Inspiruj se a Pomáhej!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Inspiruj se a Pomáhej!"

Transkript

1

2 Inspiruj se a Pomáhej! Pomáhej! je program Nadace VIA a ČSOB, určený neformálním skupinám dětí a mládeže, které sbírají finanční prostředky pro dobrou věc. Cílem programu je povzbudit mladé filantropy a přiblížit českou společnost stavu, kdy je dárcovství každodenní součástí života. V této publikaci jsme shromáždili zajímavé tipy na dobročinné akce a základní informace o formalitách týkajících se jejich organizování. pocit, že jste pomohli tomu, kdo to opravdu potřebuje, bude třešničkou na dortu. Hodně štěstí! Do tomboly se mohou zapojit všichni: děti, rodiče i učitelé. Budete potřebovat lístky do tomboly a skupinu dobrovolníků, kteří získají ceny a také ty, kteří budou lístky do tomboly prodávat. O ceny můžete požádat oblíbené firmy ve vašem okolí: dárkové poukazy do restaurací, kadeřnictví, kosmetických salonů, vstupenky do kina, bazénu nebo do galerie, dárkové balíčky. Finanční prostředky získáte prodejem lístků. V předem určený čas proběhne losování a vylosovaní výherci obdrží ceny. Čím více lístků prodáte, tím větší budete mít výnos a o to větší částku budete moci darovat. Část první inspiruj se! Pro inspiraci jsme pro vás připravili tuto publikaci s nápady na patnáct různých typů benefičních akcí, vhodných pro malé i větší filantropy. Vyberte si jednu z nich, libovolně je zkombinujte, nebo vymyslete svou originální akci. Každý příspěvek pomůže, tak uspořádejte akci, jejíž organizace vás bude bavit. Dobrý Uspořádejte promítaní filmu a vybírejte vstupné. Vyberte oblíbený film, který přiláká co největší množství diváků. Promítat můžete v tělocvičně nebo i venku za teplého letního večera. Před promítáním můžete také prodávat občerstvení, které můžete koupit a prodat s přirážkou nebo můžete požádat

3 o příspěvek místní obchod nebo restauraci. Když jim na oplátku nabídnete, že jim veřejně poděkujete, určitě rádi přijmou nabídnutou reklamu a pomohou. Vyberte obrázky a další výtvarná díla, která jste vytvořili během hodin výtvarné výchovy a uspořádejte aukci. Můžete také vytvořit práce přímo inspirované těmi, kterým chcete aukcí pomoci. V aukci můžete prodávat umělecká díla přímo, ale také můžete najít sponzora, který vytvoří trička, hrníčky a další předměty s potiskem vašich prací. Vyberte oblečení, hračky, knihy a další předměty, kterým jste vy či vaši sourozenci odrostli, ale které jsou v dobrém stavu a o které by mohli mít zájem další rodiny. Uspořádejte bazar, například v tělocvičně či na školním hřišti, a výdělek z prodeje věnujte těm, kterým jste se rozhodli pomoci.

4 Najděte sponzora, který vás nechá mýt auta v jejich prostorách a s jejich zařízením, nebo si zorganizujte vlastní myčku na vhodném parkovišti. Budete potřebovat dobrovolníky, kteří budou mýt, snadný přístup k vodě a dostatek mycích prostředků a hadrů. Stanovte cenu a inzerujte, že výtěžek jde na dobročinné účely. Oslovte populárního umělce nebo kapelu a uspořádejte benefiční koncert, jehož výtěžek půjde na dobročinné účely. Pracujte s kapelou na propagaci a inzerujte charitativní účel akce. Pokud máte ve svých řadách talentované muzikanty, mohou účinkovat jako předkapela nebo můžete uspořádat vlastní koncert pro rodiče a přátele a vybrat vstupné, které opět přispěje k dobročinnému výtěžku akce.

5 Domluvte se s oblíbenou restaurací, že věnuje část výdělku z večerní tržby. Připravte letáky propagující akci, rozvěste je po okolí a pozvěte rodiče, přátele a známé. Zapojte děti, rodiče i prarodiče a napečte pochoutky podle oblíbených rodinných receptů. Pečivo můžete prodávat v rámci jiné akce, například při odpoledním filmovém promítání. Můžete vybírat vstupné na promítání a prodávat pečivo, čaj a kávu, abyste dosáhli maximálního výdělku a pomohli tak co největší částkou. Oblíbená benefi ční aktivita ve Spojených státech, kde děti prodávají domácí citronádu a výtěžek věnují charitě. Asi nejznámější je Alexin stánek s citronádou, který spolu se svým bratrem zorganizovala Alex, holčička, která bojovala s vzácnou formou dětské rakoviny. Výtěžek z Alexina stánku věnovali na pomoc dětem s rakovinou. Stánek s domácí citronádou můžete opět spojit s větší akcí pro větší výtěžek nebo ho můžete uspořádat na veřejném místě za horkého letního dne. Zkuste se například domluvit s vedením letní plovárny, kde bude jistě o citronádu velký zájem. Jednoduchou citronádu připravíte z čerstvé citronové štávy, cukru a neperlivé vody. Můžete také připravit verzi slazenou místo cukru medem, ten dodá specifickou chuť a extra vitamíny, nebo růžovou citronádu s rozmixovanými jahodami. Balení dárků Balení dárků za poplatek je výborná benefiční činnost pro starší kreativní děti. Důležité je správné načasování, nejúspěšnější akce bude pravděpodobně v období Vánoc, kdy se nejvíce nakupují dárky. Domluvte se s velkým obchodním centrem a postavte dobře viditelný stánek, nakupte balící papíry a stuhy nebo najděte sponzora, který je věnuje.

