3. Popis výrobku...5 3.1 Displej a ovládací prvky...5 3.2 Napájení...6 4. Uvedení do

Více

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

Popis připojení elektroměru k modulům SDS Micro, Macro a TTC.

Popis připojení elektroměru k modulům SDS Micro, Macro a TTC. Popis připojení elektroměru k modulům SDS Micro, Macro a TTC. V tomhle případě předpokládáme, že modul SDS je již zapojen do sítě a zprovozněn. První zapojení a nastavení modulů SDS najdete v návodech

Více

RC 1209 RUNNING COMPUTER RUNNING COMPUTER SPEED DISTANCE HEART RATE OBSAH US/GB. www.sigmasport.com. www.sigmasport.com. Předmluva.

RC 1209 RUNNING COMPUTER RUNNING COMPUTER SPEED DISTANCE HEART RATE OBSAH US/GB. www.sigmasport.com. www.sigmasport.com. Předmluva. RUNNING COMPUTER RC 1209 RUNNING COMPUTER SPEED DISTANCE HEART RATE www.sigmasport.com US/GB RU HU PL SK SI OBSAH 70 1 Předmluva 72 2 Obsah balení 72 3 Bezpečnostní upozornění 73 4 4.1 4.1.1 4.1.2 4.2

Více

Postup pro instalaci a nastavení programu X-lite

Postup pro instalaci a nastavení programu X-lite Postup pro instalaci a nastavení programu X-lite Zde se dozvíte jak nainstalovat a nastavit program X-lite. Tento program doporučujeme jako softwarové řešení pro používání naší služby VoIPEX. Program X-lite

Více

Návod k obsluze. CICLOMASTER CM 628i

Návod k obsluze. CICLOMASTER CM 628i Návod k obsluze CICLOMASTER CM 628i Blahopřejeme! Návod k obsluze CICLOMASTER CM628i Koupí přístroje CM628i jste se stal majitelem vysoce přesného elektronického bezdrátového tachometru spojeného měřičem

Více

POUŽITÍ PŘESNÉHO TRÉNINKU

POUŽITÍ PŘESNÉHO TRÉNINKU BC 13HRM Návod k použití Cyklistický komputer s měřičem pulsu VLASTNOSTI Aktuální hodnota pulsu (znak srdce), průměrná rychlost (AVS) 0-99,9km/h nebo m/h (míle/hodina), maximální rychlost (MXS) 0-99,9km/h

Více

Uživatelská příručka. HD Autokamera I8S

Uživatelská příručka. HD Autokamera I8S Uživatelská příručka HD Autokamera I8S 1 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Vložte do autokamery paměťovou kartu a

Více

Ovladače AverMedia a nastavení TV tuneru pod Windows Media Center

Ovladače AverMedia a nastavení TV tuneru pod Windows Media Center Uživatelská příručka Ovladače AverMedia a nastavení TV tuneru pod Windows Media Center Česky PROHLÁŠENÍ Všechny snímky obrazovky v tomto dokumentu jsou pouze vzorové obrázky. Obrázky se mohou lišit v závislosti

Více

NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ WS

NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ WS NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ WS 1715 Funkce: - Čas ovládaný rádiem s možností manuálního nastavení. - Předpověď počasí jasno - polojasno/oblačno - deštivo - přívalový déšť. - Přijímací frekvence 433MHz RF. - Až

Více

Návod pro Windows XP

Návod pro Windows XP Návod pro Windows XP Tento návod popisuje nastavení operačního systému Windows XP SP2 v české verzi pro připojení do bezdrátové sítě eduroam. Předpokládá se, že uživatel má již nainstalovány (většinou

Více

METROSERVIS s.r.o. Kladenská 6 273 53 Hostouň mob.: (+420) 724 459 599 info@metroservis.cz. Uživatelský návod pro váhy řady NWT

