Památkový katalog - veřejná část. přístup:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Památkový katalog - veřejná část. přístup:"

Transkript

1

2 Památkový katalog - veřejná část přístup: evidence kulturních památek (nemovitých, movitých), NKP, Světovému dědictví, památkově chráněných území i ochranných pásem evidence objektů památkového zájmu (podklad pro tvorbu plánů ochrany, poskytování podrobných ÚAP apod.) Seznam ohrožených kulturních památek - podrobné údaje o fyzickém stavu památek (využitelné při dotacích) Seznam obnovených kulturních památek

3 Památkový katalog veřejná část: pro širokou veřejnost bez nutnosti přihlašování různé způsoby vyhledávání podrobné informace k objektům i právním stavům odkazy na veřejné dokumenty v MIS, do GIS, ISAD apod. možnost přehledného třídění, ukládání i stahování dat, včetně tisku souvisejících dokumentů (evidenčního listu, sdělení o památkové ochraně, návrhu na prohlášení za KP apod.) a vytváření vybraných výstupních sestav propojení s dalšími datovými zdroji (včetně dat základních registrů veřejné správy), umožňuje operativní aktualizaci všech údajů propojení s mapovými službami a geografickými daty přes Geoportál památkové péče - vč. metadatového katalogu a výdejního modulu (možnost stažení dat pro potřeby územního plánování, ÚAP)

4 Památkový katalog veřejná část - úvodní obrazovka

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Památkový katalog - vnitřní část webová aplikace přístupná na základě nastavených rolí pro všechny pracovníky jednotlivých ÚOP, Ministerstva kultury, ORP apod. kompletní informace na jednom místě (např. prvek - KP, NKP, chráněná území, právní stavy, prostorová identifikace, literatura, prameny, dokumenty v MIS, vazba na ISAD, monitoring, indikativní seznam, seznam ohrožených a obnovených památek apod.)

16 Vyhrazený přístup vstup do vnitřní části PK Do interní části Památkového katalogu (PK) je možné vstoupit pomocí odkazu vyhrazený přístup (v horní části obrazovky)

17 Nejdříve je potřeba se do aplikace přihlásit, tzn. zadat uživatelské jméno a heslo, které Vám bylo přiděleno.

18 Úvodní obrazovka V prvním řádku okna je tzv. systémové menu, z nějž budete nejčastěji používat úlohy prvky katalogu, památková ochrana a nápověda. V úloze nápověda je možné si stáhnout uživatelské příručky. Informace související s památkovou ochranou lze nalézt v části památková ochrana. Podrobnější informace ke KP ale i jiným objektům památkového zájmu hledejte v části prvky katalogu.

19 V levé části okna je tzv. multifunkční panel, v jehož spodní části se zobrazuje fotografie daného objektu, zatímco v jeho horní části je zachycena hierarchie závislostí (areál a jeho části). Pravá horní část je přehledem a slouží např. k vyhledávání. Ve pravé spodní částí se objevuje karta záznamu (KP), který jsme si vybrali z přehledu.

20 Vyhledávání Vyhledávat je možné fulltextově (v levé horní části okna) nebo pomocí tzv. Quick filtru (ikona trychtýře v pravé horní části okna). Klikneme-li na ikonu trychtýře, zobrazí se nám pod názvy jednotlivých sloupců vpisovací pole (více informací viz příručka v nápovědě). Složitější dotazy je možné řešit pomocí komplexního filtru (ikona lupy v pravé horné části okna).

21 V současné době je možné vyhledávat v přehledu PK primárně pomocí následujících prostorových informací: část obce, obec, okres, kraj. Na následujícím snímku si ukážeme, jak přidat do přehledu další sloupce, jako např. katastrální území (KÚ) či ORP.

22 Výběr sloupců Chceme-li do přehledu pro vyhledávání přidat další parametr (např. KÚ či ORP) najedeme kurzorem myši na vyznačenou ikonu (vodorovná čára, pod níž je jedna šipka), z rozbalené nabídky zvolíme možnost výběr sloupců. Zobrazí se nám pole s výčtem sloupců, které můžeme přidávat. U požadovaného sloupce klikneme do zatrhávacího čtvercového pole (před jeho názvem) a zvolíme provést. Trvalou existenci přidaného sloupce v přehledu zajistíme pomocí ikony diskety.

23 V úloze prvky katalogu soupis je možné vyhledávat např. pomocí rejstříkového čísla KP. Napíšeme jej do vpisovacího pole pod názvem sloupce číslo ÚSKP (aktivujeme jej kliknutím na ikonu trychtýře v nástrojové liště) a stiskneme klávesu ENTER. Katalogové číslo nám identifikuje danou KP v Památkovém katalogu (zobrazuje se také v záhlaví karty objektu). Chráněné i nechráněné objekty v areálu ukazuje hierarchie (v horní levé části okna). V poli typ ochrany je výčet právní stavů, kterými je daný objekt chráněn. Památkový katalog - interní část

24 Vyhledáváme-li v přehledu Památkového katalogu pomocí Quick filtru (aktivujeme jej kliknutím na ikonu trychtýře v nástrojové liště přehledu), nemusíme zadávat celou hodnotu pole. Stačí napsat pouze jeho část (např. část čísla ÚSKP před lomítkem), zbylé znaky nahradíme hvězdičkou a stiskneme ENTER. Výsledek vyhledávání, tzn. kartu hledané KP si můžeme prohlédnout v pravé spodní části okna. Na první záložce jsou shrnuty základní identifikační údaje.