6

7 Vyrobte vlastní kalendáře s fotografiemi s dětmi z vaší školy, ze školních akcí či s obrázky od dětí a darujte výtěžek z prodeje. Za vyšší cenu můžete vyrobit kalendáře na zakázku, s obrázky, které si kupující vybere. množství darů, můžete je zkombinovat do tématicky laděných dárkových košů. Aukce může být součástí větší akce, která přiláká velké množství lidí. Nabídkové listy by měly mít kromě místa na nabízenou cenu také kolonky na jméno a telefon, abyste mohli výherce kontaktovat. Navhrněte vlastní design a vyrobte originální charitativní trička. Zkuste najít sponzora, který daruje trička či potisk, nebo výrobu financujte a prodávejte trička s přirážkou. Tichá aukce Tichá aukce je forma aukce, kde se nabídky píší na list papíru, tzv. nabídkový list, který je přiložen k vystavenému draženému předmětu. Aukce se uzavře ve vyhlášenou dobu a nejvyšší uvedená nabídka vyhrává draženou položku. Dražit můžete nejrůznější předměty, které získáte darem od firem a individuálních dárců. Při výběru myslete na kupující publikum, aby se položky dobře prodávaly. Pokud máte velké Vánoční besídka je skvělá příležitost, jak získat finanční prostředky pro charitativní účely. Během adventu jsou lidé více otevření pomoci druhým a vánoční besídka nabízí nepřeberné množství způsobů, jak mohou účastníci přispět na dobrou věc. Můžete vybírat vstupné, prodávat občerstvení, například domácí cukroví a čaj a kávu, prodávat vánoční ozdoby, které děti vyrobí, výše zmíněné

8 kalendáře nebo jiné dárkové předměty, ať už doma vyrobené nebo získané od sponzora. Karnevalové malování na obličej je u malých i velkých dětí velmi oblíbené. Pořiďte si barvy, které jsou snadno omyvatelné a určené na malování na obličej a zapojte fantazii. Můžete také použít speciální šablony, které vás při tvorbě provedou krok za krokem. Nabízejte za poplatek během větší akce, které se účastní větší množství dětí. Nápady jsme čerpali ze zkušeností dětí a mladých lidí v USA a také z následujících webových stránek:

9 Část druhá co je třeba vědět Sbírat peníze na dobrou věc tak, abyste se nedostali do křížku se zákonem, není složité pokud víte, jak na to. Pozorně si proto pročtěte následující stránky. Kdy je třeba registrovat veřejnou sbírku Každý, kdo chce sbírat peníze na dobrou věc, by měl vědět o existenci zákona o veřejných sbírkách (117/ 2001 Sb.). Zákon chrání dárce před podvodníky, kteří ve skutečnosti peníze na dobrou věc využít nemíní. Zákon stanoví, jak při pořádání sbírky postupovat a jaké sankce hrozí, pokud se takto nepostupuje. Ne vždy jste nicméně nuceni se řídit zákonem o veřejných sbírkách. Zákon se vás týká pouze pokud ve vašem případě pla# jedna nebo obě následující podmínky: A/ shromažďujete příspěvky od předem neurčeného okruhu dárců (tedy například od kolemjdoucích na ulici); B/ shromažďujete příspěvky od dárců anonymních. A/ Zákon neříká, co přesně je a co není předem určený okruh dárců. Doporučujeme postupovat podle zákona o sbírkách v případě, že nejste schopni předem sami oslovit lidi většinu lidí, které budete následně žádat o příspěvek. Může jít například o: kolemjdoucí na ulici, uživatele internetu, širokou veřejnost, návštěvníky koncertu, pokud nejste v kontaktu s organizátory apod. B/ Shromažďování peněz od anonymních dárců automaticky znamená, že je třeba postupovat dle zákona o veřejných sbírkách. Doporučujeme tedy vašim dárcům z anonymity pomoci tím, že je požádáte o vyplnění jména, příjmení, bydliště, e- mailu a podpis na evidenčním listu. Do záhlaví listu je dobré vepsat následující: Organizátor, [jméno a příjmení/název organizace či školy + adresa sídla a IČ] žádá tímto dárce o poskytnutí daru v rámci projektu [název vašeho projektu]. Veškeré dary budou použity výhradně k obecně prospěšné podpoře [název/jméno příjemce darů, pro kterého prostředky sbíráte].

10 Evidenční list činí z anonymních dárců dárce jmenovité. Umožní vám také po skončení sbírky dárcům napsat s poděkováním a oznámit jim výsledek sbírky i informace o využití jejich darů. Pokud byste plánovali na základě získaných kontaktů dárce v budoucnu oslovit znovu (pozvat je například na další ročník pořádané akce), nezapomeňte v listině vytvořit kolonku, ve které může dárce vyjádřit souhlas/nesouhlas s kontaktováním v budoucnu. Maximální obezřetnosti je třeba dbát při nakládání s listinami a údaji v nich nesmí se dostat do nepovolaných rukou, být kopírovány nebo používány za jiným účelem, než je poděkování dárcům. V případě zneužití byste se snadno mohli dostat konfliktu se zákonem o ochraně osobních údajů. Plné znění zákona naleznete zde: Potvrzení o daru Buďte připraveni vystavit dárci na požádání potvrzení o daru na částku, kterou vám věnuje. Kdokoli daruje během roku celkem více než korun, může si tuto částku odečíst od základu daně z příjmu, proto bude mít řada dárců o potvrzení zájem. Vystavení potvrzení o daru nicméně není účetní povinnost (pokud pořádáte benefiční akci například pod záštitou vaší školy). Potvrzení o daru můžete vystavovat přímo během akce, pokud si předem připravíte předvyplněné lístečky stačí pak doplňovat jméno a výši daru. Je to něco podobného jako účtenka vystavovaná při prodeji. Potvrzení o daru může vypadat například takto: V.., dne Potvrzujeme, že....., daroval/a dne dar ve výši Kč na... Dar bude použit spolu s dalšími dary získanými v rámci projektu [název vašeho projektu] výhradně na obecně prospěšný účel. Organizátor [jméno/název zaš$ťující ins$tuce] vydává toto potvrzení pro možnost uplatnění odpočtu poskytnutého daru od základu daně z příjmu ( u darů nad Kč). IČ/RČ dárce: podpis garanta projektu

