Systémová podpora spolupráce zam stnavatel a vysokých škol v oblasti odborných studentských praxí (CZ.1.07/2.4.00/ )

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Systémová podpora spolupráce zam stnavatel a vysokých škol v oblasti odborných studentských praxí (CZ.1.07/2.4.00/17.0108)"

Transkript

1 N -

2 Systémovápodporaspoluprácezamstnavatel avysokýchškolvoblastiodborných studentskýchpraxí(cz.1.07/2.4.00/ ) Cíle projektu Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpotem eské republiky a naplován partnery, kterými jsou Technická univerzita v Liberci, Institut svazu prmyslu R (ISP R) a ŠKODA AUTO, a.s. Jeho hlavním cílem je vytvoení internetového Registru praxí s celorepublikovou psobností a s všestrannou podporou pi výbru, realizaci a ukonení odborných praxí student. Registr praxí Slouží k párování nabídky ze strany poskytovatele praxí (firem, organizací a institucí) a poptávky ze strany student vysokých škol v eské republice. Párování je provádno na základ kompetence, kterou lze absolvováním praxe získat a dalších kritérií, která zadávají poskytovatelé a studenti (termín, délka, teritorium, specifické faktory atd.). KOMPETENCE jsou dovednosti, které poptává student a nabízí poskytovatel odborné praxe. Jsou hlavním klíovým slovem párování. Kompetence tvoí pro jednotlivé praxe tzv. kompetenní modely. Registr praxí je uen všem uživatelm v R, po dobu trvání projektu (do dubna 2014) s výjimkou Prahy. Pro využívat Registr praxí eší komplexn požadavek vysokých škol a firem na lepší pípravu absolvent vysokých škol na budoucí povolání Neklade žádná omezení a pekážky v nabídce a poptávce odborných praxí. Nevytváí oteven ani skryt další závazky, vložené údaje slouží pouze pro splnní cíle odborné praxe Má celorepublikovou psobnost a bude poskytovat služby i po skonení projektu Má široké podprné zázemí Bude neustále rozvíjen a zlepšován tak, jak budou chtít jeho uživatelé Dležité kontakty: doc. Dr. Ing. Pavel Nmeek (TU v Liberci) pavel.nemecek@tul.cz Ing. Rostislav epka (ISP R) rostislav.repka@institut-sp.cz Ing. Martin Štorkán (ISP R) martin.storkan@institut-sp.cz Ing. Jaroslav Koloc, Ph.D. (ŠKODA AUTO a.s.) jaroslav.koloc@skoda-auto.cz Více informací a vstup do Registru praxí na:

3 VÝROBA JEDNOÚELOVÝCH STROJ s.r.o. O SPOLENOSTI: Firma ALFA provádí kompletní konstrukní návrhy, výrobu zaízení, tvorbu software a servis ke spokojenosti zákazníka. Zaízením je od poáteního návrhu až po pedání finálního zaízení vnována maximální pée. Veškeré konstrukní návrhy jsou vytváeny na základ dlouholetých zkušeností v oblasti prmyslové automatizace. V souasné dob se firma zabývá pedevším výrobou montážních automat a poloautomat pro automobilový prmysl. Mezi její pední zákazníky patí spolenosti Robert Bosch eské Budjovice (ada poloautomatických pracoviš, ale i pln automatizovaných zaízení pro montáž a kontrolu díl urených pro automobilový prmysl), IACGroup, Schneider Electric (ada poloautomatických pracoviš, ale i pln automatizovaných zaízení pro montáž a kontrolu komponent urených pro elektrotechnický prmysl), Mubea a Kostal. UKÁZKOVÝ PROJEKT: Montážní linka na žebíky Pln automatické montážní zaízení o ploše 20 x 15 m. Výrobní linka umožuje zpracování cca 90 typových variant žebík. Zaízení dle typové varianty sec/ks: pes 250 pohybových jednotek, 24 servopohon, kamerové inspekní systémy, vizualizaní panel pro ízení provozu linky NABÍDKA PRO STUDENTY: Studentm strojního inženýrství nabízíme stáž ve firm s možností budoucího uplatnní na pozici konstruktér strojních zaízení. Poskytujeme také možnost vedení bakaláské práce. KONTAKT: Hradišt 374, Písek , tel.: , info@alfak.cz internetové stránky:

4

5 BOS Automotive Products CZ s.r.o. Nabídka pro studenty Pedstavení spolenosti > > > Dynamicky se rozvíjející dceinná spolenost nmeckého koncernu psobícího od roku 1910 v odvtví automobilového prmyslu Výrobce interiérového vybavení pispívajícího k bezpenosti a pohodlí do vozidel všech významných svtových znaek Podnik zamstnávající pes 3500 zamstnanc po celém svt, v R více než 250 zamstnanc v Klášterci nad Ohí Pracovní podmínky pro studenty Firma hledá > prmyslový inženýr > inženýr kvality > specialista interní logistiky > výrobní manažer Aktuální nabídku volných pracovních míst najdete na výborné pracovní podmínky pro studenty (úhrada mzdy, stravy, > cestovného atd.) > možnost vycestovat k našim zákazníkm a do závod BOS skupiny > témata pro spolupráci, diplomové práce, semestrální práce: o prezentaci již zavedených projekt, o prmyslovém inženýrstvím, výrobních systémech, logistice, kvalit nebo bezpenosti vozu Firma BOS Automotive Products CZ hledá aktivní a motivované zamstnance. Absolventi vysokých škol a univerzit jsou u nás vždy vítáni. Pomáháme rozvoji absolvent a diplomant. V soucasné dob máme tyto otevené tyto pozice: Kontakty: BOS Automotive Products CZ s.r.o. Telefon: U Porcelánky 786 Fax: Klášterec nad Ohí Internet: kla_hr@bos.de

6 Constellium Extrusions Děčín s.r.o. je přední evropský integrovaný výrobce lisovaných produktů z tvrdých a měkkých slitin hliníku 100 let zkušeností, 600 pracovníků, roční výroba více jak 50 tisíc tun hliníkových polotovarů ve formě trubek, tyčí a profilů, roční tržby přesahují 4 mld. Kč. Constellium je globální sektorový lídr ve zpracování hliníku a integruje tři obchodní jednotky: Aerospace and Transportation - výroba válcovaných a lisovaných polotovarů a přesných odlitků pro letectví, dopravní prostředky a všeobecné strojírenství. Packaging and Automotive Rolled Products - válcované polotovary pro výrobu nápojových obalových materiálů, konstrukčních prvků pro výrobu automobilů a tepelných výměníků. Automotive Structures and Industry - lisované polotovary pro automobilový průmysl, výrobu dopravních prostředků a všeobecné strojírenství. Detailní informace o závodě v Děčíně, který je součástí poslední zmíněné skupiny naleznete na našich internetových stránkách Constellium Extrusions Děčín s.r.o. Ústecká 751/ Děčín V - Rozbělesy Tel.:

7 Kdo jsme? Jsme Continental Automotive Czech Republic s.r.o., závod Trutnov. Jsme lenem koncernu Continental AG a jedním z pedních dodavatel v automobilovém prmyslu. Jako vedoucí partner mezinárodního automobilového prmyslu celosvtov pispíváme k bezpenjší a pohodlnjší mobilit každého z nás. Díky naší kvalifikaci, výrobkm a službám Jak vypadá spolupráce s námi? zlepšujeme bezpenost, pohodlí a požitek z jízdy. Dodávka vysoce výkonných výrobk a služeb našim Se studenty vysokých škol spolupracujeme v rámci zákazníkm je to, co nás motivuje ve všech TRAINEE PROGRAMU. Co to znamená? oblastech podnikání. Kombinace technologických, Uplatnní teoretických znalostí ze školy v praxi ekologických, ekonomických a personálních aspekt Možnost psaní bakaláské / diplomové práce na naší práce je to, ím se Continental odlišuje výkon praktické téma je naší vášní. Dlouhodobá spolupráce formou dohody o pracovní innosti Závod Continental Automotive Czech Republic s.r.o. Užití znalostí cizího jazyka v praxi Trutnov se ve svých výrobních divizích zabývá Po úspšném zakonení studií možnost nástupu na výrobou dieselových a benzínových systém, ventil hlavní pracovní pomr pro recirkulaci výfukových plyn a elektromechanických akních len. Možnosti uplatnní u nás najdou i šikovní ABSOLVENTI VŠ a to na pozicích typu quality Pro Continental Automotive? engineer, manufacturing planner, logistician, controller Našim zamstnancm nabízíme zázemí úspšné nadnárodní spolenosti, moderní pracovní prostedí, atp. Pokud jste týmoví hrái, proaktivní, máte Našim možnost zamstnancm osobního i nabízíme kari érního zázemí rstu, úspšné motivující systém odmování a benefit a mnohem mnohem víc! podnikatelský pístup, neváhejte nám zaslat svj nadnárodní spolenosti, moderní pracovní profesní životopis. State se lenem našeho týmu! prostedí, možnost osobního i kariérního rstu, motivující systém odmování a benefit a mnohem mnohem víc! State se lenem našeho týmu a podniknte první krok - kontaktujte nás! Continetal Automotive Czech Republic s.r.o Trutnov, Volanovská 518 personalni.trutnov@continental-corporation.com,

8 Bakov nad Jizerou Mladá Boleslav Mladá Boleslav Plzeň Písek Pardubice

9 / Na / - u

10 Firma patří mezi přední dodavatele v oblasti výroby nástrojů a přípravků pro automobilový průmysl. Konstruuje a vyrábí: Formy pro PUR pěny, RIM, ROM, WST a spray technologii, enkapsulační formy,tpe a PVC formy. Nástroje pro obkladové díly automobilových interiérů. Cubingy a kontrolní přípravky pro automobilové díly, data kontrol modely. Modely pro slévárenství, formy pro polystyrénové a EPP díly, polystyrénové modely. Díly pro letectví a závodní automobily. Tvarové složité díly pro energetiku, stavebnictví, design a architektury. Nabízíme absolventům Velmi zajímavou práci na vysoké technické úrovni s renomovanými zákazníky, dlouhodobou perspektivu, profesní růst, dobré platové ohodnocení. Práci se špičkovými strojírenskými technologiemi. Hledáme absolventy strojírenských oborů, kteří ovládají anglický nebo německý jazyk a mají zájem pracovat v oblasti přípravy výroby, konstrukce nebo obchodu Od absolventů očekáváme: Samostatnost, spolehlivost, zodpovědnost, nasazení, technické myšlení Kontakt: Modelárna LIAZ spol. s r.o. Ing. Julianna Pražmová Kamenická 743, Liberec mobil: Tel.: prazmova@modelarna-liaz.cz Fax:

11 Kdo jsme? Jsme významnou souástí nadnárodní spolenosti Tenneco Inc. Vyrábíme tlumiové a výfukové systémy pro automobilový prmysl. Z Monroe Czechia distribuujeme OEM díly pro automobilky Škoda, VW, Audi, Seat, Ford, Mazda, Volvo, Opel, Saab, Dacia, Renault, Suzuki a PSA. Náš tým v souasné dob tvoí 640 zamstnanc a každý den vyrobíme až tlumi a výfuk. Koho hledáme? ŠIKOVNÉ STUDENTY A ABSOLVENTY VŠ TECHNICKÉHO ZAMENÍ Od kandidát požadujeme pedevším zájem o obor, aktivní pístup k práci, inovativní myšlení, znalost práce na PC a komunikativní znalost AJ. Obsazujeme následující pozice: Design & Development Engineer CAD Design Engineer Testing Engineer Trainee Technolog Inženýr kvality Bližší informace: Studentm a absolventm nabízíme Kontakt Praxe, stáže a trainee programy Témata pro zpracování bakaláských a diplomových prací Uplatnní pro absolventy oboru strojírenství, strojního inženýrství, strojírenské technologie, ale i ekonomických smr Uplatnní v oblasti výroby, kvality, technologie, vývoje, logistiky, financí, HR Možnost dalšího odborného rstu a rozvoje praktických dovedností Práci v mezinárodním týmu Využití jazykových znalostí a možnost dalšího rozvoje Monroe Czechia s. r. o. Hodkovice nad Mohelkou Tel: , , monroe.czechia@tenneco.com

12

13 Jsme svtový výrobce sklenných bižuterních kamen a perlí, šperkových kamen, klasických i moderních dekorativních svítidel, kišálových dárkových pedmt, trofejí, exkluzivní bižuterie a sklenných zátek Vino-Lok. Nabízíme spolupráci studentm a absolventm škol technického smru TRAINEE programy pro absolventy VŠ Soutže Preciosa Crystal Challenge pro studenty TUL Stipendijní programy Nadace Preciosa Praxe a stáže Vdecko-výzkumné úkoly V pípad zájmu nás kontaktujte: Preciosa, a.s., Opletalova 3197, Jablonec nad Nisou Jana Šastná, HR specialista pro Nábor & Výbr jana.stastna@preciosa.com Telefon: VÍCE INFORMACÍ Pojďte s námi krášlit svět

14

15

16 KDO JSME MY? Zavedená strojírenská firma s 23 letou tradicí ve vývoji a výrob technologických celk na klí, speciálního náadí, forem a maket pro automobilový a skláský prmysl s psobností na svtových trzích. NABÍDKA STUDENTM - praxe, témata bakaláských a diplomových prací NABÍDKA ABSOLVENTM - perspektivní a stabilní zamstnání v oblasti konstrukce a servisu, kontakt se špikovými technologiemi (CNC obrábní, 3D mení), spolupráce na vývoji nových výrobk - práce s progresivními informaními technologiemi, práce na PC a v CAD CO OEKÁVÁME OD STUDENT? - aktivní pístup pi spolupráci, zodpovdnost, spolehlivost, loajalitu CO OEKÁVÁME OD ABSOLVENT? - aktivní znalost anglického jazyka (další svtový jazyk výhodou) - samostatnost, spolehlivost, zodpovdnost, loajalitu - týmovou spolupráci - asovou nezávislost - P KONTAKT SKLOPAN LIBEREC, a.s. tel.: pí Jaroslava Havlíková fax: personální editelka jaroslava.havlikova@sklopan.cz Zahradní Liberec 11

