Modely: A5MSY20BR A5MSY25BR A5MSY30BR. Invertorová jednotka typu Y Multi Split

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Modely: A5MSY20BR A5MSY25BR A5MSY30BR. Invertorová jednotka typu Y Multi Split"

Transkript

1 Modely: A5MSY20BR A5MSY25BR A5MSY30BR Invertorová jednotka typu Y Multi Split

2 Vlastnosti Autodiagnostika Mikroprocesor poskytuje možnost detekovat a diagnostikovat jakoukoli závadu nebo nefunkčnost v systému. Chyba je signalizována blikáním LED. Pokročilá technologie Použití řízení fuzzy logic umožňuje větší flexibilitu ovládání systému k dosažení: vysokého výkonu, efektivního a ekonomického provozu, rovnoměrné teploty v místnosti, stálého a tichého provozu kompresoru, zvýšení spolehlivosti systému a snížení nákladů na údržbu. Tlačítko pro zapnutí/vypnutí na vnitřní jednotce Tlačítko pro zapnutí/vypnutí se nachází na čelním panelu jednotky. Lze jej použít při absenci dálkového ovladače, nebo je-li v něm vybitá baterie. (Poznámka: Toto tlačítko lze také použít pro režim nuceného provozu.) Bezdrátový dálkový ovladač Kompaktní LCD vysílač je schopen ovládat klimatizační jednotku až ze vzdálenosti 8 metrů. Rychlost ventilátoru lze nastavit vysokou / střední / nízkou / super nízkou nebo automatickou. Automatické ovládání režimu spánku postupně zvyšuje nebo snižuje teplotu tak, aby se dosáhlo pohodového prostředí ke spánku. Směr proudění vzduchu lze ovládat automaticky. Teplotu v místnosti řídí elektronický termostat. Časovač s reálným časem umožňuje automatické zapínání a vypínání klimatizační jednotky podle hodnot nastavených uživatelem. K dispozici je funkce Turbo umožňující dosažení nastavené teploty v krátké době. Personalizované nastavení umožňuje uživateli přednastavit a uložit 2 skupiny osobních nastavení (včetně nastavení časovače) v ručním ovladači. Vyšší úspora energie Invertorové jednotky jsou naprogramovány tak, aby neustále pracovaly při optimální rychlosti. Toto je řízeno pomocí vstupní frekvence, která se mění podle prostředí v místnosti. Po dosažení nastavené teploty v místnosti se sníží vstupní frekvence napájení motoru. Tudíž je potřeba nižší výkon k udržení jednotky v provozu a tím se spotřebuje méně energie. Prodloužená životnost kompresoru U tohoto invertorového systému typu multi split se otáčky kompresoru po spuštění neustále zvyšují nebo snižují v závislosti na zatížení během provozu. Tento způsob řízení zajišťuj hladký provoz motoru kompresoru. Napomáhá snížení opotřebení motoru kompresoru. Z dlouhodobého hlediska se prodlužuje životnost kompresoru. Ochrana proti přehřátí (jen u jednotky s tepelným čerpadlem) Je-li vnitřní a/nebo venkovní teplota příliš vysoká nebo je znečištěný či ucpaný filtr, může se chladivo přehřát. Kompresor sníží provozní otáčky, aby se snížila teplota tepelného výměníku. Pokud je teplota stále příliš vysoká, kompresor se zastaví.

3 Informace k použití A5MSY-2010 Informace k použití Provozní rozsah Zajistěte, aby se provozní teplota pohybovala v povoleném rozmezí. Tepelné čerpadlo Topení Standardní bod Chlazení Venkovní teplota ( CWB) Venkovní teplota ( CWB) Vnitřní teplota ( CWB) Vnitřní teplota ( CWB) Upozornění: Provozování klimatizační jednotky mimo rozsah provozních teplot a vlhkostí může vést k vážné poruše přístroje.

4 A5MSY-2010 Informace k použití Schéma chladicího okruhu Model: A5MSY20BR INDOOR UNIT A INDOOR UNIT B COIL. TEMP SENSOR INDOOR COIL ROOM TEMP SENSOR FLARE VALVE SUCTION PIPE TEMPERATURE SENSOR X2 OUTDOOR AIR TEMP. SENSOR OUTDOOR COIL DISTRIBUTOR OUTDOOR COIL TEMP. SENSOR DISCHARGE PIPE TEMP. SENSOR COMPRESSOR LIQUID PIPE TEMPERATURE SENSOR X2 ELECTRONIC EXPANSION VALVE X2 STRAINER OUTDOOR UNIT NOTE: REFRIGERANT FLOW DIRECTION (HEATING) REFRIGERANT FLOW DIRECTION (COOLING) VNITŘNÍ JEDNOTKA A VNITŘNÍ JEDNOTKA B TEPEL. ČIDLO VÝMĚNÍKU VNITŘNÍ VÝMĚNÍK TEPELNÉ ČIDLO MÍSTNOSTI PŘIPOJOVACÍ VENTIL ČIDLO TEPLOTY V SACÍM POTRUBÍ X2 ČIDLO TEPLOTY VENKOVNÍHO VZDUCHU VENKOVNÍ VÝMĚNÍK ROZDĚLOVAČ TEPEL. ČIDLO VENKOVNÍHO VÝMĚNÍKU TEPEL. ČIDLO VÝSTUPNÍHO POTRUBÍ KOMPRESOR ČIDLO TEPLOTY V KAPALINOVÉM POTRUBÍ X2 ELEKTRONICKÝ EXPANZNÍ VENTIL X2 FILTRDEHYDRÁTOR VENKOVNÍ JEDNOTKA POZNÁMKA: SMĚR PROUDĚNÍ CHLADIVA (TOPENÍ) SMĚR PROUDĚNÍ CHLADIVA (CHLAZENÍ)

5 Informace k použití A5MSY-2010 Schéma chladicího okruhu Model: A5MSY25BR A5MSY30BR ACCUMULATOR INDOOR UNIT A INDOOR UNIT B COIL. TEMP SENSOR INDOOR COIL ROOM TEMP SENSOR FLARE VALVE SUCTION PIPE TEMPERATURE SENSOR X2 OUTDOOR AIR TEMP. SENSOR OUTDOOR COIL DISTRIBUTOR OUTDOOR COIL TEMP. SENSOR DISCHARGE PIPE TEMP. SENSOR COMPRESSOR LIQUID PIPE TEMPERATURE SENSOR X2 ELECTRONIC EXPANSION VALVE X2 STRAINER OUTDOOR UNIT NOTE: REFRIGERANT FLOW DIRECTION (HEATING) REFRIGERANT FLOW DIRECTION (COOLING) AKUMULÁTOR VNITŘNÍ JEDNOTKA A VNITŘNÍ JEDNOTKA B TEPEL. ČIDLO VÝMĚNÍKU VNITŘNÍ VÝMĚNÍK TEPELNÉ ČIDLO MÍSTNOSTI PŘIPOJOVACÍ VENTIL ČIDLO TEPLOTY V SACÍM POTRUBÍ X2 ČIDLO TEPLOTY VENKOVNÍHO VZDUCHU VENKOVNÍ VÝMĚNÍK ROZDĚLOVAČ TEPEL. ČIDLO VENKOVNÍHO VÝMĚNÍKU TEPEL. ČIDLO VÝSTUPNÍHO POTRUBÍ KOMPRESOR ČIDLO TEPLOTY V KAPALINOVÉM POTRUBÍ X2 ELEKTRONICKÝ EXPANZNÍ VENTIL X2 FILTRDEHYDRÁTOR VENKOVNÍ JEDNOTKA POZNÁMKA: SMĚR PROUDĚNÍ CHLADIVA (TOPENÍ) SMĚR PROUDĚNÍ CHLADIVA (CHLAZENÍ)

6 A5MSY-2010 Informace k použití INSTALACE VENKOVNÍ JEDNOTKY VZDUCHOVÝ FILTR PŘEDNÍ RÁM PŘIJÍMAČ SIGNÁLU VYPOUŠTĚCÍ HADICE SIGNALIZAČNÍ SVĚTLO A VYPÍNAČ VNITŘNÍ JEDNOTKA VRATNÝ VZDUCH NÁSTAVEC VÝSTUPU VZDUCHU VENKOVNÍ JEDNOTKA Kombinace vnitřních jednotek pro venkovní jednotku A5MSY20BR, A5MSY25BR a A5MSY30BR Vnitřní jednotky s názvem modelů A5WMY10JR, A5WMY15JR a A5WMY20JR je možné připojit k této venkovní jednotce. Následující tabulka ukazuje dostupné možné kombinace. Počet vnitřních jednotek A5MSY20BR A5MSY25BR A5MSY30BR Vnitřní A Vnitřní B Vnitřní A Vnitřní B Vnitřní C Vnitřní A Vnitřní B Vnitřní C Vnitřní D Další podrobnosti o provozních kombinacích, celkové kapacitě a dalších technických specifikacích najdete v technické příručce. * Invertorová venkovní jednotka typu multi split by se neměla připojovat pouze k jedné vnitřní jednotce.

