FORMÁLNÍ KRITÉRIA PLATNÁ PRO JEDNOTLIVÉ AKCE PROGRAMU MLÁDEŽ V AKCI V ČESKÉ REPUBLICE, PLATNÁ OD ROKU 2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FORMÁLNÍ KRITÉRIA PLATNÁ PRO JEDNOTLIVÉ AKCE PROGRAMU MLÁDEŽ V AKCI V ČESKÉ REPUBLICE, PLATNÁ OD ROKU 2012"

Transkript

1 FORMÁLNÍ KRITÉRIA PLATNÁ PRO JEDNOTLIVÉ AKCE PROGRAMU MLÁDEŽ V AKCI V ČESKÉ REPUBLICE, PLATNÁ OD ROKU 2012 A) FORMÁLNÍ KRITÉRIA PLATNÁ PRO VÝMĚNY MLÁDEŽE, AKCE 1.1. Žádost o grant Akce 1.1 programu Mládež v akci musí splňovat níže uvedená formální kritéria. Žádosti, které formální kritéria nesplňují, budou z výběrového řízení vyřazeny. Žádost o grant je předložena v příslušném termínu uzávěrky (rozhoduje poštovní razítko). Projekt je předkládán neziskovou organizací, veřejným subjektem (místní, regionální či státní subjekt působícím v oblasti práce s mládeží) řádně registrovaným v ČR nebo neformální skupinou mladých lidí (jeden ze členů skupiny přebírá roli zástupce a zodpovědnost za skupinu). Partneři jsou neziskové organizace, veřejné subjekty (místní, regionální či státní subjekt působící v oblasti práce s mládeží) nebo neformální skupiny mladých lidí se sídlem v zemi programu (viz Průvodce programem) nebo organizace působící v oblasti práce s mládeží na evropské úrovni se sídlem v programové zemi. Projekt zahrnuje partnerské organizace nebo skupiny z minimálně dvou různých zemí programu, alespoň jedna z nich musí být z EU. Výměny musí mít minimálně 16 a maximálně 60 účastníků (vedoucí skupin nejsou počítáni). Dvoustranná výměna musí mít minimálně 8 účastníků na skupinu. Třístranná výměna musí mít minimálně 6 účastníků na skupinu. Mnohostranná výměna musí mít minimálně 4 účastníky na skupinu. Každá partnerská skupina musí mít minimálně jednoho vedoucího. Délka projektu je maximálně 15 měsíců. Délka aktivity je mezi 6 a 21 dny, nepočítaje v to dobu strávenou na cestě do místa projektu a zpět. Žádost o grant podává vždy pouze koordinující organizace jménem všech partnerů. Doporučuje se, aby roli koordinující organizace převzal ten z partnerů, v jehož zemi se výměna koná. U putovních projektů (dvoustranných, třístranných či mnohostranných) je žadatelem jeden z partnerů. Žádost o grant podává jménem všech partnerů v roli koordinující organizace. Partnerská potvrzení jsou přiložena (formou originálu, scanu či faxu); originály partnerských potvrzení je třeba doložit nejpozději před podpisem smlouvy, bude-li žádost o grant schválena. Partnerská potvrzení je třeba dodávat ke každé žádosti o grant, i v případě žádosti o grant podávané znovu.

2 V žádosti o grant je uvedené platné bankovní číslo. Držitelem bankovního účtu je vždy buď žadatelská organizace či zákonný zástupce neformální skupiny (uvedený v části II. formuláře žádosti žadatel). Mládež může vyzvat em k doplnění údajů ve Vaší žádosti o grant v omezené lhůtě tří pracovních Žádost o grant není předložena na příslušném platném formuláři žádosti o grant (platí zejména pro uzávěrku 1. února, tedy R1); Projekt nezačíná nejdříve tři měsíce po uzávěrce a nejpozději devět měsíců po uzávěrce; Rozpočet není podle pravidel programu; V žádosti o grant není připojen denní program úvodní plánovací návštěvy; Program není rozepsán po dnech a popsán tak, aby zohledňoval metody a cíle (součástí českého i anglického formuláře musí být povinná příloha program aktivit viz web); Čestné prohlášení žadatele není podepsané zákonným zástupcem organizace či plnoletým zástupcem neformální skupiny a přiložené v originální podobě. Účastníci jsou ve věku mezi 13 a 25 lety a sídlí v zemi programu (maximálně 20 % účastníků může být v době uzávěrky pro podávání žádostí ve věku mezi 26 a 30 lety). Partnerská potvrzení jsou přiložena, ale nesprávně nebo neúplně vyplněna. Žádost nebyla zaregistrována v systému pro registraci žádostí (úroveň Uzavřen ). B) FORMÁLNÍ KRITÉRIA PLATNÁ PRO INICIATIVY MLÁDEŽE, AKCE 1.2. Žádost o grant Akce 1.2 programu Mládež v akci musí splňovat níže uvedená formální kritéria. Žádosti, které formální kritéria nesplňují, budou z výběrového řízení vyřazeny. Žádost o grant je předložena v příslušném termínu uzávěrky (rozhoduje poštovní razítko). Projekt je předkládán neziskovou organizací, veřejným subjektem (místní, regionální či státní subjekt působícím v oblasti práce s mládeží) řádně registrovaným v ČR nebo neformální skupinou mladých lidí (jeden ze členů skupiny přebírá roli zástupce a zodpovědnost za skupinu). Pouze pro nadnárodní iniciativy: Partneři jsou neziskové organizace, veřejné subjekty (místní, regionální či státní subjekt působící v oblasti práce s mládeží) nebo neformální skupiny mladých lidí se sídlem v zemi programu (viz Průvodce programem). Pouze pro nadnárodní iniciativy: Projekt zahrnuje partnerské organizace nebo skupiny z minimálně dvou různých zemí programu, alespoň jedna z nich musí být z EU.

3 Účastníci jsou ve věku mezi 18 a 30 lety a legálně pobývají v zemi programu. (Účastnit se mohou i mladí lidé ve věku let, pokud je doprovází kouč.) Délka projektu je mezi 3 a 18 měsíci. Pouze pro nadnárodní iniciativy: Partnerská potvrzení jsou přiložena (formou originálu, scanu či faxu); originály partnerských potvrzení je třeba doložit nejpozději před podpisem smlouvy, bude-li žádost o grant schválena. Partnerská potvrzení je třeba dodávat ke každé žádosti, i v případě žádosti podávané znovu. V žádosti o grant je uvedené platné bankovní číslo. Držitelem bankovního účtu je vždy buď žadatelská organizace či zákonný zástupce neformální skupiny (uvedený v části II. formuláře žádosti žadatel). Žádost o grant není předložena na příslušném platném formuláři žádosti o grant (platí zejména pro uzávěrku 1. února, tedy R1); Projekt nezačíná nejdříve tři měsíce po uzávěrce a nejpozději devět měsíců po uzávěrce; Rozpočet není podle pravidel programu; V žádosti není připojen denní program úvodní plánovací návštěvy (pouze pro nadnárodní iniciativy); Program není rozepsán a popsán tak, aby zohledňoval metody a cíle; Čestné prohlášení žadatele není podepsané zákonným zástupcem organizace či plnoletým zástupcem neformální skupiny a přiložené v originální podobě. Partnerská potvrzení jsou přiložena, ale nesprávně nebo neúplně vyplněna (pouze pro nadnárodní iniciativy). Žádost nebyla zaregistrována v systému pro registraci žádostí (úroveň Uzavřen ). C) FORMÁLNÍ KRITÉRIA PLATNÁ PRO PROJEKTY PARTICIPATIVNÍ DEMOKRACIE, AKCE 1.3 Žádost o grant Akce 1.3 programu Mládež v akci musí splňovat níže uvedená formální kritéria. Žádosti, které formální kritéria nesplňují, budou z výběrového řízení vyřazeny. Žádost o grant je předložena v příslušném termínu uzávěrky (rozhoduje poštovní razítko). Projekt je předkládán neziskovou organizací, veřejným subjektem (místním, regionálním či státním subjektem působícím v oblasti práce s mládeží) řádně registrovaným v ČR nebo neformální skupinou mladých lidí (jeden ze členů skupiny přebírá roli zástupce a zodpovědnost za skupinu).