25 Popisné údaje Podrobnější charakteristika se ukrývá pod záložkou popisné údaje (jsme v části prvky katalogu soupis ).

26 Lokalizaci KP je možné zjistit v záložce prostorová identifikace. Po kliknutí na ikonu zeměkoule se otevře okno Geoportálu NPÚ.

27 Značka hledané KP je v katastrální mapě zvýrazněna ikonou špendlíku.

28 V záložce dokumenty MIS se nalézá výčet dokumentů (v tomto případě fotografie), které jsou uloženy v tzv. metainformačním systému (MIS) NPÚ. Bližší informace k danému dokumentu otevřeme pomocí ikony tužky.

29 Dokumenty Kromě detailních informací prohlíženého dokumentu je zde také odkaz přímo do zdrojového systému (MIS metainformační systému NPÚ). Dostaneme se do něj prostřednictvím zelené ikony s šipkou (vedle URL adresy).

30 Propojení na konkrétní dokument Po kliknutí na zelenou ikonu otevřeme zdrojový MIS (metainformační systém).

31 Právní stavy Seznam právních stavů (KP, NKP, OP apod.), jimiž je daný objekt chráněn, nabízí záložka právní stavy. Pomocí tlačítka 3 Právní stavy (mezi nástrojovou lištou karty a kartou samotnou) se dostaneme do části Památkového katalogu památková ochrana ústřední seznam, v níž je uvedeno více informací k právní ochraně.

32 V části přehled (pravá horní část obrazovky pod nadpisem Ústřední seznam) se nám objevil výčet právních stavů, kterými je daný objekt chráněný (v tomto případě KP, NKP a OP). U každého z těchto právních stavů si můžeme projít informace dostupné na jednotlivých záložkách (podobně jako v části soupis ). Nejdůležitější informace shrnuje první záložka právní stav.

33 Záložka seznam právních aktů předkládá výčet právních dokumentů, na základě nichž vznikl zobrazený právní stav (v tomto případě jde o právní dokument nařízení vlády, na jehož základě chráníme daný prvek/objekt jako právní stav typu NKP).

34 Byl-li předmětný objekt (chráněný právním stavem typu KP) zapsaný do státního seznamu, najdeme tuto informaci v záložce rejstřík státních seznamů.

35 Záložka související prvky nám nabízí výčet chráněných prvků/objektů zobrazené KP.

36 Odkazy do dalších aplikací NPÚ je možné, podobně jako v části prvky katalogu soupis, najít i v části památková ochrana ústřední seznam pod záložkami prostorová identifikace (odkaz na zobrazení v katastrální mapě) a dokumenty MIS (metainformační systém fotografie, mapy, nařízení vlády apod.)

37 Záložka kartotéka slouží k orientaci v podkladech, které jsou dostupné v kartotéce GnŘ NPÚ.

38 Vyhledávání chráněných území V Památkovém katalogu je možné vyhledat všechna chráněná území (v tomto případě památkové zóny) na území některého z krajů, příp. okresu či obce (výše jde o kraj Středočeský). Do polí Quick filtru (v přehledové části obrazovky, který lze aktivovat kliknutím na trychtýř v nástrojové liště) zadáme v sloupci typ PZ a v sloupci kraje Středočeský*. Systém nám vyhledá všechny památkové zóny na území Středočeského kraje. Bližší informace k nim naleznete opět pod jednotlivými záložkami ( právní stav, seznam právních aktů apod.).

39 Chráněná území související prvky Potřebujeme-li zjistit všechny chráněné objekty/prvky, které se nacházejí na území zvoleného chráněného území, vybereme záložku související prvky.

40 Další výhody nové systému Úloha prvky katalogu soupis nám nabízí možnost zobrazit si tzv. strom závislostí (hierarchii, a to v levé horní části obrazovky), z nějž se dozvíme, v které části areálu se zájmový objekt nachází. Na výše uvedeném příkladu vidíme, že socha sv. Anny se nachází na hlavním oltáři kostela sv. Bartoloměje.

41 Rejstřík státních seznamů V úloze památková ochrana ústřední seznam si u zapsaných kulturních památek můžeme prohlédnout údaje, které byly zapsány do rejstříku státních seznamů.

42 Co nás čeká v nejbližší době? MonumIS (MonumNet) dosud veden jako záložní zdroj informací pro vyhledávání, zatím stále aktualizován. Vzhledem k enormně krátké době realizace (12 měsíců) a složitosti zadání (16 výběrových řízení, integrace dat z 10 informačních systémů) se nepodařilo ve zkušebním provozu vyladit všechny detaily a vyčistit duplicity dat. V prvních měsících budou proto zveřejněny pouze údaje k památkám jako celkům, postupně se budou doplňovat informace k jednotlivým částem (nutnost ručního čištění dat po migraci). Postupně budou doplňovány i popisné údaje, anotace a doplněny skeny všech potřebných dokumentů ÚSKP Pro vyhrazený přístup do nemovitých či movitých památek je potřeba znovu požádat NPÚ (na MK, KÚ a ORP již odešel oficiální dopis). Památkový katalog se dosud upravuje, proto obrazovky v prezentaci nemusí odrážet aktuální stav.