7 Informace k použití A5MSY-2010 Venkovní jednotka se musí instalovat tak, aby nedocházelo ke zpětnému nasávání horkého vyfukovaného vzduchu nebo k bránění hladkému proudění vzduchu. Dodržujte prosím instalační vzdálenosti zobrazené na níže uvedených obrázcích. Vyberte co nejchladnější místo, kde teplota vstupního vzduchu není vyšší než teplota venkovního vzduchu (maximálně 45 C/113 F) Kde stojí stěna nebo jiná překážka v cestě vstupnímu nebo výstupnímu vzduchu venkovní jednotky, postupujte podle níže uvedených pravidel pro instalaci. Pro všechny níže uvedené způsoby instalace by měla být výška na výstupní straně 1200 mm nebo méně. Stěna z jedné strany Více než 100 Více než 100 Stěna ze dvou stran Více než 100 Více než 350 Stěna ze tří stran Pohled ze strany Více než 50 Více než 50 Pohled shora Více než 100 Více než 50 Více než 350 Jednotka: mm Pohled shora Před instalací potrubí a přívodního kabelu sejměte prosím přístupový panel a plastový kryt ventilů pro snazší přístup. Viz obrázky dole. SEJMĚTE PROSÍM PŘÍSTUPOVÝ PANEL A PLASTOVÝ KRYT VENTILŮ, KDYŽ PŘIPOJUJETE POTRUBÍ A PŘÍVODNÍ KABEL. STISKNĚTE A VYTÁHNĚTE NAHORU Ve spodní části venkovní jednotky jsou 2 otvory pro odtok zkondenzované vody. Do jednoho z otvorů vložte odtokové koleno. Pro instalaci odtokového kolena vložte nejprve do dna jednu část zobáku (část A), pak zatáhněte odtokové koleno ve směru šipky při vkládání druhé části do dna. Po instalaci se ujistěte, zda odtokové koleno pevně drží ve dně. Pokud se jednotka instaluje na místě vystavenému působení sněhu a mrazu, může dojít k zamrznutí zkondenzované vody v základně. V takovém případě lze vypouštění usnadnit odstraněním zátky, která se nachází na spodní straně jednotky. ZÁKLAD NA Zátka ODTOKO ODTOKO VÉ VÉ KOLENO KOLENO

8 A5MSY-2010 Informace k použití POTRUBÍ CHLADIVA Délka a výška potrubí Pokud je potrubí příliš dlouhé, dojde ke snížení výkonu i spolehlivosti jednotky. S rostoucím se počtem ohybů se zvětšuje odpor chladicího systému vůči průtoku chladiva. Tím se snižuje výkon chlazení. V důsledku toho může dojít k selhání kompresoru. Volte vždy nejkratší cestu a nepřekračujte maximální délku potrubí podle tabulky. Model A5MSY20BR (2 přípojky) A5MSY25BR (3 přípojky) A5MSY30BR (4 přípojky) Maximální celková délka potrubí (m) Maximální délka jednotlivého potrubí uvnitř (m) Maximální výškový rozdíl (m) Celková délka potrubí pro přednáplň (m) Přednaplněná venkovní jednotka (kg) Velikost dodatečné náplně (g/m) L 1 + L 2 50 L 25 H L 1 + L 2 + L3 60 L 1 + L 2 + L 3 + L 4 60 L 25 H L 25 H MAX. VÝŠKOVÝ ROZDÍL H VNITŘNÍ JEDNOTKA VENKOVNÍ JEDNOTKA

9 Informace k použití A5MSY-2010 Práce s potrubím Nepoužívejte znečištěné nebo poškození měděné potrubí. Neodstraňujte plastové, gumové zátky a mosazné matice z ventilů, fitinků, trubek a výměníků dříve, než jste připraveni připojit sací nebo kapalinové potrubí k ventilům nebo fitinkům. Pokud se požaduje jakékoliv pájení, musí se při provádění této činnosti výměník a spoje proplachovat plynným dusíkem. Tak se zamezí tvorbě sazí na vnitřních stěnách měděného potrubí. K řezání spojovacího potrubí používejte řezačku trubek. Připojení potrubí k jednotkám Venkovní jednotka je opatřena dvěma až čtyřmi sadami převlečných spojů v závislosti na modelu venkovní jednotky. V tabulce dole najdete velikost a umístění spojů. Řezání měděné trubky Odstraňte otřepy z uříznutých hran potrubí pomocí příslušného zařízení. Držte konec potrubí skloněný dolů, aby kovové třísky nemohly vniknout dovnitř. Model Potrubí A B C D A5MSY20BR Kapalinové 1/4 1/4 - - Plynové 1/2 1/2 - - A5MSY25BR Kapalinové 1/4 1/4 1/4 - Plynové 3/8 1/2 1/2 - A5MSY30BR Kapalinové 1/4 1/4 1/4 1/4 Plynové 3/8 3/8 1/2 1/2 V případě, že se plynové potrubí od vnitřní jednotky neshoduje s venkovními převlečnými spoji, musí se použít propojky převlečných spojů. Velikost spojky potrubí by se měla řídit podle velikosti převlečného spoje vnitřní jednotky. Spojka by se měla připojit tak, jak ukazuje obrázek. Odstraňte otřepy uvnitř PŘEVLEČNÝ SPOJ SPOJKA PŘEVLEČNÁ TRUBKA VNITŘNÍ POTRUBÍ PŘEVLEČNÁ MATICE Nasaďte převlečné matice uchycené na spojovacích dílech vnitřní i venkovní jednotky na měděné potrubí. Rozválcujte trubku s přesahem délky nad roztahovacím nástrojem, jak ukazuje tabulka. Měděná trubka Pěchovací blok STRANOVÝ KLÍČ MOMENTOVÝ KLÍČ Ø trubky D A (mm) Palec mm Imperiální Pevný 1/ / / / / Roztažený konec musí být rovný, bez trhlin nebo poškrábání. Vyrovnejte středy potrubí a prsty dostatečně utáhněte převlečnou matici. Nakonec dotahujte matici momentovým klíčem, dokud se klíč nezačne protáčet. Nepřekračujte doporučený utahovací moment, protože by mohlo dojít k poškození povrchu lemu a unikání chladiva. Průměr potrubí Moment Nm/(ft-lb) (mm/in) 6.35 (1/4 18 (13.3) 9.52 (3/8) 42 (31.0) (1/2) 55 (40.6) (5/8) 65 (48.0) (3/4) 78 (57.6)

10 A5MSY-2010 Informace k použití ELEKTRICKÉ ZAPOJENÍ DŮLEŽITÉ: Údaje v tabulce jsou pouze informativní. Je nutné je zkontrolovat a zvolit tak, aby odpovídaly místním/státním předpisům. Totéž se vztahuje na druh instalace a použité vodiče. Vnitřní jednotka A Vnitřní jednotka B Vnitřní jednotka C Vnitřní jednotka D Elektrický přívod Musí zde být dvoupólový spínač s minimální vzdáleností mezi kontakty při odpojení 3 mm a pojistka / jistič podle doporučení v obvodu pevné instalace. Celé zapojení musí být provedeno podle výše uvedeného schématu s ohledem na připojení potrubí. Nesoulad mezi elektrickým zapojením a potrubím způsobí vážné poškození systému. Všechny vodiče musí být pevně připojené. Žádný z vodičů se nesmí dotýkat potrubí s chladivem, kompresoru nebo pohyblivých částí motoru ventilátoru. Vodiče spojující vnitřní a venkovní jednotku musí být uchyceny v kabelových svorkách a pomocí kabelových pásků (uvolnitelných stiskem) na vnitřní a venkovní jednotce, jak ukazují obrázky. Elektrický přívodní kabel musí odpovídat H07RN- F (245IEC57) nebo vyšší verzi. Sundejte odnímatelnou část přístupového krytu k protažení kabelů. Žádné kabely nesmí být přiskřípnuté krytem vstupního panelu. Odnímatelná část Vodiče nesmí být přiskřípnuté Kabelová Propojovací kabel Model A5WMY 10/15 JR A5WM Y20/25 JR Rozsah napětí V/1Ph/50Hz + Průřez napájecího kabelu mm Počet vodičů 3 Průřez propojovacího kabelu mm Počet vodičů 4 4 Doporučená pomalá pojistka pro venkovní jednotku A 25

11 Informace k použití A5MSY-2010 VAKUOVÁNÍ A PLNĚNÍ Proplachování potrubí a vnitřní jednotky S výjimkou venkovních jednotek předem naplněných chladivem R410A je nutno z vnitřní jednotky a připojovacího potrubí chladiva vypláchnout vzduch, protože vzduch přítomný v těchto jednotkách obsahující vlhkost by mohl způsobit selhání kompresoru. Přesvědčte se, že všechna potrubí jsou bezpečně připojena k venkovním a vnitřním ventilům. Sejměte kryty z ventilů s převlečnou maticí a servisního otvoru. Uvědomte si, že 5MSY20BR má celkem dva servisní otvory, 5MSY25BR tři servisní otvory a 5MSY30BR čtyři servisní otvory. Připojte střed vakuometru k vakuovému čerpadlu. Připojte vakuometr k trojcestné servisní přípojce ventilu. (Počet servisních otvorů závisí na modelu venkovní jednotky). Spusťte vakuové čerpadlo. Vysávejte přibližně 30 minut. Doba vysávání se mění v závislosti na různé kapacitě vakuového čerpadla. Přesvědčte se, že se ručička vakuometru posunula směrem k -760 mm Hg. Přejděte k dalšímu trojcestnému ventilu a opakujte výše uvedené kroky. UPOZORNĚNÍ Pokud se ručička vakuometru neposune k -760 mm Hg, zkontrolujte plynotěsnost (pomocí detektoru chladiva) převlečných spojů vnitřní a venkovní jednotky a odstraňte netěsnost, dříve než přejdete k dalšímu kroku. Zavřete ventil vakuometru a zastavte vakuovému čerpadlu. U venkovní jednotky otevřete sací ventil (trojcestný) a kapalinový ventil (dvoucestný) (proti směru hodinových ručiček) imbusovým klíčem velikosti 4 mm. Imbusový klíč Potrubí chladiva Převlečná matice Hi Low Indoor Unit Liquid side Outdoor Unit Close Gas side Open Vacuum pump Discharge valve Suction valve Vysoký Nízký Vnitřní jednotka Strana kapaliny Venkovní jednotka Zavřít Strana plynu Otevřít Vakuové čerpadlo Výstupní ventil Sací ventil Dodatečná náplň Venkovní jednotka je předem naplněná chladivem pro určitou délku potrubí. Seznamte se prosím s dalšími podrobnostmi k dodatečnému plnění. Postup plnění Tato operace se musí provádět s použitím nádoby s chladivem a přesných vah. Dodatečná náplň se doplňuje do venkovní jednotky přes servisní otvor sacího ventilu. Sejměte kryt servisního otvoru. Připojte nízkotlakou stranu vakuometru k sacímu servisnímu otvoru válcové nádoby a zavřete vysokotlakou část měřidla. Vypláchněte vzduch ze servisní hadice. Spusťte klimatizační jednotku. Otevřete nádobu a nízkotlaký plnicí ventil. Po načerpání požadovaného množství chladiva do jednotky zavřete nízkotlakou část a ventil válce. Odpojte servisní hadici od servisního otvoru. Nasaďte zpět kryt servisního otvoru. Servisní otvor Trojcestný ventil venkovní jednotky UPOZORNĚNÍ Chladivo R410C je nutno plnit v kapalném skupenství. Obvykle je nádoba s chladivem R410C vybavena ponornou trubkou, která slouží k odběru kapaliny. Pokud zde ponorná trubka není, měla by se nádoba otočit tak, aby se z ventilu odebíralo kapalné chladivo R410A. V případě úniku chladivo nedolévejte. Došlo by tak ke snížení výkonu jednotky. Pečlivě jednotku vysajte a poté ji naplňte čerstvým chladivem R410A v množství, které je doporučeno ve specifikacích.

