(nikoli výuka náboženství)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "(nikoli výuka náboženství)"

Transkript

1 Anotace projektu: Poskytnout všem kategoriím dětí od 5 do 11 let smysluplnou zájmovou činnost se zastřešením křesťanské mravní výchovy a misijní katecheze. (nikoli výuka náboženství)

2

3 Pod záštitou starosty města Mgr. Daniela Havlíka Od roku 2006, kdy jste, pane starosto, souhlasil se zřízením centra pro děti, které provozuje a spravuje Náboženská obec Církve československé husitské v Žebráku, jste tehdy prohlásil: Podpořím vás pokud se přesvědčím, že to bude fungovat a bude to pro město také přínosem. Toto jsme tehdy nazvali jednáním fair play. Od roku 2010 nám poskytuje město dotaci nejprve Kč a od roku Kč. Vy sám pomohl vždy, když jsme se na Vás obrátili. Nestalo se ani jednou, abyste nás odmítl. Naše existence se odvíjí od Vašeho přístupu. Každý sponzor se ptá: A jak vás vidí a podporuje samospráva?. I když částka je velká, musí být dotace doplněna finančnímidaryodsponzorů.amysemůžemeopřítovašipodporu. Děkujeme. V roce 2013 jsme od Samosprávy obdrželi dotaci Kč na provoz a Kč na nařízená ozdravná opatření, která podmiňovala provoz DC. Podrobná účetní analýza vydaných prostředků dotace město je součástí výroční zprávy a tuto analýzu svého daru obdrží každý sponzor do poloviny února následujícího roku.

4 Vážený pane doktore, Dětské centrum Srdíčko Vás požádalo o pomoc opravdu v krajní nouzi. Revizní kontrola BOZP určila oplocení objektu a oddělení DC od Stroupinského potoka. Rozhodl jste se zaplatit celý projekt tj Kč roce 2011 a Vaši manažeři, zvláště paní Dicková nás provedla celým úskalím zpracování projektu a seznámila nás do hloubky s Vaším projektem Čtení pomáhá, který nás hluboce oslovil a jehož jsme se stali propagátory. Projekt Čtení pomáhá podporuje čtenářství a zároveň umožňuje dětem a mládeži podílet se na charitativní činnosti. Cílem je přenést pozornost dětí od počítačových her a sociálních sítí zpět ke knihám a zároveň pomáhat potřebným. Projekt byl zahájen 8. dubna Jeho iniciátorem a donátorem jste právě Vy. Děkujeme Vám nejen za pomoc i v roce 2013 pro naše centrum, ale především za velký společenský přínos ve výchově dětí. V roce 2013 jsme od Vaší nadace Čtení pomáhá obdrželi Kč a to na bezpečnostní schodiště (nařízená ozdravná opatření) a rehabilitační domeček na zahradu. Podrobná účetní analýza Vašeho daru včetně HS a faktur je součástí výroční zprávy a tuto analýzu svého daru obdrží každý sponzor do poloviny února následujícího roku.

5 Vážený pane inženýre, V roce 2011 jsme se s Vámi setkali prostřednictvím televizní obrazovky. Upoutal jste nás jednak obsahem svého projevu a jednak svým vystupováním. Stručně a jasně jste charakterizoval sociální situaci u nás, bez okázalosti jste nastínil, co je třeba změnit. Nabídl jste pomoc. V této době se dostalo Dětské centrum do krize. Podepsané církevní restituce nám vzali všechny stálé sponzory. A tak nám zůstaly pouze dotace od Samosprávy a prostředky od několika drobných sponzorů. Napsali jsme Vám. Odpověděl jste tehdy dvěma slovy. Pomohu vám. Během několika dnů přišly peníze a byly přímo od Vás, a my jsme mohli zaplatit energie a dluhy na provoz. Koncem roku 2011 jste pak založil nadaci Agrofert, která se zaměřuje na lidi invalidní, nemocné, rodiny s dětmi v tíživých životních situacích. Opětovně jste nám v roce 2013 pomohl zaplatit energie a osobní náklady, což nám vyřešilo problém s pracovními silami. Jste člověk, který si nepotrpí na díky a chválu, ale naplňuje svou křesťanskou víru činy. Tak jsem vás také poznali blíže prostřednictvím Vaší paní ředitelky nadace Ing. Zuzany Tornidikis, která naše centrum navštívila. Děkujeme Vám z celého srdce, Víme již, že nám pomůžete i v roce V roce 2013 jsme od Vás obdrželi Kč. Účetní analýzu Vašeho daru včetně HS a faktur, jsme již zaslali v měsíci lednu Výroční zprávu obdrží každý sponzor do poloviny února následujícího roku.

6 Vážený pane magistře, Od prvních počátku budování dětského centra jste nám pomáhal. Po setkání sponzorů v roce 2010 jste byl spíše náš přítel, než sponzor. Zajímal jste se o naší práci a také jste jí porozuměl. To bylo v dobách plných obtíží i nezdarů pro nás velice povzbuzující. V době podepsání restitucí, jste byl jediný Vy a pan Babiš, kteří umožnili provoz centra po celý rok. Věděli jste, že význam práce s dětmi nemá nic společného s rozhodováním těch, kteří jsou k tomu povoláni a mají osobní odpovědnost. My Vám můžeme jen poděkovat, upozornit negativistickou společnost, že mezi námi žijí lidé, kteří pomáhají a vidí potřeby těch druhých. Bylo mnoho osobností, které jsme o pomoc žádali. Nejde o to být odmítnut, těch potřebných je tolik, ale jakou formou. V roce 2013 nám Váš dar pomohl řešit jednak problém osobních nákladů, kterým se nemůžeme vyhnout a pak zvláště energie. Již víme, že nám pomůžete i v roce V roce 2013 jsme od Vás obdrželi Kč. Účetní analýzu Vašeho daru včetně HS a faktur, jsme již zaslali v měsíci lednu Výroční zprávu obdrží každý sponzor do poloviny února následujícího roku.