43 Vyhrazený přístup Žádost zaslat do datové schránky NPÚ na jméno Ing. Petr Volfík Uvést jméno, , telefon, pracovní zařazení Žádosti o přístup k movitým KP - připojit stručné zdůvodnění potřebnosti přístupu Přístupy jsou zřizovány postupně od Přístupy do MonumNetu budou zachovány, data zatím aktualizována, o zmrazení butete informováni.

44 Připravily: Ing. arch. Alexandra Křížová vedoucí odboru evidence a dokumentace Ing. Kristina Hendrychová vedoucí oddělení evidence nemovitých kulturních památek Mgr. Romana Štičková oddělení evidence nemovitých kulturních památek

Památkový katalog prostředek pro evidenci a prezentaci památkového potenciálu. Ing. arch. Renata Vrabelová, Ing. Petr Svoboda

Památkový katalog prostředek pro evidenci a prezentaci památkového potenciálu. Ing. arch. Renata Vrabelová, Ing. Petr Svoboda Památkový katalog prostředek pro evidenci a prezentaci památkového potenciálu Ing. arch. Renata Vrabelová, Ing. Petr Svoboda Katalogizace výsledků výzkumu jednotlivých staveb požadavky topografický a tematický

Více

PAMÁTKOVÝ KATALOG. z pohledu dodavatele. Novinky od posledního setkání. Další rozvoj, co se připravuje.

PAMÁTKOVÝ KATALOG. z pohledu dodavatele. Novinky od posledního setkání. Další rozvoj, co se připravuje. z pohledu dodavatele Novinky od posledního setkání. Další rozvoj, co se připravuje. Příspěvek na 6. výjezdní setkání editorů PaGIS, správců MIS a příznivců IISPP 23. 5. 2017 Hospital Kuks 1 Obsah příspěvku

Více

Spuštění a ukončení databázové aplikace Access

Spuštění a ukončení databázové aplikace Access Spuštění a ukončení databázové aplikace Access Aplikaci Access spustíte tak, že vyhledáte její ikonu v nabídce "Start" a klepnete na ní. Najdete ho v Sekci Všechny programy/mircosoft Office. Po výběru

Více

DOSTUPNÝ. SNADNÝ. ONLINE NÁVOD JE TO JEDNODUCHÉ, ZAČNĚTE UŽ DNES!

DOSTUPNÝ. SNADNÝ. ONLINE NÁVOD JE TO JEDNODUCHÉ, ZAČNĚTE UŽ DNES! DOSTUPNÝ. SNADNÝ. ONLINE NÁVOD JE TO JEDNODUCHÉ, ZAČNĚTE UŽ DNES! www.cleerio.cz PŘIHLÁŠENÍ DO MAPOVÉHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU Mapová aplikace je přístupná na vašem počítači i tabletu. Stačí být připojen

Více

2017 CARAT "New design"

2017 CARAT New design 2017 CARAT "New design" Stručný průvodce verzí CARAT New Design Tato příručka poskytuje informace o základech programu CARAT New Design. Další podrobné informace jsou k dispozici na úvodní stránce online

Více

Metainformační systém veřejná část uživatelská příručka

Metainformační systém veřejná část uživatelská příručka Metainformační systém veřejná část uživatelská příručka verze 1.7.0 Autoři dokumentu: David Kreuz, Jiří Syrový, Petr Volfík Vytvořeno dne: 8. dubna 2013 2 VERZE 1.7.0 METAINFORMAČNÍ SYSTÉM uživatelská

Více

Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5

Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5 Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5 1. Hlavní okno aplikace: - pod tlačítkem Manuál k OBD 2.5 je ke stažení podrobný manuál pro práci v aplikaci - tabulka vpravo obsahuje seznam

Více

Použití filtrů v Museionu

Použití filtrů v Museionu Příručka uživatele systému Museion Použití filtrů v Museionu uživatele systému Museion Autorská práva Copyright 2012-2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými

Více

Památkový katalog z pohledu uživatele Soupis Kuks,

Památkový katalog z pohledu uživatele Soupis Kuks, Památkový katalog z pohledu uživatele Soupis Kuks, 22.5. 24.5.2017 Ing. Irena Blažková, generální ředitelství, oddělení památkové informatiky a odborných informačních systémů kde najít radu pro editaci

Více

1. K čemu slouží Portál digitální mapy veřejné správy Jihočeského kraje?

1. K čemu slouží Portál digitální mapy veřejné správy Jihočeského kraje? Obsah 1. K čemu slouží Portál digitální mapy veřejné správy Jihočeského kraje?... 2 2. Jak pracovat s portálem?... 2 1. skupina Úvod... 2 2. skupina Mapy... 3 3. skupina Ke stažení... 4 4. skupina Územní

Více

SCHÉMA aplikace ObčanServer 2 MENU aplikace Mapové kompozice

SCHÉMA aplikace ObčanServer 2 MENU aplikace Mapové kompozice ObčanServer Nápověda SCHÉMA aplikace ObčanServer 2 MENU aplikace Mapové kompozice Příklady mapových kompozic Katastrální mapa Územní plán Funkční plochy Letecký snímek Pasport hřbitova Císařské otisky

Více

Ing. arch. Jiří Syrový. Úložiště digitální dokumentace Metainformační systém (MIS) Projekt CARARE a informační systémy památkové péče