METROSERVIS s.r.o. Kladenská 6 273 53 Hostouň mob.: (+420) 724 459 599 info@metroservis.cz. Uživatelský návod pro váhy řady NWT UŽIVATELSKÝ NÁVOD PRO VÁHY ŘADY NWT UPOZORNĚNÍ: Použití: Elektronická váha je určena výhradně k použití jako elektronický přístroj pro měření hmotnosti. Jakékoli jiné použití je v rozporu s určením. Bezpečnost:

Více

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15 KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz Stránka 1 z 15 OBSAH O klientském portálu... 3 Registrace klienta... 4 K první registraci budete potřebovat... 5 Registrace prostřednictvím

Více

Tlačítko SENSOR Tlačítko MODE Tlačítko START/STOP Tlačítko LIGHT Tlačítko LAP/RESET MODE (M)

Tlačítko SENSOR Tlačítko MODE Tlačítko START/STOP Tlačítko LIGHT Tlačítko LAP/RESET MODE (M) Funkce hodinek Tyto multifunkční hodinky disponují následujícími funkcemi: Outdoorové hodinky EQAS 400 Obj. č. 130 18 03 Budík (alarm) Stopky Časovač (timer) Zobrazení druhého časového pásma Kompas Barometr

Více

AirGateway. Návod / rev.0. Strana 1 z 9

AirGateway. Návod / rev.0. Strana 1 z 9 Strana 1 z 9 1. Úvod... 3 2. Nastavení AirGateway jako station (klient) pro připojení k Vaší WiFi síti... 4 3. Nastavení... 5 Strana 2 z 9 1. Úvod Gratulujeme Vám k zakoupení AirGateway (WIfi propojovací

Více

Ovládání IP telefonu Gigaset C470 IP

Ovládání IP telefonu Gigaset C470 IP Ovládání IP telefonu Gigaset C470 IP Výrobce: Typ zařízení: Siemens Gigaset C470 IP Firmware: 02191 Služba: VoIP CTX / Voice Connect (Virtuální ústředna / Neomezená linka) Datum: 04.09.2009 Gigaset C470IP

Více

PULSMETR SIGMA. SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín E-mail: mandak@cmail.cz

PULSMETR SIGMA. SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín E-mail: mandak@cmail.cz PULSMETR SIGMA SIGMA SPORT EUROPE: Dr.-Julius-Leber-Straße 15 D-67433 Neustadt Tel.: ++49-(0) 6321-9120-0 Fax: ++49-(0) 6321-91 20-34 SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 1.1. Instalace čtečky čipových

Více

Black Box se skrytou bezdrátovou kamerou

Black Box se skrytou bezdrátovou kamerou Black Box se skrytou bezdrátovou kamerou Návod k použití Hlavní výhody produktu: Naprosto dokonalé maskování skryté kamery HD rozlišení Výdrž v pohotovostním módu až 700 hodin (30 dní) www.spionazni-technika.cz

Více

Chytré hodinky. Deveroux. návod k použití

Chytré hodinky. Deveroux. návod k použití Chytré hodinky Deveroux etool SW9 návod k použití Děkujeme za nákup našeho zařízení. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Poznámka: funkce se mohou oproti popisu odlišovat v závislosti na aktuální

Více

PADS návrh jednoduchého regulátoru

PADS návrh jednoduchého regulátoru PADS návrh jednoduchého regulátoru zpracováno podle: http://www.people.vcu.edu/~rhklenke/tutorials/pads/pads_tutorial_3.3v_reg/simplereg.html Schéma - 1. Začneme spuštěním PADS Logic z příslušného adresáře

Více

Přístupový systém VX800N. Vid-9200-2

Přístupový systém VX800N. Vid-9200-2 Přístupový systém VX800N Vid-9200-2 Základní vlastnosti Jedná se o kódový zámek Obsahuje 2 nebo 3 vestavěné relé (závisí na verzi) Lze každé relé má jeden kód, kterým se aktivuje relé na nastavený čas

Více

Manuál TimNet Boiler

Manuál TimNet Boiler Manuál TimNet Boiler Detailní popis: Ovládání teploty užitkové vody v bojleru zajišťuje termostatický modul. Pomocí něj docílíte, aby byla voda v bojleru nahřáta na přesně stanovenou požadovanou teplotu.

