4 Část II Bez vazby na modul. 6 Část III Zboží a ceny. 8 Část IV Kontakty. 17 Část V Marketing a Operativa. 23 Část VI Nabídky.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "4 Část II Bez vazby na modul. 6 Část III Zboží a ceny. 8 Část IV Kontakty. 17 Část V Marketing a Operativa. 23 Část VI Nabídky."

Transkript

1

2 2 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Obsah Kapitoly Část I Verze G5.50A 4 Část II Bez vazby na modul 6 Část III Zboží a ceny 8 Část IV Kontakty 17 Část V Marketing a Operativa 23 Část VI Nabídky 28 Část VII Sklad 31 Část VIII Zakázkový systém 36 1 Vystavené a přijaté... objednávky 42 2 Vystavené faktury Přijaté faktury Část IX Logistika 55 Část X Ekonomika 58 Část XI Strategie 60 Část XII Standard 62 Část XIII Výroba 64 MTJ Service, s.r.o.

3 Verze G5.50A Část I

4 4 1 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Verze G5.50A Novinková dokumentace je zaměřena na popis nových funkcí a změn v nejnovějších verzích systému Soft-4-Sale. Zpracované verze: verze G5.50A byla vydaná v jazykových verzích: česká, slovenská a polská.

5 Bez vazby na modul Část II

6 6 2 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Bez vazby na modul Přehled nastavení tiskárny Do menu Konfigurace-Standard byl přidán Přehled nastavení tiskárny na tiskových sestavách, který zobrazí přehled nastavených tiskových sestav dle uživatelů. Německá verze Nově se objevuje německá verze systému, a to u menu Zboží, Kontakty, Marketing, Nabídky a Stav skladu. Doplnění patičky ISO kódu Patička je stejná jako původní pevné patičky a respektuje nastavení ISO. Zpracovány tiskovky na přehledech tisků včetně customů : Pokladny, Přijaté faktury, Banka, Vystavené faktury, Dodací listy, Opravy, Vystavené objednávky, Přijaté objednávky, Smlouva, Servisní zasahy, Servisní ukony, Zakázky, Reklamace, Záruční lity, Zápujčky, Zařízení, Prodej, Rezervace, Nabídka, Poptávky, Ukoly, Plán času, Help desk, školení, spisová služba, požadavky, rezervace.

7 Zboží a ceny Část III

8 8 3 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Zboží a ceny Sloupec umístění V technickém přehledu zboží byl přidán sloupec umístění na skladě pro ty, kteří intenzivně pracují s tímto polem a také je možné podle tohoto umístění filtrovat. Pole dodavatel ve formuláři skladová dostupnost (tlačítko S?) V kartě skladové dostupnosti je nově sloupec Hlavní dodavatel. Jedná se o hlavního dodavatele z karty zboží.

9 Zboží a ceny 9 Pole číslo zboží Pole číslo zboží na kartě konstrukční celky bylo roztaženo na cca 25 písmen. Nové pole "Přípravek" a "Pozice výkresu" Na kartě Výrobku - Celá norma jsou nová pole Přípravek a Pozice výkresu. Pole Přípravek je také zobrazen na záložce Operace, pole pozice je na záložce Materiál. Pole Přípravek lze prokliknout - zobrazí se číselník. Pomocí výběru checkboxu nebo doubleclickem se do cílového pole (ze kterého byl proveden proklik) doplní / odebere kód Přípravku. Pokud je cílové pole naplněno (nelze přidat více záznamů) je o tom uživatel informován. Pole je veliké 255 znaků. Pole Pozice výkresu je velké 16 znaků. Nový číselník Přípravků je dostupný v menu Výroba -> Konfigurace -> Číselník přípravků. Nová tisková sestava - Technologický postup Nově můžete nad kartou zboží tisknout technologický postup.

10 10 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Smluvní ceny Možnost generovat smluvní cenu nejen nad kartou nabídky, ale nyní nově také nad kartou přijaté objednávky.(smlcen) Cenová záložka zboží

11 Zboží a ceny 11 Pokud má uživatel nastavenou velikost okna 'zboží' tak, že smluvní ceny není vidět, řádky smluvních cen zůstávají neviditelné i pokud posuvníkem rolujete okno dolů. Nezobrazením smluvních cen chybí snadná kontrola nastavených smluvních cen nad zbožím se všemi myslitelnými dopady. Proto byla upravena funkce na změnu výšek subformu v cenové kartě zboží tak, aby výška sekce s akčními cenami nebyla na výšku menší než subform vlevo (Zapůjčení, Montáž, Bonusy) Materiál Nyní je možné materiály a polotovary doplňovat do karty zboží - výrobek pomocí formuláře "Přenos zboží z ceníku do dokumentu" pomocí tlačítka dostupného na nástrojové liště "-> Materiál".

12 12 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Automatické (množstevní) slevy - musí být zapnuto používání množstevních cen - v menu ZBOŽÍ / KONFIGURACE / KONFIGURACE SYSTÉMU SLEV (POZOR konfigurace uživatelská!!!)

13 Zboží a ceny 13 - na cenové kartě konkrétního čísla zboží v záložce "Množstevní prodejní" je možnost definovat časový interval ve dnech - jak daleko má systém dohledávat zboží pro zjištění celkového "dosud fakturovaného" množství (zjišťuje se z Vystavených faktur na odběratele - provedených, nestornovaných) = funkce vypnuta, hodnotí se pouze množství na konkrétním dokladu (stávající funkčnost) číslo v intervalu = období ve dnech zpět ode "dneška" (max. cca 87 roků)

14 14 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A - funkčnost dostupná na Přijaté objednávce, Nabídce, Vystavené faktuře (všude, kde lze aplikovat množstevní slevy) - kontrola ceny se spouští automaticky při zadání zboží na řádku objednávky, změně množství na řádku objednávky, změně zákazníka v hlavičce objednávky, nebo obnovení cen z ceníku nástrojem Opravy na dokladech. Momentální množství na objednávce (dokladu) není v tomto režimu zohledňováno. Indexace změny karty výrobku Na kartě zboží-výrobek je možné ručně zaznamenat index změny technologického postupu(- indexace změn - ID, kdo, datum, poznámka ). Změna se zapíše spec.tlačítkem (podobně jako indexace změn na kartě konstrukčního celku).

15 Zboží a ceny 15

16 Kontakty Část IV

17 Kontakty 4 17 Kontakty Korespondenční adresa V konfiguraci tisku fakturačních adres (Kontakty-Konfigurace-Konfigurace tisku fakturačních adres na dokumentech) je nyní nová volba: "Korespondenční adresa na vybraných dokumentech". Tisk koresp. adresy je možné zvolit pouze v režimu, kdy je vybrána volba tisku fakturační adresy a u této volby není dotyčný dokument zvolen. V případě, kdy se má tisknout doručovací adresa a chybí její údaje - ulice a město nebo není vůbec vyplněna, použije se místo této původní adresa zadaná v hlavní kartě kontaktu.

18 18 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Vylepšené vyhledávání osob v kartě kontaktu Při kliknutí na ikonu vlevo pod seznamem osob se otevře přehled kontaktních osob odfiltrovaný na firmu v kartě firmy, pro platné osoby a setříděné dle příjmení. Doplnění výběru kontaktů Marketing\hromadné manipulace\hromadné opravy přidat možnost nastavení a filtrace dle V1a V2 a rozšíření možnosti hledání a opravy DIČ a IČO.

19 Kontakty 19 Nespolehlivý plátce Funkčnost je v S4S aplikována na následující body: 1. Kontakty rozšířena funkce Kontrola insolvence o zobrazení spolehlivý/nespolehlivý plátce a zobrazení zveřejněných účtů umístění do sekce, tam kde je JUSTICE, ARES - volba nespolehlivý plátce - tlačítko Ukaž - otevře příslušnou www stránku s obsahem, tlačítko Stáhni nabídne stažení uvedených platných bankovních účtů s dotazem Doplnit nové / Přepsat stávající / Storno v evidenci bankovních účtů vytvořeno nové pole pro příznak platný bankovní účet 2. Zápis došlé faktury doplněn test spolehlivý/nespolehlivý plátce, který aplikace provede po zadání dodavatele do došlé tuzemské faktury na výchozí zvolený účet z karty kontaku doplněn test, zda bankovní účet zadaný u došlé tuzemské faktury je zveřejněn

20 20 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A po vystavení došlé tuzemské faktury pro nespolehlivého plátce nebopro nezveřejněný nebo zahraniční účet bude doplněna možnost zadat 2 záznamy do příkazu k úhradě odděleně hodnota základ daně pro platbu dodavateli a odděleně hodnota DPH pro přímou platbu na FÚ 3. Příkaz k úhradě doplněn test, zda v okamžiku vystavení příkazu k úhradě na tuzemskou fakturu jsou účty použité v příkazu k úhradě aktuálně zveřejněné SMS Pravidla zápisu spisové služby: Jestliže je SMS odeslána z čísla, které je nalezeno v Číselníku obchodníků, doplní se "nalezený" obchodník na kartu Jednání do pole OBCHODNÍK. Jestliže je SMS odeslána z čísla, které je nalezeno v Kontaktech, doplní se na kartu Jednání do pole OBCHODNÍK obchodník z karty Kontaktu.

21 Kontakty 21 V těchto případech se do pole NA VĚDOMÍ doplní jméno obchodníka podle uživatele, který SMS skutečně "stáhnul". Jestliže je SMS odeslána z čísla, které není nalezeno ani v číselníku obchodníků ani na kartě Kontaktu, doplní jméno OBCHODNÍK podle uživatele, který SMS skutečně "stáhnul". Došlo k úpravě logiky stahování / mazání SMS z SMS serveru jednou za 14 dní. Byla rozšířena funkce na dohledávání telefonních čísel z databáze tel. čísel a zároveň rozšířena struktura databáze o obchodníka příslušné firmy + dohledávání a naplnění příslušného obchodníka dle zadané firmy. Fakturační Nad přehled firem,tiskem přehledu firem a křížovou tabulkou přehledu firem je přidána filtrace na fakturační .

22 Marketing a Operativa Část V

23 Marketing a Operativa 5 23 Marketing a Operativa Manažerská komprese Do konfigurace manažerské komprese byla přidána možnost ponechat odstavce. Zvolením této volby dojde k ponechání alespoň jednoho enteru - text bude čitelnější. Funkčnost manažerské komprese byla sjednocena s eobchodníkem. Příležitosti Vedle pole FIRMA je nové zaškrtávátko Filtr, který po opětovném otevření nevyplní dříve uloženou filtraci, ale naplní firmu z dokladu.

24 24 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Spisová služba Přidán přepínač vedle filtru kontaktní osoby, který změní způsob zobrazení osoby v přehledu jednání (změna zobrazení se projeví po použití tlačítka "Výběr") POZOR režim se zobrazením jména může obecně zpomalit práci s tímto přehledem (ke každému řádku se musí dohledat informace v jiné tabulce a sestavit je do požadovaného tvaru). Stav přepínače je možné si zapamatovat foťákem (nebo procesním panelem). Sloupec S KÝM je možné si roztáhnout designerem. Marketingový výběr na přehledu dotazníků Na přehled vyplněných hodnot dotazníků a přehled vyplněných dotazníků byla doplněna možnost výběru dle marketingového výběru firem.

