Dungeon! Hra Dungeon! Je určena až pro 8 hráčů. Před samotnou hrou připravte komponenty podle následujícího popisu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dungeon! Hra Dungeon! Je určena až pro 8 hráčů. Před samotnou hrou připravte komponenty podle následujícího popisu."

Transkript

1 Dungeon! Obsah Podmínky vítězství Příprava hry Průběh hry Fáze 1 Pohyb Fáze 2 Setkání Fáze 3 Souboj Fáze 4 Kořist Kouzla Vítězství Příloha č.1 Zvláštní karty pokladů Příloha č.2 Hra jednoho hráče Herní komponenty Pravidla Hrací plán 8 figurek hrdinů (2 lidští válečníci, 2 elfí čarodějové, 2 hobití lupiči, 2 trpasličí klerici) 165 karet (61 příšer, 80 pokladů, 24 kouzel) 139 žetonů (12 číselných, 11x ztráta kola, 111 x Zabitá příšera, 5x Magický meč) 2 6ti stěnné kostky Podmínky vítězství Tvůj úkol je jednoduchý: vyber si hrdinu (zloděje, klerika, válečníka nebo čaroděje)a vejdi do podzemí. Zde posbírej tolik zlata, kolik jen uneseš a občas zabij nějakou tu nestvůru. Pokud nasbíráš dost zlaťáků a navíc se jako první vrátíš (živý), vyhrál jsi! Příprava hry Hra Dungeon! Je určena až pro 8 hráčů. Před samotnou hrou připravte komponenty podle následujícího popisu. Hrdinové Vyber si jednoho z 8 hrdinů, představovaného kartonovou figurkou. Ve hře existují 4 typy hrdinů, každý jako muž i jako žena: zloděj, klerik, válečník a čaroděj. Podívej se na obrázek vpravo sestavení figurky. Každý hráč hodí kostkou a podle výsledku si vybere figurku - postupuje se od nejvyššího hodu k nejnižšímu, (pokud hráči hodí stejně házejí znovu). Hráč postaví svou figurku do Velkého sálu (Great hall). Každý hrdina má své silné i slabé stránky, ale pro první hry doporučujeme hrát za zloděje nebo klerika. Po několika hrách sám uvidíš, který hrdina Ti vyhovuje nejvíc.

2 Zloděj (Hobit) Zloděj je záludný hrdina, který ale není tak silný jako ostatní, proto se nejčastěji pohybuje v prostorách úrovně 1-3. Zloděj má nejlepší šanci otevřít tajné dveře (oddíl Dveře, str. 1). Pokud chce zloděj zvítězit, musí podzemí opustit s zlaťáky. Klerik (Trpaslík) Klerik je svatý bojovník s nevelkými válečnými schopnostmi. Nejsilnější je na úrovni 2-4. Pokud chce klerik zvítězit, musí podzemí opustit s zlaťáky. Válečník (Člověk) Válečník je nejsilnější hrdina a nejlepší je na úrovni 3-5. Pokud chce válečník zvítězit, musí podzemí opustit s zlaťáky. Čaroděj (Elf) Čaroděj je jediný hrdina, který může používat kouzla. Ta mu pomáhají zdolat i velmi silné příšery, takže je nesilnější na úrovni 4-6. Nicméně je jediným hrdinou, který nemůže používat kouzelný meč (dodatek Zvláštní karty pokladů, str. 3). Pokud chce zloděj zvítězit, musí podzemí opustit s zlaťáky. Hrací plán a kostky Hrací plán představuje hrůzostrašné podzemí, ve kterém probíhá dobrodružství vašich hrdinů. Podzemí je rozděleno do 6 úrovní (jsou rozlišeny barvami) a skládá se z jednotlivých místností (síní a kobek), spojených chodbami. Mnoho prostor je také propojeno dveřmi. Tvůj hrdina začíná ve Velkém sále, který se nachází ve středu labyrintu. Velký sál představuje bezpečí je sice součástí 1. Úrovně, ale příšery sem nemohou. Rozlož hrací plán a kostky na stole tak, aby na něj dosáhli všichni hráči. ÚROVEŇ BARVA 1 Žlutá 2 Oranžová 3 Červená 4 Fialová 5 Modrá 6 Zelená Žetony Žetony představují ve hře různé věci. Číselné žetony Jsou označeny čísly 1 až 12 a odpovídají číslům podél hrany hracího plánu. Používají se k udržení přehledu, o tom, jaká příšera je v jaké místnosti. Žetony umísti k odpovídajícím číslům na kraji plánu. Žetony Ztráta kola Některé efekty mohou způsobit, že jedno nebo více kol nesmíš hrát. Pokud tedy ztratíš jakékoliv množství kol, vezmi si odpovídající počet žetonů Ztráta kola (žeton s přesýpacími hodinami). Tyto žetony prozatím umísti blízko hrací plochy. Žetony Zabitá příšera Kdykoliv zabiješ příšeru, umísti žeton Zabitá příšera (žeton s náhrobním kamenem) na místo souboje. Tyto žetony prozatím umísti blízko hrací plochy.

3 Žetony Magický meč Některé karty pokladů představují magické meče. Tyto žetony pak ukazují jejich sílu (více viz dodatek Zvláštní karty pokladů, str. 3). Tyto žetony prozatím umísti blízko hrací plochy. Karty Karty rozdělte podle druhů (ve hře existují tři) a každý balíček připravte tak, jak je popsáno u jednotlivých typů. Karty příšer Příšery hlídají poklady, které lze nalézt v podzemí. Rub karty ukazuje úroveň, ve kterém daná příšera číhá. Rozděl tedy příšery podle úrovně a každý balíček zamíchej zvlášť. Balíčky pak polož vedle hrací desky. Líc karty zobrazuje různé ikony, představující hrdiny a kouzla. Pod každou ikonou je číslo, které je potřeba hodit při setkání s touto příšerou. Několik karet příšer představuje pasti se zvláštními efekty. Více informací o setkání nalezneš v oddíle Fáze 2: Setkání na straně 1. Karty pokladů Poklady jsou nejdůležitější částí celé hry - hrdina vyhraje, jen pokud získá dostatek zlatých mincí z pokladů. Kdykoliv Tvůj hrdina porazí v nějaké místnosti příšeru, vezmi si kartu pokladu z balíčku odpovídajícímu úrovni poražené nestvůry. Rub karty zobrazuje úroveň, ve které může být poklad nalezen. Rozděl tedy poklady podle úrovně a zamíchej každý balíček zvlášť. Tyto balíčky pak polož podél plánu vedle karet příšer pro danou úroveň. Každá karta pokladu ukazuje předmět a jeho cenu ve zlaťácích. Většinu karet pokladů budeš mít v ruce tak, aby na ně ostatní neviděli, ale některé poklady se vykládají před sebe, čímž hráči umožní využívat jejich zvláštních schopností. Více informací nalezneš v oddílu Fáze 4: Kořist a v dodatku Zvláštní karty pokladů, na str. 3. Karty kouzel Schopnost kouzlit mají pouze čarodějové. Ve hře existují tři druhy kouzel: Ohnivá koule, Blesk a Teleport. Více informací v oddíle Kouzla na str. 3. Před hrou rozděl kouzla podle typu a balíčky polož vedle hrací plochy. Každý čaroděj si pak hodí 1 kostkou a k výsledku přičte +6. Součet určuje nejvyšší počet karet kouzel, které smí mít najednou v ruce. Čaroděj si pak vybírá ze všech balíčků kouzel až do výše svého limitu (pokud je v balíčku dost karet). Pokud hrají oba čarodějové, střídají se v dobírání po 1 kouzle dokud nedosáhnou svého limitu. Ohnivá koule a Blesk mocná kouzla, která může čaroděj seslat do místnosti a zůstat mimo dosah nestvůry. Teleport- toto kouzlo čaroději umožní přemístit se (jednorázově) z jedné místnosti do druhé, pokud se cílová místnost nachází ve stejné nebo vedlejší úrovni. Přehled tahu Hráč, který začne, musí úplně dokončit svůj tah. Jakmile tak učiní, začíná svůj tah následující hráč, obvykle po směru hodinových ručiček. Hráči se postupně střídají až do konce hry. Tah hráče se skládá z následujících fází (v uvedeném pořadí): 1. Pohyb 2. Setkání 3. Souboj 4. Kořist

