[BBB CRF] UI pro crowdfunding

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "[BBB CRF] UI pro crowdfunding"

Transkript

1 Návrh uživatelského rozhraní (A4B39NUR) [BBB CRF] UI pro crowdfunding D4 Autoři Jakub Špatný Tomáš Tušla

2 Tvorba prototypu V rámci iterace D4 byl vytvořen Hi fi prototyp zabývající se webovým rozhraním aplikace Big Book Brotherhood firmy DRAWetc. Prototyp byl vytvořen v Axure RP 7.0 a pro účely finálního testování byl následně vyexportován do formátu HTML a javascriptu. Popis prototypu V tomto prototypu byly implementovány funkcionality představené v rámci dokumentů D2 a D3, nicméně také došlo k dalšímu rozšíření o funkce, které jsou definované dále v tomto dokumentu. 1. Navigační lišta Hlavním navigačním prvkem celé aplikace je horní lišta, která je jednotná v rámci celého prototypu. Nepřihlášenému uživateli nabízí lišta možnost návratu na úvodní obrazovku, registraci či přihlášení. Přihlášenému uživateli jsou zobrazeny odkazy na úvodní stranu, stránku oblíbených děl, knihovnu zakoupených děl, stránku vlastní tvorby, včetně rychlého odkazu pro vložení nového díla. Dále lišta obsahuje jméno aktuálně přihlášeného uživatele, které slouží pro přechod do profilu uživatele, a v poslední řadě tlačítko pro odhlášení. V případě, že je přihlášený uživatel administrátorem z firmy Drawetc, je horní lišta rozšířena o odkaz na stránku určenou pro administraci obsahu. 2. Úvodní obrazovka Hlavním úkolem úvodní stránky prototypu je nabídnout uživateli výběr komixů, které by ho mohly zaujmout. V horní polovině stránky jsou nabízeny komixy formou playlistů, které byly vytvořeny administrátory firmy Drawetc. Ve spodní části obrazovky jsou zobrazeny nově přidané komixy od autorů, které si uživatel sám vložil do oblíbených. Lišta na levé straně umožňuje filtrovaní děl podle jednotlivých kategorií. Napravo může uživatel využít možnosti rychlého fulltextového hledání, případně se přesunout na pokročilé vyhledávání.

3 3. Kategorie komixů Jak již bylo řečeno, aplikace umožňuje zobrazení seznamu komixů podle konkrétní kategorie. Tento seznam lze řadit (například dle hodnocení či data přidání) nebo dále filtrovat. Filtrovat je možné podle názvu komixu, autora, konkrétních tagů či jazyka.

4 4. Vyhledávání Mimo rychlého fulltextového hledání, systém podporuje pokročilé vyhledávání, kde může uživatel specifikovat název díla, jméno autora, výčet tagů či požadovaný jazyk. Výsledky hledání lze poté řadit dle hodnocení nebo abecedně dle názvu díla či autora. 5. Detail komixu V detailu komixu se zobrazují základní informace o vybraném komixu jako je jeho jméno, jméno autora, popis, hodnocení, tagy, a jazyky, ve kterých je komix dostupný. Jméno autora zároveň také slouží jako odkaz na stránku tvůrce aktuálního komixu. V detailu jsou dále zahrnuty ukázky z díla, mezi kterými lze přepínat pomocí tlačítek vlevo a vpravo. Následně stránka také uživateli umožňuje ohodnotit komix kliknutím na příslušný počet hvězdiček.

5 Dále následují tlačítka pro online čtení a offline stažení komixu. Při přejetí myší na tyto tlačítka se zobrazí podmenu umožňující výběr z podporovaných jazyků. V případě, že uživatel nemá zaplacené předplatné, budou místo těchto tlačítek zobrazeny tlačítka pro předplacení nebo zakoupení komixu. Na stránce se dále nachází tlačítko podpořit autora, po kliknutí na něj se zobrazí okno, umožňující komix buď za předem určenou cenu koupit, nebo autora podpořit zvolenou částkou.

6 Ve spodní části stránky se nacházejí komentáře, které je možné řadit podle hodnocení či data vložení komentáře. Poslední prvkem stránky jsou odkazy na podobné komixy. 6. Detail Autora V hlavičce obrazovky detailu autora je možné vyčíst základní informace jako jméno autora, počet vydaných děl, nebo počet příznivců. Jediné tlačítko na této stránce umožňuje přidání autora do oblíbených, což zaručí, že nová díla tohoto autora budou uživateli zobrazena na úvodní stránce v sekci Nově přidané komixy. Dále pak stránka obsahuje seznam autorových děl.

7 7. Oblíbené komixy/autoři Funkce oblíbených umožňuje uživatelům ukládání komixů do předem definované složky, případně si uživatelé mohou vytvořit složky vlastní. Tyto složky jsou zobrazeny na stránce Oblíbené, která je přístupná ze všech obrazovek prototypu pomocí stejnojmenného tlačítka v horní liště. Komixy lze mezi jednotlivými složkami přesouvat buď tlačítkem přirozenějšího gesta drag and drop., nebo pomocí uživatelům 8. Knihovna komixů Knihovna komixů obsahuje komixy, které si uživatel přímo zakoupil, tedy například v případě, že nemá zaplacené předplatné. Pro snadnější přístup jsou tyto komixy dělené do dvou kategorií: Nepřečtené a Archiv. Pro přesun komixu do archivu je nutné v jeho detailu zvolit možnost Označit jako přečtený.