7 Vážený pane řediteli Macaplastu, Jste s námi jako místní sponzor od roku Spolupracujete s námi v důvěře v naše potřeby, s kterými se na Vás obracíme, jen díky Vám a ještě firmě Kalle máme každoročně možnost zaštítit se firemními místními sponzory, kteří nás podporují a žádat o další prostředky od nadací a státu. Vyřešil jste nám svým příspěvkem řadu problémů a potřeb zvláště na úseku výchovném a ozdravném. Laskavé jednání Vaší paní sekretářky Pavlisové nám umožňuje přijmout dar s pocitem porozumění pro charitativní činnost. V roce 2013 jsme od Vás obdrželi účelový dar na rehabilitační domeček. Tento dar byl s Vaším laskavým svolením převeden do roku 2014, kdy bude domek zhotoven a ještě jste nám přidal chybějící částku v roce Váš dar ve výši Kč bude vyúčtován v dubnu roku 2014 společně s výroční zprávou. Rodiče dětí, děti, které se na domeček těší i pracovníci centra Vám velmi děkují.

8 Vážený pane řediteli, Neníjedenrokatoodroku2006,abysteseknámnehlásiljakomístnífiremnísponzor. Jste námi informován, jak jste svými dary pro nás důležitý nejen ve smyslu finanční pomoci, ale i jako dárce, o kterého se opíráme při žádostech k nadacím a státu. Tam kde nejsou podporovány organizace místně a to jak samosprávou tak podnikateli a firmami, tak nemohou ve svých žádostech uspět. Proto je náš dík dvojnásobný. Stejně tak jako Mecaplast jsme i Vás požádali o využití Vašeho daru až v roce 2014, který byl účelově darován na rehabilitační domeček pro děti. Přispěl jste i na domeček v roce Děkují Vám rodiče a děti, kteří se na něj těší a Váš dar ve výši 6000 Kč bude vyúčtován v dubnu v roce 2014 spolu se zasláním výroční zprávy. Děkujeme zároveň paní Humlové, Vaší účetní, za její vstřícnost.

9 Vážená paní doktorko, Je nám velkou ctí považovat Vás nejen jako sponzora, ale také jako člověka, který nám od počátku vzniku DC projevil důvěru a zaštítil nás v Samosprávě. Věřte, jste pro nás pracovníky DC velkou oporou. Vaše finanční pomoc je opravdu velká a co je také důležité, že našemu programu a úsilí věříte. Jako kontrolní orgán za veřejnost, jste pro nás také zárukou klidu v průhlednosti hospodaření s příspěvky pro DC. Věříme, že Vás nezklameme. Děkujeme, že jste nám umožnila Váš dar v roce Kč převést do roku 2014, protože jsme si museli zachovat rezervu na leden a únor, kdy jsou platby pro nás závazné a velice náročné. Velice jste nás překvapila a děkujeme, že jste nám Váš příspěvek tak podstatně pro rok 2014 navýšila. V dubnu zašleme vyúčtování roku 2013 spolu s výroční zprávou. Rodiče a děti Vám děkují za trvalou pomoc a Váš zájem o činnost DC.

10 Ing. Vomáčková Hana CSc. - auditor Ing. Rajnochová Lenka - auditor RAVO-AUDIT, U druhé baterie 1871/21, Břevnov, Praha (Ústředí) Vážená paní profesorko, Když jsme uzavírali po čtyřech letech v roce 2009 výstavbu Dětského centra, dosáhla částka, která do ní byla vložena 1 milion 300 tisíc Kč. Přesto, že jsme se seznámili s potřebnými zákony neměli jsme tu profesionální jistotu, že se nestala někde chyba. A pak šlo také především o to, přesvědčit veřejnost i sponzory, že všechny prostředky šly opravdu jen na účely výstavby. Nevěděli jsme, na koho se obrátit, aby nám provedl nezávislý audit. Když jsme zjistili úhradu auditu věděli jsme, že je tu ještě další problém, zajistit na jeho úhradu peníze. Na doporučení člena Samosprávy jsme oslovili Vás, 14 dní jste pracovala a s našimi doklady jste si ověřovala přímé skutečnosti. Věděli jsme, že Vás připravujeme o vzácný čas, Vedle toho učíte na vysoké ekonomické škole a máte vlastní náročnou práci. Naše překvapení a radost stála na konci, kdy jste nám oznámila, že částku, kterou jste pro nás upravila jako pro neziskovku tj Kč jste nám darovala. Hned po dalších dvou letech jste nám věnovala opětovně po dalším auditu částku 6000 Kč. Vaše pomoc provedenými audity byla pro nás nezastupitelná. Vždyť jsme tak mohli dokázat ještě víc a přitom jste uznala naší práci s dětmi a každoročně jste nám věnovala velmi podnětný výchovně vzdělávací materiál pro každé dítě. Děkují Vám rodiče dětí i pracovníci DC.

