Pracovní příležitosti v UNIMERCO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pracovní příležitosti v UNIMERCO"

Transkript

1 Pracovní příležitosti v UNIMERCO

2 Naše pracovní prostředí

3 V této brožuře Vám představujeme některé ze základních principů, které z nás činí tak trochu odlišnou společnost. Společnost, ve které jsou výsledky dosahovány v prostředí netradiční, neformální a dynamické firemní kultury a v jejímž centru pozornosti je především zaměstnanec jako lidská osobnost. V době stále rychlejších změn je velmi důležité vytvářet profesionální tým pracovníků v prostředí respektované společnosti, která zajišťuje optimální podmínky pro jeho fungování. Cílem této brožury je poskytnout Vám přehled o naší společnosti v následujících kapitolách: Produkty a služby strana 4 Historie společnosti strana 6 UNIMERCO ve světě strana 8 Správný tým strana 10 Společné hodnoty strana 12 UNIMERCO ve střední Evropě strana 14 Další informace o naší společnosti můžete nalézt na Zde jsou také ke stažení materiály, které detailněji popisují obsah této brožury. Centrála UNIMERCO A/S v Sunds, Dánsko Věříme, že Vás tato brožura zaujme!

4 Produkty a služby Obráběcí nástroje jako jsou především vrtáky, frézy nebo závitovací frézy používané v obráběcích centrech například v automobilovém nebo dřevozpracujícím průmyslu. Tyto produkty jsou přímo dodávány našim zákazníkům po celém světě. Držáky nástrojů jsou systémy sloužící k upevnění nástrojů ve strojích. Držáky jsou důležité pro eliminaci vibrací a k dosažení vysoké kvality obrábění. Tyto produkty jsou často součástí našeho kompletního nástrojového řešení.

5 Naše produkty UNIMERCO je mezinárodní výrobce a distributor nástrojů a kompletních nástrojových řešení. Nástrojová řešení sestávají ze zakázkových i standardních PCD a TK nástrojů a držáků nástrojů. Díky dodávkám vysoce kvalitních nástrojů a možnostem optimalizace technologického procesu se nám daří snižovat výrobní náklady u našich zákazníků. Naše produktová nabídka je doplněna konceptem péče o nástroje, tzv. RE NEWTM, který zahrnuje přebrušování, opravu a přepovlakování nástrojů. Hi-tech nástrojová řešení Ve střední Evropě se primárně zaměřujeme na špičková nástrojová řešení navrhnutá pro optimalizaci obráběcího procesu ve specifických aplikacích. Řešení často zahrnuje standardní i zakázkové PCD nebo TK nástroje umožňující stálou kvalitu obráběného povrchu, prodlouženou životnost nástroje a zvýšený výkon odrážející se v nižších jednotkových nákladech. Tento přístup se promítl do úspěšné spolupráce se společnostmi na celém světě. Naše spolupráce s klienty jako GM, Audi, Siemens, Sauer-Danfoss, Bosch, BMW, VW, Boeing, Porsche a Volvo nám potvrdila důležitost profesionálního partnerství zaměřeného na dlouhodobou spolupráci s cílem zvýšit efektivnost a konkurenceschopnost u zákazníků. Koncept pro optimalizaci produkce Nepovažujeme se pouze za dodavatele nástrojů, ale za partnera při řešení problémů a dodavatele kompletních řešení, které poskytují zákazníkům plný užitek z našeho know-how a zkušeností. Naše práce je proto založena na systematických pracovních postupech, které nám pomáhají zajistit optimální produkci u našich zákazníků. Profesionální partnerství často zahrnuje několik fází jako například návrh nástroje, zpracování objednávky a optimalizace obráběcích parametrů. Zákaznické segmenty Naší prioritou je zaměření na tyto zákaznické segmenty: -automobilový průmysl -dřevozpracující průmysl -všeobecné obrábění Věříme, že efektivní a zisková produkce našich zákazníků je tím nejlepším základem dlouhodobé a úspěšné spolupráce. Zákaznicky orientovaná strategie společnosti UNIMERCO znamená návrh nejvhodnějšího nástroje na základě důkladné znalosti technologického vybavení u zákazníka. Tak můžeme dodat nejlepší možné řešení pro každý individuální typ produkce.

6 Rozvoj společnosti a mezinárodní růst Vznik obchodní společnosti UNIMERCO bylo založeno jako obchodní společnost v roce 1964 a během prvních pěti let se zaměřovalo na prodej nastřelovacích pistolí a hřebů. Pistole byly nakupovány od francouzské společnosti, která byla dodavatelem pro americkou společnost Paslode (ITW). V rámci obchodní cesty po USA získal zakladatel společnosti Hans Foxby exkluzivní práva na distribuci pistolí a hřebů Paslode ve Skandinávii. Tento kontrakt byl základem pro dlouhodobou spolupráci s ITW, která je dosud naším hlavním dodavatelem těchto produktů. Obráběcí nástroje V roce 1966 uzavírá UNIMERCO kontrakt se společností Leuco výrobcem nástrojů pro dřevozpracující průmysl. Smlouva na exkluzivní distribuci nástrojů Leuco přispěla k rozšíření produktové nabídky společnosti. Krize ve stavebnictví v sedmdesátých letech tak zvýšila naše aktivity na poli obráběcích nástrojů. Regionální obchodní a servisní společnost Během sedmdesátých a osmdesátých let se stal servis důležitou aktivitou, protože zákazníci vyžadovali přebrušování nástrojů dodaných naší společností. UNIMERCO za tímto účelem zakoupilo první brusku a zahájilo sběrnou službu nástrojů určených k renovaci. UNIMERCO A/S v Sunds, Dánsko, 1977 Národní výrobce, distributor a servisní společnost Tyto aktivity se postupně rozšiřovaly do dalších geografických oblastí. Výrobní a produktová nabídka se dále rozšiřovala a brzy UNIMERCO poskytovalo své služby v kovozpracujícím, potravinářském a grafickém průmyslu.