11 Stručný přehled pravidel pro pořádání veřejné sbírky Pokud tedy nebudete vybírat peníze od předem vymezeného okruhu lidí, např. členů oddílu, občanského sdružení, žáků školy či jejich rodičů, zaměstnanců společnosti apod., ale naopak od předem neurčeného okruhu přispěvatelů ( široká veřejnost ), nebo od anonymních dárců, je nutné učinit tak formou veřejné sbírky. Co musíte udělat: 1. Podat žádost o konání sbírky (podat ji může pouze právnická osoba tedy vaše škola, oddíl, sdružení apod.) na příslušném krajském úřadě, nebo v hl. m. Praze na Magistrátu hl.m. Prahy, nejpozději 30 dnů přede dnem zahájení sbírky. Pro každou sbírku musí být zřízen zvláštní bankovní účet. Fyzické osoby mladší 15 let nemohou být pověřeny konáním sbírky. 2. Počkat, až vám příslušný úřad vydá osvědčení (30denní lhůta), na jehož základě můžete sbírku uspořádat. Sbírka musí být zahájena do 120 dnů ode dne oznámení (jinak hrozí pokuta Kč). 3. Do 30 dnů od zahájení sbírky musíte nahlásit (ústně nebo písemně) na daný úřad zahájení sbírky. Maximální doba pro realizaci sbírky jsou 3 roky (jinak hrozí pokuta Kč). 4. Příklady forem sbírek: zapečetěné pokladničky, prodej vstupenek (při kulturních, sportovních nebo jiných všeobecně přístupných akcích), prodej předmětů. 5. Nejpozději do 3 měsíců od skončení sbírky je nutné na daný úřad doložit konečné vyúčtování sbírky a prokázat jakým způsobem byl výtěžek využit. Celé znění zákona o sbírkách najdete zde: php?cmd=page&id=46

12 Pomáhej je společný program Nadace VIA, ČSOB a Era.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. mladé plody rostou na starých stromech Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. Ale kdo tvoří budoucnost těch osamělých, které rodiče nemají? Nebo těch, které rodiče opustili, ať z vlastní vůle

Více

PODMÍNKY DÁRCOVSKÉHO PORTÁLU FILANTROS

PODMÍNKY DÁRCOVSKÉHO PORTÁLU FILANTROS PODMÍNKY DÁRCOVSKÉHO PORTÁLU FILANTROS V následujících ustanoveních naleznete podmínky registrace a užívání dárcovského komunitního portálu Filantros. Provozovatelem portálu Filantros je občanské sdružení

Více

Podmínky umělecké ART aukce

Podmínky umělecké ART aukce Podmínky umělecké ART aukce Všeobecné podmínky elektronické ART aukce Od tužky ke stanu ( Všeobecné podmínky ) Tyto Všeobecné podmínky upravují podmínky a pravidla konání elektronické umělecké ART aukce

Více

NEWSLETTER LEDEN 2018

NEWSLETTER LEDEN 2018 NEWSLETTER LEDEN 2018 Vážení a milí čtenáři, vstoupili jsme do nového roku, roku 2018. Letošní rok je všeobecně označován jako rok osmiček, rok osmičkový. Do takového osmičkového roku vstoupila i ARPIDA.

Více

Osvědčení o přijetí oznámení o konání veřejné sbírky

Osvědčení o přijetí oznámení o konání veřejné sbírky Krajský úřad Královéhradeckého kraje Oblastní charita Jičín Na Jihu 553 506 01 Jičín Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 17356/VZ/2013-5 26.09.2013 Odbor oddělení Odbor

Více

Slosování vstupenek. Tombola

Slosování vstupenek. Tombola Slosování vstupenek Slosování vstupenek, kde výhrou budou pouze věcné dary, tedy nepeněžitá plnění, nepodléhá povolení, ale pouze ohlášení územně příslušnému finančnímu úřadu, tedy Finančnímu úřadu pro

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ ČINNOSTI, OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A NA DALŠÍ AKCE ZVLÁŠTĚ

Více

III. OTICKÉ ZELNÉ SLAVNOSTI

III. OTICKÉ ZELNÉ SLAVNOSTI III. OTICKÉ ZELNÉ SLAVNOSTI VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, tradice Otických zelných slavností, založená v roce 2011, se u Vás i návštěvníků setkala s velkým ohlasem a byla přijata. Rok 2013 je pro naši obec úspěšným

Více

Osvědčení o přijetí oznámení o konání veřejné sbírky

Osvědčení o přijetí oznámení o konání veřejné sbírky Krajský úřad Královéhradeckého kraje Obec Zábřezí-Řečice Zábřezí 26 544 01 Dvůr Králové nad Labem Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 27582/VZ/2015-5 23. 10. 2015 Odbor

Více

Osvědčení o přijetí oznámení o konání veřejné sbírky

Osvědčení o přijetí oznámení o konání veřejné sbírky Krajský úřad Královéhradeckého kraje Oblastní charita Červený Kostelec středisko Domov sv. Josefa 5. května 1170 549 41 Červený Kostelec Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec

Více

II. OTICKÉ ZELNÉ SLAVNOSTI

II. OTICKÉ ZELNÉ SLAVNOSTI II. OTICKÉ ZELNÉ SLAVNOSTI VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, Otické zelné slavnosti v roce 2011 se setkali s velkým ohlasem. Pozitivně jste přijali konání akce nejen Vy, ale též hosté, které jste si pozvali nebo přijeli

Více

Na podporu naší neziskové organizace Sdružení řidičů CZ, o.s., máte několik možností, jak přispět k plnění našich hlavních úkolů, které jsou :

Na podporu naší neziskové organizace Sdružení řidičů CZ, o.s., máte několik možností, jak přispět k plnění našich hlavních úkolů, které jsou : Jak darovat? Na podporu naší neziskové organizace Sdružení řidičů CZ, o.s., máte několik možností, jak přispět k plnění našich hlavních úkolů, které jsou : Hlavním posláním Sdružení je informovanost členů

Více

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zastupitelstvo města Písek rozhodlo dne 03.11.2011 usnesením č. 244/11 vydat tato Pravidla pro poskytování příspěvků

