Hospodářská fakulta TUL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hospodářská fakulta TUL"

Transkript

1 Hospodářská fakulta TUL Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti na rok Úvod - východiska dlouhodobého záměru Hospodářské fakulty TUL Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací, vědecké, výzkumné a další tvůrčí činnosti na HF TUL vychází ze zákona č. 111/98 Sb., o vysokých školách, ze Statutu a navazujících předpisů TUL, z Dlouhodobého záměru TUL na léta , Aktualizace dlouhodobého záměru TUL na rok 2007 a navazuje na Dlouhodobý záměr Hospodářské fakulty pro roky Dalším z východisek dlouhodobého záměru v pedagogické a vzdělávací oblasti se pro rok 2007 stává analýza prováděná Katedrou marketingu Hospodářské fakulty jako fakultní grant na téma: Zvýšení zájmu potenciálních skupin studentů o studium na Hospodářské fakultě. Priority HF TUL pro rok 2007 byly stanoveny takto: podpora rozvoje a inovace studijních programů, další rozvoj internacionalizace HF, zvyšování kvalifikace akademických pracovníků podmínky pro dosažení doc./prof., zvýšení kvality a efektivity řízení HF na základě výkonnosti kateder, podpora rozvoje a inovace studijních programů v oblasti vzdělávání pedagogických pracovníků, podpora spolupráce mezi fakultami i dalšími subjekty. Vybrané priority budou pro r realizovány především pomocí rozvojových projektů. - spolupráce Hospodářské fakulty s ostatními subjekty terciární sféry Hospodářská fakulta spolu s Českým statistickým úřadem v Praze pro rok 2007 připravuje uzavření smlouvy o spolupráci mezi těmito dvěma subjekty. Na základě uzavřené smlouvy s Českou pojišťovnou a. s. se připravuje užší spolupráce. V rámci TUL se rozšiřuje podíl Hospodářské fakulty na přímé výuce ekonomických a jazykových předmětů pro studijní obory na ostatních fakultách. V roce 2007 Hospodářská fakulta bude rozšiřovat spolupráci v pedagogické i vědeckovýzkumné oblasti se zahraničními vysokými školami, především v Německu (IHI Zittau a Hochschule Zittau/Görlitz), v Polsku (Ekonomická univerzita Wroclaw a Politechnika Wroclaw a jejich fakulta v Jelenie Góre) a ve Velké Británii (University of Huddersfield, NEWI Wrexham, Leeds Metropolitan University). - zapojení do celostátních a regionálních aktivit Pro akademický rok HF otvírá nové konzultační středisko pro kombinovanou formu studia v Česká Lípa. - naplňování cílů fakulty z hlediska poslání vysoké školy Již pro akademický rok je připraven studijní plán v anglickém jazyce pro bakalářské i pro magisterské studium pro zahraniční studenty přijaté ke studiu na fakultu v rámci programu Socrates-Erasmus. V roce nabízí Hospodářská fakulta možnost v rámci výměnných aktivit studium pro zhruba 40 zahraničních studentů.

2 2. Internacionalizace A) v oblasti vzdělávací činnosti - zapojení Hospodářské fakulty do mezinárodních programů Hospodářská fakulta bude v roce 2007 nadále rozšiřovat dvoustranné i vícestranné programy spolupráce. - mobilita studentů a učitelů V akademickém roce se zúčastní v rámci programu Socrates-Erasmus jednosemestrových i dvousemestrových zahraničních studijních pobytů na univerzitách v Evropě 39 studentů a jednotýdenních a dvoutýdenních studijních pobytů zhruba 25 pedagogů Hospodářské fakulty. Na University of Huddersfield bude studovat ve třetím ročníku v akademickém roce podstatně více studentů než v předcházejících letech - celkem 22 studentů. Na univerzitě v St. Gallen byla na základě smlouvy navýšena kapacita pro jednoroční studijní pobyt na dva studenty. V akademickém roce pokračuje studium vietnamských studentů. Hospodářská fakulta přijala 6 studentů. Do navazujícího magisterského studia v českém jazyce byl přijat jeden student ze Sýrie. Dále na fakultě pokračují v bakalářském a magisterském studiu v anglickém jazyce zahraniční studenti samoplátci. Na studijní obor v anglickém jazyce Informační a komunikační management (Univerzita NISA) byli přijati 3 studenti samoplátci z Nigérie. Pro rok HF TUL bude zvyšovat aktivity v této oblasti jak pro studenty tak pro pedagogy. - mezinárodní spolupráce v oblasti výuky (společné studijní programy) Hospodářská fakulta TUL bude podporovat mezioborové přednáškové cykly renomovaných zahraničních odborníků pro všechny studijní programy. Především v rámci mezinárodního doktorského studijního programu na Univerzitě NISA a rozvojového projektu TUL zaměřeného na zvýšení kvality a úspěšnosti doktorského studia. HF TUL bude nadále pokračovat v úspěšné spolupráci s prof. Reetzem z Universität St. Gallen při realizaci výuky předmětu Ekonomie 3 pro studenty doktorského studia HF. - otevřený přístup na Hospodářskou fakultu Liberalizace přístupu, včetně uznávání částí studia či jednotlivých studijních předmětů absolvovaných na jiných VŠ v zahraničí, bude vycházet především z klasifikace ECTS. Hospodářská fakulta TUL využije všech možností, které jí poskytuje legislativa k podpoře otevřeného přístupu na Hospodářskou fakultu TUL (budou vypracovány zásady pro přístup studentů z VOŠ na bakalářské studium). B) v oblasti výzkumu a vývoje - mezinárodní spolupráce v oblasti výzkumu a vývoje V roce 2007 se Hospodářská fakulta TUL zaměří na zintenzivnění vědecké spolupráce s partnerskými univerzitami především v Euroregionu Nisa (Wroclaw, Zittau, Görlitz) ve spolupráci s Akademickým koordinačním střediskem v Euroregionu Nisa (ACC). V roce 2007 uspořádá HF 8. ročník mezinárodní vědecké konference Liberecké ekonomické fórum za účasti předních tuzemských i zahraničních odborníků. Konference bude součástí oslav 15. výročí vzniku fakulty.