4 Partneři jsou neziskové organizace, veřejné subjekty (místní, regionální či státní subjekt působící v oblasti práce s mládeží) nebo neformální skupiny mladých lidí se sídlem v zemi programu (viz Průvodce programem) nebo organizace působící v oblasti práce s mládeží na evropské úrovni se sídlem v programové zemi. Žádost o grant jménem všech partnerů podává hostitelská skupina/organizace, která je v roli koordinační skupiny/organizace Projekt zahrnuje partnery z minimálně dvou různých zemí programu, min. 2 partnery (organizace nebo skupiny) za danou zemi. Účastníci jsou ve věku mezi 13 a 30 lety a sídlí v zemi programu. Projektu se účastní minimálně 16 účastníků. Délka projektu je mezi 3 a 18 měsíci. Aktivita se musí konat v zemi jednoho z partnerů. Partnerská potvrzení jsou přiložena (formou originálu, scanu či faxu); originály partnerských potvrzení je třeba doložit nejpozději před podpisem smlouvy, bude-li žádost schválena. Partnerská potvrzení je třeba dodávat ke každé žádosti, i v případě žádosti podávané znovu. V žádosti je uvedené platné bankovní číslo. Držitelem bankovního účtu je vždy buď žadatelská organizace či zákonný zástupce neformální skupiny (uvedený v části II. formuláře žádosti žadatel). Partneři jsou nezávislí (organizace nesmí v oblasti rozhodování, realizace či financování svého provozu záviset na jiné organizaci, ačkoli organizace mohou být přidruženy vzájemně nebo ke společné síti). Žádost o grant není předložena na příslušném platném formuláři žádosti o grant (platí zejména pro uzávěrku R1); Projekt nezačíná nejdříve tři měsíce po uzávěrce a nejpozději devět měsíců po uzávěrce; Rozpočet není podle pravidel programu; Program není rozepsán a popsán tak, aby zohledňoval metody a cíle; Čestné prohlášení žadatele není podepsané zákonným zástupcem organizace či plnoletým zástupcem neformální skupiny a přiložené v originální podobě. Partnerská potvrzení jsou přiložena, ale nesprávně nebo neúplně vyplněna. Žádost nebyla zaregistrována v systému pro registraci žádostí (úroveň Uzavřen ).

5 D) FORMÁLNÍ KRITÉRIA PLATNÁ PRO EVROPSKOU DOBROVOLNOU SLUŽBU (EDS), AKCE 2 Žádost o grant Akce 2 programu Mládež v akci musí splňovat níže uvedená formální kritéria. Žádosti, které formální kritéria nesplňují, budou z výběrového řízení vyřazeny. Pouze ve výjimečných případech pokud došlo k jedné z níže specifikovaných chyb, vás ČNA Mládež může vyzvat em v omezené lhůtě tří pracovních dnů od odeslání ové výzvy k doplnění údajů ve Vaší žádosti. Žádost o grant je předložena v příslušném termínu uzávěrky (v případě doručení poštou rozhoduje datum poštovního razítka). Projekt je předkládán neziskovou organizací či asociací (místním, regionálním či státním subjektem působícím v oblasti práce s mládeží) řádně registrovaným v ČR. Partneři jsou neziskové organizace či asociace (místní, regionální či státní subjekt působící v oblasti práce s mládeží). Každá aktivita zahrnuje alespoň jednoho partnera z EU. Projektu se účastní maximálně 30 dobrovolníků. Délka trvání projektu je maximálně 24 měsíců. Délka trvání aktivity EDS se pohybuje v rozmezí 2-12 měsíců. U projektů zahrnujících mladé lidi s omezenými příležitostmi se délka trvání aktivity může pohybovat v rozmezí 2 týdny - 12 měsíců. U skupinové EDS s počtem minimálně 10 dobrovolníků (a více) se délka trvání aktivity může pohybovat v rozmezí 2 týdny 12 měsíců. Všechny aktivity EDS se konají v zemích jiných, než je země původu dobrovolníka. Dobrovolník pocházející ze země programu může vykonávat EDS v sousední partnerské zemi. Dobrovolník pocházející ze sousední partnerské země musí vykonávat EDS v programové zemi. V žádosti o grant je uveden jasný popis aktivit (harmonogram programu-popis aktivit, metody, cíle ) Partnerská potvrzení jsou přiložena (formou originálu, scanu či faxu). Originál Předběžného partnerského potvrzení je nutné dodat nejpozději před podpisem smlouvy o grant, bude-li žádost schválena. V žádosti je uvedené platné číslo účtu žadatele. Držitelem bankovního účtu je vždy žadatelská organizace (uvedená v části II. formuláře žádosti žadatel). V termínu zahájení a ukončení projektu; Čestné prohlášení žadatele (část VIII. ve formuláři žádosti o grant) není podepsané zákonným zástupcem organizace a přiložené v originální podobě;

6 Žádost není podepsána zákonným zástupcem organizace; Rozpočet není podle pravidel programu; V žádosti není připojen denní program úvodní plánovací návštěvy; U hostitelské organizace není uvedeno jméno mentora včetně kontaktu na něj; Věk účastníků není v rozmezí let. (V případě dobrovolníků s omezenými příležitostmi může být věk v rozmezí let.) Účastníci mají občanství nebo povolení k dlouhodobému pobytu v zemi programu nebo v partnerské zemi. (U skupin nad 5 dobrovolníků je možno tolerovat 1 účastníka ve věku maximálně 31 let); Počet dobrovolníků pocházejících z partnerských zemí přesahuje počet dobrovolníků pocházejících ze zemí programu (Výjimka: projekty EDS s pouze 1 dobrovolníkem pocházejícím z partnerské země); V žádosti o grant nejsou uvedena čísla EI všech partnerů; V projektu nejsou uvedena data začátku a konce všech aktivit EDS; Žádost o grant není předložena na příslušném formuláři žádosti o grant; Žádost o grant nebyla zaregistrována nebo byla pouze částečně zaregistrována v systému pro registraci žádostí (úroveň uzavřen ). E) FORMÁLNÍ KRITÉRIA PLATNÁ PRO VÝMĚNY MLÁDEŽE VE SPOLUPRÁCI SE SOUSEDNÍMI PARTNERSKÝMI ZEMĚMI EU, AKCE Žádost o grant Akce programu Mládež v akci musí splňovat níže uvedená formální kritéria. Žádosti, které formální kritéria nesplňují, budou z výběrového řízení vyřazeny. Žádost o grant je předložena v příslušném termínu uzávěrky (rozhoduje poštovní razítko). Projekt je předkládán neziskovou organizací nebo veřejným subjektem (místním, regionálním či státním subjektem působícím v oblasti práce s mládeží) řádně registrovaným v ČR. Partneři jsou neziskové organizace, veřejné subjekty (místní, regionální či státní subjekt působící v oblasti práce s mládeží) nebo neformální skupiny mladých lidí se sídlem v zemi programu (viz Průvodce programem) nebo organizace působící v oblasti práce s mládeží na evropské úrovni se sídlem v Programové zemi nebo sousední partnerské zemi. Aktivita se koná v zemi programu či v sousední partnerské zemi, která je zahrnuta do projektu s výjimkou středomořských partnerských zemí. Projekt zahrnuje minimálně 1 partnera ze sousední programové země a aspoň 1partnera z EU. Výjimkou jsou mnohostranné výměny, kde se účastní min. 2 partneři ze sousední programové země a 1 z EU. Výměny musí mít minimálně 16 a maximálně 60 účastníků (vedoucí skupin nejsou počítáni).