12 A5MSY-2010 parametry Výkonové Výkonové parametry Model: A5MSY20BR Režim chlazení Výkon každé (kw) Celkový výkon (kw) Celkový vstup (W) EER Celkový proud (A) Kombinace vnitřních (koeficient Prostor Prostor jednotek Jmen. Max. Jmen. Max. energetické A B účinnosti) Jmen. Max Režim topení Výkon každé (kw) Celkový výkon (kw) Celkový vstup (W) EER Celkový proud (A) Kombinace vnitřních (koeficient Prostor Prostor jednotek Jmen. Max. Jmen. Max. energetické A B účinnosti) Jmen. Max Poznámka: Není možné vnitřní jednotku připojit jen do 1 místnosti.

13 Výkonové parametry 2010 A5MSY-2010 Model: A5MSY25BR Režim chlazení Kombinace vnitřních jednotek Výkon každé (kw) Celkový výkon (kw) Celkový vstup (W) EER (koeficient energetické účinnosti) Celkový proud (A) Prostor Prostor Prostor A B C Jmen. Max. Jmen. Max. Jmen. Max Režim topení Kombinace vnitřních jednotek Výkon každé (kw) Celkový výkon (kw) Celkový vstup (W) EER (koeficient energetické účinnosti) Celkový proud (A) Prostor Prostor Prostor A B C Jmen. Max. Jmen. Max. Jmen. Max Poznámka: Není možné vnitřní jednotku připojit jen do 1 místnosti.

14 A5MSY-2010 parametry Výkonové Model: A5MSY30BR Režim chlazení Kombinace vnitřních jednotek Výkon každé (kw) Celkový výkon (kw) Celkový vstup (W) EER (koeficient energetické účinnosti) Celkový proud (A) Prostor Prostor Prostor Prostor A B C D Jmen. Max. Jmen. Max. Jmen. Max Režim topení Kombinace vnitřních jednotek Výkon každé (kw) Celkový výkon (kw) Celkový vstup (W) EER (koeficient energetické účinnosti) Celkový proud (A) Prostor Prostor Prostor Prostor A B C D Jmen. Max. Jmen. Max. Jmen. Max Poznámka: Není možné vnitřní jednotku připojit jen do 1 místnosti.

15 Nákresy a rozměry A5MSY-2010 Nákresy a rozměry Venkovní jednotka Model: A5MSY20/25/30BR Rozměr Rozměr Poznámka: Rozměry v mm

16 A5MSY-2010 Nákresy a rozměry Vnitřní jednotka Model: A5WMY 10/15JR Poznámka: Rozměry v mm Vnitřní jednotka Model: A5WMY 20/25JR Poznámka: Rozměry v mm

17 Nákresy a rozměry A5MSY-2010 Vnitřní jednotka Model: A5CKY 10/15/20CR Poznámka: Rozměry v mm Vnitřní jednotka Model: A5CKY 20/25ER Poznámka: Rozměry v mm

18 A5MSY-2010 Nákresy a rozměry Vnitřní jednotka Model: A5CCY 10/15/20/25CR Poznámka: Rozměry v mm Vnitřní jednotka Model: A5CMY 15/20/25ER Poznámka: Rozměry v mm

19 Schéma zapojení A5MSY-2010 Schéma zapojení Venkovní jednotka Model: A5MSY20BR NOTE: 1) Z1CZ4C: FERRUTE CORE 2) MIC: COMPRESSOR MOTOR 3) MIF: FAN MOTOR 4) EXV: ELECTRONIC EXPANSION VALVE 5) 4WV: 4-WAY VALVE 6) A,1,2,3,4: LED 7) OLP: OVERLOAD PROTECTOR LIQUID PIPE SENSOR GAS PIPE SENSOR OUTDOOR SENSOR CONDENSOR SENSOR DISCHARGE SENSOR TO INDOOR A TO INDOOR B TO POWER SUPPLY POZNÁMKA: 8) Z1CZ4C: FERITOVÉ JÁDRO 9) MIC: MOTOR KOMPRESORU 10) MIF: MOTOR VENTILÁTORU 11) EXV: ELEKTRONICKÝ EXPANZNÍ VENTIL 12) 4WV: 4CESTNÝ VENTIL 13) A,1,2,3,4: LED 14) OLP: OCHRANA PROTI PŘETÍŽENÍ ČIDLO V KAPALINOVÉM POTRUBÍ ČIDLO V PLYNOVÉM POTRUBÍ VENKOVNÍ ČIDLO ČIDLO KONDENZÁTORU ČIDLO NA VÝSTUPU K VNITŘNÍ JEDNOTCE A K VNITŘNÍ JEDNOTCE B K ELEKTRICKÉMU PŘÍVODU

20 A5MSY-2010 zapojení Schéma Venkovní jednotka Model: A5MSY25BR

21 Schéma zapojení A5MSY-2010 Venkovní jednotka Model: A5MSY30BR

22 A5MSY-2010 zapojení Schéma Vnitřní jednotka Model: A5WMY10/15JR INDOR COIL SENSOR DISPLAY BOARD NOTATION: FM: FAN MOTOR AS: AIR SWING MOTOR TH1: ROOM SENSOR TO OUTDOOR UNIT POWER SUPPLY Model: A5WMY20/25JR ČIDLO VNITŘNÍHO TEPELNÉHO VÝMĚNÍKU DESKA DISPLEJE ZNAČENÍ: FM: MOTOR VENTILÁTORU AS: MOTOR POHYBLIVÝCH LAMEL TH1: ČIDLO MÍSTNOSTI K VENKOVNÍ JEDNOTCE ELEKTRICKÉ NAPÁJENÍ Z1C: FERRITE CORE Z1C: FERITOVÉ JÁDRO

23 Schéma zapojení A5MSY-2010 Vnitřní jednotka Model: A5CKY10/15/20CR FLOAT SWITCH WIRED CONTROLLER DISPLAY BOARD INDOOR COIL SENSOR RETURN AIR SENSOR TO OUTDOOR UNIT FROM POWER SUPPLY FAN MOTOR KEY: FIELD SUPPLY WIRING AS: AIR SWING MOTOR DP: DRAIN PUMP C1,C2,C3,C4: CAPACITOR CAPACITOR TO POWER SUPPLY Model: A5CKY20/25ER PLOVÁKOVÝ SPÍNAČ KABELOVÝ OVLADAČ DESKA DISPLEJE ČIDLO VNITŘNÍHO VÝMĚNÍKU ČIDLO VRATNÉHO VZDUCHU K VENKOVNÍ JEDNOTCE OD ELEKTRICKÉHO PŘÍVODU MOTOR VENTILÁTORU LEGENDA: PŘIPOJENÍ K ELEKTRICKÉ SÍTI AS: MOTOR POHYBLIVÝCH LAMEL DP: ČERPADLO KONDENZÁTU C1,C2,C3,C4: KONDENZÁTOR KONDENZÁTOR K ELEKTRICKÉMU PŘÍVODU

24 A5MSY-2010 zapojení Schéma Vnitřní jednotka Model: A5CCY10/15CR Model: A5CCY20/25CR

25 Schéma zapojení A5MSY-2010 Vnitřní jednotka Model: A5CMY15ER Model: A5CMY20/25ER

26 A5MSY-2010 Servis a údržba Servis a údržba Varování Před provádění servisu na klimatizační jednotce ji odpojte od elektrické sítě. Jednotka je zkonstruována tak, aby měla dlouhou životnost s minimálními požadavky na údržbu. Jednotku je však nutno pravidelně kontrolovat. Věnujte pozornost položkám, které jsou uvedeny v tabulce níže. Komponenty Předmět údržby Interval Vzduchový filtr (vnitřní jednotka) Vnitřní jednotka 1. Odstraňte veškerý na filtru ulpívající prach pomocí vysavače, nebo jej umyjte ve vlažné vodě (do 40 C) s neutrálním čisticím prostředkem. 2. Před zpětnou montáží do jednotky filtr dobře opláchněte a nechte uschnout. 3. Poznámka: K čištění nikdy nepoužívejte benzín, těkavé látky nebo chemikálie. 1. Odstraňte prach a nečistoty z mřížky nebo panelu otřením měkkou tkaninu namočenou ve vlažné vodě (do 40 C) s přídavkem čisticího prostředku. 2. Poznámka: K čištění vnitřní jednotky nikdy nepoužívejte benzín, těkavé látky nebo chemikálie. Minimálně jednou za 2 týdny. V případě potřeby častěji. Minimálně jednou za 2 týdny. V případě potřeby častěji. Odtok kondenzátu 1. Ověřte čistotu a v případě potřeby vyčistěte. Každé 3 měsíce. Vana a potrubí Zkontrolujte odtékání kondenzátu. Vnitřní ventilátor Ověřte, zda ventilátor nevydává abnormální zvuky. Podle potřeby. Vnitřní / venkovní výměník Každý měsíc. Elektrický přívod Kompresor 1. Zkontrolujte jej a odstraňte nečistoty mezi lamelami. 2. Zkontrolujte a odstraňte jakékoliv překážky, které brání proudění vzduchu vnitřním nebo venkovním výměníkem. 3. Poznámka: Vyhýbejte se přímému kontaktu materiálu na ošetření výměníku s plastovými díly. Může způsobit deformaci plastových dílů jako následek chemické reakce. 1. Ověřte provozní proud a napětí pro vnitřní a venkovní jednotku. 2. Zkontrolujte elektrické zapojení a v případě potřeby dotáhněte vodiče na svorkovnici. Jestliže obvod chladiva zůstane uzavřený, není třeba provádět žádnou údržbu. Nicméně je nutno provádět kontrolu, zda nedochází k únikům ve spojích a armaturách. Každé 2 měsíce. Jednou za rok. Každých 6 měsíců. Vnitřní modely 1. Otevřete čelní panel Podržte panel za vybrání na hlavní jednotce (2 vybrání na pravé a levé straně) a zvedněte jej až k dorazu. Vybrání na hlavní jednotce 2. Sejměte čelní panel Při současném zvedání čelní panel posuňte doprava vytáhněte jej dopředu. Levý otočný čep se uvolní. Posuňte pravý otočný čep doleva a vyjměte jej vytažením dopředu. Otočný čep 3. Nasaďte čelní panel Vyrovnejte pravý a levý otočný čep čelního panelu a zatlačte je dovnitř na doraz. Čelní panel jemně zavřete. (Tlačte na oba konce a střed panelu.