3 - mobilita pracovníků ve výzkumu a vývoji V rámci bilaterální smlouvy vycestují na Univerzitu St. Gallen na jednosemestrální odbornou stáž zaměřenou na oblast vědy a výzkumu dva pedagogové Hospodářské fakulty TUL. Současně všechny studijní pobyty zaměstnanců budou zaměřeny kromě pedagogické činnosti na činnost vědeckou. C) v oblasti rozvoje lidských zdrojů - jazykové kompetence studentů, akademických a administrativních pracovníků Pro zvýšení jazykových schopností pedagogů bude podán rozvojový projekt Zvyšování jazykové úrovně akademických pracovníků na téma: - předpoklady rozvoje mobility Předpokládá se zvýšené využívání podpory mobilit především v rámci programů EU Socrates - Erasmus a event. i dalších podprogramů, např. Leonardo da Vinci a jejich budoucí formy v novém Programu celoživotního vzdělávání pro léta Výjezdy studentů i akademických pracovníků budou též na úrovni bilaterální spolupráce, včetně výjezdů formou free movers, tj. na základě individuální dohody studenta či pedagoga se zahraniční institucí, kterou TUL schválila. Vedle studijních pobytů budou podporovány též praktické stáže studentů (jako součásti studijních programů). Hospodářská fakulta TUL bude důsledně uplatňovat zavedený jednotný evropský kreditový systém (ECTS) na všech úrovních studijních programů. Bude rovněž využívat i dalších prostředků EU a rozvojových programů MŠMT a kontaktů s Bologna Promoters. Bude též poskytovat informace na webových stránkách v angličtině. 3. Kvalita a excelence akademických činností A) v oblasti vzdělávací činnosti - vnitřní systémy zabezpečení kvality (vnitřní hodnocení fakulty) Vnitřní hodnocení kvality vzdělávání v roce 2007 bude provedeno katedrou marketingu. K němu bude opět využito hodnocení ze strany studentů. - restrukturalizace a vývoj studijních programů (modulární stavba) Bude provedena restrukturalizace bakalářského studijního oboru Ekonomika a management mezinárodního obchodu a připravena k reakreditaci tak, aby se zvýšila prostupnost a možnost návaznosti magisterského stupně. Všechny studijní obory v bakalářském studiu budou harmonizovány na bázi předmětů v prvním ročníku. Tím dojde ke zvýšení prostupnosti mezi studijními obory. Studijní obory budou ve vyšších ročnících strukturovány na specializace. - inovace již uskutečňovaných studijních programů Na podporu rozvoje specializací v rámci navazujícího magisterského studijního programu Ekonomika a management studijního oboru Podniková ekonomika dojde k doplnění předmětů z oblasti např. finančního řízení podniku controlling a řízení cash flow.

