PERSONÁLNÍ ZAJIŠTĚNÍ SLUŽBY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PERSONÁLNÍ ZAJIŠTĚNÍ SLUŽBY"

Transkript

1 PERSONÁLNÍ ZAJIŠTĚNÍ SLUŽBY NÁZEV ŽADATELE: DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Girasole, sdružení pro pomoc a rozvoj Tísňová péče GIRASOLE Osobní asistence Girasole Dukelské nám., Hustopeče Počet stálých úvazků: 0,6 Počet proměnných úvazků (DPP): dle potřeby vedoucí tísňové péče 0,5 sociální pracovník 0,1 pracovník operátor externí služba na základě smlouvy pracovník v sociálních službách dpp technická podpora externí služba na základě smlouvy pracovník v sociálních službách dpp Girasole, sdružení pro pomoc a rozvoj Dukelské nám., Hustopeče, IČ: , tel.:

2 Stránka 2 z 8 Pracovní profily: Pracovní pozice PRACOVNÍK/ICE V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Odborné vzdělání: Obecné znalosti a Osobnostní předpoklady: Specifické Pracovní profil: Kvalifikační požadavky jsou dány 116 odst. 5 zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách. Minimálně střední vzdělání sociálního zaměření (dle přílohy č. 4 k vyhlášce 505/2006 Sb.,), minimálně základní vzdělání a absolvování 150 hodinového kvalifikačního kurzu nebo ÚSO zdravotnického směru. komunikace, znalost standardů obecně, znalost cílové skupiny a specifik péče o cílovou skupinu, schopnost sebereflexe, dovednost dokumentovat svou práci, schopnost pracovat pod supervizí morální bezúhonnost empatie, schopnost zpětné vazby, schopnost týmové spolupráce, odolnost vůči stresu, dobrý zdravotní a psychický stav, aplikace standardů kvality pro danou cílovou skupinu do praxe; Vykonává přímou práci s klientem dle zákona 108/2006 Sb. 116 dle zaměření služby, především se pak podílí na podpoře a pomoci klientů při úkonech péče daných vyhláškou 505/2006 Sb. dle typu služby. Při plnění pracovních úkolu je povinen se řídit vnitřními směrnicemi organizace.

3 Stránka 3 z 8 Pracovní pozice SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK/ICE Odborné vzdělání: Odborné znalosti a Osobnostní předpoklady: Specifické Pracovní profil: Kvalifikační požadavky jsou dány 110 odst. 4 zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách. komunikace, odborná znalost standardů, znalost cílové skupiny a specifik péče o cílovou skupinu, schopnost sebereflexe, dovednost dokumentovat svou práci, tvorby metodik služby, prezentační dovednosti, schopnost týmové práce a metodického vedení pracovníků v sociálních službách, schopnost práce pod supervizí morální bezúhonnost empatie, schopnost zpětné vazby, schopnost týmové spolupráce, odolnost vůči stresu, aplikace standardů kvality pro danou cílovou skupinu do praxe; Sociální pracovník vykonává sociální šetření, zabezpečuje sociální agendy včetně řešení sociálně právních problémů, sociálně právní poradenství, analytickou, metodickou a koncepční činnost v sociální oblasti, depistážní činnost, sociální poradenství a sociální rehabilitace. Pracovní pozice VEDOUCÍ PRACOVNÍK Odborné vzdělání: Odborné znalosti a Vysokoškolské v oblasti sociální politiky, práce, pedagogiky, managementu a ekonomie komunikace, schopnost sebereflexe, dovednost dokumentovat svou práci, tvorby metodik služby, prezentační dovednosti, schopnost vedení týmu a metodického vedení pracovníků, schopnost práce pod supervizí

4 Stránka 4 z 8 Osobnostní předpoklady: Specifické morální bezúhonnost empatie, schopnost zpětné vazby, schopnost týmové spolupráce, odolnost vůči stresu, Pracovní profil: Sociální pracovník vykonává sociální šetření, zabezpečuje sociální agendy včetně řešení sociálně právních problémů, sociálně právní poradenství, analytickou, metodickou a koncepční činnost v sociální oblasti, depistážní činnost, sociální poradenství a sociální rehabilitace.

5 Stránka 5 z 8 Vzdělávání pracovníků Pracovníci potřebují pro svůj profesní rozvoj znát hodnocení své práce i kritéria, podle kterých je jejich práce hodnocena. Rozvoj pracovníků se odvíjí od stanoveného osobního profesního cíle, který má být dohodou mezi pracovníkem a zaměstnavatelem. Pracovníci v sociálních službách mají zákonem danou povinnost vzdělávání 24 hodin za kalendářní rok. Důležitou podporou je využití služeb tzv. nezávislého kvalifikovaného odborníka, zpravidla supervizora. a) Poskytovatel má písemně zpracován postup pro pravidelné hodnocení zaměstnanců, který obsahuje zejména stanovení, vývoj a naplňování osobních profesních cílů a potřeby další odborné kvalifikace; Toto kritérium určuje podmínky pro pravidelné hodnocení pracovníků. Předpokládá se pravidelnost systému a také stanovení osobních a profesních cílů u každého pracovníka včetně kroků k jejich dosažení a také definuje individuální potřeby další kvalifikace pracovníka. Ověřovanými dokumenty jsou postupy a mechanismy pro hodnocení pracovníků a stanovení cílů a vzdělávacích plánů, zpravidla na období kalendářního roku v rozsahu min. 24 hodin. Autoři výkladového sborníku pro poskytovatele v části hodnocení kvality uvádějí: cíle jsou vyjednávány, na jedné straně do dohadování vstupují zájmy pracovníků, na druhé zájmy pracoviště. Výsledkem jsou cíle, jejichž dosahování v dohodnutém intervalu obě strany vyhodnocují, a domlouvají se o změně cílů, udržení cílů (anebo třeba o kariérním postupu pracovníka či o jeho odchodu z organizace) 1. b) Poskytovatel má písemně zpracován program dalšího vzdělávání zaměstnanců; podle tohoto programu poskytovatel postupuje Programy dalšího vzdělávání zaměstnanců jsou zpracovány pro každého pracovníka i za celou organizaci. Zpravidla vycházejí z analýz vzdělávacích potřeb, profesních cílů pracovníků a různých forem kompetenčních modelů. Podmínkou funkčnosti je pravidelné hodnocení realizace programu vzdělávání zaměstnanců. Vzdělávání pracovníků je jedním z nástrojů zvyšování kvality sociálních služeb. Smyslem vzdělávání je rozšiřovat kompetence jednotlivých pracovníků a zvyšovat jejich odbornost. Proces vzdělávání je procesem nepřetržitým a účastní se ho všichni pracovníci. 1 Kolektiv autorů, Výkladový sborník pro poskytovatele, Praha: MPSV, 2008.