27 Servis a údržba A5MSY-2010 Vzduchový filtr 1. Otevřete čelní panel. Podržte panel za vybrání na hlavní jednotce (2 vybrání na pravé a levé straně) a zvedněte jej až k dorazu. Recess on main unit - Vybrání na hlavní jednotce 2. Vytáhněte vzduchové filtry. Zatlačte mírně nahoru jazýček uprostřed každého vzduchového filtru, pak jej vytáhněte dolů. 3. Filtr vyčistěte nebo vyměňte. Při vytřepávání zbylé vody filtr neždímejte. 4. Nasaďte vzduchový filtr a zavřete čelní panel. Zasaďte úchyty filtrů do otvorů čelního panelu. Pomalu čelní panel zavřete a zatlačte jej ve 3 bodech. (1 na každé straně a 1 uprostřed.) Vzduchové filtry jsou ve vodorovném směru symetrické. FRONT - ČELO Upozornění Nedotýkejte se kovových částí vnitřní jednotky. Mohli byste se poranit. Při snímání nebo nasazování čelního panelu použijte robustní a stabilní podnožku a dávejte pozor při stoupání. Při snímání nebo nasazování čelního panelu přidržujte panel bezpečně rukou, aby nevypadl. K čištění nepoužívejte vodu teplejší než 40 C, benzen, benzín, ředidlo ani těkavé oleje, leštěnky, abrazivní žínky, ani jiné ruční pomůcky. Po čištění se přesvědčte, že je čelní panel bezpečně uchycený. Údržba před uvedením do provozu (Po delším období nečinnosti) Pečlivě prohlédněte a vyčistěte vnitřní a venkovní jednotky. Vyčistěte nebo vyměňte filtry. Vyčistěte potrubí pro odvod kondenzátu. Vyčistěte ucpané vnitřní a venkovní výměníky. Před uvedením do provozu se ujistěte, že je ventilátor vyvážený. Dotáhněte všechna zapojení vodičů a panely. Zkontrolujte, zda neuniká chladivo. Venkovní modely Konstrukce venkovních jednotek řady A5MSY umožňuje snadné a rychlé provádění servisu. Po demontáži horního, předního a bočních panelů jsou přístupné téměř všechny díly. Za normálních okolností tyto venkovní jednotky pouze vyžadují každé 3 měsíce kontrolu a očištění povrchu výměníku na vstupu vzduchu. Pokud se však jednotka instaluje na místě vystavenému působení olejové mlhy a prachu, musí výměníky pravidelně čistit kvalifikovaný servisní technik klimatizačních zařízení a zajistit tak dostatečnou tepelnou výměnu a správný provoz zařízení. Jinak by mohlo dojít ke zkrácení životnosti systému. Upozornění Při provádění zkoušek těsnosti nebo hermetičnosti nevpouštějte do jednotky KYSLÍK, ACETYLEN NEBO JINÉ HOŘLAVÉ a jedovaté plyny. Tyto plyny by mohly při vystavení vysoké teplotě a tlaku způsobit silný výbuch a poškození zařízení. Při provádění zkoušek těsnosti a hermetičnosti se doporučuje používat pouze dusík nebo chladivo.

28 A5MSY-2010 Odstraňování poruch Odstraňování poruch Závady Pokud se na klimatizační jednotce vyskytne závada, okamžitě vypněte hlavní přívod proudu, dříve než začnete provádět následující postup k řešení problémů. Dále jsou uvedeny obvyklé poruchové stavy a jednoduché tipy na odstraňování problémů. Pokud se vyskytnou závady jiného druhu, než jsou zde uvedené, obraťte se na místního prodejce. NEPOKOUŠEJTE SE odstranit problém sami. Č. Závada Možné příčiny / nápravná opatření 1 Klimatizační jednotka neobnoví činnost po výpadku proudu. Nefunguje funkce automatického spouštění. Zapněte prosím jednotku bezdrátovým / 2 Proud vzduchu je příliš pomalý, nebo pokoj nelze dostatečně ochladit. kabelovým ovladačem. Znečištěný vzduchový filtr. Jsou otevřené dveře a okna. Nasávání a výstup vzduchu u vnitřní a venkovní jednotky jsou omezeny nebo zcela ucpány. Není nastavena dostatečně nízká regulovaná teplota. 3 Vyfukovaný vzduch zapáchá. Cigarety, částice z kouře, parfémy a jiné látky, které mohly ulpět na výměníku, mohou způsobovat zápach. 4 Kondenzace na čelní vzduchové mřížce vnitřní jednotky Obraťte se na nejbližšího prodejce. Tato skutečnost je způsobena vlhkostí vzduchu po delší době provozu. Nastavená teplota je příliš nízká. Zvyšte nastavení teploty a nechte jednotku pracovat s vyššími otáčkami ventilátoru. 5 Z klimatizační jednotky vytéká voda. Vypněte jednotku a obraťte se na nejbližšího prodejce. Může k tomu docházet v důsledku instalace v nakloněné poloze. 6 Syčivý zvuk jakoby protékajícího vzduchu při Kapalné chladivo tekoucí do výparníku. provozu klimatizační jednotky. 7 Osvětlení dálkového ovladače je slabé. Baterie jsou vybité. Nejsou správně vložené baterie. Nesprávná montáž. 8 Kompresor pracuje nepřetržitě. Znečištěný vzduchový filtr. Vyčistěte vzduchový filtr. Teplota je nastavená na příliš nízkou hodnotu (při chlazení). Nastavte vyšší teplotu. Teplota je nastavená na příliš vysokou 9 V chladicím režimu nevystupuje chladný vzduch a v režimu topení nevystupuje teplý vzduch. hodnotu (při topení). Nastavte nižší teplotu. Teplota je nastavená na příliš vysokou hodnotu (při chlazení). Nastavte nižší teplotu. Teplota je nastavená na příliš nízkou hodnotu (při topení). Nastavte vyšší teplotu. 10 V režimu topení nevychází teplý vzduch. Jednotka je v režimu odmrazování. Po skončení odmrazovacího cyklu začne jednotka opět topit.

29 Odstraňování poruch A5MSY-2010 Signalizační kontrolky Infračervený přijímač signálu Při vyslání signálu z infračerveného dálkového ovladače přijímač signálu na vnitřní jednotce odpoví, jak je uvedeno níže v tabulce, aby potvrdil příjem signálu. Ze stavu ZAPNUTO na VYPNUTO Ze stavu VYPNUTO na ZAPNUTO Vyčerpání chladiva/chlazení zapnuté Jiné 1 dlouhé pípnutí 2 krátká pípnutí 1 krátké pípnutí Jednotka s tepelným čerpadlem V tabulce jsou popsány LED kontrolky klimatizační jednotky při běžném provozu a v poruchovém stavu. LED kontrolky se nachází na boku klimatizační jednotky. Jednotky s tepelným čerpadlem jsou vybaveny čidlem automatického režimu, čímž se dosáhne rozumné pokojové teploty automatickým spínáním buď režimu chlazení nebo režimu topení v závislosti na teplotě nastavené uživatelem. Infračervený přijímač signálu Infračervený přijímač signálu Chlazení / topení Časovač Sleep (režim spánku) Signalizační LED kontrolky: Normální provoz a poruchy u jednotky s tepelným čerpadlem Indikace normálního provozu / poruchy CHLAZENÍ/TOPENÍ (ZELENÁ/ČERVENÁ) Režim chlazení Zelená Režim topení Červená Automatický režim topení Červená Automatický režim chlazení Zelená Doba do vypnutí (je-li jednotka zapnutá) Doba do zapnutí (je-li jednotka vypnutá) Režim spánku zapnutý Režim ventilátoru zapnutý Zelená Režim odvlhčování zapnutý Zelená Rozmrazování Červená Indikace poruch Zelená ZAP Blikající

30 A5MSY-2010 Odstraňování poruch Diagnostika podle chybových kódů u dálkového ručního ovladače GS01 ZRUŠENÍ ČASU ZAPNUTÍ ZRUŠENÍ ČASU VYPNUTÍ Zobrazení diagnostiky 1. Podržte tlačítko ZRUŠENÍ ČASU ZAPNUTÍ nebo ZRUŠENÍ ČASU VYPNUTÍ po dobu 5 sekund, v části zobrazování teploty začne blikat indikace. 2. Stiskněte opakovaně ZRUŠENÍ ČASU ZAPNUTÍ nebo ZRUŠENÍ ČASU VYPNUTÍ, dokud z vnitřního bzučáku nezazní dlouhé pípnutí. Toto označuje chybový kód, vztahuje se k tabulce chybových kódů a zobrazí se v části zobrazování teploty. 3. Krátké pípnutí nebo dvě za sebou jdoucí pípnutí znamenají nesouhlasící chybové kódy. 4. Ke zrušení zobrazení chybového kódu podržte tlačítko ZRUŠENÍ ČASU ZAPNUTÍ nebo ZRUŠENÍ ČASU VYPNUTÍ po dobu 5 sekund. Alternativně se zobrazení kódu zruší samo, pokud nestisknete tlačítko po dobu 1 minuty. Diagnostika podle chybových kódů u kabelového ručního ovladače Netware 3C

31 Odstraňování poruch A5MSY-2010 Venkovní LED signalizace chyb LED venkovní jednotky signalizují okamžitý stav systému: SIGNALIZACE LED Zelená Červená A Popis NORMÁLNÍ CHYBA INSTALACE PROTIMRAZOVÁ OCHRANA (JINÉ MÍSTNOSTI) PŘEHŘÁTÍ TEPELNÉHO VÝMĚNÍKU CHYBA IPM/CHYBA IGBT NEDOSTATEK PLYNU NADPROUD AC VSTUPU CHYBA ROZBĚHU KOMPRESORU CHYBA KOMUNIKACE (VENKOVNÍ OVLÁDÁNÍ PCB A IPM PCB) CHYBA ČTYŘCESTNÉHO VENTILU DC NAPĚTÍ MIMO ROZSAH ZÁMEK MOTORU KOMPRESORU / PŘETÍŽENÝ MOTOR KOMPRESORU PŘEHŘÁTÍ VÝSTUPNÍHO POTRUBÍ