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE Verze 05/05 Obj. č.: 85 01 31 Jízda na kole je velice zdravá a s tímto počítačem bude dokonce i zdravější. Kromě aktuální rychlosti a počtu ujetých kilometrů Vám tento počítač

Více

Instalační pokyny. www.humanscale.cz

Instalační pokyny. www.humanscale.cz M2 Instalační pokyny KROK 1: UPEVNĚNÍ K PRACOVNÍMU POVRCHU UPEVNĚNÍ SVORKOU ( PŘES PRŮCHODKU ) a. Instalace na okraji pracovního povrchu 1. Nasuňte podpěru (A) na okraj pracovního povrchu (A) a pevně utáhněte

Více

HUAWEI Echolife HG520i

HUAWEI Echolife HG520i nastavení modemu HUAWEI Echolife HG520i Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

soundmaster - FUR4005 FM PLL Radiobudík s funkcí automatické synchronizace času

soundmaster - FUR4005 FM PLL Radiobudík s funkcí automatické synchronizace času soundmaster - FUR4005 FM PLL Radiobudík s funkcí automatické synchronizace času * Automatická synchronizace signálem DCF-77 (automatické nastavení přesného času a data) *FM rádio * Kalendář/zobrazení aktuálního

Více

Špičková fotopast s FULL HD kamerou

Špičková fotopast s FULL HD kamerou Špičková fotopast s FULL HD kamerou Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Vysoká výdrž baterie Jednoduché ovládání Extrémně rychlé sepnutí kamery PIR čidlem (0,4s) www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Popis

Více

Diagnostické programy

Diagnostické programy Úvod Diagnostické programy (Petr Novák, Ing, Ph.D., novakpe@labe.felk.cvut.cz) Základní vzhled aplikace pro diagnostiku (uvedené obrázky nemusí být zcela aktuální.) Skupiny testů / úloh Diagnostika - HessScreen

Více

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu Při formátování méně rozsáhlých textů se můžeme spokojit s formátováním použitím dílčích formátovacích funkcí. Tato činnost není sice nijak složitá, ale

Více

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení 7.10.2015 Denková Barbora, DiS. Datum tisku 7.10.2015 2 Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Modul u c etnictví : Kontrolní vý kaz DPH

Více

Bezdrátová meteostanice WS 1600. Obj. č.: 64 61 88

Bezdrátová meteostanice WS 1600. Obj. č.: 64 61 88 Bezdrátová meteostanice WS 1600 Obj. č.: 64 61 88 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup bezdrátové meteostanice WS 1600. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité

Více

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY 1. SNÍŽENÍ HLASITOSTI/ ALARM 1 ON / OFF 2. ZVÝŠENÍ HLASITOSTI / ALARM 2 ON / OFF 3. > / TUNE + / DST 5.

Více

PULSMETR SIGMA. SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín Fax: +420 / 577 146 149 E-mail: mandak@cmail.

PULSMETR SIGMA. SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín Fax: +420 / 577 146 149 E-mail: mandak@cmail. PULSMETR SIGMA SIGMA SPORT EUROPE: Dr.-Julius-Leber-Straße 15 D-67433 Neustadt Tel.: ++49-(0) 6321-9120-0 Fax: ++49-(0) 6321-91 20-34 SIGMA SPORT CZECH REPUBLIC: Dalibor Mand ák Mokrá 313, CZ-760 01 Zlín