4 Fáze 1: Pohyb Během této fáze se hrdina může přesunout až o 5 polí. Hráč se postupně přesunuje přes pole sousdící s polem, na kterém se právě nachází. Nemůže také procházet zdmi mezi místnostmi, pokud nejsou přerušeny dveřmi (oddíl Dveře ). Hrdina se také může rozhodnout zůstat na místě (přesun o 0 polí). Pole chodeb jsou zobrazeny jako dlaždice, každá místnost (včetně Velkého sálu) se počítá jako jedno pole. Žetony Ztráta kola Pokud má hrdina z předchozího kola jeden nebo více žetonů Ztráta kola, musí před začátkem pohybu jeden žeton odhodit a jeho tah okamžitě končí. Jakmile hrdina vstoupí do místnosti, která ještě nebyla vyčištěna, (oddíl Fáze 2: Setkání), musí se zastavit. Hrdina může přejít přes pole obsazené jiným hrdinou, ale nesmí na tomto poli zůstat stát. Výjimka: Pole síně smí být obsazeno více hrdiny. Válečník prošel: 1 pole chodby, 1 pole síně (Laboratory), další pole chodby a skončil v Kryptě (Crypt). Laboratoří může projít, protože je vyčištěna (jsou v ní 3 žetony Zabitých příšer). Také smí projít přes pole s prvním čarodějem. Nicméně v Kryptě se musí zastavit vedle dalšího čaroděje, protože síň není vyčištěna (a to i přesto, že má k dispozici ještě jeden pohyb). Dveře Mnoho prostor je spojeno dveřmi. Většinou jsou to běžné dveře, ale některé z nich jsou tajné. Dveře se při pohybu nepočítají jako pole a hrdina jimi může normálně procházet. Ovšem před průchodem tajnými dveřmi je musí nejprve najít. Jestliže chce hrdina objevit tajné dveře, musí nejprve přijít na pole těsně vedle nich. Pokud má ještě k dispozici alespoň jeden pohyb, může se pokuzit dveře nalézt hází kostkou. Pokud hodí 5 nebo 6, tajný vchod nalezl (zloději stačí hodit 3-6) a může jím projít. V opačném případě dveře neobjevil a v tomto kole se již nesmí pohybovat. Pokud hrdina dveře objeví, pamatuje si jejich polohu do konce hry. Příště je už tedy nemusí hledat a prochází jimi jako by to byly normální dveře. (Pro udržení přehledu o objevených dveřích může být pro některé hráče dobré zapisovat si je na papír). Fáze 2: Setkání Po dokončení pohybu prohledá hrdina své okolí. Pokud je v chodbě, vyčištěné kobce (s 1 žetonem zabité příšery) nebo vyčištěné síni (3 žetony zabitých příšer), nepotká žádné příšery a jeho kolo tak končí. V opačném případě pokračuje dalšími fázemi. V místnosti nemůže být najednou více příšer vždy maximálně jedna. Pokud se místnosti nachází příšera: bojuj s ní. Pokud v místnosti příšera není, ale prostor není vyčištěn: nestvůra útočí! Otoč vrchní kartu z odpovídajícího balíčku příšer. Pokud v balíčku žádná karta není, zamíchej odhozené příšery z této úrovně a vytvoř balíček nový. Není-li vytažená karta past ( Cage trap nebo Slide Trap ), nastává souboj (oddíl Fáze 3: Souboj ). Pokud se objeví past, postupuj podle rámečku Past! Past! Mezi kartami příšer se nacházejí dva druhy pastí. Pasti na Tebe sice neútočí, ale mají jiné účinky.

5 Odměna: Nejprve, pokud je Tvůj hrdina v kobce, ve které je vytažena past, vezmi si kartu pokladu odpovídající úrovni místnosti (v síni se karta pokladu nedobírá). Do místnosti pak umísti jeden žeton zabité příšery. Klec (Cage trap): Po sebrání pokladu na tebe spadla klec a nemůžeš se hýbat. Hoď kostkou, abys zjistil, jak dlouho. Jestliže padne 1-3, ztrácíš 1 kolo (vezmi si 1 žeton ztráty kola), pokud padne 4-6 ztrácíš 2 kola (vezmi si 2 žetony). Propadliště (Slide trap): Po sebrání pokladu se pod tebou otevřela podlaha a padáš do neznáma. Přesuň svou figurku do libovolné síně v úrovni o 1 vyšší, než jsi teď. Příklad: Pokud jsi spadl do propadliště v úrovni 5, přenes svého hrdinu do některé ze síní v úrovni 6. V nové síni postupuj, jako bys do ní právě vstoupil prohledej ji a pokud není vyčištěná, bojuj s příšerami. Fáze 3: Souboj Než si můžeš vzít poklad, musíš přemoci nestvůru, která ho hlídá. Ve svém tahu smíš provést jen jedno kolo souboje, který probíhá ve dvou krocích: I. Útok na příšeru II. Protiútok nestvůry Hrdina nikdy nemůže bojovat s ostatními hrdiny! I. Útok na příšeru Nejprve se podívej na kartu příšery a najdi barevnou ikonu odpovídající Tvému hrdinovi. Číslo pod ní říká, kolik musíš hodit dvěma kostkami, abys příšeru přemohl. Pokud tedy hodíš stejně nebo víc (včetně bonusů za Magický meč), je příšera zabita. Pokud je u příslušné ikony - (pomlčka), znamená to, že na příšeru nelze bez magického meče zaútočit (více v oddíle Magický meč na str. 4). Pokud příšeru zabiješ, odhoď její kartu a do místnosti umísti žeton zabité příšery. Kobka je úplně vyčištěna, pokud je v ní jeden žeton zabité příšery a síň je úplně čistá, pokud jsou v ní 3 žetony. Jakmile je prostor úplně vyčištěn, nemůže se tu už objevit žádná další příšera. Útok ohnivou koulí nebo blesky Tato kouzla dovolují čarodějům zaútočit na nestvůry z bezpečné vzdálenosti (oddíl Kouzla, str. 3). K útoku kouzlem musí být čaroděj schopen v daném kole vstoupit do místnosti s příšerou, jako při normálním souboji. Při setkání ale zůstane stát přede dveřmi kobky nebo na poli před síní a oznámí seslání kouzla. Pokud v místnosti ještě příšera není, musí čaroděj oznámit použité kouzlo před tím, než otočí kartu příšery. II. Protiútok nestvůry Pokud se Ti nepodařilo příšeru zabít prvním úderem, má nyní šanci zaútočit ona na Tebe. Hoď dvěma kostkami a podívej se do tabulky zásahů, jak jsi dopadl. I když Tě příšera nezasáhne, souboj je pro toto kolo ukončen. Kartu příšery polož vedle hracího plánu k prvnímu volnému číslu a do místnosti polož příslušný číselný žeton, který představuje danou příšeru. Výsledek hodu Efekt 2-5 Vedle! Bez efektu. 6-7 Omráčení. Náhodně odhoď 1 kartu pokladu Zranění. Náhodně odhoď 1 kartu pokladu a hrdinu posuň o 1 pole ve směru, ze kterého přišel. Vezmi si navíc 1 žeton Ztráty kola. 11 Těžké zranění. Náhodně odhoď polovinu karet pokladů (zaokrouhli nahoru) a svého hrdinu přesuň do Velké síně. 12 Smrt! Odhoď všechny karty pokladů, vyber si nového hrdinu (nebo stejného, pokud není jiná figurka volná) a umísti ji do Velké síně.