4 - rozvoj nových forem studia Posílení kombinované formy studia otevřením nového konzultačního střediska v České Lípě. Rozšíření e-learningové podpory výuky a vydání studijních materiálů pro vybrané problémy vyučované v anglickém jazyce. - tvorba nových bakalářských studijních programů V roce 2007 bude na základě rozvojového projektu připraven k akreditaci studijní obor zabývající se regionalistikou a cestovním ruchem. V přípravě výše uvedeného nového studijního oboru bude Hospodářská fakulta úzce spolupracovat s Pedagogickou fakultou TUL a externími subjekty. - řešení problémů neúspěšnosti propustnost studijních programů terciární sféry Průběžné sledování a analýza neúspěšnosti studia ve všech stupních studia, včetně doktorských studijních programů. - monitorování situace na trhu práce (regionální, celostátní, mezinárodní) Pro monitorování situace na trhu práce bude HF TUL používat všech dostupných zdrojů (MŠMT, vlastní sledování, statistické údaje) - probíhá průběžně. - analýza poptávky a uplatnění absolventů Podstatné problémy s umisťováním absolventů na trhu práce zatím nejsou. HF TUL bude pokračovat v analýze a sledování. - preferenční obory z hlediska uplatnění absolventů Z hlediska uplatnění absolventů jednotlivých studijních oborů se jeví všechny studijní obory rovnocenné. - profesní poradenství na Hospodářské fakultě TUL V roce 2007 pedagogové Hospodářské fakulty budou pokračovat ve vypracovávání znaleckých posudků pro FRVŠ, GAČR, MŠMT, MMR, krajské soudy a pod. - spolupráce Hospodářské fakulty TUL se subjekty sekundárního vzdělávání V roce 2007 se spolupráce rozšíří o Euroškolu v České Lípě. - dostupnost informačních zdrojů (knihovna, web..) HF TUL bude plně využívat zvýšený rozsah prostředků poskytovaných ze strany TUL na knižní fond a další informační zdroje. - informační systémy vnitřní a vnější V roce 2007 bude vnitřní i vnější informační systém HF TUL rozšiřován a posilován v souladu s tvorbou nových webových stránek fakulty, informačního systému Univerzitní knihovny a síťové infrastruktury TUL. B) v oblasti vědy, výzkumu a vývoje - rozvoj vědy a výzkumu na Hospodářské fakultě (personální, materiální, organizační) Na základě rozhodnutí o poskytnutí dotace ze státního rozpočtu ČR v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů a Evropského sociálního fondu bylo vytvořeno Regionální centrum vzdělávání v oblasti znalostního a technologického transferu (TRANSCEN). Výsledkem bude program dalšího vzdělávání pracovníků vědy a výzkumu tak, aby byla

5 podpořena konkurenceschopnost a zaměstnanost v regionu. V roce 2007 budou v rámci jednotlivých modulů realizovány pilotní vzdělávací kurzy a zpracovány případové studie k dané problematice. Projekt je určen pro studenty magisterských a doktorských studijních programů, akademické pracovníky a pracovníky výzkumu a vývoje z praxe. Na projektu budou spolupracovat odborníci z VÚTS Liberec, VUT Brno, ELMARCO Liberec a další. Pracovníci HF TUL budou nadále pokračovat ve spolupráci s fakultou Mechatroniky a mezioborových studií TUL. - zapojení do konkurenčního prostředí ve vědě a výzkumu Ke zvládnutí administrativní náročnosti přispěje proškolení vybraných pracovníků v rámci výše uvedeného Centra vzdělávání v oblasti znalostního a technologického transferu a Centra manažerských dovedností ve vědě a výzkumu (CENMAD) při Univerzitě Pardubice. - zapojení do rozvíjející se infrastruktury vědy a výzkumu (na národní i mezinárodní úrovni) Hospodářská fakulta TUL bude monitorovat situaci v oblasti výzkumných záměrů MŠMT a dle výsledků veřejné soutěže bude buď participovat na novém výzkumném záměru s termínem zahájení nebo se účastní dalšího kola veřejné soutěže.. Hospodářská fakulta TUL naváže na dosavadní úspěšné řešení výzkumných projektů pro MMR a zúčastní se připravované veřejné soutěže v programu WD výzkum pro řešení regionálních disparit. V neposlední řadě budou sledovány i projekty vyhlašované MPO. C) v oblasti rozvoje lidských zdrojů - počty a struktura studentů Hospodářská fakulta TUL předpokládá mírný nárůst počtu studentů ve všech formách studia, především v bakalářských studijních programech. - struktura kvalifikační a věková a její vývoj u akademických pracovníků Je možné říci, že věková struktura především ve vyšších kvalifikačních stupních není dobrá (Ø věk profesorů 70,2, docentů 58,6). Pro rok 2007 je připraveno habilitační řízení pro jednoho pedagoga a další dva pedagogové se připravují na odevzdání habilitační práce. Na finanční podporu této činnosti bude podán rozvojový projekt v programu na přípravu a rozvoj lidských zdrojů. D) v oblasti celoživotního vzdělávání - tvorba a inovace studijních programů celoživotního vzdělávání Pedagogové Hospodářské fakulty jsou nadále zapojeni v celoživotním vzdělávání uskutečňovaného Centrem dalšího vzdělávání TUL. Dochází k průběžné inovaci studijních materiálů. Jako součást nového studijního oboru a celoživotního vzdělávání bude připravována i možnost vydávání průvodcovských certifikátů. - programy dalšího vzdělávání učitelů všech stupňů Budou zaměřeny především na zvyšování jazykové úrovně akademických pracovníků a jejich schopností přednášet v cizích jazycích (zejména v anglickém jazyce) a na pedagogické vzdělávání pedagogů s krátkou dobou praxe.