Více

dobrokar.cz ukázka teambuildingu ČSOB v lesní školce 97 kilometrů plných zábavy a interaktivních her 1 uvítací rituál s představením lesní školky

dobrokar.cz ukázka teambuildingu ČSOB v lesní školce 97 kilometrů plných zábavy a interaktivních her 1 uvítací rituál s představením lesní školky ukázka teambuildingu ČSOB v lesní školce 97 kilometrů plných zábavy a interaktivních her 1 uvítací rituál s představením lesní školky 146 vrbových proutků, ze kterých jsme postavili živou stavbu - bunkr

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY HODINA DĚTEM

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY HODINA DĚTEM VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY HODINA DĚTEM I. Preambule Tyto všeobecné podmínky (dále jen VOP ) platí pro provádění zasílání finančních darů na webových stránkách www.hodinadetem.cz (dále jen Web ). Účelem

Více

8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem

8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem 8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem Nákup Vánočních dárků přes internet bezesporu přináší spoustu výhod. Můžete nakupovat z pohodlí domova, mít na sobě třeba pyžamo, nemusíte čekat ve frontách, zboží

Více

NÁSTROJE pro komunikaci občana s obcí

NÁSTROJE pro komunikaci občana s obcí Podpořeno z Programu švýcarsko-české spolupráce. Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union. NÁSTROJE pro komunikaci občana s obcí ➀ Vyjádření na

Více

Povolení tomboly. Úplné informace k povolení tomboly. 1. Základní informace

Povolení tomboly. Úplné informace k povolení tomboly. 1. Základní informace Povolení tomboly Úplné informace k povolení tomboly. 1. Základní informace Tombolou se rozumí akce (slosování) umožňující hmotnou výhru, o které rozhoduje náhoda, nikoliv zručnost, znalost nebo zkušenost

Více

Městská část Praha - Suchdol

Městská část Praha - Suchdol Městská část Praha-Suchdol, Suchdolské náměstí 734/3, Praha-Suchdol, 165 00 Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ PROGRAMU PODPORY NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PŮSOBÍCÍCH V MĚSTSKÉ

Více

Tipy na slavení Vánoc s dětmi Ráchel Bícová

Tipy na slavení Vánoc s dětmi Ráchel Bícová Tipy na slavení Vánoc s dětmi Ráchel Bícová Zaměřte pozornost dítěte na Ježíše a rodinu Vyrobte dětem adventní kalendář s biblickými verši (ze Starého i Nového zákona vztahující se k narození Pána Ježíše)

Více

OBEC KRÁLOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2007

OBEC KRÁLOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2007 OBEC KRÁLOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2007 o místních poplatcích ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Zastupitelstvo

Více

Pravidla soutěže Otestuj své znalosti ze světa Moto GP a vyhraj vstupenky na Grand Prix ČR v Brně

Pravidla soutěže Otestuj své znalosti ze světa Moto GP a vyhraj vstupenky na Grand Prix ČR v Brně Pravidla soutěže Otestuj své znalosti ze světa Moto GP a vyhraj vstupenky na Grand Prix ČR v Brně ÚPLNÁ PRAVIDLA SOUTĚŽE 1. ORGANIZÁTOR a POŘADATEL SOUTĚŽE Organizátorem a pořadatelem soutěžního kvízu

Více

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/00352/15

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/00352/15 Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/00352/15 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046, číslo bankovního účtu: 326561/0100,

Více

Pravidla poskytování pomoci projektu Patron dětí

Pravidla poskytování pomoci projektu Patron dětí Pravidla poskytování pomoci projektu Patron dětí 1. Definice používaných pojmů NADACE SIRIUS je nadace, jejímž posláním je všestranně přispívat ke zlepšování kvality života dětí. Sídlo Nadace Sirius Všehrdova

Více

Můj paradox - Herní řád soutěže

Můj paradox - Herní řád soutěže Můj paradox - Herní řád soutěže I. Úvodní ustanovení Pořadatelem Hlasování s názvem Můj paradox (dále jen Hlasování ) je společnost eman, s.r.o. se sídlem V Olšinách 16/82, 100 00, Praha 10, IČ 272 03

Více

Obecně závazná vyhláška obce Dymokury č. 2/2010 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Dymokury č. 2/2010 o místních poplatcích 1 Revoluční 97 www. dymokury.cz tel: 325635112 289 01 Dymokury e-mail: obec@dymokury.cz Obecně závazná vyhláška obce Dymokury č. 2/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Dymokury vydalo dne 22.

Více

INFORMACE K PROJEKTU ŠKOLA ŠKOLE

INFORMACE K PROJEKTU ŠKOLA ŠKOLE INFORMACE K PROJEKTU ŠKOLA ŠKOLE Projekt Škola škole byl vytvořen v roce 2007. Jedná se o spolupráci organizace Bez mámy a českých škol se společným zájmem podpořit školy na tanzanském venkově. Jak to

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 7/2003. o místních poplatcích. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení. ČÁST DRUHÁ HLAVA I Poplatek ze psů

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 7/2003. o místních poplatcích. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení. ČÁST DRUHÁ HLAVA I Poplatek ze psů O b e c C h o t ě b u z OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 7/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Chotěbuz vydalo dne 16.12. 2003 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Smejkalovky pomáhají 2019 V. ročník

Smejkalovky pomáhají 2019 V. ročník Smejkalovky pomáhají 2019 V. ročník Běžecký miniseriál: Plzeň: 25. 5. 2019 Olomouc: 2. 6. 2019 Praha: 24. 8. 2019 Běžecký miniseriál pro celou rodinu s bohatým doprovodným programem. Pomáhej pohybem, zaběhej

Více

Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY

Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2015 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast

Více

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice OBEC ŽELEŠICE Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice Účinnost od: 7.2.2014 Zástupce obce - poskytovatele: Ing. Jiří Kvasnička, starosta obce Želešice 1 Článek I Základní

Více

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec)

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) I. Úvod Poskytnutí a použití příspěvků se řídí obecně závaznými předpisy