7 Hans Foxby zakladatel UNIMERCO Kenneth Iversen CEO Na začátku devadesátých let se stal hlavní aktivitou společnosti návrh a produkce speciálních zakázkových nástrojů. Zároveň byla naše nabídka rozšířena o měřící nástroje a kalibrační servis. Mezinárodní rozvoj Založení společnosti ve Švédsku v roce 1991 znamenalo začátek cíleného procesu internacionalizace, která se promítla ve zřetelném růstu obratu a více než zdvojnásobeném počtu zaměstnanců. Díky mezinárodnímu růstu jsme rozšířili naše zaměření na nové zákaznické segmenty, zejména na letecký průmysl, telekomunikace a výrobu větrných turbín Globální specialista na nástroje a optimalizační poradce Vysoce výkonné nástroje a nové technologie jako povlakování a iontová implantace posílily naši nabídku produktů a služeb. Díky převzetí Dandia Industridiamanter jsme získali významnou konkurenční výhodu ve výrobě a servisu PCD nástrojů pro automobilový a letecký průmysl. PCD nástroje UNIMERCO se staly jedněmi z nejrespektovanějších produktů v rámci celkové nabídky naší společnosti. Služby jako poradenství, školení a vzdělávání zákazníků zvýraznily roli naší společnosti jako kompetentního partnera, který je schopen poskytovat profesionální služby v rámci optimalizace produkce. Nově založené společnosti rozšířily celou skupinu UNIMERCO na 10 společností v osmi zemích světa. Založení a převzetí společností v rámci UNIMERCO GROUP 1964 UNIMERCO A/S, Dánsko 1991 UNIMERCO AB, Švédsko 1995 UNIMERCO Inc., USA 1996 UNIMERCO AS, Norsko 1998 UNIMERCO Ltd., Velká Británie 2000 Převzetí Dandia Industridiamanter, Dánsko a Schwarz-Dandia GmbH, Německo 2003 Převzetí UM TRIION A/S, Dánsko 2003 Převzetí Nordisk Kartro, Dánsko 2003 Převzetí Danskær Ikast A/S, Dánsko 2004 Převzetí výrobních a přebrušovacích aktivit v Lind Maskiner A/S, Dánsko 2004 Převzetí PEGOMA AB, Švédsko 2004 Převzetí Bevini GmbH, Německo 2005 Založení UNIMERCO Ltd., kancelář ve Wuxi, Čína 2006 Založení UNIMERCO, s.r.o., Česká republika 2006 Založení UNIMERCO Ltd., kancelář v Pekingu, Čína Kompetence pro pokračující růst V naší společnosti adaptujeme výzvy a možnosti globalizace s cílem zůstat na špici technologického vývoje. Nové trhy, nové technologie a nové produkty nabízejí velké množství příležitostí. Musíme neustále pokračovat ve zlepšování, abychom zůstali konkurenceschopní. To vyžaduje zejména investice a inovativní chování. Nejdůležitějším předpokladem je však mít kompetentní a flexibilní zaměstnance. Proto se soustavně zaměřujeme na posilování našeho týmu kvalifikovanými lidmi, kteří přinášejí nové myšlenky a umožňují tak dosažení stále lepších výsledků. V roce 2002 bylo Unimerco zvoleno nejlepším zaměstnavatelem v Dánsku. Společnost je zároveň již čtvrtým rokem zařazena mezi 100 nejlepších evropských zaměstnavatelů.

8 UNIMERCO ve světě Pokračující a stabilní růst UNIMERCO je mezinárodní společnost s centrálou v Dánsku a se zastoupením na trzích v západní, střední a východní Evropě, v USA a Číně Naše expanze bude v příštích letech pokračovat v souladu se strategií globálně fungující společnosti, jejíž obchodní filosofie je zakořeněna v jasných postupech a zdravém úsudku. Růst musí vycházet z trvalé spokojenosti našich zákazníků a výkonnosti naší společnosti založené na odpovědnosti k životnímu prostředí a zvyšování kvality života svých zaměstnanců UNIMERCO Inc., USA Založeno 1995 Filosofie růstu je založena na snaze dosáhnout stabilně pozitivní vývoj obratu a zisku. V období od roku 1992 se obrat společnosti více než ztrojnásobil, zisk před zdaněním vzrostl ze17 na 64 milionů DKK a vlastní jmění společnosti vzrostlo více než čtyřikrát. Během stejného období se počet zaměstnanců zvýšil z 250 na téměř 600. UNIMERCO GROUP A/S, Finanční rok 2005/2006 Obrat 638 mil. DKK Čistý zisk 64 mil. DKK Vlastní jmění 555 mil. DKK Počet zaměstnanců 585

9 UNIMERCO AS, Norsko Založeno 1996 UNIMERCO Ltd., V.Británie Založeno 1998 UNIMERCO AB, Švédsko Založeno1991 UNIMERCO A/S, Dánsko Sunds a Kodaň Založeno 1964 UM DANDIA GmbH, Německo Převzetí 2000 UM BEFESTIGUNG GmbH, Německo Převzetí 2004 UNIMERCO, s.r.o., Česká republika Založeno 2006 UNIMERCO Ltd., Čína Wuxi a Peking Založeno 2005 Vývoj obratu, UNIMERCO GROUP A/S, 2005/ Obrat Mil.DKK / / / / / / / / / / / / /2006 9

10 Správný tým Budujeme správný tým Splnění ambiciózních plánů vyžaduje profesionální tým Rovnováha pracovního a soukromého života zaměstnanců a zajištění optimálních podmínek pro práci. Práce není vše, ale jsme si vědomi, že pracovní život tvoří Proto se soustředíme na vytvoření správného týmu a neustále podstatnou část života jedince a správný vzájemný vztah mezi se snažíme motivovat a rozvíjet jednotlivé zaměstnance. prací, rodinným životem a volným časem je klíčový pro jeho kvalitní prožití. Z tohoto důvodu se snažíme vytvořit optimální rovnováhu Plochá organizační struktura a vysoký stupeň delegování zodpovědnosti přispívá k zajištění dynamiky rozhodovacích procesů v celé organizaci. Zaškolení a vzdělávání Chceme posilovat náš tým profesionálním výběrem nových pracovníků s odpovídající kvalifikací. Noví zaměstnanci prochází úvodním školením a poznáním zázemí společnosti přímo v dánské centrále. Zaměstnancům je průběžně poskytováno školení týkající se produktů a tím se zvyšuje celková úroveň kvality práce a inovací. profesního a soukromého života Tým je založen na vzájemné znalosti, ochotě zaměstnanců a jsme otevření v diskuzi a spolupráci jednotlivců. Jedině tak se může stát o možnostech vedoucích k syntéze nejlepším. těchto obou částí lidského života. Spolupráce v pracovním prostředí by měla být inspirující a podnětná, aby každý cítil zodpovědnost za dosažené výsledky. Máme navzájem vysoká očekávání co se týče přístupu a úsilí zaměstnanců. Oplátkou trvale usilujeme o tvorbu co nejlepších pracovních podmínek, které pozitivním způsobem korespondují s vysokými požadavky. Díky neformálnímu stylu komunikace, ploché organizační struktuře, konceptu vlastních výrobních závodů, manažerskému stylu a v neposlední řadě systému odměňování vytváříme příjemný a motivující rámec pracovního dne. Všude, kde se nachází výrobní závod, mají zaměstnanci povolen přístup i mimo pracovní dobu, aby využili možnosti např. fitness, nebo jen prostě ukázali závod své rodině a přátelům. 10

11 Spokojenost s prací Snažíme se vytvořit prostředí, kam se každý rád vrací a podává kvalitní výkon. Věříme, že spokojení lidé jsou daleko více motivováni k vytváření výborných výsledků a jsou svým kolegům dobrými spolupracovníky. Takový vztah k práci se pak projevuje ve vztahu k zákazníkům a obecně lze říci, že zvyšuje celkovou zodpovědnost zaměstnance ke společnosti. Prioritním důsledkem naší snahy tedy je co nejlepší pracovní prostředí ať už z pohledu fyzického či psychologického. V případě onemocnění či jiných problémů poskytuje UNIMERCO aktivní pomoc všem svým zaměstnancům. Příkladem mohou být právní pomoc nebo psycholog vždy záleží na povaze problému. 11