6 Stránka 6 z 8 Za zajištění vzdělávání odpovídá vedoucí pracovník. Platformou pro zjišťování Vzdělávacích potřeb jednotlivých pracovníků je Manažerská supervize, kterou provádí přímý nadřízený pracovníka. Vzdělávání zahrnuje: účast na seminářích a kurzech, účast na kvalifikačních kurzech, účast na interním vzdělávání, vzdělávání ve školních programech, stáže a praxe. Proces zajištění vzdělávání: Na základě Seznamu vzdělávacích potřeb budou zpracovány Individuální vzdělávací plány, jejichž sumarizací vznikne Vzdělávací plán služby osobní asistence. Manažerská supervize Cílem manažerské supervize je zkvalitnění způsobu řízení, zajištění podpory a osobního rozvoje zaměstnanců a ke zlepšení jejich pracovních podmínek. Základní pravidla: supervize má charakter podpory zaměstnance; pracovníci v sociálních službách mají supervizi 3x ročně záznamy ze supervize jsou vedeny písemně na stanovených formulářích; každý zaměstnanec musí znát svého supervizora; informace jsou důvěrné, pro potřebu organizace mohou sloužit pouze anonymizované nebo sumarizované. Obsah supervize: management práce: v roční periodě je pověřována pracovní náplň a dohadovány změny, je také hodnocena pracovní zátěž pracovníka; rozvoj organizace: supervizant je seznámen s organizačními změnami docházka / absence a plánování každoroční dovolené profesní rozvoj a vzdělávání: během supervizních setkání je zpracován Individuální vzdělávací plán pracovníka a je vyhodnocen ten předchozí, jsou zjišťovány potřeby dalšího výcviku a vzdělávání; hodnocení práce: čtyřikrát ročně se provede hodnocení práce supervizanta, závazná hodnocená kritéria jsou dána formulářem vydaným na daný kalendářní rok; hodnocení je zaznamenáváno do časové řady a sleduje vývoj hodnocení zaměstnance v čas; toto hodnocení není primárně zaměřeno na stanovení mzdy, ale na osobní a profesní podpora: během supervize jsou řešena také témata, která přináší supervizant;

7 Stránka 7 z 8 řešení stížností a problémů: supervizant může přednášet své stížnosti, nebo může vystupovat jako mluvčí uživatele, kterého je klíčovým pracovníkem, nebo kterým je pověřen; Postup při výběru nových pracovníků Stanovení požadavků Při stanovení požadavků na kompetence nového pracovníka vycházíme z nároků pracovního místa, zda hledáme muže nebo ženu. Požadavky na kompetence formulujeme do inzerátu, který zveřejníme. Stanovíme časový rozsah výběrového řízení; kolik dní má být zveřejněný inzerát, deadline pro příjem žádostí a životopisů, dále adekvátní čas na zpracování a výběr kandidátů užšího výběru a odpověď a poděkování neúspěšným kandidátům. Obvykle: Zveřejnění inzerátu 1-3 týden Uzávěrka pro příjem žádostí po dvou až třech týdnech Vyhodnocení a užší výběr kandidátů 3-5 dní po uzávěrce Informace a poděkování neúspěšným 3-7 dní po uzávěrce Informace pro úspěšné kandidáty, příprava osobních pohovorů a pozvání 3-7 dní po uzávěrce Osobní pohovory 8-14 dní po uzávěrce Informace o výsledcích a pozvání k vykonání dobrovolnické zkoušky dní po uzávěrce Průměrné trvání výběrového řízení cca 5 týdnů. Zveřejnění inzerátu Formulované znění inzerátu zveřejníme prostřednictví elektronické hlášenky volného pracovního místa Úřadu práce. Text inzerátu se na portálu MPSV objeví během 2-3 pracovních dní. Po zveřejnění inzerátu na portálu MPSV je třeba jej prověřit, zda odpovídá našemu požadovanému znění. Uzávěrka pro příjem žádostí Je stanovena a zveřejněna v inzerátu v rozmezí 2-3 týdnů od zveřejnění. Do uzávěrky jsou přijímány od uchazečů žádosti a životopisy, které jsou hodnoceny po uzávěrce. V případě mailového podání je každému uchazeči potvrzeno přijetí žádosti s informací termínu, do kdy bude o průběhu výběrového řízení informován. Všechny žádosti se evidují ve fyzické podobě v uzamčené skříňce v kanceláři vedoucího.