25 Marketing a Operativa 25 Synchronizaci ů V konfiguraci vazby na Outlook je nová volba "zkrátit název přílohy". Pokud je tato volba aktivní, je zkracován vlastní název přílohy na 64 znaků. Do této délky se nepočítá konfigurovatelný prefix, sufix nebo přípona souboru. Funkčnost byla doplněna i do malé synchornizace včetně načítání konfigurace. Výběr ů pro hromadné odeslání Na formulářích pro hromadné odesílání ů z marketingových výběrů nebo definice rozvozu PDF sestav je nově dostupná funkce o počtu použitých ových adres. Jedná se o funkce dle konfigurace - Vybrat pouze první kontaktu nebo Všechny y kontaktu. A to z toho důvody, aby zákazník nedostával zbytečně hromadný několikrát, protože má na kartě kontaktu více ových adres. Na zmíněných formulářích je zvolený režim zobrazen a při poklikání na tento text se lze přenést do příslušné konfigurace. Samotná konfigurace se nachází na kartě Nastavení ového klienta (Konfigurace -> Standard -> Nastavení ového klienta) na záložce Ostatní. Informace v Hromadném mailingu z marketingových výběrů

26 26 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Informace v Definici rozvozu PDF sestav. Automatické odeslání kopie Při použití interního klienta chyběla možnost zajistit automatické odeslání kopie na odesilatele. Nově tedy konfigurace interního klienta umožňuje zapnout režim CC a každý odeslaný bude mít přednastavenu adresu odesílatele do kopie!

27 Nabídky Část VI

28 28 6 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Nabídky Tisková sestava - konfigurovatelná na výšku Došlo k rozšíření možnosti nastavení parametrů + dle zvolené jazykové mutace zajistit i překlad popisů sloupců v příslušném jazyce (pozice, název a popis zboží, množství, cena, atd.) Je možné nastavit překlad této sestavy bez ohledu na nastavení systému do jednoho z 5 jazyků, překlad probíhá pro popisky, sestavy a podsestavy sumace DPH kromě popisků, je volán také překlad názvy a popisu zboží, pokud je pro zboží definován. Popis slevy nabídky V konfiguraci nabídky je nově možnost zvolení zjednodušeného textu slevy a nebo si uživatel může text dopsat sám. Doposud byla možná pouze varianta s následujícím textem: Sleva byla vypočtena pro všechny položky nabídky s 0 % DPH nad celkovou cenou.

29 Nabídky 29

30 Sklad Část VII

31 Sklad 7 31 Sklad Poslední výdej Nad Stavem skladu (do záložky Special) byla přidána filtrace zboží tam, kde byl/nebyl proveden výdej - funguje pouze pokud je zadáno jedno z hraničních datumů Do, Od a Od Do Pro SQL je vytvářeno View, které potřebuje ve filtraci upravit zápis hodnoty data a také v sub infu změněno MNOZSTVI na SKLAD.MNOZSTVI. Pro Formulář SUMA zajištěno zobrazení SUM hodnot - zde docházelo ke snaze minimalizovat počet tabulek v dat zdroji. Nová filtrace V přehledu zboží v příjemkách je nová filtrace podle částky - pole Částka od, do, aby bylo možno najít položky s nulovou cenou.

32 32 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Filtrace na uživatele a sklad Do menu sklad\konfigurace\přístupová práva byla přidána filtrace na uživatele a sklad. Generování Výdejky a příjemky Na Příjemku, Výdejku bylo přidáno pole ZDROJ a NASLEDEK Při vytváření výdejky z příjemky a nebo opačně se uchovává historie, co bylo z čeho vygenerováno a tyto související doklady jsou dostupné přes dvojitý klik, nebo kompliv view. Pokud se při vygenerování příjemky z výdejky (a nebo opačně) změní sklad, je změněné číslo dokladu přeneseno do zdrojového dokladu. Zjednodušení dotazů v systému 1) při provádění výdeje/příjmu/převodu jste dříve narazili na následující 3 dotazy: dotaz, zda uložit příjemku bez zadání kódu pohybu (není povinný údaj) dotaz, zda uložit příjemku bez informací o dodavateli (není povinný údaj) dotaz, zda uložit příjemku a realizovat příjem do skladu

33 Sklad 33 Nyní pro převodky, příjemky, výdejku (včetně rozpadu, sestavení) + zápůjčku a vrácení se zobrazí pouze jedna souhrnná zpráva. Potlačení potvrzovacích zpráv na ignorování všech zjištěných skutečností je realizováno samostatnou volbou v konfiruraci systemových zpráv. 2) potvrzení všech generovaných dokladů (nový doklad byl vytvořen) Předefinovány zprávy na potvrzení provedení - uložení dokladu. Skladová inventura Vytvořeno tlačítko SUMA, které zobrazuje: - počet záznamů - suma položek přebytků (po zatypování) - suma položek manka (po zatypování) - suma položek vyrovnání (po zatypování) - suma položek záměna (po zatypování) - saldo rozdílů = přebytky versus manka Relevantní hodnoty v této rekapitulaci se objeví až po "zatypování" rozdílů mezi inventurní sestavou a skutečností (tlačítko Zatypovat v hlavičce invetury).

34 34 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A

35 Zakázkový systém Část VIII

36 36 8 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Zakázkový systém Teritorium - nové kritérium Nyní je možné doplnit teritorium jako nové kritérium přehledu vystavených faktur a do křížových tabulek nabídek, přijatých objednávek a vystravených faktur. Neplatní zařízení Neplatná zařízení se na kartě firmy objevují dole,ale neobjevují se na servisních zásazích. Hodnocení obratu Na formuláři statistiky je nový příznak nezobrazovat řádkové ceny výdejky (celkem výdej) a rabat následně na tisková sestavě, ale drží dole sumu součtu. konfiguračně zneviditelnění polí "celk výdek" a "rabat" změnit konfiguraci může pouze uživatel který má práva G5

37 Zakázkový systém 37 Nové tiskové sestavy Nad formulářem S VydMat FakCtrl vznikly nové typy sestavy: kontrola shody datumu jiný na výdejce a fakturře vydané z tabulky divide kontrola souladu středisek logický příznak na filtrování tiskové sestavy ukaž jen neshody oprava tiskové sestavy podbrarvení nečitelné nepoužívat šedou ale červenou a podbarvení lehce žlutý podklad

38 38 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Pokladna Hromadný tisk pokladních dokladů ==> dva doklady na jeden papír!! Dodací listy Tisková sestava dodacího listu "rozšířená bez cen" byla upravena tak, aby se zobrazovaly čísla objednávek z více objednávek (nad Přehledem zboží v přijatých objednávkách) doplňování řádků typu 10 s názvem přijaté objednávky. Nová sestava detail s výdejkami Vznikla nová tisková sestava hodnocení obratu, kde bude detaílní rozbor FV a jednotlivých výdejek:nad formulářem:f FakProdej Parametry Tisk -vycházíme z reportu F FakProdej Detail

39 Zakázkový systém 39 Tisková sestava Přehled zakázek Tisková sestava zobrazuje Plánované výnosy, Plánovanou marži, Skutečné výnosy a Skutečnou marži. Hodnoty jsou čerpány z hlaviček karet zakázek je tedy třeby před tiskem provést Přepočet hodnocení zakázek, aby hodnoty byly věrohodné. V nové verzi navíc: - upravený popisek záhlaví: PŘEDBĚŽ. = PLÁN.VÝNOS; SKUTEČNĚ = SKUT.VÝNOS - upravené umístění částky ve sloupci PŘEDBĚZ. -- jsou moc vpravo a čáre je částečně odřezává. Upravit podle pole SKUTEČNĚ. - do celkové rekapitulace doplněn popisek ""Plánovaný výnos:..."" a ""Skutečný výnos:..."" - do celkové rekapitulace doplněn popisek a sumární pole ""Plánovaná marže:..."" a ""Skutečná marže:...""" Na zakázce Zaplaceno bez DPH

40 40 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Do konfigurace výpočtu výnosů a nákladů zakázky (menu Zakázky-KonfiguraceKonfigurace výpočtu výnosů a nákladů) byl přidán příznak "Zapl. výnos s DPH", pokud je příznak neaktivní (nezatrženo), výpočet částky ZAPL: se počítá bez DPH. Výchozí stav příznaku je zatrženo - výpočet s DPH. Příjmový pokladní doklad Při uložení hotovosti se nyní nabídne zakázkový výnos jak je tomu u výběru hotovosti.

41 Zakázkový systém 41 Číslování zakázek generovaných podle čísel objednávek - nová volba v menu ZAKÁZKY / KONFIGURACE / KONFIGURACE ČÍSLOVÁNÍ NOVÝCH ZAKÁZEK - generátor využívá definici délky prefixů dokladů => je třeba zajistit, pokud používáte více číselných řad zakázek, aby délka prefixu ve všech řadách byla shodná. - generátor využívá konfiguraci platných číselných řad => číslo nového dokladu se vygeneruje podle definice pro aktuální hlavičku tiskových dokumentů (lze tedy i tímto generovat zakázky ve více číselných řadách - odběratelské / interní). Příklad: Výchozí objednávka OP13_0001 Generátor zjistí délku prefixu Přijatých objednávek (4), zůstává tedy samotné, pořadové číslo dokladu _0001 Dle definice délky prefixů Zakázek (3) a platné číselné řady zakázek pro aktivní hlavičku tiskových dokumentů je prefix pro novou zakázku Z13 Výsledné číslo nové zakázky tedy je Z13_0001

42 42 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Vyhodnocení trendu prodeje Nový režim: "aplikovat limit na detalní řádky pro sledované období" + uživatele zadá limit! Všechny firmy, které ve sledovaném období nebo ve stejném období loňského roku dosáhly finanční objem nad zadaný limit včetně, zůstanou v datech. Smazány budou tedy řádky o firmách, které měly sledovaný finanční objem prodeje letos i loni pod limit. Součet hodnotícího kritéria zůstane beze změny! 8.1 Vystavené a přijaté objednávky Tiskové sestavy Tiskové sestavy Vystavené objednávky standard a česky se zahraniční měnou byly upraveny tak, aby se na řádek těchto sestav vešel sloupec P. TERM. (potvrzený termín)

43 Zakázkový systém 43 Rezervace a blokace Vznikla nově možnost při generování z POBJ nebo z NAB zvolit položky, které chcete rezervovat. Byl vytvořen subformulář "výběr", kde lze zvolit, které položky mají být přeneseny do rezervace. Současně došlo ke změně designu formůláře na vytváření rezervací a to tak,že byly vytvořeny záložky.

44 44 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Hromadná objednávka Na kartě hromadné objednávky je nyní možnost volby vlastní úrovně rozpadu konstrukčních celků. Zvolená hodnota (úroveň) platí jen pro Hromadnou objednávku a na Konfiguraci rozpadů konstrukčních celků je nezávislá (vzájemně se neovlivňují). Pokud je pole "Požadovaná úroveň rozpadu" ponechána prázdná (výchozí hodnota), nebo nastavena na "0" => platí základní konfigurace ve ZBOŽÍ / KONFIGURACE / ROZPADY KONSTRUKČNÍCH CELKŮ.