12 Vytváříme společné hodnoty Podíl na zisku a spoluvlastnictví společnosti Podíl na zisku a spoluvlastnictví jsou v UNIMERCO zavedeny od roku 1977 Zaměstnanci mají exkluzivní právo stát se spoluvlastníky společnosti. Podíly musejí být prodány v případě opuštění firmy či odchodu do důchodu. 0.26% Rozložení podílů Každý zaměstnanec může kdykoli požádat o pomoc při řešení problému či přispět konstruktivními zlepšeními % 28.31% 22% 28/% 51.02% Zaměstnanci Management Manažeři UNIMERCO FINANCE A/S 12

13 Podíly a zodpovědnost za výsledky Důraz na kvalitu, otevřenost a poctivost V UNIMERCO zastáváme názor, že díky společnému úsilí Společnost UNIMERCO je úspěšná a konsolidovaná a její vytváříme hodnoty, a proto by měl mít každý nárok na podíl na koncepty jsou založeny na vytváření vysoké kvality s ohledem výsledku. Důsledkem pak je, že zaměstnanec získává měsíční na trvalou udržitelnost. Co se týče produktů, naše vnímání podíl na zisku celé společnosti a všichni kvality zahrnuje maximální aplikovatelnost, dlouhou životnost, v trvalém zaměstnaneckém poměru také možnost odkupu vysokou preciznost, profesionální design a produkci. zaměstnaneckých akcií. V uplynulých letech tak řada zaměstnanců získala příjem, který by nebyl dosažitelný za Tyto postoje zahrnují naše chování k sobě navzájem i ke obvyklých platových podmínek. svému okolí, náš pohled na spolupráci, vnímání pracovníků jako lidských osobností a dodržování pravidel obchodní etiky. Společnost v sobě nese vlastní identitu a vlastní život. To je Akciový model UNIMERCO je příkladem nové potvrzováno přístupem a hodnotami tvořícími podstatu vlastnické kultury, ve které zaměstnanci získávají možnost společnosti, které jsou uplatňovány vůči svému okolí, spoluvlastnit společnost bez nutnosti znalostí z oblasti zaměstnancům a vlastníkům. obchodních a ekonomických disciplín. Zaměstnanci vytvářejí ducha komunity v níž kolegialita, uspokojení Jsme vždy věrni našim postojům a snažíme se je z práce a zároveň také kapitálový zisk tvoří hlavní podstatu zastávat v praxi. Vysoké morální standardy pro nás spoluvlastnictví firmy. znamenají, že u nás vždy potkáte příjemné lidi, a že naše postoje a praxe ve skutečnosti korespondují. Zaměstnancům jsou nabízeny spoluvlastnické podíly, protože chceme odměnit schopné a loajální zaměstnance ve všech našich společnostech. Výsledkem je větší zainteresovanost a zájem pracovníků o veškeré aspekty fungování společnosti 13

14 UNIMERCO, s.r.o., centrála pro střední Evropu UNIMERCO, s.r.o. je obchodní společnost, primárně zaměřená na zakázkové nástroje pro automobilový průmysl, všeobecné obrábění a dřevozpracující průmysl. Založení obchodní společnosti v roce 2006 bylo prvním krokem v rámci naší expanze v rozvíjejícím se regionu střední Evropy. Obchodní zastoupení, lokalizované v Brně, slouží jako centrála pro střední Evropu a poskytuje lokální podporu, rychlou odezvu a řešení problémů na trzích v České republice, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. Plány rozvoje V nadcházejících letech plánujeme rozšíření naší kanceláře o další zaměstnance. Plány na expanzi zahrnují také výstavbu vlastního výrobního a servisního závodu v Brně. Díky tomu budeme schopni ještě rychlejších dodávek a efektivnější lokální podpory. Regionální kanceláře V blízké budoucnosti plánujeme založit několik regionálních poboček v dalších zemích střední Evropy, abychom lépe pokryli geografickou oblast našeho působení. Přímá distribuce Obchodní vztah budujeme vždy přímým kontaktem se zákazníkem. Techničtí odborníci navštěvuji výrobní závody našich zákazníků a analyzují výrobní proces za účelem návrhu optimálního nástrojového řešení pro každý specifický komponent. Na základě jejich výsledků pak specialisté na design navrhují nástroje dle specifických požadavků. Naše fasáda musí signalizovat kdo jsme. Jinak řečeno, když naše budovy signalizují vysokou kvalitu, pořádek a přímočarost, pak to platí v celé naší organizaci. 14

15 Více informací o naší společnosti a jejích aktivitách můžete nalézt na 15

16 UNIMERCO, s.r.o. Vídeňská 102 CZ Brno Tel Fax UNIMERCO _1159_PM_CZ-CZ

Cylinderhead Tooling solutions for the automotive industry

Cylinderhead Tooling solutions for the automotive industry Cylinderhead Tooling solutions for the automotive industry NÁSTROJOVÁ ŘEŠENÍ PRO DŘEVOZPRACUJÍCÍ PRŮMYSL UNIMERCO, s.r.o. INOVATIVNÍ SPOLEČNOST Podpora na místě UNIMERCO, s.r.o. bylo založeno v roce 2006

Více

Automatizace je naší motivací

Automatizace je naší motivací Automatizace je naší motivací 02 Springer Automatizace je naší motivací Společnost Springer GmbH inovativní společnost pro váš úspěch v automatizaci Springer Automatizace je naší motivací Silou inovace,

Více

STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY

STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY 2016 2021 II Úkolem Kanceláře veřejného ochránce práv (dále jen Kancelář ), je poskytovat ochránci servis a podporu nezbytnou k naplnění poslání,

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2006 CITCO Finanční trhy a.s. Deviza pro Váš obchod

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2006 CITCO Finanční trhy a.s. Deviza pro Váš obchod ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2006 Deviza pro Váš obchod Obsah Úvodní slovo výkonné ředitelky... 1 Profil společnosti... 2 Vývoj vybraných ekonomických ukazatelů... 4 Nejvýznamnější události roku 2006... 6 Hospodářské

Více

Cylinderhead NÁSTROJOVÁ ŘEŠENÍ UNIMERCO PRO AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL

Cylinderhead NÁSTROJOVÁ ŘEŠENÍ UNIMERCO PRO AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL Cylinderhead O p t i m i s a t i o n m o d e l s C o m p l e t e t o o l i n g p r o g r a m m e s C u s t o m i s e d t o o l s To o l m a i n t e n a n c e To o l m a n a g e m e n t s y s t e m s T

Více

SMC Váš partner pro automatizaci

SMC Váš partner pro automatizaci SMC Váš partner pro automatizaci SMC celosvětový lídr v automatizaci S 32% podílem na globálním trhu jsme předními světovými odborníky v oboru pneumatiky. Jsme silným partnerem pro průmysl a vytváříme

Více

Význam inovací pro firmy v současném. Jan Heřman 26. říjen 2012

Význam inovací pro firmy v současném. Jan Heřman 26. říjen 2012 Význam inovací pro firmy v současném období Jan Heřman 26. říjen 2012 Uváděné údaje a informace vychází z výzkumného záměru IGA 2 Inovační management, který je realizován v letech 2012 2013. Je registrován

Více

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Obsah 02 Úvod 04 Multi-vendor 06 Znalostní báze 08 Servisní portál 10 Globální servisní centra

Více

1) Hodnocení celkového působení

1) Hodnocení celkového působení Příloha č.1: Formulář ročního hodnocení Jméno hodnoceného/zaměstnance: Pozice / Hotel: Jméno vedoucího/zaměstnavatele: Datum hodnocení: 1) Hodnocení celkového působení Celkové hodnocení by mělo být odrazem

Více

Představenstvo je tříčlenné. V tříčlenné dozorčí radě je jeden zástupce zaměstnanců CHOVSERVISU a.s.