7 Dvoustranná výměna musí mít minimálně 8 účastníků na skupinu. Trojstranná výměna musí mít minimálně 6 účastníků na skupinu. Mnohostranná výměna musí mít minimálně 4 účastníky na skupinu. Každá partnerská skupina musí mít minimálně jednoho vedoucího. Délka projektu je maximálně 15 měsíců. Délka aktivity je mezi 6 a 21 dny, nepočítaje dobu strávenou na cestě do místa projektu a zpět. U putovních projektů (dvoustranných, třístranných či mnohostranných) je žadatelem jeden z partnerů hostící část programových aktivit; žádost o grant podává jménem všech partnerů v roli koordinující organizace. Aktivita se musí odehrávat v zemích dvou nebo více organizací. Aktivita se nemůže odehrávat ve středomořské partnerské zemi. Partnerská potvrzení jsou přiložena (formou originálu, scanu či faxu); originály partnerských potvrzení je třeba doložit nejpozději k podpisu smlouvy, bude-li žádost schválena. Partnerská potvrzení je třeba dodávat ke každé žádosti, i v případě žádosti podávané znovu. V žádosti je uvedené platné bankovní číslo. Držitelem bankovního účtu je vždy buď žadatelská organizace či zákonný zástupce neformální skupiny (uvedený v části II. formuláře žádosti žadatel). Žádost o grant není předložena na příslušném platném formuláři žádosti o grant (platí zejména pro uzávěrku R1). Projekt nezačíná nejdříve tři měsíce po uzávěrce a nejpozději osm měsíců po uzávěrce; Rozpočet není podle pravidel programu; V žádosti není připojen denní program úvodní plánovací návštěvy; Program není rozepsán po dnech a popsán tak, aby zohledňoval metody a cíle (součástí českého i anglického formuláře musí být povinná příloha program aktivit viz web); Účastníci jsou ve věku mezi 13 a 25 lety a sídlí v zemi programu nebo v sousední partnerské zemi. (Maximálně 20 % účastníků může být v době uzávěrky pro podávání žádostí ve věku mezi 26 a 30 lety.) Čestné prohlášení žadatele není podepsané zákonným zástupcem organizace a přiložené v originální podobě. Partnerská potvrzení jsou přiložena, ale nesprávně nebo neúplně vyplněna. Žádost nebyla zaregistrována v systému pro registraci žádostí (úroveň Uzavřen ).

8 F) FORMÁLNÍ KRITÉRIA PLATNÁ PRO VZDĚLÁVÁNÍ A VYTVÁŘENÍ SÍTÍ VE SPOLUPRÁCI SE SOUSEDNÍMI PARTNERSKÝMI ZEMĚMI EU, AKCE Žádost o grant akce programu Mládež v akci musí splňovat níže uvedená formální kritéria. Žádosti, které formální kritéria nesplňují, budou z výběrového řízení vyřazeny. Žádost o grant je předložena v příslušném termínu uzávěrky (rozhoduje poštovní razítko). Projekt je předkládán neziskovou organizací nebo veřejným subjektem (místním, regionálním či státním subjektem působícím v oblasti práce s mládeží) řádně registrovaným v ČR. Partneři jsou neziskové organizace, veřejné subjekty (místní, regionální či státní subjekt působící v oblasti práce s mládeží) nebo neformální skupiny mladých lidí se sídlem v zemi programu nebo v sousední partnerské zemi (viz Průvodce programem) nebo organizace působící v oblasti práce s mládeží na evropské úrovni se sídlem v programové zemi nebo sousední partnerské zemi. Aktivita se koná v ČR či v sousední partnerské zemi, která je zahrnuta do projektu, s výjimkou středomořských partnerských zemí. Partnerská potvrzení jsou přiložena (formou originálu, scanu či faxu); originály partnerských potvrzení je třeba doložit nejpozději k podpisu smlouvy, bude-li žádost schválena. Délka projektu je 3 18 měsíců. V žádosti je uvedené platné bankovní číslo. Držitelem bankovního účtu je vždy žadatelská organizace. Specifická kritéria pro jednotlivé aktivity akce Aktivita 1 Praktická stáž (job shadowing) Zapojení 2 partnerských organizací: 1 organizace ze sousedních partnerských zemí a 1 z EU; Zapojení nejvíce 2 účastníků; Trvání aktivity je maximálně dní (bez dnů potřebných na cestu do místa projektu). Aktivita 2 - Ověřovací návštěva Zapojení partnerských organizací z nejméně 2 zemí: alespoň 1 z EU a 1 z partnerských zemí Zapojení nejvíce 2 zástupců za partnerskou organizaci; Trvání aktivity je 2 až 3 dny (bez dnů potřebných na cestu do místa projektu). Aktivita 3 - Hodnotící setkání Zapojení partnerských organizací z nejméně 4 zemí: alespoň 1 z EU a 2 ze sousedních partnerských zemí; Aktivita 4 - Studijní návštěva Zapojení partnerských organizací z nejméně 4 zemí: alespoň 1 z EU a 2 ze sousedních partnerských zemí;

9 Aktivita 5 Vytváření partnerství Zapojení partnerských organizací z nejméně 4 zemí: alespoň 1 z EU a 2 ze sousedních partnerských zemí; Aktivita 6 Seminář Zapojení partnerských organizací z nejméně 4 zemí: alespoň 1 z EU a 2 ze sousedních partnerských zemí; Aktivita 7 - Školicí kurz Zapojení partnerských organizací z nejméně 4 zemí: alespoň 1 z EU a 2 ze sousedních partnerských zemí; Aktivita 8 - Vytváření sítí Zapojení partnerských organizací z nejméně 6 zemí: alespoň 1 z EU a 3 ze sousedních partnerských zemí; Počet účastníků není omezen, měl by však odpovídat charakteru aktivity; Trvání aktivity 3 až 15 měsíců. Žádost o grant není předložena na příslušném platném formuláři žádosti o grant (platí zejména pro uzávěrku 1. února, tedy R1). Projekt nezačíná nejdříve tři měsíce po uzávěrce a nejpozději devět měsíců po uzávěrce; Rozpočet není podle pravidel programu; Program není rozepsán po dnech a popsán tak, aby zohledňoval metody a cíle (součástí českého i anglického formuláře musí být povinná příloha program aktivit viz web); Čestné prohlášení žadatele není podepsané zákonným zástupcem organizace a není přiložené v originální podobě. Žádost není podepsána zákonným zástupcem organizace. Partnerská potvrzení jsou přiložena, ale nesprávně nebo neúplně vyplněna. Žádost nebyla zaregistrována v systému pro registraci žádostí (úroveň Uzavřen ).