8 9. Přidání / Úpravy komixu Prototyp umožňuje jak přidávání, tak úpravu již existujících komixů. Na obrazovku pro přidání komixu se lze dostat dvěma způsoby. První možností je průchod přes obrazovku vlastní tvorby s tlačítkem Přidat nový komix, z ostatních obrazovek aplikace je však rychlejší využít příslušné tlačítko v horní liště aplikace.

9 Pro přidání nového komixu je nejprve nutné definovat jeho název, popis a cenu. Dále je potřeba dílo charakterizovat pomocí slovních tagů. Při kliknutí do pole pro zadávání tagů se zobrazí nápověda tagů. Následně lze přidat soubory a ukázky komixu kliknutím na příslušná tlačítka +. V prototypu přidání souborů proběhne automaticky, jelikož Axure neumožňuje reálné otevření dialogového okna pro výběr souboru. Po potvrzení přidání nového komixu je uživatel přesměrován na stránku vlastní tvorby, kde je informován o úspěšném vložení komixu hláškou v dialogovém okně. 10. Správa playlistů První funkcionalitou v části prototypu pro administraci portálu ze strany firmy Drawetc je obrazovka pro tvorbu a správu playlistů děl, které je možné uživatelům zobrazit na úvodní stránce aplikace. Při tvorbě nového playlistu je nutné specifikovat jeho jméno, zvolit zda má být zobrazen na hlavní stránce a přidat komixy, které má playlist obsahovat. Komix je možné do playlistu přidat pomocí dialogu hledání na obrazovce tvorby playlistu, případně může uživatel přidat komixy přímo z jejich detailu.

10

11 V rámci správy již vytvořených playlistů můžeme jednotlivé listy děl skrývat, respektive zobrazovat na úvodní stránce, a také můžeme zvolit pořadí, ve kterém tam mají být zobrazeny. V případě potřeby je také možné playlisty vyhledávat, upravovat či mazat. 11. Přidávání překladů Další sekcí v části prototypu pro administraci je obrazovka pro přidaní překladů k již existujícím komixům v aplikaci. Konkrétní komix, pro který chce uživatel přidat překlad lze vybrat buď v detailu komixu tlačítkem Přidat překlad, nebo na stránce pro přidání překladu pomocí vyhledávaní. Pro vložení nového překladu je nutné definovat jeho jazyk, a následně vložit přeložený popis a soubory komixu. Pokud by uživatel chtěl přidat více překladů, může přidat další jazyk pomocí tlačítka Přidat jazyk.

12 12. Nastavení cen Obrazovka Nastavení cen umožnuje spravovat ceny nabízených služeb a produktů na jednom místě. V prototypu je možné nastavit cenu předplatného, minimální cenu komixu, výplata autorovi za 1 přečtení komixu a minimální hranice pro provedení výplaty. Při změne ceny jakékoliv položky je uživatel vyzván pomocí dialogového okna k potvrzení této akce. 13. Schvalování komixů Aby nebylo možné do systému náhrát závadný obsah či například obsah chráněný autorskými právy, implementuje prototyp funkcionalitu pro schvalování komixů. Obrazovka pro schvalování komixů obsahuje dvě skupiny komixů čekající na schválení a již revidované komixy. Tlačítkem REVIDOVAT se uživatel přesune do detailu komixu, který je rozšířen o tlačítka Zamítnout a Schválit. V případě zamítnutí komixu je nutné aby uživatel popsal důvody k zamítnutí, tuto funkctionalitu však prototyp nepodporuje. Komix je navíc možné znovu revidovat i po jeho schválení či zamítnutí, případně lze zobrazit historie revizí.

13

14 14. Předplatné Správu předplatného je možné provádět na obrazovce profilu přihlášeného uživatele. Po kliknutí na volbu Prodloužit předplatné je uživateli zobrazen formulář, kde uživatel musí vyplnit své platební údaje. Zároveň si také může vybrat, zda bude předplatné automaticky prodlužováno. Po vyplnění všech údajů je zobrazena rekapitulace, po jejíž odsouhlasení dojde k posunutí času vypršení předplatného.

15 Implementační problémy, Tipy a triky Při implementaci prototypu postupně začal být problém s exponenciálně narůstající velikostí souboru projektu. Projekt byl také uspořádán tak, že v případech, kdy bylo nutné upravit hlavní panel, bylo nutné tyto změny ručně rozkopírovat do celého prototypu. Později byla nalezena možnost udělat část stránky jako Master, tedy jako objekt, který je v rámci projektu znovupoužitelný. Tím jsme dokázali snížit velikost souboru napolovic, a zároveň nebylo již nutné ručně kopírovat změny, protože se delegovaly automaticky. Při práci s měnícími se prvky v rámci jedné obrazovky se jsme pak hojně využívaly Dynamic Panel, tedy komponenty mající stav, který je možné jednotlivými událostmi měnit. Takto byly například implementovány obrázkové galerie na hlavní stránce aplikace či detailu komixu. Stavový diagram Na základě prototypu byl vytvořen následující stavový diagram, který znázorňuje přechody mezi jednotlivými obrazovkami aplikace. Stavový diagram je ovšem zjednodušený a neobsahuje všechny hrany přechodů, neboť díky jednotné horní liště je možné se z jakékoliv obrazovky dostat na následující obrazovky: úvodní strana, oblíbené, knihovna, vlastní tvorba, přidání komixu a profil uživatele. Počátečním stavem diagramu je uzel Úvodní strana, koncovým uzlem může být kterákoliv obrazovka. Pro zlepšení přehlednosti byly uzly obarveny podle jednotlivých částí aplikace. Obrazovky týkající se čtení jsou v diagramu zbarveny tyrkysově, funkcionalita týkající se tvorby komixů je zbarvena zeleně a uzly administrativy jsou označeny oranžově.