Představenstvo je tříčlenné. V tříčlenné dozorčí radě je jeden zástupce zaměstnanců CHOVSERVISU a.s. Profil Společnosti Společnost CHOVSERVIS a.s., Hradec Králové byla založena 4. května 1992. V současnosti má základní kapitál ve výši 66 milionů korun (2,5 mil. ), vlastní kapitál činí přibližně 150 mil.

Více

Management kvality cesta k udržitelnému rozvoji cestovního ruchu. Ing. Jiří Sysel Citellus, s.r.o.

Management kvality cesta k udržitelnému rozvoji cestovního ruchu. Ing. Jiří Sysel Citellus, s.r.o. Management kvality cesta k udržitelnému rozvoji cestovního ruchu Ing. Jiří Sysel Citellus, s.r.o. Pojetí kvality Kvalita patří mezi základní filosofické kategorie, ale v současném ekonomickém a manažerském

Více

PO NÁS POTOPA? Roman Giebisch Národní knihovna ČR

PO NÁS POTOPA? Roman Giebisch Národní knihovna ČR PO NÁS POTOPA? Roman Giebisch Národní knihovna ČR Řízení lidských zdrojů (HR management) je jednou z klíčových součástí managementu každé instituce. Zaměstnanci pro knihovnu představují stejný potenciál

Více

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB CROSSLINE SERVICES s.r.o. Jeremiášova 870 155 00 Praha 5 IČO: 241 43 065 DIČ: CZ24143065 Kontaktní osoba: Ing. Veronika Kimmer GSM: +420 777 755 618 veronika.kimmer@crosslineservices.cz

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2007 CITCO Finanční trhy a.s. Deviza pro Váš obchod

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2007 CITCO Finanční trhy a.s. Deviza pro Váš obchod ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2007 Deviza pro Váš obchod Obsah Úvodní slovo výkonné ředitelky... 1 Profil společnosti... 3 Vývoj vybraných ekonomických ukazatelů... 5 Nejvýznamnější události roku 2007... 7 Hospodářské

Více

Profil společnosti. Jsme partnerem výrobních firem na cestě ke světové třídě

Profil společnosti. Jsme partnerem výrobních firem na cestě ke světové třídě Profil společnosti Jsme partnerem výrobních firem na cestě ke světové třídě Jsme specialisté na výrobu Jsme ITeuro česká konzultační a softwarová společnost, která se specializuje na podnikové aplikace,

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj a Pardubickým krajem

Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj a Pardubickým krajem Partnerství pro rozvoj cestovního ruchu na území Pardubického kraje Základní informace o významu a aktivitách nově vznikající Destinační společnosti Východní Čechy Tento projekt je spolufinancován Evropským

Více

Metody personální práce. 1. setkání

Metody personální práce. 1. setkání Metody personální práce 1. setkání 1 Základní informace Základní požadavky (viz sylabus): četba povinné literatury absolvování jednoho testu napsání případové studie (bonusový úkol): 3 členné týmy 2 Informační

Více

Fitter, Focused, Further

Fitter, Focused, Further Tisková konference ING Bank ČR Fitter, Focused, Further Rolf-Jan Zweep CEO ING Bank ČR Generálníředitel Praha 22. dubna, 2008 Obsah ING Group & ING ING ČR Finanční výsledky ING Bank ČR 2007 Strategie ING

Více

jazykové kurzy

jazykové kurzy jazykové kurzy www.jazygo.cz O škole JazyGo! JazyGo! je mladá a dynamická jazyková škola působící v Praze od roku 2018, kde se specializujeme na služby jazykového vzdělávání a workshopy osobnostního rozvoje

Více

POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU

POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU 2 3 POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU ManpowerGroup je světovým lídrem v poskytování inovativních služeb a řešení na míru, které pokrývají životní cyklus

Více

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka.

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka. Firmy investují nemalé prostředky do posílení loajality zákazníků, zjišťování jejich spokojenosti a vnímání značky. Další prostředky směřují do výběru a motivace zaměstnanců, tréninků a školení, do průzkumů

Více

Historie firmy Marhold se začala psát rokem 1991, kdy byla jako jedna z prvních

Historie firmy Marhold se začala psát rokem 1991, kdy byla jako jedna z prvních Historie firmy Marhold se začala psát rokem 1991, kdy byla jako jedna z prvních nově vzniklých soukromých firem v pardubickém regionu založena veřejná obchodní společnost Marhold, zaměřená na podnikání

Více

Kienbaum International Praha, 05. října 2011. Aktuální situace v odměňování v ČR ve srovnání se západní, východní a střední Evropou

Kienbaum International Praha, 05. října 2011. Aktuální situace v odměňování v ČR ve srovnání se západní, východní a střední Evropou Kienbaum International Praha, 05. října 2011 Aktuální situace v odměňování v ČR ve srovnání se západní, východní a střední Evropou Agenda 1. O nás» Představení společnosti Kienbaum 2. Odměňování v České

Více

VY_32_INOVACE_PEL-3.EI-07-DEFINICE POJMU KVALITY. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno

VY_32_INOVACE_PEL-3.EI-07-DEFINICE POJMU KVALITY. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Tematická oblast Ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0581 VY_32_INOVACE_PEL-3.EI-07-DEFINICE POJMU KVALITY Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno

Více

ŠKODA AUTO DIGILAB Trendy v chytré mobilitě a jejich dopady na infrastrukturu a informační systémy měst a obcí

ŠKODA AUTO DIGILAB Trendy v chytré mobilitě a jejich dopady na infrastrukturu a informační systémy měst a obcí ŠKODA AUTO DIGILAB Trendy v chytré mobilitě a jejich dopady na infrastrukturu a informační systémy měst a obcí Jarmila Plachá ŠKODA AUTO DigiLab 6. června 2017 Automobilový průmysl byl doposud jedním z

Více

CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ?

CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ? CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ? Dale Carnegie Training Bílá kniha Copyright 2012 Dale Carnegie & Associates, Inc. All rights reserved. driveengagement_101512_wp DŮLEŽITOST LIDÍ

Více

ŘÍZENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU

ŘÍZENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU ŘÍZENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0068 Prohloubení nabídky vzdělávacích programů v oblasti rozvoje lidských zdrojů vedoucích úředníků měst,

Více

Hodnoty a principy. Hodnoty a principy

Hodnoty a principy. Hodnoty a principy Hodnoty a principy Hodnoty a principy Prosinec 2015 Delight your Customers Fight for Profits Enjoy your Work 2 HODNOTY A PRINCIPY SPOLEČNOSTI RIETER Základní hodnoty určující obchodní činnost společnosti

Více

Organizační výstavba podniku

Organizační výstavba podniku Organizační výstavba podniku Posláním organizování je vymezit a hospodárně zajistit plánované i jiné nezbytné činnosti lidí při plnění cílů a dalších potřeb firmy nebo její části. Formou sdružování činností

Více

Vize a mise společností B. Braun Medical v ČR a SR

Vize a mise společností B. Braun Medical v ČR a SR Vize a mise společností B. Braun Medical v ČR a SR Úvodní slovo 2 Vážené dámy a pánové, milé kolegyně a kolegové, když řecký filozof Hérakleitos z Efesu vyřkl známou větu Pantha rhei, tedy Všechno plyne,

Více

Přemýšlíte o investici do nového stroje? Příštích 60 sekund vám můžete ušetřit hodně peněz...

Přemýšlíte o investici do nového stroje? Příštích 60 sekund vám můžete ušetřit hodně peněz... Přemýšlíte o investici do nového stroje? Příštích 60 sekund vám můžete ušetřit hodně peněz... Správně hned od začátku Rozdíl je v chytrém způsobu práce Začít správně hned od začátku je více než dobrý nápad,

Více

Schindler Navigator Book Stanovení cílů společnosti Schindler a určení správného směru a strategie, vedoucí k úspěchu na trhu výtahů a eskalátorů.

Schindler Navigator Book Stanovení cílů společnosti Schindler a určení správného směru a strategie, vedoucí k úspěchu na trhu výtahů a eskalátorů. Schindler Navigator Book Stanovení cílů společnosti Schindler a určení správného směru a strategie, vedoucí k úspěchu na trhu výtahů a eskalátorů. Jürgen Tinggren Náš závazek Vážení kolegové, Miguel A.

Více

Formulář sebehodnocení

Formulář sebehodnocení Příloha č.2: Roční hodnocení Formulář sebehodnocení Prostor pro Váš růst Informace pro zaměstnance: Roční hodnocení zaměstnanců je velmi důležité. Je to jedinečná příležitost k dialogu o vykonané práci

Více

Ing. Martin Tlapa Náměstek MPO ČR

Ing. Martin Tlapa Náměstek MPO ČR Financování výzkumu a inovací z fondů EU a ČR v létech 2007-2013 2013 Ing. Martin Tlapa Náměstek MPO ČR Strukturální fondy pro výzkum a inovace OP Podnikání a inovace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Innovation Centre. NICe. nikken-world.com

Innovation Centre. NICe. nikken-world.com Innovation Centre e u r o p e NICe nikken-world.com NIKKEN Filozofie Každodenního Výzkumu Společnost NIKKEN se zavázala posunovat hranice moderní výroby a věří, že se to odráží v naší nabídce nejlepší

Více

Inovativní koncepty prodeje a servisu pro evropský trh. Eric Lüscher, vedoucí prodeje pro Evropu, Střední Východ a Afriku. divize Elektrické nářadí

Inovativní koncepty prodeje a servisu pro evropský trh. Eric Lüscher, vedoucí prodeje pro Evropu, Střední Východ a Afriku. divize Elektrické nářadí 27./28. února 2007 RF 70103 Inovativní koncepty prodeje a servisu pro evropský trh Eric Lüscher, vedoucí prodeje pro Evropu, Střední Východ a Afriku divize Elektrické nářadí společnosti Robert Bosch GmbH,

Více

Od e-governmentu k e-governance Jak nové technologie posilují vztahy mezi občany a veřejnou správou

Od e-governmentu k e-governance Jak nové technologie posilují vztahy mezi občany a veřejnou správou Od e-governmentu k e-governance Jak nové technologie posilují vztahy mezi občany a veřejnou správou Roman Šťáhlavský Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Očekávání

Více

Společenská odpovědnost naše cesta rozvoje (kde jsme a kam jdeme) 2. ročník Konference společenské odpovědnosti ve veřejné správě 18. 11.

Společenská odpovědnost naše cesta rozvoje (kde jsme a kam jdeme) 2. ročník Konference společenské odpovědnosti ve veřejné správě 18. 11. Společenská odpovědnost naše cesta rozvoje (kde jsme a kam jdeme) 2. ročník Konference společenské odpovědnosti ve veřejné správě 18. 11. 2014 Nechte se inspirovat konceptem společenské odpovědnosti: Proč?

Více

Kdo jsme. Jak můžeme spolupracovat?

Kdo jsme. Jak můžeme spolupracovat? Kdo jsme Jak můžeme spolupracovat? Co nás posouvá vpřed? Baví nás inovovat, udávat trendy, hledat chytrá řešení v oblasti outsourcingu a poradenství a pomáhat tak našim klientům být úspěšnými. Ctíme hodnoty,

Více

Jsme Conteg. Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl

Jsme Conteg. Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl Profil společnosti Jsme Conteg Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl Od svého založení v roce 1998 se CONTEG, ryze česká společnost, neustále rozvíjela a rostla. Dnes patříme mezi přední

Více

Tisková zpráva. OVB Holding AG: Výrazně lepší výsledek

Tisková zpráva. OVB Holding AG: Výrazně lepší výsledek Strana 1 ze 5 OVB Holding AG: Výrazně lepší výsledek Další posílení prodejního potenciálu: Růst finančních poradců, zákazníků a nových smluv Trvale pozitivní vývoj obchodu v segmentu jižní a západní Evropy

Více

Canon Business Services

Canon Business Services Canon Business Services Přeměna vašeho podniku Canon Business Services Chování zákazníků se mění rychleji než kdykoliv předtím a vaše organizace musí být připravena na změnu ve způsobu, jakým vytváříte

Více

Motion_ Driven by Engineers

Motion_ Driven by Engineers www.tat.cz Motion_ Driven by Engineers Motion_ Driven by Engineers Pohonová technika Dopravní a systémová technika Jednotlivé komponenty Kompetentní servis Dopravní technika Ochranné systémy Široká nabídka

Více

Optimization models Customized tools Tool management systems Training and education PCD NÁSTROJE UNIMERCO NÁSTROJOVÁ ŘEŠENÍ PRO AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL

Optimization models Customized tools Tool management systems Training and education PCD NÁSTROJE UNIMERCO NÁSTROJOVÁ ŘEŠENÍ PRO AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL Optimization models Customized tools Tool management systems Training and education PCD NÁSTROJE UNIMERCO NÁSTROJOVÁ ŘEŠENÍ PRO AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL Optimisation models Customised tools UNIMERCO, s.r.o.

Více

XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium. Úvod do manažerské psychologie Předmět, význam, vývoj

XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium. Úvod do manažerské psychologie Předmět, význam, vývoj XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium Úvod do manažerské psychologie Předmět, význam, vývoj Mgr. Petra Halířová ZS 2009/10 Literatura Bedrnová, Nový: Psychologie a sociologie řízení, s.