Ing. arch. Jiří Syrový. Úložiště digitální dokumentace Metainformační systém (MIS) Projekt CARARE a informační systémy památkové péče Ing. arch. Jiří Syrový Úložiště digitální dokumentace Metainformační systém (MIS) Projekt CARARE a informační systémy památkové péče MIS slouží pro jednotné ukládání, popis a zpřístupnění digitálních nebo

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K INTERNETOVÉ VERZI REGISTRU SČÍTACÍCH OBVODŮ A BUDOV (irso 4.x) VERZE 1.0

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K INTERNETOVÉ VERZI REGISTRU SČÍTACÍCH OBVODŮ A BUDOV (irso 4.x) VERZE 1.0 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K INTERNETOVÉ VERZI REGISTRU SČÍTACÍCH OBVODŮ A BUDOV (irso 4.x) VERZE 1.0 OBSAH 1 ÚVOD... 3 1.1 HOME STRÁNKA... 3 1.2 INFORMACE O GENEROVANÉ STRÁNCE... 4 2 VYHLEDÁVÁNÍ V ÚZEMÍ...

Více

Příručka uživatele systému Museion. Fulltext

Příručka uživatele systému Museion. Fulltext Příručka uživatele systému Museion Fulltext Autorská práva Copyright 2012-2014 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována na základě licencí,

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

PŘÍKAZ GENERÁLNÍ ŘEDITELKY. č. VII./2010/NPÚ

PŘÍKAZ GENERÁLNÍ ŘEDITELKY. č. VII./2010/NPÚ Národní památkový ústav ústřední pracoviště Valdštejnské nám. 3, 118 01 Praha 1 PŘÍKAZ GENERÁLNÍ ŘEDITELKY č. VII./2010/NPÚ kterým se stanoví závazný postup zaměstnanců Národního památkového ústavu při

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Mendelova univerzita v Brně Softwarové inženýrství 2 Uživatelská dokumentace Bioadresáře Zpracoval: Bc. Martin Ventruba, Bc. Stratos Zerdaloglu 15. leden 2010 1 ÚVOD DO BIOADRESÁŘE 2 1 Úvod do bioadresáře

Více

Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů. imr. On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů

Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů. imr. On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů imr On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů Ministerstvo pro místní rozvoj Ústav územního rozvoje Brno, 2006 OBSAH Úvod

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Odborně způsobilá osoba verze 1.0 1 z 19 Obsah 1. Seznam zkratek...3 2. Přehled změn manuálu...3 3. Úvod...4 4. Popis Registru OZO...5 4.1.

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

[RDM] STRUČNÁ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. CENTRÁLNÍ REGISTR PODPOR MALÉHO ROZSAHU - de minimis

[RDM] STRUČNÁ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. CENTRÁLNÍ REGISTR PODPOR MALÉHO ROZSAHU - de minimis PDS s.r.o. Viniční 20, 615 00 Brno IČ: 25523121, DIČ: CZ25523121 [RDM] CENTRÁLNÍ REGISTR PODPOR MALÉHO ROZSAHU - de minimis STRUČNÁ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Praha, Brno 2009, 2010 Verze dokumentu Verze Datum

Více

Výdej dat územně analytických podkladů pro obce

Výdej dat územně analytických podkladů pro obce Výdej dat územně analytických podkladů pro obce 1 OBSAH NÁPOVĚDY Obsah 1. Úvod... 3 2. Kde najdu aplikaci ÚAP... 3 3. Přihlášení do aplikace... 3 4. Stažení dat ÚAP... 4 2 1. Úvod Výdej dat je realizován

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

Ovládání mapového prohlížeče a aplikace. Šumperk : Mapa města

Ovládání mapového prohlížeče a aplikace. Šumperk : Mapa města Ovládání mapového prohlížeče a aplikace Šumperk : Mapa města Úvod Aplikace má pouze informativní charakter a data z ní zobrazená nejsou právně závazná. Aplikace je zpracována tak, aby zobrazovala jednu

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

Lukáš Peterka vedoucí projektu. Registr hnojiv na eagri - uživatelská příručka. 25. 08. 2011, Brno

Lukáš Peterka vedoucí projektu. Registr hnojiv na eagri - uživatelská příručka. 25. 08. 2011, Brno Lukáš Peterka vedoucí projektu Registr hnojiv na eagri - uživatelská příručka 25. 08. 2011, Brno Omezující podmínky pro zveřejnění, poskytnutí údajů: Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru.

Více

Hlavní okno aplikace

Hlavní okno aplikace Hlavní okno aplikace Ovládací prvky mapy Základní ovládací panel Panely pro ovládání jednotlivých funkcí aplikace jsou zobrazeny/skryty po kliknutí na záhlaví příslušného panelu. Vrstvy Seznam vrstev slouží

Více

Nápověda. Hlavní strana Menu aplikace. Informace o hřbitově Menu na stránce Hřbitov

Nápověda. Hlavní strana Menu aplikace. Informace o hřbitově Menu na stránce Hřbitov Nápověda Hlavní strana Menu aplikace Informace o hřbitově Menu na stránce Hřbitov Vyhledávání hrobů Vyhledávání dle zemřelého na náhrobku Vyhledávání dle hrobu Zrušené hrobové místo Nové hrobové místo

Více

Modul Kontakt s klientem SSP. OKcentrum. Uživatelská příručka. Poskytování součinnosti ÚP ČR

Modul Kontakt s klientem SSP. OKcentrum. Uživatelská příručka. Poskytování součinnosti ÚP ČR Modul Kontakt s klientem SSP OKcentrum Uživatelská příručka Poskytování součinnosti ÚP ČR OKsystem a.s. 2015 1. Obsah 1. OBSAH... 2 2. ZÁKLADNÍ INFORMACE... 2 2.1 Základní pojmy... 2 2.2 Přihlášení uživatele...

