Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 9. ledna 2006

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 9. ledna 2006"

Transkript

1 Přítomni: dle prezenční listiny Omluven: p. Střecha Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 9. ledna 2006 Ohlášené návštěvy: p. Karlík, p. Mareš, p. Haas, p. Košťál, p. Kytlík, p. Hrádek, předkladatelé návrhů (pracovníci MěÚ) Pan starosta zahájil jednání rady a přivítal přítomné členy RM v novém roce Navrhl, aby se jednání RM řídilo tímto programem: Program: Schválení programu Investiční záležitosti (bod 10) Ostatní majetkové záležitosti (bod 28 a 29) Majetkové záležitosti (bod 30-36) Vyřazení majetku (bod 40 a 41) Městské lesy (bod 65) Byty (bod 66-68) Školství (bod 70) Televizní kabelový rozvod (bod 80) Různé (body probírané dle časových možností 50-63) Doplnil, že program bude přizpůsoben přizvaným návštěvám. Kontrola úkolů Ing. Šebrle měl zajistit jednání s p. Rubešem další jednání dosud neproběhlo, úkol, trvá. Náměstek hejtmana Ing. Toman nereaguje na ústní a telefonické žádosti o svolání koordinační schůzky ohledně rozšíření chodníku u křižovatky T.G. Masaryka. Ing. Šebrle jej vyzve písemně. Nebyla předložena podepsaná zpráva z kontroly na akci Kežmarská III. (podepsaná zpráva bude přiložena k zápisu z RM dne ). Ing. Mareš doposud nepředložil návrh, dle kterého bude odměňován Ing. Černý mimo sezónu, dle slov Mgr. Baboráka jej předloží po uzávěrce roku Doposud nebyla předložena grafická příloha k operačnímu plánu zimní údržby r bude předložena na příštím jednání RM s tím, že nejprve bude konzultována s Ing. Šebrlem. MgA. Kokeš prozatím nepředložil grafický návrh na trvalé umístění jehličnanu (vánoční strom) na nám. J. M. Marků. Pan tajemník uvedl, že seznámení se zákonem o ochraně citlivých údajů pro členy RM a ZM zpracuje JUDr. Vágnerová ihned po uzdravení (návrh bude konzultován nejprve s členy RM). Dohlédne také na předložení vyjádření komise ŽP prostřednictvím Ing. Bureše, týkající se návrhu na ozelenění lokality Pod Penzionem. Pan Zatloukal zajistí zabednění erbu v areálu Pivovaru. Ostatní úkoly byly splněny. Interpelace členů RM Doc. Maixner podotknul, že schůzka týkající se logistického centra a dalších investičních aktivit nebyla jejími navrhovateli (fa Gurman s.r.o.) vhodně připravená. Domnívá se, že nyní by se město mělo rozhodnout, co a jak se bude dále v akci angažovat. Za úvahu by stálo i jednání týkající se záměru ze strany města. Domnívá se, že sestava skupiny je velmi nesjednocená. Pan starosta poděkoval za připomínku, tento bod má v úmyslu projednat v bodě různé spolu s dalšími body jako je TZ Strážná a areál tržnice. Radní souhlasili. Strana 1 (celkem 12)

2 Investiční záležitosti Na jednání RM přizván p. Zatloukal. 10) Zápis z kontrolního dne DD Ing. Šebrle uvedl, že jsou instalovány všechny výplně otvorů (okna) a dům je teplotně uzavřen, vytápí se z kotelny, pracuje se na omítkách a zateplení. Pan starosta bod týkající se vybavení rehabilitace vybavení? Ing. Šebrle město se zatím nebude vyjadřovat, termín bude prodloužen. Rada města Lanškroun bere na vědomí zápis z kontrolního dne na akci Domov důchodců Lanškroun ze dne Pan Zatloukal připomněl demolici domu č.p. 25 v ul. E. Krásnohorské nutno schválit v ZM. RM souhlasila, materiál bude předložen ke schválení ZM. Opustil jednání RM. Majetkové záležitosti Na jednání RM přizvána JUDr. Vágnerová. 27) Ukončení nájmu p. Dostála Hala B. Modrého MUDr. Krejčová nesouhlasila s předčasným ukončením nájmu, uvedla, že žadateli doposud RM vycházela vstříc a jeho vyjádření je velmi arogantní. Doporučila žádosti nevyhovět. Pan tajemník upřesnil, že novela zákona zakazuje prodej alk. nápojů pouze při konání sportovních akcí, nikoliv v restauraci. Doc. Maixner se domnívá, že zákaz se vztahuje pouze na mistrovská utkání, nikoliv na prodej nápojů při místní hokejové lize. Pan starosta navrhoval prodej alkoholických nápojů v bufetu s tím, že kupující nesmějí vynášet nápoje ven z prostoru bufetu. MUDr. Krejčová kdo bude nést odpovědnost v případě nějaké nehody? Mgr. Baborák doporučil vyvolat další jednání s možností dalšího snížení nájmu. Radní nesouhlasili. JUDr. Vágnerová ocitovala část zákona s tím, že zákonodárce nespecifikuje sportovní akci. Rozsáhlá diskuse, Mgr. Baborák a Mgr. Strnad doporučili další jednání s případným snížením nájemného. Pan starosta navrhl bod stahnout s tím, že Mgr. Baborák zajistí jednání a podmínky s p. Dostálem. JUDr. Vágnerová zjistí podmínky pro provozování hostinské činnosti, kterou by provozovaly Technické služby. 28) Žádost Josefa Grunda změna v kupní smlouvě JUDr. Vágnerová uvedla, že ZM přijalo násl. usnesení - 74/01 ZM podle 85, písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o převodu (prodeji) ppč. 100 k.ú. Dolní Třešňovec. Jde o zbytkovou parcelu a prodej se uskuteční kupní smlouvou obvyklou cenu panu Josefu Grundovi, bytem Dolní Třešňovec 133 po geodetickém zaměření nově opravené komunikace v sousedství prodávaného pozemku. V problematice zainteresován také p. Felcman, který nesouhlasil s vytyčením hranice. Rozdíl je však v kupní ceně (jedná se o dvojnásobnou cenu oproti tehdy stanovené výši ceně). Strana 2 (celkem 12)

3 Doc. Maixner se domnívá, že se jedná o nový případ (viz pravidla města). Nesouhlasil s prodejem na nezletilého vnuka. Pan starosta souhlasil, prodej doporučuje projednat jako nový případ. Rada města Lanškroun projednala žádost Josefa Grunda, Dolní Třešňovec (č.j /2005/PRA ze dne ) o změnu kupujícího v kupní smlouvě a ukládá odboru právnímu, přestupků a správy majetku města zveřejnit úmysl města prodat pozemek p.p.č. 100/1 zahrada v k. ú. Dolní Třešňovec Michalu Hrabalovi, Dolní Třešňovec. 29) Žádost ŠJ Madoret vyřešení majetkových vztahů Na jednání RM přizván p. Karlík, ředitel ŠJ Madoret. Je navrženo pronajmout společnosti ŠJ Madoret s.r.o. budovy, které užává. Mgr. Strnad nesouhlasil, systém je dle jeho názoru nesmyslný. Obává se ztráty příspěvku na provoz. JUDr. Vágnerová upřesnila, že z hlediska ekonomického a účetního je tato varianta jediná možná. Škola tak bude žádat ŠJ Madoret o drobné druhy oprav. Doc. Maixner souhlasil s připomínkou Mgr. Strnada, diskuse. Pan starosta podotknul, že před schválením smluv budou členové RM informování a smlouvy budou schvalovány a předloženy RM. Pan Kalík zopakoval slova JUDr. Vágnerové. Ing. Šebrle předložený návrh usnesení se týká zveřejnění úmyslu města s tím, že podrobnosti budou upřesněny. JUDr. Vágnerová do budou předloženy další podrobné smlouvy (nejprve vyvěšení po dobu 15 dnů). Rozsáhlá diskuse na příští jednání s daňovým poradcem zajistí Ing. Novotná přizvání Mgr. Strnada. Rada města Lanškroun projednala žádost obchodní společnosti Školní jídelna MADORET, spol. s r. o. o dořešení majetkoprávních vztahů k jí užívaným objektům v ulici B. Smetany a Dobrovského (č.j. 182/2006/SEK-PRA ze dne ) a ukládá odboru právnímu, přestupků a správy majetku města zveřejnit úmysl města pronajmout uvedené obchodní společnost: a) v ulici B. Smetany budovu č.p. 493 občanská vybavenost na pozemku st.p.č. 1092, Žichlínské Předměstí, a pozemek st.p.č v k. ú. Lanškroun včetně všech součástí a příslušenství patřících k těmto nemovitostem, b) v ulici Dobrovského budovu bez č.p./č.e. občanská vybavenost na pozemku st.p.č. 3217, Žichlínské Předměstí, budovu bez č.p./č.e. občanská vybavenost na pozemku st.p.č. 3466, Žichlínské Předměstí, pozemek st.p.č. 3217, pozemek st.p.č. 3466, vyznačenou část pozemku p.p.č. 3169/29 - zahrada a část pozemku p.p.č. 3169/1 - zahrada, vše v k.ú. Lanškroun, včetně všech součástí a příslušenství patřících k těmto nemovitostem. JUDr. Vágnerová opustila jednání RM, na jednání RM přizvána Ing. Novotná. 47) ŠJ Madoret oprava účetnictví Ing. Novotná uvedla, že předložené věci jsou zapotřebí zaúčtovat ještě do roku Jedná se o účetnictví příspěvkové organizace. Krátce okomentovala přiložený materiál. Závěr jedná se o nápravu účetního stavu. MUDr. Krejčová kdo způsobil špatné zaúčtování? Strana 3 (celkem 12)