6 Odhození pokladu: Kdykoliv odhazuješ karty pokladů, umísti je lícem nahoru pod kartu příšery, která Tě o ně připravila. Pokud musíš odhazovat karty náhodně, zamíchej všechny své karty (včetně karet vyložených před sebou) a naslepo vyber potřebný počet karet. Fáze 4: Kořist Pokud v kobce objevíš příšeru, otoč 1 kartu pokladu z balíku pokladů odpovídající úrovně. Také můžeš vzít poklady, které zde odhodili ostatní. Pokud objevíš příšeru v síni, neotáčíš novou kartu pokladu, můžeš pouze sbírat poklady, které tu odhodili ostatní hráči. Kouzla Čarodějové mohou kouzla používat po celou dobu hry. Jako čaroděj začínáš hru s daným počtem karet kouzel. Ve svém tahu smíš seslat pouze jedno kouzlo, kartu po použití kouzla odhoď. Ohnivá koule/blesk: Každá karta příšery obsahuje ikonu pro útok ohnivou koulí a bleskem. Použij číslo u příslušné ikony k určení potřebného hodu. Pokud příšeru zabiješ, můžeš vstoupit do místnosti a vzít si kořist jako po normálním souboji. Pokud mineš, příšera na Tebe neútočí, jestliže nejsi na stejném poli jako ona. Příšery zůstávají v původní místnosti, dokud nejsou zabity. Teleport: Toto kouzlo funguje v podzemí jako zkratka. Teleport lze vyčarovat, pouze pokud je postava v síni a pouze před soubojem. Po použití teleportu vezmi svou figurku a polož ji na jiné pole na stejné, nebo sousední úrovni (tzn. o jednu výš nebo níž). Příklad: Pokud sešleš teleport v úrovni 4, můžeš svého hrdinu přesunout do libovolné síně v úrovních 3,4 a 5. Pokud použiješ teleport v síni, ve které je příšera, nebudeš s ní bojovat (i kdybys sem právě vstoupil), ale musíš podstoupit souboj s příšerou v síni, do které se přesuneš. Získávání dalších kouzel V ruce nesmíš mít více karet kouzel, než je tvůj limit, ale jakmile sešleš nějaké kouzlo, můžeš doplnit svou knihu kouzel. Pokud strávíš celé kolo ve Velké síni, můžeš si vzít z dobíracího nebo odhazovacího balíčku kouzel 1 kartu kouzla podle vlastního výběru. Vítězství Pokud skončíš kolo ve Velké síni a máš dostatek zlaťáků, vyhrál jsi! Hrdina Zlato nutné k vítězství Klerik Zloděj Válečník Čaroděj Příloha č.1 Zvláštní karty pokladů Většina pokladů představuje pouze zlaťáky, které hráč získá, ale existuje pár pokladů, které hrdinům kromě kořisti přinášejí i další výhody.

7 Tajné dveře (Secret Door Card) Tato karta představuje magický předmět, který svému majiteli umožňuje používat tajné dveře, jako by byly normální (žádné hledání a házení kostkou). Použití karty Tajné dveře: Pokud tuto kartu získáš, vylož ji před sebe lícem nahoru. Od tohoto okamžiku používáš tajné dveře jako normální. Dokonce, i když tuto kartu odhodíš, můžeš nadále používat tajné dveře, kterými jsi už prošel, jako by byly normální. ESP Medailon/Křišťálová koule ESP medailon (ESP Medallion) medailon můžeš použít ke zjištění příšery, kterou bys potkal po vstupu do místnosti. Křišťálová koule (Crystal Ball) umožňuje podívat se na příšery a poklady v jakékoliv místnosti v celém podzemí. Použití karty ESP medailon/křišťálová koule: Pokud tuto kartu získáš, vylož ji před sebe lícem nahoru. Od tohoto okamžiku můžeš využívat její moc. Nezáleží na tom, kolik medailonů nebo koulí máš, jejich moc můžeš využít jen jednou za kolo. Při použití medailonu musíš stát na poli před místností. Otoč kartu příšery z odpovídajícího balíčku. Medailon můžeš použít i v průběhu pohybu, pokud pak ale do místnosti nevstoupíš, musí tvůj hrdina zůstat stát. Při použití křišťálové koule se v daném kole hrdina nemůže ani pohybovat, ani útočit. Místo toho může pro vybranou místnost odhalit příšeru (a poklad, pokud si vybral kobku). V žádném případě neukazuj ostatním karty, které jsi objevil! Umísti je lícem dolů k volným číslům podél hrací desky a do místnosti polož příslušný žeton s číslem. Až do místnosti příště vstoupí nějaký hrdina, karta se jen otočí. Kouzelný meč Kouzelný meč vylepšuje Tvůj útok při boji s příšerami. Najednou smíš mít vyložený nejvýše jeden meč. Použití kouzelného meče: Pokud tuto kartu získáš, a nemáš ve hře jiný meč, vylož ji před sebe lícem nahoru. Poté hoď dvěma kostkami pro určení kouzelné moci meče: hod 2-6 znamená bonus +1 k útoku a hod 7-12 bonus +2 k útoku. Na kartu meče pak polož žeton s hodnotou bonusu. Po dobu, kdy budeš mít tento meč vyložený, můžeš ke svému hodu na útok přičítat jeho bonus. Pokud kartu meče získáš, ale meč už vyložený máš, nechej si nový meč v ruce jeho hodnota se stále počítá do Tvých pokladů. Čaroděj nemůže používat kouzelný meč. Pokud tedy hraješ za čaroděje a meč získáš, zůstává Ti na ruce. Jeho hodnota se stále započítává do tvých pokladů, ale nemůžeš jej před sebe vyložit ani získat bonus pro útok. Megan získala Kouzelný meč a při hodu na sílu meče jí padlo 11 (6+5). Získala tedy bonus +2! Vlastnictví meče umožnuje hrdinům bojovat i s příšerami, které by jinak napadnout nemohl. Příklad: hraješ za zloděje a narazíš na příšeru Black Pudding, její karta ukazuje u Tvé ikony -. Jestliže ale vlastníš kouzelný meč, považuj za útočné číslo 13. Takže pokud máš kouzelný meč s bonusem +1, musíš hodit nejméně 12 (nebo 11 s mečem +2). Odhození kouzelného meče: Pokud při odhození náhodných karet přijdeš o kouzelný meč a máš v ruce jiný, můžeš jej okamžitě umístit před sebe se stejným bonusem, jako měl předchozí (zůstává mu stejný žeton). Jinak musíš doufat, že brzy získáš jiný.

8 Příloha č.2 Hra jednoho hráče Chceš zkusit své štěstí proti výzvě z podzemí? Zde jsou tři návrhy, jak upravit pravidla. Hon za pokladem Před startem si z libovolného balíčku pokladů (kterékoliv úrovně) vyber jednu kartu. Zamíchej ji zpět do balíčku a pokus se ji ve hře najít dřív, než dvakrát zemřeš. Začni s pokladem na úrovni 1a s postupným zlepšováním, si vybírej vyšší a vyšší úroveň! Závod s časem Urči si časový limit, ve kterém se pokusíš splnit standartní podmínky vítězství. Zkus začít na 30 minutách a s postupným zlepšováním čas zkracuj na 25, 20 nebo dokonce 15 minut! Lovná zvěř Před začátkem hry si náhodně vyber jednu příšeru z úrovně 6 a polož ji lícem dolů vedle hrací plochy. Použij jednu z volných figurek hrdinů pro tuto příšeru a polož ji do libovolné komnaty v jeskyních 6. úrovně. Tato příšera se stává lovcem, který Tě chce zabít, zatímco Ty hledáš poklady. Snaž se nasbírat dostatek pokladů, než tě dostane! Pohyb lovce Lovec se pohybuje po Tvém tahu a přesunuje se o 5 polí. Tajné dveře vždy prochází jako by byly normální a směřuje nejkratší cestou ke Tvé postavě. Lovec se nemusí zastavovat v nevyčištěných místnostech ani síních. Jakmile se příšera dostane na pole hrdiny, odhalí se (otoč její kartu) a souboj probíhá jako normálně. Lovec a ostatní příšery Lovec neútočí na ostatní příšery z podzemí a ty jej nenapadají. Zabití Lovce Hrdina může na Lovce zaútočit jako na kterékoliv jiné monstrum. Pokud Lovce zabiješ, vyber novou příšeru na úrovni 6 a umísti ji do libovolné síně v 6. úrovni. Hon pak pokračuje.