11 Vážený pane inženýre, je to až neuvěřitelné, ale podílíte se na práci v Dětském centru už osmý rok. A Také jste již osmý rok naším stálým sponzorem. Spolupracujete s námi nejen jako vikariátní účetní, který dozoruje hospodaření Náboženských obcí vikariátu Beroun ale zároveň provádíte všechny účetní operace podvojného účetnictví. Jste také naším poradcem ve věcech daňových a účetních zákonů a pomáháte nám i na úseku technickém. Staráte se sponzorsky o celou naší počítačovou síť, jste webmasterem našich internetových stránek a také pomáháte s kancelářským materiálem. Ročně Vaše sponzorské dary jsou vyčísleny na Kč. Prožíváte s námi každou naší radost i starost. Jsme všichni moc rádi, že jste s námi. Děkujeme. Rodiče dětí, pracovníci DC.

12 VÁŽENÍ RODIČE, Informujeme vás o hospodaření Dětského centra, které je neziskovou organizací plně závislou na sponzorských darech. Hlavním příjmem je dotace naší Samosprávy v Žebráku, která podporuje naší činnost Kč. Ostatní osobnosti a podporovatelé jsou získávány oslovením a prezentací činnosti a evidence sponzorů je uveřejněna zde na našich stránkách. Z dárců musíme také poděkovat zvláště vám, rodičům. Vaše dary jsou velkým přínosem. Můžeme dětem poskytnout odpolední občerstvení a doplnit materiálovou oblast činnosti dětí. Vaše příspěvky jsou vždy nasečteny koncem měsíce, projdou kapitolou příjmů a výdajů a jsou kontrolovány naším účetním panem Ing. Vlachem. Uzavřeli jsme rok 2013 a podrobně jsme vás informovali o výdajích, o tom kolik jste nám přispěli a jak byly vaše peníze využity. Zpracovaná účetní analytika vám byla předložena.

13 Smurfit Kappa Czech s.r.o. Děti děkují za krásný vánoční stromeček Váš dar byl převeden na rok 2014 jako platební rezerva s Vaším souhlasem. V červnu dostanete vyúčtování Děkujeme.

14 Vážená sestro zmocněnkyně chrámu sv. Mikuláše v Praze, sestro Číšková, rozhodla jste o pomoci Dětskému centru při Náboženské obci CČSH v Žebráku a poskytla jste nám svým rozhodnutím Kč. Chtěli bychom Vám velmi poděkovat, neboť získávání prostředků na provoz centra, které se úspěšně rozvíjí a naplňuje svůj ideový cíl tj. misijní katechezi a křesťanskou mravní výchovu, je v současnosti velmi obtížné. Částku, kterou jste nám přidělila si s Vaším souhlasem ponecháme na první čtvrtletí roku 2014, který je pro nás z hlediska plateb nejrizikovější. Rodiče, děti a pracovníci centra velmi děkují.

15 VĚRA PECHANOVÁ 1814 ULRICH STREEIF 2000 Kč HANA CHLÁDKOVÁ Vladimír Šlosar 1000 Kč OLGA POŇKOVÁ 800 Kč RŮŽENA ADAMOVÁ Kč MILENA NOVÁ 4000 Kč Ostatní Kč

DĚKUJE VŠEM SPONZORŮM, KTEŘÍ SVÝMI FINANČNÍMI DARY V ROCE 2011 UMOŽNILI DOKONČIT STAVEBNÍ ÚPRAVY DC A ZAJISTILI JEHO PLYNULÝ PROVOZ.

DĚKUJE VŠEM SPONZORŮM, KTEŘÍ SVÝMI FINANČNÍMI DARY V ROCE 2011 UMOŽNILI DOKONČIT STAVEBNÍ ÚPRAVY DC A ZAJISTILI JEHO PLYNULÝ PROVOZ. založené a provozované Náboženskou obcí Církve československé husitské v Žebráku pro děti od 5 do 12 let DĚKUJE VŠEM SPONZORŮM, KTEŘÍ SVÝMI FINANČNÍMI DARY V ROCE 2011 UMOŽNILI DOKONČIT STAVEBNÍ ÚPRAVY

Více

1. Cíl projektu. K 1. lednu 2016 jsme ukončili pětileté období naplněním stanoveného modelu volnočasových aktivit dětí. Naším cílem bylo vyplnit čas

1. Cíl projektu. K 1. lednu 2016 jsme ukončili pětileté období naplněním stanoveného modelu volnočasových aktivit dětí. Naším cílem bylo vyplnit čas 1. Cíl projektu. K 1. lednu 2016 jsme ukončili pětileté období naplněním stanoveného modelu volnočasových aktivit dětí. Naším cílem bylo vyplnit čas dětí smysluplnými zájmovými činnostmi. Ne vždy se dařilo.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA DĚTSKÉHO CENTRA SRDÍČKO

VÝROČNÍ ZPRÁVA DĚTSKÉHO CENTRA SRDÍČKO VÝROČNÍ ZPRÁVA DĚTSKÉHO CENTRA SRDÍČKO ZŘÍZENÉHO A PROVOZOVANÉHO NÁBOŽENSKOU OBCÍ CÍRKVE ČESKOSLOVENSKÉ HUSITSKÉ V ŽEBRÁKU ROK 2012 NÁZEV PROJEKTU ROK 2010-2015 NE DĚTEM ULICE ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2-4 ORGANIZAČNÍHO

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINA Ze dne:

ZŘIZOVACÍ LISTINA Ze dne: NÁBOŽENSKÁ OBEC CÍRKVE ČESKOSLOVENSKÉ HUSITSKÉ V ŽEBRÁKU Náměstí 146, 267 53 Žebrák - IČO 475 602 66 telefon 311 533 269 email: adamova.ruzena@quick.cz ZŘIZOVACÍ LISTINA Ze dne: 29. 1. 2006 OBNOVENA A

Více

ředitelka nadace Agrofert

ředitelka nadace Agrofert PODPORA DĚTÍ A MLÁDEŽE V Nadaci AGROFERT věříme, že investice do dětí, jejich rozvoje a vzdělávání, jsou jedny z nejdůležitějších. Snažíme se pomáhat všude tam, kde cítíme, že je to nejvíce třeba. Fandíme