16 Testování Cíle testování Cílem testování bylo jednak ověřit, že se podařilo opravit nedostatky lo fi prototypu z předchozí, jednak pak ověřit nově přidané funkcionality a celkově také otestovat zvládnutí navigace v rámci celého systému. Těmto požadavkům byly uzpůsobeny i testovací scénáře, které byly oproti předchozí iteraci méně konkrétní a více se orientovaly na cílový stav, tudíž méně vedly uživatele konkrétní cestou a raději dávaly více prostoru jeho způsobu myšlení. Testovací scénáře Testovací scénáře byly vytvořeny dva první se zabývá funkcionalitou týkající se tvorby a čtení komixů, druhá se zaměřuje výhradně na administrace systému. Čtení a tvorba 1) Přihlašte se do aplikace [uživatelské jméno: geronimo@gmail.com heslo: heslo] 2) Přidejte nový komix [Název: Superman, tag: Superhrdinský, jazyk: angličtina, cena: 5, přidejte soubor komixu a 2 soubory ukázek]

17 3) Editujte komix Superman, odeberte ukázky a přidejte nové 4) Nalezněte komix Superman 1 [ohodnoťte 7 hvězdičkami, přidejte do oblíbených do složky Marvel, přečtěte si komix online v angličtině a podpořte ho částkou 5 ] 5) Dostaňte se na profil autora komixu a přidejte si ho do oblíbených 6) Přejděte do svých oblíbených a přesuňte komix Superman 1 do složky Ostatní 7) Prodlužte si předplatné na svém účtu 8) Odhlaste se Administrace 1) Přihlašte se jako administrátor [uživatelské jméno: webadmin@drawetc.cz heslo: heslo] 2) Přidejte překlad pro komix Superman 10 [jazyk: EN, popis: Best Superman, přidejte 1 soubor]. 3) Vytvořte playlist komixů, který se zobrazí na úvodní stránce [název: Supermani, s komixy Superman 1,2,3] 4) Nastavte výši ceny předplatného na a minimální cenu komixu 4. 5) Podívejte se, zda je ve frontě komixů čekající na schválení nějaký komix. Pokud ano, pak tento komix schvalte. Průběh testování Participant 1 Věk 22 Pohlaví Povolání Znalost ovládání počítače Prostředí Testovací setup Muž Student Pokročilá klidné prostředí Počítač myší, klávesnicí a monitorem s rozlišením 1920x1080. Prohlížeč Mozilla Firefox Participant v průběhu testovacího scénáře na čtení a tvorbu nenarazil na žádný výrazný problém. Pro přidání komixu podle očekávání použil zkratku pomocí tlačítka +, které se nachází v horní liště vedle tlačítka Vlastní tvorba. Pro přesun oblíbených intuitivně využil funkcionalitu drag&drop, ale také se ujistil, že ikonka by také splnila požadovanou akci.

18 V rámci administrace se participant pokoušel přidat překlad skrze detail komixu, tento scénář však prototyp plně nepodporuje. Poté participant úkol provedl korektně přes menu administrace. Participant 2 Věk 23 Pohlaví Povolání Znalost ovládání počítače Prostředí Muž Student Pokročilá Středně hlučné prostředí Testovací setup Notebook s myší a rozlišením 1366x768, Prohlížeč Mozilla Firefox Participant č. 2 také pro přidání komixu použil zkratkovou ikonku v horní liště. V detailu komixu by však uživatel preferoval rozdělení akcí nákupu a donate na 2 separátní tlačítka. Pro přesun komixu mezi složkami oblíbených použil participant také gesto drag&drop.

19 Menší zásek nastal pouze při akci prodloužení předplatného. Tlačítko na prodloužení předplatného uživatel na úvodní stránce profilu přehlédl a místo toho ji hledal ve finančních informacích. V rámci scénaře pro administraci se i druhý participant pokoušel přidat překlad ke komixu přes jeho komixu. Dále, při přidávání překladu participant nejprve považoval tlačítko pro přidání dalšího jazyka za tlačítko pro uložení přidaného překladu. Nálezy a doporučení Společné tlačítko pro nákup a příspěvek Nález: Participanta zmátlo společné tlačítko pro nákup a příspěvek autorovi. Doporučení: Rozdělit funkcionalitu na dvě oddělená tlačítka Koupit a Přispět autorovi. Každé tlačítko by tedy mělo také zobrazit zvláštní dialog pro konkrétní akci, ne společný jak je tomu nyní. Nevýrazné tlačítko pro předplatné Nález: Participant úplně přehlédl tlačítko pro prodloužení předplatného, ač se toto tlačítko nachází na první stránce uživatelského profilu.