Více

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a. Strana 1 z 9

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a.   Strana 1 z 9 Nový design ESO9 E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 z 9 Úvod... 3 Popis změn... 4 Horní lišta... 4 Strom činností... 5 Prostřední rám... 7 Horní lišta...

Více

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Novinky Aplikace O 2 Car Control dostala nový, vylepšený design Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Návody Co je Dispečerské okno? Kde Dispečerské okno najdete? Nová funkce Autopůjčovna Novinky Autopůjčovna

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

Manuál: Editace textů v textovém editoru SINPRO Úprava tabulek a internetových odkazů, řádkování

Manuál: Editace textů v textovém editoru SINPRO Úprava tabulek a internetových odkazů, řádkování Manuál: Editace textů v textovém editoru SINPRO Úprava tabulek a internetových odkazů, řádkování (nejen pro editaci STI v systému SINPRO, aktualizováno: 25. 6. 2015) v 2.0 Obsah TABULKY Úprava tabulek...

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

Nápověda k používání mapové aplikace Katastrální mapy Obsah

Nápověda k používání mapové aplikace Katastrální mapy Obsah Nápověda k používání mapové aplikace Katastrální mapy Obsah Práce s mapou aplikací Marushka... 2 Přehledová mapa... 3 Změna měřítka... 4 Posun mapy... 5 Druhy map... 6 Doplňkové vrstvy... 7 Vyhledávání...

Více

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o.

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Číslo projektu Název školy Název Materiálu Autor Tematický okruh Ročník Datum tvorby Anotace Zdroje CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_117_ IVT_OUTLOOK_09

Více

GIS Mikroregionu Telčsko

GIS Mikroregionu Telčsko GIS Mikroregionu Telčsko Spuštění aplikace v internetu http.//www.bnhelp.cz Tato adresa je pouze dočasná nově se bude do mapy přistupovat ze stránek www.telcsko.cz nebo www.telc-etc.cz. Skrze odkaz Přihlášení

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro editaci ŽS Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument

Více

Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače

Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače VY_32_INOVACE_In 6.,7.11 Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače Anotace: V prezentaci se žák seznámí se základními typy prohlížečů. Zaměříme se na prohlížeč Internet Explorer.

Více

MARUSHKA. Vyhledávání parcel. Marushka je webová mapová aplikace pro zobrazování map a informací z GISu města Plzně.

MARUSHKA. Vyhledávání parcel. Marushka je webová mapová aplikace pro zobrazování map a informací z GISu města Plzně. MARUSHKA Marushka je webová mapová aplikace pro zobrazování map a informací z GISu města Plzně. Vyhledávání parcel MARUSHKA - Vyhledávání parcel Strana 2/ 8 OBSAH OBSAH... 2 1. Vyhledávání parcel v mapovém

Více

Rizikové procesy. 1. Spuštění modulu Rizikové procesy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Rizikové procesy

Rizikové procesy. 1. Spuštění modulu Rizikové procesy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Rizikové procesy Rizikové procesy Modul slouží k evidenci rizik a zpracovávání mapy rizik za jednotlivé součásti a VUT. Přístupová práva k tomuto modulu mohou získat manažeři rizik a výbor pro řízení rizik. 1. Spuštění

Více

Modul KN verze 3. MODUL KN v. 3 - schéma. Informace o modulu KN v. 3. Přihlášení administrátora Obce do WSDP. Okno Informace o parcele / budově

Modul KN verze 3. MODUL KN v. 3 - schéma. Informace o modulu KN v. 3. Přihlášení administrátora Obce do WSDP. Okno Informace o parcele / budově Modul KN verze 3 Nápověda MODUL KN v. 3 - schéma Informace o modulu KN v. 3 Přihlášení administrátora Obce do WSDP Okno Informace o parcele / budově Doplnění informací o oprávněném subjektu u parcel a

Více

Návod na použití univerzitní aplikace

Návod na použití univerzitní aplikace Page 1 of 19 Návod na použití univerzitní aplikace WHOIS viz jednotlivé kapitoly Stránky: Univerzita Karlova v Praze, Právnická fakulta Kurz: Návod pro použití aplikace Whois Kniha: Návod na použití univerzitní

Více

MODUL MUNI ASPI, a. s muni_manual.indd :57:23

MODUL MUNI ASPI, a. s muni_manual.indd :57:23 MODUL MUNI ASPI, a. s. 2006 OBSAH OBSAH 1. ÚVOD.......................................................................... 4 2. ZADÁNÍ DOTAZU................................................................

Více

Manuál k ovládání aplikace INFOwin.

Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Základní práce s formuláři je ve všech modulech totožná. Vybereme tedy například formulář Pokladní kniha korunová na kterém si funkce ukážeme. Po zápisech se lze pohybovat

Více

PODROBNÝ NÁVOD K OVLÁDÁNÍ MAPOVÝCH APLIKACÍ MĚSTA

PODROBNÝ NÁVOD K OVLÁDÁNÍ MAPOVÝCH APLIKACÍ MĚSTA PODROBNÝ NÁVOD K OVLÁDÁNÍ MAPOVÝCH APLIKACÍ MĚSTA 1 OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. ROZLOŽENÍ MAPOVÉ APLIKACE (PŘI ROZLIŠENÍ 1920X1200 PX)... 3 3. NÁSTROJE MAPOVÉ APLIKACE... 4 3.1 Pop-up okna...4 3.2 Záložky...4

Více

Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty

Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty Se zapnutím nových kontaktů souvisí nasazení nové aplikace Těžká podatelna a nový formulář pro evidenci externí písemnosti (dokumentu). Zapnutí nových kontaktů lze

Více

MAPA PARKOVÁNÍ A BEZBARIÉROVÉHO PŘÍSTUPU IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX

MAPA PARKOVÁNÍ A BEZBARIÉROVÉHO PŘÍSTUPU IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX MAPA PARKOVÁNÍ A BEZBARIÉROVÉHO PŘÍSTUPU IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2 RESPONZIVNÍ DESIGN - tento design zaručuje,

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Úvod do filtrace, Quick filtr

Úvod do filtrace, Quick filtr Příručka uživatele systému Památkový katalog Úvod do filtrace, Quick filtr verze 1.x.x Autorská práva Copyright 2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy

Více

ZSF web a intranet manuál

ZSF web a intranet manuál ZSF web a intranet manuál Verze pro školení 11.7.2013. Návody - Jak udělat...? WYSIWYG editor TinyMCE Takto vypadá prostředí WYSIWYG editoru TinyMCE Jak formátovat strukturu stránky? Nadpis, podnadpis,

Více

Databox CONTACT 6 základní operace programu

Databox CONTACT 6 základní operace programu Databox CONTACT 6 základní operace programu Tento program slouží k evidenci firem, kontaktů a správě souvisejících obchodních aktivit a procesů. Obsahuje systém inteligentního třídění, plánování času a

Více

Registrace Vyhledávání Výsledky vyhledávání

Registrace Vyhledávání Výsledky vyhledávání Česká digitální knihovna umožňuje vyhledávání v digitálních knihovnách zapojených knihoven v České republice. Cílem je zajištění přístupu k digitálním dokumentům v knihovnách z jednoho místa. Registrace

Více

Založení nové karty - základy

Založení nové karty - základy Příručka uživatele systému Museion Založení nové karty - základy Autorská práva Copyright 2012-2013 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

1. Aplikační a systémové opravy Odkaz na Nahlížení do KN (Info ČÚZK) Tisk mapy... 4

1. Aplikační a systémové opravy Odkaz na Nahlížení do KN (Info ČÚZK) Tisk mapy... 4 1 Novinky v aplikaci AMEServer verze 2.2.5 1. Aplikační a systémové opravy... 3 Novinky v aplikaci AMEServer verze 2.2.4 1. Aplikační a systémové opravy... 3 Novinky v aplikaci AMEServer verze 2.2.3 1.

Více

Studijní informační systém KOS ikos přístup pro referenty

Studijní informační systém KOS ikos přístup pro referenty Studijní informační systém KOS ikos přístup pro referenty Pro práci se studijním informačním systémem AMU se používají dvě různé aplikace, které však pracují se společnými daty. Studenti a učitelé pracují

Více

Modul Kalendář v. 0.3 pro redakční systém Marwel

Modul Kalendář v. 0.3 pro redakční systém Marwel Modul Kalendář v. 0.3 pro redakční systém Marwel postupy a doporučení pro práci redaktorů verze manuálu: 1.0 Únor 2008 Podpora: e-mail: podpora@qcm.cz tel.: +420 538 702 705 Obsah 1.Popis modulu Kalendář...3

Více

Konzervace, restaurování 2

Konzervace, restaurování 2 Příručka uživatele systému Museion Konzervace, restaurování 2 úvod, evidence požadavků na zásahy Autorská práva Copyright 2012-2014 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna

Více

Prohlížení a editace externích předmětů

Prohlížení a editace externích předmětů Prohlížení a editace externích předmětů 1. Spuštění modulu Externí předměty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků 2.1. Rozbalovací seznamy 2.3. Seznamy 2.3.1. Definice předmětů 2.3.2. Vypsané předměty

Více

PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKOVAT VOZIDLO. Obrazovka Identifi kovat vozidlo je první obrazovka, kterou uvidíte při přihlášení k systému Microcat.

PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKOVAT VOZIDLO. Obrazovka Identifi kovat vozidlo je první obrazovka, kterou uvidíte při přihlášení k systému Microcat. PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME Microcat je ultimativní systém prodeje náhradních dílů. Chcete-li začít, podívejte se na hlavní obrazovky. Hledání vozidla Panel Hledání vozidla umožňuje vyhledávat vozidlo podle čísla

Více

František Hudek. březen ročník. Informační a komunikační technologie OS WINDOWS Hlavní panel

František Hudek. březen ročník. Informační a komunikační technologie OS WINDOWS Hlavní panel VY_32_INOVACE_FH05_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek březen 2013

Více

SCHÉMA aplikace ObčanServer

SCHÉMA aplikace ObčanServer SCHÉMA aplikace ObčanServer záložka prohlížeče pro Občanserver erb a název obce odkaz na stránky fy DIGIS PŘEHLEDKA zobrazení místa na mapě v rámci celého území, tlačítka pro práci s mapou informace, měření,

Více

Zjednodušený manuál aplikace GSWeb

Zjednodušený manuál aplikace GSWeb Zjednodušený manuál aplikace GSWeb Názorné příklady verze 1.3 Obsah Úvod... 2 Seznámení s aplikací... 3 Připojování Vrstev... 4 Zobrazení rastrového podkladu... 6 Lokalizace... 7 Tisk... 8 Tematizace...