10 G) FORMÁLNÍ KRITÉRIA PLATNÁ PRO VZDĚLÁVÁNÍ A VYTVÁŘENÍ SÍTÍ, AKCE 4.3 Žádost o grant akce 4.3 programu Mládež v akci musí splňovat níže uvedená formální kritéria. Žádosti, které formální kritéria nesplňují, budou z výběrového řízení vyřazeny. Žádost o grant je předložena v příslušném termínu uzávěrky (rozhoduje poštovní razítko). Projekt je předkládán neziskovou organizací nebo veřejným subjektem (místním, regionálním či státním subjektem působícím v oblasti práce s mládeží) řádně registrovaným v ČR nebo neformální skupinou mladých lidí se sídlem v ČR. Partneři jsou neziskové organizace, veřejné subjekty (místní, regionální či státní subjekt působící v oblasti práce s mládeží) nebo neformální skupiny mladých lidí se sídlem v zemi programu (viz Průvodce programem) nebo organizace působící v oblasti práce s mládeží na evropské úrovni se sídlem v Programové zemi nebo sousední partnerské zemi. Aktivita se koná v ČR. Výjimka: Projekty vytváření sítí: část aktivity se musí odehrávat v ČR a další části v zemích partnerských organizací. Partnerská potvrzení jsou přiložena (formou originálu, scanu či faxu); originály partnerských potvrzení je třeba doložit nejpozději k podpisu smlouvy, bude-li žádost schválena. Délka projektu je 3 18 měsíců. V žádosti je uvedené platné bankovní číslo. Držitelem bankovního účtu je vždy žadatelská organizace. Specifická kritéria pro jednotlivé aktivity akce 4.3 Aktivita 1 Praktická stáž (job shadowing) Zapojení partnerských organizací ze dvou programových zemí, alespoň 1 z EU; Zapojení nejvíce 2 účastníků; Trvání aktivity je maximálně dní (bez dnů potřebných na cestu do místa projektu). Aktivita 2 - Ověřovací návštěva Zapojení partnerských organizací ze dvou programových zemí, alespoň 1 z EU; Zapojení nejvíce 2 zástupců za partnerskou organizaci; Trvání aktivity je 2 až 3 dny (bez dnů potřebných na cestu do místa projektu). Aktivita 3 - Hodnotící setkání Zapojení partnerských organizací z nejméně 4 progamových zemí, alespoň 1 z EU; Aktivita 4 - Studijní návštěva Zapojení partnerských organizací z nejméně 4 progamových zemí, alespoň 1 z EU; Aktivita 5 Vytváření partnerství Zapojení partnerských organizací z nejméně 4 progamových zemí, alespoň 1 z EU;

11 Aktivita 6 Seminář Zapojení partnerských organizací z nejméně 4 progamových zemí, alespoň 1 z EU; Aktivita 7 - Školicí kurz Zapojení partnerských organizací z nejméně 4 progamových zemí, alespoň 1 z EU; Aktivita 8 - Vytváření sítí Zapojení partnerských organizací z nejméně 6 progamových zemí, alespoň 1 z EU; Počet účastníků není omezen, měl by však odpovídat charakteru aktivity; Trvání aktivity 3 až 15 měsíců. Žádost o grant není předložena na příslušném platném formuláři žádosti o grant (platí zejména pro uzávěrku R1). Projekt nezačíná nejdříve tři měsíce po uzávěrce a nejpozději devět měsíců po uzávěrce; Rozpočet není podle pravidel programu; Program není rozepsán po dnech a popsán tak, aby zohledňoval metody a cíle (součástí českého i anglického formuláře musí být povinná příloha program aktivit viz web); Čestné prohlášení žadatele není podepsané zákonným zástupcem organizace a není přiloženo v originální podobě. Žádost není podepsána zákonným zástupcem organizace. Partnerská potvrzení jsou přiložena, ale nesprávně nebo neúplně vyplněna. Žádost nebyla zaregistrována v systému pro registraci žádostí (úroveň Uzavřen ). H) FORMÁLNÍ KRITÉRIA PLATNÁ PRO SETKÁNÍ MLADÝCH LIDÍ A ČINITELŮ ODPOVĚDNÝCH ZA MLÁDEŽNICKOU POLITIKU, AKCE 5.1. Žádost o grant musí splňovat níže uvedená formální kritéria. Žádosti, které formální kritéria nesplňují, budou z výběrového řízení vyřazeny. Žádost o grant je předložena v příslušném termínu uzávěrky (rozhoduje poštovní razítko). Projekt je předkládán neziskovou organizací nebo veřejným subjektem (místním, regionálním či státním subjektem působícím v oblasti práce s mládeží) řádně registrovaným v ČR.

12 Partneři jsou neziskové organizace, veřejné subjekty (místní, regionální či státní subjekt působící v oblasti práce s mládeží) se sídlem v zemi programu (viz Průvodce programem). Aktivita se koná v ČR. Délka projektu je 3 18 měsíců. V žádosti je uvedené platné bankovní číslo. Držitelem bankovního účtu je vždy žadatelská organizace. Specifická kritéria pro aktivity akce 5.1: Národní setkání mládeže Zapojení minimálně 15 účastníků Není potřeba dokládat žádná partnerská potvrzení, jelikož v této aktivitě se mezinárodní partneři nevyskytují. Mezinárodní seminář mládeže Zapojení minimálně 30 účastníků Zapojení partnerů z alespoň 5 různých zemí programu, minimálně 1 z EU Délka aktivity je 1 až 6 dnů (bez dní potřebných na cestu do a z místa projektu) Partnerská potvrzení jsou přiložena (formou originálu, scanu či faxu); originály partnerských potvrzení je třeba doložit nejpozději k podpisu smlouvy, bude-li žádost schválena. Žádost o grant není předložena na příslušném platném formuláři žádosti o grant (platí zejména pro uzávěrku 1. února, tedy R1). Projekt nezačíná nejdříve tři měsíce po uzávěrce a nejpozději devět měsíců po uzávěrce. Rozpočet není podle pravidel programu. Program není rozepsán po dnech a popsán tak, aby zohledňoval metody a cíle (součástí českého i anglického formuláře musí být povinná příloha program aktivit viz web). Věk účastníků není mezi 15 a 30 roky. Čestné prohlášení žadatele není podepsané zákonným zástupcem organizace a přiložené v originální podobě. Žádost není podepsána zákonným zástupcem organizace. Partnerská potvrzení (v případě mezinárodních seminářů mládeže) jsou přiložena, ale nesprávně nebo neúplně vyplněna. Žádost nebyla zaregistrována v systému pro registraci žádostí (úroveň Uzavřen ). Schváleno a vydáno dne 31. ledna 2012

Akce 1. Mládež pro Evropu

Akce 1. Mládež pro Evropu Akce 1 Mládež pro Evropu Výměny mládeže Iniciativy mládeže Projekty participativní demokracie Akce 1.1 Výměny mládeže Setkání mladých lidí ze zemí EU s cílem se vzájemně poznat, porozumět odlišné kultuře,

Více

MLÁDEŽ V AKCI

MLÁDEŽ V AKCI MLÁDEŽ V AKCI 2007-2013 Cíle programu Podpora aktivního občanství mladých lidí Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi Posílení vzájemného porozumění Přispět k rozvoji kvality podpůrných systémů

Více

VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ EACEA/13/2019 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU. Technická pomoc pro vysílající organizace

VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ EACEA/13/2019 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU. Technická pomoc pro vysílající organizace Výkonná agentura pro vzdělávání, kulturu a audiovizuální oblast VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ EACEA/13/2019 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU Technická pomoc pro vysílající organizace Budování kapacit přijímajících

Více

Tematická sekce NSZM ČR ZAPOJOVÁNÍ MLADÝCH LIDÍ DO ROZVOJE MĚST

Tematická sekce NSZM ČR ZAPOJOVÁNÍ MLADÝCH LIDÍ DO ROZVOJE MĚST . Tematická sekce NSZM ČR ZAPOJOVÁNÍ MLADÝCH LIDÍ DO ROZVOJE MĚST Litoměřice, 15. května 2014 www.zdravamesta.cz/mva-sekce Akce je součástí projektu NSZM ČR "Mládež v akci? Ano, v obci!", který je realizován