JSI NOVÁČKEM V DUELECH? 1. To, co potřebuješ pro správný začátek je tento začátečnický balíček

JSI NOVÁČKEM V DUELECH? 1. To, co potřebuješ pro správný začátek je tento začátečnický balíček PRAVIDLA HRY 1 JSI NOVÁČKEM V DUELECH? 1. To, co potřebuješ pro správný začátek je tento začátečnický balíček a příručka! Poté stačí vyzvat kamaráda s vlastním balíčkem na duel! 2. Na začátku každého duelu

Více

KARTY SETKÁNÍ Č.1 AŽ Č.6

KARTY SETKÁNÍ Č.1 AŽ Č.6 MoStArna - VYSVeTLIVKY V těchto vysvětlivkách najdete popis všech 59 karet setkání. Pro vaši první hru vám postačí popis prvních 6 karet setkání není zapotřebí číst celé vysvětlivky. KARTY SETKÁNÍ Č.1

Více

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let Obsah hry: 64 karet budov/mincí 1 karta startovního náměstí 16 karet dělníků (4 od barvy) 36 figurek (9 od barvy) 1 deska zdrojů 12 karet postav (3 od jené gildy) Hráči

Více

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad CZ Habermaaß-hra 4748A /4287N 1000 a jeden poklad 1000 a jeden poklad Dobrodružná hra na motivy pohádek 1000 a jedné noci pro 2-4 hráče od 5 do 99 let. Obsahuje základní variantu pro mladší hráče. Autor:

Více

V krátkosti. Obsah. Příprava

V krátkosti. Obsah. Příprava V krátkosti Při pátrání po slávě, zlatu a legendárním Prstenu moci vedeš skupinku dobrodruhů a postupně prozkoumáváte čtyři věže. Každá věž má tři patra plná nebezpečí a pokladů. Bez ohledu na počet hráčů

Více

PRAVIDLA HRY. Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

PRAVIDLA HRY. Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. PRAVIDLA HRY Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. LEGENDA V kouzelné zemi Drakomlsech se děti už od malička učí lovit draky. Nejprve je nutné získat základní pomůcky k lovu, nabrat zkušenosti s

Více

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS od Uweho Rosenberga Hráči: 2-5 hráčů Věk: 10+ Herní doba: 45 min FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS I pěstitelé fazolí si po těžké celodenní dřině na poli chtějí užít trochu zábavy s kostkami. Zde se jim naskýtá

Více

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice CZ Habermaaß-hra 4280 Nešikovná čarodějnice Nešikovná čarodějnice Okouzlující sledovací hra podporující rychlé rozhodování, pro 2 až 4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Hra má FEX efekt pro zvýšení stupně

Více

Vlastnická listina. Křišťálová koule

Vlastnická listina. Křišťálová koule Kapesní hodinky Vlastnická listina Zlaté váhy Pokud jsi v zápase poražen, můžeš se po zápase podívat na předměty vítěze. Zahraj po zápase, jehož se neúčastníš. Vezmi si jeden z předmětů použitých v zápase

Více

e erz vaná v aco rozpr

e erz vaná v aco rozpr rozpracovaná verze Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál 78 hracích karet (3 sady velryb, superhrdinové, želvy) 6 karet rolí (4x velryba, 2x superšpion)

Více

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí.

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí. PŘEHLED PRAVIDEL d JAK POUŽÍVAT TENTO PŘEHLED d Tento přehled pravidel je určen jako odpověď ke všem dotazům, které se týkají pravidel hry. Na rozdíl od průvodce hrou se podle přehledu pravidel nenaučíte

Více

1. Cíl hry. 2. Komponenty

1. Cíl hry. 2. Komponenty 1. Cíl hry Hráči se stávají dračími Akolyty, kteří hledají magické krystaly, aby se stali dračími králi či královnami. Krystalem zobrazeným na kartě bojiště je odměněn hráč, který vyhraje boj na bojišti,

Více

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let CELKOVÝ POHLED Odin, otec bohů, posílá své dva havrany: Hugina a Mugina do světa, aby dohlíželi na Zemi. Hráči vykládají karty, aby pohybovali opeřenými

Více

Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut

Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut Herní materiál 65 karet přísad na pizzu (13 od každého druhu: olivy, papričky, žampiony, salám a ananas) 40 karet s objednávkami (8 od každé v 5 barvách

Více

DUST SETUP. následně každý hráč odloží hranou kartu a začíná první kolo. HERNÍ KOLO

DUST SETUP. následně každý hráč odloží hranou kartu a začíná první kolo. HERNÍ KOLO SETUP karty: každý hráč si náhodně vylosuje 6 karet, zvolí jednu a současně s ostatními hráči ji odkryje. města: každý hráč si zvolí barvu jednotek a umístí hlavní město. Při hře dvou, tří a čtyř hráčů

Více

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek Cíl Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál Hráči se jako velrybí generálové pokouší sestavit nejsilnější možnou

Více

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let POZADÍ HRY Jambo je svahilský pozdrav. Tak zdraví své nakupující zákazníky zruční obchodníci na tržištích v srdci Afriky, kde již několik století rozkvétá

Více

ZRANĚNÍ A ŠÍLENSTVÍ. Pokud jsou na 0 sníženy zároveň vaše body příčetnosti i vaše body zdraví, pak jste ihned zničeni dle základních pravidel.

ZRANĚNÍ A ŠÍLENSTVÍ. Pokud jsou na 0 sníženy zároveň vaše body příčetnosti i vaše body zdraví, pak jste ihned zničeni dle základních pravidel. ZRANĚNÍ A ŠÍLENSTVÍ Pravidla Pokud vaše body příčetnosti nebo zdraví klesnou na 0, můžete si místo zničení (pohlcení) své postavy, dobrat 1 kartu šílenství v případě ztráty příčetnosti nebo 1 kartu zranění

Více

MONSTRA & MÝTY. (Monster & Mythen)

MONSTRA & MÝTY. (Monster & Mythen) MONSTRA & MÝTY (Monster & Mythen) Alan R. Moor Richard Borg 1.0 Úvod V jednom fantastickém světě spolu bojují mocní čarodějové, trpaslíci, trollové, skřeti a nemrtví. Hráči velí jejich armádám (pěchotě,

Více

Přehled hry. Cíl hry ... BARBAR ČARODĚJ BARBAR RYTÍŘ ČARODĚJ ZLODĚJKA POČET ŽIVO ŽIVOTY 4 ŽIVO POČET ŽIVOTŮ + 5. zabíjí nestvůry se silou 3 a méně.

Přehled hry. Cíl hry ... BARBAR ČARODĚJ BARBAR RYTÍŘ ČARODĚJ ZLODĚJKA POČET ŽIVO ŽIVOTY 4 ŽIVO POČET ŽIVOTŮ + 5. zabíjí nestvůry se silou 3 a méně. pravidla hry Přehled hry V průběhu každého kola hry se hráči postupně rozhodují, jestli zůstanou ve hře a pokusí se vstoupit s vybraným hrdinou do podzemí, nebo zda v daném kole ze hry odstoupí. Ve svém

Více

strategická desková hra pro dva hráče

strategická desková hra pro dva hráče strategická desková hra pro dva hráče Hrací potřeby: Sada 10 hracích kamenů pro každého hráče: 2 Pěšáci, 2 Rytíři, 1 Věž, 1 Zvěd, 1 Generál, 1 Katapult, 1 Lučištník, 1 Král 1 kámen se symbolem vlajky 4

Více

Hadi útočili a pojídali barevné chameleony, ale ignorovali bzučící komáry.