Více

Co je nového v GM EPC

Co je nového v GM EPC Co je nového v GM EPC GM Next Gen EPC má mnoho nových funkcí, umožňujících najít správný díl rychleji a snáze. Podrobné pokyny k použití každé funkce si zobrazíte zvolením Uživatelské příručky z nabídky

Více

Aplikace. prostorového navázání zastávek veřejné autobusové dopravy na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat

Aplikace. prostorového navázání zastávek veřejné autobusové dopravy na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat Aplikace prostorového navázání zastávek veřejné autobusové dopravy na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 UŽIVATELÉ

Více

Novinky v grafickém prostředí Marushka v ISÚI (leden 2019)

Novinky v grafickém prostředí Marushka v ISÚI (leden 2019) Novinky v grafickém prostředí Marushka v ISÚI (leden 2019) www.ruian.cz (publikováno dne 25. 1. 2019) Obsah 1. NOVINKY PRO VŠECHNY PROJEKTY... 4 1.1 Doplnění panelu tlačítek...4 1.2 Základní mapy ČR jako

Více

Návod na používání Digitálního povodňového plánu povodňové komise

Návod na používání Digitálního povodňového plánu povodňové komise Návod na používání Digitálního povodňového plánu povodňové komise Obsah: 1. Spuštění programu 2. Změny údajů v povodňových komisích 3. Další možnost editace změn u osob 4. Zápis nových členů povodňových

Více

Geoportály Zlínského a Plzeňského kraje

Geoportály Zlínského a Plzeňského kraje Geoportály Zlínského a Plzeňského kraje Z7262 Geoinformatika ve veřejné správě VLASTENCI.CZ, 2016 Anna Průšová Vilém Spálovský Jiří Stehno B-GK KART, N-GK FG Brno 2016 Geoportál Zlínského kraje (Portál

Více

MOBILNÍ VERZE SYSTÉMU ASJA (dostupná od 7. září 2016)

MOBILNÍ VERZE SYSTÉMU ASJA (dostupná od 7. září 2016) MOBILNÍ VERZE SYSTÉMU ASJA (dostupná od 7. září 2016) MOBILNÍ VERZE SYTÉMU ASJA V současné době bylo možné systém ASJA spustit na mobilních telefonech nebo na tabletech, ale prakticky jen v podobě jak

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Nápověda k webové aplikaci určené k revizi. ochranných pásem vodních zdrojů a vodárenských nádrží

Nápověda k webové aplikaci určené k revizi. ochranných pásem vodních zdrojů a vodárenských nádrží Nápověda k webové aplikaci určené k revizi ochranných pásem vodních zdrojů a vodárenských nádrží 1. Úvodní informace Mapová aplikace slouží k revizi dat ochranných pásem vodních zdrojů a vodárenských nádrží.

Více

MAPA OBCHODU A SLUŽEB IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2

MAPA OBCHODU A SLUŽEB IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2 MAPA OBCHODU A SLUŽEB IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2 RESPONZIVNÍ DESIGN - tento design zaručuje, že zobrazení stránky

Více

Akce. 1. Spuštění modulu Akce

Akce. 1. Spuštění modulu Akce Akce Modul slouží k přehledu a zadávání údajů o akcích do centrální databáze VUT. Data jsou pořizována za účelem předávání údajů o výsledcích výzkumu a vývoje do Rejstříku informací o výsledcích (RIV),

Více

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel Nejtypičtějším představitelem tabulkových procesorů je MS Excel. Je to pokročilý nástroj pro tvorbu jednoduchých i složitých výpočtů a grafů. Program

Více

POPIS ZMĚN Z POHLEDU UŽIVATELE APLIKACE

POPIS ZMĚN Z POHLEDU UŽIVATELE APLIKACE VYJADŘOVÁNÍ K INŽENÝRSKÝM SÍTÍM nová verze aplikace POPIS ZMĚN Z POHLEDU UŽIVATELE APLIKACE Webová aplikace byla přepracována pod nový framework umožňující plnou responzivitu. Aplikaci je možné provozovat

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Správce výrobce verze 1.0 1 z 24 Obsah 1. Seznam zkratek... 3 2. Přehled změn manuálu... 3 3. Úvod... 4 4. Popis Registru OZO... 5 4.1. Uživatelské

Více

Uživatelská příručka. Marushka Photo. aplikace firmy GEOVAP, spol. s r.o.

Uživatelská příručka. Marushka Photo. aplikace firmy GEOVAP, spol. s r.o. Uživatelská příručka Marushka Photo aplikace firmy GEOVAP, spol. s r.o. Obsah: Návod k aplikaci MarushkaPhoto pro Android... 2 Návod k aplikaci MarushkaPhoto pro WindowsPhone... 6 Návod k aplikaci MarushkaPhoto

Více

DOPIS ONLINE: OZNAČENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU, FILTRY, EXPORT... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA: MANUÁLNÍ PŘIŘAZENÍ PŘÍLOH - ZOBRAZENÍ VLASTNÍ SPISOVÉ ZNAČKY...