4 Ing. Novotná ona sama, RNDr. Kolomý a pí Lerchová. Rozsáhlá diskuse, závěr: Rada města Lanškroun ukládá řediteli příspěvkové organizaci Školní jídelna Madoret a jednateli obchodní společnosti Školní jídelna Madoret, spol. s r.o. provést opravné operace dle návrhů opatření uvedených v příloze. Přizvaní opustili jednání RM. 30) Zpráva pracovní skupiny areál koupaliště Na jednání RM přizván p. Švarc a p. Mareš (MBP). Pan Mareš uvedl, že pracovní skupina se sešla dvakrát, projednala problematiku prodeje vybavení restaurace. Komise doporučuje odkup vybavení v restauraci (výčepní pult, stoly, židle), v kuchyni doporučují proplacení oprav vodovodu a nerezových digestoří. Dále doporučují odprodej osvětlení a sádrokartonových úprav v prostorách chodeb. Vybavení vinárny doporučuje komise odkoupit celé. Z venkovního vybavení navrhují proplacení zpevněného chodníku před restaurací a u restaurace (vzadu) od rybníka. Venkovní gril doporučují neodkupovat. Závěr: odkoupit vybavení restaurace, pult ve vinárně a dlažbu okolo restaurace. Ostatní vybavení nechť si odkoupí nový nájemce a pokud zbylé zařízení nový nájemce nebude chtít odkoupit, bude je muset p. Riess odstranit. Radní souhlasili. Pan Mareš opustil jednání RM. Rada města Lanškroun vyslechla zprávu pracovní skupiny pro posouzení investičních prostředků vložených nájemcem restaurace Koupaliště, společností RIESS KOVOÝROBA, s.r.o., Lanškroun do pronajatých nemovitostí a ukládá této skupině vypracovat do seznam nájemcem vložených investičních prostředků vhodných k nabytí do majetku města. 32) Žádost Radka Dostála koupě pozemku Jedná se poslední dva volné pozemky v lokalitě Pod Penzionem. Rada města Lanškroun projednala žádost Radka Dostála, Lanškroun (č.j /2005/PRA-369/Sv ze dne ) o koupi pozemku p.p.č. 3073/110 v k.ú. Lanškroun, lokalita Pod Penzionem II. etapa za účelem výstavby rodinného domu a doporučuje zastupitelstvu města žádosti vyhovět a prodat žadateli pozemek p.p.č. 3073/110 zaměřenou geometrickým plánem č /2004 v k.ú. Lanškroun smlouvou o budoucí smlouvě kupní. pro: 4, nepř.: 2 (Krejčová, Maixner) 33) Žádost Roberta Čady koupě pozemku Rada města Lanškroun projednala žádost Roberta Čady, Lanškroun (č.j /2005/PRA-357/Sv ze dne ) o koupi pozemku p.p.č. 3073/111 v k. ú. Lanškroun, lokalita Pod Penzionem II. etapa za účelem výstavby rodinného domu a doporučuje zastupitelstvu města žádosti vyhovět a prodat žadateli pozemek p.p.č. 3073/111 zaměřenou geometrickým plánem č /2004 v k.ú. Lanškroun smlouvou o budoucí smlouvě kupní. pro: 4, nepř.: 2 (Krejčová, Maixner) Pan starosta konstatoval, že při předložení dalších žádostí o pozemek, bude nutné zřídit opět pořadník. 34) Sdělení MPO č. 2 Rada města Lanškroun schvaluje sdělení č. 2 odboru právního, přestupků a správy majetku města ve věci stanovení ročního nájemného za pronájem části p.p.č. 5/2 v k.ú. Lanškroun pro nájemce Ladislava Chládka, Lanškroun. pro: 4, nepř.: 2 (Krejčová, Maixner) 35) Sdělení MPO č. 1 Krátká diskuse, návrh usnesení: Rada města Lanškroun schvaluje sdělení č. 1 odboru právního, přestupků a správy majetku města ve věci stanovení minimální ceny pro prodej domu č.p. 417, Lanškroun Žichlínské Předměstí na pozemku st.p.č. 994, pozemek st.p.č. 994, pozemek p.p.č. 3056/2, pozemek p.p.č. 236/3 a pozemek p.p.č. 236/4, vše v k.ú. Lanškroun. Předmětné nemovitosti budou prodány obálkovou metodou. Strana 4 (celkem 12)

5 pro: 5, nepř.: 1 (Krejčová) 36) Lhůta na doručení obálek č.p /2005 ZM projednalo žádosti o koupi domu č.p. 417, Lanškroun Žichlínské Předměstí na pozemku st.p.č. 994, pozemku st.p.č. 994, pozemku p.p.č. 3056/2, části pozemku p.p.č. 236/2 a části pozemku p.p.č. 236/1, vše v k.ú. Lanškroun: č.j /2005/PRA-217/Sv ze dne ; č.j /2005/PRA-229/Sv ze dne ; č.j /2005/PRA-230/Sv ze dne , č.j /2005/PRA-272/Sv ze dne ZM rozhodlo prodat předmětné nemovitosti zájemci s nejvyšší cenou nabídnutou obálkovou metodou. Problematika pozemků je dořešena, je třeba stanovit termín pro podání cenových nabídek. Rada města Lanškroun stanovuje lhůtu do na doručení obálek označených heslem dům č.p. 417,, ve kterých mohou zájemci podávat své cenové nabídky s projevem vůle koupit dům č.p. 417, Lanškroun Žichlínské Předměstí na pozemku st.p.č. 994, pozemek st.p.č. 994, pozemek p.p.č. 3056/2, pozemek p.p.č. 236/3 a pozemek p.p.č. 236/4, vše v k.ú. Lanškroun za jimi navrhovanou kupní cenu. Obálky se budou otvírat na jednání rady města dne Rada města Lanškroun dále ukládá odboru právnímu, přestupků a správy majetku města seznámit zájemce o koupi uvedených nemovitostí s dokumentem Pravidla pro prodej nemovitostí z majetku Města Lanškroun do vlastnictví fyzických a právnických osob tzv. obálkovou metodou. 31) Žádost Alexandra Haase, Richarda Kytlíka a Petra Košťála pronájem koupaliště Doc. Maixner doporučil posoudit věrohodnost, záměr a neupřednostňovat jen výši měsíčního nájmu (špatná zkušenost s p. Dotálem na HBM). Na jednání RM přizván p. Haas. Pan starosta jej vyzval o přednesení svého záměru. Pan Haas praxe v oboru cca 12 let. Provoz by ponechal takový jaký je s tím, že v letních měsících by provoz rozšířil. Nenabourával by stávající systém. MUDr. Krejčová ponechal by stávající vybavení? Pan Haas ano. Pan starosta vznesl dotaz, zda by byl p. Haas ochoten a schopen vybavení odkoupit, pořizovací cena byla celkem okolo 3 mil. Kč. Pan Haas v současné době nemá dostatek finančních prostředků, není ochoten vzít si úvěr na vybavení. Nerad by byl správcem areálu koupaliště, jak tomu bylo doposud. Ing. Šebrle provozoval by diskotéky v objektu? Pan Haas ano, v letních měsících by rád živou hudbu v areálu. Pan starosta jaká je představa o výši nájmu? Pan Haas tis. Kč/rok. Jiné dotazy členové RM neměli, pan Haas opustil jednání RM. Pan starosta upřesnil, že dalším zájemcem je p. Košťál, se kterým není příbuzný, nebude tedy žádat o vyloučení z projednávání. Přizván p. Košťál. Záměr praxe v oboru cca 15 let, byl vedoucím hotelu Starý mlýn, poté zaměstnán v Praze a poslední nabídku obdržel od firmy Orso vedení penzionu Karolína. Přesný záměr nechce zveřejnit kvůli více zájemcům. Mgr. Strnad pracovní činnost by byla v Karolíně ukončena? Strana 5 (celkem 12)

