Kronika obce Radotína 2007

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kronika obce Radotína 2007"

Transkript

1 Kronika obce Radotína 2007 kronikářka : Ing. Andrea Gruberová

2 Obsah : Počasí 4 Události v České republice a ve světě 6 Úřad městské části Radotín Správa věcí veřejných 9 Veřejná zasedání MZ 13 Kancelář úřadu 14 Matrika 18 Odbory ÚMČ 21 Komise ÚMČ 30 Věci sociální 34 Technické služby 35 Domovní správa 36 Životní prostředí 37 Výstavba v Radotíně 38 Kultura 42 Tisk 48 Školství 49 Volný čas dětí 67 Doprava 70 Průmysl 71 Restaurace 72 Zdravotnictví 73 Společenské organizace 74 Církve 75 Sport 76 Policie 89 Kriminalita 89 Společnost 91 Různé 93

3 Král český a císař římský Karel IV. poprvé v Radotíně

4 Počasí Průměrná roční teplota dosáhla 9,9 C, což je mírně vyšší než dlouholetý průměr, příznivé však bylo rozvrstvení teplot. V lednu +4,2 C, v únoru +3,7 C, červnu +18,6 C, červenci 18,7 C, srpnu 18,3 C, v listopadu +2,1 C a v prosinci 0,2 C. Nejteplejšími měsíci byly červenec, srpen a červen s květnem, nejstudenějšími prosinec, listopad a únor. Letních dnů bylo 62, první letní den s teplotou + 25,3 C byl zaznamenán 28. dubna, poslední s teplotou + 25,1 C 18. září. Nejvíce letních dnů bylo v srpnu /19/ a v červnu /18/, v dubnu byly dva, v září jen jeden. Tropických dnů, v nichž teplota denního maxima dosáhla + 30 C, bylo 15, nejvíce v červenci /8/ a v srpnu /3/, v květnu a v červnu do 2. Tropické noci s teplotou nad + 20 C se v tomto roce neobjevily. Největší teplota + 34,6 C byla naměřena I7. července, ale s průměrem +25,26 C byl nejteplejší červen, v srpnu byl průměr +25,24 C a v červenci +24,90 C. 1. leden - Praha i Radotín zažila nejteplejší 1. leden od roku 1775, kdy se provádí pravidelné měření v Klementinu. Rtuť teploměru se vyšplhala na 12,5oC a o jednu desetinu stupně překonala dosavadní rekord z let 1860 a V Radotíně řádila vichřice Počasí v tomto roce nebylo ustálené. Orkán Kyrill, který se prohnal Evropou 18. ledna 2007 měl na svadomí miliardové škody i ztráty na lidských životech. Radotín orkán uškodil méně něž ostatním pražským částem, přesto zanechal po sobě spoušť. Např les na Klapici byl plný polámaných více či méně zdravých stromů. Ve druhé polovině února při jarním počasí rozkvétaly bledule a sněženky, počasí svými proměnami připomínalo spíše apríl. Sněhu bylo málo, ale poslední se objevil po 20. březnu. Duben byl velmi suchý, z počátku ještě byly ranní mrazíky, ale ve druhé jeho polovině se teploty při sluníčku šplhaly ke třicítce. V květnu se objevily první bouřky a konečně trochu zapršelo. V červnu po bouřkách znovu přišel déšť v závěru měsíce. Toto počasí při ochlazení vydrželo do poloviny července, pak přišel náhlý zvrat a mezi bouřkami 11. a 22. července panovala tropická vedra. V červenci byly zaznamenány druhé nejvyšší teploty v zápisech pražského Klementina dne ,3 C. Třetí dekáda července byla ve znamení prudkých dešťů, mm, bouřka a déšť 10 mm.

5 I v srpnu počasí kolísalo mezi bouřkami, ale už bylo chladněji. V srpnu přišly ve dnech bouřkové srážky s mm.v září se objevilo několik dnů hezkého "babího léta", ale rána byla chladná a častěji pršelo. I v říjnu bylo od začátku hezky, ranní teploty se pohybovaly kolem nuly, první "šedivec" se objevil 10. října. O deset dní později se objevil první sněhový poprašek. První mrazík -2 C přišel , koncem měsíce nastaly studené ranní mlhy. Začátek listopadu poznamenaly deště, první sníh 3 cm napadl na sv. Martina. Koncem měsíce byly mrazy -3 až -4 C. Ve dnech prosince působily silné poryvy větru, na sklonku měsíce mírně mrzlo s denními poprašky sněhu. Konec roku byl ve znamení poklesu teplot na -2 až -3 C s mírnou pokrývkou sněhu.

6 Události v České republice a ve světě Prezident Václav Klaus 9. ledna jmenoval druhou Topolánkovu vládu. Poprvé v ní byly čtyři ženy, ale ministryně kultury Helena Třeštíková vydržela jen dva týdny. Po sedmi měsících premiér Topolánek 19. ledna získal důvěru pro svou vládu, tvořenou koalicí ODS, KDU-ČSL a Strany zelených. Orkán Kyrill ochromil 18. ledna Evropu a zabil téměř padesát lidí. U nás došlo k výpadku elektrického proudu na čtvrtině sítě ČEZ, vyvrácení 10 milionů krychlových metrů dřeva a ke ztrátě tří lidských životů. Kateřina Neumannová v japonském Sapporu získala druhou zlatou medaili z mistrovství světa v běhu na deset kilometrů volnou technikou. Tímto úspěchem zakončila svou skvělou kariéru. Mistryní světa v rychlobruslení se 9. března stala v Salt Lake City Martina Sáblíková. Předsednictva Evropské unie se ujalo Německo, do EU vstoupilo Rumunsko a Bulharsko. Slovinci vyměnili své tolary za eura. Premiér Mirek Topolánek 5. ledna poprvé veřejně přiznal, že žije s místopředsedkyní Poslanecké sněmovny Lucií Talmanovou. Bývalý premiér a předseda ČSSD Miloš Zeman ukončil své členství ve straně 21. března. Dle sdělení statistického úřadu se v roce 2006 v ČR narodilo více dětí, než kolik lidí zemřelo. Naše republika zahájila 28. března oficiální jednání s USA o radarové základně. Podle průzkumů odmítalo umístění americké základny v Brdech skoro 70 % občanů. Informace o týrání sedmiletého Ondry z Kuřimi se dostaly na veřejnost 11. května. Vrchní státní zastupitelství 24. dubna odmítlo tzv. Kubiceho zprávu o prorůstání organizovaného zločin do státní správy. Na 24 hodin přiletěl do Prahy prezident USA George W. Bush 4. června. Magické datum vyvolalo mimořádný zájem svatebčanů o obřady. Republiku zasáhla 16. července tropická vedra s teplotami kolem 40 C. 21. srpna reformu veřejných financí, spočívající ve změně daní, zavedení poplatků ve zdravotnictví a ve zrušení některých sociálních dávek.

7 Na mistrovství světa v atletice zvítězili desetibojař Roman Šebrle a oštěpařka Barbora Špotáková. V pražském Klementinu začala 20. září výstava unikátní knihy, dovezené ze Švédska - "Ďáblovy bible". Pražské Divadlo Járy Cimrmana oslavilo 4. října čtyřicet let své činnosti. Devět měsíců po porodu zjistili rodiče Nikolky, že vychovávají dceru, která není jejich. K záměně došlo v třebíčské porodnici. Atletem roku se 10. listopadu stala oštěpařka Barbora Špotáková. Rychlobruslařka Martina Sáblíková zvítězila 12. listopadu v závodě Světového poháru. Učitelé všech druhů škol stávkovali 4. prosince za zvýšení platů.

