10 DENNÍ OPRAVA ŽELEZNIČNÍHO MOSTU LUKAVEC

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "10 DENNÍ OPRAVA ŽELEZNIČNÍHO MOSTU LUKAVEC"

Transkript

1 10 DENNÍ OPRAVA ŽELEZNIČNÍHO MOSTU LUKAVEC Ing. Pavel Trnka, Roman Kratochvíl Raeder & Falge s.r.o. Ing. Tomáš Míčka, Ing. František Kiml Pontex s.r.o. Obr. 1) Noční snesení nosné konstrukce jeřábem, výluka na trati Praha-Děčín Lukavec - 10 days repair of the works railway bridge Repair of the works railway bridge was made by construction company Raeder & Falge according to the design of Pontex Prague. Difficulty of the repair was caused by very short term to finished work and also by type of bridging railway electrified corridor duorail Prague-Děčín. Main repair goals were: replacing of bearing sills of both abutments, replacement of insufficient concrete and restoration of steel structure and bearings corrosion protection. 1. ÚVOD V roce 2011 byla stavební firmou Raeder & Falge dle projektu firmy Pontex realizována oprava mostu železniční vlečky Lovochemie, a.s., přes koridorovou elektrifikovanou dvoukolejnou trať ČD Praha-Děčín u obce Lukavec. Oprava byla velmi časově limitována, což si vyžádalo použití méně obvyklých postupů a technologií.

2 2. POPIS MOSTU Jednopolový celoocelový most se dvěma hlavními nosníky a prvkovou mostovkou z roku Celková šířka mostu je cca 5.30 m, délka přemostění je cca 11.7 m Nosná konstrukce Nosnou konstrukci tvoří dva hlavní plnostěnné svařované nosníky o rozpětí m, výšky 1,56 m. Pásnice nosníků jsou odstupňovaného průřezu. Vzdálenost nosníků je 5,0 m. Mostovku tvoří soustava podélníků a příčníků. Přípoje k hlavním nosníkům jsou provedeny pomocí nýtovaných spojů s příložkami. Podélné dolní ztužení je polopříčkové a je tvořeno U profily Ložiska Nosná konstrukce je uložena na 6 typových mostních ložisek. Pod hlavními nosníky na severní opěře jsou pevná ocelolitinová typ I.P.4 a na jižní opěře jsou podélně pohyblivá jednoválečková typ I.V.4. Konzoly podélníků přesahující nad úložný práh jsou uloženy na jednoduchá kluzná ocelová ložiska Spodní stavba a založení Mostní objekt je založen plošně. Obě opěry jsou masivní betonové monolitické z betonu zn Úložné prahy jsou železobetonové, slabě vyztužené z betonu zn Výška úložných prahů je 0,7 m. Kvalita betonu byla ověřena diagnostickým průzkumem Mostní svršek Na podélníkách jsou uloženy dřevěné mostnice 0.24x0.26 m. Na mostnicích je upevněna kolej tvaru S49, pojistné úhelníky a pochozí podlaha z plechu tl. 6 mm. 3. STAVEBNÍ STAV, DIAGNOSTIKA, DŮVODY REKONSTRUKCE Vypracování projektu opravy a vlastní realizaci předcházely kontrolní a diagnostické práce, statický výpočet a studie proveditelnosti Stavební stav V průběhu příprav bylo ověřeno, že stavební stav vlastní ocelové nosné konstrukce i ložisek je relativně dobrý. Protikorozní ochrana je na většině míst plně funkční, avšak lokálně, zejména v místech problematické aplikace nátěrových hmot, již dochází k povrchové korozi konstrukce. Při podrobné prohlídce bylo zjištěno nezanedbatelné oslabení některých prvků nosné konstrukce, ke kterému ovšem došlo již v období před provedením poslední obnovy PKO. Bylo zjištěno opření konstrukce o závěrnou zídku jižní opěry.

3 Spodní stavba byla shledána ve velice špatném stavu. V oblastech úložných prahů byly v krajních částech opěr výrazné trhliny zasahující do oblasti ložisek. Šíře těchto trhlin cca 10 mm (lokálně i více). Povrch spodní stavby byl v minulosti plošně sanován, tloušťka reprofilační vrstvy byla do cca 0,1 m. Vlivem rozdílných vlastností oproti vlastnímu betonu opěr byla tato reprofilační vrstva porušená sítěmi trhlin. Velké části reprofilačních vrstev byly separované. Z pevnostního hlediska byla ovšem tato sanační vrstva mnohem kvalitnější než beton vlastních dříků opěr Stavebně technický průzkum Průzkum potvrdil pevnosti použitého betonu odpovídající projektové dokumentaci. Je nutno ovšem konstatovat, že tato kvalita byla určována na zdravých částech odebraných vzorků, zatímco na některých částech byla zjištěna prakticky nulová pevnost se samovolným rozpadem betonu. Průzkum rovněž prokázal nedostatečnou (u některých vzorků až fatálně) odolnost betonu spodní stavby proti mrazovému rozpadu. Na základě těchto skutečností bylo nutno konstatovat, že spodní stavba v původním stavu již zásadním způsobem nesplňovala požadavky z doby svého návrhu, natož požadavky stávajících platných předpisů. S ohledem na tyto skutečnosti byla omezena zatížitelnost objektu a rozhodnuto o provedení opravy Statický výpočet zatížitelnosti Ze závěrů statického posouzení vyplynulo: - vlastní nosná konstrukce v dobrém stavu, zatížitelnost odpovídá hodnotě 1,33 neklasifikovaného zatížení Model 71, resp. ZUIC, - vlivem extrémních sil vnášených do konstrukce bezstykovou kolejí došlo k posunutí celé konstrukce včetně pevných ložisek směrem k jižní opěře, kde se konstrukce zapřela o závěrnou zídku; tento stav neumožňuje řádné dilatační pohyby konstrukce a při změnách teplot dochází k neúměrným namáháním, - umístění ložisek nesplňuje příslušná kriteria pro minimální vzdálenost od okraje v příčném směru - vzhledem k poruchám úložného prahu již není ve stávajícím stavu zajištěno zabránění posunu pevných ložisek 4. OPRAVA MOSTU, NEOBVYKLÉ TECHNOLOGIE 4.1. Oprava mostu - postup V rámci opravy bylo provedeno zejména následující: - výroba prefabrikovaných úložných prahů - ochranné bednění kotvené do dříku opěr jako ochrana podcházející trati při bouracích pracích s pochozí pracovní plošinou - snesení kolejnic a zábrany proti dotyku, odstrojení konstrukce (minimální rozsah nezbytný pro bezproblémové zavěšení a snesení konstrukce) - snesení mostní konstrukce na provizorní podpěry včetně ložisek - výkop za rubem závěrných zídek opěr, - odbourání úložných prahů a závěrných zídek opěr, úprava horního líce dříků