45 Zakázkový systém 45 Přijaté objednávky Pokud je vyplněn obchodník v poli ZODPOVÍDÁ v hlavičce Pobj, tak při zápisu nových řádků do objednávky se nově objeví obchodník i v řádcích (sloupec ZODP). Definice tiskové sestavy V konfiguraci přijatých objednávek byla doplněna definice tiskové sestavy, která se má pro potvrzení použít (uživatelské nastavení). Nově i textové pole s možností definice těla potvrzovacího u včetně možnosti použití dynamických proměnných (číslo objednávky, cena, termín apod. - pomocí předdefinovaných proměnných) Problém s dlouhým číslem pozice na řádku přijaté objednávky, která vznikla rozpadem konstrukčního celku Došlo k rozšíření funkce Rozpadu konstrukčních celků pod tlačítkem Opravy na Přijaté objednávce Úprava volby a popisu stávajících režimů: - "konstrukční celky s typem 10, prvky s typem 1" (v původním režimu dotaz s odpovědí Ne) - "konstrukční celky s typem 1, prvky s typem 18" (v původním režimu dotaz s odpovědí Ano) - tento režim nastavit jako výchozí Nový režim: - "pouze prvky s typem 1" -> provede se rozpad na prvky typu 1, konstr. celky budou zrušeny + dojde k přečíslování pozic (od pozice 001 se zachováním stávajícího pořadí)

46 46 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Výsledek:

47 Zakázkový systém 47 Následně musí být provedena (v případě zadání konstrukčních celků do výroby) kumulace zboží také pomocí tlačítka Opravy. Generátor převodky Generátor převodky nad řádkem v PObj (viz jako výrobní objednávky). Tisk objednacího čísla zboží Tisk objednacího čísla zboží na vystavené objednávce musí v režimu upřednostnění čísla dodavatele zohlednit možnost, že číslo dodavatele je vedeno u sekundárních dodavatelů (záložka Dodavatel na kartě zboží) Tato funkce je opravena na všech hlavních sestavách objednávek. Vznikla i nová funkce pro dohledání objednacího čísla zboží!

48 48 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Nové filtrační kritérium Doplněno do filtračních kriterií Hromadné objednávky příznak "na sklad" ve výchozím stavu "neutrální" (stávající fukčnost). Neutrální = do zdroje požadavků zahrnuty všechny PObj. Zapnuto = do zdroje požadavků zahrnuty pouze PObj. "na sklad" (interní) Vypnuto = do zdroje požadavků zahrnuty pouze PObj. "odběratelské" Nové filtrační kritérium - přehled tisku Doplněno do filtračních kriterií Přehledu - tisku - křížových tabulek přijatých objednávek, Přehledu - tisku a křížové tabulce zboží v přijatých objednávkách příznak "na sklad" ve výchozím stavu "neutrální" (stávající fukčnost). Zapnuto = pouze interní přijaté objednávky, kde pole [NA SKLAD] = True (jedná se o objednávky zpravidla pro potřeby vlastní výroby = doplnění skladů) Vypnuto = pouze objednávky od zákazníků (odběratelů) Nástroj na hromadnou opravu množství Doplněn nástroj na hromadnou opravu množství a příznaku dodáno na RÁMCOVÝCH přijatých objednávkách dle jednotlivých DÍLČÍCH přijatých objednávek (podle nastaveného filtru přehledu). tlačítko "Obnov dle dílčích" na Přehledu přijatých objednávek. V případě aktivního příznaku "rámcové" nahradí stávají tlačítko "Obnov dle DL". jestliže MNOZSTVI DO >= MNOZSTVI, zapnut příznak DODANO na řádku Pobj. jestliže všechny řádky PObj mají zapnutý příznak DODANO, zapnut stejný příznak a vyplnit datum DODÁNO (podle data DODÁNO poslední dodané přijaté objednávky) v hlavičce přijaté objednávky. (množství, datum a stav příznaků se vždy aktualizuje!! jsou-li některé objednávky z nějakého označeny "ručně" jako dodané, je třeba se jim vhodným filtrem vyhnout.)

49 Zakázkový systém 49 Tisková sestava Příjaté objednávky Doplněna tisková sestava přijaté objednávky "anglicky v zahraniční měně s DPH". Do konfiguerace tiskových sestav byl přidán příznak "s DPH": bude editovatelný v případě volby tiskových sestav: anglicky v zahraniční měně, rusky v zahraniční měně, německy v zahraniční měně, slovensky v zahraniční měně, anglicky v cizí měně se slevami v případě režimu "zatrženo" zajistí tisk závěrečné rekapitulace cen včetně DPH Generátor převodky Přehled výrobků obsahuje generátor převodky, nyní najdete tuto funkčnost i na přehledu zboží v přijatých objednávkách. Po označení zboží a promáčknutí tlačítka Převodka! se na vybrané zboží provede převodka ze skladu, který je v konfiguraci zvolen jako implicitní.

50 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Vystavené faktury Autorský poplatek Pokud je faktura v režimu PDP, pak autorský poplatek zůstane (respektive se při promáčknutí tlačítka "+" stále vrací) v DPH a měl být také s PDP. Autorský poplatek je upraven dle funkčnosti recyklačního poplatku. Jde-li o vratku (záporná hodnota ceny) bude taktéž autorský poplatek záporný. Jedná-li se o PDP, bude po přepočtení faktury (žluté plus) nadále držet PDP "příznak" i autorský poplatek. Vystavené faktury Nesoulad středisek na hlavičce faktury a řádku faktury po rozdělení výnosů. Aby bylo možné zjistit položky z faktur s hlavičkou střediska PRODEJ, které mají po rozdělení výnosů jiné středisko, je nyní možné využít na přehledové sestavě pole Rozdílná střediska. Pole objednávka Pole objednávka na kartě vystavené faktury nyní patří mezi povinné pole v konfiguraci Faktur vystavených. Zálohová faktura v zahraniční měně

51 Zakázkový systém 51 V případě, že máte přijatou objednávku s vyplněnou zahraniční cenou, kurzem a použijete generátor ZAL (zálohovou fakturu) otevřel se dříve formulář tuzemské zálohové faktury. Nyní se otevře formulář zahraniční zálohové faktury, převezme se měna, kurz a cena a pokud je vyplněna měna, tak se otevře zahraniční doklad. Automatické (množstevní) slevy - musí být zapnuto používání množstevních cen - v menu ZBOŽÍ / KONFIGURACE / KONFIGURACE SYSTÉMU SLEV (POZOR konfigurace uživatelská!!!) - na cenové kartě konkrétního čísla zboží v záložce "Množstevní prodejní" je možnost definovat časový interval ve dnech - jak daleko má systém dohledávat zboží pro zjištění celkového "dosud fakturovaného" množství (zjišťuje se z Vystavených faktur na odběratele - provedených, nestornovaných) = funkce vypnuta, hodnotí se pouze množství na konkrétním dokladu (stávající funkčnost) číslo v intervalu = období ve dnech zpět ode "dneška" (max. cca 87 roků)

52 52 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A - funkčnost dostupná na Přijaté objednávce, Nabídce, Vystavené faktuře (všude, kde lze aplikovat množstevní slevy) - kontrola ceny se spouští automaticky při zadání zboží na řádku objednávky, změně množství na řádku objednávky, změně zákazníka v hlavičce objednávky, nebo obnovení cen z ceníku nástrojem Opravy na dokladech. Momentální množství na objednávce (dokladu) není v tomto režimu zohledňováno. Dynamické texty Při automatiském vytvoření dodacího listu na základě PROVED faktury vystavené se přenášejí také dymanické texty. Nově je možné zvolit variantu nepřenášet dynamické texty, a to v konfiguraci fakturace, záložka systémové.

53 Zakázkový systém 8.3 Přijaté faktury Přijatá faktura Úprava tiskových sestav přijatých faktur - doplnění data přijetí faktury. Jedná se o sestavy: standardní opis faktury standard s DPH v zahraniční měně 53

54 Logistika Část IX

55 Logistika 9 55 Logistika Evidence zásilek Nově v evidenci zásilek najdete i záložky PPL a DPD. V číselníku typů přepravních služeb jsou také přidány služby PPL a DPD. Po dvojitém prokliknutí pole PPL se dostanate na detailní přehled přepravy, kde je možné nastavit ceník dle váhy, mýtné (přičte se částka za 1 kg zásilky) a palivový příplatek ( přičte se % z ceny zásilky dle ceny nafty platné pro daný měsíc).

56 56 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A

57 Ekonomika Část X

58 58 10 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Ekonomika Uložení cesty do clipboardu Nově je možné zapamatovat do clipboardu cestu, kde je uložen vyexportovaný soubor XML souhrnného hlášení (případně daňového příznání). Při elektronickém zpracování těchto dokumentů to usnadní zpětné hledání uloženého souboru po přihlášení se na portál daňové správy, kam se má vzniklý soubor naimportovat. Karta drobného majetku Byla přidána volba tisku karty drobného majetku, jedná se o zjednodušenou obdobu karty investičního majetku.

59 Strategie Část XI

60 60 11 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Strategie Přepočet procesního panelu Přepočet procesního panelu uživatele jako nová automatická úloha. Rozšířena sada automatických úloh! Parametr 1 - musí být vyplněno jméno uživatele. Přepočet panelů Přepočet panelů nově umožnuje přepočíst procesní panely pro vybrané uživatele. Po vybrání akce "přepočíst procesní panely" je možné poklepáním nad parametrem1 otevřít seznam uživatelů a vybrat požadovanané uživatele, pro které se přepočtou procesní panely. Upraven multivýběr obchodníka tak, aby zobrazoval seznam uživatelů při použití z křížových tabulek přístupových práv a z naplánovaných úloh.

61 Standard Část XII

62 62 12 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Standard Zapomeň pozici všech oken Systém S4S umí uložit a zapomenout pozici konkrétního okna. Nyní přibyla možnost zapomenout pozici veškerých nastavených oken, kterou najdete v menu Standard -> Zobrazení -> Zapomeň pozici všech oken. Před zapomenutím je uživatel dotázán na potvrzení úmyslu smazat pozici šech oken.

63 Výroba Část XIII

64 64 13 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Výroba Konfigurátor výrobku Při generování Přijaté objednávky z Nabídky a naopak se nově "kopírují" i příslušné konfigurace výrobků. Křížová tabulka úkonů Do křížové tabulky výrobních úkonů byla doplněna hodnota "skut.čas/1ks" + "norm. čas/1ks". skut.čas/1ks = součet skutečně odvedených časů / skutečně odvedený počet ks norm.čas/1ks = součet normovaných časů / skutečně odvedený počet ks Příp. zobrazené součty řádků a sloupců budou počítány jako průměr hodnot.

65 Výroba 65 Výrobní čísla (atesty, tavby) - vícenásobné zadání při odvádění... a) při odvádění výroby výrobním terminálem je možné měnit množství materiálu a zadat výrobní číslo pro celkové množství daného materiálu. Nelze ale množství daného materiálu rozdělit pro zadání více výrobních čísel. Řešení: Na Výrobním terminálu přidána možnost přidat další řádky materiálu (duplikovat stávající materiál) kliknutím na tlačítko "+" na řádku příslušného materiálu. Nabízí se pouze u materiálu s evidencí výrobních čísel (taveb). Možnost použití tlačítka je indikována jeho žlutou barvou.

66 66 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Kontrola množství spotřebovaného materiálu probíhá sumárně podle plánované normy. Mohou totiž nastat situace, že výběrem tavby je zadán jiný materiál, než byl původně plánován. Takový je v terminálu označen jako náhradní materiál ale plánovaná norma uchovaná na pozadí udrží tyto řádky pohromadě a umožní tak kontrolu nad spotřebou materiálu. V případě překročení plánované spotřeby je uživatel upozorněn dotazem. V případě odpovědi ANO se uskuteční odvedení se spotřebou tak, jak zadal a na vybraného uživatele se generuje proaktivita. V případě odpovědi NE se uživatel vrátí zpět do výrobního terminálu bez odvedení a problémové položky jsou zvýrazněny.