32 A5MSY-2010 Odstraňování poruch PROTIMRAZOVÁ OCHRANA (CHLAZENÍ) / PŘEHŘÁTÍ TEPELNÉHO VÝMĚNÍKU (TOPENÍ) PŘEHŘÁTÍ TEPELNÉHO VÝMĚNÍKU CHYBA SNÍMACÍHO SYSTÉMU KOMPRESORU CHYBA ZPĚTNÉ VAZBY KOMPRESORU CHYBA ČIDLA AC PROUDU TERMISTOR VENKOVNÍHO VZDUCHU ZKRATOVANÝ/OTEVŘENÝ TERMISTOR VÝSTUPNÍHO POTRUBÍ KOMPRESORU ZKRATOVANÝ/OTEVŘENÝ/NESPRÁVNĚ UMÍSTĚNÝ TERMISTOR VÝSTUPNÍHO POTRUBÍ KOMPRESORU ZKRATOVANÝ/OTEVŘENÝ/NESPRÁVNĚ UMÍSTĚNÝ TERMISTOR KAPALINOVÉHO POTRUBÍ ZKRATOVANÝ/OTEVŘENÝ TERMISTOR PLYNOVÉHO POTRUBÍ ZKRATOVANÝ/OTEVŘENÝ TERMISTOR TEPELNÉHO VÝMĚNÍKU ZKRATOVANÝ/OTEVŘENÝ PŘEHŘÁTÍ VENKOVNÍ OVLÁDACÍ SKŘÍNĚ CHYBA VENKOVNÍ PCB ZÁMEK VENKOVNÍHO DC MOTORU VENTILÁTORU Legenda Bliká Nesvítí Svítí Nastane-li závada, kontaktujte prosím nejbližšího místního prodejce nebo kvalifikované pracovníky servisu. Nepokoušejte se odstranit problém sami. S dotazy k náhradním dílům se laskavě obraťte na autorizovaného prodejce. Diagnostika podle chybových kódů na základě posledního stavu v paměti jednotky s použitím dálkového ručního ovladače 1. Vyjměte baterii z dálkového ručního ovladače. 2. Vyčkejte na úplné zhasnutí displeje (protože tento ruční ovladač spotřebovává velmi málo energie, trvá resetování paměti delší dobu). 3. Znovu vložte baterii a ihned (než dojde znovu k zobrazení na LCD displeji) stiskněte společně tlačítka Mode a ON/OFF, dokud se nezobrazí Stiskněte tlačítko Mode na 5: Stiskněte jednou tlačítko ON/OFF. 6. Poté vyjměte baterii z dálkového ručního ovladače a počkejte na zhasnutí displeje. Poté opět vložte baterii do ovladače. 7. Nakonec opakujte výše uvedené kroky diagnostiky chyb na dálkovém ručním ovladači GS01. Diagnostika podle chybových kódů na základě posledního stavu v paměti jednotky s použitím dálkového kabelového ručního ovladače 1. Stiskněte současně tlačítka SLEEP a TIMER ACTIVE, dokud nezačne blikat chybový kód na posledních 2 místech v oblasti zobrazování času.

NÁVOD K OBSLUZE MULTI-SPLIT JEDNOTKY VENKOVNÍ / VNITŘNÍ INVERTER A5MSY 18BR, A5MSY 20BR, A5MSY 25BR, A5MSY 30 BR VNITŘNÍ

NÁVOD K OBSLUZE MULTI-SPLIT JEDNOTKY VENKOVNÍ / VNITŘNÍ INVERTER A5MSY 18BR, A5MSY 20BR, A5MSY 25BR, A5MSY 30 BR VNITŘNÍ NÁVOD K OBSLUZE MULTI-SPLIT JEDNOTKY VENKOVNÍ / VNITŘNÍ INVERTER VENKOVNÍ A5MSY 18BR, A5MSY 20BR, A5MSY 25BR, A5MSY 30 BR VNITŘNÍ A5WMY 10-15-20, A5CKY 10-15-20, A5CMY 15-20, A5CCY 10-15-20 ABV klima s.r.o.,

Více

K l i m a t i z a c e NÁSTĚNNÝ TYP - Inverter

K l i m a t i z a c e NÁSTĚNNÝ TYP - Inverter Návod k obsluze K l i m a t i z a c e NÁSTĚNNÝ TYP - Inverter ASD 9Ui-EK ASD 12Ui-EK (DS-9UIEK_DOS-9UIEK) (DS-12UIEK_DOS-12UIEK) Před provozem si pozorně přečtěte návod k obsluze. Ponechte jej pro další

Více

1. Porty na desce plošných spojů

1. Porty na desce plošných spojů 1. Porty na desce plošných spojů Porty na desce plošných spojů Č. Obsah Napětí portu 1 CN41 Napájecí port hlavního ventilu panelu 220 V 2 CN21 Port výstupního zatížení, ohřívač klikové skříně HEAT 1 a

Více

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČEŠTINA OBSAH STRUČNÝ NÁVOD STRUČNÝ NÁVOD OBSAH 1. STRUČNÝ NÁVOD 1 Rychlý start 02 2 Displej 03 3 Tlačítko 04 4 Provoz 08 3 4 5 6 Posuvné dveře (uzavřené)

Více

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ)

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ) OVLADAČ AC8000 AC8000A KOMPAKTNÍ TERMOSTAT S MIKROPROCESOREM Vlastnosti: čtyří režimy: chlazení/větrání/topení/auto rychlost ventilátoru: vysoká/střední/nízká/automatická tři typy: pouze chlazení/chlazení

Více

NÁVOD K OBSLUZE Okenní typ

NÁVOD K OBSLUZE Okenní typ TIMER POWER SLEEP TEMP HIGH MED LOW COOL MODE DRY NÁVOD K OBSLUZE Okenní typ model KWF1-09CRN1 ERP KWF1-12CRN1ERP UCHOVEJTE TENTO NÁVOD PRO BUDOUCÍ POUŽITÍ OBSAH BEZPEČNOSTÍ INFORMACE... 1 POPIS ČÁSTÍ...

Více

Instalační návod. Sada 2cestných ventilů/3cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Instalační návod. Sada 2cestných ventilů/3cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Sada cestných ventilů/cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Sada cestných ventilů/cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem Před instalací si pozorně přečtěte

Více

OBSAH. Popis... 2 Provozní podmínky... 2 Důležité bezpečnostní pokyny... 3 Instalace... 4 Použití tlačítek... 5

OBSAH. Popis... 2 Provozní podmínky... 2 Důležité bezpečnostní pokyny... 3 Instalace... 4 Použití tlačítek... 5 CZ NÁSTĚNNÝ &-# 8æ,9$7(6.ë A INSTALAČNÍ 0$18É/ KJR-15B AIR CONDITIONING OBSAH Popis... 2 Provozní podmínky... 2 Důležité bezpečnostní pokyny... 3 Instalace... 4 Použití tlačítek... 5 1 POPIS Displej Z

Více

32 AX3006/1 MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM NÁVOD K OBSLUZE

32 AX3006/1 MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM NÁVOD K OBSLUZE 32 AX3006/1 MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM NÁVOD K OBSLUZE Obsah Klimatizační zařízení... - 2 - Popis zařízení... - 4 - Příslušenství... - 5 - Ovládací panel... - 6 - Provozní pokyny...

Více

Návod k obsluze odvlhčovače

Návod k obsluze odvlhčovače Odvlhčovač vzduchu Návod k obsluze odvlhčovače Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! Návod uchovejte pro případné další použití. VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená

Více

Pohon garážových vrat

Pohon garážových vrat Hněvkovského 30/65, 61700 Brno-Komárov Pohon garážových vrat Instalační a uživatelský manuál Upozornění: je důležité pro bezpečnost všech osob, kteří instalují a používají tento pohon garážových vrat,

Více

Modely: A5LCY 10DR A5LCY 15DR A5LCY 20CR A5LCY 25CR

Modely: A5LCY 10DR A5LCY 15DR A5LCY 20CR A5LCY 25CR A5LCY-I-2010 Vlastnosti Modely: A5LCY 10DR A5LCY 15DR A5LCY 20CR A5LCY 25CR A5LCY-I-2010 Vlastnosti Vlastnosti Autodiagnostika Mikroprocesor poskytuje možnost detekovat a diagnostikovat jakoukoli závadu

Více

FULL DC INVERTER SYSTEMS

FULL DC INVERTER SYSTEMS FULL DC INVERTER SYSTEMS NÁVOD K OBSLUZE KJR-29B K O M E R Č N Í K L I M A T I Z A C E S D V 4 Překlad původního uživatelského návodu Tento návod obsahuje podrobné pokyny, kterým byste měli věnovat pozornost

Více

Návod na obsluhu a údržbu

Návod na obsluhu a údržbu 1 Návod na obsluhu a údržbu 04-2016 VŠEOBECNÉ INFORMACE Tento návod představuje nedílnou součást výrobku, ke kterému byl přiložen, a musí být uchován pro budoucí potřebu. Pozorně si přečtěte upozornění

Více

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej!