17

18

19 VÚTS, a.s. VÚTS, a.s. se v posledních letech vypracovala do pozice jedné z nejvtších, samostatn psobících výzkumn vývojových základen pro oblast inovací, výzkumu, vývoje a realizace speciálních stroj a zaízení ady obor zpracovatelského prmyslu v R. Výzkumn vývojový potenciál naší spolenosti využívají zejména výrobci stroj a zaízení z oblasti textilního, polygrafického, potravináského, skláského a bižuterního prmyslu, dále pak subdodavatelé automobilového prmyslu, výrobci obrábcích stroj a zdravotní techniky. Naše souasné postavení a vize budoucího rozvoje spolenosti vychází z historického vývoje, kdy se naše spolenost více jak 40 let úspšn vnovala rozvoji textilní techniky. Poátkem 90. let minulého století došlo k transformaci spolenosti a postupné zmn jejího oborového zamení, piemž v posledním desetiletí pevažuje orientace na strojírenský výzkum a vývoj. Strategie realizace rozvoje teoretických poznatk a jejich multioborová aplikace ve strojírenství byla výchozím podntem pro realizaci projekt: Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec je zamené na realizaci špikového výzkumu, vývoje a rozvoje nových progresivních technologií v oblasti stedního a pesného strojírenství. Aplikaní centrum laserových obrábcích zaízení je orientováno na rozvoj aplikaních možností moderních laserových technologií ve strojírenství, zejména pi obrábní a tepelném zpracování kov, plast, kompozit a dalších materiál. VÚTS, a.s. díky tmto centrm získal areál, který dosahuje špikové evropské úrovn pro realizaci výzkumn vývojových inností. Ob centra disponují exluzivním vybavením, technikou a adou nových specializovaných pracoviš (nap. laboratoe pro analýzu hluku, vibrací, dynamických vlastností stroj a zaízení), která pokryjí všechny oblasti související s návrhem a konstrukcí stroj a zaízení. Naše hlavní aktivity: návrh a konstrukce stroj a strojních zaízení, mechatronické systémy a aplikace, automatizace výrobních proces, realizace funkních model a prototyp, matematické výpoty a modelování, mení technických parametr stroj, testování a validace. NABÍDKA ABSOLVENTM zajímavá a perspektivní práce spojená s odpovídajícím finanním ohodnocením možnost dalšího osobního vzdlávání a rstu vetn sociálních výhod prostor pro tvrí práci, nápady a iniciativu KONTAKT VÚTS, a.s. Svárovská 619, Liberec XI-Ržodol I, Liberec Ing. Milan HOLUBEC - vedoucí personálního útvaru tel , fax: milan.holubec@vuts.cz

20

BOS Group International

BOS Group International BOS Group International BOS Automotive Products CZ, s.r.o. U Porcelánky 786 431 51 Klášterec nad Ohí Tel. +420 474 351 100 Fax: +420 474 351 129 info@bos-kl.com www.bos.de BOS závod v Klášterci n.o. Naše

Více

doc. Ing. Martin Hynek, Ph D. a kolektiv verze Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpo tem eské republiky

doc. Ing. Martin Hynek, Ph D. a kolektiv verze Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpo tem eské republiky Katedra konstruování stroj Fakulta strojní K doc. Ing. Martin Hynek, PhD. a kolektiv verze - 1.0 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpotem eské republiky KA01.08 stranka

Více

NABÍDKA PRÁCE HR trainee program

NABÍDKA PRÁCE HR trainee program HR trainee program Popis pozice Tréninková pozice v oblasti řízení lidských zdrojů a výcvik k HR-manažerskému postu Stínování činností personálního ředitele společnosti, spolupráce na zajištění personálních

Více

engineering a better tomorrow!

engineering a better tomorrow! NEA engineering s.r.o. Nová 486/32 CZ-591 01 Žďár nad Sázavou Tel.: +420 565 653 160 Mobil: +420 604 831 100 Email: info@cz.nea.engineering www.nea.engineering NEA engineering Group představuje spojení

Více

Přínosy účasti v programu Eureka z pohledu rozvoje VÚTS, a.s.

Přínosy účasti v programu Eureka z pohledu rozvoje VÚTS, a.s. Přínosy účasti v programu Eureka z pohledu rozvoje VÚTS, a.s. 1 PŘEDSTAVENÍ VÚTS, a.s. rok založení 1951 dlouholetá tradice ve výzkumu a vývoji strojů zpracovatelského průmyslu 187 zaměstnanců (120 ve

Více

ŠKODA AUTO HR MARKETING 24. 11. 2014

ŠKODA AUTO HR MARKETING 24. 11. 2014 ŠKODA AUTO HR MARKETING 24. 11. 2014 Milníky ŠKODA AUTO 2018 Následovat koncernovou strategii 2011 Nová korporátní identita 1991 Vstup do koncernu VW 2 Hodnoty značky ŠKODA SVÝM ZÁKAZNÍKŮM ROZUMÍME, VŽDY

Více

Kolotoč mistrů 7 exkurzí a seminářů pro mistry výroby přímo ve výrobních závodech září březen 2017, pořadatel NTI consulting, s.r.o.

Kolotoč mistrů 7 exkurzí a seminářů pro mistry výroby přímo ve výrobních závodech září březen 2017, pořadatel NTI consulting, s.r.o. Kolotoč mistrů 7 exkurzí a seminářů pro mistry výroby přímo ve výrobních závodech září 2016 - březen 2017, pořadatel 14.09/16 Týmová práce a koučování při týmové práci ŠKODA AUTO, Mladá Boleslav 12.10/16

Více

7 exkurzí a seminářů pro mistry výroby přímo ve výrobních závodech

7 exkurzí a seminářů pro mistry výroby přímo ve výrobních závodech 1. skupina 2. skupina Kolotoč mistrů 7 exkurzí a seminářů pro mistry výroby přímo ve výrobních závodech září 2016 - březen 2017, pořadatel 14.09/16 15.09/16 Týmová práce a koučování při týmové práci ŠKODA

Více

Kolotoč mistrů 7 exkurzí a seminářů pro mistry výroby přímo ve výrobních závodech září březen 2017, pořadatel NTI consulting, s.r.o.

Kolotoč mistrů 7 exkurzí a seminářů pro mistry výroby přímo ve výrobních závodech září březen 2017, pořadatel NTI consulting, s.r.o. Kolotoč mistrů 7 exkurzí a seminářů pro mistry výroby přímo ve výrobních závodech září 2016 - březen 2017, pořadatel 1. skupina 2. skupina 14.09/16 12.10/16 07.12/16 12.12/16 18.01/17 15.02/17 15.09/16

Více

VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec. www.vuts.cz

VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec. www.vuts.cz VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec www.vuts.cz Historický vývoj 1951 - založení společnosti (státní, posléze koncernový podnik) 1991 transformace na a.s. v první vlně kupónové privatizace

Více

ORACLE DISCRETE MANUFACTURING ORACLE DISKRÉTNÍ VÝROBA

ORACLE DISCRETE MANUFACTURING ORACLE DISKRÉTNÍ VÝROBA ORACLE DISCRETE MANUFACTURING ORACLE DISKRÉTNÍ VÝROBA KLÍOVÉ FUNKCE ORACLE DISCRETE MANUFACTURING Definice výrobních píkaz Definice výrobních rozvrh ízení zakázkové výroby ízení sériové výroby ízení hromadné

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdìlání Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Historie spolupráce mezi školou a firmou Klady spolupráce

Více

ORACLE ÍZENÍ VÝROBY ORACLE WORK IN PROCESS KLÍOVÉ FUNKCE ORACLE WORK IN PROCESS

ORACLE ÍZENÍ VÝROBY ORACLE WORK IN PROCESS KLÍOVÉ FUNKCE ORACLE WORK IN PROCESS ORACLE WORK IN PROCESS ORACLE ÍZENÍ VÝROBY KLÍOVÉ FUNKCE ORACLE WORK IN PROCESS Definice standardních výrobních píkaz Definice výrobních rozvrh pro libovolný zvolený interval Definice výrobních píkaz koncové

Více

O spole nosti OSAM TRADE s.r.o.