6 E) v oblasti řízení Hospodářské fakulty - organizace a řízení Hospodářské fakulty Významným faktorem v procesu řízení fakulty je tvorba a čerpání rozpočtu, u kterého dojde k zprůhlednění pravidel tvorby a čerpání na nejnižší článek řízení, jímž jsou katedry. - zapojení studentů do rozhodovacích procesů V roce 2007 vedení fakulty bude organizovat Diskusní fórum se studenty k aktuálním problémům fakulty. Zajímavé podněty ze stran studentů se mohou stát podkladem pro některá rozhodnutí vedení fakulty. F) v oblasti integrace vysokých škol - integrace akademických činností Hospodářská fakulta bude i nadále podporovat účast doktorandů na pravidelných konferencích doktorandů, konaných v angličtině a také organizaci těchto konferencí. - mezioborové projekty a studijní programy Hospodářská fakulta se bude zúčastňovat mezioborové spolupráce mezi fakultami TUL, ať v rámci jednotlivých studijních programů, či ve vědě a výzkumu. G) v oblasti financování Hospodářské fakulty - pravidla konstrukce rozpočtu V následujícím období by Hospodářská fakulta měla formou postupných kroků přejít na nová pravidla rozpočtování. Nová pravidla budou vycházet z metodiky rozpočtování platné na TUL a metodiky Hospodářské fakulty, která bude postupně vytvářena, a jejímž základem budou výkony jednotlivých kateder. Při tvorbě rozpočtu budou preferovány parametry výkonové a motivační (orientace na kvalitu - např. kvalifikační struktura, zahraniční mobilita, výuka apod.). - rozvoj a obnova MTZ Rozvoj MTZ HF by měl vycházet z dokumentu Generel TUL, který je definován jako základní koncepční dokument. Podle tohoto dokumentu by hlavní sídlo Hospodářské fakulty mělo zůstat v budově H ve Voroněžské ulici. 4. Kvalita a kultura akademického života - informační a poradenské služby Hlavní centrem poradenské služby na Hospodářské fakultě ve vztahu ke studentům a veřejnosti je studijní oddělení Hospodářské fakulty. Podporován a vyžadován bude profesionální přístup, vycházející z ochoty, informovanosti a znalosti cizích jazyků ze strany administrativních pracovníků. Podporován bude profesní a osobní rozvoj zaměstnanců, zdokonalování informačních technik, seznamování s pravidly a administrativou EU.

7 - partnerství student pedagog Budou organizována Diskusní fóra mezi studenty a vedením fakulty. - kultura vzdělávacího a výzkumného procesu Hospodářská fakulta bude pečovat o to, aby součástí a prezentujícím faktorem kultury vzdělávacího a výzkumného procesu bylo příznivé pracovní prostředí jak po materiální, tak po psychické, psychologické, etické a morální stránce. - spolupráce Hospodářské fakulty s absolventy U příležitosti 15. výročí založení Hospodářské fakulty bude v roce 2007 vytvořen registr absolventů HF, sloužící ke kontaktu vedení fakulty s absolventy. - ubytovací a stravovací služby Hospodářská fakulta bude podporovat veškeré aktivity TUL, které povedou ke stabilizaci a zkvalitnění ubytovacích a stravovacích služeb. - podmínky pro tělovýchovnou, sportovní, uměleckou a další činnost studentů Hospodářská fakulta uznává oblast tělesné výchovy a podpory sportování za jeden z nejdůležitějších faktorů posilujících zdraví studentů. V Liberci Doc. Dr. Ing. Olga Hasprová děkanka

Ekonomická fakulta TUL

Ekonomická fakulta TUL Ekonomická fakulta TUL Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti na rok 2010 1. Úvod Na základě souhlasu MŠMT se od 1. 9. 2009 změnil název Hospodářské

Více

Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti

Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti Ústavu zdravotnických studií TUL na období 2008 1. Úvod Tato aktualizace rozpracovává a upřesňuje

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací, výzkumné a umělecké činnosti Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné na rok

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací, výzkumné a umělecké činnosti Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné na rok Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací, výzkumné a umělecké činnosti Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné na rok 2010 Karviná 2009 1. Úvod Aktualizace Dlouhodobého záměru

Více

(Návrh schválený Vědeckou radou SU OPF dne )

(Návrh schválený Vědeckou radou SU OPF dne ) Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací, výzkumné a umělecké činnosti Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné na rok 2009 (Návrh schválený Vědeckou radou SU OPF dne 6. 10.

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Havířov

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VĚDECKÉ FAKULTY MECHATRONIKY, INFORMATIKY TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VĚDECKÉ FAKULTY MECHATRONIKY, INFORMATIKY TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VĚDECKÉ A VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ NEBO DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY MECHATRONIKY, INFORMATIKY A MEZIOBOROVÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI

Více

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací, výzkumné a vývojové činnosti pro rok 2015 Úvod Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací,

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA ROK 2017

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA ROK 2017 Fakulta strojní Technické univerzity v Liberci PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA ROK 2017 Plán realizace Strategického záměru schválil Akademický senát

Více

Vysoká škola polytechnická Jihlava

Vysoká škola polytechnická Jihlava Vysoká škola polytechnická Jihlava Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti Vysoké školy polytechnické Jihlava pro rok 2007 Jihlava, říjen

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2018

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2018 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2018 Vědecká rada FZS TUL projednala dne 20. listopadu 2017 Akademický senát FZS TUL schválil dne

Více

1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA. 1.4 Posílení efektivity a výzkumné činnosti v doktorských studijních programech