8 Úřad městské části Radotín Správa věcí veřejných Radotín byl před 40 lety povýšen na město - Přesně před čtyřiceti lety byl rozhodnutím Krajského národního výboru povýšen Radotín na město. Tímto okamžikem byl završen hospodářský, stavební i společenský vzestup obce patrný od druhé poloviny 19. století daný postupným vznikem řady průmyslových podniků a s tím spojeného zvyšování počtu obyvatel. Tohoto významného statutu si však Radotín příliš neužil, protože o sedm let později byl připojen k hlavnímu městu Praze. Webové stránky městské části Praha 16 - V roce 2007 byl vytvořen interní projekt Extranet Městské části Praha 16. Ten umožňuje souhrnný přehled všech interních dokumentů (nařízení tajemníka, pokyny, směrnice, zápisy z porad vedení, zasedání rady a zastupitelstva městské části atd.) včetně full-textového vyhledávání či hledání v jednotlivých usneseních rady či zastupitelstva. Bylo vytvořeno cca 100 přístupů pro radní a zastupitele Městské části Praha 16, zaměstnance úřadu, organizační složky, příspěvkové organizace (Domovní správa Radotín a Technické služby Praha Radotín), předsedy a členy komisí a výborů Tiskové zprávy - V průběhu roku bylo vydáno jedenáct tiskových zpráv, které byly rozeslány pražským deníkům, místním periodikům, ČTK, rozhlasovým stanicím, úřadům správního obvodu Prahy 16 atd. Každá z tiskových zpráv byla rovněž zveřejněna na webových stránkách Granty - Městská část Praha 16 vyhlásila granty pro oblast volnočasových aktivit, sportu a kultury pro rok Bylo přijato 35 žádostí. Grantová komise jednotlivé žádosti posoudila a vyhodnotila. Ve 28 případech byl grant doporučen a celková výše finanční účelové dotace činila Kč. U sedmi žádostí nebyl grant schválen. Využití finančních účelových prostředků na granty pro oblast volnočasových aktivit, sportu a kultury pro rok 2007 probíhalo podle pravidel a pouze dva subjekty grant nevyužily a částku nečerpaly (SDH Radotín, kroužek mladých hasičů, a Městská policie hl. m. Prahy DP Zbraslav). Soutěž cestovních kanceláří - Během března 2007 proběhla soutěž nabídek cestovních kanceláří pro zájezdy pro seniory. Do soutěže se přihlásily tři cestovní kanceláře. Na základě předložených nabídek vyhrála cestovní kancelář ARCES, která u všech zájezdů pro seniory měla nejnižší nabídku ceny zohledňující i vstupy, jenž byly avizované v zadání.

9 Nový tajemník MČ Praha Radotín Na základě výběrového řízení, které se uskutečnilo 19. února letošního roku, jmenoval starosta Městské části Praha 16 Mgr. Karel Hanzlík do funkce tajemníka Úřadu městské části Praha 16 Ing. Pavla Jiráska. Jmenování bylo projednáno na jednání Rady městské části Praha 16 dne 7. března Nový vedoucí odboru výstavby Rada odvolala na návrh tajemníka ÚMČ Praha 16 pana Jiřího Hujera z funkce vedoucího odboru výstavby a jmenovala od na tuto funkci Ing. Lenku Böhmovou. Nový vedoucí živnostenského odboru Rada odvolala na návrh tajemníka ÚMČ Praha 16 paní Marii Jurčkovou z funkce vedoucího živnostenského odboru a jmenovala od na tuto funkci Bc. Bohumila Borovičku. Protidrogová prevence - Městská část Praha 16 vyhlásila granty pro rok 2007 pro oblast volnočasových aktivit, sportu a kultury. Bylo přijato 35 žádostí, z nichž grantová komise vyhodnotila 28 případů, kde byl grant doporučen a celková výše finanční účelové dotace činila Kč. U sedmi žádostí nebyl grant schválen. Pouze dva subjekty grant nevyužily a částku nečerpaly (SDH Radotín, kroužek mladých hasičů, a Městská policie hl. m. Prahy DP Zbraslav). Ples Městské části Praha 16 Dne 3. února se konal v sokolovně již tradiční ples Městské části Praha 16. Začátek byl od 20 hodin. K tanci a poslechu hrála hudební skupina Smeč. Předprodej vstupenek proběhl v Kulturním středisku U Koruny, cena vstupenky byla 130 Kč, místenky 20 Kč, los do tomboly 30 Kč. Organizační změny úřadu - Na přelomu června a července se zásadním způsobem začala změnit struktura Úřadu městské části Praha 16, místo 11 odborů bylo vytvořeno 7. Sloučila se kancelář starosty a kancelář tajemníka do kanceláře úřadu. Dosud samostatné odbory dopravy a životního prostředí se změnily na oddělení a staly se součástí velkého odboru výstavby, dopravy a životního prostředí. Agenda státní sociální podpory nebude samostatná a stala se součástí odboru sociálního. Zrušen byl odbor správy majetku a nově byl vytvořen odbor místního hospodářství. Vedení bytové agendy (žádosti o byt, přechody nájmů apod.) přejde na Domovní správu. Agendu místních hřbitovů a urnového háje (především evidence a smlouvy) nově zajišťují Technické služby. Dalšími změnami, které schválila Rada městské části a čekají na rozhodnutí Zastupitelstva MČ Praha 16 (Radotín), je zrušení organizační složky Stravovací zařízení pečovatelské služby a převedení jejího provozu pod Pečovatelskou službu Praha Radotín; stravování pro seniory bude v Domě s pečovatelskou službou nadále zachováno.

10 Po několika měsících byly na přelomu října a listopadu završeny poslední zásadní restrukturalizační kroky. Poslední etapou, která probíhala v září a říjnu, bylo stěhování zaměstnanců z budovy U Starého stadionu 1379 do zbývajících objektů v centru Radotína, oddělení životního prostředí OVDŽP do 2. patra radnice v ulici Václava Balého 23, úsek krizového řízení a prevence kriminality KÚ do přízemí budovy čp. 21 na náměstí Osvoboditelů (bývalá akumulátorka ) a celý odbor živnostenský do čp. 21. V nových prostorách odbor začal plně fungovat od pondělí Dále je rozmístění odborů v tabulce a mapce. Změna úředních hodin pro veřejnost - V souvislosti s úpravou pracovní doby se změnily úřední hodiny a další jednací doba Úřadu městské části Praha 16. Od 1. října byly úřední hodiny pro veřejnost stanoveny takto: pondělí , hod. středa , hod. Mimo úřední hodiny může jednání s veřejností probíhat v budovách úřadu, pokud je konkrétní zaměstnanec přítomen, a to v rámci další jednací doby: úterý , hod. čtvrtek , hod. pátek , hod.

11 Některá pracoviště odboru občansko správního mají tradičně rozšířené úřední hodiny. Jsou jimi podatelna, matrika (ověřování) a evidence obyvatel a osobních dokladů (občanské průkazy, pasy). Úřední hodiny podatelny: pondělí , hod. úterý , hod. středa , hod. čtvrtek , hod. pátek , hod. Úřední hodiny úseků evidence obyvatel a osobních dokladů a matrik: pondělí , hod. úterý hod. středa , hod. čtvrtek hod. Mobilní kancelář - Pražská plynárenská, a.s. nabízela novou službu - tzv. mobilní obchodní kancelář. Odběratelé zemního plynu si mohli prostřednictvím této kanceláře vyřídit záležitosti související se službami, které tato společnost poskytuje. Ve dnech , a , vždy od 9.00 do hod., byla kancelář zaparkována před budovou Úřadu městské části Praha 16 v Radotíně, nám. Osvoboditelů čp. 21. Zemřela Hana Žižková -Smutná zpráva čekala na Radotínské občany 27.června.2007, kdy zemřela Hana Žižková, zastupitelka, náměstkyně primátora Prahy Pavla Béma a bývalá starostka Radotína, po dlouhé nemoci ve věku 59 let. Poslední rozloučení s Hanou Žižkovou se konalo v úterý 3. července ve hod. ve velké síni Strašnického krematoria. V hlavní budově Úřadu městské části Praha 16 v ulici Václava Balého 23 v Praze - Radotíně byly k dispozici kondolenční kniha, a to v pondělí 2. července od do hod. a v úterý 3. července 2007 od 8.00 do hod., stejně jako ve velkém zasedacím sále Magistrátu hl. m. Prahy, (Mariánské náměstí 2, Praha 1, 1. patro) v úterý 3. července 2007 od do hod. Narodila se a celý svůj život prožila v rodném Radotíně. Vedle SOU Dopravního podniku Praha a SOU obchodního absolvovala doplňkové pedagogické studium na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Od roku 1967 pracovala jako elektromechanička v Doprav ním podniku hl. m. Prahy. V roce 1979 nastoupila do Drobného zboží Praha, kde za 13 let prošla funkcemi prodavačky, zástupkyně vedoucí, vedoucí, samostatného inventurníka a mistra odborné výchovy. Po roce