4 - osazení, přikotvení a zmonolitnění nových prefabrikovaných úložných prahů - hutněný zásyp za rubem závěrných zídek a položení železničního svršku - nutná oprava poškozených částí NK a obnova PKO, repase ložisek, - osazení nosné konstrukce na nové úložné prahy, podlití ložisek - osazení mostního svršku s novými dilatačními spoji kolejnic Ostatní práce již za provozu na vlečce: - úprava zábradlí na křídlech, výměna plechů krytu mostovky - odbourání degradovaného a uvolněného betonu z líce dříků opěr - provedení masivní kotvené přibetonávky dříku opěry - oprava poškozených částí křídel - ochranný a sjednocující nátěr sanovaných částí - montáž napájecího vedení zpět na opěry izolované Obr. 2) Staveništní prefabrikáty nových úložných prahů 4.2. Neobvyklé technologie (z pohledu prováděcí firmy) Náročnost této stavební akce nespočívala ani tak v charakteru samotné opravy, jako v kombinaci krátkého času určené výluky koleje závodové vlečky a podmínek provozu koridorové železniční tratě pod předmětným mostem. Z hlediska zhotovitele byly jako nejrizikovější vnímány dva technologické kroky. Demolice stávajících úložných prahů a odstranění vnější vrstvy betonu na dřících obou opěr. Demolice ÚP musela být rychlá, bezpečná směrem k nepřerušenému provozu na mezinárodní trati a nesmělo při ní dojít k zásadnějšímu poškození dříků opěr, přičemž dříky jsou z prostého betonu nízké třídy pevnosti. Proto první úvahy zhotovitele směřovaly k technologiím jako je odříznutí lanem nebo pilou, použití trhacích klínů, případně demolice za použití skalní frézy. Nicméně všechny způsoby řezání a trhání byly vzhledem k časové náročnosti nereálné. Nakonec byla zvolena varianta bourání hydraulickými bouracími kladivy na menších bagrech a tato cesta se následně i v praxi ukázala jako správná.

5 Demolice vnější vrstvy dříků opěr se ukázala jako ještě mnohem větší výzva. Projekt opravy předpokládal odstranění vnější obálky dříků opěr v tloušťce mm a důležité bylo nerozbít opěry více, než je požadováno. Proto se myšlenky zhotovitele opět upnuly k použití skalní frézy na bagru. Tato činnost již byla podmíněna výlukou železniční tratě, což převedeno do hodinových cen výluk byla podmínka docela vražedná. Na každou z opěr jsme si dali do plánu oboukolejnou noční výluku v trvání 4 hodin, která poté přešla pouze na výluku přilehlé koleje a trvala 7 hodin. A takto to šlo dvě noci za sebou. Tento plán musel mít opravdu minimální rezervy. V samotném průběhu pak byla tato činnost hodně vyčerpávající, a to jak fyzicky, zejména pro strojníka bagru, tak hlavně duševně a emocionálně pro techniky zhotovitele. Stávající dříky opěr měly totiž na sobě jako vnější vrstvu pravděpodobně stříkaný beton tloušťky cca cm, který byl neuvěřitelně houževnatý a tvrdý, a do kterého se hrotům skalní frézy příliš nechtělo. Ale nakonec se plánovaný záměr podařil. Obr. 3)Bourání dříku opěry skalní frézou Obr. 4) Bourání úložného prahu opěry 5 ZÁVĚR Realizací opravy mostu byla ověřena možnost provádět poměrně náročné opravy mostních objektů v extrémně krátkých lhůtách v obtížných podmínkách dráhy. Lze očekávat dlouhodobý bezproblémový provoz objektu s životností i náklady na údržbu blížícími se novostavbě. Raeder & Falge s.r.o. Pavel Trnka Telefon: , Roman Kratochvíl Telefon: Pontex s.r.o. Tomáš Míčka Telefon: , František Kiml Telefon: , trnka@raeder-falge.cz kratochvil@raeder-falge.cz micka@pontex.cz kiml@pontex.cz

6 Obr. 5) Pohled na most po dokončené opravě

Most 185-001 HLAVNÍ PROHLÍDKA

Most 185-001 HLAVNÍ PROHLÍDKA Most 185-001 Obloukový most přes řeku Radbuzu ve Staňkově HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 11 Objekt: Most ev. č. 185-001 (Obloukový most přes řeku Radbuzu ve Staňkově) Okres: Domažlice Prohlídku provedla firma:

Více

Rekonstrukce železničního mostu v km 208,664 trati Chomutov Cheb

Rekonstrukce železničního mostu v km 208,664 trati Chomutov Cheb Rekonstrukce železničního mostu v km 208,664 trati Chomutov Cheb Josef Ticháček, Správa železniční dopravní cesty, s.o., SDC Karlovy Ing. Ondřej Lojík, Ph.D., TOP CON SERVIS s.r.o. Nosná konstrukce mostu

Více

Evidované údaje: Pozn. výkonná jednotka, která má objekt ve správě DÚ číslo a název určujícího DÚ podle předpisu SŽDC (ČD) M12

Evidované údaje: Pozn. výkonná jednotka, která má objekt ve správě DÚ číslo a název určujícího DÚ podle předpisu SŽDC (ČD) M12 2.D Přehled evidovaných údajů a koncept evidenčního listu V tabulkách přílohy je uveden přehledně seznam evidovaných údajů v rámci IS MES. Relevantní údaje z tohoto přehledu rovněž slouží jako koncept

Více

MPM Most 1c - M1 (21.8.2014, Míčka Tomáš, Ing.) Most Most 1c - M1. most z Mostu do Rudolic MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA. koncept.

MPM Most 1c - M1 (21.8.2014, Míčka Tomáš, Ing.) Most Most 1c - M1. most z Mostu do Rudolic MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA. koncept. Most Most 1c - M1 most z Mostu do Rudolic MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA Strana 1 z 16 Objekt: Most ev. č. Most 1c - M1 (most z Mostu do Rudolic) Okres: Most Prohlídku provedla firma: Prohlídku provedl: PONTEX, s.r.o.

Více

Most Psáry - 02 HLAVNÍ PROHLÍDKA

Most Psáry - 02 HLAVNÍ PROHLÍDKA Most Psáry - 02 Most přes Sulický potok v ul. Na Stráni, Psáry HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 6 Objekt: Most ev. č. Psáry - 02 (Most přes Sulický potok v ul. Na Stráni, Psáry) Okres: Praha-západ Prohlídku

Více

Most HB - X07 HLAVNÍ PROHLÍDKA

Most HB - X07 HLAVNÍ PROHLÍDKA Most HB - X07 Most přes inundační území v ulici Mírová HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 8 Objekt: Most ev. č. HB - X07 (Most přes inundační území v ulici Mírová) Okres: Havlíčkův Brod Prohlídku provedla firma:

Více

Most Psáry - 01 HLAVNÍ PROHLÍDKA

Most Psáry - 01 HLAVNÍ PROHLÍDKA Most Psáry - 01 Most přes potok v ul. Za můstkem, Psáry HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 9 Objekt: Most ev. č. Psáry - 01 (Most přes potok v ul. Za můstkem, Psáry) Okres: Praha-západ Prohlídku provedla firma:

Více

Propustek Psáry - 04P

Propustek Psáry - 04P Propustek Psáry - 04P Propustek přes Zahořanský potok v ul. K Junčáku, Dolní Jirčany HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 9 Objekt: Propustek ev. č. Psáry - 04P (Propustek přes Zahořanský potok v ul. K Junčáku,

Více

Most v Benešově MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA. Most na vstupu do základní školy Dukelská. Strana 1 z 17

Most v Benešově MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA. Most na vstupu do základní školy Dukelská. Strana 1 z 17 Most v Benešově Most na vstupu do základní školy Dukelská MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA Strana 1 z 17 Objekt: Most v Benešově (Most na vstupu do základní školy Dukelská) Okres: Benešov Prohlídku provedla firma:

Více

trati V průběhu roku opěrách. Stav Most kolejovým nové Obr. 1 Původní most

trati V průběhu roku opěrách. Stav Most kolejovým nové Obr. 1 Původní most Rekonstrukce mostu v km 3,5533 trati Liberec Harrachov Ing. Štěpán Jakeš, Ing. Libor Marek, TOP CON SERVIS s.r. o. V průběhu roku 2009 proběhla rekonstrukce železničního mostu v kmm 3,553 na trati Liberec

Více

Svazek 2 - Požadavky a podmínky pro zpracování nabídky Vypracování diagnostických průzkumů, mosty 01/2015 v

Svazek 2 - Požadavky a podmínky pro zpracování nabídky Vypracování diagnostických průzkumů, mosty 01/2015 v Svazek 2 - Požadavky a podmínky pro zpracování nabídky Vypracování diagnostických průzkumů, mosty 01/2015 v 1.6.15 Podrobné předměty plnění jednotlivých částí veřejné zakázky (Technické podmínky) část

Více

ŽELEZNIČNÍ MOST PŘES LABE V KOLÍNĚ

ŽELEZNIČNÍ MOST PŘES LABE V KOLÍNĚ ŽELEZNIČNÍ MOST PŘES LABE V KOLÍNĚ Ing. Jiří Schindler, Ing Pavel Ryjáček, Ph.D., Ing. Pavel Očadlík, Ing. Jan Henzl VPÚ DECO PRAHA a.s. A new railway bridge over Labe river in Kolín The paper describes

Více

Propustek Litvínov - 34

Propustek Litvínov - 34 HPM Litvínov - 34 (5.11.2013, Míčka Tomáš, Ing.) Propustek Litvínov - 34 Propustek pře Zálužský potok u SOŠ (dolní u ul. Podkrušnohorské) HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 10 HPM Litvínov - 34 (5.11.2013, Míčka

Více

Most Pha Opatovská - lávka u zdravotního střediska

Most Pha Opatovská - lávka u zdravotního střediska Most Pha 11-581 Opatovská - lávka u zdravotního střediska HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 27 Objekt: Most ev.č. Pha 11-581 (Opatovská - lávka u zdravotního střediska) Okres: Hlavní město Praha Prohlídku provedla

Více

LANGERŮV TRÁM MOST HOLŠTEJN

LANGERŮV TRÁM MOST HOLŠTEJN LANGERŮV TRÁM MOST HOLŠTEJN Ing. Jiří Španihel, Firesta - Fišer, rekonstrukce, stavby a.s. Konference STATIKA 2014, 11. a 12. června POPIS KONSTRUKCE Most pozemní komunikace přes propadání potoka Bílá

Více

HPL ev.č. L-2 ( , Bartoník Petr Ing. ) Lávka ev.č. L-2. Lávka přes Ostravici v obci Frýdek HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 14

HPL ev.č. L-2 ( , Bartoník Petr Ing. ) Lávka ev.č. L-2. Lávka přes Ostravici v obci Frýdek HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 14 Lávka ev.č. L-2 Lávka přes Ostravici v obci Frýdek HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 14 Objekt: Lávka pro pěší ev.č. L-2 (Lávka přes Ostravici v obci Frýdek ) Okres: Frýdek Místek Prohlídku provedla firma: Road

Více

a průchodnosti. byly Most Stav řeku vedeny v osové zdiva spodní stavby je Návrh řešení

a průchodnosti. byly Most Stav řeku vedeny v osové zdiva spodní stavby je Návrh řešení Nové spřažené ocelobetonové mosty na trati Beroun Zbiroh Ing. Petr Dobrovský, Ing. Alexandr Kurz, Ing. Petr Milek, Ing. Štěpán Jakeš, TOP CON SERVIS s.r.o. Předmětem optimalizace trati Berounn Zdice byla,

Více

"Rekonstrukce mostu ev.č Nové Hamry"

Rekonstrukce mostu ev.č Nové Hamry "Rekonstrukce mostu ev.č. 219 4 3 Nové Hamry" Termín realizace: 16.06.2015-18.09.2015 Objednatel a investor stavby: Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje, p.o. Chebská 282, PSČ 356 04 Sokolov

Více

Technická zpráva ke statickému výpočtu

Technická zpráva ke statickému výpočtu Technická zpráva ke statickému výpočtu Obsah 1. Identifikační údaje...3 2. Základní údaje o mostu...3 2.1 Zatížitelnost mostu:... 4 3. Geotechnické podmínky...4 4. Technické řešení mostu...4 4.1 Založení...

Více

Numerická analýza dřevěných lávek pro pěší a cyklisty

Numerická analýza dřevěných lávek pro pěší a cyklisty Ing. Jana Bártová, Helika, a.s. Konference STATIKA 2014, 12. a 13. června Lávky Lávka přes Roklanský potok v Modravě 1 Lávka přes Roklanský potok v Modravě Technické parametry: Lávka převádí běžeckou trať

Více

MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA MOSTU. Most přes tok Olešná na ul. Bahno-Rovňa Frýdek-Místek Prohlídku provedla firma: DOPRAVOPROJEKT Ostrava a.s.

MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA MOSTU. Most přes tok Olešná na ul. Bahno-Rovňa Frýdek-Místek Prohlídku provedla firma: DOPRAVOPROJEKT Ostrava a.s. Mimořádná prohlídka mostu ev. č. M-19 Most přes tok Olešná na ul. Bahno-Rovňa u restaurace Muroňka str. 1 MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA MOSTU Název objektu: Most přes tok Olešná na ul. Bahno-Rovňa Okres: Frýdek-Místek

Více

SO 202 Východní lávka

SO 202 Východní lávka Soupis prací - pomocné výpočty SO 1 - Zemní práce 1 Čerpání vody na povrchu čerpání vody ve výkopu hod odhad 240,000 zaokrouhlení 0,000 celkem 240,000 2 Hloubení jam zapaž. i nezapaž. tř.i s odvozem do

Více

Investiční záměr. příspěvková organizace kraje

Investiční záměr. příspěvková organizace kraje ARCH.Č.SÚS JMK 08/02-064 Investiční záměr Název příspěvkové organizace Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, příspěvková organizace kraje Název stavby III/37915 Brno Lesná, most 37915-2 Funkční

Více

22. česká a slovenská mezinárodní konference OCELOVÉ KONSTRUKCE A MOSTY 2009

22. česká a slovenská mezinárodní konference OCELOVÉ KONSTRUKCE A MOSTY 2009 22. česká a slovenská mezinárodní konference OCELOVÉ KONSTRUKCE A MOSTY 2009 ZKUŠENOSTI A POZNATKY Z CHOVÁNÍ DLOUHODOBĚ EXPONOVANÝCH MOSTŮ Z PATINUJÍCÍCH OCELÍ V ČESKÉ REPUBLICE Vít Křivý, Lubomír Rozlívka,

Více

Hodnocení výsledků experimentálních prací WORKSHOP KONANÝ V RÁMCI PROJEKTU NAKI II

Hodnocení výsledků experimentálních prací WORKSHOP KONANÝ V RÁMCI PROJEKTU NAKI II Hodnocení výsledků experimentálních prací WORKSHOP KONANÝ V RÁMCI PROJEKTU NAKI II Charakteristika betonů odebraných z konstrukcí mostů mechanické vlastnosti Analýza a prezentace hodnot architektury 60.