20 Doporučení: Lépe oddělit sekci Předplatné, případně zvýraznit konkrétní tlačítko. Matoucí tlačítko pro přidání dalšího překladu Nález: Participanta zmátlo tlačítko Přidat jazyk, od kterého očekával, že uloží nově přidaný překlad. Ve skutečnosti však přidává další jazyk překladu. Doporučení: Přesunout toto tlačítko na začátek stránky a změnit popisek na Přidat další překlad. Dokumentace pro vývojáře Funkční požadavky Funkční požadavky jsou rozděleny do 3 kategorií dle priority. Požadavky s vysokou prioritou popisují funkcionalitu, která je pro běh budoucího systému absolutně nezbytná. Požadavky se střední prioritou nejsou nezbytné pro základní běh systému, rozšiřují ho však o další možnosti monetizace obsahu. Funkcionalita ohodnocená nízkou prioritou není pro systém nezbytná, nicméně doplňuje aplikaci o funkcionalitu, která uživatelům usnadní práci se systémem. Vysoká priorita Registrace Možnost registrace nových uživatelů. Přihlášení Možnost přihlášení registrovaných uživatelů. Přidání komixů Možnost vložit nový komix do systému. Zobrazení komixů Možnost zobrazit detail komixu. Čtení online Možnost čtení komixů online. Čtení offline Možnost stažení komixů pro offline čtení. Revize komixů Možnost revize nově přidaných komixů předtím než jsou zobrazeny koncovým uživatelům aplikace. Správa cen Možnost nastavení cen služeb administrátory systému. Předplatné Implementace subscription modelu, včetně platby platební kartou. Vyhledávání Možnost vyhledávání komixů fulltextově nebo pomocí rozšířených kritérií (jméno komixu, autor, tagy, jazyk). Střední priorita Playlisty Možnost tvorby, editace a zobrazení playlistu komixů. Zakoupení komixu Možnost zakoupení komixu za předem určenou částku. Knihovna Přehled zakoupených komixů. Donate Možnost přispět autorovi za dílo libovolnou částkou. Přidání překladu Možnost přidání překladu k již existujícímu komixu. Uživatelský profil Možnost zobrazení a editace uživatelských údajů.

21 Nízká priorita Oblíbené komixy Možnost přidávání komixu do oblíbených. Složky oblíbených Možnost správy oblíbených do složek. Oblíbení autoři Možnost přidání autorů do oblíbených Nově přidané komixy Zobrazení nově přidaných komixů od oblíbených autorů. Sdílení na sociální sítě Možnost sdílení odkazu na konkrétní komix na sociální sítě (Facebook, Twitter, Google+). Specifikace designu interakce Při práci s komixy a obrázky je vhodné umožnit uživatelům pracovat s těmito objekty pomocí gesta drag&drop. Obzvláště důležité je to v těchto případech: 1) přidávání/editace komixu umožnit změnu pořadí nahraných souborů a ukázek 2) oblíbené přesun komixů mezi složkami oblíbených 3) playlisty změna pořadí komixů v playlistu Nicméně by měla být uživatelům také ponechána možnost provádět tyto úpravy pomocí standardních ovládacích prvků. Dalším důležitým prvkem je nápověda tagů. Tato nápověda by se měla zobrazit poté, co uživatel klikne na příslušné textové pole určené pro zadávání tagů. Zobrazená nápověda by měla uživateli nabídnout nejčastěji používané tagy, které je možno rychle zadat kliknutím na název daného tagu. V případě, že uživatel začne psát vlastní tag, změní se výčet napovídaných tagů kontextově dle psaného vzoru. Specifikace vizuálního designu Vzhled aplikace by měl být minimalistický. Primární barvou systému byla modrá barva, která se vyskytovala především v horní liště aplikace. Tato barva by mohla být ve finálním produktu rozšířena o doplňující sekundární barvu. Přesto by v rámci aplikace mělo být používáno méně barev, které jsou příliš kontrastní. Pro běžné operace v aplikaci (přidávání, odebírání, úpravy, zavření okna) by měly být používány ikonky, jejichž vzhled musí být v rámci celé aplikace jednotný, a to ve všech kontextech z důvodu zlepšení přehlednosti. Při najetí myší na ikonky by se měla zobrazit kontextová nápověda vysvětlující danou akci. Při najetí myší na miniaturu komixu na hlavní stránce, by se měla zobrazit zvětšenina náhledového obrázku s názvem komixu a jeho cenou. Při pokliku na ukázkách komixu by se měl daný obrázek zobrazit přes celou obrazovku, pro co nejlepší vizuální požitek.

22 Specifikace UX designu Finální aplikace by měla umožnit rychlý průchod nabízenou funkcionalitou k požadovanému cíli. Konkrétně je například nutné mít možnost co nejrychleji přidat nový komix, neboť to není akce s kterou by autoři chtěli ztrácet čas. Čtenáři by naopak měli mít možnost se rychle a jednodušše dozvědět o nově přidaných komixech, a to hlavně v případě jimi sledovaných autorů. Administrace systému by měla být flexibilní a umožnit více způsobů revize a administrace jednotlivých komixů.

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a. Strana 1 z 9

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a.   Strana 1 z 9 Nový design ESO9 E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 z 9 Úvod... 3 Popis změn... 4 Horní lišta... 4 Strom činností... 5 Prostřední rám... 7 Horní lišta...