1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA. 1.4 Posílení efektivity a výzkumné činnosti v doktorských studijních programech AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU MASARYKOVY UNIVERZITY NA ROK 2012 1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA 1.1 Profilace a diverzifikace studijních programů koordinaci přijímacích

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě na rok 2008

Aktualizace Dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě na rok 2008 Ostravská univerzita v Ostravě Pedagogická fakulta erze 2006 Aktualizace Dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě na rok 2008 Projednala Vědecká rada PdF OU dne 3. 12. 2007

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011 4. 6. 2012 projednal a schválil Akademický senát AMU 6. 6. 2012 projednala a vzala na vědomí Správní rada AMU 14. 6. 2012 projednala Umělecká rada

Více

EKONOMICKÁ FAKULTA TUL

EKONOMICKÁ FAKULTA TUL Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol pro rok 2015 1. Kvalita a relevance EKONOMICKÁ FAKULTA TUL

Více

Fakulta strojní Technické univerzity v Liberci

Fakulta strojní Technické univerzity v Liberci Fakulta strojní Technické univerzity v Liberci DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA OBDOBÍ

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2014

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2014 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2014 Havířov

Více

Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci.

Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci. Ústav zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti na rok 2010 1. Úvod Aktualizace Dlouhodobého

Více

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2011-2014 0 OBSAH 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 2 Priority Ekonomické fakulty... 2 2.1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2.2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období 2016 2020 Plán realizace strategického záměru Ekonomické fakulty TUL pro rok 2019 Projednáno ve

Více

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Úvod Předkládaný Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní

Více

UNICORN COLLEGE. Dlouhodobý záměr

UNICORN COLLEGE. Dlouhodobý záměr UNICORN COLLEGE 2010 Unicorn College, V Kapslovně 2767/2, Praha 3, 130 00 Hlavní projekt: Unicorn College Projekt: Název: Autor: Jiří Kleibl, Jan Čadil, Marek Beránek Naše značka: Kontakt: UCL/DZ2010 E-mail:

Více

Dlouhodobý záměr SVŠE Znojmo

Dlouhodobý záměr SVŠE Znojmo SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO Dlouhodobý záměr SVŠE Znojmo do roku 2011 Projednáno AR SVŠE 23. 11. 2007 1. Východiska dlouhodobého záměru Dlouhodobý záměr Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo

Více

Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2011-2015 pro rok 2013 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti na období 2006-2010. pro Hospodářskou fakultu TUL. 1.

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti na období 2006-2010. pro Hospodářskou fakultu TUL. 1. Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti na období 2006-2010 1. Úvod pro Hospodářskou fakultu TUL a) východiska dlouhodobého záměru Hospodářské fakulty TUL Dlouhodobý

Více

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o.

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o. , s.r.o. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI VŠRR PRO ROK 2011 Praha 2010 VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE, s. r. o. AKTUALIZACE

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2017

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2017 \ Á / Fakulta zdravotnických studií» PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2017 VR FZS TUL projednala dne 16. května 2017 AS FZS TUL schválil

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 Vědecká rada FZS TUL projednala dne 2. října 2018 Akademický senát FZS TUL schválil dne 10.

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační činnosti Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci na období

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační činnosti Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci na období Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační činnosti Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci na období 2016-2020 LIBEREC, listopad 2015 Obsah Úvod...3 I. Prioritní

Více

Aktualizace. Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti

Aktualizace. Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2013 Schváleno AS FRRMS dne 21. 1. 2013. Č.j.:

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období 2016 2020 Aktualizace pro rok 2018 Verze: 4 Platnost: 1. 9. 2017 Zpracovali: RNDr. Josef

Více

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období 2016 2020 Plán realizace strategického záměru pro rok 2016 Projednáno ve Vědecké radě Ekonomické

Více

PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI 10 2012 PRACOVIŠTĚ FAKULTY V CHEBU A PLZNI Budova fakulty v Plzni Univerzitní centrum v Plzni Budova fakulty v Chebu ROZVOJ FAKULTY A JEJÍ SOUČASNÝ

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ NA ROK 2016 BRNO,

Více

VŠB Technická univerzita Ostrava Ekonomická fakulta

VŠB Technická univerzita Ostrava Ekonomická fakulta VŠB Technická univerzita Ostrava Ekonomická fakulta Rozsah platnosti dokumentu: Ekonomická fakulta Název: http://www.ekf.vsb.cz Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací, vědecké, výzkumné, vývojové a

Více

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o.