Více

B. Stav a závady jednotlivých částí mostu

B. Stav a závady jednotlivých částí mostu Běžná prohlídka 2011 A. Základní údaje Město / obec BATŇOVICE Název objektu: č.4 Moníkovi Datum prohlídky: 4.3.2011 Evidenční číslo: ~ Prohlídku provedl: Jan Hofman Číslo komunikace: ~ Přítomni: Staničení:

Více

8.2 Přehledná tabulka mostních objektů Přehledné výkresy mostních objektů... 16

8.2 Přehledná tabulka mostních objektů Přehledné výkresy mostních objektů... 16 ZAK. Č.: 11 028 LIST Č.: AKCE : KUŘIM - JIŽNÍ OBCHVAT AKTUALIZACE TECHNICKÉ STUDIE STUPEŇ: SCHÉMATA MOSTNÍCH OBJEKTŮ 1 TS OBSAH: 8.1 Technická zpráva... 2 201 Most na sil. II/386 přes R43... 2 202 Most

Více

Průvodní zpráva. Investor: Libštát 198, 512 03 Libštát 00275891 CZ00275891. Zpracovatel dokumentace:

Průvodní zpráva. Investor: Libštát 198, 512 03 Libštát 00275891 CZ00275891. Zpracovatel dokumentace: (poloha mostu - u p.č. 2133 - k.ú. Libštát) strana 1(12) Průvodní zpráva 1. Investor: Firma: Adresa: IČO: DIČ: 2. Obec Libštát Libštát 198, 512 03 Libštát 00275891 CZ00275891 Zpracovatel dokumentace: Firma:

Více

,,,,,,,,,,,1. Most CH-01 HLAVNÍ PROHLÍDKA. Silniční most přes trať Cd v ulici Osvobození. HPM CH-01 ( , Borový Jan, Ing.)

,,,,,,,,,,,1. Most CH-01 HLAVNÍ PROHLÍDKA. Silniční most přes trať Cd v ulici Osvobození. HPM CH-01 ( , Borový Jan, Ing.) Most CH-01 Silniční most přes trať Cd v ulici Osvobození HLAVNÍ PROHLÍDKA.,,,,,,,,,,,1 PONTEX po1. Berym 147 14 Pmha 4 objekt: Most ev.č. CHM (Silniční most přes trat' Cd v ulici Osvobození) Okres: Cheb

Více

The bridge over the sport channel in Račice

The bridge over the sport channel in Račice ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra ocelových a dřevěných konstrukcí Most přes sportovní kanál v Račicích The bridge over the sport channel in Račice Bakalářská práce Studijní

Více

CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění

CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění CEMVIN CEMVIN FORM - Desky pro konstrukce ztraceného bednění Vysoká pevnost Třída reakce na oheň A1 Mrazuvzdornost Vysoká pevnost v ohybu Vhodné do vlhkého

Více

HPM ev.č. M-7 ( , Bartoník Petr Ing.) Most ev.č. M-7. Most na ul. TGM - Rubikovka v obci Frýdek Místek HLAVNÍ PROHLÍDKA.

HPM ev.č. M-7 ( , Bartoník Petr Ing.) Most ev.č. M-7. Most na ul. TGM - Rubikovka v obci Frýdek Místek HLAVNÍ PROHLÍDKA. Most ev.č. M-7 Most na ul. TGM - Rubikovka v obci Frýdek Místek HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 14 Objekt: Most ev.č. M- 7 (Most na ul. TGM - Rubikovka v obci Frýdek Místek nadjezd ul. Hlavní) Okres: Frýdek

Více

REFERENČNÍ LIST - Sanace železobetonových konstrukcí

REFERENČNÍ LIST - Sanace železobetonových konstrukcí Úšovický potok Mariánské Lázně, ř. km 5,00 6,31 ( 2010-2011) V zakryté části toku bylo nejprve provedeno statické zajištění paty stávajících zdí, následně potom vlastní opevnění dna ŽB deskou. Na tuto

Více

OBSAH: 8.1 Technická zpráva...2

OBSAH: 8.1 Technická zpráva...2 ZAK. Č.: 08 063 LIST Č.: AKCE : KUŘIM - JIŽNÍ OBCHVAT STUPEŇ: SCHÉMATA MOSTNÍCH OBJEKTŮ 1 TS OBSAH: 8.1 Technická zpráva...2 201 Most na sil. I/43 přes Mozovský potok, polní cestu a biokoridor...3 202

Více

STUDIE REKONSTRUKCE LÁVKY PŘES NÁDRAŽÍ V CHEBU

STUDIE REKONSTRUKCE LÁVKY PŘES NÁDRAŽÍ V CHEBU STUDIE REKONSTRUKCE LÁVKY PŘES NÁDRAŽÍ V CHEBU OBSAH: 1. ÚVOD... 2 2. STÁVAJÍCÍ STAV... 3 2.1 Popis... 3 2.2 Shrnutí nedostatků... 3 2.3 Fotodokumentace stávajícího stavu... 4 2.4 Závěr MPM (opatření)...

Více

MILLAU VIADUCT FOSTER AND PARTNERS Koncepce projektu Vícenásobné zavěšení do 8 polí, 204 m + 6x342 m + 204 m Celková délka mostu 2 460 m Zakřivení v mírném směrovém oblouku poloměru 20 000 m Konstantní

Více

Most Holýšov, ev.č. 1852-1, oprava říms IX.2013 Technická zpráva Str. 1 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O MOSTU...2

Most Holýšov, ev.č. 1852-1, oprava říms IX.2013 Technická zpráva Str. 1 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O MOSTU...2 Technická zpráva Str. 1 Obsah 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE OBJEKTU...2 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O MOSTU...2 3. ZDŮVODNĚNÍ REKONSTRUKCE, NÁVRH REKONSTRUKCE, ÚZEMNÍ PODMÍNKY...3 4. TECHNICKÉ ŘEŠENÍ REKONSTRUKCE...3 5.