Více

SMLOUVA O VYPLACENÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU VÍTĚZŮM SOUTĚŽE ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ MĚSTO NA MÍRU

SMLOUVA O VYPLACENÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU VÍTĚZŮM SOUTĚŽE ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ MĚSTO NA MÍRU SMLOUVA O VYPLACENÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU VÍTĚZŮM SOUTĚŽE ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ MĚSTO NA MÍRU mezi těmito subjekty Městská část Praha 10 se sídlem v Praze 10, Vršovická 68, PSČ 101 38 zastoupena JUDr. Radmilou

Více

Fresh Film Fest Praha 2014

Fresh Film Fest Praha 2014 11. Mezinárodní filmový festival debutů a studentských filmů Fresh Film Fest Praha 2014 Statut festivalu Článek 1 Fresh Film Fest je mezinárodní filmový festival zaměřující se na celovečerní debutové snímky

Více

BALÍČKY PARTNERSKÝCH PROPAGAČNÍCH SLUŽEB

BALÍČKY PARTNERSKÝCH PROPAGAČNÍCH SLUŽEB BALÍČKY PARTNERSKÝCH PROPAGAČNÍCH SLUŽEB Hledáte prestižní a efektivní způsob, jak v průběhu fóra Sítě & služby realitních kanceláří 2011 zviditelnit svou značku, jak posílit její image a prestiž, jak

Více

Zásady pro partnerství hl. m. Prahy při pořádání akcí v oblasti sportu

Zásady pro partnerství hl. m. Prahy při pořádání akcí v oblasti sportu HLAVNÍ MĚSTO PRAH A MAGISTRÁT HL AVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor sportu a volného času Zásady pro partnerství hl. m. Prahy při pořádání akcí v oblasti sportu I. Obecná ustanovení 1. Partnerství hl. m. Prahy v

Více

Soutěž Vyhraj s Marimex

Soutěž Vyhraj s Marimex Soutěž Vyhraj s Marimex Představení Marimex Česká společnost Marimex je ryze česká společnost s pětadvacetiletou tradicí. Patří mezi největší dodavatele zboží a služeb v oblasti bazénové a relaxační techniky.

Více

Vzdělávací materiál. vytvořený v projektu OP VK CZ.1.07/1.5.00/34.0211. Anotace. Nakládání s penězi VY_62_INOVACE_FG0105.

Vzdělávací materiál. vytvořený v projektu OP VK CZ.1.07/1.5.00/34.0211. Anotace. Nakládání s penězi VY_62_INOVACE_FG0105. Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy: Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu: Název projektu: Číslo a název klíčové aktivity: CZ.1.07/1.5.00/34.0211 Zlepšení podmínek

Více

1) Obec Příbram na Moravě vybírá tyto místní poplatky (dále jen poplatky ):

1) Obec Příbram na Moravě vybírá tyto místní poplatky (dále jen poplatky ): Obec Příbram na Moravě Obecně závazná vyhláška obce Příbram na Moravě č. 2/2009, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství, poplatku ze psů a poplatku ze vstupného Zastupitelstvo obce Příbram

Více

Litomyšl Streetball 2013

Litomyšl Streetball 2013 1 Litomyšl Streetball 2013 Informace o streetballovém turnaji: 1. O turnaji 2. Připravovaný ročník 2013 3. Nabídka spolupráce 4. Shrnutí 5. Kontakt 2 1. O turnaji Turnaj byl založen 9.9.2006 v Litomyšli.

Více

Musím se zaregistrovat, abych mohl(a) platit pomocí Platební brány?

Musím se zaregistrovat, abych mohl(a) platit pomocí Platební brány? PLATEBNÍ BRÁNA ČASTO KLADENÉ DOTAZY - FAQ Co je to Platební brána? Platební brána je jednoduchá a bezpečná platební metoda. Platební brána umožňuje realizovat on-line platby za zboží a služby pomocí internetového

Více

Vánoční čas jak jej využít pro posílení vztahu firmy s partnery a klienty

Vánoční čas jak jej využít pro posílení vztahu firmy s partnery a klienty Vánoční čas jak jej využít pro posílení vztahu firmy s partnery a klienty Mgr. Bohdana Rambousková Agenda Způsoby komunikace Pour feliciter CSR Plánování Advent Příležitost vystoupit z přísně obchodního

Více

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č. 3/2010 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č. 3/2010 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Žleby č. 3/2010 o místních poplatcích Obec Žleby na základě usnesení zastupitelstva obce č. 95i/2010 z 15. 12. 2010 dle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

FUNDRAISING FORMY, METODY, STRATEGIE. Zpracováno podle pdf

FUNDRAISING FORMY, METODY, STRATEGIE. Zpracováno podle pdf FUNDRAISING FORMY, METODY, STRATEGIE Zpracováno podle http://www.chcipomoci.info/upload/ 1357092506.pdf Fundraising Fundraising jako obor a s ním spojené speciální metody a postupy, kterými se snaží získávat

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 12

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 12 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 12 o místních poplatcích Obecního zastupitelstvo obce Byzhradec se usneslo dne 19.11.2003 vydat podle 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění

Více

Cholera for Sale in New York!

Cholera for Sale in New York! Cholera for Sale in New York! http://www.youtube.com/watch?v=ttoqda0akic Fundraising Fundraising Vymezení fundraisingu Aktivity fundraisingu (plánování, administrativa, komunikace) Zdroje financování NS

Více

OBEC DOLNÍ KRALOVICE

OBEC DOLNÍ KRALOVICE OBEC DOLNÍ KRALOVICE Obecně závazná vyhláška obce Dolní Kralovice č. 3/2008, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Dolní Kralovice se na svém zasedání dne 22.9.2009 usneslo vydat na základě 14 odst.