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o. Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI VŠRR NA ROK 2014 o Praha 2013 VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO

Více

1. Kvalita a relevance

1. Kvalita a relevance Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty TUL pro rok 2014 1. Kvalita a relevance 1.1 Profilace institucí

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru EkF VŠB-TU Ostrava

Aktualizace Dlouhodobého záměru EkF VŠB-TU Ostrava VŠB Technická univerzita Ostrava Ekonomická fakulta Rozsah platnosti dokumentu: Ekonomická fakulta Název: http://www.ekf.vsb.cz Typ dokumentu: Aktualizace Dlouhodobého záměru Ekonomické fakulty VŠB-TU

Více

REALIZACE Strategického záměru

REALIZACE Strategického záměru REALIZACE Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2016-2020 2018 Realizaci Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické UJEP na

Více

Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti textilní fakulty na období

Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti textilní fakulty na období -1- -1- Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti textilní fakulty na období 2007 1. Úvod Tato aktualizace rozpracovává a upřesňuje Dlouhodobý

Více

VŠB Technická univerzita Ostrava Ekonomická fakulta

VŠB Technická univerzita Ostrava Ekonomická fakulta VŠB Technická univerzita Ostrava Ekonomická fakulta Rozsah platnosti dokumentu: Ekonomická fakulta Název: http://www.ekf.vsb.cz Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací, vědecké, výzkumné, vývojové a

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU Univerzita Palackého v Olomouci PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU CMTF UP v OLOMOUCI (Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí činnosti CMTF UP) - strategické

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Dotazník pro zpracování vlastní hodnotící zprávy neuniverzitní vysoké školy

Dotazník pro zpracování vlastní hodnotící zprávy neuniverzitní vysoké školy pracovní skupina Akreditační komise pro neuniverzitní vysoké školy & sekretariát Akreditační komise Dotazník pro zpracování vlastní hodnotící zprávy neuniverzitní vysoké školy schváleno Akreditační komisí

Více

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací, výzkumné a vývojové činnosti pro rok 2010 Vysoká škola obchodní a hotelová (VŠOH) vypracovala

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO (DLOUHODOBÉHO) ZÁMĚRU

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO (DLOUHODOBÉHO) ZÁMĚRU PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO (DLOUHODOBÉHO) ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další činnosti B.I.B.S., a. s. vysoké školy na období 2015 2020

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další činnosti B.I.B.S., a. s. vysoké školy na období 2015 2020 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další činnosti B.I.B.S., a. s. vysoké školy na období 2015 2020 Září 2015 Dlouhodobý záměr vzdělávací, vědecké a výzkumné, vývojové,

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU Univerzita Palackého v Olomouci PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU CMTF UP v OLOMOUCI (Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí činnosti CMTF UP) - strategické

Více

Plán realizace strategického záměru

Plán realizace strategického záměru Plán realizace strategického záměru Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2017 Schváleno Akademickým senátem PEF MENDELU dne 30 ledna 2017. Doc. Ing. Arnošt Motyčka, CSc. děkan

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě na rok 2007

Aktualizace Dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě na rok 2007 Ostravská univerzita v Ostravě Pedagogická fakulta erze 2006 Aktualizace Dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě na rok 2007 Materiál schválený AS PdF OU dne 11. 12. 2006

Více

Informace o přípravě nového programového období

Informace o přípravě nového programového období Informace o přípravě nového programového období Eva Brožová Brno, 7. 1. 2014 Program prezentace 1. Přehled situace 2. Stručný souhrn klíčových informací k OP VVV (struktura, alokace, synergie) 3. Podrobnější

Více

Priorita 2: Diverzita a dostupnost vzdělávání

Priorita 2: Diverzita a dostupnost vzdělávání Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační a další tvůrčí činnosti Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice pro rok 2017 Obsah 1. Úvod 2 2. Priority

Více

Dlouhodobý záměr Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na léta

Dlouhodobý záměr Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na léta Dlouhodobý záměr Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na léta 2011 2015 Úvod a východiska dlouhodobého záměru Dlouhodobý záměr FP TUL na léta 2011 2015 vychází z

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO PRO ROK 2018 V plánu realizace strategického záměru vzdělávací a tvůrčí

Více

AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru

AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2011-2015 2012 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2017

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2017 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období 2016 2020 Aktualizace pro rok 2017 Verze: 1 Platnost: 1. 1. 2017 Zpracovali: RNDr. Josef

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK Fakulty zdravotnických studií

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK Fakulty zdravotnických studií PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK 2018 Fakulty zdravotnických studií Priority: 1. Vytvářet podmínky pro dosažení výrazného kvalifikačního růstu všech členů kateder a laboratoří, zejména v habilitačním

Více

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o.

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o. , s.r.o. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI VŠRR PRO ROK 2012 o Praha 2011 VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE, s. r. o. AKTUALIZACE

Více

REALIZACE Strategického záměru

REALIZACE Strategického záměru REALIZACE Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2016-2020 2017 Realizaci Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické UJEP na

Více

AKTUALIZACE NA ROK 2014

AKTUALIZACE NA ROK 2014 Dlouhodobý záměr vzdělávací, vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty strojní TU v Liberci na období 2011 2015 AKTUALIZACE NA ROK 2014 Aktualizaci Dlouhodobého záměru schválil Akademický

Více

2!"#$ &'()&)'#! )*'*&+$

2!#$ &'()&)'#! )*'*&+$ 0123425267 9 951 5 793 722 2 51 2!"#$ &'()&)'#! )*'*&+$,9-.2 / 01 26526 123451212 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační a další tvůrčí činnosti Fakulty managementu a ekonomiky