12 1989 se angažovala v místní politice. V roce 1990 byla poprvé zvolena do místního zastupitelstva za Občanské fórum. V roce 1991 se stala zakládající členkou Občanské demokratické strany v Radotíně, kterou později vedla po starostovi Ing. Jiřím Holubovi. V letech 1991 a 1992 pracovala v Pražské komisi pro privatizaci národního majetku. Další pracovní působení Hany Žižkové je spojeno s radotínskou radnicí. Od roku 1992 byla tajemnicí úřadu, v listopadu 1998 byla zvolena zástupkyní starosty a současně členkou Zastupitelstva hlavního města Prahy. V dalším volebním období ( ) zastávala funkci radotínské starostky a jako první žena v historii stanula v čele naší obce. Po drtivém volebním úspěchu v říjnu loňského roku v Radotíně a současně zvolení do pražského zastupitelstva byla nominována na funkci náměstkyně primátora pro oblast školství a zároveň nadále působila v radotínské radě. 15 let partneři - V únoru letošního roku uplynulo již 15 let od stvrzení partnerství mezi Radotínem a německým Burglengenfeldu. Druhá březnová sobota roku 2007 se proto nesla v Burglengenfeldu v duchu všeobecně pohodové atmosféry a střízlivých, ale o to příjemnějších oslav. Celý program se odehrával v Městské hale, která je součástí rozvojové části města v místě zvaném Naabtalpark (Naab je řeka protékající městem pozn. red.), v němž se nachází školní zařízení a hlavně nová pýcha aquapark s vnitřním i venkovním vyhřívaným bazénem. Oslav se zúčastnila delegace z Radotína, v čele se starostou MČ Praha Radotín Karlem Hanzlíkem. Výpravy se ze zdravotních důvodů nemohli zúčastnit otcové zakladatelé František Vláčil a Jiří Holub, čehož litoval i při úvodním slovu hostitelského města Heinz Karg. Na něj navázal radotínský starosta Karel Hanzlík, který vzpomenul hlavní impuls vznikající spolupráce nedlouho po sametové revoluci rozvíjející se vztahy mezi cementárnami, z nichž ta německá již měla, a česká získala, nového vlastníka, koncern Heidelberger Zement. Závěrem projevů si starostové předali hodnotné pozornosti, Heinz Karg obdržel z rukou Karla Hanzlíka plastiku trilobita, který symbolizuje pevnost a letitost našeho vztahu. Jeho autorem je radotínský sochař Rudolf Kamenický. Po projevech následovalo vystoupení kapely St. Vitus. Poté přišel čas pro příspěvek radotínské delegace, který připravila Základní umělecká škola Klementa Slavického. K vidění byly malé baletky (5-7leté, které byly i podle publika okouzlující), drsní mladí muži (duo pro soupravu bicích nástrojů), ale také velký orchestr žáků a přátel radotínské ZUŠ a berounské ZUŠ Václava Talicha, jejichž Radetzkého pochod roztleskal celou halu. Poté se střídal program z německých měst. Po více jak 4 hodinách skončilo kulturní i zábavné odpoledne a ve všech účinkujících i publiku zůstal pocit příjemně stráveného odpoledne, jak zdůraznil starosta Karg v závěrečné řeči, s přáteli.

13 Pietní vzpomínka - V rámci pietního aktu a připomenutí Květnového povstání českého lidu v roce 1945 a Dne vítězství bylo 5. května od 9,00 hod. položen zástupci samosprávy Městské části Praha 16 věnec v parku na nám. Osvoboditelů u pomníku padlých radotínských občanů z I. a II. světové války. V květnu a říjnu byly položeny na uctění památky padlých v 1. a 2. světové válce věnce a květiny u pomníků a pamětních desek v Radotíně. Rekreačním zařízení MČ Praha 16 v Chrobolech Rekreační zařízení, které nabízí již léta ubytování nejen občanům Radotína, navštívilo během roku rekreantů, kteří na poplatcích zaplatili celkem Kč. Zařízení se nachází v malé obci, 9 km jihovýchodně od Prachatic. Obec Chroboly (478 obyvatel) leží v šumavském podhůří v nadmořské výšce 758 m n. m. na cestě mezi Prachaticemi a Českým Krumlovem, který je vzdálen 28 kilometrů. Veřejná zasedání První veřejné zasedání zastupitelstva MČ Praha 16 Radotín se konalo 28. března od v Kulturním středisku U Koruny. Další zasedání se konala a Poslední zasedání se konalo v Kulturním středisku U Koruny. V průběhu tohoto posledního zasedání byly oznámeny výsledky voleb v městské části a proběhla volba starosty, zástupců starosty, členů Rady MČ a předsedů kontrolního a finančního výboru. Poté bude následovat řádné zasedání ZMČ s projednáním majetkových záležitostí.

14 Kancelář úřadu Kancelář úřadu jako nový odbor Úřadu městské části Praha 16 vznikla organizačními změnami uskutečněnými na přelomu června a července K byly sloučeny do té doby formálně samostatné kanceláře starosty a tajemníka s tím, že z původních agend hospodářská správa přešla pod nově ustavený odbor místního hospodářství a podatelna pod odbor občansko správní. Naopak posílen byl úsek propagace. Vedoucím odboru je tajemník úřadu. Od došlo k přesunu agendy vymáhání pohledávek Městské části Praha 16 z právního úseku na úsek krizového řízení a prevence kriminality. Organizační členění kanceláře úřadu (úseky) : - sekretariát - personální úsek - úsek krizového řízení a prevence kriminality - právní úsek - úsek informatiky - úsek školství, mládeže, TV, kultury - úsek propagace Sekretariát připravuje podklady pro jednání starosty a zástupců starosty zajišťuje svolávání porad vedoucích zaměstnanců, vypracovává zápisy z průběhu jednání, podle pokynů starosty zajišťuje požadované materiály pro tyto porady vykonává sekretářské práce pro starostu, zástupce starosty a radní podle pokynů zajišťuje přípravu, přijetí návštěv a oficiálních hostů u starosty, zástupců starosty a radních eviduje usnesení RMČ a zasedání ZMČ zpracovává zápisy a usnesení z jednání RMČ a ZMČ a předává je členům RMČ, ZMČ, předsedům výborů a komisí a vedoucím zaměstnancům účastní se jednání RMČ, ZMČ a dalších jednání podle pokynů starosty a zástupců starosty provádí příjem, evidenci, vyřizování došlé pošty pro starostu, zástupce starosty a radní včetně ukládání a následné skartace vyřizuje korespondenci starosty, jeho zástupců a radních, vede adresář a telefonní seznam osob a firem, se kterými starosta a jeho zástupci udržují kontakt sleduje elektronickou poštu a upozorňuje starostu a zástupce starosty na došlé zprávy.

15 Personální úsek vypracovává podklady pro přijetí, změnu a skončení pracovního poměru zaměstnanců, vede osobní evidenci a osobní spisy pracovníků včetně jejich pracovních náplní vede přehled žen na mateřské dovolené, přehled o pracujících důchodcích, evidenci osobních čísel zaměstnanců, evidenci o délce pracovních úvazků, evidenci zápočtových listů, evidenci pracovních úrazů vede přehled o významných jubileích pracovníků sleduje podpůrčí doby zaměstnání bývalých pracovníků úřadu zpracovává podklady pro statistická a jiná hlášení vyhotovuje platové výměry při nástupu nových pracovníků a další změny týkající se platu nebo funkce vypracovává podle příslušných předpisů dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr, vede evidenci těchto dohod plní povinnosti přihlašování a odhlašování zaměstnanců u zdravotních pojišťoven vede přehled čerpání dovolených pracovníků ÚMČ a zodpovídá za vyčerpání celé dovolené u zaměstnanců, jejichž pracovní poměr je uzavřen na dobu určitou či je rozvázán výpovědí nebo dohodou vede přehled o absolvování ZOZ pracovníků úřadu, zasílá přihlášky na školení pracovníků ÚMČ patřičným organizacím a vede přehled termínů školení zodpovídá za vedení evidence a kontrolu splnění zákonných povinností vedoucích zaměstnanců v oblasti střetu zájmů vede přehled pobytů v rekreačním zařízení ÚMČ Praha 16 v Chrobolech. Úsek krizového řízení a prevence kriminality zajišťuje organizování přípravy na krizové situace, včetně zpracování a aktualizace krizového plánu, zasedání bezpečnostní rady a krizového štábu a dalších povinností podle zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a změně některých zákonů, poskytuje MHMP a Hasičskému záchrannému sboru hl. m. Prahy podklady a informace potřebné ke zpracování Havarijního a Krizového plánu hl. m. Prahy zajišťuje přípravu městské části na hospodářská opatření pro krizové stavy a jejich organizační zajištění podle zákona č. 241/2000 Sb., o hospodářských opatřeních pro krizové stavy a o změně některých souvisejících zákonů, uplatňuje požadavky městské části na plnění Hospodářských opatření pro krizové stavy v informačním systému Argis u Správy státních hmotných rezerv