Více

Pravidla tipovací soutěže Vyhraj proměnu snů s Fashion Blogem

Pravidla tipovací soutěže Vyhraj proměnu snů s Fashion Blogem Pravidla tipovací soutěže Vyhraj proměnu snů s Fashion Blogem ÚPLNÁ PRAVIDLA SOUTĚŽE 1. ORGANIZÁTOR a POŘADATEL SOUTĚŽE Organizátorem a pořadatelem soutěže je společnost ECE Projektmanagement s.r.o., se

Více

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2017 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast ve

Více

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2016 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast ve

Více

1. veletrh hraček na Vysočině 26. a 27. listopadu 2016 I DKO Jihlava

1. veletrh hraček na Vysočině 26. a 27. listopadu 2016 I DKO Jihlava 1. veletrh hraček na Vysočině 26. a 27. listopadu 2016 I DKO Jihlava Sleva 10% pro držitele VSTUPENKY v prodeji na webu www.vanocedetem.cz Dovolte nám, abychom se Vám představili. Jsme průvodci 1. veletrhu

Více

VYROB PANENKU - TANEČNICI A POMŮŽEŠ DĚTEM

VYROB PANENKU - TANEČNICI A POMŮŽEŠ DĚTEM DĚTSKÝ BALET PRAHA - TANEČNÍ SOUBOR VERONIKY ZÍDKOVÉ ve spolupráci s UNICEF Česká republika vyhlašuje výtvarnou soutěž VYROB PANENKU - TANEČNICI A POMŮŽEŠ DĚTEM O SOUTĚŽI: Výtvarná soutěž - VYROB PANENKU

Více

Konference Fóra vysokoškolských učitelů a Dohody pražských vysokých škol: Co se děje v environmentálním výzkumu a výuce na vysokých školách?

Konference Fóra vysokoškolských učitelů a Dohody pražských vysokých škol: Co se děje v environmentálním výzkumu a výuce na vysokých školách? Konference Fóra vysokoškolských učitelů a Dohody pražských vysokých škol: Co se děje v environmentálním výzkumu a výuce na vysokých školách? 25. září 2013 Kateřina Ptáčková 1/8 diskuse tématu věda a společnost

Více

1. semestrální práce neziskové organizace. Les psích duší z. s. Fortuna o. s.

1. semestrální práce neziskové organizace. Les psích duší z. s. Fortuna o. s. ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Provozně ekonomická fakulta Katedra řízení 1. semestrální práce neziskové organizace Autoři: Andrea Segmüllerová Eliška Kerplová Jana Slivanská František Sedlák Michal

Více

Organizační řád soutěže Evropa ve škole

Organizační řád soutěže Evropa ve škole Č.j.: MSMT 32357/2014-1 Organizační řád soutěže Evropa ve škole Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování soutěží

Více

Oslavte to s námi! Nabídka propagační kampaně. Využijte příležitost participace na programu oslav Svátku seniorů

Oslavte to s námi! Nabídka propagační kampaně. Využijte příležitost participace na programu oslav Svátku seniorů Oslavte to s námi! 1.10. 2011 Nabídka propagační kampaně Využijte příležitost participace na programu oslav Svátku seniorů 01 Oslavte s námi Svátek seniorů! Na první den měsíce října připadá Mezinárodní

Více

Spolek rodičů při ZŠ. Hlučín Bobrovníky. INFORMACE PRO RODIČE ŽÁKŮ ZŠ (a další rodinné příslušníky)

Spolek rodičů při ZŠ. Hlučín Bobrovníky. INFORMACE PRO RODIČE ŽÁKŮ ZŠ (a další rodinné příslušníky) Spolek rodičů při ZŠ Hlučín Bobrovníky INFORMACE PRO RODIČE ŽÁKŮ ZŠ (a další rodinné příslušníky) Vážení rodiče, prarodiče, dovoluji si Vás touto cestou informovat o prozatímní činnosti nově založeného

Více

Co to znamená právě pro nás?

Co to znamená právě pro nás? NE zletilým nalévám! 2015 Kampaň NEZLETILÝM NE a tento leták jsou určeny všem, kteří se jako majitelé nebo pracovníci nejrůznějších podniků a firem podílejí na prodeji alkoholu. Jste jedním z nich? Pak

Více

Obecně závazná vyhláška č.1/2003, o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č.1/2003, o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška č.1/2003, o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo v Dobrovízi se na svém zasedání dne 1.4.2003 usneslo vydat na základě 14 zákona ČNR č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 1 OBSAH: 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ 3. VIZE 4. POHLED DO HISTORIE str. 3. 5. ČINNOST V ROCE 2011..str. 5. 6. EKONOMICKÉ ÚDAJE, ZÁVĚR str. 7. 2 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ Krása v srdci o.s. o.s. Krása

Více

2. Poplatníkem je fyzická nebo právnická osoba, která je vlastníkem psa a která má na území města trvalý pobyt nebo sídlo.

2. Poplatníkem je fyzická nebo právnická osoba, která je vlastníkem psa a která má na území města trvalý pobyt nebo sídlo. 1998 - č. 5 o místních poplatcích - zrušena Vyhláška č. 5 o místních poplatcích MĚSTO RUMBURK VYHLÁŠKA č. 5/1998 Město Rumburk na základě ustanovení 14 odst. 1 písm. i), 16 a na základě usnesení Městského

Více

Metodická pomůcka k provozování školícího střediska

Metodická pomůcka k provozování školícího střediska HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR DOPRAVNÍCH AGEND oddělení zkušebních komisařů Metodická pomůcka k provozování školícího střediska fax : 236 00 7159 telefon : 236 00 3079 Miroslav

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace - návrh

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace - návrh Čj.: MULA 11601/2015 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 56.12 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace - návrh z rozpočtu města Lanškroun uzavřená podle 10a zákona č. 250/2000

Více

Žádost o dotaci z rozpočtu obce Velká Dobrá na rok.