8 Stránka 8 z 8 Nepodstatné žádosti Nepodstatné žádosti (např. muž se uchází o místo pro ženu, nebo uchazeč nesplňuje podmínky dané zákonem, uchazeč poptává jiné místo než je nabízeno apod.) jsou s díky odmítány a nijak se neevidují ani neshromažďují. Vyhodnocení a užší výběr kandidátů Vyhodnocení přijatých žádostí provádí vedoucí služby nebo osoba pověřená předsedou sdružení. Ve druhém kole budou vybráni nejvhodnější kandidáti, kteří jsou pozváni k osobnímu pohovoru. Neúspěšní kandidáti jsou informováni o výsledku stejnou cestou, jakou podávali žádost. Pozvání k osobnímu pohovoru je zasíláno opět stejnou cestou jakou byla přijata žádost. Osobní pohovory Osobního pohovoru se účastní každý kandidát jednotlivě dle stanoveného harmonogramu. Pokud se některý s kandidátů nedostaví bez omluvy, je jeho žádost automaticky zamítnuta. Pokud se kandidát nemůže dostavit v dohodnutém termínu a předem se omluví, může mu být nabídnut termín jiný. Pokud se nedostaví ani v tomto termínu a to i s případnou omluvou, jeho žádost bude zamítnuta. Osobní pohovor vede osoba pověřená předsedou sdružení, resp. ředitelem, je veden formou polostrukturovaného rozhovoru. O výsledcích jsou informováni všichni kandidáti stejnou cestou, jakou podávali žádost. Neúspěšným uchazečům je poděkováno. Úspěšnému uchazeči je předán tiskopis osobního dotazníku, ve kterém jsou specifikovány všechny dokumenty, které je třeba doložit. Evidence a uchovávání údajů Životopisy a žádosti vyřazených uchazečů doručené mailem se skartují po ukončení výběrového řízení. Nevede se žádná evidence odmítnutých žadatelů ani se neuchovávají jejich žádosti a životopisy, jejich potřeba končí ve chvíli ukončení výběrového řízení. Pokud byly dokumenty odeslány poštou, vrací se společně s informací o neúspěšném výsledku VŘ poštou. Zpracováno Mgr. Miroslav Prchal, DiS.

Standard č. 9. Personální a organizační zajištění Terénní osobní asistence

Standard č. 9. Personální a organizační zajištění Terénní osobní asistence Standard č. 9 Personální a organizační zajištění Terénní osobní asistence Počet zaměstnanců, jejich vzdělání a dovednosti odpovídají potřebám uživatelů a plně umožňují naplňování standardů kvality námi

Více

Struktura a pracovní profily pracovních míst v rámci terénních programů LRS (personální standard č. 9 Standardů kvality sociálních služeb LRS)

Struktura a pracovní profily pracovních míst v rámci terénních programů LRS (personální standard č. 9 Standardů kvality sociálních služeb LRS) Struktura a pracovní profily pracovních míst v rámci terénních programů LRS (personální standard č. 9 Standardů kvality sociálních služeb LRS) Vedoucí projektu Účetní Asistent Koordinátor terénních pracovníků

Více

DATUM JMÉNO A PŘÍJMENÍ PODPIS PRACOVNÍKA

DATUM JMÉNO A PŘÍJMENÍ PODPIS PRACOVNÍKA STANDARD Č. 10: ZÁVAZNÉ PRO: Profesní rozvoj zaměstnanců všechny zaměstnance sociální služby studenty odborné praxe, dobrovolníky, praktikanty ZPRACOVAL: SCHVÁLIL: kolektiv zaměstnanců Bc. Miroslav Nosek

Více

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 1. 3. 2015

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 1. 3. 2015 STANDARD Č.9 Personální a organizační zajištění Platnost od 1. 3. 2015 Organizační struktura a počet pracovních míst Stanovení počtu a struktury zaměstnanců je v kompetenci ředitele KPS. Struktura zaměstnanců

Více

PRAVIDLA K SUPERVIZÍM

PRAVIDLA K SUPERVIZÍM Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace, Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín PRAVIDLA K SUPERVIZÍM SMĚRNICE Proces Funkce Jméno a příjmení Datum Podpis Zpracování manažer pro PR a lidské zdroje

Více

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálněprávní ochrany zařízeními pro děti vyžadující okamžitou pomoc

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálněprávní ochrany zařízeními pro děti vyžadující okamžitou pomoc Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálněprávní ochrany zařízeními pro děti vyžadující okamžitou pomoc 1a 1b 2a 2b 2c 3a 3b 3c 1. Cíle a způsoby činnosti zařízení pro dčti

Více

Kvalita výkonu OSPOD v závislosti na kvalitě zaměstnanců

Kvalita výkonu OSPOD v závislosti na kvalitě zaměstnanců UČEBNÍ TEXT KE KULATÉMU STOLU NA TÉMA: Kvalita výkonu OSPOD v závislosti na kvalitě zaměstnanců Cílová skupina: pracovníci SPOD Obsah kulatého stolu: Teoretický úvod k tématu Standardů č. 4, 5, 6 (Personální

Více

STANDARDY KVALITY SPO PRO POVĚŘENÉ OSOBY. Poradenské centrum pro rodinu a děti- ÚSMĚV, z.s.