Více

ZDRAVÍ VE SVĚTĚ PRÁCE: Podpora zdraví na pracovišti jako nástroj pro zlepšování a prodloužení pracovního života

ZDRAVÍ VE SVĚTĚ PRÁCE: Podpora zdraví na pracovišti jako nástroj pro zlepšování a prodloužení pracovního života ZDRAVÍ VE SVĚTĚ PRÁCE: Podpora zdraví na pracovišti jako nástroj pro zlepšování a prodloužení pracovního života Evropa čelí velké výzvě z důvodů globalizace a demografických změn. Proto zástupci ministerstev,

Více

Jak lépe organizovat práci CFO a získat více času na strategická rozhodnutí

Jak lépe organizovat práci CFO a získat více času na strategická rozhodnutí Jak lépe organizovat práci CFO a získat více času na strategická rozhodnutí Výsledky rychlého průzkumu Praha, 10. 6. 2014 V rámci krátkého dotazníkového šetření jsme oslovili členy CFO Clubu Struktura

Více

NAŠE POSLÁNÍ. Umožnit všem lidem a organizacím stát se výjimečnými. Franklin Covey Co. Všechna práva vyhrazena.

NAŠE POSLÁNÍ. Umožnit všem lidem a organizacím stát se výjimečnými. Franklin Covey Co. Všechna práva vyhrazena. NAŠE POSLÁNÍ Umožnit všem lidem a organizacím stát se výjimečnými. VÍCE NEŽ 30 LET ZKUŠENOSTÍ 100 000 SETKÁNÍ S KLIENTY KAŽDÝ ROK KANCELÁŘE VE VÍCE NEŽ 140 ZEMÍCH TISÍCE DRŽITELŮ FIREMNÍCH PRŮKAZŮ FRANKLINCOVEY

Více

Deviza pro Váš obchod

Deviza pro Váš obchod 2 0 0 5 Deviza pro Váš obchod Obsah Obsah... 1 Úvodní slovo předsedy představenstva... 2 Profil společnosti... 3 Globální strategie a politika společnosti... 4 Nejvýznamnější události roku 2005... 5 Hospodářské

Více

K U L T U R A & H O D N O T Y

K U L T U R A & H O D N O T Y K U L T U R A & HODNOTY FILOZOFIE SPOLEČNOSTI MOOG Naše firemní filozofie není složitá. Důvěřujeme lidem, kteří pro nás pracují a věříme, že každému se lépe pracuje v prostředí vzájemné důvěry, kde se

Více

Firma REHAU, s.r.o. Výrobní závod v Moravské Třebové slaví 20 let úspěšného působení na českém trhu

Firma REHAU, s.r.o. Výrobní závod v Moravské Třebové slaví 20 let úspěšného působení na českém trhu 1994 2014 Firma REHAU, s.r.o. Výrobní závod v Moravské Třebové slaví 20 let úspěšného působení na českém trhu 23. srpna 2014 - Společnost REHAU je tradičním výrobcem technicky náročných plastových dílů

Více

Sociální inovace. Mgr. Ivo Škrabal

Sociální inovace. Mgr. Ivo Škrabal Sociální inovace Mgr. Ivo Škrabal Obsah Sociální ekonomika Sociální podnikání Inovace Sociální inovace Příklady Sociální ekonomika teorie o má za úkol hledat a vytvářet příležitosti pro osoby ohrožené

Více

Výsledky výzkumného projektu Společenská odpovědnost firem působících v českém prostředí v roce 2012 Základní výstup prvostupňové třídění údajů

Výsledky výzkumného projektu Společenská odpovědnost firem působících v českém prostředí v roce 2012 Základní výstup prvostupňové třídění údajů Výsledky výzkumného projektu Společenská odpovědnost firem působících v českém prostředí v roce 2012 Základní výstup prvostupňové třídění údajů Organizátor výzkumného projektu: Business Leaders Forum Praha

Více

Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod pro období ukončování ROP Severovýchod

Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod pro období ukončování ROP Severovýchod Personální strategie Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod pro období ukončování ROP Severovýchod 2007-2013 S účinností od 1. 7. 2016 Největším bohatstvím každého zaměstnavatele jsou jeho zaměstnanci.

Více

Každý vrchol si žádá své... Kdo jsme? Váš partner pro další vzdělávání!

Každý vrchol si žádá své... Kdo jsme? Váš partner pro další vzdělávání! Každý vrchol si žádá své... Kdo jsme? Váš partner pro další vzdělávání! PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI TRADICE společnost založena v roce 1996, DOBRÁ ZNAČKA respekt důvěra partnerství, LÍDR ve vzdělávání na českém

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost EDUCA Profesní vzdělávání zaměstnanců společnosti T-MAPY spol. s r.o. 2010-2012 únor 2010 - leden 2012 Charakteristika projektu Projekt je zaměřen na prohloubení

Více

VÝZNAM KOMPETENCÍ PRO UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE

VÝZNAM KOMPETENCÍ PRO UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE VÝZNAM KOMPETENCÍ PRO UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE HANA KRBCOVÁ ředitelka divize personalistika ČEZ, a. s., viceprezidentka People Management Fora Kompetence pro život, Konírna Poslanecké sněmovny

Více

Informační strategie. Doc.Ing.Miloš Koch,CSc. koch@fbm.vutbr.cz

Informační strategie. Doc.Ing.Miloš Koch,CSc. koch@fbm.vutbr.cz Informační strategie Doc.Ing.Miloš Koch,CSc. koch@fbm.vutbr.cz 23 1 Firemní strategie Firma Poslání Vize Strategie Co chceme? Kam směřujeme? Jak toho dosáhneme? Kritické faktory úspěchu CSF 23 2 Strategie

Více

Praha, 5. 12. 2013 OP VVV 2014-2020

Praha, 5. 12. 2013 OP VVV 2014-2020 Praha, 5. 12. 2013 OP VVV 2014-2020 Rámec přípravy programu Časový rámec Dohoda o partnerství v nové verzi zaslána na EK K 30. 11. 2013 (3. 12. 2013) odevzdaná 3. verze OP VVV Prosinec 2013 předpokládaný

Více

Příklad regionální strategie RLZ

Příklad regionální strategie RLZ Motto: Vize je uskutečňovaná myšlenka. Dobrá strategie je strategie realizovaná. Poslání strategie RLZ Nastolení systémové změny, zaměřené na zvyšování konkurenceschopnosti kraje a státu prostřednictvím

Více

Fotovoltaická zařízení od profesionálů

Fotovoltaická zařízení od profesionálů ČESKÁ EDICE 2011 Fotovoltaická zařízení od profesionálů je dynamickou společností se zastoupením po celé Evropě a sídlem v německém Cottbusu. Jedná se o joint venture společnosti WIRSOL SOLAR AG a managementu

Více

Role flexibilní pracovní síly v personální strategii

Role flexibilní pracovní síly v personální strategii Personální společnost Manpower oslovila v říjnu 2009 více než 41.000 zaměstnavatelů ze 35 zemí a oblastí, aby zjistila více informací o současné roli flexibilní pracovní síly v personální strategii různých

Více

Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera

Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera 1. Sleduje profesní a technický vývoj? 2. Připravuje a dodržuje realistický rozpočet? 3. Zaměřuje se na podstatné informace a neztrácí se v nedůležitých detailech?

Více

NETRADIČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ V MOTIVUJÍCÍM PROSTŘEDÍ MONIKA FENYKOVÁ, AV MEDIA, A.S.

NETRADIČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ V MOTIVUJÍCÍM PROSTŘEDÍ MONIKA FENYKOVÁ, AV MEDIA, A.S. NETRADIČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ V MOTIVUJÍCÍM PROSTŘEDÍ MONIKA FENYKOVÁ, AV MEDIA, A.S. AV MEDIA, A.S. KDO JSME Inspirace Inovace - Integrace HODNOTY - LIDÉ Jsme si vědomi, že náš úspěch

Více

Na cestě k Aktu o jednotném trhu Pro vysoce konkurenceschopné sociálně tržní hospodářství

Na cestě k Aktu o jednotném trhu Pro vysoce konkurenceschopné sociálně tržní hospodářství Na cestě k Aktu o jednotném trhu Pro vysoce konkurenceschopné sociálně tržní hospodářství Ing. Michal Minčev, MBA Ministerstvo průmyslu a obchodu Nová strategie pro jednotný trh V politických směrech pro

Více

Analýza věcných priorit a potřeb jednotlivých oblastí v působnosti MPO pro zaměření podpory ze strukturálních fondů EU v programovacím období (2014+)

Analýza věcných priorit a potřeb jednotlivých oblastí v působnosti MPO pro zaměření podpory ze strukturálních fondů EU v programovacím období (2014+) Analýza věcných priorit a potřeb jednotlivých oblastí v působnosti MPO pro zaměření podpory ze strukturálních fondů EU v programovacím období (2014+) RNDr. Jan Vozáb, PhD partner, hlavní konzultant pro

Více

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok 2017

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok 2017 Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok 2017 Popis účetní jednotky Název společnosti: Corpus Solutions Sídlo: Štětkova1638/18 Praha 4, 140 00 Právní forma: a.s. IČO: 25764616 Rozhodující

Více

Firemní kultura v RPC Promens Zlín

Firemní kultura v RPC Promens Zlín RPC THE ESSENTIAL INGREDIENT Firemní kultura v RPC Promens Zlín Brno Kuřim Robert Zatloukal General Manager Started in Promens in 1/1991 as co-founder (RIM-Tech) 28 years in plastic industry Iveta Dedkova

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Školení je šance Komplexní vzdělávání zaměstnanců společnosti T-MAPY spol. s r.o. 2010-2012 Komplexní vzdělávání zaměstnanců společnosti T-MAPY T-MAPY AMOS

Více

Slučování rodinného a pracovního života Audit rodina & zaměstnání

Slučování rodinného a pracovního života Audit rodina & zaměstnání Slučování rodinného a pracovního života Audit rodina & zaměstnání Libuše Nivnická Knihovny současnosti 2017 Olomouc13.9. 2017 Audit rodina & zaměstnání Kdo jsme Co je Audit rodina a zaměstnání Od služeb

Více

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok Popis účetní jednotky. Název společnosti: Corpus Solutions

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok Popis účetní jednotky. Název společnosti: Corpus Solutions Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok 2013 Popis účetní jednotky Název společnosti: Corpus Solutions Sídlo:, Praha 4, 140 00 Právní forma: a.s. IČO: 25764616 Rozhodující předmět činnosti:

Více

Gradua-CEGOS Vzdělávání Gradua

Gradua-CEGOS Vzdělávání Gradua Gradua-CEGOS Veřejné kurzy Zakázkové kurzy na míru Profesní E-learning a blended learning Poradenství ve gradua.cz O Gradua-CEGOS Naše přístupy k řešení Gradua-CEGOS je původem česká vzdělávací a poradenská

Více

Výroční zpráva společnosti TRW Carr s. r. o. za rok 2007

Výroční zpráva společnosti TRW Carr s. r. o. za rok 2007 Výroční zpráva společnosti TRW Carr s. r. o. za rok 2007 Engineered Fasteners and Components Seatbelts Division Sídlo: Sídlo: TRW Carr s. r. o. TRW Carr s. r. o. Řepov 184, MLADÁ BOLESLAV Hlavenec 12,

Více

MARKETINGOVÉ MINIMUM PRO FINANČNÍ ŘEDITELE V KONTEXTU AKTUÁLNÍ FINANČNÍ SITUACE

MARKETINGOVÉ MINIMUM PRO FINANČNÍ ŘEDITELE V KONTEXTU AKTUÁLNÍ FINANČNÍ SITUACE MARKETINGOVÉ MINIMUM PRO FINANČNÍ ŘEDITELE V KONTEXTU AKTUÁLNÍ FINANČNÍ SITUACE Ing. Jiří Nosek Sector Leader Financial Services & Digital Technology Praha, hotel Boscolo Prague, 3.10.2012 GfK 2012 CFO

Více

Základy managementu Řízení lidí. Ing. Ivana Pražanová

Základy managementu Řízení lidí. Ing. Ivana Pražanová Základy managementu Řízení lidí Ing. Ivana Pražanová Historie Lidé na začátku minulého století hlavně nositeli fyzické síly Normy, úkolová mzda, personální agenda metody řízení Postupně se práce stala

Více

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět Marketing a management, okruh Vedení lidí

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět Marketing a management, okruh Vedení lidí Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět Marketing a management, okruh Vedení lidí Materiál vytvořil: Ing. Karel Průcha Období vytvoření VM: listopad 2013 Klíčová slova: motivace,

Více

Průzkum českého nákupu Procurement Survey 2016

Průzkum českého nákupu Procurement Survey 2016 Průzkum českého Procurement Survey 2016 Květen 2017 Představení průzkumu Procurement Survey 2016 Společnost Profitana ve spolupráci s Českou asociací a prodeje (CANAP) uspořádala již třetí ročník průzkumu

Více

Náš zákazník Daikin. Distribuce snadno

Náš zákazník Daikin. Distribuce snadno Náš zákazník Daikin Distribuce snadno 20 000 zásilek, 15 zemí, jeden globální logistický partner Jak můžeme doručit 20 000 zásilek za rok zákazníkům v 15 různých zemích? Před tímto náročným úkolem stála

Více

Lidé v Sodexo. Ivana Roštínská, personální ředitelka Sodexo

Lidé v Sodexo. Ivana Roštínská, personální ředitelka Sodexo Lidé v Sodexo Sodexo je pro nás zaměstnance místem, kde nejen pracujeme, ale i žijeme a sdílíme spolu radosti, starosti, úspěchy i prohry. Jsme přesvědčeni, že naše soudržnost, optimismus, pracovitost,

Více

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Regionální zastoupení Náš závazek ve 30 zemích Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek po celém světě. Toto vyjádření je podpořeno - ve více než 50 pobočkách

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Obsah 1. Klíčové dokumenty pro přípravu OP VVV 2. Hlavní záměry a strategie programu 3. Prioritní osy 4. Harmonogram přípravy Klíčové dokumenty pro přípravu

Více

Naše cesta k úspěchu

Naše cesta k úspěchu Naše cesta k úspěchu Společnost SCHURTER v globálním elektronickém průmyslu úspěšně působí již od roku 1933. V tomto činorodém tržním prostředí se jí vždy dařilo zvládat výzvy a dosahovat soustavného zlepšování.