Více

NADACE ČESKÉ POŠTY. Výroční zpráva

NADACE ČESKÉ POŠTY. Výroční zpráva NADACE ČESKÉ POŠTY Výroční zpráva 2017 Obsah dokumentu 1 Úvodní slovo předsedy správní rady 3 2 Základní údaje o Nadaci České pošty 4 3 Orgány Nadace České pošty k 31. 12. 2017 5 4 Nadace České pošty v

Více

RAFAEL DĚTEM, nadační fond VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

RAFAEL DĚTEM, nadační fond VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 RAFAEL DĚTEM, nadační fond VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 OBSAH: Úvodní slovo Základní údaje Poslání Hospodaření Poděkování dárcům Vážení a milí přátelé, RAFAEL DĚTEM, nadační fond byl založen, aby pomáhal zejména

Více

Nadace RACEK. Výroční zpráva. Výroční zpráva. Nadace RACEK

Nadace RACEK. Výroční zpráva. Výroční zpráva. Nadace RACEK Nadace RACEK Výroční zpráva 2010 2010 Výroční zpráva Nadace RACEK Výroční zpráva Nadace RACEK za rok 2010 OBSAH ÚVODNÍK............................... 3 POSLÁNÍ NADACE....................... 4 ZPRÁVA O

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA DĚTSKÉHO CENTRA SRDÍČKO OBDOBÍ ZÁŘÍ 2014 AŽ ČERVEN 2015 NÁZEV PROJEKTU: NE DĚTEM ULICE

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA DĚTSKÉHO CENTRA SRDÍČKO OBDOBÍ ZÁŘÍ 2014 AŽ ČERVEN 2015 NÁZEV PROJEKTU: NE DĚTEM ULICE ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA DĚTSKÉHO CENTRA SRDÍČKO OBDOBÍ ZÁŘÍ 2014 AŽ ČERVEN 2015 NÁZEV PROJEKTU: NE DĚTEM ULICE CÍL PROJEKTU: VOLNOČASOVÉ AKTIVITY DĚTÍ OD PĚTI DO DVANÁCTI LET - UMOŽNIT DĚTEM REALIZACI JEJICH

Více

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc.

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. Výroční zpráva 2014 Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. ABC o.p.s. Telefon 720 183 128 Karola Šmidkeho 1823/9 708 00 Ostrava - Poruba www.autistickedite.cz info@abc-ops.cz

Více

DOTAZNÍK - DÁRCOVSTVÍ V ČESKÉ REPUBLICE

DOTAZNÍK - DÁRCOVSTVÍ V ČESKÉ REPUBLICE DOTAZNÍK - DÁRCOVSTVÍ V ČESKÉ REPUBLICE Dobrý den, dotazník, který máte právě před sebou, má za cíl zmapovat motivy a faktory, které mohou ovlivňovat rozhodování jednotlivce, zda poskytne finanční dar

Více

Ze dne: 05.03. 2006 S 5 A AKTUALIZOVÁNO DNE 01. 06. 2010

Ze dne: 05.03. 2006 S 5 A AKTUALIZOVÁNO DNE 01. 06. 2010 POD ZÁŠTITOU CÍRKVE ČESKOSLOVENSKÉ HUSITSKÉ V ŽEBRÁKU. NÁMĚSTÍ 146 267 53 ŽEBRÁK IČO : 475 602 66 TELEFON: 311 533 269 E-mail- DC.srdícko.zebrak@seznam.cz ZPRACOVALA DNE 05. 03. 2006 Nová Milena AKTUALIZOVÁNO

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

sponzorská nabídka nabídka pro firemní a individuální sponzory

sponzorská nabídka nabídka pro firemní a individuální sponzory sponzorská nabídka nabídka pro firemní a individuální Úspěšní lidé by měli pomáhat k úspěchu těm méně šťastným. Nadační fond Tomáše Berdycha je nezávislý nadační fond založený v roce 2013 Tomášem Berdychem

Více

N A D A Č N Í F O N D

N A D A Č N Í F O N D N A D A Č N Í F O N D K A R D I N Á L A M I L O S L A V A V L K A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 6 Úvodní slovo pro výroční zprávu Nadačního fondu kardinála Miloslava Vlka za rok 2006 Vážení přátelé,

Více

Monitoring médií za 4/2015

Monitoring médií za 4/2015 Monitoring médií za 4/2015 Pro váženého klienta AVPO Přehled výstupů za 4/2015 (část 1) Datum Médium Titulek Kategorie Výstup Rozsah Obor Medi atyp 7.4.2015 Nevladky.cz Pozvání na setkání značka spolehlivosti

Více

Úvodní slovo předsedy správní rady. Vážení přátelé,

Úvodní slovo předsedy správní rady. Vážení přátelé, Výroční zpráva 2012 Úvodní slovo předsedy správní rady Vážení přátelé, dovoluji si toto oslovení proto, že na úvod naší zprávy chci poděkovat všem podporovatelům nově založeného Nadační fond ZELENÉ OUSTÍ,

Více

Rozvoj finanční kapacity - Fundraising

Rozvoj finanční kapacity - Fundraising Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Rozvoj finanční kapacity - Fundraising Mgr. Michal Jarolímek České Budějovice 13. 5. 2010 a 10. 6. 2010 ZDROJE : veřejné

Více

METODY FUNDRAISINGU V ČESKÉ REPUBLICE LÉTO 2008 Deborah Edward, Ph.D., LBJ School of Public Affairs Předběžné výsledky