Více

Plán realizace strategického záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti FTK UP za rok 2018

Plán realizace strategického záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti FTK UP za rok 2018 Obsah Kvalitní studium a vzdělávání Internacionalizace studijních programů Kvalitní vědecká a tvůrčí činnost Komercionalizace výsledků vědy a výzkumu Mezinárodní studijní a pracovní prostředí Budování

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK 2017

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK 2017 UNIVERZITA J, E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ll3!10"'fflijj@@d! PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK 2017 Fakulty zdravotnických studií Priority: 1. Aktualizovat dokumenty FZS v návaznosti na novelu

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI NA ROK 2011

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI NA ROK 2011 AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU NA ROK 2011 FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Plzeň, Únor 2011 1. PŘEHLED VÝCHOZÍCH PARAMETRŮ PRO ROK 2011 Fakulta zdravotnických studií je nejmladší

Více

Strategie transformace vybraných VOŠ a integrace. rního vzdělávání

Strategie transformace vybraných VOŠ a integrace. rního vzdělávání Strategie transformace vybraných VOŠ a integrace do terciárního vzdělávání Michal Karpíšek, David Václavík Členové expertního týmu IPn Reforma terciárního vzdělávání Semináře pro VOŠ Praha a Brno, 10.

Více

Záměr výzvy ESF výzva pro vysoké školy Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání

Záměr výzvy ESF výzva pro vysoké školy Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Záměr výzvy ESF výzva pro vysoké školy Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Účelem zveřejnění toho záměru je včas informovat potencionální žadatele o možnostech a zaměření připravované výzvy

Více

Aktualizace pro rok 2014

Aktualizace pro rok 2014 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Hornicko-geologické fakulty VŠB TUO na období 2011-2015 Aktualizace pro rok 2014 Ostrava, 2014 ÚVOD

Více

AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti

AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Mendelovy univerzity v Brně PRO ROK 2016 Schváleno AS FRRMS MENDELU dne 15. 4. 2016

Více

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období 2016 2020 Plán realizace strategického záměru Ekonomické fakulty TUL pro rok 2018 Projednáno ve

Více

Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků

Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků Preambule Univerzita chápe nadané studenty a talentované akademické pracovníky jako jeden z pilířů svého rozvoje.

Více

pro rok 2015 AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru na léta Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

pro rok 2015 AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru na léta Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2011-2015 pro rok 2015 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické

Více

Národní 3,117 20 Praha 1,tel. 420 221 403 331;e- mail: preslickova@kav.cas.cz. Odbor pro evropskou integraci a využití znalostního potenciálu OEI

Národní 3,117 20 Praha 1,tel. 420 221 403 331;e- mail: preslickova@kav.cas.cz. Odbor pro evropskou integraci a využití znalostního potenciálu OEI Národní 3, 117 20 Praha 1 Zpracoval: Odbor pro evropskou integraci a využití znalostního potenciálu OEI Ing. Marcela Přesličková, tel.221 403 331, e-mail : preslickova@ kav.cas.cz str.1 1. Specifikace

Více

Aktualizace dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty OU v Ostravě na rok 2016

Aktualizace dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty OU v Ostravě na rok 2016 Pedagogická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Aktualizace dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty OU v Ostravě na rok 2016 Schváleno Akademickým senátem PdF OU dne 8. 2. 2016 Zpracoval: doc. Mgr.

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru

Aktualizace Dlouhodobého záměru Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Aktualizace Dlouhodobého

Více

Plán realizace Strategického záměru

Plán realizace Strategického záměru Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Plán realizace Strategického záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích na rok 2018 Č. j.:

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně pro rok 2009 Ve Zlíně dne 7. dubna 2009 ÚVOD Aktualizace

Více

AKADEMIE STING, o.p.s., vysoká škola v Brně Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti na období 2011-2015

AKADEMIE STING, o.p.s., vysoká škola v Brně Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti na období 2011-2015 AKADEMIE STING, o.p.s., vysoká škola v Brně Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti na období 2011-2015 AKTUALIZACE 2015 Brno, květen 2014 1 ÚVOD Aktualizace Dlouhodobého

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU FIM UHK NA ROK 2009

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU FIM UHK NA ROK 2009 AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU FIM UHK NA ROK 2009 Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací, vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové

Více

Slezská univerzita v Opavě Fakulta veřejných politik v Opavě

Slezská univerzita v Opavě Fakulta veřejných politik v Opavě Fakulta veřejných politik v Opavě, Olbrichova 625/25, 746 01 Opava, Česká republika Slezská univerzita v Opavě Fakulta veřejných politik v Opavě Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné,

Více

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Předloženo k projednání Akademickému senátu PdF OU dne 9. 1. 2017 Zpracoval: doc. Mgr. Tomáš Jarmara, Ph.D., děkan

Více

Přehled vhodných Oblastí podpory Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost na PrF MU

Přehled vhodných Oblastí podpory Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost na PrF MU Přehled vhodných Oblastí podpory Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost na PrF MU Níže uvedený text se týká podporovaných aktivit jednotlivých Oblastí podpory tak, jak vyplývá z obecného