Více

Realizace. firmy, mostním otvoru, pilíře

Realizace. firmy, mostním otvoru, pilíře Realizace rekonstrukce železničního mostu v km 5,872 na trati Český Těšín Ostrava Kunčice e ("GAGARIN") Ing. Jan Stupka, FIRESTA-Fišer, příspěvku je rekonstrukcee mostu z pohledu realizační firmy, rekonstrukce,

Více

BEZSTYKOVÁ KOLEJ NA MOSTECH

BEZSTYKOVÁ KOLEJ NA MOSTECH Ústav železničních konstrukcí a staveb 1 BEZSTYKOVÁ KOLEJ NA MOSTECH Otto Plášek Bezstyková kolej na mostech 2 Obsah Vysvětlení rozdílů mezi předpisem SŽDC S3 a ČSN EN 1991-2 Teoretický základ interakce

Více

Optimalizace trati Bystřice nad Olší Český Těšín, SO 23-19-10 Železniční most v km 315,894

Optimalizace trati Bystřice nad Olší Český Těšín, SO 23-19-10 Železniční most v km 315,894 Optimalizace trati Bystřice nad Olší Český Těšín, SO 23-19-10 Železniční most v km 315,894 Ing. Libor Hökl, FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby a.s. V extravilánu obce Ropice poblíž České Těšína byl v

Více

Conclusions from Rehabilitation of Existing Timber Roof Structures 1

Conclusions from Rehabilitation of Existing Timber Roof Structures 1 Stavby pro plnění funkcí lesa Odborný seminář Brno, 14. října j a 2010 0 doc.ing. Bohumil STRAKA, CSc. Charakteristický příčný řez lávky: 1-podlaha, 2-trámové hlavní nosníky, 3-zábradlí Konstrukční skladba

Více

První spřažené dřevobetonové lávky v ČR

První spřažené dřevobetonové lávky v ČR První spřažené dřevobetonové lávky v ČR Koncem roku 2016 byly předány a řádně zkolaudovány dvě shodné spřažené dřevobetonové lávky přes Benešovský potok, jedná se tak o první úspěšnou realizaci tohoto

Více

A. 2. Stavebně konstrukční část Perinatologické centrum přístavba a stavební úpravy stávajícího pavilonu na parcele č. 1270 Severní přístavba

A. 2. Stavebně konstrukční část Perinatologické centrum přístavba a stavební úpravy stávajícího pavilonu na parcele č. 1270 Severní přístavba A. 2. Stavebně konstrukční část Perinatologické centrum přístavba a stavební úpravy stávajícího pavilonu na parcele č. 1270 Severní přístavba 2.1. Technická zpráva a) Podrobný popis navrženého nosného

Více

Z a d á n í v e ř e j n é z a k á z k y: Diagnostický průzkum Chebského mostu v Karlových Varech

Z a d á n í v e ř e j n é z a k á z k y: Diagnostický průzkum Chebského mostu v Karlových Varech Příloha č. 1 Smlouvy o dílo č.... Z a d á n í v e ř e j n é z a k á z k y: Diagnostický průzkum Chebského mostu v Karlových Varech Obsah A. Základní údaje... 2 A.1 Předmět zakázky...2 A.2 Identifikační

Více

PRŮZKUM MOSTNÍCH ZÁVĚRŮ 3W

PRŮZKUM MOSTNÍCH ZÁVĚRŮ 3W PRŮZKUM MOSTNÍCH ZÁVĚRŮ 3W autor : Ing. Igor Suza, Adam Mikulík mobil : 603 268 286, e-mail : mostniasilnicni@centrum.cz organizace : Mostní a silniční, s.r.o. Havlíčkova 72, 602 00 Brno, tel: 543 240

Více

Ing. Jan Volek, PRAGOPROJEKT, a.s.

Ing. Jan Volek, PRAGOPROJEKT, a.s. Ing. Jan Volek, PRAGOPROJEKT, a.s. volek@pragoprojekt.cz Ložiska základní předpisy Technické kvalitativní podmínky pozemních komunikací kapitola 22 Mostní ložiska (03/2018) Technické podmínky č. 262 Ložiska

Více

SBRI+ Posuzování životního cyklu ocelobetonových mostů Monografie I - Část B: Vzorové příklady

SBRI+ Posuzování životního cyklu ocelobetonových mostů Monografie I - Část B: Vzorové příklady Případové studie 2 SBRI+ Posuzování životního cyklu ocelobetonových mostů Monografie I - Část B: Vzorové příklady Typ mostu Počet příkladů Případová studie Materiál a typologie Popisy A1 Ocelobetonový

Více

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské náměstí 14, příspěvková organizace Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Stavební konstrukce Adresa.: Střední průmyslová

Více

SOUPIS PRACÍ. Aspe Strana: Stavba: Rekonstrukce mostu ev. č Kynšperk Liboc. Objekt: SO 201

SOUPIS PRACÍ. Aspe Strana: Stavba: Rekonstrukce mostu ev. č Kynšperk Liboc. Objekt: SO 201 Aspe Strana: 1 SOUPIS PRACÍ Objednavatel: Zhotovitel dokumentace: Základní cena: Kč Cena celková: DPH: Cena s daní: Kč Kč Kč Měrné jednotky: Počet měrných jednotek: Náklad na měrnou jednotku: 1,00 Kč Vypracoval

Více

Z P R Á V A č. 3/15. Diagnostický průzkum opěr most přes Chodovský potok, Ulice Kpt. Jaroše KARLOVY VARY

Z P R Á V A č. 3/15. Diagnostický průzkum opěr most přes Chodovský potok, Ulice Kpt. Jaroše KARLOVY VARY DIAGNOSTIKA STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ s.r.o. Svobody 814, Liberec 15, 460 15, tel.482750583, fax.482750584, mobil 603711985, 724034307 e-mail : diagnostika.lb@volny.cz, http:// www.diagnostikaliberec.cz Z

Více

TECHNICKÁ POMOC CYKLOSTEZKA CHEB SOKOLOV, ETAPA II.e

TECHNICKÁ POMOC CYKLOSTEZKA CHEB SOKOLOV, ETAPA II.e http://www.tobrys.cz TECHNICKÁ POMOC KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ LÁVKY CYKLOSTEZKA CHEB SOKOLOV, ETAPA II.e SO 201 LÁVKA PŘES OHŘI 10/2012 Ing. Tomáš Bryčka 1. OBSAH 1. OBSAH 2 2. ÚVOD: 3 2.1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

Více

REKONSTRUKCE ŽELEZNIČNÍHO MOSTU V PRAZE HOSTIVAŘI RECONSTRUCTION OF A RAILWAY BRIDGE IN PRAGUE HOSTIVAŘ

REKONSTRUKCE ŽELEZNIČNÍHO MOSTU V PRAZE HOSTIVAŘI RECONSTRUCTION OF A RAILWAY BRIDGE IN PRAGUE HOSTIVAŘ REKONSTRUKCE ŽELEZNIČNÍHO MOSTU V PRAZE HOSTIVAŘI RECONSTRUCTION OF A RAILWAY BRIDGE IN PRAGUE HOSTIVAŘ Jan Sýkora, Jiří Lukeš Článek popisuje rekonstrukci železničního mostu nad ulicí Průmyslovou v Praze