DOPIS ONLINE: OZNAČENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU, FILTRY, EXPORT... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA: MANUÁLNÍ PŘIŘAZENÍ PŘÍLOH - ZOBRAZENÍ VLASTNÍ SPISOVÉ ZNAČKY... NOVINKY VERZE 14.1.0 ze dne 30. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro usnadnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce opět připravili několik novinek. Abyste si mohli přehledněji

Více

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů 7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů Verze dokumentu: 1.0 Autor: Jan Lávička, Microsoft Časová náročnost: 30 40 minut 1 Cvičení 1: Vyhledávání informací v

Více

Uživatelské postupy v ISÚI

Uživatelské postupy v ISÚI Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici aktualizováno 6. 1. 2017 Strana 1/20 Obsah 1) Založení nového Návrhu změny... 3 2) Přidání podkladu Návrhu změny...

Více

Aplikace. prostorového navázání nehod v silničním provozu na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat

Aplikace. prostorového navázání nehod v silničním provozu na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat Aplikace prostorového navázání nehod v silničním provozu na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 UŽIVATELÉ 4 OPERÁTOR

Více

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP HELPDESK GEOVAP verze 1.2 11.11.2008 OBSAH 1 REGISTRACE DO HELPDESK...1 2 PŘIHLÁŠENÍ A ODHLÁŠENÍ...1 3 ZÁKLADNÍ OBRAZOVKA HELPDESK...2 4 PŘEHLED HLÁŠENÍ...2 5 ZALOŽENÍ NOVÉHO HLÁŠENÍ...3 6 ZOBRAZENÍ/EDITACE

Více

Depozitář 2 manipulace s předměty

Depozitář 2 manipulace s předměty Příručka uživatele systému Museion Depozitář 2 manipulace s předměty Autorská práva Copyright 2012-2014 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

Aplikace. prostorového navázání železničních přejezdů na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat

Aplikace. prostorového navázání železničních přejezdů na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat Aplikace prostorového navázání železničních přejezdů na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 UŽIVATELÉ 4 OPERÁTOR

Více

Uživatelská příručka pro portál ecardio

Uživatelská příručka pro portál ecardio Uživatelská příručka pro portál ecardio Datum: 30.9.2014 Verze: 1.0 Obsah 1. Úvod... 3 2. Spuštění a registrace... 3 3. Prohlížení kapitol... 5 3.1. Hlavní stránka... 5 3.2. Prohlížení kapitol... 6 3.3.

Více

Základy Remedy. Zákaznický portál. Version 0.1 Status: Released. Konica Minolta Česká republika

Základy Remedy. Zákaznický portál. Version 0.1 Status: Released. Konica Minolta Česká republika Základy Remedy Zákaznický portál Version 0.1 Status: Released Konica Minolta Česká republika Obsah 1 PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU REMEDY 3 2 JAK ZALOŽIT POŽADAVEK 3 3 JAK SLEDOVAT STAV JIŽ ZALOŽENÉHO POŽADAVKU

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál

Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál Vypracovali: Datum: 14. 9. 2012 Jméno Michal Zeman Jan Košátko Jan Skýpala Funkce IT specialista Project Manager Service Desk Manager Kontakt helpdesk@algotech.cz

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Business Media CZ, s. r. o., člen skupiny Docu Group Company

Business Media CZ, s. r. o., člen skupiny Docu Group Company 1 Domovská stránka Hlavní lišta! POZOR! od posledního přihlášení. Pokud je v závorkách 0 neznamená to, že by pro Vás nebyl k dispozici žádný projekt. Hyperlinkové odkazy na příslušné projekty Grafické

Více

Uživatelská příručka internetové aplikace

Uživatelská příručka internetové aplikace CDSw - City Data Software, spol. s r. o. Sídlo: Nepravidelná 156/2, 102 00 Praha 10 Kanceláře: Korytná 1538/4, 100 00 Praha 10 TEL., FAX: 274775306 TEL.: 274775315 e-mail: info@cdsw.cz internet: www.cdsw.cz

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIU na vysoké škole CEVRO Institut

ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIU na vysoké škole CEVRO Institut ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIU na vysoké škole CEVRO Institut v akademickém roce 2019/2020 Vážené studentky, vážení studenti prvních ročníků, vítáme Vás na půdě soukromé vysoké školy CEVRO Institut. Aby byl

Více

EndNote Web. Stručné informace THOMSON SCIENTIFIC

EndNote Web. Stručné informace THOMSON SCIENTIFIC THOMSON SCIENTIFIC EndNote Web Stručné informace Web je webový nástroj navržený tak, aby poskytoval studentům a výzkumníkům pomoc při psaní výzkumných prací. Databáze ISI Web of Knowledge a nástroje EndNote

Více

DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word

DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word Díky doplňku Cite While You Write pro nástroj EndNote Web máte možnost reference a formátované citace či bibliografie při psaní vaší práce v aplikaci

Více

Nápověda pro práci s PPP. Jak vytvořit nabídku?

Nápověda pro práci s PPP. Jak vytvořit nabídku? Nápověda pro práci s PPP Jak vytvořit nabídku? Otevřete si webovou stránku Platformy plánování akcí (PPP): *url* Zvolte jazyk. Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména a hesla. Vyberte ze seznamu

Více