METODY FUNDRAISINGU V ČESKÉ REPUBLICE LÉTO 2008 Deborah Edward, Ph.D., LBJ School of Public Affairs Předběžné výsledky METODY FUNDRAISINGU V ČESKÉ REPUBLICE LÉTO 2008 Deborah Edward, Ph.D., LBJ School of Public Affairs Předběžné výsledky Pracovní shrnutí Při své návštěvě v červenci 2008 provedla Deborah Edward, která vyučuje

Více

Regionální granty 2009

Regionální granty 2009 Regionální granty 2009 Nadace O 2 vznikla v roce 2002 a od svého založení rozdělila na podporu neziskových projektů, které pomáhají dětem a mladým lidem, více než 120 milionů korun. Dlouhodobým, promyšleným

Více

Sdružení VIA. Výroční zpráva 2005

Sdružení VIA. Výroční zpráva 2005 Sdružení VIA Výroční zpráva 2005 Úvodní slovo Milí přátelé, rádi bychom Vám na následujících stránkách představili Sdružení VIA neziskovou organizaci, která vznikla v listopadu 2005. Sdružení VIA bylo

Více

Výroční zpráva 2013. Občanského sdružení Ano, ano

Výroční zpráva 2013. Občanského sdružení Ano, ano Výroční zpráva 2013 Občanského sdružení Ano, ano V našich projektech nabízíme spolupráci všem, kterým není lhostejný osud dětí i dospělých a věří, že se vždy dá najít možnost, jak pomoci. 1 Základní údaje

Více

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte.

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Výroční zpráva 2014 Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Dalajláma Občanské sdružení PROHANDICAP Telefon: 474 653 502 U Dubu 1562 431 11 Jirkov

Více

VPK a Získej: systémy pro dodávání dokumentů

VPK a Získej: systémy pro dodávání dokumentů VPK a Získej: systémy pro dodávání dokumentů Marcela Ouzká marcela.ouzka@techlib.cz oddělení meziknihovních služeb Seminář je realizován za finanční podpory programu Ministerstva kultury VISK 2 (Veřejné

Více

Zpracovala Milena Nová

Zpracovala Milena Nová Zpracovala Milena Nová Osobnost Mistra Jana Husa je pro Dětské centrum Srdíčko a i pro NO CČSH v Žebráku každoročně pramenem inspirací, jak se dotknout nejen životního osudu Mistra Jana, ale především

Více

Základní odborné pojmy z dané problematiky v anglickém jazyce 5)

Základní odborné pojmy z dané problematiky v anglickém jazyce 5) 116 Základní odborné pojmy z dané problematiky v anglickém jazyce 5) dar (gift) Dobrovolný převod majetku nezištně a bez protihodnoty. K podstatným náležitostem daru patří způsobilost dárce, úmysl dárce,

Více

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 Obsah Stěžejní aktivity v roce 2014 Valná hromada Finanční zpráva Členství ve sdruženích Poděkování Stěžejní aktivity v roce 2014 Rok 2014 přinesl v mnohaleté

Více

ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH FINANČNÍCH KONTROL VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU ZA ROK 2013

ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH FINANČNÍCH KONTROL VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU ZA ROK 2013 Příloha č. 1b_213 Obec Dymokury Okres Nymburk Kraj Středočeský ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH FINANČNÍCH KONTROL VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU ZA ROK 213 1. Stručné zhodnocení výsledků řídících kontrol i stručné zhodnocení

Více

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein HOSPIC V MOSTĚ, O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28. července 2000 byla zapsána

Více

Podporujeme pečující rodiče a profesionály. Cílem je samostatnější dítě s handicapem a psychicky stabilní rodič/dospělý.

Podporujeme pečující rodiče a profesionály. Cílem je samostatnější dítě s handicapem a psychicky stabilní rodič/dospělý. Podporujeme pečující rodiče a profesionály. Cílem je samostatnější dítě s handicapem a psychicky stabilní rodič/dospělý. Alfa Human Service už od roku 2000 poskytuje podporu a vzdělávání: pečujícím rodičům

Více

SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ

SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY r.2017 Vážení obyvatelé našeho Domova! Velmi pěkně

Více

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. mladé plody rostou na starých stromech Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. Ale kdo tvoří budoucnost těch osamělých, které rodiče nemají? Nebo těch, které rodiče opustili, ať z vlastní vůle

Více

PŘIJATÉ TEXTY. Udělení absolutoria za rok 2013: Evropská nadace pro zlepšení životních a pracovních podmínek (Eurofound)

PŘIJATÉ TEXTY. Udělení absolutoria za rok 2013: Evropská nadace pro zlepšení životních a pracovních podmínek (Eurofound) Evropský parlament 204-209 PŘIJATÉ TEXTY P8_TA(205)057 Udělení absolutoria za rok 203: Evropská nadace pro zlepšení životních a pracovních podmínek (Eurofound). Rozhodnutí Evropského parlamentu ze dne

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel školy ZŠ, Mendelova má sídlo v ZŠ, Mendelova v Karviné Hranicích, ulice Einsteinova 2871. Čl. II Právní poměry 1.

Více

DAR JAKO ODČITATELNÁ POLOŽKA

DAR JAKO ODČITATELNÁ POLOŽKA DAR JAKO ODČITATELNÁ POLOŽKA Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu Dar jako odčitatelná položka Autor Ing. Jana

Více

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI?