Více

MIMOŘÁDNÁ MOSTNÍ PROHLÍDKA 05/04/2017

MIMOŘÁDNÁ MOSTNÍ PROHLÍDKA 05/04/2017 Batňovice 245 542 32 Úpice +420 606 665 332 info@mosty-hofman.cz www.mosty-hofman.cz MOSTY HOFMAN Jan Hofman Autorizované inženýrství pro mostní stavby IČO: 62051512 hlavní město Praha městská část Praha

Více

Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí

Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí 18. Mezinárodní sympozium MOSTY 2013, Brno Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí Ing. Tomáš Landa, PRAGOPROJEKT, a.s. Ing. Zdeněk Batal, SMP, a.s. Ing. Pavel Poláček, SMP, a.s. Situace

Více

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské náměstí 14, příspěvková organizace Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů STAVEBNÍ KONSTRUKCE Školní rok: 2018 / 2019

Více

ZATÍŽENÍ MOSTŮ DLE EN

ZATÍŽENÍ MOSTŮ DLE EN ZATÍŽENÍ MOSTŮ DLE EN 1. Charakterizuj modely zatížení dopravou pro mosty pozemních komunikací. 2. Jakým způsobem jsou pro dopravu na mostech poz. kom. zahrnuty dynamické účinky? 3. Popište rozdělení vozovky

Více

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské náměstí 14, příspěvková organizace Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů STAVEBNÍ KONSTRUKCE Školní rok: 2018 / 2019

Více

Z a d á n í v e ř e j n é z a k á z k y: Diagnostický průzkum Chebského mostu v Karlových Varech

Z a d á n í v e ř e j n é z a k á z k y: Diagnostický průzkum Chebského mostu v Karlových Varech Z a d á n í v e ř e j n é z a k á z k y: Diagnostický průzkum Chebského mostu v Karlových Varech Obsah A. Základní údaje... 2 A.1 Předmět zakázky...2 A.2 Identifikační údaje...2 A.3 Informativní popis

Více

Železniční svršek na mostech

Železniční svršek na mostech Železniční svršek na mostech Otto Plášek Tato prezentace byla vytvořen pro studijní účely studentů 1. ročníku magisterského studia oboru Konstrukce a dopravní stavby na Fakultě stavební VUT v Brně a nesmí

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY OCELOVÁ LÁVKA PRO PĚŠÍ STEEL FOOTBRIDGE

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY OCELOVÁ LÁVKA PRO PĚŠÍ STEEL FOOTBRIDGE VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV KOVOVÝCH A DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF METAL AND TIMBER STRUCTURES OCELOVÁ LÁVKA PRO

Více

VÝKAZ VÝMĚR Rekonstrukce mostu Brušperk Cvekův most

VÝKAZ VÝMĚR Rekonstrukce mostu Brušperk Cvekův most VÝKAZ VÝMĚR Rekonstrukce mostu Brušperk Cvekův most SO 201 Most ev. č. M1 Příprava, bourání Odstranění ornice v tl. 0,25m 12,5 m2 * 0,25 = 3,13 m3 Odstranění vozovky na mostě a v dosahu výkopů živičné

Více

14/7.2 RAŽENÉ PODZEMNÍ STAVBY

14/7.2 RAŽENÉ PODZEMNÍ STAVBY STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ DETAILY V OBRAZE Část 14, Díl 7, Kapitola 2.1, str. 1 14/7.2 RAŽENÉ PODZEMNÍ STAVBY 14/7.2.1 KONVENČNÍ METODA RAŽBY Konvenční metodou ražby rozumíme především tzv. Novou rakouskou

Více

Most na MK Mlýnská HLAVNÍ PROHLÍDKA

Most na MK Mlýnská HLAVNÍ PROHLÍDKA Obec Píšť Most na MK Mlýnská Most přes Píšťský potok na ul. Mlýnská HLAVNÍ PROHLÍDKA Objekt: Most přes Píšťský potok na ul. Mlýnská Okres: Opava Prohlídku provedla firma: Ing. Pavel Kurečka MOSTY s.r.o.

Více

"Modernizace mostu ev. č Vokov"

Modernizace mostu ev. č Vokov "Modernizace mostu ev. č. 212 26-3 Vokov" Termín realizace: 01.06.2015-23.10.2015 Objednatel a investor stavby: Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje, p.o. Chebská 282, PSČ 356 04 Sokolov

Více

Hlavní prohlídka mostu

Hlavní prohlídka mostu Hlavní prohlídka mostu Okres: Nový Jičín Obec: Bílovec Prohlídku provedl: Ing. D.Partenidis, Ing. Venclík Dne: 27.12.2012 Počasí v době prohlídky: Teplota vzduchu 7 C Teplota NK 5 C Souřadnice GPS 49 45'7.756"N,

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY 1) Identifikační údaje Stavba: Kraj: Okres: Obec: Katastrální území: Most ev.č. 6c-1M přes potok Rohovec dolní v Návsí Moravskoslezský Frýdek-Místek Návsí Návsí Název mostu:

Více

VZOROVÝ PŘÍKLAD NÁVRHU MOSTU Z PREFABRIKOVANÝCH NOSNÍKŮ

VZOROVÝ PŘÍKLAD NÁVRHU MOSTU Z PREFABRIKOVANÝCH NOSNÍKŮ VZOROVÝ PŘÍKLAD NÁVRHU MOSTU Z PREFABRIKOVANÝCH NOSNÍKŮ ZADÁNÍ Navrhněte most z prefabrikovaných předepnutých nosníků IST. Délka nosné konstrukce mostu je 30m, kategorie komunikace na mostě je S 11,5/90.

Více

Lávka pro chodce v Račicích. The pedestrian bridge in Račice

Lávka pro chodce v Račicích. The pedestrian bridge in Račice ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra ocelových a dřevěných konstrukcí Lávka pro chodce v Račicích The pedestrian bridge in Račice Diplomová práce Studijní program: Stavební inženýrství

Více

REFERENČNÍ LIST - Sanace železobetonových konstrukcí

REFERENČNÍ LIST - Sanace železobetonových konstrukcí Úšovický potok Mariánské Lázně, ř. km 5,00 6,31 ( 2010-2011) V zakryté části toku bylo nejprve provedeno statické zajištění paty stávajících zdí, následně potom vlastní opevnění dna ŽB deskou. Na tuto

Více

Sada 3 Inženýrské stavby

Sada 3 Inženýrské stavby S třední škola stavební Jihlava Sada 3 Inženýrské stavby 16. Mosty - betonové Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 -

Více

Zásady organizace výstavby

Zásady organizace výstavby s.r.o. Zásady organizace výstavby 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Stavba Název stavby: Oprava propustku v ulici Lesní čtvrť Místo stavby: Kraj: CZ 051 Liberecký Obec: 561860 Nový Bor (okres Česká Lípa) Katastrální