6 Pan Košťál ne, restauraci by vedl zároveň s Karolínou. MUDr. Krejčová co a jak zamýšlí se stávajícím vybavením? Pan Košťál interiér by určitě neměnil, velmi se mu líbí. Kuchyň neviděl, zařízení by však mělo být města. Pan starosta zopakoval cenu vybavení a zda by byl ochoten cenu zaplatit a odkoupit. Pan Košťál samozřejmě, nejprve by však zařízení chtěl vidět. Byl by ochoten převzít do provozování i areál koupaliště, veřejná WC a chatu s lodičkami. Doc. Maixner je nakloněn pronájmu p. Košťálovi. Ing. Šebrle provozování diskoték? Pan Košťál v žádném případě, organizoval by čaje pro pokročilé v zimě a grilování na venku v létě. Spíše program určený pro příjemné posezení. Pan starosta představa o nájmu? Pan Košťál zatím nemá představu, neviděl objekt celý. Záleží také na předem vložené investici, odhaduje 250 tis. Kč/rok. Pan starosta upřesnil, že případná jednání budou trojstranná, jiné dotazy radní neměli, p. Košťál opustil jednání RM a byl přizván p. Kytlík ml. Záměr praxe v oboru 9 let, je provozovatelem diskoték v sousední budově v areálu. Pokusí se o zkvalitnění rekreačních služeb. Byl by správcem celého areálu. MUDr. Krejčová vybavení (měnit, ponechat, odkoupit,...)? Pan Kytlík záleží na ceně, zařízení se mu velmi líbí. Vybavení kuchyně by koupil od p. Riesse, záleží však na ceně. Ing. Šebrle provoz diskoték? Pan Kytlík navrhuje úplné zrušení diskoték, jak ve stávající budově tak i budově restaurace. Jemu pronajatou budovu by přizpůsobil rekreačním potřebám. Úpravy by hradil ze svých prostředků a to pro ubytovací podmínky. Pan starosta výše ročního nájmu? Pan Kytlík záleží na odkoupeném vybavení, cenu za vybavení v kuchyni, poté by odhadovat nájem okolo ,- Kč. Opustil jednání RM. Doc. Maixner souhlasil se záměrem p. Kytlíka (úprava stávající budovy jemu pronajaté). Restauraci by však pronajal p. Košťálovi. Radní souhlasili, pan starosta přednesl návrh usnesení: Rada města Lanškroun projednala žádosti Alexandra Haase, Svitavy (č.j /2005/PRA-358/Sv ze dne ), Petra Košťála, Lanškroun (č.j /2005/PRA-370/Sv ze dne ), Richarda Kytlíka (č.j. 293/2006/SEK ze dne ) o pronájem restaurace u Koupaliště - budovy č.p. 416 na pozemku st.p.č. 1203/3, objektu na pozemku st.p.č. 1203/4 a na pozemku st.p.č a dále Strana 6 (celkem 12)

7 části pozemku p.p.č. 988/2 v k.ú. Lanškroun a rozhodla na základě posouzení podnikatelských záměrů pronajmout předmětné nemovitosti zájemci p. Petru Košťálovi. Městské lesy Na jednání RM přizván Ing. Bureš. 65) Zpráva o hospodaření v městských lesích Cena dřeva neustále klesá, 796,- Kč je velmi slušná cena. Cena je zprůměrována za veškeré dříví (tj. nejen kulatina, ale i palivo). Ing. Šebrle ocenil výsledek auditu hospodaření, je to úspěch. Rada města Lanškroun bere na vědomí zprávu Ing. Romana Bureše o hospodaření v městských lesích v roce pro: 5, zdrž.: 1 (Strnad) Vyřazení majetku 40) Vyřazení DDHIM TZ Strážná U obou vyřazovaných předmětů je přiloženo vyjádření odborné firmy o nerentabilnosti případné opravy. Rada města Lanškroun schvaluje vyřazení drobného dlouhodobého hmotného majetku Města Lanškroun, který užíval Městský úřad Lanškroun Turistická základna Strážná v pořizovací hodnotě 3.895,- Kč. 41) Vyřazení DHM Pečovatelská služba V přiloženém dokumentu hodnotí stav tohoto přístroje informatik pan Petr Celý. Rada města Lanškroun schvaluje vyřazení drobného dlouhodobého hmotného majetku Města Lanškroun, který užíval Městský úřad Lanškroun Pečovatelská služba v pořizovací hodnotě ,- Kč. Různé 48) Žádost spol. VIS uložení kabelu elektro Krátce okomentoval Ing. Šebrle, bez dotazů. Rada města Lanškroun projednala žádost společnosti VIS, Vodohospodářské inženýrské služby spol. s r.o., Hradec Králové (č.j. 328/2006/SEK ze dne ) o vyjádření k uložení kabelu elektro k čerpacím stanicím akce Rozšíření kanalizace Lanškroun a souhlasí s uložením kabelů na pozemcích města takto: 1) Lokalita v Koutech č. 5 a) odběrné místo č. 1 - parcela p.p.č. 3672/2, - parcela p.p.č. 628/1 b) odběrné místo č. 2 - parcela (3673) 2) Lokalita č. 3 Ulice Lidická Maniny a) odběrné místo č. 3 - parcela p.p.č. 306/4 (vše v k.ú. Lanškroun). Tento souhlas nenahrazuje rozhodnutí příslušných orgánů státní správy. 49) Žádost Orlického sportovního sdružení fin. příspěvek Za Lanškroun zařazeni 4 sportovci a 3 družstva. V posledních třech letech se vždy přispívalo částkou 3.000,- Kč. Letošní návrh 5.000,- Kč. Rada města Lanškroun projednala žádost (bez č.j. ze dne ) Orlického sportovního sdružení okresu Ústí nad Orlicí o poskytnutí finančního příspěvku na anketu O nejúspěšnější Strana 7 (celkem 12)

8 sportovce, kolektivy a zasloužilé trenéry, cvičitele a rozhodčí regionu Ústí nad Orlicí za rok 2005 a rozhodla poskytnout příspěvek ve výši 5.000,- Kč z fondu rady města. 50) Dopis hejtmana Pk technické zhodnocení objektu č.p. 206 Text dopisu radní četli, bez dotazů a diskuse. Rada města Lanškroun bere na vědomí dopis hejtmana Pardubického kraje Ing. Michala Rabase, adresovaný Ing. Bohumilu Bernáškovi, ve věci technického zhodnocení objektu č.p. 206 v ul. Olbrachtově v Lanškrouně (kopie dopisu došla na Městský úřad Lanškroun dne pod č.j /2005/SEK). 51) Žádost Davida Bednáře udělení výjimky z obecně technických požadavků Žadatel by chtěl v nemovitosti provozovat hernu. Mgr. Baborák nesouhlasil, nechce ve městě zřizovat další hernu. Všeobecný souhlas se zamítnutím žádosti. Rada města Lanškroun projednala žádost Davida Bednáře D tisk, Rudoltice (č.j /2005/SEK ze dne ) o souhlas s udělením výjimky z obecných technických požadavků na výstavbu a rozhodla žádosti nevyhovět. pro: 5, zdrž.: 1 (Strnad) 52) Žádost KPV o poskytnutí finančního příspěvku Příspěvky v minulých letech: tis., tis, tis., tis., tis. Rada města Lanškroun projednala žádost oblastní pobočky Konfederace politických vězňů ČR v Ústí nad Orlicí (ze dne ) o poskytnutí finančního příspěvku na činnost v roce 2006 a rozhodla poskytnout příspěvek ve výši 5.000,- Kč z fondu RM. 53) Dodatek č. 1 k organizačnímu řádu MěÚ Krátce okomentoval p. tajemník uvedl změny týkající se dodatku k org. řádu. Rada města Lanškroun schvaluje Dodatek č. 1 k Organizačnímu řádu Městského úřadu Lanškroun dle přílohy. 55) Návrh Jana Svatoně provozování tepelných zařízení Žádost okomentoval Ing. Šebrle, efekt ušetření se týká v údržbě, revizí, výměny různých částí, úspora DPH. Na ZŠ Dobrovského už to funguje, ředitelé MŠ nemají zájem s odůvodněním, že našetřené peníze jim nezůstanou, ale dostanou méně z rozpočtu města. Mgr. Strnad uvedl, že p. Svatoň zajišťuje veškerou evidenci, opravy, revize ponechává si 5%. Doporučuje nabídku přijmout. Pan starosta nesouhlasil, nabídka není dostatečně zpracovaná (nesrovnalosti ve výši DPH 22% - 19%), z materiálu nejsou zřejmé skutečné úspory. Diskuse, závěr projednávaný bod stažen. 54) Platy ředitelů příspěvkových organizací Z projednávání vyloučen Mgr. Baborák a Mgr. Strnad. Průměrný nárůst je okolo 1.000,- Kč (3,5%). Jedná se pouze o změnu tarifu, základu, tj. dané tabulkově. Rada města Lanškroun stanovuje s účinností od platy ředitelům příspěvkových organizací zřízených městem Lanškroun dle přílohy. pro: 4 Školství 70) Výroční zprávy ZŠ Krátká diskuse nad tím, co vše mají výroční zprávy škol obsahovat. Rada města Lanškroun bere na vědomí výroční zprávy lanškrounských základních škol a jejich hodnocení zpracované vedoucí odboru školství a kultury. Strana 8 (celkem 12)