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? Obsah výroční zprávy 2011 Úvodní slovo 3 Historie sdružení 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové sdružení 6 Činnost 7 Hospodaření sdružení 11 Identifikační údaje 12 Poděkování

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach Celý měsíc se budeme seznamovat s pojmem láska. Musíme poznat co to slovo znamená. Před každým křesťanským kruhem si budeme vyprávět jeden mini příběh a vy samy děti určíte, zda je to láska a pohoda nebo

Více

Výroční zpráva o hospodaření za rok 2017

Výroční zpráva o hospodaření za rok 2017 Výroční zpráva o hospodaření za rok 2017 Stupeň úcty ke stáří udává stupeň ušlechtilosti a pravé ceny u všech národů a kultur. Ladislav Klíma Domov pro seniory ve Vrchlabí má registrované 3 pobytové služby:

Více

Zápis z 13. schůze výboru. Místo konání: Veranda Datum: 25.11.06

Zápis z 13. schůze výboru. Místo konání: Veranda Datum: 25.11.06 Zápis z 13. schůze výboru Místo konání: Veranda Datum: 25.11.06 Přítomní: Anička Podhrázská Blanka Kovářová Hanka Vágnerová Majka Chvátalová Marcela Svěráková Marek Tomažič Milan Šleichert Tomáš Hrabánek

Více

Nadační fond Šestý smysl Výroční zpráva 2013

Nadační fond Šestý smysl Výroční zpráva 2013 Nadační fond Šestý smysl Výroční zpráva 2013 3 Obsah Úvodní slovo předsedy správní rady 4 Základní údaje o nadačním fondu 6 Přehled činností nadačního fondu v roce 2013 8 Soupis nadačních příspěvků v roce

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

podporováno Swiss Life Select 2. čtvrtletí 2014 Zpravodaj

podporováno Swiss Life Select 2. čtvrtletí 2014 Zpravodaj 2. čtvrtletí 2014 Zpravodaj Invalidní vozík pro Michalku Michalčin příchod na svět nebyl příliš veselý. Ihned po porodu prodělala krvácení do mozku, které bohužel zapříčinilo celoživotní následky. Lékaři

Více

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva za rok 2016 Spolek Veselý vozíček Výroční zpráva za rok 2016 Obsah Výroční zprávy 1. Úvodní slovo 2. Informace o Spolku a členské základně 3. Spolková činnost v roce 2016 4. Zpráva o hospodaření Spolku za rok 2016

Více

Obsah. 1. Úvodní slovo 2. Fair life o.s.

Obsah. 1. Úvodní slovo 2. Fair life o.s. Obsah 1. Úvodní slovo 2. Fair life o.s. 3. Cíle 4. Naše projekty 5. Biodožínky 6. Údaje o hospodaření v roce 2009 7. Plány na rok 2010 8. Poděkování partnerům 9. Slovo závěrem 10. Kontakt - 1 - 1. Úvodní

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Základní

Více

Partnerství, sponzoring APO

Partnerství, sponzoring APO Partnerství, sponzoring Co je Asociace profesionálních obchodníků () je nezávislá nezisková organizace sdružující členy, kteří se profesionálně zabývají obchodní činností v roli obchodníků, manažerů nebo

Více

ČASOVÉ ROZLIŠENÍ N A V PŘI ÚČETNÍ UZÁVĚRCE

ČASOVÉ ROZLIŠENÍ N A V PŘI ÚČETNÍ UZÁVĚRCE ČASOVÉ ROZLIŠENÍ N A V PŘI ÚČETNÍ UZÁVĚRCE Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu Časové rozlišení N a V při účetní

Více

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034. Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2006

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034. Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2006 Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034 Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2006 květen 2007 Obsah: Poslání a cíle 3 Činnost v roce 2006

Více

Úvodní slovo. Informace o organizaci

Úvodní slovo. Informace o organizaci Výroční zpráva 2013 Vážení přátelé, Úvodní slovo dostává se Vám do rukou první výroční zpráva obecně prospěšné společnosti Elim Vsetín, o.p.s. Společnost byla založena v roce 2013 s cílem převzetí aktivit,

Více

Výroční zpráva FOR HELP AUTISMUS, z.s. za rok 2018

Výroční zpráva FOR HELP AUTISMUS, z.s. za rok 2018 Výroční zpráva FOR HELP AUTISMUS, z.s. za rok 2018 FOR HELP - AUTISMUS, z.s. Porubská 674/72 70800 Ostrava IČO: 04138350 číslo účtu: Fio Banka, č.ú. 21008195302010 www. forhelp.cz Vážení a milí přátelé,

Více

Výroční zpráva za rok 2008

Výroční zpráva za rok 2008 Výroční zpráva za rok 2008 Základní údaje: Název organizace: Právní forma: Sídlo: Bankovní účet: ZÁBLESK - sdružení rodičů a přátel hluchoslepých dětí občanské sdružení Lubina 338, 742 21 Kopřivnice 1771452309

Více

PROGRAM PŘEKLENOVACÍ POMOCI 3P

PROGRAM PŘEKLENOVACÍ POMOCI 3P SMĚRNICE PRO ŽADATELE o návratný nadační příspěvek leden prosinec 2014 PROGRAM PŘEKLENOVACÍ POMOCI 3P V rámci Programu překlenovací pomoci 3P poskytuje Nadace rozvoje občanské společnosti neziskovým organizacím

Více

Novinky pro běžce dobré vůle č. 2/2015

Novinky pro běžce dobré vůle č. 2/2015 Novinky pro běžce dobré vůle č. 2/2015 Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové Vážení a milí běžci Výboru dobré vůle Nadace Olgy Havlové, děkuji Vám, že se připojujete k našemu úsilí o pomoc a podporu pro

Více

Výroční zpráva. Výroční zpráva Nadace Auxilia 2010 str. 1

Výroční zpráva. Výroční zpráva Nadace Auxilia 2010 str. 1 Výroční zpráva 2010 str. 1 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě a profesionalizaci

Více

PŘEDMĚT A ÚPRAVA DAŇOVÉ EVIDENCE I.