Více

Strategický pohled na 3D tisk: příležitost pro další rozvoj firmy. Ing. Ivana Hrbková 31. května 2017

Strategický pohled na 3D tisk: příležitost pro další rozvoj firmy. Ing. Ivana Hrbková 31. května 2017 Strategický pohled na 3D tisk: příležitost pro další rozvoj firmy Ing. Ivana Hrbková 31. května 2017 Klíčové body Zkušenosti s 3D tiskem 2 Výhody aditivní výroby 1 3 Trendy a výzvy Strana 2 1 Zkušenosti

Více

Barvy v pohybu. Jan Polter DACHSER Czech Republic a.s. Obchodní a marketingový ředitel. Denisa Jančářová

Barvy v pohybu. Jan Polter DACHSER Czech Republic a.s. Obchodní a marketingový ředitel. Denisa Jančářová Jan Polter DACHSER Czech Republic a.s. Obchodní a marketingový ředitel Denisa Jančářová Hempel (Czech Republic) s.r.o. Customer Service and Logistic Manager Agenda Evropská logistika DACHSER Logistická

Více

Podnikatelský záměr. = Podnikatelský plán = business pla

Podnikatelský záměr. = Podnikatelský plán = business pla Podnikatelský záměr = Podnikatelský plán = business pla Základní části realizační resumé zpracovává se na závěr, rozsah 2-3 stránky charakteristiku firmy a jejích cílů organizační řízení a manažerský tým

Více

INFORMACE O ZAVEDENÉM SYSTÉMU KVALITY dle normy ČSN EN ISO 9001:2009 ve společnosti

INFORMACE O ZAVEDENÉM SYSTÉMU KVALITY dle normy ČSN EN ISO 9001:2009 ve společnosti INFORMACE O ZAVEDENÉM SYSTÉMU KVALITY dle normy ČSN EN ISO 9001:2009 ve společnosti Obsah: 1) Adresa společnosti 2) Historie firmy 3) Rozsah systému kvality 4) Systém managementu kvality 5) Povinnosti

Více

Sika Industry Inventing the Future

Sika Industry Inventing the Future Sika Industry Inventing the Future Segmenty trhu pro potřeby našich zákazníků: automobilový průmysl automotive Aftermarket transportation spotřebiče & komponenty nástroje & kompozity Vyvíjíme řešení pro:

Více

DONAUCHEM s.r.o. Za Žoskou 377 288 02 Nymburk ZPRÁVA O VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ ZA ROK 2012

DONAUCHEM s.r.o. Za Žoskou 377 288 02 Nymburk ZPRÁVA O VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ ZA ROK 2012 DONAUCHEM s.r.o. Za Žoskou 377 288 02 Nymburk ZPRÁVA O VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ ZA ROK 2012 Obsah Prohlášení o přijetí a dodržování principů RC 3 Úvod 4 Životní prostředí

Více

Strategický plán firmy GBO Contracting, Inc.

Strategický plán firmy GBO Contracting, Inc. Strategický plán firmy GBO Contracting, Inc. Firemní historie GBO Contracting, Inc. Je rodinná firma založená v roce 1955. Druhá generace členů rodiny zastává všechny přední rozhodující vedoucí posty.

Více

PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání

PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání V oblasti techniky řetězových pil vyvíjí a vyrábí přední rakouská společnost PRINZ už od roku 1947 pro profesionální použití pily, příslušenství a náhradní

Více

PERFECT CAR INTERIOR. Novem. Firemní prezentace. Novem Group

PERFECT CAR INTERIOR. Novem. Firemní prezentace. Novem Group PERFECT CAR INTERIOR Novem Firemní prezentace PERFECT CAR INTERIOR 1) Vize Strategie Hodnoty Fakta a data Zákazníci a reference Rozsah služeb Kariéra Náš závazek Strana 2 Vize Strategie Hodnoty VIZE We

Více

2/4.1 Systémy hodnocení pracovníkû ve firmû

2/4.1 Systémy hodnocení pracovníkû ve firmû EFEKTIVNÍ V ROBA část 2, díl 4, kapitola 1, str. 1 2/4.1 Systémy hodnocení pracovníkû ve firmû Co se týká personální oblasti, tak právě v této oblasti můžeme konkrétně měřit jen poskromnu. Není to tak

Více

9851/14 ESPACE 46 COMPET 277 IND 160 TRANS 274 RECH 190

9851/14 ESPACE 46 COMPET 277 IND 160 TRANS 274 RECH 190 RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 27. května 2014 (OR. en) 10289/14 ESPACE 50 COMPET 305 IND 172 TRANS 288 RECH 204 VÝSLEDEK JEDNÁNÍ Odesílatel: Rada Příjemce: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Delegace 9851/14

Více

Setkání kultur jako příležitost k růstu Rudolf Malý, CEO PST-CLC, a.s. (Mitsui-Soko Group) Příležitosti podnikání v Japonsku, KHK Moravskoslezského

Setkání kultur jako příležitost k růstu Rudolf Malý, CEO PST-CLC, a.s. (Mitsui-Soko Group) Příležitosti podnikání v Japonsku, KHK Moravskoslezského Setkání kultur jako příležitost k růstu Rudolf Malý, CEO PST-CLC, a.s. (Mitsui-Soko Group) Příležitosti podnikání v Japonsku, KHK Moravskoslezského kraje, 25.února 2015 PST-CLC tradice a zkušenost v ČR

Více

SWOT ANALÝZA. Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu

SWOT ANALÝZA. Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu SWOT ANALÝZA Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu VY_32_INOVACE_EKO1014 Autor Ing. Adéla Hrabcová Datum 5. 4.

Více

VYTVÁŘENÍ CHYTRÝCH, ODOLNÝCH MĚST PRO VŠECHNY

VYTVÁŘENÍ CHYTRÝCH, ODOLNÝCH MĚST PRO VŠECHNY VYTVÁŘENÍ CHYTRÝCH, ODOLNÝCH MĚST PRO VŠECHNY PROJEKT SMART CITY Projekt RUGGEDISED testuje a zavádí chytrá řešení, od energií a dopravy až k digitálním technologiím, ve zkušebním prostředí tří velkých

Více

Politika kvality Nestlé Česko a Slovensko

Politika kvality Nestlé Česko a Slovensko Politika kvality Nestlé Česko a Slovensko KVALITA JE ZÁKLADEM NAŠÍ FIRMY JAKO PŘEDNÍ POTRAVINÁŘSKÉ SPOLEČNOSTI ZAMĚŘENÉ NA VÝŽIVU A ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL Nestlé Česko a Slovensko usiluje o vytváření dlouhodobě

Více

Odpojovače a vypínače Pro použití ve středním napětí

Odpojovače a vypínače Pro použití ve středním napětí Odpojovače a vypínače Pro použití ve středním napětí a company of Rauscher & Stoecklin SERW ZREW Tesar SERW Váš partner pro spolehlivé spínače SN Současný přenos energie v sítích středního napětí musí

Více

Marketingové plánování

Marketingové plánování Marketingové plánování Úkol plánování vytvořit a udržet vztah mezi stanovenými cíli podniku a strategiemi zvolenými pro dosažení cílů je to impuls k inovacím, dokáže nasměrovat firmu správným směrem Marketingové

Více