9 56) Žádost Oblastní charity Červený Kostelec fin. příspěvek Tomuto zařízení se dosud z fondu rady nepřispívalo. Rada města Lanškroun projednala žádost Oblastní charity Červený Kostelec (č.j /2005/SEK ze dne ) o poskytnutí příspěvku na provoz Domova Svatého Josefa v Žírči, rozhodla žádosti vyhovět a přispět částkou 2.000,- Kč z fondu RM. 57) Žádost klubu důchodců finanční příspěvek OS KOVO je majitelem hotelu Starý Mlýn. Z fondu starosty bude poskytnut fin. příspěvek (1.000,- Kč). Rada města Lanškroun projednala žádost Klubu důchodců při Závodním výboru Odborového svazu Kovo, Lanškroun (č.j. 246/2006/SEK ze dne ) o poskytnutí finančního příspěvku na činnost klubu v roce 2006 a rozhodla žádosti nevyhovět. 58) Žádost Petra Freudla souhlas s přesahem střešního pláště Krátká diskuse, vysvětlena problematika. Rada města Lanškroun projednala žádost Petra Freudela, Lanškroun (č.j /2005/ SEK ze dne ) a souhlasí s přesahem střešního pláště nad pozemek p.p.č. 3680/4 a se zadlážděním části pozemku p.p.č. 3680/4 dle přiložených nákresů. Tento souhlas nenahrazuje rozhodnutí příslušných orgánů státní správy. pro: 5, nepř.: 1 (Košťál) 59) Jmenování členů sportovní komise Oba navržení v komisi od začátku pracují, jedná se o opravu administrativní chyby. Rada města Lanškroun jmenuje od Ing. Miroslava Martince a Oldřicha Řeháka členy sportovní komise. 60) Žádost spol. TG TISK s.r.o. finanční příspěvek Příspěvek je poskytován každoročně, Inforočenka je pro občany velmi užitečná. Rada města Lanškroun projednala žádost společnosti TG TISK s.r.o., Lanškroun (č.j. 294/2006/SEK ze dne ) o příspěvek na vydání a distribuci Inforočenky 2006 a ukládá vedoucí finančního odboru zařadit příspěvek na vydání a distribuci inforočenky ve výši ,- Kč do návrhu rozpočtu města pro rok Televizní kabelový rozvod 80) Zpráva o provozu TKR Na jednání RM přizván p. Hrádek. MUDr. Krejčová vyjádřila nespokojenost se službami spojenými s kabelovou televizí. Programy vypadávají, obraz je nekvalitní (zrní) a nesouhlasí se skladnou programů. Mgr. Strnad není spokojen s technickou kvalitou přenosu. Mgr. Baborák nemá s kvalitou programu problém, skladba programů je vhodná. Pan Hrádek nezná přesný důvod vypadávání programů, situaci projednával s firmou Grundig. Některé kanály bylo nutné přeladit. Řešení se hledá, během příštího týdne obdrží vyjádření od firmy Grundig. Zrnění mohou způsobovat různé domácí spotřebiče. Programová skladba je na místní poměry jednou z nejlepších v okolí. Během března až května zamýšlí rozšíření programové skladby o tři další programy. V září bude v rozšířené nabídce kabel. televize HBO a HBO2, filmblock a jako bonus erotický kanál o který je velký zájem. Díky kanálu romantika je poskytnut kanál CNN, o který je zájem. Pan starosta podotknul, že ve zkrácené nabídce není doposud žádný anglický nebo polský kanál, jak bylo původně slíbeno. Strana 9 (celkem 12)

10 Pan Hrádek nesouhlasil, uvedl, že měl mnoho zájemců, kteří měli zájem o zařazení do zkrácené program. nabídky sportovní program v angličtině. Jedná se o Eurosport 2. Jednalo se o velmi výhodný sportovní kanál. Uvedl částky poplatků v okolních městech. Doc. Maixner uvedl, že tehdy bylo řečeno, že oproti lokální anténě dochází k neustálému zdražování. Telecom se snaží o rozesílání tel. kanálů po síti, která je velmi rozsáhlá. Vznesl dotaz, v čem konkrétně se poplatky zdražily? Pan Hrádek - z důvodu změny DPH a zastaralé techniky. Celkem je 870 zásuvek, z toho zkrácená nabídka 528. K programové nabídce a jednotlivým cenám proběhla rozsáhlá diskuse. Pan Hrádek neustále argumentoval a požadoval schválení navýšení ceny zkrácené programové nabídky (navýšení o 6,- Kč) za kanál Eurosport 2. Nepřiměřeně argumentoval oproti členům RM. Kabelový rozvod pro internet - p. Hrádek nesplňuje podmínky stanovené v nájemní smlouvě (ceník, internet,...). Pan Hrádek nesouhlasil, ceník předložil na jednání RM, tehdy tento ceník nepředal přes podatelnu MěÚ. V současné době je na internet připojeno cca 50 účastníků. V případě požadovaného navýšení o 6,- Kč ve zkrácené nabídce se p. Hrádek zavazuje, že už nebude zkrácenou kabel. nabídku finančně navyšovat. Informační kanál města by měl být spuštěn ve spolupráci s ním (tj. město Hrádek). Na mysli má náplň infrokanálu. Dále nabídl své finanční prostředky, které by vložil do TKR. Pan starosta předplacený nájem není pro město (důvod DPH) zajímavý. Pan Hrádek opustil jednání RM. Pan starosta podotknul, že Mgr. Baborák, který je za vedení kabelové televize zodpovědný situaci nezvládá. Radní nad otázkou a návrhy p. Hrádka diskutovali, závěr: Rada města Lanškroun bere na vědomí zprávu o provozu sítě televizního kabelového rozvodu v Lanškrouně předloženou jednatelem společnosti AnSat TKR s.r.o., Litomyšl. Rada města Lanškroun projednala návrh jednatele společnosti AnSat TKR s.r.o. Litomyšl na zařazení sportovního kanálu EUROSPORT 2 do zkrácené nabídky televizního kabelového rozvodu v Lanškrouně a v této souvislosti souhlasí s navýšením ceny za tuto nabídku o 6,- Kč, tj. 68,- Kč měsíčně. 61) Vypracování návrhu stanov a strategického návrhu MBP, TS, ŠJ Madoret Podrobně přednesl pan starosta, jedná se o materiály, které by měli zpracovávat ředitelé přísp. organizací pro jednání RM. Navrhl násl. usnesení: Rada města Lanškroun ukládá jednatelům společností Městský bytový podnik Lanškroun, s.r.o., Technické služby Lanškroun, s.r.o. a Školní jídelna Madoret, spol. s r.o. do vypracovat a předložit radě města ke schválení návrh stanov společnosti a dlouhodobý strategický záměr společnosti. Do doby schválení těchto dokumentů si rada města vyhrazuje právo schvalovat rozpočet jednotlivých s.r.o. 62) Žádost Romana Vybírala umístění přípojek na pozemku města Žádost okomentoval Ing. Šebrle, město na zvýšení kapacity zaplatí pouze prokázané vícenáklady. Ing. Šebrle písemně odpoví žadateli. Rada města Lanškroun projednala žádost Romana Vybírala, Lanškroun (č.j. 333/2006/SEK ze dne ) o vyjádření k umístění přípojek na pozemku, který je ve vlastnictví města a souhlasí Strana 10 (celkem 12)