Více

Návod k používání radiostanice. Motorola TLKR T5

Návod k používání radiostanice. Motorola TLKR T5 Návod k používání radiostanice Motorola TLKR T5 OBSAH Bezpečnost produktu a účinky rádiového vysílání přenosných dvousměrných rádií...2 Vlastnosti...2 Ovládání a funkce...3 Displej...4 Obsah balení...5

Více

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin Ujistěte se že máte připojeno Vaše zařízení Garmin k počítači dříve než začnete postupovat podle tohoto návodu. Zadejte uživatelské jméno a heslo. Klikněte na přihlášení Kliněte na správa map a stahování

Více

DIGITÁLNÍ ALKOHOL TESTER

DIGITÁLNÍ ALKOHOL TESTER DIGITÁLNÍ ALKOHOL TESTER Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Před prvním použitím si pečlivě přečtěte návod k použití. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Pokud výrobek předáváte

Více

Metodika pro učitele

Metodika pro učitele Metodika pro učitele Úprava a práce s fotografiemi v programu PhotoScape Obrázkový editor PhotoScape je zdarma dostupný program, který nabízí jednoduchou úpravu obrázků a fotek, je určen začátečníků a

Více

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation 2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218 Návod k obsluze Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation SLEEP Modely pro Kanadu a Evropu (kromě modelu pro východní

Více

Magnetický eliptický crossový trenažér

Magnetický eliptický crossový trenažér Magnetický eliptický crossový trenažér Výr. Číslo. 997 Užívatelský manuál Důležité: Před použitím produktu si pozorně přečtěte instrukce. Uschovejte tento uživatelský manuál pro budoucí použití. Specifikace

Více

BĚŽECKÝ TRENAŽÉR DE LUXE

BĚŽECKÝ TRENAŽÉR DE LUXE BĚŽECKÝ TRENAŽÉR DE LUXE NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Před použitím si pečlivě přečtěte tento návod. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. POPIS DÍLŮ Počet Název dílu

Více

www.kovopolotovary.cz

www.kovopolotovary.cz GotU+ 5140 CHYTRÉ DIGITÁLNÍ DVEŘNÍ KUKÁTKO NÁVOD K POUŽITÍ Všechna práva vyhrazena, včetně jakýchkoliv změn vzhledu, technické funkce a použití produktu bez předchozího oznámení uživatelům. Jiné používání

Více

MODE D EMPLOI INSTRUCTION MANUAL MFB300

MODE D EMPLOI INSTRUCTION MANUAL MFB300 YAYÉ Moje interaktivní žirafa MODE D EMPLOI INSTRUCTION MANUAL www.lexibook.com MFB300 A 1 2 3 5 4 B 6 8 7 OBSAH BALENÍ V balení se nachází: 1 x Yayé žirafa 1 x návod k použití POZOR: Veškerý obalový materiál

Více

Obsah. testo 512 Digitální tlakoměr. Návod k obsluze

Obsah. testo 512 Digitální tlakoměr. Návod k obsluze testo 512 Digitální tlakoměr Návod k obsluze cz Obsah Všeobecné pokyny...2 1. Bezpečnostní pokyny...3 2. Použití...4 3. Popis výrobku...5 3.1 Displej a ovládací prvky...5 3.2 Rozhraní...6 3.3 Napájení...6

Více

DEFA SmartStart UŽIVATELSKÁ A MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA. www.defa.com

DEFA SmartStart UŽIVATELSKÁ A MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA. www.defa.com DEFA SmartStart UŽIVATELSKÁ A MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA CZ SMARTSTART OBSAH SMARTSTART 3 O TÉTO PŘÍRUČCE 3 FUNKCE 4 DISPLEJ 4 SYMBOLY 5 DISPLEJ 6 HLAVNÍ OBRAZOVKA 6 NASTAVENÍ 7 HODINY 7 DATUM 7 TOVÁRNÍ NASTAVENÍ