Hadi útočili a pojídali barevné chameleony, ale ignorovali bzučící komáry. PŘED DÁVNÝMI ČASY NA PŘEDALEKÉM OSTROVĚ...... se vyvinul potravní řetězec. Hadi útočili a pojídali barevné chameleony, ale ignorovali bzučící komáry. Chameleoni lačně lovili bezstarostné komáry, zatímco

Více

Autor hry: Gary Kim. Ilustrace: Stephane Gantiz. Grafika: Ian Parovel. Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere

Autor hry: Gary Kim. Ilustrace: Stephane Gantiz. Grafika: Ian Parovel. Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere Autor hry: Gary Kim Ilustrace: Stephane Gantiz Grafika: Ian Parovel Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere Překlad do češtiny: Tomáš Endymion Hubka Choson je hra pro 2 až 4 hráče ve věku 14 a výše.

Více

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PŘÍPRAVA NA HRU Každý hráč si připraví balíček s 20 kartami hrdinů a s 20 kartami zbraní. Do balíčku může dát maximálně 4 karty stejného typu (např. 4 Naftové rytíře

Více

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17)

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17) ŽEZLO ZE ZAVADORU I. Obsah hry - Herní deska obsahující stupnice Znalostí a stupnici vítězných bodů - Žetony v barvách jednotlivých hráčů - Desky hráčů obsahující stupnici limitu karet v ruce, pole pro

Více

Příprava hry. Průběh hry

Příprava hry. Průběh hry Ve Vikings: Warriors of the North se hráči ujímají rolí vikingských jarlů, kteří bojují o nadvládu nad severem a korunu Konunga. Moc získá ten, kterému se jako prvnímu podaří vyloupit všechny vesnice a

Více

Princes of Florence - Pro Ludo

Princes of Florence - Pro Ludo Princes of Florence - Pro Ludo Die Fürsten von Florenz Pravidla pro rozšíření (Pro Ludo) Pravidla pro 2 hráče Při hře 2 hráčů použijte následující pravidla: Peníze do začátku: 2500 Florinů Základní cena

Více

O HŘE HERNÍ MATERIÁL

O HŘE HERNÍ MATERIÁL Autor: Stefan Feld hra pro 2-5 hráčů od 10 let na 45-60 minut V první verzi českých pravidel se bohužel vyskytlo několik chyb. Byly způsobeny především chybami v původních německých pravidlech. Přesto

Více

Sežer svého turistu! Pravidla pokročilé verze

Sežer svého turistu! Pravidla pokročilé verze Sežer svého turistu! Pravidla pokročilé verze Autor hry: David Bimka Spolupráce: Marek Vlha Na tajemný hrad Bahňák přijíždí nic netušící zájezd. Návštěvníci nemají ponětí, že ve zdech starobylého sídla

Více

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA Samuraj & Katana je diplomatická a strategická hra odehrávající se v Japonsku 16tého století, uprostřed SENGOKU-JIDAI ( věku země ve válce ), který trval od Onin válek (1477)

Více

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze)

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze) CZ Habermaaß-hra 3389A /4521N Počítání s piráty (mini verze) Počítání s piráty mini verze Vzdělávací hra pro 2 až 4 piráty ve věku od 6 do 99 let. Obsahuje variantu pro jednoho hráče. Autor: Wolfgang Dirscherl

Více

Cíl hry. Herní komponenty. Spielablauf. Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let

Cíl hry. Herní komponenty. Spielablauf. Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let Cíl hry Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let Dovedným budováním osídlení hráči vytváří svá vlastní království. Jejich cílem je získat na konci hry co nejvíce zlata. Podmínky pro jeho získání

Více

Král elfů (King of the elves) Karetní hra Elfenland od Alana R.Moona Pro 2-6 hráčů; od 10 let; délka cca 60 minut

Král elfů (King of the elves) Karetní hra Elfenland od Alana R.Moona Pro 2-6 hráčů; od 10 let; délka cca 60 minut Král elfů (King of the elves) Karetní hra Elfenland od Alana R.Moona Pro 2-6 hráčů; od 10 let; délka cca 60 minut Král elfů je mrtev. Podle tradice se nový král musí volit z elfích princů. Pro získání

Více

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck Biskup očekává velmi váženou návštěvu, ale bohužel velká freska - malba na stropě katedrály - zoufale volá po zrestaurování. Souhrn Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck pro 2-4 hráče od 10 let Proslulí

Více

návod ke hře GWINT Gwint je karetní hra pro 2 hráče, ve které se spolu na bojišti utkají dvě armády.

návod ke hře GWINT Gwint je karetní hra pro 2 hráče, ve které se spolu na bojišti utkají dvě armády. návod ke hře GWINT Gwint je karetní hra pro 2 hráče, ve které se spolu na bojišti utkají dvě armády. Hráči se střídají a každý ve svém tahu na bojiště vynese jednu kartu. Na konci každého kola si hráči

Více

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí:

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí: Legendary Inventors Cíl hry V průběhu hry se hráči budou podílet na tvorbě vynálezů a získávat patenty, aby získali co nejvíce vítězných bodů a stali se nejúspěšnějším týmem vynálezců, které kdy poznal

Více

Une extension pleine de tendresse par Antoine Bauza & Corentin Lebrat

Une extension pleine de tendresse par Antoine Bauza & Corentin Lebrat Une extension pleine de tendresse par Antoine Bauza & Corentin Lebrat Pravidla rozšíření Takenoko: Panďátka je rozšířením pro hru Takenoko, jež přináší 3 nové herní prvky: nové díly políček, nové karty

Více

Rozdmýchání plamenů. Očarování Aura

Rozdmýchání plamenů. Očarování Aura Chandřina zuřivost Rozdmýchání plamenů Síla ohně Očarovaný Chodec získá +1, dokud není vázán. Rozdmýchání plamenů může očarovat pouze tvého Chodce. Všechny tvé figurky ve vzdálenosti až 4 pole čistého

Více

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná?

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná? CZ Habermaaß-hra 4646 Chutná nebo nechutná? Chutná nebo nechutná? Hra podporující exekutivní funkce pro 2 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Využívá Fex-efekt na zvýšení stupně obtížnosti hry. Autoři: Markus

Více

Obsah hry. Cíl hry. Hra od Dirka Henna pro 2-6 hráčů

Obsah hry. Cíl hry. Hra od Dirka Henna pro 2-6 hráčů Hra od Dirka Henna pro 2-6 hráčů V malém městečku Alhambra se přední středověcí stavitelé z Evropy a Arábie rozhodli postavit obrovské paláce a nádherné zahrady. Staňte se jedním ze stavitelů, najměte

Více

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce.

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce. Pravidla hry Rokoko Cíl hry V Rokoku se stáváte majitelem oděvnické dílny na dvoře francouzského krále Ludvíka XV., kde se snažíte získat co nejvíce prestiže. Během každého tahu zahrajete kartu jednoho

Více

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY 104 hracích karet s čísly 1 104, pravidla hry CÍL HRY Na všech kartách jsou symboly krav. Každá kráva, kterou během hry vezmete, znamená jeden minusový bod.