11 s uložením přípojek inženýrských sítí na pozemcích v majetku města tak, jak je navrženo v žádosti. Tento souhlas nenahrazuje rozhodnutí příslušných orgánů státní správy. 63) Čištění městských odpadních vod Uvedeným usnesením vlády byly stanoveny aglomerace, které musí do konce roku 2010 vyřešit odvádění a čištění odpadních vod. Obec Horní Třešňovec byla zařazena do aglomerace Lanškroun a tato povinnost se proto vztahuje i na ni, ačkoliv nemá 2 tis. obyvatel. Bylo předjednáno, že obec Horní Třešňovec objedná projektovou dokumentaci (může obdržet dotaci z krajského úřadu). Město přispívá pouze na svůj podíl. Rada města Lanškroun na základě usnesení Vlády ČR č. 852 ze dne k Aktualizaci strategie financování implementace směrnice Rady č. 91/271/EHS, o čištění městských odpadních vod doporučuje zastupitelstvu města schválit účast města Lanškroun ve sdružení s obcí Horní Třešňovec za účelem výstavby kanalizačního sběrače v katastrálních územích Horní Třešňovec a Dolní Třešňovec zaústěného na Čistírnu odpadních vod Lanškroun. V této souvislosti Rada města Lanškroun souhlasí s poskytnutím příspěvku obci Horní Třešňovec na pořízení projektové dokumentace na uvedené dílo. Výše příspěvku bude vycházet z nabídky zpracovatele projektu v poměrné části k úseku nacházejícímu se na katastrálním území Dolní Třešňovec. 64) Žádost Ing. Miroslava Skryje rekonstrukce objektů Bez diskuse. Rada města Lanškroun projednala žádost Ing. Miroslava Skryje, Žďár nad Sázavou (č.j. 25/2006/OŽP ze dne ) o vyjádření ke stavbě Rekonstrukce objektů a odbahnění rybníka Dlouhý, prohlašuje, že stavba je v souladu se Strategickým plánem rozvoje Lanškrounska a že Rada města Lanškroun tento záměr obchodní společnosti Rybářství Litomyšl, s.r.o. podporuje. Byty 66) Sdělení ředitelky ZUŠ Rada města Lanškroun bere na vědomí dopis (č.j. 266/2006/SEK ze dne ) ředitelky Základní umělecké školy Jindřicha Pravečka, Lanškroun, kterým sděluje, že v současné nevyužije nabídku města na přidělení bytu pro nového učitele umělecké školy. 67) Prodej bytové jednotky Byt je volný, nemusí se prodávat v souladu s pravidly. Rada města Lanškroun ukládá odboru právnímu, přestupků a správy majetku města zveřejnit úmysl města prodat bytovou jednotku č. 2 v domě č.p. 133 Vnitřní Město, nám. A. Jiráska. 68) Žádost manželů Skřivanových pronájem bytu Krátká diskuse nad pronájmy bytlů. Rada města Lanškroun projednala žádost Martiny a Daniela Skřivanových, Lanškroun (č.j /2005/SEK ze dne ) o povolení podnájmu a souhlasí s podnájmem bytu č. 1 v domě v č.p. 17 Žichlínské Předměstí, ulice Komenského, Lanškroun panu Janu Hlaváčkovi, Lanškroun na dobu 2 let. pro: 4, proti: 2 (Krejčová, Košťál) Diskuse členů RM Pan starosta upřesnil, že všem členům RM bude materiál týkající se kontroly ŠJ Madoret rozeslán spolu s usnesením dnešní RM. Dále informoval o návštěvě dvou členů ze skupiny p. Františka Urbana finanční prostředky jsou z cizího kapitálu, doprovodná infrastruktura může být financována z EU a v letošním roce bude zahájen provoz logistického centra v Rudolticích. Akce je údajně podporována KDU-ČSL. Společnost financovala řadu projektů ve světě i v ČR. Do t.r. bude dokončena projektová dokumentace,... Strana 11 (celkem 12)

12 Pozemky pro logistické centrum vykoupila jistá realitní kancelář. Vzájemnou podporu vidí skupna p. Urbana v dalším možném přispívání na výstavbu projektů cestovního ruchu. Mgr. Strnad město je velmi veliké, otázkou je, co vše by bylo do oblasti cestovního ruchu spadá. Pan starosta v podstatě cokoliv in-line bruslení, rybníky, hala, cyklostezky, lyžování, Společenský dům,... Doc. Maixner souhlasil se zpracováním projektu s tím, že obce (přispěvovatelé) by si za jednotlivé části zodpovídaly sami. Město by pak pokračovalo samo. Prozatím však doporučuje nevstupovat do projektu navrženého RNDr. Kolomým a p. Urbanem (nepřipravenost projektu). Do pracovní skupiny za město v jednání se spol. Gurman s.r.o. byl navržen Doc. Maixner, ten však nesouhlasil. On sám navrhl podílet se na schůzce s ministrem p. Martínkem. MUDr. Krejčová navrhla jmenovat do skupiny Mgr. Krejčího. Areál tržnice úkol daný usnesením ZM. Pan starosta navrhl ponechat trhy do poloviny tohoto roku a poté bude hotové pivovarské náměstí, na které by byly trhy přemístěny. Radní souhlasili. TZ Strážná projednat v komisi pro investice a strategii. MUDr. Krejčová opustila jednání RM hod. Ing. Šebrle uvedl částky za které je JUDr. Krmenčík nabízí pozemky po spol. Tesla a které z uvedených pozemků by mělo město odkoupit. V tomto smyslu bude osobně jednat s JUDr. Krmenčíkem. Radní se shodli, že cena 8,8 mil. Kč za pozemky pod bývalou kotelnou je příliš vysoká, město o ně nemá zájem. Ostatní pozemky dle návrhu Ing. Šebrleho město odkoupí. Mgr. Strnad uvedl, že na ZŠ Dobrovského došlo k topné havárii (nepoužitelné radiátory), částka bude uvedena v rozpočtu a prosí o schválení. Mgr. Baborák předložil vyjádření Ing. Mareše ohledně navýšení finančních prostředků v souvislosti se zdražením PHM (materiál založen u p. starosty). Jiné připomínky, dotazy, ani příspěvky radní neměli, proto pan starosta poděkoval přítomným členům RM za účast a ukončil jednání RM v hod. Ing. Martin Košťál... starosta Ing. Jan Šebrle místostarosta Mgr. Zdeněk Baborák místostarosta Zápis vyhotoven: , předáno ke kontrole: , vráceno: Zapsala: Kateřina Lochmanová Příští jednání rady města bude 23. 1edna 2006 ve 13:15 hod. Strana 12 (celkem 12)

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 6. 2. 2006 76/2006 Rada města Lanškroun bere na vědomí zápis z kontrolního dne na akci Domov důchodců ze dne 19. 1. 2006. 77/2006 Rada města Lanškroun bere na

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 2794/2016 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 1. února 2016 Zápis

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 01.02.2010 24/2010 Rada města Lanškroun schvaluje rozpočtová opatření č. 9 až 12 k rozpočtu města na rok 2010 dle přílohy. Termín realizace do: 28.02.2010 Odpovídá:

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 25.02.2008 98/2008 Rada města Lanškroun schvaluje Směrnici o evidenci a nakládání s dlouhodobým majetkem. (seznámení příslušných pracovníků se směrnicí) Zodpovídá:

Více

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 05-26-2003 Str.- 1 U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 26. 5. 2003 354/2003 RM vzala na vědomí žádost p. Ladislava Sychry. RM ukládá tajemníkovi MěÚ odpovědět žadateli ve smyslu jednání RM. 355/2003

Více

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun ze dne 16. května 2011

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun ze dne 16. května 2011 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 6 Počet listů příloh: 1 Spisová značka: SEK/17346/2011/PBr Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun ze dne 16. května 2011 Místo a čas zahájení: Společenský

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 10.09.2007 620/2007 Rada města Lanškroun doporučuje zastupitelstvu města schválit rozpočtová opatření v položkách 94-07 až 142-07 dle přílohy zpráva čj. 24638/2007/SEK

Více

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne Usnesení RM 12. 7. 2004-1 - U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 12. 7. 2004 526/2004 RM rozhodla na základě nabídkového řízení o nejvhodnější nabídce na dodávku a instalaci oken do Základní školy

Více

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne Usnesení RM ze dne 17. 3.2003 Str. 1 U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 17. 3. 2003 149/2003 RM rozhodla o přijetí nabídky veřejné zakázky Dodávka a výměna oken ZŠ Palackého ul. zadané podle 49b

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009 V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009 31/2009 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo podnět odboru právního ohledně výstavby garáţe v Rybniční ulici a rozhodlo odstoupit

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 13. prosince 2004

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 13. prosince 2004 Přítomni: dle prezenční listiny Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 13. prosince 2004 Ohlášené návštěvy: Ing. Mareš, p. Mareš, Ing. Wacník, Ing. Obr, Ing. Černý. Omluvena: MUDr. Krejčová, Mgr. Strnad

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 2. května 2005

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 2. května 2005 Přítomni: dle prezenční listiny Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 2. května 2005 Ohlášené návštěvy: MgA. Kokeš, p. Šilar s právním zástupcem, Ing. Obr, RNDr. Sitová. Pan starosta zahájil jednání

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 04.12.2006 859/2006 Rada města Lanškroun doporučuje zastupitelstvu města vydat obecně závaznou vyhlášku Města Lanškroun č. 6/2006 ze dne 13.12.2006, kterou se

Více

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 18. ledna 2010

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 18. ledna 2010 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/1114/2010/PBr Přítomni: 7, dle prezenční listiny Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 18. ledna 2010

Více

Ing. Šebrle uložil tajemníkovi zajistit nápravu prostřednictvím Ing. Brejšové.

Ing. Šebrle uložil tajemníkovi zajistit nápravu prostřednictvím Ing. Brejšové. Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 8 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 26. února 2007 Přítomni: 5, dle prezenční listiny Omluven: p. starosta, Ing.

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 13.08.2007 574/2007 Rada města Lanškroun bere na vědomí zápis z otevírání obálek ze dne 06.08.2007 (čj. 20598/2007/PRA) s nabídnutou cenou při soutěži o právo

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 03.12.2007

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 03.12.2007 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 03.12.2007 884/2007 Rada města Lanškroun projednala ústní ţádost TJ Lanškroun vodní sporty o povolení pokácení 3 vrb na břehu Dlouhého rybníka na pozemku ppč.