Více

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006 Napájení Číslo dokumentu: 396855-221 B ezen 2006 V této příručce je popsán způsob napájení počítače. Obsah 1 Umíst ní ovládacích prvk a indikátor napájení 2 Zdroje napájení Připojení adaptéru střídavého

Více

Návod k obsluze a pokyny pro údržbu T80 advanced

Návod k obsluze a pokyny pro údržbu T80 advanced Telestart T80 Návod k obsluze a pokyny pro údržbu T80 advanced Všeobecná informace Vážený zákazníku firmy Webasto! Pøedpokládáme, že Vám obsluhu a zpùsob èinnosti zaøízení Telestart T80 vysvìtlil k Vaší

Více

Nástroj Setup Uživatelská příručka

Nástroj Setup Uživatelská příručka Nástroj Setup Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou

Více

40 Návod na použití AM

40 Návod na použití AM 40 Návod na použití AM Cardio 40 1 2 3 1 Světlo / napájení ( / ) 2 Stisknutím a podržením zapnete nebo vypnete přístroj. Stisknutím zapněte podsvícení. 2 Zpět ( ) Stisknutím se vrátíte na předchozí stránku

Více

Polar RS100. Uživatelská příručka

Polar RS100. Uživatelská příručka Polar RS100 Uživatelská příručka TLAČÍTKA ZÁPĚSTNÍ JEDNOTKY Poznámka: Stisknutí tlačítka krátce má jiný účinek než stisknutí a podržení tlačítka po delší dobu (alespoň 1 sekundu). Světlo Zapnutí podsvícení.

Více

MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 1

MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 1 MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 1 MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 2 Česky: Návod pro DGT960 Česky: 3 Připravte hodiny k použití 3 Zapínání a vypínání 4 Měření času s DGT960 4 Dočasné zastavení

Více

U10714 rev 01 1 2 3 7 8 9 14 13 15 19 20 21

U10714 rev 01 1 2 3 7 8 9 14 13 15 19 20 21 U10714 rev 01 1 3 2 7 8 9 14 13 15 19 20 21 4 5 6 10 11 12 16 17 18 23 22 24 1 3 2 7 8 6 9 4 KISS 2 GRP 0 1 Madla na přenášení 2 Vytahovací rukojeť 3 Vložky 4 Stop houpání 5 Štítek 6 Kolečka 7 Centrální

Více

1. PŘENOSNÝ VYHLEDÁVAČ RYB Návod k obsluze (TL88) 2. ÚVOD DO TEORIE SONARU

1. PŘENOSNÝ VYHLEDÁVAČ RYB Návod k obsluze (TL88) 2. ÚVOD DO TEORIE SONARU 1. PŘENOSNÝ VYHLEDÁVAČ RYB Návod k obsluze (TL88) Tento výrobek je určen pro milovníky rybaření. Přístroj lze používat v řece, jezeře i v moři. Pomůže vám vyhledat ryby a zjistit hloubku vody. Přinese

Více

Návod k použití Bezdrátový pažní teploměr BTM-D1D

Návod k použití Bezdrátový pažní teploměr BTM-D1D Návod k použití Bezdrátový pažní teploměr BTM-D1D Sada BTM-D1D zahrnuje: Přijímač*1 Ramenní manžeta *1 AAA baterie*2 3 Volt lithiová baterie (CR2032)*1 Ramenní pásek: 33cm*1 Návod k použití*1 Používání

Více

DIGITÁLNÍ TERMOSTAT NTC HC 10

DIGITÁLNÍ TERMOSTAT NTC HC 10 INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA N107/R05(06.04.07) DIGITÁLNÍ TERMOSTAT NTC HC 10 OBSAH BALENÍ Termostat NTC HC 10 Podlahová sonda/čidlo (3m) Náhradní rámeček Návod Značka CE: splňuje požadavky směrnic