STANDARDY KVALITY SPO PRO POVĚŘENÉ OSOBY. Poradenské centrum pro rodinu a děti- ÚSMĚV, z.s. STANDARDY KVALITY SPO PRO POVĚŘENÉ OSOBY Poradenské centrum pro rodinu a děti- ÚSMĚV, z.s. OBSAH: 1. Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby 1a) Pověřená osoba má písemně definováno a zveřejněno poslání,

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

vedoucí přímé péče sociální pracovnice ředitelka Verze: 01

vedoucí přímé péče sociální pracovnice ředitelka Verze: 01 Zvyšování kvality poskytované sociální služby Nahrazuje: Proces nový dokument Jméno a příjmení Funkce Podpis Seniorpark Valašské Meziříčí, Domov pro seniory Žerotínova 1568 757 01 Valašské Meziříčí Zpracování:

Více

ČÍSLO STANDARDU 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

ČÍSLO STANDARDU 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb ČÍSLO STANDARDU 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb 2 Ochrana práv osob POPIS KRITÉRIÍ a) Poskytovatel má písemně definováno a zveřejněno poslání, cíle a zásady poskytované a okruh osob, kterým

Více

Asociace pracovníků v rané péči, z.s. Vlachova 1502/20,155 00 Praha 5 Stodůlky, IČ 26641933 www.aprp.cz

Asociace pracovníků v rané péči, z.s. Vlachova 1502/20,155 00 Praha 5 Stodůlky, IČ 26641933 www.aprp.cz Optimální model rané péče Optimální model popisuje službu rané péče při optimálním stavu finančního, personálního a materiálního zabezpečení. Cena služby poskytované optimálním způsobem je 40 000,- Kč

Více

Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany - výkonu pěstounské péče

Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany - výkonu pěstounské péče : Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany - výkonu pěstounské péče Standard 1 Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby 2 Ochrana práv a chráněných zájmů

Více

Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovala: Schválila: Dne a podpis: Platnost od: 1. 1. 2015. Související předpisy a interní dokumenty:

Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovala: Schválila: Dne a podpis: Platnost od: 1. 1. 2015. Související předpisy a interní dokumenty: Název standardu 5. Přijímání a zaškolování 5a) Každý zaměstnanec zařazený v orgánu sociálněprávní ochrany k výkonu sociálně-právní ochrany splňuje kvalifikační předpoklady pro výkon povolání sociálního

Více

Schválení: Mgr. J. Deylová vedoucí zařízení Verze: 02

Schválení: Mgr. J. Deylová vedoucí zařízení Verze: 02 ZVYŠOVÁNÍ KVALITY POSKYTOVANÉ SOIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: Proces II SQ 15/2015 - Zvyšování kvality poskytované sociální služby, verze 01 Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov pro seniory Karolinka Pod Obecnicu

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele Bílá pole označují text,

Více

Tabulka pracovních postupů a interních předpisů úřadu zajišťujících naplnění Standardů kvality výkonu sociálně-právní ochrany dětí

Tabulka pracovních postupů a interních předpisů úřadu zajišťujících naplnění Standardů kvality výkonu sociálně-právní ochrany dětí Tabulka pracovních postupů a interních předpisů úřadu zajišťujících naplnění Standardů kvality výkonu sociálně-právní ochrany dětí Č. ZNĚNÍ KRITÉRIA INTERNÍ POSTUP 1. MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST 1a Orgán

Více

5. Přijímání a zaškolování

5. Přijímání a zaškolování 5a Každý zaměstnanec zařazený v orgánu sociálně-právní ochrany splňuje kvalifikační předpoklady pro výkon povolání sociálního pracovníka podle zákona o sociálních službách a disponuje zvláštní odbornou

Více

27. Speciální pedagog. Anotace. Téma: systémová podpora

27. Speciální pedagog. Anotace. Téma: systémová podpora 27. Speciální pedagog Téma: systémová podpora Anotace Činnost speciálního pedagoga ve škole je samostatná poradenská činnost, která není přímou součástí vzdělávací činnosti školy. Školní speciální pedagog

Více

Provázanost s dalšími standardy. Obsah standardu kvality. Provázanost s dokumenty

Provázanost s dalšími standardy. Obsah standardu kvality. Provázanost s dokumenty Mapa systému písemných pravidel a metodických postupů Podpora pěstounských rodin ANEB POMOC V PRAVÝ ČAS Temperi, o.p.s. SQ Obsah standardu kvality Provázanost s dalšími standardy Provázanost s dokumenty

Více

Metodika Programu pro pěstounské rodiny Slezské diakonie

Metodika Programu pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Metodika Programu pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie jako Pověřená osoba v oblasti náhradní rodinné péče má zpracovanou METODIKU - funkční systém vnitřních

Více

Odbor sociálních služeb MPSV ČR. Mgr. Anna Kotoučová

Odbor sociálních služeb MPSV ČR. Mgr. Anna Kotoučová Odbor sociálních služeb MPSV ČR Mgr. Anna Kotoučová Obsah prezentace: 1. Informace o připravovaném zákonu o sociálních službách a) legislativní úprava pozice sociální pracovník b) legislativní úprava pracovníků

Více

Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č

Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č SPOLEČNĚ-JEKHETANE, o. p. s. U Tiskárny 515/3, 702 00 OSTRAVA IČ: 68145209 Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č. 5344963 Aktualizace

Více

Kritérium standardu 6a) Vedoucí zaměstnanec orgánu sociálněprávní

Kritérium standardu 6a) Vedoucí zaměstnanec orgánu sociálněprávní Název standardu 6. Profesní rozvoj zaměstnanců Kritérium standardu 6a) Vedoucí zaměstnanec orgánu sociálněprávní ochrany zařazený k výkonu sociálněprávní ochrany pravidelně hodnotí podřízené zaměstnance,

Více

STANDARD 5 PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ

STANDARD 5 PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ KRITÉRIUM 5A STANDARD 5 PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ Každý zaměstnanec zařazený v orgánu sociálně-právní ochrany k výkonu sociálně-právní ochrany splňuje kvalifikační předpoklady pro výkon povolání sociálního

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA ORLOVÁ příspěvková organizace Adamusova 1269, 735 14 Orlová-Lutyně. Chráněné bydlení Personální zajištění služby