67 Výroba 67 Při odvedení výrobku se má "vyskladnit" více různých materiálů Na tyto materiály ale může existovat požadavek na zadání tavby. V rámci Výrobního terminálu nebo Časové karty je možné "zaměnit" NORMU na základě výběru z podobných materiálů. Podobnost je řešena shodou v TYPu zboží a TECHPAR2 (tloušťka materiálu). V rozbalovacím poli NORMA se nabídnou všechna existující (se skladovým množstvím > 0) výrobní čísla odpovídajících materiálů. Vybráním konkrétního výrobního čísla, je-li u něj uvedeno jiné číslo materiálu než je Norma, se Norma zamění. Takto změněna norma se zapíše i tabulky odvedených úkonů (_117 ZAK). Při vyskladňování materiálu je tato NORMA (tedy příslušné vyplněné pole na řádku úkonu) upřednostněna, a je vydána ze skladu. Při vybrání výrobní operace na Výrobním terminálu se zobrazí všechny materiály a polotovary, které jsou při realizaci příslušné operace potřebné. Přestávka na oběd Při odvádění výroby odečíst od skutečně odvedeného času automaticky dobu přestávky na oběd v případě, že definovaná (přesně) doba přestávky bude obsažena v odváděném čase. Doba přestávky (od - do) bude konfigurovatelná v Konfiguraci výroby. Jedná se o odvedený čas pomocí výrobního terminálu. Jedná se pouze o operace (ne kooperace). Příklad: přestávka: 10:30-11:00 odváděný čas - 06:00-14:00 ->započteno bude 7,5 hod odváděný čas - 08:00-10:45 ->započteno bude 2,5 hod (počítáno jako 08:00-10:30) odváděný čas - 10:40-14:00 ->započteno bude 3 hod (počítáno jako 11:00-14:00)

68 68 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Řešení: V konfiguraci výroby (Výroba-Konfigurace-konfigurace výroby) je nová záložka "přestávka", na které je možné definovat jednu nebo více přestávek časem od - do. Při odvádění výroby pomocí výr.terminálu bude vyhodnocen celkový čas, a pokud obsahuje dobu přestávky, bude doba, která zasahuje do přestávky od celkového času odečtena. Rozdělení plánu naplánované položky... Mám výrobní položku, která je náplánovaná (zelená) v množství 2000 ks na určitý den. Potřebujeme ale v některých případech toto množství rozdělit => 1950 ks ponechat na původním termínu a 50 ks naplánovat (třeba z důvodu opravy zmetků) na dřívější termín... Postupujeme takto: V týdenním plánu najdu příslušnou položku (je označena zelenou barvou), označím si příznakem, že budu pracovat pouze s touto položkou. Přepíšu počet kusů na řádku na 50, vyberu konkrétní den a 'Plánuj...'. Po přegenerování plánu se ovšem na 'nový' termín přesune kompletní množství (v tabulce plánu se 'jen' posune datum u příslušného řádku. Potřebujeme, aby se plán 'rozdělil'. Řešení: Nenaplánovanou položku lze postupně rozplánovat po částech na několik termínů (musí se pracovat vždy s nenaplánovanou částí modrou položky) jak již bylo popsáno dříve. Naplánovanu položku nelze nově přeplánovat tlačítkem Plánuj!

69 Výroba 69 Lze to ovšem udělat jinak poklepáním na začátek řádku se otevře Přehled plánů výroby již odfiltrovaný na příslušnou zakázku a pozici. Jsou zde vidět i všechny ostatní plány této konkrétní výrobní operace. U vybraného množství přepíšu datum, a je přeplánováno. Jestliže například z tohoto plánu potřebuji 100 upřednostnit, postupuji obdobně. Poklepáním otevřu příslušný řádek týdenního plánu a snížím původní množství o 100 ks. (Po změně kusů se přepočte i plánovaný čas trvání operace sníží se).

70 70 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Po přegenerování plánu se mi objeví 100 nenaplánovaných kusů, které mohu teď naplánovat dle potřeby běžným způsobem. Původně požadovaných 5000 ks je rozplánováno na několik dní Kontrola odváděného množství v položce časové karty Tato kontrola je nutná, aby se nestalo, že bude odvedena stejná výrobní položka (jeden z pracovníků odváděl položku špatně).

71 Výroba 71 Při podepisování řádku (jednotlivě i v rámci hromadného odvedení) systém zkontroluje, zda "odváděné" množství v položce časové karty nepřesáhne množství uvedené požadované souvisejícím výrobním příkazem. Hláška: Množství odváděné u ZZZZZZZ-PPPPPP (zakázka pozice) je vyšší než požadované: na příkaze: 1111 ks (MN PLAN - MNOK) odvádíte: 2222 ks Je to tak správně? Ano/Ne (ne je výchozí volba) V případě "Ano" = pokračujeme + proaktivita (ve stejném znění jako v hlášce) na uživatele dle konfigurace "Při chybě odvedení..." upraveno na časové karte upraveno na hromadném odvádění Konfigurátor výrobku Funkčnost omezení výběru pole (combo box) typu CENIK byla upravena podle zadaných polí typu CTECHP tak, že v definici pole typu CENIK bude definice polí CTECHP, podle kterých bude pole CENIK filtrováno. Řešení: Karta pole konfigurátoru má nyní nové pole "Omezení".

72 72 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Pokud je potřeba omezit pole typu CENIK pouze podle některých technických parametrů a nikoli podle všech, je nutné do tohoto pole Omezení vypsat názvy polí tech. par. podle kterých má být pole CENIK omezováno. Pokud je pole Omezení ponecháno prázdné (výchozí hodnota), je pole CENIK omezováno dle všech technických parametrů. Pokud nemá pole CENIK být omezováno podle žádných tech. par. je nutné do pole Omezení vypsat hodnotu UNLIMITED nebo je možné zadat jakýkoliv jiný text, který neodpovídá žádnému názvu pole. Pole Omezení je dostupné pouze pro prvky typu CENIK. Pracovní lístky Tisková sestava "Pracovní lístky" dostupná nad výrobním rozpadem byla upravena tak, aby zobrazovala relevantní údaje. Informace "celkem" lze skrývat. bez časů a bez cen ( volitelně) přesunuto Středisko, Třídu a Operaci na jiné vhodnější místo zobrazit vazbu na zakázku a operaci formou čárového kódu Code128

73 Výroba 73 Odvádění pracovních lístků Pokud k pozici neexistuje záznam ve výrobě (zak pol), nevytiskne se na tiskové sestavě "Pracovní lístky" čárový kód, ale červený text "Operace nenalezena". Výrobní norma (nese informaci o použitém materiálu) se z pohledu práce ve výrobě vyskytuje na třech místech: položka výrobní operace -- zobrazuje se a ovlivňuje fungování odvádění výroby pomocí "výrobního terminálu" položka výrbního příkazu -- zobrazuje se a ovlivňuje fungování odvádění výroby pomocí "časových karet" položka výrobního rozpadu na přijaté objednávce -- ovlivňuje, jaký materiál bude při odvedení výrobní položky vydán ze skladu Z toho důvodu se změna musí provést na těchto třech místech! Při změně materiálu (řádku typu "M") ve výrobním rozpadu přijaté objednávky - v případě, že je již vygenerována zakázka - nabídnout uživateli volbu: "Promítnou změnu materiálu i do souvisejících výrobních položek? Ano/Ne" Při volbě Ano dojde ke změně materiálu ve výrobním rozpadu, v položce výrobní operace (typu "O" nebo "K") bezprostředně následující za materiálem - dle odpovídajícho čísla zakázky a pozice a také ve všech řádcích výrobních příkazů s odpovídajícím číslem zakázky a pozice. - pozice na řádku (na konci) - update v ZAK POL jen ty které jsou nehotové - update v ZAK PRIKAZ POL. Jen ty které nemají MNOZ OK >= MNOZ PLAN - při změně mat id na rozpadu... Pokud je měněno <> M... Zmena objednacího čísla lze provect pouze u materiálu (M) Nástroj na porovnání plánované spotřeby materiálu a skutečně vyskladněného materiálu

74 74 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A 1.fáze - do [_117 ZAK MAT] přidat pole [SP1KS PLAN] kam se přenese plánovaní spotřeba na 1 ks z ordr vyroba z terminálu - do [ZAK CAS POL] přidat pole [SP1KS PLAN] které bude přeneseno do _117 ZAK MAT při převzení časové karty 2.fáze 1) vytvořena nová tiskovka na formuláři "přehled výrobních ukonů" 2) filtrace doplněna pro tvorbu tiskovky na šířku a) "Obsahuje vyskladnení materilálu" b) "neshodný materialál" [MAT ID]=[MAT ID PLAN] c) "neshodné mnozství" Úprava karty Výrobního terminálu V rozbalovacím poli Pracovník se zobrazuje Příjmení, Jméno, Osobní číslo. Záměna použitého materiálu při odvádění operace ve výrobním terminálu V konfiguraci výroby volba "Povolit změnu materiálu" (ve výchozím stavu vypnuto). Zapnutím volby se ve výrobním terminálu při ukončování operace nabídne možnost u materiálů (řádky typu "M") zaměnit jej za jiný, skutečně použitý. Kliknutím na ikonu se otevře zjednodušený přehled zboží - pouze platné položky s příznakem materiál poklepáním na vyhledaný řádek položky se do výrobního terminálu přenese Objednací číslo, Název a příznak požadavku na výrobní čísla a nahradí původní plánovaný materiál. Pokud uživatel provede záměnu až po té, co vybral výrobní číslo původně plánovaného materiálu, bude muset výrobní číslo vybrat znovu pro nově zvolený materiál (bude-li konfigurací požadováno). Stav ikony se přepne do režimu "vrátit původní" => použitím se nastaví zpět původně plánovaný materiál. Materiál vybraný v okamžiku ukončení operace bude skutečně vyskladněn.