Více

Návod k použití pro Plošinovou váhu

Návod k použití pro Plošinovou váhu Návod k použití pro Plošinovou váhu Katalogové číslo: 214017 ÚVOD, ZÁKLADNÍ POKYNY K POUŽÍVÁNÍ VÁHY Pokud chcete, aby Vám Vaše váha sloužila spolehlivě a k Vaší spokojenosti, prostudujte prosím tento návod

Více

rameno/zápěstí osa x [m]

rameno/zápěstí osa x [m] PŘÍLOHY A. Tabulky naměřených hodnot Tab. 1 Vzdálenosti kloubů (bodů) u cviku č. 1 cvik č. 1 vzdálenosti kloubů (bodů) rameno/zápěstí osa x [m] zápěstí/páteř osa z [m] loket/rameno osa z [m] levá pravá

Více

Odsavač par CMD 93. Návod k obsluze

Odsavač par CMD 93. Návod k obsluze Odsavač par CMD 93 Návod k obsluze 1 POPIS Odsavač může být nainstalován ve filtračním provedení nebo provedení s odtahem. U filtrační verze (obr. 1) odsavač nasává kuchyňské výpary, přečistí je přes uhlíkové

Více

Mio ALPHA2 Uživatelská příručka

Mio ALPHA2 Uživatelská příručka Mio ALPHA2 - Uživatelská příručka Mio ALPHA2 Uživatelská příručka Obsah Úvod 3 Balení obsahuje 3 Důležité bezpečnostní informace 3 Vaše Mio ALPHA 4 Začínáme 4 Uživatelský profil 4 Nastavení profilu pomocí

Více

Prsten pro měření krevního pulzu G-001-B/G-001-R. Návod k použití. Úvod. Obsah. Před prvním použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití.

Prsten pro měření krevního pulzu G-001-B/G-001-R. Návod k použití. Úvod. Obsah. Před prvním použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. G-001-B/G-001-R Návod k použití Úvod Děkujeme, že jste si vybrali tento prsten pro měření krevního pulzu. Tento produkt je vybaven třemi funkcemi: Měřič krevního pulzu, stopky a hodinky. Před použitím

Více

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu.

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu. Obsah Úvod... 3 Bezpečnostní informace... 3 Symboly... 4 Funkce měřicího přístroje... 5 Specifikace... 6 Obecná specifikace... 7 Příslušenství... 7 Popis měřiče izolačního odporu... 8 LCD Displej... 9

Více

Kamerová lupa TOPAZ Uživatelská příručka. Freedom Scientific, Inc. GALOP, s.r.o.

Kamerová lupa TOPAZ Uživatelská příručka. Freedom Scientific, Inc. GALOP, s.r.o. Kamerová lupa TOPAZ Uživatelská příručka Freedom Scientific, Inc. GALOP, s.r.o. ii Anglický originál vydala společnost Freedom Scientific, Inc., 11800 31 st Court North, St. Petersburg, Florida 33716-1805,

Více

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava myphone 3300 Návod Pozice Popis Funkce 1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Svítilna Lze zapnout/vypnout dlouhým stiskem tlačítka svítilny (11). 4a Navigační tlačítko

Více

Bezdrátová meteostanice WD 4008. Obj. č.: 67 24 23. Součásti

Bezdrátová meteostanice WD 4008. Obj. č.: 67 24 23. Součásti Součásti 2.1 Základní stanice (přijímač) Bezdrátová meteostanice WD 4008 Obj. č.: 67 24 23 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup bezdrátové meteostanice WD 4008. Tento návod k obsluze

Více

www.philips.com/welcome

www.philips.com/welcome Clock Radio Register your product and get support at www.philips.com/welcome Руководство пользователя Příručka pro uživatele Príručka užívateľa Felhasználói kézikönyv AJ3231 & % # ^ @! 0 4 9 7 8 $ 6 3

Více

Přehrávač MP330 - příručka

Přehrávač MP330 - příručka Přehrávač MP330 - příručka Ovládací prvky Micro-B USB Port Černo-bílý monochromatický OLED Displej Tlačítko resetování Přepínač Předchozí / Přetáčení Spustit / Pauza / Zapínání Snížit hlasitost Zvýšit

Více

Česky. Instalace hardwaru 1. Stisknutím tlačítka otevřete horní kryt a vložte do myši dvě baterie AA.