Více

výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu z Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha

výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu z Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Hlavní město Praha vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu z Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha v rámci grantového schématu Rozvoj lidských zdrojů

Více

3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání

3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání 3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání 13.12.2016 15.00-17.00 Program jednání Zahájení, úvodní slovo Shrnutí projektu MAP Tišnovska Výstupy pracovních skupin - prezentace Výstupy pracovních

Více

Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP

Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP I. Výzva k předkládání návrhů projektů v rámci Norských fondů 2014 Dům zahraničních služeb vyhlašuje otevřenou výzvu k předkládání návrhů projektů

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY Společnost Plzeň 2015, o. p. s. vyhlašuje VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY Cílem výzvy je podpořit realizaci projektů, které jsou v souladu s vizí a cíli projektu

Více

Otevřená výzva pro předkládání záměrů individuálních projektů k udělení grantu z Programu švýcarsko-české spolupráce

Otevřená výzva pro předkládání záměrů individuálních projektů k udělení grantu z Programu švýcarsko-české spolupráce Otevřená výzva pro předkládání záměrů individuálních projektů k udělení grantu z Programu švýcarsko-české Ministerstvo financí České republiky ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí České

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY. Evropský den sousedů 2015 pořadatel programového Ohniska

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY. Evropský den sousedů 2015 pořadatel programového Ohniska Společnost Plzeň 2015, obecně prospěšná společnost, vyhlašuje VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY Cílem výzvy je podpořit realizaci projektů, které jsou v souladu s

Více

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Comenius www.naep.cz 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Program celoživotního učení LLP 2007-2013 Comenius vzdělávání ve školách Erasmus vysokoškolské vzdělávání Leonardo da Vinci odborné vzdělávání a

Více

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice OBEC ŽELEŠICE Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice Účinnost od: 7.2.2014 Zástupce obce - poskytovatele: Ing. Jiří Kvasnička, starosta obce Želešice 1 Článek I Základní

Více

DOTAČNÍ PROGRAM Projektu Zdravé město Ústí nad Labem Vyhlašovatel: Statutární město Ústí nad Labem

DOTAČNÍ PROGRAM Projektu Zdravé město Ústí nad Labem Vyhlašovatel: Statutární město Ústí nad Labem Příloha č. 2 usnesení 499/05 DOTAČNÍ PROGRAM Projektu Zdravé město Ústí nad Labem Vyhlašovatel: Statutární město Ústí nad Labem Dotační program vznikl v rámci Projektu Zdravé město, pro realizaci Plánu

Více

Předkládání žádosti o grant, formální náležitosti. Leonardo da Vinci Multilaterální projekty/přenos inovací Výzva 2009

Předkládání žádosti o grant, formální náležitosti. Leonardo da Vinci Multilaterální projekty/přenos inovací Výzva 2009 Předkládání žádosti o grant, formální náležitosti 1 Základní dokumenty Call for proposals 2009 LLP - Strategic Priorities 2009 LLP Guide 2009 - Part I: General provisions LLP Guide 2009 - Part II: Sub-programmes

Více

k udělení grantu z Programu švýcarsko-české spolupráce

k udělení grantu z Programu švýcarsko-české spolupráce Otevřená výzva pro předkládání záměrů projektů k udělení grantu z Programu švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí České republiky ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí České republiky

Více

Regionální granty 2009

Regionální granty 2009 Regionální granty 2009 Nadace O 2 vznikla v roce 2002 a od svého založení rozdělila na podporu neziskových projektů, které pomáhají dětem a mladým lidem, více než 120 milionů korun. Dlouhodobým, promyšleným

Více

Mládež v akci. Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi

Mládež v akci. Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi Obsah Představení loga programu MvA + GŘ VaK Cíle MvA Priority MvA Důležité rysy MvA Struktura MvA Spuštění MvA Regionální síť MvA

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV SMĚRNICE Č. 3/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTSKÉHO OBVODU PARDUBICE IV Poskytování dotací z Programu podpory sportu, volného času

Více

Pravidla pro poskytnutí grantu na podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících na území MČ Praha 1 v oblasti sportu pro rok 2015

Pravidla pro poskytnutí grantu na podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících na území MČ Praha 1 v oblasti sportu pro rok 2015 Pravidla pro poskytnutí grantu na podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících na území MČ Praha 1 v oblasti sportu pro rok 2015 I. Úvodní ustanovení 1. Grant městské části Praha 1 na

Více

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Dodatečná výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty realizované v rámci Malého grantového schématu z EHP fondů 2009

Více

Evropa pro občany 2007-13. Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Evropa pro občany 2007-13. Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Evropa pro občany 2007-13 Národní kontaktní místo v ČR (NKM) - zřízeno v červnu 2008 - gestorem programu v ČR: odbor informování o evropských záležitostí Úřadu vlády ČR - program řídí Evropská komise/

Více

Žádost o poskytnutí finančního příspěvku od Občanského sdružení V Remízku

Žádost o poskytnutí finančního příspěvku od Občanského sdružení V Remízku Žádost číslo: Žádost o poskytnutí finančního příspěvku od Občanského sdružení V Remízku I. ÚDAJE O ŽADATELI Název organizace/jméno žadatele: (Uveďte úplný název Vaší organizace nebo jméno) Sídlo organizace/

Více

Dotační program města Tovačov pro rok 2018

Dotační program města Tovačov pro rok 2018 Dotační program města Tovačov pro rok 2018 Poskytnutí dotace I. Základní ustanovení 1. Dotační program města Tovačov vychází z ustanovení zákona o obcích č. 128/2000 Sb. a zákona o rozpočtových pravidlech

Více

PRAVIDLA PRO GRANTOVÉ ŘÍZENÍ NROS Z PROSTŘEDKŮ FONDU JARMILY SCHULZOVÉ

PRAVIDLA PRO GRANTOVÉ ŘÍZENÍ NROS Z PROSTŘEDKŮ FONDU JARMILY SCHULZOVÉ PRAVIDLA PRO GRANTOVÉ ŘÍZENÍ NROS Z PROSTŘEDKŮ FONDU JARMILY SCHULZOVÉ 1. ÚVODEM Účelem těchto pravidel je poskytnout informace o systému grantového řízení a pomoci tak žadatelům o příspěvek připravit

Více

Registrační řád. Svazu zápasu České republiky

Registrační řád. Svazu zápasu České republiky Registrační řád Svazu zápasu České republiky Registrační řád Svazu zápasu České republiky (dále jen RŘ ) stanoví podmínky a způsob, jakým se zajišťuje příslušnost ke Svazu zápasu ČR. Všichni členové SZČR,

Více

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017 Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017 1. Dotační program Podpora tělovýchovy dětí a mládeže kvalifikovanými trenéry pro rok 2017 (dále jen Program ) vyhlašuje

Více

4. MČ P7 vypisuje granty na podporu sportovní činnosti. Zadání grantů na podporu sportovní činnosti stanovuje Rada MČ P7.

4. MČ P7 vypisuje granty na podporu sportovní činnosti. Zadání grantů na podporu sportovní činnosti stanovuje Rada MČ P7. Pravidla pro grantovou podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících na území MČ Praha 7, které zajišťují dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže registrované v jednotlivých

Více

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec)

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) I. Úvod Poskytnutí a použití příspěvků se řídí obecně závaznými předpisy

Více

Evropa pro občany

Evropa pro občany Evropa pro občany 2007-13 Veletrh komunitárních programů 7.1.2009 Liberec Národní kontaktní místo v ČR (NKM) - zřízeno v červnu 2008 - gestorem programu v ČR: odbor informování o evropských záležitostí

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č.