Více

Zápis. z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne 14.7. 2005 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc., MUDr. Forstová, Mgr. Janík, p. Jeník, p. Fořt, p. Brom - tajemník města, JUDr. Marková

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 07.07.2014 350/2014 Rada města Lanškroun vzala na vědomí zápis č. 3/2014 z jednání komise pro cestovní ruch a uložila kanceláři starosty a tajemníka

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 33535/2014 Počet listů dokumentu: 2 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 14. října 2014 Zápis

Více

VÝTAH Z U S N E S E N Í. Rady města Lanškroun ze dne 24.08.2015. Bc. Kateřina Gregorová, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku

VÝTAH Z U S N E S E N Í. Rady města Lanškroun ze dne 24.08.2015. Bc. Kateřina Gregorová, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku VÝTAH Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 24.08.2015 451/2015 Rada města Lanškroun projednala žádost společnosti Farma Jirásek s. r. o., Horní Třešňovec 66, Lanškroun, IČO: 27461645 (čj. MULA

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 17.12.2007 923/2007 Rada města Lanškroun projednala žádost společnosti SANITA Lanškroun s. r. o. (čj. 32497/07/PRA ze dne 26.11.2007) o pronájem nebytových prostor

Více

Zápis. z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, p. Jeník, p. Fořt, MUDr. Blažek,MUDr. Forstová JUDr. Marková - právnička

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 14.04.2009 157/2009 Rada města Lanškroun schvaluje převod finančních prostředků z příspěvku na provoz na investiční dotaci ve výši Kč 10.000,-- u příspěvkové organizace

Více

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun ze dne 13. srpna 2013

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun ze dne 13. srpna 2013 Spisový znak: 101.2.2 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 1 + 1 (usnesení) Spisová značka: SEK/24033/2013/JKo Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun ze dne 13. srpna 2013 Místo a čas zahájení:

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 23.11.2009 546/2009 Rada města Lanškroun projednala žádost firmy Solar GVD,, Dobrovského 290, Lanškroun, IČO: 27555348 (čj. 28781/2009/SEK ze dne 06.10.2009, doplněno

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 23. ledna 2006

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 23. ledna 2006 Přítomni: dle prezenční listiny Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 23. ledna 2006 Omluven: pozdější příchod z důvodu pracovního zaneprázdnění oznámila MUDr. Krejčová a Mgr. Strnad jednání na FO.

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 24. září 2007

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 24. září 2007 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 6 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0025472/2007/PBr/101 2.2- Přítomni: 6, dle prezenční listiny Omluven: Ing. Ladislav Verner Zápis z jednání Rady

Více

VÝTAH Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne

VÝTAH Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne VÝTAH Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 09.12.2013 533/2013 Rada města Lanškroun schválila uzavření smlouvy o poskytnutí účelové neinvestiční dotace v požární ochraně na výdaje jednotky sboru

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 11.02.2008

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 11.02.2008 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 11.02.2008 62/2008 Rada města Lanškroun doporučuje zastupitelstvu města schválit rozpočtová opatření v poloţkách 1-19 (zpráva čj. 4618/2008/SEK ze dne 06.02.2008).

Více

Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne v hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy

Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne v hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 21.12.2007 v 17.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Dne 21.12.2007 se konalo 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy. Přítomno bylo

Více

Předkladatel: Mgr. Stanislava Švarcová, starostka města Podpis: Zpracovatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis:

Předkladatel: Mgr. Stanislava Švarcová, starostka města Podpis: Zpracovatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis: Odbor investic a majetku Čj.: MULA 13584/2014 Spisový znak: 56.4 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 31 V Lanškrouně dne 23.04.2014 Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 07.05.2014

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 16.07.2007

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 16.07.2007 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 16.07.2007 519/2007 Rada města Lanškroun projednala ţádost příspěvkové organizace Základní škola Lanškroun, Dobrovského 630, o souhlas s navýšením investičního

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne /2012 Rada města Lanškroun jmenovala Romana Ehla členem sportovní komise.

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne /2012 Rada města Lanškroun jmenovala Romana Ehla členem sportovní komise. V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 05.03.2012 92/2012 Rada města Lanškroun jmenovala Romana Ehla členem sportovní komise. Mgr. Kateřina Kárská, asistentka starostky Datum realizace

Více

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 1 ze dne Schválení střednědobého výhledu rozpočtu města Lanškroun na roky

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 1 ze dne Schválení střednědobého výhledu rozpočtu města Lanškroun na roky Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 1 ze dne 13.03.2019 USNESENÍ č. 1/ZM/2019 Aktualizace Plánu obnovy majetku Zastupitelstvo města Lanškroun schválilo aktualizaci Plánu obnovy majetku města

Více

Z Á P I S č. 8/12 z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova dne

Z Á P I S č. 8/12 z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova dne Z Á P I S č. 8/12 z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova dne 30. 10. 2012 Přítomní: Ing. Karel Souček - předseda, Zdenek Krutek, Ing.arch. Petruška Dokládalová, Bohumila Malásková, Jarmila Hořejšová,

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 18820/2015 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 4. června 2015 Zápis

Více

Rada města Heřmanův Městec. Zápis z 17. jednání

Rada města Heřmanův Městec. Zápis z 17. jednání Zápis z 17. jednání Rady města Heřmanův Městec konané dne 4. 9. 2018 v 16:00hod. kancelář starosty Města Heřmanův Městec, Městský úřad Heřmanův Městec, Havlíčkova 801 Přítomni: Omluveni: Zapsal: Přizváni:

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 10.06.2013

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 10.06.2013 V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 10.06.2013 248/2013 Rada města Lanškroun doporučila zastupitelstvu města vyslovit souhlas se záměrem uzavřít smlouvu o vzájemné spolupráci s městem

Více

Město Králíky Zápis z jednání č. 34 Rady města Králíky konané

Město Králíky Zápis z jednání č. 34 Rady města Králíky konané Město Králíky Zápis z jednání č. 34 Rady města Králíky konané 28.08.2017 Přítomní členové Rady města Králíky: Jana Ponocná, Mgr. Martin Hejkrlík, Ing. Ladislav Tóth, Ing. Pavel Strnad, Mgr. Miroslav Beran.

Více

Město Králíky. Zápis z jednání č. 03 rady města konané Přítomni členové rady města:

Město Králíky. Zápis z jednání č. 03 rady města konané Přítomni členové rady města: Město Králíky Přítomni členové rady města: Za městský úřad: Zápis z jednání č. 03 rady města konané 18.01.2016 Jana Ponocná, Mgr. Martin Hejkrlík, Ing. Ladislav Tóth, Ing. Pavel Strnad, Mgr. Miroslav Beran

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 14. ledna 2008

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 14. ledna 2008 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 12 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0000134/2008/PBr/101 2.2- Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 14. ledna 2008 Přítomni: 7, dle prezenční listiny

Více

Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 03.03.2010

Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 03.03.2010 Město Lanškroun Spisový znak: 51.4 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 1 Čj.: MULA 6821/2010 V Lanškrouně 22.02.2010 Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 03.03.2010 Předkladatel:

Více

U S N E S E N Í. 3. Plnění usnesení ZM. (tisk R/272) (tisk R/273) 4. Užívání znaku města Kojetín (tisk R/289)

U S N E S E N Í. 3. Plnění usnesení ZM. (tisk R/272) (tisk R/273) 4. Užívání znaku města Kojetín (tisk R/289) U S N E S E N Í z 26. zasedání Rady města Kojetína, konaného dne 15. ledna 2008 ve 13:00 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu Kojetín, Masarykovo náměstí 20, Kojetín 2. Plnění usnesení RM (tisk R/272)

Více

Zápis z třicátého čtvrtého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 16.06.2014 od 15.30 hod. v sále MěKS Vimperk

Zápis z třicátého čtvrtého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 16.06.2014 od 15.30 hod. v sále MěKS Vimperk Zápis z třicátého čtvrtého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 16.06.2014 od 15.30 hod. v sále MěKS Vimperk Přítomni: Luboš Drenčeni, Mgr. Pavel Dvořák, Ing. Bohumil Petrášek, Mgr. Dagmar

Více

Město Chlumec. Rada města Chlumec. Usnesení

Město Chlumec. Rada města Chlumec. Usnesení Rada města Chlumec Usnesení z 9. schůze Rady města Chlumec volební období 2014 2018 konané dne 11.03.2015 v kanceláři starosty v sídle Městského úřadu, Krušnohorská 39, Chlumec Usnesení č. 1/9R/2015 Schválení

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 14.01.2008

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 14.01.2008 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 14.01.2008 1/2008 Rada města Lanškroun schvaluje rozpočtová opatření k rozpočtu města na rok 2007 v položkách 184-07 až 187-07 dle přílohy (zpráva čj. 2124/2008/SEK

Více

Zápis z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hamry konaného dne od hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Hamrech

Zápis z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hamry konaného dne od hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Hamrech Zápis z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hamry konaného dne 8. 12. 2017 od 19.00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Hamrech Přítomni : členové ZO dle presenční listiny a hosté Omluveni

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 26.9.2012, od 17:00 hodin na OÚ Sadov

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 26.9.2012, od 17:00 hodin na OÚ Sadov Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 26.9.2012, od 17:00 hodin na OÚ Sadov 1. Zahájení zasedání zastupitelstva: Zasedání Zastupitelstva obce Sadov

Více

OBEC STAROVIČKY. Zápis č. 29/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne v hod. v zasedací místnosti OÚ Starovičky

OBEC STAROVIČKY. Zápis č. 29/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne v hod. v zasedací místnosti OÚ Starovičky OBEC STAROVIČKY Zápis č. 29/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne 28. 8. 2014 Účast dle prezenční listiny: Program: v 19.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Starovičky 5 členů ZO 1.