PŘEDMĚT A ÚPRAVA DAŇOVÉ EVIDENCE I. Tento dokument vznikl v rámci projektu Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0459 Název školy: Střední odborné učiliště Valašské Klobouky REDIZO: 600014517 Autor: Ing.

Více

Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í

Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í CITCO Finanční trhy a.s. Obsah Úvodní slovo předsedy představenstva... 2 Profil společnosti... 3 Nejvýznamnější události roku 2004 a první poloviny roku 2005... 4 Hospodářské

Více

Počítáte s námi? z. s.

Počítáte s námi? z. s. ZAPSANÝ SPOLEK POČÍTÁTE S NÁMI? z. s. strana 1 Obsah výroční zprávy 2014 Úvodní slovo 3 Historie spolku 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové spolku 6 Činnost 7 Hospodaření spolku 13 Identifikační údaje

Více

Komunikační a aktivační kampaň ČOV pro LOH 2012

Komunikační a aktivační kampaň ČOV pro LOH 2012 Komunikační a aktivační kampaň ČOV pro LOH 2012 Projekt mimo jiné podporují Projekt Žijeme Londýnem přináší do České republiky v období 2011-2012 kulturně vzdělávací komunikační aktivity s cílem přiblížit

Více

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček STANOVY SPOLKU Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Mateřská škola, Uherský Brod, Primátora Hájka 2030, okres Uherské Hradiště Primátora Hájka 2030,

Více

ÚVODNÍ SLOVO. Vážené dámy a vážení pánové,

ÚVODNÍ SLOVO. Vážené dámy a vážení pánové, Výroční zpráva 2012 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě a profesionalizaci

Více

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2013-2014 Obsah a průběh studia: Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských

Více

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit.

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. Výroční zpráva 2014 Ano, ano Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. 1 Základní údaje o Ano, ano Název: Ano, ano Adresa sídla: Hostivická 89/45,

Více

Občanská poradna Pardubice, o. s.

Občanská poradna Pardubice, o. s. Občanská poradna Pardubice, o. s. Obsah PŘEDSTAVENÍ ORGANIZACE... 3 Kdo jsme?... 3 Poslání a principy organizace... 3 Orgány sdružení a organizační schéma... 5 Zaměstnanci poradny v roce 2009... 8 Kde

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Základní údaje o nadačním fondu Nadační fond Homolka Roentgenova 2 150 30 Praha 5 IČO 257 00 014 Nadační fond Homolka byl dne 8.10.1998 zapsán do rejstříku nadací a nadačních

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny Sokolská 1052, 374 01 Spolek podporující činnost žáků ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny. Rodiče, zákonní zástupci a přítomní přátelé

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Nadačního fondu Porozumění za rok 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA Nadačního fondu Porozumění za rok 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA Nadačního fondu Porozumění za rok 2008 Vážení, předkládáme zprávu o činnosti Nadačního fondu Porozumění. Posláním Fondu je shromažďování finančních prostředků k zajištění hmotné i nehmotné

Více

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 H I S T O R I E A P O S L Á N Í S D R U Ž E N Í Při jednáních, která byla vedena v minulých letech na Ministerstvu zdravotnictví ČR a na VZP

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/932/2014

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/932/2014 Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/932/2014 Smluvní strany: Liberecký kraj sídlem U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený Martinem Půtou, hejtmanem

Více

Zápis ze 4. zasedání obecního zastupitelstva konaného dne 12. 4. 2010

Zápis ze 4. zasedání obecního zastupitelstva konaného dne 12. 4. 2010 Zápis ze 4. zasedání obecního zastupitelstva konaného dne 12. 4. 2010 Přítomni: Bursa Radek Dudková Eva Durda Jiří Bc. Choutka Václav Mališová Jana Ing. Veverková Jitka Host: Ing. Jaroslava Syrovátková,

Více

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI?

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? Obsah výroční zprávy 2013 Úvodní slovo 3 Historie sdružení 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové sdružení 6 Činnost 7 Hospodaření sdružení 14 Identifikační údaje 15 Poděkování

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 80

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 80 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 80 DNE: 29. 12. 2017 JEDNACÍ ČÍSLO: 1359/2017/taj NÁZEV: MěÚ Žďár nad Sázavou nejen v číslech ANOTACE: V návaznosti na diskuzi k bodu Návrh na změnu počtu zaměstnanců MěÚ projednaný

Více

Český národní registr dárců dřeně, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2000

Český národní registr dárců dřeně, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2000 Český národní registr dárců dřeně, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2000 Obsah 1. Obecné údaje o společnosti 2. Zpráva o činnosti 2.1 Hlavní činnost 2.2 Doplňková činnost 3. Finanční zpráva 3.1 Účetní výkazy

Více

Zápis č.1 ze schůzky výboru KRPŠ Pro školní rok 2009-2010

Zápis č.1 ze schůzky výboru KRPŠ Pro školní rok 2009-2010 Zápis č.1 ze schůzky výboru KRPŠ Pro školní rok 2009-2010 Dne: 1.10.2009 Přítomni: Výbor KRPŠ (p.holzmannová, p.koudelková, p.valčuhová, p.nitschová, p. Zlámalová) p.kanisová, p.langrová, p.vojáček Omluveni:

Více

Výroční zpráva. Sociální nadační fond města Brna Domovy potřebných

Výroční zpráva. Sociální nadační fond města Brna Domovy potřebných Výroční zpráva 2013 Sociální nadační fond města Brna Domovy potřebných 1 Výroční zpráva 2013 Sociální nadační fond města Brna Domovy potřebných Jednotlivé části výroční zprávy vypracovaly: PhDr. Zdenka