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č. Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů ze dne 17. 12. 2014 č. 14/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla Rady Kraje Vysočina

Více

6. Granty nejsou nárokovou položkou, na poskytnutí grantu není právní nárok.

6. Granty nejsou nárokovou položkou, na poskytnutí grantu není právní nárok. Obecná pravidla pro udělování grantů městské části Praha 7 schválená usnesením Rady městské části Praha 7 č. 0180/14-R z jednání č.13, ze dne 18.03.2014 I. Úvodní ustanovení 1. Grant městské části Praha

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ EACEA 04/2018 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU: Vysílání humanitárních dobrovolníků EU, včetně stáží pro začátečníky a budování kapacit a/nebo poskytování technické pomoci

Více

VOLNÝ ČAS Sledovaný záměr: Zajištění spolufinancování rozvoje volnočasových aktivit dětí a mládeže v regionu.

VOLNÝ ČAS Sledovaný záměr: Zajištění spolufinancování rozvoje volnočasových aktivit dětí a mládeže v regionu. VOLNÝ ČAS 2018 Ústecký kraj (dále také Kraj ) na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 052/9Z/2017 ze dne 11. 12. 2017 vyhlašuje dotační program Volný čas 2018. Program se řídí Zásadami pro

Více

Pomoc při vyplnění žádosti o grant projektů EDS

Pomoc při vyplnění žádosti o grant projektů EDS Pomoc při vyplnění žádosti o grant projektů EDS Včasné dodání: správně vyplněná žádost o grant k jedné ze tří uzávěrek (1.2., 1.5., 1.10.) podat žádost na aktuálním formuláři (viz www.mladezvakci.cz) (v

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Vyhlášení veřejné soutěže ve výzkumu, vývoji a inovacích VES14 Program mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji KONTAKT II (LH) Ministerstvo školství, mládeže

Více

FINANČNÍ MECHANISMUS EHP / NORSKA BLOKOVÝ GRANT CZ 0001 FOND TECHNICKÉ ASISTENCE POKYNY PRO ŽADATELE. 4. Výzva. (prosinec 2009)

FINANČNÍ MECHANISMUS EHP / NORSKA BLOKOVÝ GRANT CZ 0001 FOND TECHNICKÉ ASISTENCE POKYNY PRO ŽADATELE. 4. Výzva. (prosinec 2009) FINANČNÍ MECHANISMUS EHP / NORSKA BLOKOVÝ GRANT CZ 0001 FOND TECHNICKÉ ASISTENCE POKYNY PRO ŽADATELE 4. Výzva (prosinec 2009) Základní informace Fond Technické asistence je specifická forma grantové pomoci

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Grantového fondu Libereckého kraje

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Grantového fondu Libereckého kraje Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Grantového fondu Číslo a název programu Program obnovy venkova program č. 17 Správce programu Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Krajského úřadu (dále

Více

Formální náležitosti Programů

Formální náležitosti Programů Příloha č.1 Formální náležitosti Programů 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Český Krumlov na rok 2010. 1.2. Zdůvodnění Programu

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 51

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 51 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 51 DNE: 17. 10. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 814/2016/ŠKS NÁZEV: Vyhlášení dotačního programu Prezentace Žďáru nad Sázavou v zahraničí 2017 ANOTACE: Vyhlášení dotačního programu města

Více

Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019

Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019 Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019 I. Úvodní ustanovení: Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy zákon č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

Dotační program PODPORA TALENTOVANÝCH MLADÝCH SPORTOVCŮ 2019

Dotační program PODPORA TALENTOVANÝCH MLADÝCH SPORTOVCŮ 2019 Dotační program PODPORA TALENTOVANÝCH MLADÝCH SPORTOVCŮ 2019 Ústecký kraj (dále také Kraj ) na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 015/18Z/2019 ze dne 4. 3. 2019 vyhlašuje dotační program

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení. 1. Důvodem vyhlášení programu je podpora celospolečenského úsilí o důstojné stáří a pomoc znevýhodněným skupinám obyvatel.

Čl. I. Úvodní ustanovení. 1. Důvodem vyhlášení programu je podpora celospolečenského úsilí o důstojné stáří a pomoc znevýhodněným skupinám obyvatel. Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje odboru regionálního rozvoje (dále jen pravidla ) na dotační program Senior Expres. Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Důvodem

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ EACEA 14/2018 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU: Technická pomoc pro vysílající organizace Budování kapacit přijímajících organizací v oblasti humanitární pomoci Nařízení

Více

Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019

Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019 Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019 1. Účel programů je finanční podpora nekomerčních spolků v oblasti: tělovýchova a sport kulturní

Více

VÝZVA č. 11/2019. P2 Podpora strategie v oblasti zvyšování energetické účinnosti

VÝZVA č. 11/2019. P2 Podpora strategie v oblasti zvyšování energetické účinnosti VÝZVA č. 11/2019 k předkládání žádostí o dotaci v rámci Státního programu na podpor úspor energie na období 2017-2021 - program EFEKT II. pro rok 2019 Rozpočet programu na rok 2019 Podprogram: Aktivita:

Více

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Podprogram č. 2 Dotace z rozpočtu Olomouckého kraje určená na poskytování sociálních služeb nestátními neziskovými

Více

Výzvu k předkládání projektů v příspěvkových programech pro rok 2015 Schváleno usnesením ZM Kutná Hora č. 207/14

Výzvu k předkládání projektů v příspěvkových programech pro rok 2015 Schváleno usnesením ZM Kutná Hora č. 207/14 Město Kutná Hora vyhlašuje Výzvu k předkládání projektů v příspěvkových programech pro rok 2015 Schváleno usnesením ZM Kutná Hora č. 207/14 P ř í s p ě v k o v é (g r a n t o v é) o b l a s t i 1. Kultura

Více

Klíčová Akce 2 (1.2)

Klíčová Akce 2 (1.2) Dům zahraniční spolupráce Erasmus+: Mládež Erasmus + Mládež 4,1 mil. eur (2014) Klíčová Akce 1 (1.1, 2.1, 3.1, 4.3) Klíčová Akce 2 (1.2) Klíčová Akce 3 (1.3, 5.1) 2,8 mil. eur (výměny, EDS) 480 000 eur

Více

Město Turnov. Program: Podpora zahraniční spolupráce. Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Město Turnov. Program: Podpora zahraniční spolupráce. Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Město Turnov Program: Podpora zahraniční spolupráce Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Městský úřad Turnov, odbor školství kultury a sportu, jako správce programových dotací v oblasti zahraniční

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ II. 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy, zejména: zákonem

Více

Pravidla Rady kraje Vysočina pro přidělování příspěvků na dofinancování evropských projektů

Pravidla Rady kraje Vysočina pro přidělování příspěvků na dofinancování evropských projektů Rada kraje Vysočina Pravidla Rady kraje Vysočina pro přidělování příspěvků na dofinancování evropských projektů Opatření Programu rozvoje kraje 2.4.3: Rozvoj mezinárodních aktivit ze dne 10. 1. 2006 č.