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18 Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená s návodem k obsluze. Zařízení

Více

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Originální instrukce (CZ) Důležité bezpečnostní instrukce 3 Rozbalení a příprava 4 Připojení k elektrice 4 Spuštění 5 Termostat 6 Rozmrazování 6 Údržba

Více

Návod k obsluze odvlhčovače

Návod k obsluze odvlhčovače Odvlhčovač vzduchu Návod k obsluze odvlhčovače Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! Návod uchovejte pro případné další použití. VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená

Více

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE OBSAH UPOZORNĚNÍ... 2 PARAMETRY DÁLKOVÉHO OVLADAČE... 2 PŘEHLED FUNKCÍ TLAČÍTEK OVLADAČE... 3 NÁZVY A FUNKCE INDIKÁTORŮ OVLADAČE... 5 POUŽITÍ OVLADAČE... 6 INSTALACE/VÝMĚNA

Více

NÁVOD K OBSLUZE PODSTROPNÍ, PARAPETNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA

NÁVOD K OBSLUZE PODSTROPNÍ, PARAPETNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA 1 NÁVOD K OBSLUZE PODSTROPNÍ, PARAPETNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA S TEPELNÝM ČERPADLEM ACM 15 EW, ACM 20 EW, ACM 25 EW, ACM 28 EW RCM 30 DW, RCM 40 DW, RCM 50 DW, RCM 62 DW ABV klima s.r.o., Bakovská 6A, 197

Více

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ CZ SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 2 2 3 4 5 8 NÁVOD K OBSLUZE 1 INFORMACE 1. Před uvedením do provozu si prosím přečtěte tento

Více

AT Multifunkční jednotka na úpravu vzduchu

AT Multifunkční jednotka na úpravu vzduchu AT -5461 Multifunkční jednotka na úpravu vzduchu Bezpečnost Tento návod si pročtěte a uschovejte Toto zařízení smějí používat děti starší 8 let a osoby s omezenými tělesnými, smyslovými či mentálními schopnostmi

Více

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ NÁVOD K OBSLUZE ODVLHČOVAČE DryDigit 20 LCD Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 Bezpečnostní pravidla - nenechávejte přívodní kabel smotaný (obr.1) - dbejte na řádné zapojení zástrčky

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ t Děkujeme vám, že jste si vybrali tepelné čerpadlo Fairland Invertor Plus. Tento návod vám poskytne nutné informace pro optimální používání a údržbu, přečtěte si ho prosím

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Dělený klimatizační systém

NÁVOD K POUŽITÍ Dělený klimatizační systém NÁVOD K POUŽITÍ Dělený klimatizační systém 1 OBSAH NÁZEV ČÁSTÍ A SPÍNAČ NASTAVENÍ PROVOZU 3 MÍSTO PRO INSTALACI 4 ELEKTRICKÉ POŽADAVKY 4 BEZPEČNOSTNÍ 4 POUŽÍVÁNÍ DÁLKOVÉHO OVLÁDÁNÍ 4 Jak instalovat baterie

Více

Výrobník nápojového ledu ZP-15

Výrobník nápojového ledu ZP-15 Návod k používání Výrobník nápojového ledu ZP-15 ELKTRICKÝ VÝROBNÍK LEDU ZP - 15 Důležité provozní požadavky: - Teplota vzduchu 10º C - 40º C - Teplota vody 5º C - 20º C - Kapacita výroby ledu 15kg/24h

Více

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP32 / 42. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej!

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP32 / 42. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP32 / 42 Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená s návodem k obsluze odvlhčovače.

Více

NÁVOD K OBSLUZE ROCKY SERIES ASH-09AIR, ASH-12AIR

NÁVOD K OBSLUZE ROCKY SERIES ASH-09AIR, ASH-12AIR NÁVOD K OBSLUZE ROCKY SERIES ASH-09AIR, ASH-12AIR P eklad p vodního návodu k obsluze Bezpečnostní pokyny VAROVÁNÍ Provoz a údržba Toto zařízení mohou používat také děti starší 8 let a osoby se sníženými

Více

Kompaktní kondenzační jednotky se vzduchem chlazeným kondenzátorem pomaloběžné ventilátory 500 ot./min tichý chod provoz do venkovní teploty -15 C

Kompaktní kondenzační jednotky se vzduchem chlazeným kondenzátorem pomaloběžné ventilátory 500 ot./min tichý chod provoz do venkovní teploty -15 C Chladící výkon: 20 až 150 kw Kompaktní kondenzační jednotky se vzduchem chlazeným kondenzátorem pomaloběžné ventilátory tichý chod provoz do venkovní teploty -15 C POUŽITÍ Kondenzační jednotky CONDENCIAT

Více

KLIMATIZAČNÍ TECHNIKA

KLIMATIZAČNÍ TECHNIKA KLIMATIZAČNÍ TECHNIKA NÁVOD ZAPOJENÍ Děkujeme Vám, že jste si zakoupili zimní sadu pro klimatizační jednotky SINCLAIR, která Vám umožní bezpečný provoz klimatizace za nízkých teplot. Před zahájením používání

Více

APY-09CL Mobilní klimatizační zařízení. Návod k obsluze

APY-09CL Mobilní klimatizační zařízení. Návod k obsluze APY-09CL Mobilní klimatizační zařízení Návod k obsluze Děkujeme, že jste si vybrali toto špičkové klimatizační zařízení. Před jeho použitím si pečlivě přečtěte tento návod. 24 BEZPEČNOST PŘED POUŽITÍM

Více

DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY NÁVOD K OBSLUZE

DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY NÁVOD K OBSLUZE ČEŠTINA NÁVOD K INSTALACI Strana 1-8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIR CONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. OBSAH

Více

Mobilní klimatizace CL 3542. Obj. č. 105 11 29

Mobilní klimatizace CL 3542. Obj. č. 105 11 29 Mobilní klimatizace CL 3542 Základní upozornění Přečtěte si pečlivě návod k obsluze předtím, než uvedete zařízení do provozu a držte se pokynů v návodu včetně varování a popisu zabaleného uvnitř dodávky.

Více

Dálkové ovládání Návod k použití

Dálkové ovládání Návod k použití Dálkové ovládání Návod k použití Pečlivě si prostudujte tyto pokyny pro bezpečné a správné používání tohoto výrobku. Uchovejte návod pro budoucí použití. 1 Obsah Opatření Popis ovládacích prvků Použití

Více

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ MiniDry 160 NÁVOD K OBSLUZE ODVLHČOVAČE Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 Bezpečnostní pravidla - nenechávejte přívodní kabel smotaný (obr.1) - dbejte na řádné zapojení zástrčky

Více

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Tento produkt je bezdrátové dálkové ovládání, které umožňuje uživateli uvolnit závěrku fotoaparátu

Více

TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 TP44

TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 TP44 www.regulus.cz TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 CZ TP44 1. Popis Digitální termostat je vhodný k řízení teploty v obývacím pokoji a velmi snadno se ovládá. Umožňuje

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO DÁLKOVÝ OVLADAČ

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO DÁLKOVÝ OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO DÁLKOVÝ OVLADAČ 8 ON OFF SMART FEEL Děkujeme Vám za zakoupení klimatizace od firmy Hisense. Před prvním použitím si prosím pozorně přečtěte instrukce uvedené v uživatelském a instalačním

Více

ODVLHČOVAČ VZDUCHU ADDH-10 ADDH-12 ADDH-20 ADDH 10 DIG

ODVLHČOVAČ VZDUCHU ADDH-10 ADDH-12 ADDH-20 ADDH 10 DIG Návod k obsluze ODVLHČOVAČ VZDUCHU ADDH-10 ADDH-12 ADDH-20 ADDH 10 DIG Čtěte prosím tento návod pozorně a uchovejte jej pro další použití. Umístění Dbejte na to, aby byl přístroj zapojen do správného zdroje

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20 NÁVOD K OBSLUZE Zimní sada SWK-20 - plynulá regulace otáček ventilátoru - ovládání ohřívače podle okolní teploty -alarm při vysoké kondenzační teplotě - zobrazení aktuální teploty - mikroprocesorové řízení

Více

S10. Návod k obsluze. dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A

S10. Návod k obsluze.  dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A www.auraton.cz S10 Návod k obsluze dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A + 3 AURATON S10 Ovladač trojcestného ventilu AURATON S10 je ovladač určený k ovládání trojcestného ventilu. Zařízení otevírá a

Více

NÁVOD K OBSLUZE MEZISTROPNÍ, POTRUBNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA FAN COIL

NÁVOD K OBSLUZE MEZISTROPNÍ, POTRUBNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA FAN COIL 1 NÁVOD K OBSLUZE MEZISTROPNÍ, POTRUBNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA FAN COIL 2-TRUBKOVÝ SYSTÉM ACC 10 CW, ACC 15 CW, ACC 20 CW ACC 25 CW, ACC 28 CW, ACC 38 CW ACC 40 CW, ACC 50 CW, ACC 60 CW ABV klima s.r.o.,

Více

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Link RS Room Sensor Installation Guide. Danfoss Heating Solutions

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Link RS Room Sensor Installation Guide. Danfoss Heating Solutions MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Room Sensor Installation Guide Danfoss Heating Solutions Obsah Úvod................................................... 69 Symboly na displeji.....................................

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO DÁLKOVÝ OVLADAČ

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO DÁLKOVÝ OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO DÁLKOVÝ OVLADAČ Děkujeme, že využíváte produkty značky Hisense. Před prvním použitím si prosím pozorně přečtěte instrukce uvedené v uživatelském i instalačním manuálu. Uvedené obrázky

Více

NÁVOD K OBSLUZE MEZISTROPNÍ, POTRUBNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA

NÁVOD K OBSLUZE MEZISTROPNÍ, POTRUBNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA 1 NÁVOD K OBSLUZE MEZISTROPNÍ, POTRUBNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA S TEPELNÝM ČERPADLEM A5CC 10 CR, A5CC 15 CR, A5CC 20 CR A5CC 25 CR, A5CC 28 CR, A5CC CR, A5CC 50 CR, A5CC 60 CR ABV klima s.r.o., Bakovská

Více

Dávkovací čerpadla - INVIKTA

Dávkovací čerpadla - INVIKTA Dávkovací čerpadla - INVIKTA SLOŽENÍ SYSTÉMU 1 Šroubení výtlaku 2 Šroubení sání 3 Sací ventil Otočný regulátor otáček Vstup pro napájecí kabel Vstup senzoru hladiny 7 Nástěnná konzole OBSAH BALENÍ INVIKTA

Více

VÝBĚR REŽIMU: COOL - chlazení, DEHUMIDIFY - odvlhčování, HEAT topení *), FAN - ventilace.

VÝBĚR REŽIMU: COOL - chlazení, DEHUMIDIFY - odvlhčování, HEAT topení *), FAN - ventilace. MOBILNÍ KLIMATIZACE DAITSU APD-9A NÁVOD K OBSLUZE 1 OVLÁDACÍ PANEL ZAPÍNÁNÍ / VYPÍNÁNÍ ČASOVÉHO SPÍNAČE: Programování funkce časového spínače zapínání / vypínání klimatizace. VÝBĚR REŽIMU: COOL - chlazení,

Více

MODEL APD 9A APD 12A. kcal/h 2250 3000 W 2616 3490 EER 2,62 2,68 vysoké ot. db(a) 50 52 Hlučnost - vnitřní jednotka střední ot.