16 zajišťuje přípravu městské části na mimořádné události a další povinnosti při ochraně obyvatelstva podle zákona č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému zajišťuje ochranu před povodněmi podle zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), organizuje podle rozhodnutí povodňové komise nebo krizového štábu technická opatření prováděná za povodně v bezprostředně ohrožených nebo již zaplavených územích k záchraně životů a majetku, pravidelně aktualizuje povodňový plán, plánuje provádění povodňových prohlídek, potvrzuje soulad věcné a grafické části povodňových plánů pozemků a staveb s povodňovým plánem obce, zpracovává zprávu o povodni a předkládá na MHMP/OKŘ, poskytuje podklady do programu Povis (Ministerstvo životního prostředí ČR) zajišťuje připravenost městské části k plnění opatření obrany státu podle zákona č. 222/1999 Sb., o zajišťování obrany České republiky, zpracovává a vede Plán nouzového přežití obyvatelstva, Přehled objektů, které za stavu ohrožení státu nebo válečného stavu mohou být napadeny, vyhotovuje pověření k provedení výběru věcných prostředků pověřenou osobou Krajského vojenského velitelství spolupracuje s Krajským vojenským velitelstvím hlavního města Prahy při přípravě opatření za stavu ohrožení státu nebo válečného stavu podle zákona č. 585/2004 Sb., o branné povinnosti a jejím zajišťování (branný zákon), zajišťuje metodickou činnost prevence kriminality, vyhledávání programů prevence kriminality, jedná s partnery (např. MHMP, Ministerstvo vnitra ČR, Policie ČR, Městská policie hl. m. Prahy, nestátní neziskové organizace), iniciuje vznik preventivních programů, účastní se jednání v pracovních skupinách, zpracovává návrh na zařazení obce do programu prevence kriminality na místní úrovni a granty prevence kriminality na místní úrovni (Partnerství), spolupracuje s vedoucí Klubu mládeže Radotín plní povinnosti městské části na úseku ochrany utajovaných informací podle zákona č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti, v rozsahu povinností funkce bezpečnostního ředitele, vede přehled míst, na kterých je nezbytně nutné mít přístup k utajovaným informacím, zpracovává oznámení o splnění podmínek pro přístup k utajované informaci stupně utajení Vyhrazené, zajišťuje zpracování a vedení dokladů administrativní bezpečnosti, zadává zpracování projektu fyzické bezpečnosti objektu

17 spolupracuje s jednotkou sboru dobrovolných hasičů, provádí její metodické vedení podle zákona č.133/1985 Sb., o požární ochraně, zpracovává dohody o výkonu činnosti se členy, vede dokumentaci Kancelář pro obec a účastní se roční inventarizace majetku a závazků zajišťuje vymáhání pohledávek MČ a součinnost s finančními úřady, peněžními ústavy a dalšími institucemi, podává návrhy k soudu u nedoplatků sankční povahy a poplatků. Právní úsek poskytuje právní služby pro MČ, ÚMČ a organizační složky MČ ve všech oblastech právních vztahů dbá na dodržování obecně závazných právních předpisů a dalších předpisů upravujících činnost MČ a ÚMČ zajišťuje výklad obecně závazných právních předpisů podílí se na tvorbě statutárních dokumentů MČ a ÚMČ, účastní se přípravy a projednávání jiných právně významných dokumentů a odpovídá za to, že jsou v souladu s obecně závaznými právními předpisy poskytuje právní porady, konzultace o právních předpisech, soudních rozhodnutích a jiných právně významných aktech podle požadavků MČ a ÚMČ vypracovává písemné právní rozbory a písemná právní stanoviska, vzory smluv všeho druhu a jiných písemností, které vyžadují právní asistenci jedná z pověření MČ a ÚMČ v právních záležitostech před soudy a ostatními orgány a připravuje pro řízení před nimi příslušná podání a posuzuje možnost smírného řešení vzniklých neshod před soudním aj. projednáváním na vyžádání poskytuje právní součinnost při správních řízeních. Úsek informatiky zajišťuje chod technického i programového vybavení a informačních systémů stará se o databáze (registry, agendy atd.) a zajišťuje jejich ochranu před zneužitím zajišťuje provoz počítačové sítě odpovídá za provoz programů a aplikací v počítačové síti a zálohování dat zajišťuje servisní a poradenskou činnost včetně veškerého pomocného materiálu zajišťuje potřebnou koordinaci uvnitř ÚMČ i s ostatními ÚMČ, MHMP a dalšími institucemi při nákupu a správě vybavení výpočetní technikou. Úsek školství, mládeže, TV, kultury vytváří předpoklady pro kulturní, sportovní, jinou zájmovou a vzdělávací činnost plní působnost obce při výkonu samosprávy ve školství mimo ekonomických činností koordinuje oblast školství ve správním obvodu Praha 16

18 působí v oblasti protidrogové prevence spolupracuje s Klubem mládeže Radotín spolupracuje s letopiseckou komisí zajišťuje příjem inzerátů pro Noviny Prahy 16 redakční činnost pro Noviny Prahy 16. Úsek propagace práce s elektronickými a digitálními technologiemi za účelem propagace MČ příprava elektronické verze publikací (časopisů) veškeré grafické práce včetně návrhů zpracování inzerátů pro Noviny Prahy 16 archivace dokumentů a celých čísel Novin Prahy 16 příprava a realizace Novin Prahy 16 na internetových stránkách MČ dokumentace dění v MČ, tvorba a rozšiřování archivu materiálů (vč. fotografií) i za ostatní území správního obvodu záznam a střih digitálních videosnímků organizace akcí pořádaných MČ správa webových stránek příprava tiskových zpráv redakční činnost pro Noviny Prahy 16 příprava podkladů pro distribuci Novin Prahy 16. Matrika Narození K byly zapsány 3 případy narození v naší městské části Prahy 16 (mimo porodnice). Bylo sepsáno 54 zápisů o uznání otcovství k nenarozeným i narozeným dětem a odesláno 29 hlášení o uzavření manželství rodičů dětí do rodné matriky. Ve dnech a se uskutečnila 7x slavnost Vítání nových občánků Radotína, při které bylo uvítáno celkem 63 dětí. V jarním termínu se noví občánci setkali poprvé s předchozí starostkou Radotína Hanou Žižkovou. Ve velmi pěkném a laskavém projevu zdůraznila paní Žižková, že výchova nového člověka je nesmírně těžký a odpovědný úkol, k němuž je zapotřebí mnoho důslednosti a vytrvalosti a dodala: Nezapomeňte nikdy, že

19 vaše dítě bude opakovat vaše slova, napodobovat vaše činy, vyvíjet se pod vlivem vaší výchovy. Odmalička potlačujte v dítěti sobeckost, panovačnost, nafoukanost. Ani blahobyt ho šťastným neučiní. Při podzimním termínu promluvil k maminkám, tatínkům i širšímu příbuzenstvu současný starosta Mgr. Karel Hanzlík. Naši nejmenší v upomínku na tento významný den po zápisu do pamětní kroniky města Radotína obdrželi po nezbytném focení zlatý přívěsek, pamětní knížku a maminky květiny. Nechyběl ani doplňkový program, který obstaraly děti z místní mateřské školy. Uzavření manželství V roce 2007 se v matričním obvodě Prahy 16 uskutečnilo 139 svatebních obřadů (z toho 44 sňatků Radotín). Dále bylo vydáno 10 rozhodnutí o prominutí vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství cizím státním příslušníkům, 13 osvědčení k uzavření manželství církevními úřady. Úmrtí V knihách zemřelých ÚMČ Prahy 16 bylo v roce 2007 zapsáno 55 případů úmrtí - (10 v Radotíně, 7 ve Velké Chuchli, 1 v Lochkově, 28 na Zbraslavi, 9 v Lipencích). U všech matričních případů byla provedena kontrola zákonem předepsaných dokladů, došetření a doplnění chybějících údajů, provedeny zápisy do matrik a vyhotoveny matriční doklady. Oznamovací povinnost matriky na příslušné oddělení evidence obyvatel, soudy - notářské oddělení, OVZP, ČSSZ, Územní vojenské správy, Český statistický úřad a ÚZIS byla splněna. V běžné matriční a potvrzovací agendě byly vyhotoveny : a) duplikáty matričních...52 x b) zápisy do Zvláštní matriky.13 x c) osvědčení pro církevní sňatky x d) vysvědčení o právní způsobilosti...4 x e) matriční doklady pro cizinu..7 x f) dodatečné záznamy v matričních knihách...51 x g) potvrzení o příčinách úmrtí a dalších datech...2 x