Více

ŠTÍTKOVÁNÍ. informativní manuál pro uživatele HelpDesku

ŠTÍTKOVÁNÍ. informativní manuál pro uživatele HelpDesku ŠTÍTKOVÁNÍ informativní manuál pro uživatele HelpDesku Hlavní funkcionalita: Štítek je vizuální označení konkrétního požadavku slovním spojením nebo heslem, které usnadní uživateli daný task později podle

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Návrh uživatelských rozhraní NOV-WEB. Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka

Návrh uživatelských rozhraní NOV-WEB. Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka Návrh uživatelských rozhraní D3 NOV-WEB Web pro stránky předmětů Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka Prototyp - Prototyp je vytvořen formou webové stránky. Výchozí stránka prototypu

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah Registrace... 2 Přihlášení a odhlášení... 2 Správa profilu... 2 Domovská stránka... 3 Hledání zakázek... 4 Výsledky hledání...

Více

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ Reda e-nabídka představuje mocný nástroj, díky kterému mohou naši registrovaní klienti přímo z prostředí e-shopu partner.reda.cz vytvářet vlastní produktové nabídky pro své zákazníky.

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 4 Domovská

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 1.0 (170714) 1 Obsah 1. Základní informace o používání SKV - aplikace pro výběr kvalitních výsledků...3 1.1 Příhlášení do SKV...3 2.1 Změna

Více

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9 NOVINKY VERZE 13.6.0 ze dne 9. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v systému Insolvenční správce připravili několik novinek. Tou nejzásadnější z nich je, že došlo ke kompletnímu přepracování

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro administrátory Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Základy práce s aplikací ecba / ESOP

Základy práce s aplikací ecba / ESOP Základy práce s aplikací ecba / ESOP Obsah 1. SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY A REGISTRACE... 2 Nová registrace... 2 2. SPRÁVA PROJEKTŮ... 3 Horní lišta... 3 Levé menu... 4 Operace s projekty... 4 3. PRÁCE S PROJEKTEM...

Více

Manuál PVU dodavatel

Manuál PVU dodavatel Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 3.2 Ověření identity

Více

Uživatelský manuál. Obsah

Uživatelský manuál. Obsah Uživatelský manuál Obsah Úvodní stránka a horní menu Registrace uživatele Registrace studenta Registrace pedagoga Registrace firmy Přihlášeni do systému Obnovení zapomenutého hesla Nastavení uživatelského

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ SYSTÉMU ARIADNE 3 Strana 1 1 Úvod Systém Ariadne3 je systém pro správu obsahu (CMS - "Content Management System"). Umožňuje pomocí jednoduchého a intuitivního uživatelského rozhraní

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Helpdesk Liberecké IS

Helpdesk Liberecké IS tel: +420 485 243 031 e-mail: lis@lis.liberec.cz IČO: 254 0131 Liberecká IS, a.s., Mrštíkova 3, 461 71 Liberec 3 DIČ: CZ25450131 Helpdesk Liberecké IS Dokumentace zákazník d.help Josef Fröhlich Liberecká

Více

SimBIm uživatelská dokumentace

SimBIm uživatelská dokumentace SimBIm uživatelská dokumentace SimBIm (zkratka pro Similarity Between Images) je webová aplikace určená pro sběr uživatelských hodnocení podobnosti mezi obrázky. Tyto nasbíraná hodnocení jsou pak většinou

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

Czech Nature Photo Návod

Czech Nature Photo Návod Czech Nature Photo Návod Tento návod vás provede všemi úkony nutnými pro úspěšné přihlášení vašich fotogra?ií do soutěže Czech Nature Photo. Pokud narazíte na problém, který není v tomto dokumentu podchycen,

Více

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 M j ú et Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 Obsah 1 Přihlášení do aplikace Klientské centrum.......................................................................................... 4 2 Zprávy systému...................................................................................................................

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Dallmayr WebShop Tiliaris s. r. o. 2014 Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Obsah 1. Účel dokumentu... 3 2. Nápověda... 4 Kategorie zboží... 4 Filtrování a třídění zboží... 4 Vyhledávání... 5 Nejčastěji

Více

Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou

Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou 2011 Ing. Jakub Matas Přihlášení a uživatelský účet Přihlášení Přihlášení do aplikace lze dvěma způsoby: 1. Pomocí panelu ve vrchní

Více

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka Zpracoval: Zavadilová Marcela U Mlýna 2305/22, 141 00Praha 4 Záběhlice Dne: 5.9.2017 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: Jitka Geršlová www.eso9.cz

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová

Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová cizlokat@fel.cvut.cz Obsah 1. Popis... 1 2. Cílová skupina... 2 3. Případy užití... 2 3.1.

Více

Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online. Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Můj účet 2.1 osobní údaje 2.2 Moje rezervace 2.2.1 Detail rezervace 2.2.2 Řazení rezervací 2.3 Moje stránka 3.

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

WR Reality. Web Revolution. Uživatelský manuál administračního rozhraní

WR Reality. Web Revolution. Uživatelský manuál administračního rozhraní WR Reality Web Revolution Uživatelský manuál administračního rozhraní Web Revolution s. r. o. 2010 WR Reality Administrace uživatelský manuál Praktický průvodce administrací webové aplikace WR Reality

Více

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: ,

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: , Návod - katalog Strana 1/9 Obsah 1. Úvod...3 1.1. Založení katalogu...3 1.2. Drobečková navigace...3 1.3. Popis funkcí katalogu...4 2. Struktura katalogu...4 2.1. Vytvoření kategorie...4 2.2. Hierarchie

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

6. Efektivní správa papírových dokumentů v organizaci a jejich digitalizace

6. Efektivní správa papírových dokumentů v organizaci a jejich digitalizace 6. Efektivní správa papírových dokumentů v organizaci a jejich digitalizace Verze dokumentu: 1.0 Autor: Jan Lávička, Microsoft Časová náročnost: 30 40 minut 1 Cvičení 1: Digitalizace dokumentů a jejich

Více

Správa obsahu webové platformy

Správa obsahu webové platformy Správa obsahu webové platformy www.dobrovolnik.net Bc. Irina Kushnareva PRAHA 2019 Tento dokument byl vypracován v rámci projektu Dobrovolnictví ve veřejné správě, reg. č. CZ.03.3.X/0.0/0.0/15_018/0005458,

Více

Představenstvo, kontrolní komise, vedení. SBD Vítkovice. Elektronická hlášení závad. Scénář postupu práce. Cornelius Scipio s.r.o.