MODEL APD 9A APD 12A. kcal/h 2250 3000 W 2616 3490 EER 2,62 2,68 vysoké ot. db(a) 50 52 Hlučnost - vnitřní jednotka střední ot. 24 hodinový časovač: umožňuje kompletně naprogramovat jednotku na celý den Vysoušení 4 rychlosti ventilátoru: nízká, střední, vysoká a automatická Funkce AUTO - v závislosti na teplotě v místnosti si jednotka

Více

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA 2003 Návod k použití OBECNÁ UPOZORNĚNÍ Prostorový termostat AVANSA 2003 je vhodný pro ovládání většiny kotlů prodávaných v České republice. Může být snadno připojen

Více

Rekuperační jednotky

Rekuperační jednotky Rekuperační jednotky Vysoká účinnost výměníku účinnosti jednotky a komfortu vnitřního prostředí je dosaženo koncepcí výměníku, v němž dochází k rekuperaci energie vnitřního a venkovního vzduchu a takto

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL KONDENZAČNÍ JEDNOTKY SPLIT INVERTER PRO POUŽITÍ S VÝPARNÍKEM VZT

UŽIVATELSKÝ MANUÁL KONDENZAČNÍ JEDNOTKY SPLIT INVERTER PRO POUŽITÍ S VÝPARNÍKEM VZT 1 UŽIVATELSKÝ MANUÁL KONDENZAČNÍ JEDNOTKY SPLIT INVERTER PRO POUŽITÍ S VÝPARNÍKEM VZT F5LCY 50 A1RC/A2RC, F5LCY 71 A1RC/A2RC, F5LCY 80 A1RC/A2RC F5LCY 100 A1RC3/A2RC3, F5LCY 140 A1RC3/A2RC3, F5LCY 160

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

Návod na obsluhu MIDEA Okenní (kompaktní) klimatizační jednotka

Návod na obsluhu MIDEA Okenní (kompaktní) klimatizační jednotka Návod na obsluhu MIDEA Okenní (kompaktní) klimatizační jednotka Děkujeme, že jste se rozhodli zakoupit toto zařízení. Prosíme, abyste si před zapojením zařízení pozorně přečetli tento návod. Bezpečnostní

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČESKY. KLIMATIZACE SPLITOVÉHO TYPU Pro všeobecné veřejné použití. Vnitřní jednotka Řady 42UQV025M, 035M, 050M, 060M

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČESKY. KLIMATIZACE SPLITOVÉHO TYPU Pro všeobecné veřejné použití. Vnitřní jednotka Řady 42UQV025M, 035M, 050M, 060M UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČESKY KLIMATIZACE SPLITOVÉHO TYPU Pro všeobecné veřejné použití Vnitřní jednotka Řady 42UQV025M, 035M, 050M, 060M Venkovní jednotka Řady 38UYV025M, 035M, 050M, 060M Bezpečnostní opatření

Více

www.vorcz.cz 32 7002-27 Digitální Manometr Mastercool

www.vorcz.cz 32 7002-27 Digitální Manometr Mastercool 32 7002-27 Digitální Manometr Mastercool Specifikace: ukazatel nízkého stavu baterie zobrazuje 61 chladiv zobrazuje saturaci, orosení, teplotu varu čidlo / termočlánek zobrazuje teplotu přehřátí / podchlazení

Více

PÍSKOVÁ FILTRACE INTEX

PÍSKOVÁ FILTRACE INTEX Aktualizováno 22.1.2013 PÍSKOVÁ FILTRACE INTEX NÁVOD K POUŽITÍ 1 Důležité bezpečnostní zásady Před instalací a použitím tohoto výrobku je nutné si pozorně přečíst, porozumět a řídit se veškerými pokyny.

Více

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD MONTÁŽNÍ NÁVOD KLIMATIZACE Před montáží výrobku si prosím přečtete celý tento montážní návod. Montáž je třeba provádět v souladu s národními normami elektroinstalací a smí jí vykonávat pouze oprávněné

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU Pokyny pro instalaci a zapojení Bezpečnostní a pokyny ikvidace o-carbon Rekuperační jednotka do jedné místnosti Před použitím jednotky, si pečlivě přečtěte tento návod a záruční podmínky. Přečtěte si tyto

Více

Řada 2trubkových jednotek ECOi 6N. VRF systém s vysokou účinností a vysokým výkonem

Řada 2trubkových jednotek ECOi 6N. VRF systém s vysokou účinností a vysokým výkonem VYSOKÁ ÚČINNOST Řada 2trubkových jednotek ECOi 6N. VRF systém s vysokou účinností a vysokým výkonem VRF systémy s velkým výkonem a chladivem R410A s pokročilou technologií Nová konstrukce nové generace

Více

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: FANCOIL SILENCE EGWW 2) Typ: IVAR. EGWW ) Charakteristika použití:

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: FANCOIL SILENCE EGWW 2) Typ: IVAR. EGWW ) Charakteristika použití: 1) Výrobek: FANCOIL SILENCE EGWW 2) Typ: IVAR. EGWW 07 10 13-15 3) Charakteristika použití: Fancoily jsou kvalitní zařízení určená pro civilní použití. Elegantní design, elektronické ovládání a vysoce

Více

VYSOUŠEČ VZDUCHU SPD10-SDR/16-SDR UŽIVATELSKÝ MANUÁL

VYSOUŠEČ VZDUCHU SPD10-SDR/16-SDR UŽIVATELSKÝ MANUÁL VYSOUŠEČ VZDUCHU SPD10-SDR/16-SDR UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1 BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE 1. Před uvedením jednotky do provozu si pečlivě přečtěte tento návod a uschovejte jej pro další použití. 2. Nikdy neponořujte

Více

Instalační návod. Dálkový ovladač BRC1D528

Instalační návod. Dálkový ovladač BRC1D528 BRCD58 3 S M S M PCB 4 3 7 5 6 4 5 6 a b c 4 3 UNIT No. GROUP SETTING d e P P P P 7 7 6 5 8 3 + 4 5 6 8 . BRCD58 PŘED SPUŠTĚNÍM JEDNOTKY SI POZORNĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU. NEZAHAZUJTE JI. ULOŽTE SI JI

Více

Dálkový kabelový ovladač UTB-GUB

Dálkový kabelový ovladač UTB-GUB + Návod k obsluze BIG MULTI SYSTÉM Dálkový kabelový ovladač UTB-GUB Uchovejte tento manuál i pro budoucí použití. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte následující bezpečnostní

Více

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD MONTÁŽNÍ NÁVOD KLIMATIZACE ČEŠTINA Před montáží výrobku si prosím přečtěte celý tento montážní návod. Montáž je třeba provádět v souladu s národními normami elektroinstalací a smí jí vykonávat pouze oprávněné

Více

NÁVOD K POUŽITÍ DÁLKOVÝ OVLADAČ KLIMATIZAČNÍ JEDNOKY

NÁVOD K POUŽITÍ DÁLKOVÝ OVLADAČ KLIMATIZAČNÍ JEDNOKY NÁVOD K POUŽITÍ DÁLKOVÝ OVLADAČ KLIMATIZAČNÍ JEDNOKY Rádi bychom vám poděkovali za to, že jste si zakoupili naši klimatizaci. Před použitím klimatizační jednotky se důkladně seznamte s návodem k použití.

Více

NÁVOD K OBSLUZE UTY-LNH FUJITSU GENERAL LIMITED DÁLKOVÝ OVLADAČ (BEZDRÁTOVÝ TYP) UCHOVEJTE TENTO MANUÁL PRO BUDOUCÍ POUŽITÍ

NÁVOD K OBSLUZE UTY-LNH FUJITSU GENERAL LIMITED DÁLKOVÝ OVLADAČ (BEZDRÁTOVÝ TYP) UCHOVEJTE TENTO MANUÁL PRO BUDOUCÍ POUŽITÍ TM NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÝ OVLADAČ (BEZDRÁTOVÝ TYP) UTY-LNH UCHOVEJTE TENTO MANUÁL PRO BUDOUCÍ POUŽITÍ FUJITSU GENERAL LIMITED OBSAH BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... POPIS ČÁSTÍ... ZAHÁJENÍ ČINNOSTI... ČINNOST...

Více

Dometic HB 2500. Uživatelský manuál, návod k použití

Dometic HB 2500. Uživatelský manuál, návod k použití Klimatizační jednotka Dometic HB 2500 Uživatelský manuál, návod k použití Výrobek splňuje zákonné záruční podmínky a prováděcí směrnice podle 1999/44/CE Záruka zaniká v případě poškození vnějšími vlivy,

Více

NÁVOD K OBSLUZE DRÁTOVÝ OVLADAČ PRO. SF-xxDS SF-xxDT

NÁVOD K OBSLUZE DRÁTOVÝ OVLADAČ PRO. SF-xxDS SF-xxDT CS NÁVOD K OBSLUZE DRÁTOVÝ OVLADAČ PRO SF-xxDS SF-xxDT P eklad p vodního návodu k obsluze Obsah 1. Postup instalace... 2 1.1 Instalace panelu displeje... 2 1.2 Instalace elektrické skříňky... 3 2. Elektrické

Více

Návod k použití Termostat FH-CWP

Návod k použití Termostat FH-CWP Návod k použití Termostat FH-CWP Obsah Návod k použití termostatu FH-CWP 1. Přehled funkcí... 3 2. Montáž... 4 3. Instalace... 4 4. Ruční režim (tovární nastavení)... 5 5. Časová funkce ON/OFF... 6 6.

Více

Pokojová klimatizace

Pokojová klimatizace Pokojová klimatizace Návod k použití Vážení zákazníku, blahopřejeme Vám k zakoupení vysoce kvalitní klimatizace. Klimatizační jednotky jsou přístroje na vysoké technické úrovni, které využívají tři hlavní

Více

2 Návod k obsluze. Česky. 38 Bedieningsinstructies

2 Návod k obsluze. Česky. 38 Bedieningsinstructies Česky 2 Návod k obsluze 8 14 20 26 32 38 Bedieningsinstructies BK 0012500 / REV PC Robotický čistič bazénů Nettoyeur de Piscine Automatischer Schwimmbeckenreiniger Limplafondos de Piscina Aspirador Automático

Více

MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ. APK-10A, APK-12A Návod k obsluze

MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ. APK-10A, APK-12A Návod k obsluze MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ APK-10A, APK-12A Návod k obsluze Před použitím zařízení si přečtěte tento návod. Uložte návod tak, abyste jej měli stále k dispozici. 30 TECHNICKÉ ÚDAJE Model č. APK-10A APK-12A

Více

Solární fontána

Solární fontána 10032286 Solární fontána Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání způsobené

Více

Výstup chladicí kapaliny pro vnější topení. Obecné

Výstup chladicí kapaliny pro vnější topení. Obecné Obecné Obecné Chladicí kapalina může být využita pro vnější topení. Například kabiny jeřábů, skříňové nástavby, atd. Teplo se odebírá z proudění v bloku motoru a vrací se trubkou za chladičem. DŮLEŽITÉ!