O spole nosti OSAM TRADE s.r.o. O spolenosti OSAM TRADE s.r.o. Kontakty OSAM TRADE s.r.o. U Jeslí 619 370 01 eské Budjovice +420 602 428 817 Velkoobchod: +420 728 815 256 Technická podpora: +420 774 774 209 www.osamtrade.cz info@osamtrade.cz

Více

Inženýr elektronik/programátor výrobních strojů

Inženýr elektronik/programátor výrobních strojů Inženýr elektronik/programátor výrobních strojů Obor: Strojní inženýrství, vývoj a technologie Českobudějovický závod Robert Bosch vyrábí komponenty do osobních i nákladních automobilů a disponuje vlastním

Více

ZKUŠENOST K VALITA TRADICE

ZKUŠENOST K VALITA TRADICE ZKUŠENOST K VALITA TRADICE VOP CZ - patříme k nejvýznamnějším výrobcům a poskytovatelům servisu v oblasti obrany a bezpečnosti v České republice. VOP CZ - jsme tým lidí připravených splnit vaše požadavky

Více

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 pijatá 23. VS RDM 20.4.2006 POSLÁNÍ Posláním RDM je podporovat podmínky pro kvalitní život a všestranný rozvoj dtí a mladých lidí. Své poslání napluje

Více

Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0632 1

Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0632 1 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: MS Word Téma: Písemné práce souhrnné opakování. Autor: Ing. Silvana

Více

CHCETE SE STÁT ČLENEM TÝMU, KTERÝ SE PODÍLÍ NA REALIZACI NOVÝCH TRENDŮ JAKO JE ELEKTRO MOBILITA? PRO NĚKOHO VZDÁLENÁ BUDOUCNOST, PRO NÁS JASNÉ CÍLE.

CHCETE SE STÁT ČLENEM TÝMU, KTERÝ SE PODÍLÍ NA REALIZACI NOVÝCH TRENDŮ JAKO JE ELEKTRO MOBILITA? PRO NĚKOHO VZDÁLENÁ BUDOUCNOST, PRO NÁS JASNÉ CÍLE. CHCETE SE STÁT ČLENEM TÝMU, KTERÝ SE PODÍLÍ NA REALIZACI NOVÝCH TRENDŮ JAKO JE ELEKTRO MOBILITA? PRO NĚKOHO VZDÁLENÁ BUDOUCNOST, PRO NÁS JASNÉ CÍLE. Mladá Boleslav Útvar výroby motorů SPECIALISTA MONTÁŽE

Více

Finální verze žádosti (LZZ-GP)

Finální verze žádosti (LZZ-GP) 8. Klíové aktivity!íslo aktivity: 01 Školení nových technologií a novinek v sortimentu TZB (technická zaízení budov) Pedm!tem KA_1 je realizace školení zam!ené na nové technologie a novinky v sortimentu

Více

Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí

Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí Dotazníková akce je velmi dležitým krokem v projektu pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí. Slouží k poznání názor, získání

Více

FAKULTA MECHATRONIKY, INFORMATIKY A MEZIOBOROVÝCH STUDIÍ

FAKULTA MECHATRONIKY, INFORMATIKY A MEZIOBOROVÝCH STUDIÍ FAKULTA MECHATRONIKY, INFORMATIKY A MEZIOBOROVÝCH STUDIÍ Informace pro zájemce o studium Studentská 2 461 17 Liberec 1 tel.: +420 485 351 111 fm@tul.cz www.fm.tul.cz Technická univerzita v Liberci Budova

Více

Prezentace společnosti

Prezentace společnosti Prezentace společnosti CS Cargo je nejrychlěji se rozvíjející logistickou skupinou regionu CEE CS Cargo patří k vedoucím firmám v odvětví dopravy a logistiky v regionu střední a východní Evropy Se sídlem

Více

Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace

Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace Ředitel: Ing. Josef Šorm Zástupci ředitele: Mgr. Jan Šimůnek

Více

! " " # ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0, " &

!   # ( '&! )'& #!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0,  & ! " " # $!%& '& ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - $!%& &./,,*% 0, *+& 1"% " & Úvod... 3 Metodologie sbru dat k vyhodnocení tezí a ke zpracování analýzy... 5 Analýza dokumentu... 5 Dotazník... 6 ízené

Více

Inovační strategie a podpora malých a střední podnikatelů v Libereckém kraji

Inovační strategie a podpora malých a střední podnikatelů v Libereckém kraji Inovační strategie a podpora malých a střední podnikatelů v Libereckém kraji Konference Průmyslová inovace a transfer technologií v praxi Membránové inovační centrum MemBrain 19. března 2014, Stráž pod

Více

Automatizace je naší motivací

Automatizace je naší motivací Automatizace je naší motivací 02 Springer Automatizace je naší motivací Společnost Springer GmbH inovativní společnost pro váš úspěch v automatizaci Springer Automatizace je naší motivací Silou inovace,

Více

Slévárenský inženýr výzkumný a vývojový pracovník

Slévárenský inženýr výzkumný a vývojový pracovník Slévárenský inženýr výzkumný a vývojový pracovník Slévárenský inženýr výzkumný a vývojový pracovník řídí týmy výzkumných a vývojových pracovníků a řeší výzkumné a vývojové úkoly v oblasti slévárenské výroby.

Více

Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035. Strojař

Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035. Strojař Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035 Strojař Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Použité fotografie jsou vytvořeny pracovníky SPŠ Ostrov za

Více

OSNOVA. kdo to je a co dělá. nástroje, které používá. prostředí, v němž pracuje. vzdělání, které musí mít. firmy, v nichž se uplatní v regionu

OSNOVA. kdo to je a co dělá. nástroje, které používá. prostředí, v němž pracuje. vzdělání, které musí mít. firmy, v nichž se uplatní v regionu STROJAŘ Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Poštovní. Použité fotografie jsou vytvořeny pracovníky SPŠ Ostrov za účelem prezentace oboru, autoři souhlasí s jejich použitím pro uvedené účely.