20 Změny jména a příjmení V roce 2007 bylo v této agendě vydáno: 6x rozhodnutí o změně příjmení a jména (dle 72 zák.č.301/2000 Sb.) 3x potvrzení o změně příjmení po rozvodu ( 71) 5x přijato prohlášení o užívání příjmení v mužském tvaru ( 69). Na úseku matrik a státního občanství bylo k vybráno na správních poplatcích ,-- Kč. V roce 2007 bylo ověřeno podpisů a listin v celkové částce ,-- Kč. Bylo odesláno 258 žádostí o výpisy z rejstříku trestů ČR a vyhotoveno 235 výpisů z KN v celkové částce ,-- Kč.

Odbor rozvoje města. Úseky:

Odbor rozvoje města. Úseky: Odbor rozvoje města Úseky: 1. Oblast rozvoje města Územní rozvoj Investice a výstavba Urbanistická a architektonická koncepce Oblast dopravy Inženýrské sítě a technologická zařízení Fakturace a inventarizace

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 228/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 204 ze dne 30.03.2016 Změna organizačního řádu - aktualizace činností odboru školství a odboru živnostentenského Rada městské části

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS)

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS) ORGANIZAČNÍ ŘÁD Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS) Rada města Uherský Brod dne 7. září 2011 schválila

Více

Dodatek č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí

Dodatek č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí Dodatek č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí Organizační řád Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí schválený radou města dne 5.8.2014, který nabyl účinnosti dnem 1.9.2014, se

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne č.j.: 567/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 541 ze dne 30.08.2017 Změna Organizačního řádu ÚMČ - zřízení oddělení přestupkového řízení odboru dopravy Rada městské části I.

Více

POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU

POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU Příloha č. 2 MĚSTO LANŽHOT POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU Starosta 1. stojí v čele úřadu a za svou činnost odpovídá zastupitelstvu 2. zastupuje město navenek 3. připravuje, svolává a řídí schůze

Více

Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád )

Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Rada města Holešova v souladu s 102 odst. 2 písm. m) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.3

MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.3 MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.3 O B S A H : I. Část III, Čl. 10, odst. 2 písm.c) - Změna rámcové náplně činnosti odboru pro záležitosti občanů II. Příloha č. 2 Změna počtu pracovníků a názvů

Více

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2007. ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč Třída Druh příjmu SR Skut.

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2007. ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč Třída Druh příjmu SR Skut. MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2007 Rozpočet projednán dne: 24.1.2007 dne: 17.1.2007 dne: 1.2.2007 ve finančním výboru v radě města v zastupitelstvu města ROZPOČTOVÉ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU KANCELÁŘE STAROSTY ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU KANCELÁŘE STAROSTY ZA ROK 2010 MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM ODBOR KANCELÁŘE STAROSTY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU KANCELÁŘE STAROSTY ZA ROK 200 BŘEZEN 20 PŘEDKLÁDÁ: ING. BOŽENA KOŘENKOVÁ VEDOUCÍ OKS I. ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 1 ze dne 14.01.2015

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 1 ze dne 14.01.2015 č.j.: 1/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 1 ze dne 14.01.2015 Změna Organizačního řádu ÚMČ Praha 3, zvláštní části Organizačního řádu ÚMČ Praha 3, zřízení Útvaru interního

Více

Město Bystřice. Statut komisí Rady města Bystřice

Město Bystřice. Statut komisí Rady města Bystřice Město Bystřice Statut komisí Rady města Bystřice Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Statut komisí Rady města Bystřice (dále jen komise ) schválený na jednání rady města dne 19. listopadu 2014 stanoví pravidla

Více

Odbor vnitřních věcí

Odbor vnitřních věcí Odbor vnitřních věcí Odbor tvoří matrika, evidence obyvatel, oddělení přestupkové agendy. Na těchto úsecích bylo v roce 2012 vyřizováno 2472 podání. Součástí odboru je dále sekretariát a informační středisko.

Více

Odbor kancelář tajemníka

Odbor kancelář tajemníka Odbor kancelář tajemníka vedoucí odboru zastupuje tajemníka v oblasti řízení úřadu, ve spolupráci s tajemníkem zabezpečuje komplexní agendu v oblastech pracovních vztahů zaměstnanců města, personalistiky,

Více

1. Základní ustanovení. 3. Postavení a činnost pracovníků obce - pracovní doba - pracovní řád zaměstnanců obce. 4. Samospráva obce

1. Základní ustanovení. 3. Postavení a činnost pracovníků obce - pracovní doba - pracovní řád zaměstnanců obce. 4. Samospráva obce OBSAH : 1. Základní ustanovení 2. Organizační struktura obecního úřadu 3. Postavení a činnost pracovníků obce - pracovní doba - pracovní řád zaměstnanců obce 4. Samospráva obce 5. Organizační řád obslužných

Více

Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy

Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy Rozsah zpracování osobních údajů kancelář tajemníka Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy Účel zpracování: zajištění pracovně-právních vztahů a všech povinností s nimi spojených

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí V souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších změn a doplnění (dále jen zákon o obcích

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová ORGANIZAČNÍ ŘÁD orgánů obce Hrušky Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová Čl. 1 Základní ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační strukturu orgánů obce Hrušky, dělbu práce mezi nimi, jejich vzájemné

Více

O r g a n i z a č n í ř á d

O r g a n i z a č n í ř á d O r g a n i z a č n í ř á d Městského úřadu ve Vracově Úvod: První část: Úvodní ustanovení Organizační řád Čl. 1 Organizační řád Druhá část: Právní postavení orgánů obce Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Postavení městského

Více

N á v r h r o z p o č t u na rok 2003

N á v r h r o z p o č t u na rok 2003 N á v r h r o z p o č t u na rok 2003 Položka Druhové třídění: p ř í j m y V ý d a j e Daně: 1111 Daň z příjmů FO ze závislé činnosti 7 380,00 1112 Daň z příjmů FO z podnikání 1 206,00 1113 Daň z příjmů

Více

Rozpočet hlavní činnosti MČ Praha-Řeporyje na rok 2011

Rozpočet hlavní činnosti MČ Praha-Řeporyje na rok 2011 Rozpočet hlavní činnosti MČ Praha-Řeporyje na rok 2011 P ř í j m y Třída 1 - Daňové příjmy Závazný ukazatel Kč Položka Poplatky za znečišťování ovzduší 1332 17,0 Poplatek ze psů 1341 100,0 Poplatek za

Více

Statut komisí místní samosprávy

Statut komisí místní samosprávy č. 1/2015 SMĚRNICE Rady města Hradec Králové ze dne 13.01.2015 Statut komisí místní samosprávy schválená usnesením Rady města Hradec Králové č. RM/2015/77 ze dne13.01.2015 Účinnost od Zpracovatel Projednáno

Více

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Kapitola 13. ODBOR KONTROLY Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Samostatná působnost: sestavuje návrh rozpočtu příjmů

Více

ODBOR SPRÁVY MAJETKU VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2010

ODBOR SPRÁVY MAJETKU VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2010 Městský úřad Rožnov pod Radhoštěm Předkládá : Ing. Jaroslav Polášek ODBOR SPRÁVY MAJETKU VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2010 Obsah: 1. ODBOR SPRÁVY MAJETKU - ČINNOST A PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ 2. ODDĚLENÍ

Více

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2006. ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč Třída Druh příjmu SR Skut.