75 Výroba 75 POZN. Již dříve použitelná možnost záměny materiálu vybráním výrobního čísla (nabízí se výrobní čísla se shodným Typem zboží a hodnotou TECHPAR2 jako plánovaný materiál), funguje nezávisle na této konfiguraci. Doplnění Doplnění plánovaného termínu k vygenerovaným operacím zakázky typu "Q" (výdej materiálu). Doplnění informace o MJ materiálů nebo polotovarů na kartu zboží "výrobek" (záložka Celá norma, Materiál) Nový režim generování výrobních operací v zakázce 1 - nový režim generování výrobních operací v zakázce = co materiál to položka v zak pol "Q" (bez výdejky). V konfiguraci výroby se nabízí nový režim odvádění materiálu "JEDNOTLIVĚ", který zajistí, že při generování zakázky se pro každý řádek typu "M" (materiál) připraví výrobní operace "Výdej materiálu...". Výdejka materiálu se vytvoří a provede v okamžiku odvedení této operace (Q). 1a - materiálové listky 2 - úprava výrobního terminálu = reakce na odvádění typu "Q". Pro odvádění výrobní operace typu (Q) výrobní terminál změní svoji funkčnost. Vyžaduje zadání Pracovníka (komu byl materiál vydán), zadání vazby na Zakázku a výrobní operaci (lze využít čárový kód). Kód výroby je automaticky na pozadí naplněn textem "Výdej" (na kartě výrobního terminálu není tento text vidět a není ani editovatelný). 3 - úprava výrobního terminálu = režim odvádění "END" (jen datum odvádění, čas dle normy) 4 - uprava výrobního terminálu = režim uzavření operace (neprobíhá vyskladnění materiálů, čas operace = 0) Rozšíření filtrace "neshodné množství" V přehledu úkonů (Výroba-Přehled úkonů) pro tiskovou sestavu "použité materiály" došlo k rozšíření filtrace "neshodné množství": skutečné množství > mn plán skutečné množství < mn plán možnost zadat procent. rozdíl předchozích případů

76 76 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Řešení: Pokud je aktivní příznak "neshodné množství", nabízí se možnost filtrovat zobrazené neshodné množství podle zadané hodnoty v % a to ve variantě "spotřeba větší o více než" a "spotřeba menší o více než". Pokud chci zobrazit neshodné množství pro variantu "spotřeba větší" bez ohledu na % hodnotu rozdílu, je třeba u parametru "spotřeba větší o více než" zadat hodnotu 0,001 % a zároveň nezadat žádnou hodnotu v % ( = null) u parametru "spotřeba menší o více než". Pro případ zobrazení neshodného množství pro variantu "spotřeba menší" bez ohledu na % hodnotu rozdílu je postup opačný. Varianta zadané hodnoty 0% pro "spotřeba větší o více než" i pro "spotřeba menší o více než" znamená zobrazení všech hodnot (shody i jakékoliv neshody). Speciální případ je pro hodnotu plánovaného množství = 0, kde je problém matematicky vyjádřit % rozdíl hodnoty skutečně spotřebovaného materiálu. Tento případ je zobrazen jako spotřeba menší. Prakticky by tento případ neměl nastat. Platnost strojů Při výrobním rozpadu přijaté objednávky dochází ke kontrole existenci a platnosti strojů zadaných v tech.postupu podle aktuálního číselníku strojů. Výrobní zakázka Pokud je u zaměstnance zaznamenán odchod (datum výstupu), není zobrazen v již

77 Výroba 77 odvedeném úkonu v položce výrobní zakázky - zobrazeno je prázdné pole. Řešení: opraven zdroj comba aby zobrazoval všechny zaměstnance... Platné nahoře a neplatné dole, neplatní zaměstnanci jsou ve výběru označeni znakem X. Odvádění pracovních lístků Pokud k pozici neexistuje záznam ve výrobě (zak pol), nevytiskne se na tiskové sestavě "Pracovní lístky" čárový kód, ale červený text "Operace nenalezena". Zohlednění "Výluky strojů" Zohlednit "Výluky strojů" už při výrobním rozpadu. Operace, které se nakonec detailně neplánují mají pak víkendové termíny dokončení, což může způsobit problém. Pak může vyjít na pátek řezání polotovarů, na sobotu ohýbání, na neděli lakování a v pondělí je třeba dodat zákazníkovi, což je nereálné.

78 78 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Trvalý požadavek Definice "kritického místa výrobku" nebo "požadavku zákazníka" se děje pomocí trvalého požadavku. Za kritické místo výrobku je považován trvalý požadavek vedený pouze na produkt. Za požadavek zákazníka je považován trvalý požadavek vedený pouze na firmu. (tyto dva druhy požadavku nelze sloučit do jednoho!!) Text v trvalém požadavku může mít maximálně 480 znaků (název + popis) A - Nová funkce pro dohledání odpovídajících trvalých požadavků (zapnutý příznak jakýkoli v sekci Výrobní příkaz) B - Na tisku průvodky dvě nová pole (zobrazí se pouze v případě, že budou naplněna textem). Doplněno do hlaviček všech průvodek (včetně customizovaných). C - Na časové kartě již je zajištěno přes výrobní příkaz. Použitelné však pouze při práci s jednotlivými řádky => nepoužitelné při hromadném odvádění. Jestliže výrobek na položce obsahuje upozornění na kritické místo, nebo požadavek zákazníka je číslo výrobku na řádku podbarveno červeně, seřazeno tak, aby kritické byly "nahoře" ( v zorném poli pracovníka...)). D - Na výrobním terminálu, v případě že k výrobku nebo zákazníkovi existuje "trvalý požadavek" zobrazit výrazné tlačítko (černé vykřičníky). Po kliknutí se zobrazí msgbox se textem: "Kritické místo výrobku:..." a na dalším řádku "Požadavek zákazníka:...". Stejný msgbox vyskočí už v okamžiku vybrání operace (automaticky). Nástroj, jak 'elegantně' a jednoduše přeskočit operaci, aby se polotovary 'posunuly' dál Přeskočit, ukončit operaci lze přes Výrobní terminál použitím speciálního kódu výroby (v číselníku kódu výroby má příznak "Uzavřít") Volbou tohoto kódu výroby dojde k "odvedení" zbývajících kusů výrobní položky a to tak, že nevyskladní žádný Materiál, pouze se vyskladní a naskladní polotovary rozpracované výroby. Jedná-li se o poslední operaci výrobku, naskladní se hotový výrobek na příslušný sklad. Položka (nebo její zbývající část) je odvedena s "nulovým" časem. Funkci lze využít tam, kde předepsaná operace se má realizovat jen pro několik polotovarů z celkového množství - rovnání, přebroušení povrchu, tmelení..., nebo také vůbec doprava...

79 Výroba 79 Postup: A) vytvořit v číselníku kódů výroby kód s příznakem "Uzavřít" (doporučujeme vytisknout ve formě čárového kódu pro pracovníka, který bude mít oprávnění jej použít. 1) Otevřít Výrobní terminál 2) Zadat jméno pracovníka (kdo uzavření provádí) 3) Načíst kód výrobní operace 4) Načíst kód výroby pro "uzavření". Systém do Odvedeného množství doplní zbytek z výrobní operace (bez možnosti editace). V poli Start lze změnit datum v případě dodatečného (zpětného) zápisu. Poklepáním je možné využít kalendář. 5) Použít tlačítko Uzavřít. Provede se zápis do výrobní operace a přeskladnění polotovarů rozpracované výroby. Výrobní terminál - Doplněn popisek políčka na kartě terminálu - 'Poznámka pracovníka' - Operátor má možnost upravit popis technologické operace (políčko s ikonou diskety). Uživatelská práva pro možnost editace jsou práva C4. Konfigurace výroby Záložka Přestávka byla přjmenována na Obecné. Záložka Výrobní terminál byla přejmenována na Odvádění. Byla vytvořena sekce Výrobní terminál/ Upozornění, kam byla přesunuta konfigurace "Při vyšším odvedení materiálu odeslat proaktivitu na:" Záložka Výrobní sklady sekce "Karty zboží polotovarů automaticky..." byla přesunuta na záložku Obecné sekce nastavení generování proaktivit byla přesunuta do záložky Odvádění pod sekci Upozornění

80 80 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Kontrola Přidána kontrola při odvádění terminálem, zda je vyplněn stroj. K této kontrole dochází při zahájení operace a v případě, že stroj nebude zadán: - zobrazit se hlášení: "Není zadán STROJ!" - neumožnit zahájení operace Uzavření operace Do konfigurace výroby (na záložku Výrobní terminál) byla přidána konfigurace na seznam uživatelů nebo na minimální práva, která musí přihlášený uživatel mít, aby mohl ukončit operaci. Výchozí konfigurace pro Uzavření operace jsou přístupová práva V5. Křížová tabulka výrobních úkonů Do řádků/sloupců tabulky přibyla možnost Zaměstnanec.

81 Výroba 81 Upravena vazba na připojené objekty na výrobním terminálu pod ikonou "zeměkoule" se nabídne odkaz na všechny objekty, které jsou připojeny ke kartě zboží a také všechny objekty, které byly připojeny ke kartě "výrobku" před zadáním do výroby. Informace o připojených objektech k operacím se přenáší s tabulky CENIK VYROBA (technologie, záložka Výrobek) přes výrobní rozpad do položky výrobní zakázky... a odtud je potom zobrazuje výrobní terminál. Změna v připojených objektech u operací v technilogickém postupu se projeví teprve v následující vygenerované zakázce. v náhledovém okně výrobního terminálu se zobrazí první připojený objekt ve formátu JPG nebo BMP. Pokud je přípojeno více "obrázků", přednostně se ukáže objekt, který má v poli POUŽITÍ uveden text "Průvodka". Připojení objektu k výrobní operaci: takto připojené objekty se nabízí na výrobním terminálu pouze u konkrétní operace

82 82 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A připojují se přes ikonu zeměkoule - kurzor ale musí být umístěn na řádku konkrétní operace => karta Zboží / záložka Výrobek / tlačítko Operace poklepáním na vyplněné pole OBJEKTY se otevře Přehled připojených objektů a použitím filtru "Označené" lze zobrazit všechny objekty právě připojené k aktuální operaci. v Přehledu připojených objektů lze v této situaci vybrat další (již existující) objekty a tlačítkem "-> výroba" je přenést do seznamu objektů aktuální operace (POZOR přenáší se vždy kompletní seznam. Chcete-li přidat jeden objekt ke třem již připojeným, musíte mít před použitím tlačítka mít vybrány (označeny) všechny čtyři objekty. tímto způsobem lze k různým operacím připojit stejný objekt aniž by musely vznikat nové a nové záznamy v tabulce OBJECTY jestliže znáte ID objektu, lze jej k operaci "připojit" i tak, že do pole OBJEKTY na kartě výrobku zapíšete toto ID. Seznam ID musí být oddělen středníkem. Ve výrobním rozpadu nebo v přehledu výroby lze seznam připojených objektů zviditelnit pomocí designera - zdroj OBJECT ID LIST Řazení operací v rámci Týdenního plánu výroby Jestliže na jeden den vychází více operací jsou řazeny podle neznámého kriteria. Aby se nestávalo, že se na některé operace téhož výrobku "zapomene", protože v rámci automatu jsou zařazeny mimo zorné pole plánovače, jsou operace dotříděny a seřazeny podle zakázky a pozice a to v rámci stejného termínu. Indexace změn Do karty výrobku byla doplněna indexace změn s možností zaznamenat text (popis) podobně jako indexace změn na kartě konstrukčního celku - indexace změn - ID, kdo, datum, poznámka. Technologický postup výrobku V případě, že v technologickém postupu výrobku je u operace zadáno ČÍSLO MAT./POL, systém toto číslo zboží přenese do výrobního rozpadu objednávky jako číslo vyráběného polotovaru po dané operaci a toto zboží je pak naskladněno/vyskladněno při odvádění výroby.

83 Výroba 83 Nefunguje to ale u poslední operace, kdy systém vždy naskladní výrobek zadaný v řádku objednávky. Řešením je u poslední operace (např. -005) při výrobním rozpadu nezapisovat "polotovar 5", ale číslo zboží zadané v tech. postupu v poli ČÍSLO MAT./POL. Pokud není zadané číslo zboží v tech. postupu, zapsat číslo zboží výrobku. Při odvedení poslední operace systém naskladní zboží uvedené u poslední operace (nemusí hledat číslo zboží výrobku). Pozdě odvedené operace Jestliže jsou úkony operacím dopisovány dodatečně, je to problém pro vyhodnocení výroby... některé zakázky, přestože jsou již dávno "prodány" ještě nebyly vyrobeny. Proto byla do konfigurace výroby přidána volba "evidovat pozdě odvedené úkony" Úkony odvedené po uzavření zakázky budou označeny doplňkovým textem v kódu výroby. Takové úkony se pak budou moci vyhodnocovat a používat pro motivaci zaměstnanců. Zapnutí této volby umožní sledovat důslednost odvádění výrobních úkonů v reaálném čase. Úkony odvedené po uzavření zakázky (příznak Dokončeno na kartě zakázky) budou označeny doplňkovým textem v kódu výroby "-!!!". Příklad: 1-VYROBENO (korektně odvedený úkon) 1-VYROBENO-!!! (úkon odvedený po "uzavření" zakázky). Takto "označené" úkony lze potom filtračními nástroji najít a v případě potřeby vyhodnotit a přijmout opatření. Například v křížových tabulkách hodnocení pracovníků.