Více

Rozhovor k Job Fair MSV 2016

Rozhovor k Job Fair MSV 2016 Rozhovor k Job Fair MSV 2016,. Pri tom všetkom je dôležité, aby -. Person - - 2 3 ! Logistik 4 5 Propagační text na webové stránky a Facebook. Text by se měl týkat Vaší společnosti, možností spolupráce

Více

Budova teoretického vyučování a sídlo školy Školní 101

Budova teoretického vyučování a sídlo školy Školní 101 Budova teoretického vyučování a sídlo školy Školní 101 Budova teoretického vyučování Horská 618 Budova teoretického vyučování Horská 59 Budova praktického vyučování Mladé Buky 5/6 Studijní obory Elektronické

Více

Vítejte Klíčové koncepty

Vítejte Klíčové koncepty Vítejte Klíčové koncepty VEHICLE ACCESS SYSTEMS TECHNOLOGY VEHICLE ACCESS SYSTEMS TECHNOLOGY WITTE STRATTEC ADAC I Nov-15 I 1 Působíme na celém světě díky alianci VAST = + + Vehicle Access Systems Technology

Více

TÉMATA BAKALÁSKÝCH PRACÍ OBORU 6208R123 EKONOMIKA A MANAGEMENT V PRMYSLU PRO AKADEMICKÝ ROK 2009/2010

TÉMATA BAKALÁSKÝCH PRACÍ OBORU 6208R123 EKONOMIKA A MANAGEMENT V PRMYSLU PRO AKADEMICKÝ ROK 2009/2010 TÉMATA BAKALÁSKÝCH PRACÍ OBORU 6208R123 EKONOMIKA A MANAGEMENT V PRMYSLU PRO AKADEMICKÝ ROK 2009/2010 Rámcové téma 1. Analýza podmínek založení nového podnikatelského subjektu 2. Píprava podnikatelského

Více

HELIOS TECHNOLOGIES s.r.o

HELIOS TECHNOLOGIES s.r.o VÝVOJ / VÝROBA / KONSTRUKCE JEDNOÚČELOVÉ STROJE A ZAŘÍZENÍ / VÝROBNÍ LINKY ROBOTICKÁ PRACOVIŠTĚ / MONTÁŽNÍ PŘÍPRAVKY HELIOS TECHNOLOGIES s.r.o Sídlo : Máchova 39, Zlonice 273 71 Provozovna : Švermova 268

Více

Financial Controller - HAAS + SOHN Rukov, s.r.o.

Financial Controller - HAAS + SOHN Rukov, s.r.o. Zdroj: Jobs.cz, Portál mpsv.cz Financial Controller - HAAS + SOHN Rukov, s.r.o. Pracovní náplň analýza výsledků výrobní firmy rozvoj a správa controlling systému měsíční reporting pro HQ + vnitropodnikový

Více

Komplexní zakázková činnost ve strojírenství a stavebnictví Strojírenství

Komplexní zakázková činnost ve strojírenství a stavebnictví Strojírenství Komplexní zakázková činnost ve strojírenství a stavebnictví Strojírenství z Vývojové a konstrukční práce z Palety, rámy, transportní vozíky zocelové konstrukce z Automatické, robotické zařízení zúdržby

Více

Prezentace spolenosti. cut-e czech. www.cut-e.cz. leden 2008

Prezentace spolenosti. cut-e czech. www.cut-e.cz. leden 2008 Prezentace spolenosti czech leden 2008 measure to win! [kju:t]: roztomilý, chytrý, atraktivní nabízí technologii a know-how pro on-line assessmenty, posuzování a hodnocení chování, postoj, zájm a schopností

Více

NABÍDKA PRÁCE ÚČETNÍ

NABÍDKA PRÁCE ÚČETNÍ ÚČETNÍ Samostatné účtování účetních transakcí Příprava podkladů pro hlavní účetní knihu Příprava a účtování všech závěrkových operací včetně inventarizace Příprava podkladů pro přiznání DPH včetně souhrnného

Více

Strojař. Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: Z.1.07 / 1.1.18 / 02.0035

Strojař. Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: Z.1.07 / 1.1.18 / 02.0035 Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: Z.1.07 / 1.1.18 / 02.0035 Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Ostrov, Májová 997. Použité fotografie jsou vytvořeny pracovníky SPŠ

Více

80% 60% 40% 20% 100% 80% 60% 40% 20% 100% 100% 80% 80% 60% 60% 40% 40% 20% 7% 100% 80% 60% 40% 20% 100% 80% 100% 60% 80% 40% 20% 100% 20% 80% 60% 20%

80% 60% 40% 20% 100% 80% 60% 40% 20% 100% 100% 80% 80% 60% 60% 40% 40% 20% 7% 100% 80% 60% 40% 20% 100% 80% 100% 60% 80% 40% 20% 100% 20% 80% 60% 20% Anketa HODNOCENÍ VYSOKÝCH ŠKOL z pohledu zaměstnavatelů VÝSTUPY Z DOTAZNÍKU PRO Úvod Výsledky hodnocení za jednotlivá kritéria: V první polovině roku 2008 proběhlo mezi členy Svazu u a dopravy ČR dotazníkové

Více

Sika Industry Inventing the Future

Sika Industry Inventing the Future Sika Industry Inventing the Future Segmenty trhu pro potřeby našich zákazníků: automobilový průmysl automotive Aftermarket transportation spotřebiče & komponenty nástroje & kompozity Vyvíjíme řešení pro:

Více

Inovace studijních program strojních obor jako odezva na kvalitativní požadavky prmyslu

Inovace studijních program strojních obor jako odezva na kvalitativní požadavky prmyslu Koncepce projektu Inovace studijních program strojních obor jako odezva na kvalitativní požadavky prmyslu Identifikaní íslo projektu. 414 Zkrácený název projektu : "Absolvent pro poteby prmyslu" 1. Úvod

Více

Spolupráce FST ZČU s průmyslovými partnery

Spolupráce FST ZČU s průmyslovými partnery Spolupráce FST ZČU s průmyslovými partnery Jan Zdebor proděkan pro spolupráci s praxí Setkání HR manažerů Aktuality a novinky pro HR praxi 24.11.2016, SOUE Plzeň Spolupráce VŠ s průmyslem The State of

Více

Praktické použití metod průmyslového inženýrství

Praktické použití metod průmyslového inženýrství Tento materiál vznikl jako součást projektu EduCom, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Praktické použití metod průmyslového inženýrství Technická univerzita v Liberci

Více

ESKÝ JAZYK A LITERATURA

ESKÝ JAZYK A LITERATURA ESKÝ JAZYK A LITERATURA CHARAKTERISTIKA PEDMTU 1. Obsahové vymezení Realizuje obsah vzdlávacího oboru eský jazyk a literatura RVP GV. Zaujímá dležité postavení ve výchovn vzdlávacím procesu. Je to povinný

Více

Spolupráce univerzity a praxe v rámci bakalářského studijního oboru Podnikatelská informatika

Spolupráce univerzity a praxe v rámci bakalářského studijního oboru Podnikatelská informatika Spolupráce univerzity a praxe v rámci bakalářského studijního oboru Podnikatelská informatika aneb Podnikatelská informatika obor šitý na míru Technická univerzita v Liberci Hospodářská fakulta Katedra

Více

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Strategický cíl: 3.C1 Opatení: 3.C1.1 Popis Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Služby pro obany jsou významným faktorem úrovn životního standartu, zdrojem pracovních

Více

Firma REHAU, s.r.o. Výrobní závod v Moravské Třebové slaví 20 let úspěšného působení na českém trhu