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA ORLOVÁ příspěvková organizace Adamusova 1269, 735 14 Orlová-Lutyně. Chráněné bydlení Personální zajištění služby SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA ORLOVÁ příspěvková organizace Adamusova 1269, 735 14 Orlová-Lutyně Standard č. 9 Chráněné bydlení Personální zajištění služby Účinnost od: 1. 1. 2012 Platnost do: revize Schválil:

Více

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od STANDARD Č.9 Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 3. 5. 2017 Organizační struktura a počet pracovních míst Stanovení počtu a struktury zaměstnanců je v kompetenci ředitele

Více

STANDARD 6 PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ

STANDARD 6 PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ KRITÉRIUM 6A STANDARD 6 PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ Vedoucí zaměstnanec orgánu sociálně-právní ochrany zařazený k výkonu sociálně-právní ochrany pravidelně hodnotí podřízené zaměstnance, kteří se podílejí

Více

PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun

PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun Číslo kritéria Obsah kritéria Stručný popis naplňování kritéria (jde o příklady řešení, je nutno upravit podle faktických postupů

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Formulář B: Popis personálního zajištění

Formulář B: Popis personálního zajištění Formulář B: Popis personálního zajištění O b č a n s k á p o r a d n a 1. Identifikační údaje o předkládající organizaci Název žadatele: Adresa: Charita Veselí nad Moravou, Masarykova 136, Veselí nad Moravou

Více

PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ

PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ Vydal:

Více

Příloha č. 3 Dokumentace programu 113 310

Příloha č. 3 Dokumentace programu 113 310 Obsah standardů kvality sociálních služeb 1. Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb a) Poskytovatel má písemně definováno a zveřejněno poslání, cíle a zásady poskytované sociální služby a okruh osob,

Více

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE Název dokumentu: Přijímání a zaškolování zaměstnanců Druh dokumentu: Základní dokument revidovaný Identifikační znak: PPR/SQ7 Datum vypracování: 12. 12. 2014,

Více

Zpracování: Marta Bártková vedoucí Ev. číslo: II SQ 10/2015. ředitelka Verze: 01

Zpracování: Marta Bártková vedoucí Ev. číslo: II SQ 10/2015. ředitelka Verze: 01 PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ Nahrazuje: Domov pro seniory Jasenka Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Vsetín Dolní Jasenka 2274 755 01 Vsetín Zpracování: Marta Bártková vedoucí Ev. číslo: II SQ 10/2015

Více

MĚSTO BROUMOV třída Masarykova 239, Broumov

MĚSTO BROUMOV třída Masarykova 239, Broumov Městský úřad Broumov, odbor sociálních věcí, oddělení sociálně-právní ochrany dětí Název standardu 5. Přijímání a zaškolování Kritéria standardu Závazné pro: Vypracovala: Schválil: Datum a podpis: 5a Každý

Více

Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí

Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí Standardy kvality sociálně-právní ochrany při poskytování sociálně-právní ochrany orgány sociálně-právní

Více

Univerzita Palackého v Olomouci

Univerzita Palackého v Olomouci Univerzita Palackého v Olomouci Psychologie a výběr pracovníků PhDr. Matúš Šucha, Ph. D., Katedra psychologie Lekce I Přehled Získávání a výběr zaměstnanců Hledáme někoho? Koho hledáme? Firemní kultura

Více

Standardy kvality pro OSPOD

Standardy kvality pro OSPOD 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území své spádové oblasti. 1b Doba výkonu sociálně-právní

Více

Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany zařízeními pro děti vyžadující okamžitou pomoc

Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany zařízeními pro děti vyžadující okamžitou pomoc Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany zařízeními pro děti vyžadující okamžitou pomoc Standard Stručný popis standardu Kritérium:Seznam příloh 1 Cíle

Více

Standardy kvality sociálních služeb

Standardy kvality sociálních služeb Standardy kvality sociálních služeb Standardy kvality sociálních služeb doporučované MPSV od roku 2002 se staly právním předpisem závazným od 1. 1. 2007, znění kritérií Standardů je obsahem přílohy č.

Více

Standardy kvality. pro pověřené osoby podle 48 odst. 2 písm. d) až f) zákona č. 359/1999 Sb., o sociálněprávní. Přehled pro web

Standardy kvality. pro pověřené osoby podle 48 odst. 2 písm. d) až f) zákona č. 359/1999 Sb., o sociálněprávní. Přehled pro web Standardy kvality pro pověřené osoby podle 48 odst. 2 písm. d) až f) zákona č. 359/1999 Sb., o sociálněprávní ochraně dětí Přehled pro web Právní rámec Listina základních lidských práv a svobod Úmluva

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území své

Více

Příloha 2. Obsah standardů kvality sociálních služeb

Příloha 2. Obsah standardů kvality sociálních služeb Příloha 2 Obsah standardů kvality sociálních služeb 1. Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb a) Poskytovatel má písemně definováno a zveřejněno ano poslání, cíle a zásady poskytované sociální služby

Více

Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze

Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Obsah: Čl. 1 Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Čl. 5 Čl. 6 Čl. 7 Čl. 8 Úvodní ustanovení Základní ustanovení Program celoživotního vzdělávání

Více

Standard č. 6. Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ

Standard č. 6. Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINE C ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Standard č. 6 Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014 ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne 01.05.2016 PROFESNÍ ROZVOJ

Více

Kariérní řád zaměstnanců

Kariérní řád zaměstnanců Kariérní řád zaměstnanců Preambule Cílem tohoto Kariérního řádu je podpořit soustavný růst pracovníků, zvyšovat jejich kvalifikaci a rozvíjet jejich dovednosti a schopnosti. INESAN se všem svým pracovníkům