84 84 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Pracovník 069 dle tohoto rozboru odvedl 1,22 hodiny řádně na běžící zakázku, ale další 1,23 hodiny odvedl dodatečně až po jejím uzavření (dokončení). Režimy reakce na zmetky automaticky ručně V Konfiguraci výroby je nově možnost defaultní volby režimu reakce na zmetky. Jako výchozí je nastaven režim A2 - automaticky navýšit množství u všech předchozích operací (dosavadní funkčnost).

85 Výroba 85 Další dostupné režimy v této konfiguraci jsou: A1 Nereagovat. Zmetky se pouze zaevidují. S plánovaným množstvím se nijak nemanipuluje. Výrobní operace je HOTOVÁ. Jako polotovar se naskladní pouze OK kusy (bez zmetků). A2 Navýšit předchozí operace (dosavadní funkčnost). Zmetky se zaevidují. U stávající operace a všech předchozích operací výrobku (polotovaru) dojde k navýšení plánovaného množství o počet zmetků. Výrobní operace tedy NENÍ hotová. Jako polotovar se naskladní pouze OK kusy (bez zmetků). A3 Ponížit následující operace. Zmetky se zaevidují. Plánované množství se u všech následujících operací poníží o počet zmetků. Výrobní operace je HOTOVÁ. Jako polotovar se naskladní pouze OK kusy (bez zmetků).

86 86 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A A4 Generovat interní reklamaci. Zmetky se pouze zaevidují. S plánovaným množstvím se nijak nemanipuluje. Výrobní operace je HOTOVÁ. Jako polotovar se naskladní pouze OK kusy (bez zmetků). Vygeneruje se nová Reklamace, která bude mít předvyplněno číslo zakázky, zákazníka a zboží (číslo zboží = MAT ID polotovaru, který měl operací vzniknout) v množství odpovídajícím odvedeným zmetkům. Odtud je možné modifikací výrobku zajistit je opravu a návrat do standardního průběhu původní výroby. Využitelné pro tzv. opravitelné zmetky. R0 Manuálně (ručně). Speciální režim, který umožní o způsobu reakce na zmetky rozhodnout později, po vyhodnocení opravitelnosti nebo následků na další výrobu. Na řádku výrobního úkonu je nové pole (MODE) s kódem, jakým způsobem byly zmetky řešeny. Systém tak pozná, který řádek se zmetky již byl řešen a jakým způsobem. Tato informace se dá využít i později v rámci vyhodnocování výroby. Nebo v případě manuálního rozhodování o nápravě zmetků pomůže dohledat zmetky, které ještě vyřešeny nebyly. Nevyřešený záznam o zmetcích. Pole MODE je v tomto případě editovatelné a očekává se reakce uživatele. Vyřešené záznamy o zmetcích různými způsoby. Na tyto zmetky již systém nějak zareagoval, proto je pole MODE needitovatelné.

87 Výroba 87 Při manuálním (uživatelské) řešení zmetků se v rozbalovacím poli nabízí možné dostupné reakce. Jejich funkčnost je naprosto stejná jako u výše popsaných A1 A4 (automaticky) s tím rozdílem, že jsou označeny jako R1 R4 (ručně). To proto, aby později bylo dohádatelné jakým způsobem bylo o vyřešení zmetků rozhodnuto. Použitý způsob reakce na zmetky se vždy zapíše do pole MODE a to se stane dále needitovatelným. K provedení akce musí mít uživatel práva V4-5. Po výběru akce má ještě uživatel možnost couvnout prostřednictvím následujícího dotazu. Kliknutím na tlačítko ANO je zvolená akce skutečně provedena a není (jednoduché) cesty zpět. Režim R2 (oproti režimu A2) nabízí možnost volby, po kterou operaci se má množství navýšit. Lze tedy takto navýšit jen několik předchozích operací a ne úplně všechny až na samý začátek.

88 88 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Existuje ještě jedna sada reakcí na zmetky, a to s označením C1 C4. Číslice opět napovídají druh reakce a písmeno C = císelník. Je tedy možné v číselníku Kódů výroby (VÝROBA / KONFIGURACE / KÓDY VÝROBY) jednotlivým typům zmetků přiřadit i různou automatickou reakci na ně. Jedná se tedy o jakési rozšíření automatické reakce na zmetky uvedené v hlavním konfiguračním okně výroby. Reakce přiřazené k číselníku mají přednost před centrální konfigurací. Nabízí se zde také možnost volby R0, tedy u některých typů zmetků ponechat rozhodnutí na specialistu, v jiným případech reagovat automaticky. Možnost výběru je dostupná pouze u řádků číselníku typu zmetek. Nepřiřazené kódy zmetků se řídí centrální konfigurací. V Přehledů úkonů a Křížové tabulce úkonů je možnost filtrace podle Reakce na zmetky pro následné vyhodnocování nebo vyhledání zmetků, které je třeba ještě řešit.

89 Výroba 89 Zmetky, které nemají dosud uvedenu na řádku úkonu žádnou reakci jsou tedy nevyřešené lze najít zadáním filtru takto: Pro vyhodnocení počtu zmetků za určité období a způsobů jejich řešení (reakce na ně) lze pomocí křížové tabulky vyhodnotit třeba takto: a výsledek třeba formou jednoduché tabulky (nebo i tiskového výstupu)

90 90 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A Na 8 ks zmetků ve sledovaném období dosud nikdo nijak nereagoval. Aktuální stav přijaté objednávky dle výroby Zobrazení aktuálního stavu přij.obj. (zakázek) dle výroby v porovnání s potvrzeným termínem -> jde o získání inoformace, kde se výrobek nachází (v jaké výrobní fázi) 1) na přehledu výrobků je nové "zelené" tlačítko "Stav výroby" které aktualizuje aktuální operaci a procentuální stav výrobku ve výrobě... před spuštěním se zeptá. 2) nové tlačítko tisku vedle "Stav výroby" které otevře tiskovku - ta obsahuje interní č. (interní číslo objednávky), zakázku, č.obj. (číslo objednávky zákazníka), č.zboží (výrobek), název zboží (název výrobku), množství, odběratele, ze dne, potvrzeno (potvrzený termín z PObj), operace (aktuální stav "je na řadě") a vyr.stav (hodnota, která řekne z kolika procent je výrobek hotov, vzhledem k celkovému času ze všech operací). + obě operace aktualizují data, podle počtu řádků bude uživatel úměrně dlouho čekat. Aktualizovaná data se zapisují přímo do dat, uvidí je tedy všichni uživatelé aniž by museli aktualizovat. Nástroj pro tvorbu vlastních funkcí v konfigurátoru výrobku - uživatel si vytvoří vlastní funkci (vzorec), kde můžou být použity pole konfigurátoru, a tuto funkci bude moci využít v definici pole typu CALC nebo ve vzorci pro výpočet ceny, materiálu, času/odv. množství operace Vytvořen číselník funkcí, který obsahuje vlastní vzorec, popis a zástupný klíč.

91 Výroba 91 Klíč slouží k zapsání do příslušného pole konfigurátoru výrobku (z tohoto pole se uživatel může prokliknout do čísleníku a odtud vložit vybranou funkci do pole), který při samotném zpracování bude nahrazen odpovídajícímu vzorci. S funkcemi lze provádět standardní matematické úkony. Systém bude funkci identifikovat dle následujícícho zápisu (nerozlišují se velká a malá písmena): fnc(název funkce) Např.: fnc(vypoctiabc) Přičemž fnc() jsou povinné identifikační znaky pro funkci a vypoctiabc je název zástupného klíče z čísleníku funkcí. V názvu funkce lze používat velká a malá písmena (bez interpunkce) [a-z], číslice [0-9], mezery[ ], podtržítka [_], tečky [.] a pomlčky [-] (o další lze rozšířit). Název funkce však musí začínat a končit pouze psímenem nebo číslicí (hned po a před závorkou) - nejsou zde povoleny žádné jiné smyboly. Správně: fnc(vypocti ABC) + fnc(vypocti-def)... Špatně: fnc( vypoctixyz!) - fnc(-vypoctiklm)... Bude-li myšlena funkce s názevm jedna-a-jedna a tato bude v čísleníku obsahovat vzorec 1+1 bude systémem po zadání fnc(jedna-a-jedna) interpretována jako 1+1, respektive (1 +1) Spotřeba Při odvádění výroby časovou kartou systém umožní odvést výrobu bez zadání spotřeby materiálu - neupozorní na nezadané množství materiálu. Pokud množství není zadáno (prázdné pole), odvede úkon se spotřebou 0. Řešení: V případě, že v konfiguraci výroby bude zapnutá volba spotřeby materiálu ""Dle skutečnosti"" (Konfigurace výroby - Výrobní terminál - Časová karta - Spotřeba materiálu): na řádku odvádění nebude v poli SPOTŘEBA předvyplněná 0 ve formuláři hromadného odvádění bude pole SPOTŘEBA jako povinný údaj - stejná barva jako u pole ""Mat. norma"" (výše uvedené platí jen pro nově vytvořené časové karty) Při odvádění v případě zadané spotřeby materiálu: "null" (není zadána žádná hodnota) - zobrazit hlášení "Není zadáno množství spotřebovaného materiálu!" -> nepovolit odvedení úkonu

92 92 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.50A "0" - zobrazit hlášení "Bylo zadáno množství materiálu 0! Je to tak správně? Pokud zvolíte Ano, nebude generována výdejka materiálu." -> možnost volby Ano/Ne.

06/2008 Novinková dokumentace

06/2008 Novinková dokumentace 06/2008 Novinková dokumentace N E W S 0 6 / 2 0 0 8 KONFIGURACE PŘECHODU NA EUR...2 ZBOŽÍ A CENY...3 CENÍKOVÉ KARTY UMOŽŇUJÍ PŘIPOJIT VÍCERO OBRÁZKŮ... 3 HROMADNÉ NAPLNĚNÍ SMLUVNÍCH CEN PŘES MARK. VÝBĚR...

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Nastavení základní konfigurace Údaje o firmě záložka Finanční úřad změny v souvislosti se změnou číselníku Finančních úřadů, proveďte

Více

Allegro release 2.00 ( do )

Allegro release 2.00 ( do ) Allegro release 2.00 (19.8.2016 do 16.9.2016) Účetnictví Tisk účetních reportů Do tisku účetních reportů (sestava dle uživatelské definice) byla doplněna možnost místo sloupce předchozího období tisknout

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Vážení zákazníci, modul Zakázka Vám přináší moderní vzhled a nové možnosti. A jaké nové vlastnosti a funkce jsou vám k dispozici: začlenění seznamů do hlavního menu rozšíření údajů, na které lze vyhledávat

Více

Allegro release 2.31 ( )

Allegro release 2.31 ( ) Allegro release 2.31 (11. 2. 2018 4. 3. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Účtování bankovních výpisů Pokud je podkladem pro zaúčtování výpisu soubor v Banklink aplikaci, je možné pomocí nového

Více

Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44a verze G5.44a 2011 MTJ Service, s.r.o.

Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44a verze G5.44a 2011 MTJ Service, s.r.o. Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44a verze G5.44a Vydavatel MTJ Service, s.r.o. Odpovědný redaktor Ing. Martin Tajovsk ý Spolupracovali Ing. Pavel Huňk a Bc. Mirek Pavlík Petr Málek Petr Šebela Kateřina

Více

Modul Konfigurace. 2006... MTJ Service, s.r.o.

Modul Konfigurace. 2006... MTJ Service, s.r.o. Modul Konfigurace Modul Konfigurace Představení Menu konfigurace sdružuje všechny konfigurační příkazy k celému systému Soft-4-Sale. Dále konfigurace kopíruje jednotlivé moduly systému tzn. že existuje

Více

Sklad rev.201004191 Seznam skladových karet Obsah

Sklad rev.201004191 Seznam skladových karet Obsah Obsah Sklad... 2... 3 Navigátor... 4 Seznam hlaviček skladových karet... 4 Barevné rozlišení v seznamu skladových karet... 5 Menu Vztahy... 6 Skladová karta... 7 Popis záložek... 7 Obecné... 7 Příjem...

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android.

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Úvod popis funkcí softwaru. Nový doklad Ceník Kontakty Doklady Nastavení Reporty Import Export Přihlášení

Více

Allegro release ( do )

Allegro release ( do ) Allegro release 2.04 + 2.05 (12.11.2016 do 23.12.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Položky k úhradě příští týden Nová aplikace pro dashboard počet dokladů s datem splatnosti dnes + 7 dní Účtování

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Vážení zákazníci, připravili jsem pro vás nový modul Zakázka, který Vám přináší nový vzhled a nové možnosti. Pro snadnější přechod na novou verzi zůstává ve WAK INTRA souběžně i stávající modul zakázek.

Více

Allegro release 2.51 ( )

Allegro release 2.51 ( ) Allegro release 2.51 (16. 11. 2018 6. 12. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Dopis nesplacené faktury zákazník i dodavatel Nová sestava tisk dopisu se seznamem nesplacených faktur pro společnosti,

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

Allegro release 2.59 ( )

Allegro release 2.59 ( ) Allegro release 2.59 (28. 3. 2019 18. 4. 2019) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví - Výpočet DPH z částky včetně daně probíhá nově dle změny v zákoně o DPH (tzn. ne dle zaokrouhlovaného koeficientu

Více

Tablet a čtečka čárových kódů. (modul Sklad)

Tablet a čtečka čárových kódů. (modul Sklad) Tablet a čtečka čárových kódů (modul Sklad) [1] 1. Technické vybavení Projekt je určen pro tablet s operačním systémem xxx a čtečkou čárových kódů, která je napojena na tablet prostřednictvím Bluetooth.

Více

Integrovaný modul DeCe SKLAD, verze 2014 DeCe COMPUTERS s.r.o. Děčín, ledn 2014. I. Obsah příručky

Integrovaný modul DeCe SKLAD, verze 2014 DeCe COMPUTERS s.r.o. Děčín, ledn 2014. I. Obsah příručky I. Obsah příručky I. OBSAH PŘÍRUČKY...I-1 II. ÚVODNÍ INFORMACE...II-2 III. OVLÁDÁNÍ MODULU...III-3 Sklad evidence zboží...iii-3 Fak.př. faktury přijaté...iii-10 Odb. + Dod. odběratelé nebo dodavatelé...iii-12

Více

Následně je již možné provést vlastní přenos číselníků do Dotykačky a to v menu Sklad / Akce / Dotykačka / Export. Zde systém nejprve provede

Následně je již možné provést vlastní přenos číselníků do Dotykačky a to v menu Sklad / Akce / Dotykačka / Export. Zde systém nejprve provede Adresář Nové údaje pro zadání fyzické osoby s možností kontroly insolvence V adresáři firem je nyní možné zapsat i údaje o fyzické osobě. Pokud zároveň budete mít placenou funkci Credit Check hlídání insolvence

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 1. Nastavení služeb z internetu Pro používání téměř všech novinek v programu (ověření u FÚ, načítání adres, elektronická hlášení na FÚ apod.) je nutné program

Více

Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1

Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1 Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1 V Přerově, 2.2.2009 Účetnictví Při vypnutém automatickém účtování dokladů (Nastavení základní konfigurace Účetnictví záložka Účetní období a

Více

Modul Intrastat. www.money.cz

Modul Intrastat. www.money.cz Modul Intrastat www.money.cz 2 Money S5 Intrastat Co je Intrastat Intrastat je statistika obchodu se zbožím mezi Českou republikou a ostatními členskými státy Evropské unie. Informace lze najít na www.czso.cz,

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55 V Přerově 15. února 2011 Nastavení základní konfigurace Základní parametry a sazby přidán parametr pro zamykání evidenčních dokladů v

Více

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti (dále RPDP) je specifická

Více

Návod Démos24plus verze 2012

Návod Démos24plus verze 2012 Návod Démos24plus verze 2012 Přihlášení Démos24Plus Zadat uživatele Zadat heslo Vybrat si jazykovou verzi Přehled Přidat panel (okno) Zmenšení Zobrazit vše Zavřít okno Obnovení původního vzhledu Možnost

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

4 Část II Bez vazby na modul. 6 Část III Zboží a ceny. 13 Část IV Kontakty. 16 Část V Marketing a Operativa. 18 Část VI Nabídky.

4 Část II Bez vazby na modul. 6 Část III Zboží a ceny. 13 Část IV Kontakty. 16 Část V Marketing a Operativa. 18 Část VI Nabídky. 2 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Obsah Kapitoly Část I Verze G5.49A 4 Část II Bez vazby na modul 6 Část III Zboží a ceny 13 Část IV Kontakty 16 Část V Marketing a Operativa 18 Část VI Nabídky

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Správa systému Ve Správě systému ve volbě EET je Číselník provozoven a dále tabulka s historií (ne)odeslaných dokladů Komunikace s portálem.

Více

Allegro release 2.42 ( )

Allegro release 2.42 ( ) Allegro release 2.42 (28. 6. 2018 23. 7. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Test posloupnosti finančních dokladů Nová aplikace pro kontrolu návaznosti počátečních a koncových stavů dokladů

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky 27 Evidence kasiček Uživatelský modul Evidence kasiček realizuje evidenci všech pořádaných sbírek, jednotlivých kasiček sbírky, dále pak evidenci výběrů kasiček s návazností na pokladnu (příjem výběru

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD500" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů (Sklady materiálů, zboží, potovarů, vlastních

Více

sestavy se nabízejí setříděné podle frekvence použití + externí modul na úpravu tohoto pořadí

sestavy se nabízejí setříděné podle frekvence použití + externí modul na úpravu tohoto pořadí Změny programu STROJEW. Vysvětlivky: zásadní změna vlastností programu drobná úprava opravy chyby 23.4.2016 v konstantách se dá nastavit adresa, kam se zašle mail v případě, že se předepsaná prevence nedokončí

Více

Allegro release 2.20 ( )

Allegro release 2.20 ( ) Allegro release 2.20 (2.9.2017 8.10.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Soupis DPH Sestava nově obsahuje i sekci kontrolního hlášení, do které doklad bude spadat. Přiznání DPH proúčtování přiznání

Více

UŽIV ATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIV ATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Autor: Marek Klimša Úprava: Stanislav Chromý Verze dokumentu: 1.1 Poslední aktualizace: 11. května 2012 Obsah 1. Začínáme 3 1.1 Co je to ADVOKÁTNÍ SPIS 3 1.2 Po prvním spuštění 3 1.3

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA podporuje elektronickou evidenci tržeb (EET) v rámci evidence pokladních dokladů (PD). V souvislosti se zavedením podpory EET byla do systému doplněna možnost realizace úhrad PD alternativními

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2018

Nové funkcé programu TRIFID 2018 Nové funkcé programu TRIFID 2018 1. Nastavení způsobu práce EET odlišně pro různé druhy úhrad Vzhledem k rozdílným požadavkům za způsob zasílání různě placených dokladů do evidence EET, bylo přidáno odpovídající

Více

NEWSLETTER systému PRACANT - říjen 2010

NEWSLETTER systému PRACANT - říjen 2010 NEWSLETTER systému PRACANT - říjen 2010 Na rok 2010 jsme si pro Vás opět připravili novou verzi. Nová verze systému 3.9 obsahuje tyto důležité novinky: - zdokonalený monitoring strojů - podpora čtečky

Více

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004.

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura Skladové hospodářství - inventura Manuál popisuje postup inventury v modulu Skladové hospodářství, které je součástí modulu Autoservis. 1.1 Kontrola

Více

Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor

Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor Úvod Pro zjednodušení a zprůhlednění Vaší komunikace se správní firmou (dále jen SF ), která má na starost objekt, v němž se nachází bytový či nebytový

Více

Allegro release 2.15 ( )

Allegro release 2.15 ( ) Allegro release 2.15 (25.4.2017 18.5.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Účtování faktur, finančních a interních dokladů Seznamy zaúčtovaných dokladů byly rozšířeny o možnost zobrazit i doklady

Více

Změny v programu AutoSalon 9.85 minor 0004

Změny v programu AutoSalon 9.85 minor 0004 Změny v programu AutoSalon 9.85 minor 0004 Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

Novinky systému Signys - verze 5.0

Novinky systému Signys - verze 5.0 Všeobecné Nastavení vzhledu dialogů pro vyhledávání a vzhledu formulářů [1312] Je možné nastavit jiný styl zobrazení všech dialogů a formulářů aplikace (podobně jako už to je možné u dialogů pro vyhledávání).

Více

Allegro release ( do )

Allegro release ( do ) Allegro release 2.02 + 2.03 (7.10.2016 do 12.11.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Finance / interní doklady Zadání řádků různé s DPH pokud nezadáte celkovou částku, ale jen základ, dopočte

Více

Výpisy Výsledek zpracování

Výpisy Výsledek zpracování Výpisy Výsledek zpracování Tlačítka (formát(rrrrmm)) a pro zadaný stát. Zobrazí výsledky měsíčního zpracování zadaného období Vytiskne výsledky. Prodejci - provize Třídění se provádí klepnutím na záhlaví

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku -

2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku - 2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku - Autor: Tomáš Halász - 776 052 219 pro verzi: 3.5.100 a novější 2H C.S. s.r.o. dne: 22.12.2007

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "Konsignační skaldy" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů ma př. zboží od různých dodavatelů,

Více

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange 2013 BüroKomplet, s.r.o. Obsah 1 Kontingenční tabulky... 3 1.1 Vytvoření nové kontingenční tabulky... 3 2

Více

Uživatelský manuál: Fuelomat systém

Uživatelský manuál: Fuelomat systém Uživatelský manuál: Fuelomat systém 1 z 18 Obsah: Adresa systému:... 3 Úvodní obrazovka:... 3 Modul: Vozové parky... 3 Menu: Domů... 3 Menu: Transakce... 4 Submenu: Transakce... 4 Submenu: Nastavení...

Více

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008)

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Manuál k produktu fajny shop FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Obsah Obsah... 2 1 Popis administrace... 4 1.1 Objednávky... 4 1.1.1 Přehled... 4 1.1.1.1 Filtry a vyhledávání... 4 1.1.1.2 Seznam objednávek a

Více

Helios Orange. www.helios.eu

Helios Orange. www.helios.eu 45685696362545563221245896533661123695887878123456856963625455632212458965336611236958878781 23 568569636254556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568 556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Úvod Úprava programu Helios RED vychází ze Zákona o evidenci (dále ZoET) tržeb 112/2016 Sb. a Metodického pokynu GFŘ k aplikaci ZoET -

Více

ČÁSTEČNÝ A KONEČNÝ ROZVRH - UPRAVENÁ FUNKČNOST... 2 ELEKTRONICKÝ FORMULÁŘ - KONEČNÁ ZPRÁVA: ZAOKROUHLENÍ ČÁSTEK PRO VĚŘITELE V ROZVRHU...