Více

Zápis z jednání č. 47 rady města konané Ing. Martin Košťál

Zápis z jednání č. 47 rady města konané Ing. Martin Košťál Město Králíky Přítomni členové rady města: Omluven: Za městský úřad: Zápis z jednání č. 47 rady města konané 14.11.2016 Jana Ponocná, Mgr. Martin Hejkrlík, Ing. Ladislav Tóth, Ing. Pavel Strnad Mgr. Miroslav

Více

Město Králíky. Zápis z jednání č. 11 rady města konané 19.03.2014. Jana Ponocná, Antonín Vyšohlíd, Ing. Ladislav Tóth, Mgr.

Město Králíky. Zápis z jednání č. 11 rady města konané 19.03.2014. Jana Ponocná, Antonín Vyšohlíd, Ing. Ladislav Tóth, Mgr. Město Králíky Přítomni členové rady města: Omluven: Za městský úřad: Zápis z jednání č. 11 rady města konané 19.03.2014 Jana Ponocná, Antonín Vyšohlíd, Ing. Ladislav Tóth, Mgr. Jan Mlynář Mgr. Vlastimil

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 34493/2016 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 12. října 2016 Zápis

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 29. 8. 2005

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 29. 8. 2005 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 29. 8. 2005 529/2005 RM projednala ţádost č.j. 15173/2005/PRA ze dne 12. 7. 2005 o koupi pozemkové parcely č. 3073/109, k.ú. Lanškroun, lokalita Pod Penzionem

Více

ZÁPIS z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova č.&'2018 dne Zahájení

ZÁPIS z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova č.&'2018 dne Zahájení ZÁPIS z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova č.&'2018 dne 19. 6. 2018 Zahájení Jednání majetkové komise zahájil předseda Aleš Navrátil v 15:44 hod v krizové místnosti radnice. Přítomno: S členů,

Více

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 14. 6. 2004

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 14. 6. 2004 Usnesení RM 14. 6. 2004-1 - U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 14. 6. 2004 470/2004 RM rozhodla na základě nabídkového řízení o nejvhodnější nabídce na dodávku a instalaci oken do Základní školy

Více

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne 23. 11. 2017 Přítomni: 1. Petr Vaněk 8. Josef Hnik 2. Karel Borek 9. Tomáš Kučera 3. Stanislava

Více

Město Blovice Rada města Usnesení č. 01/11

Město Blovice Rada města Usnesení č. 01/11 Město Blovice Rada města Usnesení č. 01/11 z jednání rady města konaného dne 10.01.2011 Usnesení obsahuje: 6 stran, body č. 143-188 RM schvaluje 143) podání žádosti o poskytnutí dotace z Programu stabilizace

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 10.04.2007 252/2007 Rada města Lanškroun rozhodla předat příspěvkové organizaci Sociální služby Lanškroun do správy k vlastnímu hospodářskému využití další movitý

Více

Z Á P I S Z 52. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA KONANÉHO DNE 16. 3. 2005

Z Á P I S Z 52. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA KONANÉHO DNE 16. 3. 2005 Z Á P I S Z 52. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA KONANÉHO DNE 16. 3. 2005 Místo konání: MĚSTSKÝ ÚŘAD SLANÝ Čas konání: 16. března 2005 Přítomni: RNDr. Ivo Rubík, p. Jaroslav Hložek (dostavil se 16.40), Ing. Pavel Bartoníček,

Více

Město Králíky Zápis z jednání č. 15 rady města konané 17.04.2013

Město Králíky Zápis z jednání č. 15 rady města konané 17.04.2013 Město Králíky Zápis z jednání č. 15 rady města konané 17.04.2013 Přítomni členové rady města: Omluven: Za městský úřad: Jana Ponocná, Mgr. Vlastimil Kubíček, Ing. Ladislav Tóth, Bc. Jan Mlynář Antonín

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 2965/2014 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 31. ledna 2014 Zápis

Více

Z Á P I S. schůze číslo 2/2018 Rady města Rokytnice v Orlických horách

Z Á P I S. schůze číslo 2/2018 Rady města Rokytnice v Orlických horách Město Rokytnice v Orlických horách náměstí Jindřicha Šimka 3, 517 61 Rokytnice v Orlických horách 1 tel.č.: 494 379 021 e-mail: podatelna@mu.rokytnice.cz Z Á P I S schůze číslo 2/2018 Rady města Rokytnice

Více

Zápis. z 19. schůze Rady města Český Brod konané dne 14.8.2003 v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 19. schůze Rady města Český Brod konané dne 14.8.2003 v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 19. schůze Rady města Český Brod konané dne 14.8.2003 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, p. Jeník, MUDr. Forstová, MUDr. Blažek, p. Fořt p. Brom - tajemník MěÚ, JUDr.

Více

ZÁPIS č. 10/2010 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Skřivany

ZÁPIS č. 10/2010 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Skřivany ZÁPIS č. 10/2010 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Skřivany Místo konání: OÚ Skřivany Dne: 13.12.2010 Od: 18.00 hodin Ukončeno: 19.50 hodin PŘÍTOMNI: NEPŘÍTOMEN: OMLUVENI: V. Futera, Mgr. J. Suchánek,

Více

D ů v o d o v á z p r á v a

D ů v o d o v á z p r á v a D ů v o d o v á z p r á v a 1. Střelecká 9/1356, Jablonec nad Nisou prodej objektu družstvu Objekt Střelecká 9/1356 v k. ú. Jablonec nad Nisou je privatizován formou družstva. V objektu je celkem 6 bytových

Více

Obec Slatina nad Úpou

Obec Slatina nad Úpou Obec Slatina nad Úpou Zápis z jednání Zastupitelstva obce (ZO) 9. řádná schůze Zastupitelstva obce, konaná dne 6. 10. 2015 v 19:00 hodin v jednací místnosti obecního úřadu Přítomni: Marie Pokorná, Monika

Více

ze 13. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 26. října 2015 od hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň

ze 13. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 26. října 2015 od hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň ZÁPIS ze 13. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 26. října 2015 od 18.00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení

Více

U S N E S E N Í R 1031/01-09

U S N E S E N Í R 1031/01-09 U S N E S E N Í z 50. zasedání Rady města Kojetína, konaného dne 13. ledna 2009 ve 13:00 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu Kojetín, Masarykovo náměstí 20, Kojetín 2. Plnění usnesení Rady města

Více

z 39. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 29. prosince 2017 od hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň

z 39. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 29. prosince 2017 od hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň ZÁPIS z 39. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 29. prosince 2017 od 13.00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň Přítomni: Omluveni: 9 členů zastupitelstva města: Marek

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 8. října 2007

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 8. října 2007 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 8 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0027113/2007/PBr/101 2.2- Přítomni: 6, dle prezenční listiny Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 8. října 2007

Více

Město Hradec nad Moravicí

Město Hradec nad Moravicí Město Hradec nad Moravicí Usnesení č. ze zasedání Zastupitelstva města Hradce nad Moravicí konaného dne 8. června 2010 ve společenské místnosti MěÚ Hradec nad Moravicí. Město Hradec nad Moravicí 2. strana

Více

ZÁPIS č. 3/2010 z veřejného zasedání obecního zastupitelstva Obce Mezouň konaného dne 25. 3. 2010 v budově OÚ v Mezouni

ZÁPIS č. 3/2010 z veřejného zasedání obecního zastupitelstva Obce Mezouň konaného dne 25. 3. 2010 v budově OÚ v Mezouni ZÁPIS č. 3/2010 z veřejného zasedání obecního zastupitelstva Obce Mezouň konaného dne 25. 3. 2010 v budově OÚ v Mezouni Přítomni: Ing. Miroslav Hrubý, Karel Jelínek, Vladimír Holovský, Hana Kailová, Libor

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 10. září 2007

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 10. září 2007 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 16 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0020813/2007/PBr/101 2.2- Přítomni: 7, dle prezenční listiny Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 10. září

Více

ze 106. schůze Rady města Rumburk, konané dne 7. března 2013

ze 106. schůze Rady města Rumburk, konané dne 7. března 2013 ze 106. schůze Rady města Rumburk, konané dne 7. března 2013 1. Schválení programu Usnesení č. 1639/2013 Rada města Rumburka projednala a schválila upravený program 106. schůze rady města. 2. Kontrola

Více

OBEC STAROVIČKY. Zápis č. 23/2013 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne 14. 11. 2013

OBEC STAROVIČKY. Zápis č. 23/2013 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne 14. 11. 2013 OBEC STAROVIČKY Zápis č. 23/2013 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne 14. 11. 2013 Účast dle prezenční listiny: Program: v 18.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Starovičky 6 členů ZO 1.