Více

Standard 8. PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 03/2017

Standard 8. PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 03/2017 Standard 8 PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 03/2017 Termín poslední revize: 2. 5. 2017 Návrh revize zpracoval: Návrh revize schválil: PhDr. Tomáš Ochotnický Mgr. Jana Kocourková Termín platnosti revize:

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY, příspěvková organizace Pochlovická 57 KYNŠPERK NAD OHŘÍ PRAVIDLA

SOCIÁLNÍ SLUŽBY, příspěvková organizace Pochlovická 57 KYNŠPERK NAD OHŘÍ PRAVIDLA SOCIÁLNÍ SLUŽBY, příspěvková organizace Pochlovická 57 KYNŠPERK NAD OHŘÍ PRAVIDLA pro jednání se zájemcem o poskytnutí sociální služby v Sociálních službách, p.o. pro službu domov se zvláštním režimem

Více

Název dokumentu: Kód: Vydání: 1 Revize: 1 OBSAH 2 2 PŘEHLED ZMĚN A REVIZÍ 3 3 ROZSAH AKREDITACE A OBLASTI CERTIFIKACE 4

Název dokumentu: Kód: Vydání: 1 Revize: 1 OBSAH 2 2 PŘEHLED ZMĚN A REVIZÍ 3 3 ROZSAH AKREDITACE A OBLASTI CERTIFIKACE 4 1 Obsah 1 OBSAH 2 2 PŘEHLED ZMĚN A REVIZÍ 3 3 ROZSAH AKREDITACE A OBLASTI CERTIFIKACE 4 3.1 Rozsah akreditace 4 3.2 Oblasti certifikace certifikované funkce 5 3.2.1 Východiska pro nastavení požadavků 5

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

PERSONALISTIKA A VZDĚLÁVÁNÍ

PERSONALISTIKA A VZDĚLÁVÁNÍ Druh dokumentu: POKYN PŘEDSEDY Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: 3. 1. 2014 4.0 9 1 Číslo výtisku: 1 Číslo kopie: Datum: Garant: Funkce: Podpis: 2. 1. 2014 Zuzana Škochová personalista Datum:

Více

Příloha č. 2 k výzvě - Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 k výzvě - Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 k výzvě - Popis podporovaných aktivit Podpora typu A 1. Podpora transformace a deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb (pro osoby se zdravotním postižením) a zařízení ústavní péče

Více

KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ

KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ (projekt je spolufinancován z prostředků ESF a Státního rozpočtu ČR) Příjemce podpory: Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava WWW.SVOSS.CZ

Více

KARIÉRNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

KARIÉRNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY KARIÉRNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Schváleno AS OU: 21. ledna 2019 Registrace MŠMT: 6. března 2019 Platnost: 6. března 2019 Účinnost: 6. března 2019 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo

Více

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru ORGANIZACE A ŘÍZENÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru ORGANIZACE A ŘÍZENÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ LOGBOOK Specializační vzdělávání v oboru ORGANIZACE A ŘÍZENÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ Ministerstvo zdravotnictví České republiky Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2 tel.: + 420 224 971 111, e-mail: onp@mzcr.cz,

Více

OLOMOUCKÝ KRAJ. Krajský úřad Olomouckého kraje. Vnitřní předpis

OLOMOUCKÝ KRAJ. Krajský úřad Olomouckého kraje. Vnitřní předpis OLOMOUCKÝ KRAJ Krajský úřad Olomouckého kraje Vnitřní předpis který upravuje úkoly Krajského úřadu Olomouckého kraje stanovené ve Směrnici Rady Olomouckého kraje č. 1/2018 Postup pro zadávání veřejných

Více

Aktuální tipy na práci v okolí:

Aktuální tipy na práci v okolí: Aktuální tipy na práci v okolí: Administrativní pracovnice / pracovník odboru Adresa a kontakty: Úřad vlády ČR - Odbor pro sociální začleňování práce v dané lokalitě Kontakt. tel. a osoba: zieglerova.alena@vlada.cz

Více

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná zpráva Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00065 1 Obsah DATA REALIZACE PROJEKTU... 3 POPIS PROJEKTU... 4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU... 5 KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU...

Více

ČÁST DRUHÁ Atestační zkouška

ČÁST DRUHÁ Atestační zkouška 188/2009 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 10. června 2009 o atestační zkoušce závěrečné zkoušce certifikovaného kurzu a o postupu ověření znalosti českého jazyka pohovorem lékařů, zubních

Více

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÉ KURZY Nabízíme: INDIVIDUÁLNÍ PŘÍSTUP PROGRAMY NA KLÍČ Význam má takové vzdělávání, které reaguje na zcela konkrétní potřeby. Kurzy v oblasti : sociálně

Více

Příloha č. 2 - Pomůcka pro stanovení osobních nákladů

Příloha č. 2 - Pomůcka pro stanovení osobních nákladů Příloha č. 2 - Pomůcka pro stanovení osobních nákladů Do přímých nákladů na zaměstnance (dále jen osobní náklady ) patří v rámci této výzvy vždy následující pracovní pozice: 1) Koordinátor programu 2)

Více

PRŮVODCE METODIKOU VZDĚLÁVACÍCH PLÁNŮ

PRŮVODCE METODIKOU VZDĚLÁVACÍCH PLÁNŮ Metodika CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH I. PRŮVODCE METODIKOU VZDĚLÁVACÍCH PLÁNŮ OBSAH I.1 ÚVOD I.2 CÍLE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MPSV I.3 VÝCHODISKA PRO TVORBU VZDĚLÁVACÍCH PLÁNŮ I.3.1 AUTODIAGNOSTICKÁ

Více

Krycí list standardů kvality sociálních služeb

Krycí list standardů kvality sociálních služeb Krycí list standardů kvality sociálních služeb a) Poskytovatel má písemně definováno a zveřejněno poslání, cíle a zásady poskytované sociální služby a okruh osob, kterým je určena, a to v souladu se zákom