Představenstvo, kontrolní komise, vedení. SBD Vítkovice. Elektronická hlášení závad. Scénář postupu práce. Cornelius Scipio s.r.o. SBD Vítkovice Elektronická hlášení závad Scénář postupu práce Představenstvo, kontrolní komise, vedení Autor: Cornelius Scipio s.r.o. Obsah: 1. Úvod... 3 2. Postup práce s touto webovou aplikací... 4 2.1.

Více

STAVEBNÍ KNIHOVNA DEK. Manuál k programu. Verze 2019_08_09

STAVEBNÍ KNIHOVNA DEK. Manuál k programu. Verze 2019_08_09 STAVEBNÍ KNIHOVNA DEK Manuál k programu Verze 2019_08_09 OBSAH 1. Spuštění programu... 3 2. Přihlášení... 3 3. Základy grafického prostředí programu... 4 3.1. Horní lišta... 4 3.2. Výběr výrobce / dodavatele...

Více

Uživatelská příručka. FORMULÁŘE (propojení s ISVZ-US)

Uživatelská příručka. FORMULÁŘE (propojení s ISVZ-US) Uživatelská příručka FORMULÁŘE (propojení s ISVZ-US) Elektronický nástroj pro zadávání veřejných zakázek verze 1.1.0. 2017 Osigeno s.r.o. Formuláře 1/11 1 OBSAH 1 Obsah...2 2 Seznam zkratek...3 3 Úvod...3

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka PŘÍLOHA B Uživatelská příručka Před prvním spuštění aplikace je nezbytné ujasnit si některé pojmy: web URL webových stránek, pro které se budou zjišťovat pozice. klíčové slovo - Slovní spojení nebo samostatné

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro editaci ŽS Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument

Více

Příručka pro studenta

Příručka pro studenta E-learningový portál TUL Příručka pro studenta Verze dokumentu: 5 Obsah Co je MOODLE?... 2 Přihlášení a odhlášení v Moodle, zápis do kurzu... 3 První přihlášení... 3 Úvodní obrazovka po přihlášení a úprava

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP list č.1/20 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Doporučené nastavení prohlížeče... 4 2.1 Problém s certifikátem...

Více

Webová aplikace Znalostní testy online UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

Webová aplikace Znalostní testy online UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Webová aplikace Znalostní testy online UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 2005 Lukáš Trombik OBSAH ÚVOD... 1 SPUŠTĚNÍ... 1 POPIS OVLÁDÁNÍ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU... 1 POPIS KLIENTSKÉ ČÁSTI... 1 POPIS ADMINISTRÁTORSKÉ ČÁSTI...

Více

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o.

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o. NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE Ataxo Czech s.r.o. ÚVOD Internetové stránky vytvořené společností Ataxo v rámci produktu Mini web můžete jednoduše a rychle upravovat prostřednictvím on-line administrace.

Více

Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com

Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com 9.3.2014 Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com Úkol ná předmět A4B39TUR Lenká Houdková houdklen@fel.cvut.cz Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Anotace... 3 1.2 Cílová skupina... 3 1.3 Testované případy užití...

Více

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ Návod k používání systému OTDI.CZ Vážený kliente. Děkujeme za projevený zájem o náš on-line systém evidence kontrol, určený speciálně pro účely dozorů staveb. Systém OTDI.CZ nabízí svým uživatelům zejména:

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché!

Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché! Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché! V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat. Jsme Vám

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

Nápověda pro systém eintranet.net

Nápověda pro systém eintranet.net www.eintranet.net Nápověda pro systém eintranet.net Obsah 1. Základní informace o eintranet.net... 2 2. Příručka pro správce aplikace eintranet.net... 2 2.1 Registrace do aplikace... 2 2.2 Přihlášení do

Více

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb Adresa portálu: http://www.sbsportalprace.cz/ (http://www.sbsportalprace.eu) Stručný popis: Aplikace je určená pro zaměstnavatele, uchazeče a vzdělavatele pro oblast bezpečnostních služeb. Aplikace zajišťuje

Více

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104)

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) 2013 Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) Obsah OBSAH... 1 ÚVOD... 2 PŘÍRUČKA PRO ADMINISTRÁTORA... 3 1. VYTVOŘENÍ

Více

Personální evidence zaměstnanců

Personální evidence zaměstnanců Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Personální evidence zaměstnanců Uživatelská dokumentace Bc. Petr Koucký Bc. Lukáš Maňas Bc. Anna Marková Brno 2015 1 Popis funkcionality Námi řešená

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLU LOŠTICE Radek ZIMMERMANN Obsah 1 Úvod... 3 2 Přístup... 3 3 Přihlášení do systému... 4