Více

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET Pravidla Co je to Dobble? Dobble, to je více než 50 symbolů na 55 kartách. Na jedné je vždy 8 různých symbolů

Více

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc Aquileia, druhé nejdůležitější město Římské říše, byla původně založena jako výspa proti barbarským útočníkům. Její vojenský původ má za následek její podivnou čtyřúhelníkovou strukturu, rozdělenou hlavními

Více

Ve zkratce. Průběh hry. Herní materiál. Akce posun figurky vpřed. Tisk částí hry. Akce posun figurky zpět. Příprava hry. 2 varianty hry Lipno a Hořice

Ve zkratce. Průběh hry. Herní materiál. Akce posun figurky vpřed. Tisk částí hry. Akce posun figurky zpět. Příprava hry. 2 varianty hry Lipno a Hořice Ukradni Galaxy, Sharana, Alhambru Desková hra ve které si můžete vyzkoušet vzrušení jako velitel party zlodějů, která se snaží ukrást Ford Galaxy, Volkswagen Sharan anebo Seat Alhambra. Ve zkratce Každý

Více

Habermaaß-hra 4511. Divocí Vikingové

Habermaaß-hra 4511. Divocí Vikingové CZ Habermaaß-hra 4511 Divocí Vikingové Hra Habermaaß č. 4511 Divocí Vikingové Riskantní sázková hra pro 2 5 odvážných Vikingů ve věku 6 99 let. Autor: Ilustrace: Délka hry: Wolfgang Dirscherl Michael Menzel

Více

Habermaaß-hra 4789A /4092N. Super nosorožec Rhino

Habermaaß-hra 4789A /4092N. Super nosorožec Rhino CZ Habermaaß-hra 4789A /4092N Super nosorožec Rhino Super nosorožec Rhino Napínavá stavební 3-D hra pro 2-5 super hrdinů od 5-99 let. Authors: Steven Strumpf & Scott Frisco Licence: Excel Global Development

Více

PRAVIDLA HRY TENTO SEŠIT SI PŘEČTĚTE NEJDŘÍVE

PRAVIDLA HRY TENTO SEŠIT SI PŘEČTĚTE NEJDŘÍVE FILIP NEDUK PRAVIDLA HRY Už od začátku jste věděli, že Sprog je víc než jen další pěkná tvářička. Tušili jste, že Banshee má nějaký zvláštní tajný úkol. A určitě vás napadlo, že :D-str0j-3R by sám o sobě

Více

Nezovo kladivo. Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze +1 (místo +2). NEZ.

Nezovo kladivo. Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze +1 (místo +2). NEZ. Collinův meč Nezovo kladivo +2 Bojovník Tyldin palcát Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze (místo +2). TILDA Lilyin luk Mystik Dýka Dýka Pokud

Více

9 karet alibi. Každá z nich představuje postavu ze světa Mr. Jacka. Každá z těchto karet také zobrazuje počet přesýpacích hodin (0,1 nebo 2).

9 karet alibi. Každá z nich představuje postavu ze světa Mr. Jacka. Každá z těchto karet také zobrazuje počet přesýpacích hodin (0,1 nebo 2). Materiál 9 destiček ulic, dále jen hrací pole. - jsou oboustranné a slouží jako hrací plocha (městská čtvrť) Na jedné straně není vyobrazena žádná postava to je prázdná strana. Na druhé straně postava

Více

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče Královská zahrada Hra pro 2 4 hráče Úvod Jako mocní králové hledáte nová místa pro rozšíření své velkolepé zahrady. Je třeba prozkoumat všechny druhy krajiny - obilná pole, nehostinné skály i rozlehlá

Více

Príprava hry. 1. Umístěte nový herní plán na původní, jak je zobrazeno níže. jídla na loviště

Príprava hry. 1. Umístěte nový herní plán na původní, jak je zobrazeno níže. jídla na loviště Príprava hry Herní materiál: 1 herní plán 1 deska hráče (pro 5. hráče) 10 dřevěných figurek černé barvy (pro 5. hráče) 3 černé dřevěné kostičky (2 velké, 1 malá) 4 malé kostičky ve 4 barvách 10 dřevěných

Více

Habermaaß-hra 3615A /4714N. Kartová hra Najdi správný pár

Habermaaß-hra 3615A /4714N. Kartová hra Najdi správný pár CZ Habermaaß-hra 3615A /4714N Kartová hra Najdi správný pár Kartová hra Najdi správný pár Monstrózně rychlá vyhledávací hra pro 2 až 6 hráčů ve věku od 4 do 99 let. Zahrnuje variantu pro experty na sbírání

Více

UNLOCK! ÚNIKOVÁ DOBRODRUŽSTVÍ

UNLOCK! ÚNIKOVÁ DOBRODRUŽSTVÍ UNLOCK! ÚNIKOVÁ DOBRODRUŽSTVÍ Od 10 let 60 minut 1 až 6 hráčů KOMPONENTY DŮLEŽITÉ: PŘED ZAČÁTKEM HRY SI NEPROHLÍŽEJTE BALÍČEK KARET. Deseti-kartový výukový balíček Šedesáti-kartový balíček PŘEHLED HRY

Více

Zaklínač. 4. Karty Karty se dělí podle rozdílných rubů a funkcí ve hře.

Zaklínač. 4. Karty Karty se dělí podle rozdílných rubů a funkcí ve hře. 4. Karty Karty se dělí podle rozdílných rubů a funkcí ve hře. Zaklínač Dobrodružná karetní hra je určena pro skupinu hráčů od 2 do 4 osob. Doba hry je 30-90 minut (závisí na počtu hráčů). Překlad: Lumirius

Více

Na počátku hry nemáš nic než trochu peněz a malé pozemky. Dominion svět plný napínavých dobrodružství.

Na počátku hry nemáš nic než trochu peněz a malé pozemky. Dominion svět plný napínavých dobrodružství. Na počátku hry nemáš nic než trochu peněz a malé pozemky. Avšak brány světa jsou ti otevřeny dokořán, neboť svou říši si můžeš budovat stavbou vesnic, založením tržiště či postavením trůnního sálu. Ale

Více

Habermaaß-hra 4935. Magie stínů

Habermaaß-hra 4935. Magie stínů CZ Habermaaß-hra 4935 Magie stínů Magie stínů Magická stínová hra pro 2 až 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Autor: Kai Haferkamp Ilustrace: Marc Robitzky Délka hry: cca. 15 až 20 minut Obsah: 4 malé kouzelné

Více

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra CZ Habermaaß-hra 3616A /4717N Zvířecí pyramida karetní hra Zvířecí pyramida karetní hra Rozechvělá hra pro 2-4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Obsahuje dvě herní varianty. Autor: Ilustrace: Poskytovatel

Více

POPIS TESTŮ PAT-1 (Playing Ability Test 1)

POPIS TESTŮ PAT-1 (Playing Ability Test 1) POPIS TESTŮ PAT- (Playing Ability Test ) UZNÁNÍ: Tento dokument vznikl převodem oficiálních dokumentů autorů systému PAT do češtiny. Konkrétně jde o dokumenty PAT0-part.pdf a PAT0-part.pdf, publikované

Více

Rozšířený obchod. Náhrada za slabý list (karty v ruce)

Rozšířený obchod. Náhrada za slabý list (karty v ruce) Tato alternativní pravidla jsou určena hráčům, kteří již mají s hrou World of Tanks: Rush určité zkušenosti a chtěli by svůj zážitek ze hry prohloubit, a také obecně zkušeným hráčům moderních společenských

Více

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče Cíl hry: Každý hráč si na začátku vylosuje kartu s tajným kódem (vzorem rozložení kuliček). V průběhu partie hráči pokládají na desku nové kuličky nebo přemisťují stávající

Více

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa CZ Habermaaß-hra 4530 Terra Kids Země světa Terra kids Země světa Vzrušující poznávací hra pro 2-4 cestovatele ve věku od 8 do 99 let. Herní nápad: zaměstnanci Haba Ilustrace: Albert Kokai Délka hry: cca.

Více

Materiál. 4 hodnotící karty 1 karta hracích kol 4 tužky. 100 křížů pokladů Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min.