Více

Směrnice pro oceňování sociálních pracovníků

Směrnice pro oceňování sociálních pracovníků Označení dokumentu: S/02/2015 Skartační zn.: A/5 Účinnost od: 01.02.2015 Typ dokumentu: směrnice Revize/datum: Účinnost do: Stav dokumentu: platný Zveřejnění na www: ano Počet stran/příloh: 6/1 MĚSTO TŘINEC

Více

Manuál o rané péči v M o r av s k o s l e z s k é m k r a j i

Manuál o rané péči v M o r av s k o s l e z s k é m k r a j i Manuál o rané péči v M o r av s k o s l e z s k é m k r a j i R a n á p é č e t e r é n n í s o c i á l n í s l u ž b a Péče o rodinu s dítětem s postižením je jednou z priorit sociální politiky, proto

Více

Absolvováním AKK se získává odborná způsobilost k výkonu příslušného zdravotnického povolání. I. Příprava vzdělávacího programu AKK

Absolvováním AKK se získává odborná způsobilost k výkonu příslušného zdravotnického povolání. I. Příprava vzdělávacího programu AKK Metodický pokyn k přípravě a realizaci vzdělávacího programu akreditovaného kvalifikačního kurzu (zpracování žádosti, průběh, realizace, započítávání a ukončení AKK) Metodický pokyn Ministerstva zdravotnictví

Více

Standard 8. PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 01/2018

Standard 8. PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 01/2018 Standard 8 PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 01/2018 Termín poslední revize: 21. 02. 2018 Návrh revize zpracoval: Návrh revize schválil: Bc. Jana Petrovičová Bc. Gabriela Horná- Bulková Termín platnosti

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: personální činnosti Správce Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro

Více

Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu

Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu (kód: 75-004- R) Autorizující orgán: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Skupina oborů: Pedagogika, učitelství a sociální péče (kód: 75) Týká

Více

Sebeposuzovací dotazník : stress a syndrom vyhoření včetně vyhodnocení dotazníku

Sebeposuzovací dotazník : stress a syndrom vyhoření včetně vyhodnocení dotazníku Příloha č. 1 Příloha č. 2 Příloha č. 3 Sebeposuzovací dotazník : stress a syndrom vyhoření včetně vyhodnocení dotazníku vždy často někdy zřídka nikdy počet bodů 4 3 2 1 0 1. Obtížně se soustřeďuji 4 3

Více

Rada statutárního města Chomutova

Rada statutárního města Chomutova SMĚRNICE RSMCH Platnost od: 1.5.2013 Číslo: 038/03-13 Autor dokumentu: Správce dokumentu: Rada statutárního města Chomutova Odbor interní audit - právní úsek Název dokumentu: Pravidla pro periodické práce

Více

METODICKÝ POKYN PRO ABSOLVOVÁNÍ ODBORNÝCH PRAXÍ

METODICKÝ POKYN PRO ABSOLVOVÁNÍ ODBORNÝCH PRAXÍ METODICKÝ POKYN PRO ABSOLVOVÁNÍ ODBORNÝCH PRAXÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/2.4.00/31.0080 NÁZEV PROJEKTU: PARTNERSTVÍ V OBLASTI ENERGETIKY MORAVSKOSLEZSKÝ ENERGETICKÝ KLASTR (MSEK) VYPRACOVAL: ING. MARCELA

Více

4. Personální zabezpečení výkonu sociálně-právní ochrany dětí. Název standardu. Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovala: Schválila: Dne a podpis:

4. Personální zabezpečení výkonu sociálně-právní ochrany dětí. Název standardu. Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovala: Schválila: Dne a podpis: Název standardu 4. Personální zabezpečení výkonu sociálně-právní ochrany dětí 4a) Orgán sociálně-právní ochrany má v rámci stanovené organizační struktury určen počet pracovních míst a zpracované pracovní

Více

Řízení lidských zdrojů a akreditace. Ing. Lenka Nétková

Řízení lidských zdrojů a akreditace. Ing. Lenka Nétková Řízení lidských zdrojů a akreditace Ing. Lenka Nétková Základní PSJ a SOP Personální práce Vzdělávání a odborný rozvoj Popis pracovních míst Pracovní doba a dovolená na zotavenou Poskytování platu Posuzování

Více

STANDARD č. 5 přijímání a zaškolování

STANDARD č. 5 přijímání a zaškolování STANDARD č. 5 přijímání a zaškolování 5a) Kvalifikační předpoklady Sociální pracovník zabezpečující výkon sociálně-právní ochrany dětí, musí splňovat kvalifikační předpoklady pro výkon sociálního pracovníka

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Na Poříčí 1041/12, Praha 1, tel.: ww.hest.cz. Jak se vyvíjí supervize v sociáln

Na Poříčí 1041/12, Praha 1, tel.: ww.hest.cz. Jak se vyvíjí supervize v sociáln Na Poříčí 1041/12, Praha 1, 110 00 tel.: 224 872 075 e-mail: jiri.tosner@hest.cz, ww.hest.cz Jak se vyvíjí supervize v sociáln lních službách PhDr. Jiří Tošner I. krok Začalo to v roce 2008 doporučením

Více

MUDr. Ivana Kořínkov. nková. Konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických programů. MZČR, , Praha

MUDr. Ivana Kořínkov. nková. Konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických programů. MZČR, , Praha MUDr. Ivana Kořínkov nková Konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických programů MZČR, 24.11.2009, Praha OD KDY : 1999 Pilotní testovací začátky 2000 Počátky systémového rozvoje a tvorby základních

Více

SCHÉMA CERTIFIKAČNÍHO AUDITU. dle Certifikace kvalitního jazykového vzdělávání Asociace jazykových škol

SCHÉMA CERTIFIKAČNÍHO AUDITU. dle Certifikace kvalitního jazykového vzdělávání Asociace jazykových škol SCHÉMA CERTIFIKAČNÍHO AUDITU dle Certifikace kvalitního jazykového vzdělávání Asociace jazykových škol Před auditem Posuzovaná instituce poskytne auditoru soubor dokumentace nejméně 2 týdny před datem

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

Hodnocení zaměstnance.