Více

WEBOVÉ STRÁNKY www.krestanskevanoce.cz

WEBOVÉ STRÁNKY www.krestanskevanoce.cz WEBOVÉ STRÁNKY www.krestanskevanoce.cz Domovská stránka Křesťanských Vánoc je založena na databázi, která vedle běžných funkcí redakčního systému internetové prezentace umožňuje též uložit údaje o jednotlivých

Více

Doplňky slovníku SPOT

Doplňky slovníku SPOT Doplňky slovníku SPOT SPOTým Finální specifikace požadavků Tým: SPOTým Bc. Pavel Máčka Bc. Jan Bešta Bc. Jan Plas Bc. Vojtěch Žihla Autor: Pavel Máčka Datum: 22.dubna 1. Úvod Cílem tohoto dokumentu je

Více

Seznámení se s administrací WordPressu

Seznámení se s administrací WordPressu - Seznámení se s administrací WordPressu - Záhlaví administrace - Název webu: po kliknutí přechod na veřejnou část webu - Odhlášení ze systému a kdo je přihlášen - Rychlé publikování příspěvku nebo stránky

Více

A4B39TUR 2014/2015. Ondřej Netík. Desktopová aplikace pro Windows. Spotify

A4B39TUR 2014/2015. Ondřej Netík. Desktopová aplikace pro Windows. Spotify A4B39TUR 2014/2015 Desktopová aplikace pro Windows Spotify Contents 1. Úvod... 3 1.1. Popis testované aplikace... 3 1.2. Cílová skupina... 4 1.3. Popis testovaných use case scénářů... 4 1.3.1. Vytvoření

Více

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA V Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA Obsah 1 Začínáme... 1 1.1 Vzhled... 1 1.2 Nabíjení tabletu a klávesnice... 3 1.3 Vložení karet microsd a SIM... 4 1.4 Připojení k přístupovému

Více

ROK V OBCI. Uživatelská příručka

ROK V OBCI. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Hlavní obrazovka Menu pro správu uživatele Hlavní nabídka Kalendář akcí Přihlášený uživatel Odkazy na hlavní moduly aplikace Aktuální zprávy Seznam aktualit Přihlášení, uživatelský

Více

Uživatelská příručka 6.A6. (obr.1.)

Uživatelská příručka 6.A6. (obr.1.) Uživatelská příručka 6.A6 Na stránky se dostanete zadáním URL adresy: http://sestasest.tym.cz do vašeho prohlížeče. Teď jste se dostali na úvodní stránku, na které vidíte fotku, přivítání, odkaz na Uživatelskou

Více

Uživatelská příručka. Vytvořte jedničku mezi stránkami v několika jednoduchých krocích

Uživatelská příručka. Vytvořte jedničku mezi stránkami v několika jednoduchých krocích Uživatelská příručka Vytvořte jedničku mezi stránkami v několika jednoduchých krocích EXO TECHNOLOGIES spol. s r.o. Jašíkova 1536/10 Praha 4, 149 00 IČO: 289 77 939 DIČ: CZ 289 77 939 support@exohosting.cz

Více

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1 Faktury Verze 2. Faktury Ve snaze inovovat a zlepšovat zkušenosti našich zákazníků společnost CEMEX vytvořila integrované digitální řešení, které vám umožní správu vaší obchodní činnosti v reálném čase.

Více

Návod na základní používání Helpdesku AGEL

Návod na základní používání Helpdesku AGEL Návod na základní používání Helpdesku AGEL Úvod Přihlášení Nástěnka Vyhledání a otevření úlohy Otevření úlohy Seznam úloh Vyhledávání úloh Vytvoření nové úlohy Práce s úlohami Editace úlohy Změna stavu

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce.

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. DIPL 2 Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. Obsah STUDENTI VYTVOŘENÍ VOLNÉHO TÉMATU VŠKP VÝBĚR TÉMATU VŠKP Z VOLNÝCH TÉMAT KONTROLA ZADÁNÍ TÉMATU FORMÁLNÍ ÚPRAVA VYPLNĚNÍ ÚDAJŮ ELEKTRONICKÉ

Více

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9)

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) UPOZORNĚNÍ: Prosím přesvěčte se, že k použití webového rozhraní máte na Vašem X10 nainstalovaný upgrade R1644 nebo vyšší. 1. Jak provést nastavení k možnosti

Více

Tvorba kurzu v LMS Moodle

Tvorba kurzu v LMS Moodle Tvorba kurzu v LMS Moodle Před počátkem práce na tvorbě základního kurzu znovu připomínám, že pro vytvoření kurzu musí být profil uživatele nastaven administrátorem systému minimálně na hodnotu tvůrce

Více

CGMesky. Rozšiřující služba

CGMesky. Rozšiřující služba CGMesky Rozšiřující služba Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 15.7.2015 CGMesky Služba CGMesky umožňuje odesílat textové SMS zprávy přímo z prostředí Vašeho programu. Rychle a efektivně můžete informovat

Více

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací Školení Wordpress Nainstalované pluginy: WPML Multilingual CMS Adminize Capability Manager Contact Form 7 Wordpress Download Monitor Google Analytics for WordPress Simple Google Sitemap XML Seznámení s

Více

MOJESODEXO.CZ ADMINISTRACE ÚČTU. Uživatelský manuál

MOJESODEXO.CZ ADMINISTRACE ÚČTU. Uživatelský manuál MOJESODEXO.CZ ADMINISTRACE ÚČTU Uživatelský manuál 1. Administrace Oblasti popisované v následujících kapitolách se nacházejí pod záložkou Administrace Nastavení služeb v hlavním menu. 1.1 Osobní údaje

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

36 Elektronické knihy

36 Elektronické knihy 36 Elektronické knihy Uživatelský modul Elektronické knihy slouží k přípravě a publikování informací ve formátu HTML. Tento formát je vhodný pro prezentaci informací na internetu a je široce podporován

Více

Úvodní příručka. Získání nápovědy Kliknutím na otazník přejděte na obsah nápovědy.