Více

BO004 KOVOVÉ KONSTRUKCE I

BO004 KOVOVÉ KONSTRUKCE I BO004 KOVOVÉ KONSTRUKCE I PODKLADY DO CVIČENÍ VYPRACOVAL: Ing. MARTIN HORÁČEK, Ph.D. AKADEMICKÝ ROK: 2018/2019 Obsah Dispoziční řešení... - 3 - Příhradová vaznice... - 4 - Příhradový vazník... - 6 - Spoje

Více

OPRAVA OBJEKTŮ V PLOUŽNICI JIŽNÍ MOST

OPRAVA OBJEKTŮ V PLOUŽNICI JIŽNÍ MOST C.2.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA OBJEKTŮ V PLOUŽNICI JIŽNÍ MOST PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU ŘÍZENÍ Investor: Město Ralsko Kuřívody 701 471 24 Ralsko Hlavní inženýr projektu: Ing. Jiří Cobl Zodpovědný

Více

Rozsah diagnostického průzkumu byl specifikován na základě naší prohlídky a následně v naší nabídce. Jedná se konkrétně o:

Rozsah diagnostického průzkumu byl specifikován na základě naší prohlídky a následně v naší nabídce. Jedná se konkrétně o: 1. Úvod Na základě objednávky obce jsme provedli diagnostický průzkum mostu, který má sloužit pro rozhodnutí o způsobu opravy mostu, resp. jako podklad pro zpracování projektové dokumentace opravy mostu.

Více

PREFABRIKOVANÉ STROPNÍ A STŘEŠNÍ SYSTÉMY Inteligentní řešení

PREFABRIKOVANÉ STROPNÍ A STŘEŠNÍ SYSTÉMY Inteligentní řešení PREFABRIKOVANÉ STROPNÍ A STŘEŠNÍ SYSTÉMY Inteligentní řešení STROPNÍ KERAMICKÉ PANELY POD - Stropní panely určené pro stropní a střešní ploché konstrukce, uložené na zdivo, průvlaky nebo do přírub ocelových

Více

HPM 43344-1 (20.3.2012, Prokop Ivo, Ing.) Most 43344-1. Most přes místní potok za obcí Kunkovice HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 5

HPM 43344-1 (20.3.2012, Prokop Ivo, Ing.) Most 43344-1. Most přes místní potok za obcí Kunkovice HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 5 Most 43344-1 Most přes místní potok za obcí Kunkovice HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 5 Objekt: Most ev. č. 43344-1 (Most přes místní potok za obcí Kunkovice) Okres: Kroměříž Prohlídku provedla firma: Prohlídku

Více

SILNIČNÍ OCELOBETONOVÝ SPŘAŽENÝ MOST. Teoretický podklad SPŘAŽENÝ PĚTINOSNÍKOVÝ TRÁM O JEDNOM POLI, S HORNÍ MOSTOVKOU

SILNIČNÍ OCELOBETONOVÝ SPŘAŽENÝ MOST. Teoretický podklad SPŘAŽENÝ PĚTINOSNÍKOVÝ TRÁM O JEDNOM POLI, S HORNÍ MOSTOVKOU Projekt FRVŠ č.1677/2012 Rozbor konstrukčních systémů kovových mostů ve výuce SILNIČNÍ OCELOBETONOVÝ SPŘAŽENÝ MOST Teoretický podklad SPŘAŽENÝ PĚTINOSNÍKOVÝ TRÁM O JEDNOM POLI, S HORNÍ MOSTOVKOU Úvod Navrhování

Více

Klíčová slova Autosalon Oblouk Vaznice Ocelová konstrukce Příhradový vazník

Klíčová slova Autosalon Oblouk Vaznice Ocelová konstrukce Příhradový vazník Abstrakt Bakalářská práce se zabývá návrhem nosné příhradové ocelové konstrukce autosalonu v lokalitě města Blansko. Půdorysné rozměry objektu jsou 24 x 48 m. Hlavní nosnou částí je oblouková příčná vazba

Více

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace. Železniční svršek ŽELEZNIČNÍ SVRŠEK NA MOSTNÍCH OBJEKTECH. Účinnost od 1.

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace. Železniční svršek ŽELEZNIČNÍ SVRŠEK NA MOSTNÍCH OBJEKTECH. Účinnost od 1. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SŽDC S3 díl XII Železniční svršek ŽELEZNIČNÍ SVRŠEK NA MOSTNÍCH OBJEKTECH Účinnost od 1. října 2008 ve znění změny č. 1 (účinnost od 1. října 2011) ve

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ DESKOVÝ MOST PŘES ŘEKU KRUPOU FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV BETONOVÝCH A ZDĚNÝCH KONSTRUKCÍ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR'S THESIS

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ DESKOVÝ MOST PŘES ŘEKU KRUPOU FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV BETONOVÝCH A ZDĚNÝCH KONSTRUKCÍ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR'S THESIS VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV BETONOVÝCH A ZDĚNÝCH KONSTRUKCÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF CONCRETE AND MASONRY STRUCTURES DESKOVÝ MOST

Více

2.A Přehled dokumentace předkládané k hlavní prohlídce

2.A Přehled dokumentace předkládané k hlavní prohlídce 2.A Přehled dokumentace předkládané k hlavní prohlídce V následujících bodech je uveden základní přehled dokumentace a souhrn dokladů předkládaný zhotovitelem a odsouhlasený stavebním dozorcem pro mostní

Více

http://www.tobrys.cz KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ SPOJOVACÍ LÁVKA, ÚŘAD PRÁCE PARDUBICE 01/2014 Ing. Tomáš Bryčka

http://www.tobrys.cz KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ SPOJOVACÍ LÁVKA, ÚŘAD PRÁCE PARDUBICE 01/2014 Ing. Tomáš Bryčka http://www.tobrys.cz KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ SPOJOVACÍ LÁVKA, ÚŘAD PRÁCE PARDUBICE 01/2014 Ing. Tomáš Bryčka 1. OBSAH 1. OBSAH 2 2. ÚVOD: 3 2.1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: 3 2.2. ZADÁVACÍ PODMÍNKY: 3 2.2.1. Použité

Více

Vypracoval: Pontex s.r.o. Datum: 11/2009

Vypracoval: Pontex s.r.o. Datum: 11/2009 STUDIE LÁVKY LIPENCE Vypracoval: Pontex s.r.o. Datum: 11/2009 1. VŠEOBECNÝ POPIS 1.1. Identifikační údaje stavby Název stavby: Lávka přes Berounku mezi Černošicemi a Lipenci Druh stavby: novostavba Převáděná

Více

Dodatečné informace č. 1 k zadávacím podmínkám v souladu s ustanovením 49 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění

Dodatečné informace č. 1 k zadávacím podmínkám v souladu s ustanovením 49 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění Údaje o zadavateli Název: Město Zábřeh Zastoupení: RNDr. Mgr. František John, Ph.D., starosta města Sídlo: Masarykovo nám. č. 510/6, 789 01 Zábřeh IČ: 003 03 640 Údaje o administrátorovi VŘ Název: ARS

Více

Jednotný programový dokument pro cíl 3 regionu (NUTS2) hl. m. Praha (JPD3)