Materiál. 4 hodnotící karty 1 karta hracích kol 4 tužky. 100 křížů pokladů Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Phil Walker-Harding 100 křížů - 1000 pokladů Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Materiál 47 map pokladů Od každé barvy (fialová, oranžová, zelená, šedá) je k dispozici vždy 12 karet

Více

CÍL HRY HERNÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA HRY

CÍL HRY HERNÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA HRY VÝSTAVBA PRVNÍ ČÁSTI POBŘEŽÍ Začíná hráč se světlými figurkami. Táhne vrchní krajinu z balíčku a přiloží ji ke krajině s delfínem uprostřed stolu. Nakonec položí jednoho svého Řeka do města, jednu svou

Více

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč CZ Habermaaß-hra 4446 Nadýchaný koláč Nadýchaný koláč Foukací hra pro 1-4 hráče ve věku od 4 do 12 let s herní variantou pro foukače profesionály. Tato hra procvičuje motoriku rtů a úst čímž se hravou

Více

Karetní hra pro 2 4 hráče od 12 let na 30 45 minut

Karetní hra pro 2 4 hráče od 12 let na 30 45 minut Karetní hra pro 2 4 hráče od 12 let na 30 45 minut 4 karty rytířů 4 karty stanů 8 karet lokací 16 karet akcí z toho 4 x E, 2 x A, 2 x T, 2 x G, 2 x Q, 4 x P 14 karet úkolů 18 karet ctností 2 přehledové

Více

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště.

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště. Herní materiál: 1 herní plán 4 desky hráčů 58 surovin ze dřeva 40 dřevěných figurek 8 značek ve dvou velikostech 53 žetonů jídla 28 kartiček budov 18 žetonů nástrojů 1 figurka začínajícího hráče 36 civilizačních

Více

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů EMANUELLE ORNELLA OLTRE MARE BENÁTŠTÍ OBCHODNÍCI MEZI ORIENTEM A ZÁPADEM HERNÍ MATERIÁL 98 karet zboží sedmi druhů (8x drahokamy, 10x svitky, 12x hedvábí, 14x sůl, 16x keramika, 18x olivy, 20x obilí) 1

Více

The Mind. Wolfgang Warsch Pro profesionální telepaty! hvězdice vrhací hvězdice. Bílé (1-50) Červené (1-50)

The Mind. Wolfgang Warsch Pro profesionální telepaty! hvězdice vrhací hvězdice. Bílé (1-50) Červené (1-50) The Mind Wolfgang Warsch Pro profesionální telepaty! Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Co je na Extreme nového? Na základních pravidlech originální hry The Mind se nic nemění. V

Více

NÁVOD. SPOJUJ SLŮVKA téma: DŮM. vzdělávací hra ve 2 variantách od 7 let

NÁVOD. SPOJUJ SLŮVKA téma: DŮM. vzdělávací hra ve 2 variantách od 7 let NÁVOD SPOJUJ SLŮVKA téma: DŮM vzdělávací hra ve 2 variantách od 7 let Dílky s obrázky a anglickými slovíčky, které popisující obsah těchto obrázků jsou jednoduchou a atraktivní formou výuky pro nejmladší.

Více

královna Má hodnotu 16.

královna Má hodnotu 16. Karty vlivu Karty vlivu je možné rozdělit na 3 druhy: 1. karty, které mají pouze číselnou hodnotu 2. karty s okamžitým efektem 3. karty s efektem při vyhodnocování Hodnota i efekt každé karty se uplatní

Více

Chytrý medvěd učí počítat

Chytrý medvěd učí počítat CZ Habermaaß-hra 3151A /4547N Chytrý medvěd učí počítat Medvědí kolekce vzdělávacích her pro 2 až 5 hráčů ve věku od 4 do 8 let. S navlékacím počítadlem Chytrého medvěda a třemi extra velkými kostkami.

Více

40 označovacích kamenů vždy 10 v červené, oranžové, černé, modré barvě. 7 slonů 3 lvi 6 normálních 1 super

40 označovacích kamenů vždy 10 v červené, oranžové, černé, modré barvě. 7 slonů 3 lvi 6 normálních 1 super Lev, zebra, slon - divoká, daleká, krásná země! Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Andreas Spies Karty Celkem 42 kopytníků (pakůň, zebra, antilopa) se chce dostat z jedné strany africké

Více

OBSAH HRY JAK VYHRÁT. Stále se musíš stát nejmocnějším hrdinou Dice Townu, shromažďováním zlata, peněz, zboží a majetků s ranči a pozemky.

OBSAH HRY JAK VYHRÁT. Stále se musíš stát nejmocnějším hrdinou Dice Townu, shromažďováním zlata, peněz, zboží a majetků s ranči a pozemky. PRAVIDLA HRY 2 Malé město Dice Town láká více a více dobrodruhů, vábí zlatem a jednoduše získanými penězi. Aby všechny uspokojilo, všechny obchody a atrakce na hlavní ulici nabízejí nové možnosti. JAK

Více

ZBROJ LUK PARALÝZA ŠERM OHNIVÁ KOULE LĚČENÍ INSPIRACE BLESK

ZBROJ LUK PARALÝZA ŠERM OHNIVÁ KOULE LĚČENÍ INSPIRACE BLESK Pravidla Toto jsou pravidla společenské hry na hrdiny, která je navržená zejména pro mladé hráče a pro ty kteří se chtějí zaměřit na akci a zábavu. Je zde hodně házení kostkou, trochu strategie a několik

Více

VZHŮRU NA LEDOVÝ PALÁC!

VZHŮRU NA LEDOVÝ PALÁC! - 1 - CZ VZHŮRU NA LEDOVÝ PALÁC! Ravensburger hry č. 21 175 3 Napínavá závodivá hra s kostkami pro 2 4 hráče od 5 let. Námět hry: Janet Kneisel Design: Rettig Design Obsah: 1 hrací deska (sestávající ze

Více

AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion

AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion Po zničující válce je všemi hlavními rasami galaxie uzavřen mír a vytvořena Aliance. Prvním krokem Aliance je vytvoření

Více

Napínavé vesmírné dobrodružství od Matta Wordena pro 2 až 5 vesmírných cestovatelů ve věku 10 let a více.

Napínavé vesmírné dobrodružství od Matta Wordena pro 2 až 5 vesmírných cestovatelů ve věku 10 let a více. Napínavé vesmírné dobrodružství od Matta Wordena pro 2 až 5 vesmírných cestovatelů ve věku 10 let a více. Herní komponenty 12 planet 1 mezihvězdná brána 5 vesmírných lodí v pěti barvách, po jedné pro každého

Více

PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM. Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci

PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM. Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci K dispozici máte dvě verze: 1) s bílým pozadím pro úsporný tisk 2) s barevným pozadím, pokud se vám bude víc líbit Jedná se o oboustranný

Více

KAMIONEM PO EVROPĚ "Kdo si hraje, nezlobí!" Vyrobeno výrobním družstvem Eva ve spolupráci s FaF VFU BRNO Nápad: Výrobní družstvo disk Říčany

KAMIONEM PO EVROPĚ Kdo si hraje, nezlobí! Vyrobeno výrobním družstvem Eva ve spolupráci s FaF VFU BRNO Nápad: Výrobní družstvo disk Říčany KAMIONEM PO EVROPĚ "Kdo si hraje, nezlobí!" Vyrobeno výrobním družstvem Eva ve spolupráci s FaF VFU BRNO Nápad: Výrobní družstvo disk Říčany OBSAH HRY: 1. Herní plán 2. Kamiony z moduritu - 6 ks. 3. Karty

Více

Dobře zamíchejte všechny karty a rozdejte hráčům následující počet karet podle toho, kolik je hráčů:

Dobře zamíchejte všechny karty a rozdejte hráčům následující počet karet podle toho, kolik je hráčů: PRAVIDLA HRY HERNÍ SOUČÁSTI 108 KARET 14 tempura 14 sashimi 14 knedlíček 12 2 maki rolky 8 3 maki rolky 6 1 maki rolka 10 lososové nigiri 5 nigiri s chobotnicí 5 vaječné nigiri 10 pudink 6 wasabi 4 hůlky

Více

Michael Tummelhofer PRAVIDLA HRY

Michael Tummelhofer PRAVIDLA HRY Michael Tummelhofer PRAVIDLA HRY Příprava hry: Herní materiál: Hrací plán Hrací kameny: 48 sloupů ve čtyřech barvách 48 kamenů šlápot ve čtyřech barvách 4 figurky pro bodovací lištu 1 velká šlápota 1 chrám

Více

Pravidla Tábor Kharm 2014 v1.1

Pravidla Tábor Kharm 2014 v1.1 Pravidla Tábor Kharm 2014 v1.1 Zde je výpis pravidel pro všechna základní povolání, která se budou vyskytovat v etapových částech tábora a za která půjde hrát. Jedná se o přehledová pravidla. Na začátku

Více

FRAGMASTER ORIGINS. Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény.