Česky. Instalace hardwaru 1. Stisknutím tlačítka otevřete horní kryt a vložte do myši dvě baterie AA. Ú vod Traveler 9005BT je postaven pro počítače či notebooky s funkcí Bluetooth. Umožňuje snadné upevnění myši, když si váš notebook berete na porady. Instalace hardwaru 1. Stisknutím tlačítka otevřete

Více

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329 AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA Návod k použití 10007329 UMÍSTĚNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ 1) Ochrana před prachem 2) Ladění / SKIP UP / DOWN tlačítko 3) RECORD tlačítko 4) Otvírání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Obsah balení. Úvod. Stojánek tabletu. termo-papír. mpop. Napájecí kabel 2ks EU/UK koncovka. Bezpečnostní pokyny. Návod k použití.

Obsah balení. Úvod. Stojánek tabletu. termo-papír. mpop. Napájecí kabel 2ks EU/UK koncovka. Bezpečnostní pokyny. Návod k použití. Obsah balení mpop Napájecí kabel 2ks EU/UK koncovka Stojánek tabletu termo-papír Manual Upevňovací konzole s páskou a dvěmi šrouby Montážní šablona Bezpečnostní pokyny Návod k použití Pouze pro modely

Více

VIBRAČNÍ HODINKY Poháněné solární energií GEEMARC WATCH

VIBRAČNÍ HODINKY Poháněné solární energií GEEMARC WATCH VIBRAČNÍ HODINKY Poháněné solární energií GEEMARC WATCH Úvod Gratulujeme vám k pořízení vašich hodinek Geemarc Watch. Hodinky mají solární napájení a jsou vybavené čtyřmi silnými vibračními alarmy, které

Více

Návod k použití PMR radiostanice Motorola TLKR T5

Návod k použití PMR radiostanice Motorola TLKR T5 Návod k použití PMR radiostanice Motorola TLKR T5 Bezpečnost produktu a účinky rádiového vysílání přenosných dvousměrných rádií Upozornění Před zahájením používání tohoto produktu si pečlivě pročtěte pokyny

Více

Funkce a ovládání tréninkového počítače KETTLER MX 1 7989-800

Funkce a ovládání tréninkového počítače KETTLER MX 1 7989-800 Funkce a ovládání tréninkového počítače KETTLER MX 1 7989-800 Krátký popis počítače Počítač ergometru má funkční oblast s klávesami a oblast zobrazení hodnot (displej), ve kterém se zobrazují různé symboly

Více

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace Popis a ovládací prvky Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100 Obj. č.: 52 69 05 1. Senzor intenzity světla 2. Tlačítko DOWN / ON/OFF 3. Tlačítko SET 4. Tlačítko UP 5. Konektor pro připojení napájení

Více

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU PŘÍLOHA č. 2B PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Změny v projektu... 3

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Náramkové hodinky s měřičem srdečních tepů m 31, m 32, m 61, m 62. Obj. č.: 84 05 39, 84 05 52

NÁVOD K OBSLUZE. Náramkové hodinky s měřičem srdečních tepů m 31, m 32, m 61, m 62. Obj. č.: 84 05 39, 84 05 52 NÁVOD K OBSLUZE Náramkové hodinky s měřičem srdečních tepů m 31, m 32, m 61, m 62 Obj. č.: 84 05 39, 84 05 52 Obsah Strana NĚKOLIK SLOV ÚVODEM... 5 NĚKOLIK SLOV O FIRMĚ POLAR... 7 POZNÁMKY K POUŽÍVÁNÍ

Více