Více

Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, Opava, Česká republika

Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, Opava, Česká republika Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, 746 01 Opava, Česká republika Plán realizace Strategického záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru na léta pro rok Ústí nad labem, březen 2015

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru na léta pro rok Ústí nad labem, březen 2015 FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru na léta 2011 2015 pro rok 2015 2015 Ústí nad labem, březen 2015 015 Fakulta životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem AKTUALIZACE

Více

Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, Opava, Česká republika

Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, Opava, Česká republika Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, 746 01 Opava, Česká republika Plán realizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti

Více

AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru

AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2016-2020 2016 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické UJEP

Více

FAKTA A ČÍSLA OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

FAKTA A ČÍSLA OSTRAVSKÁ UNIVERZITA 2016 FAKTA A ČÍSLA OSTRAVSKÁ UNIVERZITA www.osu.cz / alive.osu.cz OBSAH Základní údaje 4 Studium 5 Studenti 6 Absolventi 8 Zájem o studium 10 Akademičtí pracovníci 12 Sociální záležitosti studentů a

Více

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně na rok 2015 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Více

Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti textilní fakulty na období 2009

Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti textilní fakulty na období 2009 -1- -1- Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti textilní fakulty na období 2009 1. Úvod Tato aktualizace rozpracovává a upřesňuje Dlouhodobý

Více

INSTITUCIONÁLNÍ PLÁN. Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. pro rok 2015

INSTITUCIONÁLNÍ PLÁN. Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. pro rok 2015 INSTITUCIONÁLNÍ PLÁN Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem pro rok 2015 Institucionální plán Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem pro rok 2015: projednala Vědecká rada UJEP

Více

INSTITUCIONÁLNÍ Rozvojový plán

INSTITUCIONÁLNÍ Rozvojový plán INSTITUCIONÁLNÍ Rozvojový plán Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem pro rok 2013 Institucionální rozvojový plán Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem pro rok 2013: projednala

Více

Aktualizace dlouhodobého záměru rozvoje vzdělávací, výzkumné a vývojové a další tvůrčí činnosti. Vysoké školy finanční a správní pro rok 2010

Aktualizace dlouhodobého záměru rozvoje vzdělávací, výzkumné a vývojové a další tvůrčí činnosti. Vysoké školy finanční a správní pro rok 2010 Aktualizace dlouhodobého záměru rozvoje vzdělávací, výzkumné a vývojové a další tvůrčí činnosti Vysoké školy finanční a správní pro rok 2010 Praha říjen 2009 1 OBSAH 1. Východiska aktualizace dlouhodobého

Více

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie Standard studijního Bioanorganická chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2014

Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2014 Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2014 (Projednáno Akademickou radou dne 4.4.2014) 1 1. Úvod Aktualizace

Více

Rozvoj celoživotního vzdělávání na TU v Liberci. RNDr. Eva Dvořáková

Rozvoj celoživotního vzdělávání na TU v Liberci. RNDr. Eva Dvořáková Rozvoj celoživotního vzdělávání na TU v Liberci RNDr. Eva Dvořáková Celoživotní vzdělávání na TUL Zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH),

Více

FAKTA A ČÍSLA OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

FAKTA A ČÍSLA OSTRAVSKÁ UNIVERZITA 2017 FAKTA A ČÍSLA OSTRAVSKÁ UNIVERZITA OBSAH Základní údaje 4 Studium 5 Studenti 6 Absolventi 8 Zájem o studium 10 Akademičtí pracovníci 12 Sociální záležitosti studentů a zaměstnanců 14 Infrastruktura

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY VOJENSKÉHO LEADERSHIPU PRO ROK 2015

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY VOJENSKÉHO LEADERSHIPU PRO ROK 2015 FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU UNIVERZITA OBRANY AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY VOJENSKÉHO LEADERSHIPU PRO ROK 2015 Brno, 2014

Více

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o.

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o. , s.r.o. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI VŠRR PRO ROK 2013 o Praha 2012 VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE, s. r. o. AKTUALIZACE

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Obsah 1. Klíčové dokumenty pro přípravu OP VVV 2. Hlavní záměry a strategie programu 3. Prioritní osy 4. Harmonogram přípravy Klíčové dokumenty pro přípravu

Více

AKADEMIE STING, o.p.s., vysoká škola v Brně Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti na období 2016-2020

AKADEMIE STING, o.p.s., vysoká škola v Brně Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti na období 2016-2020 AKADEMIE STING, o.p.s., vysoká škola v Brně Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti na období 2016-2020 AKTUALIZACE 2016 Brno, květen 2015 1 ÚVOD Aktualizace Dlouhodobého

Více

STING, o.p.s., vysoká. v Brně. Brno, květen

STING, o.p.s., vysoká. v Brně. Brno, květen AKADEMIE STING, o.p.s., vysoká škola v Brně Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti na období 2011-2015 AKTUALIZACE 2014 Brno, květen 2013 1 ÚVOD Aktualizace Dlouhodobého

Více