Více

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení Janus (dále jen sdružení ) Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného

Více

Mgr. RŮŽENU ADAMOVOU

Mgr. RŮŽENU ADAMOVOU DĚTSKÉ CENTRUM,, SRDÍČKO V ŽEBRÁKU NÁMĚSTÍ 146 267 53 ŽEBRÁK IČO : 475 602 66 TELEFON: 311 533 269 E-mail: dc.srdicko.@email.cz V souladu s vyhláškou 561/2004 Sb. o mimoškolní činnosti dětí mládeže je

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

Obec Jezernice P R O T O K O L

Obec Jezernice P R O T O K O L Jezernice č.p. 206, http://www.jezernice.cz Obec Jezernice 751 31 Jezernice email: podatelna@jezernice.cz č.j. 9.5.2016 Jezernice P R O T O K O L o výsledku veřejnosprávní kontroly na místě ve smyslu 13

Více

EVROPSKÝ PARLAMENT Výbor pro rozpočtovou kontrolu

EVROPSKÝ PARLAMENT Výbor pro rozpočtovou kontrolu EVROPSKÝ PARLAMENT 2014-2019 Výbor pro rozpočtovou kontrolu 28.1.2015 2014/2115(DEC) NÁVRH ZPRÁVY o udělení absolutoria za plnění rozpočtu Evropské agentury pro kontrolu rybolovu na rozpočtový rok 2013

Více

Ministerstvo zdravotnictví ČR

Ministerstvo zdravotnictví ČR Soubor: 4437_Příloha 1a_k bodu IV._2A HSHMP_Dopln_udaje 2014 k Příloze č. 1, bodu IV., odseku 2A Ministerstvo zdravotnictví ČR Doplňující údaje k účetní závěrce za rok 2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ 2 ÚČEL, PRO KTERÝ OSOBNÍ ÚDAJE POTŘEBUJEME A LEGITIMITA JEJICH ZPRACOVÁNÍ

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ 2 ÚČEL, PRO KTERÝ OSOBNÍ ÚDAJE POTŘEBUJEME A LEGITIMITA JEJICH ZPRACOVÁNÍ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Vážení klienti, tento dokument obsahuje základní informace o tom, jak zpracováváme vaše osobní údaje. Byl připraven v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková

Více

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2014 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME

PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME 1. ÚVOD Program společnosti Tesco a Nadačního fondu Tesco (dále Pořadatelé) Vy rozhodujete, my pomáháme poskytuje

Více

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ 1. Název spolku: Svornost Bosonohy z.s. Čl. I Název a sídlo 2. Sídlo spolku: Brno Čl. II Účel spolku 1. Spolek je založen za účelem podpory, zajištění

Více

Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013

Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013 Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013 Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013 Společnost GAUDEAMUS o.p.s byla založena dle zakládací smlouvy ze dne 5. 11. 1998 těmito

Více

Výroční zpráva Nadace Auxilia 2009 str. 1

Výroční zpráva Nadace Auxilia 2009 str. 1 Výroční zpráva Nadace Auxilia 2009 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě

Více

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s.

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, o.s. (dále jen sdružení ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava

Více

- 1 - dobrovolníci.. jiní (vypište o koho se jedná a počet).

- 1 - dobrovolníci.. jiní (vypište o koho se jedná a počet). TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ (EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM), STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY A KRAJEM VYSOČINA Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb obyvatelům Nového Města na

Více

uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších předpisů tuto

uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších předpisů tuto Smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu Libereckého kraje kapitoly 914 04 působnosti č. OLP/14/2013 schválená Radou Libereckého kraje dne 8. 1. 2013 usnesením č. 52/13/RK Smluvní strany:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2018

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2018 Základní škola a Mateřská škola, Korytná, okres Uh. Hradiště, Korytná 1, 687 52, (572693285) e-mail: piskova@zs-korytna.cz, www: http://www.zs.korytna.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2018

Více

Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512

Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512 Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Ekonomická cvičení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017 Základní škola a Mateřská škola, Korytná, okres Uh. Hradiště, Korytná 1, 687 52, (572693285) e-mail: piskova@zs-korytna.cz, www: http://www.zs.korytna.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017

Více

Studium pro ředitele škol a školských zařízení 2016

Studium pro ředitele škol a školských zařízení 2016 Studium pro ředitele škol a školských zařízení 2016 Obsah a průběh studia: Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských

Více

Pomůcka pro zpracování průběžných, závěrečných a kontrolních zpráv

Pomůcka pro zpracování průběžných, závěrečných a kontrolních zpráv Pomůcka pro zpracování průběžných, závěrečných a kontrolních zpráv Obsah 1. Pomůcka pro zpracování průběžných, závěrečných a kontrolních zpráv... 2 1.1. Vysvětlení termínů... 2 2. Povinnosti vyplývající

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 22. 2. 2018 Bod programu: 27 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Bc. Lenka Kopřivová Kontrolní výbor Alena Kadlecová Název bodu:

Více

Sociální integrace osob se zdravotním znevýhodněním

Sociální integrace osob se zdravotním znevýhodněním Kvadru o.p.s. nezisková organizace Sociální integrace osob se zdravotním znevýhodněním Kvadru o.p.s. byla založena v roce 2010 a poskytuje služby tělesně postiženým lidem, upoutaným na invalidní vozík

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/2285/2018

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/2285/2018 Smluvní strany: Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/2285/2018 Liberecký kraj sídlem U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený Martinem Půtou, hejtmanem

Více