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun ze dne 22. července 2013

Zápis z jednání Rady města Lanškroun ze dne 22. července 2013 Spisový znak: 101.2.2 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 1 + 1 (usnesení) Spisová značka: SEK/21421/2013/JKo Zápis z jednání Rady města Lanškroun ze dne 22. července 2013 Místo a čas zahájení:

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 19. dubna 2004

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 19. dubna 2004 Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 19. dubna 2004 Přítomni: dle prezenční listiny Ohlášené návštěvy: Jaroslav Mareš ředitel společnosti Městský bytový podnik Lanškroun s.r.o. Pan starosta zahájil

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 29. května 2006

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 29. května 2006 Přítomni: dle prezenční listiny Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 29. května 2006 Ohlášené návštěvy: p. Mareš, předkladatelé návrhů (pracovníci MěÚ) Pan starosta zahájil jednání rady a přivítal

Více

Usnesení. Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

Usnesení. Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Usnesení z 34. zasedání Rady města Kojetín, konaného dne 17. srpna 2004 ve 13:00 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu Kojetín, Masarykovo náměstí

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 21. května Pan starosta přivítal členy RM a navrhl, aby se jednání RM řídilo tímto programem:

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 21. května Pan starosta přivítal členy RM a navrhl, aby se jednání RM řídilo tímto programem: Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 10 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK Přítomno: 5, dle prezenční listiny Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 21. května 2007 Omluven: Ing. Verner,

Více

Zápis z 15. jednání Rady města Rokytnice nad Jizerou, konaného dne 2. července 2007 od hodin v kanceláři starosty města

Zápis z 15. jednání Rady města Rokytnice nad Jizerou, konaného dne 2. července 2007 od hodin v kanceláři starosty města Zápis z 15. jednání Rady města Rokytnice nad Jizerou, konaného dne 2. července 2007 od 16.00 hodin v kanceláři starosty města Přítomno: Omluven: Zapisovatelka: 4 členové rady města + tajemnice úřadu Ing.

Více

Usnesení 67. schůze Rady města Šternberka ze dne

Usnesení 67. schůze Rady města Šternberka ze dne Usnesení 67. schůze Rady města Šternberka ze dne 29.4.2013 Číslo 1808 Zodpovídá: OdPVV Termín: 29.4.2013 program schůze dne 29.04.2013 Číslo 1809 Zodpovídá: FO Termín: 30.4.2013 zápis z jednání finančního

Více

OBEC KŘEPICE, PSČ 691 65

OBEC KŘEPICE, PSČ 691 65 OBEC KŘEPICE, PSČ 691 65 Zápis z 9. zasedání zastupitelstva obce konaného dne 15. 11. 2007 Přítomni: p. Maťa, RNDr. Fiala, Mgr. Fialová, p. Hanák, Ing. Kovařík, Ing. Koždoň, p. Partyka, p. Příkazský, pí

Více

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 20 ze dne Schválení účasti města Lanškroun na projektu WELCOME

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 20 ze dne Schválení účasti města Lanškroun na projektu WELCOME Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 20 ze dne 22.08.2016 USNESENÍ č. 415/RM/2016 Darovací smlouva Hlínafest Rada města Lanškroun projednala podnět kanceláře starosty a tajemníka k uzavření darovací

Více

Zápis z jednání č. 42 rady města konané 29.10.2014. Ing. Miroslav Bouška

Zápis z jednání č. 42 rady města konané 29.10.2014. Ing. Miroslav Bouška Město Králíky Přítomni členové rady města: Omluven: Za městský úřad: Zápis z jednání č. 42 rady města konané 29.10.2014 Jana Ponocná, Antonín Vyšohlíd, Ing. Ladislav Tóth, Mgr. Vlastimil Kubíček Mgr. Jan

Více

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 4 ze dne Veřejnoprávní smlouva - Římskokatolická farnost - děkanství Lanškroun

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 4 ze dne Veřejnoprávní smlouva - Římskokatolická farnost - děkanství Lanškroun Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 4 ze dne 14.09.2016 USNESENÍ č. 103/ZM/2016 Veřejnoprávní smlouva - Římskokatolická farnost - děkanství Lanškroun Zastupitelstvo města Lanškroun se seznámilo

Více

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 1 ze dne

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 1 ze dne Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 1 ze dne 10.02.2016 USNESENÍ č. 1/ZM/2016 Návrh Ing. Martina Košťála - prověření zjednodušeného podlimitního řízení veřejné zakázky " KULTURNÍ DŮM LANŠKROUN"

Více

WWW.TECHOBUZ.CZ, Email: obec@techobuz.cz, 565 443 900, 724 192 514, IČO:00584061

WWW.TECHOBUZ.CZ, Email: obec@techobuz.cz, 565 443 900, 724 192 514, IČO:00584061 Třetí zasedání zastupitelstva obce se konalo 10.6.2010 a hlavním bodem jednání bylo projednání rozpočtu obce a schválení smluv o úvěrech na předfinancování investičních akcí. Obec Těchobuz Těchobuz 60,

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od hod na obecním úřadě

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od hod na obecním úřadě Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od 19.30 hod na obecním úřadě Přítomni: Omluvena: H. Růžičková, J. Soukup, Ing. A. Koucký, M. Řípa,

Více

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015. Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015. Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015 USNESENÍ č. 542/RM/2015 Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa Rada města Lanškroun schválila zahraniční služební cestu Jaroslava

Více

Z á p i s. ze 4. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 22.1.2003 od 17.00 hodin v Penzionu Anna - kazetový sál

Z á p i s. ze 4. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 22.1.2003 od 17.00 hodin v Penzionu Anna - kazetový sál Z á p i s ze 4. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 22.1.2003 od 17.00 hodin v Penzionu Anna - kazetový sál Přítomni: p. Fischer, MUDr. Forstová, pí. Houžvičková, MUDr. Chaloupka, Mgr.

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 26.11.2012 509/2012 Rada města Lanškroun v souladu s ust. 102 odst. 2, zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, stanovila výši peněžitých

Více

42. U S N E S E N Í ze dne 19. prosince 2011

42. U S N E S E N Í ze dne 19. prosince 2011 R A D A M Ě S T A Ú S T Í N A D O R L I C Í 42. U S N E S E N Í ze dne 19. prosince 2011 987/2011 RM s c h v a l u j e upravené závazné ukazatele na rok 2011 a příslušnou rozpočtovou změnu pro příspěvkovou

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 1297/2015 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 16. ledna 2015 Zápis

Více

Město Broumov určeno Radě města č.: 4

Město Broumov určeno Radě města č.: 4 Město Broumov určeno Radě města č.: 4 Majetkové záležitosti k jednání dne: 22.12.2010 předkladatel SMM Ing. Marie Mikulenková projednáno MK dne: 6.12.2010 předloženo RM dne: 17.12.2010 Komentář: 1) Žádost

Více

Program zasedání byl zveřejněn na úřední desce

Program zasedání byl zveřejněn na úřední desce 30/2013 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Kačice, které se konalo dne 17.06.2013 od 18 hodin na OÚ v Kačici. Přítomni: p. Kolman, pí Gabrielová, p. Němeček, p. Froněk, p. Gabriel, pí Abrhámová, pí

Více

Z Á P I S č. 33. z 33. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 9. 10. 2014 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68

Z Á P I S č. 33. z 33. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 9. 10. 2014 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Z Á P I S č. 33 z 33. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 9. 10. 2014 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Program: 1. Technický bod (schválení ověřovatelů zápisu, programu zasedání

Více

ZÁPIS z 22. zasedání zastupitelstva Obce Nové Heřminovy konaného dne v 17,00 hod. v zasedací místnosti OÚ Nové Heřminovy

ZÁPIS z 22. zasedání zastupitelstva Obce Nové Heřminovy konaného dne v 17,00 hod. v zasedací místnosti OÚ Nové Heřminovy ZÁPIS 222018 z 22. zasedání zastupitelstva Obce Nové Heřminovy konaného dne 26. 9. 2018 v 17,00 hod. v zasedací místnosti OÚ Nové Heřminovy Přítomni: Ludvík Drobný, Milena Hebnarová, Jaroslava Hebnarová,

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 13774/2015 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 28. dubna 2015 Zápis

Více