Firma REHAU, s.r.o. Výrobní závod v Moravské Třebové slaví 20 let úspěšného působení na českém trhu 1994 2014 Firma REHAU, s.r.o. Výrobní závod v Moravské Třebové slaví 20 let úspěšného působení na českém trhu 23. srpna 2014 - Společnost REHAU je tradičním výrobcem technicky náročných plastových dílů

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Národní dialog ke klastrovým koncepcím 22. 23. října 2012 Role MPO: oblast podpory podnikání a inovací Operační program Podnikání a

Více

!!"# $%&' kontakt: Ing. Alexandra Vrbová manager; 737 262 684; E-mail. vrbova@aquatest.cz

!!# $%&' kontakt: Ing. Alexandra Vrbová manager; 737 262 684; E-mail. vrbova@aquatest.cz !"!#$#!"%$& '(%%$&$$%!") !!"# $%&' ()$#**(+*'%,'(%-./ kontakt: Ing. Alexandra Vrbová manager; 737 262 684; E-mail. vrbova@aquatest.cz Ing. Vladislav Milerski pedseda správní rady; 604 261 721; milerski@horak-ist.cz

Více

Požadavky zaměstnavatelů na terciární vzdělávání. Vadim Petrov Toyota Peugeot Citroën Automobile 24. února 2010

Požadavky zaměstnavatelů na terciární vzdělávání. Vadim Petrov Toyota Peugeot Citroën Automobile 24. února 2010 Požadavky zaměstnavatelů na terciární vzdělávání Vadim Petrov Toyota Peugeot Citroën Automobile 24. února 2010 Obsah ❶ Terciární vzdělávání ❷ Marketing vzdělávání ❸ TPCA jako zaměstnavatel ❹ Role a očekávání

Více

CENTRAL EUROPEAN INSTITUTE OF TECHNOLOGY

CENTRAL EUROPEAN INSTITUTE OF TECHNOLOGY CENTRAL EUROPEAN INSTITUTE OF TECHNOLOGY Středoevropský technologický institut CEIT (Central European Institute of Technology) nabízí nejmodernější, inovativní a vysoce kvalitní řešení pro průmysl, zdravotnictví

Více

2. roník 2 hodiny týdn, celkem 68 hodin

2. roník 2 hodiny týdn, celkem 68 hodin Ministerstvo školství a tlovýchovy eské republiky Tématický plán Obor: Informaní technologie Pedmt: Ekonomika Vyuující: Ing. Danuše Savková 2. roník 2 hodiny týdn, celkem 68 hodin Téma tématický celek

Více

PRACOVNÍK VÝZKUMU NEBO PRACOVNÍK VĚDY A VÝZKUMU

PRACOVNÍK VÝZKUMU NEBO PRACOVNÍK VĚDY A VÝZKUMU PRACOVNÍK VÝZKUMU NEBO PRACOVNÍK VĚDY A VÝZKUMU DO ODDĚLENÍ PRŮMYSLOVÝCH TECHNOLOGIÍ - 8440 Odborný pracovník do Laboratoře progresívních strojírenských technologií Vývoj a výzkum v oblasti technologií

Více

Aktuální tipy na práci v okolí:

Aktuální tipy na práci v okolí: Aktuální tipy na práci v okolí: Švadleny, šičky, vyšívači a pracovníci v příbuzných oborech Adresa a kontakty: NOVOBUD ATD v.o.s., Pražská 612, Česká Kamenice, 407 21 Kontakt. tel. a osoba: novobud@centrum.cz,

Více

ORGÁNY SPOLENOSTI. - Pedstavenstvo. - Dozorí rada. - Management

ORGÁNY SPOLENOSTI. - Pedstavenstvo. - Dozorí rada. - Management VÝRONÍ ZPRÁVA SPOLENOSTI KM-PRONA, A.S. ZA ROK 2004 PROFIL SPOLENOSTI Akciová spolenost KM-PRONA, a.s. byla založena zakladatelskou smlouvou dne 23.7.2003 rozhodnutím jediného akcionáe pana Vladimíra Minaíka

Více

krajské školící stedisko projektu

krajské školící stedisko projektu krajské školící stedisko projektu Cílem kurzu Intel - Vzdlávání pro budoucnost je vyškolit uitele tak, aby mohli vést projektovou výuku a efektivn integrovat poítae do stávajících uebních plán takovým

Více

Vize a jejich naplňování při založení a rozvoji rodinné společnosti. Jiří Kočárek EcoGlass, a.s. Jablonec nad Nisou

Vize a jejich naplňování při založení a rozvoji rodinné společnosti. Jiří Kočárek EcoGlass, a.s. Jablonec nad Nisou Vize a jejich naplňování při založení a rozvoji rodinné společnosti Jiří Kočárek EcoGlass, a.s. Jablonec nad Nisou Témata Založení a počáteční vize, pokusy o privatizace Změny sídla, změny přístupu výroba

Více

Samostatný strojírenský technik výzkumný a vývojový pracovník

Samostatný strojírenský technik výzkumný a vývojový pracovník Samostatný strojírenský technik výzkumný a vývojový pracovník Samostatný strojírenský technik výzkumný a vývojový pracovník řeší konkrétní výzkumné a vývojové úkoly se zadanými vstupy a vymezenými výstupy

Více

PERFECT CAR INTERIOR. Novem. Firemní prezentace. Novem Group

PERFECT CAR INTERIOR. Novem. Firemní prezentace. Novem Group PERFECT CAR INTERIOR Novem Firemní prezentace PERFECT CAR INTERIOR 1) Vize Strategie Hodnoty Fakta a data Zákazníci a reference Rozsah služeb Kariéra Náš závazek Strana 2 Vize Strategie Hodnoty VIZE We

Více

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY Naše firma je členem skupiny MANN+HUMMEL koncernu, který je světovým lídrem v oblasti technologie filtrace. Naše filtry se prodávají od roku 1982 a během této doby si získaly důvěru

Více

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE LABORATOE CHEMIE V RÁMCI PROJEKTU ZKVALITNNÍ A MODERNIZACE VÝUKY CHEMIE, FYZIKY A BIOLOGIE V BUDOV MATINÍHO GYMNÁZIA, OSTRAVA PÍLOHA 1- SPECIFIKACE PEDMTU ZAKÁZKY PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

Více

strojírenská výroba radiátory konvektory

strojírenská výroba radiátory konvektory strojírenská výroba radiátory konvektory PROFIL SPOLEČNOSTI BOKI Industries a.s. strojírenská výroba radiátory konvektory Společnost BOKI Industries a.s. (do roku 2014 pod názvem Frigera Metal, a.s.) patří

Více

Závod Lipovka. Rychnov nad Kněžnou

Závod Lipovka. Rychnov nad Kněžnou Závod Lipovka Rychnov nad Kněžnou Magna Exteriors & Interiors Bohemia Světově uznávaný výrobce a dodavatel komponentů a systémů pro automobilový průmysl Vznik 1946 v Jablonci nad Nisou Od května roku 2009

Více

. firma s více než sedmdesátiletoul tradicí.

. firma s více než sedmdesátiletoul tradicí. . firma s více než sedmdesátiletoul tradicí. KONSTRUKCE KONTROLA MODELÁRNA NÁSTROJÁRNA FIRMA Historie truhlářské firmy začíná v letech 2. světové války. Nejdříve bylo ve firmě zaměstnáno 3 až 8 pracovníku.