ČÁSTEČNÝ A KONEČNÝ ROZVRH - UPRAVENÁ FUNKČNOST... 2 ELEKTRONICKÝ FORMULÁŘ - KONEČNÁ ZPRÁVA: ZAOKROUHLENÍ ČÁSTEK PRO VĚŘITELE V ROZVRHU... NOVINKY VERZE 13.2.0 ze dne 14. 3. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro zefektivnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik novinek. V rámci aktualizace

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Úvod Úprava programu Helios RED vychází ze Zákona o evidenci (dále ZoET) tržeb 112/2016 Sb. a Metodického pokynu GFŘ k aplikaci ZoET -

Více

Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a)

Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a) Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a) Tržby do EET vstupují přes vystavený pokladní doklad, po zápisu se odesílá online datová zpráva, Finanční správa ze systému zašle potvrzení

Více

SERVICE ON LINE MANUÁL

SERVICE ON LINE MANUÁL SERVICE ON LINE MANUÁL 1 Obsah 1. Přihlášení... 3 1.1 Úvodní stránka... 3 2. Zaměstnanci... 4 2.1 Hledat zaměstnance... 4 2.2 Založit uživatele... 9 2.3 Založte skříňku/oddělení... 11 2.4 Přehled objednávek...

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Novinky pro prodej vozů. Hana Dolejšová, 12. 11. 2014

Novinky pro prodej vozů. Hana Dolejšová, 12. 11. 2014 Novinky pro prodej vozů Hana Dolejšová, 12. 11. 2014 Pakety Pakety místo doplňků zahrnuty do kalkulace vozu, možnost aplikace slevy Pakety místo popisu požadavků na servis Funkce Pakety: 2 Pakety Vybrané

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std.

Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std. Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std. Systém WinShop Std. využívá k zápisům jednotlivých realizovaných pohybů (příjem zboží, dodací listy, výdejky, převodky, prodej zboží na pokladně..)

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2015

Nové funkcé programu TRIFID 2015 Nové funkcé programu TRIFID 2015 Popis rozdílů verze 6.30 oproti verzi 6.20 Třetí sazba DPH V případě potřeby je možné nastavit program pro použití třech sazeb DPH (pro rok 2015 jsou do druhé snížené sazby

Více

PŘEHLED FUNKCÍ PROGRAMU KROK ZA KROKEM

PŘEHLED FUNKCÍ PROGRAMU KROK ZA KROKEM PŘEHLED FUNKCÍ PROGRAMU KROK ZA KROKEM Základní informace: Program byl konstruován především pro komplexní zpracování zakázek ve společnosti. Je postaven obecně, specializované funkce byly však přizpůsobeny

Více

Allegro release ( )

Allegro release ( ) Allegro release 2.24 2.25 (23. 11. 2017 14. 12. 2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Oprávnění uživatelů na deníky Nový program pro nastavení omezení přístupu uživatelů do konkrétních deníků.

Více

Allegro obchodní doklady

Allegro obchodní doklady Allegro obchodní doklady Modul obchodních dokladů nabízí vše, co je zapotřebí pro obchodování menších a středních firem. K dispozici je evidence nákupu a objednávek materiálu, systém pokrývá celý prodejní

Více

Z verze 10.1g na verzi 11.1d. 1 Nové: Formulář DPH pro rok 2011 2 Nové: Kopírování A a B v přiznání k DPH. Z verze 10.1e na verzi 10.

Z verze 10.1g na verzi 11.1d. 1 Nové: Formulář DPH pro rok 2011 2 Nové: Kopírování A a B v přiznání k DPH. Z verze 10.1e na verzi 10. Z verze 10.1g na verzi 11.1d 1 Nové: Formulář DPH pro rok 2011 2 Nové: Kopírování A a B v přiznání k DPH Z verze 10.1e na verzi 10.1g 1. Oprava: Výkazy v závěrce Z verze 10.1c na verzi 10.1e 1. Oprava:

Více

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace.

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace. Popis ovládání 1. Úvod Tento popis má za úkol seznámit uživatele se základními principy ovládání aplikace. Ovládání je možné pomocí myši, ale všechny činnosti jsou dosažitelné také pomocí klávesnice. 2.

Více

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty 26 Evidence pošty Uživatelský modul Evidence pošty realizuje podrobnou evidenci všech došlých a odesílaných poštovních zásilek s možností přidělovat tyto zásilky uživatelům informačního systému k vyřízení,

Více

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. POSTUP

Více

Modul Periodická fakturace

Modul Periodická fakturace Modul Periodická fakturace účetnictví pro živnostníky a malé společnosti O I P... 1 On-line...1 Off-line...1 M P... 3 Přínos pro uživatele... 3 P... 3 Karta nastavení vzoru periodického dokladu... 4 Záložka

Více

CLIENT SERVERARCHITEKTURA

CLIENT SERVERARCHITEKTURA Systém WAK INTRA umožňuje automatické sestavení výkazu Kontrolní hlášení DPH (dále jen KH) dle novely zákona č. 235/2004 Sb., o DPH platné od 1.1.2016. Úpravy aplikace byly navrženy tak, aby kladly na

Více

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk.

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk. Obecně o EET v systému Evidence Autobazaru Systém Evidence Autobazaru je od 1.3.2017 napojen na evidenci EET. EET se týká veškerých příjmů (tržeb) realizovaných v hotovosti, nebo platební kartou. Tržbou

Více

Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ. Stručný popis oddílů kontrolního hlášení

Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ. Stručný popis oddílů kontrolního hlášení Implementation Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ Consideration Blog Autor Jitka Urxová Datum Říjen 2015 Verze Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV

Více

Elektronická evidence tržeb (EET)

Elektronická evidence tržeb (EET) Úvod Elektronická evidence tržeb (EET) Podle zákona o evidenci tržeb 112/2016 Sb. (ZoET) byla do Money doplněna funkčnost evidování tržeb. V navigátoru přibyl nový modul EET, který obsahuje dva uzly: Účtenky

Více

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1 Faktury Verze 2. Faktury Ve snaze inovovat a zlepšovat zkušenosti našich zákazníků společnost CEMEX vytvořila integrované digitální řešení, které vám umožní správu vaší obchodní činnosti v reálném čase.

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Reporting. Ukazatele je možno definovat nad libovolnou tabulkou Helios Orange, která je zapsána v nadstavbě firmy SAPERTA v souboru tabulek:

Reporting. Ukazatele je možno definovat nad libovolnou tabulkou Helios Orange, která je zapsána v nadstavbě firmy SAPERTA v souboru tabulek: Finanční analýza Pojem finanční analýza Finanční analýza umožňuje načítat data podle dimenzí a tyto součty dlouhodobě vyhodnocovat. Pojem finanční analýza není nejpřesnější, protože ukazatele mohou být

Více

Komunikace programu WinShop s externími E-shopy

Komunikace programu WinShop s externími E-shopy Komunikace programu WinShop s externími E-shopy Komunikace probíhá na základě předávání dat v souborech typu CSV nebo XML, soubory jsou ukládány na FTP server. Soubory je možné exportovat: 1) Ručním spuštěním

Více

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců.

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců. Přehledy pro Tabulky V programu CONTACT Professional 5 naleznete u firem, osob a obchodních případů záložku Tabulka. Tuto záložku lze rozmnožit, přejmenovat a sloupce je možné definovat dle vlastních požadavků

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

Příjem zboží 201009061 Základní zobrazení seznamu s DL Obsah

Příjem zboží 201009061 Základní zobrazení seznamu s DL Obsah Obsah Příjem zboží...2...2 Seznam hlaviček dodacích listů a dobropisů (horní seznam)...3 Seznam položek aktuálního dodacího listu či dobropisu (okno vlevo dole)...3 Detail aktuální položky dodacího listu

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Novinky v programu Stravné 4.55

Novinky v programu Stravné 4.55 Novinky v programu Stravné 4.55 Tisk potvrzení o uhrazené částce za školné V souladu se Zákonem České národní rady č. 586/1992 Sb. o daních z příjmu a se Zákonem č. 247/2014 Sb. o poskytování služby péče

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873

Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873 Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873 18.4.2016 Scheib Pavel Datum tisku 18.4.2016 2 Modul Půjčovna Modul Pu jč ovna Obsah Úvod... 3 Položky označení položek v podmnožině... 3 Číselník stromů položek

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5 CRM SYSTÉM KORMORÁN UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah 1 Základní práce se systémem 3 1.1 Práce se záznamy................................. 3 1.2 Stránka Dnes.................................... 4 1.3 Kalendář......................................

Více

Důležité změny ve verzi vydané po Poradna (CZ)

Důležité změny ve verzi vydané po Poradna (CZ) Důležité změny ve verzi vydané po 8.10.2017 - Poradna (CZ) 1 Důležité změny ve verzi vydané po 8.10.2017 - Poradna (CZ) lcs,,lcseditor,,partner(ro),,translator(ro),,customer(ro),,anonymous(ro),,

Více

Outdoor Expert. Uživatelský manuál. Verze aplikace: OutdoorExpert_Manual.docx 1 /

Outdoor Expert. Uživatelský manuál. Verze aplikace: OutdoorExpert_Manual.docx 1 / Outdoor Expert Uživatelský manuál Verze aplikace: 1.0 28. 12. 2014 OutdoorExpert_Manual.docx 1 / 35 2015-01-01 Obsah 1 ÚVOD... 3 2 POPIS FUNKČNOSTÍ APLIKACE... 3 2.1 SPUŠTĚNÍ APLIKACE... 3 2.2 ZALOŽENÍ

Více

24 Uživatelské výběry

24 Uživatelské výběry 24 Uživatelské výběry Uživatelský modul Uživatelské výběry slouží k vytváření, správě a následnému používání tématicky seskupených osob a organizací včetně jejich kontaktních údajů. Modul umožňuje hromadnou

Více

Program Půjčovna sportovních potřeb

Program Půjčovna sportovních potřeb Program Půjčovna sportovních potřeb verze 1.67, 3.7.2014 Objednávky V hlavním menu Obchod naleznete dvě nové položky. "Seznam objednávek" a "Přidat objednávku". Obrázek 1: Hlavní menu První z těchto voleb

Více

EET kalkulačka návod k použití

EET kalkulačka návod k použití EET kalkulačka návod k použití Instalace a první spuštění aplikace - aplikaci stáhnete a nainstalujete z GooglePlay pod názvem EET kalkulačka - při prvním spuštění budete vyzváni k registraci aplikace,

Více

DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD

DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD V Přerově 22. prosince 2015 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2016.1.16 Upozornění: Následující text je jen stručným výčtem změn, podrobnější popis k jednotlivým novinkám najdete

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

PRODEJ Prodej je pochopitelně základní funkcí pokladního systému. Systému MERCATOR umožňuje prodej realizovat ve 3 režimech:

PRODEJ Prodej je pochopitelně základní funkcí pokladního systému. Systému MERCATOR umožňuje prodej realizovat ve 3 režimech: MERCATOR Moderní pokladní systém od společnosti SICONET a.s. Co je MERCATOR MERCATOR je PC pokladní systém určený především maloobchodním a velkoobchodním prodejnám společností, jejichž podnikovým systémem

Více