Hodnocení zaměstnance. Jedličkův ústav, příspěvková organizace Lužická 920/7, 460 01 Liberec 1 Staré Město Hodnocení zaměstnance. Platnost od: 01. 10. 2015 Standard č. 10 a I. Základní ustanovení. Způsobilost pracovníků k naplňování

Více

ROZVOJ A METODICKÁ PODPORA PORADENSKÝCH SLUŽEB - VIP III

ROZVOJ A METODICKÁ PODPORA PORADENSKÝCH SLUŽEB - VIP III ROZVOJ A METODICKÁ PODPORA PORADENSKÝCH SLUŽEB - VIP III Doba realizace: 1.9.2011 31.12.2013 Příjemce dotace: MŠMT Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo operačního programu: CZ.1.07/4.1.00/33.0001

Více

Hodnoticí standard. Sommelier (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65)

Hodnoticí standard. Sommelier (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Sommelier (kód: 65-010-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Číšník Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Standard 7. PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 02/2017

Standard 7. PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 02/2017 Standard 7 PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 02/2017 Termín poslední revize: 11. 5. 2017 Návrh revize zpracoval: Návrh revize schválil: PhDr. Tomáš Ochotnický Mgr. Jana Kocourková Termín platnosti

Více

Zkušební řád. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Podávání přihlášek

Zkušební řád. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Podávání přihlášek Příloha č. 2 k č.j.: 193/M/17, 5320/ENV/17 Zkušební řád pro zkoušku odborné způsobilosti k provádění posouzení podle 45i zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

P o s t u p. při realizaci adaptačního procesu nových zaměstnanců ve sjednané zkušební době, se závěrečným hodnocením

P o s t u p. při realizaci adaptačního procesu nových zaměstnanců ve sjednané zkušební době, se závěrečným hodnocením P o s t u p při realizaci adaptačního procesu nových zaměstnanců ve sjednané zkušební době, se závěrečným hodnocením P o s t u p při realizaci adaptačního procesu nových zaměstnanců ve sjednané zkušební

Více

Hodnoticí standard. Vedoucí poštovního oddělení (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37)

Hodnoticí standard. Vedoucí poštovního oddělení (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Vedoucí poštovního oddělení (kód: 37-047-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Týká se povolání: Vedoucí poštovního oddělení Kvalifikační úroveň

Více

KVALITA SOCIÁLNÍ PRÁCE. Radka Michelová

KVALITA SOCIÁLNÍ PRÁCE. Radka Michelová KVALITA SOCIÁLNÍ PRÁCE Radka Michelová Kvalita??? Jak hodnotit kvalitu sociální práce? Subjektivní x objektivní hodnocení. Hodnotící kritéria. Hodnotitelé. Vnitřní hodnocení Kdo? Jak často? Kritéria? Výstupy?

Více

1 informací nevhodné chování úřední osoby 2

1 informací nevhodné chování úřední osoby 2 Odpověď dle zákona č. 106/1999 Sb. Předmět žádosti: 1) Zda úřední osoba JUDr. Ing. Zuzana Kodriková pobírá k tarifnímu platu také osobní příplatek. 2) Zda KÚOK jako zaměstnavatel má vnitřní platový předpis

Více

jako jejím vnitřním předpisu: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

jako jejím vnitřním předpisu: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Platnost: 12. 9. 2017 Účinnost: 12. 9. 2017 PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH

Více

Standard číslo Vnitřní předpisy Krajského úřadu Vnitřní postupy oddělení SPOD

Standard číslo Vnitřní předpisy Krajského úřadu Vnitřní postupy oddělení SPOD 2 Prostředí a podmínky Zajištění výkonu sociálně-právní ochrany dětí: prostorové, materiální, hygienické. 3 Informovanost o výkonu SPOD Vnitřní pravidla a postupy při poskytování SPOD. Veřejně dostupné

Více

Model sociální služby Osobní asistence

Model sociální služby Osobní asistence Model sociální služby Osobní asistence Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež

Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež M Ě S T S K Ý Ú Ř A D T Ř E B Í Č Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež Karlovo nám. 104/55, 674 01 Třebíč, adresa pro doručení písemnosti:

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE Příloha č. 2 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní stav dobrý: /zaškrtněte/ Omezení /vypište/: V evidenci

Více

STANDARD KVALITY SPOD č. 4

STANDARD KVALITY SPOD č. 4 MĚSTO JABLUNKOV, Městský úřad Jablunkov orgán sociálně-právní ochrany STANDARD KVALITY SPOD č. 4 4. Personální zabezpečení výkonu sociálně-právní ochrany dětí 4a Orgán sociálně-právní ochrany má v rámci

Více

Standard číslo Vnitřní předpisy Krajského úřadu Vnitřní postupy oddělení SPOD

Standard číslo Vnitřní předpisy Krajského úřadu Vnitřní postupy oddělení SPOD 2 Prostředí a podmínky Zajištění výkonu sociálně-právní ochrany dětí: prostorové, materiální, hygienické. 3 Informovanost o výkonu SPOD vnitřní pravidla a postupy při poskytování SPOD, veřejně dostupné

Více