Více

Základní škola Šenov, Radniní námstí 1040, 739 34

Základní škola Šenov, Radniní námstí 1040, 739 34 Oblast Ukazatel Cíl Mechanismy ovování 1. Vize Cíle a školní Propojit cíle Kontrola propagace vzdlávací s oekáváním a cíl v praxi - program potebami klient. (konzultace, dotazníky, ukázkové hodiny, lánky

Více

Představení Technické fakultyčzu v Praze. Ing. Jiří Mašek, Ph.D. proděkan pro pedagogickou činnost

Představení Technické fakultyčzu v Praze. Ing. Jiří Mašek, Ph.D. proděkan pro pedagogickou činnost Představení Technické fakultyčzu v Praze Ing. Jiří Mašek, Ph.D. proděkan pro pedagogickou činnost Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Fakulta agrobiologie, potrav. a přírodních

Více

VSTUPNÍ DATA NUMERICKÉ SIMULACE

VSTUPNÍ DATA NUMERICKÉ SIMULACE Katedra konstruování strojů Fakulta strojní KA 01 - ODLITKY, VÝKOVKY KA01.02 VSTUPNÍ DATA NUMERICKÉ SIMULACE doc. Ing. Martin Hynek, PhD. a kolektiv verze - 1.0 Tento projekt je spolufinancován Evropským

Více

Abyste mohli dělat věci jinak, musíte je jinak i vidět Paul Allaire

Abyste mohli dělat věci jinak, musíte je jinak i vidět Paul Allaire Abyste mohli dělat věci jinak, musíte je jinak i vidět Paul Allaire Projektově orientovaná výuka Ústav konstruování Odbor metodiky konstruování Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně

Více

TECHNOLOGIE DOPRAVA INOVACE. VÝVOJ A VÝROBA KOMPONENT PRO HROMADNÉ DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY

TECHNOLOGIE DOPRAVA INOVACE. VÝVOJ A VÝROBA KOMPONENT PRO HROMADNÉ DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY TECHNOLOGIE DOPRAVA INOVACE VÝVOJ A VÝROBA KOMPONENT PRO HROMADNÉ DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY www.parskomponenty.cz ČESKÁ STROJÍRENSKÁ A TECHNOLOGICKÁ SPOLEČNOST ZALOŽENO 1998 TRADICE VÝROBY 115 LET RODINNÁ FIRMA

Více

Strojní inženýr investic a engineeringu

Strojní inženýr investic a engineeringu Strojní inženýr Kdo to je: Strojní inženýr je vysoce kvalifikovaný pracovník, který koordinuje a řídí zpracovávání technické dokumentace pro strojírenskou výrobu, zajišťuje a organizuje přípravu a výstavbu

Více

Dopis z Evropy - Leden 2011

Dopis z Evropy - Leden 2011 EUROLAB Dokument D 81 Dopis z Evropy - Leden 2011 Prof. Horst Czichos, University of Applied Sciences Contributing Editor (píspvek urený pro magazín NCSL - Metrologist - Leden/2011) (Pozn.: název lánku

Více

Katedra vozidel a motorů

Katedra vozidel a motorů TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA STROJNÍ Sekretariát t a vedení: budova F Laboratoře: budovy D, E, F Další informace na www.kvm kvm.tul..tul.cz KVM zajišťuje tyto studijní obory a zaměř ěření BAKALÁŘSKÝ

Více

Klíčové faktory úspěchu spolupráce průmyslu s výzkumem

Klíčové faktory úspěchu spolupráce průmyslu s výzkumem VÝZKUMNÉ CENTRUM PRO STROJÍRENSKOU VÝROBNÍ TECHNIKU A TECHNOLOGII České vysoké učení technické v Praze, fakulta strojní Horská 3, 128 00 Praha 2, tel.: +420 221 990 900, fax: +420 221 990 999 http://rcmt.cvut.cz

Více

Společnost BEAS a.s., pekárna Lično přijme v souvislosti s nárůstem výroby do trvalého pracovního poměru:

Společnost BEAS a.s., pekárna Lično přijme v souvislosti s nárůstem výroby do trvalého pracovního poměru: OPERÁTOR PEKAŘSKÉ LINKY - MISTR obsluha automatického strojního zařízení vedení menšího kolektivu zaměstnanců kontrola kvality výroby zodpovědnost za dodržování technologických postupů a bezpečnostních

Více

Hlavní aktivitou projektu je podpora spoleného vzdlávání zástupc veejných subjekt jako aktivního nástroje na podporu spolupráce v eskoslovenském

Hlavní aktivitou projektu je podpora spoleného vzdlávání zástupc veejných subjekt jako aktivního nástroje na podporu spolupráce v eskoslovenském Projekt APVS Cílem projektu APVS - Akademie peshraniního vzdlávání zamstnanc samosprávy je vytvoení nové a prohloubení stávající spolupráce slovenských a eských samosprávných celk v oblasti vzdlávání,

Více

DOPADOVÁ STUDIE.16. Situace v odborném školství se zamením na poteby odvtví v zemdlství

DOPADOVÁ STUDIE.16. Situace v odborném školství se zamením na poteby odvtví v zemdlství DOPADOVÁ STUDIE.16 Situace v odborném školství se zamením na poteby odvtví v zemdlství Studie. 16 Situace v odborném školství se zamením na poteby odvtví v zemdlství Zpracoval: Institut vzdlávání v zemdlství

Více

Katedra výrobních systémů a automatizace. Ing. Petr Zelený, Ph.D. březen 2015

Katedra výrobních systémů a automatizace. Ing. Petr Zelený, Ph.D. březen 2015 Katedra výrobních systémů a automatizace Ing. Petr Zelený, Ph.D. březen 2015 Chcete. se naučit pracovat s moderními nástroji konstruktéra (3D skenery, 3D tiskárny)? se naučit pracovat s moderními konstrukčními

Více

OZNAČENÍ A POPIS FORMY A VSTŘIKOVANÉHO DILU

OZNAČENÍ A POPIS FORMY A VSTŘIKOVANÉHO DILU Katedra konstruování stroj Fakulta strojní K 5 PLASTOVÉ OZNAČENÍ A POPIS FORMY A VSTŘIKOVANÉHO DILU doc. Ing. Martin Hynek, Ph.D. a kolektiv verze - 1.0 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním

Více

NABÍDKA PRÁCE KOORDINÁTOR VÝROBY VZORKŮ

NABÍDKA PRÁCE KOORDINÁTOR VÝROBY VZORKŮ KOORDINÁTOR VÝROBY VZORKŮ Výtisk dokumentace k vzorkové výrobní zakázce Zpracování vzorkových zakázek z Laboratoře barev Obsluha strojů na výrobu vzorků Obsluha Soft stroje na výrobu vzorků Dokončování

Více

ODSTRAŇOVÁNÍ GENDEROVÝCH PŘEDSUDKŮ VE STROJÍRENSTVÍ

ODSTRAŇOVÁNÍ GENDEROVÝCH PŘEDSUDKŮ VE STROJÍRENSTVÍ Personální oddělení +420 485 302 483 +420 485 302 686 +420 603 377 782 Milan.holubec@vuts.cz Iva.Zizkova@vuts.cz VÚTS, a.s. Svárovská 619 Liberec XI- Růžodol I 460 01 Liberec Prezentace VÚTS ODSTRAŇOVÁNÍ