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2006. ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč Třída Druh příjmu SR Skut. MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2006 Rozpočet projednán dne: 23.11.2005 dne: 23.11.2005 dne: 8.12.2005 ve finančním výboru v radě města v zastupitelstvu města ROZPOČTOVÉ

Více

Typ Číslo Rok Sbírka Název

Typ Číslo Rok Sbírka Název Typ Číslo Rok Sbírka Název Zák. 1 1993 Sb. Ústava České republiky, ve znění pozdějších předpisů Zák. 10 2010 Sb. Úmluva o právech osob se zdravotním postižením č. 10/2010 Sb. m. s. Zák. 101 2000 Sb. o

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová ORGANIZAČNÍ ŘÁD orgánů obce Hrušky Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová Čl. 1 Základní ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační strukturu orgánů obce Hrušky, dělbu práce mezi nimi, jejich vzájemné

Více

Jmenné, identifikační, podpisy

Jmenné, identifikační, podpisy Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů Mzdová a personální agenda, odměny zastupitelů, odměny BOZP Cestovní doklady Evidence obyvatel volebních komisí Účel zpracování Vedení mzdové

Více

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ. ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: evidenčně správních agend a matriky

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ. ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: evidenčně správních agend a matriky ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: evidenčně správních agend a matriky 1. Zpracování osobních údajů za účelem uzavření inominátní smlouvy

Více

Organizační řád obce Míchov

Organizační řád obce Míchov Obec Míchov, č. p. 50, 679 61 Letovice, IČ: 00840521, Tel.: 724 187 907; www.obecmichov.cz; email: podatelna@obecmichov.cz Organizační řád obce Míchov ČL.1 Všeobecná ustanovení a zásady činnosti Organizační

Více

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč Třída Druh příjmu SR Skut.

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč Třída Druh příjmu SR Skut. 1 MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2004 Rozpočet projednán dne: 3.3.2003 ve finančním výboru dne: 10.3.2003 v radě města dne: 25.3.2003 v zastupitelstvu města ROZPOČTOVÉ

Více

Rozpočet města Holešova na rok 2009

Rozpočet města Holešova na rok 2009 Rozpočet města Holešova na rok 2009 Příjmy Popis Schválený rozpočet 2009 v tis. Kč Odbor finanční Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 22 000 Daň z příjmů ze samostatné výdělečné

Více

Zápis z veřejné schůze ZO Zdětín, konané dne 13. 12. 2006 od 19.00 hod v zasedací místnosti OÚ.

Zápis z veřejné schůze ZO Zdětín, konané dne 13. 12. 2006 od 19.00 hod v zasedací místnosti OÚ. Zápis z veřejné schůze ZO Zdětín, konané dne 13. 12. 2006 od 19.00 hod v zasedací místnosti OÚ. Přítomni : Němeček, Davídková, Macháčková, Hoření, Matuna, Pařízek, ing. Vesecký, Procházka Omluveni : Švarcová

Více

Odbor výstavby. STAVEBNÍ ŘÍZENÍ SPECIÁLNÍ PRO STAVBY SILNIC, KOMUNIKACÍ Účel zpracování: vedení stavebního řízení

Odbor výstavby. STAVEBNÍ ŘÍZENÍ SPECIÁLNÍ PRO STAVBY SILNIC, KOMUNIKACÍ Účel zpracování: vedení stavebního řízení Informace dle čl. 13 a čl. 14 Nařízení evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 1064/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 989 ze dne 17.12.2014 Směrnice rady městské části k rozdělení kompetencí ve vztahu k příspěvkovým organizacím zřízeným městskou

Více

Spisový a skartační plán

Spisový a skartační plán Příloha č. 1 Spisový a skartační plán Ukládací znak Název dokumentu Skartační znak a lhůta Všeobecné věci a organizace 101 Zápisy ze zasedání včetně usnesení 101.1 - obecního zastupitelstva A 10 101.2

Více

Mzdová a personální agenda vč. odměny zastupitelů, odměny volebních komisí. Zaměstnanci obce, zastupitelé, dohodáři, členové volebních komisí

Mzdová a personální agenda vč. odměny zastupitelů, odměny volebních komisí. Zaměstnanci obce, zastupitelé, dohodáři, členové volebních komisí Mzdová a personální agenda vč. odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Cestovní doklady Evidence obyvatel Účel zpracování Vedení mzdové a personální agendy Bezpečnost na pracovišti Vedení cestovních

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV Zpracovatel: Mgr. Martin Stark Rozsah působnosti: zaměstnanci města zařazení do městského úřadu Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: 20.5.2015 9 1

Více

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2009. ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2009. ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2009 Rozpočet projednán dne: 12.11.2008 dne: 19.11.2008 dne: 11.12.2008 ve finančním výboru v radě města v zastupitelstvu města ROZPOČTOVÉ

Více

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Vyplácení cestovních náhrad, evidence cestovních dokladů Evidence obyvatel včetně přihlašovacích lístků Účel zpracování Vedení

Více

Organizační odbor. 5 - zajišťuje spolupráci a informovanost mezi městem (MMB) a MČ (ÚMČ), zejména v oblasti jednání orgánů města a MČ

Organizační odbor. 5 - zajišťuje spolupráci a informovanost mezi městem (MMB) a MČ (ÚMČ), zejména v oblasti jednání orgánů města a MČ Organizační odbor 1 - zajišťuje organizačně zasedání ZMB a schůze RMB 2 - provádí právní pomoc ZMB a RMB 3 - zabezpečuje oblast organizace a řízení MMB 4 - poskytuje právní garance primátorovi města Brna

Více

Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád )

Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Rada města Holešova v souladu s 102 odst. 2 písm. m) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

Organizační řád Obce Novosedly

Organizační řád Obce Novosedly Organizační řád Obce Novosedly Část 1. Úvodní ustanovení Organizační řád obce Novosedly upravuje zásady činnosti a řízení obce Novosedly a Obecního úřadu Novosedly. Je vnitřním organizačně právním předpisem,

Více

M ě s t o B r n o. kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška č. 1/1993, kterou se vydává Statut města Brna.

M ě s t o B r n o. kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška č. 1/1993, kterou se vydává Statut města Brna. M ě s t o B r n o V Y H L Á Š K A Č. 2/1994 kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška č. 1/1993, kterou se vydává Statut města Brna. Zastupitelstvo města Brna schválilo v souladu s 16, 25 a 36,

Více

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-ZLIČÍN NA ROK 2019

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-ZLIČÍN NA ROK 2019 NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-ZLIČÍN NA ROK 2019 Rozpočet městské části je základním finančním plánem, jímž se řídí financování potřeb městské části. Je sestavován pouze na období jednoho kalendářního

Více

NÁPLNĚ PRÁCE JEDNOTLIVÝCH ÚTVARŮ MĚSTSKÉHO ÚŘADU HOLÝŠOV

NÁPLNĚ PRÁCE JEDNOTLIVÝCH ÚTVARŮ MĚSTSKÉHO ÚŘADU HOLÝŠOV 1 NÁPLNĚ PRÁCE JEDNOTLIVÝCH ÚTVARŮ MĚSTSKÉHO ÚŘADU HOLÝŠOV Úvodem: Činnosti jsou vykonávány ve prospěch nebo jménem města Holýšova, není-li uvedeno jinak. STAROSTA Náplň práce vyplývající ze zákona č.