Žádost o dotaci z rozpočtu obce Velká Dobrá na rok. Žádost o dotaci z rozpočtu obce Velká Dobrá na rok. Obecní úřad Velká Dobrá Karlovarská 15, 273 61 Velká Dobrá IČ: 00235083 Číslo žádosti Žadatel - název organizace: Právní statut: (nadace / spolek / právnická

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Starkoč č. 4/2003 O místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška Obce Starkoč č. 4/2003 O místních poplatcích Obecně závazná vyhláška Obce Starkoč č. 4/2003 O místních poplatcích Zastupitelstvo obce Starkoč se usneslo dne.. dle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci příloha č. 1 I. Obecné ustanovení Zastupitelstvo městské části Praha 14 rozhodlo svým usnesením č.../zmč/2015 ze dne 08. 12. 2015 o poskytnutí

Více

Interní směrnice upravující nakládání s osobními údaji v provozovně Hotel Krakonoš,Benecko 59,51237

Interní směrnice upravující nakládání s osobními údaji v provozovně Hotel Krakonoš,Benecko 59,51237 Interní směrnice upravující nakládání s osobními údaji v provozovně Hotel Krakonoš,Benecko 59,51237 zpracovaná v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vranovice č.1/2008

Obecně závazná vyhláška obce Vranovice č.1/2008 Obecně závazná vyhláška obce Vranovice č.1/2008 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Vranovice schválilo dne 21.8.2008 v souladu s ustanovením 10 písm.d) zákona o obcích č. 128/2000 Sb., v platném

Více

Příručka pro neziskové a nevýdělečné organizace

Příručka pro neziskové a nevýdělečné organizace Příručka pro neziskové a nevýdělečné organizace Prvotní nastavení programu je důležité pro jeho správné užívání. V programu WinDUO je možné účtovat jak klasický účetní rok tak i hospodářský rok. V případě,

Více

Zásady pro partnerství hl. m. Prahy při pořádání akcí v oblasti volného času dětí a mládeže

Zásady pro partnerství hl. m. Prahy při pořádání akcí v oblasti volného času dětí a mládeže Zásady pro partnerství hl. m. Prahy při pořádání akcí v oblasti volného času dětí a mládeže I. Obecná ustanovení 1. Partnerství hl. m. Prahy v oblasti volného času dětí a mládeže (dále jen partnerství

Více

Výroční zpráva 2011. Občanské sdružení Borůvka

Výroční zpráva 2011. Občanské sdružení Borůvka Výroční zpráva 2011 Občanské sdružení Borůvka Úvodní slovo Vážení přátelé a příznivci, již tradičně touto dobou jarního sluníčka hodnotíme předešlý rok činnosti Občanského sdružení Borůvka. Rozsah naší

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele čl. I Úvod 1. Tento program je výzvou k podávání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu města Kadaně na

Více

Adresa: Náměstí T. G. Masaryka 38 Sídlo: náměstí Václava Hanky Dvůr Králové nad Labem

Adresa: Náměstí T. G. Masaryka 38 Sídlo: náměstí Václava Hanky Dvůr Králové nad Labem MAS Královédvorsko z. s. vyhlašuje: Výzvu MAS Královédvorsko Podpoříme vaši akci pro širokou veřejnost na podporu drobných jednorázových akcí v oblasti kultury, sportu a volnočasových aktivit. 1. IDENTIFIKACE

Více

Výroční zpráva Obecně prospěšné společnosti Butterfly-Aid za rok 2011. Motto: Naděje má křídla

Výroční zpráva Obecně prospěšné společnosti Butterfly-Aid za rok 2011. Motto: Naděje má křídla Výroční zpráva Obecně prospěšné společnosti Butterfly-Aid za rok 2011 Motto: Naděje má křídla 1 Obsah 1. Úvod - Slovo ředitelky 3 2. Struktura o.p.s... 3-4 3. Poslání a cíle 4 4. Historie společnosti 4-5

Více

PRAVIDLA SOUTĚŽE Léto se čtyřlístkem

PRAVIDLA SOUTĚŽE Léto se čtyřlístkem PRAVIDLA SOUTĚŽE Léto se čtyřlístkem 1. POŘADATEL SOUTĚŽE 1.1 Soutěž Léto se čtyřlístkem (dále jen "Soutěž") pořádá společnost Obchodní a společenské centrum Liberec s.r.o., se sídlem Vinohradská 22, 120

Více

OBEC HYNČICE HYNČICE

OBEC HYNČICE HYNČICE OBEC HYNČICE 549 83 HYNČICE Volby do zastupitelstva obce 01. Základní informace Volby probíhají po 4 letech, v termínu dle vyhlášení prezidentem republiky. Konají se ve 2 dnech, v pátek od 14.00 do 22.00

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova

VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova Příloha č. 11 VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova Město Sokolov se sídlem v Sokolově, Rokycanova 1929, PSČ 356 01, zastoupené starostou. IČ: 259 586 bankovní spojení:

Více

Pravidla pro poskytování neinvestičních transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské

Pravidla pro poskytování neinvestičních transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Neinvestiční transfer neziskovým a podobným organizacím Neinvestiční transfer poskytovaný z rozpočtu městské části Brno-Nový Lískovec

Více

PODMÍNKY VĚDOMOSTNÍ SOUTĚŽE. (dále jen Podmínky )

PODMÍNKY VĚDOMOSTNÍ SOUTĚŽE. (dále jen Podmínky ) PODMÍNKY VĚDOMOSTNÍ SOUTĚŽE (dále jen Podmínky ) I. Úvodní ustanovení Obchodní společnost TAKTIK MEDIA s.r.o., se sídlem Argentinská 38, 170 00 Praha 7, IČ: 242 89 281, zapsaná v obchodním rejstříku spisová

Více

1. Co je veřejná zakázka

1. Co je veřejná zakázka Veřejné zakázky, tedy zakázky realizované veřejnými organizacemi jako jsou města, kraje, ministerstva, univerzity a další představují obrovské obchodní příležitosti ve všech zemích Evropy. Není tomu jinak

Více

Přihlášení se do ŠKOFIT týmu

Přihlášení se do ŠKOFIT týmu 1) Jak se stanu členem ŠKOFIT týmu? Přihlášení se do ŠKOFIT týmu Registrace všech nových členů týmu probíhají přes email: skofit@skoda-auto.cz. 2) Kdo může být členem ŠKOFIT týmu? Každý řádný zaměstnanec