Více

Multilateráln. lní projekty/ Přenos P inovací (TOI) 2011. Podání žádosti. Vladana Smotlachová, leden 2010

Multilateráln. lní projekty/ Přenos P inovací (TOI) 2011. Podání žádosti. Vladana Smotlachová, leden 2010 Informační seminář Multilateráln lní projekty/ Přenos P inovací (TOI) 2011 Podání žádosti Vladana Smotlachová, leden 2010 Obecnápravidla (1) předkladatel (žadatel; applicant) nesmí po uplynutí termínu

Více

Program rozvoje venkova 2014-2020. Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí

Program rozvoje venkova 2014-2020. Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Program rozvoje venkova 2014-2020 Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Ing. Michal Anton, Odbor projektových opatření rozvoje venkova Praha 24.8.2015 Obsah prezentace Administrace

Více

GRANTOVÝ DOTAČNÍ PROGRAM MAS Český les, z. s. pro poskytování finančních příspěvků v oblasti kultury a volnočasových aktivit.

GRANTOVÝ DOTAČNÍ PROGRAM MAS Český les, z. s. pro poskytování finančních příspěvků v oblasti kultury a volnočasových aktivit. GRANTOVÝ DOTAČNÍ PROGRAM MAS Český les, z. s. pro poskytování finančních příspěvků v oblasti kultury a volnočasových aktivit Bavíme sami sebe poskytnutý z dotačního titulu PODPORA MÍSTNÍCH AKČNÍCH SKUPIN

Více

Statutární město Chomutov

Statutární město Chomutov Statutární město Chomutov vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Chomutov pro rok 2017 Schváleno: usn. ZM 074/17 ze dne 19.06.2017 1. Identifikace Název programu: Program obnovy městské památkové

Více

Statutární město Děčín. ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Magistrátu města Děčín. v y h l a š u j e

Statutární město Děčín. ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Magistrátu města Děčín. v y h l a š u j e Statutární město Děčín ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Magistrátu města Děčín v y h l a š u j e výzvu pro předkládání žádostí o účelovou dotaci v oblasti sociálních věcí a podpory rodiny Statutární

Více

Formální náležitosti Programů

Formální náležitosti Programů Příloha č.1 Formální náležitosti Programů 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory ekologické výchovy ve městě Český Krumlov v roce 2010. 1.2. Zdůvodnění Programu Program podpory

Více

PŘEDLOŽENÍ ŽÁDOSTI. Multilaterální projekty/ Přenos inovací (TOI) 2013

PŘEDLOŽENÍ ŽÁDOSTI. Multilaterální projekty/ Přenos inovací (TOI) 2013 PŘEDLOŽENÍ ŽÁDOSTI Multilaterální projekty/ Přenos inovací (TOI) 2013 Obecná pravidla (1) předkladatel (žadatel; applicant) nesmí po uplynutí termínu pro podání žádosti o grant provádět v žádosti jakékoliv

Více

1. O B E C N Á Č Á S T

1. O B E C N Á Č Á S T Podmínky výběrového řízení pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostravy, městského obvodu Radvanice a Bartovice na rok 2019 1. O B E C N Á Č Á S T I. Podmínky pro poskytování

Více

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Těmito zásadami se upravuje postup pro poskytování finančních dotací z rozpočtu města Jevíčko na podporu společensky prospěšných

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ EACEA/10/2019 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ EACEA/10/2019 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU Výkonná agentura pro vzdělávání, kulturu a audiovizuální oblast VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ EACEA/10/2019 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU Vysílání humanitárních dobrovolníků EU včetně nepovinných

Více

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2019

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2019 Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2019 1. Dotační program Podpora tělovýchovy dětí a mládeže kvalifikovanými trenéry (dále jen Program ) vyhlašuje Zastupitelstvo

Více

Příspěvkového programu Zdravého města Strakonice a místní Agendy 21

Příspěvkového programu Zdravého města Strakonice a místní Agendy 21 Obecná pravidla Příspěvkového programu Zdravého města Strakonice a místní Agendy 21 I. Obecná charakteristika programu 1) Zaměření programu Název programu je Příspěvkový program Zdravého města Strakonice

Více

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Město Horažďovice vyhlašuje na základě usnesení Rady města

Více

Neuznatelné náklady jsou: penále, pokuty, náhrady škod, úroky z úvěrů, občerstvení (popř. poskytnuté dary, pohoštění, mzdy, atd.)..

Neuznatelné náklady jsou: penále, pokuty, náhrady škod, úroky z úvěrů, občerstvení (popř. poskytnuté dary, pohoštění, mzdy, atd.).. Příloha č.1 Formální náležitosti Programů 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory oblasti města Český Krumlov v roce 20xx. 1.2. Zdůvodnění Programu Podpora oblasti (vychází ze schválených

Více

Program podpory volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Český Krumlov na rok 2011.

Program podpory volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Český Krumlov na rok 2011. 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Český Krumlov na rok 2011. 1.2. Zdůvodnění Programu Tento Program je zaměřen na podporu činnosti

Více

PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME

PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME 1. ÚVOD Program společnosti Tesco a Nadačního fondu Tesco (dále Pořadatelé) Vy rozhodujete, my pomáháme poskytuje

Více

Program MŠMT č. VIII - Organizace sportu ve sportovních klubech v roce 2017

Program MŠMT č. VIII - Organizace sportu ve sportovních klubech v roce 2017 Program MŠMT č. VIII - Organizace sportu ve sportovních klubech v roce 2017 PRAŽSKÁ TĚLOVÝCHOVNÁ UNIE SEMINÁŘ 14. A 1 5.11.2016 Obsahové zaměření programu Určeno pro sportovní kluby (jeden oddíl) a tělovýchovné

Více

Dům zahraniční spolupráce. Erasmus+

Dům zahraniční spolupráce. Erasmus+ Dům zahraniční spolupráce Erasmus+ Dům zahraniční spolupráce přímo řízená organizace MŠMT mezinárodní aktivity v oblasti vzdělávání administruje vzdělávací programy Evropské komise Národní agentura programu

Více

Správní rada Komunitní nadace Blanicko-Otavské vyhlašuje

Správní rada Komunitní nadace Blanicko-Otavské vyhlašuje Správní rada Komunitní nadace Blanicko-Otavské vyhlašuje Společné Grantové kolo nadace a města Strakonice (realizované městem v rámci programu Zdravého města Strakonice a určené na podporu aktivit místní

Více

Dotační program na činnost národnostních menšin pro rok 2017

Dotační program na činnost národnostních menšin pro rok 2017 Dotační program na činnost národnostních menšin pro rok 2017 I. Základní ustanovení vyhlášený Jihomoravským krajem 1. Podpora činnosti v oblasti národnostních menšin ze strany Jihomoravského kraje je v

Více

Erasmus+ odborné vzdělávání a příprava. Předkládání žádosti o grant

Erasmus+ odborné vzdělávání a příprava. Předkládání žádosti o grant Erasmus+ odborné vzdělávání a příprava Předkládání žádosti o grant žádostí o grant Martina Jeřichová Ostrava, 14. 12. 2015 Důležité dokumenty 2016 Výzva k předkládání návrhů 2016 Erasmus+: Příručka k programu

Více

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Podprogram č. 2 Dotace z rozpočtu Olomouckého kraje určená na poskytování sociálních služeb nestátními neziskovými

Více

Dotační program. Sport 2019

Dotační program. Sport 2019 Dotační program Sport 2019 Ústecký kraj (dále také Kraj ) na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 055/16Z2018 ze dne 10. 12. 2018 vyhlašuje dotační program Sport 2019. Program se řídí Zásadami

Více

5. Odkaz na webové stránky: Odbor sociálních věcí: Dotace města sociální oblast 6. Den zveřejnění výzvy (úřední deska,

5. Odkaz na webové stránky:   Odbor sociálních věcí: Dotace města sociální oblast 6. Den zveřejnění výzvy (úřední deska, MĚSTO TURNOV Výzva k předkládání žádostí o finanční prostředky na podporu sociálních služeb dle zákona č. 108/2006 Sb. z Fondu na podporu sociální oblasti města Turnova na rok 2016 Dotace na podporu sociálních

Více

MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín

MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín vyhlašuje usnesením Zastupitelstva MČ Praha Zličín ze dne 26.11.2014 PROGRAM PODPORY ČINNOSTI PRO VOLNÝ ČAS DĚTÍ A MLÁDEŽE 1. Jednorázové akce ve volném

Více

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast Kdo může žádat o dotaci

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast Kdo může žádat o dotaci Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2016 Tato pravidla jsou závazná pro všechny uchazeče. Účelem pravidel je: - poskytnout informace o výběrovém řízení - pomoci předkladatelům

Více

JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI?

JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI? JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI? Zlín 12. 9. 2011 Martina Navrátilová Odbor školství, mládeže a sportu PRO SVŮJ VLASTNÍ ROZVOJ 1. Comenius - Další vzdělávání pedagogických pracovníků Program celoživotního

Více

Město Turnov. Program: Podpora obecně prospěšné činnosti Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Město Turnov. Program: Podpora obecně prospěšné činnosti Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Město Turnov Program: Podpora obecně prospěšné činnosti Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Městský úřad Turnov, odbor školství kultury a sportu, jako správce programových dotací v oblasti

Více

Phare 2003 RLZ II.kolo výzvy

Phare 2003 RLZ II.kolo výzvy Phare 2003 RLZ II.kolo výzvy květen 2005 regionální informativní semináře Ing. Jarmila Modrá modra@nvf nvf.cz Národní vzdělávací fond Obsah prezentace Zaměření výzvy II/2005 Cílové skupiny Indikátory Kriteria

Více

Zastupitelstvo města Příbora. 1. Pravidla pro přidělení veřejné finanční podpory z

Zastupitelstvo města Příbora. 1. Pravidla pro přidělení veřejné finanční podpory z MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám.s.freuda 19, 742 58 Příbor IČ: 00988328 Název vnitřního předpisu: PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY Z ROZPOČTU MĚSTA PŘÍBORA Číslo: 1/2007 Schválil:

Více

Vyhlášení mimořádného dotačního programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014

Vyhlášení mimořádného dotačního programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014 Vyhlášení mimořádného dotačního programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014 Podpora rozvoje mezinárodních dobrovolnických aktivit mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2017

Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2017 Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje na základě plnění Strategie vzdělávací politiky do roku 2020,

Více

- vysílající projekty: hostitelské projekty: 589 zahraničních účastníků, 521 domácích účastníků

- vysílající projekty: hostitelské projekty: 589 zahraničních účastníků, 521 domácích účastníků PROGRAM MLÁDEŽ V ČR HODNOCENÍ 2002 AKCE 1 MEZINÁRODNÍ VÝMĚNY MLÁDEŽE Priority ČNA pro podávané v rámci Akce 1 byly pro rok 2002 stanoveny následovně: 1. podpora multilaterálních mládežnických výměn, propagace

Více

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec)

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) I. Úvod Poskytnutí a použití příspěvků se řídí obecně závaznými předpisy

Více

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem dotace poskytovatelům sociálních služeb na účel vymezený zákonem č. 108/2006

Více

Dotační program na podporu aktivit v oblasti kultury z Kulturního fondu Městského obvodu Liberec Vratislavice nad Nisou na rok 2017

Dotační program na podporu aktivit v oblasti kultury z Kulturního fondu Městského obvodu Liberec Vratislavice nad Nisou na rok 2017 Dotační program na podporu aktivit v oblasti kultury z Kulturního fondu Městského obvodu Liberec Vratislavice nad Nisou na rok 2017 Dotace na podporu aktivit v oblasti kultury Účel podpory Důvody podpory

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zásady pro poskytování dotací poskytovatelům registrovaných sociálních služeb z rozpočtu města Vyškova upravují, v návaznosti

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová 2.10.2014 NORSKÉ FONDY A FONDY EHP Norské fondy a fondy EHP přispívají

Více

na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. xx/xz/2017 ze dne xx.xx.2017 vyhlašuje Dotační program Sport 2018

na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. xx/xz/2017 ze dne xx.xx.2017 vyhlašuje Dotační program Sport 2018 bod 13.1 příloha 1 na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. xx/xz/2017 ze dne xx.xx.2017 vyhlašuje Dotační program Sport 2018 Program se řídí Zásadami pro poskytování dotací a návratných finančních

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů Zásady dotačního programu na podporu sociálních služeb definovaných v zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, v Královéhradeckém kraji v roce 2012. I. Úvodní ustanovení Nestátní neziskové

Více

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku:

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku: MĚSTO DESNÁ Rada města 468 61 Desná v Jizerských horách, Krkonošská 318, Tel. 483 337 941, Fax. 483 337 953, Mobil:737248436 e-mail : epodatelna@mesto-desna.cz Pravidla pro poskytování finančních příspěvků

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Cíl úpravy (1) Tato pravidla upravují jednotný postup pro poskytování finančních prostředků formou dotace z

Více

Dotační program na podporu pečujících osob pro rok 2016

Dotační program na podporu pečujících osob pro rok 2016 Výzva k podání žádostí o poskytnutí finanční podpory z dotačního programu Dotační program na podporu pečujících osob pro rok 2016 vyhlášeného Jihomoravským krajem se sídlem Žerotínovo nám. 3, 601 82 Brno

Více

Doporučuji si vytisknout výzvu a postupně si odškrtávat a dělat hromádku s dokumenty.

Doporučuji si vytisknout výzvu a postupně si odškrtávat a dělat hromádku s dokumenty. Základní principy Kdo může žádat: Právní forma Spolek s hlavní činností v oblasti sportu, a to minimálně 2 roky k datu podání, sportovní klub nebo tělovýchovná jednota Žadatel je bezúhonný (nebyl pravomocně

Více

Koncepce financování sportů s širokou mládežnickou základnou v Ústeckém kraji. pro období

Koncepce financování sportů s širokou mládežnickou základnou v Ústeckém kraji. pro období na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 36/29Z/2016 ze dne 25. 4. 2016 vyhlašuje Program Koncepce financování sportů s širokou mládežnickou základnou v Ústeckém kraji pro období 2017-2020

Více

Partnerství pro spolupráci malého rozsahu

Partnerství pro spolupráci malého rozsahu Partnerství pro spolupráci malého rozsahu Jaké jsou cíle Partnerství pro spolupráci malého rozsahu? Partnerství pro spolupráci malého rozsahu umožní organizacím rozvíjet a posilovat sítě, zvyšovat jejich

Více

Operační program Rybářství 2014-2020. Systém administrace Žádosti o podporu v rámci 1. a 2. výzvy příjmu žádostí OP Rybářství. Ing.

Operační program Rybářství 2014-2020. Systém administrace Žádosti o podporu v rámci 1. a 2. výzvy příjmu žádostí OP Rybářství. Ing. Operační program Rybářství 2014-2020 Systém administrace Žádosti o podporu v rámci 1. a 2. výzvy příjmu žádostí OP Rybářství Ing. Lubomír Valdhans Obsah prezentace Opatření přijímaná v 1. a 2. výzvě příjmu

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014.

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014. Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014. Městská část Praha 21 vyhlašuje grantový program pro rok 2014 na podporu dvou druhů sociálních služeb

Více

Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast. 1. Kdo může žádat o grant

Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast. 1. Kdo může žádat o grant Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast Tato pravidla jsou závazná pro všechny uchazeče. Účelem pravidel je: - poskytnout informace o výběrovém řízení - pomoci předkladatelům

Více