Více

Jmenné, identifikační, podpisy

Jmenné, identifikační, podpisy Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Cestovní doklady Evidence obyvatel Účel zpracování Vedení mzdové a personální agendy Bezpečnost na pracovišti Vedení cestovních

Více

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2003 Příloha č. 1

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2003 Příloha č. 1 Plnění rozpočtu výdajů za rok 2003 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Výdaje Skládka inertního materiálu v Dolním Houžovci 180,00 174,37 Rekonstrukce dopravní signalizace

Více

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních V souladu s ustanovením 18 odst. 2 zákona č.101/2000 Sb., o ochraně a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zpřístupňuje

Více

Registr osobních údajů zpracovávaných Městským úřadem Hostinné

Registr osobních údajů zpracovávaných Městským úřadem Hostinné Registr osobních zpracovávaných Městským úřadem Hostinné Informace o zpracování osobních zpracovávaných na základě zmocnění ve zvláštních zákonech, vztahujících se k působnosti Městského úřadu Hostinné

Více

Odbor obrany. 6 - zajišťuje činnosti umožňující přijetí regulačních opatření, při vyhlášení nouzového stavu nebo stavu nebezpečí

Odbor obrany. 6 - zajišťuje činnosti umožňující přijetí regulačních opatření, při vyhlášení nouzového stavu nebo stavu nebezpečí Odbor obrany v přenesené působnosti 1 - zajišťuje v oblasti obrany ČR plnění úkolů podle zákona č. 222/1999 Sb., o zajišťování obrany České republiky, v platném znění (při plnění těchto úkolů využívá práva

Více

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Kapitola 13. ODBOR KONTROLY Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Samostatná působnost: sestavuje návrh rozpočtu příjmů

Více

PŘÍLOHA Č. 5 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU

PŘÍLOHA Č. 5 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU PŘÍLOHA Č. 5 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU 1010 ODBOR OCHRANY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Počet 23 +1 Ekonomika, stížnosti ODD. OCHR. PŘÍRODY A KRAJINY ODD. VODNÍHO HOSP. ODD. OCHRANY LESA A ZPF ODD. OCHRANY OVZDUŠÍ A ODP.

Více

Statut Bezpečnostní rady státu http://www.vlada.cz/cs/rvk/brs/statut/statut.html Vláda ČR svým usnesením vlády ČR ze dne 10. června 1998 č. 391 o Bezpečnostní radě státu a o plánování opatření k zajištění

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Statut Vláda ČR svým usnesením vlády ze dne 16. února č. 195 o Bezpečnostní radě státu a o plánování opatření k zajištění bezpečnosti ČR kromě jiného schválila Statut Bezpečnostní rady státu. Článek 1

Více

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2004 Příloha č. 1

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2004 Příloha č. 1 Plnění rozpočtu výdajů za rok 2004 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Výdaje Opravy komunikací a chodníků - dle potřeby 1 100,00 791,92 Oprava chodníku ulice Královehradecká

Více

Kategorie osobních údajů: Jméno, příjmení, datum narození, místo narození, datum narození, datum úmrtí, místo narození

Kategorie osobních údajů: Jméno, příjmení, datum narození, místo narození, datum narození, datum úmrtí, místo narození ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: STAVEBNÍHO ÚŘADU A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 1. Zpracování osobních údajů za účelem evidence válečných hrobů a pietních míst (VH) Shromažďování, uchovávání, vč. ukládání na datové

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD M E T O D I C K Ý P O K Y N k provedení Zásad vztahů orgánů kraje k příspěvkovým organizacím, které byly zřízeny krajem nebo byly na kraj převedeny zvláštním zákonem Úplné

Více

Plnění rozpočtu výdajů na rok 2005 Příloha č. 1

Plnění rozpočtu výdajů na rok 2005 Příloha č. 1 Plnění rozpočtu výdajů na rok 2005 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Skutečné Podíl na infrastruktuře 12 RD Sdružení ŠTĚPNICE, jih (z FBV) 400,00 300,00 Projektová příprava

Více

P Ř Í J M Y M Ě S T A v r. 2010 v tis. Kč

P Ř Í J M Y M Ě S T A v r. 2010 v tis. Kč P Ř Í J M Y M Ě S T A v r. v tis. Kč P Ř Í J M Y CELKEM 96 650,7 DAŇOVÉ PŘÍJMY 54 590,0 Daňové výnosy 42 000,0 1111 Daň z příjmu ze závislé činnosti 8 200,0 1112 Daň z příjmu fyzických osob 1 150,0 1121

Více

Jmenné, identifikační, podpisy

Jmenné, identifikační, podpisy Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Cestovní doklady Evidence obyvatel Účel zpracování Vedení mzdové a personální agendy Bezpečnost na pracovišti Vedení cestovních

Více

Odbor legislativy a vnitřních věcí

Odbor legislativy a vnitřních věcí Přehled účelů zpracování osobních údajů ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších Vedení správního řízení na úseku přestupků 10 let 0307,

Více

ROZPOČET města HEJNICE na rok 2013

ROZPOČET města HEJNICE na rok 2013 -1- ROZPOČET města HEJNICE na rok 2013 Příjmy: Kapitálové příjmy 894 Běžné příjmy daňové 28 362 Běžné příjmy nedaňové 12 244 Přijaté transfery 2 562 Příjmy celkem: 44 062 Výdaje: Běžné výdaje 28 491 Akce

Více

Odbor dopravy a silničního hospodářství

Odbor dopravy a silničního hospodářství Odbor dopravy a silničního hospodářství Působnost odboru dopravy a silničního hospodářství ve vztahu k občanům má charakter státní správy. Zajišťuje svoji činnost ve správním území obce Rýmařov, Břidličná,

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, Vizovice

MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, Vizovice MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, 763 12 Vizovice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU OBECNÍ ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD VIZOVICE ZA ROK 2017 Leden 2018 PŘEDKLÁDÁ: Ing. David

Více

Městský obvod - Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice VI

Městský obvod - Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice VI Rozpočet - příjmy 2016 Příjmy běžné - daňové: - Daň z přidané hodnoty 19 678,9 0,0 19 678,9-6,3 19 672,6 0,0 19 672,6 0,0 19 672,6 - Podíl na daních 15 706,1 15 706,1 15 706,1 15 706,1 15 706,1 - Transfer

Více

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV Statutární město Ostrava Městský obvod Martinov ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV na rok 2016 Schválen usnesením Zastupitelstva městského obvodu Martinov č. 73/10 dne 18. prosince 2015 PŘÍJEM Třída Třída

Více

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Vyplácení cestovních náhrad, evidence cestovních dokladů Evidence obyvatel včetně přihlašovacích lístků Účel zpracování Vedení

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ

ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ Příloha č. 1 usnesení RMO Plzeň 2 Slovany č. 46/2014 ze dne 12. 03. 2014 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ÚŘADU MĚSTSKÉHO OBVODU PLZEŇ 2-SLOVANY ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ VÝBORY RADA

Více

Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015

Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015 Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015 PŘÍJMY Kč Rozpočtová skladba oddíl položka Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti 1 900 000 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze samostatně výdělečné

Více

U S N E S E N Í. z 2. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice ZE DNE

U S N E S E N Í. z 2. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice ZE DNE U S N E S E N Í z 2. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice ZE DNE 17. 12. 2018 Zastupitelstvo MČ návrhový výbor ověřovatele zápisu: zapisovatele v o l í Ing. Karel Klíma Ing. Pavel Čihák Ing. Ondřej

Více

Obec Bednárec spisový a skartační plán

Obec Bednárec spisový a skartační plán Obec Bednárec spisový a skartační plán Spisový znak heslo Skartační znak/lhůta A. OBECNÍ ÚŘAD 1. Všeobecné dokumenty, nelze-li je zařadit jinam A.11 dokumenty starosty a místostarosty V/10 A.12 spolupráce

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Obec Čížkov, se sídlem Čížkov 53, 39301 Čížkov, IČ 00511323 Zákonnost zpracování POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ DLE ZÁKONA č. 106/1999 Sb. Poskytování informací dle zákona

Více

Kategorie osobních údajů. Příjemce osobních údajů nebo kategorie příjemců. Doba uchování osobních údajů

Kategorie osobních údajů. Příjemce osobních údajů nebo kategorie příjemců. Doba uchování osobních údajů Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Vyplácení cestovních náhrad, evidence cestovních dokladů Evidence obyvatel včetně přihlašovacích lístků Účel zpracování Vedení

Více

Usnesení z 63. jednání Rady MČ Praha - Zličín, které se konalo dne na Úřadě MČ Praha - Zličín

Usnesení z 63. jednání Rady MČ Praha - Zličín, které se konalo dne na Úřadě MČ Praha - Zličín Usnesení z 63. jednání Rady MČ Praha - Zličín, které se konalo dne 24. 4. 2017 na Úřadě MČ Praha - Zličín K jednotlivým bodům programu: 63.1. Stanovisko městské části k návrhu obecně závazné vyhlášky,

Více

Rozpočtový výhled města Hranic na roky

Rozpočtový výhled města Hranic na roky Rozpočtový výhled města Hranic na roky 2018-2019 MĚSTO HRANICE VÝPIS z 18. zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 15. 12. 2016 Usnesení 423/2016 - ZM 18 ze dne 15. 12. 2016 Návrh rozpočtu města Hranic