FRAGMASTER ORIGINS. Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény. FRAGMASTER ORIGINS Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény. Hra je volně inspirovaná Fraghammerem, českým fan-módem pro Warhammer

Více

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů Cirkus Toto rozšíření nelze hrát samostatně budete potřebovat základní hru Carcassonne, do níž ho můžete začlenit úplně nebo i jen částečně. Toto rozšíření můžete také libovolně kombinovat se všemi ostatními

Více

Hra pro 3 4 hráče od 8 let, hrací doba: 45-60 min.

Hra pro 3 4 hráče od 8 let, hrací doba: 45-60 min. Autor: Sébastien Pauchon Illustrationen: Arnaud Demaegd Layout: Cyril Demaegd Yspahan FAQ & Forum: http://www.ystari.com Překlad: CAULY přeloženo pro www.svet-deskovych-her.cz Hra pro 3 4 hráče od 8 let,

Více

Pravděpodobnost kolem nás

Pravděpodobnost kolem nás Brno, 17. 6. 2011 Pravděpodobnost kolem nás - jak spravedlivě losovat? - je možnost volby vždy výhodou? - který šifrovací zámek chrání nejlépe? - je známka z testu věrohodná? - proč prosperuje casino?

Více

Stavba Město. Město Odinův chrám (1x) Po postavení Chrámu si ihned vezmi 1 kartu z libovolného (svého) dobíracího balíčku. Stavba Město.

Stavba Město. Město Odinův chrám (1x) Po postavení Chrámu si ihned vezmi 1 kartu z libovolného (svého) dobíracího balíčku. Stavba Město. Jednotka - Hrdina Bran, chrámový bojovník Vyložení: na vlastní Chrám. Ihned si vezmi 2 karty z (vlastních) dobíracích balíčků. Tvůj Chrám je chráněn proti všem akčním kartám, efektům karet výstavby a událostem.

Více

CÍL CÍL HRY OBSAH OBSAH Trasy Závodů počátečních sázek Pomocných karet Prvního hráče Turbo PŘÍPRAV PŘÍPRA A První sázka: Stavba trasy:

CÍL CÍL HRY OBSAH OBSAH Trasy Závodů počátečních sázek Pomocných karet Prvního hráče Turbo PŘÍPRAV PŘÍPRA A První sázka: Stavba trasy: Pravidla hry CÍL HRY Jak to bylo se zajícem a želvou, jste jistě všichni slyšeli. Co však už možná nevíte, je jak příběh pokračoval. Zajíc se totiž se svojí prohrou nesmířil a chtěl se utkat znovu. Želva

Více

Pravidla pro 2 až 3 hráče Příprava

Pravidla pro 2 až 3 hráče Příprava Ravensburger hry č. 21 162 3 Napínavé pronásledování pro 2 4 hráče ve věku od 6 99 let Autor: Michael Schacht Ilustrace: Michael Menzel, Thomas Haubold Design: Vera Bolze, DE Ravensburger Redakce: Monika

Více

Úvod do počítačových sítí

Úvod do počítačových sítí Úvod do počítačových sítí Jméno a příjmení: Jan Tichava Osobní číslo: Studijní skupina: středa, 3 4 Obor: INIB INF E-mail: jtichava@students.zcu.cz Datum odevzdání: 19.12.06 Základní charakteristika Jednoduchá

Více

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu A. Cíl hry Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu b) na konci hry -za nejvíce peněz - za největší rozmanitost

Více

Habermaaß-hra 4094. Princezna Kouzelná víla

Habermaaß-hra 4094. Princezna Kouzelná víla CZ Habermaaß-hra 4094 Princezna Kouzelná víla Princezna Kouzelná víla Paměťová a kreslící hra pro družstva pro 2-4 víly od 4 do 10 let. Autor: Ilustrace: Délka hry: Thilo Hutzler Anja Rieger přibližně

Více

Herní materiál: 10 Karet krajiny pro mini rozšíření»oslava«(pravidla viz str. 12). Pravidla hry v češtině a slovenštině.

Herní materiál: 10 Karet krajiny pro mini rozšíření»oslava«(pravidla viz str. 12). Pravidla hry v češtině a slovenštině. Klaus-Jürgen Wrede Důmyslná taktická stolní hra pro 2-5 hráčů od 8 let, jejímž autorem je Klaus-Jürgen Wrede. Jihofrancouzské město Carcassone je pověstné svým jedinečným opevněním, které se vyvíjelo od

Více

AFRICKÝ PARK. (African Park) Stefania Niccolini Marco Canetta

AFRICKÝ PARK. (African Park) Stefania Niccolini Marco Canetta AFRICKÝ PARK (African Park) Stefania Niccolini Marco Canetta Cíl hry Ve hře Africký park představuje každý hráč ochránce zvířat, který je odpovědný za jednu africkou přírodní rezervaci a musí ji znovu

Více

Cíl hry. Herní komponenty

Cíl hry. Herní komponenty Jay Cormier & Sen-Foong Lim Ve hře Tortuga se z hráčů stávají piráti, prahnoucí po pokladech Karibiku. Vaším cílem je legendární pirátský přístav Tortuga pouze zde budou uloupené poklady v bezpečí, a vás

Více

Před první hrou setřiďte karty podle přiloženého pořadníku do drážek v krabici. 500 karet 130 karet peněz Název

Před první hrou setřiďte karty podle přiloženého pořadníku do drážek v krabici. 500 karet 130 karet peněz Název Něco visí ve vzduchu. Správce vypadá, jako by skrýval tajemství. Tvůj věrný sluha tě však varuje. Chystá se spiknutí. Tohle si přece nenecháš líbit. Vymysli vlastní plán, využij svého vlivu a známostí.

Více

Cíl hry. Síla Dragoborne (používání kostek)

Cíl hry. Síla Dragoborne (používání kostek) PRAVIDLA Cíl hry Cílem hry je zničit všechny oponentovy pevnosti (Forts). Na konci kola, pokud hráč nemá žádné pevnosti, tak prohrává hru. Případně, hráč hru prohrává, pokud si má líznout kartu z balíčku

Více

Dinosauří Člověče nezlob se

Dinosauří Člověče nezlob se Dinosauří Člověče nezlob se Hra pro 2 až 4 hráče od 4 let. Každý dětský soubor her musí obsahovat nejoblíbenější hru Člověče nezlob se. Zahrajte si tuto klasiku hracím plánu s dinosaury. 1.1. Každý hráč

Více

Možná umístění karet: Tento příklad nabízí pět možných umístění, kam je možné zahrát kartu Švýcarska. Německo Braniborská brána, Berlín

Možná umístění karet: Tento příklad nabízí pět možných umístění, kam je možné zahrát kartu Švýcarska. Německo Braniborská brána, Berlín VE ZKRATCE Pokud se hráč v průběhu kola stane jediným hráčem, který se zbavil své poslední karty, stává se vítězem hry. Když je hráč na tahu, musí se snažit umístit jednu ze svých karet na správné místo.

Více