Jednotný programový dokument pro cíl 3 regionu (NUTS2) hl. m. Praha (JPD3) Jednotný programový dokument pro cíl 3 regionu (NUTS2) hl. m. Praha (JPD3) Projekt DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ V OBLASTI NAVRHOVÁNÍ STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ PODLE EVROPSKÝCH NOREM Projekt je spolufinancován

Více

Základní pojmy Hlavní části mostu NEJLEPŠÍ MOST JE ŽÁDNÝ MOST

Základní pojmy Hlavní části mostu NEJLEPŠÍ MOST JE ŽÁDNÝ MOST Přednáška č. 2 1 Základní pojmy Mostní názvosloví Hlavní části mostu Druhy mostů Typy mostů Normativní podklady pro navrhování a realizaci ocelových mostů Základní pojmy Hlavní části mostu NEJLEPŠÍ MOST

Více

Stavební úpravy bytu č. 19, Vrbová 1475, Brandýs nad Labem STATICKÝ POSUDEK. srpen 2015

Stavební úpravy bytu č. 19, Vrbová 1475, Brandýs nad Labem STATICKÝ POSUDEK. srpen 2015 2015 STAVBA STUPEŇ Stavební úpravy bytu č. 19, Vrbová 1475, Brandýs nad Labem DSP STATICKÝ POSUDEK srpen 2015 ZODP. OSOBA Ing. Jiří Surovec POČET STRAN 8 Ing. Jiří Surovec istruct Trabantská 673/18, 190

Více

Předsazené -předsazené před obvodový plášť - kotvené k vnitřními nosnému plášti pomocí ocelových spojek - svislý styk tvořen betonovou zálivkou -

Předsazené -předsazené před obvodový plášť - kotvené k vnitřními nosnému plášti pomocí ocelových spojek - svislý styk tvořen betonovou zálivkou - Radim Kokeš Předsazené -předsazené před obvodový plášť - kotvené k vnitřními nosnému plášti pomocí ocelových spojek - svislý styk tvořen betonovou zálivkou - zejména soustavy VVÚ ETA a T08B Zapuštěné -

Více

4 Halové objekty a zastřešení na velká rozpětí

4 Halové objekty a zastřešení na velká rozpětí 4 Halové objekty a zastřešení na velká rozpětí 4.1 Statické systémy Tab. 4.1 Statické systémy podle namáhání Namáhání hlavního nosného systému Prostorové uspořádání Statický systém Schéma Charakteristické

Více

MOST V KM 158,168 TRATI STARÁ PAKA LIBEREC, KOTVENÍ MOSTNÍCH PODPĚR KOTVAMI TITAN 73/53

MOST V KM 158,168 TRATI STARÁ PAKA LIBEREC, KOTVENÍ MOSTNÍCH PODPĚR KOTVAMI TITAN 73/53 Ing. Jiří Follprecht Minova Bohemia s.r.o., divize Grouting, Lihovarská 10, Ostrava - Radvanice, 716 03 tel. 00420 596 232 803, fax. 00420 596 232 993 E-mail: follprecht@minova.cz MOST V KM 158,168 TRATI

Více

DOSTAVBA AREÁLU FIRMY KIEKERT

DOSTAVBA AREÁLU FIRMY KIEKERT DOSTAVBA AREÁLU FIRMY KIEKERT Pavel Čížek, Zora Čížková, Martin Vašina 1 Úvod Dostavba areálu firmy KIEKERT CS s.r.o. v Přelouči nebyla jednoduchá. Halové objekty skladu a expedice s přímou návazností

Více

a údržba ^ Dodatek ě. 1 ke smlouvě o dílo Most přes 1/38 Jihlava

a údržba ^ Dodatek ě. 1 ke smlouvě o dílo Most přes 1/38 Jihlava 3 ^ Q j a údržba ^ Dodatek ě. 1 ke smlouvě o dílo Most přes 1/38 Jihlava 1311-1 Číslo smlouvy objednatele: 43/2017/VZMRID1/JI/M Článek 1 Objednatel: Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková

Více

B. Stav a závady jednotlivých částí mostu

B. Stav a závady jednotlivých částí mostu Běžná prohlídka 2011 A. Základní údaje Město / obec HAVLOVICE Název objektu: U Mandle Datum prohlídky: 22.2.2011 Evidenční číslo: ~ Prohlídku provedl: Jan Hofman Číslo komunikace: ~ Přítomni: Staničení:

Více

STAVEBNÍ OBNOVA ŽELEZNIC a. s.

STAVEBNÍ OBNOVA ŽELEZNIC a. s. STAVEBNÍ OBNOVA ŽELEZNIC a. s. ředitelství Zvláštních obnovovacích závodů MD ČR - Praha www.soz.cz Konstrukce železničního mostu ŽM-16, zásady montáže a plánování stavby dle hrubých norem Cíl podat základní

Více

Rekonstrukce mostu v km 5,929 trati Kunovice Staré Město u Uherského hradiště

Rekonstrukce mostu v km 5,929 trati Kunovice Staré Město u Uherského hradiště Rekonstrukce mostu v km 5,929 trati Kunovice Staré Město u Uherského hradiště Ing. Jiří Borovička, MORAVIA CONSULT Olomouc a.s. Článek popisuje průběh projektování a výstavbu železničního mostu o vysoké

Více

Ing. Ivan Šír, projektování dopravních staveb a.s.

Ing. Ivan Šír, projektování dopravních staveb a.s. II/610 BRANDÝS NAD LABEM REKONSTRUKCE MOSTU ev. č. 013 TECHNICKÁ POMOC 1. ÚVOD Tento elaborát byl vypracován na základě výzvy občanského sdružení za zachování nýtového mostu v Brandýse nad Labem zastoupeného

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0230 šablona III / 2 č. materiálu VY_32_INOVACE_386 Jméno autora : Ing. Stanislav Skalický Třída

Více

Most M 01 přes potok u č. p. 17 Roztoky REVIZNÍ ZPRÁVA

Most M 01 přes potok u č. p. 17 Roztoky REVIZNÍ ZPRÁVA REVIZNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje a) Stavba: Most přes potok u č. p. 17 Roztoky b) Evidenční číslo: M-01 c) Katastrální obec: Roztoky Okres: Rakovník Kraj: Středočeský d) Projektant: N+N - Konstrukce

Více

Katedra železničních staveb. Ing. Martin Lidmila, Ph.D. B 617

Katedra železničních staveb. Ing. Martin Lidmila, Ph.D. B 617 Katedra železničních staveb Ing. Martin Lidmila, Ph.D. B 617 Konstrukce železniční tratě dopravní plochy a komunikace, drobné stavby a zařízení železničního spodku. Konstrukce železniční tratě Zkušební

Více

ING. IVAN ŠÍR - STATIKA STAVEB, MOSTY

ING. IVAN ŠÍR - STATIKA STAVEB, MOSTY 03 02 01 ZMĚNA POPIS DATUM ING. IVAN ŠÍR - STATIKA STAVEB, MOSTY Objednatel: Město Svoboda nad Úpou náměstí Svornosti, 542 24, Svoboda nad Úpou Oprava mostu přes řeku Úpu (bývalý most č. 296-001a) kraj:

Více