Více

Jmenné, identifikační, podpisy. určení zaměstnanci

Jmenné, identifikační, podpisy. určení zaměstnanci Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP + školení řidičů Evidence obyvatel Rušení trvalého pobytu Účel zpracování Vedení mzdové a personální agendy Bezpečnost na pracovišti

Více

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny BOZP Cestovní doklady Evidence obyvatel volebních komisí Účel zpracování Vedení mzdové a personální agendy Bezpečnost na pracovišti Vedení cestovních

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KRÁSENSKO ZA ROK 2010

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KRÁSENSKO ZA ROK 2010 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KRÁSENSKO ZA ROK 2010 ÚDAJE O OBCI Adresa : OBEC KRÁSENSKO, Krásensko 123, 683 04 Drnovice Telefonické spojení : starostka obce : 517 385 463, mobil : 604 280 416 účetní obce : 517

Více

Zaměstnanci obce, zastupitelé, dohodáři, členové volebních komisí

Zaměstnanci obce, zastupitelé, dohodáři, členové volebních komisí Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů Mzdová a personální agenda, odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Cestovní doklady Evidence obyvatel, vč. mrtvá evidence Účel

Více

Usnesení z 69. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 21. 8. 2013 na Úřadě MČ Praha-Zličín

Usnesení z 69. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 21. 8. 2013 na Úřadě MČ Praha-Zličín Usnesení z 69. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 21. 8. 2013 na Úřadě MČ Praha-Zličín K jednotlivým bodům programu: 1. Program zastupitelstva MČ Praha Zličín, které se bude konat dne 18.9.2013

Více

ZPRÁVA o výsledku přezkoumání hospodaření za rok 2013

ZPRÁVA o výsledku přezkoumání hospodaření za rok 2013 Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor kontrolní a právní - oddělení přezkumu obcí Žerotínovo nám. 3/5 601 82 Brno SpZn.: S - JMK 66465/2013 OKP Č. j.: JMK 66465/2013 ZPRÁVA o výsledku přezkoumání hospodaření

Více

Rozbor hospodaření MČ Praha-Zličín za rok 2003

Rozbor hospodaření MČ Praha-Zličín za rok 2003 Rozbor hospodaření MČ Praha-Zličín za rok 2003 Příjmy Uprav.rozpočet Skutečnost % k uprav. Komentář v tis. v Kč rozpočtu Poplatek ze psů 115 117 570,00 102,23 (vybírá se dle vyhlášky) Pobytové poplatky

Více

Rozpočet města Třešť na rok 2014

Rozpočet města Třešť na rok 2014 Rozpočet města Třešť na rok 2014 schválen na 23. zasedání Zastupitelstva města Třešť usnesením č. 267/S,OS/2013-9/12-Z ze dne 9. 12. 2013 Souhrnné údaje Souhrnné údaje Daňové příjmy (třída 1) Nedaňové

Více

Kapitola 2 - Životní prostředí Upravený Skutečné

Kapitola 2 - Životní prostředí Upravený Skutečné Plnění rozpočtu výdajů na rok 2006 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Skutečné Rekonstrukce krytého plaveckého bazénu - investiční dotace 30 000,00 30 000,00 Opravy komunikací

Více

O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD

O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Organizační řád obce Řehlovice vychází ze zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále je zákon). Upravuje zásady

Více

U S N E S E N Í Rady Městské části Praha Běchovice číslo 1/001/14 ze dne 12.11.2014

U S N E S E N Í Rady Městské části Praha Běchovice číslo 1/001/14 ze dne 12.11.2014 číslo 1/001/14 k návrhu na schválení programu 1. jednání Rady MČ Praha - Běchovice a) předložený program 1. jednání RMČ Praha - Běchovice a) se zněním programu jednání číslo 2/001/14 k návrhu na schválení

Více

MĚSTO KOPIDLNO náměstí Hilmarovo 13, Kopidlno

MĚSTO KOPIDLNO náměstí Hilmarovo 13, Kopidlno MĚSTO KOPIDLNO náměstí Hilmarovo 13, 507 32 Kopidlno NAŠE ZN.: 645/2018/MUK-3 POČ. LISTŮ: 9 POČ. LISTŮ PŘÍLOH: 0 VYŘIZUJE: Kropáčková L. TEL: 493 655 681 E-MAIL: tajemnik@kopidlno.cz DATUM: 11. 6. 2018

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 52 Rozeslána dne 7. května 2012 Cena Kč 90, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 52 Rozeslána dne 7. května 2012 Cena Kč 90, O B S A H : Ročník 2012 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 52 Rozeslána dne 7. května 2012 Cena Kč 90, O B S A H : 141. Zákon, kterým se mění zákon č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením

Více

Správní odbor a obecní živnostenský úřad

Správní odbor a obecní živnostenský úřad Správní odbor a obecní živnostenský úřad Vedoucí odboru Oddělení matriky Oddělení evidence obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů vedoucí oddělení Oddělení přestupkové Oddělení obecní živnostenský

Více

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 15/2014

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 15/2014 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEMOŠNÁ USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 15/2014 Program 1. Zahájení 2. Ověření zápisu z minulého zasedání 3. Kontrola usnesení Vyhlášení záměru na směnu pozemků

Více

OBEC VŠESTARY IČ: Jaroslava Baťchy 141, Všestary, Strančice text. Rozpočet na rok 2015

OBEC VŠESTARY IČ: Jaroslava Baťchy 141, Všestary, Strančice text. Rozpočet na rok 2015 text Účet č. Paragraf Položka ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY Kč 231.20 1111 Daň z příjmů fyzických osob - sdílená část 1 485 200,00 231.20 1111 Daň z příjmů fyzických osob - 1,5 % motivace 15 000,00 231.20 1112 Daň

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/3 schválené v rámci programu 19. zasedání zastupitelstva obce dne 23. září 2013 SOUHRN

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/3 schválené v rámci programu 19. zasedání zastupitelstva obce dne 23. září 2013 SOUHRN Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/3 schválené v rámci programu 19. zasedání zastupitelstva obce dne 23. září 2013 SOUHRN Schválený rozpočet po RO 2013/2 Rozpočet obce po RO 2013/3 Změna RO 2013/3

Více

Organizační řád. Městský úřad Velké Meziříčí

Organizační řád. Městský úřad Velké Meziříčí Rada města vydává tuto vnitřní směrnici č. 1/2013: Organizační řád Městského úřadu Velké Meziříčí Zpracovatel: Rozsah působnosti: Ing. Marek Švaříček, tajemník Městského úřadu Velké Meziříčí Městský úřad

Více

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních V souladu s ustanovením 18 odst. 2 zákona č.101/2000 Sb., o ochraně a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zpřístupňuje

Více

PŘEHLED ZŘÍZENÝCH ÚTVARŮ MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA

PŘEHLED ZŘÍZENÝCH ÚTVARŮ MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA Příloha č. 4 PŘEHLED ZŘÍZENÝCH ÚTVARŮ MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA I. Úseky MMB - Úsek tajemníka - Úsek 1. náměstka primátorky - Úsek 2. náměstka primátorky - Úsek 3. náměstka primátorky - Úsek 4. náměstka primátorky

Více

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Cestovní doklady Evidence obyvatel Účel zpracování Vedení mzdové a personální agendy Bezpečnost na pracovišti Vedení cestovních

Více

Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE

Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Odbor kancelář ředitele se člení na: oddělení hospodářské správy oddělení řízení lidských zdrojů oddělení veřejných zakázek sestavuje návrh rozpočtu příjmů a výdajů

Více

Všechny odbory ve své působnosti

Všechny odbory ve své působnosti Všechny odbory ve své působnosti sestavují návrh rozpočtu příjmů a výdajů spravovaných rozpočtových oblastí a na základě prvotních dokladů (faktur) vedou řádnou evidenci o čerpání rozpočtu, předkládají

Více

PŘEHLED ZŘÍZENÝCH ÚTVARŮ MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA

PŘEHLED ZŘÍZENÝCH ÚTVARŮ MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA Příloha č. 4 I. Úseky MMB PŘEHLED ZŘÍZENÝCH ÚTVARŮ MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA - Úsek organizační - Úsek školství a prorodinné politiky - Úsek hospodářsko-technický - Úsek sociálně-kulturní a dopravy - Úsek

Více