Více

Nabídka spolupráce pro nové partnery. Projekty a programy NF SND v roce 2015

Nabídka spolupráce pro nové partnery. Projekty a programy NF SND v roce 2015 N a d a č n í f o n d Nabídka spolupráce pro nové partnery Projekty a programy NF SND v roce 2015 Vaše dítě nemělo přístup ke vzdělání, jaké by si přálo? Vaše dítě nemělo ve Vás vzor? Věděli jste, že v

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 6. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP 100 www.brnotop100.cz Vážení přátelé, rádi bychom Vám předložili možnost stát se reklamním partnerem slavnostního

Více

Obecně závazná vyhláška obce Pěnčín č. 1/2003 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Pěnčín č. 1/2003 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Pěnčín č. 1/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Pěnčín vydalo dne 16.12.2003 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

Oficiální pravidla propagační spotřebitelské soutěže Velká letní soutěž o dovolenou 2019

Oficiální pravidla propagační spotřebitelské soutěže Velká letní soutěž o dovolenou 2019 Oficiální pravidla propagační spotřebitelské soutěže Velká letní soutěž o dovolenou 2019 1. Pořadatel a administrátor Pořadatelem a administrátorem propagační spotřebitelské soutěže Velká letní soutěž

Více

PROGRAM ÚTERÝ 22. listopadu 2016

PROGRAM ÚTERÝ 22. listopadu 2016 PROGRAM ÚTERÝ 22. listopadu 2016 09:00 otevření kulturního domu, coffee break, prezence 10:15 zahájení Podzimního semináře 10:30 12:00 Daně z příjmů I. část Ing. Kytler (90 min.) 12:00 13:00 oběd (60 min.)

Více

MĚSTO KAMENICE NAD LIPOU nám. Čsl. armády 52, Kamenice nad Lipou

MĚSTO KAMENICE NAD LIPOU nám. Čsl. armády 52, Kamenice nad Lipou MĚSTO KAMENICE NAD LIPOU nám. Čsl. armády 52, 394 81 Kamenice nad Lipou VNITŘNÍ SMĚRNICE MĚSTA č. 2/2015 Pravidla podpory spolků, skupin, mládeže a jednotlivců Město Kamenice nad Lipou, se sídlem Kamenice

Více

Pravidla pro poskytování příspěvků z rozpočtu obce Vendryně na podporu kulturních, sportovních a dalších společenských aktivit

Pravidla pro poskytování příspěvků z rozpočtu obce Vendryně na podporu kulturních, sportovních a dalších společenských aktivit Pravidla pro poskytování příspěvků z rozpočtu obce Vendryně na podporu kulturních, sportovních a dalších společenských aktivit I. Úvodní ustanovení Rada obce Vendryně vydává tato pravidla pro poskytování

Více

komunitní portál o rekodifikaci

komunitní portál o rekodifikaci K NOZ 353: 353 (1) Nadace nesmí poskytnout nadační příspěvek osobě, která je členem jejího orgánu nebo která je zaměstnancem nadace, ani osobě jim blízké. (2) Nejsou-li pro to důvody zvláštního zřetele

Více

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019 MĚSTO VARNSDORF DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019 Schváleno: Radou města Varnsdorf dne 20.09.2018 usnesením č. 405/2018/1 1 Dotační program města Varnsdorf pro rok 2019 (zásady pro poskytování

Více

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ 1) Preambule a) Dotační statut obce Všeň (dále jen dotace) upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj území obce a potřeb jeho občanů. Směřování

Více

ČÁST 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ČÁST 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Městyse Moravská Nová Ves č. 3/2014 o místních poplatcích Zastupitelstvo Městyse Moravská Nová Ves se na svém zasedání dne 27.6.2014 usnesením č. 11/26/2014 usneslo vydat na základě

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

Oficiální pravidla propagační spotřebitelské soutěže Vánoční soutěž 2018

Oficiální pravidla propagační spotřebitelské soutěže Vánoční soutěž 2018 Oficiální pravidla propagační spotřebitelské soutěže Vánoční soutěž 2018 1. Pořadatel a administrátor Pořadatelem a administrátorem propagační spotřebitelské soutěže Vánoční soutěž 2018 (dále jen soutěž

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách ze dne 17. 12. 2014 č. 11/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla

Více

TJ BOHEMIANS PRAHA IZRAELSKÁ 6, 100 00 PRAHA 10, Tel: sekretariát 274 777 115, ekonom 274 774 624, Fax: 274 772 675 E-mail: bohemianstj@bohemianstj.

TJ BOHEMIANS PRAHA IZRAELSKÁ 6, 100 00 PRAHA 10, Tel: sekretariát 274 777 115, ekonom 274 774 624, Fax: 274 772 675 E-mail: bohemianstj@bohemianstj. TJ BOHEMIANS PRAHA IZRAELSKÁ 6, 100 00 PRAHA 10, Tel: sekretariát 274 777 115, ekonom 274 774 624, Fax: 274 772 675 E-mail: bohemianstj@bohemianstj.cz Oddílům a odborům TJ BOHEMIANS PRAHA do rukou předsedy

Více

Projektový management MP

Projektový management MP Projektový management MP Českoskalické Zuzana Pejchalová Rok 2009/10 Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 Obsah Úvod... 2 Současný stav... 2 Stanovený cíl... 2 Časová náročnost...

Více

Smlouva o poskytnutí peněžních prostředků poskytnutých z rozpočtu obce Janov nad Nisou kapitoly 3419. číslo smlouvy... I.

Smlouva o poskytnutí peněžních prostředků poskytnutých z rozpočtu obce Janov nad Nisou kapitoly 3419. číslo smlouvy... I. Smlouva o poskytnutí peněžních prostředků poskytnutých z rozpočtu obce Janov nad Nisou kapitoly 3419 číslo smlouvy..... I. Smluvní strany Obec Janov nad Nisou se sídlem: Janov nad Nisou č. p. 520 468 11,

Více