Více

DPH 10. CZ Návod pro instalaci ohřívače odkapávací mísy venkovní jednotky NIBE SPLIT

DPH 10. CZ Návod pro instalaci ohřívače odkapávací mísy venkovní jednotky NIBE SPLIT DPH 10 CZ Návod pro instalaci ohřívače odkapávací mísy venkovní jednotky NIBE SPLIT 1 UPOZORNĚNÍ! Vypněte přívod el. energie před instalací ohřívače Ohřívač musí být instalován pouze kvalifikovanou osobou

Více

NÁSTĚNNÁ DUO SPLIT KLIMATIZACE FUNAI AM-40 - AM-70 Návod k instalaci

NÁSTĚNNÁ DUO SPLIT KLIMATIZACE FUNAI AM-40 - AM-70 Návod k instalaci 1 NÁSTĚNNÁ DUO SPLIT KLIMATIZACE FUNAI AM-40 - AM-70 Návod k instalaci Děkujeme Vám, že jste si vybrali naši klimatizaci. - Pro správné a spolehlivé použití zařízení, pečlivě prostudujte návod a uschovejte

Více

Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600

Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Uživatelská příručka CZ 14 201-070726 1 CZ Obsah Důležité bezpečnostní pokyny 14 Vybalení a instalace 14 Elektrické zapojení 15 Uvedení zařízení do provozu 15

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Výstup chladicí kapaliny pro vnější topení. Obecné

Výstup chladicí kapaliny pro vnější topení. Obecné Chladicí kapalina může být využita pro vnější topení. Například kabiny jeřábů, skříňové nástavby, atd. Teplo se odebírá z proudění v bloku motoru a vrací se trubkou za chladičem. DŮLEŽITÉ! Následující

Více

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Myčka nářadí - 80 litrů Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní, v pořádku

Více

Kompaktní a tiché Vhodné pro všechny typy výparníků Pro chlazení vzduchu i vody

Kompaktní a tiché Vhodné pro všechny typy výparníků Pro chlazení vzduchu i vody Chladící výkon: 5 až 20 kw Kompaktní a tiché Vhodné pro všechny typy výparníků Pro chlazení vzduchu i vody POUŽITÍ Kondenzační jednotky CONDENCIAT řady CS se vzduchem chlazenými kondenzátory jsou kompaktní

Více

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY IN 201502 M BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY NÁVOD K POUŽITÍ Model č.: KDR-4E-3 PŘEDSTAVENÍ VÝROBKU 3 INSTALAČNÍ PODMÍNKY 3 ZPŮSOBY INSTALACE VÝROBKU 5 INSTALACE ZAŘÍZENÍ SE SPODNÍM PŘÍVODEM 6 KLÍČOVÉ

Více

Návod k použití. Rekuperační jednotka. VUT 300 EVK mini EC VUT 300 EV mini EC VUT 301 EVK mini EC VUT 301 EV mini EC

Návod k použití. Rekuperační jednotka. VUT 300 EVK mini EC VUT 300 EV mini EC VUT 301 EVK mini EC VUT 301 EV mini EC Návod k použití Rekuperační jednotka VUT 300 EVK mini EC VUT 300 EV mini EC VUT 301 EVK mini EC VUT 301 EV mini EC 2 OBSAH Úvod Použití Obsah dodávky Struktura kódu produktu Technická data Bezpečnostní

Více

Instalační návod. Pokojový termostat EKRTW

Instalační návod. Pokojový termostat EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 Obsah 1. Úvod...1 2. Instalace termostatu...2 3. Nastavení u v instalační nabídce...5 4. Technické parametry...9 1. Úvod Před spuštěním jednotky si tuto příručku

Více

1. Produktová řada Venkovní jednotky

1. Produktová řada Venkovní jednotky 1. Produktová řada Venkovní jednotky Název modelu F5MDV 200 BR F5MDV 260 BR Rozměr těla (mm) Šířka: 1120 Výška:1558 Hloubka: 400 Šířka: 1120 Výška:1558 Hloubka: 400 Čistá/hrubá hmotnost (kg) Napájení 137/153

Více

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9 Mod. 2481 CZ Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 Obr. 9 Obr. 10 Obr. 11 Obr. 12 Obr. 13 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesundávejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Obr. 14 Důležité varování TENTO SPOTŘEBIČ

Více

SORKE TPC SALDA. Dotykový programovatelný ovladač. Příručka pro uživatele TPC

SORKE TPC SALDA. Dotykový programovatelný ovladač. Příručka pro uživatele TPC SALDA Dotykový programovatelný ovladač TPC Příručka pro uživatele TPC Dotyková obrazovka Nastavení a zobrazení teploty vstupního vzduchu Nastavení a zobrazení rychlosti otáčení motoru ventilátoru Zobrazení

Více

NÁVOD K OBSLUZE KAZETOVÁ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA FAN COIL

NÁVOD K OBSLUZE KAZETOVÁ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA FAN COIL 1 NÁVOD K OBSLUZE KAZETOVÁ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA FAN COIL 2-TRUBKOVÝ SYSTÉM ACK 20 AW, ACK 25 AW, ACK 30 AW ACK 40 AW, ACK 50 AW ACK 15 BW, ACK 20 BW, ACK 25 BW ACK 10 CW, ACK 15 CW, ACK 20 CW ABV klima

Více

TEPELNÁ ČERPADLA ŘADY NTČ invert. měničem dokáže efektivně pracovat s podlahovým topením i vodními fan-coily a radiátory pro ohřev či chlazení.

TEPELNÁ ČERPADLA ŘADY NTČ invert. měničem dokáže efektivně pracovat s podlahovým topením i vodními fan-coily a radiátory pro ohřev či chlazení. TEPELNÁ ČERPADLA ŘADY NTČ invert Tepelné čerpadlo Nelumbo s frekvenčním měničem dokáže efektivně pracovat s podlahovým topením i vodními fan-coily a radiátory pro ohřev či chlazení. RADIÁTORY TEP. ČERPADLO

Více

VRR24L NÁVOD K OBSLUZE

VRR24L NÁVOD K OBSLUZE PŘEPOUŠTĚCÍ STANICE VRR24L NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. VŠEOBECNÁ BEZPEČNOST... 3 2. NÁVOD K OBSLUZE... 4 3. SPECIFIKACE... 6 4. PRACOVNÍ PANEL... 7 5. SCHÉMA A SEZNAM DÍLŮ... 8 6. SCHÉMA ZAPOJENÍ... 9 7.

Více

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač.

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač. BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití Charakteristika: - jednoduše ovladatelný, přenosný vysavač - bezsáčkový mechanismus - průhledný na nečistoty, snadno vyprázdnitelný

Více

TEPELNÉ ČERPADLO VZDUCH VODA PRO TOPENÍ S VESTAVĚNÝM ELEKTROKOTLEM

TEPELNÉ ČERPADLO VZDUCH VODA PRO TOPENÍ S VESTAVĚNÝM ELEKTROKOTLEM TEPELNÉ ČERPADLO VZDUCH VODA PRO TOPENÍ S VESTAVĚNÝM ELEKTROKOTLEM Model: LWRb-8kW Provozní manuál (7.4.2014) Pročtěte si důkladně tento manuál, pokud tak neučiníte, může dojít k nevratnému poškození vašeho

Více

INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI

INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI DÁLKOVÝ OVLADAČ PRO VENTILÁTOR Jmenovité napětí 220-240V, 50Hz PROSÍM PŘED POUŽITÍM PRODUKTU SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE VŠECHNY INSTRUKCE VAROVÁNÍ aby se snížilo riziko vzniku

Více

Instalační návod. Souprava digitálního tlakoměru BHGP26A1

Instalační návod. Souprava digitálního tlakoměru BHGP26A1 Instalační návod Souprava digitálního tlakoměru BHGP6A BHGP6A Souprava digitálního tlakoměru Instalační návod Obsah Strana Instalace Příslušenství... Instalace... Pracovní postup... Provozní kontrola...

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

S1200HP Návod pro uïívání a údrïbu

S1200HP Návod pro uïívání a údrïbu S1200HP Návod pro uïívání a údrïbu Vážený zákazníku, Blahopřejeme Vám k zakoupení výrobku Dé Longhi, světové jedničky na poli výroby přenosných klimatizačních zařízení. Roky zkušeností z celého světa nám

Více

Odvlhčovač vzduchu ARIE AP-12 s motorkompresorem Panasonic

Odvlhčovač vzduchu ARIE AP-12 s motorkompresorem Panasonic Odvlhčovač vzduchu ARIE AP-12 s motorkompresorem Panasonic Návod k obsluze odvlhčovače Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! Návod uchovejte pro případné další použití. Varování Zařízení

Více

Návod k použití. Čerpadlo kondenzátu MAX Hi-Flow

Návod k použití. Čerpadlo kondenzátu MAX Hi-Flow Návod k použití Čerpadlo kondenzátu 32 5430-16 MAX Hi-Flow 1. Obsah balení 2. Technická specifikace Max. průtok (@ 0 m/ft) Max. výtlak Hlučnost @1 m Napájení Střídavý provoz Třída Max. výstup klimatizační

Více

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač.

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač. BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití Charakteristika: - jednoduše ovladatelný, přenosný vysavač - bezsáčkový mechanismus - průhledný zásobník na nečistoty, snadno vyprázdnitelný

Více

Návod k obsluze. Dálkový ovladač BRC315D7

Návod k obsluze. Dálkový ovladač BRC315D7 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 DĚKUJEME VÁM ZA VAŠE ROZHODNUTÍ KOUPIT SI TENTO OVLADAČ. PŘED POUŽITÍM TOHOTO ZAŘÍZENÍ SI POZORNĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU. PO PROSTUDOVÁNÍ

Více

1. Technické parametry

1. Technické parametry 1. Technické parametry MDV-V200W/DRN1 Kód 220095103380 Napájení V-f-Hz 380-415V-3N~50Hz Výkon kw 20,0 Chlazení Příkon kw 6,1 EER kw/ kw 3,28 Výkon kw 22,0 Topení Příkon kw 6,1 COP kw/ kw 3,61 Max. příkon

Více