Úvodní příručka. Získání nápovědy Kliknutím na otazník přejděte na obsah nápovědy. Úvodní příručka Microsoft Access 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Změna velikosti obrazovky nebo zavření databáze

Více

Testování portálu MotoInzerce.cz

Testování portálu MotoInzerce.cz České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická A4B39TUR Testování uživatelského rozhraní Semestrální práce A2 Testování portálu MotoInzerce.cz Ondřej Pospíšil pospion5@fel.cvut.cz 11. 3.

Více

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz 1. V online systému došlo v tomto roce k několika změnám, proto není možno použít uživatelský účet z roku loňského. Prvním krokem je tedy,

Více

TMEGadget. by TMESolutions

TMEGadget. by TMESolutions TMEGadget by TMESolutions Obsah 1 Instalace... 1 2 Prvotní přihlášení do gadgetu... 6 2.1 Registrace uživatele... 6 2.2 Přihlášení uživatele... 7 2.3 Zapomenuté heslo... 7 3 Popis funkcí... 9 3.1 Banner...

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 6.0 (130818) 1 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O POUŽÍVÁNÍ SKV - SYSTÉM PRO VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ... 3 1.1 PŘIHLÁŠENÍ DO SKV... 3 2.1

Více

NOVINKY V INTERNETOVÉM BANKOVNICTVÍ PRO PODNIKATELE ÚNOR 2019 SEZNAMTE SE S NOVINKAMI, KE KTERÝM JSTE NÁS INSPIROVALI.

NOVINKY V INTERNETOVÉM BANKOVNICTVÍ PRO PODNIKATELE ÚNOR 2019 SEZNAMTE SE S NOVINKAMI, KE KTERÝM JSTE NÁS INSPIROVALI. NOVINKY V INTERNETOVÉM BANKOVNICTVÍ PRO PODNIKATELE ÚNOR 2019 SEZNAMTE SE S NOVINKAMI, KE KTERÝM JSTE NÁS INSPIROVALI. 1. ZMĚNA ČEKAJÍCÍ PLATBY Nově je možné změnit budoucí platbu čekající na splatnost.

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Semestrální práce z předmětu XD36NUR. Téma: Výsledkový portál pro sportovní fanoušky

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Semestrální práce z předmětu XD36NUR. Téma: Výsledkový portál pro sportovní fanoušky České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce z předmětu XD36NUR Téma: Výsledkový portál pro sportovní fanoušky Bc.Lukáš Voříšek 2012/2013 Scénáře pokryté prototypem:

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Vážení zákazníci, připravili jsem pro vás nový modul Zakázka, který Vám přináší nový vzhled a nové možnosti. Pro snadnější přechod na novou verzi zůstává ve WAK INTRA souběžně i stávající modul zakázek.

Více

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332 MS Excel 2002 Grada - po spuštění je třeba kliknout do středu obrazovky - v dalším dialogovém okně (Přihlášení) vybrat uživatele, zřídit Nového uživatele nebo zvolit variantu Bez přihlášení (pro anonymní

Více

InsideBusiness Payments CEE

InsideBusiness Payments CEE InsideBusiness Payments CEE Referenční příručka k novému vzhledu Přístupová cesta do střední a východní Evropy InsideBusiness Payments CEE Potřebujete pohodlný a bezproblémový přístup k úplné nabídce služeb

Více

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online. V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online.  V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Jak se registrovat V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Poté se zobrazí další pole, která musíte vyplnit. Všechna pole jsou povinná. Při chybném vyplnění některých polí se jejich seznam zobrazí

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví se vyhodnocuje, pokud kritéria

Více

Nástrojová lišta v editačním poli

Nástrojová lišta v editačním poli Nástrojová lišta v editačním poli Název projektu PŘEJÍT NA konkrétní sekci webu ZOBRAZIT zobrazí a) pracovní verzi webu (tj. nepublikovanou) b) publikovanou verzi webu a) Odstranit odstraní zobrazenou

Více

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ 1. ÚVOD...2 2. VLOŽENÍ NOVÉ AKCE PROJEKTU...3 3. EDITACE UVEŘEJNĚNÉ AKCE PROJEKTU...7 4. WORKFLOW...9 4.1 Notifikace... 11 4.2 Komunikace k akci projektu... 12

Více

Pomůcka/manuál pro redakční systém http://helpdesk.remax-czech.cz verze 1.0

Pomůcka/manuál pro redakční systém http://helpdesk.remax-czech.cz verze 1.0 Pomůcka/manuál pro redakční systém http://helpdesk.remax-czech.cz verze 1.0 Přihlášení do systému Na adrese http://helpdesk.remax-czech.cz, viz. obr., vyplněním příslušného uživatelského jména a hesla.

Více

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS Obsah Napojení...3 programu COSMED Omnia Nastavení...3 MEDICUS Přidání...3 externího programu COSMED Omnia Přidání...4 ikony do panelu nástrojů Nastavení...5 COSMED Omnia Postup...5 při vyšetření pacienta

Více