Více

Informaní systém katastru nemovitostí eské republiky

Informaní systém katastru nemovitostí eské republiky Informaní systém katastru nemovitostí eské republiky Vít Suchánek, ÚZK Konference ITAPA 2003 Bratislava, 28.10.2003 Resort ÚZK Obdoba SÚGKK v eské republice, kompetence v oblasti zemmictví a katastru nemovitostí

Více

Smart akcelerátor Pardubického kraje

Smart akcelerátor Pardubického kraje Smart akcelerátor Pardubického kraje Mgr. Miroslav Smejkal Regionální inovační strategie Pardubického kraje Setkání inovačních platforem 14. 9. 15. 9. 2017 Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Krajský

Více

DOPADOVÁ STUDIE.18. Stav BOZP v zemdlství

DOPADOVÁ STUDIE.18. Stav BOZP v zemdlství DOPADOVÁ STUDIE.18 Studie. 18 Zpracoval: Institut vzdlávání v zemdlství o.p.s. SI, BOZP Ing. Hotový Jaroslav 1 Studie. 18 1. Úvod do problematiky BOZP, 2. souasný stav a specifika odvtví zemdlství v návaznosti

Více

Komárovská 2406 Třebovská 480. tel. +420 267 990 411 tel. +420 465 519 611 fax: +420 267 990 419 fax: +420 465 519 619

Komárovská 2406 Třebovská 480. tel. +420 267 990 411 tel. +420 465 519 611 fax: +420 267 990 419 fax: +420 465 519 619 Volná místa - Technické profese k 3/5/2007 Produktový specialista - odd. Produktový management Ústí nad Orlicí - technická podpora při prodeji výrobků - instalační přístroje a rozváděče - příprava technické

Více

Konstruktér robotizovaných svařovacích pracovišť

Konstruktér robotizovaných svařovacích pracovišť Vývoj robotizovaných svařovacích pracovišť Návrhy řešení zohledňující platnou legislativu Konstruktér robotizovaných svařovacích pracovišť Destinace: Čína Aplikace: nýtování, lepení Destinace: Německo

Více

Prezentace společnosti

Prezentace společnosti Prezentace společnosti 1 Základní informace ZÁKLADNÍ INFORMACE FORMA VLASTNICVÍ: DATUM ZALOŽENÍ: POČET ZAMĚSTNANCŮ: OBRAT 2012: CERTIFIKACE: Akciová společnost říjen 1992 234 1 200 mil. Kč (48 mil. EUR)

Více

ZÁVOD UČILIŠTĚ VYSOKÁ ŠKOLA. Spolupráce ve vzdělávání: To je oč tu běží Doprovodný program 3. červena 2015. cca 13:30h -15:30h

ZÁVOD UČILIŠTĚ VYSOKÁ ŠKOLA. Spolupráce ve vzdělávání: To je oč tu běží Doprovodný program 3. červena 2015. cca 13:30h -15:30h VYSOKÁ ŠKOLA Spolupráce ve vzdělávání: To je oč tu běží Doprovodný program 3. červena 2015 cca 13:30h -15:30h Prohlídka muzea a závodu ŠKODA AUTO Prohlídka středního odborného učiliště a vysoké školy ŠKODA

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 4. zasedání zastupitelstva města dne: 25. 4. 2013 Bod pořadu jednání: Aktualizace indikativního seznamu IPRM Liberec zóna Lidové sady Zpracoval: Ing. Michal

Více

HISTORIE KOVU OPRAVDU ROZUMÍME ROSTEME DÍKY VAŠIM NÁROKŮM! Optimont 2000 s.r.o.

HISTORIE KOVU OPRAVDU ROZUMÍME ROSTEME DÍKY VAŠIM NÁROKŮM! Optimont 2000 s.r.o. HISTORIE 1995 1995 Rodinná firma s 8 zaměstnanci v pronajatých prostorech, zabývající se zakázkovou výrobou konstrukčních prvků instalační techniky s exportem do zahraničí. 1998 Stavba první vlastní firemní

Více

1. část charakteristika oboru

1. část charakteristika oboru 1. část charakteristika oboru IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 PROFIL ABSOLVENTA... 3 Zaměření Konstrukce a v letectví:... 3 Zaměření Průmyslový design a konstrukce vozidel:... 3 UPLATNĚNÍ ABSOLVENTA - PŘÍKLADY

Více

Výroční zpráva společnosti TRW Carr s. r. o. za rok 2007

Výroční zpráva společnosti TRW Carr s. r. o. za rok 2007 Výroční zpráva společnosti TRW Carr s. r. o. za rok 2007 Engineered Fasteners and Components Seatbelts Division Sídlo: Sídlo: TRW Carr s. r. o. TRW Carr s. r. o. Řepov 184, MLADÁ BOLESLAV Hlavenec 12,

Více

CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC

CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU CRSV Registrační číslo: CZ.1.05/2.1.00/03.0096 Zahájení projektu: 01.01.2009 Ukončení projektu: 31.12.2012 Celková dotace: Cíl

Více

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA NÁKUP VYBAVENÍ LABORATOE CHEMIE V RÁMCI PROJEKTU ZKVALITNNÍ A MODERNIZACE VÝUKY CHEMIE, FYZIKY A BIOLOGIE V BUDOV MATINÍHO GYMNÁZIA, OSTRAVA PÍLOHA 1- SPECIFIKACE PEDMTU ZAKÁZKY PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

Více

Píloha. 1 Smlouvy s.j. 280871/2012-RA - Postup realizace a organizaní zajištní Pedmt plnní zakázky malého rozsahu dle zadávací dokumentace Pedmtem veejné zakázky je organizaní zajištní studijních cest/odborných

Více

DIPLOMOVÝ PROJEKT ELEKTRONICKÁ ZA ÍZENÍ PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY

DIPLOMOVÝ PROJEKT ELEKTRONICKÁ ZA ÍZENÍ PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY ESKÉ VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ, KATEDRA MIKROELEKTRONIKY DIPLOMOVÝ PROJEKT ELEKTRONICKÁ ZA ÍZENÍ PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY VEDOUCÍ PRÁCE: Doc. Ing. Miroslav Husák,CSc. DIPLOMANTI:

Více

Odborné praxe ve ŠKODA AUTO

Odborné praxe ve ŠKODA AUTO Odborné praxe ve ŠKODA AUTO 1 WBL Bratislava 8.-9. června 2015 Mladí odborníci jsou zárukou budoucnosti každé společnosti. ŠKODA AUTO chce být vždy o krok před konkurencí, proto je výchova mladých odborníků

Více

100% TERAPIE a ROZVOJ Firemním

100% TERAPIE a ROZVOJ Firemním Obsah? Kdo jsme str. 3 Proč s námi str. 4 Ve kterých vodách jsme si jistí str. 5 Outsourcing personálních služeb str. 6 Vzdělávání a rozvoj str. 7 Interim HR Management str. 8 Poradenství v personalistice

Více

PREZENTACE. KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009

PREZENTACE. KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009 PREZENTACE KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009 Základní data společnosti Kooperativa je druhá největší pojišťovna v České republice, a to jak v životním, tak v neživotním

Více